» «
מתכונים
איך להכין עוגת ביסקוויטים?
מתכון לעוגת ביסקויטים.

הנה מתכון להכנת עוגת ביסקוויטים:

מצרכים:
=======
2 חבילות בסקוויטים

2 כוסות נס חם

2 מכלי שמנת מתוקה

1 פודינג וניל

1/2 כוס חלב

1 שמנת חמוצה

סירופ שוקולד/סוכריות קטנות/קוקוס

חומרים לקרם :
=============
100 גרם שוקולד מריר

4 כפות אבקת סוכר

4 כפות חלב

1/4 חב' מרגרינה

- לבשל יחד

אופן ההכנה:
===========
1. להקציף בקערה שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, פודינג וניל וחלב עד לקבלת קרם חלק ואחיד.

2. לטבול את הביסקוויטים בקערה שטוחה עם נס קפה ולהניח בתבנית כשכבה אחת.

3. להניח על הבסקוויטים כמחצית מהקרם.

4. למרוח מעל הקרם סירופ שורולד וניתן לפזר גם קוקוס.

5. להניח עוד שכבת ביסקוויטים טבולה בנס ושוב - סירופ וקוקוס לאוהבים.

6. לצפות את השכבה העליונה בקרם שוקולד ולפזר מעליו קוקוס או סוכריות.

7. להגיש קר.
רטבים
איך להכין רוטב עגבניות ופלפלים לקציצות?



הנה מתכון לרוטב פלפלים ועגבניות, רוטב טעים ומתאים לקציצות:

מצרכים:
=======
3 שיני שום פרוסות

2 בצלים קצוצים

עלי מרווה טריים

5 גבעולי טימין טרי

חצי כוס שמן זית

1-2 פפלפלים יוקים חריפים טריים וקצוצים

4 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות

קופסא וחצי של עגבניות קלופות וקצוצות

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

20 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות


אופן ההכנה:
===========
1. לאדות במחבת את שמן הזית, הבצל, השום, המרווה והטימין כ-10 דקות.

2. להוסיף את שאר החומרים מלבד הבזיליקום והעגבניות ולבשל כחצי שעה על להבה בינונית.

3. להוסיף את העגבניות המלח והפלפל, לערבב ולבשל חצי שעה נוספת.

4. לתקן תיבול ולדלל במים, במידת הצורך.

5. להוסיף פנימה קציצות מטוגנות לבישול של רבע שעה.

בתיאבון!
לבנה
איך להכין לבנה?


הנה מתכון להכנת לבנה:

המצרכים:
========
1 גביע יוגורט 4%

6 ליטר חלב טרי

1/4 כוס מלח

חיתול בד


אופן ההכנה:
===========
1. להרתיח את החלב בסיר גדול עד שהוא כמעט גולש, להנמיך את האש ולבחוש את שניתן לטבול אצבע בחלב מבלי לקבל כוויה (למי שיש מדחום יוכל למדוד את טמפרטורת החלב ולכבות את האש כשזה יגיע ל-45 מעלות).

2. להוסיף את היוגורט, לערבב היטב ולסגור את הסיר. להוריד מהאש, לכסות את הסיר בשמיכות ולהמתין 12 שעות.

3. לאחר 12 שעות להעביר את הסיר למקרר ל-10 שעות, להוציא, לערבב היטב, להוסיף את המלח ולערבב שוב.

4. להעביר את תערובת החלב והיוגורט לחיתול ולתלות אותו מעל כיור או כלי שיכיל את טפטופי הנוזלים. יש להשאיר את החיתול תלוי בין יום וחצי לשלושה ימים, תלוי במרקם ובטעם אותו רוצים לקבל.

בתיאבון!
ארטישוק
איך מכינים ארטישוק?



כך מכינים ארטישוק:

1. מכניסים את הארטישוק לסיר מים גדול (עד שכל הארטישוק מכוסה - או רובו).

