שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין עוגת בראוניז טבעונית?
הנה מתכון טבעוני לעוגת בראוניס עבור תבנית בגודל 30X30 ס"מ:
המצרכים:
========
1 כוס קמח מלא (125 גרם)
1/2 כוס קמח לבן (70 גרם)
1/4 כוס קורנפלור (35 גרם)
1/2 כוס קקאו (40 גרם)
1 כפית אבקת אפיה (4 גרם)
1/2 כפית מלח (3 גרם)
100 גרם אגוזי לוז קצוצים גס (כוס)
100 גרם שוקולד מריר קצוץ (חצי כוס)
3/4 כוס שמן קנולה (150 גרם)
1.5 כוס סוכר חום (240 גרם)
תחליף ל-2 ביצים מפשתן ומים – 3 כפות (30 גרם) זרעי פשתן עם 6 כפות (90 גרם) מים
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה זרעי פשתן טחונים עם 6 כפות מים ומניחים למשך 20 דקות.
2. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן קנולה.
3. מנפים קמח מלא, קמח לבן וקורנפלור לקערה.
4. מוסיפים קקאו, אבקת אפייה, מלח, אגוזים ושוקולד ומערבבים.
5.בקערה נפרדת מערבבים שמן, סוכר ותערובת זרעי הפשתן המעורבבים עם המים.
6. מאחדים את שתי התערובות עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת, אופים כ-20 דקות במרכז התנור ומספר דקות בחלק העליון של התנור, על מנת לקבל את הקרום הפריך מלמעלה. מוציאים ומצננים.
הערות:
=======
אפשר להחליף 50 גרם סוכר בכמות של פרלינה לקבלת טעם של אגוז לוז.
בתיאבון!
מדוע חשוב לאכול ארוחת בוקר?
הנה הסיבות העיקריות שבגללן חשוב מאד להקפיד על ארוחת בוקר מדי יום:
1. הארוחה שוברת את צום הלילה ומחדשת את אספקת הפחמימות ורכיבים תזונתיים נוספים שהגוף זקוק להם.
2. שיפור החשיבה והזיכרון במהלך היום (כתוצאה מחידוש מאגר הפחמימות).
3. שיפור מצב הרוח כתוצאה מעליית רמת הסרוטונין הנוצר בעיקר כתוצאה משילוב של צריכת חלבון ופחמימות.
4. ארוחת הבוקר יעילה למעוניינים לרדת במשקל. לפי מחקרים שונים שנעשו, ככל שארוחת הבוקר עשירה יותר בקלוריות (כמובן במזון בריא), כך במהלך המשך היום והלילה צריכת הקלוריות תהיה נמוכה יותר.
5. ארוחת בוקר יעילה במניעת השמנה. לפי מחקרים שנעשו ישנו קשר ישיר בין ארוחת בוקר ושמירה על משקל מאוזן.
6. שיפור השגיים בתחום הלימודי. חשוב במיוחד לילדים, מתבגרים וסטודנטים. ארוחת הבוקר גורמת להתחלת היום ברוגע ומשפיעה על הריכוז ויכולת הלמידה בהמשכו.
7. משפיעה על השרירים ובכך מקלה על אימוני הכושר.
8. סיפוק מרכיבים תזונתיים משמעותיים לגוף שלא תמיד ישנם גם בארוחות אחרות.
9. חיזוק ושמירה על העצמות. מאחר ובלילה הגוף לא מקבל מזון לכמה שעות מתפתח תהלך פירוק העצמות. תהליך זה נפסק עם הכנסת המזון לגוף בצורת ארוחת הבוקר.
10. השפעה מבורכת על בריאות בעתיד. ילדים המקפידים על ארוחת בוקר, פחות יסבלו מהשמנה, מבעיות כולסטרול וממחלות כרוניות בגיל מבוגר.
איך להכין לביבות קישואים?
הנה מתכון ללביבות קישואים:
המצרכים:
========
1 ק"ג קישואים
1 ק"ג בצל
2-3 ביצים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
להגשה: ריבת שזיפים (פובידל) או ריבת משמש או ריבת תות
אופן ההכנה:
==========
1. מגררים דק את הקישואים והבצל וסוחטים אותם היטב בידיים כדי להיפטר מנוזלים מיותרים.
2. מוסיפים את הביצים, המלח והפלפל ומערבבים.
3. מחממים במחבת מעט שמן על אש בינונית. מניחים במחבת כפות גדושות מהתערובת ומשטחים אותן. מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד הזהבה.
4. מגישים עם ריבה.
בתיאבון!
איך להכין קציצות עדשים בטעם פלאפל?
הנה מתכון לקציצות עדשים בטעם פאלפל:
המצרכים:
==========
1 כוס עדשים ירוקות
1/2 כוס שקדים טחונים
1 בצל
3 שיני שום
1/2 כוס עלי פטרוזיליה/כוסברה
3 כפות טחינה גולמית
1 כפית אבקת אפיה (חצי שקית)
4 כפות מים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית כמון
הוראות הכנה:
===========
1. להשרות את העדשים ל-3 עד 8 שעות המים או להשתמש בעדשיים של סנפורסט.
2. אם משרים, ולשטוף היטב לאחר ההשריה, או להפשיר אם משתמשים בסנפורט.
3. טוחנים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
4. יוצרים מהתערובת כדורים מהודקים ומשטחים לקציצות.
5. אופים בתבנית מרופדת אפייה כ-15 דקות מכל צד בחום בינוני (כדאי למשוח את הקציצות במעט שמן כדי שלא יתייבשו).
איך להכין סלט עדשים ואנטיפסטי?
הנה מתכון לסלט עדשים ואנטיפסטי כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:
מצרכים ל-4 מנות:
==============
1 כוס עדשים שחורות (רצוי אורגניות)
מלח, פלפל שחור
1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
1 לפת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
2 ראשי שומר חתוכים לשמיניות
1 בצל סגול קלוף וחתוך ל-8
1 סלק קלוף וחתוך ל-8
1/4 כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
עלים מצרור אחד של רוקט
אופן ההכנה:
==========
1. שמים את העדשים בסיר גדול, מכסים ב-1 ליטר מים ומבשלים כ-20 דקות עד שהן רכות. מסננים, מעבירים לקערה ומתבלים במלח ופלפל.
2. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
3. מניחים בתבנית את כל קוביות הירקות, מברישים אותן בשמן זית, זורים מלח ופלפל ואופים 25 דקות. מוצאים ומשהים בטמפרטורת החדר כ-15 דקות. מעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את העדשים, מיץ הלימון ושמן הזית שנותר. מערבבים, מקשטים בעלי רוקט ומגישים.
איפה החומוסיות הטובות בטירה?
איך להכין עוגת גבינה ללא גבינה?
