» «
בגרות
איך לאכול נכון בתקופת מבחני הבגרות?



כך כדאי לאכול בתקופת בחינות הבגרות:

1. הקפדה על ארוחות מסודרות (חשוב לא לדלג על ארוחות)

2. להרבות בשתיית מים, לפחות שמונה כוסות ביום (ניתן לשתות גם תה צמחים וסודה)

3. לא להרבות בשתיית קפה, זו עלולה לגרום להתייבשות

4. להרבות באכילת פירות וירקות

5. להרבות באכילת מזון המכיל ויטמין B12 (ביצים, הודו אדום, בשר בקר רזה, טחינה, קטניות, דגנים מלאים)

6. להפחית באכילת נשנושים לא בריאים

7. לפני המבחן עצמו חשוב לאכול ארוחת בוקר עשירה בחלבונים ופחמימות מלאות, לוותר על סוכרים פשוטים (שוקולד לדוגמה)

8. כדאי לקחת לבחינה בקבוק מים וחטיף אנרגיה
לביבות
איך להכין לביבות מקמח מצה?


הנה מתכון ללביבות מקמח מצה:


המצרכים:
=========
1/2 כוס קמח מצה

2 ביצים

1 כפית מלח

1 כף סוכר

3/4 כוס חלב או מים

חמאה לטיגון


אופן ההכנה:
========
ערבבו את קמח המצה, המלח והסוכר. (תערובת יבשה)

הפרידו את החלמונים מן החלבונים.

טרפו את החלמונים (צהובים), הוסיפי להם חלב או מים(תערובת נוזלית)

ערבבו יחד את התערובת הנוזלית עם התערובת היבשה.

השהו לחצי שעה עד שהתערובת תתפח.

הקציפו את החלבונים (הלבן) לקציפה מוצקה.

הוסיפו בזהירות לשתי התערובות יחד המעורבות.

טגנו בחמאה.
פונץ'
איך להכין פונץ'?


הנה מתכון להכנת פונץ':

המצרכים:
========
1 תפוז

1 לימון גדול

1 תפוח ירוק חמוץ גדול, קלוף וחתוך

50 גרם צימוקים

מיץ מלימון אחד

3-4 כוסות מים

3-4 שקיקי תה בטעם לימון או תפוח

4 כפות סוכר חום

2 כפיות קינמון

1 כף מסמרי ציפורן שלמים

1 כף גרגירי הל

1 בקבוק יין אדום יבש (750 מ"ל)

1 בקבוק יין אדום מתוק (750 מ"ל)

1 כוסית וודקה (80 מ"ל)


אופן ההכנה:
===========
1. לשטוף היטב את התפוז והלימון ולחתוך אותפ עם הקליפה לפרוסות דקות ועגולות.

2. למלא ספל במים רותחים ולחלוט את שקיקי התה כ-10 דקות.

3. להוציא את שקיקי התה ולשפוך את החליטה לסיר. להוסיף אליה את פרוסות התפוז והלימון, קוביות התפוח, הצימוקים, מיץ הלימון, הסוכר, ההל, הציפורן והקינמון.

4. לבשל עד שרותח, להנמיך את הלהבה ולבשל חצי שעה נוספת כאשר הסיר מכוסה רק במחציתו.

5. להוסיף את היינות, לבשל 10 דקות נוספות, מבלי להגיע לרתיחה, לטעום, לתקן תיבול ולהוריד מהאש.

6. לצקת עם מצקת לכוסות זכוכית מהנוזל עם הפירות - ולהגיש.

- הכמות מספיקה ל-20 כוסות, נהדר בחורף.
אוזני המן
איך להכין מלית פרג ואגוזים לאוזני המן?



הנה מתכון של מיקי שמו למלית פרג ואגוזים לאוזני המן:

המצרכים:
=======
3 כוסות פרג טחון טרי (270 גרם)

11/4 כוסות סוכר (200 גרם)

1/2 כוס חלב (120 מ"ל), ניתן להחליף במים אם רוצים אוזני המן פרווה

50 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)

גרידה מחצי לימון

1/2 כוס אגוזי מלך טחונים דק


אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את החלב, החמאה והסוכר עד סוף הרתיחה.

