» «
עוגת בננה
איך להכין עוגת בננה בריאה?



הנה מתכון לעוגת בננות בריאה:

לקערה גדולה מכניסים את המצרכים הבאים:
=================================
חצי כוס שמן קנולה

כוס קמח תופח

כוס סוכר חום

שתי ביצים

חבילת שוקולד מריר 70 אחוזים (ממיסים במיקרו עם חצי כוס חלב)

כף קינמון


ההכנה:
======
מערבבים את הכל היטב עם כף (מניסיון זה מתערבב מעולה, אין צורך בבלנדר).

מוסיפים 5-6 בננות רכות במיוחד.

מערבבים את הכל עם כף גדולה ומועכים תוך כדי עם הבננות (כך שנשארות חתיכות).

בתוך תבנית של אינגליש קייק (ארוכה וצרה) אפשר לפזר שוקולד צ'יפס מעל.

מכניסים ל-40 דק' בתנור, על חום של 180 מעלות.


ערכים תזונתיים: כ 300 קל' לפרוסה שיש בה חלבונים, פחמימות, שומנים בריאים ואשלגן (מהבננה!)

לבריאות!
המבורגר
אפשר מתכון מהיר להמבורגר לא יקר?


הנה מתכון להמבורגר טוב, יותר זול מג'אנק פוד ובריא הרבה יותר ממנו:

1. ערבבו היטב לתערובת את המרכיבים הבאים:

חצי קילו בשר בקר טחון (או עוף, לנמנעים מבשר אדום)

חצי כוס מי סודה

בצל קצוץ

פטרוזיליה

פלפל לבן טחון

מעט מלח, לפי הטעם

2. הכינו כדורים ושטחו אותם להמבורגר בעובי של 7-8 מ"מ

3. חממו במחבת (רצוי מחבת ברזל) מעט שמן

4. הכניסו את ההמבורגרים לצליה של 2 דקות מכל צד וזהו (לא כדאי יותר - שיישארו עסיסיים ובריאים יותר).


איך להגיש:
=========

1. הכניסו לתוך לחמניה ומרחו עליהם, לפי הטעם והבריאות, מעט קטשופ, מיונז וחרדל.

2. הוסיפו פרוסה של עגבניה וחתיכת חסה.


בתיאבון!
עוגת אגוזים
איך להכין עוגת אגוזים כשרה לפסח?



הנה מתכון לעוגת אגוזים כשרה לפסח:

המצרכים:
========
100 גרם אגוזי לוז קלופים

50 גרם אגוזי המלך קלופים

25 גרם אגוזי שקד לבנים קלופים

3 חלמונים

3 חלבונים

100 גרם אבקת קקאו

150 גרם סוכר

1 כף חמאה

1 כף קמח מצה

אופן ההכנה:
===========
1. קולים קלות (אפשר במחבת) את האגוזים והשקדים (להקפיד שלא ישחימו).

2. טוחנים אותם דק במעבד מזון (מוסיפים סוכר בהדרגה), מעבירים את התערובת לקערה.

3. מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים היטב. מוסיפים את החלמונים ומערבבים.

4. מקציפים את החלבונים היטב עד לקבלת קצף יציב ומוסיפים אותם לתערובת.

5. משמנים בחמאה תבנית קפיצית (24 או 26), מוסיפים לתבנית המשומנת את הקמח מצה (מנערים עד שהקמח מצה יצפה את החמאה), מעבירים את התערובת לתבנית ואופים חצי שעה על חום של 150 מעלות.

בתאבון (:
שמרים
על מה להקפיד באפייה עם שמרים?


הנה טיפים של "שמרית" לאפייה עם שמרים:

1. בדיקת טריות - יש לוודא בנקודת המכירה וגם לפני השימוש בבית, שתאריך פג תוקף של ה"שמרית" לא עבר.

2. אחסון - שמרית, שקית או קובייה יש לאחסן רק במקרר.

3. שימוש נכון - שמרית בגרגרים מוסיפים ישירות לקמח. קוביית שמרים ממסים ב-1/2 כוס חלב או מים. חשוב לא לשכוח להוריד את כמות הנוזלים מזו שבמתכון.

