» «
מרק
איך להכין קדירת משי חורפית?
איך מכינים קדירת משי חורפית? (מרק)

הנה מתכון של שף גיא מלכהל קדירת משי חורפית כפי שפורסמה -STYLE בדצמבר 2018:

המצרכים לכ-4 סועדים:
==================
בצלים לבנים חתוכים לקוביות

מקלות סלרי פרוסים דק

עלים של 4 מקלות הסלרי קצוצים דק

3 עגבניות קלופות, לא גרעינים וקצוצות

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1/2 כוס עדשים שחורות

1/2 כוס גרגרי חומוס שהושרו ובושלו במשך חצי שעה

2 ס"מ של שורש כורכום טרי, מקולף ומגורד

1 כף קמח

2 ליטר ציר עוף/ציר ירקות/מים מינרלים

1 כף פלפל חריף

מלח ופלפל לפי הטעם

1/4 לימון

מעט שמן זית איכותי

אופן ההכנה:
==========
1. לאדות את הירקות עם שמן זית.

2. כשהירקות מגיעים לשקיפות , מוסיפים כף קמח ומבשלים עוד שלוש דקות.

3. מוסיפים את ציר המרק ואת יתר המרכיבים (פרט לעגבניות ולעלים הקצוצים). מבשלים כחצי שעה.

4. מוסיפים את העשבים ואת העגבניות לכעשר דקות נוספות.

5. שופכים לקעריות, מזלפים מעל שמן זית ומגישים לצד רבע לימון ופרוסת חלה קלויה.
דיאטה
מה זה דיאטה בכלל?


המשמעות האתימולוגית היא "אורח חיים". ולמעשה מדובר ב"תפריט מזונות". מזה למדים שיש דיאטת הרזיה ודיאטת השמנה ודיאטת חלבונים ודיאטת פחמימות ודיאטה לאחר מחלה ועוד ועוד.

יאיר להב בספרו "תזונה ופעילות גופנית" [ביה"ס למאמנים ע"ש וינגייט, 2005] מוסיף:

תפריט המזונות המיועד להורדה במשקל ראוי שיהיה:
1. מאוזן ובריא מבחינת הרכבו התזונתי.
2. אישי ומותאם לאורח חיו של האדם.
3. מתון, ירידה בכמות השומן בלבד אינה מאפשרת לגוף לאבד יותר מ - 500 - 800 גרם בשבוע או כ - 10 אחוז ממשקל האדם בכשישה חודשים. ירידה מהירה יותר עלולה לפגוע במסת השרירים, לגרום לתחושת רעב, ולפגיעה בחילוף בחומרים".
כרס
איך נפטרים מהכרס?



הנה 9 דרכים שיוכלו לעזור בהורדת הכרס:

1. שתיית חלב דל שומן בבוקר עוזרת לתחושת שובע ומספקת חלבונים לגוף.

2. להקדיש כמה דקות לכושר לפני שיוצאים לעבודה (כמו שכיבות סמיכה לדוגמא).

3. שתיית מים מרובה וויתור על משקאות ממותקים.

4. העדיפו קפה שחור על קפה עם חלב. החלב מוסיף קלוריות.

5. בזמן שהרעב תוקף ללא סיבה ממשית נסו ללעוס מסטיק או לצחצח שיניים.

6. דאגו שהמזון שלכם יהיה טעים ומתובל כפי שאתם אוהבים. מזון דיאטתי חסר טעם יגרום לכם להתנפל על המקרר בהזדמנות הקרובה.

7. הוסיפו חמאה לתפריט ארוחת הבוקר. לפי מחקרים שנעשו אצל גברים, התשוקה לשומן פחתה בסוף היום, כאשר בתחילת היום צרכו חמאה.

8. צמצמו את כמות הפחמימות.

9. הרבו בפעילות גופנית, הכוללת גם ירידה ועליה במדרגות, ריקודים, כדורגל עם הילדים וכל מה שיגרום לכם לזוז.
פשטידת בצל
איך להכין פשטידת בצל פרווה מעולה?



