» «
ירקות
איך להכין ירקות צלויים בטחינה?



כך מכינים ירקות צלויים בטחינה:

המצרכים:
=======
4 פלפלים אדומים

1 בצל סגול בינוני, חתוך לרבעים

1 חציל בלאדי

1 פלפל צ'ילי ירוק

1 ראש כרובית מופרד לפרחים קטנים

10 עלי בזיליקום מופרדים


להגשה:
======
4 כפות טחינה גולמית

מיץ מלימון אחד טרי

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי


אופן ההכנה:
=========
1. משמנים את כל הירקות לאחר שהם נשטפו היטב ויובשו וצולים היטב על הגריל עד שהם צלויים היטב.

2. מקלפים את הפלפל והחציל ומערבבים אותם יחד עם שאר הירקות הצלויים בקערה.

3. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.

4. מזלפים טחינה מעל ומגישים.

בתיאבון!
פאדג' שוקולד
איך להכין עוגת פאדג' שוקולד לפסח?


הנה מתכון של מיקי שמו לעוגת פאדג' שוקולד לפסח, עבור שתי תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ או תבנית פיירקס בגודל 27X17 ס"מ:

המצרכים:
========
7 ביצים מופרדות

160 מ"ל (2/3) חלב

120 גרם (1 כוס) קמח מצה דק

300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

300 גרם חמאה חתוכה לקוביות

300 גרם (1.5 כוסות) סוכר

לציפוי:
======
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-18 מעלות ומשמנים שתי תבניות.

2. טורפים חלמונים עם החלב בעזרת מטרפה ידנית בקערה. מוסיפים את קמח המצה ומערבבים לתערובת סמיכה.

3. ממסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (באן מארי) ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את השוקולד לתערובת החלמונים ומערבבים.

4. מקציפים חלבונים עם סוכר כ-4 דקות במהירות גבוהה לקצף יציב אך לא נוקשה ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים לתבניות ומחליקים.

5. מניחים את התבניות בתוך תבנית עם דפנות גבוהות ויוצקים לתוכה מים חמים עד גובה 2 ס"מ מהתבניות ונזהרים שהמים לא יכנסו לתוך העוגה.

6. אופים כ-40 דקות לתבנית אינגליש קייק או כ-45 דקות לתבנית פיירקס, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים היטב.

7. מכינים את ציפוי העוגה: מרתיחים שמנת מתוקה בסיר קטן, יוצקים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מצננים כ-30 דקות לטמפרטורת החדר.

8. מחלצים את העוגות מהתבניות, יוצקים עליהן את הגאנש ומחליקים. אם העוגה נאפתה בתבנית פיירקס מצפים אותה כשהיא בתבנית.

9. מאחסנים את העוגות כשהן מכוסות במקרר עד שבוע.

בתיאבון!

סופלה גבינה
איך להכין סופלה גבינה?



הנה מתכון להכנת סופלה גבינה של עמית דונסקוי, כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים:
========
3 ביצים מופרדות

1 כוס (200 גרם) סוכר דק

250 גרם גבינת טוב טעם

250 גרם גבינת שמנת

1/2 כוס שמנת מתוקה (125 מ"ל)

1/4 כוס קורנפלור (35 גרם)

1 כפית תמצית וניל

לשימון כלים: 25 גרם חמאה ושתי כפות סוכר

לקישוט: 3 כפות אבקת סוכר


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. שמים חלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף תוך הוספת 1/2 מכמות הסוכר בהדרגה, עד לקבלת קצף יציב.

3. בקערה גדולה שמים חלמונים, יתרת הסוכר ואת כל שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת מקרם אחיד וחלק.

4. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינות.

5. משמנים את כלי האפייה (רצוי כוסות יפות חסינות חום), מפזרים בהן סוכר ויוצקים פנימה את תערובת הסופלה. יש למלא רק עד מחצית הגובה בכל כוס.

