» «
מצה בריי
איך להכין מצה בריי מלוחה-מתוקה?


הנה מתכון להכנת מצה בריי מלוחה-מתוקה:

אם רוצים ממש מתוק, אפשר להוסיף קצת סוכר ונענע ולוותר על התיבול הנוסף. אם רוצים יותר מלוח – תרד או מנגולד קצוצים יתקבלו כאן בברכה.

חומרים למצייה אחת גדולה (2-3 מנות):
=============================
4-5 מצות

1 קופסא קרם קוקוס (אפשר מי קוקוס או חלב סויה אם עושים מצייה מתוקה)

3/4 כוס קמח תירס גרגירי (זה שמכינים ממנו פולנטה, לא אינסטנט, אפשר להחליף בקמח מצה אם שומרים על איסור קטניות בפסח)

1 גבעול שום ירוק, קצוץ דק (אפשר להחליף בבצל ירוק או 2-3 שיני שום)

חופן גדול פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה

1 פלפל צ'ילי קטן קצוץ

מלח ים אטלנטי

שמן זית או שמן קוקוס לטיגון

אופן ההכנה:
===========

1. מניחים בקערה את קמח התירס וקרם הקוקוס וטורפים היטב. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ואת המלח ומערבבים.

2. שוברים פנימה את המצות בשברים קטנים ומערבבים היטב. מניחים ל-15 דקות לריכוך וספיגת טעמים. אם התערובת הופכת סמיכה מדי, מוסיפים כ-1/4 כוס מים (או תחליף חלב כלשהו) ומערבבים.

3. מחממים במחבת מעט שמן זית ויוצקים את התערובת. משטחים אותה ומכסים. מטגנים 3-5 דקות עד שהחלק התחתון משחים ומתייצב ומלמעלה כבר לא רואים ממש נוזלים (אם צריך מנמיכים את הלהבה, שלא ייחרך).

4. מניחים על המחבת צלחת הפוכה והופכים את המצייה בבת אחת אל הצלחת. מחליקים אותה חזרה למחבת (בזהירות שלא תתפרק) כדי לטגן גם את הצד השני. ממשיכים לטגן 1-2 דקות ומסירים מהאש.

5. מעבירים את המצייה בעדינות לצלחת (כדאי להשתמש בטכניקת הצלחת שוב) ומגישים.

בתיאבון!

קרדיט לאורי שביט
עוגת קוקוס
איך להכין עוגת קוקוס עסיסית כשרה לפסח?



הנה מתכון של מיקי שמו לעוגת קוקוס כשרה לפסח לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:

המצרכים:
========
4 ביצים מופרדות + 4 חלבונים

120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה

120 מ"ל (1/2 כוס) מיץ תפוזים

210 גרם (3 כוסות) קוקוס טחון

2 כפיות תמצית וניל אמיתית

175 גרם (3/4 כוס) סוכר

1/4 כפית מלח

60 גרם (1/2 כוס) קמח מצה דק

25 גרם (1/4 כוס) אבקת שקדים

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

100 גרם שוקולד מריר מגורר גס

לקישוט: אבקת סוכר


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

2. מערבלים 4 חלמונים עם שמן קנולה, מיץ תפוזים, קוקוס ותמצית וניל בקערת מיקסר עם וו גיטרה 2-3 דקות במהירות אטית - בינונית עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מקציפים 8 חלבונים עם סוכר ומלח בקערת מיקסר כ-5 דקות לקצף יציב.

4. מערבבים בקערה נפרדת קמח מצה עם אבקת שקדים, אבקת אפייה ושוקולד מגורר.

5. אופים 55-60 דקות עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.

6. מצננים היטב וזורים אבקת סוכר. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר שלושה ימים.

בתיאבון!




אוזני המן
איך להכין אוזני המן?