2. מנמיכים את האש עד כמה שניתן, מוסיפים את האגוזים, מערבבים דקה ומסירים מהאש.

3. מוסיפים את הפרג ואת גרידת הלימון ומערבבים היטב.

4. מצננים היטב עד לשימוש.

תזונה

צפייה
איך לצמצם את זמן האכילה של הילדים בזמן הצפייה בטלוויזיה?



הנה 6 דרכים לצמצום זמן אכילת הילדים מול הטלוויזיה:

1. עשו הפרדה ברורה בין טלוויזיה לאוכל.

2. החליטו ואמרו לילדים מה אתם מוכנים שיאכלו מול הטלוויזיה (לדוגמה רק פופקורן או רק פרי) ואת כל שאר סוגי האוכל, כולל חטיפים הקפידו שיאכלו בישיבה ליד השולחן.

3. אסרו על הילדים לקום באמצע הארוחה בכדי לראות טלוויזיה.

4. הקפידו שהטלוויזיה תהיה סגורה בזמן הארוחות.

5. נסו להפחית את זמן צפיית הילדים בטלוויזיה.

6. הסבירו לילדים, כל אחד בהתאם לגיל שלו, למה מתכונים המפרסמים כשהם מראים פרסומות מזון וחטיפים בזמן הפרסומות, מה הם מרוויחים מכך ומדוע זה פוגע בבריאות הצופים, כולל ילדכם.
ארוחת בוקר
מדוע חשוב לאכול ארוחת בוקר?



הנה הסיבות העיקריות שבגללן חשוב מאד להקפיד על ארוחת בוקר מדי יום:

1. הארוחה שוברת את צום הלילה ומחדשת את אספקת הפחמימות ורכיבים תזונתיים נוספים שהגוף זקוק להם.

2. שיפור החשיבה והזיכרון במהלך היום (כתוצאה מחידוש מאגר הפחמימות).

3. שיפור מצב הרוח כתוצאה מעליית רמת הסרוטונין הנוצר בעיקר כתוצאה משילוב של צריכת חלבון ופחמימות.

4. ארוחת הבוקר יעילה למעוניינים לרדת במשקל. לפי מחקרים שונים שנעשו, ככל שארוחת הבוקר עשירה יותר בקלוריות (כמובן במזון בריא), כך במהלך המשך היום והלילה צריכת הקלוריות תהיה נמוכה יותר.

5. ארוחת בוקר יעילה במניעת השמנה. לפי מחקרים שנעשו ישנו קשר ישיר בין ארוחת בוקר ושמירה על משקל מאוזן.

6. שיפור השגיים בתחום הלימודי. חשוב במיוחד לילדים, מתבגרים וסטודנטים. ארוחת הבוקר גורמת להתחלת היום ברוגע ומשפיעה על הריכוז ויכולת הלמידה בהמשכו.

7. משפיעה על השרירים ובכך מקלה על אימוני הכושר.

8. סיפוק מרכיבים תזונתיים משמעותיים לגוף שלא תמיד ישנם גם בארוחות אחרות.

9. חיזוק ושמירה על העצמות. מאחר ובלילה הגוף לא מקבל מזון לכמה שעות מתפתח תהלך פירוק העצמות. תהליך זה נפסק עם הכנסת המזון לגוף בצורת ארוחת הבוקר.

10. השפעה מבורכת על בריאות בעתיד. ילדים המקפידים על ארוחת בוקר, פחות יסבלו מהשמנה, מבעיות כולסטרול וממחלות כרוניות בגיל מבוגר.
עוגת אגסים
איך להכין עוגת אגסים לטבעונים?


כך מכינים עוגת אגסים לטבעוניים:


המצרכים:
========
6 אגסים פרוסים דק

1/3 כוס שמן (70 גרם)

60 גרם רסק תפוחי עץ (תפוח בינוני אחד)

1/2 כוס סילאן (140 גרם)

1 כפית מיץ לימון

1/2 כוס סוכר דמררה או מוזהב (100 גרם) (או להחליף בחמישה תמרים מגלענים וקצוצים)

2 כוסות קמח מנופה, או 1 כוס קמח מלא ו-1 כוס קמח לבן (280 גרם)

1 כוס אגוזי מלך קצוצים (100 גרם)

3/4 כפית אבקת אפיה

קורט מלח

1 כפית קינמון


אופן ההכנה:
=========
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה בגודל 20X30 ס"מ.

