» «
בלינצ'ס
איך להכין גלילי מצות ממולאים (בלינצ'ס) ?


הנה מתכון לגלילי מצות ממלואים:

המצרכים:
=======
4 מצות

שמן לטיגון

למילוי:
=====
2 ביצים

½ ק"ג גבינה לבנה רכה

מלח, פלפל שחור לפי הטעם

1 כף פטרוסלינון קצוץ

לציפוי:
=====
2 ביצים טרופות (בצלחת עמוקה)


אופן ההכנה:
=========
1. הרטיבו את המצות בזרם מים מהברז, עטפו במגבת והשהו עד שתתרככנה ותהיינה גמישות.

2. לערבב את חומרי המילוי.

3. לחלק כל מצה ל-2 ולמלא.

4. להכניס לצלחת הציפוי את הגלילה המוכנה.

5. לטגן בשמן חם עד שיזהיבו מכל הצדדים.

הערה: אפשר להכין גלילי מצות עם סוגים אחרים של מילוי כגון: מחית תפו"א, כבד קצוץ, שאריות בשר טחונות, ירקות מבושלים, ועוד.
בוסתנים
היכן לטייל ולקטוף בבוסתנים עתיקים בצפון?



בחודשים יוני-אוגוסט אפשר לנסוע עם הילדים ליערות עם בוסתנים שבהם עצי פרי עמוסי פירות כמו תאנים, חרובים, שקדים וענבים, כגון:

יער ביריה - ליד כביש צפת-ראש פינה (בעין יבנית ועין נבוריה - זיתים, תאנים וגם פיסטוק בעין גבר - בחודש ספטמבר)

יער עופר - ליד מושב עופר (חרובים, זיתים ותאנים)

יער לביא - ליד צומת גולני (זיתים)

פארק אדמית - ליד קיבוץ אדמית (חרובים, זיתים סברס וענבים)

נחל עמוד - בבוסתן המשוחזר (תאנים, שסק, גפנים, לימון, שקדים, רימונים, תפוזים וזיתים)



פרטים נוספים על בוסתני הפרי (שרידים לכפרים ערביים מלפני 1948) תוכלו לקבל מהקק"ל בשיחת חינם ל"קו ליער" 1-800-350-550
אוזני המן
איך להכין אוזני המן טבעוניות?


הנה מתכון לאוזני המן טבעוניות:

המצרכים לבצק:
==========
1/2 כוס קמח

2 כפות טחינה גולמית מלאה

2 כפות שמן קוקוס נוזלי

2 כפות רסק תפוחים ללא סוכר וללא תוספים

2 כפות מייפל אורגני

1/4 כפית שטוחה סודה לשתייה

כפית חומץ

מצרכים למלית:
=========
4 תמרים מזן מג'הול עסיסיים מאוד

כ-10 שקדים

מעט קינמון


אופן ההכנה:
========

1. טוחנים יחד את כל החומרים של המלית ומניחים בצד.

2. מערבבים את כל החומרים לבצק.

3. קורצים כדור יםבגודל פינג-פונג, משטחים על כף היד. מניחים במרכזם מעט מתערובת המלית, מקפלים ל"אוזן" ומניחים בתבנית על נייר אפייה.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות רבע שעה.

בתיאבון!

שפתיים
איך לאפר שפתיים נכון?



כולן רוצות שפתיים אדומות ומפתות, אך לא לכל אחת זה מתאים. שפתון אדום יבליט בדרך כלל שיניים צהובות והוא אינו מתאים לבעלות שפתיים דקות, או לחלופין, שפתיים עבות מדי. אך אם בכל זאת החלטתן ללכת על המראה הנשי המנצח שלעולם אינו מתחלף, הנה כמה טיפים איך לעשות את זה כמו שצריך, ללכת לפי השלבים וההצלחה מובטחת:

1. מרחי ווזלין בכדי לרכך את השפתיים - לאחר דקה ספגי עם טישו בכדי לספוג עודפי שומן.

2. עברי עם מייק אפ או קונסילר על השפתיים בכדי לאחד את גוון השפתיים עם גוון עור הפנים ולהעלים את קווי המתאר של השפתיים.

3. פדרי את השפתיים.