הנה מתכון לאוזני המן של מאפיית לחמים:

מצרכים לבצק:
============
3 וחצי כוסות קמח

1/2 כוס שקדים טחונים דק ומנופים

275 גרם חמאה

2 ביצים

כוס אבקת סוכר

3 כפות סוכר

קורט מלח

כפית אבקת אפייה

מצרכים למלית:
============
כוס וחצי חלב

300 גרם פרג טרי טחון

כוס סוכר

50 גרם צימוקים

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (50 גרם)

3 כפות ריבה / דבש

קליפה מגוררת מלימון שלם

למשיחה:
=======
ביצה טרופה



אופן ההכנה:
===========
1. הכנת הבצק: מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח, והשקדים הטחונים יחד בקערה נפרדת.

2. בקערת המיקסר עם וו בחישה (גיטרה) בוחשים את החמאה, הסוכר ואבקת הסוכר (אפשר גם במעבד מזון).

3. מוסיפים לתערובת החמאה את הביצים בהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה.

4. עוצרים את המיקסר ומוסיפים את אבקת האפייה, המלח, והשקדים הטחונים.

5. לשים את התערובת עד לקבלת בצק אחיד.

6. משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומשהים אותו במקרר לזמן של מינימום כשעה למנוחה.

7. בזמן שהבצק מתקרר מתחילים בהכנת המלית: בסיר בינוני שמים את החלב, הפרג, הסוכר והצימוקים ומבשלים מעל להבה בינונית כ-15 דקות.

8. מוסיפים את הריבה/דבש והאגוזים.

9.מבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה.

10. מקררים את המלית בכלי.

11. מחממים תנור ל-180 מעלות.

12. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה בעובי של כ-2-3 מילימטר וקורצים עיגולים בקוטר של 8 סנטימטר.

13. מזלפים מהמלית במרכז כל עיגול בצק.

14. סוגרים לצורת אוזן המן.

15. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בביצה טרופה בעזרת מברשת.

16. מכניסים את העוגיות לתנור ואופים כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב.

בתיאבון!
קציצות פרסה
איך להכין קציצות פרסה צמחוניות?


הנה מתכון של אבי לוי לקציצות פרסה צמחוניות:

המרכיבים ל-20 קציצות:

לקציצות:
=======
3 תפוחי אדמה מבושלים

2 כוסות כרשה, קצוצה גס

1 כוס פטרוזיליה, קצוצה

1 כף פלפל גרוס

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ היטב

2 שיני שום, קצוצות

1/2 כפית כורכום

1 כף מלח גס

לציפוי:
=====
2 ביצים טרופות

1 כוס סולת

לרוטב:
======
1 בצל קצוץ

1 כוס כרישה קצוצה גס - החלק הלבן בלבד

1 כפית כמון

1/2 כפית מוסקט

2 כפיות מלח גס

2 כפיות סוכר חום

1 כפית שאטה גרוס

1/2 כפית קינמון.

5 כפות שמן זית

1 כף קליפת לימון מגוררת

5 עגבניות מגוררות

אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את הקציצות: בקערה גדולה מרסקים את תפוחי האדמה המבושלים לכדי פירה. מוסיפים את כל המרכיבים מערבבים היטב לתערובת אחידה.

2. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג. טובלים בביצה, מצפים בסולת ומניחים בתבנית.

3. מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב (סוטז) ומתחילים לטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הכרישה הקצוצה, את התבלינים ואת העגבניות המגוררות ומבשלים רבע שעה על חום נמוך.

4. מוסיפים את הקציצות ומבשלים בתוך הרוטב חצי שעה.

5. מגישים את הקציצות בקערות אישיות, יחד עם הרוטב ומעל מפזרים מעט קליפת לימון מגוררת.

בתיאבון!

חגים

אופניים
איך ללמד ילדים לרכב על אופניים?



