שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין צלי כתף חגיגי?
הנה מתכון לצלי כתף חגיגי:
המצרכים ל-6-8 סועדים:
=================
נתח צלי כתף לקדרה
1/2 כוס שמן זית
4 בצלים בינוניים, קלופים וחצויים
3 גזרים קלופים וחתוכים
2 ק"ג קישואים, רצוי קטנים
2 ק"ג עגבניות בשלות
1 ק"ג תפוחי אדמה או ארטישוק ירושלמי, קלופים
ראש שום שלם
1 כף גרגרי כוסברה
1 כף פלפל אנגלי שלם
1/2 כף פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
מספר עלי דפנה
1 כוס מים
אופן ההכנה:
=========
1. בסיר גדול בעל תחתית עבה משחימים את הבשר בשמן, להבה גבוהה. מוציאים ומניחים בצלחת.
2. משחימים את הבצל, הגזר והקישואים בשלמותם. מוציאים ומסירים מהאש. פורסים עבה את העגבניות ומרפדים את תחתית הסיר.
3. מחזירים את הבשר לסיר, מסדרים מסביב את הירקות ואת התבלינים. יוצקים כוס מים, מכסים את הסיר היטב ומרתיחים.
4. מבשלים על להבה הכי נמוכה שיש לכם כ-6 שעות.
האם חשוב לצרוך שמן בזמן דיאטה?
בכל דיאטה חשוב לאכול לפחות כף שמן אחת ביום - על מנת שהגוף ישמור על תפקוד תקין.
המומחית ענת פלדמן מעירה: התזונה שלנו אמורה להיות מורכבת מ -60 אחוז פחמימות, 30 אחוזים שומנים ו-10 אחוז חלבונים (אלא אם כן מדובר בעוסקים בפעילות גופנית בעיקר אנאירובית ואז כמות החלבון המומלצת ליום גבוהה יותר). כיון שדיאטה בהגדרה היא "אורח חיים" בריא ומאוזן, אכילת שומנים חשובה והכרחית. שמן זית, שמן קנולה, אבוקדו, אגוזים, טחינה גולמית. במידה (כיוון שכדי להוריד במשקל יש להגיע להוצאה קלורית גדולה מהכנסה קלורית) אבל לא להימנע.
איך להכין מג'דרה של בורגול ועדשים?
הנה מתכון של מג'דרת בורגול ועדשים של מיכל וקסמן, כפי שהתפרסם בעיתון "הארץ" בנובמבר 2019:
המצרכים:
========
4 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות קטנות
1 כוס שמן זית
300 גרם (1.5 כוסות) עדשים שחורות, שטופות היטב
150 גרם (3/4 כוס) בורגול עבה
4 כוסות מים לכיסוי העדשים
מלח ים
אופן ההכנה:
==========
1. בסיר גדול מערבבים בצל קצוץ ושמן. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים 30 דקות ברתיחה פעילה, עד שהבצל שחום. מערבבים מדי פעם.
2. בסיר גדול שיוכל להכיל את התבשיל כולו שמים את העדשים השטופות. מוסיפים מים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים בסיר מכוסה ברתיחה מתונה כ-30 דקות, עד שהעדשים מתחילות להתרכך וסופגות חלק ניכר מהמים.
3. מוסיפים לסיר העדשים את הבצל שהשחים יחד עם השמן שבו טוגן ומערבבים בזהירות - המפגש בין השמן למים עלול להיות סוער. מכסים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים ברתיחה מתונה 5 דקות נוספות.
4. ממליחים, מוסיפים את הבורגול ומערבבים. מכסים, ומבשלים ברתיחה 5 דקות נוספות.
5. מכבים את האש ומשאירים את הסיר לעמוד מכוסה במשך 20-30 דקות. אוכלים חם או פושר לצד יוגורט צונן.
מהם 8 הכללים לשמירה על הגזרה בזמן השירות הצבאי?
הנה 8 הכללים לשמירה על הגזרה בזמן השירות הצבאי:
1. אל תוותרו על ארוחת בוקר - לאלו מבינכם שמשרתים בבסיסים פתוחים מומלץ להצטייד בכריך, אם אין לכם זמן לארוחה מסודרת.
2. בין הארוחות איכלו פרי, או מעדן.
3. הקפידו להגיע לארוחת צהריים בצורה מסודרת יום יום. אם האוכל אינו לטעמכם ואתם משרתים בבסיס פתוח הביאו מנה מהבית.
4. הקפידו שיהיה לכם בהשיג יד מרק להכנה מהירה (רצוי דל קלוריות).
5. הקפידו על שתיית מים בכמות מספקת.
6. אל תוותרו על פעילות גופנית בבסיס או מחוצה לו.
7. נסו לבקר בשקם כמה שפחות כדי לא להתפתות לדברי מתיקה וחטיפים משמינים.
8. נסו לאזן בעצמכם את הארוחות. אם מנה מסויימת נראת לכם עתירת שומן הוסיפו לידה ירקות בלבד ולא את כל שאר התוספות המוצעות.
איך להכין רוטב עגבניות ופלפלים לקציצות?
הנה מתכון לרוטב פלפלים ועגבניות, רוטב טעים ומתאים לקציצות:
מצרכים:
=======
3 שיני שום פרוסות
2 בצלים קצוצים
עלי מרווה טריים
5 גבעולי טימין טרי
חצי כוס שמן זית
1-2 פפלפלים יוקים חריפים טריים וקצוצים
4 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
קופסא וחצי של עגבניות קלופות וקצוצות
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
20 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
אופן ההכנה:
===========
1. לאדות במחבת את שמן הזית, הבצל, השום, המרווה והטימין כ-10 דקות.
2. להוסיף את שאר החומרים מלבד הבזיליקום והעגבניות ולבשל כחצי שעה על להבה בינונית.
3. להוסיף את העגבניות המלח והפלפל, לערבב ולבשל חצי שעה נוספת.
4. לתקן תיבול ולדלל במים, במידת הצורך.
