שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להתאפר בתחפושת ערפד?
בכדי להפוך לערפדים נצטרך את הדברים הבאים:
1. מייק אפ בהיר מאוד
2. צללית אפורה/שחורה
3. אודם אדום
4. מברשת הצללות
5. עיפרון אדום
6. טלק או פודרה בהירה מאוד
מהלך האיפור:
===========
1. מרח/י מייק אפ בהיר על כל הפנים מבלי לפספס אף נקודה, המייק אפ הבהיר אמור לשוות לנו מראה חיוור.
2. הנחת צללית אפורה עד שקע העפעף וטשטושה, השילוב בין צללית אפורה למייקאפ הבהיר יצור מראה חיוור.
3. את קו הריסים התחתון ניתן לתחום בצלליות על בסיס אדמדם, כך שייווצר מראה "חולני" או בעפרון אדום.
4. יש להניח צללית אפורה בשקע הלחי, מקו שורשי השיער ולטשטש לכיוון האף בעזרת מברשת הצללות. ניתן להיעזר בהסבר על הצללות שנמצא כאן בדף.
5. שפתיים: על מנת לשוות לשפתיים מראה מדמם, ניתן לצייר באודם או כל צבע שומני את מראה הדם הניגר בצידי השפה.
וכמובן, אסור לשכוח את האקססוריז הנלווים: שיניים, גלימה, כפפות, לבוש שחור ואל תשכחו להשקיע בלק...
בהצלחה וחג שמח:)
איך לבחור תחפושת לפורים?
בבחירת תחפושות לפורים יש לשים לדברים הבאים מבחינת בטיחות:
1. לא מומלץ לקנות אצל רוכל ברחוב או מוצר שאין עליו הוראות ואזהרות לשימוש.
2. אין לקנות תחפושת שעשויה מחומרים דליקים כמו פוליאסטר, צמר גפן, נייר לסוגיו וניילון (חפשו על התווית כיתוב שהתחפושת עשויה מחומרים חסיני אש וכיתוב מפורש של אישור תקן מספר 562 העוסק בבטיחות צעצועים).
3. נסו ככל האפשר לבחור בתחפושת צמודה ולהימנע מתחפושת שעלולה להיתפס בדלת המכונית, באש ובמקומות מסוכנים אחרים.
4. במקרה של פאה נוכרית עדיף לבחור בפאה קצרה ולא ארוכה מדי - שעלולה גם היא להיתפס באש ובדברים שונים (ואין להלביש פיאה לילדים בני פחות מ-8).
5. הימנעו מתחפושת שמחוברים אליה חלקים קטנים שעלולים להינתק ולסכן ילדים קטנים בחנק.
6. אם התחפושת היא עבודת יד, חשוב לבדוק אפילו סיכות שנשכחו עליה בזמן העבודה.
7. מבחינה אסתטית - בחרו תחפושת שעשויה מחומרים איכותיים ותפורה היטב - כזו תחפושת לו זו בלבד שלא תתפרק לילדכם (או לכם..) ואף תגרום לאי-נעימות ובושה - בשנים הבאות תוכלו להעבירה לאחים קטנים וחברים.
איך להכין סלט וולדרוף?
הנה מתכון לסלט וולדרוף:
המצרכים:
=========
3 תפוחי עץ חמצמצים מזן גרני סמית
3-4 כפות מיץ לימון טרי
4-5 גבעולי סלרי אמריקאי שטופים היטב
50-100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
אננס משומר בקוביות
4-5 כפות מיונז
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
==========
1. לגלען, לקלוף ולחתוך את התפוחים לפרוסות דקות ולהניח בקערה.
2. לזלף את הלימון מעל התפוחים למניעת השחרתם.
3. לחתוך את גבעולי הסלרי לאורכם ולהעבירם לקערת התפוחים.
4. להוסיף אגוזי מלך, מלח, פלפל ומיונז ולערבב היטב.
5. לטעום, לתקן תיבול, להגיש קר.
איך להכין גלילי מצות ממולאים (בלינצ'ס) ?
הנה מתכון לגלילי מצות ממלואים:
המצרכים:
=======
4 מצות
שמן לטיגון
למילוי:
=====
2 ביצים
1/2 ק"ג גבינה לבנה רכה
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
1 כף פטרוסלינון קצוץ
לציפוי:
=====
2 ביצים טרופות (בצלחת עמוקה)
אופן ההכנה:
=========
1. הרטיבו את המצות בזרם מים מהברז, עטפו במגבת והשהו עד שתתרככנה ותהיינה גמישות.
2. לערבב את חומרי המילוי.
3. לחלק כל מצה ל-2 ולמלא.
4. להכניס לצלחת הציפוי את הגלילה המוכנה.
5. לטגן בשמן חם עד שיזהיבו מכל הצדדים.
הערה: אפשר להכין גלילי מצות עם סוגים אחרים של מילוי כגון: מחית תפו"א, כבד קצוץ, שאריות בשר טחונות, ירקות מבושלים, ועוד.
איך מתאפרים בתחפושת גיישה?
כך מתאפרים כשמתחפשים לגיישה:
קודם כל צריך שיהיו לנו הפריטים הבאים:
1. צבע פנים לבן אטום, אפשר לרכוש אותו בכל חנות תחפושות או חנות איפור
2. ספוגית למריחה
3. איילינר שחור
4. עיפרון שחור
5. אודם אדום
6. עיפרון אדום
לגבי הציור, אפשר לצייר כיד הדמיון אבל ממש לא חייב, הנה דוגמה:
1. נאטום את הפנים לגמרי בעזרת הספוגית והצבע הלבן. הפנים צריכות להיות אטומות לחלוטין. יש לצבוע עם הצבע הלבן והספוגית גם את הריסים, הגבות והשפתיים ואפילו את איזור הנחיריים ופנים האף. חשוב לשים לב לא לגעת בשיער הראש. לחכות 10 דקות שהפנים יתייבשו.
2. עם העיפרון השחור צובעים את הגבות.
3. ניקח את האיילינר ונתחום את העיניים בקו הריסים העליון והתחתון. נעבור עם האיילינר גם על הגבות.
4. עם התוחם נצייר לב באמצע השפתיים ובשפה התחתונה יש להרחיב מעט את צורת הלב- כמו בתמונה ולצבוע בפנים עם העפרון האדום.
6. אפשר לעבור עם אודם ומברשת בתוך צורת הלב למראה שפתיים אדומות יותר.
עכשיו נותר רק להשלים את המראה עם אקססוריז מתאימים והרי לכן תחפושת של גיישה מושלמת.
בהצלחה!
איך להכין עוגיות שוקולד לפסח?
הנה מתכון של קרין גורן לעוגיות שוקולד מעולות לפסח:
מצרכים ל-20 עוגיות גדולות:
=====================
300 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
1 כוס סוכר
2 כפות שטוחות קמח מצה
2 כפות שטוחות קורנפלור (או קמח תפוחי אדמה)
1/4 כפית שטוחה אבקת אפייה כשרה לפסח
1/4 כפית מלח
1 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
1 כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
3. בקערה גדולה טורפים (במטרפה ידנית, אין צורך במיקסר) ביצים וסוכר במשך דקה-שתיים, עד שהתערובת מגדילה מעט את נפחה.
