» «
במיה
איך להכין קדירת בשר במיה ועגבניות?



הנה מתכון להכנת בשר במיה ועגבניות, כפי שמופיע בספרו של בני סיידא "הכל בסיר אחד":

מצרכים ל-6 מנות:
================
1/3 כוס שמן

2 בצלים גדולים קצוצים דק

1 ק"ג בשר בקר (שריר, צאוור) חתוך לקוביות

3 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות

מלח ופלפל שחור, גרוס

1 ק"ג במיה קטנה

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
===========
1. בסיר שטוח מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.

2. מוסיפים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים.

3. מוסיפים את העגבניותו- 11/2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.

4. מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה שעה וחצי.

5. מטגנים את הבמיה במעט שמן עד שתזהיב.

6. מוסיפים את הבמיה לבשר ומבשלים עוד כשעה עד שהרוטב סמיך והבשר רך.

7. טועמים ומשפרים תיבול.

8. מגישים על אורז לבן.


- מומלץ להכין את התבשיל עם במיה טריה בעונה, אך גם במיה יבשה או מוקפאת תתאים.

בתיאבון!
רסק תפוחים
איך להכין רסק תפוחי עץ?


הנה מתכון של נירה רוסו להכנת רסק תפוחים ביתי, כפי שפורסם בידיעות אחרונות במרץ 2012:

המצרכים ל-4-6 מנות:
================
4-5 תפוחים מתוקים, קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות (או לפרוסות דקות, או לצ'יפס במעבד מזון)

2/3 כוס סירופ בהיר

3 כפות סוכר

2 כפות מיץ לימון טרי

אפשרי: קורט קינמון טחון/ אגוז מוסקט טחון/2 כפות גראפה או קלווארוס או ליקר תפוחים או כל אלכוהול שתרצו

אופן ההכנה:
==========
1. שמים את פיסות התפוח במעבד מזון, עם כל יתר החומרים ומעבדים למחית חלקה.

2. מעבירים לכלי אטום ומצננים 15 דקות לפחות לפני ההגשה.

3. מאחר ומדובר על רסק טרי ללא חומרי שימור יש לעשות בו שימוש מהיר לאחר ההכנה כממרח, רוטב על גלידה, עוגה או כלפתן.
אנטיפסטי
איך להכין אנטיפסטי?



הנה מתכון לאנטיפסטי של השף גיל גלר, כפי שהתפרסם בגליון "סגנון" של מעריב במאי 2011:

המצרכים:
========
חציל חתוך בפרופיל לטבעות בעובי 1 ס"מ

כרובית מפורת לפרחים

3 בצלים, חתוכים לשמיניות

2 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים

חופן גדול של עגבניות שרי (עדיף שלא לפרק אותן מהאשכול)

10 פטריות פורטובלו גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

15 פטריות שמפניון גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

2 שיני שום שלמים ולא מפורקים

2 קישואים, חתוכים לאורכם לפלחים ארוכים

שומר, חתוך בפרופיל ארוך

2 גזרים מקולפים, חתוכים בפרופיל זוויתי



לרוטב:
=======
כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בלסמי

כף סוכר חום

כף מלח גס

1/2 חופן רוזמרין קצוץ

4 שיני שום קצוצות

1/2 פלפל צ'ילי קצוץ


אופן ההכנה:
============
1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומקררים לפחות כחצי שעה לפני המריחה על הירקות.

2. צולים את הירקות העטופים ברוטב בחום גבוה למשך זמן קצר. לשים לב שהם לא צריכים להתרכך. במהלך הצלייה מורחים את השמן המתובל על הירקות פעם נוספת.


בתיאבון!
עוגת חלבה
איך להכין עוגת חלבה טבעונית?



הנה מתכון של מאשה לעוגת חלבה טבעונית תבנית אינגליש-קייק גדולה או לתבנית אינגילשקייק קטנה + 6 מאפינס:

חומרים רטובים:
===========
לערבב במיקסר, במעבד מזון או ביד:
100 גרם רסק תפוחי עץ

1 כוס מיץ תפוזים (240 גרם, 3 תפוזים בינוניים עם הציפה)

1 כוס סוכר חום (180 גרם)

1/2 כוס שמן (100 גרם)

1/2 כוס טחינה (160 גרם)

1/4 כוס סילאן תמרים (80 גרם)

חומרים יבשים:
==========
לערבב יחד:
2 כוסות קמח מלא (250 גרם)

1 כפית אבקת אפיה

להוסיף 1/2 -1 כוס חלווה מפוררת או שערות (125-250 גרם)

אפשר גם 1/2 כוס אגוזים (50 גרם)

לערבב את שתי התערובות ולצקת לתבנית משומנת, לאפות ב-170 מעלות 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.