6. אופים רבע שעה, מורידים את החום ל-160 מעלות ואופים עוד 10 דקות.

7. מוציאים מהתנור, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.

בתיאבון!

חלה
איך להכין חלה עם קמח מלא?


הנה מתכון של סטפן לייק לחלה עם קמח מלא בתבנית אפייה גדולה:

המצרכים לשלוש חלות:
==================
3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)

3.5 כוסות קמח מלא (500 גרם)

1 שקית או 1 קוביית שמרית (30 גרם)

1 שקית משפר אפייה

1 כף מלח

4 כפות סוכר חום

1/4 כוס שמן זית או שמן קנולה

עד 3 כוסות מים פושרים (800 מ"ל)

למריחה: ביצה טרופה

לקישוט" גרעיני שומשום, חמניות, פרג, קצח, סובין

אופן ההכנה:
==========
1. מכניסים לקערת מערבל את כל החומרים פרט למים ולשמן, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות. משהים למנוחה בקערה מכוסה ל-30 דקות.

2. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. יוצרים מכל חלק גליל וממנו יוצרים שבלול עגול (מהמרכז החוצה), על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. משהים מכוסה עד להכפלת הנפח.

3. מברישים בעדינות בביצה טרופה ומפזרים את הקישוט לפי בחירה אישית.

4. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד שהחלות זהובות.

5. מעבירים לרשת סינון.

חגים

תפוחי אדמה
איך להכין ולשדרג תפוח אדמה במדורה?



הנה הוראות הכנה ושדרוג לתפוחי אדמה במדורה:

1. יש לפרוס את תפוח האדמה לאורך ולמרוח בחמאה אן מרגרינה את מרכזו, או למרוח אותו בצדו החיצוני בחמאה או מרגרינה, הדבר מונע מתפוח האדמה להתייבש והוא יוצא נימוח ורך.

2. לדקור את תפוח האדמה מצידו החיצוני במספר מקומות.

3. לעטוף היטב את תפוח האדמה בנייר כסף כשהצד הפנימי הוא הצד המבריק של הנייר.

4. להוציא מספר גחלים מהמדורה ולהניח את תפוח האדמה מתחת או מעל לגחלים, אפשר גם לשים את התפודים בשולי המדורה אך בשום אופן לא לזרוק ממש לתוך האש.

5. יש להקפיד שהגחלים תשארנה חמות כל הזמן כדי שתפוחי האדמה יתבשלו.

6. חשוב להפוך מפעם לפעם את תפוחי האדמה, לרוב לאחר 45 דקות לערך הם מוכנים.
עוגת תמרים וסילאן
איך להכין עוגת תמרים וסילאן טבעונית?



הנה מתכון לעוגת תמרים וסילאן טבעונית?

מצרכים:
=======
200 גרם מרגרינה ללא מלח (ניתן להשתמש במרגרינה בטעם חמאה)

250 גרם תמרים מעוכים ללא גרעינים

200 גרם סילאן

170 גרם פצפוצי אורז

100 גרם קוקוס טחון


אופן ההכנה:
==========
1. לבשל את המרגרינה התמרים והסילאן על אש בינונית עד שהעיסה נעשית חלקה.

2. להוריד את הסיר מהאש, להוסיף את פצפוצי האורז ולבחוש עד שיתערבבו היטב.

3. לפזר מחצית מהקוקוס על תבנית מרובעת, להוסיף את עיסת התמרים ולהדק אותה בידיים לתבנית, לפזר את שארית הקוקוס, לחתוך לריבועים ולצנן במקרר עד שיתקשה.

4. לאחד 2 התערובות, לצקת לתבנית משומנת, לאפות 40 דקות ב 180 מעלות.

בתיאבון!
עציצים
איך להכין עציצים מקופסאות שימורים ריקות?


