» «
לביבות
איך להכין לביבות תפוחי אדמה עם גזר ובצל?



הנה מתכון של לביבות תפוחי אדמה עם גזר ובצל של איילת הירשמן כפי שפורסם בגיליון "לאשה" בדצמבר 2008:

המצרכים:
=========
11/4 ק"ג תפוחי אדמה (6-8 בינוניים) יפים, קלופים

2 ביצים

1 בצל לבן, קלוף

2 גזרים קלופים

3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק

1.5-2 כפות קמח תופח

מעט פלפל שחור

שמן, לטיגון

אפשרות להגשה: שמנת חמוצה, אפשר מתובלת בבצל ירוק

אופן ההכנה:
===========
1. מגרדים את תפוחי האדמה בפומפייה גסה לתוך קערה. מגרדים באותה דרך גם את הבצל והגזר. סוחטים את העיסה בידיים היטב, מעל הכיור ואז מניחים במסננת רבע שעה ונותנים לה להגיר שאריות מים. שוטפים את העיסה במים קרים מתחת לברז וסוחטים שוב. מניחים עוד כמה דקות במסננת. מעבירים לקערה, מוסיפים את בבצל הירוק, הקמח, הביצים, מלח ופלפל ומערבבים.

2. הטיגון: מחממים את השמן במחבת, לטיגון חצי עמוק (פירוש הדבר הוא שכאשר תניחו את העיסה במחבת, גובה השמן צריך להגיע למחצית מגובהה). מניחים כפות מהעיסה במחבת, מועכים קלות בלבד במרית הטיגון, ומטגנים, עד הזהבה. ממשיכים לטגן כך לביבות בשמן, ומקפידים כל הזמן להוציא חלקיקים שרופים מהשמן, ואם הוא מתלכלך מדי מחליפים אותו בשמן חדש וממשיכים לטגן.

3. ההגשה: סופגים את עודפי השמן מהלביבות בנייר סופג. מגישים מיד, חם עם שמנת חומצה מתובלת בבצל ירוק.
גפילטע פיש
איך מכינים גפילטע פיש?



הנה מתכון להכנת גפילטע פיש:

המצרכים:
========
1 ק"ג בשר קרפיונים טחונים

1 בצל בינוני מטוגן

1 בצל

2 ביצים קשות

3 כפות גדושות קמח מצה

מלח ופלפל

1 דג קרפיון שלם

4 גזרים

2 בצלים



אופן ההכנה:
===========

1. להניח את בשר הקרפיונים בקערה.

2. לגרר את הביצים ולהוסיף לדגים.

3. לקצוץ את הבצל הטרי ולהוסיף אותו ואת הבצל המטוגן לתערובת.

4. להוסיף קמח מצה, מלח ופלפל וליצור קציצות.

5. לחתוך לפרוסות את הקרפיון השלם ולמלא בו מהקציצות, אך לא את כולן.

6. להניח את הקציצות ואת הפרוסות הממולאות בסיר שטוח ורחב עם מים רותחים ולבשל כחצי שעה.

7. לקלף את הגזר. לפרוס אותו ואת הבצל הנותר ולפזר מעל הקציצות.

8. לבשל את שהגזר מתרכך ולהגיש קר או בטמפרטורת החדר.

בתיאבון!
עוגת תפוחים
איך להכין עוגת שמרים עם תפוחים?


הנה מתכון קל להכנת עוגת שמרים עם תפוחים:

המצרכים לבצק:
===========
3.5 כוסות קמח שמרים

1 כוס שמנת מתוקה

1/4 כוס סוכר

75 גרם חמאה רכה

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח


המצרכים למילוי:
============
1/2 כוס ממרח אגוזים טבעי לא ממותק

2/3 כוס רסק תפוחים טבעי

4 כפות סוכר דמררה

1 כפית קינמון


מצרכים לסירופ:
===========
1/4 כוס מים

3 כפות סוכר

1/2 כפית קינמון


אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל חומרי הבצק ומניחים אותו בקערה גדולה לתפיחה של כשעה

2. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ

3. על הבצק המרודד מורחים את ממרח האגוזים והרסק ועליהם מפזרים סוכר וקינמון

4. מגלגלים את הבצק לגליל וחותכים אותו לפרוסות בעובי 2 ס"מ

5. מניחים את הפרוסות בתבנית שקעים מרופדת בנייר אפייה או במנג'ט מיוחד לאפייה כאשר המילוי כפי מעלה

6. מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה נוספת של 40 דקות

7. מברישים בביצה טרופה ואופים עשרים דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה

8. מבשלים את מרכיבי הסירופ עד לצמצום הנוזלים ומתקבל סירופ סמיך (לא יותר מדי)

9. מיד עם הוצאת העוגה מהתנור מברישים אותה בסירופ החם
קציצות
איך להכין קציצות כרישה, בשר ורימונים?



