» «
שפתיים
איך לאפר שפתיים נכון?



כולן רוצות שפתיים אדומות ומפתות, אך לא לכל אחת זה מתאים. שפתון אדום יבליט בדרך כלל שיניים צהובות והוא אינו מתאים לבעלות שפתיים דקות, או לחלופין, שפתיים עבות מדי. אך אם בכל זאת החלטתן ללכת על המראה הנשי המנצח שלעולם אינו מתחלף, הנה כמה טיפים איך לעשות את זה כמו שצריך, ללכת לפי השלבים וההצלחה מובטחת:

1. מרחי ווזלין בכדי לרכך את השפתיים - לאחר דקה ספגי עם טישו בכדי לספוג עודפי שומן.

2. עברי עם מייק אפ או קונסילר על השפתיים בכדי לאחד את גוון השפתיים עם גוון עור הפנים ולהעלים את קווי המתאר של השפתיים.

3. פדרי את השפתיים.

4. תחמי את השפתיים בעפרון מחודד אדום. זו ההזדמנות לעשות את השפתיים סימטריות יותר, להגדלת השפתיים תחמי בקו הפנימי ולהקטנת השפתיים בקו החיצוני.

5. המשיכי לצבוע את השפתיים פנימה עד שתמלאי את כולן בעפרון, שלב זה ישמור לנו על הצבע עמיד לאורך זמן.

6. צבעית השפתיים בשפתון - לדיוק טוב יותר ניתן להשתמש במברשת שפתיים (אפשר למצוא בכל חנות), זהו השלב הקריטי ביותר. שימי לב לא לצאת מקווי המתאר ששרטטת עם העיפרון. לאחר דקה ספגי עם טישו שאריות שומן.

7. שלב זה אינו הכרח - מרחי גלוס שקוף למראה מבריק, הגלוס יגרום לשפתיים להראות חושניות ועסיסיות אך יגרום לירידה בעמידות השפתון.

בהצלחה...
עוגת תפוחים
איך להכין עוגת תפוחים מהירה כשרה לפסח?


הנה מתכון לעוגת תפוחים מהירה כשרה לפסח:

המצרכים לעוגה:
=============
3 ביצים

3/4 כוס סוכר

1/3 כוס שמן

3/4 כוס קמח מצה מנופה

4 תפוחים מקולפים ופרוסים (חמוצים)


המצרכים לציפוי:
=============
1/3 כוס אגוזים

1/2 כוס סוכר

2 כפיות קינמון


אופן ההכנה:
==========
בקערה בינונית, הקציפו את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית.

הוסיפו את הקמח וערבבו היטב. שפכו חצי מהתערובת לתוך תבנית עגולה.

הניחו מעל חצי מכמות התפוחים וכסו עם שארית התערובת. ושוב מלמעלה את שארית התפוחים.

אפו בחום בינוני במשך כ1.5 שעות.

ערבבו את הקינמון והאגוזים, ופזרו על העוגה לאחר שהוצאה מהתנור.
עוגת תפוחים
איך להכין עוגת תפוחים?


הנה מתכון לעוגת תפוחים קלה ומנצחת תמיד. יש לאפות את העוגה בתבנית אלומניום מרובעת, גדולה יחסית ודי עמוקה.

המצרכים:
========
4-5 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לפלחים דקים

1/4 כוס סוכר

2 כפות קינמון

2 כוסות סוכר

1 כוס שמן

4 ביצים שלמות

3 כוסות קמח תופח

3/4 כוס מיץ תפוזים

אבקת סוכר לקישוט


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את התפוחים הקלופים עם 1/4 כוס סוכר וקינמון בקערה

2. להכניס את כל שאר החומרים לקערת המערבל ולערבל עד לקבלת עיסה חלקה וסמיכה יחסית

3. לצקת חצי מכמות הבלילה לתבנית, על הבלילה להניח את כל התפוחים יחד עם הנוזל שניגר מהם ולאחר מכן לשטח את שארית הבלילה על התפוחים.

4. לאפות בחום של 180-200 מעלות כשעה.

5. לאחר שהעוגה מתקררת לפזר מעליה אבקת סוכר.

בתיאבון!
רימונים
איך להכין סלט גריסים ורימונים?



