» «
עוגיות
איך להכין עוגיות שוקולד לפסח?



הנה מתכון של קרין גורן לעוגיות שוקולד מעולות לפסח:

מצרכים ל-20 עוגיות גדולות:
=====================
300 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה

3 ביצים

1 כוס סוכר

2 כפות שטוחות קמח מצה

2 כפות שטוחות קורנפלור (או קמח תפוחי אדמה)

1/4 כפית שטוחה אבקת אפייה כשרה לפסח

1/4 כפית מלח

1 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס

1 כוס שוקולד צ'יפס


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וחמאה.

3. בקערה גדולה טורפים (במטרפה ידנית, אין צורך במיקסר) ביצים וסוכר במשך דקה-שתיים, עד שהתערובת מגדילה מעט את נפחה.

4. מוסיפים לביצים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב.

5. מוסיפים קמח מצה, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח וטורפים עד קבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים ושוקולד צ'יפס.

6. מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הכי נוח בעזרת כף גלידה קפיצית. אם אין אז ב-2 כפות רגילות). התערובת תשתטח לשלוליות גדולות וזה בסדר. אם רוצים מפזרים חופן שברי שוקולד מריר, חלב ולבן מעל, לקישוט.

7. אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות סדוקות ומבריקות. מוציאים מהתנור כשהן עדיין רכות (העוגיות יתייצבו במהלך הקירור). רק כשהעוגיות קרות לגמרי משחררים בעדינות מנייר האפייה ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

הערה: כדי לעצב בקלות את העוגיות כדאי להשתמש בכף של גלידה.
לחמניות
איך להכין לחמניות זיתים?


הנה מתכון ללחמניות זיתים נהדרות:


המצרכים:
========
1 גביע קוטג'

200 גרם גבינה צהובה מגוררת

3 ביצים

1 קופסת שימורים של זיתים פרוסים

1 כוס קמח כוסמין

1. שקית אבקת אפייה

1/2 כוס שמן

1/4 כוס שומשום


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערה את כל החומרים ללא הקמח, אבקת האפייה והשומשום.

3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים טוב עד קבלת עיסה דלילה.

4. יוצקים את התערובת לתבניות שקעים עד 3/4 מגובהן.

5. מפזרים את השומשום.

5. אופים כ-30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.
כדורי שוקולד
איך להכין תחליף בריא לכדורי שוקולד?



כתחליף בריא לכדורי שוקולד אפשר להכין כדורי תמרים, כך עושים זאת:

המצרכים:
========
1 כוס תמרים מיובשים ומגולענים

1 כפית תמצית וניל

1 כף אבקת קקאו

4 כפות אגוזי לוז קצוצים דק

3/4 כוס פצפוצי אורז

1/4 כוס פתיתי קוקוס

לציפוי: פתיתי קוקוס


אופן ההכנה:
==========
1. לשים את התמרים בקערה, לכסות במים חמים ולהשרות למשך שעה.

2. להעביר את התמרים למעבד מזון ולעבד עד לקבלת קרם אוורירי.

3. להעביר את התמרים לקערה, להוסיף אליהם את את שאר המרכיבים ולערבב היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה.

4. ליצור מהעיסה כדורים, לגלגל אותם בקוקוס שהונח בצלחת, לשים במקפיא לשעתיים ולהגיש.

בתיאבון!
עוגת תמרים וסילאן
איך להכין עוגת תמרים וסילאן טבעונית?



הנה מתכון לעוגת תמרים וסילאן טבעונית?

מצרכים:
=======
200 גרם מרגרינה ללא מלח (ניתן להשתמש במרגרינה בטעם חמאה)

250 גרם תמרים מעוכים ללא גרעינים

200 גרם סילאן

170 גרם פצפוצי אורז

100 גרם קוקוס טחון


אופן ההכנה:
==========
1. לבשל את המרגרינה התמרים והסילאן על אש בינונית עד שהעיסה נעשית חלקה.