פעילות מהנה לילדים לקראת ט"ו בשבט, המשלבת גם מיחזור חומרים היא הכנת עציצים מקופסאות שימורים ריקות, כך מכינים אותם:

החומרים הדרושים:
===============
קופסאות שימורים ריקות ונקיות

צבעי שמן פוליאור בגוונים שונים

מברשות לא עבות

סינרים לילדים

אדמה

שתילים של פרחים או צמחי תבלין


אופן ההכנה:
==========
1. כל ילד מקבל קופסת שימורים וצובע אותה להנאתו במגוון צבעים. בתום הצביעה מניחים את הקופסה לייבוש מוחלט.

2. לאחר שהצבע מתייבש ממלאים בקופסה אדמה ושותלים בתוכה את השתיל.

3. אפשר לקשור סרט סביב הקופסה, להוסיף שלט קטן עם שם הפרח או כל תוספת אחרת שתרצו.
אוזני המן
איך להכין בצק שמרים לאוזני המן?



הנה מתכון של מיקי שמו לבצק שמרים להכנת אוזני המן:

המצרכים:
=======
560 גרם קמח רגיל מנופה (4 כוסות)

300 גרם חמאה רכה (או מחמאה)

120 גרם אבקת סוכר

120 מ"ל (1/2 כוס) חלב או מים

2 ביצים XL

גרידה מחצי לימון

50 גרם שמרים יבשים

1 כפית מלח

2 כפיות תמצית וניל איכותית


אופן ההכנה:
===========
1. לערבב במיקסר עם וו לישה את כל החומרים מלבד השמרים כחמש דקות במהירות אטית - בינונית עד שמתקבל בצק אחיד.

2. להוסיף את השמרים וללוש עוד דקה.

3. לעטוף בניילון ולקרר שעה במקרר לפני השימוש.

4. להכנת אוזני ההמן מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס, מניחים מהמלית במרכז העיגול, מברישים בביצה מסביב למלית וסוגרים משלוש פינות לצורת אוזן המן. מהדקים היטב, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 2 ס"מ ומברישים את כל בביצה. מניחים 3/4 שעה (הבצק כמעט ואינו תופח) ואופים ב-190 מעלות, רבע שעה או עד להזהבה קלה.


קציצות
איך להכין קציצות כרישה, בשר ורימונים?



הנה מתכון לעשרים קציצות כרישה, בשר ורימונים המתאים לראש השנה ולימי חג:

המצרכים:
=======
4 כרישות, רק החלק הלבן

1/2 ק"ג בשר טחון

4 שיני שום

1/2 כוס שמיר

1/2 כוס פטרוזיליה

2 ביצים

1/3 כוס פירורי לחם

4 כפות שקדים טחונים

1 כף רכז רימונים

מלח

פלפל שחור גרוס

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
=========
1. חותכים את הכרישה לשלושה חלקים, מכסים במי מלח רותחים ומבשלים כ-25 דקות עד שהכרישות מתרככות.

2. טוחנים במעבד מזון טחינה קצרה את הכרישה על מנת שיהיה קצוצה היטב.

3. מוסיפים את הבשר, השום ועשבי התיבול למעבד המזון וטוחנים הכל יחד.

4. מוסיפים את שאר החומרים ומתבלים.

5. יוצרים קציצות ומטגנים אותן במחבת עם שמן בגובה 1/2 ס"מ במחבת רחבה כשלוש דקות מכל צד.

6. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל הקציצות גרגרי רימון ועלי פטרוזיליה.

בתיאבון!
איך להכין עוגת תפוחים מהירה?



הכנה של עוגת תפוחים במהירות, לכל הבשלנים המתביישים, לסטודנטים שיש להם רק טוסטר קטן, לרווקים שפעם אחת רוצים להתענג על ריח של עוגה ולכל מי שעובדת בערב חג ואין לה רגע מיותר:

החומרים:
========
6 תפוחים גדולים קלופים וחתוכים לפלחים דקים

כפית גדושה קינמון

2 כפות סוכר

מערבבים הכול יחד ושמים בתחתית תבנית משומנת

למעלה מפזרים 100 גרם צימוקים או שקדים שלמים על קליפתם


החומרים לבלילה:
===============
1 כוס סוכר

1 כוס קמח תופח

1/2 כוס שמן

3 ביצים


הוראות הכנה:
============
מערבבים הכול ושופכים על התפוחים.