4. תחמי את השפתיים בעפרון מחודד אדום. זו ההזדמנות לעשות את השפתיים סימטריות יותר, להגדלת השפתיים תחמי בקו הפנימי ולהקטנת השפתיים בקו החיצוני.

5. המשיכי לצבוע את השפתיים פנימה עד שתמלאי את כולן בעפרון, שלב זה ישמור לנו על הצבע עמיד לאורך זמן.

6. צבעית השפתיים בשפתון - לדיוק טוב יותר ניתן להשתמש במברשת שפתיים (אפשר למצוא בכל חנות), זהו השלב הקריטי ביותר. שימי לב לא לצאת מקווי המתאר ששרטטת עם העיפרון. לאחר דקה ספגי עם טישו שאריות שומן.

7. שלב זה אינו הכרח - מרחי גלוס שקוף למראה מבריק, הגלוס יגרום לשפתיים להראות חושניות ועסיסיות אך יגרום לירידה בעמידות השפתון.

בהצלחה...

חגים

עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד לפסח?


הנה מתכון לעוגת שוקולד עשירה לפסח של רשת רולדין:


המצרכים (עבור תבנית אחת של אינגליש קייק באורך 27-28 ס"מ):
================================================
100 גרם חמאה קרה או רכה

100 גרם שוקולד מריר 70-60% מוצקי קקאו שבור לקוביות

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

3 ביצים (150 גרם) גודל S-M

2 כפות (30 מ"ל) ברנדי או מיץ תפוזים

3-4 כפות שטוחות (20 גרם) שקדים מולבנים טחונים/אבקת שקדים

2 כפות שטוחות (20 גרם) קורנפלור

2 כפות שטוחות (13 גרם) קקאו איכותי

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

70 גרם (2 חופנים) שוקולד-צ'יפס מריר


אופן ההכנה:
==========
1. להכין באן מארי (סיר כפול/קערה מתכתית מעל סיר קטן שבו מים רותחים, מבלי שהמים יגעו בתחתית הקערית, על אש קטנה) - בקערה העליונה מניחים חמאה, קוביות שוקולד וסוכר. מערבבים עד לשהכל נמס ומקבלים קרם חלק, ללא גושים. מסירים מן האש, מעבירים לקערת פלסטיק בינונית-גדולה ומצננים כ-10 דקות.

2. מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים תבנית. אם אין זו תבנית חד פעמית, משמנים אותה במעט חמאה רכה/מומסת.

3. מוסיפים ביצים לקערה וטורפים בעזרת מטרף ידני עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מוסיפים ברנדי או מיץ תפוזים וטורפים מעט.

5. בקערה נפרדת (קטנה-בינונית) מערבבים שקדים טחונים, קורנפלור, קקאו, אבקת אפייה ושוקו-צ'יפס.

6. לקפל בעדינות את החומרים יבשים לתוך תערובת השוקולד, מערבבים (בעזרת מרית) עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ויוצקים לתבנית האפייה ומיישרים בעזרת מרית.

7. אופים במשך 35 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כשעליו פירורים או יבש.


- העוגה ניתנת להקפאה. יש להפשירה שש שעות לפני ההגשה.

בתיאבון!
לחמניות
איך מכינים לחמניות מקמח תפוחי אדמה לפסח?



הנה מתכון לכ-30-40 לחמניות קטנות, כשרות לפסח:



המרכיבים:
=========
2 כוסות קמח מצה גס

2 כוסות מים רותחים

1/4 כוס שמן קנולה

1/4 כוס שמן זית

קורט מלח

פלפל שחור גרוס גס

תפוח אדמה

5 ביצים (מספר 1)


אופן ההכנה:
===========

1. אפו את תפוח האדמה בקליפתו, בטמפ' של 200 מעלות, עד שאפשר לנעוץ בו מזלג. אפשר לאפותו גם כמה ימים מראש ולאחסן במקרר.

2. הכניסו את קמח המצה בקערה וצקו מעליו את שמן הקנולה ושמן הזית.

3. ערבבו היטב.

4. הוסיפו מים רותחים, קורט מלח ואת הפלפל השחור הגרוס.

