» «
קרוטונים
איך להכין קרוטונים אפויים תוצרת בית?



לקרוטונים מומלץ להשתמש בסופים של הלחם, ה"נשיקות", ובפרוסות הקטנות בקצוות הכיכר, שכן פעמים רבות הן נוטות להיזרק. ניתן ואף מומלץ להכין קרוטונים מלחם מחיטה מלאה, לחם דגנים או כל לחם אחר שאהוב עליכם. גם אם נותר לחם ישן ויבש ניתן להכין ממנו קרוטונים - חבל לזרוק.

איך מכינים?
ראשית, מומלץ להקפיא את הלחם המיועד לקרוטונים ולהוציא אותו מהמקפיא כמה דקות לפני הכנת הקרוטונים. יותר קל לחתוך לחם חצי קפוא, הוא לא מתפורר.

את ה"נשיקות", קצוות הלחם, פורסים לשתי פרוסות דקות יותר. כל פרוסה פורסים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. שמים את הקוביות בקערה גדולה ומוסיפים שמן זית, מלח ושום כתוש, לפי הטעם. מערבבים, רצוי עם הידיים, כדי לא לפורר את הקוביות.

משטחים בתבנית ואופים בתנור בחום של 180 מעלות בערך כ-20 דקות או עד שמשחים.

חשוב לקרר את הקרוטונים האפויים לחלוטין לפני שמכניסים לקופסא, על מנת שהאדים לא יפגעו בפריכות. מרפדים קופסה אטומה בנייר מגבת כדי שיספוג שמן אם נשאר וגם כדי שיספוג לחות. הם מחזיקים פריכים קרוב ל-3 שבועות אך הם נגמרים הרבה לפני שמתרככים!

בתאבון!
לקטוז
איך להתמודד עם אי סבילות ללקטוז?


לאנשים הרגישים ללקטוז כדאי להקפיד בצורה זו על תזונתם:

1. במידה ומצבכם מאפשר צריכה מסוימת של לקטוז השתדלו לפזרה במהלך היום כולו ולא לרכז את המוצרים המכילים לקטוז בארוחה אחת.

2. ישנם מוצרים הדלים בלקטוז וכדאי לצרוך אותם (לדוגמה: גבינות קשות, קוטג' ועוד), ראו טיפ בנושא בתגית "תוזנה, לקטוז".

3. קיימים לא מעט מוצרי מזון המהווים תחליף לחלב וניתן להשתמש בהם (לדוגמה: מוצרי סויה, שמנת פרווה ועוד).

4. קיימים אנזימים חיצוניים היכולים לפרק את הלקטוז, בצורת כמוסות למיניהן שניתן לבלוע לפני הארוחה או לפזר על המזון, כדאי להיוועץ בתזונאית או רופא לפני נטילתם.

5. חשוב להקפיד לקרוא את התוויות על מוצרי המזון ולוודא האם הם מכילים לקטוז ובאיזו כמות.

6. בכל מקרה יש להעשיר את התזונה בסידן ממקורות נוספים כמו טחינה, סויה, שקדים ועוד. ראו טיפים בנושא בתגית "תזונה, סידן".
שיער
אילו סוגי מזון משפיעים לטובה על בריאות השיער?



הנה רשימת מאכלים העשויים לסייע לבריאות השיער:

1. ביצים - הביצים הן מקור מעולה לחלבון ולביוטין החיוניים לבריאות העור והשיער.

2. בטטות - מקור מצויין לבטא קרוטן שהגוף ממיר לוויטמין A. בבטטה בינונית אחת יש בטא קרוטן השווה לכמות היומית המומלצת לצריכת ויטמין A.

3. תרד - מכיל חומצה פולית, ברזל וויטמינים A, C. ויטמין A מסייע לבלוטות העור לייצר חלב (חומר שמנוני), מה שמסייע בשמירה על לחות הקרקפת.

4. פירות יער - מכילים נוגדי חמצון חזקים ועשירים בוויטמין C, אשר מסייעים בייצור קולגן ובספיגת ברזל החשובים לבריאות העור והשיער.

5. אבוקדו ואגוזים: הם מקור מצוין לוויטמין E, נוגד חמצון המנטרל רדיקלים חופשיים ומגן על עור הקרקפת.
לחמניות
איך מכינים לחמניות מקמח תפוחי אדמה לפסח?