2. חותכים לימון לפרוסות (עם הקליפה) ושמים אותן בתוך הסיר.

3. מבשלים כך עד לרתיחה, וממשיכים עוד 45 דקות לפחות.

4. מוצאים את הארטישוק מהמים, מקלפים אותו וטובלים ברוטב (אלף האיים, או מיונז, חרדל ולימון מעורבבים לרוטב ביתי משובח), עד שמגיעים ללב....(כמובן להוריד את כל השיער).


הגולשת רמה מציעה:
================
רוטב נוסף ישן וטוב... שליש כוס חומץ + שליש כוס שמן + מלח + פלפל שחור. טובלים ומתענגים.

תזונה

ירידת שומנים נקודתית
האם ניתן להוריד שומן מאיברים מסויימים בגוף?



לצערנו לא. אי אפשר לכוון להפחית שומן באזור מסויים (ישבן, מתניים או בטן...)

מה שכן, הפחתה של אחוז השומן הכללי בגוף וחיזוק השרירים יביאו לתוצאות הרצויות. לשם כך יש צורך בשילוב של תזונה נכונה (כמות קלורית מתאימה ואיכות קלורית שיוצרת תזונה בריאה ומאוזנת מבחינת כל אבות המזון, המינרלים והויטמינים הנחוצים לגוף), פעילות אירובית (שבין היתר תורמת לשריפת שומנים) ופעילות אנאירובית לכל שרירי הגוף, לא רק לאזור הבעייתי. (תרגילי הכוח לא רק יחזקו את השרירים אלא גם יעלו את קצב חילוף החומרים במנוחה).
אטריות למרק
איך להכין אטריות למרק של פסח?


הנה מתכון לאטריות כשרות לפסח, כתוספת למרק, כפי שפורם בעיתון "לאישה" בשנת 2000:

המצרכים:
========
5 ביצים

3 כפות קמח תפוחי אדמה

כשתי כוסות מים

1/2 כפית מלח

מעט שמן לטיגון


אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בלילה דלילה.

2. מחממים מחבת עם מעט מאוד שמן.

3. יוצקים מצקת אחת של בלילה למחבת, מטים אותה עד שהבלילה מגיעה לכל הצדדים, מטגנים טיגון קצר רק מצד אחד והופכים את המחבת על מגבת נייר.

4. מכסים את כל החביתיות בניילון ומכניסים למקרר ללילה.

5. סמוך לשמן הארוחה מגלגלים את כל החביתיות (כמו שמגלגלים בליצ'ס), חותכים לרצועות דקות, מניחים בקערה ועליהם יוצקים מרק חם.
שוקולד צ'יפס
יש מתכון עוגיות שוקולד צ'יפס?



הנה מתכון נפלא לעוגיות שוקולד צ'יפס:


מצרכים:
========
170 גרם חמאה רכה

כוס ורבע סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים

2 כוסות קמח תופח

חצי כפית מלח

250 ג' שוקולד צ'יפס


אופן ההכנה:
========
1. לערבב את החמאה עם הסוכר ותמצית הוניל.

2. להוסיף אחת אחת את הביצים.

3. לאחר שמתקבלת תערובת אחידה, יש להוסיף את המלח והקמח.

4. לסיום להוסיף את השוקולד צ'יפס.

5. להניח במקרר למשך שעה.

6. ליצור כדורים קטנים ולהניח על תבנית עם נייר אפיה.

7. לאפות בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-15 שעה.


בתיאבון!
קיץ
איך לשמור על קרירות ועל הגזרה בקיץ?