הנה מתכון לסלט גריסים ורימונים:

מצרכים:
=======
גרגירי רימון מרימון אחד

1 כוס גריסי פנינה

6 כפות שמן זית

8 עלי ריחן חתוכים דק

1 חבילה של עלי מיקרו (צנונית או ברוקולי)

מיץ מלימון אחד

קליפת לימון מחצי לימון

מלח

פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
==========
1. מניחים בסיר את גריסי הפנינה לאחר שטיפתם ומכסים במים. מבשלים עד שהגריסים מתרככים, בערך 15-20 דקות.

2. מסננים את הגריסים המבושלים מהמים.

3. מעבירים את הגריסים לקערה, מוסיפים את הריחן, עלי המיקרו וגרירי הרימון ואת כל שאר חומרי התיבול ומגישים.

- הכמות מתאימה לארבעה סועדים.

בתיאבון!

חגים

נקיון
איך לנקות ולשמור על הגוף?


הנה כמה עצות לנקיון תוך שמירה על הגוף, כפי שנכתב ע"י הפיזיותרפיסטית הבכירה ומנחת הקבוצות בבית חולים בלינסון, מרינה גסין, ופורסם במגזין בריאות ואיכות חיים במרץ 2011:

לא ביום אחד - לחלק את משימות הנקיון על פני ימים אחדים.

לא לבד - לשתף גם את בני המשפחה.

לגוון - את מטלות הנקיון המתבצעות באותו יום כדי לא להעמיס על אותן קבוצות שרירים.

חימום כללי לפני הנקיון - לבצע תרגילי חימום של כל הגוף, ריצה במקום, מתיחות קלות של גוו, ידיים, רגליים.

הפסקות - משימות הנקיון אינן עומדות בתחרות. מותר ורצוי לעשות הפסקות, לשלב תרגילי נשימה והרפיה.

לנקיון ארונות נמוכים - לשבת על שרפרף ולא על הברכיים, לא לשבת עם כיפוף חזק של הברך לאורך זמן.

עמידה במקום לאורך זמן - רצוי לשים רגל אחת קדימה על שרפרף או בתוך הארון, להחליף רגליים, להישען עם הידיים על השיש, כל זאת כדי להימנע מעומס יתר בגב התחתון.

ניקוי חלונות/דלתות/ קירות - להחליף לסירוגין את הידיים כדי לא להעמיס את הקושי על אותן קבוצות שרירים ומפרקים.

הדלי אינו מלא - מומלץ לא למלא את דלי המים כולו, חצי כמות המים תעשה אותה עבודה.

בעיות נשימה - למי שסובלים מבעיות נשימה או אלרגיה עקב המפגש עם האבק, מומלץ להשתמש במסכת פנים, גם בעת שימוש בחומרים כימים.

הרמת חפץ כבד - מומלץ לקרוא לעזרה או לחלק את המשא למסות קטנות כדי לשמור על אברי קרקעית האגן ולמנוע צניחתם.

בעת הרמה, דחיפה או משיכה - פעולות המעמיסות קרקעית האגן, מומלץ לבצע שאיבה של הבטן פנימה וסגירת הסוגרים עד תום המאמץ.

ולפעמים הנקיונות מסתיימים - בסיום יום עבודה שכזה מומלץ לבצע מתיחות צוואר, כתפיים, רגליים, וכן תנועות סיבוביות של הגב ולחמם את השרירים הכואבים.
תפוחי אדמה
איך להכין ולשדרג תפוח אדמה במדורה?



הנה הוראות הכנה ושדרוג לתפוחי אדמה במדורה:

- יש לפרוס את תפוח האדמה לאורך ולמרוח בחמאה אן מרגרינה את מרכזו, או למרוח אותו בצדו החיצוני בחמאה או מרגרינה, הדבר מונע מתפוח האדמה להתייבש והוא יוצא נימוח ורך.

- לדקור את תפוח האדמה מצידו החיצוני במספר מקומות.

- לעטוף היטב את תפוח האדמה בנייר כסף כשהצד הפנימי הוא הצד המבריק של הנייר.

- להוציא מספר גחלים מהמדורה ולהניח את תפוח האדמה מתחת או מעל לגחלים, אפשר גם לשים את התפודים בשולי המדורה אך בשום אופן לא לזרוק ממש לתוך האש.