הנה מתכון להכנת עוגת גבינה ללא גבינה:
המצרכים לבסיס:
============
1 כוס אגוזי מקדמיה ואגוזי פקאן
1/4 כפית מלח
4 תמרים מזן מהג'ול
2/3 כוס קוקוס
מצרכים לקרם:
==========
2 כוסות אגוזי קשיו לא קלויים
1/3 כוס מיץ לימון טרי
1/3 כוס אגבה או דבש
1/2 כוס שמן קוקוס מומס
1/4 כוס מים או יותר, לפי הצורך
מצרכים לרוטב:
===========
תותים לפי הכמות הדרושה
תפוז לסחיטה
1-2 כפות דבש או מייפל טבעי
אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים למג'ימיקס אגוזי פקאן, מקדמיה וטוחנים בהדרגה, לאחר מכן מוסיפים תמרים וקוקוס עד שמתקבלת תערובת אחידה אותה יש לשטח בתבנית סיליקון בצורה שווה.
2. מכניסים את כל חומרי הקרם לבלנדר, את המים מוסיפים בהדרגה עד שמתקבל קרם במקרם קטיפתי. מניחים את הקרם על תחתית האגוזים ושמים במקפיא עד שהקרם מתקשה.
3. חותכים את התותים לקוביות, סוחטים עליהם מיץ תפוזים ומוסיפים את הדבש או המייפל ומכניסים למקרר, לפני ההגשה מניחים את רוטב התותים על העוגה.
איך להכין ולשדרג תפוח אדמה במדורה?
הנה הוראות הכנה ושדרוג לתפוחי אדמה במדורה:
1. יש לפרוס את תפוח האדמה לאורך ולמרוח בחמאה אן מרגרינה את מרכזו, או למרוח אותו בצדו החיצוני בחמאה או מרגרינה, הדבר מונע מתפוח האדמה להתייבש והוא יוצא נימוח ורך.
2. לדקור את תפוח האדמה מצידו החיצוני במספר מקומות.
3. לעטוף היטב את תפוח האדמה בנייר כסף כשהצד הפנימי הוא הצד המבריק של הנייר.
4. להוציא מספר גחלים מהמדורה ולהניח את תפוח האדמה מתחת או מעל לגחלים, אפשר גם לשים את התפודים בשולי המדורה אך בשום אופן לא לזרוק ממש לתוך האש.
5. יש להקפיד שהגחלים תשארנה חמות כל הזמן כדי שתפוחי האדמה יתבשלו.
6. חשוב להפוך מפעם לפעם את תפוחי האדמה, לרוב לאחר 45 דקות לערך הם מוכנים.
מהם היתרונות בשתיית מים עם לימון מדי יום?
הנה 6 היתרונות בשתיית מים עם לימון מדי יום:
1. חיזוק למערכת החיסון - לימונים הם מקור טוב לויטמין סי, שעוזר ליצירת תאים לבנים, מפתח ללחימה נגד דלקות. מאחר והגוף לא אוגר או מייצר ויטמין סי, הצריכה היומית שלו חיונית לגוף.
2. עוזר לירידה במשקל - מאחר ולימונים דלים בקלוריות והמים חיוניים לדיאטה, מדובר במשקה טוב לדיאטה בריאה.
3. עור צעיר ורענן - בזכות הוויטמין C הרב שנמצא בתוך הלימון ישנה תרומה לעור בעל מראה בריא וצעיר. ויטמין סי עוזר ביצירת קולאגן, מה שמונע יצירת קמטים.
4. פחות ריח רע מהפה - מי לימון הוא תרופה טבעית נגד ריח רע מהפה. הלימון נלחם נגד החיידקים בפה ולכן הוא מומלץ ביותר. מה שכן, היזהרו לא לצחצח שיניים מיד לאחר שתיית מי לימון כי האמייל של השן ייחלש.
5. לימון מפחית דלקות - כששותים מי לימון על בסיס רגיל זה מפחית את החומציות ומונע התפחות דלקות, גם בחניכיים ולכן מומלץ ביותר!
6. בריא ללב - כן, מתברר שמדובר בתמהיל מוצלח לפעילות הלב שלך. לימון מעניק לך 80 מיליגרם של אשלגן שמוריד לחץ דם.
בקיצור, כשהחיים נותנים לכם לימונים, עשו מהם לימונדה!

הנה מתכון טבעוני לעוגת בראוניס עבור תבנית בגודל 30X30 ס"מ:
המצרכים:
========
1 כוס קמח מלא (125 גרם)
1/2 כוס קמח לבן (70 גרם)
1/4 כוס קורנפלור (35 גרם)
1/2 כוס קקאו (40 גרם)
1 כפית אבקת אפיה (4 גרם)
1/2 כפית מלח (3 גרם)
100 גרם אגוזי לוז קצוצים גס (כוס)
100 גרם שוקולד מריר קצוץ (חצי כוס)
3/4 כוס שמן קנולה (150 גרם)
1.5 כוס סוכר חום (240 גרם)
תחליף ל-2 ביצים מפשתן ומים – 3 כפות (30 גרם) זרעי פשתן עם 6 כפות (90 גרם) מים
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה זרעי פשתן טחונים עם 6 כפות מים ומניחים למשך 20 דקות.
2. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן קנולה.
3. מנפים קמח מלא, קמח לבן וקורנפלור לקערה.
4. מוסיפים קקאו, אבקת אפייה, מלח, אגוזים ושוקולד ומערבבים.
5.בקערה נפרדת מערבבים שמן, סוכר ותערובת זרעי הפשתן המעורבבים עם המים.
6. מאחדים את שתי התערובות עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת, אופים כ-20 דקות במרכז התנור ומספר דקות בחלק העליון של התנור, על מנת לקבל את הקרום הפריך מלמעלה. מוציאים ומצננים.
הערות:
=======
אפשר להחליף 50 גרם סוכר בכמות של פרלינה לקבלת טעם של אגוז לוז.
בתיאבון!

הנה הסיבות העיקריות שבגללן חשוב מאד להקפיד על ארוחת בוקר מדי יום:
1. הארוחה שוברת את צום הלילה ומחדשת את אספקת הפחמימות ורכיבים תזונתיים נוספים שהגוף זקוק להם.
2. שיפור החשיבה והזיכרון במהלך היום (כתוצאה מחידוש מאגר הפחמימות).
3. שיפור מצב הרוח כתוצאה מעליית רמת הסרוטונין הנוצר בעיקר כתוצאה משילוב של צריכת חלבון ופחמימות.
4. ארוחת הבוקר יעילה למעוניינים לרדת במשקל. לפי מחקרים שונים שנעשו, ככל שארוחת הבוקר עשירה יותר בקלוריות (כמובן במזון בריא), כך במהלך המשך היום והלילה צריכת הקלוריות תהיה נמוכה יותר.
5. ארוחת בוקר יעילה במניעת השמנה. לפי מחקרים שנעשו ישנו קשר ישיר בין ארוחת בוקר ושמירה על משקל מאוזן.