מומלץ להכין ארוחות קלות על פני ארוחות מבושלות כבדות: כשאוכלים ארוחות כבדות, בעיקר בצהריים, הארוחה גורמת לנו להרגיש תחושת עייפות ונמנום בדיוק באמצע היום כאשר לפנינו עוד יום ארוך ועמוס.
דוגמאות לארוחת צהריים קלה:
סלט חזה עוף מוקפץ עם פטריות ועלים ירוקים.
סלט קינואה קר עם טופו ועלים ירוקים.
כריך בתוספת גבינה, עגבניות מיובשות ונבטים, וירקות לצידו.
שתו הרבה מים: במיוחד בימי הקיץ כאשר הטמפרטורות עולות, אנו מאבדים מים בנשימה, בשתן, בהזעה, לכן עלינו לדאוג לשתייה מספקת. מים ימנעו מאיתנו כאבי ראש, מיגרנות כתוצאה של התייבשות.
אני יודעת כי בטח לא כולכם אוהבים לשתות מים - לכן, תוכלו להכין חליטות תה בטעמים שונים כמו נענע, לימונית, לואיזה יחד עם לימון. אפשר גם להכין תה קר וטעים.
ואם גם חליטות התה לא אהובות עליכם, והמשקאות הממותקים שנמצאים בשפע בכל מקום קורצים לכם, נסו להעדיף משקאות על בסיס פירות. המשקאות הממותקים מכילים המון סוכר, ממתיקים מלאכותיים, חומרים משפרי טעם וריח, ואין להם שום ערך תזונתי.
הרבו באכילת ירקות: ירקות הם קלים לעיכול אך מספקים במקביל שפע של ויטמינים, מינרליים וסיבים תזונתיים.
נסו גם לאמץ את הירקות בין הארוחות על פני המתוקים, אשר גורמים לתחושת שובע למספר שעות. תכינו לעצמכם ירקות חתוכים בשקית ונשנשו אותם במהלך יום העבודה. השתדלו להפוך זאת להרגל, והדביקו בזה גם את בני משפחתכם.
לבשלנים שביניכם: שדרגו את התבשילים עם הוספה של עשבי תיבול ירוקים וטריים: פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, רוקט, שמיר, נבטי אלפלפא - טעים, מזין ולא כבד על הנשמה...
שיהיה לבריאות ובקרירות...


בלינצ'ס
איך להכין גלילי מצות ממולאים (בלינצ'ס) ?


הנה מתכון לגלילי מצות ממלואים:

המצרכים:
=======
4 מצות

שמן לטיגון

למילוי:
=====
2 ביצים

1/2 ק"ג גבינה לבנה רכה

מלח, פלפל שחור לפי הטעם

1 כף פטרוסלינון קצוץ

לציפוי:
=====
2 ביצים טרופות (בצלחת עמוקה)


אופן ההכנה:
=========
1. הרטיבו את המצות בזרם מים מהברז, עטפו במגבת והשהו עד שתתרככנה ותהיינה גמישות.

2. לערבב את חומרי המילוי.

3. לחלק כל מצה ל-2 ולמלא.

4. להכניס לצלחת הציפוי את הגלילה המוכנה.

5. לטגן בשמן חם עד שיזהיבו מכל הצדדים.

הערה: אפשר להכין גלילי מצות עם סוגים אחרים של מילוי כגון: מחית תפו"א, כבד קצוץ, שאריות בשר טחונות, ירקות מבושלים, ועוד.
מה משפיע על יציאות סדירות?


הדברים הבאים משפיעים על יציאות סדירות:

- מים - כמות שתיית המים תשפיע על אופן ספיגתם בגוף ולכן על היציאות

- תזונה - משפיעה רבות על סוג ותכיפות היציאות, כמו גם על תופעות נלוות כמו גזים ונפיחות בטנית

- חיידקים - שינוי במאזן החיידקים המסייעים בפירוק מזון וספיגתו בגוף

- מצבי רוח - מתח, חרדה, דיכאון או כל מצב רוח קיצוני אחר גורמים לשלשולים או עצירות

- שינויים בהרגלים - טיולים ארוכים, שינה מחוץ לבית וכדומה

- מצב המלחים בדם ומערכת העיכול - משפיעים על רכות או קשיות של היציאות
איך להכין עוגת גבינה באסקית?


