» «
עציצים
איך להכין עציצים מקופסאות שימורים ריקות?


פעילות מהנה לילדים לקראת ט"ו בשבט, המשלבת גם מיחזור חומרים היא הכנת עציצים מקופסאות שימורים ריקות, כך מכינים אותם:

החומרים הדרושים:
===============
קופסאות שימורים ריקות ונקיות

צבעי שמן פוליאור בגוונים שונים

מברשות לא עבות

סינרים לילדים

אדמה

שתילים של פרחים או צמחי תבלין


אופן ההכנה:
==========
1. כל ילד מקבל קופסת שימורים וצובע אותה להנאתו במגוון צבעים. בתום הצביעה מניחים את הקופסה לייבוש מוחלט.

2. לאחר שהצבע מתייבש ממלאים בקופסה אדמה ושותלים בתוכה את השתיל.

3. אפשר לקשור סרט סביב הקופסה, להוסיף שלט קטן עם שם הפרח או כל תוספת אחרת שתרצו.
חנוכה
איך לשמור על בטיחות בחג החנוכה?



הנה 8 כללים לשמירת הבטיחות בחג החנוכה:

1. לאחר הדלקת החנוכייה יש להניחה במקום גבוה כך שילדים לא יוכלו להגיע אליה בעצם.

2. יש להציב מתחת לחנוכייה מגש ולא שום חומר העלול להישרף (כמו מפה אן עיתון).

3. יש להציב את החנוכייה במקום בו היא אינה קרובה לדברים דליקים.

4. חשוב להרחיק ציוד שניתן לטפס עליו מאיזור החנוכייה.

5. בהצבת חנוכייה ליד חלון, יש להקפיד שהוא יהיה סגור.

6. אין להשאיר חנוכייה דולקת בבית ללא אנשים.

7. אין לתת לילדים להדליק חנוכייה לבד.

8. אין להשאיר גפרורים, מצתים או כל מקור אש אחר ללא השגחה.
במיה
איך להכין סלט במיה עם פירות יבשים?



הנה מתכון להכנת במיה עם פירות יבשים, מנה חגיגית ויפה לט"ו בבט, אך גם לכל חג או אירוע אחר:

המצרכים:
========
3 כפות שמן זית

1 בצל פרוס דק

4 שיני שום שלמות קלופות

2 כוסות מים

3 כפות רכז רימונים

3 כפות סילאן

1כפית מלח גס

2 גזרים קלופים ופרוסים לפרוסות אלכסוניות בעובי 2 ס“מ

1/2 כוס משמשים מיובשים

1/2 כוס שזיפים מיובשים

1/2 כוס דבלים


לבמיה:
======
שמן לטיגון עמוק

500 גרם (4 ו-1/2 כוסות) במיה טרייה ללא הגבעול (או קפואה, מופשרת ומיובשת היטב)

1/2 כוס פיסטוקים קלופים וקצוצים גס


אופן ההכנה:
===========
1. לחמם תנור ל-160 מעלות.

2. לחמם שמן זית בסיר ולטגן בצל ושום עד להשחמה. להוציא לתבנית פיירקס עמוקה.

3. להוסיף לתבנית עם הבצל את יתר החומרים ולאפות 30 דקות. מדי פעם לערבב.

4. לחמם שמן לטיגון עמוק ולטגן בכל פעם שני חופנים של במיה בסבבים עד שהבמיה
משחימה בקצוות. לסנן לניקוז עודפי שמן ולהמשיך עם כל הכמות. לצנן.

5. להוסיף את הבמיה לתבנית, לערבב ולאפות עוד 5 דקות.

6. לקלות פיסטוקים במחבת יבשה תוך כדי ערבוב, עד שהם פריכים ומעלים ריח נעים.

7. להעביר את הבמיה עם הפירות המיובשים לצלחת הגשה ולפזר מעל פיסטוקים קצוצים.

בתיאבון!
סופגניות
איך להכין סופגניות במילוי קרם טונה?



הנה מתכון לסופגניות מלוחות במילוי קרם טונה של הילה אלפרט, כפי שפורסם במוסף שישבת של "ישראל היום" בנובמבר 2013:

המצרכים ל-18 סופגניות:
=================
2.5 כוסות שמרים

25 גרם שמרים טריים או 15 גרם שמרים יבשים

1 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

3 כפות שמן זית

2 חלמונים

2/3 כוס מים פושרים

שמן לטיגון עמוק


מצרכים לקרם:
===========
2 קופסאות טונה משומרת בשמן

4 כפות גדושות חרדל (רצוי אקסטרה חריף)

2 כפות חומץ, רצוי פטל אם אין אז חומץ בן יין אדום

כעשרים עלי טרגון

2 כפות צלפים בחומץ

1/3 כוס מים

1/2 כפית מלח


אופן ההכנה:
=========
1. מניחים את הקמח בקערה, מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.