אופים בתנור מחומם ל - 180 מעלות כ-40 דקות . אם אופים בטוסטר - לחלק ל-2 תבניות ועל חום בינוני נמוך.

כאשר העוגה מתקררת מפזרים למעלה אבקת סוכר.
איך להכין סלט סלק ורימונים?



הנה מתכון לסלט סלק ורימונים:


המצרכים:
========
4-5 סלקים

2 כפיות שמן זית

שליש כוס רימונים (או יותר, לפי הטעם)

חצי כוס אגוזי מלך

1 חבילת רוקט (או פחות, לפי הטעם)

מלח

פלפל שחור

רוטב וינגרט רימונים



מצרכים לרוטב ויניגרט רימונים:
=======================
2 כפות שמן זית

1 כף חומץ בלסמי

2 כפות יין לבן

2 כפות רכז רימונים

2 כפות מיץ לימון

2 שיני שום כתושות

1 כף סוכר

1 כפית חרדל דיז'ון

מלח ופלפל



אופן ההכנה:
===========
1. שוטפים ומייבשים היטב את הסלק ומורידים את העלים.

2. מורחים על הסלק את שמן הזית, מסדרים בתבנים ואופים בתנור בחום של 220 מעלות, בערך 45-50 דקות, עד שקיסם או מזלג ננעצים בקלות, אך לא לרכך יותר מדי.

3. להניח לסלק להתקרר ולאחר מכן להסיר ממנו את הקליפה ולחתוך לקוביות בגודל בינוני- קטן.

4. לערבב את היטב את כל חומרי הרוטב ולתקן טעמים.

5. להעביר את הסלק החתוך לקערה, להוסיף את האגוזים, הרימונים והרוקט, לשפוך מעליהם את הרוטב ולהגיש.

- ניתן להגיש את הסלט גם בתוספת קוביות גבינה כחולה, כשהארוחה היא חלבית.


בתיאבון!
איך להכין עוגת סברינה?


הנה מתכון מצוין לעוגת סברינה:

חומרים לבסיס:
============
6 ביצים

3/4 כוס סוכר

3 כפות קמח מצה

1 שקית אבקת אפיה


חומרים לרוטב:
============
1.5 בקבוק רום

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס מים חמים


חומרים לציפוי:
============
ריבת אדומה כלשהיא, עדיף תות

2 שמנת מתוקה

6 כפות סוכר

1 שקית סוכר וניל

מעט שוקולד מריר


אופן ההכנה:
==========
1. להקציף חלבון + סוכר לקצף חזק ובהדרגה בתנועות עטיפה להוסיף חלמונים וקמח מצה.

2. לאפות כ-20 דקות ב-180 מעלות.

3. להרתיח יחד את כל חומרי הרוטב ולשפוך על העוגה, כשהיא חמה.

4. לקרר את העוגה.

5. למרוח שכבה דקה של ריבה על העוגה.

6. להקציף שמנת מתוקה, סוכר וסוכר וניל ולצפות את העוגה.

7. לגרד מעט שוקולד מריר ולפזר למעלה, לקישוט.
באיזו שעה יש להדליק חנוכיה בחג החנוכה?



כמה דגשים חשובים למועד הדלקת החנוכיה:

1. מומלץ לחכות עד שכמה שיותר מבני הבית יהיו נוכחים בזמן הדלקת החנוכיה, כשהם ערים כמובן.

2. מומלץ להדליק את החנוכיה מיד עם שקיעת השמש, אך ניתן לעשות זאת גם בשעות מאוחרות יותר, במידה ונמצאים בבית אנשים ערים.