הנה מספר דגשים ללימוד ילדים רכיבה על אופניים:

1. חפשו אזור פתוח, ריק ומישורי (כמו מגרש חנייה גדול וריק)

2. הורידו את הפדלים מהאופניים ותנו לילד להתנסות בהליכה עם האופניים להתנסות בשיווי משקל ובתנועה הכללית של האופניים

3. החזירו את הפדלים לאופניים ותנו לילד להתחיל לרכב

4. וותרו על גלגלי עזר, הם עוצרים את ההתנסות בקבלת שיווי משקל על האופניים

5. ניתן לחבר מקל תמיכה החלק האחורי של האופניים ולעזור לילד להתייצב

6. לילד שכבר קרוב לרכיבה עצמאית ורק צריך תמיכה התחלתית יש להחזיק מאחורי המושב שלו ולעזוב ברגע שהוא נוסע חופשי, בכל מקרה אין לגעת בכידון כי זה משבש את שיווי המשקל ולא נותן לילד לרכב בצורה עצמאית

7. הסבירו לילד שהשליטה באופניים נעשית ע"י הכידון

8. חשוב להדגיש שוב ושוב בפני הילד שיש להסתכל קדימה, ישר
ליל הסדר
איך מומלץ לערוך את שולחן ליל הסדר?


כך מומלץ לערוך את שולחן ליל הסדר:

1. בחרו מפה לבנה או באחד מהגוונים של סט הכלים. במידה ולא מספיקות לכם המפות, ניתן לפרוס ביניהן ראנר יפה שישלים את החלק החסר.

2. אם יש הרבה אנשים, כדאי לסדר את השולחנות בח'.

3. סדר הצלחות: צלחת למנה עיקרית ומעליה צלחת למנה ראשונה. את צלחות המרק לא נהוג להניח מראש הכל על השולחן, אלא להגישן מלאות לכל אחד. למעוניינים, ניתן מתחת הצלחת למנה העיקרית לפרוס פלייסמטים או להניח פלטת הגשה תואמת.

4. סידור הכוסות: מצד ימין של הצלחת יש להניח גביע ייןו לצידו כוס לשתיה קרה.

5. סידור הסכו"ם: מצדה הימני של הצלחת מניחים שני סכינים: סכין גדול בצד הפנימי וסכין קטן בצד החיצוני. ליד הסכין הקטן יש להניח כף למרק. מצד שמאל של הצלחת יש להניח מזלג גדול ולצידו מזלג קטן יותר.

6. יהיה יפה להניח במרכז השולחן , ליד צלחת הפסח, פמוטים עם נרות חג גבוהים, כד או שניים עם פרחים צחורים ולפזר עלים או מעט פרחים יבשים על השולחן.

7. ניתן להניח מפיות תואמות בצבען בתוך הכוס או מתחת לסכו"ם.
מטבח
איך להכין את המטבח לקראת פסח?



כך מכינים את המטבח לקראת פסח:

1. מספר שבועות לפני החג מרכזים את כל המזון החמץ מהמזווה, מהמקרר ומהמקפיא.

2. מבשלים את כל מה שניתן ואם יש צורך מקפיאים.

3. רושמים על הקופסאות המיועדות להקפאה את תכולתן והתאריך שלהן ואוכלים לפני החג.

4. שבוע לפני החג עושים סדר בכלים, את כל מה ששבור, סדוק או שאין בו שימוש תורמים או זורקים.

5. מרוקנים את הארונות מכלים, בכל פעם ארון אחד, לפי הסדר, שוטפים היטב את הכלים, מקרצפים את הארון, מייבשים היטב ומחזירים את הכלים בצורה מסודרת.

6. מפנים את המזווה או את הארונות ממזון, מנקים היטב ומחזירים את אריזות האוכל למקום לאחר שבודקים שהם בתוקף.

7. מפנים את השיש לחלוטין ובחומרי ניקוי ייעודיים מנקים היטב את השיש, הכיריים על כל חלקיהם, הקרמיקה והכיור.