- מערבבים בקערה את החומרים הרטובים –שמן, סילאן סוכר חום, רסק תפוחים ומיץ לימון. אם משתמשים בתמרים במקום סוכר, יש לטחון בעזרת מעבד מזון או בלנדר מוט.

- מוסיפים את האגסים.

- בקערה שנייה מנפים את החומרים היבשים ומערבבים.

- מערבבים את התערובת היבשה עם הרטובה ומעבירים לתבנית. מתקבלת עיסה נוקשה.

- אופים 40-50 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי.

בתיאבון!
עוגת בננה
איך להכין עוגת בננה מיפל טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת בננה מייפל טבעונית:

המצרכים לתבנית אינגלישקייק אחת:
========================
1 כוס קמח מלא (140 גרם)

3/4 כוס קמח שיבולת שועל (75 גרם) (לא צריך לקנות! טוחנים שיבולת שועל שלמה או קוואקר במטחנת תבלינים, זה זול בהרבה).

1 כפית אבקת אפייה (חצי שקית = 5 גרם)

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון או מגורר

1/4 כפית מלח

1 כוס בננות מעוכות (כ-3 בננות בינוניות)

1/2כוס סירופ מייפל טבעי (160 גרם)

1/2 כוס חלב צמחי לא ממותק (120 גרם)

1 כפית תמצית וניל

חופן נדיב של שוקולד צ'יפס לא חלבי (100 גרם)


אופן ההכנה:
========
1. מערבבים בקערה את החומרים היבשים – קמחים, תבלינים, אבקת אפייה וסודה לשתייה.

2. מערבבים בקערה נפרדת את מחית הבננות עם כל החומרים הרטובים, ומוסיפים לקערת היבשים יחד עם השוקולד. מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

3. יוצקים לתבנית אינגליש קייק ואופים בחום של 175 מעלות.

גיוונים:
====
- את הקמח המלא אפשר להמיר בכוס אחת + 3 כפות של קמח כוסמין.

- במקום שוקולד צ'יפס אפשר להשתמש בשברי שוקולד מריר משובח, ואם רוצים לשדרג את הערכים התזונתיים של העוגה אפשר להמיר את השוקולד באגוזים.

- במקום מייפל אפשר להשתמש בסילאן טהור או בסירופ אגבה.

בתיאבון!


תודה לשחר שילוח.


בננות
למה טובה הבננה לבריאות?



כן. הנה כמה מהיתרונות שבפרי הבננה:

חטיף אנרגיה מהטבע - טובה למאמץ של כ-3/4 שעה לבננה אחת.

1. שיפור מצב הרוח - יש בה חלבון בשם טריפטופן שהופך בגוף לסרטונין ומשפר את ההרגשה.

2. הורדת לחץ - הבננה מפחיתה לחץ נפשי.

3. מפחיתה צרבת - באמצעות נוגדי החומצות הטבעיים שבה.

4. פחות ממתקים - הסוכר שהבננה מכילה מקטין את הצורך בהם.

5. מניעת שבץ לב - אכילה קבועה של בננות מפחיתה את הסיכוי לשבץ בכ-40%.

6. אנמיה (חסר דם) - הברזל שבבננה מעודד יצירת המוגלובין.

7. הקטנת בחילות בוקר בתקופת ההריון - דרך ויטמין B12 שמווסת את רמות הסוכר בגוף.

8. עזרה למצבי רוח - הבננה עוזרת למצבי הרוח הנובעים מתסמונת קדם ווסתית.



יש בבננה עוד מרכיבים בריאים כמו:

ויטמין B12 (ראו את יתרונותיו בתגית "B12", כולל לנגמלים מעישון - הוויטמינים שבה מסייעים להתמודד עם החסר בניקוטין).

ויטמין B6 (שמסייע בהרגעת מערכת העצבים).

סוכר (לאיזון רמות הסוכר, במקום חטיפים לא בריאים).

