» «
חומוס
איפה מומלץ לאכול חומוס ביפו?



חומוס טוב ביפו ניתן למצוא במקומות הבאים:

עלי קראוון - אבו-חסן (הדולפין 1. טלפון: 03-6828255) - החומוס הכי מגניב בעיני רבים. בעינינו טעים ולא יותר כשהמסבחה טובה מאד. האווירה במקום עניינית ולא מספקת שום ריגוש. יש גם סניף בשבטי ישראל 17 והוא לא פחות טוב (פתוח: ימים א-ו' בשעות 8:00-16:00)..

מרכז החומוס האסלי (יפת 73. טלפון: 03-6813435). מקום עם אוכל מצוין, כולל החומוס המעולה. יחס טוב של הצוות ופינוקים קטנים יוצרים חוויה קטנה.

רוני פול (רחוב אילת 22 תל אביב-יפו) טלפון: 03-6814246 פתוח: ימים א'-ה 8:00-18:00 ו' 7:30:17:00 - חומוס מצוין במסעדה ענקית שכולה חומוס, על כל הנגזרות שלו.

חומוס דני (עולי ציון 8 בשוק הפשפשים - כשר) - טוב לדתיים ולשומרי כשרות, אבל לא משתווה לחומוסיות המצוינות של יפו (שכולן לא כשרות כמובן).

קלבוני (יפת 136) - הוא שם והוא קיים, אבל לא מתעלה לרמות המצופות מיפו.
לביבות
איך להכין לביבות קישואים?



הנה מתכון ללביבות קישואים:

המצרכים:
========
1 ק"ג קישואים

1 ק"ג בצל

2-3 ביצים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

להגשה: ריבת שזיפים (פובידל) או ריבת משמש או ריבת תות


אופן ההכנה:
==========
1. מגררים דק את הקישואים והבצל וסוחטים אותם היטב בידיים כדי להיפטר מנוזלים מיותרים.

2. מוסיפים את הביצים, המלח והפלפל ומערבבים.

3. מחממים במחבת מעט שמן על אש בינונית. מניחים במחבת כפות גדושות מהתערובת ומשטחים אותן. מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד הזהבה.

4. מגישים עם ריבה.

בתיאבון!
עוגות
איך להכין עוגת קרם קשיו תותים טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת קרם קשיו תותים טבעונית בתבנית 26:

תחתית ראשונה:
=============,,,
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה רכה

50 גרם סוכר (1/4כוס)

60 גרם רסק תפוחים לא ממותק (תפוח בינוני)

3 כפות מים

קורט מלח

גרד מחצי לימון

1.5 כוסות קמח (210 גרם, כדאי להחליף כ-40 גרם בשקדים טחונים לאבקה)


תחתית שנייה:
===========
2 כוסות פתיתי שיבולת שועל דקה (200 גרם)

250 גרם תמרים מגולענים (הכוונה לתמרים שנמכרים בתפזורת)

1/2 כפית קינמון


קרם:
====
2 כוסות חלב סויה בטעם ווניל (480 גרם)

200 גרם (2 כוסות) קשיו לא קלוי (אפשר להמיר בשקדים)

מיץ מלימון שלם

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

4 כפות קורנפלור (40 גרם) מעורבבות בחצי כוס מים קרים (120 גרם)

גרד מחצי לימון


קצפת:
======
שמנת צמחית

חבילה אינסטנט פודינג ווניל

כף גרד לימון


500 גרם תותים

ג'לי אדום


אופן ההכנה:
==========
1. מעבדים את התמרים, הקינמון ושיבולת השועל במעבד מזון, עד לקבלת עיסה אחידה. מהדקים את העיסה לתחתית התבנית ומשטחים באופן אחיד.

2. טוחנים בבלנדר את הקשיו עם הסוכר והחלב.

3. מערבבים היטב את הקורנפלור והמים, כך שהתערובת תהיה חלקה וללא גושים (כדאי לסנן מספר פעמים במסננת דקה).

4. מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה על אש בינונית, תוך כדי בחישה. לא לעזוב אפילו לא לשנייה).

5. כשתערובת הקשיו מגיעה לנקודת הרתיחה, יוצקים לסיר את תערובת הקורנפלור ומערבבים במשך 3 דקות, עד שהעיסה מסמיכה. לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון.