הנה מתכון לעשרים קציצות כרישה, בשר ורימונים המתאים לראש השנה ולימי חג:

המצרכים:
=======
4 כרישות, רק החלק הלבן

1/2 ק"ג בשר טחון

4 שיני שום

1/2 כוס שמיר

1/2 כוס פטרוזיליה

2 ביצים

1/3 כוס פירורי לחם

4 כפות שקדים טחונים

1 כף רכז רימונים

מלח

פלפל שחור גרוס

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
=========
1. חותכים את הכרישה לשלושה חלקים, מכסים במי מלח רותחים ומבשלים כ-25 דקות עד שהכרישות מתרככות.

2. טוחנים במעבד מזון טחינה קצרה את הכרישה על מנת שיהיה קצוצה היטב.

3. מוסיפים את הבשר, השום ועשבי התיבול למעבד המזון וטוחנים הכל יחד.

4. מוסיפים את שאר החומרים ומתבלים.

5. יוצרים קציצות ומטגנים אותן במחבת עם שמן בגובה 1/2 ס"מ במחבת רחבה כשלוש דקות מכל צד.

6. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל הקציצות גרגרי רימון ועלי פטרוזיליה.

בתיאבון!

חגים

תפוחי אדמה
איך להכין ולשדרג תפוח אדמה במדורה?



הנה הוראות הכנה ושדרוג לתפוחי אדמה במדורה:

1. יש לפרוס את תפוח האדמה לאורך ולמרוח בחמאה אן מרגרינה את מרכזו, או למרוח אותו בצדו החיצוני בחמאה או מרגרינה, הדבר מונע מתפוח האדמה להתייבש והוא יוצא נימוח ורך.

2. לדקור את תפוח האדמה מצידו החיצוני במספר מקומות.

3. לעטוף היטב את תפוח האדמה בנייר כסף כשהצד הפנימי הוא הצד המבריק של הנייר.

4. להוציא מספר גחלים מהמדורה ולהניח את תפוח האדמה מתחת או מעל לגחלים, אפשר גם לשים את התפודים בשולי המדורה אך בשום אופן לא לזרוק ממש לתוך האש.

5. יש להקפיד שהגחלים תשארנה חמות כל הזמן כדי שתפוחי האדמה יתבשלו.

6. חשוב להפוך מפעם לפעם את תפוחי האדמה, לרוב לאחר 45 דקות לערך הם מוכנים.
לחם
איך להכין לחם כשר לפסח על בסיס בצק תפוחי אדמה?



החומרים:
========
2 ביצים בטמפרטורת החדר

2 כוסות קמח תפוחי אדמה

1 כוס רוויון

2 כפות שמן

2 כפות סוכר

1 כפית מלח

1 כפית אבקת גלוטן לאפיה

2 כפיות אבקת אפייה


אופן ההכנה:
===========

1. שמנו שתי תבניות טרין 10X20 ס"מ או תבנית לעוגה אנגלית.

2. הפרידו את הביצים.

3. הקציפו את החלבונים ואת החלמונים בנפרד.

4. הוסיפו לחלמונים את הרוויון, השמן והסוכר וטירפו היטב.

5. נפו את קמח תפוחי האדמה והוסיפו גם אותו, לתוך בלילת החלמונים, ביחד עם אבקת האפיה, הגלוטן והמלח.

6. ערבבו את הבלילה היטב.

7. הכניסו את החלבון המוקצף פנימה.

8. צקו את התערובת לתבניות.

9. חממו תנור מראש ל-180 מעלות.

10. אפו את הלחם בתנור, במשך 40 דקות.


בתיאבון!
עוגיות
איך להכין עוגיות שוקולד לפסח?