אשלגן (טוב להעלאת יכולת הריכוז והלמידה).

פוטסיום (טוב לוויסות רמת הנוזלים בגוף).

עוזרת בספיגת סידן.



ואגב, אפילו החלק הפנימי של קליפת הבננה, שמריחה שלו על עקיצות יתושים מפחיתה אצל רבים את הנפיחות והגירוי, נראה שימושי מאד..
איך להכין סמיפרדו?


הנה מתכון לסמיפרדו, גלידה ביתית המוגשת חצי קפואה, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" בינואר 2011:

המצרכים:
========
למרנג:
3 חלבונים
1/4 כוס סוכר קנים (להשיג בבתי טבע)

לקרם:
3/4 כוס (200 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפיות סוכר קנים

1 כפית תמצית וניל

1 גביע (200 מ"ל) יוגורט כבשים 5% שומן

לשכבת הפירות:
250 גרם פירות יער (טריים או מוקפאים)

4 כפות סוכר

1/4 כוס מים

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות). משמנים קלות תבנית עגולה (בקוטר 22-24 ס"מ) במעט שמן קנולה.

2. המרנג: שמים את החלבונים בקערת המערבל ומקציפים לקצף קשה ויציב. מוסיפים תוך כדי הקצפה, את הסוכר, כפית אחר כפית. יוצקים את הקצף לתבנית ואופים 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות ואופים עוד כ-50 דקות, עד שהקצף נעשה קשה בשוליים ויבש בחלקו העליון. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.

3. הקרם: שמים את השמנת בקערת המערבל ומתחילים להקציף, מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את הסוכר, תמצית הווניל והיוגורט ומקציפים לקצפת יציבה. מסירים את הקערה מהמערבל, שוברים פנימה את המרנג ומערבבים בזהירות. מעבירים לכלי הגשה ומאחסנים במקפיא למשך שעה.

4. שכבת הפירות: שמים את כל מרכיביה בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד דקה, מסירים מהכיריים ומצננים. כשהפירות צוננים יוצקים אותם על הקרם הקפוא, ומחזירים למקפיא למשך שעתיים לפחות, מגישים (לאחר הקפאה ממושכת , מומלץ להניח את הקינוח כ-10 דקות בטמפרטורת החדר לפני ההגשה).

ניתן להגיש את הסמיפרדו בתוך קליפה של חצאי תפוזים או חצאי פסיפלורה.
איך להכין פשטידת כרשה טבעונית?



הנה מתכון לפשטידת כרשה טבעונית:

המצרכים:
========
2 כרישות בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 300 גרם)

חצי חבילת תרד טרי או חצי חבילת פטרוזיליה (כ- 60 גרם)

6 כפות קוואקר

חצי קוביית טופו (150 גרם)

2 כפות טחינה גולמית

מלח, פלפל

כף שמן לאידוי


אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הכרשה והתרד בכף שמן עד ריכוך.

2. חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”.

3. מוסיפים לטופו את הכרישה והתרד, קוואקר, טחינה ותבלינים ומערבבים היטב.

4. מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה.

5. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.

בתיאבון!

קרדיט לעינת שגיא
על מה להקפיד בבישול איטי?


- כל דבר שתשימו בסיר זה ותלחצו על כפתור כלשהו יצא רך ונימוח כזה כמו חמין. לא למלא את הסיר במים לשים מים בגובה מינימלי למאכלים יבשים ומים בגובה מקסימלי למרקים.

- אני משתמשת בסיר לבישול איטי כל יום, בעיקר כמובן להכנת מרקים אבל גם למאכלים נטולי מים. זה מתחיל מזה שאני קמה ב-6 בבוקר, מכינה מרק עוף סתמי, מעוף וירקות והולכת לעבודה, ובשעה 14:00 הילדים לוגמים מרק חם ומהביל היישר מהסיר. אני מכינה בו מרקים כמו בסיר רגיל, רק לוקח להם 6 שעות.

- יש ימים שאני מכינה פלפלים ממולאים באורז ובשר וברוטב עגבניות ובצהריים זה מוכן לאכילה ולא נשרף ולא כלום. מניחה את הפלפלים צפוף ואז מרטיבה עם הרוטב עד מעל לפלפלים כדי שהנוזלים יכנסו לאורז וינפחו אותו. במהלך הבישול (כ 4-5 שעות) המים מנפחים את האורז ומפלס הנוזלים יורד.