5. קלפו את תפוח האדמה האפוי, מעכו אותו היטב במזלג וערבבו עם הביצים היטב.

6. הוסיפו בהדרגה את תערובת הביצים לתערובת קמח המצה, חמישית מתערובת הביצים בכל מזיגה, וערבבו היטב כך שכל הביצים ייבלעו היטב בעיסה.

7. טעמו את העיסה והשלימו מלח ופלפל על פי הטעם.

8. חממו את התנור ל-180 מעלות.

9. רפדו את התבניות בנייר אפיה.

10. שמנו את הידיים בשמן והכינו כדורים קטנים. הניחו כל כדור בתבנית.

11. לפני האפיה, פזרו מעט קמח מצה על הלחמניות.

12. אפו כ-20 דקות בתנור, או עד להזהבה של הלחמניות.


בתיאבון!
סלט וולדרוף
איך להכין סלט וולדרוף?


הנה מתכון לסלט וולדרוף:

המצרכים:
=========
3 תפוחי עץ חמצמצים מזן גרני סמית

3-4 כפות מיץ לימון טרי

4-5 גבעולי סלרי אמריקאי שטופים היטב

50-100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

אננס משומר בקוביות

4-5 כפות מיונז

מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
==========

1. לגלען, לקלוף ולחתוך את התפוחים לפרוסות דקות ולהניח בקערה.

2. לזלף את הלימון מעל התפוחים למניעת השחרתם.

3. לחתוך את גבעולי הסלרי לאורכם ולהעבירם לקערת התפוחים.

4. להוסיף אגוזי מלך, מלח, פלפל ומיונז ולערבב היטב.

5. לטעום, לתקן תיבול, להגיש קר.
תפוחים אפויים
איך להכין תפוחים אפויים?



הנה מתכון לתפוחים אפויים המתאים כקינוח לראש השנה או לימי הסתיו והחורף:

המצרכים:
========
6 תפוחים רצוי מזן פינק ליידי

4-6 מקלות ציפורן

2-3 מקלות קינמון

2 פרוסות לימון

2 עלים של גרניום לימוני

פקעות ורדים (לא חובה)

12 תמרים

12 אגוזי פקאן

אפשרות: מעט דבש, טיפה יין אדום

אופן ההכנה:
==========
1. מוסיפים לתבנית עם מים רותחים ציפורן, קינמון, לימון, עלי גרניום, פקעות ורדים, דבש ויין.

2. חותכים את התפוחים לחצי (מהצד, לא מלמעלה) ומנקים את הגרעינים.

3. מכניסים אגוז לתוך תמר מגולען ומניחים במרכז התפוח.

4. מניחים את התפוחים בתבנית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות 45 דקות.

5. מדי פעם מרטיבים את התפוחים בנוזל.

6. מגישים על עלה גרניום טרי במרכז התפוח, אפשר להוסיף גלידת וניל או קצפת.

בתיאבון!


צימעס
איך להכין צימעס ללא סוכר וגלוטן?


הנה מתכון להכנת צימעס ללא סוכר וגולטן:

המצרכים:
========
1 שקית גזר גמדי

1/2 כוס צימוקים שחורים ללא תוספת של סוכר

8 שזיפים שחורים מגולענים וטבעיים ללא תוספת סוכר

1 מקל קינמון

3 כפות סילאן או דבש

3/4 כוס סוכר פירות

1/4 כוס מיץ תפוזים


אופן ההכנה:
===========
מכניסים את הגזר לסיר ומוסיפים אליו את כל שאר החומרים, ממלאים מים עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות עד לצמצום הנוזלים.

ניתן להגיש קר או חם.

בתיאבון!
איך להכין ליפתן פירות אדומים?



הנה מתכון להכנת ליפתן פירות אדומים של השף שלום קדוש, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" באפריל 2000:

הצרכים לארבע מנות:
==================
100 גרם דבש

4 גרגרי פלפל שחור

1 מקל קינמון

2 מסמרי ציפורן

2 חתיכות שורש זנגוויל טרי

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז

קליפה מגוררת מחצי לימון

2 כוסות יין אדום יבש

מיץ מ-1 תפוז

מיץ מ-1 לימון

400 גרם פירות אדומים(פטל, אוכמניות, ענבי שועל) או פירות העונה

4 כדורי גלידת וניל

גבעול רוזמרין לקישוט


אופן ההכנה:
===========
1. שמים בסיר את הדבש, הפלפל, הקינמון, הצימוקים, הזנגוויל, הסוכר, קליפת התפוז והלימון והיין.

