» «
סלט ביצים
איך להכין סלט ביצים חצי קשות עם מיונז מהיר?


הנה מתכון של השף רפי כהן לסלט ביצים חצי קשות ומיונז בהיר, המתאים כמנת פתיחה בפסח וגם לאירועים אחרים:


המצרכים:
=========
6 ביצים טריות

4 בצלים ירוקים, שטופים ופרוסים דק

שמן זית

מיונז מהיר:

4 חלמונים

1/4 כוס חומץ יין לבן

1/2 כף חרדל איכותי וחריף

1 כפית סוכר

1/4 כף פלפל שחור גרוס

1/2 כוס שמן תירס

1/2 כוס שמן זית

2 כפיות מלח דק


אופן ההכנה:
==========
1. ביצים חצי קשות: מניחים את הביצים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים במים הרותחים למשך 7 דקות בדיוק. בינתיים מכינים קערה עם מי קרח. לאחר 7 דקות מוציאים את הביצים מהסיר ומיד מעבירים אותן לקרעה עם מי הקרח להפסקת תהליך הבישול. לאחר שהביצים התקררו מעט, מוציאים אותן מהקערה וקולפים.

2. מיונז מהיר: מניחים את חלמוני הביצה בקערה וטורפים היטב בעזרת מטרפה או מזלג. מוסיפים את החומץ, הסוכר, החרדל והפלפל השחור תוך כדי טריפה.
מוזגים באיטיות את השמן תוך כדי טריפה מתמדת ומהירה. ממשיכים לטרוף עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את המלח ומערבבים שוב.

3. הסלט: מניחים את הביצים החצי קשות בקערה ובעזרת מזלג מועכים אותן בצורה גסה לחתיכות בינוניות. מוסיפים את הבצל הירוק ואת המיונז המהיר. מערבבים היטב ומעבירים לקערת הגשה. שומרים בקירור עד ההגשה. לפני ההגשה מזלפים מעט שמן זית על הסלט.
חריימה
איך להכין חריימה?


הנה מתכון של השף ישראל אהרוני לחריימה, כפי שפורסם בגיליון דרך האוכל בספטמבר 1998:

המצרכים:
========
1-2 ק"ג פילה של דג ים טרי (הכי טוב לוקוס), חתוך לפרוסות של 200 גרם.

8 שיני שום כתושות

1-2 כפות פפריקה חריפה משובחת

1 פלפל ירוק חריף טרי קצוץ

1/2 כוס שמן זית

1 ק"ג עגבניות מרוסקות מסוננות

1/2 כוס מים

מלח

פלפל שחור גרוס

1/2 כוס כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר את השמן, השום, הפלפל החריף והפפריקה. מבשלים בחום נמוך תוך ערבוב כ-5 דקות.

2. מוסיפים את רסק העגבניות, המים, המלח והפלפל.

3. מכניסים לסיר את הדגים, מפזרים מעל את הכוסברה, מכסים, מבשלים על אש נמוכה 20 דקות ומגישים.
עוגות גבינה
איך להכין עוגות גבינה ללא אפיה?



הנה מתכון של עוגת גבינה ללא אפייה:

לתחתית:
========
250 פירורי ביסקויטים

75 גרם מרגרינה (מומסת)

רבע כוס סוכר

לעוגה:
======
500 גרם גבינה לבנה (אחוז השומן בגבינה לא מאוד משנה)

רבע כוס חלב

1 חבילת פודינג איסטנט וניל

1 מיכל שמנת מתוקה

חצי כוס סוכר

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב חומרי התחתית ולרפד את תחתית התבנית.

2. מערבבים היטב ביחד גבינה חלב ופודינג.

3. מקציפים את השמנת והסוכר לשמנת יציבה, ומוסיפים לשאר, תוך כדי קיפול.
שמים את כל העירבוביה הנהדרת הזו בתבנית ומכניסים לכמה שעות למקרר.

מוכן...

כבר אכלתי את העוגה הזו עם אננס משומר למעלה, וגם בוורסיה עם ג'לי למעלה. אני אוהבת אותה פשוט, ובדרך כלל מגרדת שוקולד למעלה אחרי שהיא מוכנה. גם יפה גם טעים.
לאלו המכינים אותה לערב החג מומלץ לשים מעל שוקולד מומס עם חמאה (כמו שמכינים לפונדו) על כל מנה כשמגישים, או סירופ שוקולד פשוט של גלידה. יוצא מעולה וחגיגי לאללה.
קטשופ
איך להכין קטשופ בבית?