6. יוצקים את התערובת הסמיכה לכלי ומניחים ניילון נצמד מעל כדי למנוע קרום. מצננים לגמרי.

7. כאשר מתקרר, מקציפים את הקרם כדי לאוורר אותו.

8. מקציפים שמנת צמחית, יחד עם אינסטנט פודינג ווניל. כאשר נוצר קצף, מוסיפים את הקרם וכף גרד לימון וממשיכים להקציף לעוד שתי דקות. לאחר ההקצפה (שמאווררת את הקרם), לשפוך אותו על התחתית ולחכות עד שמתייצב לגמרי.

9. פורסים את התותים לפרוסות דקות או לחצאים ומפזרים על העוגה, כך שפני העוגה מכוסים.
מכינים ג'לי אדום ומכסים את התותים. מחזירים למקרר ל-4 שעות נוספות.

הצעות גיוון:
=========
1. במקום תותים ניתן לצפות את העוגה בפרי אחר כמו פרוסות אגסים, ענבים, משמשים, או אפרסמון.

2. אפשר להשתמש לציפוי גם בריבה (רצוי טבעית, המכילה חתיכות פרי שלמות) מדוללת במעט מים, או במלית אוכמניות לציפוי עוגות.

3. את הקשיו אפשר להחליף בשקדים טחונים.

4. ניתן להחליף חלק מכמות שיבולת השועל בזרעי פשתן טחונים או בקוקוס טחון, וניתן להוסיף לה גם גרידת לימון.

בתיאבון!
עוגת תמרים וסילאן
איך להכין עוגת תמרים וסילאן טבעונית?



הנה מתכון לעוגת תמרים וסילאן טבעונית?

מצרכים:
=======
200 גרם מרגרינה ללא מלח (ניתן להשתמש במרגרינה בטעם חמאה)

250 גרם תמרים מעוכים ללא גרעינים

200 גרם סילאן

170 גרם פצפוצי אורז

100 גרם קוקוס טחון


אופן ההכנה:
==========
1. לבשל את המרגרינה התמרים והסילאן על אש בינונית עד שהעיסה נעשית חלקה.

2. להוריד את הסיר מהאש, להוסיף את פצפוצי האורז ולבחוש עד שיתערבבו היטב.

3. לפזר מחצית מהקוקוס על תבנית מרובעת, להוסיף את עיסת התמרים ולהדק אותה בידיים לתבנית, לפזר את שארית הקוקוס, לחתוך לריבועים ולצנן במקרר עד שיתקשה.

4. לאחד 2 התערובות, לצקת לתבנית משומנת, לאפות 40 דקות ב 180 מעלות.

בתיאבון!

תזונה

עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד קוקוס לפסח?



הנה מתכון של מאיה דרין לעוגת שוקולד קוקוס לפסח כפי שפורסם בעיתון ישראל היום במרץ 2014:

מצרכים לתבנית בקוטר 28 ס"מ:
========================
200 גרם שוקולד שבור לחתיכות

200 גרם שמן קוקוס מוצק

10 כפות אבקת סוכר

6 ביצים מופרדות

200 גרם קוקוס טחון

1/2 כוס קורנפלור

1 כפית גדושה אבקת אפייה

1 כוס שוקולד מגורר

שמן לשימון התבנית

לציפוי:
======
100 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות

2 כפיות שמן קוקוס מוצק


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים.

2. ממסים את השוקולד ושומרים בצד.

3. במערבל מזון בעזרת מטרפה מקציפים את שמן הקוקוס ו-6 כפות אבקת סוכר למשחה חלקה.

4. מוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי הקצפה.

5. מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים להקציף לקרם חלק ותפוח.

6. בקערה הנקייה במערבל המזון מקציפים את החלבונים, כשנוצר קצף דליל מוסיפים 4 כפות אבקת סוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב, לבן ומבריק.

7. מקפלים אל הקצף את קרם השוקולד, מוסיפים בתנועות קיפול עדינות את הקורנפלור ואת אבקת האפייה ואז את הקוקוס ואת פצפוצי השוקולד.

8. יוצקים לתבנית ואופים במשך כ-30 דקות עד שמשחים. מצננים.

9. מכינים את הציפוי: ממסים את השוקולד ואת השמן ומערבבים עד לקבלת נוזל שוקולד מבריק ואחיד ומצפים את העוגה.

