» «
לחמניות
איך אופים לחמניות מקמח מצה?


הנה מתכון ללחמניות מקמח מצה (12 יחידות):

המצרכים:
=========
2 כוסות קמח מצה

2 כוסות מים רותחים

5 ביצים

1/2 כוס שמן

מלח, פלפל שחור – לפי הטעם.

אופן ההכנה:
==========
1. צקו את השמן על קמח המצה וערבבי היטב.

2. הוסיפו מים רותחים, מלח ופלפל.

3. טרפו היטב את הביצים (צהוב ולבן יחד) במקצף קפיצי או מערבל והוסיפי לתערובת של קמח המצה.

3. צרו כדורים בידיים (רטובות מעט) והניחו במרווחים על תבנית אפיה משומנת, זרו עליהם מעט קמח מצה.

4. אפו בתנור בינוני עד חם כ- 15-25 דקות עד לקבלת צבע זהבהב.

הערה: אפשר לאפות לחמניות אלו יום לפני אכילתן,
הן פותרות את בעייתם של אלה הצריכים לקחת
אתם כריכים לעבודה.
תפוחים אפויים
איך להכין תפוחים אפויים?



הנה מתכון לתפוחים אפויים המתאים כקינוח לראש השנה,סוכות או לימי הסתיו והחורף:

המצרכים:
========
6 תפוחים רצוי מזן פינק ליידי

4-6 מקלות ציפורן

2-3 מקלות קינמון

2 פרוסות לימון

2 עלים של גרניום לימוני

פקעות ורדים (לא חובה)

12 תמרים

12 אגוזי פקאן

אפשרות: מעט דבש, טיפה יין אדום

אופן ההכנה:
==========
1. מוסיפים לתבנית עם מים רותחים ציפורן, קינמון, לימון, עלי גרניום, פקעות ורדים, דבש ויין.

2. חותכים את התפוחים לחצי (מהצד, לא מלמעלה) ומנקים את הגרעינים.

3. מכניסים אגוז לתוך תמר מגולען ומניחים במרכז התפוח.

4. מניחים את התפוחים בתבנית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות 45 דקות.

5. מדי פעם מרטיבים את התפוחים בנוזל.

6. מגישים על עלה גרניום טרי במרכז התפוח, אפשר להוסיף גלידת וניל או קצפת.

בתיאבון!
סלק
איך להכין סלט סלק ורימונים?



הנה מתכון לסלט סלק ורימונים:


המצרכים:
========
4-5 סלקים

2 כפיות שמן זית

שליש כוס רימונים (או יותר, לפי הטעם)

חצי כוס אגוזי מלך

1 חבילת רוקט (או פחות, לפי הטעם)

מלח

פלפל שחור

רוטב וינגרט רימונים



מצרכים לרוטב ויניגרט רימונים:
=======================
2 כפות שמן זית

1 כף חומץ בלסמי

2 כפות יין לבן

2 כפות רכז רימונים

2 כפות מיץ לימון

2 שיני שום כתושות

1 כף סוכר

1 כפית חרדל דיז'ון

מלח ופלפל



אופן ההכנה:
===========
1. שוטפים ומייבשים היטב את הסלק ומורידים את העלים.

2. מורחים על הסלק את שמן הזית, מסדרים בתבנים ואופים בתנור בחום של 220 מעלות, בערך 45-50 דקות, עד שקיסם או מזלג ננעצים בקלות, אך לא לרכך יותר מדי.

3. להניח לסלק להתקרר ולאחר מכן להסיר ממנו את הקליפה ולחתוך לקוביות בגודל בינוני- קטן.

4. לערבב את היטב את כל חומרי הרוטב ולתקן טעמים.

5. להעביר את הסלק החתוך לקערה, להוסיף את האגוזים, הרימונים והרוקט, לשפוך מעליהם את הרוטב ולהגיש.

