» «
פיצה
אפשר לקבל מתכון לפיצה טעימה?


הנה מתכון מצוין להכנת פיצה:

המצרכים לבצק:
=============
2.5 כוסות קמח

1 כף שמרים יבשים

1/4 כוס שמן (אפשר זית)

1/2 כפית אבקת שום או שום כתוש (לא הכרחי)

1 כף מלח

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב הכל יחד במיקסר בעזרת זרוע לישה. אם אין מיקסר מתאים לערבב הכל ידני אחרי הוספה של כל מצרך לפי הסדר שהמצרכים כתובים.

2.להוסיף בין כוס לשתיים וחצי כוסות מים פושרים. להוסיף בשני המצבים בהדרגה עד ליצירת בצק חלק.

3. להתפיח במקום חמים עד שהבצק הכפיל את ניפחו.

4. לחלק את הבצק לשני כדורים, לשטח כל כדור לעלה בעבי 1 ס"מ ולהניח בתבנית אפיה,ולהתפיח שוב לתפיחה קלה עד להכפלת הנפח.

5. למרוח את הרוטב המועדף, לפזר גבינה צהובה ואת התוספת המועדפת.
לאפות בחום גבוה (210 מעלות צלזיוס).

6 רעיון לרוטב:
רסק עגבניות (אפשר טרי ע"י ריסוק עגבנייה בפומפייה וסינונה)

1 כף קטשופ

1 שן שום כתושה או רבע כפית אבקת שום

מלח, פלפל, אורגנו יבש ושמן זית
חומוס
איך להכין חומוס בסיסי?


הנה מתכון בסיסי לחומס, כפי שפורסם ב"הארץ" באפריל 2012:

המצרכים ל 4-5 מנות:
=================
2.5 כוסות גרגרי חומוס קטנים (500 גרם) מזן בולגרי או הדס

כפית מחוקה סודה לשתייה או אבקת אפייה

6 כפות גדושות טחינה גולמית

6 כפות מיץ לימון

2 שיני שום

כפית וחצי מלח

לפחות 3.5 כוסות מים חמים (עדיף ממי בישול הגרגירים)

להגשה:
======
שמן זית

גרגרי חומוס חמים

כמון

פפריקה

כפית מלח

אופן ההכנה:
==========
1. משרים גרגרי חומוס בקערה עם מים וסודה לשתייה או אבקת אפייה, למשך 24 שעות. מחליפים את מי ההשריה לאחר 12 שעות. אין צורך להוסיף סודה לשתייה או אבקת אפייה. מסננים ושוטפים היטב.

2. מעבירים לסיר גדול ומוסיפים מים עד כדי ועוד חצי מגובה החומוס. מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף שנוצר מעל.

3. מנמיכים את האש ומבשלים תוך בעבוע עדין 3 שעות. מוודאים התרככות הגרגרים על ידי מעיכת גרגיר מבושל בין אגודל לאצבע. לכדי פירה רך. מסננים ושומרים את מי הבישול.

4. באופן מסורתי מועכים את החומוס במכתש ועלי. אפשר גם לטחון במעבד מזון
או במערבל בעל וו לישה. טוחנים או מועכים יחד גרגרי חומוס, טחינה גולמית, מיץ לימון, שום, מלח וכמון, מוסיפים כוס אחר כוס ממי הבישול של החומוס בהדרגה, תוך כדי טחינה, עד קבלת הסמיכות הרצויה.

5. אם לא אוכלים מיד, יש להביא בחשבון שהחומוס יסמיך בתוך זמן קצר. בעת ההגשה מזליפים מעט שמן זית, כמון ופפריקה מתוקה.
דיאטה
על אילו 10 דברים חשוב להקפיד בדיאטה?



הנה 10 כללים חשובים לדיאטה:

1. לשתות לאט כוס מים לפני האוכל.

2. לאכול לאט כי ככל שאוכלים לאט מתחזקת תחושת השובע, לעומת אכילה מהירה.

3. לטעום מכל דבר בשולחן רק כף אחת.

