» «
ספגטי בולונז
איך להכין ספגטי בולונז?



הנה מתכון לספגטי בולונז:

המצרכים (ל-4 מנות):
=================
1 בצל בינוני קלוף

1 שן שום קלופה

1 גזר קלוף


3 כפות שמן זית
300 גרם בשר בקר טחון

100 גרם רסק עגבניות עסיס

3 כפות קטשופ אסם

1 כוס מים

1 כפית מלח

רבע כפית פלפל

1 כפית סוכר

1 חבילת ספגטיני אסם פרפקטו


ציוד:
=====
קרש חיתוך

סכין חדה

מגררת

צלחת

סיר שטוח עם מכסה

מזלג

כף

כף עץ

כוס מדידה

סיר

מסננת לפסטה

4 קערות הגשה



אופן ההכנה:
===========
1. חיתכו את הבצל והשום לקוביות. גררו דק את הגזר.

2. שיפכו את השמן לסיר וחממו אותו על אש בינונית. אחרי דקה, הוסיפו את הבצל והשום לסיר וטגנו עד שיזהיבו. מדי פעם מערבבים בכף עץ.

3. כשהבצל מזהיב, הוסיפו את הגזר והבשר. מעכו וערבבו במזלג עד שכל הבשר הופך שחום.

4. ערבבו בכוס את רסק העגבניות, הקטשופ, המים, המלח, הפלפל והסוכר. שיפכו לסיר וערבבו שוב.

5. כסו את הסיר, החלישו את האש ובשלו כחצי שעה עד שהרוטב יהפוך לסמיך. ערבבו מדי פעם, בכף עץ.

6. בינתיים, בשלים את הספגטיני על פי ההוראות שעל הקופסא.

7. העבירו את הספגטיני לקערות הגשה וצקו מעל את הרוטב.
מתכונים
איך להכין סלט פלפלים קלויים?


כך תכינו סלט קר של פלפלים קלויים, תוספת צבעונית וטעימה לכל ארוחה:


מצרכים:
========
8-10 פלפלים מכל הצבעים (ירוק, צהוב, אדום)

14/-1/2 כוס שמן זית

1/4 - 1/2 כוס חומץ

מלח ופלפל

4-5 שיני שום פרוסות

אפשרי מעט עלי בזיליקום


אופן ההכנה:
===========
1. לשטוף ולנגב את הפלפלים

2. לפרוס על תבנית ניר אפייה ולהניח בה את הפלפלים (ניתן לטפטף עליהם מעט שמן בשלב זה, אך לא חובה).

3. להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות).

4. מפעם לפעם להפוך את הפלפלים ולהוציאם מהתנור כאשר מתחילים להכרך קלות ולאבד מנפחם.

5. להכניס את הפלפלים לשתי שקות ניילון, לקשור ולהניח על צלחת.

6. לאחר שמתקררים, כך שניתן לגעת בהם, להוציא את הפלפלים מהשקיות, לנקות אותם מגרעינים, ללא מגע מים ולקלף מהם את הקליפה.

7. להניח את הפלפלים בכלי הגשה או בקופסא, כאשר הם חתוכים לרצועות בעובי בינוני.

8. לערבב היטב את כל חומרי הרוטב ולצקת מעל הפלפלים.

9. להגיש קר.

בתיאבון!
עדשים ירוקות
איך להכין סלט עדשים ירוקות בטחינה?



הנה מתכון נפלא לסלט עדשים ירוקות בטחינה:

המצרכים:
=========
1/2 ק"ג עדשים ירוקות מושרות במים לכמה שעות

4 שיני שום כתוש, אפשר יותר או פחות לפי הטעם

מיץ מארבעה לימונים

שמן זית

מלח

מעט כמון

50 גרם צנובר קלוי

עלי פטרוזיליה או כוסברה

פלפל ירוק חריף - לא חייבים, לפי הטעם

כמה כפות טחינה גולמית


אופן ההכנה:
===========
1. לבשל את העדשים בסיר עם מים במשך שעה, לסנן ולשטוף.

2. להעביר לכלי ערבוב, להוסיף טחינה ומיץ הלימון בהדרגה ולאחר מכן את מלח. לטעום ולתקן טעמים עם הלימון והמלח.