4. מוסיפים לביצים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
5. מוסיפים קמח מצה, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח וטורפים עד קבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים ושוקולד צ'יפס.
6. מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הכי נוח בעזרת כף גלידה קפיצית. אם אין אז ב-2 כפות רגילות). התערובת תשתטח לשלוליות גדולות וזה בסדר. אם רוצים מפזרים חופן שברי שוקולד מריר, חלב ולבן מעל, לקישוט.
7. אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות סדוקות ומבריקות. מוציאים מהתנור כשהן עדיין רכות (העוגיות יתייצבו במהלך הקירור). רק כשהעוגיות קרות לגמרי משחררים בעדינות מנייר האפייה ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
הערה: כדי לעצב בקלות את העוגיות כדאי להשתמש בכף של גלידה.
איזו ברכה יש לברך בהדלקת נרות חנוכה?
זו הברכה שיש לברך בהדלקת נרות חנוכה:
ביום הראשון מדליקים את ה"שמש" ומברכים את שלוש הברכות הבאות ולאחר מכן מדליקים את הנרות":
ברכה ראשונה:
"ברוך אתה ה', אלוקינו מלך העולם, אשר קידשנו במצוותיו, וציוונו להדליק נר של חנוכה".
ברכה שנייה:
ברוך אתה ה', אלוקינו מלך העולם, שעשה נסים לאבותינו, בימים ההם בזמן הזה".
ברכה שלישית:
"ברוך אתה ה', אלוקינו מלך העולם, שהחיינו, וקיימנו, והגענו לזמן הזה".
בשאר ימי החג מדליקים את ה"שמש" ומברכים רק את שתי הברכות הראשונות ולאחר מכן מדליקים את הנרות:
ברכה ראשונה:
"ברוך אתה ה', אלוקינו מלך העולם, אשר קידשנו במצוותיו, וציוונו להדליק נר של חנוכה".
ברכה שנייה:
ברוך אתה ה', אלוקינו מלך העולם, שעשה ניסים לאבותינו, בימים ההם בזמן הזה".
לאחר הדלקת הנרות, במשך כל ימי החג אומרים או שרים את הקטע הזה:
"הנרות הללו אנחנו מדליקין
על הנסים ועל הנפלאות
ועל התשועות ועל המלחמות.
שעשית לאבותינו
בימים ההם, בזמן הזה
על ידי כוהניך הקדושים.
וכל שמונת ימי החנוכה
הנרות הללו קודש הם,
ואין לנו רשות להשתמש בהם
אלא לראותם בלבד.
כדי להודות ולהלל לשמך
על ניסך ועל נפלאותיך
ועל ישועתך".
איך להכין עוגת תפוחים מהירה?
הכנה של עוגת תפוחים במהירות, לכל הבשלנים המתביישים, לסטודנטים שיש להם רק טוסטר קטן, לרווקים שפעם אחת רוצים להתענג על ריח של עוגה ולכל מי שעובדת בערב חג ואין לה רגע מיותר:
החומרים:
========
6 תפוחים גדולים קלופים וחתוכים לפלחים דקים
כפית גדושה קינמון
2 כפות סוכר
מערבבים הכול יחד ושמים בתחתית תבנית משומנת
למעלה מפזרים 100 גרם צימוקים או שקדים שלמים על קליפתם
החומרים לבלילה:
===============
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
1/2 כוס שמן
3 ביצים
הוראות הכנה:
============
מערבבים הכול ושופכים על התפוחים.
אופים בתנור מחומם ל - 180 מעלות כ-40 דקות . אם אופים בטוסטר - לחלק ל-2 תבניות ועל חום בינוני נמוך.
כאשר העוגה מתקררת מפזרים למעלה אבקת סוכר.
איך להכין עוגת בראוניס כשהכל כשר לפסח? יש מתכון?
הנה מתכון להכנת עוגת בראוניס כשרה לפסח:
המצרכים:
========
100 גרם חמאה מומסת
5 ביצים
200 גרם שוקולד מריר מומס
1 כוס סוכר
1 כוס קמח מצה
1 כפית נס קפה
1 כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
===========
1. לערבב את כל החומרים היבשים יחד.
2. להוסיף ליבשים את החמאה המומסת ולאחר ערבוב קל גם את השוקולד המומס.
3. להוסיף את הביצים אחת אחת ולערבב היטב.
4. לאפות בחום בינוני בערך 30 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
5. לחתוך את העוגה לריבועים מיד כשהיא יוצאת מהתנור.
בתיאבון!

בכדי להפוך לערפדים נצטרך את הדברים הבאים:
1. מייק אפ בהיר מאוד
2. צללית אפורה/שחורה
3. אודם אדום
4. מברשת הצללות
5. עיפרון אדום
6. טלק או פודרה בהירה מאוד
מהלך האיפור:
===========
1. מרח/י מייק אפ בהיר על כל הפנים מבלי לפספס אף נקודה, המייק אפ הבהיר אמור לשוות לנו מראה חיוור.
2. הנחת צללית אפורה עד שקע העפעף וטשטושה, השילוב בין צללית אפורה למייקאפ הבהיר יצור מראה חיוור.
3. את קו הריסים התחתון ניתן לתחום בצלליות על בסיס אדמדם, כך שייווצר מראה "חולני" או בעפרון אדום.
4. יש להניח צללית אפורה בשקע הלחי, מקו שורשי השיער ולטשטש לכיוון האף בעזרת מברשת הצללות. ניתן להיעזר בהסבר על הצללות שנמצא כאן בדף.
5. שפתיים: על מנת לשוות לשפתיים מראה מדמם, ניתן לצייר באודם או כל צבע שומני את מראה הדם הניגר בצידי השפה.
וכמובן, אסור לשכוח את האקססוריז הנלווים: שיניים, גלימה, כפפות, לבוש שחור ואל תשכחו להשקיע בלק...
בהצלחה וחג שמח:)

בבחירת תחפושות לפורים יש לשים לדברים הבאים מבחינת בטיחות:
1. לא מומלץ לקנות אצל רוכל ברחוב או מוצר שאין עליו הוראות ואזהרות לשימוש.
2. אין לקנות תחפושת שעשויה מחומרים דליקים כמו פוליאסטר, צמר גפן, נייר לסוגיו וניילון (חפשו על התווית כיתוב שהתחפושת עשויה מחומרים חסיני אש וכיתוב מפורש של אישור תקן מספר 562 העוסק בבטיחות צעצועים).
3. נסו ככל האפשר לבחור בתחפושת צמודה ולהימנע מתחפושת שעלולה להיתפס בדלת המכונית, באש ובמקומות מסוכנים אחרים.
4. במקרה של פאה נוכרית עדיף לבחור בפאה קצרה ולא ארוכה מדי - שעלולה גם היא להיתפס באש ובדברים שונים (ואין להלביש פיאה לילדים בני פחות מ-8).
5. הימנעו מתחפושת שמחוברים אליה חלקים קטנים שעלולים להינתק ולסכן ילדים קטנים בחנק.
6. אם התחפושת היא עבודת יד, חשוב לבדוק אפילו סיכות שנשכחו עליה בזמן העבודה.