5. להוסיף פנימה קציצות מטוגנות לבישול של רבע שעה.
בתיאבון!
איך להכין דגים כבושים?
הנה מתכון להכנת דגים כבושים של קרין גורן:
המצרכים:
=======
30 דגיגונים (אנשובי, סרדינים ודומיהם)
מלח גס לכיסוי
1/2 ליטר שמן זית
2 כוסות מיץ לימון
10 פלפלי שאטה קטנים (אם אוהבים חריף)
1 כפית גרגירי פלפל אנגלי שלמים
אופן ההכנה:
=========
1. ניקוי הדגים: פורסים לפילטים, מוציאים את האדרה ומסירים את הזנב והראש. אפשר לבקש ממוכר הדגים לעשות זאת.
2. מסדרים על מגש שטוח, מכסים במלח גס, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשלושה ימים.
3. לאחר שלושה ימים שוטפים את הדגיגונים מהמלח, מייבשים על נייר סופג ומניחים בצנצנת. מכסים בשמן זית, מיץ לימון, פלפל שאטה ופלפל אנגלי, ואוטמים.
4. מגישים עם לחם, חמאה ובצל לבן קצוץ.
מדוע אכילת דגים טובה ללב?
הוספת דגים לדיאטה שלכם תעזור במניעת הסיכון ללקות בהתקף לב. האיגוד האמריקאי ללב ממליץ על אכילת שתי מנות דגים שבועיות העשירים בחומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3, אשר מסייעות בין השאר בתהליכי ההרזיה. הדגים שעשירים במיוחד באותם חומצות שומן הם: מקרל, סלמון, סרדינים וטונה.
במחקרים שנעשו נמצא כי אומגה 3 עוזר מעט בהפחתת לחץ הדם, מפחית הסתיידות העורקים ומסייע בהורדת רמות הכולסטרול ובנוסף נמצא כי הוא מסייע בהפחתת הסיכון הפוטניציאלי ללקות באי סדירות דופק הלב.
אז מעבר לארוחת השבת הקבועה נסו למצוא עוד יום או יומיים לאכילת דגים.
על מה להקפיד בקניית בשר טחון?
אלו 4 דברים שחשוב להקפיד עליהם בקניית בשר טחון:
1. יש לעמוד על כך שהבשר ייטחן במקום ומול עינכם. לעולם אל תקנו בשר טחון שעמד מוכן באריזות, לרוב זוהי סחורה שהקצבים רוצים להיפטר ממנה.
2. העדיפו שהבשר יהיה טחון גס. בטחינה דקה יש אפשרות להסתיר פגמים רבים של הבשר ולהסתיר את היותו לא איכותי או לא טרי.
3. יידעו את הקצב מה אתם עומדים להכין מהבשר בכדי שיוכל להתאים לכם את סוג הבשר הטחון (בשר שמן להמבורגר ולמאכלים על האש, בשר רזה לקציצות וכדומה).
4. עמדו על כך שהבשר ייטחן מול עינכם ולעולם אל תקנו בשר טחון שנטחן מראש ונארז שלא מולכם.
איך להכין חטיף אנרגיה מתוק ובריא?
הנה מתכון של "האגוזיה" לחטיף אנרגיה מתוק וטעים:
המצרכים:
=========
כוס שיבולת שועל גסה
1/4 כוס כוסמת ירוקה לא קלויה
1/3 כוס חמאת שקדים
1/2 כוס תמרי מג'הול - ללא חרצנים ומושרים לפחות ל-4 שעות
2 כפות זרעי דלעת
2 כפות זרעי חמנייה
2 כפות חמוציות
1 כף שומשום מלא
1/2 כפית זרעי צ'יה
2 כפות קקאו ניבס
קורט מלח
אופן ההכנה:
===========
1. חממו את התנור ל-170 מעלות והכינו תבנית אפייה מרובעת (20X20) עם נייר אפייה.
2. סננו את התמרים וטחנו אותם במעבד מזון עד לקבלת עיסה חלקה.
3. ערבבו את כל המצרכים יחד בקערה עד שהתערובת אחידה ושווה.
4. העבירו את התערובת לתבנית והדקו אותה עם לקקן או גב של כף.
5. אפו למשך 25-30 דק' עד להזהבה. תנו לתבנית להתקרר לחלוטין לפני שתוציאו ותחתכו למלבנים.
6. ניתן לאכול מיד, לשמור בקופסה אטומה עד שבוע בטמפרטורת חדר, עד שבועיים במקרר ועד חודשיים במקפיא.

הנה מתכון לצלי כתף חגיגי:
המצרכים ל-6-8 סועדים:
=================
נתח צלי כתף לקדרה
1/2 כוס שמן זית
4 בצלים בינוניים, קלופים וחצויים
3 גזרים קלופים וחתוכים
2 ק"ג קישואים, רצוי קטנים
2 ק"ג עגבניות בשלות
1 ק"ג תפוחי אדמה או ארטישוק ירושלמי, קלופים
ראש שום שלם
1 כף גרגרי כוסברה
1 כף פלפל אנגלי שלם
1/2 כף פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
מספר עלי דפנה
1 כוס מים
אופן ההכנה:
=========
1. בסיר גדול בעל תחתית עבה משחימים את הבשר בשמן, להבה גבוהה. מוציאים ומניחים בצלחת.
2. משחימים את הבצל, הגזר והקישואים בשלמותם. מוציאים ומסירים מהאש. פורסים עבה את העגבניות ומרפדים את תחתית הסיר.
3. מחזירים את הבשר לסיר, מסדרים מסביב את הירקות ואת התבלינים. יוצקים כוס מים, מכסים את הסיר היטב ומרתיחים.
4. מבשלים על להבה הכי נמוכה שיש לכם כ-6 שעות.

בכל דיאטה חשוב לאכול לפחות כף שמן אחת ביום - על מנת שהגוף ישמור על תפקוד תקין.