4. לישה מתאימה - לאחר הכנסת החומרים לקערת המערבל (ללא מגע ישיר של השמרית עם המלח), לשים במהירות אטית ומוסיפים בהדרגה את הנוזלים. מגבירים את מהירות הלישה עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות. בסיום הלישה מותחים פיסת בצק קטנה בעדינות לכל הכיוונים: בצק שאינו נקרע נלוש היטב. במידה והבצק נקרע יש ללוש עוד מספר דקות.

5. הארכת טריות המאפה - שימוש במשפר אפייה, מאריך את טריות המוצר האפוי במספר ימים.

6. השפעות טמפרטורה - מומלץ להוציא חומרי גלם מהמקרר כשעתיים לפני השימוש (קמח, חמאה, ביצים, חלב וכו) טמפרטורת הבצק משפיעה רבות על קצב תפיחת השמרים.

7. מתכון חלבי או פרווה - לקבלת מתכון פרווה יש להחליף חלב במים וחמאה במרגרינה, ממרח שוקולד חלבי בממרח פרווה.

8. הפיכת מתכון עם סוכר למתכון ללא סוכר- ניתן להשתמש במוצר "כמו סוכר" ע"פ הוראות היצרן.

9. החלפת קמח לבן בקמח מלא - החלפת 1 ק"ג קמח לבן ב-1 ק"ג קמח מלא מחייבת הוספת 3/4 כוס נוזלים למתכון (300 מ"ל)

תזונה

חרוסת
איך להכין סוכריות חרוסת בשוקולד לבן?




הנה מתכון של קרין גורן לסוכריות חרוסת בשוקולד לבן כפי שפורסם במוסף סגנון של עיתון "מעריב" באפריל 2009:



חומרים ל-30 סוכריות:
=================

לחרוסת:
=======
1 חב' תמרים מגולענים בוואקום (500 גרם)

2 כפות דבש

2 כפות שמן

1/2 כוס יין אדום מתוק

1 כוס אגוזי מלך קצוצים

1 כוס קוקוס

1 כפית קינמון

קמצוץ ציפורן (לא חובה)



למקלות:
=======
30 מקלות קינמון קצרים

לציפוי שוקולד לבן:
==============
300 גרם שוקולד לבן

2 כפות שמן


אופן ההכנה:
==========

1. שמים בקערה את כל חומרי החרוסת ולשים בידיים לתערובת אחידה ולא דביקה (אם התערובת יבשה מדי מוסיפים עוד יין מתוק, אם היא דביקה מדי מוסיפים עוד קוקוס).

2. בידיים רטובות מגלגלים את התערובת לכדורים בגודל עגבניית שרי ונועצים על מקל קינמון. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים עד להתקשות (שעתיים-שלוש).

3. ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים.

4. טובלים את הסוכריות הקפואות בשוקולד ומעמידים על מגש מרופד בנייר אפייה. השוקולד יתקשה בתוך דקות. מומלץ לחזור על הציפוי פעמיים, למראה צחור וכיסוי מלא. שומרים במקרר עד ההגשה.

5. להגשה מרשימה במיוחד מומלץ למלא קערה יפה בהמון קוקוס, ולהעמיד בתוכו את הסוכריות.

בתיאבון!
עצירות
איך להימנע מעצירות בפסח?


הנה מספר דרכים להתמודד עם עצירות בחג הפסח הנובעת מאכילת מצות ומאכלים עם קמח מצה:

1. שתיית שתי כוסות מים חמים על הבוקר, על קיבה ריקה

2. לאחר שתיית המים יש לשתות מיץ מחצי לימון בתוספת שתי כפות שמן זית המסייע לניקוי הכבד ושימון הצנרת הפנימית

3. להרבות בשתיית מים במהלך כל היום

4. להעשיר את התזונה בסיבים תזונתיים, השומרים על כשרות בחג יוכלו לעשות זאת בעזרת פירות וירקות

5. אכילת שזיפים מיובשים, דבלים (תאנים מיובשות) או שתיית חליטות שהושרו בהם הפירות הללו

6. טיפים נוספים העשויים לסייע ניתן למצוא בתגית "עצירות, תזונה"
שניצלונים
איך להכין שניצלונים בשומשום?


