שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין עוגת אגוזים כשרה לפסח?
הנה מתכון לעוגת אגוזים כשרה לפסח:
המצרכים:
========
100 גרם אגוזי לוז קלופים
50 גרם אגוזי המלך קלופים
25 גרם אגוזי שקד לבנים קלופים
3 חלמונים
3 חלבונים
100 גרם אבקת קקאו
150 גרם סוכר
1 כף חמאה
1 כף קמח מצה
אופן ההכנה:
===========
1. קולים קלות (אפשר במחבת) את האגוזים והשקדים (להקפיד שלא ישחימו).
2. טוחנים אותם דק במעבד מזון (מוסיפים סוכר בהדרגה), מעבירים את התערובת לקערה.
3. מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים היטב. מוסיפים את החלמונים ומערבבים.
4. מקציפים את החלבונים היטב עד לקבלת קצף יציב ומוסיפים אותם לתערובת.
5. משמנים בחמאה תבנית קפיצית (24 או 26), מוסיפים לתבנית המשומנת את הקמח מצה (מנערים עד שהקמח מצה יצפה את החמאה), מעבירים את התערובת לתבנית ואופים חצי שעה על חום של 150 מעלות.
בתאבון (:
איך להכין פלפלים ממולאים צמחוניים?
הנה מתכון להכנת פלפלים ממולאים צמחוניים לפי מתכון של אינס שילת - ינאי, כפי שפורסם בעיתון לאישה במרץ 2016:
המצרכים ל 6-8 מנות:
================
6-8 פלפלים מתוקים בינוניים בצבעים שונים
למלית:
------------
1 כוס אורז
1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
1 עגבנייה קצוצה
4 כפיות חמוציות מיובשות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית
1 כפית בהרט
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
החומרים לרוטב:
------------------------------
4 כפות שמן זית
3 עגבניות גדולות מגוררות בפומפיה
3 שיני שום כתושות
1 כף רסק עגבניות
1 כף רכז רימונים
1 כף סילאן
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף כמון
אופן ההכנה:
==========
1. מניחים את האורז בקערה ויוצקים עליו מים רותחים עד לכיסוי. משרים 10 דקות ומסננים. מערבבים את האורז עם שאר מרכיבי המלית.
2. חותכים את חלקם העליון של הפלפלים ושומרים את "המכסה", מרוקנים אותם מגרעינים.
3. ממלאים כל פלפל עד 3/4 מגובהו באורז.
4. מכינים את הרוטב: יוצקים את שמן הזית לסיר רחב, מוסיפים את העגבניות המגוררות והשום ומערבבים. מניחים בזהירות את הפלפלים ומכסים אותם ב"מכסים" ששמרנו.
5. מערבבים את שאר מרכיבי הרוטב עם 2 כוסות מים ויוצקים בזהירות מעל. הרוטב אמור להגיע עד ל-3/4 מגובהם של הפלפלים - אם צריך, מוסיפים מים.
6. מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים על אש נמוכה כ-50 דקות. מדי פעם מסירים את המכסה ו"משקים" את הפלפלים ברוטב. אם רוצים, מבשלים 40 דקות בלבד ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כדי לחרוך מעט את הפלפלים.
בתיאבון!
איך להכין בצק שמרים לאוזני המן?
הנה מתכון של מיקי שמו לבצק שמרים להכנת אוזני המן:
המצרכים:
=======
560 גרם קמח רגיל מנופה (4 כוסות)
300 גרם חמאה רכה (או מחמאה)
120 גרם אבקת סוכר
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב או מים
2 ביצים XL
גרידה מחצי לימון
50 גרם שמרים יבשים
1 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה:
===========
1. לערבב במיקסר עם וו לישה את כל החומרים מלבד השמרים כחמש דקות במהירות אטית - בינונית עד שמתקבל בצק אחיד.
2. להוסיף את השמרים וללוש עוד דקה.
3. לעטוף בניילון ולקרר שעה במקרר לפני השימוש.
4. להכנת אוזני ההמן מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס, מניחים מהמלית במרכז העיגול, מברישים בביצה מסביב למלית וסוגרים משלוש פינות לצורת אוזן המן. מהדקים היטב, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 2 ס"מ ומברישים את כל בביצה. מניחים 3/4 שעה (הבצק כמעט ואינו תופח) ואופים ב-190 מעלות, רבע שעה או עד להזהבה קלה.
איך להכין פסטה ברוטב גבינות?
כך מכינים פסטה ברוטב גבינות:
המצרכים:
=========
1/2 ק"ג פסטה מכל סוג
2 מיכלי שמנת מתוקה
250 גרם גבינות קשות מארבעה סוגים שונים, מה שיש בבית (לדוגמה קממבר, עיזים, ברי ועוד) חתוכות לקוביות קטנות
מלח
פלפל שחור
1/2 כפית אגוז מוסקט
אפשרי - עלי מרווה לקישוט
אופן ההכנה:
===========
1. לבשל את הפסטה לפי ההוראות, לסנן ולשטוף
2. לחמם את השמנת במחבת, להוסיף את הגבינות ולבל חמש דקות או עד שכל הגבינות נמסות
3. להוסיף את התבלינים, לערבב ולתקן תיבול
4. לצקת את הרוטב על הפסטה, לערבב ולהגיש. ניתן לקשט בעלי מרווה
בתיאבון!
איך להכין בראוניס עם שוקולד צ'יפס?
הנה מתכון להכנת בראוניס עם שוקולד צ'יפס:
מצרכים:
=======
250 גרם סוכר
2/3 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
200 גרם חמאה
4 ביצים
1/3 כוס שבבי שוקולד חלב
1/3 כוס שבבי שוקולד לבן
230 גרם שוקולד מריר איכותי
אופן ההכנה:
===========
1. להמס במיקרו חמאה , סוכר ושוקולד ולהעביר למיקרו.
2. להוסיף ביצים, קמח ואבקת אפייה.
3. להעביר את התערובת לתבנית אפיה ולפזר מעליה את שבבי השוקולד.
4. להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.5. לאפות כ-25 דקות, לצנן כשעה בטמפרטורת חדר וכשעה נוספת במקרר, להוציא ולחתוך לריבועים.
בתיאבון!
אילו מזונות עשירים בסידן ואינם מכילים חלב?
אנשים הנמנעים ממוצרי חלב מסיבות רפואיות או אידיאולוגיות יכולים לצרוך סידן מהמזונות הבאים:
תרד
כרוב
עלי לפת
עלי סלק
במיה
ברוקולי
ארטישוק
בצל ירוק
סלרי
כרוב ניצנים
חסה
אספרגוס
קולרבי
עגבניות
דלעת
מיץ גזר
לוביה
שעועית
חומוס
אפונה
עדשים
סויה
חלב סויה
גבינת סויה
טופו
מיסו
פפאיה
תפוזים
צימוקים
תאנים מיובשות
משמשים מיובשים
אשכולית
אוכמניות
שקדים
אגוזי ברזיל
אגוזים
פיסטוק
טחינה (עדיף משומשום מלא)
חלבה
שעורה
שיבולת שועל
דגני בוקר מועשרים בסידן
איך להכין מרק רטטוי?
הנה מתכון למרק רטטוי:
המצרכים:
========
1 ק"ג עגבניות
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן, קצוץ דק
1 כפית שום כתוש
2 קישואים בינוניים, פרוסים
1/2 חציל קלוף, קצוץ
2 פלפלים אדומים בינוניים, מנוקים ופרוסים
2 כפות עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
1 כפית עלי טימין טריים קצוצים
800 מ"ל (4 כוסות) מרק ירקות צח או מים
1 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1 מסירים את עוקצי העגבניות. טובלים את העגבניות במים רותחים ל-30 שניות, מעבירים למים קרים וקולפים. חוצים את העגבניות וסוחטים בעדינות מעל מסננת כדי להיפטר מהגרעינים. זורקים את הגרעינים ושומרים את המיץ.
2. מחממים את השמן בסיר על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים דקה. מוסיפים את הקישואים, החציל והפלפלים ומטגנים כ-5 דקות, עד שהם מתרככים, אבל לא משחימים.
3. מוסיפים לסיר את העגבניות והמיץ שלהן, הבזיליקום, הטימין, המרק, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה, עד שהירקות רכים. מרסקים את המרק בבלנדר ומגישים חם או קר.
איך להכין סלט עדשים ירוקות בטחינה?
הנה מתכון נפלא לסלט עדשים ירוקות בטחינה:
המצרכים:
=========
1/2 ק"ג עדשים ירוקות מושרות במים לכמה שעות
4 שיני שום כתוש, אפשר יותר או פחות לפי הטעם
מיץ מארבעה לימונים
שמן זית
מלח
מעט כמון
50 גרם צנובר קלוי
עלי פטרוזיליה או כוסברה
פלפל ירוק חריף - לא חייבים, לפי הטעם
כמה כפות טחינה גולמית
אופן ההכנה:
===========
1. לבשל את העדשים בסיר עם מים במשך שעה, לסנן ולשטוף.
2. להעביר לכלי ערבוב, להוסיף טחינה ומיץ הלימון בהדרגה ולאחר מכן את מלח. לטעום ולתקן טעמים עם הלימון והמלח.
3. להעביר לכלי הגשה, לקשט בעלי פטרוזיליה או כוסברה, מעט כמון, צנוברים קלויים מעט ושמן זית.
איפה מומלץ לאכול חומוס במערב ירושלים?
חומוס מעולה בירושלים המערבית אפשר למצוא במקומות הבאים:
חומוס טעמי (שמאי 3 במרכז העיר, ממילא. טלפון: 02-6253644. פתוח: ימים א'-ה' 16:30-8:30, יום ו' 14:00 - 8:30). כשר.
חומוס פינתי (המלך ג'ורג' 13 וסניף נוסף ברחוב כנפי נשרים 66. טלפון: 02-6522239. ימים א-ה 17:30-08:00 ויום ו' 14:00-08:00).
רחמו (האשכול 5, ירושלים. טל': 02-6234595, בשוק מחנה יהודה. ימים א-ה 17:30-08:30 ויום ו' 16:00-08:30). כשר.
בין עזה לברלין - דרך עזה 55 (פינת הרב ברלין) ירושלים. טלפון: 02-5666786. א-ה' 10:00-23:00, ו' 10:00-17:00). כשר.
חומוסיות מומלצות במערב העיר ירושלים.

הנה מתכון לעוגת אגוזים כשרה לפסח:
המצרכים:
========
100 גרם אגוזי לוז קלופים
50 גרם אגוזי המלך קלופים
25 גרם אגוזי שקד לבנים קלופים
3 חלמונים
3 חלבונים
100 גרם אבקת קקאו
150 גרם סוכר
1 כף חמאה
1 כף קמח מצה
אופן ההכנה:
===========
1. קולים קלות (אפשר במחבת) את האגוזים והשקדים (להקפיד שלא ישחימו).
2. טוחנים אותם דק במעבד מזון (מוסיפים סוכר בהדרגה), מעבירים את התערובת לקערה.
3. מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים היטב. מוסיפים את החלמונים ומערבבים.
4. מקציפים את החלבונים היטב עד לקבלת קצף יציב ומוסיפים אותם לתערובת.
5. משמנים בחמאה תבנית קפיצית (24 או 26), מוסיפים לתבנית המשומנת את הקמח מצה (מנערים עד שהקמח מצה יצפה את החמאה), מעבירים את התערובת לתבנית ואופים חצי שעה על חום של 150 מעלות.