6. שיפור השגיים בתחום הלימודי. חשוב במיוחד לילדים, מתבגרים וסטודנטים. ארוחת הבוקר גורמת להתחלת היום ברוגע ומשפיעה על הריכוז ויכולת הלמידה בהמשכו.
7. משפיעה על השרירים ובכך מקלה על אימוני הכושר.
8. סיפוק מרכיבים תזונתיים משמעותיים לגוף שלא תמיד ישנם גם בארוחות אחרות.
9. חיזוק ושמירה על העצמות. מאחר ובלילה הגוף לא מקבל מזון לכמה שעות מתפתח תהלך פירוק העצמות. תהליך זה נפסק עם הכנסת המזון לגוף בצורת ארוחת הבוקר.
10. השפעה מבורכת על בריאות בעתיד. ילדים המקפידים על ארוחת בוקר, פחות יסבלו מהשמנה, מבעיות כולסטרול וממחלות כרוניות בגיל מבוגר.

הנה מתכון ללביבות קישואים:
המצרכים:
========
1 ק"ג קישואים
1 ק"ג בצל
2-3 ביצים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
להגשה: ריבת שזיפים (פובידל) או ריבת משמש או ריבת תות
אופן ההכנה:
==========
1. מגררים דק את הקישואים והבצל וסוחטים אותם היטב בידיים כדי להיפטר מנוזלים מיותרים.
2. מוסיפים את הביצים, המלח והפלפל ומערבבים.
3. מחממים במחבת מעט שמן על אש בינונית. מניחים במחבת כפות גדושות מהתערובת ומשטחים אותן. מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד הזהבה.
4. מגישים עם ריבה.
בתיאבון!

הנה מתכון לקציצות עדשים בטעם פאלפל:
המצרכים:
==========
1 כוס עדשים ירוקות
1/2 כוס שקדים טחונים
1 בצל
3 שיני שום
1/2 כוס עלי פטרוזיליה/כוסברה
3 כפות טחינה גולמית
1 כפית אבקת אפיה (חצי שקית)
4 כפות מים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית כמון
הוראות הכנה:
===========
1. להשרות את העדשים ל-3 עד 8 שעות המים או להשתמש בעדשיים של סנפורסט.
2. אם משרים, ולשטוף היטב לאחר ההשריה, או להפשיר אם משתמשים בסנפורט.
3. טוחנים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
4. יוצרים מהתערובת כדורים מהודקים ומשטחים לקציצות.
5. אופים בתבנית מרופדת אפייה כ-15 דקות מכל צד בחום בינוני (כדאי למשוח את הקציצות במעט שמן כדי שלא יתייבשו).
תזונה

הנה מתכון לסלט עדשים ואנטיפסטי כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:
מצרכים ל-4 מנות:
==============
1 כוס עדשים שחורות (רצוי אורגניות)
מלח, פלפל שחור
1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
1 לפת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
2 ראשי שומר חתוכים לשמיניות
1 בצל סגול קלוף וחתוך ל-8
1 סלק קלוף וחתוך ל-8
1/4 כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
עלים מצרור אחד של רוקט
אופן ההכנה:
==========
1. שמים את העדשים בסיר גדול, מכסים ב-1 ליטר מים ומבשלים כ-20 דקות עד שהן רכות. מסננים, מעבירים לקערה ומתבלים במלח ופלפל.
2. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
3. מניחים בתבנית את כל קוביות הירקות, מברישים אותן בשמן זית, זורים מלח ופלפל ואופים 25 דקות. מוצאים ומשהים בטמפרטורת החדר כ-15 דקות. מעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את העדשים, מיץ הלימון ושמן הזית שנותר. מערבבים, מקשטים בעלי רוקט ומגישים.

איזה חומוסיות טובות יש בטירה?
איפה מומלץ לאכול חומוס בטירה?
חומוס טוב בטירה ניתן למצוא במקומות הבאים:
חומוס לול - חומוס מעולה, שפתוח מ-13:00 ועד שנגמר החומוס, או עד 20:00.
הגעה: בכיכר השניה מכיוון כפר סבא או בתיאור הבא: מהכיכר של טירה 270 מעלות ולפנות ופניה ראשונה ימינה ולנסוע עד הסוף. טלפון: 052-8163166.
חומוס אבו חסן (ממש בכניסה לטירה) - רחוב טארק עבדול חי. טלפון: 09-7939431 (טוב למי שרוצים גם בשרים על האש).
מפגש טירה - בכיכר טירה, הכיכר הראשונה. טלפון: 050-5516786.
חומוס מנסור נעים בטירה - בכיכר העיריה. טלפון: 050-5480570
שעות פתיחה: ימים א-שבת משעה 10:00 ועד חצות
מסעדת אל דיוואן - א שוהדא' 7, טירה (בכיכר הראשונה מהכניסה ימינה ועולים עם הכביש, הוא מול סלקום, בצד השני של הרחוב). טלפון: 09-7733098
שעות פתיחה: ימים א'-ה' 08:00 - 17:00
איפה מומלץ לאכול חומוס בטירה?
חומוס טוב בטירה ניתן למצוא במקומות הבאים:
חומוס לול - חומוס מעולה, שפתוח מ-13:00 ועד שנגמר החומוס, או עד 20:00.
הגעה: בכיכר השניה מכיוון כפר סבא או בתיאור הבא: מהכיכר של טירה 270 מעלות ולפנות ופניה ראשונה ימינה ולנסוע עד הסוף. טלפון: 052-8163166.
חומוס אבו חסן (ממש בכניסה לטירה) - רחוב טארק עבדול חי. טלפון: 09-7939431 (טוב למי שרוצים גם בשרים על האש).
מפגש טירה - בכיכר טירה, הכיכר הראשונה. טלפון: 050-5516786.
חומוס מנסור נעים בטירה - בכיכר העיריה. טלפון: 050-5480570
שעות פתיחה: ימים א-שבת משעה 10:00 ועד חצות
מסעדת אל דיוואן - א שוהדא' 7, טירה (בכיכר הראשונה מהכניסה ימינה ועולים עם הכביש, הוא מול סלקום, בצד השני של הרחוב). טלפון: 09-7733098
שעות פתיחה: ימים א'-ה' 08:00 - 17:00

הנה מתכון להכנת עוגת גבינה ללא גבינה:
המצרכים לבסיס:
============
1 כוס אגוזי מקדמיה ואגוזי פקאן
1/4 כפית מלח
4 תמרים מזן מהג'ול
2/3 כוס קוקוס
מצרכים לקרם:
==========
2 כוסות אגוזי קשיו לא קלויים
1/3 כוס מיץ לימון טרי
1/3 כוס אגבה או דבש
1/2 כוס שמן קוקוס מומס
1/4 כוס מים או יותר, לפי הצורך
מצרכים לרוטב:
===========
תותים לפי הכמות הדרושה
תפוז לסחיטה
1-2 כפות דבש או מייפל טבעי
אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים למג'ימיקס אגוזי פקאן, מקדמיה וטוחנים בהדרגה, לאחר מכן מוסיפים תמרים וקוקוס עד שמתקבלת תערובת אחידה אותה יש לשטח בתבנית סיליקון בצורה שווה.
