שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איזה 10 דרכים יש כדי להתגבר על עצירות קשה בצורה טבעית?
הנה 10 דרכים להתגבר על עצירות קשה בצורה טבעית:
1. שתייה מרובה (עד 12 כוסות ביום), בעיקר של מים וחליטות צמחים.
2. הוספת 4-5 ירקות טריים או מבושלים לתפריט היומי.
3. מעבר לדגנים מלאים בסוגי המזון השונים (לחם, קטניות, דייסות ועוד).
4. הוספת יוגורט או מוצרים פרוביוטים לתזונה.
5. אכילת שני שזיפים מיובשים או שתיית מיץ שזיפים לפני השינה מדי יום.
6. הוספת זרעי פשתן לתזונה (מתאים ליוגורט, דייסות וסלטים).
7. למצבי קיצוניים של עצירות ניתן לאכול כף או שתיים של עיסת תמרהינדי.
8. ללכת לשירותים כשמרגישים צורך ולא להתאפק.
9. להקפיד על פעילות גופנית האהובה עליכם בצורה סדירה.
10. עיסוי הבטן בתנועות סיבוביות עם כיוון השעון.
הנה 10 דרכים להתגבר על עצירות קשה בצורה טבעית:
1. שתייה מרובה (עד 12 כוסות ביום), בעיקר של מים וחליטות צמחים.
2. הוספת 4-5 ירקות טריים או מבושלים לתפריט היומי.
3. מעבר לדגנים מלאים בסוגי המזון השונים (לחם, קטניות, דייסות ועוד).
4. הוספת יוגורט או מוצרים פרוביוטים לתזונה.
5. אכילת שני שזיפים מיובשים או שתיית מיץ שזיפים לפני השינה מדי יום.
6. הוספת זרעי פשתן לתזונה (מתאים ליוגורט, דייסות וסלטים).
7. למצבי קיצוניים של עצירות ניתן לאכול כף או שתיים של עיסת תמרהינדי.
8. ללכת לשירותים כשמרגישים צורך ולא להתאפק.
9. להקפיד על פעילות גופנית האהובה עליכם בצורה סדירה.
10. עיסוי הבטן בתנועות סיבוביות עם כיוון השעון.
איך להכין טארט תפוחים ופירורים טבעוני?
הנה מתכון לטארט תפוחים ופירורים טבעוני לתבנית בקוטר 28:
חומרים לבצק:
===========
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה רכה
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
60 גרם רסק תפוחים לא ממותק (תפוח בינוני)
3 כפות מים
קורט מלח
1.5 כוסות קמח (210 גרם, כדאי להחליף כ-40 גרם בשקדים טחונים לאבקה)
אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את המחמאה לקוביות.
2. מעבדים במעבד מזון עם הקמח, המלח והסוכר עד שנוצרת תערובת פירורית.
3. מוסיפים רסק תפוחים וממשיכים לעבד קצרות. אם לא נוצרים גושים ממשיכים להוסיף כף אחר כף של מי קרח עד שזה קורה.
4. משטחים את הבצק לפיתה, עוטפים, ומצננים עד שהוא קר וקשיח (כ-½1 שעות).
5. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות).
6. מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 28 ס"מ ובעובי 3 מ"מ. מרימים את הבצק ומניחים על התבנית. מרפדים את התבנית והשוליים בבצק. מניחים את התבנית 10 דקות במקפיא.
מכסים את הבצק בנייר אפייה, ומניחים עליו שעועית יבשה. אפשר להשתמש בנייר כסף שמוצמד לבצק. אופים אפייה חלקית במשך כ-10 דקות, או עד שהבצק בצבע זהוב בהיר מאד. מסירים את נייר האפייה עם השעועית, ומצננים על רשת.
מצרכים לפירורים:
==============
6 כפות קמח (60 גרם)
6 כפות סוכר (70 גרם)
6 כפות שקדים מולבנים טחונים (40 גרם)
1/2 כפית קינמון
50 גרם מרגרינה בטעם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
אופן ההכנה:
==========
בקערה גדולה שמים את הקמח, הסוכר, הקינמון והשקדים, ומערבבים היטב. מוסיפים את המרגרינה, ומערבבים בידיים, או במזלג, עד לקבלת תערובת פירורים קטנים. מניחים במקרר לייצוב עד לשימוש.
מצרכים למלית:
============
1/2 כוס צימוקים
1/3 כוס ברנדי תפוחים "קלבדוס", או ברנדי רגיל. ניתן להחליף את הברנדי במים או מיץ תפוזים.
50 גרם מרגרינה בטעם חמאה (אפשר לוותר)
8 תפוחים בינוניים מסוג גרנד, חתוכים לקוביות גדולות בגודל 3-4 ס"מ
4 כפות סוכר (50 גרם)
1 כפית מיץ לימון טרי
כפית קינמון
אופן ההכנה:
==========
1. בקערה קטנה משרים את הצימוקים עם הברנדי במשך כשעתיים.
2. במחבת גדולה ורחבה ממיסים את המרגרינה. מוסיפים את התפוחים ומערבבים. מוסיפים את הסוכר ואת מיץ הלימון, ומטגנים על אש בינונית-גבוהה, תוך ערבוב מדי פעם במשך כ-7-10 דקות, עד שהם מעט שחומים, מבושלים, אך לא רכים מדי. מנמיכים את האש לבינונית ומוסיפים את הצימוקים עם הברנדי והקינמון. מערבבים עד שכל הנוזלים התאדו. מעבירים את התפוחים למסננת גדולה לצינון.
אופן ההרכבה:
===========
1. מעבירים את התפוחים מעל הבצק שבתבנית ולאחר מכן מפזרים למעלה את בצק הפירורים.
2. אופים עוד כ-25 דקות (בחום 190 מעלות) עד שהפירורים בצבע זהוב-שחום. מצננים מעט על רשת. אופן ההגשה: בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.
הערות:
======
כמות הבצק נותנת תחתית די עבה. אם נשאר בצק ניתן לעשות עוגיות ריבה.
בתיאבון!
הנה מתכון לטארט תפוחים ופירורים טבעוני לתבנית בקוטר 28:
חומרים לבצק:
===========
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה רכה
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
60 גרם רסק תפוחים לא ממותק (תפוח בינוני)
3 כפות מים
קורט מלח
1.5 כוסות קמח (210 גרם, כדאי להחליף כ-40 גרם בשקדים טחונים לאבקה)
אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את המחמאה לקוביות.
2. מעבדים במעבד מזון עם הקמח, המלח והסוכר עד שנוצרת תערובת פירורית.
3. מוסיפים רסק תפוחים וממשיכים לעבד קצרות. אם לא נוצרים גושים ממשיכים להוסיף כף אחר כף של מי קרח עד שזה קורה.
4. משטחים את הבצק לפיתה, עוטפים, ומצננים עד שהוא קר וקשיח (כ-½1 שעות).
5. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות).
6. מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 28 ס"מ ובעובי 3 מ"מ. מרימים את הבצק ומניחים על התבנית. מרפדים את התבנית והשוליים בבצק. מניחים את התבנית 10 דקות במקפיא.
מכסים את הבצק בנייר אפייה, ומניחים עליו שעועית יבשה. אפשר להשתמש בנייר כסף שמוצמד לבצק. אופים אפייה חלקית במשך כ-10 דקות, או עד שהבצק בצבע זהוב בהיר מאד. מסירים את נייר האפייה עם השעועית, ומצננים על רשת.
מצרכים לפירורים:
==============
6 כפות קמח (60 גרם)
6 כפות סוכר (70 גרם)
6 כפות שקדים מולבנים טחונים (40 גרם)
1/2 כפית קינמון
50 גרם מרגרינה בטעם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
אופן ההכנה:
==========
בקערה גדולה שמים את הקמח, הסוכר, הקינמון והשקדים, ומערבבים היטב. מוסיפים את המרגרינה, ומערבבים בידיים, או במזלג, עד לקבלת תערובת פירורים קטנים. מניחים במקרר לייצוב עד לשימוש.