בתאבון (:

הנה מתכון להכנת פלפלים ממולאים צמחוניים לפי מתכון של אינס שילת - ינאי, כפי שפורסם בעיתון לאישה במרץ 2016:
המצרכים ל 6-8 מנות:
================
6-8 פלפלים מתוקים בינוניים בצבעים שונים
למלית:
------------
1 כוס אורז
1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
1 עגבנייה קצוצה
4 כפיות חמוציות מיובשות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית
1 כפית בהרט
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
החומרים לרוטב:
------------------------------
4 כפות שמן זית
3 עגבניות גדולות מגוררות בפומפיה
3 שיני שום כתושות
1 כף רסק עגבניות
1 כף רכז רימונים
1 כף סילאן
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף כמון
אופן ההכנה:
==========
1. מניחים את האורז בקערה ויוצקים עליו מים רותחים עד לכיסוי. משרים 10 דקות ומסננים. מערבבים את האורז עם שאר מרכיבי המלית.
2. חותכים את חלקם העליון של הפלפלים ושומרים את "המכסה", מרוקנים אותם מגרעינים.
3. ממלאים כל פלפל עד 3/4 מגובהו באורז.
4. מכינים את הרוטב: יוצקים את שמן הזית לסיר רחב, מוסיפים את העגבניות המגוררות והשום ומערבבים. מניחים בזהירות את הפלפלים ומכסים אותם ב"מכסים" ששמרנו.
5. מערבבים את שאר מרכיבי הרוטב עם 2 כוסות מים ויוצקים בזהירות מעל. הרוטב אמור להגיע עד ל-3/4 מגובהם של הפלפלים - אם צריך, מוסיפים מים.
6. מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים על אש נמוכה כ-50 דקות. מדי פעם מסירים את המכסה ו"משקים" את הפלפלים ברוטב. אם רוצים, מבשלים 40 דקות בלבד ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כדי לחרוך מעט את הפלפלים.
בתיאבון!

הנה מתכון של מיקי שמו לבצק שמרים להכנת אוזני המן:
המצרכים:
=======
560 גרם קמח רגיל מנופה (4 כוסות)
300 גרם חמאה רכה (או מחמאה)
120 גרם אבקת סוכר
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב או מים
2 ביצים XL
גרידה מחצי לימון
50 גרם שמרים יבשים
1 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה:
===========
1. לערבב במיקסר עם וו לישה את כל החומרים מלבד השמרים כחמש דקות במהירות אטית - בינונית עד שמתקבל בצק אחיד.
2. להוסיף את השמרים וללוש עוד דקה.
3. לעטוף בניילון ולקרר שעה במקרר לפני השימוש.
4. להכנת אוזני ההמן מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס, מניחים מהמלית במרכז העיגול, מברישים בביצה מסביב למלית וסוגרים משלוש פינות לצורת אוזן המן. מהדקים היטב, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 2 ס"מ ומברישים את כל בביצה. מניחים 3/4 שעה (הבצק כמעט ואינו תופח) ואופים ב-190 מעלות, רבע שעה או עד להזהבה קלה.

כך מכינים פסטה ברוטב גבינות:
המצרכים:
=========
1/2 ק"ג פסטה מכל סוג
2 מיכלי שמנת מתוקה
250 גרם גבינות קשות מארבעה סוגים שונים, מה שיש בבית (לדוגמה קממבר, עיזים, ברי ועוד) חתוכות לקוביות קטנות
מלח
פלפל שחור
1/2 כפית אגוז מוסקט
אפשרי - עלי מרווה לקישוט
אופן ההכנה:
===========
1. לבשל את הפסטה לפי ההוראות, לסנן ולשטוף
2. לחמם את השמנת במחבת, להוסיף את הגבינות ולבל חמש דקות או עד שכל הגבינות נמסות
3. להוסיף את התבלינים, לערבב ולתקן תיבול
4. לצקת את הרוטב על הפסטה, לערבב ולהגיש. ניתן לקשט בעלי מרווה
בתיאבון!
תזונה

הנה מתכון להכנת בראוניס עם שוקולד צ'יפס:
מצרכים:
=======
250 גרם סוכר
2/3 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
200 גרם חמאה
4 ביצים
1/3 כוס שבבי שוקולד חלב
1/3 כוס שבבי שוקולד לבן
230 גרם שוקולד מריר איכותי
אופן ההכנה:
===========
1. להמס במיקרו חמאה , סוכר ושוקולד ולהעביר למיקרו.
2. להוסיף ביצים, קמח ואבקת אפייה.
3. להעביר את התערובת לתבנית אפיה ולפזר מעליה את שבבי השוקולד.
4. להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.5. לאפות כ-25 דקות, לצנן כשעה בטמפרטורת חדר וכשעה נוספת במקרר, להוציא ולחתוך לריבועים.
בתיאבון!

אנשים הנמנעים ממוצרי חלב מסיבות רפואיות או אידיאולוגיות יכולים לצרוך סידן מהמזונות הבאים:
תרד
כרוב
עלי לפת
עלי סלק
במיה
ברוקולי
ארטישוק
בצל ירוק
סלרי
כרוב ניצנים
חסה
אספרגוס
קולרבי
עגבניות
דלעת
מיץ גזר
לוביה
שעועית
חומוס
אפונה
עדשים
סויה
חלב סויה
גבינת סויה
טופו
מיסו
פפאיה
תפוזים
צימוקים
תאנים מיובשות
משמשים מיובשים
אשכולית
אוכמניות
שקדים
אגוזי ברזיל
אגוזים
פיסטוק
טחינה (עדיף משומשום מלא)
חלבה
שעורה
שיבולת שועל
דגני בוקר מועשרים בסידן

הנה מתכון למרק רטטוי:
המצרכים:
========
1 ק"ג עגבניות
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן, קצוץ דק
1 כפית שום כתוש
2 קישואים בינוניים, פרוסים
1/2 חציל קלוף, קצוץ
2 פלפלים אדומים בינוניים, מנוקים ופרוסים
2 כפות עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
1 כפית עלי טימין טריים קצוצים
800 מ"ל (4 כוסות) מרק ירקות צח או מים
1 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1 מסירים את עוקצי העגבניות. טובלים את העגבניות במים רותחים ל-30 שניות, מעבירים למים קרים וקולפים. חוצים את העגבניות וסוחטים בעדינות מעל מסננת כדי להיפטר מהגרעינים. זורקים את הגרעינים ושומרים את המיץ.