המומחית ענת פלדמן מעירה: התזונה שלנו אמורה להיות מורכבת מ -60 אחוז פחמימות, 30 אחוזים שומנים ו-10 אחוז חלבונים (אלא אם כן מדובר בעוסקים בפעילות גופנית בעיקר אנאירובית ואז כמות החלבון המומלצת ליום גבוהה יותר). כיון שדיאטה בהגדרה היא "אורח חיים" בריא ומאוזן, אכילת שומנים חשובה והכרחית. שמן זית, שמן קנולה, אבוקדו, אגוזים, טחינה גולמית. במידה (כיוון שכדי להוריד במשקל יש להגיע להוצאה קלורית גדולה מהכנסה קלורית) אבל לא להימנע.

הנה מתכון של מג'דרת בורגול ועדשים של מיכל וקסמן, כפי שהתפרסם בעיתון "הארץ" בנובמבר 2019:
המצרכים:
========
4 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות קטנות
1 כוס שמן זית
300 גרם (1.5 כוסות) עדשים שחורות, שטופות היטב
150 גרם (3/4 כוס) בורגול עבה
4 כוסות מים לכיסוי העדשים
מלח ים
אופן ההכנה:
==========
1. בסיר גדול מערבבים בצל קצוץ ושמן. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים 30 דקות ברתיחה פעילה, עד שהבצל שחום. מערבבים מדי פעם.
2. בסיר גדול שיוכל להכיל את התבשיל כולו שמים את העדשים השטופות. מוסיפים מים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים בסיר מכוסה ברתיחה מתונה כ-30 דקות, עד שהעדשים מתחילות להתרכך וסופגות חלק ניכר מהמים.
3. מוסיפים לסיר העדשים את הבצל שהשחים יחד עם השמן שבו טוגן ומערבבים בזהירות - המפגש בין השמן למים עלול להיות סוער. מכסים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים ברתיחה מתונה 5 דקות נוספות.
4. ממליחים, מוסיפים את הבורגול ומערבבים. מכסים, ומבשלים ברתיחה 5 דקות נוספות.
5. מכבים את האש ומשאירים את הסיר לעמוד מכוסה במשך 20-30 דקות. אוכלים חם או פושר לצד יוגורט צונן.

הנה 8 הכללים לשמירה על הגזרה בזמן השירות הצבאי:
1. אל תוותרו על ארוחת בוקר - לאלו מבינכם שמשרתים בבסיסים פתוחים מומלץ להצטייד בכריך, אם אין לכם זמן לארוחה מסודרת.
2. בין הארוחות איכלו פרי, או מעדן.
3. הקפידו להגיע לארוחת צהריים בצורה מסודרת יום יום. אם האוכל אינו לטעמכם ואתם משרתים בבסיס פתוח הביאו מנה מהבית.
4. הקפידו שיהיה לכם בהשיג יד מרק להכנה מהירה (רצוי דל קלוריות).
5. הקפידו על שתיית מים בכמות מספקת.
6. אל תוותרו על פעילות גופנית בבסיס או מחוצה לו.
7. נסו לבקר בשקם כמה שפחות כדי לא להתפתות לדברי מתיקה וחטיפים משמינים.
8. נסו לאזן בעצמכם את הארוחות. אם מנה מסויימת נראת לכם עתירת שומן הוסיפו לידה ירקות בלבד ולא את כל שאר התוספות המוצעות.
תזונה

הנה מתכון לרוטב פלפלים ועגבניות, רוטב טעים ומתאים לקציצות:
מצרכים:
=======
3 שיני שום פרוסות
2 בצלים קצוצים
עלי מרווה טריים
5 גבעולי טימין טרי
חצי כוס שמן זית
1-2 פפלפלים יוקים חריפים טריים וקצוצים
4 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
קופסא וחצי של עגבניות קלופות וקצוצות
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
20 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
אופן ההכנה:
===========
1. לאדות במחבת את שמן הזית, הבצל, השום, המרווה והטימין כ-10 דקות.
2. להוסיף את שאר החומרים מלבד הבזיליקום והעגבניות ולבשל כחצי שעה על להבה בינונית.
3. להוסיף את העגבניות המלח והפלפל, לערבב ולבשל חצי שעה נוספת.
4. לתקן תיבול ולדלל במים, במידת הצורך.
5. להוסיף פנימה קציצות מטוגנות לבישול של רבע שעה.
בתיאבון!

הנה מתכון להכנת דגים כבושים של קרין גורן:
המצרכים:
=======
30 דגיגונים (אנשובי, סרדינים ודומיהם)
מלח גס לכיסוי
1/2 ליטר שמן זית
2 כוסות מיץ לימון
10 פלפלי שאטה קטנים (אם אוהבים חריף)
1 כפית גרגירי פלפל אנגלי שלמים
אופן ההכנה:
=========
1. ניקוי הדגים: פורסים לפילטים, מוציאים את האדרה ומסירים את הזנב והראש. אפשר לבקש ממוכר הדגים לעשות זאת.
2. מסדרים על מגש שטוח, מכסים במלח גס, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשלושה ימים.
3. לאחר שלושה ימים שוטפים את הדגיגונים מהמלח, מייבשים על נייר סופג ומניחים בצנצנת. מכסים בשמן זית, מיץ לימון, פלפל שאטה ופלפל אנגלי, ואוטמים.
4. מגישים עם לחם, חמאה ובצל לבן קצוץ.

הוספת דגים לדיאטה שלכם תעזור במניעת הסיכון ללקות בהתקף לב. האיגוד האמריקאי ללב ממליץ על אכילת שתי מנות דגים שבועיות העשירים בחומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3, אשר מסייעות בין השאר בתהליכי ההרזיה. הדגים שעשירים במיוחד באותם חומצות שומן הם: מקרל, סלמון, סרדינים וטונה.
במחקרים שנעשו נמצא כי אומגה 3 עוזר מעט בהפחתת לחץ הדם, מפחית הסתיידות העורקים ומסייע בהורדת רמות הכולסטרול ובנוסף נמצא כי הוא מסייע בהפחתת הסיכון הפוטניציאלי ללקות באי סדירות דופק הלב.