החומרים:
========
4 בצלים בינוניים קצוצים

חצי כוס שמן (לא זית)

חצי כוס מים

2 ביצים

1 כוס קמח תופח

50 גר' מיונז

מלח פילפל לבן לפי הטעם

אפשר קצת מיורן יבש (ממש לא הכרחי)

ההכנה:
======
לערבב הכל ביחד, לאפות בתנור בתבנית בינונית חצי שעה עד 40 דקות, לשים לב שלא נשרף מלמעלה. מציאים מהתנור ונותנים לה לעמוד קצת לפני ההגשה.
ניתן להחליף חלק מהבצל הלבן עם בצל ירוק- גם יוצא מעולה.


*הערה של נועה - לפשטידה חלבית מחליפים מיונז בגבינה- מה שיש במקרר (50 גר') יוצא מעולה לא פחות.

תזונה

לזנייה
איך להכין לזניה עם רוטב עגבניות וחצילים קלויים?



הנה מתכון של משה בראל ללזניה עם רוטב עגבניות וחצילים קלויים?

המצרכים לתבנית בגודל 20X30 ס"מ:
=============================
500 גרם דפי לזניה טריים או יבשים

מעט שמן זית

2 חצילים חתוכים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ

500 גרם (2 כוסות) רוטב עגבניות קנוי או ביתי (מתכון בהמשך)

100 גרם גבינת מוצרלה פרוסה דק (רצוי להשתמש בסוג היבש יותר, שנמכר בגלילים גדולים בדוכני הגבינה בחנויות)

100 גרם (1 כוס) גבינת פרמזן מגוררת

מלח

פלפל שחור

לרוטב הבשמל:
============
100 גרם חמאה

1/2 כוס קמח

1 ליטר חלב - או 1/2 ליטר חלב ו-1/2 ליטר שמנת, אם רוצים רוטב עשיר יותר (רצוי שהחלב ו/או השמנת יהיו פושרים, אבל גם אם הם קרים זה ממש לא נורא)
1/4 כפית אגוז מוסקט

אפשרות: 50 גרם (1/2 כוס) גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:
==========
רוטב הבשמל:
1. ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים את הקמח ומטגנים כמה דקות על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד במטרפה או בכף עץ, עד שהתערובת מזהיבה (חשוב להקפיד על הערבוב, כדי שלא ייווצרו גושים. חשוב גם להקפיד שהחמאה לא תישרף ותהפוך לחומה).

2. מנמיכים את האש ומוסיפים את החלב בזרם דק, תוך בחישה מתמדת (שוב, כדי שלא ייווצרו גושים). מוסיפים גם את אגוז המוסקט.

3. מבשלים, תוך בחישה, עד שהרוטב מסמיך ומתחיל לבעבע. מסירים מהאש (בשלב זה אפשר להוסיף גבינת פרמזן מגוררת).

4. אם לא משתמשים ברוטב מיד, אפשר לשמור אותו במקרר במשך כחמישה ימים או במקפיא במשך כשלושה חודשים (יש להפשיר אותו במקרר כמה שעות לפני השימוש). אם הרוטב הקר סמיך מדי, אפשר לדלל אותו במעט חלב קר כדי שיהיה נוח יותר לעבוד אתו.

הלזניה:
1. אם משתמשים בדפי לזניה יבשים שדורשים בישול, מבשלים אותם לפי הוראות היצרן (אם הדפים אינם זקוקים לבישול, הדבר מצוין על גבי האריזה).

2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומברישים אותו בכ-3 כפות שמן זית.

3. מפזרים את פרוסות החצילים בתבנית בשכבה אחידה ומזלפים עליהן שמן זית. ממליחים מעט.

4. קולים בתנור כ-15 דקות, עד שהחצילים משחימים מעט. מוציאים ומנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.

5. מורחים שכבה אחידה של בשמל בתחתית התבנית (כדי שהלזניה לא תידבק), ומניחים עליה שכבה של דפי לזניה.

6. מורחים את הדפים בבשמל ולאחר מכן ברוטב עגבניות. מסדרים מעל מחצית מפרוסות החצילים ומניחים עליהן מחצית מפרוסות המוצרלה. מפזרים מעל שליש מכמות הפרמזן.

7. יוצרים באותו אופן שכבה נוספת של דפי לזניה, בשמל, רוטב עגבניות, חצילים, מוצרלה ופרמזן (שומרים מעט מרוטב העגבניות בצד, לקישוט הלזניה).