- יש להקפיד שהגחלים תשארנה חמות כל הזמן כדי שתפוחי האדמה יתבשלו.

- חשוב להפוך מפעם לפעם את תפוחי האדמה, לרוב לאחר 45 דקות לערך הם מוכנים.
עריכת שולחן
איך לערוך שולחן בכלים חד פעמיים?


הנה מספר כללים לעריכת שולחן בכלים חד פעמיים:

הקפדה על צבעוניות מתונה - חשוב לבחור קו מנחה לצבעי הכלים, רצוי שלא יהיו יותר משלושה צבעים מרכזיים.

שילוב סוגי צלחות - ניתן לשלב בין צלחת חלקה וצלחת צבעונית או פרחונית.
חשוב לשים לב שהכלים שאתם בוחרים יתאימו לאיזור האכילה (כיסאות ושולחנות פינת האוכל).

כלים מרכזיים אחידים - יש לדאוג שיהיה קשר בין הכלים המרכזיים, רצוי שיהיו בצבע לבן או שקוף. אם מספר אנשים מביאים אוכל, יש להודיע מראש על צבע כלי ההגשה.

שילוב קישוטים נכון - יש להקפיד שכל קישוט על השולחן (מפיות, פרחים, עלים יבשים, עששיות ועוד) יתאימו וישלימו את מראה השולחן מבלי להעמיס עליו.
ירקות
איך להכין ירקות צלויים בטחינה?



כך מכינים ירקות צלויים בטחינה:

המצרכים:
=======
4 פלפלים אדומים

1 בצל סגול בינוני, חתוך לרבעים

1 חציל בלאדי

1 פלפל צ'ילי ירוק

1 ראש כרובית מופרד לפרחים קטנים

10 עלי בזיליקום מופרדים


להגשה:
======
4 כפות טחינה גולמית

מיץ מלימון אחד טרי

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי


אופן ההכנה:
=========
1. משמנים את כל הירקות לאחר שהם נשטפו היטב ויובשו וצולים היטב על הגריל עד שהם צלויים היטב.

2. מקלפים את הפלפל והחציל ומערבבים אותם יחד עם שאר הירקות הצלויים בקערה.

3. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.

4. מזלפים טחינה מעל ומגישים.

בתיאבון!


איפור
איך להתאפר בתחפושת ערפד?



בכדי להפוך לערפדים נצטרך את הדברים הבאים:

1. מייק אפ בהיר מאוד

2. צללית אפורה/שחורה

3. אודם אדום

4. מברשת הצללות

5. עיפרון אדום

6. טלק או פודרה בהירה מאוד


מהלך האיפור:
===========
1. מרח/י מייק אפ בהיר על כל הפנים מבלי לפספס אף נקודה, המייק אפ הבהיר אמור לשוות לנו מראה חיוור.

2. הנחת צללית אפורה עד שקע העפעף וטשטושה, השילוב בין צללית אפורה למייקאפ הבהיר יצור מראה חיוור.

3. את קו הריסים התחתון ניתן לתחום בצלליות על בסיס אדמדם, כך שייווצר מראה "חולני" או בעפרון אדום.

4. יש להניח צללית אפורה בשקע הלחי, מקו שורשי השיער ולטשטש לכיוון האף בעזרת מברשת הצללות. ניתן להיעזר בהסבר על הצללות שנמצא כאן בדף.

5. שפתיים: על מנת לשוות לשפתיים מראה מדמם, ניתן לצייר באודם או כל צבע שומני את מראה הדם הניגר בצידי השפה.

וכמובן, אסור לשכוח את האקססוריז הנלווים: שיניים, גלימה, כפפות, לבוש שחור ואל תשכחו להשקיע בלק...

בהצלחה וחג שמח:)
איך להכין קינוח מתוק של שוקולד וצימוקים?


הנה ממתק/קינוח מעניין ומתוק שיכול להתאים גם לט"ו בשבט, על בסיס שוקולד וצימוקים:

מצרכים:
======
2 שקיות צימוקים שחורים

ברנדי

6 כפות סוכר

3 כפות קקאו

100 גרם שוקולד חלב

100 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

טיפה יין אדום


אופן ההכנה:
===========
1. לשטוף היטב את הצימוקים ולהשרותם בברנדי (עד כדי כיסוי).