הנה מתכון להכנת קטשופ עצמית:

המצרכים:
========
1 ק"ג עגבניות אדומות ובשלות מאוד, רצוי מזן "תמר"

צרור עלי תימין

1 כף שמן זית

1 כפית פלפל שחור גרוס

מלח

1 כף חומץ יין אדום

2 כפיות סוכר

מעט טבסקו (לא חובה)


אופן ההכנה:
==========
1. חוצים את העגבניות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים בשמן זית, עלי תימין, מלח ופלפל שחור.

2. אופים כ-3 שעות בתנור שחומם ל-110 מעלות.

3. מעבירים את העגבניות למעבד מזון, מוסיפים סוכר וחומץ וטוחנים. מי שרוצה יכול להעביר דרך מסננת דקה לקבלת מחית חלקה. חובבי החריף יכולים להוסיף מעט טבסקו.

בתיאבון!

תזונה

חבושים
איך להכין חבושים אפויים?


הנה מתכון לחבושים אפויים:

המצרכים:
=======
6 חבושים

12 כפות סוכר

מיץ מלימון אחד

4 כוסות מים

אופן ההכנה:
=========
1. חוצים את החבושים ומרחיקים את הליבה.

2. מניחים את החבושים בתבנית חסינת אש כשהחתך מופנה כלפי מעלה. בכל חצי חבוש שמים כף אחד של סוכר.

3. יוצקים לתבנית את מיץ הלימון והמים.

4. אופים כשעה וחצי בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות. מדי פעם יוצקים על החבושים מהרוטב שבתבנית.

5. מגישים את החבושים חמים או בטמפרטורת החדר בתוספת יוגורט סמיך, שמנת חמוצה או קרם פרש.
כדורי שוקולד
איך להכין תחליף בריא לכדורי שוקולד?



כתחליף בריא לכדורי שוקולד אפשר להכין כדורי תמרים, כך עושים זאת:

המצרכים:
========
1 כוס תמרים מיובשים ומגולענים

1 כפית תמצית וניל

1 כף אבקת קקאו

4 כפות אגוזי לוז קצוצים דק

3/4 כוס פצפוצי אורז

1/4 כוס פתיתי קוקוס

לציפוי: פתיתי קוקוס


אופן ההכנה:
==========
1. לשים את התמרים בקערה, לכסות במים חמים ולהשרות למשך שעה.

2. להעביר את התמרים למעבד מזון ולעבד עד לקבלת קרם אוורירי.

3. להעביר את התמרים לקערה, להוסיף אליהם את את שאר המרכיבים ולערבב היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה.

4. ליצור מהעיסה כדורים, לגלגל אותם בקוקוס שהונח בצלחת, לשים במקפיא לשעתיים ולהגיש.

בתיאבון!
מנגל
איך לצלות בשר נכון?


לאלו מאיתנו שאוהבים למנגל בפיקניק, כמה עצות ל"התנהגות" עם בשר:

1. בבואכם לצלות את הבשר צלו קודם את הבשר הטחון, כיוון שהוא נוטה להתקלקל הכי מהר.

2. ארזו את הבשר בצידנית עם הרבה קרחונים.

3. הכניסו את הבשר לצידנית סמוך ליציאה מהבית.

4. אם החלטתם לתבל את הבשר בשטח הקפידו על הגיינה מירבית (דהיינו, שטיפת הידיים בסבון, משטח עבודה נקי וכדומה).

5. אם ניתן, עדיף להכין את הבשר על מנגל גז ולא על גחלים. יש סוגי בשרים שהשומן הנוטף מהם גורם להיווצרות חומרים מסרטנים, במגע עם העשן.

6. שימו לב, אם בשר כלשהו מאלה שהבאתם מריח או נראה לא טוב, או שיש לכם ספק לגביו, עדיף לזרוק אותו, מאשר לקחת סיכון ולאכול.
הרעלת מזון
איך למנוע הרעלת מזון באכילה מחוץ לבית?