- ניתן להגיש את הסלט גם בתוספת קוביות גבינה כחולה, כשהארוחה היא חלבית.


בתיאבון!
לחמניות
איך להכין לחמניות כשרות לפסח?


הנה מתכון ללחמניות כשרות לפסח. הלחמניות קלות להכנה ומדהימות עם מילוי מתוק או מלוח. אני מכינה אותן שנה אחרי שנה והן נחטפות....

המצרכים:
========
קמח מצה, מים, שמן, ביצים, מלח, פלפל שחור.

אופן ההכנה:
=========
1. בסיר רחב שמים 2 כוסות מים (400 מ"ל) + 10 כפות שמן + 2 כפיות מחוקות מלח + חצי כפית מחוקה פלפל שחור –מערבבים ומרתיחים.

2. כשרותח, מכבים אש מיד, מוסיפים 200 גרם קמח מצה (2 כוסות), מערבבים היטב ומניחים להצטנן כמה דקות.

3. מוסיפים פנימה 6 ביצים, אחת אחת ומערבבים במהירות עד שכל ביצה נבלעת בתערובת.
בוחשים היטב בכף עץ.

4. בעזרת 2 כפות מרימים מהעיסה גוש בגודל קלמנטינה (40 גרם) ויוצרים כדורים. מניחים אותם במרווחים קטנים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
ניתן ללטפן ביד משומנת לשפר את מראן שיהיו חלקות יותר.

שומשום (כשר לפסח) – ניתן לפזר מעל

לאפות 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

מתקבלות כ- 19 לחמניות.

מקור המתכון: אודטה

תיהנו!

חגים

כתמים
איך להגיב כשילד מכתים את הבגד בארוחה חגיגית?


קורה לעתים קרובות שהילד מכתים את הבגד הכי יפה שלו בארוחה חגיגית, כדאי להתייחס לדבר בסלחנות ובכל מקרה להיערך לכך בצורה זו:

1. להסביר לילד שלכבוד האירוע אתם מלבישים לי בגדים יפים במיוחד ואתם מבקשים שישמור עליהם.

2. לשבת ליד הילד בזמן האוכל, לשים לב שהוא קרוב לשולחן במידה מספקת ואוכל בעזרת סכין ומזלג או כפית (ולא בידיים למשל).

3. להביא חולצה נוספת ולהציע לילד (במיוחד כזה שאתם צופים שתהיו אתו בעיה) להחליף חולצה בזמן האוכל ולאחר מכן ללבוש שוב את החולצה היפה.

4. לא להגזים בהשקעה בבגדים חגיגיים, סופם ידוע מראש...

5. להצטייד בחליפת בגדים יפים נוספת, למקרה שהראשונה תתלכלך.

6. בכל מקרה חשוב לא לכעוס על הילד ולהביכו מול כל הנוכחים, זה הלא קורה גם למבוגרים שבינינו.
גיישה
איך מתאפרים בתחפושת גיישה?


כך מתאפרים כשמתחפשים לגיישה:

קודם כל צריך שיהיו לנו הפריטים הבאים:

1. צבע פנים לבן אטום, אפשר לרכוש אותו בכל חנות תחפושות או חנות איפור

2. ספוגית למריחה

3. איילינר שחור

4. עיפרון שחור

5. אודם אדום

6. עיפרון אדום

לגבי הציור, אפשר לצייר כיד הדמיון אבל ממש לא חייב, הנה דוגמה:

1. נאטום את הפנים לגמרי בעזרת הספוגית והצבע הלבן. הפנים צריכות להיות אטומות לחלוטין. יש לצבוע עם הצבע הלבן והספוגית גם את הריסים, הגבות והשפתיים ואפילו את איזור הנחיריים ופנים האף. חשוב לשים לב לא לגעת בשיער הראש. לחכות 10 דקות שהפנים יתייבשו.

2. עם העיפרון השחור צובעים את הגבות.