הערות:
======
העוגה מתפוררת.

תזונה

מצה בריי
איך להכין מצה בריי עם עשבי תיבול?



הנה מתכון להכנת מצה בריי עם עשבי תיבול:

המצרכים:
=======
2 מצות

1/4 כוס מים או חלב

3-4 בצל ירוק קצוץ

חופן גדול של פטרוזיליה קצוצה (שטופה לאחר ייבוש)

1/2 כפית פלפל צ'ומה (או יותר, לפי הטעם)

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל

1/4 כוס שמן חמניות או קנולה לטיגון


אופן ההכנה:
=========

1. לשבור את המצה לקערה, להוסיף את המים או החלב ולהשרות מספר דקות

2. להוסיף את שאר החומרים ולערבב היטב

3. לחמם שמן במחבת גדולה ולצקת מהתערובת למחבת, לטגן עד להזהבה יפה משני הצדדים, להניח על נייר סופג ולהגיש מיד

בתיאבון!
סנגרייה
איך להכין סנגרייה תות - תפוז - ריחן?


הנה מתכון להכנת סנגרייה תות - תפוז - ריחן:

המצרכים:
========
2 תפוזים, לא משנה מאיזה זן, פרוסים דק עם קליפתם

1/2 קילו תותים טריים יפים, פרוסים

2 בקבוקי יין רוזה, מצוננים היטב

1/2 כוס ליקר תפוזים (לדוגמה טריפל סק)

קליפה מגוררת מתפוז אחד שטוף

1 כוס עלי ריחן צעירים, יפים ושטופים עם מעט גבעול

המתקה: לא חובה, אך אפשר להוסיף 4 כפות סוכר מומסות במים רותחים

אופן ההכנה:
==========
1. חוצים את פרוסות התפוזים מעל כד זכוכית גדול או שני כדים רגילים.

2. מוסיפים את כל שאר החומרים ומצננים כשעתיים.

בימים חמים מגישים עם קוביות קרח.
שמירת משקל
איך לשמור על המשקל בתקופת החגים?



הנה 11 טיפים שיעזרו לכם ליהנות מארוחות החג ועם זאת, לא להפריז ולהמשיך לשמור על המשקל:

1. העדיפו להגיש או לבחור בארוחת החג בשר רזה.

2. אם יש מבחר מנות, בחרו מנה אפויה ולא מטוגנת.

3. נסו להחליף את האורז ותפוחי האדמה בכוסמת או קינואה.

4. ניתן לבחור בדג במקום בבשר. זו מנה קלה יותר ובריאה.

5. מרק בתחילת הארוחה יכול לתת תחושת שובע ולהקטין את כמות האוכל לאחריו.

6. בחרו קינוח קליל כגון סורבה או סלט פירות מקינוחים עתירי שוקולדים ושמנת.

7. הקפידו לא להגיע מאד רעבים לארוחת החג, אכלו משהו קל לפני כן.

8. וותרו לחלוטין על משקאות ממותקים.

9. אל תוותרו על פעילות גופנית בתקופת החג, דווקא אז היא חשובה.

10. לבשו בגד צמוד לגוף, כך תרצו להמשיך לשמור יותר על הגיזרה.

11. קיבעו לעצמכם שבתקופת החג אתם שומרים על המשקל הקיים ולא מוסיפים לו. את המשך תהליך ההרזיה עשו בסוף החג.
תזונה
באילו מאכלים יש הרבה ויטמין D?



המאכלים הבאים מכילים כמות רבה של וויטמין D:

שמן דגים ודגים עתירי שומן - כמו טונה, מקרל, סרדינים וסלמון.

כבד - פעם עד פעמיים בשבוע בלבד. עדיף מטוגן, על האש או בתנור ולא בכבד קצוץ שהוא שמן.

ביצים - עם החלמון שמכיל את רוב הוויטמין D.

חמאה - מכילה הרבה ויטמין D ובריאה יותר ממרגרינה, גם כזו שמועשרת בוויטמין D.

חלב 3% - כוס חלב ביום תתאים למי שמקפידים על תזונה רזה.

דגני בוקר מועשרים - גם הם ובמיוחד המלאים, ביחד עם החלב, יתנו לגוף ויטמין D.