2. ממסים את השמרים הטריים ב-2/3 כוס מים פושרים עם קורט סוכר ומתסיסים.

3. יוצרים גומה בתערובת הקמח ואם משתמשים בשמרים טריים יוצקים את השמרים שתססו לגומה. אם בחרתם ביבשים, פשוט מפזרים בקמח.

4. מוסיפים את השמן והביצה ולשים תוך כדי הוספת מים עד שמתקבל כדור בצק. מעבירים למשטח מקומח וממשיכים ללוש עד שהבצק גמיש ואינו נדבק לידיים (כשמונה דקות, אפשר גם במיקסר עם וו לישה).

5. שמים את הבצק בקערה, מכסים ומניחים לו לתפוח במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו. חובטים בבצק שתפח ולשים אותו מעט. צרים ממנו שני גלילים באורך כ-30 ס"מ וחותכים גליל לקטעים בעובי 2 ס"מ. מגלגלים כל קטע לכדור, מכסים ומתפיחים כחצי שעה נוספת.

6. בזמן שהסופגניות תופחות מכניסים את כל חומרי הרוטב למעבד מזון וטוחנים לקרם חלק מאוד.

7. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את כדורי הבצק עד שהם מזהיבים משני הצדדים. מוציאים בכך מחוררת לנייר סופג. בעזרת שקית זילוף מזריקים את קרם הטונה לסופגניות ומגישים.

בתיאבון!

חגים

אוזני המן
איך להכין אוזני המן?


הנה מתכון לאוזני המן של מאפיית לחמים:

מצרכים לבצק:
============
3 וחצי כוסות קמח

1/2 כוס שקדים טחונים דק ומנופים

275 גרם חמאה

2 ביצים

כוס אבקת סוכר

3 כפות סוכר

קורט מלח

כפית אבקת אפייה

מצרכים למלית:
============
כוס וחצי חלב

300 גרם פרג טרי טחון

כוס סוכר

50 גרם צימוקים

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (50 גרם)

3 כפות ריבה / דבש

קליפה מגוררת מלימון שלם

למשיחה:
=======
ביצה טרופה



אופן ההכנה:
===========
1. הכנת הבצק: מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח, והשקדים הטחונים יחד בקערה נפרדת.

2. בקערת המיקסר עם וו בחישה (גיטרה) בוחשים את החמאה, הסוכר ואבקת הסוכר (אפשר גם במעבד מזון).

3. מוסיפים לתערובת החמאה את הביצים בהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה.

4. עוצרים את המיקסר ומוסיפים את אבקת האפייה, המלח, והשקדים הטחונים.

5. לשים את התערובת עד לקבלת בצק אחיד.

6. משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומשהים אותו במקרר לזמן של מינימום כשעה למנוחה.

7. בזמן שהבצק מתקרר מתחילים בהכנת המלית: בסיר בינוני שמים את החלב, הפרג, הסוכר והצימוקים ומבשלים מעל להבה בינונית כ-15 דקות.

8. מוסיפים את הריבה/דבש והאגוזים.

9.מבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה.

10. מקררים את המלית בכלי.

11. מחממים תנור ל-180 מעלות.

12. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה בעובי של כ-2-3 מילימטר וקורצים עיגולים בקוטר של 8 סנטימטר.

13. מזלפים מהמלית במרכז כל עיגול בצק.

14. סוגרים לצורת אוזן המן.

15. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בביצה טרופה בעזרת מברשת.

16. מכניסים את העוגיות לתנור ואופים כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב.

בתיאבון!
עוגיות
איך להכין עוגיות גבינה מלוחות?



הנה מתכון לעוגיות גבינה מלוחות של מאיה דרין, כפי שפורסם במוסף לייף סטייל של ישראל היום במאי 2015:

המצרכים לכ-70 עוגיות:
==================
250 קוביות חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 כוסות קמח

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

1/2 כפית מלח

1 כפית פפריקה

קורט צ'ילי

לציפוי:
======
1 ביצה טרופה

1/2 כוס שומשום

2 כפות אורגנו יבש

קורט צ'ילי

אופן ההכנה:
==========
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים יחד.