8. עורכים נקיון יסודי למקרר, ראו טיפים בתגית "מקרר, "נקיון".

9. לסיום מנקים בחומר ייעודי את דלתות ארונות המטבח ושוטפים את רצפת המטבח.
נרות
איך לשמור על הבטיחות בהדלקת נרות?



הנה 9 כללי בטיחות חשובים להדלקת נרות:

1. יש לשמור על מרווח של מספר ס"מ בין נר לנר

2. חשוב להניח את הפמוטים (או החנוכייה) על משטח חסין אש

3. יש להניח את הנרות באיזור שאין בו או לידו חומרים דליקים (לדוגמה לאין להניח נר דולק ליד וילון)

4. לפני הדלקת הנרות יש לקצר להם את הפתיל כך שגובהו לא יעלה על חצי ס"מ

5. אסור לגעת בנר או בחלב הנוזל ממנו

6. בחדר בו דולקים נרות חשוב לשמור על אוורור במידה מספקת

7. יש להקפיד על הרחקת ילדים קטנים מנרות

8. יש להקפיד על הרחקת חיות מחמד מאיזור הנרות

9. אסור לעזור בית או חדר בו דולקים נרות ללא השגחה


עוגות גבינה
איך להכין עוגות גבינה ללא אפיה?



הנה מתכון של עוגת גבינה ללא אפייה:

לתחתית:
========
250 פירורי ביסקויטים

75 גרם מרגרינה (מומסת)

רבע כוס סוכר

לעוגה:
======
500 גרם גבינה לבנה (אחוז השומן בגבינה לא מאוד משנה)

רבע כוס חלב

1 חבילת פודינג איסטנט וניל

1 מיכל שמנת מתוקה

חצי כוס סוכר

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב חומרי התחתית ולרפד את תחתית התבנית.

2. מערבבים היטב ביחד גבינה חלב ופודינג.

3. מקציפים את השמנת והסוכר לשמנת יציבה, ומוסיפים לשאר, תוך כדי קיפול.
שמים את כל העירבוביה הנהדרת הזו בתבנית ומכניסים לכמה שעות למקרר.

מוכן...

כבר אכלתי את העוגה הזו עם אננס משומר למעלה, וגם בוורסיה עם ג'לי למעלה. אני אוהבת אותה פשוט, ובדרך כלל מגרדת שוקולד למעלה אחרי שהיא מוכנה. גם יפה גם טעים.
לאלו המכינים אותה לערב החג מומלץ לשים מעל שוקולד מומס עם חמאה (כמו שמכינים לפונדו) על כל מנה כשמגישים, או סירופ שוקולד פשוט של גלידה. יוצא מעולה וחגיגי לאללה.
האם יש מתכון לאוזני המן ללא סוכר?


הנה מתכון לאוזני המן ללא סוכר במלית אגוזים של שף קונדיטור הנס ברטלה, כפי שהתפרסם בגיליון "שף" של לאשה במרץ 2009:

מצרכים לבצק:
============
3.5 כוסות (500 גרם) קמח, רצוי שטיבל, לא חובה

1/2 חבילת שימרית או 1/2 קוביה של שמרים טריים

40 גרם "כמו סוכר" 0צחליף סוכר הכיל מלטיטול ואסולפם)

2 חלמונים מספר 2

7 כפות חלב (100 גרם)

250 גרם חמאה או מחמאה חתוכה לקוביות

1/4 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל


אופן הכנת הבצק:
===============
1. מערבבים את השמרית עם הקמח. בשימוש עם שמרים טריים ממיסים את הקובייה בחלב.

2. מערבבים את כל החומרים ולשים עם וו לישה בצורת גיטרה במשך 5 דקות עוטפים בניילון ומקררים שעתיים.


