» «
עוגת שוקולד
איך להכין קינוח טעים ומהיר להכנה?



יש לקחת ספל גדול להכניס לתוכו את המרכיבים הבאים:

ביצה אחת

כף קמח אחת

כף שמן

כף סוכר

כף שוקולית

כמה טיפות תמצית וניל (לא חובה אבל מוסיף הרבה טעם)


ההכנה:
======
1. לערבב הכל טוב טוב שלא יהיו גושי קמח לא מעורבבים.

2. להכניס למיקרוגל לדקה אחת בחום גבוה.

3. להוציא וליהנות מעוגת השוקולד הטעימה (:


מתאים במיוחד לילדים. אם אתם רוצים עוגה מתוקה יותר ניתן להוציא כ-5 שניות לפני הזמן והעוגה תהיה פחות יציבה ויותר מתוקה.

ניתן להוסיף: קינמון, אבקת קפוצ'ינו וכו'.

בתיאבון!
נשירת שיער
איזו תזונה ותוספים מומלצי לסובלים מנשירת שיער?



לסובלים מנשירת שיער מומלץ לשלב בתזונתם את המרכיבים הבאים:

- אומגה 3 ואומגה 6 משמן דגים ונר הלילה.

- ביוטין (נמצא בעוף, בשר, דגי ים, דגנים מלאים, ביצים מבושלות, יוגורט וביצים מבושלות). ניתן לצרוך ביוטין גם בכמוסות.

- חומצה פולית

- ויטמינים מסוג B12 ו-B6

- סיליקה (נמצאת בגריסי פנינה, בג'ל סיליצאה ובצמח השבטבט).

- ויטמין D

- אצות ים

- פיקנוגנול (נמצא בזרעי ענבים ובקלית אורן צרפתי).

נראה שגם:
- אבוקדו - גזר - ביצים - שיבולת שועל - עלים ירוקים - תה ירוק - ברוקולי - אגוזי ברזיל - גרעיני דלעת
עוגת תפוחים ואגוזים
איך להכין עוגת תפוחים ואגוזי מלך טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת תפוחים ואגוזי מלך טבעונית:

המרכיבים:
========
2 כוסות קמח (280 גרם)

1.5 כפיות קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

150 גרם רסק תפוחים (רסק משלושה תפוחים בינוניים)

1 כוס סוכר חום בהיר (200 גרם)

3/4 כוס שמן צמחי (150 גרם)

1/4 כוס קלבדוס (ברנדי תפוחים) או מים (60 גרם)

1 כפית תמצית וניל טהור

5 תפוחים מסוג גרנד, קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס (75 גרם)


הכלים:
======
תבנית אפייה קפיצית בקוטר כ24- ס"מ משומנת ומקומחת


אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור לחום בינוני 170) מעלות).

2. מנפים יחד קמח, קינמון, אגוז מוסקט, סודה לשתייה ומלח.

3. בקערת מערבל מערבלים את רסק התפוחים, הסוכר והשמן עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הברנדי או המים, ואת הווניל.

4. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת החומרים היבשים, ומערבלים רק עד שהם נספגים בתערובת, והתערובת אחידה.

5. מחוץ למערבל מקפלים פנימה את קוביות התפוחים ואת האגוזים.

6. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 70-60 דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב, וכשנועצים קיסם במרכז, הוא יוצא יבש. מצננים בתבנית 10 דקות. משחררים את הטבעת הקפיצית, וממשיכים לצנן על רשת.

בתיאבון!
סלק
מדוע ומתי כדאי סלק אדום?



צריכת סלק אדום מומלצת במקרים הבאים:

ניקוי הדם - לאכול סלק כל יום במשך שלושה שבועות, או לשתות במשך יומיים -שלושה מיץ סלק בלבד.

אנמיה - לאכול סלק כל יום. הסלק מכיל כמות יפה של ברזל וויטמיני B.

דלקות ואבנים בכליות ובדרכי השתן - לאכול סלק כל יום. אזהרה: סלק אדום לא מומלץ למי שמייצר אבני כליה מסוג אוקסלאטים, בגלל ריבוי האוקסלטים בסלק.