אז מעבר לארוחת השבת הקבועה נסו למצוא עוד יום או יומיים לאכילת דגים.

אלו 4 דברים שחשוב להקפיד עליהם בקניית בשר טחון:
1. יש לעמוד על כך שהבשר ייטחן במקום ומול עינכם. לעולם אל תקנו בשר טחון שעמד מוכן באריזות, לרוב זוהי סחורה שהקצבים רוצים להיפטר ממנה.
2. העדיפו שהבשר יהיה טחון גס. בטחינה דקה יש אפשרות להסתיר פגמים רבים של הבשר ולהסתיר את היותו לא איכותי או לא טרי.
3. יידעו את הקצב מה אתם עומדים להכין מהבשר בכדי שיוכל להתאים לכם את סוג הבשר הטחון (בשר שמן להמבורגר ולמאכלים על האש, בשר רזה לקציצות וכדומה).
4. עמדו על כך שהבשר ייטחן מול עינכם ולעולם אל תקנו בשר טחון שנטחן מראש ונארז שלא מולכם.

הנה מתכון של "האגוזיה" לחטיף אנרגיה מתוק וטעים:
המצרכים:
=========
כוס שיבולת שועל גסה
1/4 כוס כוסמת ירוקה לא קלויה
1/3 כוס חמאת שקדים
1/2 כוס תמרי מג'הול - ללא חרצנים ומושרים לפחות ל-4 שעות
2 כפות זרעי דלעת
2 כפות זרעי חמנייה
2 כפות חמוציות
1 כף שומשום מלא
1/2 כפית זרעי צ'יה
2 כפות קקאו ניבס
קורט מלח
אופן ההכנה:
===========
1. חממו את התנור ל-170 מעלות והכינו תבנית אפייה מרובעת (20X20) עם נייר אפייה.
2. סננו את התמרים וטחנו אותם במעבד מזון עד לקבלת עיסה חלקה.
3. ערבבו את כל המצרכים יחד בקערה עד שהתערובת אחידה ושווה.
4. העבירו את התערובת לתבנית והדקו אותה עם לקקן או גב של כף.
5. אפו למשך 25-30 דק' עד להזהבה. תנו לתבנית להתקרר לחלוטין לפני שתוציאו ותחתכו למלבנים.
6. ניתן לאכול מיד, לשמור בקופסה אטומה עד שבוע בטמפרטורת חדר, עד שבועיים במקרר ועד חודשיים במקפיא.
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית בכלי אישי?
הנה מתכון ל-6 עוגות אישיות בכלים אישיים חסיני חום:
המצרכים:
========
1 כוס קמח תופח (140 גרם, אפשר כוס קמח וכפית אבקת אפייה)
1/3 כוס + כף סוכר חום (85 גרם)
1/4כוס קקאו (20 גרם)
50 גרם מחמאה מומסת
1/2 כוס חלב סויה (120 גרם)
לרוטב:
=====
1/4 כוס סוכר חום (50 גרם)
2 כפות קקאו (10 גרם)
1 כוס חלב סויה רותח (240 גרם)
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. שמים בקערה גדולה את החומרים היבשים של העוגה: קמח, סוכר, קקאו.
3. שמים את המחמאה בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה, מוסיפים את המחמאה המומסת לקערה עם הקמח יחד עם חלב הסויה.
4. מערבבים מעט רק עד לקבלת בצק אחיד.
5. משטחים את הבצק בתבנית משומנת בתרסיס שמן עד לשליש מגובה התבנית.
6. מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים סוכר חום, קקאו ומים רותחים, מוזגים בעדינות את הרוטב לתבנית, (מעל בצק השוקולד) עד שהתבנית תהיה מלאה עד חצי הגובה.
7. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות על תבנית (כדי למנוע אי נעימות במקרה של גלישה), עד שהעוגה צפה מעל הרוטב המבעבע.
8. נותנים לעוגה להתקרר 5 דקות לפני האכילה (היא הכי טעימה כשהיא חמה).
9. אפשר לפזר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה אם רוצים.
בתיאבון!
הנה מתכון ל-6 עוגות אישיות בכלים אישיים חסיני חום:
המצרכים:
========
1 כוס קמח תופח (140 גרם, אפשר כוס קמח וכפית אבקת אפייה)
1/3 כוס + כף סוכר חום (85 גרם)
1/4כוס קקאו (20 גרם)
50 גרם מחמאה מומסת
1/2 כוס חלב סויה (120 גרם)
לרוטב:
=====
1/4 כוס סוכר חום (50 גרם)
2 כפות קקאו (10 גרם)
1 כוס חלב סויה רותח (240 גרם)
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. שמים בקערה גדולה את החומרים היבשים של העוגה: קמח, סוכר, קקאו.
3. שמים את המחמאה בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה, מוסיפים את המחמאה המומסת לקערה עם הקמח יחד עם חלב הסויה.
4. מערבבים מעט רק עד לקבלת בצק אחיד.
5. משטחים את הבצק בתבנית משומנת בתרסיס שמן עד לשליש מגובה התבנית.
6. מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים סוכר חום, קקאו ומים רותחים, מוזגים בעדינות את הרוטב לתבנית, (מעל בצק השוקולד) עד שהתבנית תהיה מלאה עד חצי הגובה.
7. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות על תבנית (כדי למנוע אי נעימות במקרה של גלישה), עד שהעוגה צפה מעל הרוטב המבעבע.
8. נותנים לעוגה להתקרר 5 דקות לפני האכילה (היא הכי טעימה כשהיא חמה).
9. אפשר לפזר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה אם רוצים.
בתיאבון!
איך להכין שניצל מושלם?
הנה מתכון להכנת שניצל מושלם:
המצרכים:
=======
חזה עוף פרוס
5 כפות קמח
3 כפות קורנפלור
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית גריל עוף
1 כפית תבלין על האש
1 כפית אבקת שום
1 כפית מלח
1/3 כפיץ סודה לשתייה
קצת פחות מכוס מים קרים
לציפוי: פירורי פנקו מוזהבים
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים עד קבלת תערובת אחידה וחלקה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-10 דקות.