2. לסנן את הצימוקים מהברנדי ולהעביר את הברנדי לסיר.

3. להוסיף לברנדי את הסוכר, הקקאו ואת שני סוגי השוקולד, לערבב היטב, עד שמתחיל לבעבע.

4. להוסיף את החמאה וטיפה יין אדום ולערבב עד שהחמאה נמסה.

5. לחלק את תערובת השוקולד במג'נטים ועל כל אחד לפזר מעט מהצימוקים.

6. לקרר במקרר ולהגיש.
אפשר לקבל מתכון ללביבות בלי קמח?
הנה מתכון ללביבות של הילה אלפרט, כפי שפורסם בעיתון "ישראל היום" בדצמבר 2008.


מצרכים:
=======
6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים

2 ביצים

מלח

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
===========
- לחמם במחבת רחבה שמן בגובה של כ-4 ס"מ.

- בפומפיה גסה מגרדים את תפוחי האדמה וסוחטים היטב.יש לזכור כי אין קמח שיספוג את הנוזלים.

- שוברים פנימה את הביצים וממליחים.

- צרים בעזרת כפות הידיים קציצות קטנות ומשטחים אותן בכל הכוח בין כפות הידיים.

- מטגנים בשמן חם מאד, אך לא מעשן.

- לטגן ולהשחים לפי הטעם.

- להניח את הלביבות על ניק סופג ולהגיש מיד.

תוספות מומלצות: שמנת חמוצה, בצל ירוק קצוץ, ביצי סלמון או זיתים וחלמון ביצה מרוסק.

כל תוספת יש להגיש בקערה קטנה עם כפית.

בתיאבון!
איך להכין סופגניות במילוי קרם טונה?



הנה מתכון לסופגניות מלוחות במילוי קרם טונה של הילה אלפרט, כפי שפורסם במוסף שישבת של "ישראל היום" בנובמבר 2013:

המצרכים ל-18 סופגניות:
=================
2.5 כוסות שמרים

25 גרם שמרים טריים או 15 גרם שמרים יבשים

1 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

3 כפות שמן זית

2 חלמונים

2/3 כוס מים פושרים

שמן לטיגון עמוק


מצרכים לקרם:
===========
2 קופסאות טונה משומרת בשמן

4 כפות גדושות חרדל (רצוי אקסטרה חריף)

2 כפות חומץ, רצוי פטל אם אין אז חומץ בן יין אדום

כעשרים עלי טרגון

2 כפות צלפים בחומץ

1/3 כוס מים

1/2 כפית מלח


אופן ההכנה:
=========
1. מניחים את הקמח בקערה, מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.

2. ממסים את השמרים הטריים ב-2/3 כוס מים פושרים עם קורט סוכר ומתסיסים.

3. יוצרים גומה בתערובת הקמח ואם משתמשים בשמרים טריים יוצקים את השמרים שתססו לגומה. אם בחרתם ביבשים, פשוט מפזרים בקמח.

4. מוסיפים את השמן והביצה ולשים תוך כדי הוספת מים עד שמתקבל כדור בצק. מעבירים למשטח מקומח וממשיכים ללוש עד שהבצק גמיש ואינו נדבק לידיים (כשמונה דקות, אפשר גם במיקסר עם וו לישה).

5. שמים את הבצק בקערה, מכסים ומניחים לו לתפוח במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו. חובטים בבצק שתפח ולשים אותו מעט. צרים ממנו שני גלילים באורך כ-30 ס"מ וחותכים גליל לקטעים בעובי 2 ס"מ. מגלגלים כל קטע לכדור, מכסים ומתפיחים כחצי שעה נוספת.

6. בזמן שהסופגניות תופחות מכניסים את כל חומרי הרוטב למעבד מזון וטוחנים לקרם חלק מאוד.

7. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את כדורי הבצק עד שהם מזהיבים משני הצדדים. מוציאים בכך מחוררת לנייר סופג. בעזרת שקית זילוף מזריקים את קרם הטונה לסופגניות ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין סוכריות חרוסת בשוקולד לבן?