מצרכים להכנת מלית אגוזים:
=========================

350 גרם אגוזי מלך טחונים דק

160 גרןם "כמו סוכר" (תחליף סוכר)

100 גרם מים רותחים (כ-7 כפות)

1/2 כפית אבקת קינמון

1/4 לימון מגורד

;1/4 תפוז מגורד


אופן הכנת המלית:
================
מערבבים את כל החומרים היטב ומקררים שעה.


הכנת אוזני ההמן:
=================
1. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ (לא עבה), קורצים עם קורץ עגול בקוטר בין 8-10 ס"מ עיגולים.

2. מורחים את הקצוות של הבצק עם ביצה טרופה, מניחים את המלית בעזרת כפית באמצע עיגול הבצק (לא כמות גדולה מדי אחרת הבצק לא ייסגר), ומהדקים את קצוות הבצק כלפי מעלה בצורת משולש (אוזן). מורחים בביצה טרופה ומניחים לתפיחה על מגש מרופד עם נייר אפייה במשך שעה.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות, מורחים היטב את משולשי הבצק ואופים במשך 15 דקות. מצננים.


חג שמח ובתיאבון!
באיזו שעה יש להדליק חנוכיה בחג החנוכה?



כמה דגשים חשובים למועד הדלקת החנוכיה:

1. מומלץ לחכות עד שכמה שיותר מבני הבית יהיו נוכחים בזמן הדלקת החנוכיה, כשהם ערים כמובן.

2. מומלץ להדליק את החנוכיה מיד עם שקיעת השמש, אך ניתן לעשות זאת גם בשעות מאוחרות יותר, במידה ונמצאים בבית אנשים ערים.

3. יש להקפיד שנרות החנוכיה ידלקו לפחות במשך חצי שעה לאחר השקיעה או בזמן החשכה ושבזמן זה הנרות ישמשו למתן אור בלבד ולא לשום דבר אחר.

4. בערב שבת (שישי אחרה"צ), יש להדליק את נרות החנוכיה כ-18 דקות לפני כניסת השבת, על מנת שאלו יספיקו לדלוק לפחות חצי שעה בחשכה.
איך להכין ממתק מוצרט לפסח?



הנה מתכון לממתק מוצרט כשר לפסח של מאיה דרין כפי שפורסם בעיתון ישראל היום באפריל 2014:

המצרכים לכ-12 תופינים:
===================
200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו

2 כפיות שמן קוקוס

200 גרם שקדים מולבנים

4-5 כפות סירופ רוזטה

1 כף אבקת סוכר

2 כפיות מחית פיסטוק


אופן ההכנה:
==========
1. ממסים את השוקולד עם שמן הקוקוס. מצפים תחתית ודפנות של תבנית פרלינים או של עטרות נייר קטנות לממתקים. מקררים עד שמתקשה.

2. בינתיים, במעבד מזון טוחנים במהירות ובעוצמה את השקדים עם הרוזטה ואבקת הסוכר עד שמתקבל מרציפן רך.

3. מחלקים את המרציפן לשניים. משאירים את מחציתו לבנה. את המחצית השנייה מערבבים עם מחית הפיסטוק לקבלת מרציפן ירוק.

4. בעזרת האצבעות יוצרים דיסקיות מרציפן קטנות ושטוחות המתאימות לקוטר הממתק, ממלאים דיסקיות מעל דיסקית בתוך בסיס השוקולד ומהדקים.

5. יוצקים מעל שוקולד מומס כך שיצפה את המרציפן מכל הכיוונים.

6. שומרים במקרר.

בתיאבון!
איך להכין ולשדרג תפוח אדמה במדורה?



הנה הוראות הכנה ושדרוג לתפוחי אדמה במדורה:

- יש לפרוס את תפוח האדמה לאורך ולמרוח בחמאה אן מרגרינה את מרכזו, או למרוח אותו בצדו החיצוני בחמאה או מרגרינה, הדבר מונע מתפוח האדמה להתייבש והוא יוצא נימוח ורך.

- לדקור את תפוח האדמה מצידו החיצוני במספר מקומות.

