» «
הפרעות אכילה
איך למנוע התפתחות הפרעת אכילה אצל ילדים?



בכדי למנוע התפתחות הפרעות אכילה אצל ילדיכם השתדלו להימנע מהדברים הבאים:

1. הימנעו מהערות הנושא האוכל (כמו לדוגמה על מזון משמין), ילדים יכולים לתרגם זאת אחר כך כחולשה של הורים ולעשות דווקא בגיל מאוחר יותר.

2. הימנעו ממאבקים בנושאי אוכל, לרוב מאבקים אלו מסתיימים בתבוסה של ההורים ובמפח נפש של הילד. עדיף ללמד את הילד להיות אחראי על גופו.

3. הימנעו מכפייה של סוגי מזונות וכמויות המזון. שימו לילד כמות סבירה וסמכו עליו שיאכל כמה שהוא צריך.

4. בעודם צעירים, תנו לילדים את חווית המגע באוכל והתעלמו מהלכלוך סביבכם, זהו שלב חשוב בהתפתחות.

5. כבדו את הצרכים של הילד בנוגע למזון, לפעמים ילדים רעבים גם לפני הארוחה וזה בסדר, מצאו מה אפשר לתת להם בין הארוחות.

6. לא כדאי למנוע לחלוטין סוגי מזון מסוימים. אפשר לתת דבר מתיקה אך במידה.

7. חשוב לא לעשות באוכל שימוש לעונשים ופרסים, כך הילד עושה חיבור שאינו נכון בין רגשות ואוכל.
עוגות גבינה
איך להכין עוגת גבינה אפויה?



כדי להכין עוגות גבינה אפויות עשו כך:

חומרים:
=======
2 וחצי גביעי גבינה לבנה 5%

1 גביע אשל או שמנת חמוצה

4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים

1 פודינג אינסטנט (וניל)

חצי כוס סוכר

2 כפות קורנפלור

לציפוי:
====
1 מיכל שמנת מתוקה

חצי כוס חלב

1 שקית סוכר-וניל


הוראות הכנה:
===========
מערבבים את הגבינה, אשל, חצי מהפודינג, סוכר וקורנפלור.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף, ומקפלים לתערובת הגבינה.

שמים בתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגה תזהיב.

מצננים.


לציפוי:
=======
מקציפים את השמנת עם חצי הנותר של הפודינג, החלב והסוכר וניל עד שמתקבלת קצפת סמיכה. מורחים על העוגה.

עדיפות לתבנית עגולה, נראה מדהים, וטעים.
פויקה
על מה להקפיד בקניית פויקה?



אלו 6 הדברים עליהם יש להקפיד בקניית פויקה:

1. בדיקת סדקים דפנות - מאחר והפויקה עשוי מיציקה רבים הסיכויים שיהיו בו פגמים. חשוב לבדוק היטב שאין בו סדקים ושדפנותיו בעלות עובי אחיד.

2. חושב לבדוק שהמכסה תואם באופן מוחלט לסיר, כך שבזמן הבישול האדים לא יצאו ממנו.

3. חוזק הידית - חשוב לוודא שהידית חזקה ומסוגלת להחזיק מעמד גם בזמן הרמת סיר מלא בתבשיל.

4. גובה רגלי הפויקה - ככל שרגלי הפויקה יותר גבוהות כך קל להעמידו בין הגחלים ובנוסף הן תורמות לכך שתהיה זרימת אוויר בין הפויקה לגחלים, מה שמאפשר שליטה על רמת החום המגיעה לסיר.

5. עובי רגלי הפויקה - עדיף לבחור פויקה עם רגלים עבות, שכן הן יותר עמידות והסיכוי שהן יפגעו במשטחים שונים קטן יותר.