הנה מתכון לכ-30-40 לחמניות קטנות, כשרות לפסח:



המרכיבים:
=========
2 כוסות קמח מצה גס

2 כוסות מים רותחים

1/4 כוס שמן קנולה

1/4 כוס שמן זית

קורט מלח

פלפל שחור גרוס גס

תפוח אדמה

5 ביצים (מספר 1)


אופן ההכנה:
===========

1. אפו את תפוח האדמה בקליפתו, בטמפ' של 200 מעלות, עד שאפשר לנעוץ בו מזלג. אפשר לאפותו גם כמה ימים מראש ולאחסן במקרר.

2. הכניסו את קמח המצה בקערה וצקו מעליו את שמן הקנולה ושמן הזית.

3. ערבבו היטב.

4. הוסיפו מים רותחים, קורט מלח ואת הפלפל השחור הגרוס.

5. קלפו את תפוח האדמה האפוי, מעכו אותו היטב במזלג וערבבו עם הביצים היטב.

6. הוסיפו בהדרגה את תערובת הביצים לתערובת קמח המצה, חמישית מתערובת הביצים בכל מזיגה, וערבבו היטב כך שכל הביצים ייבלעו היטב בעיסה.

7. טעמו את העיסה והשלימו מלח ופלפל על פי הטעם.

8. חממו את התנור ל-180 מעלות.

9. רפדו את התבניות בנייר אפיה.

10. שמנו את הידיים בשמן והכינו כדורים קטנים. הניחו כל כדור בתבנית.

11. לפני האפיה, פזרו מעט קמח מצה על הלחמניות.

12. אפו כ-20 דקות בתנור, או עד להזהבה של הלחמניות.


בתיאבון!

תזונה

סלט גזר
איך להכין סלט גזר וארטישוק עם אריסה וכוסברה?


הנה מתכון אביבי של השף רפי כהן לסלט ארטישוק עם אריסה וכוסברה:


המצרכים:
=========
5 ראשי ארטישוק

4 גזרים

4 שיני שום קצוצות

2 כפות אריסה (או פלפלצ'ומה או פפריקה מרוקאית)

1/2 כפית זרעי כמון כתושים

1 כפית פלפל לבן גרוס

פלפל ירוק חריף קלוי, קלוף ופרוס

1 כף לימון כבוש קצוץ

1/2 כף סוכר

3/4 כוס מיץ לימון

1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים

מלח


אופן ההכנה:
===========
1. חותכים את ראשי הארטישוק לרבעים, מנקים מקוצים ומניחים בקערה עם מים ומיץ לימון - למניעת השחרה.

2. קולפים את הגזרים, חוצים לאורך ופורסים לפרוסות אלכסוניות.

3. מבשלים את הגזר ורבעי לבבות הארטישוק במי מלח עם כף מיץ לימון כ-6 דקות לערך (לא עד ריכוך מלא - חשבו שהם ישמרו נגיסים). מסננים ומעבירים לקערה גדולה.

4. מניחים את כל המרכיבים מלבד הארטישוק והגזר בקערה, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול על פי הצורך. יוצקים את הרוטב על הארטישוקים והגזרים, מערבבים היטב ומניחים למשך חצי שעה לספיגת טעמים. מערבבים מדי פעם.
פירה סגול
איך להכין פירה סגול?



הנה מתכון להכנת פירה סגול:

המצרכים (ל-6 מנות):
================
500 גרם תפוחי אדמה (קליפה אדומה) מקולפים

650 גרם סלקים אדומים גדולים ומוצקים

1 בצל גדול, קצוץ דק

50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי מאיכות טובה

מלח ופלפל לבן לתיבול

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור לחום גבוה מאוד של 230 מעלות וצולים את הסלקים בקליפתם במשך כשעה עד שעה וחצי עד שהם רכים וסכין שתנעץ בהם תנעץ בקלות.

2. מטגנים את הבצל הקצוץ בכף שמן זית עד שהוא משחים (כ-15 דקות) על אש נמוכה.

3. כשהסלקים עדיין חמים מקלפים אותם וחותכים לקוביות גסות.

4. מעבירים את הסלקים לבלנדר וטוחנים עם הבצל המטוגן, הבלסמי ושארית שמן הזית עד שמתקבלת משחה.

5. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם הרבה מים עד שהם מתרככים ומועכים לפירה.

6. מערבבים את הפירה יחד עם תערובת הסלק, מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם.

בתיאבון!
אורז
איך להכין אורז לימוני עם עדשים שחורות?