- יש לעיתים שהגולש של זיו מתחיל בסיר על כיריים ועובר אחר כבוד לסיר לבישול איטי לעיבוי הרוטב הנהדר שלו.

- לפעמים אני מכינה קציצות ברוטב. זה אחלה כמסמיך רטבים כי אפשר להשאיר אותו וללכת לאיזה 4-5-6 שעות ושום דבר לא נשרף בו.

- הג'חנון מבלה שם בלילה עטוף בנייר אלומיניום ומעט מים ללחות מסביבו, בלי שהמים יגעו בבצק. לשים חמישיית ג'חנונים על נייר אלומיניום ולעטוף אותם כך שהקיפולים של האלומיניום ייגמרו למעלה, למלא במים עד גובה הקיפולים וללכת לישון. בבוקר הסיר יבש והג'חנונים חומים ומוכנים לאכילה

- החמין יכול לשבת שם באין מפריע לילה ואפילו שישבת שלם. אני מכינה חמין בבוקר יום שישי ובערב כבר ניתן לאכול ממנו, ונשאר גם לשבת (אם לא מפנים את הסיר לטובת ג'חנונים),

- כמו בסיר רגיל, ועוד כל מני מאכלים משולבים עם חיטה ובשר כמו תבשילי קדרה, ועוף עם כל מיני דברים, וכדי שלא יהיה רטוב מדיי שמים נוזלים בכמות של 3 כוסות בלבד ל-6 חתיכות עוף וכמה תפוחי אדמה.

- כששמים דגנים יש לשים נוזלים בכמות פי 2 מנפח הדגן פלוס עוד כוס או משהו לרטיבות התבשיל.
איך להימנע וכיצד לשמור על ילדים ממחלות החורף?



ניתן להימנע ולשמור על הילדים מפני מחלות החורף ע"י הקפדה על הדברים הבאים:

1. תזונה עשירה בויטמין C ומגנזיום, המצוי בפירות כמו בננות, פירות הדר, קיווי ועוד.

2. תזונה מרובת ירקות בצבעים שונים. ירקות אלו מכילים אנטיאוקסידנטים המנטרלים רעלים ומחזקים את מערכת החיסון.

3. שמירה יתרה על היגיינה - שטיפת ידיים עם סבון לפני כל הכנסת מזון לפה.

4. יש להימנע מהעברת מוצצים, כפיות, מגבות, בקבוקים וכדומה מפה לפה, גם לא בין אחים.

5. הפרדה בין הילדים - במידה והדבר אפשרי, רצוי שילד חולה ישכב בחדר שבו אין ילדים נוספים.

6. שמירה על ניקיון כללי בבית - שטיפת רצפה, במיוחד כאשר יש ילדים זוחלים, ניקיון של שירותים, צעצועים וכל חפץ אחר שאתו באים הילדים במגע יש לדאוג לניקיונו.

7. אוורור - יש להקפיד לאוורר את הבית ע"י פתיחת חלון גם כשקר וגם כאשר יש בבית ילדים חולים.

8. שעות שינה - הקפדה על שעות שינה במינון הנכון לכל גיל.

9. הקפדה על לבוש תואם למזג האוויר.

9. מתן תוספת ויטמין D לתינוקות עד גיל שנה לפי הנחיית משרד הבריאות.

10. הקפדה על פעילות גופנית - בימים הקרים חשובה במיוחד הפעילות הגופנית המשחררת אנדורפינים המאפשרים לגוף התמודדות טובה יותר עם מחלות ומחזקים את המערכת החיסונית.

11. מתן זמן להחלמה - השארת ילדים חולים בבית עד להחלמתם המוחלטת בכדי למנוע הדבקה של ילדים נוספים.
למה בריא לשתות שייקים ירוקים?