6. פסים חיצונים - לפסים החיצונים המופיעים על הפויקה אין השפעה על התבשיל המתבשל בו, הם נועדו לקישוט בלבד.
עוגת בננות ואגוזים
איך להכין עוגת בננות ואגוזים טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת בננות ואגוזים טבעונית:

החומרים לשתי תבניות אינגליש קייק:
============================
125 גרם מחמאה רכה, חתוכה לקוביות

3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר

1/3 כוס 70 (גרם) סוכר לבן

1 כוס ועוד 2 כפות חלב סויה (270 גרם)

3/4 כוס רסק בננה (שתי בננות בינוניות, בשלות מאוד, מרוסקות במזלג)

180 גרם רסק תפוחים (3 תפוחים בינוניים)

1/4 כוס 50) גרם) שמן צמחי

1 כפית תמצית וניל טהור

3.5 כוסות 370) גרם) קמח

1.5 כפיות אבקת סודה לשתייה (7 גרם)

1/3 כפית מלח

⅓1 כוס 150) גרם) אגוזי מלך, קצוצים גס

אופן ההכנה:
==========
- מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות).

- מנפים את הקמח, אבקת הסודה והמלח לקערה גדולה.

- בקערה בינונית אחרת מערבבים את החלב עם רסק הבננה והתפוחים. מוסיפים את השמן והווניל ומניחים בצד.

- בקערת מיקסר שמים את החמאה עם שני סוגי הסוכר ומקציפים במהירות בינונית בעזרת הוו השטוח, עד לקבלת תערובת תפוחה וקלילה.

- במהירות נמוכה מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח (בשלוש פעמים) עם תערובת הבננה (בשתי פעמים) כאשר מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח (חשוב שהתערובת תתאחד היטב ולכן יש להקפיד לנקות את הדפנות לפני כל הוספה (לבסוף מקפלים פנימה כוס אגוזים קצוצים (שומרים את ⅓ כוס האגוזים הנותרת לקישוט מעל).

- מחלקים את התערובת בין שתי תבניות אינגליש קייק משומנות באורך 22 ס"מ ומיישרים.

- מפזרים מעל פני העוגות את ⅓ כוס האגוזים הנותרת ואופים כ35- דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב-שחום וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.

הערות:
=======
אפשר להחליף את החלב במים. החלב מוסיף רכות לעוגה.

בתיאבון!

תזונה

לימון
מהם היתרונות בשתיית מים עם לימון מדי יום?



הנה 6 היתרונות בשתיית מים עם לימון מדי יום:

1. חיזוק למערכת החיסון - לימונים הם מקור טוב לויטמין סי, שעוזר ליצירת תאים לבנים, מפתח ללחימה נגד דלקות. מאחר והגוף לא אוגר או מייצר ויטמין סי, הצריכה היומית שלו חיונית לגוף.

2. עוזר לירידה במשקל - מאחר ולימונים דלים בקלוריות והמים חיוניים לדיאטה, מדובר במשקה טוב לדיאטה בריאה.

3. עור צעיר ורענן - בזכות הוויטמין C הרב שנמצא בתוך הלימון ישנה תרומה לעור בעל מראה בריא וצעיר. ויטמין סי עוזר ביצירת קולאגן, מה שמונע יצירת קמטים.

4. פחות ריח רע מהפה - מי לימון הוא תרופה טבעית נגד ריח רע מהפה. הלימון נלחם נגד החיידקים בפה ולכן הוא מומלץ ביותר. מה שכן, היזהרו לא לצחצח שיניים מיד לאחר שתיית מי לימון כי האמייל של השן ייחלש.

5. לימון מפחית דלקות - כששותים מי לימון על בסיס רגיל זה מפחית את החומציות ומונע התפחות דלקות, גם בחניכיים ולכן מומלץ ביותר!

6. בריא ללב - כן, מתברר שמדובר בתמהיל מוצלח לפעילות הלב שלך. לימון מעניק לך 80 מיליגרם של אשלגן שמוריד לחץ דם.