בתיאבון!
המבורגר
איך להכין את ההמבורגר של חיים כהן?


הנה מתכון להמבורגר של חיים כהן:

המצרכים:
========
400 גרם אונטר-ריב

400 גרם כתף

200 גרם שפונדה

אופן ההכנה:
==========
1. טוחנים את הבשר פעם אחת, שמים בקערה, מוסיפים 1 כף מים, מלח ופלפל.

2. לשים את תערובת הבשר עם הידיים במשך כמה דקות, על מנת שהחלבון המופרש בעת הלישה ידביק את הבשר ויעניק אווריריות לקציצה.

3. יוצרים 4 קציצות גדולות ועבות, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.

הצלייה:
======
1. מחממים מחבת רגילה או מחבת פסים עם מעט שמן.

2. כשהמחבת חמה ממש, מניחים עליה את ההמבורגר וצולים אותו במשך כמה דקות עד שחלקו התחתון חום ופריך. הופכים את הקציצה בעזרת מרית וצולים עד שהצד השני שחום גם הוא.

3. מגישים בתוך לחמניית המבורגר טרייה וצלויה קלות.

תוספות אפשריות: חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ, טבעות בצל, ריבת בצל, חרדל, מיונז, קטשופ, טבסקו וביצת עין.
עוגיות
מתכון עוגיות שקדים לפסח?


הנה מתכון לעוגיות שקדים כשרות לפסח של הקונדיטור מיקי שמו מרשת "שמו הקונדטוריה", כפי שפורסם בעיתון מגה פוסט במרץ 2010:

המצרכים ל-20 עוגיות:
=================
2 חבילות (200 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

2 כפות (20 גרם) סוכר

1 כף (30 גרם דבש)

1 חלבון


אופן הכנה:
=========
1. מערבבים בקערה לפי הסדר: שקדים מולבנים, סוכר, דבש (שחיממנו מעט) ולבסוף את החלבון.

2. מצפים תבנית בנייר אפייה, נוטלים מתערובת השקדים בעזרת כפית טבולה במים ומניחים קבוצות, קבוצות במרווחים של 2 ס"מ אחד מהשנייה.

3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כחצי שעה, או עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
שקשוקה
מה אפשר להוסיף לשקשוקה כדי לשדרג אותה?



הנה מספר תוספות היכולות לשדרג את מנת השקשוקה:

נקניקיות מרגז - מטגנים את הנקניקיות במחבת נפרדת עם מעט שמן קנולה ומוסיפים אותן לשקשוקה לפני הוספת הביצים.

חציל מטוגן - יש לטגן חציל במחבת נפרדת עד להשחמתו ואז להוסיפו לשקשוקה.

פלפלים קלויים - ניתן להוסיף רצועות פלפלים קלויים מעשה ידכם או קנויים לרוטב העגבניות.

פלפלים טריים - צהובים, כתומים או אדומים יתאימו מאוד גם הם. יש לטגן אותם במחבת של הרוטב לפני הוספת העגבניות עד ריכוך קל ואז להוסיף את העגבניות.

גבינות - גבינה בולגרית או גבינת פטה יתאימו גם הן לשדרוג השקשוקה, יש להוסיף קוביות מהגבינה שבוחרים בסיום בישול הרוטב, רגע לפני הוספת הביצים.


לביבות
איך להכין לביבות כרובית ואגוזים?


הנה מתכון להכנת לביבות כרובית ואגוזים:


המצרכים:
=========
1 כרובית

1 ליטר חלב

2 ביצים

1/2 כוס קמח תופח מאליו

3/4 כוס אגוזי לוז קלופים, קלויים וגרוסים

3/4 כוס קשקבל מגוררת

2 כפות שמן אגוזים

1 כפית אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס שמן קנולה לטיגון


אופן ההכנה:
==========

1. לפרק את פרחי הכרובית ולהניחם בסיר עם החלב, המלח והפלפל. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עוד שבע דקות עד שהכרובית מתרככת, אך לא לחלוטין.

2. לסנן את הכרובית היטב ולטחון אותה במעבד מזון.

3. לערבב בקערה את הכרובית עם יתר החומרים עד לקבלת תערובת אחידה, להוסיף אגוז ומוסקט, עוד מלח ופלפל ולטגן בשמן חם לביבות עגולות.