2. מוציאים את הבלילה מהמקרר, טובלים את חזה העוף בבלילה, לאחר מכן בפירורי הפנקו ומטגנים בשמן חם משני הצדדים.
הנה מתכון להכנת שניצל מושלם:
המצרכים:
=======
חזה עוף פרוס
5 כפות קמח
3 כפות קורנפלור
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית גריל עוף
1 כפית תבלין על האש
1 כפית אבקת שום
1 כפית מלח
1/3 כפיץ סודה לשתייה
קצת פחות מכוס מים קרים
לציפוי: פירורי פנקו מוזהבים
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים עד קבלת תערובת אחידה וחלקה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-10 דקות.
2. מוציאים את הבלילה מהמקרר, טובלים את חזה העוף בבלילה, לאחר מכן בפירורי הפנקו ומטגנים בשמן חם משני הצדדים.
איך להכין מרק אפונה וקבנוס?
הנה מתכון להכנת מרק אפונה וקבנוס של מאיה מרום, כפי שפורסם במוסף "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:
המצרכים:
=========
1 בתל גדול קצוץ
1 גזר מקולף
מעט שמן זית
500 גרם אפונה יבשה
1 כפית כמות
מעט זמן
1 נקניק קבנוס
אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים גס בצל גדול וגזר קלוף ומזהיבים בסיר במעט שמן זית.
2. מוסיפים חבילה (500 גרם) של אפונה יבשה ו-10 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומבשלים 45 דקות, עד שהאפונה רכה מאוד וכמעט הופכת לקרם.
3. מטגנים כפית גדושה של כמון במעט שמן עד שניחוח עולה ומוסיפים לסיר המרק.
4. חותכים נקניק קבנוס אחד לחתיכות קטנות ומטגנים באותה מחבת דקה - שתיים עד להזהבה. מוסיפים למרק, מערבבים ומגישים.
הנה מתכון להכנת מרק אפונה וקבנוס של מאיה מרום, כפי שפורסם במוסף "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:
המצרכים:
=========
1 בתל גדול קצוץ
1 גזר מקולף
מעט שמן זית
500 גרם אפונה יבשה
1 כפית כמות
מעט זמן
1 נקניק קבנוס
אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים גס בצל גדול וגזר קלוף ומזהיבים בסיר במעט שמן זית.
2. מוסיפים חבילה (500 גרם) של אפונה יבשה ו-10 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומבשלים 45 דקות, עד שהאפונה רכה מאוד וכמעט הופכת לקרם.
3. מטגנים כפית גדושה של כמון במעט שמן עד שניחוח עולה ומוסיפים לסיר המרק.
4. חותכים נקניק קבנוס אחד לחתיכות קטנות ומטגנים באותה מחבת דקה - שתיים עד להזהבה. מוסיפים למרק, מערבבים ומגישים.
איך מכינים קינוח גבינה פירורים ודובדבנים?
הנה מתכון לקינוח אישי של גבינה פירורים ודובדבנים:
המצרכים לקרם הגבינה:
=================
1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת "נפוליאון" 16% בטעם טבעי
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 9% תנובה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38%
לדובדבנים:
========
250 גרם דובדבנים טריים מגולענים מושרים ב-2 כפות ליקר דובדבנם או ברנדי למשך לילה שלם בקירור.
אופן ההכנה:
=========
1. מכינים את המלית: מערבבים גבינה, שמנת חמוצה, סוכר ותמצית וניל לתערובת אחידה.
2. מקפיפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים אותה לתערובת הגבינה עד לקבלת מרקם אחיד.
3. הרכבת המנה: מנחים בבסיס כל כוס 2-3 כפיות מהדובדבנים כף - שתיים מקרם הגבינה. ממשיכים לבנות שכבות של דובדבנים וגבינה עד הגובה הרצוי.
4. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות ומגישים.
לקבלת מראה מדוייק יותר ניתן לזלף את קרם הגבינה עם שקית זילוף.
הנה מתכון לקינוח אישי של גבינה פירורים ודובדבנים:
המצרכים לקרם הגבינה:
=================
1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת "נפוליאון" 16% בטעם טבעי
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 9% תנובה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38%
לדובדבנים:
========
250 גרם דובדבנים טריים מגולענים מושרים ב-2 כפות ליקר דובדבנם או ברנדי למשך לילה שלם בקירור.
אופן ההכנה:
=========
1. מכינים את המלית: מערבבים גבינה, שמנת חמוצה, סוכר ותמצית וניל לתערובת אחידה.
2. מקפיפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים אותה לתערובת הגבינה עד לקבלת מרקם אחיד.
3. הרכבת המנה: מנחים בבסיס כל כוס 2-3 כפיות מהדובדבנים כף - שתיים מקרם הגבינה. ממשיכים לבנות שכבות של דובדבנים וגבינה עד הגובה הרצוי.
4. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות ומגישים.
לקבלת מראה מדוייק יותר ניתן לזלף את קרם הגבינה עם שקית זילוף.
איך להשתמש בתנור הביתי כתנור לחם?
הנה הסבר של השף ארז קומרובסקי לשימוש בתנור הביתי כתנור לחם, כפי שפורסם בספר "סודות של שפים":
1. חממו תנור ל-220 מעלות במשך 3/4 שעה, כך שכל הדפנות יהיו חמות. אל תשתמשו ב"טורבו", אלא בחום סטאטי, מלמעלה ולמטה.
2. הכניסו לתוך התנור תבנית אפייה, לפחות 1/4 שעה לפני תחילת האפייה.
3. ממש לפני תחילת האפייה, הניחו על תחתית התנור קערת מתכת עם מים רותחים בשביל האדים. לחם צריך להיכנס לסאונה. המתינו שהקערה תתחיל להעלות אדים.