2. מגלגלים לשני גלילים ארוכים ועבים ומקררים.

3. מגלגלים את הגלילים בביצה הטרופה ומצפים בתערובת של שומשום, אורגנו וצ'ילי.

4. פורסים לעיגולים אחידים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים בתבנית אפויה.

5. אופים בחום בינוני של 180 מעלות כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
חלה מתוקה
איך להכין חלה מתוקה או לחמניות קלועות?


הנה מתכון לחלה מתוקה או לחמניות קלועות של סטפן לייק:

המצרכים לשתי חלות או עשר לחמניות:
=============================
1 ק"ג קמח

1 קובייה או שקית שמרית (50 גרם)

1 שקית משפר אפייה

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1/2 כוס שמן קנולה (100 מ"ל)

2 ביצים (גודל M)

כ-1.5 כוסות מים פושרים (375 מ"ל)

1 כפית מלח

למריחה: ביצה טרופה

לקישוט: שומשום או פרג

אופן ההכנה:
==========
1 מכניסים את כל החומרים לקערה, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.

2. משהים למנוחה בכלי מכוסה כ-20 דקות.

3. צרים 6 רצועות ומכל 3 רצועות קולעים חלה אחת (לא חזק מדי).

4. מניחים לתפיחה על מגש מרופד בנייר אפייה עד להכפלת הנפח.

5. אופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהחלות זהובות ומניחים על רשת צינון.

6. להכנת לחמניות קלועות - בכדי ליצור מאותו הבצק לחמניות קלועות מתוקות, לאחר שלב 2, חותכים את הבצק לגושים של 100 גרם, מייצרים רצועה ארוכה וקולעים לחמניות.
תחפושות
איך לבחור תחפושת לפורים?


בבחירת תחפושות לפורים יש לשים לדברים הבאים מבחינת בטיחות:

1. לא מומלץ לקנות אצל רוכל ברחוב או מוצר שאין עליו הוראות ואזהרות לשימוש.

2. אין לקנות תחפושת שעשויה מחומרים דליקים כמו פוליאסטר, צמר גפן, נייר לסוגיו וניילון (חפשו על התווית כיתוב שהתחפושת עשויה מחומרים חסיני אש וכיתוב מפורש של אישור תקן מספר 562 העוסק בבטיחות צעצועים).

3. נסו ככל האפשר לבחור בתחפושת צמודה ולהימנע מתחפושת שעלולה להיתפס בדלת המכונית, באש ובמקומות מסוכנים אחרים.

4. במקרה של פאה נוכרית עדיף לבחור בפאה קצרה ולא ארוכה מדי - שעלולה גם היא להיתפס באש ובדברים שונים (ואין להלביש פיאה לילדים בני פחות מ-8).

5. הימנעו מתחפושת שמחוברים אליה חלקים קטנים שעלולים להינתק ולסכן ילדים קטנים בחנק.

6. אם התחפושת היא עבודת יד, חשוב לבדוק אפילו סיכות שנשכחו עליה בזמן העבודה.

7. מבחינה אסתטית - בחרו תחפושת שעשויה מחומרים איכותיים ותפורה היטב - כזו תחפושת לו זו בלבד שלא תתפרק לילדכם (או לכם..) ואף תגרום לאי-נעימות ובושה - בשנים הבאות תוכלו להעבירה לאחים קטנים וחברים.


עריכת שולחן
איך מכינים שולחן חג חגיגי בעלויות נמוכות?


כך תכינו שולחן חג מוצלח בעלות נמוכה:

מפעילים את היצירתיות כיד הדמיון. מחליטים על 2 צבעים מובילים בהכנת השולחן. רצוי לחשוב על אחד הצבעים שקיימים כבר בבית, למשל צבע הצלחות והכוסות שיש, ואליהם לשלב אביזרים בצבעים או ב"משפחות" שלהם.

לדוגמה, אם יש ברשותי צלחות לבנות וכוסות כחולות, אשלב מפיות, פרחים או עלים מיובשים בגווני הכחול והלבן.

גם ראנר בצבע כחלחל על מפה לבנה יהיה פשוט משגע. נרות צפים בצבע כחול בתוך כלי עם מים וטיפות שמן שהזלפנו למים. אפשר ליצור פינה בשולחן עם נושא מיוחד להדגשת החג וכאלמנט מרכזי.
מתכון עוגיות שקדים לפסח?