2. להוריד את הסיר מהאש, להוסיף את פצפוצי האורז ולבחוש עד שיתערבבו היטב.

3. לפזר מחצית מהקוקוס על תבנית מרובעת, להוסיף את עיסת התמרים ולהדק אותה בידיים לתבנית, לפזר את שארית הקוקוס, לחתוך לריבועים ולצנן במקרר עד שיתקשה.

4. לאחד 2 התערובות, לצקת לתבנית משומנת, לאפות 40 דקות ב 180 מעלות.

בתיאבון!

תזונה

סלט סלק
איך להכין סלט סלק ופטרוזיליה?


הנה מתכון להכנת סלט סלק ופטרוזיליה:

המצרכים ל-6 מנות:
===============
1 ק"ג סלק טרי

1 צרור עלי פטרוזיליה טרייה וקצוצה

3 שיני שום

לתיבול:
=======
מיץ משני לימונים

5 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים את הסלקים היטב, מסירים את עליהם וחוצים אותם לשניים.

2. מניחים את הסלקים בסיר גדול, מבשלים עם הקליפה עד שהם מתרככים והקליפה נפרדת מהם בקלות.

3. מסירים מהאש, שוטפים במים קרים, חותכים לקוביות ומעבירים לקערה לצינון.

4. קוצצים את שיני השום ומוסיפים אותם ואת שיני השום הפרוסות. מערבבים היטב.

5. מוסיפים את מיץ הלימון, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים בעדינות.
כאבים ראומטיים
האם יש משככי כאבים טבעיים לכאבי מפרקים?
אילו משככי כאבים יסייעו להימנע מכאבי מפרקים:

כדי להימנע מכאבי מפרקים מומלץ לעשות כך:

- להפחית מזון עם גלוטן (לחם ובצקים בעיקר).

- לצרוך בשר לא יותר מ-3 פעמים בשבוע, ולשמור על תזונה שבה פירות ירקות דגים ואורז הם חלק גדול מהתזונה.

- מומלץ להימנע ממאכלים עם חומרים משמרים, ולעבור לטחינה גולמית ולבישול חומוס.

- בעיקר מומלץ לאכול סלרי, שידוע ביכולת שלו להפחית כאבי מפרקים.

- מומלצים גם צמחי מרפא ותבלינים כמו גינגר, אורגנו, כורכום

- כדי להפחית כאבים מומלצים אמבטיות חמות ממושכות, של לפחות חצי שעה במים,

- אם כל זה ממש לא עוזר ואתם סובלים כאבים איומים, נסו את מה שעשו אבות אבותינו:
שימו למשך 5 דקות חתיכות בצל על המקום הכואב, בתוך דקות ספורות תרגישו הקלה, שתימשך יותר ממה שהתרופות המסחריות נותנות, זה עדיין יכאב, אבל פחות, ובלי להיכנס לחומרים עם תופעות לוואי קשות.

חשוב: אין להניח את הבצל על מקום אחד יותר מ-5 דקות. זה לא טוב לעור. אם 5 דקות לא מספיקות לכם, קחו חתיכת בצל חדשה ושימו אותה במקום קרוב.
מתכונים
איך להכין עוגיות בריאות ומהירות הכנה?


הנה מתכון של עוגיות חמנייה, קל להכנה, אוורירי ונימוח, טעים טעים ולא פחות חשוב: בריא ומזין.

מה צריך?
=========
שלושה חלבוני ביצה (הלבן).

300 גר' גרעיני חמנייה

150 גר' שומשום

5 כפות סוכר חום

תנור אפייה על חום בינוני


מה עושים?
==========
1. טורפים את החלבונים עם מזלג (אין צורך בהקצפה !), מוסיפים את המצרכים ומערבבים לבלילה אחידה.

2. משמנים נייר כסף על תבנית אפייה, ובעזרת כף יוצקים את התערובת בעיגולים שווים.

3. מכניסים לתנור לחמש דק' או עד השחמה, מכבים את התנור ומחכים חמש דק' נוספות.