2. מערבבים ומביאים לרתיחה.

3. מוסיפים את מיץ התפוזים והלימון.

4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות.

5. מוסיפים את הפירות ומבשלים 3-4 דקות.

6. מסירים מהאש ומצננים.

7. מגישים קר או בטמפרטורת החדר, עם כדור גלידת וניל וענף רוזמרין לקישוט.
איך להכין סופגניות ללא גלוטן?


הנה מתכון להכנת סופגניות ללא גלוטן:


המצרכים:
========
2 ביצים

2 כוסות יוגורט או רוויון

1 כפית אבקת אפיה

2 כפיות סודה לשתיה

5 כוסות קמח ללא גלוטן

2 כפיות גומי קאסטן או משפר אפיה

2 כפות תמצית וניל משובח

1 כוס סוכר

50 גרם חמאה מומסת


אופן ההכנה:
===========
1. לטרוף מטרפה ידנית את הביצים, הרוויון והחמאה המומסת בקערה.

2. לערבב את כל החומרים היבשים בקערה נפרדת.

3. להוסיף את היבשים לקערת החומרים הרטובים ולערבב עם כף גדולה. במידה והתערובת דלילה מדי יש להוסיף עוד קמח ללא גלוטן.

4. להשהות את התערובת 15 דקות.

5. להעביר את הבצק למשטח מקומח בקמח ללא גלוטן.

6. לרדד במערוך לעובי של 1 ס”מ ולחתוך לעיגולים בעזרת כוס או חותכן.

7. לטגן בשמן חם (160 מעלות צלסיוס) עד להזהבה משני הצדדים ולהעביר לנייר סופג

8. לקשט בשוקולד מריר נמס, זיגוג תות , סוכריות צבעוניות, סוכר, קוקוס או כל דבר אחר שאוהבים.

בתיאבון!
איך להכין לביבות גבינה וצימוקים?



הנה מתכון להכנת לביבות גבינה וצימוקים:

המצרכים:
=======
500 גרם גבינת כנען

1/3 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

50 גרם צימוקים בהירים

4 כפות קמח

3 ביצים

3 כפות שמן

להגשה:
======
1-2 גביעי שמנת

מרקחת תפוזים

אבקת סוכר


אופן ההכנה:
=========
1. בקערה שמים את הגבינה, תמצית הוניל, הסוכר והצימוקים ומערבבים.

2. מוסיפים לתערובת הגבינה את הקמח והביצים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3. ממיסים במחבת את החמאה והשמן יחד ויוצקים אליה בעזרת כף מתערובת הגבינה. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

4. מוציאים את הלביבות מהמחבת, בוזקים עליהן אבקת סוכר ומגישים עם שמנת ומרקחת תפוזים.
היכן לטייל ולקטוף בבוסתנים עתיקים בנגב?



בחודשים יוני-אוגוסט אפשר לנסוע עם הילדים ליערות עם בוסתנים שבהם עצי פרי עמוסי פירות כמו תאנים, חרובים, שקדים וענבים, כגון:

בית נטיף / חורבת ליטפה - מדרום לבית שמש (תאנים מעולות). פונים מכביש 38 לכיוון בית גוברין, פונים בצומת האלה מזרחה לכביש 375 ובצומת עציונה פונים שמאלה לצפון, בדרך העפר. אחרי קילומטר רואים את העצים לא רחוק מהדרך.

יער חרובית - אזור צומת מסמייה (חרובים, שקדים וענבים)

יער יתיר (באזור בית היערן)

יער מפקיעים - (שזיפים, זיתים, חרובים ותאנים)

יער להב - ליד קיבוץ להב ולהבים (זיתים ופיסטוק חלבי)



פרטים נוספים על בוסתני הפרי תוכלו לקבל מהקק"ל בשיחת חינם ל"קו ליער":
1-800-350-550
איך להכין קניידלך?



