» «
מסעדה מזרחית
איך לאכול נכון במסעדה מזרחית?


הנה 4 עצות לאכילה נכונה במסעדה מזרחית:

1. הזמינו ראשית את המנות הראשונות והתרשמו מהן. במידה ותתרשמו כדאי להמשיך הלאה בהזמנה ואז תדעו גם כמה להזמין, כי הרבה פעמים מנות אלה ממלאות מאד.

2. כדאי לטעום מאכלים חדשים, האוכל במסעדות אלה לרוב אינו מאד יקר ושווה להתנסות במשהו שאינו מוכר.

3. לרוב המסעדות יש מנות מומלצות מובילות, כדאי להזמין לפחות אחת מהן.

4. כדאי ללכת למסעדות מזרחיות ששמעתם עליהן המלצות.

5. אכלו ביחד, חלק מחווית האכילה במסעדה מזרחית היא הביחד (מצלחות מרכזיות, בלי להירתע).
קבב
איך להכין קבב עם פיסטוק?


הנה מתכון של שי-לי ליפא לקבב עם פיסטוק, כפי שפורסם במוסף "סגנון" של מעריב באפריל 2010:

המצרכים ל-6 מנות:
===============
500 גרם בשר בקר טרי טחון

1 בצל קלוף ומגורר על פומפייה

1/4 כוס פיסטוקים קלופים וחצויים

1 כף שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

לטיגון:
======
שמן קנולה

אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים את התערובת בידיים כשתי דקות.

2. יוצרים קבבים עגולים או מאורכים. שומרים בכלי אטום במקרר עד הטיגון או הצלייה.

3. מחממים מחבת או גריל, משמנים מעט וצולים שתיים - שלוש דקות מכל צד עד שהקבבים מוכנים.

בתיאבון!
פירות
אפשר רשימת קניות של ירקות ופירות?
הנה רשימת קניות של פירות וירקות:


ירקות
======
ארטישוק

בזיליקום

בטטה

בצל אדום

בצל יבש

בצל ירוק

בצל לבן

ברוקולי

גזר

דלורית

דלעת

זנגויל

חמציץ

חסה ורד

חסה חמאה

חסה

חצילון

חצילים

חרשוף

כוסברה

כרוב אדום

כרוב לבן

כרוב ניצנים

כרוב סיני

כרובית

כרובית אלמוג

לבבות חסה

לוף/כרישה

לפת

מילון

מלפפון

מנגולד

נבטים סיניים

נענע

סלט בייבי

סלק

סלרי אמריקאי

סלרי ראש

עגבניה

עגבניה שרי

עולש

עירית

עלי חסה

פטרוזיליה

פטריות

פלפל אדום

פלפל בהיר

פלפל חריף

פלפל חריף צילי

פלפל כהה

פלפל כתום

צנון

צנונית

קולורבי

קורנית

קישואים

ראשד

רברברה

רוזמרין

רוקט

שום

שומר

פטרוזיליה

שיבה

שמיר

שעועית ירוקה

שעועית צהובה

תבלינים שונים

תות שדה

תירס

תפו"א אדום

תפו"א גמדי

תפו"א ירושלמי

תפו"א לבן

תרד


פירות
=======
אגס אדום

אגס חום

אגס ספדונה

אוכמניות

אננס

אפרסמון

בננה

חבוש

סברס

ענבים

פאפאיה

קיווי

רימון

תאנים

תמר לח

תפוח עץ

אשכולית

לימון

פומלה

פומלית

קלמנטינה

תפוז

תפוז סיני

תפוזינה
עוגות
איך להכין עוגת פראלין טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת פראלין טבעונית:

המצרכים:
========
1 כוס (130 גרם) אגוזי לוז קלויים וקלופים

¼1 כוסות (175 גרם) קמח

125 גרם מחמאה רכה

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1/4 כוס מחית פראלין (בחנויות מתמחות, 80 גרם)

120 גרם רסק תפוחים (רסק מ-2 תפוחים בינוניים)

¼1 כפיות תמצית וניל טהור

1/3 כפית מלח

1 כפית אבקת אפייה

לקצפת פראלין (לא הכרחי):
====================

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת צמחית

3 כפות מחית פראלין

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות).