3. ניקח את האיילינר ונתחום את העיניים בקו הריסים העליון והתחתון. נעבור עם האיילינר גם על הגבות.

4. עם התוחם נצייר לב באמצע השפתיים ובשפה התחתונה יש להרחיב מעט את צורת הלב- כמו בתמונה ולצבוע בפנים עם העפרון האדום.

6. אפשר לעבור עם אודם ומברשת בתוך צורת הלב למראה שפתיים אדומות יותר.

עכשיו נותר רק להשלים את המראה עם אקססוריז מתאימים והרי לכן תחפושת של גיישה מושלמת.

בהצלחה!
גפילטע פיש
איך מכינים גפילטע פיש?



הנה מתכון להכנת גפילטע פיש:

המצרכים:
========
1 ק"ג בשר קרפיונים טחונים

1 בצל בינוני מטוגן

1 בצל

2 ביצים קשות

3 כפות גדושות קמח מצה

מלח ופלפל

1 דג קרפיון שלם

4 גזרים

2 בצלים



אופן ההכנה:
===========

1. להניח את בשר הקרפיונים בקערה.

2. לגרר את הביצים ולהוסיף לדגים.

3. לקצוץ את הבצל הטרי ולהוסיף אותו ואת הבצל המטוגן לתערובת.

4. להוסיף קמח מצה, מלח ופלפל וליצור קציצות.

5. לחתוך לפרוסות את הקרפיון השלם ולמלא בו מהקציצות, אך לא את כולן.

6. להניח את הקציצות ואת הפרוסות הממולאות בסיר שטוח ורחב עם מים רותחים ולבשל כחצי שעה.

7. לקלף את הגזר. לפרוס אותו ואת הבצל הנותר ולפזר מעל הקציצות.

8. לבשל את שהגזר מתרכך ולהגיש קר או בטמפרטורת החדר.

בתיאבון!
עוגת קוקוס
איך להכין עוגת קוקוס לפסח?


הנה מתכון לעוגת קוקוס מצויינת לפסח, שנתנה ליהי לפיד בפסח 2012:


המצרכים לבסיס העוגה:
===================
5 ביצים - להפריד חלמונים מחלבונים

1/2 כוס סוכר להקצפת החלבונים

150 גרם קוקוס



המצרכים לציפוי הביניים:
===================
200 גרם שוקולד מריר

1 כף חמאה (או מרגרינה)

5 חלמונים

1 שמנת מתוקה



המצרכים לציפוי:
==============
1 שמנת מתוקה

1 כף סוכר

לפיזור: אגוזי מלך טריים קצוצים



אופן ההכנה:
===========
1. מפרידים 5 ביצים, מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר.

2. כשהקצף יציב מקפלים לתוכו 150 גרם קוקוס.

3. אופים בתנור בתבנית 28 קפיצית ומשומנת, עד שזה מזהיב (לא היבהל שקצת צונח).



הכנת הקרם לציפוי הביניים:
=====================
4. בינתיים ממיסים 200 גר' שוקולד מריר עם כף חמאה (או מרגרינה) - אפשר במיקרו בזהירות או בסיר בתוך סיר.

5. נותנים לעיסת השוקולד להתקרר קצת ומערבבים פנימה את החלמונים.

6. מקציפים חבילת שמנת מתוקה ומערבבים לתוכה את השוקולד המועשר.

7. שופכים את הבלילה על משטח הקוקוס האפוי שהזהיב ומניחים במקרר. מחכים עד שיתקשה, כשעה.



הכנת הציפוי:
============
8. מקציפים עוד חבילת שמנת עם כף סוכר.

9. שופכים בעדינות על שכבת השוקולד ומפזרים למעלה אגוזי מלך קצוצים.

10. משאירים במקרר לכמה שיותר שעות.

בתיאבון!


עוגת תפוזים
איך להכין עוגת סולת, תפוזים ודבלים טבעונית?