הנה מתכון לאורז לימוני עם עדשים שחורות של ישראל אהרוני כפי שפורסם בעיתון "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
3 כוסות אורז בסמטי מבושל

1/2 כוס עדשים שחורות מבושלות

3 כפות שמן או חמאה

1 כפית גרגירי כמון

1 כפית גרגירי חרדל חומים

6 כפות תרמילי הל, כתושים מעט

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

1/3 כוס אגוזי קשיו קצוצים גס

2 כפות קליפת לימון מגוררת

3 כפות מיץ לימון או ליים

1/2 כפית כורכום

מלח, פלפל שחור גרוס

1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים גס


אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים את השמן לסיר רחב ושטוח וכשהוא חם, מטגנים בו את כל התבלינים, הג'ינג'ר ואגוזי הקשיו כ-3 דקות, עד שהאגוזים רק מתחילים להזהיב.

2. מוסיפים את האורז, העדשים, קליפת הלימון, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב 3 דקות.

3. מערבבים את מיץ הלימון עם הכורכום וממשיכים לערבב עוד שתי דקות.

4. מכבים את האש, מערבבים פנימה את עלי הכוסברה ומגישים.

בתיאבון!
פה
מה גורם לפצע בזווית הפה ואיך למנוע ולרפא אותם?



הסיבות לפצעים בזוויות הפה, נובעות לרוב מאחת מהסיבות הבאות:

1. חוסר בוויטמינים - במיוחד ויטמין B2 (קרוי גם ריבופלאבין), שניתן לשפר בשתיה מוגברת של מיצי ירקות או מאכלים שונים (ראו בתגית "ויטמין B2") ונטילה של תוסף ויטמינים בהמלצת רופא.

2. יובש בשפתיים - מריחת שפתון נגד יובש. השתמשו בשפתון יובש המבוסס על חומרים טבעיים, כמו פרופוליס או לבנדר.

3. אינפיטיגו - מקרים נדירים יותר הם פצעים מסוג אימפטיגו (גדולים יותר, מעין איזור שלם של פצע), שמועברים בהדבקה בין אנשים החיים ביחד באותו חדר בצבא, בפנימיה וכדומה. פנו לרופא.


מרק נבטוטים וסלרי
איך להכין מרק נבטוטים עם סלרי?


הנה מתכון למרק נבטוטים עם סלרי, כפי שפורסם במגזין "מנטה" בינואר 201:

המצרכים:
========
2 כפות שמן זית

בצל בינוני קצוץ דק

כפית סוכר חום

1 כפית כמון טחון

1 כף רסק עגבניות

2 כוסות נבטוטים (מומלץ תערובת מש, אזוקי ועדשים של "עלעלים")

8 כוסות ציר ירקות או מים

1/4 כוס אורז

מיץ לימון טרי

מלח, פלפל שחור ופפריקה חריפה לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בסיר את השמן, הבצל, הסלרי והסוכר ומאדים על להבה בינונית 2-3 דקות.

2. מוסיפים את יתר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית ומבשלים כ-30 דקות או עד שהנבטוטים והאורז רכים. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מים רותחים.
איך להכין סלט ירקות ל"מתקדמים"?



סלט ירקות למתקדמים הוא סלט משודרג עם תוספות בריאות וטעימות. הנה כך תכינו אותו, כאשר כל הכמויות תחליטו אתם לפי הטעם והצורך:

מספר עלי חסה

עגבניות

מלפפונים

גמבה

גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאוד

פטרוזיליה

נבטי בזיליקום

גרעיני חמנייה

צ'יה ו/או קצח

אפשרות: בצל לבן או סגול

לימון בנדיבות

אפשרות: שמן זית

אפשרות: מלח או מלח מתובל


אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות, להוסיף גרעיני חמנייה וצ'יה או קצח, לצקת מיץ לימון בנדיבות ולמעוניינים גם מעט שמן זית ומלח. להגיש טרי ולאכול מיד.

איך להכין סנגרייה תות - תפוז - ריחן?


הנה מתכון להכנת סנגרייה תות - תפוז - ריחן:

המצרכים:
========
2 תפוזים, לא משנה מאיזה זן, פרוסים דק עם קליפתם

1/2 קילו תותים טריים יפים, פרוסים

2 בקבוקי יין רוזה, מצוננים היטב

1/2 כוס ליקר תפוזים (לדוגמה טריפל סק)

קליפה מגוררת מתפוז אחד שטוף

1 כוס עלי ריחן צעירים, יפים ושטופים עם מעט גבעול

המתקה: לא חובה, אך אפשר להוסיף 4 כפות סוכר מומסות במים רותחים

אופן ההכנה:
==========
1. חוצים את פרוסות התפוזים מעל כד זכוכית גדול או שני כדים רגילים.