4. לאכול יותר סלטים, קמח וחיטה מלאים, פירות ובשר דל שומן.

5. לשתות עד כוס אחת של משקה חריף.

6. אידוי ואפיה טובים מטיגון.

7. לא לדלג על ארוחות ובמיוחד לא על ארוחת הבוקר.

8. לא לצרוך פחות מ-1000 קלוריות ליום (הכרחי לפעילות שוטפת של הגוף וליצירת רקמות).

9. לנסות לרדת במשקל בהדרגה ולא במהירות רבה מדי.

10. מחקרים מראים שצריכה של מוצרי חלב מסייעת לדיאטה כיוון שהחלבון והסידן שבמוצרי החלב שורפים את השומן ומשפרים את חילוף החומרים.
לימון
מהם היתרונות בשתיית מים עם לימון מדי יום?



הנה 6 היתרונות בשתיית מים עם לימון מדי יום:

1. חיזוק למערכת החיסון - לימונים הם מקור טוב לויטמין סי, שעוזר ליצירת תאים לבנים, מפתח ללחימה נגד דלקות. מאחר והגוף לא אוגר או מייצר ויטמין סי, הצריכה היומית שלו חיונית לגוף.

2. עוזר לירידה במשקל - מאחר ולימונים דלים בקלוריות והמים חיוניים לדיאטה, מדובר במשקה טוב לדיאטה בריאה.

3. עור צעיר ורענן - בזכות הוויטמין C הרב שנמצא בתוך הלימון ישנה תרומה לעור בעל מראה בריא וצעיר. ויטמין סי עוזר ביצירת קולאגן, מה שמונע יצירת קמטים.

4. פחות ריח רע מהפה - מי לימון הוא תרופה טבעית נגד ריח רע מהפה. הלימון נלחם נגד החיידקים בפה ולכן הוא מומלץ ביותר. מה שכן, היזהרו לא לצחצח שיניים מיד לאחר שתיית מי לימון כי האמייל של השן ייחלש.

5. לימון מפחית דלקות - כששותים מי לימון על בסיס רגיל זה מפחית את החומציות ומונע התפחות דלקות, גם בחניכיים ולכן מומלץ ביותר!

6. בריא ללב - כן, מתברר שמדובר בתמהיל מוצלח לפעילות הלב שלך. לימון מעניק לך 80 מיליגרם של אשלגן שמוריד לחץ דם.


בקיצור, כשהחיים נותנים לכם לימונים, עשו מהם לימונדה!

תזונה

חצילים
איך להכין סלט חצילים בסגנון אסיאתי ולא משמין בעזרת סיר אידוי?



הנה מתכון של השף גיל חובב לסלט חצילים אסיאתי דיאתטי:

המצרכים:
=========
2 חצילים בינוניים, פרוסים לאורך לפרוסת בעובי 1 ס"מ

3 בצלים ירוקים קצוצים דק (חלק לבן וירוק)

1 כוס כוסברה קצוצה

1 פלפל מתוק אדום ברצועות דקות

1 פלפל חריף אדום קצוץ דק

1 כף ג'ינג'ר קצוץ

3 שיני שום קצוצות דק

1/4 כוס חומץ בלסמי

1/4 כוס רוטב סויה

2 כפות שמן שומשום

2 כפות שומשום קלוי


אופן ההכנה:
============
1. מאדים את פרוסות החציל בסיר אידוי(עם הקליפה) עד שהן מתרככות וניתן לפרק אותן בידיים.

2. מפרקים לרצועות אורך בגודל אצבע.

3. מערבבים את כל יתר החומרים ויוצקים על החצילים.

4. מערבבים היטב ומגישים פושר או קר.


בתיאבון!
עוגת גבינה
איך להכין עוגת גבינה ושוקולד טבעונית?


הנה מתכון לעוגת גבינה ושוקולד טבעונית המבוסס על "מתכונים טבעוניים לשבועות" של נופר יערי:

מצרכים:
======
80 גרם שוקולד מריר

1 שמנת צמחית להקצפה (אפשר גם שמנת לבישול)

5 כפות קורנפלור (50 גרם)

900 גרם גבינת סויה (2 טופוטי שמנת ואחד טופוטי גבינה; אפשר גם גבינת טופו)

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1 אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:
========
1. מחממים במיקרו את השוקולד עם 3 כפות שמנת ומערבבים עד שמבריק.