הנה מתכון לעוגת סולת, תפוזים ודבלים טבעונית לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 22 ס"מ:

המצרכים:
========
210 גרם (10-13 יחידות) דבלים (תאנים מיובשות) בשרניות

יבשים:
=====
60 גרם (6 כפות) קמח לבן

1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)

100 גרם (10 כפות שטוחות) סולת

40 גרם (3 כפות) סוכר

40 גרם (8 כפות שטוחות) קוקוס טחון

20 גרם שקדים מולבנים פרוסים


רטובים:
======
120 גרם רסק תפוחים

100 מ"ל (1/3 כוס + 1 כף) שמן קנולה

140 מ"ל (1/2 כוס + 1 כף) מיץ תפוזים (מיץ מ-2 תפוזים גדולים, אפשר להשתמש במים שהשרנו בהם את הדבלים).

100 גרם (3 כפות גדושות מאוד) קונפיטורת תפוזים איכותית (או קונפיטורת משמש/תפוחי עץ, אם אין).

לשימון: מעט שמן קנולה/תירס

לעיטור לפני האפייה: 1 כף קוקוס טחון

לסירופ סוכר:
==========
60 מ"ל מים (רבע כוס)

60 גרם סוכר (שליש כוס)

כמה טיפות מי זהר לפי הטעם (לא הכרחי)

אופן ההכנה:
==========
1. קוטמים את פטוטרות הדבלים, מניחים בקערית גדולה ומכסים במים רותחים, מניחים כך למשך 5-10 דקות. מסננים, מעבירים למעבד מזון וטוחנים דק יחד עם רסק התפוחים. ניתן לטחון גם בעזרת בלנדר מוט. מניחים בצד.

2. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 22 ס"מ במעט שמן קנולה/תירס.

3. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סולת, סוכר, קוקוס ופרוסות שקדים.

4. בקערה נפרדת מערבבים את רסק התפוחים והדבלים, ומוסיפים שמן קנולה, מיץ תפוזים וקונפיטורת תפוזים. טורפים עד לקבלת תערובת אחידה.

5. מעבירים את תוכן קערת המרכיבים היבשים לתוך קערת הנוזלים ומערבבים בעדינות, בעזרת כף או מרית, עד לאיחוד ולא מעבר לכך.

6. יוצקים את העיסה לתבנית המשומנת, מעטרים בקוקוס ומכניסים לתנור. אופים במשך 25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש או לח, אך לא רטוב.

7. בזמן שהעוגה נאפית מכינים סירופ סוכר: מבשלים סוכר ומים בסיר קטן על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מוסיפים מעט מאוד מי זהר, מערבבים בעזרת כף עץ, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 5 דקות. מסירים מן האש ומניחים בצד.

8. כשהעוגה יוצאת מן התנור יוצקים עליה את כל הסירופ. מצננים כשעה-שעתיים ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין סופלה גבינה?



הנה מתכון להכנת סופלה גבינה של עמית דונסקוי, כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים:
========
3 ביצים מופרדות

1 כוס (200 גרם) סוכר דק

250 גרם גבינת טוב טעם

250 גרם גבינת שמנת

1/2 כוס שמנת מתוקה (125 מ"ל)

1/4 כוס קורנפלור (35 גרם)

1 כפית תמצית וניל

לשימון כלים: 25 גרם חמאה ושתי כפות סוכר

לקישוט: 3 כפות אבקת סוכר


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. שמים חלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף תוך הוספת 1/2 מכמות הסוכר בהדרגה, עד לקבלת קצף יציב.

3. בקערה גדולה שמים חלמונים, יתרת הסוכר ואת כל שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת מקרם אחיד וחלק.

4. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינות.

5. משמנים את כלי האפייה (רצוי כוסות יפות חסינות חום), מפזרים בהן סוכר ויוצקים פנימה את תערובת הסופלה. יש למלא רק עד מחצית הגובה בכל כוס.