מצרכים למלית:
============
1/2 כוס צימוקים
1/3 כוס ברנדי תפוחים "קלבדוס", או ברנדי רגיל. ניתן להחליף את הברנדי במים או מיץ תפוזים.
50 גרם מרגרינה בטעם חמאה (אפשר לוותר)
8 תפוחים בינוניים מסוג גרנד, חתוכים לקוביות גדולות בגודל 3-4 ס"מ
4 כפות סוכר (50 גרם)
1 כפית מיץ לימון טרי
כפית קינמון
אופן ההכנה:
==========
1. בקערה קטנה משרים את הצימוקים עם הברנדי במשך כשעתיים.
2. במחבת גדולה ורחבה ממיסים את המרגרינה. מוסיפים את התפוחים ומערבבים. מוסיפים את הסוכר ואת מיץ הלימון, ומטגנים על אש בינונית-גבוהה, תוך ערבוב מדי פעם במשך כ-7-10 דקות, עד שהם מעט שחומים, מבושלים, אך לא רכים מדי. מנמיכים את האש לבינונית ומוסיפים את הצימוקים עם הברנדי והקינמון. מערבבים עד שכל הנוזלים התאדו. מעבירים את התפוחים למסננת גדולה לצינון.
אופן ההרכבה:
===========
1. מעבירים את התפוחים מעל הבצק שבתבנית ולאחר מכן מפזרים למעלה את בצק הפירורים.
2. אופים עוד כ-25 דקות (בחום 190 מעלות) עד שהפירורים בצבע זהוב-שחום. מצננים מעט על רשת. אופן ההגשה: בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.
הערות:
======
כמות הבצק נותנת תחתית די עבה. אם נשאר בצק ניתן לעשות עוגיות ריבה.
בתיאבון!
איך להכין יוגורט?
הנה מתכון ליוגורט בהכנה ביתית:
המצרכים:
========
5 ליטר חלב
1 גביע יוגורט ביו 3.5% שומן או גביע יוגורט 4.5% שומן
אופן ההכנה:
==========
1. לחמם את החלב בסיר עד שהוא מגיע ל-90 מעלות (כמעט רתיחה), להסיר מהאש ולקרר 45 דקות.
2. להוסיף לחלב את היוגורט ולערבב היטב.
3. לסגור את הסיר עם מכסה ועל הסיר המכוסה להניח שמיכות. להמתין בין 12 ל-18 שעות. (הדבר יגרום לתהליך הגיבון כתוצאה מהתרבות החיידקים).
4. להעביר את היוגורט לבקבוקי זכוכית ולשמור במקרר.
היוגורט טוב לשימוש עד חודש מיום ההכנה.
בתיאבון!
הנה מתכון ליוגורט בהכנה ביתית:
המצרכים:
========
5 ליטר חלב
1 גביע יוגורט ביו 3.5% שומן או גביע יוגורט 4.5% שומן
אופן ההכנה:
==========
1. לחמם את החלב בסיר עד שהוא מגיע ל-90 מעלות (כמעט רתיחה), להסיר מהאש ולקרר 45 דקות.
2. להוסיף לחלב את היוגורט ולערבב היטב.
3. לסגור את הסיר עם מכסה ועל הסיר המכוסה להניח שמיכות. להמתין בין 12 ל-18 שעות. (הדבר יגרום לתהליך הגיבון כתוצאה מהתרבות החיידקים).
4. להעביר את היוגורט לבקבוקי זכוכית ולשמור במקרר.
היוגורט טוב לשימוש עד חודש מיום ההכנה.
בתיאבון!
איך להכין פלפל קלוי בחומץ ושמן?
הנה מתכון להכנת פלל קלוי בחומץ ושמן, כפי שפורסם בעיתון הארץ בינואר 2015:
המצרכים:
=======
4 פלפל אדום טרי ובשרני
4 פלפל ירוק כהה ומריר
1 פלפל ירוק חריף
6 שיני שום
1/2 כוס (120 מ"ל) חומץ בן יין לבן
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן חמניות מכבישה קרה
1 כפית סוכר
מלח דק
אופן ההכנה:
=========
1. קולים את הפלפלים על להבת גז חשופה או על גחלים, סביב סביב, עד שהקליפה נצרבת בכוויות ומשחימה כולה.
2. מעבירים את הפלפלי לקערה בעודם חמים ומכסים בשקית ניילון. האדים שעולים מן הפלפלים נלכדים בין בשרם לקליפה הדקה והצרובה ומסייעים בקילופם.
3. קולפים את הפלפלים, נפטרים מהגרעינים ומעבירים לקערה. אפשר להשאירם שלמים ואפשר לקרוע לפיסות מוארכות.
4. פורסים דק את שיני השום ומוסיפים אל הקערה יחד עם החומץ, השמן, הסוכר והמלח. מערבבים ומוודאים שהנוזלים עוטפים היטב את הפלפלים. מכסים ומעבירים למקרר לילה אחד לפחות.
5. מגישים לצד חמוצים וחצילים קלויים.
הנה מתכון להכנת פלל קלוי בחומץ ושמן, כפי שפורסם בעיתון הארץ בינואר 2015:
המצרכים:
=======
4 פלפל אדום טרי ובשרני
4 פלפל ירוק כהה ומריר
1 פלפל ירוק חריף
6 שיני שום
1/2 כוס (120 מ"ל) חומץ בן יין לבן
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן חמניות מכבישה קרה
1 כפית סוכר
מלח דק
אופן ההכנה:
=========
1. קולים את הפלפלים על להבת גז חשופה או על גחלים, סביב סביב, עד שהקליפה נצרבת בכוויות ומשחימה כולה.
2. מעבירים את הפלפלי לקערה בעודם חמים ומכסים בשקית ניילון. האדים שעולים מן הפלפלים נלכדים בין בשרם לקליפה הדקה והצרובה ומסייעים בקילופם.
3. קולפים את הפלפלים, נפטרים מהגרעינים ומעבירים לקערה. אפשר להשאירם שלמים ואפשר לקרוע לפיסות מוארכות.
4. פורסים דק את שיני השום ומוסיפים אל הקערה יחד עם החומץ, השמן, הסוכר והמלח. מערבבים ומוודאים שהנוזלים עוטפים היטב את הפלפלים. מכסים ומעבירים למקרר לילה אחד לפחות.
5. מגישים לצד חמוצים וחצילים קלויים.
תזונה
איך להכין פאי בשר?
הנה מתכון להכנת פאי בשר:
המצרכים ל-8 סועדים:
===============
750 גרם קוביות בשר לתבשיל קדירה
60 גרם קורנוביף
מעט שמן
3 כפות קמח
1 כף דבש
4 בצלים בינוניים קצוצים גס
1 בקבוק בירה איכותית
1 כף גדושה חרדל חריף
מלח ופלפל שחור
400 גרפ בצק פריך לפאי או בצק עלים מוכן
ביצה טרופה להברשה
אופן ההכנה:
=========
1. חותכים את הבשר והקונביף לקוביות קטנות, מקמחים ומטגנים בסיר עם שמן על להבה גבוהה לצבע שחום. מוצאים את הבשר, מוסיפים את הבצל ומטגנים. מחזירים את הבשר אל הסיר.
2. מוסיפים את המלח, הפלפל והדבש, מערבבים ומוסיפים שליש מכמות הבירה.
3. מרתיחים, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים שעתיים וחצי. מדי פעם יש לבחוש ולהוסיף בהדרגה את שאר הבירה. מצננים, קוצצים דק, מוסיפים חרדל ומערבבים. בוחרים תבנית פאי גדולה או תבניות אישיות.
4. מחלקים את הבצק לשני חלקים, מרדדים חלק אחד ומרפדים בו את התבנית או התבניות הקטנות. ממלאים בבשר. מרדדים את החלק השני, חותכים לרצועות ומסדרים על הפאי שתי וערב. מברישים ביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה עד 20 דקות.
