שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין סלט אבוקדו עם ביצים קשות?
הנה מתכון לסלט אבוקדו עם ביצים קשות:
המצרכים:
========
3 אבוקדו בשלים
3-4 ביצים קשות
1 בצל קצוץ דק
מעט שמן זית
מיץ מחצי לימון
פלפל שחור לפי הטעם
מלח לפי הטעם
לקישוט:
=====
זיתים שחורים
עלים של בצל ירוק
אופן ההכנה:
==========
1. לקלוף את האבוקדו, להוציא ממנו את הגלעין ולמעוך אותו עם מזלג.
2. לקלף את הביצים הקשות, למעוך אותן במזלג ולהוסיף לאבוקדו.
3. להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב היטב.
4. להעביר את סלט האבוקדו לצלחת הגשה ולעטר בזיתים ובעלי הבצל הירוק.
בתיאבון!
איזו תזונה מסייעת לשמירה על הלב וכלי הדם?
הנה כמה סוגי מזונות המסייעים לשמירה על בריאות הלב וכלי הדם:
דג סלמון העשיר באומגה 3 עשוי להפחית בצורה משמעותית את הסיכוי ללקות בהתקף לב.
אגוזי מלך
שקדים
אגוזי מקדמיה
אבוקדו - מסייע להעלות את רמות הכולסטרול "הטוב" והנו חלק מהשומנים הנחשבים בריאים.
שמן זית
שיבולת שועל
שעועית
חומוס
חמוציות
אוכמניות
תותים
בננות
תרד
זרעי פשתן
סויה ממקורות טבעיים (כמו טופו ואדממה לדוגמה)
מזונות עשירים באשלגן כמו עגבנייה, מלפפון, כרובית, ברוקולי, פלפל אדום וסלרי
מיצי פרי וירק (כמו רימונים, אשכוליות)
מיץ עשב חיטה
חליטת עלי זית
איך להכין קרפצ'יו אבוקדו?
הנה מתכון לקרפצ'יו אבוקדו נהדר:
המצרכים:
=======
1-2 אבוקדו יפה, בשל ומוצק דיו
מלח גס
מיץ לימון בנדיבות (לפחות חצי לימון)
שמן זית בנדיבות
צנוניות חתוכות לפרוסות דקות
פלפל חריף ירוק או אדום חתוך לטבעות דקות
אפשרות: לפזר מעל כוסברה קצוצה, פירורי גבינה בולגרית קשה, בצל ירוק, נגיעה קלה מאוד של סילאן או חומץ בלסמי, או כל תוספת אחרת שאוהבים.
אופן ההכנה:
=========
1. מסירים את הקליפה מהאבוקדו ובעזרת קולפן חותכים אותו לפרוסות דקיקות ומסדרים בצורה נאה על צלחת.
2. בוזקים מעל את המלח הגס ויוצקים את מיץ הלימון ושמן הזית בנדיבות מעל.
3. מפזרים בצורה מסודרת או מרושלת (איך שאוהבים) את פרוסות הצנונית והפלפל החריף ונותנים עוד נגיעה של מיץ לימון.
אילו סוגי מזון משפיעים לטובה על בריאות השיער?
הנה רשימת מאכלים העשויים לסייע לבריאות השיער:
1. ביצים - הביצים הן מקור מעולה לחלבון ולביוטין החיוניים לבריאות העור והשיער.
2. בטטות - מקור מצויין לבטא קרוטן שהגוף ממיר לוויטמין A. בבטטה בינונית אחת יש בטא קרוטן השווה לכמות היומית המומלצת לצריכת ויטמין A.
3. תרד - מכיל חומצה פולית, ברזל וויטמינים A, C. ויטמין A מסייע לבלוטות העור לייצר חלב (חומר שמנוני), מה שמסייע בשמירה על לחות הקרקפת.
4. פירות יער - מכילים נוגדי חמצון חזקים ועשירים בוויטמין C, אשר מסייעים בייצור קולגן ובספיגת ברזל החשובים לבריאות העור והשיער.
5. אבוקדו ואגוזים: הם מקור מצוין לוויטמין E, נוגד חמצון המנטרל רדיקלים חופשיים ומגן על עור הקרקפת.
איך להכין מרק אבוקדו חם?