6. אופים רבע שעה, מורידים את החום ל-160 מעלות ואופים עוד 10 דקות.

7. מוציאים מהתנור, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.

בתיאבון!

איך להכין עוגת "דבש" טבעונית?



עוגת דבש טבעונית, היא למעשה עוגת דבש ללא דבש וכך מכינים אותה:

המצרכים:
=======
1 כוס רסק תפוחים טבעי לא ממותק, או רסק תפוחים ואגסים

1/3 כוס שמן

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס מייפל

1/4 כוס סילאן

1.5 כוסות קמח

1/2 כפית סודה לשתייה

1 כפית מחוקה אבקת אפיה

קורט קינמון

קורט ג'ינג'ר טחון

קורט מוסקט

קורט ציפורן

קורט פלפל אנגלי

חופן שבבי שקדים


אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים את כל החומרים לקערת מיקסר ומערבבים עם וו גיטרה עד לקבלת עיסה חלקה

2. מעבירים את העיסה לתבנית משומנת

3. מפזרים את שבבי השקדים על העיסה

4. אופים בחום בינוני נמוך (170 מעלות) כשעה, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי

בתיאבון!
האם יש מתכון לאוזני המן ללא סוכר?


הנה מתכון לאוזני המן ללא סוכר במלית אגוזים של שף קונדיטור הנס ברטלה, כפי שהתפרסם בגיליון "שף" של לאשה במרץ 2009:

מצרכים לבצק:
============
3.5 כוסות (500 גרם) קמח, רצוי שטיבל, לא חובה

1/2 חבילת שימרית או 1/2 קוביה של שמרים טריים

40 גרם "כמו סוכר" (תחליף סוכר המכיל מלטיטול ואסולפם)

2 חלמונים מספר 2

7 כפות חלב (100 גרם)

250 גרם חמאה או מחמאה חתוכה לקוביות

1/4 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל


אופן הכנת הבצק:
===============
1. מערבבים את השמרית עם הקמח. בשימוש עם שמרים טריים ממיסים את הקובייה בחלב.

2. מערבבים את כל החומרים ולשים עם וו לישה בצורת גיטרה במשך 5 דקות עוטפים בניילון ומקררים שעתיים.


מצרכים להכנת מלית אגוזים:
===================

350 גרם אגוזי מלך טחונים דק

160 גרם "כמו סוכר" (תחליף סוכר)

100 גרם מים רותחים (כ-7 כפות)

1/2 כפית אבקת קינמון

1/4 לימון מגורד

1/4 תפוז מגורד


אופן הכנת המלית:
=============
מערבבים את כל החומרים היטב ומקררים שעה.


הכנת אוזני ההמן:
=============
1. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ (לא עבה), קורצים עם קורץ עגול בקוטר בין 8-10 ס"מ עיגולים.

2. מורחים את הקצוות של הבצק עם ביצה טרופה, מניחים את המלית בעזרת כפית באמצע עיגול הבצק (לא כמות גדולה מדי אחרת הבצק לא ייסגר), ומהדקים את קצוות הבצק כלפי מעלה בצורת משולש (אוזן). מורחים בביצה טרופה ומניחים לתפיחה על מגש מרופד עם נייר אפייה במשך שעה.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות, מורחים היטב את משולשי הבצק ואופים במשך 15 דקות. מצננים.


חג שמח ובתיאבון!
איך להכין סוכריות לבנה?



הנה מתכון לסוכריות לבנה של לימור לניאדו תירוש, כפי שהתפרסם בעיתון הארץ במאי 2014:

המצרכים ל-12 יחידות:
==================
12 כדורי לבנה

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית גרגירי כוסברה טחונים

1/2 כפית מלח אטלנטי

6 דפי פילו

1/4 כוס שמן זית


אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה קטנה שומשום, פלפל שחור גרוס, גרגרי כוסברה טחונים ומלח.

2. מגלגלים את כדורי הלבנה בתערובת ומניחים בצד.