שייקים ירוקים טובים לבריאות מאחר והם עשירים בכלורופיל שהופך זמין יותר לגוף לאחר שנטחן. לכלורופיל יתרונות בריאותיים רבים וצריכתו חשובה לגוף מאין כמותה. אלו יתרונותיו הבריאותיים של הכלורופיל המצוי בשפע ובזמינות גבוהה בשייקים הירוקים למיניהם:

מתקן את התאים בגוף

טוב לדם ומשפר את ספירתו

יעיל נגד מצבי אנמיה

מסייע להסדרת המחזור החודשי

יעיל נגד סרטן

עשיר בברזל

מקל על מצבי נזלת

מחזק ומתקן את התאים בגוף

מנטרל את הרעלים שיש במזון שאנו צורכים

טוב לטיהור של הכבד

מסייע לנקות את רקמות המעיים

מסייע לשפר הפטיטיס

מסייע במצב של המופיליה

מזרז ריפוי של פצעים

מחזק את השיער

מחזק את הציפורניים

טוב לייצור חלב אם

טוב לראייה

מסייע לנטרול ריחות גוף

נלחם בחיידקים המצויים בפצעים

מנקה את השיניים והחניכיים ממוגלה

טוב לנטרול ריח פה רע

מפחית כאב שנגרם מדלקות

מקל על דלקת שקדים

מסייע בהקלה על כאבי גרון

משמש כנוזל חיטוי לאחר ניתוחי חניכיים

מרגיע כיבים

מקל על כאבים ונפיחות כתוצאה מטחורים

מסייע לשקם את מערכת כלי הדם ברגליים

טוב לוורידים נפוחים
מה לעשות ואיך להגיב כשילד משמין?


כך צריך לנהוג כשילד מגלה סימני השמנה:

1. לנסות להבין מה מקור ההשמנה (שעמום, מצוקה רגשית, אי הקפדה על ארוחות מסודרות, הגזמה בממתקים וכדומה) ולהגיב בהתאם לנסיבות

2. להימנע מלהעיר לו על השמנה או אכילה ליד אחרים

3. להימנע מהשוואות של הילד מול אחיו או חבריו

4. להנהיג תזונה בריאה בבית ולשים דגש על הבריאות שבאוכל ולא על מספר הקלוריות שבו

5. הקפדה על זמינות של אוכל מבושל וטרי, על שתיית מים בלבד וארוחות מסודרות ומשותפות

6. כדאי להחזיק כמה שפחות דברי מתיקה בבית, אך לא להימנע מהם לחלוטין וודאי לא להסתירם

7. הקפדה על פעילות גופנית של לפחות שעה ביום, חשוב לתת לילדים דוגמה אישית ולהקפיד גם כמבוגרים על עשיית כושר

8. במידה וקיימת בעיה שאינכם מצליחים להתמודד אתה, כדאי להיפגש עם תזונאית או דיאטנית לילדים על מנת למקד את הדרך לפתרון הבעיה
איך להכין קציצות (בולט) לקוסקוס?


הנה המתכון של סבתא אינס לבולט, אותן קציצות נהדרות שאוכלים יחד עם הקוסקוס:

המצרכים:
========
1/4 ק"ג עוף או בקר טחון

2-3 בצלים מקולפים, מגורדים בפומפייה ומסוננים

חופן פטרוזיליה קצוצה

3-4 פרוסות לחם לבן או שחור

1 עגבנייה מגורדת

1 ביצה

פלפל, מלח שחור, כורכום

תפוחי אדמה לפי הצורך

אופן ההכנה:
==========
1. מסננים את הבצל והפטרוזיליה משאריות נוזלים.

2. מערבבים בקערה היטב את כל החומרים חוץ מתפוחי האדמה.

3. קולפים את תפוחי האדמה ואח"כ בעזרת קולפן פורסים פרוסות דקיקות מתפוחי האדמה הקלופים.

4. יוצרים מתערובת הבשר כדורים קטנים ועוטפים כל אחד מהם בשלוש - ארבע פרוסות תפוחי אדמה.

5. מגלגלים את כדורי הבשר העטופים בקמח, אחר כך בביצה, מטגנים קלות במעט שמן עד שמתקבל צבע זהוב ואז מעבירים לסיר עם רוטב.

