» «
עוגת בננה
איך להכין עוגת בננה - גזר טבעונית ללא גלוטן?



הנה מתכון לעוגת בננה - גזר טבעונית ללא גלוטן:

מצרכים יבשים:
============
שני שליש כוס קמח אורז מלא (90 גרם)

שני שליש כוס קמח סורגום או דוחן (80 גרם)

שליש כוס קמח טפיוקה (40 גרם)

שליש כוס קמח תפוחי אדמה (40 גרם)

כפית קסנטן-גאם

שלושת רבעי כוס כוס סוכר (150 גרם) או 20 תמרים מג'הול (200 גרם אחרי גילעון) או שילוב
10 גרם אבקת אפייה (שקית)

חצי כפית סודה לשתייה

קורט מלח

כפית קינמון


מצרכים רטובים:
=============
2 בננות מעוכות היטב

חצי כוס מים רותחים (100 גרם)

שליש כוס שמן (70 גרם)

כף וחצי מיץ לימון (או חומץ תפוחים)

כוס גזר מגורר (3-4 גזרים בינוניים)

חצי כוס אגוזים קצוצים

חצי כוס צימוקים


אופן ההכנה:
==========
לערבב חומרים יבשים, להוסיף את הרטובים ולאפות בחום בינוני כ-40 דקות עד שעה.

בתיאבון!
מתכונים
אפשר מתכון למעדן מחצילים?


הנה המתכון של יוסף למעדן חצילים:


לוקחים בשר בקר טחון.
מקצצים המון פטרוזיליה ושום.
מוסיפים את התוך של חלה (רטוב ומעוך)
מוסיפים ביצה ופלפל ומלח.
מערבבים ומניחים בצד.

לוקחים חצילים, פורסים דק, מטגנים קלות ומניחים על נייר סופג.

קוצצים בצל ומטגנים בשמן ומוסיפים הרבה עגבניות חתוכות.

לוקחים את החצילים ומגלגלים בתוך כל פרוסה מעט מהבשר הטחון שהכנו.
סוגרים כל גלילה בעזרת קיסם שלא יפתח (סופרים את מספר הקיסמים שלא יאבדו ואחד ויבלע בטעות), מסדרים את הגלילות בתוך רוטב העגבניות במעגל.

מועכים שתי עגבניות עם מעט שמן בבלנדר ויוצקים מעל החצילים והבשר.
מוסיפים פלפל אדום מתוק ומבשלים כשעה.
פירות
אפשר רשימת קניות של ירקות ופירות?
הנה רשימת קניות של פירות וירקות:


ירקות
======
ארטישוק

בזיליקום

בטטה

בצל אדום

בצל יבש

בצל ירוק

בצל לבן

ברוקולי

גזר

דלורית

דלעת

זנגויל

חמציץ

חסה ורד

חסה חמאה

חסה

חצילון

חצילים

חרשוף

כוסברה

כרוב אדום

כרוב לבן

כרוב ניצנים

כרוב סיני

כרובית

כרובית אלמוג

לבבות חסה

לוף/כרישה

לפת

מילון

מלפפון

מנגולד

נבטים סיניים

נענע

סלט בייבי

סלק

סלרי אמריקאי

סלרי ראש

עגבניה

עגבניה שרי

עולש

עירית

עלי חסה

פטרוזיליה

פטריות

פלפל אדום

פלפל בהיר

פלפל חריף

פלפל חריף צילי

פלפל כהה

פלפל כתום

צנון

צנונית

קולורבי

קורנית

קישואים

ראשד

רברברה

רוזמרין

רוקט

שום

שומר

פטרוזיליה

שיבה

שמיר

שעועית ירוקה

שעועית צהובה

תבלינים שונים

תות שדה

תירס

תפו"א אדום

תפו"א גמדי

תפו"א ירושלמי

תפו"א לבן

תרד


פירות
=======
אגס אדום

אגס חום

אגס ספדונה

אוכמניות

אננס

אפרסמון

בננה

חבוש

סברס

ענבים

פאפאיה

קיווי

רימון

תאנים

תמר לח

תפוח עץ

אשכולית

לימון

פומלה

פומלית

קלמנטינה

תפוז

תפוז סיני

תפוזינה
אטריות למרק
איך להכין אטריות למרק של פסח?