7. מבחינה אסתטית - בחרו תחפושת שעשויה מחומרים איכותיים ותפורה היטב - כזו תחפושת לו זו בלבד שלא תתפרק לילדכם (או לכם..) ואף תגרום לאי-נעימות ובושה - בשנים הבאות תוכלו להעבירה לאחים קטנים וחברים.

הנה מתכון לסלט וולדרוף:
המצרכים:
=========
3 תפוחי עץ חמצמצים מזן גרני סמית
3-4 כפות מיץ לימון טרי
4-5 גבעולי סלרי אמריקאי שטופים היטב
50-100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
אננס משומר בקוביות
4-5 כפות מיונז
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
==========
1. לגלען, לקלוף ולחתוך את התפוחים לפרוסות דקות ולהניח בקערה.
2. לזלף את הלימון מעל התפוחים למניעת השחרתם.
3. לחתוך את גבעולי הסלרי לאורכם ולהעבירם לקערת התפוחים.
4. להוסיף אגוזי מלך, מלח, פלפל ומיונז ולערבב היטב.
5. לטעום, לתקן תיבול, להגיש קר.

הנה מתכון לגלילי מצות ממלואים:
המצרכים:
=======
4 מצות
שמן לטיגון
למילוי:
=====
2 ביצים
1/2 ק"ג גבינה לבנה רכה
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
1 כף פטרוסלינון קצוץ
לציפוי:
=====
2 ביצים טרופות (בצלחת עמוקה)
אופן ההכנה:
=========
1. הרטיבו את המצות בזרם מים מהברז, עטפו במגבת והשהו עד שתתרככנה ותהיינה גמישות.
2. לערבב את חומרי המילוי.
3. לחלק כל מצה ל-2 ולמלא.
4. להכניס לצלחת הציפוי את הגלילה המוכנה.
5. לטגן בשמן חם עד שיזהיבו מכל הצדדים.
הערה: אפשר להכין גלילי מצות עם סוגים אחרים של מילוי כגון: מחית תפו"א, כבד קצוץ, שאריות בשר טחונות, ירקות מבושלים, ועוד.
חגים

כך מתאפרים כשמתחפשים לגיישה:
קודם כל צריך שיהיו לנו הפריטים הבאים:
1. צבע פנים לבן אטום, אפשר לרכוש אותו בכל חנות תחפושות או חנות איפור
2. ספוגית למריחה
3. איילינר שחור
4. עיפרון שחור
5. אודם אדום
6. עיפרון אדום
לגבי הציור, אפשר לצייר כיד הדמיון אבל ממש לא חייב, הנה דוגמה:
1. נאטום את הפנים לגמרי בעזרת הספוגית והצבע הלבן. הפנים צריכות להיות אטומות לחלוטין. יש לצבוע עם הצבע הלבן והספוגית גם את הריסים, הגבות והשפתיים ואפילו את איזור הנחיריים ופנים האף. חשוב לשים לב לא לגעת בשיער הראש. לחכות 10 דקות שהפנים יתייבשו.
2. עם העיפרון השחור צובעים את הגבות.
3. ניקח את האיילינר ונתחום את העיניים בקו הריסים העליון והתחתון. נעבור עם האיילינר גם על הגבות.
4. עם התוחם נצייר לב באמצע השפתיים ובשפה התחתונה יש להרחיב מעט את צורת הלב- כמו בתמונה ולצבוע בפנים עם העפרון האדום.
6. אפשר לעבור עם אודם ומברשת בתוך צורת הלב למראה שפתיים אדומות יותר.
עכשיו נותר רק להשלים את המראה עם אקססוריז מתאימים והרי לכן תחפושת של גיישה מושלמת.
בהצלחה!

הנה מתכון של קרין גורן לעוגיות שוקולד מעולות לפסח:
מצרכים ל-20 עוגיות גדולות:
=====================
300 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
1 כוס סוכר
2 כפות שטוחות קמח מצה
2 כפות שטוחות קורנפלור (או קמח תפוחי אדמה)
1/4 כפית שטוחה אבקת אפייה כשרה לפסח
1/4 כפית מלח
1 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
1 כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
3. בקערה גדולה טורפים (במטרפה ידנית, אין צורך במיקסר) ביצים וסוכר במשך דקה-שתיים, עד שהתערובת מגדילה מעט את נפחה.
4. מוסיפים לביצים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
5. מוסיפים קמח מצה, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח וטורפים עד קבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים ושוקולד צ'יפס.
6. מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הכי נוח בעזרת כף גלידה קפיצית. אם אין אז ב-2 כפות רגילות). התערובת תשתטח לשלוליות גדולות וזה בסדר. אם רוצים מפזרים חופן שברי שוקולד מריר, חלב ולבן מעל, לקישוט.
7. אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות סדוקות ומבריקות. מוציאים מהתנור כשהן עדיין רכות (העוגיות יתייצבו במהלך הקירור). רק כשהעוגיות קרות לגמרי משחררים בעדינות מנייר האפייה ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
הערה: כדי לעצב בקלות את העוגיות כדאי להשתמש בכף של גלידה.

זו הברכה שיש לברך בהדלקת נרות חנוכה:
ביום הראשון מדליקים את ה"שמש" ומברכים את שלוש הברכות הבאות ולאחר מכן מדליקים את הנרות":
ברכה ראשונה:
"ברוך אתה ה', אלוקינו מלך העולם, אשר קידשנו במצוותיו, וציוונו להדליק נר של חנוכה".
ברכה שנייה:
ברוך אתה ה', אלוקינו מלך העולם, שעשה נסים לאבותינו, בימים ההם בזמן הזה".
ברכה שלישית:
"ברוך אתה ה', אלוקינו מלך העולם, שהחיינו, וקיימנו, והגענו לזמן הזה".
בשאר ימי החג מדליקים את ה"שמש" ומברכים רק את שתי הברכות הראשונות ולאחר מכן מדליקים את הנרות:
ברכה ראשונה:
"ברוך אתה ה', אלוקינו מלך העולם, אשר קידשנו במצוותיו, וציוונו להדליק נר של חנוכה".
ברכה שנייה:
ברוך אתה ה', אלוקינו מלך העולם, שעשה ניסים לאבותינו, בימים ההם בזמן הזה".
לאחר הדלקת הנרות, במשך כל ימי החג אומרים או שרים את הקטע הזה:
"הנרות הללו אנחנו מדליקין
על הנסים ועל הנפלאות
ועל התשועות ועל המלחמות.
שעשית לאבותינו
בימים ההם, בזמן הזה
על ידי כוהניך הקדושים.
וכל שמונת ימי החנוכה
הנרות הללו קודש הם,
ואין לנו רשות להשתמש בהם
אלא לראותם בלבד.
כדי להודות ולהלל לשמך
על ניסך ועל נפלאותיך
ועל ישועתך".

הכנה של עוגת תפוחים במהירות, לכל הבשלנים המתביישים, לסטודנטים שיש להם רק טוסטר קטן, לרווקים שפעם אחת רוצים להתענג על ריח של עוגה ולכל מי שעובדת בערב חג ואין לה רגע מיותר:
החומרים:
========
6 תפוחים גדולים קלופים וחתוכים לפלחים דקים
כפית גדושה קינמון
2 כפות סוכר
מערבבים הכול יחד ושמים בתחתית תבנית משומנת
למעלה מפזרים 100 גרם צימוקים או שקדים שלמים על קליפתם
החומרים לבלילה:
===============
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
1/2 כוס שמן
3 ביצים
הוראות הכנה:
============
מערבבים הכול ושופכים על התפוחים.