הנה מתכון של קרין גורן לעוגיות שוקולד מעולות לפסח:

מצרכים ל-20 עוגיות גדולות:
=====================
300 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה

3 ביצים

1 כוס סוכר

2 כפות שטוחות קמח מצה

2 כפות שטוחות קורנפלור (או קמח תפוחי אדמה)

1/4 כפית שטוחה אבקת אפייה כשרה לפסח

1/4 כפית מלח

1 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס

1 כוס שוקולד צ'יפס


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וחמאה.

3. בקערה גדולה טורפים (במטרפה ידנית, אין צורך במיקסר) ביצים וסוכר במשך דקה-שתיים, עד שהתערובת מגדילה מעט את נפחה.

4. מוסיפים לביצים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב.

5. מוסיפים קמח מצה, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח וטורפים עד קבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים ושוקולד צ'יפס.

6. מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הכי נוח בעזרת כף גלידה קפיצית. אם אין אז ב-2 כפות רגילות). התערובת תשתטח לשלוליות גדולות וזה בסדר. אם רוצים מפזרים חופן שברי שוקולד מריר, חלב ולבן מעל, לקישוט.

7. אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות סדוקות ומבריקות. מוציאים מהתנור כשהן עדיין רכות (העוגיות יתייצבו במהלך הקירור). רק כשהעוגיות קרות לגמרי משחררים בעדינות מנייר האפייה ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

הערה: כדי לעצב בקלות את העוגיות כדאי להשתמש בכף של גלידה.
לחמניות
איך אופים לחמניות מקמח מצה?


הנה מתכון ללחמניות מקמח מצה (12 יחידות):

המצרכים:
=========
2 כוסות קמח מצה

2 כוסות מים רותחים

5 ביצים

1/2 כוס שמן

מלח, פלפל שחור – לפי הטעם.

אופן ההכנה:
==========
1. צקו את השמן על קמח המצה וערבבי היטב.

2. הוסיפו מים רותחים, מלח ופלפל.

3. טרפו היטב את הביצים (צהוב ולבן יחד) במקצף קפיצי או מערבל והוסיפי לתערובת של קמח המצה.

3. צרו כדורים בידיים (רטובות מעט) והניחו במרווחים על תבנית אפיה משומנת, זרו עליהם מעט קמח מצה.

4. אפו בתנור בינוני עד חם כ- 15-25 דקות עד לקבלת צבע זהבהב.

הערה: אפשר לאפות לחמניות אלו יום לפני אכילתן,
הן פותרות את בעייתם של אלה הצריכים לקחת
אתם כריכים לעבודה.


ל
איך לארגן ל"ג בעומר לנערים ולאנשים צעירים?



לארגון מדורת ל"ג בעומר יש לבדוק כמה נקודות:

ציפיות ורצונות – הציפיות מהמדורה הן אינדיבידואליות ונובעות בין היתר מסוג האנשים, תעסוקתם והניסיון שיש להם בארגון ובישול. סביר להניח שאנשים שאוהבים לבלות ולהיפגש עם חברים או כאלה שאוהבים טיולים ירצו אירוע עם אוכל רב שימשך עד אור הבוקר ואנשים ביישנים שמבלים את מרבית זמנם בבית יסתפקו ב"על-האש" בבית ריק. אולי יהיו אנשים שצריכים לקום מוקדם יום למחרת לכן יעדיפו לבוא ל2-3 שעות.
יש גבש דעה אחת, ברורה ומוחלטת שתהייה מקובלת על כל המארגנים ומרבית המוזמנים כמו: מדורה גדולה עם מיטב הבשרים (אנטריקוט, כנפיים, פרגיות, לבבות) ושתייה מרובה או אירוע קטן וסולידי ללא מדורה עם המבוגרים נקניקיות וקולה? מתי מתחילים? מתי מסיימים? האם נדרש שהמזון יהיה כשר? האם יש לקנות בשר מן הצומח (לצמחוניים) בנוסף? מה לגבי אלכוהול? קפה שחור? פירות מתוקים מקופסאות שימורים וחטיפים אחרים? סלטים (ירקות וכרוב). קרשים – לקנות או ללכת לחפש?