סרטן מעי הגס - לאכול כל יום סלק. עדיף לשתות שתי כפות מיץ סלק אדום לא מבושל ארבע פעמים ביום.

סרטן הדם (לוקמיה) - לאכול או לשתות כל יום סלק אדום. עדיף לשתות שתי כפות מיץ סלק אדום ארבע פעמים ביום.

נפיחות (דלקות) בבלוטות הלימפה - לשתות שתי כפות מיץ סלק אדום לא מבושל ארבע פעמים ביום. לסלק פעילות אנטי חידקית ואנטי ויראלית.

סוכרת - הסלק מומלץ לחולי סוכרת מבוגרים (סוג 2 ) משום שמעודד את הלבלב לייצר אינסולין. מומלץ לאכול אותו מאודה, או מבושל, אך לא לשתות אותו כמיץ. כמיץ הוא חסר סיבים תזונתיים, על כן המדד הגליצמי שלו עולה.

גמילה מעישון - צריכת עלי סלק טריים (מנגולד), על בסיס יומי, עוזרת לניקוי הכבד ומבטלת את השפעת ההתמכרות לניקוטין.

ריח רע מהפה - לשתות כל יום 2 כוסות מיץ סלק. לסלק יכולת אנטי דלקתית גבוהה.


תזונה

פירות יבשים
האם בריא לאכול פירות יבשים?



בעקרון, הפירות היבשים הם בריאים. הם אינם מכילים שומן או כולסטרול, הם דלי נתרן ומשופעים בויטמינים ואשלגן. בנוסף, הם מכילים מינרלים כמו ברזל וסידן ועשירים בסיבים תזונתיים ונוגדי חמצון שמגנים על הגוף ממחלות.
מנגד, הם משמינים, כיוון שיש בהם הרבה קלוריות וסוכרים ומכאן שלא כדאי לצרוך הרבה פירות כאלה. במיוחד לא מומלץ להגזים באגוזי קשיו, קוקוס ומקדמיה שיש בהם הרבה שומן רווי.


יש הטוענים שהרבה פירות יבשים מכילים בנוסף גופרית, מה שמאוד לא בריא לאכול, לכן יש לשטוף או להשרות אותם לפני האכילה. מומלץ לקרוא את התווית ולראות אם יש תוספת של גופרית.
פירות
אפשר רשימת קניות של ירקות ופירות?
הנה רשימת קניות של פירות וירקות:


ירקות
======
ארטישוק

בזיליקום

בטטה

בצל אדום

בצל יבש

בצל ירוק

בצל לבן

ברוקולי

גזר

דלורית

דלעת

זנגויל

חמציץ

חסה ורד

חסה חמאה

חסה

חצילון

חצילים

חרשוף

כוסברה

כרוב אדום

כרוב לבן

כרוב ניצנים

כרוב סיני

כרובית

כרובית אלמוג

לבבות חסה

לוף/כרישה

לפת

מילון

מלפפון

מנגולד

נבטים סיניים

נענע

סלט בייבי

סלק

סלרי אמריקאי

סלרי ראש

עגבניה

עגבניה שרי

עולש

עירית

עלי חסה

פטרוזיליה

פטריות

פלפל אדום

פלפל בהיר

פלפל חריף

פלפל חריף צילי

פלפל כהה

פלפל כתום

צנון

צנונית

קולורבי

קורנית

קישואים

ראשד

רברברה

רוזמרין

רוקט

שום

שומר

פטרוזיליה

שיבה

שמיר

שעועית ירוקה

שעועית צהובה

תבלינים שונים

תות שדה

תירס

תפו"א אדום

תפו"א גמדי

תפו"א ירושלמי

תפו"א לבן

תרד


פירות
=======
אגס אדום

אגס חום

אגס ספדונה

אוכמניות

אננס

אפרסמון

בננה

חבוש

סברס

ענבים

פאפאיה

קיווי

רימון

תאנים

תמר לח

תפוח עץ

אשכולית

לימון

פומלה

פומלית

קלמנטינה

תפוז

תפוז סיני

תפוזינה
מעקרוני
איך להכין מעקרוני?