בקיצור, כשהחיים נותנים לכם לימונים, עשו מהם לימונדה!
עוגות גבינה
איך להכין עוגת גבינה פירורים טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת גבינה פירורים טבעונית:

המצרכים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):
===========================

לבצק:
======
200 גרם "מחמאה" קרה

3 שקיות (30 גרם) סוכר וניל

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח (כדאי להחליף 40 גרם בקמח שקדים)

גרידת קליפת לימון מחצי לימון

חצי כפית קינמון

למלית:
=======
500 גרם גבינת טופו ("טוב מגבינה" מומלצת

חצי כוס (100 גרם) אבקת סוכר

2 מיכלי (500 מ"ל) שמנת צמחית

1 חבילה (80 גרם) פודינג אינסטנט בטעם וניל

גרידת קליפת לימון מחצי לימון

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים 2 תבניות, האחת עגולה בקוטר 26 ס"מ, עבור העוגה, והשנייה קטנה יותר, עבור הפירורים.

2. מערבבים את מרכיבי הבצק במעבד מזון רק עד שהתערובת נאספת לכדור.

3. משטחים 3/4 מכמות הבצק על התבנית העגולה ואת הרבע הנותר משטחים על התבנית הקטנה, שתשמש לפירורים. מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים.

4. מקציפים בקערה גבינת טופו, אבקת סוכר, וגרידת קליפת לימון, עד לקבלת קרם אחיד.

5. בקערה אחרת מקציפים את השמנת הצמחית ואבקת פודינג.

6. מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול. יוצקים את הקרם על הבצק האפוי שבתבנית.

7. מפוררים את הבצק האפוי שבתבנית השנייה מעל תערובת ה"גבינה".

8. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומקררים במקרר במשך 5 שעות לפחות לפני ההגשה.

הערות:
=====
- גרידת הלימון היא חובה. היא שוברת את הטעם הסינטטי של השמנת הצמחית. אם אין גרידת לימון כי אין לימונים, אפשר להוסיף כף לימון משומר.

- לשמנות צמחיות שונות יש מתיקות שונה, ולכן יש לבדוק את מתיקות העוגה.

- לגיוון, מוזגים מחצית מכמות המלית על הבצק, מפזרים עליו 10 תותים פרוסים, מכסים ביתרת תערובת הגבינה ומכסים בפירורים.

בתיאבון!
מיץ גת
האם מיץ גת יכול לסייע לדיאטה?



הגת מפחית תיאבון באופן משמעותי ולעיסת צמח הגת או שתיית מיץ גת לא ממותק, יכולים לסייע בתהליך ההרזייה. הסוד התימני נחשף..

כיום יש אפילו דיאטת מיץ גת, המסייעת לרבים בהפחתת משקל מהירה, ללא הקשיים הכרוכים בהימנעות מאוכל, בשל ההקטנה הטבעית של תחושת הרעב.‬

מצד שני, חוקרים נוטים להדגיש דווקא את תופעות הלוואי של שתיית מיץ הגת, שכוללות עלייה בדופק, לחץ דם גבוה יותר וסיכון גבוה יותר להתקפי לב. מומלץ להיוועץ ברופא שלכם לפני שימוש בגת לצורכי דיאטה. השפעות גרועות אלה על הלב וכלי הדם חייבות להילקח בחשבון, כמו גם העובדה שלעיסת גת מביאה להזיות ועלולה להיות מסוכנת לא פחות מהשפעה של סמים (במדינות רבות בעולם הוא אכן הוצא אל מחוץ לחוק). פרטים נוספים בטיפ שבתגית "גת, בריאות".
עוגת פרג
איך להכין עוגת פרג ושוקולד ללא גלוטן?


הנה מתכון לעוגת פרג ושוקולד ללא גלוטן של נעמה רן, כפי שפורסם בעיתון לאישה במרץ 2016:

המצרכים עבור תבנית בקוטר 24 ס"מ:
=============================
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

150 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות

3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

4 ביצים גדולות, טרופות היטב

150 גרם פרג טרי, טחון

1 כף אבקת קקאו

3 כפות קמח תפו"א

1 כפית מחוקה אבקת אפייה

1/8 כפית מלח

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

2. שמים את החמאה והשוקולד בכלי מתאים ומחממים בהדרגה במיקרוגל (בודקים ומערבבים כל 30 שניות),עד שנוצר קרם חלק, מצננים מעט.