4. להניח את הלביבות לאחר הטיגון על נייר סופג ולהגיש חם.

בתיאבון!
איך להכין קוקטייל תותים?


הנה מתכון להכנת קוקטייל תותים (עבור ארבע מנות):

המצרכים:
========
8 תותים מעוכים

6 כפות מים רותחים

6 כפות סוכר

8 כפיות גראנד מרנייה (ליקר תפוזים)

16 כפות וודקה

2 ענפי רוזמרין

6 כפות מיץ לימון או ליים סחוט

מספר טיפות של יין מבעבע (לפי הטעם)

אופן ההכנה:
==========
1. יש להמס את הסוכר במים רותחים ולצנן.

2. לערבב בצנצנת אטומה או בשייקר את התותים, סירופ הסוכר וכל שאר המרכיבים.

3. מוסיפים קרח ומנערים.

4. לסנן את הנוזל המתקבל לתוך כוסות קוקטייל, להוסיף יין מבעבע ולהגיש מיד.

לרוויה!
איך להכין פשטידת כרשה טבעונית?


הנה מתכון להכנת פשטידת כרשה טבעונית:

המצרכים:
========
2 כרישות בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 300 גרם)

חצי חבילת תרד טרי או חצי חבילת פטרוזיליה (כ- 60 גרם)

6 כפות קוואקר

חצי קוביית טופו (150 גרם)

2 כפות טחינה גולמית

מלח, פלפל

כף שמן לאידוי

אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הכרישה והתרד בכף שמן עד ריכוך.

2. חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”.

3. מוסיפים לטופו את הכרישה התרד, הקוואקר, הטחינה ותבלינים ומערבבים היטב.

4. מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה.

5. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.

בתיאבון!


קרדיט לעינת שגיא
האם חשוב לצרוך שמן בזמן דיאטה?



בכל דיאטה חשוב לאכול לפחות כף שמן אחת ביום - על מנת שהגוף ישמור על תפקוד תקין.


המומחית ענת פלדמן מעירה: התזונה שלנו אמורה להיות מורכבת מ -60 אחוז פחמימות, 30 אחוזים שומנים ו-10 אחוז חלבונים (אלא אם כן מדובר בעוסקים בפעילות גופנית בעיקר אנאירובית ואז כמות החלבון המומלצת ליום גבוהה יותר). כיון שדיאטה בהגדרה היא "אורח חיים" בריא ומאוזן, אכילת שומנים חשובה והכרחית. שמן זית, שמן קנולה, אבוקדו, אגוזים, טחינה גולמית. במידה (כיוון שכדי להוריד במשקל יש להגיע להוצאה קלורית גדולה מהכנסה קלורית) אבל לא להימנע.
איך להכין שיפודי גבינת חלומי עם עגבניות שרי?


הנה מתכון לשיפודי גבינת חלומי עם עגבניות שרי כפי שפורסם בגיליון שף של "לאישה" באפריל 2010:

יש להתחיל בהכנה יום קודם בשריית השיפודים במשרה.

המצרכים ל-8 שיפודים:
==================
1 כוס שמן זית

4 שיני שום קלופות

1 כפית סויה

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

מלח, פלפל שחור

לשיפודים:
========
400 גרם גבינת חלומי חתוכה לקוביות

1/2 סלסילה עגבניות שרי

1 בצל סגול קלוף וחתוך לקוביות

1 פלפל צהוב קלוף וחתוך לקוביות

אופן ההכנה:
==========
1 המשרה: שמים את כל מרכיביו במכל מעבד המזון ומעבדים לרוטב חלק ואחיד.

2. משפדים על גבי שיפודי עץ קצרים קוביות גבינת חלומי, עגבניות שרי, קוביות בצל וקוביות פלפל לסירוגין. יוצקים את המשרה לקערה רחבה ועמוקה, מניחים במשרה את השיפודים ומאחסנים במקרר למשך לילה.

3. למחרת מניחים את השיפודים על רשת הגריל החם ל-6 דקות. מגישים מיד.
איך להכין עוגיות לימון דקיקות?