הנה מתכון של עוגת גבינה באסקית של קפה נורדאו, שקיבלה את הציון הגבוה ביותר במגזין טיים אאוט בשבועות 2020. המתכון פורסם במגזין "על השולחן":

מצרכים:
========
1 ק"ג גבינת שמנת 30% (רצוי של גד או Schreiber)

340 גרם (כוס ו־3/4) סוכר

7 ביצים

400 מ"ל שמנת מתוקה 38%

36 גרם (3.5 כפות) קמח

אופן ההכנה:
===========

1. מחממים תנור ל־220 מעלות במצב טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה כשהשוליים של הנייר חורגים מעט מעל התבנית. כדי להצמיד את הנייר טוב יותר על הדפנות מברישים אותן במעט שמן או מים.

2. מעבירים גבינת שמנת וסוכר לקערת מיקסר או למעבד מזון. מערבבים עם בלון הקצפה או מעבדים במעבד המזון 2־3 דקות במהירות בינונית לקבלת קרם רך ואחיד. מוסיפים ביצים, זו אחר זו, תוך כדי ערבול; לא מוסיפים ביצה נוספת עד שהקודמת נטמעת בתערובת. טורפים היטב שמנת וקמח בקערה נפרדת לתערובת אחידה ובלי גושים. מוסיפים לגבינת השמנת ומערבלים לפיזור אחיד.

3. יוצקים את התערובת לתבנית, מעבירים לתנור ואופים במשך 35-30 דקות (עד שפני העוגה שחומים מאוד וכמעט שרופים). מוציאים בזהירות מהתנור (העוגה עדיין רוטטת ונוזלית מבפנים), מצננים לטמפרטורת החדר מחוץ לתנור ומעבירים למקרר ללילה (12 שעות לפחות).
איך להכין קארמבל תפוחים?



הנה מתכון קל ומצוין לקארמבל תפוחים:

המצרכים להכנת התפוחים:
====================
8 תפוחים

50 גרם מחמאה (אפשר חמאה ואז הקארמבל חלבי)

3 כפות מיץ לימון

2 כפות תמצית וניל

1 כפית קינמון


אופן ההכנה:
==========
1. קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות.

2. שמים במחבת את כל החומרים ללא התפוחים ומבשלים עד לקבלת סירופ סמיך.

3. מוסיפים את התפוחים לסירופ ומערבבים.


המצרכים לפירורים:
===============
150 גרם מחמאה (או חמאה)

2 כוסות קמח רגיל או שקדים טחונים

3/4 כוס סוכר חום

1 כפית תמצית וניל

תבניות אישיות חד פעמיות

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק - פירורים.

2. מרססים בתרסיס שמן את התבניות החד פעמיות.

3. מניחים בבסיס כל תבנית מעט פירורים, מעליהם שכבת תפוחים ומעל התפוחים מכסים שוב בשכבת פירורים.

4. אופים ב-190 מעלות כ-30 דקות או עד שהבצק מקבל גוון זהבהב.

5. אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל.
איך מכינים עוגת גבינה בקלי קלות?



מתכון לעוגת גבינה אפויה
===================
א. לערבב מצרכים אלו בקערה:

3 גביעי גבינת 5%

1 גביע שמנת חמוצה

3 כפות גדושות של קורנפלור

1 אבקת פודינג וניל

1 כף רום

6 חלמונים

ב. להקציף 6 חלבונים + 1 כוס סוכר. לאחר ההקצפה להוסיף לתערובת שהוכנה קודם ולערבב בעדינות.

ג. לשמן תבנית עגולה (מס' 26) ולשפוך את התערובת.

ד. לחמם תבנית אפיה עם מים בחום גבוה בתנור למשך 5 דקות. להכניס את התבנית עם העוגה לתנור בתום ה- 5 דקות ולהמשיך את האפיה בחום גבוה לעוד 10 דקות. לאחר מכן להמשיך את האפיה בחום בינוני לעוד כשעה.