הנה מתכון לאטריות כשרות לפסח, כתוספת למרק, כפי שפורם בעיתון "לאישה" בשנת 2000:

המצרכים:
========
5 ביצים

3 כפות קמח תפוחי אדמה

כשתי כוסות מים

1/2 כפית מלח

מעט שמן לטיגון


אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בלילה דלילה.

2. מחממים מחבת עם מעט מאוד שמן.

3. יוצקים מצקת אחת של בלילה למחבת, מטים אותה עד שהבלילה מגיעה לכל הצדדים, מטגנים טיגון קצר רק מצד אחד והופכים את המחבת על מגבת נייר.

4. מכסים את כל החביתיות בניילון ומכניסים למקרר ללילה.

5. סמוך לשמן הארוחה מגלגלים את כל החביתיות (כמו שמגלגלים בליצ'ס), חותכים לרצועות דקות, מניחים בקערה ועליהם יוצקים מרק חם.

תזונה

ירקות
איך להכין ירקות צלויים בטחינה?



כך מכינים ירקות צלויים בטחינה:

המצרכים:
=======
4 פלפלים אדומים

1 בצל סגול בינוני, חתוך לרבעים

1 חציל בלאדי

1 פלפל צ'ילי ירוק

1 ראש כרובית מופרד לפרחים קטנים

10 עלי בזיליקום מופרדים


להגשה:
======
4 כפות טחינה גולמית

מיץ מלימון אחד טרי

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי


אופן ההכנה:
=========
1. משמנים את כל הירקות לאחר שהם נשטפו היטב ויובשו וצולים היטב על הגריל עד שהם צלויים היטב.

2. מקלפים את הפלפל והחציל ומערבבים אותם יחד עם שאר הירקות הצלויים בקערה.

3. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.

4. מזלפים טחינה מעל ומגישים.

בתיאבון!
בננות מטוגנות
איך להכין בננות מטוגנות בסגנון סיני?



הנה מתכון בננות מטוגנות, בסגנון שהמסעדות הסיניות המציאו כדי להתאים לחך המערבי:

בסין עצמה מגישים לרוב פרי טרי בסוף הארוחה, מה שהולם את המטבח הסיני, המבוסס על מאכלים מהירים להכנה, שלא כמו הקינוחים המערביים, אבל המתכון הזה הוא מתכון מנצח..

מרכיבים:
======
בננות (כדאי לבחור בננות נוקשות יחסית ולא רכות).

צלחת משומנת במעט שמן (כדי לקבל את הבננות אחרי הטיגון)

חומרים לבלילה:
=============
1/2 כוס קמח תופח

1 ביצה

1 כף שמן

1 כפית סוכר

כ-1/2 כוס מים



הוראות הכנה:
============
1. ערבבו את חומרי הבלילה.

2. הוסיפו מים עד שתתקבל בלילה סמיכה יחסית, לא דלילה אבל גם לא סמיכה יותר מדי.

3. חתכו את הבננות לפרוסות עבות ואלכסוניות.

4. חממו את השמן בווק, מחבת או סיר.

5. טבלו את פרוסות הבננה בבלילה וטגנו עד שהבצק יזהיב (לא לתת לו להשחים כי הם יהפכו מרירים!)

6. הוציאו, סננו מהשמן והניחו בצלחת המשומנת.

7. הגישו בליווי סירופ מייפל ואפשר להוסיף גם כדור של גלידת וניל.
עוגות
אפשר לקבל מתכון לעוגת מצות?