אופים בתנור מחומם ל - 180 מעלות כ-40 דקות . אם אופים בטוסטר - לחלק ל-2 תבניות ועל חום בינוני נמוך.
כאשר העוגה מתקררת מפזרים למעלה אבקת סוכר.

הנה מתכון להכנת עוגת בראוניס כשרה לפסח:
המצרכים:
========
100 גרם חמאה מומסת
5 ביצים
200 גרם שוקולד מריר מומס
1 כוס סוכר
1 כוס קמח מצה
1 כפית נס קפה
1 כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
===========
1. לערבב את כל החומרים היבשים יחד.
2. להוסיף ליבשים את החמאה המומסת ולאחר ערבוב קל גם את השוקולד המומס.
3. להוסיף את הביצים אחת אחת ולערבב היטב.
4. לאפות בחום בינוני בערך 30 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
5. לחתוך את העוגה לריבועים מיד כשהיא יוצאת מהתנור.
בתיאבון!
איך להכין ממתק מוצרט לפסח?
הנה מתכון לממתק מוצרט כשר לפסח של מאיה דרין כפי שפורסם בעיתון ישראל היום באפריל 2014:
המצרכים לכ-12 תופינים:
===================
200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
2 כפיות שמן קוקוס
200 גרם שקדים מולבנים
4-5 כפות סירופ רוזטה
1 כף אבקת סוכר
2 כפיות מחית פיסטוק
אופן ההכנה:
==========
1. ממסים את השוקולד עם שמן הקוקוס. מצפים תחתית ודפנות של תבנית פרלינים או של עטרות נייר קטנות לממתקים. מקררים עד שמתקשה.
2. בינתיים, במעבד מזון טוחנים במהירות ובעוצמה את השקדים עם הרוזטה ואבקת הסוכר עד שמתקבל מרציפן רך.
3. מחלקים את המרציפן לשניים. משאירים את מחציתו לבנה. את המחצית השנייה מערבבים עם מחית הפיסטוק לקבלת מרציפן ירוק.
4. בעזרת האצבעות יוצרים דיסקיות מרציפן קטנות ושטוחות המתאימות לקוטר הממתק, ממלאים דיסקיות מעל דיסקית בתוך בסיס השוקולד ומהדקים.
5. יוצקים מעל שוקולד מומס כך שיצפה את המרציפן מכל הכיוונים.
6. שומרים במקרר.
בתיאבון!
הנה מתכון לממתק מוצרט כשר לפסח של מאיה דרין כפי שפורסם בעיתון ישראל היום באפריל 2014:
המצרכים לכ-12 תופינים:
===================
200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
2 כפיות שמן קוקוס
200 גרם שקדים מולבנים
4-5 כפות סירופ רוזטה
1 כף אבקת סוכר
2 כפיות מחית פיסטוק
אופן ההכנה:
==========
1. ממסים את השוקולד עם שמן הקוקוס. מצפים תחתית ודפנות של תבנית פרלינים או של עטרות נייר קטנות לממתקים. מקררים עד שמתקשה.
2. בינתיים, במעבד מזון טוחנים במהירות ובעוצמה את השקדים עם הרוזטה ואבקת הסוכר עד שמתקבל מרציפן רך.
3. מחלקים את המרציפן לשניים. משאירים את מחציתו לבנה. את המחצית השנייה מערבבים עם מחית הפיסטוק לקבלת מרציפן ירוק.
4. בעזרת האצבעות יוצרים דיסקיות מרציפן קטנות ושטוחות המתאימות לקוטר הממתק, ממלאים דיסקיות מעל דיסקית בתוך בסיס השוקולד ומהדקים.
5. יוצקים מעל שוקולד מומס כך שיצפה את המרציפן מכל הכיוונים.
6. שומרים במקרר.
בתיאבון!
איך להכין בצק שמרים לאוזני המן?
הנה מתכון של מיקי שמו לבצק שמרים להכנת אוזני המן:
המצרכים:
=======
560 גרם קמח רגיל מנופה (4 כוסות)
300 גרם חמאה רכה (או מחמאה)
120 גרם אבקת סוכר
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב או מים
2 ביצים XL
גרידה מחצי לימון
50 גרם שמרים יבשים
1 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה:
===========
1. לערבב במיקסר עם וו לישה את כל החומרים מלבד השמרים כחמש דקות במהירות אטית - בינונית עד שמתקבל בצק אחיד.
2. להוסיף את השמרים וללוש עוד דקה.
3. לעטוף בניילון ולקרר שעה במקרר לפני השימוש.
4. להכנת אוזני ההמן מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס, מניחים מהמלית במרכז העיגול, מברישים בביצה מסביב למלית וסוגרים משלוש פינות לצורת אוזן המן. מהדקים היטב, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 2 ס"מ ומברישים את כל בביצה. מניחים 3/4 שעה (הבצק כמעט ואינו תופח) ואופים ב-190 מעלות, רבע שעה או עד להזהבה קלה.
הנה מתכון של מיקי שמו לבצק שמרים להכנת אוזני המן:
המצרכים:
=======
560 גרם קמח רגיל מנופה (4 כוסות)
300 גרם חמאה רכה (או מחמאה)
120 גרם אבקת סוכר
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב או מים
2 ביצים XL
גרידה מחצי לימון
50 גרם שמרים יבשים
1 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה:
===========
1. לערבב במיקסר עם וו לישה את כל החומרים מלבד השמרים כחמש דקות במהירות אטית - בינונית עד שמתקבל בצק אחיד.
2. להוסיף את השמרים וללוש עוד דקה.
3. לעטוף בניילון ולקרר שעה במקרר לפני השימוש.
4. להכנת אוזני ההמן מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס, מניחים מהמלית במרכז העיגול, מברישים בביצה מסביב למלית וסוגרים משלוש פינות לצורת אוזן המן. מהדקים היטב, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 2 ס"מ ומברישים את כל בביצה. מניחים 3/4 שעה (הבצק כמעט ואינו תופח) ואופים ב-190 מעלות, רבע שעה או עד להזהבה קלה.
איך להכין קציצות כרישה, בשר ורימונים?
הנה מתכון לעשרים קציצות כרישה, בשר ורימונים המתאים לראש השנה ולימי חג:
המצרכים:
=======
4 כרישות, רק החלק הלבן
1/2 ק"ג בשר טחון
4 שיני שום
1/2 כוס שמיר
1/2 כוס פטרוזיליה
2 ביצים
1/3 כוס פירורי לחם
4 כפות שקדים טחונים
1 כף רכז רימונים
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
=========
1. חותכים את הכרישה לשלושה חלקים, מכסים במי מלח רותחים ומבשלים כ-25 דקות עד שהכרישות מתרככות.
2. טוחנים במעבד מזון טחינה קצרה את הכרישה על מנת שיהיה קצוצה היטב.