4. לקרר לפני שמסירים מנייר הכסף.

ערך תזונתי גבוה בזכות הביצה והגרעינים, כ - 60 קלוריות בעוגייה בינונית.
מצה בריי
איך להכין מצה בריי עם עשבי תיבול?



הנה מתכון להכנת מצה בריי עם עשבי תיבול:

המצרכים:
=======
2 מצות

1/4 כוס מים או חלב

3-4 בצל ירוק קצוץ

חופן גדול של פטרוזיליה קצוצה (שטופה לאחר ייבוש)

1/2 כפית פלפל צ'ומה (או יותר, לפי הטעם)

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל

1/4 כוס שמן חמניות או קנולה לטיגון


אופן ההכנה:
=========

1. לשבור את המצה לקערה, להוסיף את המים או החלב ולהשרות מספר דקות

2. להוסיף את שאר החומרים ולערבב היטב

3. לחמם שמן במחבת גדולה ולצקת מהתערובת למחבת, לטגן עד להזהבה יפה משני הצדדים, להניח על נייר סופג ולהגיש מיד

בתיאבון!


מוס גבינה ופירות יער
איך להכין קינוח שכבות מוס גבינה ומחית פירות יער?


הנה מתכון להכנת קינוח שכבות מוס גבינה ומחית פירות יער כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:

יש להתחיל את ההכנה יום קודם להגשה באחסון המנה במקרר למשך לילה.

המצרכים ל-12 מנות:
================
למחית פירות היער:
---------------------------------
150 גרם פירות יער טריים או מוקפאים

1.5 כוסות (300 גרם) סוכר

לשכבת הגבינה:
---------------------------
250 גרם גבינה לבנה 9% שומן, מסוננת מנוזלים

150 גרם גבינת שמנת

קליפת לימון מגוררת מלימון אחד

2/3 (150 גרם) כוס סוכר

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1/4 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
=========
1. המחית: שמים את פירות היער והסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מצננים קצת ומעבירים למכל מעבד המזון. טוחנים למחית חלקה ומאחסנים במקפיא למשך שעה.

2. מוס גבינה: שמים את שני סוגי הגבינות בקערת המערבל ומערבלים לעיסה אחידה. מוסיפים את קליפת הלימון ומערבבים. מעבירים לקערה נפרדת.

3. שמים את השמנת בקערת המערבל ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את הסוכר ומערבלים רק עד שהוא נטמע בקצפת. מעבירים מחצית מכמות הקצפת לעיסת הגבינות ומערבבים בעדינות. מוסיפים את המחצית הנותרת ומערבבים שוב בתנועות קיפול עדינות לעיסה אחידה. מאחסנים במקרר למשך שעה.

4. ההרכבה: יוצקים לכל כוס שכבה מעיסת הגבינה, מאחסנים במקפיא ל-10 דקות, יוצקים שכבה מפירות היער ועליה עוד שכבת גבינה. מאחסנים שוב במקפיא ל-10 דקות. חוזרים על הפעולות כך שיווצרו 4 שכבות של גבינה ורוטב פירות יער. אחרי כל הוספת שכבת גבינה מאחסנים במקרר למשך לילה ומגישים למחרת.
איך להכין אנטיפסטי?


אנטיפסטי היא מנה המורכבת משלל ירקות לבחירתכם הנאפים בחום גבוה עם שמן זית. מצויין כמנה ראשונה, כתוספת לסנדוויצ'ים, כתוספת לפוקצ'ות או לחם טרי ולכל מה שתרצו.

כך מכינים אנטיפסטי:

המצרכים:
========
בטטות פרוסות דק

חצילים פרוסים לעיגולים לא עבים

קישואים פרוסים לעיגולים

כרובית מפורקת לפרחים

פטריות שלמות או חצויות

בצל סגול חתוך לשישיות

פלפלים שלמים

גמבות שלמות

שום עם קליפתו

עגבניות שרי

אספרגוס

תפוחי אדמה

רוזמרין

טימין

שמן זית

מלח גס

פלפל שחור


אופן ההכנה:
===========
1. בחרו את הירקות האהובים עליכם מתוך הרשימה או את כולם, שטפו וייבשו אותם היטב.