2. מחממים את השמן בסיר על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים דקה. מוסיפים את הקישואים, החציל והפלפלים ומטגנים כ-5 דקות, עד שהם מתרככים, אבל לא משחימים.
3. מוסיפים לסיר את העגבניות והמיץ שלהן, הבזיליקום, הטימין, המרק, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה, עד שהירקות רכים. מרסקים את המרק בבלנדר ומגישים חם או קר.

הנה מתכון נפלא לסלט עדשים ירוקות בטחינה:
המצרכים:
=========
1/2 ק"ג עדשים ירוקות מושרות במים לכמה שעות
4 שיני שום כתוש, אפשר יותר או פחות לפי הטעם
מיץ מארבעה לימונים
שמן זית
מלח
מעט כמון
50 גרם צנובר קלוי
עלי פטרוזיליה או כוסברה
פלפל ירוק חריף - לא חייבים, לפי הטעם
כמה כפות טחינה גולמית
אופן ההכנה:
===========
1. לבשל את העדשים בסיר עם מים במשך שעה, לסנן ולשטוף.
2. להעביר לכלי ערבוב, להוסיף טחינה ומיץ הלימון בהדרגה ולאחר מכן את מלח. לטעום ולתקן טעמים עם הלימון והמלח.
3. להעביר לכלי הגשה, לקשט בעלי פטרוזיליה או כוסברה, מעט כמון, צנוברים קלויים מעט ושמן זית.

חומוס מעולה בירושלים המערבית אפשר למצוא במקומות הבאים:
חומוס טעמי (שמאי 3 במרכז העיר, ממילא. טלפון: 02-6253644. פתוח: ימים א'-ה' 16:30-8:30, יום ו' 14:00 - 8:30). כשר.
חומוס פינתי (המלך ג'ורג' 13 וסניף נוסף ברחוב כנפי נשרים 66. טלפון: 02-6522239. ימים א-ה 17:30-08:00 ויום ו' 14:00-08:00).
רחמו (האשכול 5, ירושלים. טל': 02-6234595, בשוק מחנה יהודה. ימים א-ה 17:30-08:30 ויום ו' 16:00-08:30). כשר.
בין עזה לברלין - דרך עזה 55 (פינת הרב ברלין) ירושלים. טלפון: 02-5666786. א-ה' 10:00-23:00, ו' 10:00-17:00). כשר.
חומוסיות מומלצות במערב העיר ירושלים.
איך להכין כרוב צלוי?
הנה מתכון של ישראל אהרוני לכרוב צלוי, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2019:
המצרכים:
========
1 כרוב אדום או לבן, טרי ומוצק, מנוקה
1/4 כוס שמן זית
מלח, פלפל גרוס
1 כף דבש
3 כפות חומץ בלסמי
6 גבעולי תימין
1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
1/4 כוס אגוזי מלך קלויים, קצוצים גס
אופן ההכנה:
==========
1. חוצים את הכרוב לאורכו. מורחים את החצאים בשמן זית, ממליחים ומפלפלים.
2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה וכשהוא חם מניחים את חצאי הכרוב כשהצד החתוך כלפי מט, ומטגנים כ-5 דקות, עד שהחלק התחתון צרוב ושחום, כמעט חרוך.
3. מוציאים את הכרובים מהמחבת, יוצקים פנימה את הדבש והחומץ הבלסמי, מערבבים ומכבים את האש.
4. מניחים את הכרובים בתערובת, שוב כשהצד החתוך כלפי מטה, מוסיפים את גבעולי התימין, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות לכ-45 דקות.
5. מוצאים מהתנור, הופכים את הכרובית, מפזרים על הצד החתוך את הגבינה ומכניסים לגריל לכמה דקות, עד שהגבינה מזהיבה מעט.
6. מפזרים מעל את האגוזים ומגישים.
הנה מתכון של ישראל אהרוני לכרוב צלוי, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2019:
המצרכים:
========
1 כרוב אדום או לבן, טרי ומוצק, מנוקה
1/4 כוס שמן זית
מלח, פלפל גרוס
1 כף דבש
3 כפות חומץ בלסמי
6 גבעולי תימין
1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
1/4 כוס אגוזי מלך קלויים, קצוצים גס
אופן ההכנה:
==========
1. חוצים את הכרוב לאורכו. מורחים את החצאים בשמן זית, ממליחים ומפלפלים.
2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה וכשהוא חם מניחים את חצאי הכרוב כשהצד החתוך כלפי מט, ומטגנים כ-5 דקות, עד שהחלק התחתון צרוב ושחום, כמעט חרוך.
3. מוציאים את הכרובים מהמחבת, יוצקים פנימה את הדבש והחומץ הבלסמי, מערבבים ומכבים את האש.
4. מניחים את הכרובים בתערובת, שוב כשהצד החתוך כלפי מטה, מוסיפים את גבעולי התימין, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות לכ-45 דקות.
5. מוצאים מהתנור, הופכים את הכרובית, מפזרים על הצד החתוך את הגבינה ומכניסים לגריל לכמה דקות, עד שהגבינה מזהיבה מעט.
6. מפזרים מעל את האגוזים ומגישים.
איך להכין מרק דלעת טבעני לקובה?
הנה מתכון טבעוני למרק דלעת טבעוני לקובה:
המצרכים:
=========
3 כפות שמן זית
1 בצל
500 גרם דלעת
1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)
כף בהרט
1/2 כף פפריקה
פלפל ומלח לפי הטעם
1/2 לימון
כף סוכר חום
אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים את הבצל לחתיכות בגודל בינוני (הכי קל פשוט לפרוס לפרוסות, ללחוץ ולשחרר את הטבעות).
2. קוצצים את הדלעת לרצועות בעזרת סכין או מעבד מזון.
3. מטגנים את הבצל והדלעת בשמן זית.
4. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
5. מתבלים את המרק בבהרט, מלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות.