6. בסיר קטן שמים קופסת רוטב עגבניות, קצת מים, מעט מלח ופפריקה מתוקה, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

ניתן להקפיא את הקציצות לפני הבישול ולבשל רק לפני ההגשה.
איך להכין ממרח שעועית?


הנה מתכון לממרח שעועית של דליה למדני, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" ביוני 2000:

המצרכים ל-6 מנות:
===============
500 גרם שעועית לבנה, שרויה במים למשך לילה

מלח ופלפל

1/3 כוס שמן

6 שיני שום כתושות

4-5 כפות פטרוזיליה קצוצה

לעיטור:
======
עלי נענע

שמן זית כתית

אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים את השעועית, מכסים במים קרים ומבשלים כחצי שעה. מתבלים במלח וממשיכים לבשל עד שהשעועית רכה. מטגנים ומרסקים במעבד מזון, או מועכים דרך מסננת.

2. מעבירים לקערה ומצרפים את השמן, השום והפטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. בשעת ההגשה יוצקים על כל מנה מעט שמן זית ומעטרים בנענע.

גיוונים: ברומניה מכינים את הממרח עם שמן רגיל ומכפילים את כמות השום. יש המוסיפים פפריקה וכף רסק עגבניות.


על מה להקפיד באפייה עם שמרים?


הנה טיפים של "שמרית" לאפייה עם שמרים:

1. בדיקת טריות - יש לוודא בנקודת המכירה וגם לפני השימוש בבית, שתאריך פג תוקף של ה"שמרית" לא עבר.

2. אחסון - שמרית, שקית או קובייה יש לאחסן רק במקרר.

3. שימוש נכון - שמרית בגרגרים מוסיפים ישירות לקמח. קוביית שמרים ממסים ב-1/2 כוס חלב או מים. חשוב לא לשכוח להוריד את כמות הנוזלים מזו שבמתכון.

4. לישה מתאימה - לאחר הכנסת החומרים לקערת המערבל (ללא מגע ישיר של השמרית עם המלח), לשים במהירות אטית ומוסיפים בהדרגה את הנוזלים. מגבירים את מהירות הלישה עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות. בסיום הלישה מותחים פיסת בצק קטנה בעדינות לכל הכיוונים: בצק שאינו נקרע נלוש היטב. במידה והבצק נקרע יש ללוש עוד מספר דקות.

5. הארכת טריות המאפה - שימוש במשפר אפייה, מאריך את טריות המוצר האפוי במספר ימים.

6. השפעות טמפרטורה - מומלץ להוציא חומרי גלם מהמקרר כשעתיים לפני השימוש (קמח, חמאה, ביצים, חלב וכו) טמפרטורת הבצק משפיעה רבות על קצב תפיחת השמרים.

7. מתכון חלבי או פרווה - לקבלת מתכון פרווה יש להחליף חלב במים וחמאה במרגרינה, ממרח שוקולד חלבי בממרח פרווה.

8. הפיכת מתכון עם סוכר למתכון ללא סוכר- ניתן להשתמש במוצר "כמו סוכר" ע"פ הוראות היצרן.

9. החלפת קמח לבן בקמח מלא - החלפת 1 ק"ג קמח לבן ב-1 ק"ג קמח מלא מחייבת הוספת 3/4 כוס נוזלים למתכון (300 מ"ל)
איזה 10 דרכים יש כדי להתגבר על עצירות קשה בצורה טבעית?



הנה 10 דרכים להתגבר על עצירות קשה בצורה טבעית:

1. שתייה מרובה (עד 12 כוסות ביום), בעיקר של מים וחליטות צמחים.

2. הוספת 4-5 ירקות טריים או מבושלים לתפריט היומי.

3. מעבר לדגנים מלאים בסוגי המזון השונים (לחם, קטניות, דייסות ועוד).

4. הוספת יוגורט או מוצרים פרוביוטים לתזונה.

5. אכילת שני שזיפים מיובשים או שתיית מיץ שזיפים לפני השינה מדי יום.

6. הוספת זרעי פשתן לתזונה (מתאים ליוגורט, דייסות וסלטים).

7. למצבי קיצוניים של עצירות ניתן לאכול כף או שתיים של עיסת תמרהינדי.

8. ללכת לשירותים כשמרגישים צורך ולא להתאפק.