3. נוטלים מלבן של בצק פילו ומורחים בשמן זית. חותכים אותו ל-4 ריבועים שחורים אחד על השני (כשהצד המרוח בשמן כלפי מעלה) ומניחים במרכז העלה כדור גבינה. מרימים את השוליים, סוגרים כמו סוכרייה וקושרים בחוט עמיד לחום.

4. מברישים את שולי הבצק בעוד מעט שמן זית ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הלבנה ומניחים אותם ברווחים בתבנית.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 25-30 דקות. מוציאים את הסוכריות מהתבנית רק אחרי שהתקררו מעט, כדי שלא יקרעו. מגישים חם.

בתיאבון!
איך להכין חלה מתוקה או לחמניות קלועות?


הנה מתכון לחלה מתוקה או לחמניות קלועות של סטפן לייק:

המצרכים לשתי חלות או עשר לחמניות:
=============================
1 ק"ג קמח

1 קובייה או שקית שמרית (50 גרם)

1 שקית משפר אפייה

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1/2 כוס שמן קנולה (100 מ"ל)

2 ביצים (גודל M)

כ-1.5 כוסות מים פושרים (375 מ"ל)

1 כפית מלח

למריחה: ביצה טרופה

לקישוט: שומשום או פרג

אופן ההכנה:
==========
1 מכניסים את כל החומרים לקערה, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.

2. משהים למנוחה בכלי מכוסה כ-20 דקות.

3. צרים 6 רצועות ומכל 3 רצועות קולעים חלה אחת (לא חזק מדי).

4. מניחים לתפיחה על מגש מרופד בנייר אפייה עד להכפלת הנפח.

5. אופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהחלות זהובות ומניחים על רשת צינון.

6. להכנת לחמניות קלועות - בכדי ליצור מאותו הבצק לחמניות קלועות מתוקות, לאחר שלב 2, חותכים את הבצק לגושים של 100 גרם, מייצרים רצועה ארוכה וקולעים לחמניות.
איך להכין סופגניות אפויות?


הנה מתכון של חלי ממן לסופגניות אפויות:

המצרכים ל-36 סופגניות מיני:
====================
3 כוסות קמח

3/4 כוס מים פושרים

25 גרם (חצי שקית) שמרית אן כף שמרים יבשים

3 כפות סוכר

1 שקית סוכר וניל

2 ביצים קטנות

2 כםות שמן קנולה

1 כף קוניאק

1/4 כפית מלח

תרסיס שמן קנולה לשימון התבנית

ריבת תות ללא סוכר או כל ריבה אחרת לפי הטעם

אופן ההכנה:
=========
1. שמים בקערת המערבל את הקמח, השמרים והסוכר, מערבבים קלות ומוסיפים את שאר המרכיבים לעט המלח. לשים כ-10 דקות, ולקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח.

2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת בתרסיס שמן, מכסים ומתפיחים עד הכפלת הנפח. לאחר שהבצק תפח, לשים אותו להוצאת אוויר ומחלקים את הבצק ל-36 כדורים שווים בגודלם.

3. מרססים בתרסיס שמן תבנית אפייה או תבנית שקעים ומסדרים את הכדורים במרווחים של בערך4-5 ס"מ זה מזה. מכסים ומתפיחים שוב כ-20 עד 30 דקות.

4. מחממים תנור אפייה מראש ל-180 מעלות ואופים את הסופגניות כ-10 דקות עד לקבלת גוון זהוב. ממלאים את הסופגניות בריבה בעזרת מזר ומפזרים מעליהן אבקת סוכר לפני ההגשה.
איך להכין עוגת קוקוס לפסח?