2. מערבבים את השמנת שנותרה עם הקורנפלור ומוודאים שאין גושים.

3. מקציפים את הגבינה, סוכר, פודינג, ותערובת הקורנפלור.

4. יוצקים 2/3 ממסת הגבינה לתוך תבנית אפיה עגולה 24.

5. את שאר הגבינה מערבבים עם תערובת השוקולד ויוצקים על פני העוגה.

6. בעזרת מזלג מערבבים כדי לקבל מראה משויש.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך שעה.

8. משאירים בתנור כבוי לשעה נוספת. מעבירים למקרר להתייצבות.

9. לאחר האפייה העוגה רוטטת אך היא מתייצבת לאחר מספר שעות בקירור.

בתיאבון!
לביבות בטטה
איך להכין לביבות בטטה אפויות?


הנה מתכון ל-20 לביבות בטטה אפויות של ניקי:

המצרכים:
=========
2 בטטות בגודל בינוני

תפוח אדמה

בצל גדול

30 גרם חמאה / 3-4 כפות שמן

ביצה

3/4 כוס פירורי לחם או מעט יותר קמח

2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה

פלפל שחור גרוס

כפית מלח

המצרכים למטבל שמנת:
===================
200 גרם שמנת חמוצה

כפית שום כתוש

כפית גדושה מיונז

2 כפות עירית קצוצה

פלפל שחור גרוס

מלח

אופן ההכנה:
==========
1. לקלף את הבטטות והתפוח אדמה, להרתיח מים בסיר להוסיף את הבטטות ותפוח האדמה ולבשל עד שהם רכים, למעוך את הירקות יחד עם החמאה להוסיף את פירורי הלחם, הביצה והפטרוזיליה ולתבל.

2. לשים במחבת שתי כפות שמן, לקצוץ את הבצל ולטגן עד שמזהיב ולהוסיף לעיסה.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן, להרטיב את הידיים ולהכין לביבות ולהניח על הנייר אפייה.

5. לאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך את הלביבות לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

6. לערבב את מצרכי מטבל השמנת ולהגיש עם הלביבות
דיאטה
איך להצליח לשמור על המשקל גם לאחר הדיאטה?



הנה מספר דברים שיוכלו לסייע לשמירה על המשקל לאחר דיאטה:

1. הימנעות מאכילת פחמימות החל מהשעה 17:00 אחרה"צ.

2. הימנעות מצריכת סוכר או הורדת צריכתנו באופן משמעותי.

3. אכילה מבוקרת בבית והימנעות או הקטנה משמעותית של אכילה בחוץ.

4. הורדת כמות השומנים במזון.

5. הימנעות מאוכל מעובד.

6. צעידה רגלית לכל מקום במקום נסיעה.

7. הימנעות מהכנסת מזון שלא ניתן לעמוד בפניו הביתה.

8. מילוי הצלחת רק פעם אחת באירועים ובחירת מזון מופחת שומן.

9. מציאת מענה לפן הרגשי שאינו דרך אכילה.


סלט זוקיני ושמיר
איך להכין סלט זוקיני ושמיר?


הנה מתכון לסלט זוקיני ושמיר של שי-לי ליפא, כפי שפורסם במוסף "סגנון" של מעריב באפריל 2010:

המצרכים ל-6 מנות:
================
4 זוקיני קשים וטריים, מגוררים גס וסחוטים היטב

2 כפות שמן זית

2 כפות חומץ רגיל

2 כפות מיץ לימון

1 כפית סוכר

2 שיני שום כתושות

1/4 כוס שמיר קצוץ

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
==========
1 מערבבים בקערה את כל החומרים. טועמים ומתקנים תיבול.