הנה מתכון לעוגיות שקדים כשרות לפסח של הקונדיטור מיקי שמו מרשת "שמו הקונדטוריה", כפי שפורסם בעיתון מגה פוסט במרץ 2010:

המצרכים ל-20 עוגיות:
=================
2 חבילות (200 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

2 כפות (20 גרם) סוכר

1 כף (30 גרם דבש)

1 חלבון


אופן הכנה:
=========
1. מערבבים בקערה לפי הסדר: שקדים מולבנים, סוכר, דבש (שחיממנו מעט) ולבסוף את החלבון.

2. מצפים תבנית בנייר אפייה, נוטלים מתערובת השקדים בעזרת כפית טבולה במים ומניחים קבוצות, קבוצות במרווחים של 2 ס"מ אחד מהשנייה.

3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כחצי שעה, או עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
איך להכין סופגניות מהירות?



הנה מתכון להכנת סופגניות מהירות:

מצרכים:
=======
¼ 1 כוסות קמח תופח

1 גביע לבן או אשל

1 ביצה

2 כפות גדושות סוכר

1 כפית תמצית רום

קורט מלח

קורט אבקת סודה לשתיה

ריבה למילוי

אבקת סוכר לזרייה

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
===========
לערבב בקערה את כל החומרים לסופגניות.

לחמם שמן עמוק בסיר רחב ושטוח.

לקחת כף גדושה מהבלילה ובעזרת כף נוספת החליקי לתוך השמן החם.

מטגנים את הסופגניה משני צידיה.

מוציאים את הסופגניה בעזרת כף מחוררת ומעבירים למגש מרופד בנייר סופג.

מזריקים ריבה לתך הסופגניות ובוזקים אבקת סוכר.

מגישים חם.
איך להכין את המטבח לקראת פסח?



כך מכינים את המטבח לקראת פסח:

1. מספר שבועות לפני החג מרכזים את כל המזון החמץ מהמזווה, מהמקרר ומהמקפיא.

2. מבשלים את כל מה שניתן ואם יש צורך מקפיאים.

3. רושמים על הקופסאות המיועדות להקפאה את תכולתן והתאריך שלהן ואוכלים לפני החג.

4. שבוע לפני החג עושים סדר בכלים, את כל מה ששבור, סדוק או שאין בו שימוש תורמים או זורקים.

5. מרוקנים את הארונות מכלים, בכל פעם ארון אחד, לפי הסדר, שוטפים היטב את הכלים, מקרצפים את הארון, מייבשים היטב ומחזירים את הכלים בצורה מסודרת.

6. מפנים את המזווה או את הארונות ממזון, מנקים היטב ומחזירים את אריזות האוכל למקום לאחר שבודקים שהם בתוקף.

7. מפנים את השיש לחלוטין ובחומרי ניקוי ייעודיים מנקים היטב את השיש, הכיריים על כל חלקיהם, הקרמיקה והכיור.

8. עורכים נקיון יסודי למקרר, ראו טיפים בתגית "מקרר, "נקיון".

9. לסיום מנקים בחומר ייעודי את דלתות ארונות המטבח ושוטפים את רצפת המטבח.
איך להכין גלילי מצות ממולאים (בלינצ'ס) ?


הנה מתכון לגלילי מצות ממלואים:

המצרכים:
=======
4 מצות

שמן לטיגון

למילוי:
=====
2 ביצים

1/2 ק"ג גבינה לבנה רכה

מלח, פלפל שחור לפי הטעם

1 כף פטרוסלינון קצוץ

לציפוי:
=====
2 ביצים טרופות (בצלחת עמוקה)


אופן ההכנה:
=========
1. הרטיבו את המצות בזרם מים מהברז, עטפו במגבת והשהו עד שתתרככנה ותהיינה גמישות.

2. לערבב את חומרי המילוי.

3. לחלק כל מצה ל-2 ולמלא.

4. להכניס לצלחת הציפוי את הגלילה המוכנה.

5. לטגן בשמן חם עד שיזהיבו מכל הצדדים.

הערה: אפשר להכין גלילי מצות עם סוגים אחרים של מילוי כגון: מחית תפו"א, כבד קצוץ, שאריות בשר טחונות, ירקות מבושלים, ועוד.
איך לנקות תריסי אלומיניום?



