» «
עוגיות קוקוס
איך להכין עוגיות קוקוס ממולאות ללא תוספת סוכר וגלוטן?


הנה מתכון לעוגיות קוקוס ממולאות ללא תוספת סוכר וגלוטן של מכון אברהמסון, כפי שהתפרסם בידיעות אחרונות במרץ 2012:

המצרכים לקוקוס:
=============
170 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1 כוס סוכר פירות טחון (במטחנת קפה)

1 ו-3/4 כוס שבבי קוקוס טחון

1/4 כפית מי ורדים

אופן ההכנה:
==========
1. בקערת מיקסר ערבבו את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת מרקם חלק ובהיר, בערך 3 דקות.

2. הוסיפו את שאר המרכיבים וערבבו עד לשילוב.

3. רדדו ושטחו את התערובת על נייר אפייה והכניסו למקרר למשך שעה.

המצרכים למילוי:
=============
2.5 כוסות אגוזי פקאן או אגוזי לוז טחונים דק

2 כפות אבקת סוכר פירות

2 חלמונים

1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
==========
1. בקערה עמוקה ערבבו את כל המרכיבים.

2. צרו נקניק מתערובת הקוקוס והניחו לאורך המשטח קוקוס.

3. עטפו את תערובת האגוזים בקוקוס וגלגלו.

4. העבירו למקרר למספר שעות, הוציאו, חתכו בעובי 2 ס"מ והגישו.
פירה
איך להכין פירה בצורה הנכונה?


הנה 10 השלבים להכנת פירה:

1. בחרו תפוחי אדמה שיש בהם כמות רבה של עמילן בכדי שהפירה לא יצא מיימי במקום אוורירי.

2. הניחו את תפוחי האדמה לאחר ששטפתם אותם היטב בסיר כשהם אינם קלופים על מנת שהפירה יצא פחות דביק ופחות מיימי ובכדי שהקליפות יוסיפו מטעמם לפירה.

3. מלאו את הסיר במים קרים (שימו לב כאשר מתחילים את הבישול במים חמים הפירה יוציא דביק).

4. הוסיפו מלח לפי הטעם.

5. הביאו את המים לרתיחה ולאחר מכן הנמיכו את האש.

6. בדקו אם תפוחי האדמה התרככו כנדרש ע"י נעיצת סכין בכמה מהם.

7. הוציאו את תפוחי האדמה מהסיר, ייבשו אותם היטב, המתינו במשך דקה לאידוי עודפי המים ואז מעכו אותם.

8. הדרך הטובה ביותר למעוך את תפוחי האדמה המבושלים היא בעזרת מועך ידני.

9. בזמן המעיכה ניתן להוסיף טעמים לפירה כמו שמנת, חמאה, מלח וכדומה.

10. ניתן לשמור את הפירה עד יומיים בכלי אטום במקרר.


ואם אתם מעדיפים, אז הנה מתכון וידאו:

https://youtu.be/QjLyVz5H1n0


בתיאבון!
עוגות
איך להכין עוגה בחושה טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגה בחושה טבעונית לתבנית אינגליש-קייק:

המצרכים:
=======
יבשים:
------------
220 גרם קמח (¾1 כוסות)

1/2 כוס + 2 כפות סוכר חום (140 גרם)

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

קורט מלח


רטובים:
---------------
1 כוס חלב סויה (240 גרם)

1/2 כוס שמן (100 גרם)

1 מעדן אלפרו ווניל


אופן ההכנה:
=========
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.

- מערבבים בקערת מיקסר או ביד את החומרים היבשים.

- מערבבים בקערה נפרדת את החומרים הרטובים.

- מאחדים בעזרת מיקסר או ביד את שתי התערובות. לא צריך לערבב הרבה - כמה שפחות יותר טוב.

- אופים כ-35 דקות עד שסכין שמוכנס לעוגה יוצא כמעט יבש לגמרי (כלומר אפשר פירורים לחים אבל אם הוא יוצא עם פס רטוב אז צריך עוד אפייה).