2. שומרים בכלי אטום במקרר עד יומיים. הסלט הזה מגיר נוזלים בזמן האיחסון וזה בסדר (אם לא מעוניינים בנוזלים - פשוט מסננים).
איך להכין תפוחים אפויים?



הנה מתכון לתפוחים אפויים המתאים כקינוח לראש השנה,סוכות או לימי הסתיו והחורף:

המצרכים:
========
6 תפוחים רצוי מזן פינק ליידי

4-6 מקלות ציפורן

2-3 מקלות קינמון

2 פרוסות לימון

2 עלים של גרניום לימוני

פקעות ורדים (לא חובה)

12 תמרים

12 אגוזי פקאן

אפשרות: מעט דבש, טיפה יין אדום

אופן ההכנה:
==========
1. מוסיפים לתבנית עם מים רותחים ציפורן, קינמון, לימון, עלי גרניום, פקעות ורדים, דבש ויין.

2. חותכים את התפוחים לחצי (מהצד, לא מלמעלה) ומנקים את הגרעינים.

3. מכניסים אגוז לתוך תמר מגולען ומניחים במרכז התפוח.

4. מניחים את התפוחים בתבנית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות 45 דקות.

5. מדי פעם מרטיבים את התפוחים בנוזל.

6. מגישים על עלה גרניום טרי במרכז התפוח, אפשר להוסיף גלידת וניל או קצפת.

בתיאבון!
איך להכין עוגת שמנת לימונית?



הנה מתכון לעוגת שמנת לימונית של תמי סירקיס להכנה בתבנית אפייה עגולה בקוטר 24-26 ס"מ:

המצרכים:
========
לבסיס:
---------
200 גרם עוגיות פתי-בר

50 גרם חמאה, מומסת

למלית:
---------
2 גביעים שמנת חמוצה

1 גביע קוטג'

1 כוס סוכר

5 ביצים

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

2 כפות מיץ לימון טרי

1 שקית אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל

לשכבה העליונה:
-------------------
2 גביעים שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל

3 כפות סוכר


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים מראש תנור לחום בינוני של 170 מעלות צלזיוס.

2. מכינים את הבסיס: מפוררים את העוגיות במעבד מזון עם להב מתכת. מערבים את הפירורים עם החמאה המומסת. מהדקים את הפירורים לתחתית תבנית האפייה בשכבה אחידה ושווה. שומרים את התבנית במקפיא עד לשלב האפייה.

3. מקציפים במיקסר את כל חומרי המלית, לקבלת בלילה אחידה.

4. יוצקים את הבלילה לתבנית עם הבסיס ואופים למשך כ-35 דקות, רק עד שפני העוגה קפיציים למגע ועדיין בהירים.

5. בגמר האפייה מכבים את התנור ומניחים לעוגה להתקרר עוד כ-10 דקות בתנור עם הדלת פתוחה. מעבירים סכין חדה מסביב לשולי העוגה, אך לא פותחים את הקפיץ.

6. מערבבים יחד את השמנת החמוצה עם הסוכר ותמצית הווניל. יוצקים על פני העוגה בשכבה אחידה. מקררים למשך 6 שעות לפחות לפני ההגשה.

7. משחררים את קפיץ התבנית, מעבירים את העוגה בזהירות לצלחת הגשה ומגישים בליווי פירות טריים או קצפת.

בתיאבון!
איך להכין עוגות גבינה ללא אפיה?



הנה מתכון של עוגת גבינה ללא אפייה:

לתחתית:
========
250 פירורי ביסקויטים

75 גרם מרגרינה (מומסת)

רבע כוס סוכר

לעוגה:
======
500 גרם גבינה לבנה (אחוז השומן בגבינה לא מאוד משנה)

רבע כוס חלב

1 חבילת פודינג איסטנט וניל

1 מיכל שמנת מתוקה

חצי כוס סוכר

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב חומרי התחתית ולרפד את תחתית התבנית.

2. מערבבים היטב ביחד גבינה חלב ופודינג.

3. מקציפים את השמנת והסוכר לשמנת יציבה, ומוסיפים לשאר, תוך כדי קיפול.
שמים את כל העירבוביה הנהדרת הזו בתבנית ומכניסים לכמה שעות למקרר.