2. חתכו את הירקות לפי ההוראות והניחו בתבנית.

3. צקו את שמן הזית עם המלח והפלפל על הירקות (בנדיבות!). ניתן להוסיף מעל רוזמרין וטימין.

4. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות) ל-40 דקות או עד שהירקות מוכנים.


כמה הערות:

- כדאי לבדוק מפעם לפעם את הירקות. יש כאלה המוכנים מהר יותר מהאחרים (כמו פטריות לדוגמא) ויש להוציאם לפני כולם.

- את הפלפלים השלמים יש להכניס לשקית ניילון מייד עם הוצאתם ולאחר חצי שעה להסיר את קליפתם ולחתוך לרצועות.

- את השום מומלץ להשאיר עד לסוף הצליה.

- חשוב לפרוס את הבטטות לפרוסות דקות (אך לא מדי) כי זהו הירק שלוקח לו את הזמן הארוך ביותר להיות מוכן

- את הבצל יש להוציא כאשר הוא נהיה שחום בקצוות, מקומט ומבריק

- ניתן לשמור אנטיפסטי כשלושה ימים בקופסא אטומה במקרר.

בתיאבון!
איפה מומלץ לאכול פיצה בתל אביב?



פיצות איכותיות בתל אביב מומלץ לאכול במקומות הבאים:

ג'וספה - ויטל 1, פלורנטין ת"א. טלפון: 054-5928244

טוני וספה - שדרות רוטשילד 140, ת"א. טלפון: 03-5460000

טוני וספה - דיזנגוף 267, ת"א. טלפון: 03-5460000

אוליברי - אבן גבירול 137, תל אביב. טלפון:

דה פפה - אבן גבירול 14, תל אביב. טלפון:

גוסטו - שדרות ח"ן 59 (פינת פרישמן 90) תל אביב. 03-6093515

רוסטיקו - בזל 42, תל אביב. טלפון: 03-6026969

רוסטיקו - רוטשילד 15, תל אביב. טלפון: 03-5100039

אלורה - שדרות רוטשילד 60, תל אביב.

הפיצה - בוגרשוב 51, תל אביב. טלפון: 03-5281077

אייסברג וולקנו - התערוכה 3, מאחורי האנגר 11, נמל תל אביב. טלפון: 03-6026000

P2 - אבן גבירול 185, תל אביב. טלפון: 03-6200006

בזילי.קום - פלורנטין 2, תל אביב. טלפון: 03-6812047

בזילי.קום - שד' חן 52, תל אביב. טלפון: 03-6913399

פיליפ - קרליבך 20, תל אביב. טלפון:

טוטו - ברקוביץ' 4, מגדל המוזיאון ,תל אביב. טלפון:

אונו - ויצמן 2, בית אמות השקעות, תל אביב.

ביתא פיצה - לילנבלום 21, תל אביב. טלפון: 1-599-509-090, 03-5165721

ביתא פיצה - התערוכה 3, נמל תל אביב. טלפון: 1-599-509-090

אל פיציואלו - בן יהודה 122, ת"א. טלפון: 03-5239846 (כשר)

עגבניה - שינקין 19, ת"א. טלפון: 03-5256666 (כשר)

עגבניה - אבן גבירול 31, ת"א. טלפון: 03-6205675 (כשר)

עגבניה - אבן גבירול 88, ת"א. טלפון: 03-5299890 (כשר)

עגבניה - דיזנגוף סנטר, ת"א. טלפון: 03-6202859 (כשר)

עגבניה - מרכז עזריאלי, ת"א. טלפון: 03-6955727 (כשר)

פיצה פינו - אחימאיר 21, מרכז שוסטר, רמת אביב ג' ת"א. טלפון: 03-6417674 (כשר)

פיצה פינו - בן יהודה 169, תל אביב. טלפון: 03-5228165 (כשר)


פיצריות טובות רק למשלוחים:
==========================
ביג מאמא - הנציב 5, שכונת מונטיפיורי, תל אביב. טלפון: 03-5107805
איך להכין מרק עגבניות ופלפלים?