הנה מתכון למעקרוני, עוגיות דרוזיות, כפי שפורסם במוסף "סגנון" ע"י אלינוער רבין:

המצרכים:
========
1/2 ק"ג סולת

1/2 ק"ג קמח

1 כוס סוכר

1 כוס שומשום חום

1/4 כוס אניס וציורן טחונים

1 כוס שמן תירס

100 גרם מרגרינה

שמן לטיגון

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בידיים את כל החומרים עם מעט מים, לקבלת כדור בצק.

2. יוצרים מהבצק צורות קובה, צרים מאוד, באורך חמישה ס"מ.

3. מגלגלים את הצד העליון על נפה מיוחדת שמבטיחה את הצורה היפה, או חורצים חריצים שתי וערב בעזרת סכין חדה.

4. מטגנים בשמן עמוק, עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב עמוק. מצננים על מגבת נייר.

5. שומרים בכלי שנסגר היטב.
בלונדיז
איך להכין בלונדיז ללא גלוטן?


הנה מתכון של בלונדיז ללא גלוטן של אורלי חרמש, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" במרץ 2016:

המצרכים:
=========
120 גרם חמאה מומסת

3/4 כוס (165 גרם) סוכר חום כהה

1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן

1/2 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל איכותית

3 כפות סירופ מייפל

1 ביצה

1 כוס (140 גרם) קמח רגיל

100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס

1 כוס אגוזי פקאן שלמים או קצוצים גס


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מתקינים במיקס את וו הגיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני), מערבלים ילד את החמאה, שני סוגי הסוכר, המלח, הווניל וסירופ המייפל לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בעיסה. אם צריך,, מנקים את דפנות הקערה. מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה - לא יותר. מוסיפים את האגוזים והשוקולד ומערבלים קצרות, רק עד שהם מתפזרים בעיסה באופן אחיד.

3. אופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

4. מצננים לחלוטין, חותכים לריבועים ומאחסנים בכלי אטום.


סלט גזר
איך להכין סלט גזר?


הנה מתכון לסלט גזר של מאיה דרין, כפי שפורסם במוסף לייף סטייל במאי 2012:

המצרכים ל-4 מנות:
===============
1 תפוז מקולף ללא הציפה הלבנה

3 מרים קצוצים

1/4 כוס שמן זית

8 גזרים צבעוניים מגוררים

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

2 כפות פיסטוקים קצוצים

2 כפות צימוקים


לרוטב:
======
1.5 כפיות כמון

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית ג'ינג'ר טרי

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת

1/4 כוס מיץ תפוזים

1/4 כוס שמן זית

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========
1. במחבת קטנה מבשלים פלחי תפוזים, תמרים ושמן זית על אש קטנה כ-15 דקות. מצננים היטב.

2. ערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.

3. מערבבים בעדינות את כל מרכיבי הסלט, מתבלים ברוטב ומגישים.
איך להכין עוגיות שקדים לפסח?




הנה מתכון של קרין גורן ל"עוגיות דוגמניות שקדים" לפסח, כפי שפורסם במוסף סגנון של עיתון מעריב באפריל 2009:



חומרים ל-20 עוגיות גדולות (או כ-40 קטנות):
=================================

לעוגיות:
=======
2 חלבונים

3/4 כוס אבקת סוכר (1 שקית של 100 גרם)

1 כפית תמצית וניל

3 כוסות שקדים פרוסים (300 גרם)



לטבילה בשוקולד (אם רוצים):
======================
200 גרם שוקולד מריר

2 כפות שמן


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. מערבבים (לא מקציפים) חלבונים, אבקת סוכר ותמצית וניל.

3. מוסיפים שקדים פרוסים ומערבבים היטב, עד שהשקדים מצופים מכל הכיוונים (התערובת תיראה יבשה וזה בסדר).

4. משטחים כפות מהתערובת לעיגולים, על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

5. אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לחלוטין, מפרידים מנייר האפייה ומגישים (אם העוגיות לא נפרדות בקלות מהנייר, ממשיכים לייבש בתנור עוד 10 דקות בחום של 150 מעלות).

טובלים בשוקולד לקישוט, אם רוצים:

6. ממיסים שוקולד במיקרוגל. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים.