מוכן...

כבר אכלתי את העוגה הזו עם אננס משומר למעלה, וגם בוורסיה עם ג'לי למעלה. אני אוהבת אותה פשוט, ובדרך כלל מגרדת שוקולד למעלה אחרי שהיא מוכנה. גם יפה גם טעים.
לאלו המכינים אותה לערב החג מומלץ לשים מעל שוקולד מומס עם חמאה (כמו שמכינים לפונדו) על כל מנה כשמגישים, או סירופ שוקולד פשוט של גלידה. יוצא מעולה וחגיגי לאללה.
איך להכין קדירת בקר עם פטריות ופול ירוק?



הנה מתכון של השף שלום קדוש לקדירת בקר עם פטריות ופול ירוק:

המצרכים ל - 6-8 מנות:
================
1.5‬ ק"ג צלעות בקר (נתח מס' ‭(2‬ או נתח כתף מרכזי (נתח מס' ‭(4‬ חתוכים לקוביות בגודל 5 ס"מ

4 כפות שמן זית

5 שיני שום

מלח ופלפל שחור גרוס ‭

1/2 ליטר ציר בקר או מרק עוף

למרינדה:
========
1 בקבוק ‭750)‬ מ"ל) יין קברנה סוביניון מאיכות טובה

3 כפות שמן זית

1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות

1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות

2 גזרים חתוכים גס

בוּקֶהגַרנִי - צרור קטן של תימין, עלי דפנה ופטרוזיליה 3 גרגרי פלפל אנגלי


להגשה:
=======
500 גרם פול ירוק (אפשר קפוא)

500 גרם פטריות שמפיניון טריות קטנות


אופן ההכנה:
===========
1. מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את הבשר למשך הלילה.

2. מחממים תנור ל‭180-‬ מעלות. ‭

3. מוציאים את נתחי הבשר מהמרינדה ומייבשים אותם. מסננים את המרינדה ושומרים בנפרד את הנוזל והירקות. ‭

4. מחממים מחבת עמוקה, יוצקים שמן זית ומשחימים את הבשר 3 דקות מכל צד. מוציאים לצלחת ושומרים להמשך.

5. באותה מחבת מזגגים את הירקות מהמרינדה ומוסיפים להם שום, מלח, פלפל ואת נוזלי המרינדה. מביאים לרתיחה, מסירים קצף אם יש, מכסים ומבשלים בבעבוע כחצי שעה. ‭

6. מעבירים את תכולת המחבת לקדירה ומכסים. מעבירים את הקדירה לתנור ואופים כשעתיים וחצי. מדי פעם מנערים לערבוב. ‭

7. בזמן שהקדירה בתנור, מעניקים טיפול מקדים לתוספות: חולטים את הפול דקה-שתיים במי מלח, מעבירים למי קרח ומקלפים. מקפיצים את הפטריות בשמן זית.

8. משלימים את הכנת הקדירה: כשהבשר רך, מסננים אותו ואת הירקות מהרוטב. מביאים את הרוטב לרתיחה, מתקנים תיבול ומצמצמים או מדללים במידת הצורך. ‭

9. מחזירים את הבשר והירקות לקדירה, מוסיפים את הפטריות והפול ומחזירים לרתיחה. מערבבים.
איך להכין סלט משעועית לבנה?


הנה מתכון לסלט שעועית לבנה של דליה למדני, כפי שפורסם ב"לאישה" ביוני 2006:

המצרכים ל-6 מנות:
===============
250 גרם שעועית לבנה גדולה שרויה במים למשך לילה

מלח ופלפל

1 כוס חומץ

1 בצל סגול גדול - קלוף, חצוי לאורך ופרוס דק

3-4 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 עגבנייה גדולה, מנוקה מגרעינים (אך לא קלופה) וחתוכה לקוביות

4 כפות שמן זית

15 זיתים שחורים (לא סגולים) קטנים

להשלמה:
========
3 ביצים קשות

2 עגבניות, חתוכות לפלחים

1 לימון, חתוך ל-6 פלחים

1 פלפל ירוק, חתוך לטבעות

אופן ההכנה:
==========
1. מסננים את השעועית, מכסים במים טריים ומבשלים כחצי שעה. מתבלים במלח וממשיכים לבשל עד שהיא רכה. מניחים לה להצטנן במי הבישול עד שהיא פושרת ואז מסננים ומעבירים לקערה. יוצקים על השעועית שלושת רבעי כוס חומץ ומפזרים כפית מלח. מערבבים ומשהים שלוש שעות.