הנה מתכון של קרין גורן לסוכריות חרוסת בשוקולד לבן כפי שפורסם במוסף סגנון של עיתון "מעריב" באפריל 2009:



חומרים ל-30 סוכריות:
=================

לחרוסת:
=======
1 חב' תמרים מגולענים בוואקום (500 גרם)

2 כפות דבש

2 כפות שמן

1/2 כוס יין אדום מתוק

1 כוס אגוזי מלך קצוצים

1 כוס קוקוס

1 כפית קינמון

קמצוץ ציפורן (לא חובה)



למקלות:
=======
30 מקלות קינמון קצרים

לציפוי שוקולד לבן:
==============
300 גרם שוקולד לבן

2 כפות שמן


אופן ההכנה:
==========

1. שמים בקערה את כל חומרי החרוסת ולשים בידיים לתערובת אחידה ולא דביקה (אם התערובת יבשה מדי מוסיפים עוד יין מתוק, אם היא דביקה מדי מוסיפים עוד קוקוס).

2. בידיים רטובות מגלגלים את התערובת לכדורים בגודל עגבניית שרי ונועצים על מקל קינמון. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים עד להתקשות (שעתיים-שלוש).

3. ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים.

4. טובלים את הסוכריות הקפואות בשוקולד ומעמידים על מגש מרופד בנייר אפייה. השוקולד יתקשה בתוך דקות. מומלץ לחזור על הציפוי פעמיים, למראה צחור וכיסוי מלא. שומרים במקרר עד ההגשה.

5. להגשה מרשימה במיוחד מומלץ למלא קערה יפה בהמון קוקוס, ולהעמיד בתוכו את הסוכריות.

בתיאבון!
מתכון לסופגניות רולדין?


להכנה של סופגניות רולדין עשו כך:

רכיבים:
=======
1 ק"ג קמח (רצוי כאמור להשתמש בקמח החדש עם המשפרים לסופגניות)

1/2 כוס סוכר

1 חבילת שמרים טריים (50-40 גר´)

1 כפית מלח

1/2 כוס שמן

2 ביצים

3-2 כוסות מים קרים מאוד

אופן הכנה:
===========
מכניסים את כל המצרכים למיקסר. לשים עם וו הלישה במהירות איטית כ- 4 דקות ואחר כך מגבירים את המהירות לכ- 8-7 דקות. מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה כ- 20 דקות. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של קלמנטינה ושוב מתפיחים כחצי שעה עד שהכדורים תופחים בכ- 50%.
מחממים שמן לטמפרטורה של 180 מעלות (חום בינוני-גבוה) ומכניסים את הכדורים לתוך השמן עד שיצופו ולא יגעו האחד בשני. מטגנים כ- 3 דקות מכל צד ומעבירים למגבת נייר סופגת.
איך להכין סלט במיה עם פירות יבשים?



הנה מתכון להכנת במיה עם פירות יבשים, מנה חגיגית ויפה לט"ו בבט, אך גם לכל חג או אירוע אחר:

המצרכים:
========
3 כפות שמן זית

1 בצל פרוס דק

4 שיני שום שלמות קלופות

2 כוסות מים

3 כפות רכז רימונים

3 כפות סילאן

1כפית מלח גס

2 גזרים קלופים ופרוסים לפרוסות אלכסוניות בעובי 2 ס“מ

1/2 כוס משמשים מיובשים

1/2 כוס שזיפים מיובשים

1/2 כוס דבלים


לבמיה:
======
שמן לטיגון עמוק

500 גרם (4 ו-1/2 כוסות) במיה טרייה ללא הגבעול (או קפואה, מופשרת ומיובשת היטב)

1/2 כוס פיסטוקים קלופים וקצוצים גס


אופן ההכנה:
===========
1. לחמם תנור ל-160 מעלות.

2. לחמם שמן זית בסיר ולטגן בצל ושום עד להשחמה. להוציא לתבנית פיירקס עמוקה.

3. להוסיף לתבנית עם הבצל את יתר החומרים ולאפות 30 דקות. מדי פעם לערבב.

4. לחמם שמן לטיגון עמוק ולטגן בכל פעם שני חופנים של במיה בסבבים עד שהבמיה
משחימה בקצוות. לסנן לניקוז עודפי שמן ולהמשיך עם כל הכמות. לצנן.