תקציב כספי – לא תמיד כולם נמצאים במצב כלכלי טוב, ולא בטוח שאנשים יוכלו לשלם את מלוא הסכום (גם אם מהצד הם נראים בסדר). אם מדובר בחיילים או אנשים עם מקור הכנסה נמוך יש להתחשב ואף להוריד את הסכום שנאסף. צריך להכין רשימת קניות של המוצרים העיקריים כמו בשר, פיתות, סכו"ם חד-פעמי כולל צלחות וכוסות, שיפודים ושתייה ורשימה של מוצרים משניים כמו קפה שחור, עוגיות, אבטיח ותירס. כעת, יש לבדוק האם אפשרי לקנות את המוצרים העיקריים ב X ש"ח שהוגדר מראש (25 ש"ח זה הממוצע המקובל). במידה ונשאר עודף ניתן לרכוש מוצרים מהרשימה של המשניים.
יחד עם זאת, מומלץ לקבוע מראש אנשים שיחפשו ויביאו קרשים לאירוע במידה ורוצים לחסוך רכישה, אנשים כאלה ואחרים שמביאים דברים מהבית או מוציאים שיחות טלפון ומשקיעים זמן פנוי ברכישת מוצרים ניתן לוותר על חלק מהסכום או כולו עבורם.
קיימים פריטים נפוצים בכל בית ממוצע וחבל לקנות אותם בחבילות כמו: מלח, 2-3 שקיות אשפה, חולץ פקקים (ליין ובירות), פותחן לקופסאות שימורים, מזלג רב-פעמי לבשר או מלקחיים, מפת שולחן, צידנית, שולחנות מתקפלים, נוזל הבערת אש, גזיה לקפה, 2 בצלים לצלייה עם הבשר, חמשית, פינג'ן לקפה, קרח לשתייה, סדינים.

כמות אנשים – במידה ומדובר בקבוצה בסדר גודל של 20 או יותר עדיף לתכנן את רשימת המוזמנים לפחות 10 ימים לפני האירוע, לעלות שמות יחד עם שאר המארגנים ולארגן סדר עדיפויות של אנשים - מי קשור יותר לשאר המוזמנים ומי יכול להביא איתו יותר אנשים. יש לקחת בחשבון שקיימים סכסוכים ומריבות פתוחות בין אנשים ועל חלקם איש לא יודע חוץ מהמסוכסכים – על כן יש להפיץ את רשימת המוזמנים (כדאי דרך הדוא"ל או רשת חברתית) ולברר מבין האנשים שלא הבטיחו או מקומם מה הסיבה ולנסות לעזור בהתאם. להבהיר לאנשים שיש לשלם את הסכום עד תאריך מסוים בו מתבצעת הקנייה כך שאתם לא תצטרכו לרדוף אחריהם. במידה וקיימים אנשים שלא יכולים להעביר כסף מכל סיבה שהיא, ניתן לבקש מהם להביא משהו יחד איתם (שווה ערך הסכום שנאסף). עדיף לא להלוות כסף לאנשים שלא מכירים או כאלה שטוענים שנגמר להם הכסף ובפועל הם מוציאים אותו על בילויים אחרים ודברים לא הכרחיים. יחד עם זאת, נדרש להגיע למקום כמה שעות במידה ויודעים והוא הולך להיות עמוס ולהכין רשימת שמות של אנשים שיהיו בכוננות וישמרו עד שכולם מגיעים.
איך להכין רוטב פירות יער לעוגת גבינה?



הנה מתכון לרוטב פירות יער לעוגות גבינה:

המצרכים:
=======
250 פירות יער קפואים (אוכמניות, פטל, דומדניות)

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס מים

2 כפות רום

פירות יער טריים אן קפואים מופשרים לקישוט


אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר את פירות היער, הסוכר והמים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 5-7 דקות. יש לראות שהנוזל מצטמצם ומסמיך.

2. מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את הרום, בוחשים ומניחים לצינון.

3. מסננים את הרוטב מהפרי ולפני ההגשה יוצקים ממנו על העוגה. על הרוטב מפזרים פירות נוספים לקישוט ומגישים.
איך להכין לביבות כתומות?