3. מוסיפים לקרם את הברנדי והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים ומערבבים לקרם חלק.

4. בקערה נפרדת מערבבים את הפרג, הקקאו, קמח תפוחי האדמה, אבקת האפייה והמלח.

5. מוסיפים את תערובת הפרג לעיסת השוקולד ומערבבים בזריזות, רק עד שנוצרת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים (נזהרים מאפיית יתר), מצננים ומגישים.


גלידת וניל עם פצפוצי שוקולד
איך להכין גלידה ביתית בטעם וניל עם פצפוצי שוקולד?



הנה המתכון:

חומרים:
======
3 כוסות חלב 3%

1 כוס שמנת מתוקה

2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)

1 כוס סוכר

50 גר' שוקולד מריר קצוץ (60% מוצקי קקאו) בטריפה האחרונה (או בשני הסיבובים האחרונים של מכונת גלידה).


אופן ההכנה:
=========
1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.

2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.

3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.

4. הניחו במקפיא.

5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.

6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.

4-3 שעות אחר כך הגלידה מוכנה.
איך להכין מטבל יוגורט עם קישואים?


הנה מתכון להכנת יוגורט עם קישואים של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
========
2 כוסות יוגורט משובח

4 כפות שמן זית

2 קישואים קטנים טריים

חצי בצל סגול, קצוץ דק

2 שיני שום פרוסות דק

4 עלי מרווה

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ

2 בצלים ירוקים, קצוצים

מלח

פלפל שחור

4 כפות מיץ לימון

מעט שמן זית לזילוף


אופן ההכנה:
=========
1. לחמם את השמן במחבת רחבה ולטגן את הקישואים, הבצל, השום, המרווה והפלפל החריף עד שהם מתרככים (כעשר דקות), להמליח ולפלפל.

2. להוסיף את מיץ הלימון ולבשל יחד עוד שתי דקות ולקרר.

3. לערבב את היוגורט עם תערובת הקישואים והבצל הירוק והזליף מעל מעט שמן זית.

בתיאבון!
איך להאיץ את חילוף החומרים בגופנו?



הנה 6 דרכים להאצת חילוף החומרים בגופנו:

1. פעילות גופנית סדירה, כגון פעילות אירובית, חדר כושר או הליכה של חצי שעה עד שעה (לפחות 4 פעמים בשבוע). גם פעילויות שיביאו לבניית מסת שרירים גדולה (מכשירים ומשקולות) יגדילו את שרפת הקלוריות בגוף, במצב מנוחה (RMR) - שמהווה כשני שליש מהקלוריות הנשרפות בגופנו!!

2. הרבה ארוחות קטנות במהלך היום - 6 ארוחות ביום, במקום ארוחות גדולות.

3. 7-8 שעות שינה ולפחות 6 שעות ביממה - שינה טובה תשאיר לכם פחות זמן לאכילה מיותרת ותמנע מצב של אכילה מוגברת, שכן הורמון הקורטיזול, שמופרש בעת השינה, אחראי על וויסות התיאבון שלנו.

4. הקפידו על צריכת מזון במספר הקלוריות שגופכם דורש ולא יותר (ראו טיפ שמסביר איך לחשב את מספר הקלוריות הדרוש לכם, בתגית "גוף, קלוריות, חישובים").

5. שתייה של 10 כוסות מים ביום תגביר משמעותית את קצב חילוף החומרים בגוף (יש לה יתרונות רבים אחרים - ראו בתגית "שתייה, בריאות").

6. יסייע בבניית מסת שריר גדולה ובמיוחד יכריח את הגוף להשקיע אנרגיה רבה בעיכול, לעומת מאכלים אחרים, כמו בשר בקר, חזיר וכדומה.
איזו תזונה ותוספים מומלצי לסובלים מנשירת שיער?



לסובלים מנשירת שיער מומלץ לשלב בתזונתם את המרכיבים הבאים:

- אומגה 3 ואומגה 6 משמן דגים ונר הלילה.