הנה מתכון לשניצלונים בשומשום האהוב מאד על ילדים, אך מתאים גם למבוגרים:

המצרכים:
========
1 ק"ג חזה עוף חתוך לפרוסות מאורכות

4 ביצים

שום כתוש

חרדל

רוטב צ'ילי

קמח

שומשום

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
==========
1. להניח זו לצד זו שלוש קערות, האחת עם קמח, השנייה עם הביצים וכל התבלינים והשלישית עם השומשום.

2. לחמם שמן קנולה במחבת.

3. לטבול את השניצלונים לפי הסדר בקמח, בביצים ובשומשום, להנמיך את האש ולטגן עד להזהבה.

4. להניח מספר דקות על נייר סופג ולהעביר לכלי הגשה.

בתיאבון!
טורט אגוזים
איך להכין עוגת טורט אגוזים לפסח?


הנה מתכון לעוגת טורט אגוזים לפסח, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" בשנת 2000:

המצרכים לתבנית בקוטר 26:
=====================
6 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

150 גרם שוקולד מריר

150 גרם אגוזי מלך טחונים דק

3 כפות קמח מצה

לקרם:
=====
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפות קקאו

2 כפות סוכר

2 כפות חלב

1/2 כפית קפה נמס

לקישוט:
=======
שוקולד מריר מגורר, או אגוזים קצוצים, או שניהם

אופן ההכנה:
==========
1. מתחילים בהכנת הקרם: מבשלים את כל המרכיבים בסיר תוך בחישה מתמדת, עד לנקודת הרתיחה. מצננים ומאחסנים במקרר למשך לילה.

2. למחרת מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית. טורפים את החלמונים עם הסוכר, מגררים את השוקולד על פומפיה גסה ומוסיפים לבלילה.

3. מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מוסיפים בעדינות את האגוזים והקמח ומאחדים עם בלילת החלמונים בתנועת קיפול. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ-45 דקות, או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון.

4. מקציפים את הקרם הקר ומורחים על העוגה. אם רוצים מקשטים בשוקולד, באגוזים , או בשניהם.


לחץ דם
איך להוריד לחץ דם גבוה?



הנה 10 תרופות סבתא להורדת לחץ דם:

1. אכילת 1-2 שיני שום ביום.

2. לחתוך עלי זית ולשים את החתיכות בתוך כוס עם מים רתוחים. יש להמתין עד שהתה יתקרר ולשתות אותו. ניתן להוסיף דבש לשיפור הטעם.

3. שתיית תה ירוק בלגימות קטנות.

4. לחתוך חתוך פיסת לימון ולמצוץ אותה או לשתות מיץ לימון טבעי טרי.

5. לעשות הליכה של 20-30 דקות כל יום.

6. לסחוט בצל ולערבב את המיצים עם כמות שווה של דבש. לאכול 1-2 כפות מהעיסה כל יום למשך כמה ימים.

7. אם אתם במשקל עודף וסובל מלחץ דם גבוה, מומלץ להוריד ממשקלכם.

8. יש לשתות המון מים כל יום.

9. לאכול בריא, וודאו שאתם אוכלים סלט כל יום.

10. הוסיפו שיבולת שועל לתפריט היומי.
אפשר לקבל מתכון לפיצה טעימה?


הנה מתכון מצוין להכנת פיצה:

המצרכים לבצק:
=============
2.5 כוסות קמח

1 כף שמרים יבשים

1/4 כוס שמן (אפשר זית)

1/2 כפית אבקת שום או שום כתוש (לא הכרחי)

1 כף מלח

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב הכל יחד במיקסר בעזרת זרוע לישה. אם אין מיקסר מתאים לערבב הכל ידני אחרי הוספה של כל מצרך לפי הסדר שהמצרכים כתובים.

2.להוסיף בין כוס לשתיים וחצי כוסות מים פושרים. להוסיף בשני המצבים בהדרגה עד ליצירת בצק חלק.

3. להתפיח במקום חמים עד שהבצק הכפיל את ניפחו.

4. לחלק את הבצק לשני כדורים, לשטח כל כדור לעלה בעבי 1 ס"מ ולהניח בתבנית אפיה,ולהתפיח שוב לתפיחה קלה עד להכפלת הנפח.

5. למרוח את הרוטב המועדף, לפזר גבינה צהובה ואת התוספת המועדפת.
לאפות בחום גבוה (210 מעלות צלזיוס).