7. טובלים את העוגיות עד למחצית הגובה בשוקולד המומס. מניחים על נייר אפייה ומעבירים למקפיא ל-5 דקות, להתקשות השוקולד. שומרים בכלי אטום, בשכבות מופרדות בנייר אפייה.


בתאבון!
איך לשמור על גזרת חיות המחמד שלנו?



הנה 4 דגשים חשובים בשמירה על גזרת חיית המחמד שלנו:

1. חשוב להתייעץ עם וטרינר שיקבע יחד איתנו מטרות ולוחות זמנים לירידה במשקל של חיית המחמד, תוך התחשבות בגורמים ההתנהגותיים, הסביבתיים ובסוג המזון של חיית המחמד.

2. כדאי לדעת שקיים מזון רפואי להורדה במשקל ולעיתים עדיף להשתמש בו מאשר להקטין את כמויות האוכל.

3. הקפידו על פעילות גופנית מספקת לחיות המחמד, הן חייבות להוציא מרץ ואנרגיה.

4. על תגזימו בנתינת צ'ופרים, גם אם זה נעשה מאהבה יש לזכור שלרוב צ'ופרים אלה אינם דיאטטיים.
איך להכין קינואה?



הנה מתכון נהדר לקינואה:

המצרכים:
========
1 כוס קינואה

1 בצל חתוך

פטריות

1 גמבה חתוכה לקוביות

1 קישוא חתוך לקוביות קטנות

אפשרי: קוביות קטנות של בטטה, אפונה קטנה, גרגרי חומוס, עדשים שחורות, ערמונים וכל מה שאוהבים.

1-2 כפות סילאן ללא סוכר

רוטב צ'ילי מתוק

רוטב סויה


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הקינואה כמו אורז: מקפיצים קלות כוס קינואה עם מעט שמן, מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ומבשלים עד שכל המים נספגים.

2. במחבת מחממים מעט שמן זית ומקפיצים את כל הירקות.

3. אם מוסיפים אפונה, עדשים וכו, יש לבשלם בנפרד ולסנן.

4. מוסיפים לירקות המוקפצים סילאן,, רוטב צ'ילי, רוטב סויה ומעט פלפל שחור.

5. מוסיפים הכל לקינואה ומערבבים. ניתן להגיש חם או קר.

בתיאבון!
יש מתכון פשוט להכנת לזניה?


הנה מתכון קל להכנת לזניה:

המצרכים:
=========
1 חבילת אטריות מרובעות

1 גביע גבינת קוטג'

2 ביצים

4 כפות קטשופ

כף אורגנו

גבינה צהובה פרוסה

אופן ההכנה:
===========
להרתיח מים בסיר עם כפית מלח. להכניס את האטריות ולבשל עשר דקות.
להכניס למסננת, לשטוף את האטריות במים קרים.

להכניס בחזרה לסיר את האטריות ולהוסיף את כל החומרים פרט לגבינה הצהובה ולערבב.

לקחת תבנית פיירקס, למרוח מרגרינה ולהכניס את כל התערובת.

לקחת את הגבינה הצהובה ולשים על התערובת. להכניס לתנור בחום בינוני.

הלזניה מוכנה כאשר הגבינה מזהיבה (כחצי שעה).
איך להכין עוגת אגסים טבעונית?



כך מכינים עוגת אגסים טבעונית בתבנית עגולה מספר 24:

המצרכים:
========
200 גרם קמח מלא (כוס וחצי)

50 גרם קורנפלור

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

100 גרם סוכר חום (קצת פחות מחצי כוס)

חצי כפית קינמון

1 שקית סוכר ווניל (10 גרם)

קורט מלח

70 גרם שמן (שליש כוס)

120 גרם קרם קוקוס (שליש כוס)

140 גרם רסק תפוחים


לזיגוג אגסים:
==========
6 אגסים

2 כפות סוכר

מיץ מתפוז אחד וקליפה מגוררת


אופן ההכנה:
=========
- להכין זיגוג אגסים: לשטוף את האגסים, לגלען ולקלף את קליפתם. כל אגס לחתוך ל-6 חלקים וכל חלק לפרוס לשניים.