בכדי למנוע הרעלת מזון באכילה מחוץ לבית יש להקפיד על הדברים הבאים:

1. אכילה במקומות נקיים

2. אכילה במקומות שיש בהם תחלופה גבוהה של סועדים

3. רצוי להזמין אוכל מבושל

4. חשוב לראות שאדים יוצאים מהאוכל המבושל שהזמנתם

5. רחצו ידיים עם סבון לפני האוכל

6. קנו רק ממקומות מוכרים ולא בדוכנים בצידי הדרכים

7. הימנעו ממאכל כל דבר הנראה או מריח בצורה חשודה

8. היו ערניים לגבי המזונות הבאים, העלולים להזדהם ולסכן במיוחד נשים הרות, עוברים, תינוקות ופעוטות, קשישים, חולים במחלות כרוניות וחולים שמקבלים טיפול שמדכא את מערכת החיסון:

בשרים ודגים לא מבושלים או לא מבושלים מספיק, כולל סטייק מדיום וסושי.

בשרים מעושנים כמו נקניקים ופסטרמות למיניהן

מוצרי חלב לא מפוסטרים, גבינות מחלב מפוסטר שעלולות להיות מזוהמות כמו גבינה בולגרית, פטה וריקוטה (ניתן לאכול אותן לאחר בישול יסודי), גם גבינות עם עובשים יכולות להכיל חיידקים שמסוכנים לאוכלוסיות רגישות

סלטים קנויים, כולל סלטי חומוס וטחינה (חומוס שמכינים בבית בטוח לשימוש אך יש לאכול אותו תוך יומיים מהכנתו)

פטה כבד

מזונות שמכילים ביצים לא מבושלות או לא מבושלות מספיק כמו רוטב הולנדייז, רוטב לסלט קיסר ורוטב איולי, קינוחים שמכילים קצף ביצים

נבטים לא מבושלים

מיצים שלא עברו פסטור כמו מיצים מדוכנים


פאי
איך להכין פאי אספרגוס?



הנה מתכון לפאי אספרגוס עבור תבנית 30X20:

המצרכים:
========
400 גרם בצק עלים

2 צנצנות שימורי אספרגוס (400 גרם)

1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

2 ביצים

2 כפות אבקת מרק בצל

1 כפית מלח

100 גרם גבינה צהובה פיקנטית (פרמזן, אמנטל, קשקבל) מגורדת

1 כפית קצח


אופן ההכנה:
==========

1. מחממים תנור ל-200 מעלות

2. מרפדים את התבנית, כולל את צידיה בבצק עלים

3. מסננים את האספרגוס ומייבשים אותו במגבת נייר. מסדרים אותו בשכבה אחת זה ליד זה על הבצק.

4. מערבבים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את השמנת, הביצים, אבקת המרק והתבלינים ויוצקים על האספרגוס.

5. מפזרים את הגבינה למעלה ומעליה את הקצח.

6. אופים חצי שעה עד להזהבה.

בתיאבון!
איך לרזות בלי להיות רעבים?


הנה 20 עצות של ד"ר אולגה רז להרזייה ללא רעב:

1. להימנע מרעב - לאכול ארוחות קטנות מדי 3-4 שעות (גם אם לא רעבים), לא לדלג על ארוחות ולא ללכת לישון רעבים.

2. לשתות כ- 10 כוסות נוזלים ביום, רצוי מים ובכל מקרה ללא סוכר.

3. לזרוק את כל שאריות האוכל.

4. לאכול רוב הזמן את האוכל המומלץ ורק מדי פעם להסיר את הרסן.

5. לא לעשות קניות כשרעבים, ותמיד להצטייד ברשימה מוכנה מראש.

6. להגיע שבעים למסעדות ואירועים.

7. לאכול מתור רק מחוץ לבית בהנאה.

8. לקנות תמיד אריזות קטנות או מנות אישיות.

9. לדאוג שהאוכל הבריא יהיה תמיד בהישג יד.

10. לשמוח על כל ירידה במשקל, גם אם היא קטנה.

11. לאכול לאט.

12. להמתין 20 דקות אחרי הארוחה לפני שלוקחים מנה נוספת. זה השמן שלוקח למוח שלנו לאותת לנו על שובע. חכו בסבלנות וגלו שאינכם זקוקים לעוד.

13. לישון לפחות 7 שעות בלילה.

14. לאכול מגוון מזונות. אין מזונות אסורים, יש מנות שאותם כדאי לצרוך במנות קטנות לעתים רחוקות.

15. לעשות פעילות גופנית. בכיף.

16. למצוא דרכים חלופיות ונעימות להרגעה במקום אוכל.

17. להזמין מנות קטנות במסעדות ולהיזהר עם הרטבים.

18. להגיש לשולחן מגוון מאכלים מצומצם.