הנה מתכון להכנת לביבות כתומות:

המצרכים:
=========

1 בטטה

2 תפוחי אדמה

2 בצלים ירוקים קצוצים

2 כפות קמח

3 כפות נענע קצוצה

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר

2 ביצים

2 כפות קמח

3 כפות רטוב טריאקי

1 כף אבקת קארי

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
==========

1. קולפים את הבטטה ותפוחי האדמה ומגרדים על פומפיה גסה. סוחטים היטב מכל הנוזלים ומניחים בקערה.

2. להוסיף לקערה את כל שאר התבלינים ולערבב היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3. לחמם שמן במחבת, לקחת חופן מהתערובת, לסחוט, ליצור לביבה עגולה ושטוחה ולהניח במחבת.

4. לטגן על אש בינונית שלש דקות מכל צד או עד להזהבה, להניח על נייר סופג ולהגיש.

בתיאבון!
איך להכין לביבות כרובית?



הנה מתכון ללביבות כרובית (מכמות זו תצאנה 25 לביבות)

מצרכים:
======
2 כרוביות בגודל בינוני

50 גרם גבינת עזים

1 שן שום

חופן כוסברה (לא חובה)

2 ביצים

4 כפות שמנת מתוקה

1/2 כוס קמח

מלח גס

שמן זית לטיגון


אופן ההכנה:
=========

1. יש לחצות את ראשי הכרובית, להניח בסיר, למלא מים קרים ומלח, להביא לרתיחה ולתת למים לרתוח עד התרככות הכרובית במשך רבע שעה, לאחר שהכרובית מתרככת יש להנמיך את האש ולבשל 25 דקות נוספות.

2. להעביר את הכרובית המבושלת למסננת ולצנן.

3. מכניסים למעבד מזון את כל החומרים מלבד שמן הזית ומרסקים עד לקבלת עיסה חלקה לגמרי. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח.

4. יוצקים 1/2 ס"מ שמן זית למחבת ומחממים אותו על להבה בינונית חמש דקות.

5. יוצקים לשמן מהבלילה בעזרת כף, מטגנים עד הזהבת הלביבה בשוליים משני הצדדים.

6. מניחים על נייר סופג ומגישים.

בתיאבון!



איך להכין לביבות תפוחי אדמה ועשבי תיבול?


הנה מתכון ללביבות תפוחי אדמה ועשבי תיבול:


המצרכים:
=========
2 תפוחי אדמה בינוניים

2 ביצים

2 חלבונים

1/2 כוס קמח

1 כוס גדושה עשבי תיבול קצוצים (לפי בחירה - עירית, בצל ירוק, שמיר, פטרוזיליה וכו')

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס שמן קנולה לטיגון


אופן ההכנה:
==========

1. לבשל את תפוחי האדמה ללא קליפתם במי מלח עד לריכוך. לסנן ולמעוך עד לקבלת מחית חלקה.

2. להוסיף את שאר החומרים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

3. לחמם שמן במחבת ולצקת בעזרת כף לביבות עגולות ושטוחות אל השמן.

4. לטגן כשתי דקות מכל צד או עד להזהבה.

5. לאחר שמוציאים מהשמן, יש להניח את הלביבות על נייר סופג ולהגישן מיד.

בתיאבון!
איך להכין חלה מתוקה או לחמניות קלועות?


הנה מתכון לחלה מתוקה או לחמניות קלועות של סטפן לייק:

המצרכים לשתי חלות או עשר לחמניות:
=============================
1 ק"ג קמח

1 קובייה או שקית שמרית (50 גרם)

1 שקית משפר אפייה

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1/2 כוס שמן קנולה (100 מ"ל)

2 ביצים (גודל M)

כ-1.5 כוסות מים פושרים (375 מ"ל)

1 כפית מלח

למריחה: ביצה טרופה

לקישוט: שומשום או פרג

אופן ההכנה:
==========
1 מכניסים את כל החומרים לקערה, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.

2. משהים למנוחה בכלי מכוסה כ-20 דקות.

3. צרים 6 רצועות ומכל 3 רצועות קולעים חלה אחת (לא חזק מדי).

4. מניחים לתפיחה על מגש מרופד בנייר אפייה עד להכפלת הנפח.

5. אופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהחלות זהובות ומניחים על רשת צינון.