2. מוסיפים את כל שאר החומרים ומצננים כשעתיים.

בימים חמים מגישים עם קוביות קרח.
איך להכין שיפודי ירקות וטופו במרינדת סויה, חלב קוקוס וצ'ילי מתוק?


הנה מתכון לשיפודי ירקות וטופו במרינדת סויה, חלב קוקוס וצ'ילי מתוק, כפי שפורסם במגזין מנטה בנובמבר 2008:

המצרכים לשיפודים:
===============
1 ק"ג מבחר ירקות לפי טעם: גזר, בצלים קטנים, פטריות שיטאקי, פלפלים, כרובית, ברוקולי טרי.

1 חבילה (כ-300 גרם) טופו מוצק

המצרכים למרינדה:
===============
1 פחית (400 גרם) חלב קוקוס

1/2 כוס חומץ אורז

1/2 כוס רוטב סויה איכותי

2 כפות ג'ינג'ר כבוד קצוץ דק

1/2 כפית תערוכת "חמשת התבלינים" (להשיג בחנויות למוצרי המזרח הרחוק)

אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים היטב את הירקות וחותכים לפיסות בגודל בינוני. חותכים את הטופו לפיסות בגודל דומה.

2. מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה את כל חומרי המרינדה, טעמים ומתקנים תיבול אם צריך. מוסיפים לקערה את הירקות והטופו, מכסים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות (עד 24 שעות).

3. מסננים את הירקות והטופו. משפדים אותם על שיפודי עץ שהושרו במים במשך חצי שעה.

4. יוצקים את המרינדה לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש.

5. מחממים מחבת פסים על להבה בינונית - גבוהה. צולים בכל פעם כמה שיפודים, עד שהירקות והטופו משחימים. מגישים חם עם רוטב בצד.

הערה: המרינדה מתאימה גם לדגים, נתחי עוף וכרעי עוף.
איך לבחור מלונים?



כך תבחרו נכון מלון:

1. הריחו את המלון והקפידו על מלון עם ריח מתקתק וחזק. ריח של דבש יעיד על מלון מתוק במיוחד.

2. רק ודאו שבמלון אין צדדים רכים, שמעידים על ריקבון, שכן גם כאלה יוצרים ריח טוב.

3. מלון טוב ובשל הוא כזה שקליפתו היא מעין רשת מחוספסת ולא חלקה.

4. כמה שצבעו של המלון נוטה לכתום - יותר טוב!

5. לחיצה על מקום החיבור של הגבעול למלון שמרגישה רכה, אך לא רקובה, מעידה שהמלון בשל, עם סיכויים גדולים למתיקות.

6. אם ריחו של המלון חזק מדי הדבר עלול להעיד על מלון עם טעם לוואי לכן כדאי להימנע לקנותו.

7. ניעור המלון - ניתן לנער מעט את המלון, במידה ונשמע קול מימי הדבר יעיד על בית זרעים ממוטט ועל טיב פחות של הפרי.
איך להכין בראוניס עם שוקולד צ'יפס?



הנה מתכון להכנת בראוניס עם שוקולד צ'יפס:

מצרכים:
=======
250 גרם סוכר

2/3 כוס קמח

1 כפית אבקת אפיה

200 גרם חמאה

4 ביצים

1/3 כוס שבבי שוקולד חלב

1/3 כוס שבבי שוקולד לבן

230 גרם שוקולד מריר איכותי


אופן ההכנה:
===========
1. להמס במיקרו חמאה , סוכר ושוקולד ולהעביר למיקרו.

2. להוסיף ביצים, קמח ואבקת אפייה.

3. להעביר את התערובת לתבנית אפיה ולפזר מעליה את שבבי השוקולד.

4. להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.5. לאפות כ-25 דקות, לצנן כשעה בטמפרטורת חדר וכשעה נוספת במקרר, להוציא ולחתוך לריבועים.

בתיאבון!
מדוע חשוב לאכול ארוחת בוקר?



הנה הסיבות העיקריות שבגללן חשוב מאד להקפיד על ארוחת בוקר מדי יום:

1. הארוחה שוברת את צום הלילה ומחדשת את אספקת הפחמימות ורכיבים תזונתיים נוספים שהגוף זקוק להם.

2. שיפור החשיבה והזיכרון במהלך היום (כתוצאה מחידוש מאגר הפחמימות).