5. להוסיף את הבמיה לתבנית, לערבב ולאפות עוד 5 דקות.

6. לקלות פיסטוקים במחבת יבשה תוך כדי ערבוב, עד שהם פריכים ומעלים ריח נעים.

7. להעביר את הבמיה עם הפירות המיובשים לצלחת הגשה ולפזר מעל פיסטוקים קצוצים.

בתיאבון!
איך לבחור קייטנות לילדים?


הנה כמה קריטריונים חשובים לבחירת קיטנות לילדים:

1. וודאו מי מנהל את הקייטנה - האם הוא נמצא בשטח בזמן הפעלת הקייטנה, מהם סמכויותיו וניסיונו.

2. בקרו פיסית במקום בו מופעלת הקיטנה. וודאו שיש שם שטחים מוצלים דיים וכמו כן חדרים ממוזגים לשעות היום החמות.

3. בררו האם ילדי הקייטנה עוזבים את שטח הקייטנה למקומות אחרים, אם כן, כיצד הם נוסעים ומי מלווה אותם.

4. וודאו שיש שומר בשער במשך כל שעות הקייטנה.

5. וודאו זמינות עזרה ראשונה ומדריך עם הסמכה לחובש.

6. העדיפו קייטנות המופעלות ע"י גורמים מוכרים. בדקו והיו ערניים לכל הפרטים אם בחרתם קיטנה פרטית כלשהי (כלל נושאי ביטוח).

7. וודאו שיש לפחות מדריך אחד לכל 25 ילדים. זהו התקן שנקבע ע"פ משרד החינוך.

8. ערכו השוואות מחיר בין הקיטנות השונות

9. בדקו האם התכנים ונושאי הקייטנה לרוחכם.
איך להכין חלה מתוקה או לחמניות קלועות?


הנה מתכון לחלה מתוקה או לחמניות קלועות של סטפן לייק:

המצרכים לשתי חלות או עשר לחמניות:
=============================
1 ק"ג קמח

1 קובייה או שקית שמרית (50 גרם)

1 שקית משפר אפייה

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1/2 כוס שמן קנולה (100 מ"ל)

2 ביצים (גודל M)

כ-1.5 כוסות מים פושרים (375 מ"ל)

1 כפית מלח

למריחה: ביצה טרופה

לקישוט: שומשום או פרג

אופן ההכנה:
==========
1 מכניסים את כל החומרים לקערה, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.

2. משהים למנוחה בכלי מכוסה כ-20 דקות.

3. צרים 6 רצועות ומכל 3 רצועות קולעים חלה אחת (לא חזק מדי).

4. מניחים לתפיחה על מגש מרופד בנייר אפייה עד להכפלת הנפח.

5. אופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהחלות זהובות ומניחים על רשת צינון.

6. להכנת לחמניות קלועות - בכדי ליצור מאותו הבצק לחמניות קלועות מתוקות, לאחר שלב 2, חותכים את הבצק לגושים של 100 גרם, מייצרים רצועה ארוכה וקולעים לחמניות.


איך שוזרים פרחים?



הנה מספר כללים חשובים לשזירת פרחים:

- להתחיל ממרכז הזר ולנוע לצדדים, במרכז יש לשים את הפרחים הפתוחים, הגדולים והמרשימים ביותר ובשולי הזר את הפרחים הקטנים יותר ואת הניצנים.

- כדאי לא להדק יתר על המידה את הפרחים זה לזה ולהשאיר מקום לענפים ירוקים שישתלבו ביניהם.

- יש ליצור תנועתיות בזר ע"י משחק עם גובה הפרחים, גבהים שונים יתנו תחושה של תנועה.

- יש להקפיד שפנים הפרח יפנה כלפי מעלה בשביל שהוא יראה.

- יש להתאים את אורך הפרחים לכד אליו הם מיועדים. הכלל המנחה הוא שאורך הפרח צריך להיות פעם וחצי מאורך הכד. לפרחים גבוהים יתאים כלי גבוה ואילו לפרחים נמוכים יתאים כלי נמוך.

אפשר לקבל מתכון לעוגת מצות?