להכנת עוגיות לימון דקיקות עשו כך:

החומרים הדרושים:
===============
120 גרם סוכר

2 כפות קליפת לימון, מגוררת דק

120 גרם חמאה קרה,חתוכות לקוביות קטנות

3 חלבונים

120 גרם קמח

1 כפית תמצית וניל

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי


אופן ההכנה:
==========
(רצוי מאוד להכין את הכמויות לפני שמתחילים לעבוד)

1. שמים במעבד מזון עם להב מתכת את הסוכר, קליפת הלימון והחמאה ומעבדים 5 ד'ק. מוסיפים את החלבונים בהדרגה,תוך כדי עבודת המכשיר,וממשיכים לעבד עוד דקה.

2. מוסיפים את הקמח בהדרגה,תוך כדי עבודת המכשיר עד שכל הכמות נבלעת בתערובת. לבסוף מוסיפים את תמצית הווניל ומיץ הלימון.מעבירים לקערה, מכנסים ומניחים במקרר לחצי שעה.

3. מחממים תנור לחום בינוני (190 מעלות).

4. משמנים תבנית תנור בשכבה דקה של חמאה ובוזקים מעל מעט קמח. מטלטלים את התבנית עד שהקמח מתפזר בשכבה דקה ואחידה בתבנית. מנערים החוצה קמח עודף (אני פשוט שמתי נייר אפיה).

5. שמים בתבנית כף מהתערובת. חוזרים על הפעולה עם יתרת התערובת כאשר מקפידים על מרחק שווה, של 5 ס"מ, בין התלוליות (העוגיות מתרחבות מאוד בזמן האפייה). ייתכן שתידרשו ליותר מתבנית אחת.

6. אופים כ-15 ד'ק, עד ששולי העוגיות מתחילים להזהיב

העוגיות ממש טעימות ומתאימות לשישי (אבל אפשר גם בהמשך השבוע :) )

בתאבון
קרדיט: אהרוני
איך לאכול כדי להפחית פצעי בגרות (אקנה)?



הנה מספר טיפים לאכילה מונעת אקנה (פצעי בגרות):

נגד אקנה טוב לאכול את הדברים הבאים:

ירקות

פירות (לא יותר מדי)

לשתות הרבה מים


מיתוסים? - רבים גורסים שאכילה מונעת אקנה כרוכה בהימנעות מהמוצרים הבאים:

אוכל מטוגן

שוקולד

מרגרינה

פיצוחים

מאכלים עתירי שומן

חשוב לציין שלרוב לא הצליח המחקר להראות קשר בין צריכתם של האחרונים לבין אקנה.

חדש!! - הקטנה דרמטית של כמות הפחמימות יעילה מאד בהורדת האקנה. כך קובע מחקר מודרני מהשנים האחרונות, שמצא שלאחר הורדת הפחמימות במשך 3 חודשים הוקלו הפצעונים והחצ'קונים באופן משמעותי מאד.
איך להכין עוגת תפוחים טבעונית?


כך מכינים עוגת תפוחים לטבעונים בשתי תבניות אינגליש קייק או מאפינס:

המצרכים:
========
1 מעדן אלפרו ווניל

חצי כוס שמן (100 גרם)

¼1 כוס סוכר (250 גרם)

1 קופסת שימורי רסק תפוחים לא ממותק (560 גרם)

1 כפית קינמון

¼ כפית אגוז מוסקט (לא חובה)

½ כפית פלפל אנגלי טחון (2-3 עיגולים- לא חובה)

3 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות קטנות

½2 כוסות קמח תופח (350 גרם)

1 כוס אגוזי מלך קצוצים


לקישוט:
======
2 כפות סוכר חום

1 כפית קינמון


אופן ההכנה:
==========
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.

- שמים בקערה גדולה מעדן ווניל, שמן, סוכר ורסק תפוחים וטורפים בעזרת המטרפה עד שהתערובת אחידה.

- מנפים מעל הקערה קמח תופח, מוסיפים תבלינים וטורפים בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה ללא גושים של קמח.

- שמים את האגוזים בשקית ניילון ומרסקים אותם בעזרת פטיש שניצלים או מערוך עד שהם הופכים לפירורים גדולים.

- מוסיפים את האגוזים המרוסקים והתפוחים ומערבבים מעט, עד שהם מתפזרים בתערובת.

- מוזגים את התערובת בעזרת מצקת לשקעים של התבנית (ממלאים כמעט עד הסוף).

- מערבבים יחד את הסוכר והקינמון לקישוט ומפזרים מעל הבצק (אפשר לפזר גם אגוזים לקישוט אם רוצים).