2. מכניסים את כל חומרי הקרם לבלנדר, את המים מוסיפים בהדרגה עד שמתקבל קרם במקרם קטיפתי. מניחים את הקרם על תחתית האגוזים ושמים במקפיא עד שהקרם מתקשה.
3. חותכים את התותים לקוביות, סוחטים עליהם מיץ תפוזים ומוסיפים את הדבש או המייפל ומכניסים למקרר, לפני ההגשה מניחים את רוטב התותים על העוגה.

הנה הוראות הכנה ושדרוג לתפוחי אדמה במדורה:
1. יש לפרוס את תפוח האדמה לאורך ולמרוח בחמאה אן מרגרינה את מרכזו, או למרוח אותו בצדו החיצוני בחמאה או מרגרינה, הדבר מונע מתפוח האדמה להתייבש והוא יוצא נימוח ורך.
2. לדקור את תפוח האדמה מצידו החיצוני במספר מקומות.
3. לעטוף היטב את תפוח האדמה בנייר כסף כשהצד הפנימי הוא הצד המבריק של הנייר.
4. להוציא מספר גחלים מהמדורה ולהניח את תפוח האדמה מתחת או מעל לגחלים, אפשר גם לשים את התפודים בשולי המדורה אך בשום אופן לא לזרוק ממש לתוך האש.
5. יש להקפיד שהגחלים תשארנה חמות כל הזמן כדי שתפוחי האדמה יתבשלו.
6. חשוב להפוך מפעם לפעם את תפוחי האדמה, לרוב לאחר 45 דקות לערך הם מוכנים.

הנה 6 היתרונות בשתיית מים עם לימון מדי יום:
1. חיזוק למערכת החיסון - לימונים הם מקור טוב לויטמין סי, שעוזר ליצירת תאים לבנים, מפתח ללחימה נגד דלקות. מאחר והגוף לא אוגר או מייצר ויטמין סי, הצריכה היומית שלו חיונית לגוף.
2. עוזר לירידה במשקל - מאחר ולימונים דלים בקלוריות והמים חיוניים לדיאטה, מדובר במשקה טוב לדיאטה בריאה.
3. עור צעיר ורענן - בזכות הוויטמין C הרב שנמצא בתוך הלימון ישנה תרומה לעור בעל מראה בריא וצעיר. ויטמין סי עוזר ביצירת קולאגן, מה שמונע יצירת קמטים.
4. פחות ריח רע מהפה - מי לימון הוא תרופה טבעית נגד ריח רע מהפה. הלימון נלחם נגד החיידקים בפה ולכן הוא מומלץ ביותר. מה שכן, היזהרו לא לצחצח שיניים מיד לאחר שתיית מי לימון כי האמייל של השן ייחלש.
5. לימון מפחית דלקות - כששותים מי לימון על בסיס רגיל זה מפחית את החומציות ומונע התפחות דלקות, גם בחניכיים ולכן מומלץ ביותר!
6. בריא ללב - כן, מתברר שמדובר בתמהיל מוצלח לפעילות הלב שלך. לימון מעניק לך 80 מיליגרם של אשלגן שמוריד לחץ דם.
בקיצור, כשהחיים נותנים לכם לימונים, עשו מהם לימונדה!
איך להכין מוס שוקולד כשר לפסח?
הנה מתכון למוס שוקולד כשר לפסח:
המצרכים עבור שש מנות:
===================
150 גרם שוקולד
1/3 כוס סוכר
2 כפות מים
1 ביצה
2 חלמונים
1 כפית אבקת קפה נמס
2 כפות ברנדי
3/4 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
==========
1. ממיסים בזהירות את השוקולד בבאן מארי או במיקרו.
2. מבשלים את המים והסוכר במשך כ-4 דקות עד לבעבוע עז. מטפטפים טיפה אל קערית יבשה וקרה ואם הטיפה מתייבשת מיד יודעים שהסירופ מוכן.
3. מקציפים את הביצה והחלמונים לקצף בגוון צהבהב ומוסיפים לו לאט לאט את סירופ הסוכר הרותח וממשיכים להקציף עד שהקצף בהיר, צונן אך לא קר ותפוח מספיק.
4. מוסיפים את השוקולד המומס ואת אבקת הקפה בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים את הברנדי ומניחים בצד להתקרר.
5. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ויציבה, מקפלים בעדינות לקציפת השוקולד הקרה.
6. מעבירים לקעריות הגשה אישיות ושומרים מכוסה במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
הנה מתכון למוס שוקולד כשר לפסח:
המצרכים עבור שש מנות:
===================
150 גרם שוקולד
1/3 כוס סוכר
2 כפות מים
1 ביצה
2 חלמונים
1 כפית אבקת קפה נמס
2 כפות ברנדי
3/4 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
==========
1. ממיסים בזהירות את השוקולד בבאן מארי או במיקרו.
2. מבשלים את המים והסוכר במשך כ-4 דקות עד לבעבוע עז. מטפטפים טיפה אל קערית יבשה וקרה ואם הטיפה מתייבשת מיד יודעים שהסירופ מוכן.
3. מקציפים את הביצה והחלמונים לקצף בגוון צהבהב ומוסיפים לו לאט לאט את סירופ הסוכר הרותח וממשיכים להקציף עד שהקצף בהיר, צונן אך לא קר ותפוח מספיק.
4. מוסיפים את השוקולד המומס ואת אבקת הקפה בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים את הברנדי ומניחים בצד להתקרר.
5. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ויציבה, מקפלים בעדינות לקציפת השוקולד הקרה.
6. מעבירים לקעריות הגשה אישיות ושומרים מכוסה במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
איך להכין גלילות מצה ושוקולד?
הנה מתכון של נירה רוסו לגלילות מצה ושוקולד:
המצרכים:
========
8 מצות
1 כוס יין מתוק
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס חלב
2 כפות אבקת קקאו
1 כוס סוכר
1 כפית קפה נמס
1 חבילת מרגרינה או חמאה
3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים
אופן ההכנה:
==========
1. מפוררים את המצות ושורים ביין המתוק.
2. ממסים על להבה נמוכה את השוקולד, החלב, הקקאו, הסוכר והקפה הנמס. מסירים מהאש ומוסיפים מיד את המרגרינה והברנדי.
3. סוחטים את המצות מן היין, מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים היטב.