3. מוסיפים את הבשר, השום ועשבי התיבול למעבד המזון וטוחנים הכל יחד.
4. מוסיפים את שאר החומרים ומתבלים.
5. יוצרים קציצות ומטגנים אותן במחבת עם שמן בגובה 1/2 ס"מ במחבת רחבה כשלוש דקות מכל צד.
6. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל הקציצות גרגרי רימון ועלי פטרוזיליה.
בתיאבון!
הנה מתכון לעשרים קציצות כרישה, בשר ורימונים המתאים לראש השנה ולימי חג:
המצרכים:
=======
4 כרישות, רק החלק הלבן
1/2 ק"ג בשר טחון
4 שיני שום
1/2 כוס שמיר
1/2 כוס פטרוזיליה
2 ביצים
1/3 כוס פירורי לחם
4 כפות שקדים טחונים
1 כף רכז רימונים
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
=========
1. חותכים את הכרישה לשלושה חלקים, מכסים במי מלח רותחים ומבשלים כ-25 דקות עד שהכרישות מתרככות.
2. טוחנים במעבד מזון טחינה קצרה את הכרישה על מנת שיהיה קצוצה היטב.
3. מוסיפים את הבשר, השום ועשבי התיבול למעבד המזון וטוחנים הכל יחד.
4. מוסיפים את שאר החומרים ומתבלים.
5. יוצרים קציצות ומטגנים אותן במחבת עם שמן בגובה 1/2 ס"מ במחבת רחבה כשלוש דקות מכל צד.
6. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל הקציצות גרגרי רימון ועלי פטרוזיליה.
בתיאבון!
איך לנקות ולשמור על הגוף?
הנה כמה עצות לנקיון תוך שמירה על הגוף, כפי שנכתב ע"י הפיזיותרפיסטית הבכירה ומנחת הקבוצות בבית חולים בלינסון, מרינה גסין, ופורסם במגזין בריאות ואיכות חיים במרץ 2011:
לא ביום אחד - לחלק את משימות הנקיון על פני ימים אחדים.
לא לבד - לשתף גם את בני המשפחה.
לגוון - את מטלות הנקיון המתבצעות באותו יום כדי לא להעמיס על אותן קבוצות שרירים.
חימום כללי לפני הנקיון - לבצע תרגילי חימום של כל הגוף, ריצה במקום, מתיחות קלות של גוו, ידיים, רגליים.
הפסקות - משימות הנקיון אינן עומדות בתחרות. מותר ורצוי לעשות הפסקות, לשלב תרגילי נשימה והרפיה.
לנקיון ארונות נמוכים - לשבת על שרפרף ולא על הברכיים, לא לשבת עם כיפוף חזק של הברך לאורך זמן.
עמידה במקום לאורך זמן - רצוי לשים רגל אחת קדימה על שרפרף או בתוך הארון, להחליף רגליים, להישען עם הידיים על השיש, כל זאת כדי להימנע מעומס יתר בגב התחתון.
ניקוי חלונות/דלתות/ קירות - להחליף לסירוגין את הידיים כדי לא להעמיס את הקושי על אותן קבוצות שרירים ומפרקים.
הדלי אינו מלא - מומלץ לא למלא את דלי המים כולו, חצי כמות המים תעשה אותה עבודה.
בעיות נשימה - למי שסובלים מבעיות נשימה או אלרגיה עקב המפגש עם האבק, מומלץ להשתמש במסכת פנים, גם בעת שימוש בחומרים כימים.
הרמת חפץ כבד - מומלץ לקרוא לעזרה או לחלק את המשא למסות קטנות כדי לשמור על אברי קרקעית האגן ולמנוע צניחתם.
בעת הרמה, דחיפה או משיכה - פעולות המעמיסות קרקעית האגן, מומלץ לבצע שאיבה של הבטן פנימה וסגירת הסוגרים עד תום המאמץ.
ולפעמים הנקיונות מסתיימים - בסיום יום עבודה שכזה מומלץ לבצע מתיחות צוואר, כתפיים, רגליים, וכן תנועות סיבוביות של הגב ולחמם את השרירים הכואבים.
הנה כמה עצות לנקיון תוך שמירה על הגוף, כפי שנכתב ע"י הפיזיותרפיסטית הבכירה ומנחת הקבוצות בבית חולים בלינסון, מרינה גסין, ופורסם במגזין בריאות ואיכות חיים במרץ 2011:
לא ביום אחד - לחלק את משימות הנקיון על פני ימים אחדים.
לא לבד - לשתף גם את בני המשפחה.
לגוון - את מטלות הנקיון המתבצעות באותו יום כדי לא להעמיס על אותן קבוצות שרירים.
חימום כללי לפני הנקיון - לבצע תרגילי חימום של כל הגוף, ריצה במקום, מתיחות קלות של גוו, ידיים, רגליים.
הפסקות - משימות הנקיון אינן עומדות בתחרות. מותר ורצוי לעשות הפסקות, לשלב תרגילי נשימה והרפיה.
לנקיון ארונות נמוכים - לשבת על שרפרף ולא על הברכיים, לא לשבת עם כיפוף חזק של הברך לאורך זמן.
עמידה במקום לאורך זמן - רצוי לשים רגל אחת קדימה על שרפרף או בתוך הארון, להחליף רגליים, להישען עם הידיים על השיש, כל זאת כדי להימנע מעומס יתר בגב התחתון.
ניקוי חלונות/דלתות/ קירות - להחליף לסירוגין את הידיים כדי לא להעמיס את הקושי על אותן קבוצות שרירים ומפרקים.
הדלי אינו מלא - מומלץ לא למלא את דלי המים כולו, חצי כמות המים תעשה אותה עבודה.
בעיות נשימה - למי שסובלים מבעיות נשימה או אלרגיה עקב המפגש עם האבק, מומלץ להשתמש במסכת פנים, גם בעת שימוש בחומרים כימים.
הרמת חפץ כבד - מומלץ לקרוא לעזרה או לחלק את המשא למסות קטנות כדי לשמור על אברי קרקעית האגן ולמנוע צניחתם.
בעת הרמה, דחיפה או משיכה - פעולות המעמיסות קרקעית האגן, מומלץ לבצע שאיבה של הבטן פנימה וסגירת הסוגרים עד תום המאמץ.
ולפעמים הנקיונות מסתיימים - בסיום יום עבודה שכזה מומלץ לבצע מתיחות צוואר, כתפיים, רגליים, וכן תנועות סיבוביות של הגב ולחמם את השרירים הכואבים.
איך אופים לחמניות מקמח מצה?
הנה מתכון ללחמניות מקמח מצה (12 יחידות):
המצרכים:
=========
2 כוסות קמח מצה
2 כוסות מים רותחים
5 ביצים
1/2 כוס שמן
מלח, פלפל שחור – לפי הטעם.
אופן ההכנה:
==========
1. צקו את השמן על קמח המצה וערבבי היטב.
2. הוסיפו מים רותחים, מלח ופלפל.
3. טרפו היטב את הביצים (צהוב ולבן יחד) במקצף קפיצי או מערבל והוסיפי לתערובת של קמח המצה.
3. צרו כדורים בידיים (רטובות מעט) והניחו במרווחים על תבנית אפיה משומנת, זרו עליהם מעט קמח מצה.