גיוונים:
=====
עוגת שוקולד:

להוריד רבע כוס קמח (30 גרם=4 כפות) ולהוסיף לתערובת החומרים היבשים:
1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)
25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)

עוגת תפוז או עוגת שוקולד תפוז:
יש להוסיף 1/2 כפית תמצית תפוז וגרד מחצי תפוז

עוגת פירות:

להכין בלילה לבנה (ללא שוקולד) ולהוסיף פירות קיץ (משמשים, שזיף, אפרסק) חתוכים מלמעלה. בשעת האפייה הפירות ישקעו, כך שלא צריך להשקיע אותם בבלילה.
אפשר להוסיף מעט קינמון ואגוז מוסקט.

עוגת שיש:

עוגת שיש מתקבלת אם מכינים בלילת ווניל, מוציאים שליש (300 גרם) ומערבבים אותו עם הקקאו. שופכים את התערובת החומה, ומעליה את התערובת הלבנה. מערבבים מעט את שתי התערובות כדי לקבל פסי שיש.

מייפל אגוזים מקורמלים:

- להוריד שתי כפות סוכר (30 גרם) מהמתכון.

- לקרמל 150 גרם אגוזים עם 50 גרם סוכר.

- לאחר שהאגוזים התקררו, לגרוס אותם במעבד מזון.

- חצי מתערובת האגוזים להוסיף לבלילה וחצי לפזר למעלה.

- לאחר האפייה לשפוך 60 גרם מייפל (4 כפות) על העוגה החמה.


רום קוקוס אגוזים:

להוסיף 100 גרם קוקוס, 50-100 גרם אגוזים ותמצית רום.

להוסיף עוד חצי כוס נוזלים כדי לא לייבש את הבלילה עם הקוקוס.

בתיאבון!
לדר
איך להכין לדר תותים טריים?


הנה מתכון להכנת לדר תותים של נירה רוסו כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בנובמבר 2014:

המצרכים:
========
370 גרם תותים טרייםף נטולי גבעולים ועלים

75 גרם סוכר

אופן ההכנה:
==========
1. מכוונים את תנור האפייה לחום הנמוך ביותר, כ-60 מעלות.

2. משמנים קלות נייר אפייה ומרפדים בו תבנית תנור (אם יש יריעת סילפט, השתמשו בה).

3. מרסקים את התותים לעיסה אחידה, מעבירים אותה, יחד עם הסוכר לסיר גבוה, מרתיחים תוך ערבוב מתמיד, עד שהנפח מצטמצם לחצי.

4. מסננים במסננת דקה ומשטחים על נייר האפייה.

5. אופים כ-4 שעות בתנור, עדיין ב-60 מעלות, מוציאים ומניחים להצטנן.

6. הופכים את נייר האפייה שאליו דבוק משטח הלדר על קרש חיתוך.

7. קולפים בעדינות את נייר האפייה.

8. חותכים לרצועות, לריבועים או לכל צורה שנראית לכם, בסכין חדה ומשומנת קלות. מאחסנים מגולגל במקרר.

9. גיוונים: את התותים אפשר להמיר במשמש, נקטרינה, גויאבה, חבוש רחוץ ומקולף חלקית, שכולם חתוכים לפיסות, ופיסות החבוש גם מבושלות כ-10 דקות.

תזונה

מרק כתום
איך להכין מרק דלעת, עדשים כתומות וסויה דיאטתי?


הנה מתכון להכנת מרק דלעת, עדשים כתומות וסויה דיאטתי של השף אלרן בוזגלו ממסעדת אדום בירושלים, כפי שפורסם במוסף "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בינואר 2016:

המצרכים:
========
2 כפות שמן זית

4 כוסות קוביות דלעת מקולפת

1 כוס כרשה פרוסה דק

1 כוס גבעולי סלרי קצוצים

1 כוס גזר חתוך גס

2 שיני שום פרוסות

1/2 כף עלי תימין

1/2 כף שטוחה מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1/3 כפית אגוז מוסקט

2 כפיות דבש

1/2 כוס משקה קוקוס (1% שומן)

1/3 כוס רוטב סויה

1 כוס עדשים כתומות מבושלות

1/2 כוס עלי כוסברה

אופן ההכנה:
==========
1. בסיר גבוה ורחב על אש נמוכה מאדים בשמן זית את כל הירקות, השום והתימין במשך 5 דקות.

2. מוסיפים את התבלינים והדבש ומערבבים היטב.

3. מוסיפים מים עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 30-40 דקות.