4. מחלקים את התערובת לשניים ומגללים כל חצי בנייר אלומיניום משומן (או בניילון נצמד) לגליל מוארך.
5. מצננים במקרר למשך לילה ופורסים.
אפשר להפוך את המתכון לפרווה ע"י שימוש במים ומחמאה.
הנה מתכון של נירה רוסו לגלילות מצה ושוקולד:
המצרכים:
========
8 מצות
1 כוס יין מתוק
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס חלב
2 כפות אבקת קקאו
1 כוס סוכר
1 כפית קפה נמס
1 חבילת מרגרינה או חמאה
3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים
אופן ההכנה:
==========
1. מפוררים את המצות ושורים ביין המתוק.
2. ממסים על להבה נמוכה את השוקולד, החלב, הקקאו, הסוכר והקפה הנמס. מסירים מהאש ומוסיפים מיד את המרגרינה והברנדי.
3. סוחטים את המצות מן היין, מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים היטב.
4. מחלקים את התערובת לשניים ומגללים כל חצי בנייר אלומיניום משומן (או בניילון נצמד) לגליל מוארך.
5. מצננים במקרר למשך לילה ופורסים.
אפשר להפוך את המתכון לפרווה ע"י שימוש במים ומחמאה.
איך להכין סלמון מזוגג בג'ינג'ר?
הנה מתכון לסלמון מזוגג בג'ינג'ר של דנה מויאל רייכר שנהדר להגיש לארוחת שבת בלווי אורז לבן:
המצרכים ל-3 מנות:
=============
500 גרם סלמון טרי נקי מעור וחתוך לקוביות גסות - מצפים בכף קורנפלור ומנערים מהשאריות.
2 כוסות פרחי ברוקולי חלוט: מרתיחים מים ומבשלים בהם את הברוקולי כ-3 דקות עד שמתקבל צבע עז.
1/2 חבילה בצל ירוק חתוך גס
המצרכים לרוטב:
============
3 שיני שום כתושות
4 כפות סויה
1 כף סויה כהה
2 כפות גדושות ג'ינג'ר מגורד
1/4 כפית מחית יוזו קושו
2 כפות גדושות דבש
1/3 כוס מים מעורבבים עם כף קורנפלור
לטופ: שומשום שחור / לבן וכמה טיפות שמן שומשום (יש לשים לב שהוא מאוד דומיננטי בטעמו).
אופן ההכנה:
=========
1. לסיר רחב נוסיף שמן ניטראלי ונחמם אותו.
2. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הסלמון וצורבים אותם מכל הכיוונים.
3. מוסיפים את פרחי הברוקולי המסוננים וצורבים גם אותם ממש מעט. יוצקים את כל הרוטב על הסלמון והברוקולי כשהם על אש גבוהה ונותנים לו להצטמצם כ-3 דקות.
4. לאחר שהרוטב מסמיך והסלמון עשוי ומזוגג, מוסיפים את הבצל הירוק ומנמיכים לאש נמוכה לעוד לכ-2 דקות נוספות בלבד.
5. מקשטים בשומשום וכמה טיפות שמן שומשום (בערך חצי כפית) ומגישים עם אורז לבן.
הנה מתכון לסלמון מזוגג בג'ינג'ר של דנה מויאל רייכר שנהדר להגיש לארוחת שבת בלווי אורז לבן:
המצרכים ל-3 מנות:
=============
500 גרם סלמון טרי נקי מעור וחתוך לקוביות גסות - מצפים בכף קורנפלור ומנערים מהשאריות.
2 כוסות פרחי ברוקולי חלוט: מרתיחים מים ומבשלים בהם את הברוקולי כ-3 דקות עד שמתקבל צבע עז.
1/2 חבילה בצל ירוק חתוך גס
המצרכים לרוטב:
============
3 שיני שום כתושות
4 כפות סויה
1 כף סויה כהה
2 כפות גדושות ג'ינג'ר מגורד
1/4 כפית מחית יוזו קושו
2 כפות גדושות דבש
1/3 כוס מים מעורבבים עם כף קורנפלור
לטופ: שומשום שחור / לבן וכמה טיפות שמן שומשום (יש לשים לב שהוא מאוד דומיננטי בטעמו).
אופן ההכנה:
=========
1. לסיר רחב נוסיף שמן ניטראלי ונחמם אותו.
2. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הסלמון וצורבים אותם מכל הכיוונים.
3. מוסיפים את פרחי הברוקולי המסוננים וצורבים גם אותם ממש מעט. יוצקים את כל הרוטב על הסלמון והברוקולי כשהם על אש גבוהה ונותנים לו להצטמצם כ-3 דקות.
4. לאחר שהרוטב מסמיך והסלמון עשוי ומזוגג, מוסיפים את הבצל הירוק ומנמיכים לאש נמוכה לעוד לכ-2 דקות נוספות בלבד.
5. מקשטים בשומשום וכמה טיפות שמן שומשום (בערך חצי כפית) ומגישים עם אורז לבן.
איך להכין חמין עוף עיראקי (טבית)?
הנה מתכון להכנת חמין עוף עיראקי (טבית) של השף עזרא קדם, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" בדצמבר 2006:
המצרכים ל-8 מנות:
===============
1 כף שמן תירס
1 עוף גדול שלם, נקי מהאיברים הפנימיים (אבל יש לשמור את האיברים הפנימיים בצד)
1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות
1 בצל גדול קצוץ
2.5 כפיות בהרט
1 עגבנייה גדולה מרוסקת
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
המצרכים למלית:
=============
3.5 כוסות אורז ארוך
איברים פנימיים מעוף אחד (כבד, לב, קורקבן) חתוכים לפיסות קטנות
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית הל טחון
1/4 כפית כורכום
2 כפיות פטרוזיליה מיובשת
3 עגבניות קצוצות
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
==========
1 להכנת המלית, שוטפים את האורז ומשרים אותו במים רותחים עם מלח למשך 45 דקות, מטגנים ושוטפים שוב.
2. מכניסים לקערה 3/4 כוס מהאורז השטוף ואת חומרי המלית ומערבבים היטב. ממלאים את העוף עד לשלושה רבעים מחלל הבטן (יש להשאיר מקום פנוי, כיוון שבשעת הבישול האורז תופח וממלא את החלל). תופרים את הפתח או מהדקים אותו בקסמי עץ או ברזל.
3. מחממים את השמן בסיר גדול. מוסיפים את העגבניות והבצל ומבשלים על אש קטנה כ-3 דקות.
4. מוסיפים את העוף הממולא ואוטמים את העוף תוך כדי בישול. לאחר שצד אחד משחים, הופכים את העוף. מוציאים את העוף מהסיר וממשיכים לבשל את העגבניות והבצל. מצמצמים את הנוזלים עד התייבשות כמעט.
5. מחזירים את העוף לסיר ומוסיפים מים עד לכיסוי העוף. מביאים לרתיחה ומסירים בכף את הקצף שנוצר. מנמיכים את האש ומבשלים שעה ורבע.