הנה מתכון להכנת מרק אבוקדו חם:
המצרכים:
=======
20 גרם חמאה
1 כף קמח
1 ליטר ציר עוף
1/2 ליטר חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
צעט אגוז מוסקט
מלח ופלפל לבן
2 אבוקדו גדולים ורכים
כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
=========
1. ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים קמח ובוחשים למשך דקה.
2. יוצקים את החלב והשמנת המתוקה ומביאים לרתיחה.
3. מתבלים ומבשלים במשך 5 דקות.
4. מכבים את האש.
לפני ההגשה:
=========
5. מחממים את המרק ומביאים לרתיחה וממקביל מעבירים את האבוקדו למעבד מזון, מוסיפים מספר כפות מרק רותח ומעבדים לחית חלקה ואחידה.
6. מוסיפים את מחית האבוקדו אל המרק ומערבבים.
7. מחלקים לצלחות, מפזרים מעט כוסברה מעל ומגישים מיד.
איך להכין סלט אבוקדו עם ביצי עין?
הנה מתכון להכנת סלט אבוקדו עם ביצי עין:
המצרכים:
========
3 אבוקדו יפים ובשלים
4 ביצים
מיץ מלימון אחד
1 בצל סגול חתוך לעיגולים דקים
1 פלפל ירוק או אדום גדול חתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים
1/2 כפית צ'ילי חתוך לעיגולים קטנטנים (לא חייבים)
1/2 כוס מיונז
מלח ופלפל לפי הטעם (רצוי להוסיף ביד רחבה)
1/2 כוס מיונז
אופן ההכנה:
===========
1. קולפים את האבוקדו, חותכים אותו לקוביות של 1 ס"מ ומוסיפים מיץ לימון ומלח.
2. מכינים ביצי עין על מחבת עם מעט שמן, טיגון של דקה לכל צד.
3. לאחר צינון קל של הביצים חותכים אותן לריבועים ומערבבים עם כל שאר החומרים.
4. להגיש עם שמנת חמוצה וחטיף דוריטוס.
בתיאבון!
איך להכין סלט גוואקמולה?
הנה מתכון של נירה ורותי רוסו לסלט גוואקמולה, כפי שפורסם ב-7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2018:
המצרכים:
========
5 אבוקדו בשלים, קלופים וחתוכים לקוביות
1 בצל סגול, קצוץ
4 כפות שמן זית
1 כפית מלח
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה:
==========
מערבבים את כל החומרים בקערה עם מזלג, אבל משאירים כמה גושי אבוקדו גדולים.
כיצד למנוע התכווצות שרירים?
התכווצות שרירים מופיעה בכל מקום: בשינה, לאחר ספורט, כשקריר בחוץ. ההתכווצות בשריר מכאיבה מאוד. כשזה קורה, יש לעמוד יחפים על הריצפה הקרה, ולמתוח את הרגל בכיוון הנגדי. כמו כן, כדאי להשתמש בסוגי מזון, המכילים מגנזיום: בננה, אגוזים ושקדים, עלי ירקות ירוקים, עלים ירוקים כהים כמו תרד ומנגולד, אגוזי פקאן, לוז ושקדים, דגי מקרל, גרעיני חמניה, אבוקדו, אורז מלא, סובין, טופו ומוצריו וקטניות, או לקנות ויטמין, תוספת מזון "מגנוקס" נוזלי או מוצק.
איך ללחח את העור והשפתיים בצורה טבעית?
הנה מסכה טבעית לליחוח העור והשפתיים:
החומרים:
========
1/4 אבוקדו
1 כפית דבש
1 כפית שמן שקדים
אופן ההכנה והשימוש:
=================
מערבבים היטב את כל החומרים, מורחים על השפתיים ועל אזורים יבשים בגוף, ממתינים רבע שעה עד 20 דקות, שוטפים היטב ומנגבים בטפיחות קלות.

הנה מתכון לסלט אבוקדו עם ביצים קשות:
המצרכים:
========
3 אבוקדו בשלים
3-4 ביצים קשות
1 בצל קצוץ דק
מעט שמן זית
מיץ מחצי לימון
פלפל שחור לפי הטעם
מלח לפי הטעם
לקישוט:
=====
זיתים שחורים
עלים של בצל ירוק
אופן ההכנה:
==========
1. לקלוף את האבוקדו, להוציא ממנו את הגלעין ולמעוך אותו עם מזלג.