- לעטוף היטב את תפוח האדמה בנייר כסף כשהצד הפנימי הוא הצד המבריק של הנייר.

- להוציא מספר גחלים מהמדורה ולהניח את תפוח האדמה מתחת או מעל לגחלים, אפשר גם לשים את התפודים בשולי המדורה אך בשום אופן לא לזרוק ממש לתוך האש.

- יש להקפיד שהגחלים תשארנה חמות כל הזמן כדי שתפוחי האדמה יתבשלו.

- חשוב להפוך מפעם לפעם את תפוחי האדמה, לרוב לאחר 45 דקות לערך הם מוכנים.
איך להכין אוזני המן טבעוניים?


הנה מתכון לאוזני המן עבור אנשים המקפידים על תזונה טבעונית:

המצרכים לבצק:
==========
100 גרם קרם קוקוס

50 מ"ל שמן

1/2 כפית תמצית וניל

קורט מלח

40 גרם סוכר

200 גרם קמח

1/2 כפית אבקת אפייה


המצרכים למלית:
===========
100 גרם שוקולד מריר

25 גרם שמן קוקוס

40-50 גרם ערמונים קצוצים


להגשה:
=====
אבקת סוכר


אופן ההכנה:
========
1. הכנת הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מניחים את קרם קוקוס, שמן, וניל, מלח, סוכר, קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד היווצרות בצק מעט דביק. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, יוצרים ממנו צורה של דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כ-15-20 דקות.


2. הכנת המלית: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה, מוסיפים את שמן קוקוס וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה את הערמונים הקצוצים ומערבבים היטב. מצננים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר, עד שמתקבלת מלית במרקם יציב ורך.


3. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ וקורצים עיגולים קטנים בקוטר 6 ס"מ.
מניחים כ-1/2 כפית של מלית בתוך כל עיגול וסוגרים לצורה של אוזן המן. מניחים את אוזני ההמן במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מצננים במקפיא במשך כ-10 דקות.

4. מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים את אוזני ההמן במשך כ-10-15 דקות, או עד הזהבה, מצננים לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

בתיאבון!
איך להתאפר בתחפושת ערפד?



בכדי להפוך לערפדים נצטרך את הדברים הבאים:

1. מייק אפ בהיר מאוד

2. צללית אפורה/שחורה

3. אודם אדום

4. מברשת הצללות

5. עיפרון אדום

6. טלק או פודרה בהירה מאוד


מהלך האיפור:
===========
1. מרח/י מייק אפ בהיר על כל הפנים מבלי לפספס אף נקודה, המייק אפ הבהיר אמור לשוות לנו מראה חיוור.

2. הנחת צללית אפורה עד שקע העפעף וטשטושה, השילוב בין צללית אפורה למייקאפ הבהיר יצור מראה חיוור.

3. את קו הריסים התחתון ניתן לתחום בצלליות על בסיס אדמדם, כך שייווצר מראה "חולני" או בעפרון אדום.

4. יש להניח צללית אפורה בשקע הלחי, מקו שורשי השיער ולטשטש לכיוון האף בעזרת מברשת הצללות. ניתן להיעזר בהסבר על הצללות שנמצא כאן בדף.

5. שפתיים: על מנת לשוות לשפתיים מראה מדמם, ניתן לצייר באודם או כל צבע שומני את מראה הדם הניגר בצידי השפה.

וכמובן, אסור לשכוח את האקססוריז הנלווים: שיניים, גלימה, כפפות, לבוש שחור ואל תשכחו להשקיע בלק...

בהצלחה וחג שמח:)
איך להכין עוגת דבש?