ה. להכנת הקרם יש להקציף:
1 מיכל שמנת מתוקה

1 כוס חלב קר

1 אבקת פודינג וניל
למה כדאי לאכול ענבים?



אלו היתרונות הבריאותיים של ענבים:

1. זירוז העיכול כתוצאה מהמרצת חילוף החומרים בגוף.

2. ניקוי הכבד והמרצת וניקוי הדם כתוצאה מכמות גבוהה של מינרלים בענבים.

3. יעיל נגד מחלות לב והסתיידות עורקים (במיוחד כשהענבים באים בצורת יין אדום המכיל חומרים למניעת חמצונו של הכולסטרול הרע).

4. טובים לכאבי ראש.

5. עוזרים בהפחתת התפתחותו של אנזים הגורם לסרטן בכבד.

8. ענבים ירוקים מכילים לוטאין העוזר במניעת סרטן והשפעתו חיובית על בריאות העין.

9. חסרונם העיקרי של הענבים הוא כמות הסוכר הרבה שהם מכילים. ב-100 גרם ענבים יש כ-67 קלוריות.

10. מפחיתים סיכון למחלות לב ומחלות כלי דם

11. מפחיתים סיכויי היווצרותם של קרישי דם

12. עוזרים במניעת שקיעת כולסטרול רע בדם והיווצרות טרשת עורקים

13. מכילים תרכובת המסייעות במקרים של סיבוכי סכרת.
איך להכין גלידת שקדים טבעונית?



הנה מתכון להכנת גלידת שקדים טבעונית:

המצרכים:
========
2-2.5 כוסות שקדים (200-250 גרם, אפשר להשתמש בשקדים, אגוזים, קשיו, פיסטוקים וכל ערבוב שלהם)

200 גרם סוכר (כוס)

4 כוסות מים (1 ליטר)

כפית תמצית וניל (אם משתמשים בחלב סויה, אין צורך)

20 גרם קורנפלור


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את תערובת השקדים במים למשך מספר שעות. מסננים ושוטפים היטב.

2. מרסקים בבלנדר את תערובת השקדים עם 2 כוסות מים, ומסננים לתוך סיר גדול.

3. מועכים היטב את השקדים כדי למצות את מירב הנוזלים.

4. מעבירים בחזרה את השקדים והפיסטוקים המרוסקים לבלנדר עם 2 כוסות מים נוספות. מרסקים היטב, ושוב מסננים לתוך הסיר.

5. מעבירים את השקדים והפיסטוקים המרוסקים לבד גבינה, וסוחטים מהם את הנוזלים שנשארו, לתוך הסיר.

6. מוציאים מהסיר 1/2 כוס חלב שקדים ומערבבים עם 20 גרם קורנפלור. כדאי לסנן במסננת צפופה כדי למנוע גושים.

7. מוסיפים לסיר את הסוכר, ומחממים עד שזה כמעט רותח.

8. מוסיפים את תערובת הקורנפלור תוך כדי ערבוב, ומבשלים בחום נמוך, תוך ערבוב מתמיד, במשך 2 דקות, עד שזה מסמיך.

9. מצננים לטמפרטורת החדר ואחר כך במשך לילה במקרר.

10. לפני ההכנסה למכונת הגלידה, כדאי לטחון הכל בעזרת בלנדר מוט כדי למנוע גושים.

בתיאבון!
מה הגורמים לנשירת שיער?



אלו 9 הגורמים הנפוצים לנשירה של השיער:

1. גנטיקה, נטייה להתקרחות - אצל גברים במיוחד אבל לא רק.

2. חוסר בברזל - יכול להיגרם בשל סיבות רבות, כגון: דיאטות חריפות, מצבי מתח מתמשכים, הריון, הפלה, הפסקת גלולות או מחלות כרוניות ואחרות (אנמיה, סכרת, בעיות בתפקוד בלוטת התריס וזאבת).