6 רעיון לרוטב:
רסק עגבניות (אפשר טרי ע"י ריסוק עגבנייה בפומפייה וסינונה)

1 כף קטשופ

1 שן שום כתושה או רבע כפית אבקת שום

מלח, פלפל, אורגנו יבש ושמן זית
איך להכין עוגת גבינה כשרה לפסח?



הנה מתכון לעוגת גבינה מצוינת לכל ימות השנה וגם לפסח:

המצרכים:
========
3 גביעי גבינה לבנה 5%

6 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

1 חבילה סוכר וניל

2 כפות קורנפלור

1 חבילה פודינג אינסטנט וניל

3/4 כוס חלב

1 חבילה שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב ביד: גבינה לבנה, חלמונים, סוכר וניל, 1/4 כוס סוכר, 2 כפות קורנפלור ושתי כפות פודינג וניל.

2. במיקסר מקציפים חלבונים ו-3/4 כוס סוכר.

3. מוסיפים את הקצף לתערובת הגבינה.

4. אופים בחום בינוני (160 מעלות) 40-50 דקות ומניחים לעוגה להתקרר בתנור.

5. כשהעוגה קרה מוציאים אותה מהתנור ומכינים את הציפוי: מקציפים שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב, 2 כפיות סוכר וכל מה שנשאר מהפודינג ומורחים על העוגה.

הערה: העוגה מצוינת ומתאימה לכל ימות השנה ולא רק לפסח.

בתיאבון!
איך להכין גלילי מצות ממולאים (בלינצ'ס) ?


הנה מתכון לגלילי מצות ממלואים:

המצרכים:
=======
4 מצות

שמן לטיגון

למילוי:
=====
2 ביצים

1/2 ק"ג גבינה לבנה רכה

מלח, פלפל שחור לפי הטעם

1 כף פטרוסלינון קצוץ

לציפוי:
=====
2 ביצים טרופות (בצלחת עמוקה)


אופן ההכנה:
=========
1. הרטיבו את המצות בזרם מים מהברז, עטפו במגבת והשהו עד שתתרככנה ותהיינה גמישות.

2. לערבב את חומרי המילוי.

3. לחלק כל מצה ל-2 ולמלא.

4. להכניס לצלחת הציפוי את הגלילה המוכנה.

5. לטגן בשמן חם עד שיזהיבו מכל הצדדים.

הערה: אפשר להכין גלילי מצות עם סוגים אחרים של מילוי כגון: מחית תפו"א, כבד קצוץ, שאריות בשר טחונות, ירקות מבושלים, ועוד.
איך להכין את ההמבורגר של חיים כהן?


הנה מתכון להמבורגר של חיים כהן:

המצרכים:
========
400 גרם אונטר-ריב

400 גרם כתף

200 גרם שפונדה

אופן ההכנה:
==========
1. טוחנים את הבשר פעם אחת, שמים בקערה, מוסיפים 1 כף מים, מלח ופלפל.

2. לשים את תערובת הבשר עם הידיים במשך כמה דקות, על מנת שהחלבון המופרש בעת הלישה ידביק את הבשר ויעניק אווריריות לקציצה.

3. יוצרים 4 קציצות גדולות ועבות, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.

הצלייה:
======
1. מחממים מחבת רגילה או מחבת פסים עם מעט שמן.

2. כשהמחבת חמה ממש, מניחים עליה את ההמבורגר וצולים אותו במשך כמה דקות עד שחלקו התחתון חום ופריך. הופכים את הקציצה בעזרת מרית וצולים עד שהצד השני שחום גם הוא.

3. מגישים בתוך לחמניית המבורגר טרייה וצלויה קלות.

תוספות אפשריות: חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ, טבעות בצל, ריבת בצל, חרדל, מיונז, קטשופ, טבסקו וביצת עין.
איך להכין מרק שעועית?