הנה מתכון לעוגת מצות מוצלחת, עוגת פרווה, ללא אפיה:


החומרים ואופן ההכנה:
==================
להמיס על האש ולערבב:

1 כוס סוכר

4 כפות קקאו

1 חבילת מרגרינה בלי מלח

4 שוקולד מריר פרווה

1/3 כוס מים

להוסיף:
=======
3 כפות ברנדי, 200 גרם חלבה כתושה ולערבב הכל.
להרטיב את המצות (12 מצות), למרוח עליהם את בלילת השוקולד ושוב להניח מספר שכבות: מצות ובלילת שוקולד... (בכל שכבה 2 מצות). לקשט בסוכריות קטנות, או קוקוס, או שוקולד מריר פרווה מגורד בפומפיה גסה.
אפשר למרוח קצפת משמנת מתוקה פרווה, מוקצפת עם 2 כפות אבקת סוכר וכפית נס קפה.

בתיאבון!
עוגת סולת
איך להכין עוגת סולת טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת סולת טבעונית שכדאי להכין יום קודם לאכילה, על מנת שתספוג את הנוזלים.

המצרכים:
========
1 ק"ג סולת

200 גרם סוכר (1 כוס)

1 כפית אבקת אפיה (5 גרם)

100 גרם קוקוס (1.5 כוסות)

200 גרם שמן (1 כוס)

260 גרם מים (1 כוס ועוד כף)


המצרכים לרוטב:
=============
3/4 כוס סוכר (150 גרם)

¼1 כוסות מים (300 גרם)

קינמון

פלח תפוז עם קליפה או מיץ מחצי לימון


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את כל החומרים, לשטח על תבנית בגודל 30X20 בעזרת ידיים רטובות.

2. לאפות בחום של 170 מעלות כ-40 דקות.

3. להוציא כשהעוגה מקבלת צבע חום-זהוב.

4. ניתן להוסיף שקדים או תמרים ללא גרעינים + קינמון (שטוגנו מעט ביחד).

5. את התמרים יש למרוח בין שתי שכבות של תערובת.

6. את השקדים אפשר לשים בתוך התערובת או מעל כקישוט.


הכנת הרוטב:
==========
1. לבשל את כל חומרי הרוטב ולהכין ממנו "דבש".

2. לשפוך את הרוטב על העוגה ולתת לו להיספג.


עוגת תמרים
איך להכין עוגת תמרים עסיסית וטבעונית?



הנה מתכון לעוגת תמרים עסיסית וטבעונית התאימה לרינג 22:

מצרכים:
=======
250 גרם מים (כוס)

230 גרם תמרים מגולענים מזן מג'הול (17-23 תמרים גדולים)

1 כפית סודה לשתייה (הסודה עוזרת לתמרים להתפרק אל תוך המים)

100 גרם שמן קנולה (חצי כוס)

70 גרם סוכר (1/3 כוס)

120 גרם רסק תפוחים (חצי כוס)

1 כפית תמצית וניל

150 גרם קמח תופח (אפשר להחליף בקמח רגיל עם כפית מלאה אבקת אפייה)


אופן ההכנה:
==========
1. מביאים לרתיחה את המים והתמרים.

2. מוסיפים את הסודה לשתייה, ממשיכים לבשל עוד כדקה. מורידים מהאש ומקררים (חשוב לשמור את כל המים שנשארו).

3. מערבלים את השמן והסוכר תוך שמוסיפים את הרסק והווניל בהדרגה, כמו גם את הקמח ואת תערובת התמרים.

4. יוצקים לתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות.

רוטב טופי (אופציה):
===============
1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1/2 מיכל שמנת צמחית

- מכינים קרמל: מחממים מחבת ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, לא מערבבים אלא רק מנערים את המחבת ומוסיפים עוד ועוד סוכר עד שהכל נמס לקרמל.

- במקביל מחממים את השמנת לסף רתיחה

- מוסיפים את השמנת (בזהירות! זה לוהט מבעבע בטירוף!) ומערבבים.