2. מסננים את השעועית ומחזירים אותה לקערה. מפרידים את פרוסות הבצל לחצאי טבעות. מצרפים לשעועית את הבצל, הפטרוזיליה וקוביות העגבניות. יוצקים את החומץ ואת השמן, מוסיפים את הזיתים, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.

3. מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בפלחי הביצים, העגבניות והלימון ובטבעות הפלפל.
אפשר לקבל מתכון לחמין בבישול איטי?


הנה מתכון לחמים בבישול אטי בסיר בנפח 6.5 ליטר:


המרכיבים:
=========
2 בצלים יבשים, פרוסים ומטוגנים

1 כוס גרעיני חיטה שטופים

1 כוס שעועית חומה/לבנה שטופה ומושרית לילה

1 כוס גרעיני חומוס שטופים ומושרים לילה

6 שיני שום פרוסים

1 ק"ג בשר בקר לגולש בגוש אחד או חתוך לקוביות

8 כוסות מים רותחים מעורבבים עם 2 כפיות אבקת מרק

2 קוביות תיבולית צלי

מלח, פלפל

1 כף דבש או סוכר חום

6 תפוחי אדמה חצויים ומחולקים לרבעים

1 תפוח אדמה / בטטה חתוך לקוביות גדולות

1 קישקע ממולא


הוראות הכנה:
============
1. להניח בסיר הקרמיקה בצל מטוגן.

2. מעל הבצל לפזר גרעיני חיטה שטופים, שעועית יבשה שהושרתה, גרעיני חומוס שהושרו, בשר בקר, פרוסות שיני שום.

3. מעל לכל זה לפזר בצל מטוגן, ולהניח את תפוחי האדמה והבטטות.

4. לצקת מעל הכל את המים הרותחים, יחד עם מלח, פלפל, אבקת מרק, תיבולית, סוכר או דבש .

5. להפעיל את הסיר בדרגת חום גבוה ולאחר שהמים בתבשיל יגיעו לסף רתיחה - להנמיך את דרגת החום לחום נמוך, להניח את הקישקע הממולא מעל כל התערובת.

לבשל בחום איטי כ - 12 שעות.
איך להכין קובה בורגול?


הנה מתכון להכנת קובה בורגול (עבור 70 קובות):

מצרכים למעטפת:
===============
500 גרם בורגול דק

1 כוס קמח (140 גרם)

1/4 כוס שמן זית (50 גרם)

מלח, פלפל שחור, בהרט, פפריקה


אופן ההכנה:
===========
1. שוטפים היטב את הבורגול, ממש משפשפים בתוך קערה עם מים ומעבירים כל פעם כמות שטופה לקערה אחרת.

2. משרים בקערה מלאה מים רותחים כשעתיים.

3. לאחר ההשריה סוחטים את המים שנספגו בבורגול עם הידיים, כל פעם לוקחים חופן לוחצים ומעבירים לקערה חדשה. לאחר שהבורגול סחוט מוסיפים כוס קמח, שמן ותבלינים ולשים (אם רואים שהעיסה רטובה מדי צריך להוסיף עוד קמח). הרעיון הוא שיישארו בדיוק כמות המים המתאימה בבצק ואז קל למלא אותו כי הוא לא מתפרק.

כדאי לתת לעיסה לנוח ללילה לייצוב. אם שמים מרגרינה במקום השמן, הבצק יהיה יציב יותר.