הנה מתכון לעוגת דבש רכה וטעימה:

מצרכים:
========
4 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

1/3 כוס דבש

1/3 כוס סירופ מייפל

1 קופסא שמנת מתוקה (250 מ"ל)

3/4 כוס שמן

2 כוסות קמח תופח

חצי כפית סודה לשתייה

1 כפית קינמון


מצרכים לסירופ:
=============
חצי כוס מים

חצי כוס סוכר

3 כפות מייפל


אופן ההכנה:
===========
1. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב ולקפל אליהם את החלמונים.

2. לערבב בקערה את החומרים הרטובים.

3. לערבב בקערה את החומרים היבשים.

4. תוך כדי עירבוב עדין להוסיף את החומרים הרטובים לקצף ולאחר מכן את היבשים.

5. לאפות בחום בינוני בערך 45 דק', להוציא בזמן כדי שהעוגה לא תתייבש.

6. לבשל את חומרי הסירופ ולצקת על העוגה, לא חייבים, יוצאת רכה וטעימה גם ללא הרוטב.

בתיאבון!
מתכון לכדורים מתוקים ללא אפיה ממצות?
נשארו לכם מצות מפסח? - הנה מתכון לכדורים מתוקים וטעימים..


המצרכים:
=======
200 גרם מרגרינה בטמפרטורת חדר

1 כוס סוכר

3 ביצים

4 כפות קקאו גדושות

100 גרם קוקוס טחון

100 גרם שקדים קצוצים

4 מצות מפוררות לפירורים (אפשר קמח מצה)


אופן ההכנה:
==========
להפריד חלמונים מן החלבונים.

להקציף החלבונים עם הסוכר - תערובת מס' 1.

לטרוף את החלמונים עם המרגרינה – תערובת מס' 2.

להוסיף תערובת 1 ל-2 בעדינות.

להוסיף חלק מהקוקוס הטחון (חלק להשאיר לציפוי).

להוסיף את השקדים ופירורי המצה.

ליצור כדורים בידיים (רטובות מעט) לגלגל בקוקוס הנותר ולהניח בגביעי נייר.

הערה: אפשר לגלגל את הכדורים באבקת קקאו במקום בקוקוס.


איך להכין עוגת שוקולד לפסח?


הנה מתכון לעוגת שוקולד עשירה לפסח של רשת רולדין:


המצרכים (עבור תבנית אחת של אינגליש קייק באורך 27-28 ס"מ):
================================================
100 גרם חמאה קרה או רכה

100 גרם שוקולד מריר 70-60% מוצקי קקאו שבור לקוביות

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

3 ביצים (150 גרם) גודל S-M

2 כפות (30 מ"ל) ברנדי או מיץ תפוזים

3-4 כפות שטוחות (20 גרם) שקדים מולבנים טחונים/אבקת שקדים

2 כפות שטוחות (20 גרם) קורנפלור

2 כפות שטוחות (13 גרם) קקאו איכותי

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

70 גרם (2 חופנים) שוקולד-צ'יפס מריר


אופן ההכנה:
==========
1. להכין באן מארי (סיר כפול/קערה מתכתית מעל סיר קטן שבו מים רותחים, מבלי שהמים יגעו בתחתית הקערית, על אש קטנה) - בקערה העליונה מניחים חמאה, קוביות שוקולד וסוכר. מערבבים עד לשהכל נמס ומקבלים קרם חלק, ללא גושים. מסירים מן האש, מעבירים לקערת פלסטיק בינונית-גדולה ומצננים כ-10 דקות.

2. מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים תבנית. אם אין זו תבנית חד פעמית, משמנים אותה במעט חמאה רכה/מומסת.

3. מוסיפים ביצים לקערה וטורפים בעזרת מטרף ידני עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מוסיפים ברנדי או מיץ תפוזים וטורפים מעט.

5. בקערה נפרדת (קטנה-בינונית) מערבבים שקדים טחונים, קורנפלור, קקאו, אבקת אפייה ושוקו-צ'יפס.

6. לקפל בעדינות את החומרים יבשים לתוך תערובת השוקולד, מערבבים (בעזרת מרית) עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ויוצקים לתבנית האפייה ומיישרים בעזרת מרית.