- ממשיכים לחמם על אש נמוכה עד לקבלת רוטב חלק ואחיד. מצננים מעט, ויוצקים על העוגה.
איך לשמור על קרירות ועל הגזרה בקיץ?



מומלץ להכין ארוחות קלות על פני ארוחות מבושלות כבדות: כשאוכלים ארוחות כבדות, בעיקר בצהריים, הארוחה גורמת לנו להרגיש תחושת עייפות ונמנום בדיוק באמצע היום כאשר לפנינו עוד יום ארוך ועמוס.
דוגמאות לארוחת צהריים קלה:
סלט חזה עוף מוקפץ עם פטריות ועלים ירוקים.
סלט קינואה קר עם טופו ועלים ירוקים.
כריך בתוספת גבינה, עגבניות מיובשות ונבטים, וירקות לצידו.
שתו הרבה מים: במיוחד בימי הקיץ כאשר הטמפרטורות עולות, אנו מאבדים מים בנשימה, בשתן, בהזעה, לכן עלינו לדאוג לשתייה מספקת. מים ימנעו מאיתנו כאבי ראש, מיגרנות כתוצאה של התייבשות.
אני יודעת כי בטח לא כולכם אוהבים לשתות מים - לכן, תוכלו להכין חליטות תה בטעמים שונים כמו נענע, לימונית, לואיזה יחד עם לימון. אפשר גם להכין תה קר וטעים.
ואם גם חליטות התה לא אהובות עליכם, והמשקאות הממותקים שנמצאים בשפע בכל מקום קורצים לכם, נסו להעדיף משקאות על בסיס פירות. המשקאות הממותקים מכילים המון סוכר, ממתיקים מלאכותיים, חומרים משפרי טעם וריח, ואין להם שום ערך תזונתי.
הרבו באכילת ירקות: ירקות הם קלים לעיכול אך מספקים במקביל שפע של ויטמינים, מינרליים וסיבים תזונתיים.
נסו גם לאמץ את הירקות בין הארוחות על פני המתוקים, אשר גורמים לתחושת שובע למספר שעות. תכינו לעצמכם ירקות חתוכים בשקית ונשנשו אותם במהלך יום העבודה. השתדלו להפוך זאת להרגל, והדביקו בזה גם את בני משפחתכם.
לבשלנים שביניכם: שדרגו את התבשילים עם הוספה של עשבי תיבול ירוקים וטריים: פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, רוקט, שמיר, נבטי אלפלפא - טעים, מזין ולא כבד על הנשמה...
שיהיה לבריאות ובקרירות...
איך להכין מאפה בצק עלים בשכבות בטטה, תפוחים וגבינת עיזים?


הנה מתכון למאפה בצק עלים בשכבות בטטה, תפוחים וגבינת עיזים כפי שפורסם בגיליון "שף" של "לאשה" במרץ 2009:

מצרכים ל-10 יחידות:
================
2 בטטות מוארכות, קלופות ופרוסות לפרוסות דקות מאד

2/3 חבילה בצק עלים, מופשר (לפי ההוראות שעל גבי האריזה)

100 גרם גבינת עיזים רכה, פרוסה דק

50 גרם (או יותר, לפי הצורך) חמאה מומסת

4 תפוחים מסוג גרני סמית' בקליפתם, פרוסים לפרוסות דקיקות

4-5 גבעולי טימין טריים


אופן הכנה:
==========
1. שמים בסיר בינוני את פרוסות הבטטה, ממלאים מים עד כיסוי, מכסים את הסיר במכסה ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים ומסננים את המים. מניחים את פרוסות הבטטה בעדינות על נייר סופג.

2. מרפדים תבניות תנור בניירות אפייה. מקמחים משטח עבודה, פורשים עליו את הבצק ומשטחים קלות בעזרת מערוך. חותכים 10 ריבועים בגודל 10 ס"מ ומניחים אותם בתבניות.