וטיפ קטן: הימצאות בשמש תוסיף הרבה יותר ויטמין D אז צאו החוצה ובלו בחוץ ככל שניתן, במיוחד בימים שאינם לוהטים.


עלים ירוקים
איך לשמר תבלינים ירוקים?


בלא מעט מקרים אנו רוכשים תבלינים בכמות העולה על הנדרש. ניתן לשמור את העלים במקרר רק לימים בודדים לאחר מכן יהפכו לא ראויים לשימוש. את שאריות התבלין שלא נעשה בהם שימו קצצו, הקפיאו בכלים סגורים היטב (שלא יקבלו מכת קור), תבלינים אילו ישמשו היטב לתבשילים, פחות לסלט חיי.

שיטה אחרת לשימור הוא יבוש העלים. לוקחים צרור עשבי תיבול כמו טרגון, בזיליקום ונענע, שלרוב משחירים ביבוש. מורידים את העלים בלבד וקוצצים אותם גס. מפזרים את העלים על מגבת מטבח. ומשאירים את המגבת במקום חשוך ומוצל לכמה ימים, ואז מעבירים למיכל אחסון. העלים ישמרו על מרקם וטעם.
איך להכין תחליף בריא לכדורי שוקולד?



כתחליף בריא לכדורי שוקולד אפשר להכין כדורי תמרים, כך עושים זאת:

המצרכים:
========
1 כוס תמרים מיובשים ומגולענים

1 כפית תמצית וניל

1 כף אבקת קקאו

4 כפות אגוזי לוז קצוצים דק

3/4 כוס פצפוצי אורז

1/4 כוס פתיתי קוקוס

לציפוי: פתיתי קוקוס


אופן ההכנה:
==========
1. לשים את התמרים בקערה, לכסות במים חמים ולהשרות למשך שעה.

2. להעביר את התמרים למעבד מזון ולעבד עד לקבלת קרם אוורירי.

3. להעביר את התמרים לקערה, להוסיף אליהם את את שאר המרכיבים ולערבב היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה.

4. ליצור מהעיסה כדורים, לגלגל אותם בקוקוס שהונח בצלחת, לשים במקפיא לשעתיים ולהגיש.

בתיאבון!
איך מכינים גלידה דלת קלוריות בכדור להכנת גלידה?



להכנת גלידה דלת קלוריות בכדור גלידה, עשו כך:

1. הכניסו בצד האחד של הכדור: חצי כוס של מלח גס וכמות גדולה של קוביות קרח, עד למילוי כל החלל.

2. בצד השני, הכניסו כוס חלב, כוס יוגורט ו-3 כפות סוכר. אפשר גם להוסיף תוספות רבות אבל מהדברים הפחות משמינים (ראו טיפ נפרד, בתגית "כדור גלידה, תוספות").

3. סגרו את המכסים היטב.

4. שחקו או תנו לילדים לשחק עם הכדור במשך חצי שעה (גלגול שלו מומלץ, אבל אפשר גם מסירות, שקשוק ואפילו קצת בעיטות, אם כי לא חזק מדי).

5. קבלו גלידה דלת-שומן ומצויינת, מתוצרת בית.
איך להכין עוגיות שוקולד צ'יפס לטבעונים?



הנה מתכון ל-50 עוגיות שוקולד צ'יפס לטבעונים:

המצרכים:
========
315 גרם קמח (¼2 כוסות)

120 גרם סוכר לבן (1/2 כוס ועוד כף)

100 גרם סוכר חום (1/2 כוס פחות כף)

5 גרם אבקת אפייה (כפית)

5 גרם אבקת סודה לשתייה (כפית)

4 גרם מלח (כפית שטוחה)

250 גרם שוקולד צ'יפס (כוס ורבע)

100 גרם שמן (1/2 כוס)

מעדן אלפרו וניל או 2 תפוחים צהובים (ניתן להחליף ב-100 גרם רסק תפוחי עץ לא ממותק)

5 גרם תמצית וניל (כפית)

50 גרם מים על פי הצורך (3-4 כפות)

אם משתמשים בתפוחים, קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לחתיכות, מבשלים במיקרו כארבע דקות ומועכים לרסק.


אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את החומרים היבשים. מוסיפים את שאר החומרים הרטובים ומערבבים היטב.
אם משתמשים באלפרו, יש להוריד את כמות הסוכר. אם צריך מוסיפים מעט מים. העיסה צריכה לצאת מעט נוקשה ובהחלט לא נוזלית. כמות המים תלויה בכמות הנוזלים ששמנו בעיסה.