- מכניסים לתנור ואופים 35-40 דקות עד להזהבה.

בתיאבון!
איך לשמור על אורח חיים בריא אצל ילדים?



הנה 8 עצות לשמירה על אורח חיים בריא אצל ילדים:

1. הקפדה על השתתפות בשיעורי חינוך גופני.

2. רשמו את הילדים לחוגים, בהם יש מרכיב של פעילות גופנית.

3. הרגילו את הילדים ללכת ברגל,ככל הניתן, אין צורך להסיעם באופן קבוע.

4. הגבלת זמן הצפייה בטלוויזיה והמשחק במחשב.

5. הקפידו על שנת לילה של 8 שעות לפחות.

6. דאגו שהילדים יאכלו וישתו דבר מה לפני יציאתם מהבית בבוקר(כריך, דגנים, יוגורט,שוקו, מים).

7. ציידו את הילדים בארוחה מזינה הכוללת גם פרי או גרנולה וירקות ומים בכמות מספקת.

8. השתדלו שהאוכל בבית יהיה טרי ומבושל ונסו להימנע ממזון קנוי שיש לחממו.


האם ביום שלא עושים כושר או מתאמנים צריך להוריד את צריכת הקלוריות למינימום?


כשצורכים מעט מדי קלוריות פוגעים בחילוף החומרים של גופך. הגוף משתמש בקלוריות ובונה שריר גם כשאנו במנוחה וחשוב לספק לו את כמות הקלוריות הנאותה ללא כל קשר לפעילות של אותו היום.
הגוף הוא מערכת חכמה וכאשר אנו מספקים לו מעט מדי קלוריות הוא מתייעל ומצמצם תהליכים שאינם חיוניים, כמו בניית שריר. כך חילוף החומרים יורד ואנו מפסידים כי הגוף הופך לחסכוני.
ייתכן כי ביום ללא פעילות פחות רעבים, אך בכל זאת נסו להקפיד על אכילה מסודרת ובכמות נאותה.
בדיאטה, או מה שאני מעדיף לקרוא לו "אורח חיים", יש להקפיד על אכילה של לא פחות מ-1200 קלוריות..
איך להכין מאפינס גזר?


הנה מתכון להכנת מאפינס גזר:

המצרכים:
======
1 כוס קמח לבן

1/2 כוס קמח מלא

1/3 כוס סוכר

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כפית קינמון

3 חופנים של אגוזי מלך קצוצים

קורט מלח

3 ביצים

5 גזרים קלופים ומגוררים

1/2 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס שמן קנולה

1/2 כוס דבש

2 כפות סילאן



אופן ההכנה:
==========
1. לערבב בקערה אחת את כל החומרים היבשים (קמח, א.אפייה, קינמון, סוכר, מלח ואגוזים).

2. לערבב בקערה נוספת את כל החומרים הרטובים (ביצים, גזר, שמן, טחינה, דבש וסילאן).

3. לאחד את שתי התערובות ולערבב ביטב.

4. לצקת את התערובת לעטרות נייר או תבנית שקעים עם עטרות נייר ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה או עד שהמאפינס מקבלים גוון שחום.

בתיאבון!
איך להכין קוביות בראוניז עם מוס שוקולד?


הנה מתכון ללא גלוטן להכנת בראוניז ען מוס שוקולד כפי שפורסם במגזין "מיני שף" של עיתון לאשה בספטמבר 2016:

חשוב לשים לב: את פחיות קרם הקוקוס מקררים 7-10 שעות במקרר לפני השימוש. רצוי להכין את המוס עד 3 שעות לפני ההגשה ולא יותר.

המצרכים עבור 6 מנות מוס, 35-40 קוביות בראוניז לתבנית בגודל 20X30:
======================================================
לבראוניז:
----------------
225 כרם שוקולד מריר 54%-60% מוצקי קקאו שבור לקוביות

2/3 כוס (150 גרם) שמן קוקוס בטמרפרטורת החדר, או שמן קנולה

1/2 כוס + 2 כפות (120 גרם) סוכר

3. ביצים גדולות

1/6 כוס (40 מ"ל) ברנדי/מיץ תפוזים/או חלב סויה או אורז

1/2 כוס + כף (60 גרם) שקדים מולבנים טחונים

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

1/8 כפית מלח

1/3 כוס + 1 כף (70 גרם) שוקולד צ'יפס מריר

למוס שוקולד:
----------------------
200 גרם שוקולד מריר (רצוי 54%-60% מוצקי קקאו) שבור לקוביות

4 כפות שמן קנולה אן שמן ניטרלי אחר

2 פחיות (800 מ"ל) קרם קוקוס 20% שומן לפחות, קרות מהמקרר

4 כפות סוכר

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות בתוכנית טורבו ומשמנים את התבנית.