7. אופים במשך 35 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כשעליו פירורים או יבש.


- העוגה ניתנת להקפאה. יש להפשירה שש שעות לפני ההגשה.

בתיאבון!
איך להכין קארמבל תפוחים?



הנה מתכון קל ומצוין לקארמבל תפוחים:

המצרכים להכנת התפוחים:
====================
8 תפוחים

50 גרם מחמאה (אפשר חמאה ואז הקארמבל חלבי)

3 כפות מיץ לימון

2 כפות תמצית וניל

1 כפית קינמון


אופן ההכנה:
==========
1. קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות.

2. שמים במחבת את כל החומרים ללא התפוחים ומבשלים עד לקבלת סירופ סמיך.

3. מוסיפים את התפוחים לסירופ ומערבבים.


המצרכים לפירורים:
===============
150 גרם מחמאה (או חמאה)

2 כוסות קמח רגיל או שקדים טחונים

3/4 כוס סוכר חום

1 כפית תמצית וניל

תבניות אישיות חד פעמיות

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק - פירורים.

2. מרססים בתרסיס שמן את התבניות החד פעמיות.

3. מניחים בבסיס כל תבנית מעט פירורים, מעליהם שכבת תפוחים ומעל התפוחים מכסים שוב בשכבת פירורים.

4. אופים ב-190 מעלות כ-30 דקות או עד שהבצק מקבל גוון זהבהב.

5. אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל.
איך להכין עוגת תפוחים מהירה כשרה לפסח?


הנה מתכון לעוגת תפוחים מהירה כשרה לפסח:

המצרכים לעוגה:
=============
3 ביצים

3/4 כוס סוכר

1/3 כוס שמן

3/4 כוס קמח מצה מנופה

4 תפוחים מקולפים ופרוסים (חמוצים)


המצרכים לציפוי:
=============
1/3 כוס אגוזים

1/2 כוס סוכר

2 כפיות קינמון


אופן ההכנה:
==========
בקערה בינונית, הקציפו את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית.

הוסיפו את הקמח וערבבו היטב. שפכו חצי מהתערובת לתוך תבנית עגולה.

הניחו מעל חצי מכמות התפוחים וכסו עם שארית התערובת. ושוב מלמעלה את שארית התפוחים.

אפו בחום בינוני במשך כ1.5 שעות.

ערבבו את הקינמון והאגוזים, ופזרו על העוגה לאחר שהוצאה מהתנור.
איך לערוך שולחן בכלים חד פעמיים?


הנה מספר כללים לעריכת שולחן בכלים חד פעמיים:

הקפדה על צבעוניות מתונה - חשוב לבחור קו מנחה לצבעי הכלים, רצוי שלא יהיו יותר משלושה צבעים מרכזיים.

שילוב סוגי צלחות - ניתן לשלב בין צלחת חלקה וצלחת צבעונית או פרחונית.
חשוב לשים לב שהכלים שאתם בוחרים יתאימו לאיזור האכילה (כיסאות ושולחנות פינת האוכל).

כלים מרכזיים אחידים - יש לדאוג שיהיה קשר בין הכלים המרכזיים, רצוי שיהיו בצבע לבן או שקוף. אם מספר אנשים מביאים אוכל, יש להודיע מראש על צבע כלי ההגשה.

שילוב קישוטים נכון - יש להקפיד שכל קישוט על השולחן (מפיות, פרחים, עלים יבשים, עששיות ועוד) יתאימו וישלימו את מראה השולחן מבלי להעמיס עליו.
איך להכין סופלה גבינה?
איך להכין דג פורל בירקות בנוסח בלקני?
איך להכין לביבות תפוחי אדמה ועשבי תיבול?
איך להכין רוטב פירות יער לעוגת גבינה?
איך להכין עוגת גבינה ושוקולד טבעונית?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.