2. במכל מעבד מזון טוחנים את האגוזים עם 1/4 כוס מהקמח, עד לקבלת אבקה (לא לעבד יותר מדי, כדי שהתערובת לא תהפוך למחית).

3. בקערת מיקסר מקציפים את המחמאה עם הסוכר בעזרת הוו השטוח, עד לקבלת תערובת תפוחה וקלילה.

4. מוסיפים את מחית הפראלין ומערבבים. מוסיפים את רסק התפוחים ומערבלים היטב. לבסוף מוסיפים את הווניל.

5. מנפים ביחד לקערה בינונית את כוס הקמח שנותרה עם המלח ואבקת האפייה.

6. מוסיפים פנימה את האגוזים הטחונים ומערבבים היטב.

7. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת האגוזים לתוך בלילת הבצק ומערבלים מעט, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

8. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה משומנת בקוטר 22 ס"מ ואופים 40 דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב וקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי (אם העוגה משחימה מדי, מכסים בנייר אלומיניום רופף).

9. מצננים בתבנית על רשת 10 דקות, מסירים את התבנית וממשיכים לצנן על רשת. מגישים לבד או עם קצפת פראלין בצד.

קצפת פראלין:
בקערת מיקסר מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה וגמישה. מקפלים פנימה 2 כפות מחית פראלין עד לקבלת תערובת אחידה. לבסוף מקפלים את כף הפראלין הנותרת, רק מעט ולא עד הסוף, ליצירת מראה שיש.

בתיאבון!

תזונה

קסטה
איך להכין קסטה ביתית?



הנה מתכון פשוט וטעים, המתאים גם לילדים להכנת קסטה ביתית:

המצרכים:
========
חבילת ביסקוויטים גדולה (פתי בר)

3 מיכלי שמנת מתוקה

1 כוס חלב

2 חבילות פודינג אינסטנט וניל

2 כפות אבקת סוכר

200 גרם שוקולד חלב או מריר, לפי הטעם


אופן ההכנה:
==========
1. ממיסים את השוקולד בסיר אידוי כפול או במיקרוגל ומניחים בצד שיתקרר מעט, בינתיים מקציפים על מהירות גבוהה במיקסר את השמנת המתוקה עם כף אבקת סוכר עד שהיא מתייצבת.

2. מקפלים בעדינות את השוקולד המומס לתוך הקצפת ומערבבים בעדינות, עד שמתקבלת תערובת אחידה. רצוי להכניס את תערובת השוקולד למקפיא לכשעתיים.

3. מכינים את קרם הווניל: יוצקים לקערת מיקסר גדולה שני מיכלים של שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל וכף אבקת סוכר ומקציפים במהירות עד שמתקבלת קצפת יציבה.

4. הרכבת הקסטה: על חציו של יסקוויט אחד מורחים שכבה עבה של מילוי וניל, ועל חציו השני שכבה עבה של מילוי שוקולד. סוגרים בביסקוויט נוסף ומניחים על מגש גדול עם נייר אפייה. עושים זאת עם כל הביסקוויטים, עד שנגמר המילוי. מכניסים לפריזר לפחות לחמש שעות, עד שהמילוי הפך לגלידה קפואה והקסטות מוכנות לאכילה.

בתיאבון!
כבד קצוץ
איך להכין כבד קצוץ דל קלוריות?


הנה מתכון להכנת כבד קצוץ דל קלוריות:

המצרכים:
=========
230 גרם כבדי עוף צלויים

1 כף שמן זית

תרסיס שמן

1 בצל בינוני קלוף וחתוך לקוביות

2-3 שיני שום קלופות וכתושות

1 ביצה קשה + 2 חלבוני ביצים קשות

מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים את הבצל והשום במחבת עם שמן זית ותרסיס שמן כ-30 דקות על אש קטנה.

2. מעבירים למעבד מזון יחד עם הכבד והביצים ומרסקים.

3. אם המרקם סמיך מדי, אפשר להוסיף מרק עוף שהשומן הוסר ממנו.

4. מתבלים במלח ופלפל.
אוזני המן
איך להכין בצק שמרים לאוזני המן?