3. יש להקפיד שנרות החנוכיה ידלקו לפחות במשך חצי שעה לאחר השקיעה או בזמן החשכה ושבזמן זה הנרות ישמשו למתן אור בלבד ולא לשום דבר אחר.

4. בערב שבת (שישי אחרה"צ), יש להדליק את נרות החנוכיה כ-18 דקות לפני כניסת השבת, על מנת שאלו יספיקו לדלוק לפחות חצי שעה בחשכה.
איך להכין עוגיות פירות יבשים?


הנה מתכון להכנת עוגיות פירות יבשים:

מצרכים:
=======
שלוש ורבע כוסות קמח

אחד ורבע כוסות סוכר

אחד וחצי כפיות אבקת אפיה

3/4 כוס שקדים מולבנים טחונים

3/4 כוס שקדים מולבים שלמים

3/4 כוס אגוזי לוז שלמים

3/4 כוס פירות יבשים קצוצים גס

5 ביצים



אופן ההכנה:
===========
1. יש לערבב את כל החומרים לבצק נעים למגע.

2. לגלגל לגלילים עבים ולהניח בתבנית מרופדת ניר אפיה, במרחק מה בין הגלילים.

3. למרוח בחלבון ביצה ולאפות בחום של 175 מעלות כ-18 דקות.

4. להוציא מהתנור ולקרר.

5. לחתוך לפרוסות בעובי חצי ס"מ ולאפותבשנית בחום נמוך של 160 מעלות כ-20 דקות, עד שהעוגיות קשות ויבשות.


בתיאבון!
איך להכין עוגת גבינה טובה?


הנה מתכון לעוגת גבינה של דודו מפורום תפוז:

המצרכים:
=========
1 ק"ג גבינה לבנה 5%

1 גבינת נפוליאון

2 גביעים שמנת של פעם

6 ביצים מופרדות

2 כוסות סוכר

2 סוכר וניל

6 כפות אבקת קורנפלור


זה מתאים ל - 3 תבניות אינגליש קייק, או ל 2 תבניות 24, או לתבנית אחת 28 + 1 תבנית אינגליש קייק.

חמאה לשימון התבנית.


להפעיל את התנור על חום של 220 מעלות ולהכניס תבנית עם מים מהברז לשים בתחתית התנור ולהתחיל להכין את העוגה...


1. מקציפים כוס סוכר ו-6 חלבונים לקצף יציב

2. מערבבים את כל הגבינות, הקורנפלור, החלמונים והסוכר

3. בתנועות קיפול מוסיפים את קצף החלבונים ומוזגים בתבניות.

החום הוא 220 C לעשרים דקות (מכת חום),
אחרי 20 דקות להוריד ל 150 עוד חצי שעה

כשמוכן לכבות תנור ולהשאיר חצי שעה בתנור מכובה
קלה להכנה, קלילה ויצוגית..(הכנתי התבנית26 יצאה גבוהה)
איך להכין דג פורל בירקות בנוסח בלקני?



הנה מתכון לדג פורל בירקות בנוסח בלקני המתאים מאד גם לימי חג הפסח:


מצרכים:
=======
6 דגי פורל לבן או ורוד

6-8 כפות מיץ לימון

6 גזרים בגודל בינוני

6 תפוחי אדמה בינוניים

3 ראשי סלרי בינוניים

6 כפות שמן

כוס מיץ לימון

4.5 - 6 כוסות מים

מעט עלי סלרי קטנים (שלא נקצצו)

מלח

פלפל לבן


אופן ההכנה:
===========
1. לרחוץ היטב את הדגים.

2. לטפטף לימון על הדגים ובתוכם ולהמתין 10 דקות.

3. לתבל מבפנים ומבחוץ במלח ופלפל לבן.

4. לרחוץ היטב ולקלוף את הירקות, לפרוס אותם בעובי של 3/4 ס"מ.

5. לצקת את השמן לסיר שטוח ולהוסיף את פרוסות הסלרי והגזר, לכסות במים ולבשל עד שהירקות מתרככים.