2. לקלף את הביצים הקשות, למעוך אותן במזלג ולהוסיף לאבוקדו.
3. להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב היטב.
4. להעביר את סלט האבוקדו לצלחת הגשה ולעטר בזיתים ובעלי הבצל הירוק.
בתיאבון!

הנה כמה סוגי מזונות המסייעים לשמירה על בריאות הלב וכלי הדם:
דג סלמון העשיר באומגה 3 עשוי להפחית בצורה משמעותית את הסיכוי ללקות בהתקף לב.
אגוזי מלך
שקדים
אגוזי מקדמיה
אבוקדו - מסייע להעלות את רמות הכולסטרול "הטוב" והנו חלק מהשומנים הנחשבים בריאים.
שמן זית
שיבולת שועל
שעועית
חומוס
חמוציות
אוכמניות
תותים
בננות
תרד
זרעי פשתן
סויה ממקורות טבעיים (כמו טופו ואדממה לדוגמה)
מזונות עשירים באשלגן כמו עגבנייה, מלפפון, כרובית, ברוקולי, פלפל אדום וסלרי
מיצי פרי וירק (כמו רימונים, אשכוליות)
מיץ עשב חיטה
חליטת עלי זית

הנה מתכון לקרפצ'יו אבוקדו נהדר:
המצרכים:
=======
1-2 אבוקדו יפה, בשל ומוצק דיו
מלח גס
מיץ לימון בנדיבות (לפחות חצי לימון)
שמן זית בנדיבות
צנוניות חתוכות לפרוסות דקות
פלפל חריף ירוק או אדום חתוך לטבעות דקות
אפשרות: לפזר מעל כוסברה קצוצה, פירורי גבינה בולגרית קשה, בצל ירוק, נגיעה קלה מאוד של סילאן או חומץ בלסמי, או כל תוספת אחרת שאוהבים.
אופן ההכנה:
=========
1. מסירים את הקליפה מהאבוקדו ובעזרת קולפן חותכים אותו לפרוסות דקיקות ומסדרים בצורה נאה על צלחת.
2. בוזקים מעל את המלח הגס ויוצקים את מיץ הלימון ושמן הזית בנדיבות מעל.
3. מפזרים בצורה מסודרת או מרושלת (איך שאוהבים) את פרוסות הצנונית והפלפל החריף ונותנים עוד נגיעה של מיץ לימון.

הנה רשימת מאכלים העשויים לסייע לבריאות השיער:
1. ביצים - הביצים הן מקור מעולה לחלבון ולביוטין החיוניים לבריאות העור והשיער.
2. בטטות - מקור מצויין לבטא קרוטן שהגוף ממיר לוויטמין A. בבטטה בינונית אחת יש בטא קרוטן השווה לכמות היומית המומלצת לצריכת ויטמין A.
3. תרד - מכיל חומצה פולית, ברזל וויטמינים A, C. ויטמין A מסייע לבלוטות העור לייצר חלב (חומר שמנוני), מה שמסייע בשמירה על לחות הקרקפת.
4. פירות יער - מכילים נוגדי חמצון חזקים ועשירים בוויטמין C, אשר מסייעים בייצור קולגן ובספיגת ברזל החשובים לבריאות העור והשיער.
5. אבוקדו ואגוזים: הם מקור מצוין לוויטמין E, נוגד חמצון המנטרל רדיקלים חופשיים ומגן על עור הקרקפת.
אבוקדו

הנה מתכון להכנת מרק אבוקדו חם:
המצרכים:
=======
20 גרם חמאה
1 כף קמח
1 ליטר ציר עוף
1/2 ליטר חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
צעט אגוז מוסקט
מלח ופלפל לבן
2 אבוקדו גדולים ורכים
כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
=========
1. ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים קמח ובוחשים למשך דקה.
2. יוצקים את החלב והשמנת המתוקה ומביאים לרתיחה.
3. מתבלים ומבשלים במשך 5 דקות.
4. מכבים את האש.