- ביוטין (נמצא בעוף, בשר, דגי ים, דגנים מלאים, ביצים מבושלות, יוגורט וביצים מבושלות). ניתן לצרוך ביוטין גם בכמוסות.

- חומצה פולית

- ויטמינים מסוג B12 ו-B6

- סיליקה (נמצאת בגריסי פנינה, בג'ל סיליצאה ובצמח השבטבט).

- ויטמין D

- אצות ים

- פיקנוגנול (נמצא בזרעי ענבים ובקלית אורן צרפתי).

נראה שגם:
- אבוקדו - גזר - ביצים - שיבולת שועל - עלים ירוקים - תה ירוק - ברוקולי - אגוזי ברזיל - גרעיני דלעת
איך להכין פשטידת אספרגוס?


הנה מתכון לפשטידת אספרגוס מנצחת:

מצרכים לבצק:
============
3 כוסות קמח תופח

200 גר' חמאה רכה

100 גר' גבינה צהובה מגוררת

1 גביע שמנת חמוצה


מצרכים למלית:
============
2 קופסאות אספרגוס, 400 ג' כל אחת (אפשר קצת יותר)

מיץ מחצי לימון

200 גר' גבינה צהובה מגוררת

1 כוס מיונז

מלח ופלפל

אופן ההכנה:
==========
1. ללוש את חומרי הבצק, לרפד תבנית אפיה ב2/3 מהבצק ואת השאר לשמור בצד.

2. לסנן את האספרגוס ולחתוך לחתיכות.

3. להוסיף לאספרגוס את מיץ הלימון ושאר חומרי המלית.

4. לצקת את המלית על הבצק שבתבנית.

5. את 1/3 הבצק הנותר לרדד, לחתוך לרצועות ולהניח שתי וערב מעל המלית.

6. להבריש את הבצק בביצה.

7. לאפות בחום בינוני 30 דקות.

תודה למיכל.

בתיאבון!
מה ניתן לאכול לארוחת עשר?


לארוחת עשר ניתן להכין כריכים מלחם, לחם מלא, לחם קל, לחמנייה, פיתה או פיתה קלה מגוון ממרחים בעלי ערך מזין, כמו לדוגמה:

גבינה לבנה

גבינת קוטג'

גבינות לבנות בתוספת דבש או ריבה

גבינות לבנות עם תבלינים כמו זעתר ותוספת ירק

חומוס

טחינה

ביצה קשה

אבוקדו, אבוקדו עם ביצה, אבוקדו עם נקניק

פסטרמה

חומוס ופסטרמה

סלט טונה וירקות

טונה עם מעט גבינה לבנה וירקות

רצועות חזה עוף עם רוטב ברביקיו

סלמון

פלפלים קלויים בתוספת גבינה לבנה או גבינת ריקוטה

חביתה וירקות

ממרחים שונים כמו ממרח עגבניות בתוספת גבינה ומעט בזיליקום

ועוד כיד הדמיון.

איך להכין עוגת פרג לימון טבעונית?


הנה מתכון לעוגת פרג לימון לתבנית אנגלית:

מצרכים:
=======
2 כוסות קמח (280 גרם)

2/3 כוס סוכר (140 גרם)

1/2-3/4 כוס פרג טחון (70-105 גרם)

1 כף אבקת אפייה (שקית - 10 גרם)

1/2 כפית מלח (3 גרם)

3/4 כוס חלב סויה (180 גרם)

1/3 כוס שמן (75 גרם)

100 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)

מעדן אלפרו ווניל

1/4 כוס מיץ לימון (60 גרם)

2 כפות גרידת לימון (גרידה מהלימונים שעשינו מהם מיץ)

2 כפיות תמצית וניל


ציפוי שוקולד:
==========
50 גרם חלב סויה

100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב חומרים יבשים לחוד, רטובים לחוד, ולאחד רק לפני ההכנסה לתנור.

2. 180 מעלות, כארבעים דקות.

3. לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור, להכין את הציפוי: לחמם את החל"ס ואז להוסיף את השוקולד. לחכות דקה ואז לערבב היטב עד שמתקבלת תערובת מבריקה.