הנה מתכון למרק שעועית:

המצרכים:
=======

3 כוסות (500 גרם) שעועית שהושרתה במים לילה שלם, מסוננת מהמים

10 כוסות ציר עוף או בשר (או כתחליף 10 כוסות מים רותחים בתוספת שתי כפות אבקת מרק בצל ושתי כפות אבקת מרק עוף)

1 בצל גדול מקולף וקצוץ

2 גזרים קלופים חתוכים

3 גבעולי כרפס חתוכים לחתיכות בגודל 3 ס"מ

3 עגבניות אדומות ובשלות, חתוכות לריבועים קטנים

2 כפות גדושות רסק עגבניות

6 כפות שמן זית

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית סוכר

4 עלי בזיליקום

לקישוט: עלי פטרוזיליה ובזיליקום


אופן ההכנה:
=========

- להניח את השעועית בסיר גבוה ורחב ולצקת עליה את המים, להביא לרתיחה על אש בינונית ולהסיר את הקצף.

- להוסיף את שטר החומרים, לערבב היטב ולהרתיח שוב, להנמיך את האש ולבשל בין שעתיים לשלוש עד שהשעועית מתרככת.

- להגיש חם בעיטור עלי פטרוזיליה או בזילקום ובתוספת לחם, רצוי כפרי.



איך להכין סופגניות פרמזן מלוחות?



הנה מתכון של הלה אלפרט לסופגניות אשל ופרמזן, כפי שפורסם במוסף שישבת של "ישראל היום" בנובמבר 2013:

המצרכים:
=======
2 כוסות קמח תופח

1 כף סוכר

1/8 כפית מלח

2 גביעי אשל

2 ביצים

4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק מאוד

2 כפות גבינת פרמזן טחונה דק

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
===========
1 מנפים את הקמח לתוך קערה.

2. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.

3. מוסיפים את האשל, הביצים, הפטרוזיליה והפרמזן ומערבבים במיקסר.

4. מחממים את השמן, אבל נזהרים שלא יתחיל לעשן.

5. צרים את הסופגניות בעזרת שתי כפות: לוקחים כף מהבלילה, ובעזרת כף נוספת מחליקים לסיר.

6. מטגנים כשתי דקות עד שהסופגניות מקבלות צבע זהוב כהה והופכים בעזרת מזלג, כששני הצדדים זהובים מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין בבית חומץ בן יין?



כך תכינו בעצמכם חומץ בן יין:

החומרים:
========
יין אדום או לבן בכמות הרצויה.

אופן ההכנה:
==========
1. מעבירים את היין לצנצנת בעלת פתח רחב, מכסים בבד נושם ומהדקים בגומיה.

2. מאחסנים במקום חמים ומאוורר ללא שמש ישירה.

3. מערבבים פעם ביום בחוזקה, בעזרת כף כדי לחשוף את היין לחמצן.

4. בתוך מספר שבועות היין יתחיל להחמיץ. בהדרגה יהפוך חומץ בן יין.

5. כשהחומץ מוכן מעבירים אותו לבקבוק. הוא יהיה עשיר ומורכב יותר מחומץ בן יין תעשייתי.


הערות:
======
- התהליך פשוט מאחר ומשתמשים כבר ביין. מגיעים היישר לשלב פירוק האלכוהול לחומץ.

- רצוי שהיין יהיה בעל 10-11 אחוזי אלכוהול ולא יותר.

- יין חזק יותר לא יאפשר לבקטריות הרצויות להתפתח.

בהצלחה!
איך להכין צ'יפס ירקות קראנצ'י?


הנה מתכון לצ'יפס ירקות קראנצ'י, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" במרץ 2016:

המצרכים:
========
2 בטטות בקליפתן, שטופות היטב ויבשות

4 תפוחי אדמה לבנים, בקליפתם, שטופים ויבשים

2 סלקים בינוניים, קלופים

2 לפתות בקליפתן, שטופות ויבשות

1 שורש סלרי קלוף

תרסיס שמן זית אן קנולה

מלח

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

2. פורסים את הירקות דק ככל האפשר (לא יותר מ-2.5 מ"מ) ומנגבים את הפרוסות היטב במגבת נקייה. מניחים בתבניות, כל ירק בנפרד. מרססים בשמן את הפרוסות.

3. אופים כ-10 דקות, עד שהירקות מזהיבים ושוליהם משחימים (אין צורך להפוך).

4. מוצאים, בוזקים מעט מלח ומגישים.

שומרים עד יומיים בכלי אטום.


איך לבשל אורז מלא בלי ריח וטעם לוואי?