3. להעביר לכלי הגשה, לקשט בעלי פטרוזיליה או כוסברה, מעט כמון, צנוברים קלויים מעט ושמן זית.
מלפפונים חמוצים
מה הדרך להכין מלפפונים חמוצים?


כך נכין מלפפונים חמוצים ביתיים:


הצטיידו בצנצנת זכוכית (ניתן לקנות בכל חנויות כלי הבית - הום סנטר ודומיו, בסופר וכו'), שלצנצנת תהיה מכסה הרמטי טוב. לשטוף לפני השימוש, אין צורך לעקר.

המצרכים ואופן ההכנה:
==================
מלפפונים קטנטנים שטופים היטב

על כל כוס חומץ - כוס מים, עד לכיסוי מוחלט

לשים מלח רגיל לא גס (אני אוהבת להוסיף קצת מלח ולשפר אח"כ)

לדחוף בין לבין שיני שום קלופים

מלמעלה לשים צרור שמיר

לנער ולטעום את המים

אם יש צורך אז לשפר את הטעם

לחכות מס' ימים

לנער את הצנצנת מפעם לפעם

לא לשים בשמש!!

יוצא אחלה. בתיאבון!

אוכל ים-תיכוני

חצילים כבושים
איך להכין חצילונים כבושים בבית?



הנה מתכון ביתי לחצילונים כבושים:


החומרים:
========
2 קילו חצילונים

פלפל אדום חריף

ראש שום (לפרק לשיניים)

חומץ

מלח

פלפל אנגלי (5-6 גרגרים)

גבעולי סלרי עם עלים (לא חייבים)


הוראות הכנה:
=============
1. הרתיחו בסיר מים.

2. שטפו את החצילונים וחתכו את הקצוות של החצילים.

3. כשהמים רותחים הכניסו את החצילים לתוכם ומדי פעם נעצו מזלג כדי להרגיש מתי הם רכים.

4. כשהם רכים, הוציאו לקערה מלאה במי ברז קרים מחליפים אותם פעמיים, בהפרשים של כמה דקות, כדי לקרר אותם.

5. כשהחצילים מתקררים, חירצו כיס בכל חציל ומכניסים לתוכו קורט מלח, פרוסת שן שום וקוביית פלפל קטנה (ס"מ מרובע).

6. בצנצנת החמצה מסדרים את החצילונים בשכבות, כשבין כל שתי שכבות ניתן לדחוף גבעול סלרי עם עלים.

7. ממלאים את הצנצנת בתערובת של חצי חומץ וחצי מים ומקפידים שהנוזלים יעברו את החצילים בכחמישה ס"מ.

8. הוסיפו למים 2 כפיות מלח, 5-6 גרגרי פלפל אנגלי ואת מה שנשאר מהשום והפלפל החריף.

9. הכניסו למקרר להחמצה, למשך יומיים.


בתיאבון!
סופלקי
איך להכין סופלקי יווני?



כך מכינים סופלקי כמו ביוון:

המצרכים:
=======
1 ק"ג בשר טלה (ביוון משתמשים בבשר לבן)

1/2 כוס מיץ לימון

1 בצל פרוס דק

1 כוס שמן זית


2 כפות אורגנו קצוץ

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

2 פלפלים

2 עגבניות

2 בצל בינוני


אופן ההכנה:
========
1. חתכו את הבשר לקוביות של 2 ס"מ והניחו בקערה גדולה.

2. הוסיפו את השמן, מיץ לימון, בצל, פטרוזיליה ואורגנו.

3. תבלו במלח ובפלפל שחור והשאירו את הכל במקרר ל-12 שעות.

4. חתכו את העגבניות, הפלפלים והבצל לקוביות דומות לקוביות הבשר.

5. שפדו את קוביות הבשר והירקות לסירוגין על השיפודים, וצלו על גריל פחמים. מרחו את השיפודים במשרה, מדי פעם.


בתיאבון!
פיצה
אפשר לקבל מתכון לפיצה טעימה?