- להמיס במחבת סוכר עם מיץ התפוז. לבשל כחצי דקה ולהוסיף את האגסים, לצפות אותם היטב בתוך הרוטב הזה ולבשל כעשר דקות עד שהאגסים מתרככים מעט והרוטב מצטמצם.

- חומרים יבשים לערבב בקערה אחת, חומרים רטובים להקציף בקערה נפרדת יחד עם קליפת התפוז ושארית הנוזלים של הזיגוג.

- לערבב שתי תערובת רק עד קבלת תערובת אחידה. הבצק לאחר איחוד התערובות נראה סמיך וכבד.

- להעביר שליש בצק לתוך תבנית אפייה משומנת. לשטח את הבצק בעזרת ידיים רטובות.

- מעל הבצק לסדר חצי מכמות האגסים בצורת מניפה.

- לשפוך את שארית הבצק וגם אותה לשטח בעזרת ידיים רטובות.

- לסדר את שארית האגסים בצורת מניפה ולהשקיע אותם מעט בבצק.

- להכניס לתנור החם ולאפות כ-40 דקות בחום בינוני של 170 מעלות.

- את העוגה המוכנה להוציא מהתבנית, לצנן מעט ולפזר מעל אבקת סוכר.


הערות:
======
אפשר לעשות את העוגה עם תפוחים במקום אגסים.

בתיאבון!
מדוע אנו צריכים אבקות חלבון?


חלבון הוא מקור מצויין לעליה במשקל. הגוף משתמש בחלבון לחידוש העור, השיער, השרירים והעצמות. חלבון גם משמש את הגוף בייצור הורמונים, אנזימים וחיזוק המערכת החיסונית. ללא כמות מספקת של חלבון הגוף מאבד את היכולת לתקן רקמות בגוף. חלבון אחד שמקבל את מלוא תשומת הלב במחקרים רבים הוא חלבון מי הגבינה (Whey Protein) המופק מחלב. בחלב יש רק כ- 5% חלבון שמתוכו רק 20% הוא חלבון מי-גבינה. בכדי להגיע לריכוזים גבוהים של חלבון, צריכים לסנן עשרות ליטרים של חלב. חלבון מי-הגבינה הוא החלבון הטוב ביותר לבניית רקמות ושרירים בגוף. חלבון מי-גבינה מסייע להפרשה טבעית של הורמון הגדילה (GH). חלבון מי-גבינה אף הוכח כמשפר את המערכת החיסונית ומעלה רמות של גלוטטיון בגוף (אנטי-אוקסידנט חשוב בגוף).
איך להכין פלפלים ממולאים צמחוניים?


הנה מתכון להכנת פלפלים ממולאים צמחוניים לפי מתכון של אינס שילת - ינאי, כפי שפורסם בעיתון לאישה במרץ 2016:

המצרכים ל 6-8 מנות:
================
6-8 פלפלים מתוקים בינוניים בצבעים שונים

למלית:
------------
1 כוס אורז

1 בצל קצוץ דק

3 שיני שום קצוצות

1 עגבנייה קצוצה

4 כפיות חמוציות מיובשות

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

2 כפות שמן זית

1 כפית בהרט

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית מלח

פלפל שחור גרוס


החומרים לרוטב:
------------------------------
4 כפות שמן זית

3 עגבניות גדולות מגוררות בפומפיה

3 שיני שום כתושות

1 כף רסק עגבניות

1 כף רכז רימונים

1 כף סילאן

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כף כמון


אופן ההכנה:
==========
1. מניחים את האורז בקערה ויוצקים עליו מים רותחים עד לכיסוי. משרים 10 דקות ומסננים. מערבבים את האורז עם שאר מרכיבי המלית.

2. חותכים את חלקם העליון של הפלפלים ושומרים את "המכסה", מרוקנים אותם מגרעינים.

3. ממלאים כל פלפל עד 3/4 מגובהו באורז.

4. מכינים את הרוטב: יוצקים את שמן הזית לסיר רחב, מוסיפים את העגבניות המגוררות והשום ומערבבים. מניחים בזהירות את הפלפלים ומכסים אותם ב"מכסים" ששמרנו.