3. מניחים במרכז כל ריבוע בצק פרוסת גבינה (משאירים שולי בצק של חצי ס"מ) ומעליה פרוסות בטטה זו ליד זו, כך שיכסו את הגבינה. מברישים את פרוסות הבטטה בעדינות במעט חמאה מומסת. מניחים מעל, באותה צורה, פרוסות תפוחי עץ. מברישים במעט חמאה מומסת. חוזרים על אותה פעולה ובונים עוד 3 שכבות של גבינה, בטטות ותפוחים. מברישים את הבטטות והתפוחים בחמאה המומסת. מפזרים מעל מעט עלי טימין. מאחסנים במקרר עד שהתנור מתחמם.

4. מחממים את התנור לחום גבוה מאד (210 מעלות).

5. אופים 20 דקות, עד שהבצק נפתח קצת בשוליים והתפוחים משחימים קלות. מוציאים מהתנור ומגישים מיד.

6. אם נשארו מאפים לאחר ההגשה יש להכניסם לכלי אטום ולשמור במקרר. לפני ההגשה יש לחמם קלות.

בתיאבון!
איך להכין ממתק משובח לצמחונים?



כך מכינים ממתק לצמחונים, שיכול להתאים לכולם, אך הערכים התזונתיים באגוזים ובתמרים יכולים להשלים חסרים אצל צמחונים:

המצרכים:
========
תמרים (בכמות הרצויה)

אגוזי מלך\שקדים (בכמות התמרים)

1 חבילת שוקולד מריר

30 גרם חמאה

מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. חוצים תמר אחד לשניים ומוציאים ממנו את הגלעין, מכניסים את האגוז מלך\שקד פנימה וסוגרים. עושים כך עם כל התמרים.

2. במיקרו ממיסים את השוקולד המריר. מכניסים לסיר קטן את החמאה, השוקולד מריר המומס והשמנת וממיסים.

3. אחרי שתערובת השוקולד מוכנה לוקחים את התמר עם האגוז וטובלים אותו בתערובת השוקולד. מניחים בעטרת נייר ושמים בצלחת הגשה או קופסה המתאימה למקרר, עושים כך עם כל התמרים.

4. מקררים במקרר כשעה ומגישים.


בתאבון!
האם משקה איזוטוני גורם לתגובה מוגזמת של אינסולין?


מיתוס: משקה איזוטוני גורם לתגובה מוגזמת של אינסולין.

הנכון: קיימת תגובה מזערית של אינסולין כתגובה למשקאות איזוטוניים במנוחה או בזמן פעילות. שחרור אינסולין הוא תגובה טבעית לאכילת מזון המכיל פחמימות. רמות גבוהות של פחמימות פשוטות (סוכרים) גורמות לתגובת אינסולין בולטת יותר. למשקאות איזוטוניים, רמה נמוכה של פחמימות וצורכים אותם בדרך כלל בזמן פעילות, מה שבולם את תגובת האינסולין. עליה קלה ברמות האינסולין בזמן הפעילות עוזרת להגביר את קליטת הגלוקוז על ידי התאים והשימוש על ידי השרירים, מה שמשפר את התוצאות הספורטיביות.
האם כדי להפחית את אחוז השומן בגוף יש להקפיד על פעילות מתונה אך ממושכת?


כלל לא!
בזמן פעילות מתונה מאוד וממושכת, רוב האנרגיה לעבודת השרירים מקורה אמנם בפירוק שומנים, אך מכיוון שקצב הוצאת האנרגיה קטן, גם קצב פירוק השומנים איטי. ראוי לזכור שמטרת הפעילות הגופנית (בשילוב דיאטת הרזון) היא לסייע ביצירת מאזן קלוריות שלילי. פחות חשוב מה מתפרק (מה "שורפים") בזמן הפעילות הגופנית, כל זמן שבחישוב הכללי (היומי או השבועי) יוצרים מאזן קלוריות שלילי. גם אם בזמן הפעילות מתפרקות יותר פחמימות משומנים, הרי בעקבות המאזן השלילי יקטן מאגר השומנים (הוא ינוצל, למשל, בשעות ההתאוששות).