19. לאכול ארוחה משפחתית בריאה, לפחות שלוש פעמים בשבוע.

20. לקחת תוספי תזונה רק בהתייעצות עם דיאטנית או רופא.
איך להכין קולרבי מוחמץ?


הנה מתכון למחמצי קולרבי:

המצרכים לירקות:
============
2 גזרים גדולים, קלופים ופרוסים

3 ראשי קולרבי, קלופים ופרוסים

2 שיני שום גדולות, חצויות

1 עלה דפנה

3-5 גבעולי שמיר

המצרכים לתחמיץ:
=============
1+1/4 כוסות (250 מ"ל) מים

1+1/4 כוסות (250 מ"ל) חומץ לבן, רצוי חומץ תפוחים

3 כפות סוכר

1 כף מלח

1 כפית זרעוני חרדל

1/2 כפית זרעוני שמיר (או שומר, או סלרי)

1/4 כפית (או יותר) שבבי פלפל מיובש חריף

אופן ההכנה:
=========
1. מבשלים את הגזר 3 דקות בסיר עם מים רותחים ומסננים. מערבבים עם הקולרבי. מעבירים את הירקות לצנצנת ומסדרים ביניהם את השום, עלה הדפנה והשמיר.

2. שמים את כל מרכיבי התחמיץ בסיר ומביאים לרתיחה. בוחשים עד שהסוכר נמס. יוצקים לצנצנת, ממתינים עד שהנוזל יתקרר וסוגרים. מתחילים לאכול כעבור שלושה ימים.
איך מכינים חומוס בסיר לחץ?


הכנת חומוס ביתי מעולה תיעשה כך:

1. השרו 1 קילו חומוס ל-12 שעות. מומלץ להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשריה הזו.

2. אחרי 12 שעות, סננו את המים החוצה והשרו שוב במים, כשהפעם הוספתם אבקת סודה לשתייה, בכמות של כפית לשתי כוסות גרגרים.

3. מכניסים את החומוס לתוך סיר לחץ. מוסיפים חתיכות מ-2 בצלים לבנים, 8 שיני שום ו-1 כפית סודה לשתייה. שוקי גלילי אומר שהוספת מעט ירקות לסיר הוא לא פעם ה"סוד" של החומוס האהוב עליכם מהחומוסיות (נכון, ירקות כמו גזר, בטטה או שורש קטנטן של פטרוזיליה)

4. מכסים במים קרים עד גובה של 5 ס"מ מעל החומוס. מביאים את סיר הלחץ לנקודת לחץ ומשאירים על אש נמוכה במשך שעתיים. מכבים את האש ונותנים לסיר להצטנן כשעה, או עד שהלחץ יורד לרמה שבה ניתן לפתוח את הסיר. מקררים את הכל (ותוכלו להכניס למקרר לכ-8 שעות).

5. טחנו במערבל מזון את גרגרי החומוס עם כשליש מהמים שלהם והוסיפו מים, במידת הצורך, כדי להגיע למרקם של חומוס, שאתם אוהבים.

6. מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מיץ לימון (או מלח לימון, למי שאוהב את הטעם של חומוס אבו חסן ביפו).

7. להגיש עם כמה גרגרים שהשארתם בצד וחיממתם, הרבה שמן זית וכמון. אפשר לבזוק מעט פפריקה מתוקה ופטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.
איך להכין צימס בסגנון טורקי?


הנה מתכון של נירה רוסו לצימס בסגנון טורקי, כפי שפורסם בידיעות אחרונות באפריל 2014:

המצרכים:
=======
5 גזרים בינוניים

1/2 כוס מיץ לימון

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס מים

1/4 כוס סוכר

1 כף מלח

קליפת לימון מגוררת מחצי לימון

אופן ההכנה:
=========
1. בשלו בסיר מכוסה את כל המצרכים יחד עד שהגזר רך.

2. הסירו את המכסה, הגבירו את הלהבה וערבבו בעדינות עד שהגזרים עוטים זיגוג בוהק.

3. גיוון: ניתן להכין את המתכון עם תחתיות ארטישוק חתוכות ל-4 (קפואות או טריות) ועם המון פטרוזיליה. מערבבים עם כמות שווה של גזר.
איך להכין חטיפי קוקוס ללא גלוטן וחלב?