4. טוחנים את המרק למחית אחידה בעזרת בלנדר מוט, מוסיפים את משקה הקוקוס, רוטב הסויה והעדשים, מערבבים היטב ומביאים שוב לרתיחה.

5. מורידים מהאש ומגישים עם חופן עלי כוסברה טריים מעל.
דיאטה
מהם 8 הכללים לשמירה על הגזרה בזמן השירות הצבאי?



הנה 8 הכללים לשמירה על הגזרה בזמן השירות הצבאי:

1. אל תוותרו על ארוחת בוקר - לאלו מבינכם שמשרתים בבסיסים פתוחים מומלץ להצטייד בכריך, אם אין לכם זמן לארוחה מסודרת.

2. בין הארוחות איכלו פרי, או מעדן.

3. הקפידו להגיע לארוחת צהריים בצורה מסודרת יום יום. אם האוכל אינו לטעמכם ואתם משרתים בבסיס פתוח הביאו מנה מהבית.

4. הקפידו שיהיה לכם בהשיג יד מרק להכנה מהירה (רצוי דל קלוריות).

5. הקפידו על שתיית מים בכמות מספקת.

6. אל תוותרו על פעילות גופנית בבסיס או מחוצה לו.

7. נסו לבקר בשקם כמה שפחות כדי לא להתפתות לדברי מתיקה וחטיפים משמינים.

8. נסו לאזן בעצמכם את הארוחות. אם מנה מסויימת נראת לכם עתירת שומן הוסיפו לידה ירקות בלבד ולא את כל שאר התוספות המוצעות.
מרק
איך להכין מרק עדשים ירוקות, תפוחי אדמה, בטטה ודלעת?



הנה מתכון למרק ירקות עם בטטה, תפוחי אדמה ודלעת:

מצרכים לשש מנות או קצת יותר:
========================
בצל גדול קצוץ

3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות בינוניות

2 בטטות בינוניות חתוכות לפרוסות עבות חצויות (חצי ירח)

200 גרם דלעת חתוכה לקוביות (ניתן להחליף את הדלעת בבטטה נוספת)

צרור פטרוזיליה קצוצה

2 כוסות עדשים ירוקות שטופות ומסוננות

מיץ מחצי לימון קטן

שמן חמניות

עד ליטר וחצי מים רותחים

תבלינים: 2 כפיות קארי צהוב, 1 כפית שטוחה כורכום, 3-4 כפיות שטוחות מלח, כפית שטוחה פלפל שחור, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, כפית שטוחה פפריקה חריפה, קמצוץ תבלין לפיצה או תבלין לצ'יפס (לא חובה), רבע כפית חוואייג' למרק (לא חובה).

אופן ההכנה:
==========
1. בסיר גדול על להבה בינונית מחממים 4 כפות שמן.

2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומכסים את הסיר למשך שתי דקות עד לאידוי.

3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים במשך דקה. נדרשת זהירות לא לשרוף את התבלינים.

4. מוסיפים את הירקות החתוכים ואת הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים ומכסים את הסיר עד לריכוך ואידוי חלקי של הירקות (כ 3-4 דקות).

5. מוסיפים את העדשים הירוקות ואת מיץ הלימון ומערבבים, מכסים את הסיר ל-3 דקות נוספות.

6. מערבבים ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הירקות והעדשים.

7. מביאים לרתיחה 15 דקות ואז מעבירים לגז קטן לעוד 20 דקות.

בתיאבון!
לקטוז
איך להתמודד עם אי סבילות ללקטוז?


לאנשים הרגישים ללקטוז כדאי להקפיד בצורה זו על תזונתם:

1. במידה ומצבכם מאפשר צריכה מסוימת של לקטוז השתדלו לפזרה במהלך היום כולו ולא לרכז את המוצרים המכילים לקטוז בארוחה אחת.

2. ישנם מוצרים הדלים בלקטוז וכדאי לצרוך אותם (לדוגמה: גבינות קשות, קוטג' ועוד), ראו טיפ בנושא בתגית "תוזנה, לקטוז".

3. קיימים לא מעט מוצרי מזון המהווים תחליף לחלב וניתן להשתמש בהם (לדוגמה: מוצרי סויה, שמנת פרווה ועוד).