הנה מתכון להכנת פאי בשר:
המצרכים ל-8 סועדים:
===============
750 גרם קוביות בשר לתבשיל קדירה
60 גרם קורנוביף
מעט שמן
3 כפות קמח
1 כף דבש
4 בצלים בינוניים קצוצים גס
1 בקבוק בירה איכותית
1 כף גדושה חרדל חריף
מלח ופלפל שחור
400 גרפ בצק פריך לפאי או בצק עלים מוכן
ביצה טרופה להברשה
אופן ההכנה:
=========
1. חותכים את הבשר והקונביף לקוביות קטנות, מקמחים ומטגנים בסיר עם שמן על להבה גבוהה לצבע שחום. מוצאים את הבשר, מוסיפים את הבצל ומטגנים. מחזירים את הבשר אל הסיר.
2. מוסיפים את המלח, הפלפל והדבש, מערבבים ומוסיפים שליש מכמות הבירה.
3. מרתיחים, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים שעתיים וחצי. מדי פעם יש לבחוש ולהוסיף בהדרגה את שאר הבירה. מצננים, קוצצים דק, מוסיפים חרדל ומערבבים. בוחרים תבנית פאי גדולה או תבניות אישיות.
4. מחלקים את הבצק לשני חלקים, מרדדים חלק אחד ומרפדים בו את התבנית או התבניות הקטנות. ממלאים בבשר. מרדדים את החלק השני, חותכים לרצועות ומסדרים על הפאי שתי וערב. מברישים ביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה עד 20 דקות.
איך להכין טראפלס קפה-ברנדי?
הנה מתכון להכנת טראפלס קפה-ברנדי:
המצרכים:
=======
450 גרם שוקולד מריר 70%
250 מיל' שמנת מתוקה (חבילה אחת)
2 כפות נס קפה
1/3 כוס ברנדי
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
=======
1. להניח את השוקולד בקערה, שבור לקוביות.
2. לחמם שמנת עד התחלת רתיחה ולמזוג אותה על השוקולד, להוסיף נס קפה וברנדי ולערבב היטב עד קבלת קרם אחיד.
3. ליצור מהעיסה כדורים קטנים ולצפות אותם באבקת סוכר שעורבבה בנס קפה.
הערה: לפני ציפוי הכדורים באבקת הסוכר ניתן להכניס אותם למקפיא ל-20-30 דקות, דבר שיקל על מלאכת הציפוי.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת טראפלס קפה-ברנדי:
המצרכים:
=======
450 גרם שוקולד מריר 70%
250 מיל' שמנת מתוקה (חבילה אחת)
2 כפות נס קפה
1/3 כוס ברנדי
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
=======
1. להניח את השוקולד בקערה, שבור לקוביות.
2. לחמם שמנת עד התחלת רתיחה ולמזוג אותה על השוקולד, להוסיף נס קפה וברנדי ולערבב היטב עד קבלת קרם אחיד.
3. ליצור מהעיסה כדורים קטנים ולצפות אותם באבקת סוכר שעורבבה בנס קפה.
הערה: לפני ציפוי הכדורים באבקת הסוכר ניתן להכניס אותם למקפיא ל-20-30 דקות, דבר שיקל על מלאכת הציפוי.
בתיאבון!
איך להכין לחמניות שום?
הנה מתכון ללחמניות שום של יונית סולטן - צוקרמן:
המצרכים עבור 40-50 לחמניות קטנות:
==========================
3+1/3 כוסות (500 גרם) קמח
2 כפות סוכר
1 כף שמרים יבשים
1+1/4 כוסות (300 מ"ל) ריוויון
50 גרם חמאה מלוחה תנובה
1 כפית מלח
לאפייה ולציפוי:
==========
1 ביצה טרופה
100 גרם חמאה מלוחה תנובה, מומסת
1 כפית שום כתוש
חופן פטרוזילה קצוצה
קורט מלח
אופן ההכנה:
=========
1. לשים יחד את כל המרכיבים של הבצק, למעט המלח, עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אבל לא דביק. מוסיפים את המלח ולשים עוד כדקה. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.
2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
3. מקמחים קלות את משטח העבודה. קורצים מהבצק כדורים בקוטר מעט קטן יותר מכדור פינג פונג, יוצרים מכל כדור "נקניק" באורך 7-8 ס"מ ועושים בו קשר. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומתפיחים 10-15 דקות.
4. אופים 12-15 דקות, עד להזהבה.
5. הציפוי: מערבבים היטב בקערה בינונית את החמאה המומסת, השום, הפטרוזיליה וקורט המלח. מברישים בתערובת את הלחמניות בעודן חמות.
הנה מתכון ללחמניות שום של יונית סולטן - צוקרמן:
המצרכים עבור 40-50 לחמניות קטנות:
==========================
3+1/3 כוסות (500 גרם) קמח
2 כפות סוכר
1 כף שמרים יבשים
1+1/4 כוסות (300 מ"ל) ריוויון
50 גרם חמאה מלוחה תנובה
1 כפית מלח
לאפייה ולציפוי:
==========
1 ביצה טרופה
100 גרם חמאה מלוחה תנובה, מומסת
1 כפית שום כתוש
חופן פטרוזילה קצוצה
קורט מלח
אופן ההכנה:
=========
1. לשים יחד את כל המרכיבים של הבצק, למעט המלח, עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אבל לא דביק. מוסיפים את המלח ולשים עוד כדקה. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.
2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
3. מקמחים קלות את משטח העבודה. קורצים מהבצק כדורים בקוטר מעט קטן יותר מכדור פינג פונג, יוצרים מכל כדור "נקניק" באורך 7-8 ס"מ ועושים בו קשר. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומתפיחים 10-15 דקות.
4. אופים 12-15 דקות, עד להזהבה.
5. הציפוי: מערבבים היטב בקערה בינונית את החמאה המומסת, השום, הפטרוזיליה וקורט המלח. מברישים בתערובת את הלחמניות בעודן חמות.
איך להכין קרקרים משיבולת שועל וגרעינים?
הנה מתכון לקרקרים משיבולת שועל וגרעינים:
המצרכים:
=======
1 כוס קמח כוסמין/שיפון/מלא
1 כוס קוואקר דק
3/4 כוס גרעיני חמנייה קלופים
1/2 כוס שומשום
1.5 כפיות מלח
2 כפות שמן זית
2 כוסות מים
שומשום/קצח/זעתר לפיזור לפני אפייה (לא חובה)
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-150 מעלות טורבו ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה מרוסס בתרסיס שמן.
2. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת נוזלית.
3. יוצקים את התערובת לשתי התבניות באופן שווה בעזרת כף או מצקת. חשוב להקפיד שהתערובת תהייה באותו עובי בשתי התבניות.
4. אופים יחד את שתי התבניות באמצע התנור במשך 5 דקות. מוצאים מהתנור, חותכים לריבועים עם גלגלת או סכין ומחזירים לאפייה של עוד 40 דקות. באמצע האפייה מחליפים את מקום התבניות (זו שהייתה למעלה תהייה כעת למטה - וההפך).
הנה מתכון לקרקרים משיבולת שועל וגרעינים:
המצרכים:
=======
1 כוס קמח כוסמין/שיפון/מלא
1 כוס קוואקר דק
3/4 כוס גרעיני חמנייה קלופים
1/2 כוס שומשום
1.5 כפיות מלח
2 כפות שמן זית
2 כוסות מים
שומשום/קצח/זעתר לפיזור לפני אפייה (לא חובה)
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-150 מעלות טורבו ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה מרוסס בתרסיס שמן.
2. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת נוזלית.
3. יוצקים את התערובת לשתי התבניות באופן שווה בעזרת כף או מצקת. חשוב להקפיד שהתערובת תהייה באותו עובי בשתי התבניות.
4. אופים יחד את שתי התבניות באמצע התנור במשך 5 דקות. מוצאים מהתנור, חותכים לריבועים עם גלגלת או סכין ומחזירים לאפייה של עוד 40 דקות. באמצע האפייה מחליפים את מקום התבניות (זו שהייתה למעלה תהייה כעת למטה - וההפך).
איך להכין סלט סלק ורימונים?