6. מוסיפים את הקובות ומבשלים אותן עוד כ-20 דקות.
7. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון ומוסיפים כף סוכר.
8. מגישים חם.
בתיאבון!
קרדיט לאורן גולדפינגר
הנה מתכון טבעוני למרק דלעת טבעוני לקובה:
המצרכים:
=========
3 כפות שמן זית
1 בצל
500 גרם דלעת
1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)
כף בהרט
1/2 כף פפריקה
פלפל ומלח לפי הטעם
1/2 לימון
כף סוכר חום
אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים את הבצל לחתיכות בגודל בינוני (הכי קל פשוט לפרוס לפרוסות, ללחוץ ולשחרר את הטבעות).
2. קוצצים את הדלעת לרצועות בעזרת סכין או מעבד מזון.
3. מטגנים את הבצל והדלעת בשמן זית.
4. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
5. מתבלים את המרק בבהרט, מלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות.
6. מוסיפים את הקובות ומבשלים אותן עוד כ-20 דקות.
7. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון ומוסיפים כף סוכר.
8. מגישים חם.
בתיאבון!
קרדיט לאורן גולדפינגר
איך להכין מרק כרוב אדום וסלק?
הנה מתכון למרק כרוב אדום וסלק, כפי שפורסם במגזין "מנטה" בינואר 2010:
המצרכים:
=========
2 בצלים פרוסים לפרוסות דקות
50 גרם חמאה רכה
ראש כרוב אדום קטן חתוך לרצועות דקות
2 סלקים בינוניים מקולפים ומגוררים גס
כפית גרגרי קימל
2 כפות דבש
כף חומץ תפוחים
2 כוסות יין אדום יבש
6 כוסות מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
להגשה: שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
==========
1. בסיר גדול מאדים את הבצל בחמאה, על להבה בינונית כ-3-4 דקות. מוסיפים את הכרוב, מערבבים ומאדים תוך כדי ערבוב 3-4 דקות.
2. מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית ומבשלים כ-40 דקות או עד שהכרוב רך מאוד. מגישים עם שמנת חמוצה במרכז.
הנה מתכון למרק כרוב אדום וסלק, כפי שפורסם במגזין "מנטה" בינואר 2010:
המצרכים:
=========
2 בצלים פרוסים לפרוסות דקות
50 גרם חמאה רכה
ראש כרוב אדום קטן חתוך לרצועות דקות
2 סלקים בינוניים מקולפים ומגוררים גס
כפית גרגרי קימל
2 כפות דבש
כף חומץ תפוחים
2 כוסות יין אדום יבש
6 כוסות מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
להגשה: שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
==========
1. בסיר גדול מאדים את הבצל בחמאה, על להבה בינונית כ-3-4 דקות. מוסיפים את הכרוב, מערבבים ומאדים תוך כדי ערבוב 3-4 דקות.
2. מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית ומבשלים כ-40 דקות או עד שהכרוב רך מאוד. מגישים עם שמנת חמוצה במרכז.
איך להכין פשטידת תירס טבעונית?
הנה מתכון להכנת פשטידת תירס טבעונית:
המצרכים:
========
בצל קטן (או כרישה) קצוצים
1/2 כוס מים
2 כפות גדושות קורנפלור
חבילת טופו (320 גרם)
1/2 כוס קמח תופח (או ½ כוס קמח עם ½ כפית אבקת אפייה)
5 כפות שמן
400 גרם גרגרי תירס (קופסת שימורים אחת)
מלח, פלפל, שום (מה שאוהבים)
אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים בצל במעט שמן.
2. מערבבים את הקורנפלור ומים ומרסקים את התערובת עם הטופו בעזרת מעבד מזון או בלנדר מוט.
3. אם הפשטידה מיועדת לילדים שלא אוהבים לראות בצל באוכל, כדאי לרסק גם את הבצל.
4. מוסיפים את הקמח והשמן ומערבבים עד קבלת בלילה כמה שיותר חלקה.
5. מוסיפים את התבלינים והתירס ומערבבים.
6. אופים בתנור ב-180 מעלות כ-45 דקות.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת פשטידת תירס טבעונית:
המצרכים:
========
בצל קטן (או כרישה) קצוצים
1/2 כוס מים
2 כפות גדושות קורנפלור
חבילת טופו (320 גרם)
1/2 כוס קמח תופח (או ½ כוס קמח עם ½ כפית אבקת אפייה)
5 כפות שמן
400 גרם גרגרי תירס (קופסת שימורים אחת)
מלח, פלפל, שום (מה שאוהבים)
אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים בצל במעט שמן.
2. מערבבים את הקורנפלור ומים ומרסקים את התערובת עם הטופו בעזרת מעבד מזון או בלנדר מוט.
3. אם הפשטידה מיועדת לילדים שלא אוהבים לראות בצל באוכל, כדאי לרסק גם את הבצל.
4. מוסיפים את הקמח והשמן ומערבבים עד קבלת בלילה כמה שיותר חלקה.
5. מוסיפים את התבלינים והתירס ומערבבים.
6. אופים בתנור ב-180 מעלות כ-45 דקות.
בתיאבון!
איך להכין לחמניות זיתים?
הנה מתכון ללחמניות זיתים נהדרות:
המצרכים:
========
1 גביע קוטג'
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
3 ביצים
1 קופסת שימורים של זיתים פרוסים
1 כוס קמח כוסמין
1. שקית אבקת אפייה
1/2 כוס שמן
1/4 כוס שומשום
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערה את כל החומרים ללא הקמח, אבקת האפייה והשומשום.
3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים טוב עד קבלת עיסה דלילה.
4. יוצקים את התערובת לתבניות שקעים עד 3/4 מגובהן.
5. מפזרים את השומשום.
5. אופים כ-30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.
הנה מתכון ללחמניות זיתים נהדרות:
המצרכים:
========
1 גביע קוטג'
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
3 ביצים
1 קופסת שימורים של זיתים פרוסים
1 כוס קמח כוסמין
1. שקית אבקת אפייה
1/2 כוס שמן
1/4 כוס שומשום
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערה את כל החומרים ללא הקמח, אבקת האפייה והשומשום.