3. שיפור מצב הרוח כתוצאה מעליית רמת הסרוטונין הנוצר בעיקר כתוצאה משילוב של צריכת חלבון ופחמימות.

4. ארוחת הבוקר יעילה למעוניינים לרדת במשקל. לפי מחקרים שונים שנעשו, ככל שארוחת הבוקר עשירה יותר בקלוריות (כמובן במזון בריא), כך במהלך המשך היום והלילה צריכת הקלוריות תהיה נמוכה יותר.

5. ארוחת בוקר יעילה במניעת השמנה. לפי מחקרים שנעשו ישנו קשר ישיר בין ארוחת בוקר ושמירה על משקל מאוזן.

6. שיפור השגיים בתחום הלימודי. חשוב במיוחד לילדים, מתבגרים וסטודנטים. ארוחת הבוקר גורמת להתחלת היום ברוגע ומשפיעה על הריכוז ויכולת הלמידה בהמשכו.

7. משפיעה על השרירים ובכך מקלה על אימוני הכושר.

8. סיפוק מרכיבים תזונתיים משמעותיים לגוף שלא תמיד ישנם גם בארוחות אחרות.

9. חיזוק ושמירה על העצמות. מאחר ובלילה הגוף לא מקבל מזון לכמה שעות מתפתח תהלך פירוק העצמות. תהליך זה נפסק עם הכנסת המזון לגוף בצורת ארוחת הבוקר.

10. השפעה מבורכת על בריאות בעתיד. ילדים המקפידים על ארוחת בוקר, פחות יסבלו מהשמנה, מבעיות כולסטרול וממחלות כרוניות בגיל מבוגר.
איך להכין כרובית עם מצליבים?


הנה מתכון לסלט כרובית עם מצליבים של זהר לובטינגר בשן, כפי שפורסם ב"מכביתון" במרץ 2016:

המצרכים עבור 6 מנות:
===================
3 ראשי ברוקולי קצוצים דק - דק

1/2 כרובית קצוצה דק - דק

1 גזר מגורר גס

8 עלי קייל קצוצים דק - דק

1/4 כרוב סגול קצוץ דק - דק

חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה דק

1/4 כוס גרעיני חמנייה

1/4 כוס פקאנים קצוצים גס

1/4 כוס חמוציות


מצרכים לרוטב:
============
3 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון

1 כף סירופ מייפל (לא הכרחי)

אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את ראשי הברוקולי והכרובית בסכין או במעבד מזון לפירורים קטנים.

2. מערבבים את כל מרכיבי הסלט.

3. מערבבים את הרוטב ויוצקים על הסלט.
איך להכין פשטידת בצל?



הנה מתכון לפשטידת בצל:

מצרכים לבצק:
===========
100 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

200 גרם חמאה

קורט מלח

3.5 כוסות קמח מנופה


מצרכים למלית:
============
2 כפות שמן

4 בצלים חתוכים לרצועות

150 גבינה צהובה מגוררת

3 ביצים

150 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה

1/4 כפית פלפל לבן טחון

מלח

1/4 כפית אבקת שום


אופן ההכנה:
========

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד.

3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עלה בצק, כך שיהיה גדול מעט מגודל התבנית.

4. מרפדים תבנית אפייה כולל הדפנות בבצק.

5. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.

6. מעבירים את הבצל המטוגן לקערה, מוסיפים לו את כל חומרי המלית ומערבבים היטב.

7. יוצקים את המלית על הבצק, משטחים ואופים 35 דקות עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה.

בתיאבון!


איך להכין עוגת תפוחים טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת תפוחים טבעונית:

הכנת תערובת תפוחים:
=================
70 גרם סוכר חום בהיר (⅓ כוס)

3 תפוחים בינוניים

חצי כפית קינמון

יום לפני האפייה לקצוץ את התפוחים לקוביות קטנות, לפזר סוכר וקינמון, ולהכניס למקרר ללילה (עד 24 שעות).

חומרים יבשים:
===========
210 גרם קמח מלא (½1 כוסות)

10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)

¼ כפית מלח

חומרים רטובים:
============
180 גרם רסק תפוחים

מי תפוחים (120 גרם)

80 גרם שמן (⅓ כוס)

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים אינגליש.

2. מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח בקערה.

3. מסננים את נוזלי התפוחים (אם אין 120 גרם, יש להוסיף מים) ומוסיפים רסק תפוחים ושמן ומערבבים.

4. מאחדים את שתי הקערות ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.

5. מוסיפים את התפוחים.

6. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת.