הנה מתכון לסלט סלק ורימונים:
המצרכים:
========
4-5 סלקים
2 כפיות שמן זית
שליש כוס רימונים (או יותר, לפי הטעם)
חצי כוס אגוזי מלך
1 חבילת רוקט (או פחות, לפי הטעם)
מלח
פלפל שחור
רוטב וינגרט רימונים
מצרכים לרוטב ויניגרט רימונים:
=======================
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
2 כפות יין לבן
2 כפות רכז רימונים
2 כפות מיץ לימון
2 שיני שום כתושות
1 כף סוכר
1 כפית חרדל דיז'ון
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
===========
1. שוטפים ומייבשים היטב את הסלק ומורידים את העלים.
2. מורחים על הסלק את שמן הזית, מסדרים בתבנים ואופים בתנור בחום של 220 מעלות, בערך 45-50 דקות, עד שקיסם או מזלג ננעצים בקלות, אך לא לרכך יותר מדי.
3. להניח לסלק להתקרר ולאחר מכן להסיר ממנו את הקליפה ולחתוך לקוביות בגודל בינוני- קטן.
4. לערבב את היטב את כל חומרי הרוטב ולתקן טעמים.
5. להעביר את הסלק החתוך לקערה, להוסיף את האגוזים, הרימונים והרוקט, לשפוך מעליהם את הרוטב ולהגיש.
- ניתן להגיש את הסלט גם בתוספת קוביות גבינה כחולה, כשהארוחה היא חלבית.
בתיאבון!
הנה מתכון לסלט סלק ורימונים:
המצרכים:
========
4-5 סלקים
2 כפיות שמן זית
שליש כוס רימונים (או יותר, לפי הטעם)
חצי כוס אגוזי מלך
1 חבילת רוקט (או פחות, לפי הטעם)
מלח
פלפל שחור
רוטב וינגרט רימונים
מצרכים לרוטב ויניגרט רימונים:
=======================
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
2 כפות יין לבן
2 כפות רכז רימונים
2 כפות מיץ לימון
2 שיני שום כתושות
1 כף סוכר
1 כפית חרדל דיז'ון
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
===========
1. שוטפים ומייבשים היטב את הסלק ומורידים את העלים.
2. מורחים על הסלק את שמן הזית, מסדרים בתבנים ואופים בתנור בחום של 220 מעלות, בערך 45-50 דקות, עד שקיסם או מזלג ננעצים בקלות, אך לא לרכך יותר מדי.
3. להניח לסלק להתקרר ולאחר מכן להסיר ממנו את הקליפה ולחתוך לקוביות בגודל בינוני- קטן.
4. לערבב את היטב את כל חומרי הרוטב ולתקן טעמים.
5. להעביר את הסלק החתוך לקערה, להוסיף את האגוזים, הרימונים והרוקט, לשפוך מעליהם את הרוטב ולהגיש.
- ניתן להגיש את הסלט גם בתוספת קוביות גבינה כחולה, כשהארוחה היא חלבית.
בתיאבון!
איך להכין ירקות צלויים בטחינה?
כך מכינים ירקות צלויים בטחינה:
המצרכים:
=======
4 פלפלים אדומים
1 בצל סגול בינוני, חתוך לרבעים
1 חציל בלאדי
1 פלפל צ'ילי ירוק
1 ראש כרובית מופרד לפרחים קטנים
10 עלי בזיליקום מופרדים
להגשה:
======
4 כפות טחינה גולמית
מיץ מלימון אחד טרי
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
=========
1. משמנים את כל הירקות לאחר שהם נשטפו היטב ויובשו וצולים היטב על הגריל עד שהם צלויים היטב.
2. מקלפים את הפלפל והחציל ומערבבים אותם יחד עם שאר הירקות הצלויים בקערה.
3. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.
4. מזלפים טחינה מעל ומגישים.
בתיאבון!
כך מכינים ירקות צלויים בטחינה:
המצרכים:
=======
4 פלפלים אדומים
1 בצל סגול בינוני, חתוך לרבעים
1 חציל בלאדי
1 פלפל צ'ילי ירוק
1 ראש כרובית מופרד לפרחים קטנים
10 עלי בזיליקום מופרדים
להגשה:
======
4 כפות טחינה גולמית
מיץ מלימון אחד טרי
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
=========
1. משמנים את כל הירקות לאחר שהם נשטפו היטב ויובשו וצולים היטב על הגריל עד שהם צלויים היטב.
2. מקלפים את הפלפל והחציל ומערבבים אותם יחד עם שאר הירקות הצלויים בקערה.
3. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.
4. מזלפים טחינה מעל ומגישים.
בתיאבון!
איך להכין מחמצים סיניים?
הנה מתכון של רות אוליבר, כפי שפורסם ב"על השולחן" בינואר 2016 למחמצים סיניים:
המצרכים:
=========
6 מלפפונים פרוסים לעיגולים דקים
6 צנוניות פרוסות לעיגולים דקים
2 גזרים פרוסים לעיגולים דקים
2 מקלות סלרי פרוסים דק
1/4 כרוב פרוס לרצועות דקות
לרוטב:
=======
2 כוסות חומץ אורז
1/2 כוס מירין
1½ כוסות סוכר
קליפת לימון מגוררת מ-2 לימונים
1/2 כוס מיץ לימון
1 כף שומשום
1 כפית זרעי חרדל
1/2 כפית גרגרי כוסברה כתושים
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים חומץ אורז ומירין לסיר. מוסיפים סוכר, קליפת לימון, מיץ לימון, שומשום, זרעי חרדל, כוסברה ומלח, מערבבים ומביאים לרתיחה.
2. מכינים את המחמצים: מניחים את הירקות בקערה ויוצקים עליהם את הרוטב החם. מצננים כשעתיים ומגישים קר.
3. שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבועיים.
הנה מתכון של רות אוליבר, כפי שפורסם ב"על השולחן" בינואר 2016 למחמצים סיניים:
המצרכים:
=========
6 מלפפונים פרוסים לעיגולים דקים
6 צנוניות פרוסות לעיגולים דקים
2 גזרים פרוסים לעיגולים דקים
2 מקלות סלרי פרוסים דק
1/4 כרוב פרוס לרצועות דקות
לרוטב:
=======
2 כוסות חומץ אורז
1/2 כוס מירין
1½ כוסות סוכר
קליפת לימון מגוררת מ-2 לימונים
1/2 כוס מיץ לימון
1 כף שומשום
1 כפית זרעי חרדל
1/2 כפית גרגרי כוסברה כתושים
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים חומץ אורז ומירין לסיר. מוסיפים סוכר, קליפת לימון, מיץ לימון, שומשום, זרעי חרדל, כוסברה ומלח, מערבבים ומביאים לרתיחה.
2. מכינים את המחמצים: מניחים את הירקות בקערה ויוצקים עליהם את הרוטב החם. מצננים כשעתיים ומגישים קר.
3. שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבועיים.
איך להכין מאפה תותים ותפוחים בציפוי פריך?
הנה מתכון להכנת מאפה תותים ותפוחים בציפוי פריך. המתכון מתאים ל-6 קעריות אישיות חסינות בקוטר 12 ס"מ או לתבנית בגול 22x23:
המצרכים לשכבת הפירות:
=================
450 תותים ללא העוקצים, פרוסים
2 תפוחי עץ קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
1/4 כוס סוכר זהוב
1/2 כפית תמצית וניל
1/4 כפית אבקת ג'ינג'ר
1 כף קורנפלור
המצרכים לשכבת הציפוי:
=================
1/2 כוס סוכר זהוב
1/2 כוס קמח
1/3 כוס קמח תירס גס
3/4 כוס פתיתי שיבולת שועל
1 כף קקאו
קורט מלח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה:
=========
1. משמנים את התבנית במעט חמאה.
2. הפירות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.
3. הציםוי: מכניסים את כל המרכיבים לקערת מעבד מזון עם להב מתכת. מעבדים בפולסים קצרים, לתערובת פירורים גסים. זורים על הפירות שבתנית בשכבה אחידה.
4. אופים במשך 35 דקות (או 45 בתבנית הגדולה), או עד ששכבת הציםוי משחימה.