הערות:
======
- אפשר להחליף את מיץ הלימון והחל"ס או המים, במיץ תפוזים.

- אפשר להוסיף עד כוס קוקוס.

- אפשר להחליף עד כוס קמח בכוס קמח שקדים
איך להכין מאפינס תפוחים וקינמון טבעוני?


הנה מתכון לשש יחידות מאפינס תפוחים וקינמון טבעוני:

מצרכים:
=======
כוס קמח מלא (120 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (4 גרם)

חצי כפית סודה לשתיה (3 גרם)

חצי כפית קינמון טחון

3/4 כוס רסק תפוחים (160 גרם, 3 תפוחים בינוניים מתוקים. אם משתמשים בחמוצים יש להגדיל את כמות הסוכר)

½2 כפות סירופ מייפל (50 גרם)

1 כף שמן קנולה (12 גרם)

כפית וחצי מיץ לימון סחוט טרי (8 גרם)

כפית תמצית וניל (5 גרם)

חצי כוס צימוקים

תפוח בינוני מגורר


גיוונים:
======
- ניתן להוסיף פירורים מלמעלה:

50 גרם אגוזי מלך

3 וחצי כפות קמח (35 גרם)

3 כפות אבקת סוכר (25 גרם)

2 כפות מחמאה (20 גרם)

1/4 כפית קינמון

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרססים את התבנית בתרסיס שמן ומניחים בצד.

2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקינמון.

3. שמים את שאר המרכיבים בקערה קטנה ומערבבים טוב. מוזגים את התערובת הנוזלית לתוך הקערה עם המרכיבים היבשים ומערבבים הכל ביחד. יש לערבב מספיק אבל לא יותר מדי, כדי שהתוצאה תהיה אוורירית ולא כבדה.

4. באמצעות כף מעבירים מיד את התערובת לתוך שישה שקעים במרכז תבנית המאפינס ואופים בתנור החם במשך 18 עד 20 דקות.

5. משחררים בעדינות את המאפינס ומניחים אותם בשכיבה על צד אחד בתוך השקעים. מכסים טוב במגבת מטבח נקייה, ונותנים לתבנית לעמוד חמש דקות. דבר זה מונע היווצרות של קרום קשה.

6. מוציאים את המאפינס, מעמידים אותם להתקרר כמה דקות (חשוב), ומגישים.

- רצוי לעבוד במהירות כי אבקת האפייה מאבדת מהאפקטיביות שלה די מהר, ולא מומלץ לפתוח את התנור במהלך האפייה.

בתיאבון!
איך להכין עוגת תפוחים מהירה?



הכנה של עוגת תפוחים במהירות, לכל הבשלנים המתביישים, לסטודנטים שיש להם רק טוסטר קטן, לרווקים שפעם אחת רוצים להתענג על ריח של עוגה ולכל מי שעובדת בערב חג ואין לה רגע מיותר:

החומרים:
========
6 תפוחים גדולים קלופים וחתוכים לפלחים דקים

כפית גדושה קינמון

2 כפות סוכר

מערבבים הכול יחד ושמים בתחתית תבנית משומנת

למעלה מפזרים 100 גרם צימוקים או שקדים שלמים על קליפתם


החומרים לבלילה:
===============
1 כוס סוכר

1 כוס קמח תופח

1/2 כוס שמן

3 ביצים


הוראות הכנה:
============
מערבבים הכול ושופכים על התפוחים.

אופים בתנור מחומם ל - 180 מעלות כ-40 דקות . אם אופים בטוסטר - לחלק ל-2 תבניות ועל חום בינוני נמוך.

כאשר העוגה מתקררת מפזרים למעלה אבקת סוכר.


איך להכין אטריות למרק של פסח?


הנה מתכון לאטריות כשרות לפסח, כתוספת למרק, כפי שפורם בעיתון "לאישה" בשנת 2000:

המצרכים:
========
5 ביצים

3 כפות קמח תפוחי אדמה

כשתי כוסות מים

1/2 כפית מלח

מעט שמן לטיגון


אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בלילה דלילה.