הנה מתכון מצוין להכנת פיצה:

המצרכים לבצק:
=============
2.5 כוסות קמח

1 כף שמרים יבשים

1/4 כוס שמן (אפשר זית)

1/2 כפית אבקת שום או שום כתוש (לא הכרחי)

1 כף מלח

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב הכל יחד במיקסר בעזרת זרוע לישה. אם אין מיקסר מתאים לערבב הכל ידני אחרי הוספה של כל מצרך לפי הסדר שהמצרכים כתובים.

2.להוסיף בין כוס לשתיים וחצי כוסות מים פושרים. להוסיף בשני המצבים בהדרגה עד ליצירת בצק חלק.

3. להתפיח במקום חמים עד שהבצק הכפיל את ניפחו.

4. לחלק את הבצק לשני כדורים, לשטח כל כדור לעלה בעבי 1 ס"מ ולהניח בתבנית אפיה,ולהתפיח שוב לתפיחה קלה עד להכפלת הנפח.

5. למרוח את הרוטב המועדף, לפזר גבינה צהובה ואת התוספת המועדפת.
לאפות בחום גבוה (210 מעלות צלזיוס).

6 רעיון לרוטב:
רסק עגבניות (אפשר טרי ע"י ריסוק עגבנייה בפומפייה וסינונה)

1 כף קטשופ

1 שן שום כתושה או רבע כפית אבקת שום

מלח, פלפל, אורגנו יבש ושמן זית
ספגטי
איך להכין ספגטי?



הכינו ספגטי פשוט ומצויין כך:

1. מבשלים חבילת ספגטי במים עם מלח עד שהספגטי רכים לנגיסה ("אל דנטה") ואז מסננים את המים במסננת.

2. כדי למנוע הידבקות הספגטי מומלץ לטפטף עליו כמה טיפות של שמן זית ולערבב במהירות.

3. בינתיים מחממים בסיר מעט שמן ומטגנים בצל קטן וקצוץ דק, עד להזהבתו.

4. מוסיפים תוכן קופסא קטנה של רסק עגבניות משומר.

5. מתבלים במעט מלח ופלפל (אם יש אז גם אורגנו יבש) ומערבבים.

6. מוסיפים כוס מים פושרים ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב.

7. מוסיפים את הספגטי שהוכן ומערבבים עם הרוטב היטב.


חצילים כבושים
איך להכין חצילים כבושים?



חצילים כבושים או חמוצים ניתן להכין כך:

1. משתמשים בחצילים סגולים ננסיים.

2. חורצים את החציל לשניים מחלקו התחתון לכיוון הגבעול עד לאמצע.

3. מרתיחים מים בסיר שיכיל את הכמות הרצויה. לליטר מים הוסיפו בין 100 ל-150 גרם סוכר.

4. מביאים את המים לרתיחה ומכניסים את החצילים לשטיפה חמה של 4-5 דקות.

5. כבו את הלהבה והשאירו את החצילים כחמש דקות נוספות ולאחר מכן הוציאו אותם מהמים למסננת עד לצינון.


בינתיים הכינו:
============
1. פלחים של שיני שום, פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

2. כוס חומץ כל שהוא (חומץ בן יין/אדום, בלסמי, או חומץ אורז)

3. 2 כפיות מלח

4. גרגירי פלפל שחור שלמים

5. מספר עלי דפנה

6. פלפל אנגלי גרגירי


אופן ההכנה:
==========
1. הניחו בכל חצילון פלח שום ומעט מעשבי התיבול הירוקים.

2. הניחו את החצילים בצנצנת כבישה זה לצד זה בצפיפות.

3. לאחר מילוי הצנצנת הוסיפו את המלח ושאר התבלינים, שאינם הכרחיים.

4. לתוך הצנצנת מוסיפים את החומץ וממלאים במים שבהם הורתחו החצילים.

5. סגרו את הצנצנת והיפכו אותה, לערבוב כל המרכיבים.

6. לסיום הוסיפו לצנצנת מעט שמן קנולה, שמן זית או חריע

המתינו כשבוע ימים עד שהחצילים יהיו מוכנים למאכל.
איך להכין סלט יווני?