8. מסיימים בשכבה שלישית של דפי לזניה. מורחים אותם ביתרת הבשמל ומקשטים בטיפות גדולות של רוטב עגבניות. מפזרים מעל את יתרת הפרמזן.
אופים במשך כ-30 דקות, עד שהלזניה משחימה.

מומלץ להמתין כ-20-15 דקות לפני ההגשה, כדי לתת ללזניה להתייצב.


רוטב עגבניות:
המצרכים:
========
1/4 כוס שמן זית

1 שן שום כתושה

1 ק"ג עגבניות חתוכות לקוביות

1/4 כוס יין לבן יבש

1/2 כפית אורגנו יבש

1 כפית סוכר

כ-1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את השום והעגבניות ומטגנים כדקה-שתיים.

2. מנמיכים את האש ומוסיפים את היין. מבשלים על אש קטנה כשעה עד שעה וחצי. בזמן הבישול חשוב להציץ מדי פעם ולראות אם הרוטב סמיך מדי – אם כן, מוסיפים לו בכל פעם כ-1/4 כוס מים, כדי שהרוטב לא יישרף (אין מה לחשוש, המים יתאדו בהמשך).

3. בתום הבישול מוסיפים את האורגנו, הסוכר והמלח. מערבבים היטב ומסירים מהאש.
לביבות
איך להכין לביבות ירק פריכות ומוצלחות?



הנה מתכון לקציצות ירק פריכות:

המצרכים:
========
2 תפוחי אדמה בינוניים

2 קישואים בינוניים מקולפים למחצה (מגרדים את הקליפה בעזרת סכין)

1 בצל קטן

חופן פטרוזיליה קצוצה

לפחות חצי כוס פירורי לחם, מוסיפים במידת הצורך.

1 ביצה טרופה

מעט תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מעט קארי (אופציונלי).

שמן לטיגון חמניות או קנולה.

הערה: ניתן להמיר את הקישואים ב-2 גזרים או בבטטה בינונית ולקבל קציצות מתקתקות לילדים).

אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים את הירקות.

2. מגרדים את הקליפה מהקישואים בעזרת סכין, כך שתישאר שכבה פנימית מהקליפה ואז חוצים לשניים.

3. מקלפים וחוצים לשניים את תפוחי האדמה.

4. קוצצים את הבצל בצורה דקה.

5. שוטפים וקוצצים פטרוזיליה (ניתן לשטוף אותה גם אחרי הקיצוץ ולסנן את המים).

6. מכניסים למיקרו את תפוחי האדמה והקישואים למשך 1.5-2 דקות כדי שיתרככו בעוצמה נמוכה / הפשרה (פעולה זו מקלה על הגירור בהמשך).

7. מגררים את הקישואים ואת תפוחי האדמה במגרדת.

8. מסננים את הנוזלים העודפים מהירקות ומעבירים לקערה.

9. מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים היטב.

10. משהים בצד למשך 12 דקות ואז יוצרים לביבות עגולות ושטוחות.

11. מחממים שמן במחבת על אש בינונית-נמוכה.

12. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

13. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.


בתיאבון!
רוטב ויניגרט
איך להכין רוטב וינגרט מושלם?


הנה מתכון לרוטב וינגרט מושלם של דיוויד מקמילן, כפי שפורסם בספר "סודות של שפים":

המצרכים ואופן ההכנה:
==================
1. להכנת 2.5 כוסות של וינגרט ערבבו 1/2 כוס עגבניות קטנות (כגון עגבניות שרי) עם 2 בצלצלי אשלוט פרוסים, קורט מלח גס, קורט פלפל שחור גרוס, כמה ענפים של עשבי תיבול טריים, מעט חומץ בלסמי או חומץ שרי ספרדי ומעט שמן זית איכותי.

2. העבירו לתבנית וצלו בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות, עד שהעגבניות "נמסות" (מתרככות) ומתקרמלות מעט (משחימות), כ-35-40 דקות.

3. צננו בתבנית לטמפרטורת החדר (או לטמפרטורה שמאפשרת לעבוד עם המרכיבים), לאחר מכן העבירו לבלנדר או למעבד מזון.