4. אפו בתנור בינוני עד חם כ- 15-25 דקות עד לקבלת צבע זהבהב.
הערה: אפשר לאפות לחמניות אלו יום לפני אכילתן,
הן פותרות את בעייתם של אלה הצריכים לקחת
אתם כריכים לעבודה.
הנה מתכון ללחמניות מקמח מצה (12 יחידות):
המצרכים:
=========
2 כוסות קמח מצה
2 כוסות מים רותחים
5 ביצים
1/2 כוס שמן
מלח, פלפל שחור – לפי הטעם.
אופן ההכנה:
==========
1. צקו את השמן על קמח המצה וערבבי היטב.
2. הוסיפו מים רותחים, מלח ופלפל.
3. טרפו היטב את הביצים (צהוב ולבן יחד) במקצף קפיצי או מערבל והוסיפי לתערובת של קמח המצה.
3. צרו כדורים בידיים (רטובות מעט) והניחו במרווחים על תבנית אפיה משומנת, זרו עליהם מעט קמח מצה.
4. אפו בתנור בינוני עד חם כ- 15-25 דקות עד לקבלת צבע זהבהב.
הערה: אפשר לאפות לחמניות אלו יום לפני אכילתן,
הן פותרות את בעייתם של אלה הצריכים לקחת
אתם כריכים לעבודה.
האם יש מתכון לאוזני המן ללא סוכר?
הנה מתכון לאוזני המן ללא סוכר במלית אגוזים של שף קונדיטור הנס ברטלה, כפי שהתפרסם בגיליון "שף" של לאשה במרץ 2009:
מצרכים לבצק:
============
3.5 כוסות (500 גרם) קמח, רצוי שטיבל, לא חובה
1/2 חבילת שימרית או 1/2 קוביה של שמרים טריים
40 גרם "כמו סוכר" (תחליף סוכר המכיל מלטיטול ואסולפם)
2 חלמונים מספר 2
7 כפות חלב (100 גרם)
250 גרם חמאה או מחמאה חתוכה לקוביות
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנת הבצק:
===============
1. מערבבים את השמרית עם הקמח. בשימוש עם שמרים טריים ממיסים את הקובייה בחלב.
2. מערבבים את כל החומרים ולשים עם וו לישה בצורת גיטרה במשך 5 דקות עוטפים בניילון ומקררים שעתיים.
מצרכים להכנת מלית אגוזים:
===================
350 גרם אגוזי מלך טחונים דק
160 גרם "כמו סוכר" (תחליף סוכר)
100 גרם מים רותחים (כ-7 כפות)
1/2 כפית אבקת קינמון
1/4 לימון מגורד
1/4 תפוז מגורד
אופן הכנת המלית:
=============
מערבבים את כל החומרים היטב ומקררים שעה.
הכנת אוזני ההמן:
=============
1. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ (לא עבה), קורצים עם קורץ עגול בקוטר בין 8-10 ס"מ עיגולים.
2. מורחים את הקצוות של הבצק עם ביצה טרופה, מניחים את המלית בעזרת כפית באמצע עיגול הבצק (לא כמות גדולה מדי אחרת הבצק לא ייסגר), ומהדקים את קצוות הבצק כלפי מעלה בצורת משולש (אוזן). מורחים בביצה טרופה ומניחים לתפיחה על מגש מרופד עם נייר אפייה במשך שעה.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות, מורחים היטב את משולשי הבצק ואופים במשך 15 דקות. מצננים.
חג שמח ובתיאבון!
הנה מתכון לאוזני המן ללא סוכר במלית אגוזים של שף קונדיטור הנס ברטלה, כפי שהתפרסם בגיליון "שף" של לאשה במרץ 2009:
מצרכים לבצק:
============
3.5 כוסות (500 גרם) קמח, רצוי שטיבל, לא חובה
1/2 חבילת שימרית או 1/2 קוביה של שמרים טריים
40 גרם "כמו סוכר" (תחליף סוכר המכיל מלטיטול ואסולפם)
2 חלמונים מספר 2
7 כפות חלב (100 גרם)
250 גרם חמאה או מחמאה חתוכה לקוביות
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנת הבצק:
===============
1. מערבבים את השמרית עם הקמח. בשימוש עם שמרים טריים ממיסים את הקובייה בחלב.
2. מערבבים את כל החומרים ולשים עם וו לישה בצורת גיטרה במשך 5 דקות עוטפים בניילון ומקררים שעתיים.
מצרכים להכנת מלית אגוזים:
===================
350 גרם אגוזי מלך טחונים דק
160 גרם "כמו סוכר" (תחליף סוכר)
100 גרם מים רותחים (כ-7 כפות)
1/2 כפית אבקת קינמון
1/4 לימון מגורד
1/4 תפוז מגורד
אופן הכנת המלית:
=============
מערבבים את כל החומרים היטב ומקררים שעה.
הכנת אוזני ההמן:
=============
1. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ (לא עבה), קורצים עם קורץ עגול בקוטר בין 8-10 ס"מ עיגולים.
2. מורחים את הקצוות של הבצק עם ביצה טרופה, מניחים את המלית בעזרת כפית באמצע עיגול הבצק (לא כמות גדולה מדי אחרת הבצק לא ייסגר), ומהדקים את קצוות הבצק כלפי מעלה בצורת משולש (אוזן). מורחים בביצה טרופה ומניחים לתפיחה על מגש מרופד עם נייר אפייה במשך שעה.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות, מורחים היטב את משולשי הבצק ואופים במשך 15 דקות. מצננים.
חג שמח ובתיאבון!
איך להכין תחליף בריא לכדורי שוקולד?
כתחליף בריא לכדורי שוקולד אפשר להכין כדורי תמרים, כך עושים זאת:
המצרכים:
========
1 כוס תמרים מיובשים ומגולענים
1 כפית תמצית וניל
1 כף אבקת קקאו
4 כפות אגוזי לוז קצוצים דק
3/4 כוס פצפוצי אורז
1/4 כוס פתיתי קוקוס
לציפוי: פתיתי קוקוס
אופן ההכנה:
==========
1. לשים את התמרים בקערה, לכסות במים חמים ולהשרות למשך שעה.
2. להעביר את התמרים למעבד מזון ולעבד עד לקבלת קרם אוורירי.
3. להעביר את התמרים לקערה, להוסיף אליהם את את שאר המרכיבים ולערבב היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה.
4. ליצור מהעיסה כדורים, לגלגל אותם בקוקוס שהונח בצלחת, לשים במקפיא לשעתיים ולהגיש.
בתיאבון!
כתחליף בריא לכדורי שוקולד אפשר להכין כדורי תמרים, כך עושים זאת:
המצרכים:
========
1 כוס תמרים מיובשים ומגולענים
1 כפית תמצית וניל
1 כף אבקת קקאו
4 כפות אגוזי לוז קצוצים דק
3/4 כוס פצפוצי אורז
1/4 כוס פתיתי קוקוס
לציפוי: פתיתי קוקוס
אופן ההכנה:
==========
1. לשים את התמרים בקערה, לכסות במים חמים ולהשרות למשך שעה.
2. להעביר את התמרים למעבד מזון ולעבד עד לקבלת קרם אוורירי.