3. מחלת שפעת קשה או דלקת ריאות - יכולות לגרום לנשירת שיער זמנית.

4. חוסר איזון הורמונלי אצל נשים - בצמוד להריון, בעיות בבלוטת התריס, גיל ההתבגרות וגיל המעבר. לרוב, הנשירה באה בסמיכות למחזור לא סדיר ויתר שיער.

5. תופעת לוואי של נטילת תרופות - אם נטלתם תרופות לאחרונה והשיער נושר, היוועצו ברופא.

6. תזונה לא מאוזנת ובריאה - חוסר בחלבונים, ברזל או אבץ. עודף ויטמין A ועוד.

7. כימותרפיה והקרנות - בשל הפגיעה בשורש ובחלוקת התאים בגוף, שגורמים הטיפולים הללו.

8. מצב של מתח חריף, סטרס - לעיתים הנשירה יכולה לקרות אחרי שבועות משיא האירוע (נקרא 'טלוגן אפלוביום').

9. תת פעילות של בלוטת התריס (שגורמת לבעיות הורמונליות ובעיקבותן לנשירה).
איך להכין עוגיות שקדים לפסח?


הנה מתכון לעוגיות שקדים לפסח של מיקי שמו:

המצרכים:
========
2 חבילות (200 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

2 כפות (20 גרם) סוכר

1 כף (30 גרם) סוכר

1 חלבון

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה לפי הסדר שקדים מולבנים, סוכר, דבש (שחיממנו מעט) ולבסוף את החלבון.

2. מצפים תבנית בנייר אפייה, נוטלים מתערובת השקדים בעזרת כפית טבולה במים ומניחים קבוצות קבוצות במרווחים של שני סנטימטרים אחת מהשנייה.

3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות ואופים חצי שעה או עד שהעוגיות מוזהבות.


איך להכין צלי בקר ברוטב פטריות ויין?



הנה מתכון להכנת שש מנות של צלי בקר ברוטב פטריות ויין:

המצרכים:
========
3 כפות שמן קנולה

2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים

1 נתח כתף בקר במשקל 1/2 1 ק"ג

1 כוס יין לבן חצי יבש

4 גבעולי טימין

2 גבעולי בזיליקום

2 גבעולי זעתר (אזוב)

2 עלי דפנה

2 גזרים, קלופים ופרוסים באלכסון

1 סלסילה (400 גרם) פטריות שמפיניון חצויות

1 חבילה (400 גרם) פטריות חורש, חצויות

6 שיני שום קלופות

מלח

פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים שמן לסיר רחב וגדול ומחממים, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לזהבה.

2. מזיזים את הבצל לשולי הסיר, מוסיפים את נתח הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד השחמה.
מוסיפים את היין ועשבי התיבול ומבשלים כ-5 דקות, עד שהיין מתאדה. בזמן הבישול הופכים את הנתח מצד לצד, כך שיתבשל כולו ביין.

3. מוסיפים לסיר מים עד ל-2/3 מגובה הנתח. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את להבת הכיריים לבינונית ומבשלים כשעה.

4. מוציאים את הנתח אל קרש חיתוך, מצננים קצת וחותכים לפרוסות בעובי 8 מ"מ.

5. מחזירים את הבשר הפרוס לסיר ומוסיפים את הגזרים, הפטריות והשום. מתבלים במלח ובפלפל. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה נוספת, עד שהבשר רך מאוד.

מגישים חמים, אפשר לצד ירקות מאודים או אורז.

בתיאבון!
איך להכין מאכל קדרה חורפי וטבעוני?