הנה מתכון לחטיפי קוקוס ביראותיים ללא גלוטן וחלב, כפי שהתפרסם במגזין ברנז'ה ביוני 2015:

המצרכים:
========
1 כף שמן קוקוס מכבישה קרה

1 כוס שקדים או אגוזי מלך (שהושרו לפחות 4 שעות או למשך לילה)

5 תמרים אורגנים שהושרו במים חמים כדי להתרכך

3 כפות של אבקת קקאו RAW

קוקוס טחון לגלגול, נקי מחומרים משמרים


אופן ההכנה:
==========
1. טוחנים את האגוזים במעבד מזון ומוסיפים בהדרגהאת אבקת הקקאו עד ליצירת תערובת אחידה.

2. מוסיפים את התמריםואת שמן הקוקוס עד לקבלת תערובת לחה.

3. יוצרים כדורים קטנים, מגלגלים בקוקוס, מקררים רבע שעה במקרר ומגישים.
איך להכין גלידת מלבי טבעונית?



הנה מתכון לגלידת מלבי טבעונית:

המצרכים ואופן ההכנה:
==================
1. כף אבקת מלבי לכל כוס חלב סויה. מערבבים היטב ודואגים שלא יהיו גושים.

2. מסמיכים על אש קטנה את התערובת ושמים במקרר עד התקררות מוחלטת.

3. לאחר שהמלבי מתמצק ומתקרר מקציפים ושמים במכונת גלידה.

4. לאחר שהגלידה מוכנה, מפזרים קוקוס ורוטב האדום.


הערות:
======
1. מאחר ואין שומן בתערובת, הגלידה קופאת למחרת, וניתן להחזיר אותה לחיים על ידי חימום קצרצר ובלנדר מוט.

2. אפשר להחליף חלק מחלב הסויה או את כולו בשמנת צמחית.

בתיאבון!
איך להכין פרוסות רוסטביף?


הנה מתכון להכנת פרוסות רוסטביף:

המצרכים:
========
1.5 ק"ג בשר מיושן

מעט מלח ופלפל

2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-160 מעלות. מתבלים את בשר הסינטה במלח ופלפל (אפשר להוסיף גם פפריקה, כמון, אבקת שום או גרגרי חרדל).

2. מלהיטים במחבת גדולה את שמן הקנולה, וצורבים בה את מעטפת הבשר, כדי למנוע מהנוזלים שבה לצאת החוצה בהמשך הבישול.

3. מכניסים לתנור. לדרגת רייר - לכשעה. לדרגת מדיום 10 דקות נוספות.

4. מוציאים את הרוסטביף מהתנור, מכסים אותו בנייר כסף ונותנים לו לנוח 20 דקות. לאחר מכן מורידים את נייר הכסף, פורסים לפרוסות, מפרידים ביניהן בעזרת ניילון או נייר אפייה ושמומרים במקפיא.
איזה בלנדר כדאי לקנות?


לפי סקר שנערך במוסף "ממון" של ידיעות אחרונות באוקטובר 2016 הבלנדר הנותן את התמורה הטובה ביותר למחירו הוא בלנדר נינג'ה Nutri Ninja Auto IQ Due 2in 1. עוצמת המנוע שלו היא 1,500w, הפעלתו נוחה, יש בו מגוון גדול של תכניות, הוא מסוגל להכיל כמות גדולה, יש לו שני מיכלים " או דה גו", המאפשרים לקחת את מה שהכנתם אתכם לדרך וקל לנקותו. יש לציין שיש לו כפתורי הפעלה רבים, הוא תופס מקום, מחירו אינו זול ובאמזון ניתן לקנותו במחיר זול יותר והוא אינו מצליח ליצר מיץ גזר אלא רק שייק או רסק.


מה לאכול כשמבצעים פעילות ספורט מאומצת?


רצוי להתאים תזונה באופן אישית, אך הנה הכללים העיקריים לתזונה שיש לשים עליהם דגש כשמבצעים פעילות ספורטיבית מאומצת:

1. פחמימות - עוגיות גרנולה, קורנפלקס, בננה, ותוך כדי רכיבה גם פירות יבשים כמו מישמשים ותמרים.

2. חלבונים 0 גבינות - רצוי דלות שומן ובשר. פחמימות רצוי לצרוך בכמויות קטנות גם במהלך הרכיבה, לא מיד, אלא אחת לחצי שעה ולא בריכוז כבד מדי לעיכול.

3. שתייה של משקאות איזוטוניים מומלצת.

4. מים - מומלצים כמובן וכדאי לשתות הרבה מים.