5. מניחים ל-10 דקות בטמפרטורת החדר לפני הגשה.
הנה מתכון להכנת מאפה תותים ותפוחים בציפוי פריך. המתכון מתאים ל-6 קעריות אישיות חסינות בקוטר 12 ס"מ או לתבנית בגול 22x23:
המצרכים לשכבת הפירות:
=================
450 תותים ללא העוקצים, פרוסים
2 תפוחי עץ קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
1/4 כוס סוכר זהוב
1/2 כפית תמצית וניל
1/4 כפית אבקת ג'ינג'ר
1 כף קורנפלור
המצרכים לשכבת הציפוי:
=================
1/2 כוס סוכר זהוב
1/2 כוס קמח
1/3 כוס קמח תירס גס
3/4 כוס פתיתי שיבולת שועל
1 כף קקאו
קורט מלח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה:
=========
1. משמנים את התבנית במעט חמאה.
2. הפירות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.
3. הציםוי: מכניסים את כל המרכיבים לקערת מעבד מזון עם להב מתכת. מעבדים בפולסים קצרים, לתערובת פירורים גסים. זורים על הפירות שבתנית בשכבה אחידה.
4. אופים במשך 35 דקות (או 45 בתבנית הגדולה), או עד ששכבת הציםוי משחימה.
5. מניחים ל-10 דקות בטמפרטורת החדר לפני הגשה.
איך להכין עוגה בחושה טבעונית?
הנה מתכון להכנת עוגה בחושה טבעונית לתבנית אינגליש-קייק:
המצרכים:
=======
יבשים:
------------
220 גרם קמח (¾1 כוסות)
1/2 כוס + 2 כפות סוכר חום (140 גרם)
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
קורט מלח
רטובים:
---------------
1 כוס חלב סויה (240 גרם)
1/2 כוס שמן (100 גרם)
1 מעדן אלפרו ווניל
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערת מיקסר או ביד את החומרים היבשים.
3. מערבבים בקערה נפרדת את החומרים הרטובים.
4. מאחדים בעזרת מיקסר או ביד את שתי התערובות. לא צריך לערבב הרבה - כמה שפחות יותר טוב.
5. אופים כ-35 דקות עד שסכין שמוכנס לעוגה יוצא כמעט יבש לגמרי (כלומר אפשר פירורים לחים אבל אם הוא יוצא עם פס רטוב אז צריך עוד אפייה).
גיוונים:
=====
עוגת שוקולד:
להוריד רבע כוס קמח (30 גרם=4 כפות) ולהוסיף לתערובת החומרים היבשים:
1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)
25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)
עוגת תפוז או עוגת שוקולד תפוז:
יש להוסיף 1/2 כפית תמצית תפוז וגרד מחצי תפוז
עוגת פירות:
להכין בלילה לבנה (ללא שוקולד) ולהוסיף פירות קיץ (משמשים, שזיף, אפרסק) חתוכים מלמעלה. בשעת האפייה הפירות ישקעו, כך שלא צריך להשקיע אותם בבלילה.
אפשר להוסיף מעט קינמון ואגוז מוסקט.
עוגת שיש:
עוגת שיש מתקבלת אם מכינים בלילת ווניל, מוציאים שליש (300 גרם) ומערבבים אותו עם הקקאו. שופכים את התערובת החומה, ומעליה את התערובת הלבנה. מערבבים מעט את שתי התערובות כדי לקבל פסי שיש.
מייפל אגוזים מקורמלים:
להוריד שתי כפות סוכר (30 גרם) מהמתכון.
לקרמל 150 גרם אגוזים עם 50 גרם סוכר.
לאחר שהאגוזים התקררו, לגרוס אותם במעבד מזון.
חצי מתערובת האגוזים להוסיף לבלילה וחצי לפזר למעלה.
לאחר האפייה לשפוך 60 גרם מייפל (4 כפות) על העוגה החמה.
רום קוקוס אגוזים:
להוסיף 100 גרם קוקוס, 50-100 גרם אגוזים ותמצית רום.
להוסיף עוד חצי כוס נוזלים כדי לא לייבש את הבלילה עם הקוקוס.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת עוגה בחושה טבעונית לתבנית אינגליש-קייק:
המצרכים:
=======
יבשים:
------------
220 גרם קמח (¾1 כוסות)
1/2 כוס + 2 כפות סוכר חום (140 גרם)
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
קורט מלח
רטובים:
---------------
1 כוס חלב סויה (240 גרם)
1/2 כוס שמן (100 גרם)
1 מעדן אלפרו ווניל
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערת מיקסר או ביד את החומרים היבשים.
3. מערבבים בקערה נפרדת את החומרים הרטובים.
4. מאחדים בעזרת מיקסר או ביד את שתי התערובות. לא צריך לערבב הרבה - כמה שפחות יותר טוב.
5. אופים כ-35 דקות עד שסכין שמוכנס לעוגה יוצא כמעט יבש לגמרי (כלומר אפשר פירורים לחים אבל אם הוא יוצא עם פס רטוב אז צריך עוד אפייה).
גיוונים:
=====
עוגת שוקולד:
להוריד רבע כוס קמח (30 גרם=4 כפות) ולהוסיף לתערובת החומרים היבשים:
1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)
25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)
עוגת תפוז או עוגת שוקולד תפוז:
יש להוסיף 1/2 כפית תמצית תפוז וגרד מחצי תפוז
עוגת פירות:
להכין בלילה לבנה (ללא שוקולד) ולהוסיף פירות קיץ (משמשים, שזיף, אפרסק) חתוכים מלמעלה. בשעת האפייה הפירות ישקעו, כך שלא צריך להשקיע אותם בבלילה.
אפשר להוסיף מעט קינמון ואגוז מוסקט.
עוגת שיש:
עוגת שיש מתקבלת אם מכינים בלילת ווניל, מוציאים שליש (300 גרם) ומערבבים אותו עם הקקאו. שופכים את התערובת החומה, ומעליה את התערובת הלבנה. מערבבים מעט את שתי התערובות כדי לקבל פסי שיש.
מייפל אגוזים מקורמלים:
להוריד שתי כפות סוכר (30 גרם) מהמתכון.
לקרמל 150 גרם אגוזים עם 50 גרם סוכר.
לאחר שהאגוזים התקררו, לגרוס אותם במעבד מזון.
חצי מתערובת האגוזים להוסיף לבלילה וחצי לפזר למעלה.
לאחר האפייה לשפוך 60 גרם מייפל (4 כפות) על העוגה החמה.
רום קוקוס אגוזים:
להוסיף 100 גרם קוקוס, 50-100 גרם אגוזים ותמצית רום.
להוסיף עוד חצי כוס נוזלים כדי לא לייבש את הבלילה עם הקוקוס.
בתיאבון!
איך להכין עוגת חלבה טבעונית?
הנה מתכון של מאשה לעוגת חלבה טבעונית תבנית אינגליש-קייק גדולה או לתבנית אינגילשקייק קטנה + 6 מאפינס:
חומרים רטובים:
===========
לערבב במיקסר, במעבד מזון או ביד:
100 גרם רסק תפוחי עץ
1 כוס מיץ תפוזים (240 גרם, 3 תפוזים בינוניים עם הציפה)
1 כוס סוכר חום (180 גרם)
1/2 כוס שמן (100 גרם)
1/2 כוס טחינה (160 גרם)
1/4 כוס סילאן תמרים (80 גרם)
חומרים יבשים:
==========
לערבב יחד:
2 כוסות קמח מלא (250 גרם)
1 כפית אבקת אפיה
להוסיף 1/2 -1 כוס חלווה מפוררת או שערות (125-250 גרם)
אפשר גם 1/2 כוס אגוזים (50 גרם)
לערבב את שתי התערובות ולצקת לתבנית משומנת, לאפות ב-170 מעלות 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
הערות:
======
העוגה מתפוררת.