6. מוציאים את העוף מהסיר ובודקים את כמות הנוזלים (אם יש יותר מליטר מים בסיר צריך להמשיך ולצמצם עד לכמות של ליטר מים). מוסיפים לסיר את תערובת הבהרט, העגבנייה המרוסקת ושארית האורז המסונן. מכסים ומבשלים כ-12 דקות, עד שהמים מתאדים.
7. מחזירים את העוף למרכז הסיר ומכסים את כולו בתבשיל. אופים בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות במשך כל הלילה.
הנה מתכון להכנת חמין עוף עיראקי (טבית) של השף עזרא קדם, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" בדצמבר 2006:
המצרכים ל-8 מנות:
===============
1 כף שמן תירס
1 עוף גדול שלם, נקי מהאיברים הפנימיים (אבל יש לשמור את האיברים הפנימיים בצד)
1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות
1 בצל גדול קצוץ
2.5 כפיות בהרט
1 עגבנייה גדולה מרוסקת
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
המצרכים למלית:
=============
3.5 כוסות אורז ארוך
איברים פנימיים מעוף אחד (כבד, לב, קורקבן) חתוכים לפיסות קטנות
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית הל טחון
1/4 כפית כורכום
2 כפיות פטרוזיליה מיובשת
3 עגבניות קצוצות
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
==========
1 להכנת המלית, שוטפים את האורז ומשרים אותו במים רותחים עם מלח למשך 45 דקות, מטגנים ושוטפים שוב.
2. מכניסים לקערה 3/4 כוס מהאורז השטוף ואת חומרי המלית ומערבבים היטב. ממלאים את העוף עד לשלושה רבעים מחלל הבטן (יש להשאיר מקום פנוי, כיוון שבשעת הבישול האורז תופח וממלא את החלל). תופרים את הפתח או מהדקים אותו בקסמי עץ או ברזל.
3. מחממים את השמן בסיר גדול. מוסיפים את העגבניות והבצל ומבשלים על אש קטנה כ-3 דקות.
4. מוסיפים את העוף הממולא ואוטמים את העוף תוך כדי בישול. לאחר שצד אחד משחים, הופכים את העוף. מוציאים את העוף מהסיר וממשיכים לבשל את העגבניות והבצל. מצמצמים את הנוזלים עד התייבשות כמעט.
5. מחזירים את העוף לסיר ומוסיפים מים עד לכיסוי העוף. מביאים לרתיחה ומסירים בכף את הקצף שנוצר. מנמיכים את האש ומבשלים שעה ורבע.
6. מוציאים את העוף מהסיר ובודקים את כמות הנוזלים (אם יש יותר מליטר מים בסיר צריך להמשיך ולצמצם עד לכמות של ליטר מים). מוסיפים לסיר את תערובת הבהרט, העגבנייה המרוסקת ושארית האורז המסונן. מכסים ומבשלים כ-12 דקות, עד שהמים מתאדים.
7. מחזירים את העוף למרכז הסיר ומכסים את כולו בתבשיל. אופים בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות במשך כל הלילה.
איך להכין המבורגר?
הנה מתכון להכנת המבורגר:
המצרכים:
========
1.200 ק"ג בשר - חצי שמן וחצי רזה
2-3 בצלים גדולים
כוס סודה לשתייה
פלפל שחור גרוס
כוס שמן לטיגון
תוספות אפשריות:
3 כפות רוטב ברביקיו
3 כפות קוניאק
שום כתוש
אופן ההכנה:
==========
1. יש לקצוץ גס את הבצל ולטגן אותו בסיר עם השמן, להניח את הבצל במסננת לסינון ולצנן.
2. לטחון במטחנת בשר עם החורים הגדולים את הבשר פעם אחת.
3. לטחון את הבצל והפלפל השחור יחד עם הבשר.
4. מוסיפים את מי הסודה, מערבבים היטב אך לא יותר מדי, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
5. את התוספות, במידה ורוצים, יש להוסיף יחד עם הסודה לפני שמצננים.
6. יוצרים קציצות בגודל קבוע, משטחים אותן ביד (או ע"י טבעות מתכת במידה ויש ברשותכם), מסדרים על נייר אפייה ומכניסים למקרר לזמן מה.
7. צולים על מחבת גריל או בגריל לפי הדרגה האהובה עליכם ומגישים בלחמנייה או צלחת. תוספת של חסה, עגבנייה ובצל סגול ישלימו את המנה.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת המבורגר:
המצרכים:
========
1.200 ק"ג בשר - חצי שמן וחצי רזה
2-3 בצלים גדולים
כוס סודה לשתייה
פלפל שחור גרוס
כוס שמן לטיגון
תוספות אפשריות:
3 כפות רוטב ברביקיו
3 כפות קוניאק
שום כתוש
אופן ההכנה:
==========
1. יש לקצוץ גס את הבצל ולטגן אותו בסיר עם השמן, להניח את הבצל במסננת לסינון ולצנן.
2. לטחון במטחנת בשר עם החורים הגדולים את הבשר פעם אחת.
3. לטחון את הבצל והפלפל השחור יחד עם הבשר.
4. מוסיפים את מי הסודה, מערבבים היטב אך לא יותר מדי, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
5. את התוספות, במידה ורוצים, יש להוסיף יחד עם הסודה לפני שמצננים.
6. יוצרים קציצות בגודל קבוע, משטחים אותן ביד (או ע"י טבעות מתכת במידה ויש ברשותכם), מסדרים על נייר אפייה ומכניסים למקרר לזמן מה.
7. צולים על מחבת גריל או בגריל לפי הדרגה האהובה עליכם ומגישים בלחמנייה או צלחת. תוספת של חסה, עגבנייה ובצל סגול ישלימו את המנה.
בתיאבון!
איך להכין עוגת בננה - גזר טבעונית ללא גלוטן?
הנה מתכון לעוגת בננה - גזר טבעונית ללא גלוטן:
מצרכים יבשים:
============
שני שליש כוס קמח אורז מלא (90 גרם)
שני שליש כוס קמח סורגום או דוחן (80 גרם)
שליש כוס קמח טפיוקה (40 גרם)
שליש כוס קמח תפוחי אדמה (40 גרם)
כפית קסנטן-גאם
שלושת רבעי כוס כוס סוכר (150 גרם) או 20 תמרים מג'הול (200 גרם אחרי גילעון) או שילוב
10 גרם אבקת אפייה (שקית)
חצי כפית סודה לשתייה
קורט מלח
כפית קינמון
מצרכים רטובים:
=============
2 בננות מעוכות היטב
חצי כוס מים רותחים (100 גרם)
שליש כוס שמן (70 גרם)
כף וחצי מיץ לימון (או חומץ תפוחים)
כוס גזר מגורר (3-4 גזרים בינוניים)
חצי כוס אגוזים קצוצים
חצי כוס צימוקים
אופן ההכנה:
==========
לערבב חומרים יבשים, להוסיף את הרטובים ולאפות בחום בינוני כ-40 דקות עד שעה.