4. הכינו את הרוטב: הוסיפו 1/2 כוס מאותו החומץ ששימש לצליית העגבניות וכף דבש (שיאזן את חמיצות העגבניות). ערבבו במעבד מזון, כשאתם מוסיפים בהדרגה כ-1.5 כוסות שמן בעל טעם נטרלי, כגון שמן זרעי ענבים או שמן קנולה (מה שיאפשר לטעם העגבניות לבלוט יותר), עד שתגיעו לסמיכות המועדפת עליכם. אם הרוטב סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים חמימים. ניתן לשמור במקרר בצנצנת סגורה עד שבועיים.
אורז
איך להכין אורז לימוני עם עדשים שחורות?


הנה מתכון לאורז לימוני עם עדשים שחורות של ישראל אהרוני כפי שפורסם בעיתון "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
3 כוסות אורז בסמטי מבושל

1/2 כוס עדשים שחורות מבושלות

3 כפות שמן או חמאה

1 כפית גרגירי כמון

1 כפית גרגירי חרדל חומים

6 כפות תרמילי הל, כתושים מעט

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

1/3 כוס אגוזי קשיו קצוצים גס

2 כפות קליפת לימון מגוררת

3 כפות מיץ לימון או ליים

1/2 כפית כורכום

מלח, פלפל שחור גרוס

1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים גס


אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים את השמן לסיר רחב ושטוח וכשהוא חם, מטגנים בו את כל התבלינים, הג'ינג'ר ואגוזי הקשיו כ-3 דקות, עד שהאגוזים רק מתחילים להזהיב.

2. מוסיפים את האורז, העדשים, קליפת הלימון, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב 3 דקות.

3. מערבבים את מיץ הלימון עם הכורכום וממשיכים לערבב עוד שתי דקות.

4. מכבים את האש, מערבבים פנימה את עלי הכוסברה ומגישים.

בתיאבון!


מתכונים
איך להכין סלט עוף ושעועית קרים?


הנה מתכון לסלט עוף ושעועית קרים:

מצרכים:
=======
2 חזות עוף נקיים

500 ג' שעועית מבושלת קלות

3 בצלי אשלוט פרוסים דק

3 שיני שום פרוסים דק

עלי רוקט - טריים ויפים

1 פלפל אדום חריף פרוס דק ללא גרעינים

רוטב:
=====
1 כף דבש

2 כפות מיץ לימון סחוט

2 כפות מיץ תוזים סחוט

תערובת למשרה:
=============
3 כפות מיץ לימון טרי

4 כפות שמן זית

1 כף עלי טימין

1 כף גרגירי כוסברה שנכתשו

1 כף קליפת לימון מגוררת

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות דק

מלח

פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
===========
1. יש להשרות היטב את חזה העוף במשרה לשעות מספר.

2. להקפיץ את חזות העוף על מחבת מחוממת היטב עם מעט שמן זית

3. לאחר צינון לחתוך את העוף לרצועות.

4. להעביר לקערה יחד עם השעועית המבושלת.

5. להקפיץ קלות במחבת את שאר החומרים ולצרף לעוף ולשעועית.

6. לשפוך מעל הכל את הרוטב ולהגיש.
איך להכין סלט אגוזים וקישואים?


הנה מתכון לסלט אגוזים וקישואים כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:

המצרכים:
========
4 קישואים ירוקים, חתוכים לאורכם לפרוסות דקיקות (רצוי בקולפן)

4 קישואים צהובים, חתוכים לאורכם לפרוסות דקיקות (רצוי בקולפן)

1 כוס (100 גרם) אגוזי קשיו קצוצים

1/2 כוס (50 גרם) שקדים קצוצים

לוויניגרט:
כ-1/2 כוס (100 מ"ל) שמן קנולה

עלים מ-1 גבעול מרווה טרי

1/8 כוס (30 מ"ל) חומץ בן יין אדום

1 כף סילאן (דבש תמרים)

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
==========
1. הוויניגרט: יוצקים את השמן לסיר קטן ומחממים.

2. מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים אותם בשמן החם כחצי דקה. מסירים מהכיריים ומצננים לטמפרטורת החדר. מוצאים את עלי המרווה מהשמן (שומרים אותן בצידו) ומעבירים את השמן לקערה קטנה, מוסיפים אץ החומץ, הסילאן, המלח והפלפל ומערבבים לרוטב אחיד. מערבבים שוב, מקשטים בעלי המרווה המטוגנים ומגישים מיד.
איך להכין עוגת תמרים וסילאן טבעונית?