6. להכנת לחמניות קלועות - בכדי ליצור מאותו הבצק לחמניות קלועות מתוקות, לאחר שלב 2, חותכים את הבצק לגושים של 100 גרם, מייצרים רצועה ארוכה וקולעים לחמניות.
איך להכין מצה עם ביצה בעשבי תיבול?


הנה מתכון מצוין לאורחות בוקר וערב בחג הפסח של ביצה ומצה:

המצרכים לארבע מנות:
==================
4 ביצים טרופות

2 מצות

1 חופן שמיר

1 חופן פטרוזיליה

1 חופן בצל ירוק

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מלח לפי הטעם

4 כפות שמן זית


אופן ההכנה:
===========

1. יש להרטיב עט את המצות על מנת שתהיינה רכות, לפורר אותן לתוך קערה ולהוסיף את הביצים.

2. להוסיף את התבלינים ועשבי התיבול ולערבב היטב.

3. לחמם במחבת קטנה את שמן הזית ולצקת לתוכה רבע מכמות הבלילה, לטגן כשתי דקות על אש בינונית מכל צד, להוציא ולהגיש. לחזור על הטיגון עם שאר הבלילה. במידה ואין מחבת קטנה, ניתן לטגן את כל הבלילה במחבת גדולה ולחלק לפני ההגשה.


בתיאבון!
איך להכין אזני המן ללא סוכר?



הנה מתכון לאוזני המן ללא סוכר:

המצרכים לבצק:
==============
8 כוסות קמח כוסמין מלא (כאשר הגרגר נטחן בשלמותו, רצוי באבני ריחיים)

1/2 כפית מלח

2 כפות סודה לשתייה


אופן ההכנה:
============
1. לערבב את כל המצרכים ולהוסיף כוס דחוסה של שמן קוקוס איכותי במצב מוצק (מצב המוצקות של השמן כמו שהוא בחורף, לא כמו אחרי שהיה במקרר)
וללוש הכל ביחד.

2. להוסיף 2-2.5 כוסות של מיץ תפוזים סחוט טרי (את החצי כוס האחרונה, להוסיף בהדרגה, רק אם יש צורך וללוש לבצק.

3. להוסיף 2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי, ללוש שוב ולהכניס למקרר לשעה.

מצרכים למילוי:
============
25 תמרים שהושרו לפחות חצי שעה

3 כפות קקאו

2 כפות שמן קוקוס

(ניתן להוסיף כפית תמצית וניל או כל תוספת לפי טעמכם)


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב עם בלנדר מוט את התמרים ושמן הקוקוס, להוסיף את הקקאו ולערבב ידנית.

2. כעת, לרדד את הבצק דק דק ( 3-4 מ"מ), לקרוץ עיגולים מהבצק, לשים באמצע את המילוי וליצור אוזני המן.

3. יש להקפיד על הידוק אוזני ההמן לחלוטין (כך שלא יראו את המילוי), מכיוון שהן נפתחות בתנור.

4. לחמם תנור ל- 180 מעלות ולהכניס לכ- 20 דקות.

פורים שמח!
איך להכין עוגת תמרים וסילאן טבעונית?



הנה מתכון לעוגת תמרים וסילאן טבעונית?

מצרכים:
=======
200 גרם מרגרינה ללא מלח (ניתן להשתמש במרגרינה בטעם חמאה)

250 גרם תמרים מעוכים ללא גרעינים

200 גרם סילאן

170 גרם פצפוצי אורז

100 גרם קוקוס טחון


אופן ההכנה:
==========
1. לבשל את המרגרינה התמרים והסילאן על אש בינונית עד שהעיסה נעשית חלקה.

2. להוריד את הסיר מהאש, להוסיף את פצפוצי האורז ולבחוש עד שיתערבבו היטב.

3. לפזר מחצית מהקוקוס על תבנית מרובעת, להוסיף את עיסת התמרים ולהדק אותה בידיים לתבנית, לפזר את שארית הקוקוס, לחתוך לריבועים ולצנן במקרר עד שיתקשה.

4. לאחד 2 התערובות, לצקת לתבנית משומנת, לאפות 40 דקות ב 180 מעלות.

בתיאבון!


איך להכין עוגת שוקולד לפסח?