בתיאבון!
הנה מתכון לעוגת בננה - גזר טבעונית ללא גלוטן:
מצרכים יבשים:
============
שני שליש כוס קמח אורז מלא (90 גרם)
שני שליש כוס קמח סורגום או דוחן (80 גרם)
שליש כוס קמח טפיוקה (40 גרם)
שליש כוס קמח תפוחי אדמה (40 גרם)
כפית קסנטן-גאם
שלושת רבעי כוס כוס סוכר (150 גרם) או 20 תמרים מג'הול (200 גרם אחרי גילעון) או שילוב
10 גרם אבקת אפייה (שקית)
חצי כפית סודה לשתייה
קורט מלח
כפית קינמון
מצרכים רטובים:
=============
2 בננות מעוכות היטב
חצי כוס מים רותחים (100 גרם)
שליש כוס שמן (70 גרם)
כף וחצי מיץ לימון (או חומץ תפוחים)
כוס גזר מגורר (3-4 גזרים בינוניים)
חצי כוס אגוזים קצוצים
חצי כוס צימוקים
אופן ההכנה:
==========
לערבב חומרים יבשים, להוסיף את הרטובים ולאפות בחום בינוני כ-40 דקות עד שעה.
בתיאבון!
איך להכין דלורית במילוי פטריות וגבינה?
הנה מתכון לדלורית במילוי פטריות וגבינה של אינס שילת - ינאי, כפי שפורסם בעיתון "לאשה" במרץ 2016:
המצרכים ל-4 מנות:
===============
2 דלוריות, חצויות לאורכן ומרוקנות מגרעינים
שמן זית
4 כפיות סילאן
2 בצלים סגולים קצוצים
2 כוסות פטריות (מומלץ להשתמש בפורטובלו)
1/2 כוס בזילקום
6 כפות עגבניות מיובשות קצוצות
8 שיני שום קצוצות
200 גרם גבינת פרמזן מגוררת, או גבינה בולגרית 5%
1 ביצה
מלח גס, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מברישים כל מחצית דלורית בשמן זית ובכפית סילאן ומתבלים במלח ופלפל. אופים 20 דקות, עד שהדלוריות מתרככות ומשחימות. מוציאים מהתנור, מעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות.
3. מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והפטריות כ-5 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את הבזיליקום, העגבניות המיובשות, השום, המלח והפלפל, מערבבים ומסירים מהאש. מצננים מעט.
4. מוסיפים למחבת את הגבינה והביצים ומערבבים היטב.
5. ממלאים את חצאי הדלורית בתערובת הפטריות והגבינה ואופים 5-7 דקות, עד שהתערובת מזהיבה.
בתיאבון!
הנה מתכון לדלורית במילוי פטריות וגבינה של אינס שילת - ינאי, כפי שפורסם בעיתון "לאשה" במרץ 2016:
המצרכים ל-4 מנות:
===============
2 דלוריות, חצויות לאורכן ומרוקנות מגרעינים
שמן זית
4 כפיות סילאן
2 בצלים סגולים קצוצים
2 כוסות פטריות (מומלץ להשתמש בפורטובלו)
1/2 כוס בזילקום
6 כפות עגבניות מיובשות קצוצות
8 שיני שום קצוצות
200 גרם גבינת פרמזן מגוררת, או גבינה בולגרית 5%
1 ביצה
מלח גס, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מברישים כל מחצית דלורית בשמן זית ובכפית סילאן ומתבלים במלח ופלפל. אופים 20 דקות, עד שהדלוריות מתרככות ומשחימות. מוציאים מהתנור, מעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות.
3. מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והפטריות כ-5 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את הבזיליקום, העגבניות המיובשות, השום, המלח והפלפל, מערבבים ומסירים מהאש. מצננים מעט.
4. מוסיפים למחבת את הגבינה והביצים ומערבבים היטב.
5. ממלאים את חצאי הדלורית בתערובת הפטריות והגבינה ואופים 5-7 דקות, עד שהתערובת מזהיבה.
בתיאבון!
איך להכין קציצות חומוס טבעוניות?
הנה מתכון לקציצות חומוס טבעוניות:
המצרכים:
=======
2 כוסות קמח חומוס
2 גזרים
2 קישואים
1 בצל יבש
3 כפות זרעי פשתן טחונים
1/2 כפית חוואייג' למרק
1/2 כפית כמון
1/2 כף מלח
אופן ההכנה:
=========
1. טוחנים במעבד מזון או מגררים טוב בפומפייה גזרים, קישואים ובצל
2. מוסיפים לתערובת שהתקבלה קמח חומוס, זרעי פשתן ותבלינים
3. משמנים את הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות
4. מסדרים את הקציצות על תבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, לאחר שהקציצות אפויות בצד אחד, הופכים אותן ואופים שוב 15 דקות בצד השני, יש להקפיד לא לאפות יותר מדי על מנת לשמור על רכות ועסיסיות
הנה מתכון לקציצות חומוס טבעוניות:
המצרכים:
=======
2 כוסות קמח חומוס
2 גזרים
2 קישואים
1 בצל יבש
3 כפות זרעי פשתן טחונים
1/2 כפית חוואייג' למרק
1/2 כפית כמון
1/2 כף מלח
אופן ההכנה:
=========
1. טוחנים במעבד מזון או מגררים טוב בפומפייה גזרים, קישואים ובצל
2. מוסיפים לתערובת שהתקבלה קמח חומוס, זרעי פשתן ותבלינים
3. משמנים את הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות
4. מסדרים את הקציצות על תבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, לאחר שהקציצות אפויות בצד אחד, הופכים אותן ואופים שוב 15 דקות בצד השני, יש להקפיד לא לאפות יותר מדי על מנת לשמור על רכות ועסיסיות
איך להכין ממרח קשיו שום - שמיר?
הנה מתכון לממרח קשיו שום - שמיר:
המצרכים:
=======
1 כוס אגוזי קשיו טבעיים (ללא מלח)
1-2 שיני שום קלופות
2-3 כפות עלי שמיר קצוצים
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
מים רותחים
מלח
אופן ההכנה:
=========
1. משרים את אגוזי הקשיו בקערה עם מים לשלוש שעות ומסננים.
2. מעבירים את הקשיו שסונן למעבד מזון ומוסיפים את השום, השמיר, מיץ הלימון, שמן הזית והמלח ו2-3 כפות מים רותחים. מעבדים.
3. מדי פעם עוצרים את המעבד, מנקים את הדפנות שלו, מוסיפים עוד 2 כפות מים רותחים ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
4. ניתן לשמור את הממרח עד שבוע במקרר.