הנה מתכון לעוגת תמרים וסילאן טבעונית?

המצרכים:
========
200 גרם מרגרינה ללא מלח (ניתן להשתמש במרגרינה בטעם חמאה)

250 גרם תמרים מעוכים ללא גרעינים

200 גרם סילאן

170 גרם פצפוצי אורז

100 גרם קוקוס טחון


אופן ההכנה:
==========
1. לבשל את המרגרינה התמרים והסילאן על אש בינונית עד שהעיסה נעשית חלקה.

2. להוריד את הסיר מהאש, להוסיף את פצפוצי האורז ולבחוש עד שיתערבבו היטב.

3. לפזר מחצית מהקוקוס על תבנית מרובעת, להוסיף את עיסת התמרים ולהדק אותה בידיים לתבנית, לפזר את שארית הקוקוס, לחתוך לריבועים ולצנן במקרר עד שיתקשה.

4 לאחד 2 התערובות, לצקת לתבנית משומנת, לאפות 40 דקות ב 180 מעלות.

בתיאבון!
איך להכין תפוחי אדמה וסלק במדורה?



הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה וסלק במדורה:

המצרכים:
=======
4 תפוחי אדמה בינוניים

2 סלקים בינוניים

1 שן שום קצוצה

גבעול אחד של זעתר (רק העלים)

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי


להגשה:
======
150 גרם לַבַּנֶה עיזים


אופן ההכנה:
========

1. מערבבים את כל המרכיבי ם (חוץ מהלבנה) בקערה, מתבלים במלח ופלפל ועוטפים בנייר כסף.

2. צולים במדורה כשעה-שעה וחצי, או עד שהסלקים ותפוחי האדמה מוכנים (ניתן לבדוק זאת ע"י דקירתם בשיפוד, אם הוא נכנס בקלות הם מוכנים).

3. פותחים את נייר הכסף ומגישים את הסלק ותפוחי האדמה לצד לבנה.

בתיאבון!
איך להכין עוגת תפוחים טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת תפוחים טבעונית:

הכנת תערובת תפוחים:
=================
70 גרם סוכר חום בהיר (⅓ כוס)

3 תפוחים בינוניים

חצי כפית קינמון

יום לפני האפייה לקצוץ את התפוחים לקוביות קטנות, לפזר סוכר וקינמון, ולהכניס למקרר ללילה (עד 24 שעות).

חומרים יבשים:
===========
210 גרם קמח מלא (½1 כוסות)

10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)

¼ כפית מלח

חומרים רטובים:
============
180 גרם רסק תפוחים

מי תפוחים (120 גרם)

80 גרם שמן (⅓ כוס)

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים אינגליש.

2. מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח בקערה.

3. מסננים את נוזלי התפוחים (אם אין 120 גרם, יש להוסיף מים) ומוסיפים רסק תפוחים ושמן ומערבבים.

4. מאחדים את שתי הקערות ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.

5. מוסיפים את התפוחים.

6. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת.

7. אופים 50-55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש עם פירורים לחים.

בתיאבון!
איך למנוע הרעלת מזון באכילה מחוץ לבית?



בכדי למנוע הרעלת מזון באכילה מחוץ לבית יש להקפיד על הדברים הבאים:

1. אכילה במקומות נקיים

2. אכילה במקומות שיש בהם תחלופה גבוהה של סועדים

3. רצוי להזמין אוכל מבושל

4. חשוב לראות שאדים יוצאים מהאוכל המבושל שהזמנתם

5. רחצו ידיים עם סבון לפני האוכל

6. קנו רק ממקומות מוכרים ולא בדוכנים בצידי הדרכים

7. הימנעו ממאכל כל דבר הנראה או מריח בצורה חשודה

8. היו ערניים לגבי המזונות הבאים, העלולים להזדהם ולסכן במיוחד נשים הרות, עוברים, תינוקות ופעוטות, קשישים, חולים במחלות כרוניות וחולים שמקבלים טיפול שמדכא את מערכת החיסון:

בשרים ודגים לא מבושלים או לא מבושלים מספיק, כולל סטייק מדיום וסושי.