2. מחממים מחבת עם מעט מאוד שמן.

3. יוצקים מצקת אחת של בלילה למחבת, מטים אותה עד שהבלילה מגיעה לכל הצדדים, מטגנים טיגון קצר רק מצד אחד והופכים את המחבת על מגבת נייר.

4. מכסים את כל החביתיות בניילון ומכניסים למקרר ללילה.

5. סמוך לשמן הארוחה מגלגלים את כל החביתיות (כמו שמגלגלים בליצ'ס), חותכים לרצועות דקות, מניחים בקערה ועליהם יוצקים מרק חם.
איך להכין דג שלם עם ירקות בתנור?



הנה מתכון להכנת דג שלם עם ירקות בתנור:

מצרכים:
=======
1 דג שלם

1/2 בצל בינוני

1/2 לימון

3 שיני שום

2 ענפי טימין

מלח

פלפל שחור

1 כרישה (החלק לבן בלבד)

3 עגבניות

1 בצל

1/4 כוס שמן זית

טחינה גולמית (יש להוסיף לפי הטעם)

10 עלי גפן טריים או משומרים


אופן ההכנה:
==========
1. לשטוף ולייבש את הדג.

2. לזרות מלח ופלפ על הדג ובתוך בטן הדג

3. לפרוס את הירקות ולהכניס עם הטימין ושמן הזית לבטן הדג

4. מניחים את הדג בתבנית משומנת כאשר עליה פרוסים כל שאר הירקות, מצפים את הדג בעלי הגפן ומזלפים עליו מהשמן. מצפים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך חצי שעה.

בתיאבון!

5. להגיש את הדג בתוספת הירקות האפויים ובזילוף טחינה גולמית מעליו.
איך להכין עוגת טורט אגוזים לפסח?


הנה מתכון לעוגת טורט אגוזים לפסח, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" בשנת 2000:

המצרכים לתבנית בקוטר 26:
=====================
6 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

150 גרם שוקולד מריר

150 גרם אגוזי מלך טחונים דק

3 כפות קמח מצה

לקרם:
=====
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפות קקאו

2 כפות סוכר

2 כפות חלב

1/2 כפית קפה נמס

לקישוט:
=======
שוקולד מריר מגורר, או אגוזים קצוצים, או שניהם

אופן ההכנה:
==========
1. מתחילים בהכנת הקרם: מבשלים את כל המרכיבים בסיר תוך בחישה מתמדת, עד לנקודת הרתיחה. מצננים ומאחסנים במקרר למשך לילה.

2. למחרת מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית. טורפים את החלמונים עם הסוכר, מגררים את השוקולד על פומפיה גסה ומוסיפים לבלילה.

3. מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מוסיפים בעדינות את האגוזים והקמח ומאחדים עם בלילת החלמונים בתנועת קיפול. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ-45 דקות, או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון.

4. מקציפים את הקרם הקר ומורחים על העוגה. אם רוצים מקשטים בשוקולד, באגוזים , או בשניהם.
איך להכין רוטב פירות יער לעוגת גבינה?



הנה מתכון לרוטב פירות יער לעוגות גבינה:

המצרכים:
=======
250 פירות יער קפואים (אוכמניות, פטל, דומדניות)

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס מים

2 כפות רום

פירות יער טריים אן קפואים מופשרים לקישוט


אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר את פירות היער, הסוכר והמים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 5-7 דקות. יש לראות שהנוזל מצטמצם ומסמיך.

2. מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את הרום, בוחשים ומניחים לצינון.

3. מסננים את הרוטב מהפרי ולפני ההגשה יוצקים ממנו על העוגה. על הרוטב מפזרים פירות נוספים לקישוט ומגישים.
איך להכין עוגת אגסים טבעונית?
איך להכין סלט פירות קיצי?
האם צריך בשר בשביל ברזל?
איך להכין פשטידת פטריות לפסח ללא סוכר וגלוטן?
איך להכין קציצות לילדים?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.