2. שמים בכלי המתאים את השוקולד, שמן הקוקוס והסוכר ומחממים במיקרוגל בהפסקות (מערבבים כל 30 שניות), עד שנוצר קרם חלק. מצננים מעט.

3. מוסיפים את הביצים לקערת הקרם בזו אחר זו, תוך כדי טריפה או הקצפה. מוסיפים גם את הברנדי ומערבבים.

4. שמים בקערה נפרדת את השקדים, הקורנפלור, אבקת האפייה והמלח ומערבבים. מוסיפים לקרם השוקולד ומערבבים רק עד שנוצרת עיסה אחידה. מוסיפים מחצית מכמות השוקולד צ'יפס ומערבבים.

5. יוצקים את העיסה לתבנית, מיישרים ומפזרים את יתרת השוקולד צ'יפס. אופים כ-25 דקות. מצננים לגמרי ומאחסנים במקרר עוד שעה לפחות.

6. מכינים את המוס: שמים בקערה מתאימה את השוקולד והשמן ומחממים במיקרוגל בהפסקות (מערבבים כל 30 שניות)עד שנוצר קרם חלק. מצננים.

7. פותחים את פחיות קרם הקוקוס הקר ומוציאים בעזרת כף את החלק המוצק שהצטבר למעלה (נפטרים מהנוזלים שהצטברו בקרקעית). מעבירים לקערת המערבל או מעבד המזון. מקציפים 4-5 דקות במהירות גבוהה ותוך כדי הקצפה מוסיפים את הסוכר עד לקבלת קצפת עדינה. מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים מעט לאיחוד (אם צריךף מנקים את הדפנות ומקציפים שוב).

8. מעבירים את המוס לשק זילוף בעל צנתר משונן בקוטר 3 ס"מ. אם המוס נוזלי מדי, מאחסנים כשעה במקרר.

9. הרכבת המנה: חותכים את הבראוניז לקוביו קטנות ומסדרים כמה בכל כוס, מזלפים שכבת מוס, מכסים בבראוניז וממשיכים כך, לסירוגין, לפי גובה הכלי. מאחסנים במקרר עד ההגשה, אך לא מומלץ לקרר יותר מ-3 שעות מאחר והמוס נוטה להתקשות.

ניתן לאחסן את המוס עד 3 ימים במקרר ואת הבראוניז עד 5 ימים בכלי אטום במקרר. רצוי להוציא לטמפרטורת החדר כחצי שעה לפני ההגשה.
איך להכין עוגת גבינה כשרה לפסח?



הנה מתכון לעוגת גבינה מצוינת לכל ימות השנה וגם לפסח:

המצרכים:
========
3 גביעי גבינה לבנה 5%

6 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

1 חבילה סוכר וניל

2 כפות קורנפלור

1 חבילה פודינג אינסטנט וניל

3/4 כוס חלב

1 חבילה שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב ביד: גבינה לבנה, חלמונים, סוכר וניל, 1/4 כוס סוכר, 2 כפות קורנפלור ושתי כפות פודינג וניל.

2. במיקסר מקציפים חלבונים ו-3/4 כוס סוכר.

3. מוסיפים את הקצף לתערובת הגבינה.

4. אופים בחום בינוני (160 מעלות) 40-50 דקות ומניחים לעוגה להתקרר בתנור.

5. כשהעוגה קרה מוציאים אותה מהתנור ומכינים את הציפוי: מקציפים שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב, 2 כפיות סוכר וכל מה שנשאר מהפודינג ומורחים על העוגה.

הערה: העוגה מצוינת ומתאימה לכל ימות השנה ולא רק לפסח.

בתיאבון!
איך להכין עוגת שזיפים יבשים בברנדי טבעונית?
איך להכין עוגת פאדג' שוקולד לפסח?
איך להכין סלט עוף ועדשים שחורות?
איך להכין פירה סגול?
איך להכין עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.