הנה מתכון למרק עגבניות ופלפלים, כפי שפורסם במגזין "מנטה" בינואר 2010:

המצרכים:
========
2-3 כפות שמן זית

בצל בינוני קצוץ גס

שן שום גדולה קצוצה גס

גבעול סלרי אמריקאי קצוץ גס

2 פלפלים אדומים קצוצים גס

1 כפית סוכר חום

5 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים

1 כף גדושה רסק עגבניות

3-4 גבעולי תימין

1 כף חומץ בלסמי

5 כוסות מים

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בסיר גדול את השמן עם הבצל, השום והסלרי ומאדים על להבה בינונית 2-3 דקות. מוסיפים את הפלפלים והסוכר, מערבבים ומאדים עוד שתי דקות.

2. מוסיפים את כל יתר החומרים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית ומבשלים כ-30 דקות.

3. מוציאים את התימין, טוחנים בבלנדר ומעבירים דרך מסננת בינונית.
איך להכין המבורגר פטריות?


הנה מתכון להכנת המבורגר פטריות:

המצרכים:
========
5 יחידות פטריות פורטובלו, קצוצות

שתי סלסלות פטריות שמפיניון, קצוצות

3 בצלים בינוניים קצוצים

1/2 כוס סולת

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

כפית מלח


אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הבצל עד להזהבה.

2. מאדים את הפטריות ומטגנים במשך כ-15 דקות. מניחים במסננת להגרת הנוזלים.

3. בקערה מניחים את הפטריות והבצל ומערבבים עם הסולת.

4. אפשר להוסיף מעט מים כדי שהתערובת תתגבש ותהפוך אחידה. מתבלים במלח ופלפל. מצננים למשך כשעה.

5. יוצרים קציצות דחוסות ומטגנים במעט שמן זית מכל צד על אש בינונית, למשך כ-3-4 דקות.

בתיאבון!
איך להכין ירקות צלויים בטחינה?



כך מכינים ירקות צלויים בטחינה:

המצרכים:
=======
4 פלפלים אדומים

1 בצל סגול בינוני, חתוך לרבעים

1 חציל בלאדי

1 פלפל צ'ילי ירוק

1 ראש כרובית מופרד לפרחים קטנים

10 עלי בזיליקום מופרדים


להגשה:
======
4 כפות טחינה גולמית

מיץ מלימון אחד טרי

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי


אופן ההכנה:
=========
1. משמנים את כל הירקות לאחר שהם נשטפו היטב ויובשו וצולים היטב על הגריל עד שהם צלויים היטב.

2. מקלפים את הפלפל והחציל ומערבבים אותם יחד עם שאר הירקות הצלויים בקערה.

3. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.

4. מזלפים טחינה מעל ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין פשטידת תירס טבעונית?



הנה מתכון להכנת פשטידת תירס טבעונית:

המצרכים:
========
בצל קטן (או כרישה) קצוצים

1/2 כוס מים

2 כפות גדושות קורנפלור

חבילת טופו (320 גרם)

1/2 כוס קמח תופח (או ½ כוס קמח עם ½ כפית אבקת אפייה)

5 כפות שמן

400 גרם גרגרי תירס (קופסת שימורים אחת)

מלח, פלפל, שום (מה שאוהבים)


אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים בצל במעט שמן.

2. מערבבים את הקורנפלור ומים ומרסקים את התערובת עם הטופו בעזרת מעבד מזון או בלנדר מוט.

3. אם הפשטידה מיועדת לילדים שלא אוהבים לראות בצל באוכל, כדאי לרסק גם את הבצל.

4. מוסיפים את הקמח והשמן ומערבבים עד קבלת בלילה כמה שיותר חלקה.