הנה מתכון של מאשה לעוגת חלבה טבעונית תבנית אינגליש-קייק גדולה או לתבנית אינגילשקייק קטנה + 6 מאפינס:
חומרים רטובים:
===========
לערבב במיקסר, במעבד מזון או ביד:
100 גרם רסק תפוחי עץ
1 כוס מיץ תפוזים (240 גרם, 3 תפוזים בינוניים עם הציפה)
1 כוס סוכר חום (180 גרם)
1/2 כוס שמן (100 גרם)
1/2 כוס טחינה (160 גרם)
1/4 כוס סילאן תמרים (80 גרם)
חומרים יבשים:
==========
לערבב יחד:
2 כוסות קמח מלא (250 גרם)
1 כפית אבקת אפיה
להוסיף 1/2 -1 כוס חלווה מפוררת או שערות (125-250 גרם)
אפשר גם 1/2 כוס אגוזים (50 גרם)
לערבב את שתי התערובות ולצקת לתבנית משומנת, לאפות ב-170 מעלות 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
הערות:
======
העוגה מתפוררת.
איך להכין עוגיות קוואקר?
הנה מתכון להכנת עוגיות קוואקר:
המצרכים:
=========
4 כפות חמאה
3כפות סוכר או סוכר חום
2 ביצים
1/4 כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס מחית תפוחים
1 כוס קמח
1 כפית תמצית וניל
1 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח (לא חייבים)
1/2 כפית קינמון
1/3 כוס צימוקים
1-1/2 כוסות קוואקר (שיבולת שועל) לבישול מהיר
אופן ההכנה:
==========
1. לערבב היטב במיקסר חמאה וסוכר עד לקבל קרם.
2. להוסיף ביצה ביצים, לערבב ולהוסיף את הקמח, סודה לשתייה, מלח וקינמון. בסוף להוסיף את הקוואקר והצימוקים.
3. לחמם תנור ל-180 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה.
4. להניח בעזרת כף עיגולי בצק בתבנית.
5. לאפות בערך רבע שעה, לצנן ולהגיש.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת עוגיות קוואקר:
המצרכים:
=========
4 כפות חמאה
3כפות סוכר או סוכר חום
2 ביצים
1/4 כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס מחית תפוחים
1 כוס קמח
1 כפית תמצית וניל
1 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח (לא חייבים)
1/2 כפית קינמון
1/3 כוס צימוקים
1-1/2 כוסות קוואקר (שיבולת שועל) לבישול מהיר
אופן ההכנה:
==========
1. לערבב היטב במיקסר חמאה וסוכר עד לקבל קרם.
2. להוסיף ביצה ביצים, לערבב ולהוסיף את הקמח, סודה לשתייה, מלח וקינמון. בסוף להוסיף את הקוואקר והצימוקים.
3. לחמם תנור ל-180 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה.
4. להניח בעזרת כף עיגולי בצק בתבנית.
5. לאפות בערך רבע שעה, לצנן ולהגיש.
בתיאבון!
איך להכין פסטה טליאלטה עם אספרגוס ושמנת?
הנה מתכון של ארז קומורובסקי לפסטה טליאלטה עם אספרגוס ושמנת, כפי שפורסם ב"השולחן" באפריל 2019:
המצרכים:
========
2 מכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
500 גרם טליאטלה של ברילה
1.5 צרורות אספרגוס לבן קלוף וחתוך למקטעים באורך 5 ס"מ
70 גרם חמאה
מלח
פלפל לבן גרוס
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הטליאטלה לפי הוראות היצרן.
2. מבשלים שמנת מתוקה בסיר קטן על להבה בינונית כ-15 דקות, עד שהיא מצטמצמת לכחצי מנפחה המקורי.
3. במקביל, במחבת רחבה, ממסים חמאה ומקפיצים אספרגוס לבן על להבה בינונית כ-2 דקות, עד שהוא מתרכך מעט.
4. מוסיפים את הפסטה והשמנת המצומצמת לאספרגוס, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים בעדינות. מגררים מעל פרמזן ומגישים מיד.
הנה מתכון של ארז קומורובסקי לפסטה טליאלטה עם אספרגוס ושמנת, כפי שפורסם ב"השולחן" באפריל 2019:
המצרכים:
========
2 מכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
500 גרם טליאטלה של ברילה
1.5 צרורות אספרגוס לבן קלוף וחתוך למקטעים באורך 5 ס"מ
70 גרם חמאה
מלח
פלפל לבן גרוס
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הטליאטלה לפי הוראות היצרן.
2. מבשלים שמנת מתוקה בסיר קטן על להבה בינונית כ-15 דקות, עד שהיא מצטמצמת לכחצי מנפחה המקורי.
3. במקביל, במחבת רחבה, ממסים חמאה ומקפיצים אספרגוס לבן על להבה בינונית כ-2 דקות, עד שהוא מתרכך מעט.
4. מוסיפים את הפסטה והשמנת המצומצמת לאספרגוס, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים בעדינות. מגררים מעל פרמזן ומגישים מיד.
איך להכין קרם קרמל?
הנה מתכון של השף אמיל קסטיו לקרם קרמל, כפי שפורסם בספר "סודות של שפים":
המצרכים:
========
1 ליטר חלב
1 מקל וניל חצוי לאורכו
6 ביצים שלמות + 2 חלמונים
3/4 כוס סוכר + 1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
6-8 כוסות או תבניות אישיות לקרם קרמל
אופן ההכנה:
=========
1. חממו את התנו ל-175 מעלות
2. שימו את החלב ואת מקל הוניל בסיר והביאו את החלב לרתיחה. הסירו מהאש, הניחו בצד ל-10 דקות. השליכו את מקל הוניל.
3. הקציפו בקערה את הביצים, החלמונים ו-3/4 כוס סוכר. כשהסוכר מתמוסס, הוסיפו חלב בהדרגה, תוך כדי הקצפה.
4. בסיר עם תחתית כבדה, ערבבו את כוס הסוכר הנותרת ואת המים ליצירת קרמל. הביאו את התערובת לרתיחה תוך כדי ערבוב והמשיכו לבשל עד שהתערובת הופכת חומה - זהובה. הניחו את תחתית הסיר בקערת מים קרים כדי להפסיק אץ תהליך הבישול. בזמן שהקרמל עדיין חמים מזגו בזריזות כמות קטנה לכל כלי אישי, ליצירת שכבה דקה על התחתית.
5. כסו תבנית תנור בנייר עיתון מקופל או בפיסת קרטון, סדרו את הכלים האישיים ומלאו אותם עד ל-3/4 גובהם בתערובת הקרם. מלאו את התבנית הגדולה במים חמים עד למחצית גובה הכלים האישיים. הניחו על האש והביאו לסף רתיחה.
6. אפו בטמפרטורה של 175 מעלות במשך 45-50 דקות, עד שהקרם מבושל. הוציאו מהתנור והניחו לתבנית להצטנן בטמפרטורת החדר. העבירו אותן למקרר.
הנה מתכון של השף אמיל קסטיו לקרם קרמל, כפי שפורסם בספר "סודות של שפים":
המצרכים:
========
1 ליטר חלב
1 מקל וניל חצוי לאורכו
6 ביצים שלמות + 2 חלמונים
3/4 כוס סוכר + 1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
6-8 כוסות או תבניות אישיות לקרם קרמל
אופן ההכנה:
=========
1. חממו את התנו ל-175 מעלות
2. שימו את החלב ואת מקל הוניל בסיר והביאו את החלב לרתיחה. הסירו מהאש, הניחו בצד ל-10 דקות. השליכו את מקל הוניל.
3. הקציפו בקערה את הביצים, החלמונים ו-3/4 כוס סוכר. כשהסוכר מתמוסס, הוסיפו חלב בהדרגה, תוך כדי הקצפה.
4. בסיר עם תחתית כבדה, ערבבו את כוס הסוכר הנותרת ואת המים ליצירת קרמל. הביאו את התערובת לרתיחה תוך כדי ערבוב והמשיכו לבשל עד שהתערובת הופכת חומה - זהובה. הניחו את תחתית הסיר בקערת מים קרים כדי להפסיק אץ תהליך הבישול. בזמן שהקרמל עדיין חמים מזגו בזריזות כמות קטנה לכל כלי אישי, ליצירת שכבה דקה על התחתית.