4. ממלאים את כדורי הבצק במילוי על ידי יצירת גומה במרכז הכדור. צריך להרטיב מידי פעם את הידיים במעט מים. ככול שהבצק יהיה דק יותר כך יכנס יותר מילוי והקובה תהיה טעימה יותר.

מצרכים למילוי הקובה:
==================
2 בצלים בינוניים

3 גזרים מגורדים

3 קישואים מגורדים

חופן פטרוזיליה טחונה

חופן נדיב של צנוברים

2 כוסות שקדים קצוצים גס (200 גרם)

1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס (100 גרם)

מלח, פלפל שחור, בהרט, פפריקה

אופן ההכנה:
==========
1. לטגן את הבצלים עד שמזהיב, להוסיף את הגזרים, הקישואים, הצנוברים והפטרוזיליה.

2. להוסיף תבלינים ולאדות.

3. לקרר ולהוסיף את השקדים והאגוזים.

הערות:
=====
ניתן לטגן אבל גם לאפות כחצי שעה בחום של 200 מעלות.

בתיאבון!
איך להוריד את לחץ הדם בדרכים טבעיות?



הנה דרכים להורדת לחת הדם ללא תרופות:

מעבר לתזונה על בסיס הצומח, לפחות סלא אחד ביום

שתיית מיץ סלק

אכילת רימון

הוסיפו לתזונה מזון עשיר באשלגן

הוסיםו לתזונה מזון עשיר במגנזיום

הקפידו על 3 מנות דגנים מלאים מדי יום

הוסיפו לתפריט היומי שתי כפות זרעי פשתן

הפחיתו למינימום את צריכת האלכוהול

הימנעו לחלוטין ממזון מעובד

הימנעו ממשקאות דיאטתיים

שתו שייק ירוק בתוספת ספירולינה

שתו רק כוס קפה אחת ביום

הקפידו על פעילות גופנית קבועה

החשפו לשמש במינון נכון

הקפידו על שעות שינה

תרגלו מדיטציה

נשמו עמוק ולאט כמה פעמים ביום

עשו מקלחת חמה של רבע שעה מדי יום

הימנעו מעישון

הקפידו על משקל תקין


איך להכין ריזוטו פטריות?


הנה מתכון לריזוטו פטריות של דפנה אוסאר מיכאל, כפי שהתפרסם בגיליון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים:
========
1 כף פטריות מיובשות

25 גרם חמאה

1 בצל קצוץ

1 סלסלה פטריות טריות פרוסות

1 כוס אורז לריזוטו (ארבוריו)

3-4 כוסות ציר ירקות או מים רותחים

1/2 כוס חלב

מלח

פלפל שחור גורס

להגשה: גבינת פרמז'ן מגוררת ועלי בזיליקום

אופן ההכנה:
==========
1. משרים את הפטריות המיובשות ב-1/4 כוס מים רותחים במשך 20 דקות, עד לריכוך.

2. מחממים את החמאה בסיר כבד, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הפטריות ומטגנים דקה. מוסיפים את האורז ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את היין ואת הפטריות המיובשות, יחד עם נוזלי ההשריה, ומבשלים דקה - שתיים תוך ערבוב.

3. מוסיפים מצקת מציר הירקות (או מהמים) ומבשלים על אש בינונית - גבוהה, תוך ערבוב עד שהנוזלים נספגים באורז. ברגע שהנוזלים נספגים מוסיפים מצקת נוספת וממשיכים לערבב, עד שהם נספגים. חוזרים על הפעולה עוד כמה פעמים עד שהאורז כמעט מוכן (בסך הכל אמור להימשך 20-30 דקות).

4. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים לאורז את החלב ומבשלים 2-3 דקות נוספות עד שהאורז מתרכך.

5. מעבירים את הריזוטו לצלחות ומפזרים עליו גבינת פרמזן מגוררת ועלי בזילקום. מגישים מיד.

בתיאבון!
מה חשוב לדעת על קניית קופסאות שימורים?


כך יש לקנות קופסאות שימורים בצורה נבונה:

1. שימו לב לרשימת הרכיבים על קופסת השימורים, ככל שהיא ארוכה יותר כך יש בה יותר רכיבים משמרים ומלאכותיים.