הנה מתכון להכנת סלט יווני:

המצרכים:
=========
3-4 עגבניות אדומות ויפות חתוכות לקוביות או פרוסות די גדולות

3-4 מלפפונים יפים לא קלופים חתוכים לפרוסות לא עבות מדי

1/2 גמבה פרוסה לרצועות דקות

1 בצל סגול בינוני חתוך לעיגולים דקים

זיתים שחורים דפוקים

תבלין אורגנו

גבינה בולגרית טובה

שמן זית משובח



אופן ההכנה:
===========
1. פורסים את הירקות ומניחים בקערת הגשה בשכבות את כל הירקות.

2. מפזרים על הירקות את הזיתים.

3. פורסים את הגבינה לפרוסות או קוביות ומניחים על הסלט.

4. יוצקים מעל הסלט שמן זית בנדיבות.

5. מפזרים אורגנו למעלה.

- ניתן להוסיף צלפים.

בתיאבון!
איך מכינים מלבי?



הנה מתכון של ישראל אהרוני למלבי, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות במרץ 2011:

המצרכים:
=========
3 כוסות חלב

1 כוס שמנת מתוקה (אפשר לותר על השמנת ולהוסיף כוס חלב נוספת במקומה)

3/4 כוס סוכר

מעט זעפרן מושרה במעט מים חמים (לא חובה)

60 גרם (3 כפות גדושות) קורנפלור

1/3 כוס חלב


להגשה:
=======
סירופ רימונים (גרנדין או אחר)

גרגירים מרימון אחד

6 כפות פיסטוקים קצוצים גס


אופן ההכנה:
===========
1. שמים בסיר את 3 כוסות החלב, השמנת, הסוכר והזעפרן. מבשלים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקורנפלור מדולל בשליש כוס החלב ומבשלים עד שהתערובת סמיכה לגמרי. מסננים למקרה של גושים ויוצקים לכוסות זכוכית. מכסים כל כוס בנייר כסף ומקררים היטב עד שהמלבי קרוש.

2. יוצקים למעלה סירופ רימונים ומפזרים מעט גרגירי רימון ופיסטוקים קצוצים.

בתיאבון!
איך להכין מנסף ערבי?



להכנת מנסף ערבי עשו כך:

החומרים הדרושים:
================
2 ליטר יוגורט מיוצב, מעורבב עם 3 כפות טחינה גולמית

10 כפות חמאה ללא מלח מזוקקת (או סמנה, למי שמכיר)

2 ק"ג בשר כתף או צוואר כבש עם העצם, נטול שומנים ככל האפשר, חתוך לחתיכות גדולות, עוף או עגל.

2 כפות בהראט

3 כוסות אורז ארוך שטוף היטב

3-4 כוסות מים רותחים

1 כף מלח

1/2 כוס שקדים מולבנים

1/2 כוס צנוברים טריים


הכנת היוגורט המיוצב (2 ליטר):
========================
מרכיבים:
=======
2 ליטר יוגורט במיכל הגבוה (כלומר היוגורט החמוץ והבסיסי. בשום אופן לא להשתמש בגביעים הקטנים)

2 חלבונים טרופים מביצים גדולות

2 כפות עמילן תירס

2 כפות מלח


הוראות ההכנה:
=============
1. לערבב בסיר את היוגורט למרקם חלק ולהוסיף את יתר המרכיבים.

2. לחמם על אש גבוהה תוך עירבוב עם כף עץ בכיוון אחד בלבד (אסור להפוך כיוון עירבוב, אחרת העיסה תתפרק) עד שיתחיל בעבוע. זה ייקח כ-6 דקות. להנמיך את האש ולהמשיך לבשל ולערבב עד שהעיסה תסמיך, כ-5 דקות.
זהו, מוכן.


הכנת המנסף עצמו:
================
1. חממו בכלי עבה 5 כפות של החמאה המזוקקת ולהשחים את הבשר, במשך כ-20 דקות.

2. הוציאו את הבשר ושפכו את עודף הנוזלים ממנו.

3. החזירו את הבשר לכלי, הוסיפו כ-3/4 מן היוגורט, את הבהראט והמליחו.

4. בשלו כשהכלי לא מכוסה עד שהבשר יפרד מהעצם, משך כ-3 שעות.