הנה מתכון להכנת קניידלך של "קפה בתיה" כפי שהתפרסם בעיתון "עכבר העיר":

המצרכים (עבור 15 יחידות):
======================
500 גרם קמח מצה

3 ביצים

200 סמ"ק מים חמים

מלח לפי הטעם

מעט פלפל לבן

4 כפות שמן קנולה


אופן ההכנה:
===========
מערבבים את כל החומרים עד שהתערובת חלקה ורכה. אם התערובת דביקה מדי אפשר להוסיף מעט קמח מצה, ואם היא קשה מדי אפשר להוסיף מעט מים. מניחים להצטננות במקרר לשעה, יוצרים כדורים קטנים בגודל שזיף ומכניסים בעדינות לתוך סיר עם מרק עוף צח רותח (או בסיר עם מים רותחים, קצת מלח וקצת שמן). מבשלים כ-20 דקות ומגישים.
תחפושות מקוריות לפורים ביחיד זוג או קבוצה - אפשר רעיונות?
לכל מי שמחפש רעיון מקורי לתחפושת מקורית (לבד, עם חבר, או בקבוצה של חברים), הנה כמה רעיונות נחמדים (:


משחה ומברשת שיניים - זוג

חצי חורף חצי קיץ - יחיד (לתפור חצי חולצה קצרה לחצי סווטשירט, חצי שורטס קצר למכנס פוטר ארוך, כובע מצחייה/שוליים לכובע צמר, רגל אחת כפכף ורגל אחת מגף וכו')

שוקולד פרה - בזוג או ביחיד

דינה ברזילי - יחיד (לפי מה שכתוב בשיר- צבע עיניים כחול, צבע שער ערמוני, הגובה מאה ושישים סנטימטר, משקל חמישים ושמונה קילוגרם, ארבע תשע שש שלוש חמש אחת..)

אחת הדמויות/כמה מהדמויות מטמפל ראן - יחיד, זוג או קבוצה

talking tom - יחיד, זוג או קבוצה - החתול המדבר (האפליקציה), אפשר גם עוד כמה דמויות מאפליקציות "talking" האלה

כלה הרוסה - יחיד (שמלה לבנה קרועה ומלוכלכת, עיפרון שחור מרוח, נעל עם עקב שבור..)

טום וג'רי - זוג, אפשר גם יחיד (כאילו חצי חצי) אבל זה ממש ממש מסובך!

חסיד/ים של ברסלב - יחיד, זוג או קבוצה [קבוצה הכי שווה] - (אלה שרוקדים ברמזורים... לחלק סטיקרים כאלה, לשים פאות וכיפה גדולה לבנה וכו')

מיקי ומיני מאוס - זוג (לא מקורי אבל ממש חמוד, בעיקר לזוג חברים ?)

מקווה שעזרתי (:
איך להכין סלט סלק ורימונים?



הנה מתכון לסלט סלק ורימונים:


המצרכים:
========
4-5 סלקים

2 כפיות שמן זית

שליש כוס רימונים (או יותר, לפי הטעם)

חצי כוס אגוזי מלך

1 חבילת רוקט (או פחות, לפי הטעם)

מלח

פלפל שחור

רוטב וינגרט רימונים



מצרכים לרוטב ויניגרט רימונים:
=======================
2 כפות שמן זית

1 כף חומץ בלסמי

2 כפות יין לבן

2 כפות רכז רימונים

2 כפות מיץ לימון

2 שיני שום כתושות

1 כף סוכר

1 כפית חרדל דיז'ון

מלח ופלפל



אופן ההכנה:
===========
1. שוטפים ומייבשים היטב את הסלק ומורידים את העלים.

2. מורחים על הסלק את שמן הזית, מסדרים בתבנים ואופים בתנור בחום של 220 מעלות, בערך 45-50 דקות, עד שקיסם או מזלג ננעצים בקלות, אך לא לרכך יותר מדי.

3. להניח לסלק להתקרר ולאחר מכן להסיר ממנו את הקליפה ולחתוך לקוביות בגודל בינוני- קטן.

4. לערבב את היטב את כל חומרי הרוטב ולתקן טעמים.