בתהליך ההתאוששות לאחר מאמץ, שבו מנוצלים מאגרי הפחמימות בכבד ובשרירים, מתחדשים מאגרים אלו מן הפחמימות הנאכלות במזון. יוצא מזה שהפחמימות שנאכלות במזון לאחר ביצוע המאמץ מנוצלות כעת לחידוש המאגר שלהן במקום להוות חומר גלם לייצור שומן.

בסופו של התהליך כמות השומן בגוף לאורך זמן פוחתת, גם אם רק חלק קטן ממנה התפרק דווקא בעת ביצוע הפעילות הגופנית.
איך לשפר את ספיגת הסידן בגוף?



הנה 8 דרכים לשיפור רמות הסידן בגוף:

1. צריכת ויטמין C ומוצרי מזון המכילים ויטמין C.

2. צריכת מוצרי חלב עם בין 3-5 אחוזי שומן ולא פחות.

3. צריכת מוצרים פרוביוטיים (עם סימון "ביו").

4. אכילת עצמות (של המרק, החמין או סרדינים).

5. צריכת לקטוז (סוכר המצוי בחלב).

6. להמעיט בצריכת אלכוהול, קפאין, סוכר לבן וקמח לבן - אלה גורמים לסידן להיות מופרש דרך השתן.

7. להמעיט בצריכת מזון מעובד ושתייה מוגזת.

8. מזונות המכילים חומצה אוקסלית (כמו קפה,קקאו, תה וירקות עליים) פוגעים בספיגת הסידן ולכן כדאי להקפיד על מרווחי זמן של של לפחות שעה בין צריכתם לצריכה של תוספי סידן או מזונות עשירים בסידן.
איך להכין עוגת תמרים וסילאן טבעונית?



הנה מתכון לעוגת תמרים וסילאן טבעונית?

מצרכים:
=======
200 גרם מרגרינה ללא מלח (ניתן להשתמש במרגרינה בטעם חמאה)

250 גרם תמרים מעוכים ללא גרעינים

200 גרם סילאן

170 גרם פצפוצי אורז

100 גרם קוקוס טחון


אופן ההכנה:
==========
1. לבשל את המרגרינה התמרים והסילאן על אש בינונית עד שהעיסה נעשית חלקה.

2. להוריד את הסיר מהאש, להוסיף את פצפוצי האורז ולבחוש עד שיתערבבו היטב.

3. לפזר מחצית מהקוקוס על תבנית מרובעת, להוסיף את עיסת התמרים ולהדק אותה בידיים לתבנית, לפזר את שארית הקוקוס, לחתוך לריבועים ולצנן במקרר עד שיתקשה.

4. לאחד 2 התערובות, לצקת לתבנית משומנת, לאפות 40 דקות ב 180 מעלות.

בתיאבון!
איך להכין קוביות בראוניז עם מוס שוקולד?


הנה מתכון ללא גלוטן להכנת בראוניז ען מוס שוקולד כפי שפורסם במגזין "מיני שף" של עיתון לאשה בספטמבר 2016:

חשוב לשים לב: את פחיות קרם הקוקוס מקררים 7-10 שעות במקרר לפני השימוש. רצוי להכין את המוס עד 3 שעות לפני ההגשה ולא יותר.

המצרכים עבור 6 מנות מוס, 35-40 קוביות בראוניז לתבנית בגודל 20X30:
======================================================
לבראוניז:
----------------
225 כרם שוקולד מריר 54%-60% מוצקי קקאו שבור לקוביות

2/3 כוס (150 גרם) שמן קוקוס בטמרפרטורת החדר, או שמן קנולה

1/2 כוס + 2 כפות (120 גרם) סוכר

3. ביצים גדולות

1/6 כוס (40 מ"ל) ברנדי/מיץ תפוזים/או חלב סויה או אורז

1/2 כוס + כף (60 גרם) שקדים מולבנים טחונים

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

1/8 כפית מלח

1/3 כוס + 1 כף (70 גרם) שוקולד צ'יפס מריר

למוס שוקולד:
----------------------
200 גרם שוקולד מריר (רצוי 54%-60% מוצקי קקאו) שבור לקוביות

4 כפות שמן קנולה אן שמן ניטרלי אחר

2 פחיות (800 מ"ל) קרם קוקוס 20% שומן לפחות, קרות מהמקרר

4 כפות סוכר

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות בתוכנית טורבו ומשמנים את התבנית.