4. קיימים אנזימים חיצוניים היכולים לפרק את הלקטוז, בצורת כמוסות למיניהן שניתן לבלוע לפני הארוחה או לפזר על המזון, כדאי להיוועץ בתזונאית או רופא לפני נטילתם.

5. חשוב להקפיד לקרוא את התוויות על מוצרי המזון ולוודא האם הם מכילים לקטוז ובאיזו כמות.

6. בכל מקרה יש להעשיר את התזונה בסידן ממקורות נוספים כמו טחינה, סויה, שקדים ועוד. ראו טיפים בנושא בתגית "תזונה, סידן".


סלט יווני
איך להכין סלט יווני?



הנה מתכון להכנת סלט יווני:

המצרכים:
=========
3-4 עגבניות אדומות ויפות חתוכות לקוביות או פרוסות די גדולות

3-4 מלפפונים יפים לא קלופים חתוכים לפרוסות לא עבות מדי

1/2 גמבה פרוסה לרצועות דקות

1 בצל סגול בינוני חתוך לעיגולים דקים

זיתים שחורים דפוקים

תבלין אורגנו

גבינה בולגרית טובה

שמן זית משובח



אופן ההכנה:
===========
1. פורסים את הירקות ומניחים בקערת הגשה בשכבות את כל הירקות.

2. מפזרים על הירקות את הזיתים.

3. פורסים את הגבינה לפרוסות או קוביות ומניחים על הסלט.

4. יוצקים מעל הסלט שמן זית בנדיבות.

5. מפזרים אורגנו למעלה.

- ניתן להוסיף צלפים.

בתיאבון!
איך להכין עוגת שזיפים נהדרת?



הנה מתכון לעוגת שזיפים מצוינת:

המצרכים:
=========
12 שזיפים גדולים חצויים ומגולענים

1/3 כוס סוכר

3 כפות ברנדי איכותי

1 ו-3/4 כוסות סוכר

3 ביצים

200 גרם חמאה רכה

1 מיכל שמנת חמוצה

מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

350 גרם קמח תופח (חבילה אחת קטנה)


אופן ההכנה:
=========
1. משרים את השזיפים, הסוכר והברנדי ביחד חצי שעה

2. לערבב במיקסר ביצים, סוכר, חמאה, מיץ, קליפת לימון ושמנת חמוצה

3. כשמקבלת עיסה להוסיף את הקמח בערבוב קל יחסית

4. לשמן בחמאה תבנית אפייה בקוטר 26, לפזר על החמאה סוכר ולטלטל את התבנית כך שהסוכר יתפזר על כולה

4. להניח על תחתית התבנית את השזיפים ולצקת עליהם את הבלילה

5. לאפות בחום של 180 מעלות 40-50 דקות. כשיקסם יוצא יבש העוגה מוכנה

6. לצנן את העוגה ואז להפוך אותה על תבנית הגשה כך שהשזיפים למעלה

בתיאבון!
על מה להקפיד בבחירת דגים?



בבואכם לקנות דגים להכנה בבית, הקפידו על הדברים הבאים על מנת לוודא שהדגים שקניתם אכן טריים וטובים למאכל:

1. עור הדג צריך להיות מבריק, מעט רירי ולח.

2. עיני הדג אמורות להיות נוצצות ולא עכורות.

3. הזימים של הדג צריכים להיות אדומים.

4. הדג צריך להיות בעל ריח סביר של דגים ובשום אופן לא מסריח.

5. ודאו שאין נקודה ירוקה על הדג, זה סימן שלא ניקו אותו טוב.

6. בשר הדג צריך להיות גמיש אך לא רך, אלא שתורגש נוקשות מה בלחיצה עליו (באופן שסימן האצבע הלוחצת לא יישאר על הדג).

7. בחנות בה אתם קונים אמור הדג להיות מאוחסן במקרר (ולא במקפיא!) כשהוא מכוסה פתיתי קרח.

8. העדיפו דגים מהים הצפוני שכן יש בהם אחוז גבוה של אומגה 3 הידוע כבריא וחשוב לגוף.
איך להכין עוגת פרג קוקוס טבעונית?