לפני ההגשה:
=========
5. מחממים את המרק ומביאים לרתיחה וממקביל מעבירים את האבוקדו למעבד מזון, מוסיפים מספר כפות מרק רותח ומעבדים לחית חלקה ואחידה.
6. מוסיפים את מחית האבוקדו אל המרק ומערבבים.
7. מחלקים לצלחות, מפזרים מעט כוסברה מעל ומגישים מיד.

הנה מתכון להכנת סלט אבוקדו עם ביצי עין:
המצרכים:
========
3 אבוקדו יפים ובשלים
4 ביצים
מיץ מלימון אחד
1 בצל סגול חתוך לעיגולים דקים
1 פלפל ירוק או אדום גדול חתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים
1/2 כפית צ'ילי חתוך לעיגולים קטנטנים (לא חייבים)
1/2 כוס מיונז
מלח ופלפל לפי הטעם (רצוי להוסיף ביד רחבה)
1/2 כוס מיונז
אופן ההכנה:
===========
1. קולפים את האבוקדו, חותכים אותו לקוביות של 1 ס"מ ומוסיפים מיץ לימון ומלח.
2. מכינים ביצי עין על מחבת עם מעט שמן, טיגון של דקה לכל צד.
3. לאחר צינון קל של הביצים חותכים אותן לריבועים ומערבבים עם כל שאר החומרים.
4. להגיש עם שמנת חמוצה וחטיף דוריטוס.
בתיאבון!

הנה מתכון של נירה ורותי רוסו לסלט גוואקמולה, כפי שפורסם ב-7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2018:
המצרכים:
========
5 אבוקדו בשלים, קלופים וחתוכים לקוביות
1 בצל סגול, קצוץ
4 כפות שמן זית
1 כפית מלח
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה:
==========
מערבבים את כל החומרים בקערה עם מזלג, אבל משאירים כמה גושי אבוקדו גדולים.

התכווצות שרירים מופיעה בכל מקום: בשינה, לאחר ספורט, כשקריר בחוץ. ההתכווצות בשריר מכאיבה מאוד. כשזה קורה, יש לעמוד יחפים על הריצפה הקרה, ולמתוח את הרגל בכיוון הנגדי. כמו כן, כדאי להשתמש בסוגי מזון, המכילים מגנזיום: בננה, אגוזים ושקדים, עלי ירקות ירוקים, עלים ירוקים כהים כמו תרד ומנגולד, אגוזי פקאן, לוז ושקדים, דגי מקרל, גרעיני חמניה, אבוקדו, אורז מלא, סובין, טופו ומוצריו וקטניות, או לקנות ויטמין, תוספת מזון "מגנוקס" נוזלי או מוצק.

הנה מסכה טבעית לליחוח העור והשפתיים:
החומרים:
========
1/4 אבוקדו
1 כפית דבש
1 כפית שמן שקדים
אופן ההכנה והשימוש:
=================
מערבבים היטב את כל החומרים, מורחים על השפתיים ועל אזורים יבשים בגוף, ממתינים רבע שעה עד 20 דקות, שוטפים היטב ומנגבים בטפיחות קלות.
במה אפשר להחליף חמאה במתכוני עוגיות ועוגות?
הנה ארבעה דרכים להחליף חמאה במתכונים של עוגיות ועוגות:
1. החלפת כל החמאה באותה כמות של רסק שזיפים.
2. החלפת מחצית מכמות החמאה ברסק תפוחי עץ (החלפת כל הכמות ברסק תגרום לדחיסות יתר במאפים).
3. החלפת מחצית מכמות החמאה ביוגורט יווני.
4. החלפת מחצית מכמות החמאה באבוקדו מעוך היטב.
הנה ארבעה דרכים להחליף חמאה במתכונים של עוגיות ועוגות:
1. החלפת כל החמאה באותה כמות של רסק שזיפים.
2. החלפת מחצית מכמות החמאה ברסק תפוחי עץ (החלפת כל הכמות ברסק תגרום לדחיסות יתר במאפים).
3. החלפת מחצית מכמות החמאה ביוגורט יווני.
4. החלפת מחצית מכמות החמאה באבוקדו מעוך היטב.
איזו תזונה מווסתת ושומרת על לחץ הדם?