הנה מתכון למאכל קדרה חורפי וטבעוני, היכול להחליף את החמין:

המצרכים:
========
3 בצלים פרוסים

3 כפות שמן זית או שמן אחר

500 גרם (1 חבילה) חיטה שהושרתה במים שעה

700 גרם דלעת חתוכה לקוביות בגודל 3 ס"מ

4 גזרים פרוסים לעובי 4 ס"מ

5 שיני שום שלמות קלופות

מלח ופלפל גרוס טרי

200 גרם ערמונים קלופים בוואקום (או 40 ערמונים טריים קלויים וקלופים)

4 כפות סילאן

2-3 כפות מים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים שמן בסיר רחב המתאים לתנור אפייה ומטגנים בו בצל עד שהוא מזהיב.

2. מוסיפים חיטה, דלעת, גזר ושום ומאדים 4 דקות תוך כדי ערבוב.

3. מתבלים בהרבה מלח ופלפל.

4. מחממים תנור ל-140 מעלות.

5. מוסיפים לסיר ערמונים, סילאן וחצי ליטר מים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים רבע שעה ברתיחה מלאה. מתקנים תיבול.

6. מעבירים לתנור ואופים 3 שעות עד לילה שלם. לאחר שעתיים יש לבדוק את מצב הנוזלים אשר צריכים להגיע לחצי מגובה תכולת הסיר, אם יש צורך מוסיפים כוס מים.

בתיאבון!
איך להכין מרינדה אדומה לעופות צלויים?


הנה מתכון למרינדה אדומה לעופות צלויים, כפי שפורסם במוסף "סופשבוע" בינואר 2010:

המצרכים:
========
אננס טרי קלוף או פפאיה לא קלופה

2-3 עגבניות

1-2 פלפלים אדומים חריפים

1 כף גדושה פפריקה חריפה

מלח לפי הטעם

שום או שאלוט לפי הטעם (לא הכרחי)

אופן ההכנה:
==========
1. מסירים לפפאיה ולפלפלים את הגרעינים וחותכים לנתחים עם העגבניות.

2. מרסקים במעבד מזון עם הפפריקה והמלח, ואפשר להוסיף לקיצוץ גם קצת שום או שאלוט.

3. משרים את הנתחים ברוטב במשך כמה שיותר שעות לפני הצלייה.

4. על הבשר הצלוי נהדר לזרות שומשום או פרוסות צ'ילי, בצל רגיל או ירוק קצוץ ועלי נענע, כוסברה, פטרוזיליה וריחן.

5. אפשר להשתמש במרינדה גם לשיפודי דג, קוביות טופו וכנפי עוף.
איך להכין עוגת לימון שמרים טבעונית?



הנה מתכון לעוגת לימון שמרים בתבנית אינגליש קייק:

מצרכים לראש עיסה:
===============
1/2 כוס קמח (70 גרם)

1 כוס חלב סויה מחומם קלות (240 גרם)

1 כפית שמרים יבשים (3 גרם)

יבשים:
=====
2 כוסות קמח (280 גרם)

1/2 כפית מלח (3 גרם)

רטובים:
=======
1/3 כוס שמן (75 גרם)

100 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)

מעדן אלפרו ווניל

4 כפות גרידת לימון (גרידה מ-3 לימונים)

2/3 כוס סוכר (140 גרם)

הכנה:
=====
1. יש לערבב את חומרי ראש עיסה ולהשאיר בצד ל-15 דקות.

2. לערבב חומרים יבשים לחוד וחומרים רטובים לחוד.

3. מחממים תנור ל-170 מעלות ומאחדים את שלוש התערובות רק לפני ההכנסה לתנור.

4. אופים כארבעים דקות עד שעה – עד שהעוגה יבשה מבפנים.

5. כדי למנוע את נפילת העוגה, יש להשאיר את העוגה בתנור בגמר האפייה ולפתוח מעט את דלת התנור.

בתאבון!
איך להכין מאפה פלאפל?
האם כדי להפחית את אחוז השומן בגוף יש להקפיד על פעילות מתונה אך ממושכת?
איך להכין גלידת בננות, תותים ותמרים טבעונית?
איך להכין פשטידת אספרגוס?
איך להכין אוזני המן טבעוניים?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.