הנה מתכון לעוגת פרג קוקוס טבעונית שמתאים לשתי תבניות אינגליש קטנות:

מצרכים:
=======
2 כוסות קמח (280 גרם)

4 כפות גדושות פרג טחון (40 גרם)

4 כפות גדושות שבבי קוקוס (30 גרם)

שקית אבקת אפייה

5 כפות רסק תפוחים (120 גרם)

1/2 כוס שמן (100 גרם)

3/4 כוס סוכר (150 גרם, לערבב חום ולבן)

כוס חלב סויה (240 גרם)

סירופ (אופציה):
============
- לבשל רבע כוס חלב סויה עם שלוש כפות סוכר, מצמצמים על אש קטנה ושופכים על העוגה כאשר היא חמה.


הערות:
======
- אפשר להוסיף לעוגה או לסירופ שתי כפיות נס קפה.

- מי שלא אוהב קוקוס יכול לשים רק פרג ולהיפך.

- אפשר להחליף את החלב בסירופ ובעוגה במיץ תפוזים (אבל אז להשמיט את הקפה).
יש מתכון עם קיגל?



המצרכים:
=========
500 גרם שעועית שהושרתה לילה

3 בצלים גדולים

750 גרם בשר בקר

12-10 תפוחי אדמה בינוניים

מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה

2 כפות מרק בצל

4 שיני שום


אופן הכנה:
=========
לטגן את הבצלים הקצוצים גס בשמן עד הזהבה.

בינתיים לסדר בקרקעית הסיר תפוחי אדמה, שעועית ובשר.

לשפוך חלק מהבצל המטוגן ולתבל.

להוסיף את יתרת התפוחים, הבשר והשעועית.

שוב לתבל ולשפוך את יתרת הבצל המטוגן.

להשאיר למעלה מקום לקיגל.

לקיגל:
=====
3 תפוחי אדמה בינוניים, 2 בצלים בינוניים, ביצה, 1/4 חבילה מרגרינה, 3 כפיות אבקת מרק עוף, 3 כפות קמח, מלח, פלפל שחור.



הכנת הקיגל:
==========
1. לרסק במעבד מזון את תפוחי האדמה והבצל, לסחוט היטב את הנוזלים,להוסיף את שאר החומרים.

2. לערבב היטב ולהכניס לשקית קוקי ולהניח את השקית מעל החמין.

3. לחורר עם קיסם כמה חורים בשקית.

4. לשפוך מעל הכל מים רתוחים עד מעט מתחת לגובה החמין.

5. לחמם עד רתיחה בחום גבוה ולהעביר לחום נמוך.
איך להכין תפוחי אדמה ביוגורט?


הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה ביוגורט בסגנון הודי של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
=========
כוס וחצי יוגורט משובח

1/2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים, חצויים לאורכם

1 כפית גרגרי כמון שלמים

1 כפית גרגרי כוסברה שלמים

1 כפית גרגרי חרדל

1 כפית גרגרי שומר

4 כפות שמן

2 בצלי שאלוט קצוצים

3 שיני שום קצוצות

3 כפות מיץ לימון

1/2 כפית שבבי צ'ילי חריפים

1/2 כפית כורכום

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס עלי כוסברה קצוצים גס


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, אך לא יותר מדי, מסננים ומקררים.

2. שמים במחבת רחבה וגדולה את גרגרי הכמון, הכוסברה, החרדל והשומר וקולים על המחבת היבשה כשתי דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים יחד כשלוש דקות.

3. מוסיפים את תפוחי האדמה, מלח ופלפל ומטגנים יחד עוד שלוש דקות.

4. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומבשלים יחד שלוש דקות.

5. מוסיפים את היוגורט, הצ'ילי והכורכום, מערבבים ומבשלים יחד חמש דקות.

6. מעברים לקערה, מערבבים פנימה את עלי הכוסברה ומגישים.

בתיאבון!
איך להתכונן למרתון?



להכנה נכונה למרתון כדאי להקפיד על הדברים הבאים:

1. מרתון מתאים - אל תלכו על מרתון מלא מהתחלה. צריך להיות ריאלי וללכת על חלק מהמרתון בפעם הראשונה ורק בפעמים הבאות, בהנחה ששמרתם על אורח חיים בריא ופעילות גופנית, להוסיף למרחק.

2. בדיקות - פנו לרופא לקבלת אישור רפואי לריצה כזו. לא כל אחד יכול ולא בכל מצב גופני.