מעבר לשעות פעילות הספורט, אכילת פחמימות, כמו לחם ופסטה, טובה לגוף.
איך להכין פלפלים ממולאים בסיר לבישול אטי?


הנה מתכון לפלפלים ממולאים בסיר לבישול אטי:

בקרקעית הסיר:
=============
קופסה של 800 גר' עגבניות מרוסקות ומים בנפח הקופסה

ראש שום מחולק לשיניים

2 בצלים גדולים פרוסים

כף פפריקה מרוקאית

כף כמון

מלח

חצי צרור כוסברה חתוכה

מלח לפי הטעם

המשך ההכנות:
============
בחירת 8 פלפלים קטנים ונוחים לעבודה. ללא הבדל דת גזע וצבע. קטימת הראש ופינוי הבלגן הפנימי הלבנבן.

מילוי הממולאים:
===============
250 גרם בשר בקר טחון

חצי כוס אורז

כף כמון

כף פפריקה מרוקאית

כף בהרט לקציצות

חצי חופן כוסברה קצוצה

4-5 שיני שום טחונות

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========

ממלאים את הפלפלים במילוי, לא צפוף מדי, ומניחים עם הפתח כלפי מעלה.
מקווים שהפלפלים יתמלאו במים, אם לא פותחים עוד קופסה קטנטנה של עגבניות מרוסקות ומפזרים מעל ואז מים עד גובה המילוי, שהמילוי יירטב קצת.

הכפתורים בסיר:
==============
אם חוזרים מאוד מאוחר, לחמם בגבוה כשעתיים ואז להשאיר בנמוך. אם נעדרים לבערך 6-8 שעות לבשל כל הזמן על אוטומטי.
איך להכין ג'אלה פריכה וטעימה?


הנה מתכון של "האגוזיה" להכנה ג'עלה פריכה וטעימה:

המצרכים:
========
1/2 כוס זרעי דלעת

1/2 כוס זרעי חמנייה

1/3 כוס שקדים מולבנים קצוצים גס

1/3 כוס אגוזי קשיו שבורים

1/4 כוס צנוברים טריים

1/4 כוס שומשום

4 כפות זרעי פשתן

אופן ההכנה:
==========
1. חממו את התנור ל-160 מעלות.

2. ערבבו בקערה 3 כפות מים, 3 כפות שמן זית, מלח לפי הטעם, מעט פפריקה חריפה (אפשר גם מתוקה במקום), כפית זעתר ואבקת שום. הכניסו פנימה את כל האגוזים והזרעים וערבבו היטב כך שכל הזרעים יתעטפו בשמן ובתבלינים.

3. פרסו בשכבה דקה ואחיד על תבנית וקלו לכ-15-20 דקות עם ערבוב מפעם לפעם, עד שהתערובה קלויה וריחנית.

4. כשהתערובת הצטננה לחלוטין, מלאו צנצנת, והשתמשו כתוספת לסלטים, כריכים או סתם נשנוש.
איך להכין בבית חומץ בן יין?



כך תכינו בעצמכם חומץ בן יין:

החומרים:
========
יין אדום או לבן בכמות הרצויה.

אופן ההכנה:
==========
1. מעבירים את היין לצנצנת בעלת פתח רחב, מכסים בבד נושם ומהדקים בגומיה.

2. מאחסנים במקום חמים ומאוורר ללא שמש ישירה.

3. מערבבים פעם ביום בחוזקה, בעזרת כף כדי לחשוף את היין לחמצן.

4. בתוך מספר שבועות היין יתחיל להחמיץ. בהדרגה יהפוך חומץ בן יין.

5. כשהחומץ מוכן מעבירים אותו לבקבוק. הוא יהיה עשיר ומורכב יותר מחומץ בן יין תעשייתי.


הערות:
======
- התהליך פשוט מאחר ומשתמשים כבר ביין. מגיעים היישר לשלב פירוק האלכוהול לחומץ.

- רצוי שהיין יהיה בעל 10-11 אחוזי אלכוהול ולא יותר.

- יין חזק יותר לא יאפשר לבקטריות הרצויות להתפתח.

בהצלחה!
איך להכין מאפינס קמח מלא עם חלבה?
איך להעשיר את תזונת הילדים בסיבים תזונתיים?
איך להכין צ'יפס ירקות קראנצ'י?
איך להכין צלי בקר עם פטריות וארטישוק ירושלמי?
איך להכין לזניית פטריות?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.