6. להוסיף את פרוסות תפוחי האדמה ועליהם להניח את הדגים.

7. לתקן תיבול עם מלח, פלפל וסוכר.

8. לבשל על להבה נמוכה כ-15 דקות ולקראת גמר הבישול להוסיף את עלי הסלרי ומיץ הלימון.

בתיאבון!
איך להכין לביבות תפוחי אדמה לטבעונים?



הנה מתכון טבעוני ללביבות תפוחי אדמה:

המצרכים ואופן ההכנה:
==================
3-4 תפוחי אדמה מגוררים מבושלים. לאחר הבישול נותנים לתפוחי האדמה לעמוד מספר שעות כדי להגיר את כל הנוזלים ואז מוסיפים:

שליש כוס סולת

בצל מטוגן אחד

שום כתוש

מלח, פלפל


אופציה 2
========
לגרר כ-7 תפוחי אדמה על פומפיה גסה.

לפזר קצת מלח (כדי להגיר נוזלים) ולעסות עם הידיים.

את המים שנזלו לשמור בקערה מתחת.

לשפוך את המים, ואת העמילן שנאגר להחזיר לתפוחי האדמה.

להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם וכ-7 כפות קמח.

לערבב הכל.

לטגן או לאפות.

הערות:
=====
אפשר להוסיף בצל מטוגן או גזר או קישוא על פי הטעם.

בתיאבון!


איך להכין תפוחי אדמה וסלק במדורה?



הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה וסלק במדורה:

המצרכים:
=======
4 תפוחי אדמה בינוניים

2 סלקים בינוניים

1 שן שום קצוצה

גבעול אחד של זעתר (רק העלים)

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי


להגשה:
======
150 גרם לַבַּנֶה עיזים


אופן ההכנה:
========

1. מערבבים את כל המרכיבי ם (חוץ מהלבנה) בקערה, מתבלים במלח ופלפל ועוטפים בנייר כסף.

2. צולים במדורה כשעה-שעה וחצי, או עד שהסלקים ותפוחי האדמה מוכנים (ניתן לבדוק זאת ע"י דקירתם בשיפוד, אם הוא נכנס בקלות הם מוכנים).

3. פותחים את נייר הכסף ומגישים את הסלק ותפוחי האדמה לצד לבנה.

בתיאבון!
איך להכין עוגת סולת, תפוזים ודבלים טבעונית?



הנה מתכון לעוגת סולת, תפוזים ודבלים טבעונית לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 22 ס"מ:

המצרכים:
========
210 גרם (10-13 יחידות) דבלים (תאנים מיובשות) בשרניות

יבשים:
=====
60 גרם (6 כפות) קמח לבן

1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)

100 גרם (10 כפות שטוחות) סולת

40 גרם (3 כפות) סוכר

40 גרם (8 כפות שטוחות) קוקוס טחון

20 גרם שקדים מולבנים פרוסים


רטובים:
======
120 גרם רסק תפוחים

100 מ"ל (1/3 כוס + 1 כף) שמן קנולה

140 מ"ל (1/2 כוס + 1 כף) מיץ תפוזים (מיץ מ-2 תפוזים גדולים, אפשר להשתמש במים שהשרנו בהם את הדבלים).

100 גרם (3 כפות גדושות מאוד) קונפיטורת תפוזים איכותית (או קונפיטורת משמש/תפוחי עץ, אם אין).

לשימון: מעט שמן קנולה/תירס

לעיטור לפני האפייה: 1 כף קוקוס טחון

לסירופ סוכר:
==========
60 מ"ל מים (רבע כוס)

60 גרם סוכר (שליש כוס)

כמה טיפות מי זהר לפי הטעם (לא הכרחי)

אופן ההכנה:
==========
1. קוטמים את פטוטרות הדבלים, מניחים בקערית גדולה ומכסים במים רותחים, מניחים כך למשך 5-10 דקות. מסננים, מעבירים למעבד מזון וטוחנים דק יחד עם רסק התפוחים. ניתן לטחון גם בעזרת בלנדר מוט. מניחים בצד.

2. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 22 ס"מ במעט שמן קנולה/תירס.

3. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סולת, סוכר, קוקוס ופרוסות שקדים.

4. בקערה נפרדת מערבבים את רסק התפוחים והדבלים, ומוסיפים שמן קנולה, מיץ תפוזים וקונפיטורת תפוזים. טורפים עד לקבלת תערובת אחידה.

5. מעבירים את תוכן קערת המרכיבים היבשים לתוך קערת הנוזלים ומערבבים בעדינות, בעזרת כף או מרית, עד לאיחוד ולא מעבר לכך.

6. יוצקים את העיסה לתבנית המשומנת, מעטרים בקוקוס ומכניסים לתנור. אופים במשך 25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש או לח, אך לא רטוב.

7. בזמן שהעוגה נאפית מכינים סירופ סוכר: מבשלים סוכר ומים בסיר קטן על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מוסיפים מעט מאוד מי זהר, מערבבים בעזרת כף עץ, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 5 דקות. מסירים מן האש ומניחים בצד.

8. כשהעוגה יוצאת מן התנור יוצקים עליה את כל הסירופ. מצננים כשעה-שעתיים ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין סופגניות פרמזן מלוחות?



הנה מתכון של הלה אלפרט לסופגניות אשל ופרמזן, כפי שפורסם במוסף שישבת של "ישראל היום" בנובמבר 2013:

המצרכים:
=======
2 כוסות קמח תופח

1 כף סוכר

1/8 כפית מלח

2 גביעי אשל

2 ביצים

4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק מאוד

2 כפות גבינת פרמזן טחונה דק

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
===========
1 מנפים את הקמח לתוך קערה.

2. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.

3. מוסיפים את האשל, הביצים, הפטרוזיליה והפרמזן ומערבבים במיקסר.

4. מחממים את השמן, אבל נזהרים שלא יתחיל לעשן.

5. צרים את הסופגניות בעזרת שתי כפות: לוקחים כף מהבלילה, ובעזרת כף נוספת מחליקים לסיר.

6. מטגנים כשתי דקות עד שהסופגניות מקבלות צבע זהוב כהה והופכים בעזרת מזלג, כששני הצדדים זהובים מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים.

בתיאבון!
מה חשוב לדעת על טיסות לואו קוסט?



הנה הדברים החשובים שכדאי לדעת על טיסות לואו קוסט:

1. המחיר הוא מחיר בסיס ואינו כולל בתוכו תזונה, בחירת מקום ועלות העלאת מזוודה למטוס, על כל הדברים הללו יש להוסיף תשלום נוסף.

2. לא ניתן לבטל טיסות לואו קוסט. במידה ותבטלו לא תהיו זכאים לקבל את הכסף חזרה.

3. שעות הטיסה עלולות להיות לא נוחות (מאוחר בלילה או מוקדם מאוד בבוקר).

4. הטיסות הללו זולות אך ככל שמועד הטיסה מתקרב מחירן עולה על כן מוטב להזמין מוקדם ככל האפשר, אפילו חצי שנה מראש.

5. מחירי טיסות הלואו קוסט עולות בחגים ובקיץ וכדאי לקחת זאת בחשבון.

6. יש לוודא את מיקום הנחיתה, טיסות אלה לעתים נוחתות שלא בנמלי התעופה הראשיים.

7. לעתים הזזת התאריך תוזיל את המחיר, כך שאם הדבר אפשרי מבחינתכם כדאי לקחת זאת בחשבון.
איך להכין אוזני המן?
אפשר לקבל מתכון של עוגת פרג?
איך להכין עוגת שמנת קינמון טבעונית?
איך להיפטר מעש הבגד?
איזו ברכה יש לברך בהדלקת נרות חנוכה?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.