הנה מתכון של מיקי שמו לבצק שמרים להכנת אוזני המן:

המצרכים:
=======
560 גרם קמח רגיל מנופה (4 כוסות)

300 גרם חמאה רכה (או מחמאה)

120 גרם אבקת סוכר

120 מ"ל (1/2 כוס) חלב או מים

2 ביצים XL

גרידה מחצי לימון

50 גרם שמרים יבשים

1 כפית מלח

2 כפיות תמצית וניל איכותית


אופן ההכנה:
===========
1. לערבב במיקסר עם וו לישה את כל החומרים מלבד השמרים כחמש דקות במהירות אטית - בינונית עד שמתקבל בצק אחיד.

2. להוסיף את השמרים וללוש עוד דקה.

3. לעטוף בניילון ולקרר שעה במקרר לפני השימוש.

4. להכנת אוזני ההמן מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס, מניחים מהמלית במרכז העיגול, מברישים בביצה מסביב למלית וסוגרים משלוש פינות לצורת אוזן המן. מהדקים היטב, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 2 ס"מ ומברישים את כל בביצה. מניחים 3/4 שעה (הבצק כמעט ואינו תופח) ואופים ב-190 מעלות, רבע שעה או עד להזהבה קלה.
עוגיות
איך להכין עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות?


הנה מתכון להכנת 11 עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות טבעוניות:

חומרים יבשים:
============
כוס קמח לבן או מלא או שילוב (140 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (4 גרם)

חצי כפית סודה לשתייה (2 גרם)

קורט מלח

1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)


חומרים רטובים:
============
1/2 כוס סוכר חום + כף (120 גרם)

3 כפות שמן (45 גרם)

2 כפות חלב סויה (30 גרם)

1 כף פשתן טחון (10 גרם)

תמצית ווניל


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם את התנור ל-175 מעלות.

2. לערבב את החומרים היבשים בקערה.

3. לערבב היטב את החומרים הרטובים בקערה גדולה אחרת.

4. לשפוך את קערת היבשים לקערת הרטובים.

5. לערבב עם כף, רק עד שמתאחד ולא יותר. מתקבל בצק נוקשה.

6. אם הבצק לא מתאחד ונשארים פירורים, אפשר להוסיף עוד כף חלב סויה עד שהבצק מתאחד.

7. בעזרת כף גלידה יוצרים עוגיות ומניחים על תבנית במרווחים.

8. אופים כ-12 דקות עד שהעוגיות תפוחות וזהובות.


גיוונים:
======
אגוזי מלך, פקאן, לוז, קליפת תפוז, צימוקים

בתיאבון!


טרייפל
איך להכין טרייפל נקטרינות טבעוני?



הטרייפל הוא קינוח בריטי שמורכב מכמה שכבות ומוגש בכלי גדול או בכלים אישיים.
גרסה ישראלית שמורכבת מ-3 חלקים: בחלק תחתון יש נקטרינות צלויות, במרכז קרם גבינה ובחלק עליון פירורי שטרויזל.

המרכיבים:
========
נקטרינות צלויות:

4 נקטרינות

סוכר וניל

מיץ לימון

שכבת הגבינה:
============
250 מ"ל שמנת צמחית (מיכל)

1/4 כפית תמצית וניל

2 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל

4 כפות סוכר

300 גרם גבינת טופו

פירורי שטרויזל:
==============
50 גרם (1/3 כוס) קמח

50 גרם (2/3 כוס) שקדים טחונים

50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן

50 גרם מחמאה

אופן ההכנה:
=========
1. נקטרינות צלויות:
חותכים נקטרינות לפרוסות ומניחים בתבנית שרופדה בנייר אפייה.
בוזקים מעל מעט סוכר וניל, סוחטים מעל מעט מיץ לימון ומעבירים לתנור שחומם ל-190 מעלות.
אופים עד שהנקטרינות רכות למחצה. מוציאים את התבנית ומניחים לנקטרינות להצטנן.
לאחר שהנקטרינות התקררו מניחים אותן בתחתית של הכלי שמיועד להגשה.

2. שכבת הגבינה:
מקציפים יחד שמנת צמחית, תמצית וניל, אינסטנט פודינג וסוכר עד שמקבלים קציפה רכה.
מניחים את הגבינה בקערה ועליה מניחים את הקציפה. מקפלים בעזרת מרית ומאחדים ביניהן.
מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים מעל הנקטרינות. אם אין שק זילוף, יוצקים בעזרת כף.