3. אימונים בהדרגה - היות ומדובר בשינוי מהותי, למי שלא רגיל לרוץ, עשו אותו בהדרגה.

4. נעליים מתאימות - לא ישנות, תקינות ותומכות ברגל. במקרה של קניה, פנו לחנות רצינית שתתאים לכם נעליים, לפי סדרת שאלות של המוכר המקצועי.

5. שתייה מוגברת - בשבוע לפני המרתון.

6. שימור המצב הגופני - בשבוע האחרון, כי זה כבר מאוחר לשפר את הכושר שלך.

7. ארוחה אחרונה - עד שעה וחצי לפני הריצה.



מצורפת טבלה מסודרת להכנה לריצת המרתון.
איך להכין ריזוטו פטריות?


הנה מתכון לריזוטו פטריות של דפנה אוסאר מיכאל, כפי שהתפרסם בגיליון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים:
========
1 כף פטריות מיובשות

25 גרם חמאה

1 בצל קצוץ

1 סלסלה פטריות טריות פרוסות

1 כוס אורז לריזוטו (ארבוריו)

3-4 כוסות ציר ירקות או מים רותחים

1/2 כוס חלב

מלח

פלפל שחור גורס

להגשה: גבינת פרמז'ן מגוררת ועלי בזיליקום

אופן ההכנה:
==========
1. משרים את הפטריות המיובשות ב-1/4 כוס מים רותחים במשך 20 דקות, עד לריכוך.

2. מחממים את החמאה בסיר כבד, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הפטריות ומטגנים דקה. מוסיפים את האורז ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את היין ואת הפטריות המיובשות, יחד עם נוזלי ההשריה, ומבשלים דקה - שתיים תוך ערבוב.

3. מוסיפים מצקת מציר הירקות (או מהמים) ומבשלים על אש בינונית - גבוהה, תוך ערבוב עד שהנוזלים נספגים באורז. ברגע שהנוזלים נספגים מוסיפים מצקת נוספת וממשיכים לערבב, עד שהם נספגים. חוזרים על הפעולה עוד כמה פעמים עד שהאורז כמעט מוכן (בסך הכל אמור להימשך 20-30 דקות).

4. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים לאורז את החלב ומבשלים 2-3 דקות נוספות עד שהאורז מתרכך.

5. מעבירים את הריזוטו לצלחות ומפזרים עליו גבינת פרמזן מגוררת ועלי בזילקום. מגישים מיד.

בתיאבון!
איך מכינים רוטב בולונז להקפאה ושימוש מתמשך?



מתכון שפעם קיבלתי בפורום כלשהו לרוטב בולונז משגע שילדים אוהבים ושאפשר להקפיא ולהוציא בכל פעם קצת:


החומרים:
========
100 גרם חמאה או 1/2 כוס שמן צמחי

4 בצלים, חתוכים לקוביות קטנות

4 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות

3 גבעולי סלרי, חתוכים דק

3 שיני שום כתושות

2 עלי דפנה

1 ק"ג בשר טחון

1/2 1 כוסות יין אדום

1 כוס ציר בקר

2 כפות דבש

200 גרם (2 חבילות) רסק עגבניות (חבילה קטנה)

1/2 כפית צ'ילי גרוס

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

1 קופסה (850 גרם) עגבניות מקולפות חתוכות


אופן ההכנה:
===========
1. ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הבצלים ומטגנים כשלוש דקות.

2. מוסיפים את הגזרים, הסלרי, השום ועלי הדפנה ומבשלים כעשר דקות על אש בינונית.

3. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהבשר משנה את צבעו.

4. יוצקים את היין האדום, ציר הבקר והדבש ומבשלים כחמש דקות נוספות.

5. מוסיפים את רסק העגבניות, הצ'ילי, המלח, הפלפל השחור והעגבניות החתוכות, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך שעה.


איזו תזונה מומלצת לשיפור המצב עם אפטות בפה?
הנה הוראות התזונה שכדאי לאמץ במקרה של אפטות בפה:

- חלב עיזים (מפוסטר בלבד!!!): גירגור חלב עיזים ושתייתו נחשב כיעיל במניעת אפטות ובטיפול בהן. אפשר גם להגביר תצרוכת מוצרי חלב עיזים, כגון לבנה, גבינות עיזים וכו'.