9. להקפיד על פעילות גופנית האהובה עליכם בצורה סדירה.

10. עיסוי הבטן בתנועות סיבוביות עם כיוון השעון.
יש מתכון לעוגת תפוזים?


הנה מתכון לעוגת תפוזים:

מצרכים:
========
4 ביצים

1/2 כוס שמן

3/4 כוס מיץ תפוזים

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפיה

13/4 סוכר

קליפה מלימון אחד


מצרכים לרוטב:
===============
1/3 כוס מים

1/3 כוס מיץ תפוזים

1/3 כוס יין אדום



אופן ההכנה:
===========
1. לערבב חלמונים וסוכר לקצץ יציב

2. להוסיף לסירוגין את שאר החומרים ובסוף את קליפת הלימון

3. לאפות בחום בינוני 40-45 דקות או כשקיסם יוצא יבש

4. להרתיח את חומרי הרוטב ולשפוך על העוגה עודה חמה (ניתן גם לוותר על הרוטב למי שמעדיף)

בתיאבון!
על מה להקפיד בארוחת הערב המשפחתית?



בכדי שארוחת ערב משפתית תהיה מוצלחת כדאי להקפיד על הדברים הבאים:

1. הקפדה על זמן קבוע המתאים גם לילדי המשפחה הצעירים יותר (הכי מאוחר ב-19:30 ורצוי מוקדם יותר).

2. במידה והילדים הקטינים לא מחזיקים מעמד השכיבו אותם לישון ושבו לאכול עם הבוגרים יותר.

3. אם אתם הורים למתבגרים עסוקים במיוחד סכמו אתם על שלושה שניים או שלושה ערבים קבועים בהם כל המשפחה אוכלת יחד.

4. קיימו את הארוחה המשפחתית בכל מקרה עם מי שנמצא בבית, גם אם קורה שאחד ההורים מאחר, אחד הילדים חולה וכדומה.

5. שבו סביב שולחן ערוך ומסודר.

6. אם ישנם ריבים על מקום ישיבה החליטו על מקומות ישיבה קבועים.

7. כבו טלוויזיה ומכשירים סלולארים.

8. אם אתם אוהבים שימו מוסיקת רקע נעימה.

9. ערכו תפריט שבועי משפחתי וערבו את הילדים בהכנתו, כך תוכלו לשלב את העדפותיהם בתפריט.

10. הציעו אוכל מגוון, כך שלכולם יהיה מתוך מה לבחור. הוסיפו מדי פעם תבשיל או מאכל חדש (אפילו סוג של חדש של גבינה או ירק הוא חידוש).

11. הקפידו על אוכל בריא ועל שתייה לא ממותקת, ראו טיפים בתגית "תזונה בריאה" וטיפים בתגית "תזונה".

12. אל תתווכחו עם הילדים על האוכל ליד השולחן גם אם הם מסרבים לאכול, נסו לברר מאוחר יותר מדוע לא אכלו.

13. השרו אווירה נעימה סביב השולחן והימנעו מהטפות מוסר, שיחות על שיעורי בית או מטלות אחרות, נצלו את הזמן לשיחה נעימה.

14. שתפו את הילדים בהכנת האוכל (כל אחד בהתאם לגילו) והפכו זאת לחוויה ועיסוק משותף.

15. שתפו את הילדים בעריכת השולחן, פינויו ובהדחת הכלים, קבעו תורנות ביניהם אם יש צורך.

16. הזמינו מדי פעם אורחים כמו סבא וסבתא או חברים.

17. אחת לכמה זמן שנו את מקום הארוחה, ערכו פיקניק או שבו בחצר במקום בפינת האוכל הרגילה.

18. מדי פעם עשו ארוחות מיוחדות יותר שיהיה בהם מאכל אהוב במיוחד, נושא מסוים (אוכל איטלקי לדוגמה) או שהילדים יהפכו למלצרים במסעדה שלכם.
אפשר לקבל מתכון למרק עדשים חומים בבישול איטי?
איך למנוע הרעלת מזון בבית?
מהי חשיבות ארוחת הבוקר לירידה במשקל?
מה זה סופר פוד?
איך להכין תבשיל עוף אינג'ירייה?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.