5. מערבבים את שאר מרכיבי הרוטב עם 2 כוסות מים ויוצקים בזהירות מעל. הרוטב אמור להגיע עד ל-3/4 מגובהם של הפלפלים - אם צריך, מוסיפים מים.

6. מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים על אש נמוכה כ-50 דקות. מדי פעם מסירים את המכסה ו"משקים" את הפלפלים ברוטב. אם רוצים, מבשלים 40 דקות בלבד ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כדי לחרוך מעט את הפלפלים.

בתיאבון!
איך להכין המבורגר?



הנה מתכון להכנת המבורגר:

המצרכים:
========
1.200 ק"ג בשר - חצי שמן וחצי רזה

2-3 בצלים גדולים

כוס סודה לשתייה

פלפל שחור גרוס

כוס שמן לטיגון

תוספות אפשריות:

3 כפות רוטב ברביקיו

3 כפות קוניאק

שום כתוש


אופן ההכנה:
==========
1. יש לקצוץ גס את הבצל ולטגן אותו בסיר עם השמן, להניח את הבצל במסננת לסינון ולצנן.

2. לטחון במטחנת בשר עם החורים הגדולים את הבשר פעם אחת.

3. לטחון את הבצל והפלפל השחור יחד עם הבשר.

4. מוסיפים את מי הסודה, מערבבים היטב אך לא יותר מדי, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.

5. את התוספות, במידה ורוצים, יש להוסיף יחד עם הסודה לפני שמצננים.

6. יוצרים קציצות בגודל קבוע, משטחים אותן ביד (או ע"י טבעות מתכת במידה ויש ברשותכם), מסדרים על נייר אפייה ומכניסים למקרר לזמן מה.

7. צולים על מחבת גריל או בגריל לפי הדרגה האהובה עליכם ומגישים בלחמנייה או צלחת. תוספת של חסה, עגבנייה ובצל סגול ישלימו את המנה.

בתיאבון!


איך להכין לביבות בטטה של אורנה ואלה?



הנה מתכון להכנת לביבות הבטטה של אורנה ואלה:

מצרכים ל-25-30 לביבות:
================

11/4 ק"ג בטטות (750 גרם אחרי קילוף ובישול)

2 כפיות רוטב סויה (קיקומן)

¾ כוס (100 גרם) קמח

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
========

1. קולפים את הבטטות וחותכים לחתיכות גדולות.

2. מבשלים בסיר מים (או מאדים) עד שהבטטות רכות לגמרי, ומניחים אותן במסננת לשעה-שעתיים כדי שיפרישו נוזלים (אפשר להשאיר כך לילה במקרר).

3. מעבירים את הבטטות לקערה, מוסיפים את הסויה ומערבבים-לשים בידיים.

4. מוסיפים את הקמח, הסוכר, המלח והפלפל, וממשיכים לערבב בידיים בעדינות עד שהעיסה מתאחדת (מרחיקים חתיכות קשות או שחורות). העיסה תהיה רכה, אחידה וקצת דביקה. אם היא נוזלית – מוסיפים עוד מעט קמח. יש להימנע מערבוב ממושך מדי, שיגרום לעיסה להיות דביקה מדי.

5. הטיגון: מחממים במחבת טפלון שמן בכמות שתשמן היטב את המחבת, על להבה בינונית. כדאי לזלף את העיסה דרך שק זילוף או להניח במחבת לביבות בעזרת כף או בידיים רטובות. מכיוון שהעיסה רכה ודביקה, ואינה נוחה לעבודה, צריך לטגן כמה לביבות עד שלומדים לעבוד עם העיסה.

6. מטגנים את הלביבות משני הצדדים כך שיזהיבו אך לא יישרפו, ושיהיו מספיק מוצקות כדי שאפשר יהיה להוציא אותן מהמחבת בעזרת מרית.

7. מניחים על נייר סופג.

בתיאבון!
איך להכין מאפינס קמח מלא עם חלבה?