3. פירורי שטרויזל:
מערבבים קמח, שקדים טחונים וסוכר לבן בקערה. מוסיפים את המחמאה וממוללים בעזרת כפות הידיים עד לקבלת פירורי "חול".
מעבירים את השטרויזל לתבנית ואופים בתנור שחומם ל-160 מעלות כ-15 דקות עד קבלת צבע חום זהוב.
מוציאים התנור ומצננים. שומרים בקופסה עד ההגשה.
לפני ההגשה מפוררים את הפירורים מעל שכבת הגבינה ומגישים.

הערות:
ניתן להכין גם עם תאנים.

בתיאבון!
איך להימנע וכיצד לשמור על ילדים ממחלות החורף?



ניתן להימנע ולשמור על הילדים מפני מחלות החורף ע"י הקפדה על הדברים הבאים:

1. תזונה עשירה בויטמין C ומגנזיום, המצוי בפירות כמו בננות, פירות הדר, קיווי ועוד.

2. תזונה מרובת ירקות בצבעים שונים. ירקות אלו מכילים אנטיאוקסידנטים המנטרלים רעלים ומחזקים את מערכת החיסון.

3. שמירה יתרה על היגיינה - שטיפת ידיים עם סבון לפני כל הכנסת מזון לפה.

4. יש להימנע מהעברת מוצצים, כפיות, מגבות, בקבוקים וכדומה מפה לפה, גם לא בין אחים.

5. הפרדה בין הילדים - במידה והדבר אפשרי, רצוי שילד חולה ישכב בחדר שבו אין ילדים נוספים.

6. שמירה על ניקיון כללי בבית - שטיפת רצפה, במיוחד כאשר יש ילדים זוחלים, ניקיון של שירותים, צעצועים וכל חפץ אחר שאתו באים הילדים במגע יש לדאוג לניקיונו.

7. אוורור - יש להקפיד לאוורר את הבית ע"י פתיחת חלון גם כשקר וגם כאשר יש בבית ילדים חולים.

8. שעות שינה - הקפדה על שעות שינה במינון הנכון לכל גיל.

9. הקפדה על לבוש תואם למזג האוויר.

9. מתן תוספת ויטמין D לתינוקות עד גיל שנה לפי הנחיית משרד הבריאות.

10. הקפדה על פעילות גופנית - בימים הקרים חשובה במיוחד הפעילות הגופנית המשחררת אנדורפינים המאפשרים לגוף התמודדות טובה יותר עם מחלות ומחזקים את המערכת החיסונית.

11. מתן זמן להחלמה - השארת ילדים חולים בבית עד להחלמתם המוחלטת בכדי למנוע הדבקה של ילדים נוספים.
איך להכין לאסי מנגו - ג'ינג'ר?



כך מכינים את המשקה לאסי מנגו ג'ינג'ר שמקורו בהודו:

המצרכים:
========
1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות

2 גביעי יוגורט דנונה יווני (250 גרם)

1 כוס חלב (240 מ"ל)

2 כפות סוכר או דבש

1/8 כפית מלח

1/4 כפית הל טחון

חתיכה קטנה של שורש ג'ינג'ר בגודל 1 ס"מ

1 כוס קוביות קרח


אופן ההכנה:
==========
1. לשים במערבל מנגו, חלב, יוגורט, דבש או סוכר, מלח והל.

2. את הג'ינג'ר הפרוס מעבירים לכותש שום ומועכים לתוך קערה עד שהנוזלים יגירו לתערובת המנגו.

3. מפעילים את הבלנדר וממתינים לקבלת מרקם חלק.

4. מוסיפים את קוביות הקרח ומפעילים שוב את הבלנדר עד שהקרח מרוסק לגמרי.

5. מוזגים את המשקה לכוסות הגשה, מעטרים בג'ינג'ר מסוכר ועלה נענע ושותים מיד.

לרוויה!
איך להכין פשטידת תירס טבעונית?



הנה מתכון להכנת פשטידת תירס טבעונית:

המצרכים:
========
בצל קטן (או כרישה) קצוצים

1/2 כוס מים

2 כפות גדושות קורנפלור

חבילת טופו (320 גרם)

1/2 כוס קמח תופח (או ½ כוס קמח עם ½ כפית אבקת אפייה)

5 כפות שמן

400 גרם גרגרי תירס (קופסת שימורים אחת)

מלח, פלפל, שום (מה שאוהבים)


אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים בצל במעט שמן.