בינתיים, הכינו את האורז:

בכלי עבה/כבד עם מיכסה תואם, מעל להבה בינונית-גבוהה, יש להמיס 3 כפות חמאה מזוקקת, להוסיף את האורז ולטגן כ-2 דקות. עכשיו פשוט לשפוך 3 כוסות מים רותחים ואת המלח, להביא לרתיחה, לכסות אותו ולבשל על להבה נמוכה עד שהנוזל נספג והאורז מוכן. מדובר בכ-20 דקות.


5. אחרי שהאורז מוכן, להוסיף לו את יתרת 1/4 היוגורט ולערבב.

6. בינתיים, המיסו 1 כף חמאה מזוקקת בכלי והשחימו (הזהיבו) אותה כ-2-3 דקות.

7. הוסיפו ולהמיס את יתרת כף החמאה המזוקקת, הוסיפו את השקדים והזהיבו במשך כ-5 דקות, תוך כדי עירבוב.

8. הוסיפו את הצנוברים והזהיבו עוד 3 דקות בערך. שמרו אותם בצד.


ההגשה:
======
1. הניחו פיתה עיראקית (לאפה) על צלחת וצקו מעט מרוטב היוגורט של הבשר על הפיתה כדי לרכך אותה.

2. סננו את הבשר ופזרו אותו על הפיתות.

3. שימו את האורז מעל הבשר והגישו את רוטב היוגורט בכלי נפרד עם כף הגשה.

4. פזרו את "הגרעינים" על האורז והזליפו את יתרת כף החמאה המזוקקת.


בתאבון!
איך להכין חצילים בטחינה?



הנה מתכון להכנת 4 מנות חצילים בטחינה:

1. חממו תנור ל-200 מעלות ואפו בו 4 חצילים עד שיתרככו (בערך 40 דקות). דאגו להפוך אותם מדי פעם.

2. משהתרככו, הוציאו את החצילים מהתנור וחכו עד שיתקררו מעט.

3. חצו את החצילים והוציאו את התוכן שלהם.

4. מעכו את בשר החציל, בכף עץ או פלסטיק (אבל לא בכף מתכת)

5. הוסיפו כחצי כוס שמן זית בנדיבות וערבבו את העיסה עד שהשמן ייספג כולו בחציל

6. הוסיפו מעט מלח גס וערבבו.

7. הוסיפו לעיסה 2 כפות טחינה גולמית וכפית או שתיים של פטרוזיליה קצוצה.

8. ערבבו היטב והגישו.
יש מתכון לזניה להכנה מהירה? איך להכין לזניה מהירה?



מתכון לזניה מהירה:

את הבסיס למתכון לקחתי מרייצ'ל ריי שהיא פשוט מעולה!!! והוספתי את הרעיונות שלי...

במקום עלי הלזניה קנו חבילה של רביולי בשקית, באיזה טעם שאתם אוהבים: רביולי גבינה עם תרד, רביולי עם גבינת ריקוטה ופרמז'ן, בטטה וכן הלאה... הכינו את הרביולי - 2 דקות בישול, הוציאו ושיטפו במים.

הכינו רוטב עגבניות - עם עגבניות מגוררות, שום מגורר, 2 כפות רסק עגבניות, פפריקה מתוקה בנדיבות, לחריפות פלפל חריף קצוץ, מלח פלפל אורגנו ובשלו. ניתן להוסיף רוטב שמנת עם אבקת מרק פטריות בנפרד עד לקבלת רוטב סמיך.

פזרו בתבנית רוטב עגבניות, מעל שכבת רביולי, מעל רוטב שמנת, מעל רביולי, שוב עגבניות, לפזר גבינה צהובה או פרמז'ן, שוב רביולי מעל שמנת ומעל גבינה מפוררת.

הכניסו לתנור בחום 180 מעלות, בערך ל15 שעה. בתיאבון!!!
אפשר מתכון למעדן מחצילים?


הנה המתכון של יוסף למעדן חצילים:


לוקחים בשר בקר טחון.
קוצצים המון פטרוזיליה ושום.
מוסיפים את פנים של חלה (רטוב ומעוך)
מוסיפים ביצה ופלפל ומלח.
מערבבים ומניחים בצד.

לוקחים חצילים, פורסים דק, מטגנים קלות ומניחים על נייר סופג.

קוצצים בצל ומטגנים בשמן ומוסיפים הרבה עגבניות חתוכות.