2. יוצרים בידיים רטובות עוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. שיטת הכפיות יוצרת עוגיות פחות אחידות.

3. אופים ב-170 מעלות, בערך חמש עשרה דקות, תלוי בתנור.

גיוונים:
======
- להחליף מים ברום.

- להחליף שוקולד צ'יפס ב-200 גרם צימוקים שהושרו מספר שעות ב-50 גרם רום.

- ניתן להחליף את הקמח הלבן במלא (¼2 כוסות - 280 גרם)

- ניתן להחליף את רסק התפוחים בבננה מאד בשלה ולקבל טעם "בנני".

- ניתן להחליף חצי מכמות הסוכר בסילאן או במייפל ואז נקבל עוגיות יותר ספוגיות.

- ניתן להוסיף חצי כוס צימוקים/אגוזים (50 גרם).

- ניתן להוסיף קינמון - ¼ כפית.

בתיאבון!
איך להכין מרק עדשים ירוקות, תפוחי אדמה, בטטה ודלעת?



הנה מתכון למרק ירקות עם בטטה, תפוחי אדמה ודלעת:

מצרכים לשש מנות או קצת יותר:
========================
בצל גדול קצוץ

3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות בינוניות

2 בטטות בינוניות חתוכות לפרוסות עבות חצויות (חצי ירח)

200 גרם דלעת חתוכה לקוביות (ניתן להחליף את הדלעת בבטטה נוספת)

צרור פטרוזיליה קצוצה

2 כוסות עדשים ירוקות שטופות ומסוננות

מיץ מחצי לימון קטן

שמן חמניות

עד ליטר וחצי מים רותחים

תבלינים: 2 כפיות קארי צהוב, 1 כפית שטוחה כורכום, 3-4 כפיות שטוחות מלח, כפית שטוחה פלפל שחור, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, כפית שטוחה פפריקה חריפה, קמצוץ תבלין לפיצה או תבלין לצ'יפס (לא חובה), רבע כפית חוואייג' למרק (לא חובה).

אופן ההכנה:
==========
1. בסיר גדול על להבה בינונית מחממים 4 כפות שמן.

2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומכסים את הסיר למשך שתי דקות עד לאידוי.

3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים במשך דקה. נדרשת זהירות לא לשרוף את התבלינים.

4. מוסיפים את הירקות החתוכים ואת הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים ומכסים את הסיר עד לריכוך ואידוי חלקי של הירקות (כ 3-4 דקות).

5. מוסיפים את העדשים הירוקות ואת מיץ הלימון ומערבבים, מכסים את הסיר ל-3 דקות נוספות.

6. מערבבים ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הירקות והעדשים.

7. מביאים לרתיחה 15 דקות ואז מעבירים לגז קטן לעוד 20 דקות.

בתיאבון!
שמעתי ששוקולד בריא. זה נכון? במה?



חדשות טובות למכורים אבל רצוי לדעת:

רק שוקולד מריר של לפחות 60 אחוז הוא בריא.

נכון, בהתחלה גם אני התאכזבתי [מי אוהב שוקולד מריר?!] אבל שווה בכל זאת לנסות, זה אפילו טעים!

נפלאות הקקאו: אנטיאוקסידנט [כלומר נוגד חימצון, פשוט מגן על הגוף, במאמר מסבירים] נוגד עייפות.

טיפ אישי: קחו קוביה רבע שעה לפני ארוחת הצהרים ולפני ארוחת הערב. זה מוריד את החשק למתוק אחרי האוכל!

ועוד קטנה: הדעות עדיין בכל זאת חלוקות לגבי יעילות השוקולד.

בשורה התחתונה כדאי לקרוא את האותיות הקטנות על כל חפיסה [אחזו שומנים וסוכרים] ולהחליט לבד..
איך לשמור על אורח חיים בריא אצל ילדים?



הנה 8 עצות לשמירה על אורח חיים בריא אצל ילדים:

1. הקפדה על השתתפות בשיעורי חינוך גופני.

2. רשמו את הילדים לחוגים, בהם יש מרכיב של פעילות גופנית.

3. הרגילו את הילדים ללכת ברגל,ככל הניתן, אין צורך להסיעם באופן קבוע.

4. הגבלת זמן הצפייה בטלוויזיה והמשחק במחשב.

5. הקפידו על שנת לילה של 8 שעות לפחות.