הנה רשימת של מזונות המסייעים לוויסות לחץ הדם ושמירה על תקינותו:
תפוחי אדמה
שעועית ירוקה
אפונה
סלרי
תרד
אבוקדו
גזר
עגבניות
קיווי
גויאבה
שזיפים
בננות
אוכמניות
צימוקים
אגוזים
שקדים
פיסטוקים
סלמון
שום
כורכום
ג'ינג'ר
שוקולד מריר
הנה רשימת של מזונות המסייעים לוויסות לחץ הדם ושמירה על תקינותו:
תפוחי אדמה
שעועית ירוקה
אפונה
סלרי
תרד
אבוקדו
גזר
עגבניות
קיווי
גויאבה
שזיפים
בננות
אוכמניות
צימוקים
אגוזים
שקדים
פיסטוקים
סלמון
שום
כורכום
ג'ינג'ר
שוקולד מריר
איך להכין מרק אבוקדו?
הנה מתכון להכנת מרק אבוקדו קר:
המצרכים:
=======
4 אבוקדו
150 מ"ל יוגורט
150 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כוס מרק עוף
מיץ לימון משלושה לימונים
מלח
פלפל לבן
לקישוט: עגבניות תמר ועלי רוקט
אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים את האבוקדו למעבד מזון ומרסקים היטב
2. מוסיפים את כל שאר החומרים ומעבדים עד שמתקבלת מחית חלקה מאוד
3. מעבירים את התערובת לצינון של כשעה במקרר
4. מחלקים לקערות הגשה, מפזרים עגבניות תמר קצוצות ועלי רוקט קצוצים ומגישים
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת מרק אבוקדו קר:
המצרכים:
=======
4 אבוקדו
150 מ"ל יוגורט
150 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כוס מרק עוף
מיץ לימון משלושה לימונים
מלח
פלפל לבן
לקישוט: עגבניות תמר ועלי רוקט
אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים את האבוקדו למעבד מזון ומרסקים היטב
2. מוסיפים את כל שאר החומרים ומעבדים עד שמתקבלת מחית חלקה מאוד
3. מעבירים את התערובת לצינון של כשעה במקרר
4. מחלקים לקערות הגשה, מפזרים עגבניות תמר קצוצות ועלי רוקט קצוצים ומגישים
בתיאבון!
איך להכין מסכה לרענון הפנים על בסיס אבוקדו?
כך מכינים מסכה לרענון הפנים מאבוקדו:
המצרכים:
========
2 כפיות אבוקדו
1 כף טחינה גולמית
1 כפית דבש
מעט מיץ לימון טרי
אופן ההכנה והשימוש:
===================
יש לערבב את כל החומרים יחד, למרוח על עור הפנים והצוואר, להמתין מספר דקות ולשטוף במים פושרים.
כך מכינים מסכה לרענון הפנים מאבוקדו:
המצרכים:
========
2 כפיות אבוקדו
1 כף טחינה גולמית
1 כפית דבש
מעט מיץ לימון טרי
אופן ההכנה והשימוש:
===================
יש לערבב את כל החומרים יחד, למרוח על עור הפנים והצוואר, להמתין מספר דקות ולשטוף במים פושרים.
איך להכין נוזל להפגת כאבים?
כך תכינו נוזל להפגת כאבי גב, ברכיים או כל כאב אחר בגופכם:
החומרים:
========
4 גרעיני אבוקדו קלופים וחתוכים לקוביות
אלכוהול 70%
אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים את גרעיני האבוקדו לצנצנת מעוקרת עם אלכוהול 70% לפחות (עדיף אלכוהול רפואי או וודקה חזקה).
2. משאירים במקום מוצל לשבועיים.
3. מסננים ומורחים תוך כדי עיסוי על האיזור הכאוב.
4. יש לשמור במקום קריר וחשוך.
כך תכינו נוזל להפגת כאבי גב, ברכיים או כל כאב אחר בגופכם:
החומרים:
========
4 גרעיני אבוקדו קלופים וחתוכים לקוביות
אלכוהול 70%
אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים את גרעיני האבוקדו לצנצנת מעוקרת עם אלכוהול 70% לפחות (עדיף אלכוהול רפואי או וודקה חזקה).
2. משאירים במקום מוצל לשבועיים.
3. מסננים ומורחים תוך כדי עיסוי על האיזור הכאוב.