הנה מתכון לממרח קשיו שום - שמיר:
המצרכים:
=======
1 כוס אגוזי קשיו טבעיים (ללא מלח)
1-2 שיני שום קלופות
2-3 כפות עלי שמיר קצוצים
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
מים רותחים
מלח
אופן ההכנה:
=========
1. משרים את אגוזי הקשיו בקערה עם מים לשלוש שעות ומסננים.
2. מעבירים את הקשיו שסונן למעבד מזון ומוסיפים את השום, השמיר, מיץ הלימון, שמן הזית והמלח ו2-3 כפות מים רותחים. מעבדים.
3. מדי פעם עוצרים את המעבד, מנקים את הדפנות שלו, מוסיפים עוד 2 כפות מים רותחים ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
4. ניתן לשמור את הממרח עד שבוע במקרר.
איך להכין גלידה ביתית בטעם וניל עם עוגיות?
הנה המתכון:
חומרים:
======
3 כוסות חלב 3%
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)
1 כוס סוכר
150 גרם עוגיות שבורות
אופן ההכנה:
=========
1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.
2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.
3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.
4. הניחו במקפיא.
5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.
6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.
4-3 שעות אחר כך הגלידה מוכנה.
הנה המתכון:
חומרים:
======
3 כוסות חלב 3%
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)
1 כוס סוכר
150 גרם עוגיות שבורות
אופן ההכנה:
=========
1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.
2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.
3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.
4. הניחו במקפיא.
5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.
6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.
4-3 שעות אחר כך הגלידה מוכנה.
איך להכין מנסף?
הנה מתכון למנסף:
המצרכים ל-10 מנות:
================
3 ק"ג בשר כבש (כתף, חתוך לקוביות)
1 כוס שמן זית
4 כוסות אורז
מלח ופלפל
1 כפית הל גרוס
2 כף קינמון
1 כפית זעפרן (או כורכום)
1/2 ק"ג בשר כבש טחון
אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים את קוביות הבשר בסיר גדול בכ-5 כפות מהשמן, עד שהוא מאבד את צבעו האדום. מכסים במים שיגיעו עד מעל הבשר, מתבלים במלח, פלפל, חלק מההל וחלק מהקינמון. מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי או עד שהבשר מתרכך. מסננים ושומרים את מי הבישול.
2. בסיר נפרד מבשלים את האורז: מחממים כ-5 כפות שמן, מוסיפים את האורז ומערבבים עד שנעשה שקוף. מוסיפים 8 כוסות מנוזלי בישול הבשר (אם אין די נוזלים משלימים במים רותחים). מוסיפים את הזעפרן, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים כ-40 דקות על להבה נמוכה ביותר.
3. בינתיים, מטגנים את הבשר הטחון בשמן שנותר תוך כדי בחישה, עד שהבשר מאבד את צבעו האדום. מתבלים במלח, פלפל, הל וקינמון, וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שהבשר רך והנוזלים מתאדים, כ-5 דקות.
4. מניחים את האורז בצלחת גדולה ושטוחה, מפזרים מעליו את הבשר הטחון ומעל הכל מניחים את הבשר המבושל.
הנה מתכון למנסף:
המצרכים ל-10 מנות:
================
3 ק"ג בשר כבש (כתף, חתוך לקוביות)
1 כוס שמן זית
4 כוסות אורז
מלח ופלפל
1 כפית הל גרוס
2 כף קינמון
1 כפית זעפרן (או כורכום)
1/2 ק"ג בשר כבש טחון
אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים את קוביות הבשר בסיר גדול בכ-5 כפות מהשמן, עד שהוא מאבד את צבעו האדום. מכסים במים שיגיעו עד מעל הבשר, מתבלים במלח, פלפל, חלק מההל וחלק מהקינמון. מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי או עד שהבשר מתרכך. מסננים ושומרים את מי הבישול.
2. בסיר נפרד מבשלים את האורז: מחממים כ-5 כפות שמן, מוסיפים את האורז ומערבבים עד שנעשה שקוף. מוסיפים 8 כוסות מנוזלי בישול הבשר (אם אין די נוזלים משלימים במים רותחים). מוסיפים את הזעפרן, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים כ-40 דקות על להבה נמוכה ביותר.
3. בינתיים, מטגנים את הבשר הטחון בשמן שנותר תוך כדי בחישה, עד שהבשר מאבד את צבעו האדום. מתבלים במלח, פלפל, הל וקינמון, וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שהבשר רך והנוזלים מתאדים, כ-5 דקות.
4. מניחים את האורז בצלחת גדולה ושטוחה, מפזרים מעליו את הבשר הטחון ומעל הכל מניחים את הבשר המבושל.
האם ישנו תוסף מזון שעשוי לעזור בשריפת השומנים?
ישנו תוסף ששמו לקרניטין שידוע כי ביכולתו לעזור לגוף לנצל את השומן הרבה יותר, הנה התוצאות המדעיות:
במחקר שנערך בקרב 7 רצי מרתון נמצא, כי מתן 2 גרם חומצה אמינית קרניטין במשך שישה שבועות לפני המאמץ, העלה את מהירות הריצה ב- %5.68, האט את קצב הלב והפחית צריכת החמצן. מסקנת החוקרים היתה כי קרניטין משפיע באופן חיובי על היכולת האירובית.
הערה: קרניטין חיוני לשימוש בחומצות שומן לצורך אנרגיה במיוחד בשריר הלב. מחקרים רבים שנערכו הראו עלייה מסוימת ביכולת הספורטיבית לאחר צריכת רמות גבוהות של קרניטין. הבעייתיות העיקרית נעוצה בכך שמחיר הקרניטין במינונים אלה יקר מאוד. נטילה של ליסין בשילוב עם ויטמין C מעלה את רמות הקרניטין בגוף.
ישנו תוסף ששמו לקרניטין שידוע כי ביכולתו לעזור לגוף לנצל את השומן הרבה יותר, הנה התוצאות המדעיות:
במחקר שנערך בקרב 7 רצי מרתון נמצא, כי מתן 2 גרם חומצה אמינית קרניטין במשך שישה שבועות לפני המאמץ, העלה את מהירות הריצה ב- %5.68, האט את קצב הלב והפחית צריכת החמצן. מסקנת החוקרים היתה כי קרניטין משפיע באופן חיובי על היכולת האירובית.
הערה: קרניטין חיוני לשימוש בחומצות שומן לצורך אנרגיה במיוחד בשריר הלב. מחקרים רבים שנערכו הראו עלייה מסוימת ביכולת הספורטיבית לאחר צריכת רמות גבוהות של קרניטין. הבעייתיות העיקרית נעוצה בכך שמחיר הקרניטין במינונים אלה יקר מאוד. נטילה של ליסין בשילוב עם ויטמין C מעלה את רמות הקרניטין בגוף.