- להימנע מצריכת מזונות חומציים: פירות הדר, עגבניות, מלפפונים חמוצים וכו'.
להעלות רמת האבץ בתזונה: בשר, קטניות, פטריות, זרעים, אגוזים, דגים ופירות ים, ביצים, דגנים מלאים, שמרים.

- תוספי מזון: אפשר לנסות, אם כי אף אחד מהנ"ל לא הוכח באופן מדעי ע"י מחקר: אסטרולה, אסטר- ESTER C 500 C, חומצת אמינו L-ליזין, אסטראגלוס, אבץ פיקולינאט, פרופוליס, ויטמין B12.
איפה מומלץ לאכול חומוס בבאר שבע?



חומוס טוב בבאר שבע ניתן למצוא במקומות הבאים:


בית הפול (ההסתדרות 15 בעיר העתיקה. טלפון: 057-7444545). מוסד באר שבעי חומוסי עם נטייה לפול מצוין.

פלאפל ז'ק (בשוק) - המקום הכי צנוע בעולם, עם אחד הטובים שבחומוסים (נראה שבינתיים הוא נסגר כחומוסיה ונשאר רק פלאפל).

חומוס חמסה (יוסף בן מתתיהו 70. טלפון: 052-2584069)

חומוס אבו דאבי באר שבע - רח' אלכסנדר ינאי 14, באר שבע. טלפון: 08-6325552
שעות פעילות:
ימים א'-ה': 11:00-22:00
יום ו': 10:00-כניסת שבת

חומוס סעיד - רחוב קרן היסוד 9, באר שבע.
שעות פתיחה:
ימים א'-ה': 07:00-15:00
שבת: סגור
טלפון: 050-5226522
מהם חמשת הכללים למנוע אכילה מיותרת?



הנה 5 הכללים למניעת אכילה מיותרת:

1. האטו את הקצב - לעסו כל ביס כמו שצריך. קחו לפחות 20 דקות לאכילת הארוחה, משך הזמן הזה נותן הרגשה של אכילה מרובה.

2.שבו בעת האכילה - אכילה תוך כדי ריצה או עמידה גורמת לנו לאכול יותר וללא מדד. הרגילו את עצמכם לישיבה ודעו כל דבר שמכניסים לפה.

3. אכלו בצלחות קטנות - כן כן גם העיניים שלנו אוכלות , שמעתם על זה בעבר?
צלחת קטנה ומלאה נותנת תחושה הרבה יותר טובה מאשר לאכול בצלחת גדולה ודי ריקה.

4. שתו מים לפני הארוחה - שתייה של 1-2 כוסות מים לפני הארוחה תופסת מקום בקיבה וגורמת לנו להרגיש פחות רעבים.

5. המתינו לקינוח כ-10 דקות - בסיום הארוחה רובנו באופן אוטומטי רוצים קינוח (עוגה, עוגייה, חטיף וכ'ו). המתנה של 10 דקות לקינוח מסיום הארוחה, בדרך כלל תגרום לנו להבין עד כמה באמת אנחנו שבעים ואין לנו צורך בקינוח הזה.
איך להכין אבקת מרק פטריות בבית?



לא חייבים לקנות אבקות מרק שמכילות כל חומרים שלא תמיד היינו רוצים להכניס לגופינו. הנה מתכון פשוט להכנת אבקת מרק פטריות בבית שמוסיפה טעם נהדר ומסמיכה כל תבשיל, פסטה או רוטב (הכמות היא עבור תיבול של כ-5 מנות):

המצרכים:
=========
חצי כוס מיקס פטריות מיובשות

קורט אורגנו יבש

כף פתיתי שמרי בירה

כפית קמח תפוחי אדמה

כפית שבבי בצל יבשים

חצי כפית שום גבישי

רבע כפית פטרוזיליה יבשה

חצי כפית טימין יבש

רבע כפית מלח סלרי

אופן ההכנה:
==========
- טוחנים היטב במטחנת תבלינים או בבלנדר/מעבד מזון.

- מומלץ להגדיל כמויות ולשמור לשימוש עתידי בצנצנת בפריזר.
איך להכין קוקטייל תותים?
איך להכין לביבות כרובית?
איך לשמור על המזון בקיץ?
למה בריא לשתות שייקים ירוקים?
איך להכין פשטידת בצל פרווה מעולה?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.