לוקחים את החצילים ומגלגלים בתוך כל פרוסה מעט מהבשר הטחון שהכנו.
סוגרים כל גלילה בעזרת קיסם שלא יפתח (סופרים את מספר הקיסמים שלא יאבדו ואחד ויבלע בטעות), מסדרים את הגלילות בתוך רוטב העגבניות במעגל.

מועכים שתי עגבניות עם מעט שמן בבלנדר ויוצקים מעל החצילים והבשר.
מוסיפים פלפל אדום מתוק ומבשלים כשעה.
איך להכין אנטיפסטי?



הנה מתכון לאנטיפסטי של השף גיל גלר, כפי שהתפרסם בגליון "סגנון" של מעריב במאי 2011:

המצרכים:
========
חציל חתוך בפרופיל לטבעות בעובי 1 ס"מ

כרובית מפורת לפרחים

3 בצלים, חתוכים לשמיניות

2 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים

חופן גדול של עגבניות שרי (עדיף שלא לפרק אותן מהאשכול)

10 פטריות פורטובלו גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

15 פטריות שמפניון גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

2 שיני שום שלמים ולא מפורקים

2 קישואים, חתוכים לאורכם לפלחים ארוכים

שומר, חתוך בפרופיל ארוך

2 גזרים מקולפים, חתוכים בפרופיל זוויתי



לרוטב:
=======
כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בלסמי

כף סוכר חום

כף מלח גס

1/2 חופן רוזמרין קצוץ

4 שיני שום קצוצות

1/2 פלפל צ'ילי קצוץ


אופן ההכנה:
============
1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומקררים לפחות כחצי שעה לפני המריחה על הירקות.

2. צולים את הירקות העטופים ברוטב בחום גבוה למשך זמן קצר. לשים לב שהם לא צריכים להתרכך. במהלך הצלייה מורחים את השמן המתובל על הירקות פעם נוספת.


בתיאבון!
יש מתכון לגיווץ' (תבשיל חצילים)?


הנה מתכון להכנת גוויץ', תבשיל חצילים בעגבניות:

מצרכים:
=======
2 חצילים לא גדולים

2 כפות רסק עגבניות

עגבניה מרוסקת

2-3 כפות קטשופ

כוס מים

מלח

פפריקה מתוקה

מעט פפריקה חריפה או פלפל ירוק חריף


אופן ההכנה:
===========
1. לקלף את החצילים ולחתוך לקוביות לא גדולות.

2. לטגן את הבצל עד לריכוך ולהוסיף את החצילילפ להקפצה קלה.

3. להוסיף את כל שאר החומרים, להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה ד לריכוך החצילים.

4. לבדוק תיבול ולתקן במידת הצורך.

ניתן לקצר את ההכנה ע"י בישול בסיר לחץ.


בתיאבון!


איך להכין חומוס מעולה במהירות?
רוצים להכין חומוס בזמן קצר?

הנה מתכון להכנת חומוס מהיר:

1. טוחנים במערבל מזון את רוב גרגרי החומוס מקופסת שימורים של גרגרי חומוס (לא לחמם) עם שליש מהמים שלהם (להשבחת הטעם אפשר להוסיף גם חצי כוס סודה).

2. לחומוס הטחון מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מלח לימון.

3. את שאר הגרגרים מחממים במקביל עם המים על הגז.

4. מורחים בצלחת את משחת החומוס ועליה את הגרגרים החמים, מעליהם שמן זית בנדיבות וכמון ופפריקה.

5. אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.


מגישים עם פיתות, חמוצים בצלחת, פלפל חריף ובצל (מי שאוהב יכול להגיש סחוג).


ראו גם מתכון לרוטב התטבילה, בתגית "טיטבילי" או בתגית "תטבילה".
איך להכין מוסקה?



הנה מתכון למוסקה בתבנית:

1. חותכים חציל לפרוסות. מפזרים עליו קצת מלח. משהים כחצי שעה. מנגבים. מטגנים.

2. חצי קילו בשר טחון (בקר) + בצל אחד+ ירק + מלח + פלפל לערבב היטב.