4. הגליצ'ו את כיכר הלחם בתפוחה אל התבנית המחוממת. שנייה לפני סגירת הדלת השפריצו על הכיכר מעט מים בעזרת בקבוק ספריי של עציצים. סגרו את הדלת מהר ואל תפתחו אותה בשום אופן ב-10 דקות הראשונות!
5. אחרי 10 דקות הורידו את הטמפרטורה ל-180 מעלות המשיכו באפייה לפי סוג הלחם וגודלו.
באפיית פוקאצ'ה או פיתה יש לחמם את התבנית ישירות על הגז כדי שהיא תתלהט ממש, ואז הכניסו לתנור חם ככל האפשר, בסביבות 300 מעלות, ללא קערת מים בתחתית. פיתה וכל שאר המאפים האיטלקיים אינם זקוקים ללחות.
הנה הסבר של השף ארז קומרובסקי לשימוש בתנור הביתי כתנור לחם, כפי שפורסם בספר "סודות של שפים":
1. חממו תנור ל-220 מעלות במשך 3/4 שעה, כך שכל הדפנות יהיו חמות. אל תשתמשו ב"טורבו", אלא בחום סטאטי, מלמעלה ולמטה.
2. הכניסו לתוך התנור תבנית אפייה, לפחות 1/4 שעה לפני תחילת האפייה.
3. ממש לפני תחילת האפייה, הניחו על תחתית התנור קערת מתכת עם מים רותחים בשביל האדים. לחם צריך להיכנס לסאונה. המתינו שהקערה תתחיל להעלות אדים.
4. הגליצ'ו את כיכר הלחם בתפוחה אל התבנית המחוממת. שנייה לפני סגירת הדלת השפריצו על הכיכר מעט מים בעזרת בקבוק ספריי של עציצים. סגרו את הדלת מהר ואל תפתחו אותה בשום אופן ב-10 דקות הראשונות!
5. אחרי 10 דקות הורידו את הטמפרטורה ל-180 מעלות המשיכו באפייה לפי סוג הלחם וגודלו.
באפיית פוקאצ'ה או פיתה יש לחמם את התבנית ישירות על הגז כדי שהיא תתלהט ממש, ואז הכניסו לתנור חם ככל האפשר, בסביבות 300 מעלות, ללא קערת מים בתחתית. פיתה וכל שאר המאפים האיטלקיים אינם זקוקים ללחות.
איך להכין קאפקייקס גזר ללא גלוטן?
הנה מתכון קאפקייקס גזר ללא גלוטן, עבור 12 יחידות בתבנית שקעים:
המצרכים:
=======
3 ביצים
1/2 כוס סוכר קנים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן זית
1 + 1/4 כוסות קמח טפיוקה
1 כפית אבקת אפייה
1/8 כפית מלח
מיץ מ-2 תפוזים
1/4 כפית קינמון
5 גזרים, קלופים ומגוררים
1 כוס _65 גרם) פתיתי קוקוס
אפשרות לקישוט:
============
1/2 כוס גזר גמדי
1/4 כוס מים
3 כפות סוכר קנים
למריחה: גבינת שמנת עיזים
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את שקעי התבנית בשמן זית.
2. שמים את הביצים בקערת המערבל ומקציפים לבלילה תפוחה. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את הסוכר ותמצית הווניל וממשיכים להקציף עד שהם מטמעים בבלילה.
3. שמים בקערה נפרדת את מיץ התפוזים, מוסיפים את הקינמון ומערבבים. מוסיפים את תכולת הקערה וגם את הגזר והקוקוס לקערת המערבל ומערבבים היטב, ידנית, לעיסה אחידה. יוצקים את העיסה לשקעים עד ל-3/4 מגובהם ואופים כ-30 דקות, עש שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
4. הציפוי: שמים את הגזר, המים והסוכר בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומסירים מהכיריים. מורחים גבינה על העוגות ומניחים גזר.
הנה מתכון קאפקייקס גזר ללא גלוטן, עבור 12 יחידות בתבנית שקעים:
המצרכים:
=======
3 ביצים
1/2 כוס סוכר קנים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן זית
1 + 1/4 כוסות קמח טפיוקה
1 כפית אבקת אפייה
1/8 כפית מלח
מיץ מ-2 תפוזים
1/4 כפית קינמון
5 גזרים, קלופים ומגוררים
1 כוס _65 גרם) פתיתי קוקוס
אפשרות לקישוט:
============
1/2 כוס גזר גמדי
1/4 כוס מים
3 כפות סוכר קנים
למריחה: גבינת שמנת עיזים
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את שקעי התבנית בשמן זית.
2. שמים את הביצים בקערת המערבל ומקציפים לבלילה תפוחה. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את הסוכר ותמצית הווניל וממשיכים להקציף עד שהם מטמעים בבלילה.
3. שמים בקערה נפרדת את מיץ התפוזים, מוסיפים את הקינמון ומערבבים. מוסיפים את תכולת הקערה וגם את הגזר והקוקוס לקערת המערבל ומערבבים היטב, ידנית, לעיסה אחידה. יוצקים את העיסה לשקעים עד ל-3/4 מגובהם ואופים כ-30 דקות, עש שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
4. הציפוי: שמים את הגזר, המים והסוכר בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומסירים מהכיריים. מורחים גבינה על העוגות ומניחים גזר.
איך להכין סלט תרד ותפוחי אדמה עם בצל לבן ושמן זית?
הנה מתכון נפלא של השף רפי כהן לסלט תרד ותפוחי אדמה עם בצל לבן ושמן זית, המתאים כמנת פתיחה בפסח, אך גם להזדמנויות אחרות:
המצרכים:
=========
1/2 ק"ג עלי תרד
3 תפוחי אדמה בינוניים (רצוי מסוג ראטה)
3 בצלים לבנים בינוניים
1/2 כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח
1/4 כוס מיץ לימון
מים לבישול
אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים היטב את עלי התרד ומייבשים.
2. קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים במי מלח עד לריכוך. מסננים ופורסים לפרוסות או לקוביות.