הנה מתכון לעוגת קוקוס לפסח (פרווה):

החומרים:
========
6 ביצים

¼1 כוס סוכר

½ כוס קמח מצה מסונן

100 גרם קוקוס

½ שקית אבקת אפיה (כשר לפסח)

2 כפות ברנדי (כשר לפסח)

100 גרם שוקולד מריר (פרווה)

אופן ההכנה:
===========
1.להקציף 6 חלבונים (לבנים) עם ¼1 כוס סוכר.

2. להוסיף 6 חלמונים (צהובים) ולערבב בעדינות.

3. לגרד את השוקולד בפומפיה גסה, להוסיף לקצף החלבונים ולערבב.

4. להוסיף ולערבב בעדינות: ½ כוס קמח מצה מסונן, 100 גרם קוקוס טחון, ½ שקית אבקת אפיה לפסח ו – 2 כפות ברנדי.

5. לשפוך לתבנית משומנת מספר 28, ולאפות בחום 180 מעלות כ – 45 דקות, עד שיזהיב, לבדוק בקיסם.

בתיאבון!
איך להכין עוגת בראוניס כשר לפסח?


הנה מתכון להכנת עוגת בראוניס כשרה לפסח:


המצרכים:
========
100 גרם חמאה מומסת

5 ביצים

200 גרם שוקולד מריר מומס

1 כוס סוכר

1 כוס קמח מצה

1 כפית נס קפה

1 כפית אבקת אפייה


אופן ההכנה:
===========
1. לערבב את כל החומרים היבשים יחד.

2. להוסיף ליבשים את החמאה המומסת ולאחר ערבוב קל גם את השוקולד המומס.

3. להוסיף את הביצים אחת אחת ולערבב היטב.

4. לאפות בחום בינוני בערך 30 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

5. לחתוך את העוגה לריבועים מיד כשהיא יוצאת מהתנור.

בתיאבון!


איך להכין חרוסת?



הנה מתכון לחרוסת:

המצרכים:
=======
1 כוס שקדים תערובת אגוזים קלויים (אגוזי פקאן, אגוזי מלך ושקדים)

1/2 אגס קלוף וחתוך לחתיכות

1 תפוח קלוף וחתוך לחתיכות

4 תמרי מגוהול מגולענים

3 דבלים

3 כפות ממרח תמרים

2 כפות מייפל טבעי או סילאן טבעי

2 כפות ממרח אגוזי לוז או שקדים טבעי


אופן ההכנה:
=========
- טוחנים את האגוזים והשקדים במעבד מזון או בלנדר.

- מוסיפים את התפוח והאגס וטוחנים.

- מוסיפים דבלים ותמרים וממשיכים לטחון.

- מוסיפים את כל שאר החומרים וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
איך להכין עוגת גבינה חמה ברוטב טופי?



הנה מתכון לעוגת גבינה חמה ברוטב טופי של עמית דונסקוי, כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים:
========
לשימון התבנית: 25 גרם חמאה רכה

750 גרם גבינת שמנת

500 גרם גבינה לבנה 5%

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1.5 כוסות (300 גרם) סוכר

6 ביצים

4 כפות (40 גרם קמח)

1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

לרוטב טופי:
=========
1 כוס (200 גרם) סוכר

3/4 כוס שמנת מתוקה


אופן ההכנה:
==========
1. משמנים היטב את תבנית האפייה עם החמאה הרכה. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית או סיר עם מים.

2. שמים בקערה גדולה את שני סוגי הגבינה והשמנת ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הקמח והפודינג ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה ומבריקה.

3. יוצקים לתבנית ואופים כשעה ורבע, עד שהעוגה מתייצבת. מכבים את התנור ומשאירים בו את העוגה למשך כשעה, כך שתהיה חמימה.

4. הכנת רוטב הטופי: שמים את הסוכר בסיר כבד קטן, מניחים על להבה בינונית ומחממים תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרמל בהיר. תוך כדי ערבוב, מכבים את הלהבה ויוצקים בזהירות את השמנת. ממשיכים לערבב עוד 3-4 דקות, עד לקבלת רוטב טופי סמיך. מצננים כמה דקות.