2. מערבבים את הקורנפלור ומים ומרסקים את התערובת עם הטופו בעזרת מעבד מזון או בלנדר מוט.

3. אם הפשטידה מיועדת לילדים שלא אוהבים לראות בצל באוכל, כדאי לרסק גם את הבצל.

4. מוסיפים את הקמח והשמן ומערבבים עד קבלת בלילה כמה שיותר חלקה.

5. מוסיפים את התבלינים והתירס ומערבבים.

6. אופים בתנור ב-180 מעלות כ-45 דקות.

בתיאבון!
איפה מומלץ לאכול אוכל טבעוני בתל אביב?



אוכל טבעוני טוב בתל אביב ניתן למצוא במקומות הבאים:

השווארמה הצמחונית - המלך ג'ורג' 81, (צמודה לחומוס אבו-דאבי)

קפה בירנבאום - נחלת בנימין 31

טעם החיים - בן יהודה 43, (מנוהלת על ידי קהילת הכושים העבריים)

אבא גיל - יהודה הלוי 55, (תפריט טבעוני, אורגני ובלי טיגון או מיקרוגל)

הבר קיימא - המשביר 22, (פאב-מסעדה טבעוני בבעלות של קואופרטיב מבוגרי המחאה החברתית)

בודהה בורגר - יהודה הלוי 21, (המבורגר טבעוני מצוין)

בודהה בורגר - אבן גבירול 86, (עוד סניף של הנ"ל)

24 רופי - שוקן 14, קומה ב', פלורנטין, טלפון: 03-6818066 (אוכל הודי צמחוני-טבעוני). שעות פתיחה: ימים א'-ה': 12:00-חצות. יום שישי: 12:00-17:00.

פיצה רוזמרין - לינקולן 19, טלפון: 03-5400241. שעות פתיחה: ימים א'-ו': 10:30-24:00; יום שבת: 18:30-24:00

טנאת - צלנוב 27, טלפון: 054-7499538 (מסעדה אתיופית).
שעות פתיחה:
ימים א'-ה' 10:30-23:30
יום ו' 10:00-16:00
יום שבת 20:00-24:00

הרצוג - אבן גבירול 48
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית בכלי אישי?



הנה מתכון ל-6 עוגות אישיות בכלים אישיים חסיני חום:

המצרכים:
========
1 כוס קמח תופח (140 גרם, אפשר כוס קמח וכפית אבקת אפייה)

1/3 כוס + כף סוכר חום (85 גרם)

1/4כוס קקאו (20 גרם)

50 גרם מחמאה מומסת

1/2 כוס חלב סויה (120 גרם)


לרוטב:
=====
1/4 כוס סוכר חום (50 גרם)

2 כפות קקאו (10 גרם)

1 כוס חלב סויה רותח (240 גרם)


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2. שמים בקערה גדולה את החומרים היבשים של העוגה: קמח, סוכר, קקאו.

3. שמים את המחמאה בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה, מוסיפים את המחמאה המומסת לקערה עם הקמח יחד עם חלב הסויה.

4. מערבבים מעט רק עד לקבלת בצק אחיד.

5. משטחים את הבצק בתבנית משומנת בתרסיס שמן עד לשליש מגובה התבנית.

6. מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים סוכר חום, קקאו ומים רותחים, מוזגים בעדינות את הרוטב לתבנית, (מעל בצק השוקולד) עד שהתבנית תהיה מלאה עד חצי הגובה.

7. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות על תבנית (כדי למנוע אי נעימות במקרה של גלישה), עד שהעוגה צפה מעל הרוטב המבעבע.

8. נותנים לעוגה להתקרר 5 דקות לפני האכילה (היא הכי טעימה כשהיא חמה).

9. אפשר לפזר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה אם רוצים.

בתיאבון!
איך מכינים חומוס בסיר לחץ?


הכנת חומוס ביתי מעולה תיעשה כך:

1. השרו 1 קילו חומוס ל-12 שעות. מומלץ להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשריה הזו.

2. אחרי 12 שעות, סננו את המים החוצה והשרו שוב במים, כשהפעם הוספתם אבקת סודה לשתייה, בכמות של כפית לשתי כוסות גרגרים.