אלו הדברים שיש להקפיד עליהם בניקוי תריסי אלומיניום:

1. אין לגרד כתמים.

2. אין להשתמש במטליות גסות או סקוטשברייד.

3. חומרי ניקוי כימיים יעילים, אך ניתן ורצוי להשתמש בסבון כלים או נוזל לניקוי חלונות מדוללים במים.

4. ניתן להסיר כתמים קשים עם אקונומיקה מדוללת במים, אלכוהול (כמו וודקה לדוגמה), כוהל או נוזל לכביסה.

5. חשוב להקפיד שרמת חומציות חומרי הניקוי לא תעלה על 5-8 PH.

6. יש להשתמש במטליות רכות בלבד, עליהן יש למשוח את חומרי הניקוי.

7. תריסי גלילה שאינם בעלי נגישות מצידם החיצוני, יש לנקות בצורה זו: לסגור את התריס כמעט עד הסוף, להסיר את מכסה ארגז התריס כמעט עד הסוף ולנקות בעזרת מטלית בין השלבים. בכל פעם יש להעלות עוד כמה שלבים עד שמסיימים לנקות את כל משטח הגלילה.
איך להכין עוגת תפוחים?


הנה מתכון לעוגת תפוחים קלה ומנצחת תמיד. יש לאפות את העוגה בתבנית אלומניום מרובעת, גדולה יחסית ודי עמוקה.

המצרכים:
========
4-5 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לפלחים דקים

1/4 כוס סוכר

2 כפות קינמון

2 כוסות סוכר

1 כוס שמן

4 ביצים שלמות

3 כוסות קמח תופח

3/4 כוס מיץ תפוזים

אבקת סוכר לקישוט


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את התפוחים הקלופים עם 1/4 כוס סוכר וקינמון בקערה

2. להכניס את כל שאר החומרים לקערת המערבל ולערבל עד לקבלת עיסה חלקה וסמיכה יחסית

3. לצקת חצי מכמות הבלילה לתבנית, על הבלילה להניח את כל התפוחים יחד עם הנוזל שניגר מהם ולאחר מכן לשטח את שארית הבלילה על התפוחים.

4. לאפות בחום של 180-200 מעלות כשעה.

5. לאחר שהעוגה מתקררת לפזר מעליה אבקת סוכר.

בתיאבון!
איך להכין לחם כשר לפסח על בסיס בצק תפוחי אדמה?



החומרים:
========
2 ביצים בטמפרטורת החדר

2 כוסות קמח תפוחי אדמה

1 כוס רוויון

2 כפות שמן

2 כפות סוכר

1 כפית מלח

1 כפית אבקת גלוטן לאפיה

2 כפיות אבקת אפייה


אופן ההכנה:
===========

1. שמנו שתי תבניות טרין 10X20 ס"מ או תבנית לעוגה אנגלית.

2. הפרידו את הביצים.

3. הקציפו את החלבונים ואת החלמונים בנפרד.

4. הוסיפו לחלמונים את הרוויון, השמן והסוכר וטירפו היטב.

5. נפו את קמח תפוחי האדמה והוסיפו גם אותו, לתוך בלילת החלמונים, ביחד עם אבקת האפיה, הגלוטן והמלח.

6. ערבבו את הבלילה היטב.

7. הכניסו את החלבון המוקצף פנימה.

8. צקו את התערובת לתבניות.

9. חממו תנור מראש ל-180 מעלות.

10. אפו את הלחם בתנור, במשך 40 דקות.


בתיאבון!
איך להיפטר מעש הבגד?


כך ניתן להיפטר מעש הדבק בבגדים:

1. שימוש בשקיות ואקום - מומלץ לאחסן את בגדי העונה הקודמת בשקיות ואקום, זה גם שומר על הבגדים וגם מגן עליהם.

2. ניקיון תקופתי בארונות הבגדים - יש לנקות מפעם לפעם את ארונות הבגדים במים וסבון.

3. צמצמו את כמויות הבגדים בארון - ארון דחוס הוא סביבה להתרבות עשים.

4. פריסת הבגדים בשמש - נצלו את חום השמש ופזרו את הבגדים החום והאור כבר יחסלו אותם.

5. הקפדה על אוורור החדר - אווררו את החדר, פיתחו חלונות ודלתות והכניסו אור ואויר לחלל.

6. שימוש במלכודות פרמון - השתמשו במלכודות פרמון הלוכדות את העש הזכר ובדרך זו מעקרים את הנקבה.