הנה מתכון לעוגת שוקולד עשירה לפסח של רשת רולדין:


המצרכים (עבור תבנית אחת של אינגליש קייק באורך 27-28 ס"מ):
================================================
100 גרם חמאה קרה או רכה

100 גרם שוקולד מריר 70-60% מוצקי קקאו שבור לקוביות

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

3 ביצים (150 גרם) גודל S-M

2 כפות (30 מ"ל) ברנדי או מיץ תפוזים

3-4 כפות שטוחות (20 גרם) שקדים מולבנים טחונים/אבקת שקדים

2 כפות שטוחות (20 גרם) קורנפלור

2 כפות שטוחות (13 גרם) קקאו איכותי

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

70 גרם (2 חופנים) שוקולד-צ'יפס מריר


אופן ההכנה:
==========
1. להכין באן מארי (סיר כפול/קערה מתכתית מעל סיר קטן שבו מים רותחים, מבלי שהמים יגעו בתחתית הקערית, על אש קטנה) - בקערה העליונה מניחים חמאה, קוביות שוקולד וסוכר. מערבבים עד לשהכל נמס ומקבלים קרם חלק, ללא גושים. מסירים מן האש, מעבירים לקערת פלסטיק בינונית-גדולה ומצננים כ-10 דקות.

2. מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים תבנית. אם אין זו תבנית חד פעמית, משמנים אותה במעט חמאה רכה/מומסת.

3. מוסיפים ביצים לקערה וטורפים בעזרת מטרף ידני עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מוסיפים ברנדי או מיץ תפוזים וטורפים מעט.

5. בקערה נפרדת (קטנה-בינונית) מערבבים שקדים טחונים, קורנפלור, קקאו, אבקת אפייה ושוקו-צ'יפס.

6. לקפל בעדינות את החומרים יבשים לתוך תערובת השוקולד, מערבבים (בעזרת מרית) עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ויוצקים לתבנית האפייה ומיישרים בעזרת מרית.

7. אופים במשך 35 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כשעליו פירורים או יבש.


- העוגה ניתנת להקפאה. יש להפשירה שש שעות לפני ההגשה.

בתיאבון!
איפה אפשר לבלות וליהנות בתל אביב במשך היום?



בילוי מהנה במיוחד בעיר תל אביב הוא ביקור ביריד האמנים שברחוב נחלת בנימין. היריד כולל עשרות ואולי אף מאות דוכני אמנים מתחומים שונים (ציור, פיסול, תכשיטנות, עבודות עץ, מיחזור, פיסול בנייר עיתון, סבונים, עבודות פלסטיק ובד, צילום, אמני זכוכית ואבן, תמונות נוסטלגיות, משחקי חשיבה מקוריים ועוד ועוד) המציגים את עבודותיהם היפיפיות לאורך הרחוב כולו. חלק ניכר מהעבודות המוצגות ביריד הוא מקורי ושונה ממה שניתן לראות בחנויות וזו הזדמנות נהדרת ליהנות משלל רעיונות מקוריים, מאמנות לשמה ואף מפגישה או שיחה קצרה עם האמנים עצמם. האיזור מאובטח, מסודר ונקי ומתקיימים בו מפעם לפעם גם מופעי רחוב של נגנים ואמני פנטומימה. ניתן כמובן למצוא ברחוב גם בתי קפה ומסעדות או לסור לאחר מכן לאחד הרחובות הסמוכים המקסימים בנווה צדק, שינקין או לשוק הכרמל השוקק והמלא כל טוב. שעות של הנאה משפחתית מובטחות למבקרים. אלו זמני הפעילות של היריד בנחלת בנימין:

בחורף:
שלישי 17:00-10:00
שישי 16:30-10:00

בקיץ:
במהלך חודש יוני
18:00-10:00 שלישי
17:00-10:00 שישי

בחודשים יולי-אוגוסט המדרחוב פתוח בימי שלישי עד 19:00
בחודש ספטמבר המדרחוב פעיל בימי שלישי עד השעה 17:00
בחול המועד סוכות היריד פתוח כל יום.
איך להכין לביבות שמרים מהירות?