2. יש לבדוק ולהשוות בין יצרנים שונים את כמויות הנתרן , הפחמימות והשומן.

3. העדיפו לקנות קופסאות שימורים ללא שמן ולהוסיף את כמות השמן הדרושה לכם לבד.

4. שימו לב לתאריך התפוגה של קופסת השימורים.

5. במידה והמוצר אותו אתם קונים בשימורים קיים גם כמוצר קפוא (כמו תירס לדוגמה), העדיפו את המוצר הקפוא שכן ערכיו התזונתיים נשמרים טוב יותר.
איך להכין סלט גזר וארטישוק עם אריסה וכוסברה?


הנה מתכון אביבי של השף רפי כהן לסלט ארטישוק עם אריסה וכוסברה:


המצרכים:
=========
5 ראשי ארטישוק

4 גזרים

4 שיני שום קצוצות

2 כפות אריסה (או פלפלצ'ומה או פפריקה מרוקאית)

1/2 כפית זרעי כמון כתושים

1 כפית פלפל לבן גרוס

פלפל ירוק חריף קלוי, קלוף ופרוס

1 כף לימון כבוש קצוץ

1/2 כף סוכר

3/4 כוס מיץ לימון

1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים

מלח


אופן ההכנה:
===========
1. חותכים את ראשי הארטישוק לרבעים, מנקים מקוצים ומניחים בקערה עם מים ומיץ לימון - למניעת השחרה.

2. קולפים את הגזרים, חוצים לאורך ופורסים לפרוסות אלכסוניות.

3. מבשלים את הגזר ורבעי לבבות הארטישוק במי מלח עם כף מיץ לימון כ-6 דקות לערך (לא עד ריכוך מלא - חשבו שהם ישמרו נגיסים). מסננים ומעבירים לקערה גדולה.

4. מניחים את כל המרכיבים מלבד הארטישוק והגזר בקערה, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול על פי הצורך. יוצקים את הרוטב על הארטישוקים והגזרים, מערבבים היטב ומניחים למשך חצי שעה לספיגת טעמים. מערבבים מדי פעם.
איך להכין עוגת גזר וטחינה?



הנה מתכון לעוגת גזר וטחינה טבעונית (לשתי תבניות אינגלישקייק):

המצרכים:
========
2 כוסות דחוסות סוכר חום כהה (360 גרם)

3/4 כוס שמן (150 גרם)

200 גרם רסק תפוחים (4 תפוחים בינוניים)

3/4 כוס טחינה גולמית (180 גרם)

1/2 כוס קמח (70 גרם)

3/4 כוס קמח מלא (110 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1 כפית גדושה קינמון

3/4 כפית פלפל אנגלי טחון

2.5 כוסות גזר מגורר גס (350 גרם; כ-5 גזרים בינוניים)

1.5 כוסות אגוזי מלך, שבורים (150 גרם)

לקישוט:
========
1/2 כוס שומשום מלא (80 גרם)


אופן ההכנה:
========
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. בקערה גדולה טורפים סוכר חום, שמן ורסק תפוחים לתערובת אחידה. מערבבים פנימה טחינה.

3. מערבבים את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח, קינמון ופלפל אנגלי ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.

4. מקפלים פנימה גזר מגורר ואגוזים.

5. משמנים את התבניות ושמים בכל תבנית חופן שומשום (בערך 2 כפות). מטלטלים את התבנית כך שהשומשום יצפה אותה מבפנים, ורק אז יוצקים את הבלילה פנימה, עד שלושת רבעי מגובה הדפנות. מפזרים שומשום בנדיבות גם מלמעלה.

6. אופים כשעה, עד שהעוגות ריחניות וקפיציות למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).

בתיאבון!
איך לבחור ארטישוק?
איך להכין עוגת תפוחי עץ במיקרוגל?
איך ליצור בבית סביבה שתתמוך באכילה בריאה?
איך להכין צלי בקר ברוטב פטריות ויין?
איך להכין מרק שעועית וצ'ילי עם בקר?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.