2. שמים בכלי המתאים את השוקולד, שמן הקוקוס והסוכר ומחממים במיקרוגל בהפסקות (מערבבים כל 30 שניות), עד שנוצר קרם חלק. מצננים מעט.

3. מוסיפים את הביצים לקערת הקרם בזו אחר זו, תוך כדי טריפה או הקצפה. מוסיפים גם את הברנדי ומערבבים.

4. שמים בקערה נפרדת את השקדים, הקורנפלור, אבקת האפייה והמלח ומערבבים. מוסיפים לקרם השוקולד ומערבבים רק עד שנוצרת עיסה אחידה. מוסיפים מחצית מכמות השוקולד צ'יפס ומערבבים.

5. יוצקים את העיסה לתבנית, מיישרים ומפזרים את יתרת השוקולד צ'יפס. אופים כ-25 דקות. מצננים לגמרי ומאחסנים במקרר עוד שעה לפחות.

6. מכינים את המוס: שמים בקערה מתאימה את השוקולד והשמן ומחממים במיקרוגל בהפסקות (מערבבים כל 30 שניות)עד שנוצר קרם חלק. מצננים.

7. פותחים את פחיות קרם הקוקוס הקר ומוציאים בעזרת כף את החלק המוצק שהצטבר למעלה (נפטרים מהנוזלים שהצטברו בקרקעית). מעבירים לקערת המערבל או מעבד המזון. מקציפים 4-5 דקות במהירות גבוהה ותוך כדי הקצפה מוסיפים את הסוכר עד לקבלת קצפת עדינה. מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים מעט לאיחוד (אם צריךף מנקים את הדפנות ומקציפים שוב).

8. מעבירים את המוס לשק זילוף בעל צנתר משונן בקוטר 3 ס"מ. אם המוס נוזלי מדי, מאחסנים כשעה במקרר.

9. הרכבת המנה: חותכים את הבראוניז לקוביו קטנות ומסדרים כמה בכל כוס, מזלפים שכבת מוס, מכסים בבראוניז וממשיכים כך, לסירוגין, לפי גובה הכלי. מאחסנים במקרר עד ההגשה, אך לא מומלץ לקרר יותר מ-3 שעות מאחר והמוס נוטה להתקשות.

ניתן לאחסן את המוס עד 3 ימים במקרר ואת הבראוניז עד 5 ימים בכלי אטום במקרר. רצוי להוציא לטמפרטורת החדר כחצי שעה לפני ההגשה.


איך להכין תבשיל עדשים שחורות?



הנה מתכון לתבשיל עדשים שחורות:

המצרכים:
========
2 כוסות עדשים שחורות מונבטות לאחר השרייה במים

1 בצל גדול

2 שיני שום קצוצות דק

1 גזר קלוף קצוץ לקוביות קטנות

כורכום

כמון

קארי

מלח - לא חובה

צרור פטרוליה טרייה

מעט שמן

מים


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את העדשים במים במשך יומיים או שלושה עד להנבטה, מדי יום מחליפים מים.

2. מטגנים במעט שמן בצל גדול פרוס דק עד להשקפה.

3. מוסיפים שום, מקפיצים קלות ומוסיפים את הגזר. מטגנים עד לריכוך.

4. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

5. מוסיפים את העדשים, מערבבים היטב.

6. מוסיפים מים עד כדי כיסוי ועוד קצת ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה.

בתיאבון!
איך להכין גלילות מצה ושוקולד?