3. מכניסים את החומוס לתוך סיר לחץ. מוסיפים חתיכות מ-2 בצלים לבנים, 8 שיני שום ו-1 כפית סודה לשתייה. שוקי גלילי אומר שהוספת מעט ירקות לסיר הוא לא פעם ה"סוד" של החומוס האהוב עליכם מהחומוסיות (נכון, ירקות כמו גזר, בטטה או שורש קטנטן של פטרוזיליה)

4. מכסים במים קרים עד גובה של 5 ס"מ מעל החומוס. מביאים את סיר הלחץ לנקודת לחץ ומשאירים על אש נמוכה במשך שעתיים. מכבים את האש ונותנים לסיר להצטנן כשעה, או עד שהלחץ יורד לרמה שבה ניתן לפתוח את הסיר. מקררים את הכל (ותוכלו להכניס למקרר לכ-8 שעות).

5. טחנו במערבל מזון את גרגרי החומוס עם כשליש מהמים שלהם והוסיפו מים, במידת הצורך, כדי להגיע למרקם של חומוס, שאתם אוהבים.

6. מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מיץ לימון (או מלח לימון, למי שאוהב את הטעם של חומוס אבו חסן ביפו).

7. להגיש עם כמה גרגרים שהשארתם בצד וחיממתם, הרבה שמן זית וכמון. אפשר לבזוק מעט פפריקה מתוקה ופטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.
איך מפחיתים את אי הנוחות ונפטרים מנפיחות בבטן באופן טבעי?


בטן נפוחה ותחושה של תפיחות, מלאות ואי נוחות בבטן הן תופעה רחבה ונפוצה. כרבע מאוכלוסיית העולם המערבי סובלת מנפיחות בבטן, שאינה קשורה להשמנה, אלא מעידה על הפרעה בתפקוד מערכת העיכול. תחושת הכבדות מלווה בדרך כלל בכאבי בטן, ולעתים גם ביציאות משתנות ולא סדירות, גזים, שיהוקים והרגשה של מלאות.

טיפול טבעי בבטן נפוחה מתחיל באבחון מקיף, שנועד להבין את שורשי הבעיה. הסיבות הבולטות לנפיחות בבטן קשורות בדרך כלל בחוסר איזון אנרגטי וחולשה במערכת העיכול. אלו נוצרים לעתים בשל רגישות למזון או קשיי עיכול, פגיעה במאזן של חיידקי מערכת העיכול בשל תזונה לקויה או טיפול תרופתי כלשהו, מצבי מתח וסטרס ומצבים הורמונליים שונים כדוגמת מחזור וסת חודשי או חוסר איזון הורמונלי.

הרפואה הסינית מציעה לסובלים מנפיחות בטנית טיפול טבעי ומיטיב, שכולל המלצות לתזונה המותאמות אישית לכל מטופל, נטילת צמחי מרפא ודיקור סיני. צמחי המרפא מסייעים בחיזוק מערכת העיכול, משרים רוגע ואיזון גופני ונפשי ומשפרים את תנועתיות המעיים. הדיקור מסייע בהקלה על הסימפטומים המעיקים ובהשבת האיזון למערכת העיכול. השילוב של צמחי המרפא והדיקור, לצד המלצות תזונה פשוטות ליישום, עשוי להקל באופן משמעותי על מצבים של בטן נפוחה, ולהשיב את איכות החיים, ההנאה מארוחות והנוחות לחייכם.
איך להכין גלידה ביתית בטעם ריבת חלב?



הנה מתכון לגלידת ריבת חלב:


חומרים:
======
3 כוסות חלב 3%

1 כוס שמנת מתוקה

2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)

1 כוס סוכר

100 גרם ריבת חלב


אופן ההכנה:
=========
1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.

2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.

3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.

4. הניחו במקפיא.

5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.

6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.

4-3 שעות אחר כך הגלידה מוכנה.


מהם 12 מאיצי חילוף החומרים המסייעים לגוף בתהליך המטבוליזם?