5. כסו תבנית תנור בנייר עיתון מקופל או בפיסת קרטון, סדרו את הכלים האישיים ומלאו אותם עד ל-3/4 גובהם בתערובת הקרם. מלאו את התבנית הגדולה במים חמים עד למחצית גובה הכלים האישיים. הניחו על האש והביאו לסף רתיחה.
6. אפו בטמפרטורה של 175 מעלות במשך 45-50 דקות, עד שהקרם מבושל. הוציאו מהתנור והניחו לתבנית להצטנן בטמפרטורת החדר. העבירו אותן למקרר.
איך להכין מאפה שושנים במילוי גבינות?
הנה מתכון של אורי שפט למאפה שושנים מלוח במילוי גבינות (שני מאפים בתבנית קפיצית 26 ס"מ מרופדת בנייר אפייה):
המצרכים לבצק:
===========
5 כוסות קמח לבן מנופה (750 גרם)
1 שקית או קוביית שמרית (50 גרם)
1 שקית משפר אפייה
4 כפות שמן זית (30 גרם)
1+3/4 כוסות מים (440 מ"ל)
1 כף מחוקה מלח
המצרכים למלית:
============
400 גרם בולגרית מפוררת ביד (ללא הנוזלים)
400 גרם גבינת קשקבל מגוררת
2 כוסות פטרוזיליה
2 בצלים קצוצים
תבלין בזיליקום יבש או טרי
פלפל שחור גרוס
תוספות למילוי:
==========
לפי בחירה - רצועות פלפלים צבעוניים, פטריות, זיתים ועגבניות מיובשות.
לקישוט:
======
צנוברים
אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים לקערת מערבל את החומרים לבצק ומערבלים כ-4 דקות במהירות איטית ו-4 דקות נוספות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק אלסטי וגמיש (לפי מידת הצוך מוסיפים: מים לבצק יבש מדי או קמח לבצק לח מדי).
2. יוצרים מהבצק כדור ומשהים מכוסה בקערה כ-30 דקות.
3. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
4. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק לרצועה מלבניתברוחב 20 ס"מ. מפזרים מעל את הגבינות ושאר חומרי המילוי, מתבלים בפלפל שחור גרוס ומגלגלים בעדינות לרולדה.
5. פורסים ברוחב 3 ס"מ ומשכיבים בתבנית עם מרווח של כ-1 ס"מ בין הפרוסות.
6. מקשטים בצנוברים ומניחים להתפחה כ-35 דקות עד למילוי המרווחים בכל תבנית.
7. אופים 20-25 דקות (עד להזהבה), בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
הנה מתכון של אורי שפט למאפה שושנים מלוח במילוי גבינות (שני מאפים בתבנית קפיצית 26 ס"מ מרופדת בנייר אפייה):
המצרכים לבצק:
===========
5 כוסות קמח לבן מנופה (750 גרם)
1 שקית או קוביית שמרית (50 גרם)
1 שקית משפר אפייה
4 כפות שמן זית (30 גרם)
1+3/4 כוסות מים (440 מ"ל)
1 כף מחוקה מלח
המצרכים למלית:
============
400 גרם בולגרית מפוררת ביד (ללא הנוזלים)
400 גרם גבינת קשקבל מגוררת
2 כוסות פטרוזיליה
2 בצלים קצוצים
תבלין בזיליקום יבש או טרי
פלפל שחור גרוס
תוספות למילוי:
==========
לפי בחירה - רצועות פלפלים צבעוניים, פטריות, זיתים ועגבניות מיובשות.
לקישוט:
======
צנוברים
אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים לקערת מערבל את החומרים לבצק ומערבלים כ-4 דקות במהירות איטית ו-4 דקות נוספות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק אלסטי וגמיש (לפי מידת הצוך מוסיפים: מים לבצק יבש מדי או קמח לבצק לח מדי).
2. יוצרים מהבצק כדור ומשהים מכוסה בקערה כ-30 דקות.
3. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
4. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק לרצועה מלבניתברוחב 20 ס"מ. מפזרים מעל את הגבינות ושאר חומרי המילוי, מתבלים בפלפל שחור גרוס ומגלגלים בעדינות לרולדה.
5. פורסים ברוחב 3 ס"מ ומשכיבים בתבנית עם מרווח של כ-1 ס"מ בין הפרוסות.
6. מקשטים בצנוברים ומניחים להתפחה כ-35 דקות עד למילוי המרווחים בכל תבנית.
7. אופים 20-25 דקות (עד להזהבה), בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
מה לאכול כדי להגדיל את הריכוז בלימודים ובעבודה?
הסברה שקפה ושוקולד הם הטובים ביותר לריכוז, אינה ממש נכונה. זאת בשל כמויות הסוכר שיש בהם ושאחרי מספר דקות גורמת לצניחת הסוכר בדם, ובעקבותיה מורידה באופן משמעותי את הריכוז והעירנות. גם חטיפי אנרגיה שכוללים הרבה סוכר, משפיעים באופן דומה.
דווקא פחמימות עם שומנים הן היותר טובות לריכוז וללמידה, שכן התפרקותו האיטית של השומן מסייעת לפחמימות להתפרק לאט ולשמור על האנרגיה של הפחמימות, מה שמשפיע לטובה על הריכוז לאורך זמן.
כך שפירות יבשים, במיוחד אורגניים, סלט גזר מתוק (עם מיץ תפוזים ואגוזים בתוכו) וכמובן מיצי פירות וירקות יהיו מצויינים לכך.
לזקוקים לאוכל "אמיתי": גם סנדביצ'ים עם טחינה, חומוס ואבוקדו יעשו עבודה מצויינת.
הסברה שקפה ושוקולד הם הטובים ביותר לריכוז, אינה ממש נכונה. זאת בשל כמויות הסוכר שיש בהם ושאחרי מספר דקות גורמת לצניחת הסוכר בדם, ובעקבותיה מורידה באופן משמעותי את הריכוז והעירנות. גם חטיפי אנרגיה שכוללים הרבה סוכר, משפיעים באופן דומה.
דווקא פחמימות עם שומנים הן היותר טובות לריכוז וללמידה, שכן התפרקותו האיטית של השומן מסייעת לפחמימות להתפרק לאט ולשמור על האנרגיה של הפחמימות, מה שמשפיע לטובה על הריכוז לאורך זמן.
כך שפירות יבשים, במיוחד אורגניים, סלט גזר מתוק (עם מיץ תפוזים ואגוזים בתוכו) וכמובן מיצי פירות וירקות יהיו מצויינים לכך.
לזקוקים לאוכל "אמיתי": גם סנדביצ'ים עם טחינה, חומוס ואבוקדו יעשו עבודה מצויינת.
איך לצלם אוכל לאינסטגרם?
הנה הנחיותיו של עידו איז'ק לצילום אוכל באינסטגרם, כפי שפורסמו ב-ynet ביוני 2020:
1. שימוש בגריד - לכל מצלמה בסמארטפון יש כיום גריד שמאפשר לדייק את התמונה. הגריד, משמש בעצם כפלס, שבעזרתו תוכלו לשמור על התמונה ישרה. הפונקציה הזו מובנת אוטומטית במצלמה, והיא תעזור לכם לפלס את התמונה בצורה הטובה ביותר.
2. שימשו במצב סינגל טייק - במצלמת הסמארטפון יש לכם מצב של סינגל טייק. אחרי שמשתמשים במצב הזה, הטלפון נותן אוטומטית אופציות לבסט שוט (Best shot), ומה שנשאר לכם זה רק לבחור את התמונה שאהבתם.
3. שימוש ב-Live פוקוס - במצב Live פוקוס (מיקוד חי) אפשר לשלוט על טשטוש הרקע, וכך לקבל את המנה בצורה בולטת יותר. במכשירים חדשים יש מגוון עדשות, לכן אין צורך להתקרב למנה, ואפשר לצלם אותה גם מרחוק. כאשר רוצים לצלם חלק מהמנה אפשר להשתמש בעדשת ה"טלה" (שנקראת גם עדשת טלפוטו), ואם רוצים לצלם את כל המנה אפשר להשתמש בעדשת נורמל.