6. דאגו שהילדים יאכלו וישתו דבר מה לפני יציאתם מהבית בבוקר(כריך, דגנים, יוגורט,שוקו, מים).

7. ציידו את הילדים בארוחה מזינה הכוללת גם פרי או גרנולה וירקות ומים בכמות מספקת.

8. השתדלו שהאוכל בבית יהיה טרי ומבושל ונסו להימנע ממזון קנוי שיש לחממו.
איך להכין גפילטע פיש?


הנה מתכון לגפילטע פיש שך השף זמי שרייבר, כפי שפורסם במגזין "מגה שף" בינואר 2010:

המצרכים:
========
קרפיון שלם (1-1.5 ק"ג)

1 בצל חתוך לרבעים

2 ביצים קשות

2 כפות סוכר

2 כפות דבש דבורים טהור

מלח לפי הטעם

1 כפית פלפל שחור

100 גרם קמח מצה

2 ביצים טריות

2 גזרים פרוסים

1 בצל, פרוס

1/2 כפית סוכר

1/2 כפית פלפל שחור

2 עלי דפנה

אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את הקרפיון לפרוסות ומקלפים את העור מכל פרוסה (חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות לשימוש בהמשך). מוציאים את כל העצמות שניתן להוציא וטוחנים את פרוסות הדג (כולל העצמות שנותרו) במטחנת בשר עם בצל אחד ושתי ביצים קשות.

2. מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את הסוכר, הדבש, המלח, הפלפל, קמח המצה ושתי הביצים הטריות. לשים עד ליצירת עיסה אחידה.

3. יוצרים קציצות בגודל בינוני ועוטפים בעור של הדג שקילפנו בתחילת ההכנה. מסדרים את הקציצות לסיר שתחתיתו בצל וגזר פרוסים. מוסיפים עוד סוכר, פלפל שחור, עלי דפנה ומים עד לכיסוי הסיר.

4. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך שעתיים וחצי.

5. מניחים את הקציצות בכלי הגשה ויוצקים מעליהן את הרוטב שנותר בסיר. מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש.

6. מומלץ להגיש בליווי גזרים וחזרת חריפה.
איך להכין עוגת שוקולד דובדבנים טבעונית ללא סוכר ושמן?


הנה מתכון של עינת שגיא לעוגת שוקולד דובדבנים טבעונית ללא סוכר ושמן:

המצרכים עבור תבנית אינגליש קייק:
==========================
1 כוס קמח כוסמין מלא (140 גרם)

4 כפות קקאו (20 גרם)

כפית סודה לשתיה

¼ כפית מלח

⅓ כוס סילאן (100 גרם)

100 גרם רסק תפוחים ללא תוספים וללא תוספת סוכר

כוס חלב סויה (240 גרם)

30 דובדבנים מגולענים

אופן ההכנה:
=========
1. לשמן תבנית

2. לחמם תנור ל-180 מעלות

3. לערבב קמח, סודה לשתיה וקקאו

4. להוסיף רסק תפוחים, סילאן, נוזלים ודובדבנים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית משומנת

5. מכניסים לתנור למשך כ-40 דקות.

הערות:
======
העוגה נשארת קצת רטובה בפנים, מה שהופך אותה לפאדג’ית. אפשר להוריד מכמות הנוזלים כדי לקבל עוגה יבשה יותר.

לגיוון:
=====
אפשר להחליף את החל"ס במיץ תפוזים או קפה או חלב צמחי אחר או אפילו להשתמש במים
אפשר להחליף את הדובדבנים ב-10 שזיפים מיובשים.


איך להכין טונה מעושנת בבית?



כך תכינו בעצמכם טונה מעושנת:

מצרכים:
=======
שימורים של טונה בשמן

גפרורים או מצית

נייר סופג


אופן ההכנה:
===========
1. פותחים את קופסאת הטונה אבל לא עד הסוף, כך שהמכסה עדיין יישאר תלוי על הקצה.

2. שופכים מעט שמן, ואז שמים נייר סופג על שאר הטונה עד שהשמן נספג בנייר.

3. אחרי שהשמן נספג בנייר לשים עוד שכבה של נייר.

4. מדליקים את הנייר סופג ואז סוגרים את המכסה, אבל לא עד הסוף כדי שיהיה אוויר לבערה.

5. אחרי שכל השמן נשרף צריך להוריד את הנייר סופג.

הטונה המעושנת מוכנה. בתיאבון!