3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים טוב עד קבלת עיסה דלילה.
4. יוצקים את התערובת לתבניות שקעים עד 3/4 מגובהן.
5. מפזרים את השומשום.
5. אופים כ-30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.
איך להכין מרק דלעת הודי?
הנה מתכון למרק דלעת הודי של מאיה מרום, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:
המצרכים:
========
1 גזר
800 גרם דלעת
ציר עוף (או מים וכנפי עוף)
אבקת קארי
פתיתי צ'ילי חריף
פחית מי קוקוס (או שמנת מתוקה)
חופן זרעי דלעת
מעט שמן
מעט מלח
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר גדול גזר אחד קלוף ו-800 גרם נתחי דלעת. אם אין מספיק דלעת אפר להחליף חלק ממנה בבטטה או בדלורית.
2. מכסים בציר עוף או במים רגילים עם כמה כנפי עוף ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-1/2 שעה או עד שהדלעת מתרככת. אם משתמשים בכנפי עוף, מסירים בכך את ה"לכלוך" שצף במים.
3. נפטרים מכנפי העוף ומקליפת הדלעת (קל יותר להסיר אחרי הבישול מאשר לפניו).
4. טוחנים לתערובת אחידה ומוסיפים כף אבקת קארי, מעט פתחתי צ'ילי חריף ופחית מי קוקוס (אפשר להחליף בשמנת מתוקה). מבשלים 5 דקות על אש נמוכה.
5. בינתיים מערבבים חופן נדיב של גרעיני דלעת עם מעט שמן ומלח וקולים במחבת חמה ומכוסה. מגישים את הגרעינים הקלויים עם המרק.
הנה מתכון למרק דלעת הודי של מאיה מרום, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:
המצרכים:
========
1 גזר
800 גרם דלעת
ציר עוף (או מים וכנפי עוף)
אבקת קארי
פתיתי צ'ילי חריף
פחית מי קוקוס (או שמנת מתוקה)
חופן זרעי דלעת
מעט שמן
מעט מלח
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר גדול גזר אחד קלוף ו-800 גרם נתחי דלעת. אם אין מספיק דלעת אפר להחליף חלק ממנה בבטטה או בדלורית.
2. מכסים בציר עוף או במים רגילים עם כמה כנפי עוף ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-1/2 שעה או עד שהדלעת מתרככת. אם משתמשים בכנפי עוף, מסירים בכך את ה"לכלוך" שצף במים.
3. נפטרים מכנפי העוף ומקליפת הדלעת (קל יותר להסיר אחרי הבישול מאשר לפניו).
4. טוחנים לתערובת אחידה ומוסיפים כף אבקת קארי, מעט פתחתי צ'ילי חריף ופחית מי קוקוס (אפשר להחליף בשמנת מתוקה). מבשלים 5 דקות על אש נמוכה.
5. בינתיים מערבבים חופן נדיב של גרעיני דלעת עם מעט שמן ומלח וקולים במחבת חמה ומכוסה. מגישים את הגרעינים הקלויים עם המרק.
איך להכין חציל קלוי ים תיכוני?
הנה מתכון לחצילים קלויים בסגנון ים תיכוני:
המצרכים:
========
2 חצילים בינוניים
2 עגבנות קצוצות דק
צרור פטרוזיליה קטן קצוץ
כפית אריסה
2 שיני שום קצוצות
כפית פלפל חריף קצוץ
מלח ופלפל לתיבול
שמן זית לתיבול
חצי כוס טחינה מאיכות טובה
חצי כוס מים
מעט שמן קנולה
אופן ההכנה:
==========
1. לחמם את התנור ל-חום של 175-180 מעלות.
2. לקלף את החצילים ולחצות אותם לשניים.
3. לחרוץ את פנים החציל בעדינות. להבריש אותו משני הצדדים במעט שמן קנולה.
4. על מגש עם נייר אפייה מסדרים את החצילים עם הפנים כלפי מטה. אופים בתנור כ-45 דקות עד שעה.
5. בקערה קטנה מערבבים את הטחינה והמים עד קבלת מרקם יציב, מתבלים במלח לפי הטעם.
6. בקערה נפרדת מערבבים את העגבניות, פלפל החריף, שום, אריסה והפטרוזיליה, מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
7. ההגשה: בצלחת עמוקה שמים 2-3 כפות טחינה. מעליה מניחים את החציל עם הפנים כלפי מעלה. על החציך מניחים 2-3 כפות מסלט העגבניות ועוד קצת שמן זית.
הנה מתכון לחצילים קלויים בסגנון ים תיכוני:
המצרכים:
========
2 חצילים בינוניים
2 עגבנות קצוצות דק
צרור פטרוזיליה קטן קצוץ
כפית אריסה
2 שיני שום קצוצות
כפית פלפל חריף קצוץ
מלח ופלפל לתיבול
שמן זית לתיבול
חצי כוס טחינה מאיכות טובה
חצי כוס מים
מעט שמן קנולה
אופן ההכנה:
==========
1. לחמם את התנור ל-חום של 175-180 מעלות.
2. לקלף את החצילים ולחצות אותם לשניים.
3. לחרוץ את פנים החציל בעדינות. להבריש אותו משני הצדדים במעט שמן קנולה.
4. על מגש עם נייר אפייה מסדרים את החצילים עם הפנים כלפי מטה. אופים בתנור כ-45 דקות עד שעה.
5. בקערה קטנה מערבבים את הטחינה והמים עד קבלת מרקם יציב, מתבלים במלח לפי הטעם.
6. בקערה נפרדת מערבבים את העגבניות, פלפל החריף, שום, אריסה והפטרוזיליה, מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
7. ההגשה: בצלחת עמוקה שמים 2-3 כפות טחינה. מעליה מניחים את החציל עם הפנים כלפי מעלה. על החציך מניחים 2-3 כפות מסלט העגבניות ועוד קצת שמן זית.