5. להעביר את הסלק החתוך לקערה, להוסיף את האגוזים, הרימונים והרוקט, לשפוך מעליהם את הרוטב ולהגיש.

- ניתן להגיש את הסלט גם בתוספת קוביות גבינה כחולה, כשהארוחה היא חלבית.


בתיאבון!
איך להכין עוגות גבינה טובות?
הנה מתכון לעוגת גבינה של דודו מפורום תפוז:

המצרכים:
=========
1 ק"ג גבינה לבנה 5%

1 גבינת נפוליאון

2 גביעים שמנת של פעם

6 ביצים מופרדות

2 כוסות סוכר

2 סוכר וניל

6 כפות אבקת קורנפלור


זה מתאים ל - 3 תבניות אינגליש קייק, או ל 2 תבניות 24, או לתבנית אחת 28 + 1 תבנית אינגליש קייק.

חמאה לשימון התבנית.


להפעיל את התנור על חום של 220 מעלות ולהכניס תבנית עם מים מהברז לשים בתחתית התנור ולהתחיל להכין את העוגה...


1. מקציפים כוס סוכר ו-6 חלבונים לקצף יציב

2. מערבבים את כל הגבינות, הקורנפלור, החלמונים והסוכר

3. בתנועות קיפול מוסיפים את קצף החלבונים ומוזגים בתבניות.

החום הוא 220 C לעשרים דקות (מכת חום),
אחרי 20 דקות להוריד ל 150 עוד חצי שעה

כשמוכן לכבות תנור ולהשאיר חצי שעה בתנור מכובה
קלה להכנה, קלילה ויצוגית..(הכנתי התבנית26 יצאה גבוהה)


איך להכין לביבות כרובית ואגוזים?


הנה מתכון להכנת לביבות כרובית ואגוזים:


המצרכים:
=========

1 כרובית

1 ליטר חלב

2 ביצים

1/2 כוס קמח תופח מאליו

3/4 כוס אגוזי לוז קלופים, קלויים וגרוסים

3/4 כוס קשקבל מגוררת

2 כפות שמן אגוזים

1 כפית אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס שמן קנולה לטיגון


אופן ההכנה:
==========

1. לפרק את פרחי הכרובית ולהניחם בסיר עם החלב, המלח והפלפל. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עוד שבע דקות עד שהכרובית מתרככת, אך לא לחלוטין.

2. לסנן את הכרובית היטב ולטחון אותה במעבד מזון.

3. לערבב בקערה את הכרובית עם יתר החומרים עד לקבלת תערובת אחידה, להוסיף אגוז ומוסקט, עוד מלח ופלפל ולטגן בשמן חם לביבות עגולות.

4. להניח את הלביבות לאחר הטיגון על נייר סופג ולהגיש חם.

בתיאבון!
איך להכין מרק עוף עם כופתאות מצה?



הנה מתכון להכנת מרק עוף וכופתאות מצה של מאיה דרין כפי שהתפרסם בעיתון ישראל היום במרץ 2014:

המצרכים למרק:
=============
2 כרעי עוף

1 כף שמן קנולה

1 בצל מקולף וחתוך לרצועות

1 שורש סלרי מקולף וחתוך לפרוסות

2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות

חופן פטרוזיליה

חופן שמיר

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם


מצרכים לכופתאות מצה עוף:
======================
1 כוס קמח מצה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 כף שמן חמניות

1ו-1/3 כוסות מים רותחים

חופן פטרוזיליה

חופן שמיר

1 כוס נתחי עוף מהמרק

אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את המרק: מחממים ביר, מתבלים את הכרעיים במלח ופלפל שחור גרוס ומשחימים מכל הצדדים.

2. מוציאים את הכרעיים מהסיר ושמים בצד.

3. מוסיפים לסיר כף שמן קנולה ומזהיבים את הבצל, את שורש הסלרי ואת הגזר.

4. מחזירים את הכרעיים לסיר, יוצקים מים עד כדי כיסוי, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה.

5. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 45 דקות.

6. מתקנים תיבול.

7. מכינים את הכותפאות: טוחנים את כל המרכיבים. מצננים את התערובת במקרר לפחות כשעה.

8. מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוז. מבשלים את הכדורים במים רותחים ומומלחים ומגישים עם המרק.

בתיאבון!
אפשר מתכון פשוט להכנת אוזני המן?



הנה מתכון פשוט להכנת אוזני המן:


מצרכים לבצק:
============
3 כוסות קמח

330 גרם חמאה לא קרה

3/4 כוס סוכר

2 ביצים


אופן ההכנה:
============
1. לערבב את כל החומרים יחד במיקסר עד שנוצר בצק שנפרד בקלות מהדפנות. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה.


מצרכים למלית:
==============
1 ו-3/4 כוסות פרג טחון

1 כוס חלב

1 כף דבש

1/4 כוס סוכר

20 גרם חמאה

1/2 כוס צימוקים

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

1 כפית תמצית וניל

1 קליפה מגוררת מלימון אחד



אופן הכנת המלית:
=================
1. להרתיח את החלב, הפרג, הדבש והסוכר בסיר, תוך כדי ערבוב תמידי על להבה בינונית.

2. לאחר שהבלילה מגיעה לרתיחה יש להנמיך את האש ולבשל עוד 5 דקות עד שהחלב נספג לחלוטין בפרג.

3. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה, הווניל, הלימון, הצימוקים והאגוזים. מערבבים היטב ומצננים.


הרכבת אוזני המן:
================

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה.

2. מקמחים משטח רידוד ומרדדים מהבצק עלים בעובי 3 מ"מ.

3. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של 8 ס"מ, מניחים בתוכם כפית ממלית הפרג ויוצרים משולש בעזרת קיפול.

4. מהדקים היטב את שולי הבצק, מברישים בביצה ואופים כ-25 דקות עד שנוצר צבע זהוב.

בתיאבון וחג שמח!
איך להכין אוזני המן?


הנה מתכון לאוזני המן של מאפיית לחמים:

מצרכים לבצק:
============
3 וחצי כוסות קמח

1/2 כוס שקדים טחונים דק ומנופים

275 גרם חמאה

2 ביצים

כוס אבקת סוכר

3 כפות סוכר

קורט מלח

כפית אבקת אפייה

מצרכים למלית:
============
כוס וחצי חלב

300 גרם פרג טרי טחון

כוס סוכר

50 גרם צימוקים

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (50 גרם)

3 כפות ריבה / דבש

קליפה מגוררת מלימון שלם

למשיחה:
=======
ביצה טרופה



אופן ההכנה:
===========
1. הכנת הבצק: מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח, והשקדים הטחונים יחד בקערה נפרדת.

2. בקערת המיקסר עם וו בחישה (גיטרה) בוחשים את החמאה, הסוכר ואבקת הסוכר (אפשר גם במעבד מזון).

3. מוסיפים לתערובת החמאה את הביצים בהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה.

4. עוצרים את המיקסר ומוסיפים את אבקת האפייה, המלח, והשקדים הטחונים.

5. לשים את התערובת עד לקבלת בצק אחיד.

6. משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומשהים אותו במקרר לזמן של מינימום כשעה למנוחה.

7. בזמן שהבצק מתקרר מתחילים בהכנת המלית: בסיר בינוני שמים את החלב, הפרג, הסוכר והצימוקים ומבשלים מעל להבה בינונית כ-15 דקות.

8. מוסיפים את הריבה/דבש והאגוזים.

9.מבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה.

10. מקררים את המלית בכלי.

11. מחממים תנור ל-180 מעלות.

12. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה בעובי של כ-2-3 מילימטר וקורצים עיגולים בקוטר של 8 סנטימטר.

13. מזלפים מהמלית במרכז כל עיגול בצק.

14. סוגרים לצורת אוזן המן.

15. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בביצה טרופה בעזרת מברשת.

16. מכניסים את העוגיות לתנור ואופים כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב.

בתיאבון!
איך להכין סלט סלק אדום עם חזרת?
על מה להקפיד בהגשת גבינות לארוחת גבינות ויין?
איך להכין סופגניות במילוי קרם טונה?
איך להכין קינוח מתוק של שוקולד וצימוקים?
איך להכין עוגת מרציפן כשרה לפסח?