הנה מתכון לעוגת מצות מוצלחת, עוגת פרווה, ללא אפיה:


החומרים ואופן ההכנה:
==================
להמיס על האש ולערבב:

1 כוס סוכר

4 כפות קקאו

1 חבילת מרגרינה בלי מלח

4 שוקולד מריר פרווה

1/3 כוס מים

להוסיף:
=======
3 כפות ברנדי, 200 גרם חלבה כתושה ולערבב הכל.
להרטיב את המצות (12 מצות), למרוח עליהם את בלילת השוקולד ושוב להניח מספר שכבות: מצות ובלילת שוקולד... (בכל שכבה 2 מצות). לקשט בסוכריות קטנות, או קוקוס, או שוקולד מריר פרווה מגורד בפומפיה גסה.
אפשר למרוח קצפת משמנת מתוקה פרווה, מוקצפת עם 2 כפות אבקת סוכר וכפית נס קפה.

בתיאבון!
איך להכין עוגת גבינה ושוקולד טבעונית?


הנה מתכון לעוגת גבינה ושוקולד טבעונית המבוסס על "מתכונים טבעוניים לשבועות" של נופר יערי:

מצרכים:
======
80 גרם שוקולד מריר

1 שמנת צמחית להקצפה (אפשר גם שמנת לבישול)

5 כפות קורנפלור (50 גרם)

900 גרם גבינת סויה (2 טופוטי שמנת ואחד טופוטי גבינה; אפשר גם גבינת טופו)

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1 אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:
========
1. מחממים במיקרו את השוקולד עם 3 כפות שמנת ומערבבים עד שמבריק.

2. מערבבים את השמנת שנותרה עם הקורנפלור ומוודאים שאין גושים.

3. מקציפים את הגבינה, סוכר, פודינג, ותערובת הקורנפלור.

4. יוצקים 2/3 ממסת הגבינה לתוך תבנית אפיה עגולה 24.

5. את שאר הגבינה מערבבים עם תערובת השוקולד ויוצקים על פני העוגה.

6. בעזרת מזלג מערבבים כדי לקבל מראה משויש.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך שעה.

8. משאירים בתנור כבוי לשעה נוספת. מעבירים למקרר להתייצבות.

9. לאחר האפייה העוגה רוטטת אך היא מתייצבת לאחר מספר שעות בקירור.

בתיאבון!
איזו ברכה יש לברך בהדלקת נרות חנוכה?


זו הברכה שיש לברך בהדלקת נרות חנוכה:

ביום הראשון מדליקים את ה"שמש" ומברכים את שלוש הברכות הבאות ולאחר מכן מדליקים את הנרות":

ברכה ראשונה:
"ברוך אתה ה', אלוקינו מלך העולם, אשר קידשנו במצוותיו, וציוונו להדליק נר של חנוכה".

ברכה שנייה:
ברוך אתה ה', אלוקינו מלך העולם, שעשה נסים לאבותינו, בימים ההם בזמן הזה".

ברכה שלישית:
"ברוך אתה ה', אלוקינו מלך העולם, שהחיינו, וקיימנו, והגענו לזמן הזה".


בשאר ימי החג מדליקים את ה"שמש" ומברכים רק את שתי הברכות הראשונות ולאחר מכן מדליקים את הנרות:

ברכה ראשונה:
"ברוך אתה ה', אלוקינו מלך העולם, אשר קידשנו במצוותיו, וציוונו להדליק נר של חנוכה".

ברכה שנייה:
ברוך אתה ה', אלוקינו מלך העולם, שעשה ניסים לאבותינו, בימים ההם בזמן הזה".


לאחר הדלקת הנרות, במשך כל ימי החג אומרים או שרים את הקטע הזה:

"הנרות הללו אנחנו מדליקין
על הנסים ועל הנפלאות
ועל התשועות ועל המלחמות.
שעשית לאבותינו
בימים ההם, בזמן הזה
על ידי כוהניך הקדושים.
וכל שמונת ימי החנוכה
הנרות הללו קודש הם,
ואין לנו רשות להשתמש בהם
אלא לראותם בלבד.
כדי להודות ולהלל לשמך
על ניסך ועל נפלאותיך
ועל ישועתך".
איך להכין סלט וולדרוף?
באיזו שעה יש להדליק חנוכיה בחג החנוכה?
איך להכין סוכריות לבנה?
איך להכין סלט רימונים?
איך לנקות תריסי אלומיניום?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.