על היתרונות של אכילת אורז מלא במקום אורז רגיל, אין צורך להרחיב את הדיבור, נכון? כולנו יודעים שזה בריא יותר. הבעיה היא, שלרבים מאתנו זה הרבה פחות טעים מהאורז הלבן! משום מה יש באורז המלא איזה מין טעם לוואי, ואפילו קצת ריח לא הכי מזמין. הדרך להיפטר מהריח וטעם הלוואי היא להשרות את האורז במים במשך לילה שלם לפני הבישול. למחרת, שופכים את המים, רוחצים את האורז היטב, מסננים אותו - וממשיכים בבישול לפי המתכון.
מתקבל אורז רך וטעים, ללא שמץ של ריח או טעם לא טובים.
אפשר מתכון לריבועי תפוחים כשרים לפסח?
רוצים מתכון להכנת ריבועי תפוחים לפסח? - הנה:


המצרכים:
========
1/2 כפית מלח

1/2 כוס שמן בוטנים

1 כוס קמח מצה

מיץ מלימון 1 סחוט

3 ביצים מופרדות

2 תפוחים גדולים חתוכים לפרוסות דקות ללא גרעינים

1 כוס סוכר וקינמון לפי הטעם מעורבב.


הוראות הכנה:
=========
1. ערבבו את הסוכר,מלח וקמח המצה. הוסיפו חלמונים, שמן ומיץ.

2. בקערה נפרדת הקציפו את החלבונים, והוסיפו לתערובת החלמונים.

3. שיפכו חצי מהתערובת לתבנית מלבנית גדולה, כסו בפרוסות התפוחים, ו"פזרו" את שארית התערובת על התפוחים.

4. אפו בחום של כ190 מעלות למשך 45 דקות, קררו לחלוטין וחיתכו לקוביות.

בתאבון!
איזה אוכל להכין ליום הולדת - לילדים ולהורים?



עם ה"גדולים" פחות קשה. ילדודס בגיל חמש. אינם אוכלים כל דבר. הנה כמה רעיונות פרווה:

כדורי פלאפל

סיגרים ופסטלים (תפו"א)

בורקסים (גבינה או תפו"א או גם וגם)

רצועות ירקות, אפשר בכוסות גבוהים (מלפפונים, גזר, גמבה וכו)

ממרחים - חומוס, טחינה, חצילים

רבעי פיתות ריקות שימרחו וימלאו לטעמם

גבינות לבנות רכות בטעמים (פפריקה, זעתר, שום)

פשטידה או שתיים (פטריות, תפוחי אדמה, גרגירי תירס)

מלאווח של נועלה

פיצות

מקלות לחם

קרקרים..נשנושים בטעמים

סלטים - (טונה, תפו"א, ירקות, ביצים)

עוגה

גלידה

סלט פירות
איזה 10 דרכים יש כדי להתגבר על עצירות קשה בצורה טבעית?



הנה 10 דרכים להתגבר על עצירות קשה בצורה טבעית:

1. שתייה מרובה (עד 12 כוסות ביום), בעיקר של מים וחליטות צמחים.

2. הוספת 4-5 ירקות טריים או מבושלים לתפריט היומי.

3. מעבר לדגנים מלאים בסוגי המזון השונים (לחם, קטניות, דייסות ועוד).

4. הוספת יוגורט או מוצרים פרוביוטים לתזונה.

5. אכילת שני שזיפים מיובשים או שתיית מיץ שזיפים לפני השינה מדי יום.

6. הוספת זרעי פשתן לתזונה (מתאים ליוגורט, דייסות וסלטים).

7. למצבי קיצוניים של עצירות ניתן לאכול כף או שתיים של עיסת תמרהינדי.

8. ללכת לשירותים כשמרגישים צורך ולא להתאפק.

9. להקפיד על פעילות גופנית האהובה עליכם בצורה סדירה.

10. עיסוי הבטן בתנועות סיבוביות עם כיוון השעון.
איך להכין ולשדרג תפוח אדמה במדורה?
איך להכין עוגיות פרג טבעוניות?
איך להכין קציצות פרסה צמחוניות?
איפה מומלץ לאכול חומוס במזרח ירושלים?
איך להכין פלפלים ממולאים בסיר לבישול אטי?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.