5. יוצקים את הרוטב על העוגה החמימה ומגישים.

יש לשמור את הרוטב והעוגה בנפרד עד שבוע לפני במקרר ולחמם במיקרוגל לפני ההגשה.
איך להכין לביבות תפוחי אדמה עם גזר ובצל?



הנה מתכון של לביבות תפוחי אדמה עם גזר ובצל של איילת הירשמן כפי שפורסם בגיליון "לאשה" בדצמבר 2008:

המצרכים:
=========
11/4 ק"ג תפוחי אדמה (6-8 בינוניים) יפים, קלופים

2 ביצים

1 בצל לבן, קלוף

2 גזרים קלופים

3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק

1.5-2 כפות קמח תופח

מעט פלפל שחור

שמן, לטיגון

אפשרות להגשה: שמנת חמוצה, אפשר מתובלת בבצל ירוק

אופן ההכנה:
===========
1. מגרדים את תפוחי האדמה בפומפייה גסה לתוך קערה. מגרדים באותה דרך גם את הבצל והגזר. סוחטים את העיסה בידיים היטב, מעל הכיור ואז מניחים במסננת רבע שעה ונותנים לה להגיר שאריות מים. שוטפים את העיסה במים קרים מתחת לברז וסוחטים שוב. מניחים עוד כמה דקות במסננת. מעבירים לקערה, מוסיפים את בבצל הירוק, הקמח, הביצים, מלח ופלפל ומערבבים.

2. הטיגון: מחממים את השמן במחבת, לטיגון חצי עמוק (פירוש הדבר הוא שכאשר תניחו את העיסה במחבת, גובה השמן צריך להגיע למחצית מגובהה). מניחים כפות מהעיסה במחבת, מועכים קלות בלבד במרית הטיגון, ומטגנים, עד הזהבה. ממשיכים לטגן כך לביבות בשמן, ומקפידים כל הזמן להוציא חלקיקים שרופים מהשמן, ואם הוא מתלכלך מדי מחליפים אותו בשמן חדש וממשיכים לטגן.

3. ההגשה: סופגים את עודפי השמן מהלביבות בנייר סופג. מגישים מיד, חם עם שמנת חומצה מתובלת בבצל ירוק.
איך להכין את המטבח לקראת פסח?



כך מכינים את המטבח לקראת פסח:

1. מספר שבועות לפני החג מרכזים את כל המזון החמץ מהמזווה, מהמקרר ומהמקפיא.

2. מבשלים את כל מה שניתן ואם יש צורך מקפיאים.

3. רושמים על הקופסאות המיועדות להקפאה את תכולתן והתאריך שלהן ואוכלים לפני החג.

4. שבוע לפני החג עושים סדר בכלים, את כל מה ששבור, סדוק או שאין בו שימוש תורמים או זורקים.

5. מרוקנים את הארונות מכלים, בכל פעם ארון אחד, לפי הסדר, שוטפים היטב את הכלים, מקרצפים את הארון, מייבשים היטב ומחזירים את הכלים בצורה מסודרת.

6. מפנים את המזווה או את הארונות ממזון, מנקים היטב ומחזירים את אריזות האוכל למקום לאחר שבודקים שהם בתוקף.

7. מפנים את השיש לחלוטין ובחומרי ניקוי ייעודיים מנקים היטב את השיש, הכיריים על כל חלקיהם, הקרמיקה והכיור.

8. עורכים נקיון יסודי למקרר, ראו טיפים בתגית "מקרר, "נקיון".

9. לסיום מנקים בחומר ייעודי את דלתות ארונות המטבח ושוטפים את רצפת המטבח.
איך להכין מצה בריי עם עשבי תיבול?
איך לאפר שפתיים נכון?
איך להכין סופגניות פרמזן מלוחות?
איך שוזרים פרחים?
איך להכין עוגת קוקוס עסיסית כשרה לפסח?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.