5. מוסיפים את התבלינים והתירס ומערבבים.

6. אופים בתנור ב-180 מעלות כ-45 דקות.

בתיאבון!
איך להכין לביבות כרובית בריאות?


הנה מתכון להכנת לביבות כרובית בריאות:

המצרכים:
========
1 כרובית בינונית - גדולה

2 גזרים

1 בצל קצוץ מטוגן במעט שמן

1/2 כוס קמח כוסמין

1 כפית מלח

אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הכרובית עד שהיא מתרככת, מסננים ומועכים בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה.

2. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.

3. יוצרים לביבות ביד או בעזרת רינג קטן ומניחים בתבנית על נייר אפייה משומן.

4. אופים עד הזהבה כשלושים דקות בחום של 180 מעלות. ניתן להפוך את הלביבות לאפייה גם בצד השני לעוד רבע שעה, אך לא חייבים.
איך להכין צנצנות לכבישת פירות וירקות?


כך מכינים צנצנות לכבישת פירות וירקות:

- צנצנות זכוכית יש לסבן היטב בסבון, לשטוף במים חמים ולייבש כשהן הפוכות על מגבת. אין לייבשן בעזרת מגבת או מטלית מחשש לפיזור חיידקים. יש אפשרות לייבש את הצנצנות בתנור בחום של 140-150 מעלות.

- צנצנות שכבר כבשתם בהם בעבר עלולות לספוג את הריח של הירק שנכבש בהן, במקרה כזה רצוי להרתיח את הצנצנת ולהיפטר מהריח לחלוטין.

- את מכסי הגומי של הצנצנות ניתן לפסטר עם גלולת פסטור אותה ניתן לרכוש בסופר או בבית מרקחת.

- אפשר לכבוש גם בכלי פח או פלסטיק, אך יש מי שטוען שזה משפיע לרעה על הטעם.

- בכל מקרה לשימוש ביתי העדיפו צנצנות קטנות ולא גדולות מדי כי חשוב למלא את הצנצנת כולה בירק ונוזל ובצנצנת גדולה מדי הם עלולים להתקלקל. שימו לב שנוזל הכבישה מכסה את כל הירק וממלא את הצנצנת אחרת הירק יתקלקל במהרה.


מדוע אכילת דגים טובה ללב?



הוספת דגים לדיאטה שלכם תעזור במניעת הסיכון ללקות בהתקף לב. האיגוד האמריקאי ללב ממליץ על אכילת שתי מנות דגים שבועיות העשירים בחומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3, אשר מסייעות בין השאר בתהליכי ההרזיה. הדגים שעשירים במיוחד באותם חומצות שומן הם: מקרל, סלמון, סרדינים וטונה.
במחקרים שנעשו נמצא כי אומגה 3 עוזר מעט בהפחתת לחץ הדם, מפחית הסתיידות העורקים ומסייע בהורדת רמות הכולסטרול ובנוסף נמצא כי הוא מסייע בהפחתת הסיכון הפוטניציאלי ללקות באי סדירות דופק הלב.

אז מעבר לארוחת השבת הקבועה נסו למצוא עוד יום או יומיים לאכילת דגים.
איך להכין את ההמבורגר של חיים כהן?


הנה מתכון להמבורגר של חיים כהן:

המצרכים:
========
400 גרם אונטר-ריב

400 גרם כתף

200 גרם שפונדה

אופן ההכנה:
==========
1. טוחנים את הבשר פעם אחת, שמים בקערה, מוסיפים 1 כף מים, מלח ופלפל.

2. לשים את תערובת הבשר עם הידיים במשך כמה דקות, על מנת שהחלבון המופרש בעת הלישה ידביק את הבשר ויעניק אווריריות לקציצה.

3. יוצרים 4 קציצות גדולות ועבות, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.

הצלייה:
======
1. מחממים מחבת רגילה או מחבת פסים עם מעט שמן.