איך להכין חמין צמחוני אורגני?
הנה מתכון לחמין צמחוני אורגני של התזונאית הקלינית זהרית שייחי מחברת "אדמה" כפי שפורסם במוסף "זמנים מודרניים" בדצמבר 2006:
המצרכים ל-6 מנות:
===============
1 כוס פולי סויה שחורים, או שעועית חומה, אורגניים
1 כוס פולי חומוס אורגני
1/3 כוס גרגרי פנינה או חיטה
1 כף שמן שומשום בכבישה קרה
6 שיני שום שלמות
4 כפות רוטב סויה
1 כפית כמון
1/4 כפית פפריקה חריפה
2 בצלים קלופים שלמים
אופן ההכנה:
==========
1. שורים את החומוס, פולי הסויה או השעועית במים למשך לילה שלם.
2. מנקזים את הנוזלים, מעבירים לסיר ומוסיפים את יתר החומרים. מכסים במים, כ-6 ס"מ מעל הקטניות.
3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שהקטניות רכות באופן חלק. אחרי 45 דקות בישול אפשר להוסיף 2-5 תפוחי אדמה.
4. מכסים היטב את הסיר ומניחים על פלטה חשמלית למשך כל הלילה.
הנה מתכון לחמין צמחוני אורגני של התזונאית הקלינית זהרית שייחי מחברת "אדמה" כפי שפורסם במוסף "זמנים מודרניים" בדצמבר 2006:
המצרכים ל-6 מנות:
===============
1 כוס פולי סויה שחורים, או שעועית חומה, אורגניים
1 כוס פולי חומוס אורגני
1/3 כוס גרגרי פנינה או חיטה
1 כף שמן שומשום בכבישה קרה
6 שיני שום שלמות
4 כפות רוטב סויה
1 כפית כמון
1/4 כפית פפריקה חריפה
2 בצלים קלופים שלמים
אופן ההכנה:
==========
1. שורים את החומוס, פולי הסויה או השעועית במים למשך לילה שלם.
2. מנקזים את הנוזלים, מעבירים לסיר ומוסיפים את יתר החומרים. מכסים במים, כ-6 ס"מ מעל הקטניות.
3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שהקטניות רכות באופן חלק. אחרי 45 דקות בישול אפשר להוסיף 2-5 תפוחי אדמה.
4. מכסים היטב את הסיר ומניחים על פלטה חשמלית למשך כל הלילה.
איזה שוקו הכי כדאי לקנות לילדים?
לפי השוואת מוצרים שנערכה במוסף ממון של ידיעות אחרונות בפברואר 2017, השוקו המומלץ ביותר לילדים הוא שוקו מו של טרה ללט תוספת סוכר. הוא דל בקלוריות, מכיל הכי הרבה סידן לעומת מתחריו, כמות טובה של חלבון והממתיק המלאכותי בו משתמשים (סטיביול גליקוזיד) הוא תקין. אם זאת, כמות הסוכרים והקקאו לא צוינו. כמות הקקאו כנראה קטנה מזו שיש בהכנה ביתית, ההעשרה בויטמין D אינה מספיק משמעותית והמוצר מכיל E407 הבעייתי לרגישים. לסיכום, שוקו אינו מוצר בריא, אבל אם כבר קונים, עדיף את המוצר הזה.
לפי השוואת מוצרים שנערכה במוסף ממון של ידיעות אחרונות בפברואר 2017, השוקו המומלץ ביותר לילדים הוא שוקו מו של טרה ללט תוספת סוכר. הוא דל בקלוריות, מכיל הכי הרבה סידן לעומת מתחריו, כמות טובה של חלבון והממתיק המלאכותי בו משתמשים (סטיביול גליקוזיד) הוא תקין. אם זאת, כמות הסוכרים והקקאו לא צוינו. כמות הקקאו כנראה קטנה מזו שיש בהכנה ביתית, ההעשרה בויטמין D אינה מספיק משמעותית והמוצר מכיל E407 הבעייתי לרגישים. לסיכום, שוקו אינו מוצר בריא, אבל אם כבר קונים, עדיף את המוצר הזה.
איך להכין מאפה פטריות וכרשה?
הנה מתכון להכנת מאפה פטריות וכרשה:
המצרכים ל-24 מנות:
================
לבצק:
2 כוסות קמח לבן
2 ורבע כוסות קמח מלא
2 כפיות אבקת אפייה
מעט מלח
6 כפות שמן זית
6 כפות שמן קנולה
1 כוס יין לבן יבש
1 חלבון להברשה
מעט שומשום
למילוי:
1 כף שמן זית
סלסילת פטריות, מנוקות ופרוסות
2 גבעולי כרישה, קצוצים לטבעות דקות
מעט תימין
אופן ההכנה:
==========
1. הבצק: מערבבים בקערה את הקמחים, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את השמנים והיין. מערבבים עד שנוצר בצק, לא מגזימים בלישה ומחלקים לשני כדורים.
2. המילוי: מחממים שמן זית, מוסיפים פטריות וכרישה ומטגנים עד שמתקבל מרקם קרמי. מוסיפים את התימין, מכבים את האש ומניחים בצד.
3. מרדדים כל כדור בצק למשטח מלבני, שמים במרכז מילוי ומגלגלים לגליל ארוך.
4. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, מורחים מעט חלמון על שני הגלילים ומפזרים מעט שומשום. אופים כ-12 דקות עד להשחמת המאפה.
הנה מתכון להכנת מאפה פטריות וכרשה:
המצרכים ל-24 מנות:
================
לבצק:
2 כוסות קמח לבן
2 ורבע כוסות קמח מלא
2 כפיות אבקת אפייה
מעט מלח
6 כפות שמן זית
6 כפות שמן קנולה
1 כוס יין לבן יבש
1 חלבון להברשה
מעט שומשום
למילוי:
1 כף שמן זית
סלסילת פטריות, מנוקות ופרוסות
2 גבעולי כרישה, קצוצים לטבעות דקות
מעט תימין
אופן ההכנה:
==========
1. הבצק: מערבבים בקערה את הקמחים, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את השמנים והיין. מערבבים עד שנוצר בצק, לא מגזימים בלישה ומחלקים לשני כדורים.