7. אופים 50-55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש עם פירורים לחים.

בתיאבון!
איך להכין עוגת בראוניז טבעונית?



הנה מתכון טבעוני לעוגת בראוניס עבור תבנית בגודל 30X30 ס"מ:

המצרכים:
========
1 כוס קמח מלא (125 גרם)

1/2 כוס קמח לבן (70 גרם)

1/4 כוס קורנפלור (35 גרם)

1/2 כוס קקאו (40 גרם)

1 כפית אבקת אפיה (4 גרם)

1/2 כפית מלח (3 גרם)

100 גרם אגוזי לוז קצוצים גס (כוס)

100 גרם שוקולד מריר קצוץ (חצי כוס)

3/4 כוס שמן קנולה (150 גרם)

1.5 כוס סוכר חום (240 גרם)

תחליף ל-2 ביצים מפשתן ומים – 3 כפות (30 גרם) זרעי פשתן עם 6 כפות (90 גרם) מים


אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה זרעי פשתן טחונים עם 6 כפות מים ומניחים למשך 20 דקות.

2. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן קנולה.

3. מנפים קמח מלא, קמח לבן וקורנפלור לקערה.

4. מוסיפים קקאו, אבקת אפייה, מלח, אגוזים ושוקולד ומערבבים.

5.בקערה נפרדת מערבבים שמן, סוכר ותערובת זרעי הפשתן המעורבבים עם המים.

6. מאחדים את שתי התערובות עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת, אופים כ-20 דקות במרכז התנור ומספר דקות בחלק העליון של התנור, על מנת לקבל את הקרום הפריך מלמעלה. מוציאים ומצננים.

הערות:
=======
אפשר להחליף 50 גרם סוכר בכמות של פרלינה לקבלת טעם של אגוז לוז.

בתיאבון!
איך להכין עוגיות מלוחות עגולות עם שומשום?


הנה מתכון להכנת עוגיות מלוחות עגולות עם שומשום:

לערבב יחד:
==========
15 גרם שמרים

רבע כוס מים פושרים

חצי כפית סוכר

להתפיח

להמיס 20 גרם מרגרינה.

ללוש בנפרד:
==========
4 כוסות קמח

רבע כוס שמן

רבע כוס מים

3 כפיות מחוקות מלח

3 כפיות פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

חצי כפית פלפל שחור

להוסיף לתערובת את המרגרינה ותפיחת השמרים

ליצור כעכים בגודל ועובי מועדפים אחר רידוד הבצק

2 ביצים טרופות

חצי כוס שומשום

לערבב ולטבול הכעכים שיצרת מהתערובת לעיל.

להניח בתבנית אפיה משומנת בחום בינוני כ-25 דקות.
מה נחשבת תזונה נכונה אצל ילדים?



תזונה נכונה תפחית את הסיכוי לעששת. התינוק מתרגל למזון שיקבל לאכול. אם תרגילו את התינוק לצרוך מזונות ומשקאות ממותקים בסוכר, התוצאה עלולה להיות עששת שיניים מרובה. תינוק שיתרגל לשתות שתייה ממותקת, לא יוותר עליה לטובת מים. מזיקה במיוחד היא שתיית קולה, כיוון שהיא גם חומצית. גם מיצים ממותקים ותה עם סוכר מזיקים לשיני התינוק. גם מאכלים שאינם ממותקים אך נדבקים לשיניים, כגון במבה וקרקרים, יגרמו לעששת. לכן, הרגילו את התינוק לשתות מים בלבד, והעשירו את התזונה בפירות וירקות, ולא במאכלים ממותקים ודביקים.
אחת הטעויות הקשות שהורים עושים היא לתת לתינוק להרדם עם בקבוק חלב במיטה. החלב מכיל סוכרים שנדבקים לשיניים, ואליהם נצמדים חיידקי העששת. בלילה השיניים פגיעות במיוחד בשל ירידה בהפרשת הרוק, וחשיפה ממושכת לחלב בלילה תגרום לעששת מרובה (שמכונה מסיבה זו "עששת הבקבוק").
טעות קשה אחרת שתגרום לעששת רבה, היא לתת לתינוק מוצצים ונשכנים שמצופים בסוכר.
איך להכין גלידת חלבה קוקוס טבעונית?
איך להכין עוגת גבינה פירורים טבעונית?
איך להכין המבורגר פטריות?
מהן העוגיות של סבתא אידה ואיך להכין את עוגיות סבתא אידה?
איך להוריד לחץ דם גבוה?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.