איך להגיב כשילד מכתים את הבגד בארוחה חגיגית?


קורה לעתים קרובות שהילד מכתים את הבגד הכי יפה שלו בארוחה חגיגית, כדאי להתייחס לדבר בסלחנות ובכל מקרה להיערך לכך בצורה זו:

1. להסביר לילד שלכבוד האירוע אתם מלבישים לי בגדים יפים במיוחד ואתם מבקשים שישמור עליהם.

2. לשבת ליד הילד בזמן האוכל, לשים לב שהוא קרוב לשולחן במידה מספקת ואוכל בעזרת סכין ומזלג או כפית (ולא בידיים למשל).

3. להביא חולצה נוספת ולהציע לילד (במיוחד כזה שאתם צופים שתהיו אתו בעיה) להחליף חולצה בזמן האוכל ולאחר מכן ללבוש שוב את החולצה היפה.

4. לא להגזים בהשקעה בבגדים חגיגיים, סופם ידוע מראש...

5. להצטייד בחליפת בגדים יפים נוספת, למקרה שהראשונה תתלכלך.

6. בכל מקרה חשוב לא לכעוס על הילד ולהביכו מול כל הנוכחים, זה הלא קורה גם למבוגרים שבינינו.
איך להכין עוגיות בריאות טבעוניות לשבירת הצום?



הנה מתכון של שי-לי ליפא לעוגיות בריאות טבעוניות לשבירת הצום מתוך ספרה "חגי תשרי":

המצרכים לכ-20 עוגיות:
==================
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קוקוס

2/3 (230 מ"ל) טחינה גולמית

1.5 כוסות פחות כף (200 גרם) קמל מלא

1 כוס (90 גרם) שיבולת שועל

1 כפית אבקת קינמון

1 כפית אבקת אפייה

1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן או אגוזי מלך קצוצים גס


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבלים בקערת מקסר עם וו גיטרה את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.

3. יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ ומשטחים אותם. מניחים בתבנית האפייה במרווחים של 6 ס"מ.

4. אופים בתנור החם במשך 12-15 דקות עד שהעוגיות זהובות - נזהרים שלא ישרפו, בגלל נוכחות הטחינה והסילאן. מצננים היטב.

5. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים.
איך להימנע מזריקת אוכל?


כך תקפידו על שימוש נכון וחסכוני באוכל ותמנעו מזריקתו:

1. בדקו אילו מוצרי מזון יש לכם בבית. בדקו במזווה, במקרר ובמקפיא ותכננו את הבישולים, גם לחגים, תוך התייחסות למה שכבר נקנה ונמצא בבית.

2. ערכו רשימות לפני יציאה לקניות לפי מה שאתם מתכננים לבשל. הקפידו למחוק מהרשימה את המוצרים שיש בבית.

3. השתמשו בחכמה בשאריות עבור רטבים, מרקים, ריבות ושאר תבשילים. אל תזרקו בקלות. זכרו שיש מוצרים שניתן לעשות בהם שימוש חוזר או להקפיאם.

4. בשלו כמויות סבירות שיאכלו ולא כמויות לא הגיוניות שסופן בפח.

5. עשו שימוש נכון במוצרים כדי שלא יפוג תקפם. מה שהכנסתם ראשון למקרר או למזווה הוציאו ראשון.
איך להכין לביבות מקמח מצה?


הנה מתכון ללביבות מקמח מצה:


המצרכים:
=========
1/2 כוס קמח מצה

2 ביצים

1 כפית מלח

1 כף סוכר

3/4 כוס חלב או מים

חמאה לטיגון


אופן ההכנה:
========
ערבבו את קמח המצה, המלח והסוכר. (תערובת יבשה)

הפרידו את החלמונים מן החלבונים.

טרפו את החלמונים (צהובים), הוסיפי להם חלב או מים(תערובת נוזלית)

ערבבו יחד את התערובת הנוזלית עם התערובת היבשה.

השהו לחצי שעה עד שהתערובת תתפח.

הקציפו את החלבונים (הלבן) לקציפה מוצקה.

הוסיפו בזהירות לשתי התערובות יחד המעורבות.

טגנו בחמאה.
איך להכין קרמבל גבינה ופירות יער?
איך להכין סופגניות ללא גלוטן?
איך להכין רוטב פירות יער לעוגת גבינה?
איך להכין לביבות שמרים מהירות?
איך להכין עוגת גבינה טבעונית לשבועות?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.