יש אנשים שיכולים לאכול מה שהם רוצים וכמה שהם רוצים ולא לעלות אפילו גרם אחד, בעוד אחרים צריכים להיזהר ולהשגיח כל הזמן מה הם מכניסים לפה. אתם אולי קוראים לזה חוסר צדק, אנחנו קוראים לזה מטבוליזם. הקצב שבו הגוף הופך מזון לאנרגיה מושפע בעיקר מגיל, מין וגנים אבל מסתבר שאנחנו יכולים לעשות כמה דברים כדי לתת לו דחיפה. לפניכם 12 מאיצי חילוף חומרים פשוטים שיעזרו לכם להיכנס לקצב:


1. אכלו ארוחת בוקר - כשהגוף ישן, קצב חילוף החומרים מאט. אחת הדרכים הטובות להמריץ אותו מחדש היא עם ארוחת בוקר בריאה ומזינה.

2. אכלו מעט לעיתים תכופות - כדי לשמור על קצב חילוף החומרים, מומלץ לספק לגוף מקור תדיר של "דלק". אם תאכלו מעט מדי קלוריות במהלך היום, הגוף יתרגם זאת כרעב ויאט את קצב חילוף החומרים כדי לחסוך באנרגיה. אכילה מסודרת במהלך היום תסייע לגוף לשמור על קצב סדיר ועקבי של עיכול וחילוף חומרים.

3. עשו פעילות אינטנסיבית - פעילות אינטרוולית היא כזו המשלבת בין פעילות בדופק גבוה יחד עם פעילות בדופק נמוך והיא אחת הדרכים הטובות ביותר לשפר את קצב חילוף החומרים. ישנם חוגים אינטרוולים המציעים תוכנית אימונים מסודרת, אך גם בלי להצטרף לכאלה תוכלו לשחק במקצבי הדופק. הוסיפו לפעילות האירובי שלכם 30 שניות של ספרינט או דיווש מהיר בזמן הרכיבה, בשביל להגיע למקסימום שריפת קלוריות.


4. אימון משקולות - אימון משקולות מגביר את חילוף החומרים עד שעתיים לאחר האימון, בנוסף הוא עוזר לפתח רקמת שריר במקום רקמת שומן וזו שורפת הרבה יותר קלוריות בזמן מנוחה.

5. שינה טובה - כאשר אינכם ישנים טוב או מספיק בלילה, ההורמונים המווסתים את התיאבון והאנרגיה משתבשים ולא מצליחים להשלים פעולה. מחקרים מצאו כי חוסר שעות שינה מגביר את מידת התיאבון, משבש את קצב חילוף החומרים ומאט את תהליך הירידה במשקל. הקפידו על 7 שעות שינה בלילה, לפחות.

6. שלבו תנועה - העדיפו את המדרגות על פני המעלית, לכו ברגל במקום באוטובוס, תצעדו תוך כדי שיחה בטלפון... כל תנועה נוספת במהלך היום תעודד מטבוליזם פעיל יותר.

7. שתו קפה - קפאין ממריץ את מערכת העצבים המרכזית. מחקרים מצאו כי כוס קפה שחור לפני פעילות גופנית מגבירה את קצב חילוף החומרים.

8. שתו מים קרים - כוס מים קרים בתחילת היום היא דרך מצוינת להעיר את הגוף ולהמריץ את המערכת המטאבולית. הגוף שורף קלוריות בכך שהוא מנסה להתאים את המים לטמפרטורת הגוף.

9. שתו תה ירוק - תה ירוק מכיל תרכובת ממריצה המסייעת בשריפת שומן.

10. אכלו מאכלים חריפים - מרכיב בולט בפלפל החריף הוא הקפסאיצין שמסייע להגביר את חילוף החומרים באופן זמני.

11. העדיפו מזון טרי על פני מזון מבושל - מזון טרי מתעכל זמן רב יותר ועיכול ממושך מצריך מהגוף הרבה יותר אנרגיה. העדיפו בעיקר ירקות חיים.

12. הימנעו מאלכוהול - אלכוהול ידוע כגורם המאט את חילוף החומרים.
על מה להקפיד בהכנת תבשילי קדירה של בשר ועוף?


בהכנת תבשילי קדירה של עוף ובשר, הקפידו על הדברים הללו:

1. בחרו סיר כבד, רצוי מברזל יצוק, על מנת שהולכת החום תהייה במיטבה.

2. בבישול קדירה על הגז, יש להקפיד שהנוזל יהיה על סף רתיחה ולא רתיחה של ממש על מנת שלא ייחרך והרוטב לא יתאדה.