2. המילוי: מחממים שמן זית, מוסיפים פטריות וכרישה ומטגנים עד שמתקבל מרקם קרמי. מוסיפים את התימין, מכבים את האש ומניחים בצד.
3. מרדדים כל כדור בצק למשטח מלבני, שמים במרכז מילוי ומגלגלים לגליל ארוך.
4. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, מורחים מעט חלמון על שני הגלילים ומפזרים מעט שומשום. אופים כ-12 דקות עד להשחמת המאפה.
איך להצליח לשמור על המשקל גם לאחר הדיאטה?
הנה מספר דברים שיוכלו לסייע לשמירה על המשקל לאחר דיאטה:
1. הימנעות מאכילת פחמימות החל מהשעה 17:00 אחרה"צ.
2. הימנעות מצריכת סוכר או הורדת צריכתנו באופן משמעותי.
3. אכילה מבוקרת בבית והימנעות או הקטנה משמעותית של אכילה בחוץ.
4. הורדת כמות השומנים במזון.
5. הימנעות מאוכל מעובד.
6. צעידה רגלית לכל מקום במקום נסיעה.
7. הימנעות מהכנסת מזון שלא ניתן לעמוד בפניו הביתה.
8. מילוי הצלחת רק פעם אחת באירועים ובחירת מזון מופחת שומן.
9. מציאת מענה לפן הרגשי שאינו דרך אכילה.
הנה מספר דברים שיוכלו לסייע לשמירה על המשקל לאחר דיאטה:
1. הימנעות מאכילת פחמימות החל מהשעה 17:00 אחרה"צ.
2. הימנעות מצריכת סוכר או הורדת צריכתנו באופן משמעותי.
3. אכילה מבוקרת בבית והימנעות או הקטנה משמעותית של אכילה בחוץ.
4. הורדת כמות השומנים במזון.
5. הימנעות מאוכל מעובד.
6. צעידה רגלית לכל מקום במקום נסיעה.
7. הימנעות מהכנסת מזון שלא ניתן לעמוד בפניו הביתה.
8. מילוי הצלחת רק פעם אחת באירועים ובחירת מזון מופחת שומן.
9. מציאת מענה לפן הרגשי שאינו דרך אכילה.
איך להכין קנלוני עם תרד, ריקוטה ומוצרלה?
הנה מתכון לקנלוני עם תרד, ריקוטה ומוצרלה של רותי קינן:
המצרכים (ל-6 מנות):
=================
1 חבילה (250 גר') פסטה קנלוני
2 כוסות רוטב עגבניות (מוכן או ראו להלן)
200 גר' גבינת מוצרלה מגוררת או פרוסה
למלית-
400 גר' תרד טרי (או 300 גר' תרד קפוא)
1 כף שמן זית
250 גר' ריקוטה (או פטה רכה, מפוררת)
2 כפות (כ-15 גר') גבינת פרמזן מגוררת
1 ביצה
1 כף קמח
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
מלח, פלפל
מעט אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה:
===========
1. מכינים את המלית - מכניסים את התרד הטרי לסיר, מוסיפים את השמן ומאדים עד שהתרד מתרכך במשך 10-5 דקות. מעבירים לקערה ומצננים.
2. סוחטים היטב את העלים ונפטרים מהמים (תרד קפוא די להפשיר במסננת). קוצצים דק את העלים, ומחזירים לקערה.
3. מוסיפים את כל יתר חומרי המלית ומערבבים היטב. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים מעט בשמן זית תבנית פיירקס מלבנית או כלי חסין אש אחר, ושוטחים על הבסיס 3-2 כפות מרוטב העגבניות.
4. מכניסים את תערובת המלית לשקיק זילוף, וממלאים את גלילי הפסטה.
5. מצופפים אותם בתבנית בשכבה אחת, ויוצקים מעליהם את רוטב העגבניות שנותר. מפזרים למעלה את המוצרלה ומכניסים לתנור.
6. אופים כ-30 דקות או עד שהגבינה מבעבעת, וקצות הפסטה שמבצבצים מתחילים להשחים.
הנה מתכון לקנלוני עם תרד, ריקוטה ומוצרלה של רותי קינן:
המצרכים (ל-6 מנות):
=================
1 חבילה (250 גר') פסטה קנלוני
2 כוסות רוטב עגבניות (מוכן או ראו להלן)
200 גר' גבינת מוצרלה מגוררת או פרוסה
למלית-
400 גר' תרד טרי (או 300 גר' תרד קפוא)
1 כף שמן זית
250 גר' ריקוטה (או פטה רכה, מפוררת)
2 כפות (כ-15 גר') גבינת פרמזן מגוררת
1 ביצה
1 כף קמח
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
מלח, פלפל
מעט אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה:
===========
1. מכינים את המלית - מכניסים את התרד הטרי לסיר, מוסיפים את השמן ומאדים עד שהתרד מתרכך במשך 10-5 דקות. מעבירים לקערה ומצננים.
2. סוחטים היטב את העלים ונפטרים מהמים (תרד קפוא די להפשיר במסננת). קוצצים דק את העלים, ומחזירים לקערה.
3. מוסיפים את כל יתר חומרי המלית ומערבבים היטב. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים מעט בשמן זית תבנית פיירקס מלבנית או כלי חסין אש אחר, ושוטחים על הבסיס 3-2 כפות מרוטב העגבניות.
4. מכניסים את תערובת המלית לשקיק זילוף, וממלאים את גלילי הפסטה.
5. מצופפים אותם בתבנית בשכבה אחת, ויוצקים מעליהם את רוטב העגבניות שנותר. מפזרים למעלה את המוצרלה ומכניסים לתנור.
6. אופים כ-30 דקות או עד שהגבינה מבעבעת, וקצות הפסטה שמבצבצים מתחילים להשחים.