4. שימוש בפלאש - אל תחששו מפלאש: הלכתם למסעדה רומנטית או כזו שבה התאורה אפלולית? גם כאן תוכלו לצלם את האוכל שלכם - אפשר לצלם מנות על ידי שימוש בפלאש, אבל הטריק הוא לא להתרחק יותר מדי. ברוב המקרים בהם התאורה עמומה, הפלאש צובע את המנה ומוסיף לאיכות והדגשה מירבית.
5. שימוש בפילטר לשיפור צבעוניות - במצלמת הסמארטפון שלכם יש פילטרים מובנים, שאפשר להשתמש בהם לשיפור הצבעים, ללא כל חשש מפגיעה בצבעוניות המקורית של המנה.
6. אופציית הצילום מרחוק - צילום המנה מרחוק אפשרי מפני שהרזולוציה של המכשירים החדשים גבוהה. אפשר לקרב את התמונה ולאחר מכן ולשמור אותה כתמונה חדשה שתישאר באיכות טובה וברזולוציה מקסימלית.
7. הקפדה על אסתטיקה ולוקיישן - חלק זה חשוב במיוחד עבור המסעדנים ביניכם, המעוניינים לקדם את עסקי האוכל אצלם. נראות ולוקיישן משמעותיים להצלחת התמונה ועל מנת שיידעו היכן היא צולמה.
הנה הנחיותיו של עידו איז'ק לצילום אוכל באינסטגרם, כפי שפורסמו ב-ynet ביוני 2020:
1. שימוש בגריד - לכל מצלמה בסמארטפון יש כיום גריד שמאפשר לדייק את התמונה. הגריד, משמש בעצם כפלס, שבעזרתו תוכלו לשמור על התמונה ישרה. הפונקציה הזו מובנת אוטומטית במצלמה, והיא תעזור לכם לפלס את התמונה בצורה הטובה ביותר.
2. שימשו במצב סינגל טייק - במצלמת הסמארטפון יש לכם מצב של סינגל טייק. אחרי שמשתמשים במצב הזה, הטלפון נותן אוטומטית אופציות לבסט שוט (Best shot), ומה שנשאר לכם זה רק לבחור את התמונה שאהבתם.
3. שימוש ב-Live פוקוס - במצב Live פוקוס (מיקוד חי) אפשר לשלוט על טשטוש הרקע, וכך לקבל את המנה בצורה בולטת יותר. במכשירים חדשים יש מגוון עדשות, לכן אין צורך להתקרב למנה, ואפשר לצלם אותה גם מרחוק. כאשר רוצים לצלם חלק מהמנה אפשר להשתמש בעדשת ה"טלה" (שנקראת גם עדשת טלפוטו), ואם רוצים לצלם את כל המנה אפשר להשתמש בעדשת נורמל.
4. שימוש בפלאש - אל תחששו מפלאש: הלכתם למסעדה רומנטית או כזו שבה התאורה אפלולית? גם כאן תוכלו לצלם את האוכל שלכם - אפשר לצלם מנות על ידי שימוש בפלאש, אבל הטריק הוא לא להתרחק יותר מדי. ברוב המקרים בהם התאורה עמומה, הפלאש צובע את המנה ומוסיף לאיכות והדגשה מירבית.
5. שימוש בפילטר לשיפור צבעוניות - במצלמת הסמארטפון שלכם יש פילטרים מובנים, שאפשר להשתמש בהם לשיפור הצבעים, ללא כל חשש מפגיעה בצבעוניות המקורית של המנה.
6. אופציית הצילום מרחוק - צילום המנה מרחוק אפשרי מפני שהרזולוציה של המכשירים החדשים גבוהה. אפשר לקרב את התמונה ולאחר מכן ולשמור אותה כתמונה חדשה שתישאר באיכות טובה וברזולוציה מקסימלית.
7. הקפדה על אסתטיקה ולוקיישן - חלק זה חשוב במיוחד עבור המסעדנים ביניכם, המעוניינים לקדם את עסקי האוכל אצלם. נראות ולוקיישן משמעותיים להצלחת התמונה ועל מנת שיידעו היכן היא צולמה.
איך להכין עוגיות סנדוויץ טבעוניות?
הנה מתכון ל-30 עוגיות סנדוויץ' שוקולד טבעוניות ממולאות בגנאש שוקולד:
המצרכים:
========
100 גרם מחמאה רכה
3/4 כוס סוכר (אפשר לבן / חום / מיקס שווה בשווה, 150 גרם)
60 גרם רסק תפוחים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1/3 שליש כוס קקאו רגיל (25 גרם)
¼1 כוסות קמח (175 גרם)
מצרכים לקרם גנאש שוקולד:
=====================
חצי שקית שמנת צמחית (110 גרם)
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
==========
1. מקציפים בקערה את החמאה הרכה יחד עם הסוכר עד שנוצרת תערובת אחידה ואוורירית מאוד (יש להשתמש במקצף).
2. מוסיפים את הרסק וטורפים שוב עד שהתערובת אחידה ואוורירית. מוסיפים וניל ומערבבים.
3. מערבבים סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח (לא לוותר), יחד עם הקקאו.
4. מערבבים עם תערובת החמאה עד שנוצר קרם חום ומבריק.
5. מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים רק עד שלא רואים יותר את הקמח. נזהרים לא לערבב יותר מידי.
שלוש שיטות ליצירת עוגיות:
=====================
1. מרדדים בין שני ניירות אפייה, קורצים עיגולים, מצננים 20 דקות במקפיא לייצוב הבצק המרודד, ומעבירים את העיגולים לנייר האפייה.
2. יוצרים גליל של בצק בתוך נייר אפייה, מקפיאים, פורסים פרוסות של כ-חצי ס”מ ולהניח על נייר האפייה. אופציה זו נותנת עוגיות שוות בגודלן.
3. מכינים כדורי בצק באמצעות כפיות (אין צורך לצנן את הבצק כלל) ומניחים בצורה מרווחת על נייר האפייה.
4. אופים את העוגיות כ-7-9 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים לפני המילוי.
בתיאבון!
הנה מתכון ל-30 עוגיות סנדוויץ' שוקולד טבעוניות ממולאות בגנאש שוקולד:
המצרכים:
========
100 גרם מחמאה רכה
3/4 כוס סוכר (אפשר לבן / חום / מיקס שווה בשווה, 150 גרם)
60 גרם רסק תפוחים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1/3 שליש כוס קקאו רגיל (25 גרם)
¼1 כוסות קמח (175 גרם)
מצרכים לקרם גנאש שוקולד:
=====================
חצי שקית שמנת צמחית (110 גרם)
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
==========
1. מקציפים בקערה את החמאה הרכה יחד עם הסוכר עד שנוצרת תערובת אחידה ואוורירית מאוד (יש להשתמש במקצף).
2. מוסיפים את הרסק וטורפים שוב עד שהתערובת אחידה ואוורירית. מוסיפים וניל ומערבבים.
3. מערבבים סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח (לא לוותר), יחד עם הקקאו.
4. מערבבים עם תערובת החמאה עד שנוצר קרם חום ומבריק.
5. מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים רק עד שלא רואים יותר את הקמח. נזהרים לא לערבב יותר מידי.
שלוש שיטות ליצירת עוגיות:
=====================
1. מרדדים בין שני ניירות אפייה, קורצים עיגולים, מצננים 20 דקות במקפיא לייצוב הבצק המרודד, ומעבירים את העיגולים לנייר האפייה.
2. יוצרים גליל של בצק בתוך נייר אפייה, מקפיאים, פורסים פרוסות של כ-חצי ס”מ ולהניח על נייר האפייה. אופציה זו נותנת עוגיות שוות בגודלן.
3. מכינים כדורי בצק באמצעות כפיות (אין צורך לצנן את הבצק כלל) ומניחים בצורה מרווחת על נייר האפייה.
4. אופים את העוגיות כ-7-9 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים לפני המילוי.
בתיאבון!