3. קולפים את הבצלים וקוצצים דק. מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומוסיפים את הבצל. מזהיבים קלות ומוסיפים את עלי התרד תוך כדי ערבוב.
4. מוסיפים את תפוחי האדמה, מיץ הלימון, מלח ופלפל שחור גרוס וממשיכים לאדות כ-2 דקות נוספות עד שכל הנוזלים נספגו. מצננים ומגישים.
הנה מתכון נפלא של השף רפי כהן לסלט תרד ותפוחי אדמה עם בצל לבן ושמן זית, המתאים כמנת פתיחה בפסח, אך גם להזדמנויות אחרות:
המצרכים:
=========
1/2 ק"ג עלי תרד
3 תפוחי אדמה בינוניים (רצוי מסוג ראטה)
3 בצלים לבנים בינוניים
1/2 כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח
1/4 כוס מיץ לימון
מים לבישול
אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים היטב את עלי התרד ומייבשים.
2. קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים במי מלח עד לריכוך. מסננים ופורסים לפרוסות או לקוביות.
3. קולפים את הבצלים וקוצצים דק. מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומוסיפים את הבצל. מזהיבים קלות ומוסיפים את עלי התרד תוך כדי ערבוב.
4. מוסיפים את תפוחי האדמה, מיץ הלימון, מלח ופלפל שחור גרוס וממשיכים לאדות כ-2 דקות נוספות עד שכל הנוזלים נספגו. מצננים ומגישים.
איך להכין עוגת תפוחים מהירה כשרה לפסח?
הנה מתכון לעוגת תפוחים מהירה כשרה לפסח:
המצרכים לעוגה:
=============
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
3/4 כוס קמח מצה מנופה
4 תפוחים מקולפים ופרוסים (חמוצים)
המצרכים לציפוי:
=============
1/3 כוס אגוזים
1/2 כוס סוכר
2 כפיות קינמון
אופן ההכנה:
==========
בקערה בינונית, הקציפו את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית.
הוסיפו את הקמח וערבבו היטב. שפכו חצי מהתערובת לתוך תבנית עגולה.
הניחו מעל חצי מכמות התפוחים וכסו עם שארית התערובת. ושוב מלמעלה את שארית התפוחים.
אפו בחום בינוני במשך כ1.5 שעות.
ערבבו את הקינמון והאגוזים, ופזרו על העוגה לאחר שהוצאה מהתנור.
הנה מתכון לעוגת תפוחים מהירה כשרה לפסח:
המצרכים לעוגה:
=============
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
3/4 כוס קמח מצה מנופה
4 תפוחים מקולפים ופרוסים (חמוצים)
המצרכים לציפוי:
=============
1/3 כוס אגוזים
1/2 כוס סוכר
2 כפיות קינמון
אופן ההכנה:
==========
בקערה בינונית, הקציפו את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית.
הוסיפו את הקמח וערבבו היטב. שפכו חצי מהתערובת לתוך תבנית עגולה.
הניחו מעל חצי מכמות התפוחים וכסו עם שארית התערובת. ושוב מלמעלה את שארית התפוחים.
אפו בחום בינוני במשך כ1.5 שעות.
ערבבו את הקינמון והאגוזים, ופזרו על העוגה לאחר שהוצאה מהתנור.
איך להכין ריבת ורדים?
הנה מתכון להכנת ריבת ורדים:
המצרכים:
=======
2 כוסות דחוסות כלי ורדים אדומים (יש להקפיד שלא יהיו מרוססים)
2 כוסות סוכר
מיץ מלימון אחד
1.5 כוסות מים
אופן ההכנה:
=========
1. מניחים את הורדים בסיר רחב, מוסיפים מיץ הלימון ושתי חתיכות יפות מקליפת הלימון.
2. מפזרים את הסוכר בסיר ויוצקים את המים.
3. מבשלים על אש בינונית - נמוכה עד להמסת הסוכר.
4. מגבירים לאש בינונית ומבשלים עד להסמכת הריבה. מדי פעם מערבבים בעזרת כף עץ.
5. מוציאים את קליפות הלימון ומעבירים לצנצנות מעוקרות.
6. רצוי לשמור את הריבה במקרר.
הנה מתכון להכנת ריבת ורדים:
המצרכים:
=======
2 כוסות דחוסות כלי ורדים אדומים (יש להקפיד שלא יהיו מרוססים)
2 כוסות סוכר
מיץ מלימון אחד
1.5 כוסות מים
אופן ההכנה:
=========
1. מניחים את הורדים בסיר רחב, מוסיפים מיץ הלימון ושתי חתיכות יפות מקליפת הלימון.
2. מפזרים את הסוכר בסיר ויוצקים את המים.
3. מבשלים על אש בינונית - נמוכה עד להמסת הסוכר.
4. מגבירים לאש בינונית ומבשלים עד להסמכת הריבה. מדי פעם מערבבים בעזרת כף עץ.
5. מוציאים את קליפות הלימון ומעבירים לצנצנות מעוקרות.
6. רצוי לשמור את הריבה במקרר.
איך להכין כבד קצוץ עם חצילים?
הנה מתכון לכבד קצוץ עם חצילים:
המצרכים:
=======
שמן, לטיגון חצי עמוק
500 גרם כבדי עוף
חציל גדול, מקולף וחתוך לקוביות
1 בצל קצוץ
5-4 שיני שום
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
פפריקה חריפה (אם רוצים)
פרוסות עגבנייה ובצל ירוק קצוץ, לקישוט
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הכבדים עד שהם משנים את צבעם.
2. מוציאים לצלחת ומוסיפים לשמן במחבת חצילים ובצל. מטגנים עד להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת. מוציאים ומצננים.
3. טוחנים הכל יחד במעבד מזון בלחיצות קצרות (פולסים), עד שמתקבל רסק גס (לא מחית חלקה). מוסיפים מלח ופלפל שחור, לפי הטעם, ואם רוצים גם פפריקה חריפה.
4. מגישים עם פרוסות עגבנייה ובצל ירוק.