הנה סרטון וידאו שמראה את ההכנה:

http://youtu.be/PdXSEEY6dwk
איך להכין עוגת בננות ואגוזים טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת בננות ואגוזים טבעונית:

החומרים לשתי תבניות אינגליש קייק:
============================
125 גרם מחמאה רכה, חתוכה לקוביות

3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר

1/3 כוס 70 (גרם) סוכר לבן

1 כוס ועוד 2 כפות חלב סויה (270 גרם)

3/4 כוס רסק בננה (שתי בננות בינוניות, בשלות מאוד, מרוסקות במזלג)

180 גרם רסק תפוחים (3 תפוחים בינוניים)

1/4 כוס 50) גרם) שמן צמחי

1 כפית תמצית וניל טהור

3.5 כוסות 370) גרם) קמח

1.5 כפיות אבקת סודה לשתייה (7 גרם)

1/3 כפית מלח

⅓1 כוס 150) גרם) אגוזי מלך, קצוצים גס

אופן ההכנה:
==========
- מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות).

- מנפים את הקמח, אבקת הסודה והמלח לקערה גדולה.

- בקערה בינונית אחרת מערבבים את החלב עם רסק הבננה והתפוחים. מוסיפים את השמן והווניל ומניחים בצד.

- בקערת מיקסר שמים את החמאה עם שני סוגי הסוכר ומקציפים במהירות בינונית בעזרת הוו השטוח, עד לקבלת תערובת תפוחה וקלילה.

- במהירות נמוכה מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח (בשלוש פעמים) עם תערובת הבננה (בשתי פעמים) כאשר מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח (חשוב שהתערובת תתאחד היטב ולכן יש להקפיד לנקות את הדפנות לפני כל הוספה (לבסוף מקפלים פנימה כוס אגוזים קצוצים (שומרים את ⅓ כוס האגוזים הנותרת לקישוט מעל).

- מחלקים את התערובת בין שתי תבניות אינגליש קייק משומנות באורך 22 ס"מ ומיישרים.

- מפזרים מעל פני העוגות את ⅓ כוס האגוזים הנותרת ואופים כ35- דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב-שחום וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.

הערות:
=======
אפשר להחליף את החלב במים. החלב מוסיף רכות לעוגה.

בתיאבון!
איך להגיב אם ילדך מודיע שמהיום הוא צמחוני?


ילדים רבים נפגשים בשלב גדילתם עם דילמת אכילת הבשר ומגלים שהיא למעשה אכילת חיות. ילד שאוהב את טעם הבשר ובעצם רוצה לאכול אותו ורק עצם רעיון מרתיע אותו ניתן לשכנע בצורה הגיונית להמשיך ולאכול בשר.

אל מול ילד שנגעל ונרתע ממש מאכילת הבשר, אין מה לעשות מלבד לקבל את החלטתו, אך יש להבהיר לו מה אומר הדבר מבחינת תזונתו ואיזה תחליפים יהיה חייב לצרוך במקום הבשר. כדאי לא "לעשות עניין" יותר מדי, שכן ילדים רבים נמנעים מאכילת בשר לתקופה מסויימת ולאחר מכן שבים לאכול ממנו.
איך להכין חצילים בנוסח יווני?


הנה מתכון לחצילים בנוסח יווני ללא טיגון:

המצרכים ל-8 מנות:
===============
2 חצילים גדולים

2 כפות שמן קנולה

1/4 כוס שמן זית

מיץ מלימון אחד

1/4 כוס חומץ 5%

מלח ופלפל

1 כף סוכר

1 בצל בינוני

1 פלפל צהוב

1 פלפל אדום

1 פלפל ירוק

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בניר אפיה

2. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומסדרים על התבנית

3. מברישים את החצילים בשמן קנולה ואופים כ-20 דקות עד להזהבתם

4. מערבבים בקערה גדולה שמן זית, מיץ לימון, חומץ, מלח, פלפל וסוכר עד לקבלת רוטב אחיד

5. קוצצים את הבצל והפלפלים לקוביות של כחצי ס"מ, מוסיפים לרוטב ומערבבים

6. מסדרים את החצילים על צלחת הגשה ומעליהם את הפלפלים בתחמיץ. מניילנים ושומרים במקרר
איך להכין רוטב ראגו בולונז?
איך להכין המבורגר איכותי וטעים מבשר מעולה?
איך נטגן בריא יותר?
איך להכין מנסף?
איך להכין ביצה מקושקשת או כמה ביצים מקושקשות?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.