בשרים מעושנים כמו נקניקים ופסטרמות למיניהן

מוצרי חלב לא מפוסטרים, גבינות מחלב מפוסטר שעלולות להיות מזוהמות כמו גבינה בולגרית, פטה וריקוטה (ניתן לאכול אותן לאחר בישול יסודי), גם גבינות עם עובשים יכולות להכיל חיידקים שמסוכנים לאוכלוסיות רגישות

סלטים קנויים, כולל סלטי חומוס וטחינה (חומוס שמכינים בבית בטוח לשימוש אך יש לאכול אותו תוך יומיים מהכנתו)

פטה כבד

מזונות שמכילים ביצים לא מבושלות או לא מבושלות מספיק כמו רוטב הולנדייז, רוטב לסלט קיסר ורוטב איולי, קינוחים שמכילים קצף ביצים

נבטים לא מבושלים

מיצים שלא עברו פסטור כמו מיצים מדוכנים
איך להכין מטבל יוגורט עם תרד?


הנה מתכון למטבל יוגורט עם תרד של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
========
2 כוסות יוגורט משובח

חצי חבילת תרד טורקי, שטוף וסחוט

5 כפות שמן זית

חצי בצל סגול, קצוץ

2 שיני שום פרוסות

מל

פלפל שחור גרוס

3 כפיות צנוברים קלויים

מעט שמן זית לזילוף


אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את התרד לרצועות ברוחב 2 ס"מ

2. מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים בו את הבל והשום כשלוש דקות.

3. מוסיפים את התרד, המלח והפלפל, מערבבים כדקה ומניחים לקירור.

4. מערבבים את התרד עם היוגורט, מפזרים למעלה את הצנוברים ומזלפים מעט שמן זית.

בתיאבון!
על מה להקפיד כשהולכים לארוחת טעימות לפני אירוע?



הנה 10 הדברים שיש להקפיד עליהם כשהולכים לארוחת טעימות:

1. לא להגיע רעבים. הכושר להבחין בטעמים יהיה מעורפל.

2. לבחור בקפידה את ה"שותפים" לטעימה. זהו לא מפגש חברתי אלא ערב של עבודת הכנה לאירוע החשוב מאד עבורכם. חשוב לצרף את בעלי הדעה (הורים?).

3. להגיע באווירה חיובית ובידיעה שהצלחת האירוע היא משותפת הן לכם כבעלי האירוע והן לחברת הקייטרינג.

4. להתייחס לטעימה בפרספקטיבה של אירוע ולא של ארוחה במסעדה (שרות, התנהלות, יחס מצד אנשי המכירות, פרזנטציה, שליטה בפרטים וכמובן טעם האוכל (.

5. נסו לחשוב מה יאהבו האורחים באירוע מנות עם מכנה משותף רחב יגרמו ליותר אורחים ליהנות.

6. לזכור שבטעימה לא טועמים את כל התפריט והרעיון המרכזי הוא בדיקה מיומנות בישול של שף החברה. זה לא אסון אם מנה אחת או שתיים פחות לטעמך, תמיד יש חלופות בתפריט הכללי.

7. לשאול שאלות ולהקשיב לתשובות (לא להכתיב אותן). זאת ההזדמנות לברר ולבדוק את מקסימום הפרטים.

8. לכתוב את ההערות/התרשמות מהמנות על תפריט הטעימה. ישמש בשלבים מתקדמים בזמן בניית התפריט.


9. נסו לברר על אלו מנות ממליץ הקייטרינג ואיזה 'טיפים' יוכל לתרום לכם לקראת האירוע.

10. אחרי הכול זכרו שזו רק טעימה ולא האירוע אי לכך קחו את החוויה בפרופורציה.
איך להכין כדורי שוקולד?


הנה מתכון לכדורי שוקולד טעימים מאוד:

המצרכים:
========
300 גרם פתי בר

3/4 כוס סוכר

6 כפות קקאו

150 גרם חמאה או מחמאה

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

10 כפות חלב

לקישוט:
======
קוקוס או סוכריות

עטרות נייר

אופן ההכנה:
==========
1. לרסק את הפתי בר ולשים בקערה.

2. לשים בסיר את כל המצרכים, להמס ולערבב עד קבלת תערובת אחידה.

3. לשפוך את תערובת השוקולד על הביסקוויטים המרוסקים ולערבב היטב.