הנה מתכון להכנת לביבות שמרים מהירות:

המצרכים:
=========
1/2 ק"ג קמח

1/4 ליטר חלב

1.5 כפות סוכר

15 גרם שמרים טריים

1 ביצה

1/2 כפית מלח

שמן לטיגון עמוק

אבקת סוכר לבזיקה


אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את החלב מעט, מוסיפים אליו את השמרים ומערבבים את שהשמרים נמסים, משאירים בצד עד שהשמרים יבעבעו ויתפחו

2. מערבבים את הקמח עם שאר החלב, הסוכר, המלח והביצה עד לקבלת תערובת דביקה

3. מחממים את השמן, יוצרים עם ידיים לחות לביבה ומחליקים אותה לתוך השמן, כך עד שנגמרת העיסה

4. מוציאים את הלביבות מהשמן כשהן תפוחות, זהובות ובעלות בליטות לא סימטריות

5. מניחים על נייר ספיגה, בוזקים בנדיבות אבקת סוכר ומגישים מיד

בתיאבון!
מתכון מנצח לקניידלאך - יש?


אצלנו מגישים קניידל אחד בלבד שיוצא אחרי הבישול בגודל של אגרוף קמוץ בערך. אבל הוא קליל כמו נוצה.


כמויות ל-12 סועדים בערך:
=====================
8 ביצים גדולות

2 כוסות קמח מצה

2 כפות גדולות שמן שמסונן מטיגון בצל

4 כפות מרק עוף

מים לעיבוי – לפי הצורך (יש הסבר)

מלח, פלפל שחור - במידה !


הוראות הכנה:
============
מטגנים 2 בצלים בחצי כוס שמן, עד שמתחילים להזהיב. מסננים מהם את השמן ומקררים .

טורפים היטב את הביצים, כשמתקבל קצף די גבוה, מוסיפים את השמן והתבלינים. בעניין התיבול: חשוב לזכור שהמרק עצמו מתובל ולכן צריך לשים לב שהכמויות תהיינה מתאימות אחרי הבישול הממושך, ספיחת המרק לכופתאות וכו'.

אח"כ מוסיפים לאט-לאט את קמח-המצה ואת המרק. מערבבים ובודקים את מרקם העיסה.

במידת הצורך (תמיד צריך קצת), מוסיפים מעט מים רגילים כדי שהעיסה לא תהיה דחוסה, אלא רכה יותר (לא דלילה ). בשלב זה מכסים את העיסה ושומרים במקרר כמה שעות או אפילו לילה, אבל לא פחות משעתיים.
כשמוסיפים את המים לעיסה, יש לזכור שבזמן הקירור, היא תתקשה. אבל גם אחרי שמוציאים מהמקרר אפשר להוסיף מעט מים אם רואים שזה קשה-כבד מדי.
אחרי הפעם הראשונה כולם הופכים לספציאליסטים.....

הכי חשוב זה תכנון הזמנים:
מכינים בבוקר ומכניסים למקרר עד אחה"צ בערך ב-16:00 , בדרך כלל זה מטופל במקביל להכנת החרוסת....

אז מכינים כדורים מאורכים כמו ביצה, בעזרת עם ידיים רטובות, הבצק צריך להיות לא רך ולא קשה. הסימן שהבצק טוב: בעת ההכנה רואים את סימני האצבעות של המכינה והכדור שנוצר אינו סימטרי אלא אליפסי מעט... לעיתים סימני האצבעות נשארים אפילו אחרי הבישול הממושך וזה סימן שהבצק היה מושלם...

זורקים ישר למרק, מוודאים שיש בו הרבה מאוד נוזלים אפילו זה מחייב להוסיף מים, הרי אחרי בישול ממושך המרק יצטמצם שוב ויחזור לטעמו המרוכז. מבשלים תחילה בסיר פתוח, על אש גבוהה עד שהם צפים, אח"כ על אש נמוכה עוד כשעה. בשלב מסויים מכבים את האש ומדליקים שוב בכניסת החג, ככה זה מתבשל עש אש נמוכה, במשך הסדר עד הארוחה.

למי שחשוב לשמור על צלילות המרק, אפשר לבשל אותם במים בנפרד ורק לפני ההגשה להכניס אותם למרק. הטעם לא יהיה כמובן אותו דבר.
איך להכין מצה בריי עם עשבי תיבול?
איך להכין בצק שמרים לאוזני המן?
איך להכין אזני המן ללא גלוטן?
איך להכין ממתק מוצרט לפסח?
איך להכין דג פורל בירקות בנוסח בלקני?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.