הנה מתכון למאפינס קמח מלא עם חלבה, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" בינואר 2010:

המצרכים:
========
200 גרם טופו רך (במרקם של גבינה למריחה. להשיג ברשתות השיווק ובחנויות טבע)

1 כוס (200 מ"ל) מיץ תפוזים

1 כוס (200 גרם) סוכר חום

1/2 כוס (100 מ"ל) שמן

1/2 כוס טחינה גולמית

1/3 כוס דבש או סילאן תמרים

2 כוסות (280 גרם) קמח מלא

1 כפית אבקת אפייה

1 כוס חלבה, חתוכות לקוביות קטנות

1/2 כוס צימוקים

לזיגוג:
======
1/2 כוס סוכר חום

1/2 כוס מים

1/2 כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים בשמן את שקעי התבנית.

2. שמים בקערת מעבד מזון את הטופו, מיץ התפוזים, הסוכר, השמן, הטחינה והדבש (או הסילאן), ומעבירים עד שמתקבלת עיסה חלקה, משחתית ממש.

3. לקערה נפרדת, מנפים דרך נפה או מסננת את הקמח המלא ואבקת האפייה. מוסיפים את החלבה ואת הצימוקים. מוסיפים את המשחה מקערת מעבד המזון לקמח ומערבבים היטב, לעיסה אחידה. יוצקים לשקעים, כמעט עד הסוף ואופים כ-25 דקות, עד שהמאפינס יציבים ומזהיבים, אבל לא משחימים מדי. מוציאים.

4. הזיגוג: שמים בסיר את הסוכר, המים ומיץ התפוזים ומחממים מעל להבה בינונית - גבוהה, עד שהסוכ רנמס. מבשלים כמה דקות, עד שנוצר בסיר סירופ סמיך. מושחים את המאפינס החמימים בזיגוג החמים, מצננים קצת ומגישים.
איך להכין בבית חומץ בן יין?



כך תכינו בעצמכם חומץ בן יין:

החומרים:
========
יין אדום או לבן בכמות הרצויה.

אופן ההכנה:
==========
1. מעבירים את היין לצנצנת בעלת פתח רחב, מכסים בבד נושם ומהדקים בגומיה.

2. מאחסנים במקום חמים ומאוורר ללא שמש ישירה.

3. מערבבים פעם ביום בחוזקה, בעזרת כף כדי לחשוף את היין לחמצן.

4. בתוך מספר שבועות היין יתחיל להחמיץ. בהדרגה יהפוך חומץ בן יין.

5. כשהחומץ מוכן מעבירים אותו לבקבוק. הוא יהיה עשיר ומורכב יותר מחומץ בן יין תעשייתי.


הערות:
======
- התהליך פשוט מאחר ומשתמשים כבר ביין. מגיעים היישר לשלב פירוק האלכוהול לחומץ.

- רצוי שהיין יהיה בעל 10-11 אחוזי אלכוהול ולא יותר.

- יין חזק יותר לא יאפשר לבקטריות הרצויות להתפתח.

בהצלחה!
איך להכין טונה מעושנת בבית?



כך תכינו בעצמכם טונה מעושנת:

מצרכים:
=======
שימורים של טונה בשמן

גפרורים או מצית

נייר סופג


אופן ההכנה:
===========
1. פותחים את קופסאת הטונה אבל לא עד הסוף, כך שהמכסה עדיין יישאר תלוי על הקצה.

2. שופכים מעט שמן, ואז שמים נייר סופג על שאר הטונה עד שהשמן נספג בנייר.

3. אחרי שהשמן נספג בנייר לשים עוד שכבה של נייר.

4. מדליקים את הנייר סופג ואז סוגרים את המכסה, אבל לא עד הסוף כדי שיהיה אוויר לבערה.

5. אחרי שכל השמן נשרף צריך להוריד את הנייר סופג.

הטונה המעושנת מוכנה. בתיאבון!



הנה סרטון וידאו שמראה את ההכנה:

http://youtu.be/PdXSEEY6dwk
איך להכין סלט בטטות צלויות ואגוזים?
איך להימנע מצרבת ולהקל על צרבת?
איך להכין אורז לימוני עם עדשים שחורות?
איך להכין תבשיל עוף אינג'ירייה?
איך להכין גפילטע פיש?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.