4. ליצור כדורים, לגלגל אותם בקוקוס או סוכריות לקישוט עוגה, להניח בעטרות נייר ולקרר.

בתיאבון!


באיזה שעות יש לאכול לפי שיטת האירוודה ההודית?


לפי רפואת האיורוודה ההודית לשעות האכילה יש השפעה משמעותית על המערכת החיסונית שלנו, מאחר ותחילתה של מערכת החיסון היא במערכת החיסון וכאשר יש בו חוסר איזון משפיע הדבר על כל הגוף. באופן כללי נכון יהיה לומר שככל שהגוף יודע מתי הוא יקבל את המזון, כך היא ירגיש טוב יותר. אלו כללי האכילה לפי האיורוודה:

1. הקפדה על שלוש ארוחות ביום

2. אכילת שתי ארוחות בינים קטנות

3. הקפדה על ארוחת בוקר מזינה ומלאה

4. הקפדה על ארוחת ערב קלה אשר תגרום לשובע

5. חשוב לעשות הפסקות של שעתיים לפחות בין ארוחה לארוחה בהן מערכת העיכול תוכל לנוח
איך להכין סלט יווני?



הנה מתכון להכנת סלט יווני:

המצרכים:
=========
3-4 עגבניות אדומות ויפות חתוכות לקוביות או פרוסות די גדולות

3-4 מלפפונים יפים לא קלופים חתוכים לפרוסות לא עבות מדי

1/2 גמבה פרוסה לרצועות דקות

1 בצל סגול בינוני חתוך לעיגולים דקים

זיתים שחורים דפוקים

תבלין אורגנו

גבינה בולגרית טובה

שמן זית משובח



אופן ההכנה:
===========
1. פורסים את הירקות ומניחים בקערת הגשה בשכבות את כל הירקות.

2. מפזרים על הירקות את הזיתים.

3. פורסים את הגבינה לפרוסות או קוביות ומניחים על הסלט.

4. יוצקים מעל הסלט שמן זית בנדיבות.

5. מפזרים אורגנו למעלה.

- ניתן להוסיף צלפים.

בתיאבון!
איך להכין סלט בטטות צלויות ואגוזים?



הנה מתכון להכנת סלט בטטות צלויות עם סילאן ואגוזים:

המצרכים:
======
4 בטטות

צרור עלי טימין

5 כפות סילאן

100 גרם תערובת אגוזים: מלך, קשיו, לוז וכו'

שמן זית

מלח

פלפל שחור


אופן ההכנה:
========
1. שוטפים היטב את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל 3 ס"מ לערך.

2. מניחים בתבנית ויוצקים מעל שמן זית. מתבלים במלח, פלפל שחור ועלי טימין.

3. מכסים בנייר כסף וצולים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, במשך כ-15 דקות, עד שהבטטות מתרככות.

4. מורידים את נייר הכסף, מזליפים את הסילאן וממשיכים בצלייה במשך 3 דקות, עד להשחמה קלה. מצננים היטב.

5. קוצצים את האגוזים גס ומפזרים מעל הבטטות הצלויות.

בתיאבון!
איך לנקות רעלים בגוף בעזרת סרפד?


בימי קדם נחשב צמח הסרפד כבעל תכונות לניקוי הדם, מה שמסייע לניקוי רעלים בגוף וחיזוק המערכת החיסונית. ניתן לרכוש אבקת סרפד מוכנה בחנויות הטבע או להכינה בעצמכם ולהשתמש בה בתיבול מזונות שונים כגון מרקים, קציצות או כתוספת לשייקים.

כך עושים זאת:

1. קוטפים את הסרפד (בכפפות, כדי לא להידקר מעליו הקוצניים) ומייבשים אותו באיזור מוצל במשך שבוע.

2. מפרידים בין הגבעולים לעלים.

3. טוחנים במטחנת תבלינים את העלים.

4. שומרים את האבקה שנוצרת בכלי סגור ומשתמשים בה בעת הצורך.
איזה סנדוויצ'ים כולם ירצו לאכול בבית הספר?
איך להכין גפילטע פיש?
איך להכין סלט קולרבי ושומר?
איך מכינים קפה הפוך במכונת קפה?
איך מכינים גלידה בכדור להכנת גלידה?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.