3. להעביר את התמרים לקערה, להוסיף אליהם את את שאר המרכיבים ולערבב היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה.
4. ליצור מהעיסה כדורים, לגלגל אותם בקוקוס שהונח בצלחת, לשים במקפיא לשעתיים ולהגיש.
בתיאבון!
איך להכין אוזני המן טבעוניות?
הנה מתכון להכנת אוזני המן טבעוניות:
המצרכים לבצק:
=============
100 גרם קמח לבן
250 גרם קמח מלא
1 שקית אבקת אפייה
90 גרם שמן קנולה
1/3 כוס סוכר חום
1/4 כוס מיץ תפוזים
מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון
2 כפות שמנת טופו או 40 גר' מחית טופו (טחון דק עם כף מים)
המצרכים למלית:
=============
100 גרם פרג טחון (ניתן להחליף את הפרג בתמרים מגולענים עם מעט קינמון, או בתערובת אגוזי מלך או שקדים כתושים עם סוכר)
3/4 כוס מים
1/3 כוס סוכר חום
כף שמן קנולה
קליפה מגוררת מחצי לימון בינוני
1/2 כפית שטוחה קינמון
50 גרם צימוקים קטנים שטופים היטב
אופן ההכנה:
==========
1. הכנת המלית: להרתיח את המים עם הסוכר על אש קטנה, להוסיף את שאר חומרים המלית ולערבב היטב עד שמתקבלת דייסה סמיכה. להניח בצד לקירור.
2. לערבב היטב את הקמחים ואבקת האפייה.
3. לבחוש במעבד מזון את הסוכר, השמן והטופו, להוסיף לסירוגין מעט קמח ומעט מיץ ולהוסיף את קליפת הלימון.
4. לרדד את הבצק שנוצר במערוך לשכבה דקה.
5. לחרוץ עיגולים בעזרת כוס הפוכה על הבצק המרודד, לשים באמצע כל עיגול כפית מהמלית ולהדק את הקצוות למשולש.
6. לחמם תנור מראש ל-175 מעלות במשך מספר דקות, ולאפות במשך כ-20 דקות.
מומלץ להגיש חם.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת אוזני המן טבעוניות:
המצרכים לבצק:
=============
100 גרם קמח לבן
250 גרם קמח מלא
1 שקית אבקת אפייה
90 גרם שמן קנולה
1/3 כוס סוכר חום
1/4 כוס מיץ תפוזים
מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון
2 כפות שמנת טופו או 40 גר' מחית טופו (טחון דק עם כף מים)
המצרכים למלית:
=============
100 גרם פרג טחון (ניתן להחליף את הפרג בתמרים מגולענים עם מעט קינמון, או בתערובת אגוזי מלך או שקדים כתושים עם סוכר)
3/4 כוס מים
1/3 כוס סוכר חום
כף שמן קנולה
קליפה מגוררת מחצי לימון בינוני
1/2 כפית שטוחה קינמון
50 גרם צימוקים קטנים שטופים היטב
אופן ההכנה:
==========
1. הכנת המלית: להרתיח את המים עם הסוכר על אש קטנה, להוסיף את שאר חומרים המלית ולערבב היטב עד שמתקבלת דייסה סמיכה. להניח בצד לקירור.
2. לערבב היטב את הקמחים ואבקת האפייה.
3. לבחוש במעבד מזון את הסוכר, השמן והטופו, להוסיף לסירוגין מעט קמח ומעט מיץ ולהוסיף את קליפת הלימון.
4. לרדד את הבצק שנוצר במערוך לשכבה דקה.
5. לחרוץ עיגולים בעזרת כוס הפוכה על הבצק המרודד, לשים באמצע כל עיגול כפית מהמלית ולהדק את הקצוות למשולש.
6. לחמם תנור מראש ל-175 מעלות במשך מספר דקות, ולאפות במשך כ-20 דקות.
מומלץ להגיש חם.
בתיאבון!
איך להתחפש לבובה?
כך אפשר להתחפש בפורים לבובה:
לבוש - שמלה ורודה/לבנה או כל צבע אחר נפוחה מאזור הבטן, גרביונים לבנים חלקים או לבנים עם ציורים כמו לבבות אדומים/שחורים/ורודים כדי שיראה קצת ילדותי.
נעליים - עדיף לנעול נעלי בובה, למי שאין אפשר גם נעלי דוקטור מרטינס או נעליים אחרות בצבע שחור.
שיער - פאה (עדיף בלונדינית), לקלוע שתי צמות ולשים סרט וורוד או שחור.
איפור - אם גוון העור שלכם כהה שימו פודרה או טלק כדי להבהיר קצת את הפנים אחר כך שימו מסקרה, איילינר, עיפרון שחור, צללית וורודה או כל צבע שמתאים בעינכם ללבוש, סומק וורוד בצורת עיגול על הלחיים, אודם/ ליפסטיק באיזה צבע שתרצו.
אקססוריז - שרשרת פנינים (אפשר מפלסטיק) בצבע לבן שתהייה צמודה לצוואר או שרשרת לב/דובי או כל דבר שהוא חמוד וילדותי. שימו צמיד שיתאים לשרשרת וטבעות, למי שיש חורים באוזניים מומלץ לשים עגילים שגם יתאימו לשרשרת.
כך אפשר להתחפש בפורים לבובה:
לבוש - שמלה ורודה/לבנה או כל צבע אחר נפוחה מאזור הבטן, גרביונים לבנים חלקים או לבנים עם ציורים כמו לבבות אדומים/שחורים/ורודים כדי שיראה קצת ילדותי.
נעליים - עדיף לנעול נעלי בובה, למי שאין אפשר גם נעלי דוקטור מרטינס או נעליים אחרות בצבע שחור.
שיער - פאה (עדיף בלונדינית), לקלוע שתי צמות ולשים סרט וורוד או שחור.
איפור - אם גוון העור שלכם כהה שימו פודרה או טלק כדי להבהיר קצת את הפנים אחר כך שימו מסקרה, איילינר, עיפרון שחור, צללית וורודה או כל צבע שמתאים בעינכם ללבוש, סומק וורוד בצורת עיגול על הלחיים, אודם/ ליפסטיק באיזה צבע שתרצו.
אקססוריז - שרשרת פנינים (אפשר מפלסטיק) בצבע לבן שתהייה צמודה לצוואר או שרשרת לב/דובי או כל דבר שהוא חמוד וילדותי. שימו צמיד שיתאים לשרשרת וטבעות, למי שיש חורים באוזניים מומלץ לשים עגילים שגם יתאימו לשרשרת.
איך להכין קארמבל תפוחים?
הנה מתכון קל ומצוין לקארמבל תפוחים:
המצרכים להכנת התפוחים:
====================
8 תפוחים
50 גרם מחמאה (אפשר חמאה ואז הקארמבל חלבי)
3 כפות מיץ לימון
2 כפות תמצית וניל
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
==========
1. קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות.
2. שמים במחבת את כל החומרים ללא התפוחים ומבשלים עד לקבלת סירופ סמיך.
3. מוסיפים את התפוחים לסירופ ומערבבים.