הנה מתכון לכבד קצוץ עם חצילים:
המצרכים:
=======
שמן, לטיגון חצי עמוק
500 גרם כבדי עוף
חציל גדול, מקולף וחתוך לקוביות
1 בצל קצוץ
5-4 שיני שום
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
פפריקה חריפה (אם רוצים)
פרוסות עגבנייה ובצל ירוק קצוץ, לקישוט
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הכבדים עד שהם משנים את צבעם.
2. מוציאים לצלחת ומוסיפים לשמן במחבת חצילים ובצל. מטגנים עד להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת. מוציאים ומצננים.
3. טוחנים הכל יחד במעבד מזון בלחיצות קצרות (פולסים), עד שמתקבל רסק גס (לא מחית חלקה). מוסיפים מלח ופלפל שחור, לפי הטעם, ואם רוצים גם פפריקה חריפה.
4. מגישים עם פרוסות עגבנייה ובצל ירוק.
איך להוריד את לחץ הדם בדרכים טבעיות?
הנה דרכים להורדת לחת הדם ללא תרופות:
מעבר לתזונה על בסיס הצומח, לפחות סלא אחד ביום
שתיית מיץ סלק
אכילת רימון
הוסיפו לתזונה מזון עשיר באשלגן
הוסיפו לתזונה מזון עשיר במגנזיום
הקפידו על 3 מנות דגנים מלאים מדי יום
הוסיפו לתפריט היומי שתי כפות זרעי פשתן
הפחיתו למינימום את צריכת האלכוהול
הימנעו לחלוטין ממזון מעובד
הימנעו ממשקאות דיאטתיים
שתו שייק ירוק בתוספת ספירולינה
שתו רק כוס קפה אחת ביום
הקפידו על פעילות גופנית קבועה
החשפו לשמש במינון נכון
הקפידו על שעות שינה
תרגלו מדיטציה
נשמו עמוק ולאט כמה פעמים ביום
עשו מקלחת חמה של רבע שעה מדי יום
הימנעו מעישון
הקפידו על משקל תקין
הנה דרכים להורדת לחת הדם ללא תרופות:
מעבר לתזונה על בסיס הצומח, לפחות סלא אחד ביום
שתיית מיץ סלק
אכילת רימון
הוסיפו לתזונה מזון עשיר באשלגן
הוסיפו לתזונה מזון עשיר במגנזיום
הקפידו על 3 מנות דגנים מלאים מדי יום
הוסיפו לתפריט היומי שתי כפות זרעי פשתן
הפחיתו למינימום את צריכת האלכוהול
הימנעו לחלוטין ממזון מעובד
הימנעו ממשקאות דיאטתיים
שתו שייק ירוק בתוספת ספירולינה
שתו רק כוס קפה אחת ביום
הקפידו על פעילות גופנית קבועה
החשפו לשמש במינון נכון
הקפידו על שעות שינה
תרגלו מדיטציה
נשמו עמוק ולאט כמה פעמים ביום
עשו מקלחת חמה של רבע שעה מדי יום
הימנעו מעישון
הקפידו על משקל תקין
איך להכין קציצות (בולט) לקוסקוס?
הנה המתכון של סבתא אינס לבולט, אותן קציצות נהדרות שאוכלים יחד עם הקוסקוס:
המצרכים:
========
1/4 ק"ג עוף או בקר טחון
2-3 בצלים מקולפים, מגורדים בפומפייה ומסוננים
חופן פטרוזיליה קצוצה
3-4 פרוסות לחם לבן או שחור
1 עגבנייה מגורדת
1 ביצה
פלפל, מלח שחור, כורכום
תפוחי אדמה לפי הצורך
אופן ההכנה:
==========
1. מסננים את הבצל והפטרוזיליה משאריות נוזלים.
2. מערבבים בקערה היטב את כל החומרים חוץ מתפוחי האדמה.
3. קולפים את תפוחי האדמה ואח"כ בעזרת קולפן פורסים פרוסות דקיקות מתפוחי האדמה הקלופים.
4. יוצרים מתערובת הבשר כדורים קטנים ועוטפים כל אחד מהם בשלוש - ארבע פרוסות תפוחי אדמה.
5. מגלגלים את כדורי הבשר העטופים בקמח, אחר כך בביצה, מטגנים קלות במעט שמן עד שמתקבל צבע זהוב ואז מעבירים לסיר עם רוטב.
6. בסיר קטן שמים קופסת רוטב עגבניות, קצת מים, מעט מלח ופפריקה מתוקה, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
ניתן להקפיא את הקציצות לפני הבישול ולבשל רק לפני ההגשה.
הנה המתכון של סבתא אינס לבולט, אותן קציצות נהדרות שאוכלים יחד עם הקוסקוס:
המצרכים:
========
1/4 ק"ג עוף או בקר טחון
2-3 בצלים מקולפים, מגורדים בפומפייה ומסוננים
חופן פטרוזיליה קצוצה
3-4 פרוסות לחם לבן או שחור
1 עגבנייה מגורדת
1 ביצה
פלפל, מלח שחור, כורכום
תפוחי אדמה לפי הצורך
אופן ההכנה:
==========
1. מסננים את הבצל והפטרוזיליה משאריות נוזלים.
2. מערבבים בקערה היטב את כל החומרים חוץ מתפוחי האדמה.
3. קולפים את תפוחי האדמה ואח"כ בעזרת קולפן פורסים פרוסות דקיקות מתפוחי האדמה הקלופים.
4. יוצרים מתערובת הבשר כדורים קטנים ועוטפים כל אחד מהם בשלוש - ארבע פרוסות תפוחי אדמה.
5. מגלגלים את כדורי הבשר העטופים בקמח, אחר כך בביצה, מטגנים קלות במעט שמן עד שמתקבל צבע זהוב ואז מעבירים לסיר עם רוטב.
6. בסיר קטן שמים קופסת רוטב עגבניות, קצת מים, מעט מלח ופפריקה מתוקה, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
ניתן להקפיא את הקציצות לפני הבישול ולבשל רק לפני ההגשה.