3. בהכנת קדירה בתנור יש להקפיד על טמפרטורות נכונות בין 150 ל-160 מעלות, כאשר זמן ההכנה של עוף הוא לרוב בין חצי שעה לארבעים דקות ואילו לבשר בקר ייקח בין שלוש לארבע שעות להיות מוכן.

4. את הירקות יש להוסיך לקדירה רק בשעת הבישול האחרונה בכדי שלא יהפכו "סמרטוטיים" ובלתי אכילים ויהיו מוכנים כאשר הבשר מוכן.

5. הירקות המתאימים ביותר לקדירה הם ירקות חורפיים כמו ארטישוק ירושלמי, גזר, בצלים קטנים וכל ירוקת השורש.

6. בשר בקר שמתאים לתבשיל מסוג זה הוא בשר מספר 8. רצוי שיהיה בו מעט שומן שיוסיף טעם לתבשיל. אין צורך להשקיע נתחים יקרים יותר.

7. בקדירת עוף בחרו את השוקיים, זהו החלק המתאים ביותר לסוג זה של תבשיל.

8. אין לערבב בזמן הבישול! ערבבו פעם אחת בתחילת הבישול ולאחר מכן, אם יש צורך, נערו מעט את הסיר.

9. תבשיל קדירה יפה להגיש עם הסיר עצמו. הביאו אותו לשולחן כשהוא מכוסה ופתחו אותו בפני הסועדים, כך שייהנו מהריח שיופץ מהסיר.
איך להכין עוגת בננה מיפל טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת בננה מייפל טבעונית:

המצרכים לתבנית אינגלישקייק אחת:
========================
1 כוס קמח מלא (140 גרם)

3/4 כוס קמח שיבולת שועל (75 גרם) (לא צריך לקנות! טוחנים שיבולת שועל שלמה או קוואקר במטחנת תבלינים, זה זול בהרבה).

1 כפית אבקת אפייה (חצי שקית = 5 גרם)

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון או מגורר

1/4 כפית מלח

1 כוס בננות מעוכות (כ-3 בננות בינוניות)

1/2כוס סירופ מייפל טבעי (160 גרם)

1/2 כוס חלב צמחי לא ממותק (120 גרם)

1 כפית תמצית וניל

חופן נדיב של שוקולד צ'יפס לא חלבי (100 גרם)


אופן ההכנה:
========
1. מערבבים בקערה את החומרים היבשים – קמחים, תבלינים, אבקת אפייה וסודה לשתייה.

2. מערבבים בקערה נפרדת את מחית הבננות עם כל החומרים הרטובים, ומוסיפים לקערת היבשים יחד עם השוקולד. מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

3. יוצקים לתבנית אינגליש קייק ואופים בחום של 175 מעלות.

גיוונים:
====
- את הקמח המלא אפשר להמיר בכוס אחת + 3 כפות של קמח כוסמין.

- במקום שוקולד צ'יפס אפשר להשתמש בשברי שוקולד מריר משובח, ואם רוצים לשדרג את הערכים התזונתיים של העוגה אפשר להמיר את השוקולד באגוזים.

- במקום מייפל אפשר להשתמש בסילאן טהור או בסירופ אגבה.

בתיאבון!


תודה לשחר שילוח.
מהם היתרונות התזונתיים של ביצים?



אלו היתרונות הבריאותיים בביצים:

- בביצים יש חלבון מלא העשיר בכל חומצות האמינו הדרושות לגוף.

- מקור מצוין לויטמין B12.

- חצי מכמות השומן שיש בביצה הוא שומן חד בלתי רווי, המסייע לעליית סוג הכולסטרול הטוב בגוף.

- ביצים מכילות נוגדי חמצון, שכפי הנראה מעכבים את ניוון הרשתית ואת עכירות העדשה.

- עשירה בויטמין A, ויטמיןE, ויטמין D ובחומצה פולית.

- ביצים מכילות כולין המסייע להתפתחות המוח ומערכת העצבים מהיותנו עוברים ועד גיל הנעורים, כאשר בגיל המבוגר יותר יעילותו היא בשמירה על הזיכרון.

- ביצים הם מזון דל קלוריות.
איך להכין סופגניות בריאות?
איך להכין עוגת בראוניס כשהכל כשר לפסח? יש מתכון?
איך להכין עוגת תפוחים מהירה כשרה לפסח?
איך מזהים חומר ממכר?
איך להכין גרנולה לבד?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.