3. לטגן את התערובת במחבת עם מעט שמן ולפורר אותה בזמן טיגון עם כף עץ ולקרר את התערובת.

4. לאחר כרבע שעה לערבב עם 1-2 ביצים + כף רסק עגבניות + כף אבקת מרק בטעם עוף (לא חייב).

5. לוקחים תבנית עגולה (או צורה אחרת) ומשמנים טוב טוב.

6. מסדרים פרוסות החציל בתחתית. על זה חצי מתערובת הבשר. עוד פעם חצילים ושוב בשר. מסיימים בשכבת חצילים.

7. מעל הכל שופכים קופסה של רסק עגבניות מדוללת במים. שיהיה סמיך אך לא יותר מדי.

8. אופים חצי שעה בתנור, מגישים ומלקקים את האצבעות...
איך להכין ספגטי בולונז טעים וקל משקל?


הנה מתכון לספגטי בולנז:

מצרכים:
========
250 גרם בשר בקר רזה טחון ללא שומן

250 גרם חזה עוף טחון ללא שומן

2 כפות שמן קנולה

1 בצל בינוני קצוץ לקוביות קטנות

6 שיני שום גדולות קצוצות דק

1 רסק עגבניות

מים רותחים לכיסוי הבשר

2 כפות אבקת מרק עוף

מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם

צרור עלי פטרוזיליה קצוצה

עשבי תיבול - (טימין, רוזמרין, בזיליקום, אורגנו, מיורן)

500 גרם ספגטי או מקרוני לפני בישול

אפשרי למי שלא מקפיד על כשרות:
חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת

אופן ההכנה:
============
1. חממו את השמן בסיר לא שטוח, וכשהוא חם הוסיפו את הבשרים ומטגנים היטב תוך הפרדת הגושים בכף עץ והתנדפות הנוזלים. הבשר צריך להשחים מעט ולא להישרף.

2. הכניסו את הבצל והשום, ערבבו היטב וטגנו במשך כ-5 דקות.

3. הוסיפו את הרסק ומים עד כדי כיסוי, עשבי תיבול ותבלינים. הביאו לרתיחה והקטינו את האש. כסו את הסיר ובשלו במשך לפחות 30 דקות (הטעם ישתבח ככל שהבישול ארוך יותר).

4. בינתיים בשלו את הספגטי לפי ההוראות וכשמוכן סננו, הניחו בכלי מתאים וצקו את הרוטב המוכן מעל.

5. אם אתם לא מקפידים על כשרות, תוכלו להוסיף מלמעלה גבינת פרמזן מפוררת.
איך להכין רוטב בולונז בבישול איטי?



הנה מתכון להכנת פסטה בולונז לבישול בסיר לבישול איטי:


מצרכים לסיר של 2.5 ליטר:
======================
700 גר' בשר בקר טחון

1 בצל גדול קצוץ דק

3 גבעולי סלרי פרוסים דק

1 שן שום קצוצה

1 כף קמח

400 גר' עגבניות משומרות עם המיץ

3 כפות רסק עגבניות

125 ג' פטריות פרוסות

250 מ"ל ציר מרק בקר

מעט מלח ופלפל טחון טרי

1 כפית עשבי תיבול, לפי הטעם


אופן ההכנה:
===========
1. יש להשחים את הבשר במחבת, ללא שומן.

2. כאשר הבשר מתחיל להפריש שומן יש להוסיף את הבצל, הסלרי והשום.

3. לטגן היטב ולהוסיף רסק עגבניות.

4. לערבב בכלי נפרד את הקמח עם מעט מיץ עגבניות, עד הפיכתו לקרם חלק.

5. להוסיף לקמח את הבשר יחד עם שאר מיץ העגבניות. יש להביא לרתיחה, תוך כדי בחישה, עד שמגיע לעיבוי.

6. להוסיף את כל שאר המצרכים ולהעביר לכלי החרס.

7. לסגור את המכסה ולבשל בין 3-6 שעות.

בתיאבון!
איך להכין חומוס מצויין?
איך להכין אנטיפסטי?
איך להכין "פיצה לעצלנים" בעשר דקות בלבד, עם פיתה?
איך להכין סלט פסטה קר ונהדר?
איך להכין פסטה עם כדורי בשר?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.