הנה מתכון של נירה רוסו לגלילות מצה ושוקולד:

המצרכים:
========
8 מצות

1 כוס יין מתוק

200 גרם שוקולד מריר

1/2 כוס חלב

2 כפות אבקת קקאו

1 כוס סוכר

1 כפית קפה נמס

1 חבילת מרגרינה או חמאה

3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים


אופן ההכנה:
==========
1. מפוררים את המצות ושורים ביין המתוק.

2. ממסים על להבה נמוכה את השוקולד, החלב, הקקאו, הסוכר והקפה הנמס. מסירים מהאש ומוסיפים מיד את המרגרינה והברנדי.

3. סוחטים את המצות מן היין, מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים היטב.

4. מחלקים את התערובת לשניים ומגללים כל חצי בנייר אלומיניום משומן (או בניילון נצמד) לגליל מוארך.

5. מצננים במקרר למשך לילה ופורסים.

אפשר להפוך את המתכון לפרווה ע"י שימוש במים ומחמאה.
מהן הסיבות להשמנה ומהם הסיבוכים כתוצאה ממנה?



השמנה מוגדרת כמחלה, ואפילו כמגפת העולם המערבי (ראיתם פעם משפחת שמנים ממוצעת צועדת ברחובות ניו יורק?)

אלו הסיבות להשמנה:

1. גנטיקה

2. תרבות וסביבה (תרבות "פולחן האוכל")

3. מצבים נפשיים כמו דיכאון מתח וחרדה

4. תרופות - כמו כאלו הנוגדות דלקת (סטרואידים) ותרופות אנטי דיכאוניות שיכולות לגרום להשמנה

מחלת ההשמנה יכולה לגרום או לזרז מחלות:

1. טרשת עורקים

2. לחץ דם (הידעתם? כל ירידה של 10 ק"ג מורידה 10 נק' בלחה"ד הסיסטולי - הערך הגבוה מהין השניים)

3. סוכרת

4. אבנים בכיס המרה

5. חלק מסוגי הסרטן

6. מחלות מפרקיות

7. סיבוכים בעת היריון ולידה

מחלקת ההשמנה לפי מחקרים רבים מקצרת חיים (נלקח בחלקו מתוך "תזונה ופעילות גופנית" של יאיר להב, 2005] הקפידו לאכול מאוזן, פחות ג'אנק, עסקו בפעילות הגופנית האהובה עליכם (חייבת להיות אחת כזאת לפחות) ושתו מים.

לבריאות !
איך להכין רוטב בשביל פסטה בולונז?


הנה מתכון להכנת רוטב בולונז:

המצרכים:
========
חצי קילו בשר טחון (בקר או הודו או עוף או מעורב)

4 כפות שמן זית / קנולה

1 בצל גדול קצוץ דק דק

4-5 שיני שום כתושות/קצוצות

מים רותחים לכיסוי הבשר

200 גרם רסק עגבניות

צרור עשבי תיבול כרצונכם (פטרוזיליה קצוצה, בזיליקום, טימין, רוזמרין)

מלח לתיבול

פלפל שחור טרי

1 כף אבקת מרק עוף

(1 כפית סוכר לניטרול החומציות...לא הכרחי)


אופן ההכנה:
==========
- לטגן את הבשר בשמן עד שישנה צבעו לאפרפר, תוך כדי הפרדה עם מזלג.

- להוסיף בצל ושום עד שיזהיב.

- להוסיף רסק עגבניות , מים, עשבי תיבול ותבלינים, לערבב , לכסות מכסה לפחות לחצי שעה. כמה שיותר זמן יותר טוב. לטעום ולשפר טעמים.
איך מכינים רוטב בולונז להקפאה ושימוש מתמשך?
איך להכין אנטיפסטי?
מה בריא לאכול על האש?
איך להכין עוגת ביסקוויטים עם גבינה?
איך להכין עוגת בננות ואגוזים טבעונית?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.