המצרכים לפירורים:
===============
150 גרם מחמאה (או חמאה)
2 כוסות קמח רגיל או שקדים טחונים
3/4 כוס סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
תבניות אישיות חד פעמיות
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק - פירורים.
2. מרססים בתרסיס שמן את התבניות החד פעמיות.
3. מניחים בבסיס כל תבנית מעט פירורים, מעליהם שכבת תפוחים ומעל התפוחים מכסים שוב בשכבת פירורים.
4. אופים ב-190 מעלות כ-30 דקות או עד שהבצק מקבל גוון זהבהב.
5. אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל.
הנה מתכון קל ומצוין לקארמבל תפוחים:
המצרכים להכנת התפוחים:
====================
8 תפוחים
50 גרם מחמאה (אפשר חמאה ואז הקארמבל חלבי)
3 כפות מיץ לימון
2 כפות תמצית וניל
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
==========
1. קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות.
2. שמים במחבת את כל החומרים ללא התפוחים ומבשלים עד לקבלת סירופ סמיך.
3. מוסיפים את התפוחים לסירופ ומערבבים.
המצרכים לפירורים:
===============
150 גרם מחמאה (או חמאה)
2 כוסות קמח רגיל או שקדים טחונים
3/4 כוס סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
תבניות אישיות חד פעמיות
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק - פירורים.
2. מרססים בתרסיס שמן את התבניות החד פעמיות.
3. מניחים בבסיס כל תבנית מעט פירורים, מעליהם שכבת תפוחים ומעל התפוחים מכסים שוב בשכבת פירורים.
4. אופים ב-190 מעלות כ-30 דקות או עד שהבצק מקבל גוון זהבהב.
5. אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל.
איך לנקות תריסי אלומיניום?
אלו הדברים שיש להקפיד עליהם בניקוי תריסי אלומיניום:
1. אין לגרד כתמים.
2. אין להשתמש במטליות גסות או סקוטשברייד.
3. חומרי ניקוי כימיים יעילים, אך ניתן ורצוי להשתמש בסבון כלים או נוזל לניקוי חלונות מדוללים במים.
4. ניתן להסיר כתמים קשים עם אקונומיקה מדוללת במים, אלכוהול (כמו וודקה לדוגמה), כוהל או נוזל לכביסה.
5. חשוב להקפיד שרמת חומציות חומרי הניקוי לא תעלה על 5-8 PH.
6. יש להשתמש במטליות רכות בלבד, עליהן יש למשוח את חומרי הניקוי.
7. תריסי גלילה שאינם בעלי נגישות מצידם החיצוני, יש לנקות בצורה זו: לסגור את התריס כמעט עד הסוף, להסיר את מכסה ארגז התריס כמעט עד הסוף ולנקות בעזרת מטלית בין השלבים. בכל פעם יש להעלות עוד כמה שלבים עד שמסיימים לנקות את כל משטח הגלילה.
אלו הדברים שיש להקפיד עליהם בניקוי תריסי אלומיניום:
1. אין לגרד כתמים.
2. אין להשתמש במטליות גסות או סקוטשברייד.
3. חומרי ניקוי כימיים יעילים, אך ניתן ורצוי להשתמש בסבון כלים או נוזל לניקוי חלונות מדוללים במים.
4. ניתן להסיר כתמים קשים עם אקונומיקה מדוללת במים, אלכוהול (כמו וודקה לדוגמה), כוהל או נוזל לכביסה.
5. חשוב להקפיד שרמת חומציות חומרי הניקוי לא תעלה על 5-8 PH.
6. יש להשתמש במטליות רכות בלבד, עליהן יש למשוח את חומרי הניקוי.
7. תריסי גלילה שאינם בעלי נגישות מצידם החיצוני, יש לנקות בצורה זו: לסגור את התריס כמעט עד הסוף, להסיר את מכסה ארגז התריס כמעט עד הסוף ולנקות בעזרת מטלית בין השלבים. בכל פעם יש להעלות עוד כמה שלבים עד שמסיימים לנקות את כל משטח הגלילה.
איך לחגוג בטבע ולשמור על הסביבה?
הנה 5 טיפים חשובים לשמירה על הסביבה כאשר חוגגים בטבע:
1. הקפידו להשתמש בכלים חד פעמיים מתכלים או בכלי פלסטיק רב פעמיים אותם תייעדו במיוחד לפיקניק ולטיולים.
2. יש לעשות מנגל ולהבעיר אש רק במקומות המורשים לכך, אין להדליק אש בשמורות טבע ובכל מקום אחר בו אין היתר מפורש לכך.
3. איסוף האשפה בצורה חכמה - הקפידו (כן, גם בחיק הטבע) על הפרדה בין סוגי האשפה (נייר, פלסטיק ואשפה אורגנית) ואיספו אותם בשקיות נפרדות.
4. השלכת האשפה - הצטיידו מראש בשקיות זבל חזקות, גדולות ומתכלות והשליכו את הזבל לפחי אשפה גדולים וסגורים. במידה ואין במקום פחי אשפה או שהם מלאים, הימנעו מהשארת שקיות הזבל ליד פחי האשפה (שכן בלילה החיות פותחות אותן ועלולות למות הן מאכילת שיירי מזון שאינם מתאימים להן והן מבליעת הפלסטיק, להיפצע מקופסאות שימורים פתוחות וכמובן שהדבר גורם ללכלוך רב), עשו עוד מאמץ אחרון - קחו את הזבל אתכם והשליכו אותו בצורה מסודרת בפחי האשפה הסמוכים למקום מגוריכם.
5. הקפידו הקפדה יתרה על כיבוי אש מוחלט, זכרו שאין להשאיר אף לא גחלים בוערות.
הנה 5 טיפים חשובים לשמירה על הסביבה כאשר חוגגים בטבע:
1. הקפידו להשתמש בכלים חד פעמיים מתכלים או בכלי פלסטיק רב פעמיים אותם תייעדו במיוחד לפיקניק ולטיולים.
2. יש לעשות מנגל ולהבעיר אש רק במקומות המורשים לכך, אין להדליק אש בשמורות טבע ובכל מקום אחר בו אין היתר מפורש לכך.
3. איסוף האשפה בצורה חכמה - הקפידו (כן, גם בחיק הטבע) על הפרדה בין סוגי האשפה (נייר, פלסטיק ואשפה אורגנית) ואיספו אותם בשקיות נפרדות.
4. השלכת האשפה - הצטיידו מראש בשקיות זבל חזקות, גדולות ומתכלות והשליכו את הזבל לפחי אשפה גדולים וסגורים. במידה ואין במקום פחי אשפה או שהם מלאים, הימנעו מהשארת שקיות הזבל ליד פחי האשפה (שכן בלילה החיות פותחות אותן ועלולות למות הן מאכילת שיירי מזון שאינם מתאימים להן והן מבליעת הפלסטיק, להיפצע מקופסאות שימורים פתוחות וכמובן שהדבר גורם ללכלוך רב), עשו עוד מאמץ אחרון - קחו את הזבל אתכם והשליכו אותו בצורה מסודרת בפחי האשפה הסמוכים למקום מגוריכם.
5. הקפידו הקפדה יתרה על כיבוי אש מוחלט, זכרו שאין להשאיר אף לא גחלים בוערות.