4. יש לשמור במקום קריר וחשוך.
איך להכין מסיכת אבוקדו לשיער?
כך נכין מסיכת אבוקדו לשיער:
1. יש לערבב ארבע כפות מרכך שיער (המותאם לסוג השיער לו עושים את המסיכה) עם אבוקדו שלם, מעוך היטב.
2. יש להוסיף לעיסה 2 כפות שמן זית ולערבב עד שהשמן נטמע באבוקדו.
3. לאחר מכן, למרוח על שיער חפוף.
4. יש להמתין כעשרים דקות עם המסיכה על הראש ולאחר מכן לשטוף היטב במים.
כך נכין מסיכת אבוקדו לשיער:
1. יש לערבב ארבע כפות מרכך שיער (המותאם לסוג השיער לו עושים את המסיכה) עם אבוקדו שלם, מעוך היטב.
2. יש להוסיף לעיסה 2 כפות שמן זית ולערבב עד שהשמן נטמע באבוקדו.
3. לאחר מכן, למרוח על שיער חפוף.
4. יש להמתין כעשרים דקות עם המסיכה על הראש ולאחר מכן לשטוף היטב במים.
איך לרכך את עור העקב?
כך תרככו עור קשה בעקבים:
ערבבו חצי אבוקדו, כף שמן זית וכף דבש היטב. ניתן לערבב את הכל בתוך חצי האבוקדו ולהניח את עקב כף הרגל בתוך האבוקדו. יש להמתין כך לפחות רבע שעה ולאחר מכן לנגב היטב את כפות הרגליים. לחזור על הפעולה לפי הצורך.
כך תרככו עור קשה בעקבים:
ערבבו חצי אבוקדו, כף שמן זית וכף דבש היטב. ניתן לערבב את הכל בתוך חצי האבוקדו ולהניח את עקב כף הרגל בתוך האבוקדו. יש להמתין כך לפחות רבע שעה ולאחר מכן לנגב היטב את כפות הרגליים. לחזור על הפעולה לפי הצורך.
איך להכין כריך אבוקדו?
כך מכינים כריך אבוקדו:
1. בוחרים שתי פרוסות לחם אהוב (רצוי לחם דגנים) או לחמנייה
2. מורחים חצי אבוקדו בינוני
3. מניחים פרוסות עגבנייה
4. מוסיפים זיתים ירודים גדולים (ארבעה או לפי הטעם)
5. מוסיפים חופן נבטי אלפלפא ופטריות טריות
כך מכינים כריך אבוקדו:
1. בוחרים שתי פרוסות לחם אהוב (רצוי לחם דגנים) או לחמנייה
2. מורחים חצי אבוקדו בינוני
3. מניחים פרוסות עגבנייה
4. מוסיפים זיתים ירודים גדולים (ארבעה או לפי הטעם)
5. מוסיפים חופן נבטי אלפלפא ופטריות טריות
איך להכין גוואקמולי?
הנה מתכון לגוואקמולי של השף איתמר דוידוב:
המצרכים:
=======
2 אבוקדו בינוניים בשלים
1 כף כוסברה, קצוצה
1 כף בזיליקום, קצוץ
1 עגבנייה קצוצה לקוביות קטנות (בלי הנוזלים)
2 כפות מיץ לימון
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
=========
1. מקלפים את האבוקדוֿ מגלענים ומועכים את בשרו במזלג, אבל מפסיקים לפני שכל הגושים הקטנים הופכים למרקם חלק.
2. מוסיפים את כל המרכיבים האחרים ומערבבים.
3. ניתן לשדרג ולהוסיף מעט חריף עם פלפל צ'ילי חלפינו קצוץ כבוד או טרי
הנה מתכון לגוואקמולי של השף איתמר דוידוב:
המצרכים:
=======
2 אבוקדו בינוניים בשלים
1 כף כוסברה, קצוצה
1 כף בזיליקום, קצוץ
1 עגבנייה קצוצה לקוביות קטנות (בלי הנוזלים)
2 כפות מיץ לימון
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
=========
1. מקלפים את האבוקדוֿ מגלענים ומועכים את בשרו במזלג, אבל מפסיקים לפני שכל הגושים הקטנים הופכים למרקם חלק.
2. מוסיפים את כל המרכיבים האחרים ומערבבים.