2. כשהמחבת חמה ממש, מניחים עליה את ההמבורגר וצולים אותו במשך כמה דקות עד שחלקו התחתון חום ופריך. הופכים את הקציצה בעזרת מרית וצולים עד שהצד השני שחום גם הוא.

3. מגישים בתוך לחמניית המבורגר טרייה וצלויה קלות.

תוספות אפשריות: חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ, טבעות בצל, ריבת בצל, חרדל, מיונז, קטשופ, טבסקו וביצת עין.
איך להכין פסטה ברוטב גבינות?


כך מכינים פסטה ברוטב גבינות:

המצרכים:
=========
1/2 ק"ג פסטה מכל סוג

2 מיכלי שמנת מתוקה

250 גרם גבינות קשות מארבעה סוגים שונים, מה שיש בבית (לדוגמה קממבר, עיזים, ברי ועוד) חתוכות לקוביות קטנות

מלח

פלפל שחור

1/2 כפית אגוז מוסקט

אפשרי - עלי מרווה לקישוט


אופן ההכנה:
===========
1. לבשל את הפסטה לפי ההוראות, לסנן ולשטוף

2. לחמם את השמנת במחבת, להוסיף את הגבינות ולבל חמש דקות או עד שכל הגבינות נמסות

3. להוסיף את התבלינים, לערבב ולתקן תיבול

4. לצקת את הרוטב על הפסטה, לערבב ולהגיש. ניתן לקשט בעלי מרווה

בתיאבון!
איך להכין מאפינס תפוחים וקינמון טבעוני?


הנה מתכון לשש יחידות מאפינס תפוחים וקינמון טבעוני:

מצרכים:
=======
כוס קמח מלא (120 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (4 גרם)

חצי כפית סודה לשתיה (3 גרם)

חצי כפית קינמון טחון

3/4 כוס רסק תפוחים (160 גרם, 3 תפוחים בינוניים מתוקים. אם משתמשים בחמוצים יש להגדיל את כמות הסוכר)

½2 כפות סירופ מייפל (50 גרם)

1 כף שמן קנולה (12 גרם)

כפית וחצי מיץ לימון סחוט טרי (8 גרם)

כפית תמצית וניל (5 גרם)

חצי כוס צימוקים

תפוח בינוני מגורר


גיוונים:
======
ניתן להוסיף פירורים מלמעלה:

50 גרם אגוזי מלך

3 וחצי כפות קמח (35 גרם)

3 כפות אבקת סוכר (25 גרם)

2 כפות מחמאה (20 גרם)

1/4 כפית קינמון

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרססים את התבנית בתרסיס שמן ומניחים בצד.

2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקינמון.

3. שמים את שאר המרכיבים בקערה קטנה ומערבבים טוב. מוזגים את התערובת הנוזלית לתוך הקערה עם המרכיבים היבשים ומערבבים הכל ביחד. יש לערבב מספיק אבל לא יותר מדי, כדי שהתוצאה תהיה אוורירית ולא כבדה.

4. באמצעות כף מעבירים מיד את התערובת לתוך שישה שקעים במרכז תבנית המאפינס ואופים בתנור החם במשך 18 עד 20 דקות.

5. משחררים בעדינות את המאפינס ומניחים אותם בשכיבה על צד אחד בתוך השקעים. מכסים טוב במגבת מטבח נקייה, ונותנים לתבנית לעמוד חמש דקות. דבר זה מונע היווצרות של קרום קשה.

6. מוציאים את המאפינס, מעמידים אותם להתקרר כמה דקות (חשוב), ומגישים.

רצוי לעבוד במהירות כי אבקת האפייה מאבדת מהאפקטיביות שלה די מהר, ולא מומלץ לפתוח את התנור במהלך האפייה.

בתיאבון!
מהם הסימפטומים של הפרעות אכילה?
איפה אפשר לאכול אוכל כשר בהרצליה?
מה זה דיאטה בכלל?
איך להכין לביבות ירק פריכות ומוצלחות?
איך להכין עוגת פראלין טבעונית?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.