3. ניתן לשדרג ולהוסיף מעט חריף עם פלפל צ'ילי חלפינו קצוץ כבוד או טרי
למה בריא לאכול אבוקדו?
הנה יתרונותיו התזונתיים הבולטים של האבוקדו:
עשיר בויטמין E
עשיר במגנזיום
עשיר באשלגן
מכיל ויטמינים מקבוצת B
מכיל ויטמינים מקבוצת C
מכיל ברזל
מכיל סידן
מסייע לאיזון מערכת העצבים
משפיע לטובה על העור
טוב ללב
טוב למערכת הדם ולשמירה על לחץ דם תקין
הנה יתרונותיו התזונתיים הבולטים של האבוקדו:
עשיר בויטמין E
עשיר במגנזיום
עשיר באשלגן
מכיל ויטמינים מקבוצת B
מכיל ויטמינים מקבוצת C
מכיל ברזל
מכיל סידן
מסייע לאיזון מערכת העצבים
משפיע לטובה על העור
טוב ללב
טוב למערכת הדם ולשמירה על לחץ דם תקין
איך לבחור אבוקדו?
כשקונים אבוקדו יש להקפיד על הדברים הבאים:
1. אבוקדו בעלי קליפה חלקה נטולת פגמים
2. חשוב לשים לב שאבוקדו עם קליפה מבריקה הוא בדרך כלל עוד לא בשל
3. לאבוקדו מספר זנים ולכל אחד מהם צבע אחר, לכן חשוב לשים לב לפירוט הבא: זן האס לפני הבשלתו הוא בצבע ירוק כהה, או שחור-סגלגל לאחד הבשלתו
זן פלורידה הוא קליפה בצבע ירוק בהיר עם גוון צהבהב, גם כשהוא בשל
4. אבוקדו רך הוא בשל וקשה הוא אבוקדו שטרם הבשיל, בחרו חלק רכים וחלק קשים לפי הצורך.
כשקונים אבוקדו יש להקפיד על הדברים הבאים:
1. אבוקדו בעלי קליפה חלקה נטולת פגמים
2. חשוב לשים לב שאבוקדו עם קליפה מבריקה הוא בדרך כלל עוד לא בשל
3. לאבוקדו מספר זנים ולכל אחד מהם צבע אחר, לכן חשוב לשים לב לפירוט הבא: זן האס לפני הבשלתו הוא בצבע ירוק כהה, או שחור-סגלגל לאחד הבשלתו
זן פלורידה הוא קליפה בצבע ירוק בהיר עם גוון צהבהב, גם כשהוא בשל
4. אבוקדו רך הוא בשל וקשה הוא אבוקדו שטרם הבשיל, בחרו חלק רכים וחלק קשים לפי הצורך.
איך להכין כריך גוואקמולי מבאגט מקמח מלא?
כך מכינים כריך עם מטבל אבוקדו בבאגט מקמח מלא:
המצרכים:
========
50 גרם גבינת עזים רכה 5%
1 אבוקדו
5 עגבניות שרי פרוסות
1/2 שן שום כתושה
1 חופן עלי כוסברה קצוצה
1/4 בצל סגול
1 כף מיץ לימון
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
=========
1. מכינים את מטבל האבוקדו: מועכים את האבוקדו ומערבבים בו את העגבניות, השום הכוסברה,
הבצל ומיץ הלימון, מבלים במלח לפי הטעם.
2. מורחים על הבאגט שכבה של גבינת עזים ועליה את ממרח האבוקדו ומגישים.
בתיאבון!
כך מכינים כריך עם מטבל אבוקדו בבאגט מקמח מלא:
המצרכים:
========
50 גרם גבינת עזים רכה 5%
1 אבוקדו
5 עגבניות שרי פרוסות
1/2 שן שום כתושה
1 חופן עלי כוסברה קצוצה
1/4 בצל סגול
1 כף מיץ לימון
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
=========
1. מכינים את מטבל האבוקדו: מועכים את האבוקדו ומערבבים בו את העגבניות, השום הכוסברה,
הבצל ומיץ הלימון, מבלים במלח לפי הטעם.
2. מורחים על הבאגט שכבה של גבינת עזים ועליה את ממרח האבוקדו ומגישים.
בתיאבון!
