» «
עוגת קוקוס
איך להכין עוגת קוקוס עסיסית כשרה לפסח?



הנה מתכון של מיקי שמו לעוגת קוקוס כשרה לפסח לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:

המצרכים:
========
4 ביצים מופרדות + 4 חלבונים

120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה

120 מ"ל (1/2 כוס) מיץ תפוזים

210 גרם (3 כוסות) קוקוס טחון

2 כפיות תמצית וניל אמיתית

175 גרם (3/4 כוס) סוכר

1/4 כפית מלח

60 גרם (1/2 כוס) קמח מצה דק

25 גרם (1/4 כוס) אבקת שקדים

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

100 גרם שוקולד מריר מגורר גס

לקישוט: אבקת סוכר


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

2. מערבלים 4 חלמונים עם שמן קנולה, מיץ תפוזים, קוקוס ותמצית וניל בקערת מיקסר עם וו גיטרה 2-3 דקות במהירות אטית - בינונית עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מקציפים 8 חלבונים עם סוכר ומלח בקערת מיקסר כ-5 דקות לקצף יציב.

4. מערבבים בקערה נפרדת קמח מצה עם אבקת שקדים, אבקת אפייה ושוקולד מגורר.

5. אופים 55-60 דקות עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.

6. מצננים היטב וזורים אבקת סוכר. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר שלושה ימים.

בתיאבון!




לחמניות לפסח
איך להכין לחמניות לפסח?


הנה מתכון להכנת לחמניות לפסח:

המצרכים:
========
2 כוסות מים

10 כפות שמן

2 כפיות קימל טחון

2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור

200 גרם קמח מצה

6 ביצים


אופן ההכנה:
==========
1. יש לחמם תנור ל-200 מעלות ולרפד תבנית האפייה בנייר אפייה.

2. להרתיח בסיר מים, שמן ותבלינים. ברגע שרותח יש לכבות את האש ולהוסיף את קמח המצה בבת אחת.

3. יש לבחוש היטב ולהוסיף את הביצים זו אחר זו ללא הפסקה עד לקבלת בצק אחיד.

4. להוסיף מעט קמח מצה אם הבצק דביק מדי וליצור כדורים בגודל של לחמניית ביס. ניתן לשמן מעט את כפות הידיים או להשתמש בכפפות חד פעמיות בזמן יצירת הכדורים.

5. להניח בתבנית ולאפות 45 דקות.

6. מומלץ להגיש חם.

בתיאבון!
עצירות
איך להימנע מעצירות בפסח?


הנה מספר דרכים להתמודד עם עצירות בחג הפסח הנובעת מאכילת מצות ומאכלים עם קמח מצה:

1. שתיית שתי כוסות מים חמים על הבוקר, על קיבה ריקה

2. לאחר שתיית המים יש לשתות מיץ מחצי לימון בתוספת שתי כפות שמן זית המסייע לניקוי הכבד ושימון הצנרת הפנימית

3. להרבות בשתיית מים במהלך כל היום

4. להעשיר את התזונה בסיבים תזונתיים, השומרים על כשרות בחג יוכלו לעשות זאת בעזרת פירות וירקות

5. אכילת שזיפים מיובשים, דבלים (תאנים מיובשות) או שתיית חליטות שהושרו בהם הפירות הללו

6. טיפים נוספים העשויים לסייע ניתן למצוא בתגית "עצירות, תזונה"
מרק עוף
איך להכין מרק עוף עם כופתאות מצה?



הנה מתכון להכנת מרק עוף וכופתאות מצה של מאיה דרין כפי שהתפרסם בעיתון ישראל היום במרץ 2014:

המצרכים למרק:
=============
2 כרעי עוף

1 כף שמן קנולה

1 בצל מקולף וחתוך לרצועות

1 שורש סלרי מקולף וחתוך לפרוסות

2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות

חופן פטרוזיליה

חופן שמיר

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם


מצרכים לכופתאות מצה עוף:
======================
1 כוס קמח מצה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 כף שמן חמניות

1ו-1/3 כוסות מים רותחים

חופן פטרוזיליה

חופן שמיר

1 כוס נתחי עוף מהמרק

אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את המרק: מחממים ביר, מתבלים את הכרעיים במלח ופלפל שחור גרוס ומשחימים מכל הצדדים.

2. מוציאים את הכרעיים מהסיר ושמים בצד.

3. מוסיפים לסיר כף שמן קנולה ומזהיבים את הבצל, את שורש הסלרי ואת הגזר.

4. מחזירים את הכרעיים לסיר, יוצקים מים עד כדי כיסוי, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה.

5. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 45 דקות.

6. מתקנים תיבול.

7. מכינים את הכותפאות: טוחנים את כל המרכיבים. מצננים את התערובת במקרר לפחות כשעה.

8. מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוז. מבשלים את הכדורים במים רותחים ומומלחים ומגישים עם המרק.

בתיאבון!

חגים

אוזני המן
איך להכין אוזני המן טבעוניות?


הנה מתכון לאוזני המן טבעוניות:

המצרכים לבצק:
==========
1/2 כוס קמח

2 כפות טחינה גולמית מלאה

2 כפות שמן קוקוס נוזלי

2 כפות רסק תפוחים ללא סוכר וללא תוספים

2 כפות מייפל אורגני

1/4 כפית שטוחה סודה לשתייה

כפית חומץ

מצרכים למלית:
=========
4 תמרים מזן מג'הול עסיסיים מאוד

כ-10 שקדים

מעט קינמון


אופן ההכנה:
========

1. טוחנים יחד את כל החומרים של המלית ומניחים בצד.

2. מערבבים את כל החומרים לבצק.

3. קורצים כדור יםבגודל פינג-פונג, משטחים על כף היד. מניחים במרכזם מעט מתערובת המלית, מקפלים ל"אוזן" ומניחים בתבנית על נייר אפייה.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות רבע שעה.

בתיאבון!

עוגת מרציפן
איך להכין עוגת מרציפן כשרה לפסח?



הנה מתכון לעוגת מרציפן כשרה לפסח של מאיה דרין כפי שפורסמה בעיתון ישראל היום באפריל 2014:

המצרכים לכ-20 עוגיות:
==================
250 גרם מרציפן

2 ביצים טרופות

1 כף גדושה קורנפלור

2 כפות שמן קוקוס

למילוי:
=====
4 כפות גדושות ריבת משמש

לשטרויזל:
========
100 גרם שמן קוקוס מוצק

1/2 כוס סוכר דמררה

1/2 כוס סוכר קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס אגוזי לוז מולבנים או פקאן לא קלוי

1 כוס אבקת שקדים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. מכינים את השטרויזל: במעבד מזון טוחנים בזריזות את כל מרכיבי השטרויזל לתערובת פירורית, שומרים במקרר.

3. במעבד מזון מעבדים את המרציפן והביצים לתערובת חלקה.

4. מוסיפים את הקורנפלור ושמן הקוקוס ומעבדים לתערובת אחידה.

5. יוצקים את הבלילה לתבניות אישיות עד למחצית גובהן ואופים במשך 5 דקות.

6. מוציאים מהתנור ומורחים בעדינות שכבת ריבה, מפזרים מעך שטוריזל בכמות נדיבה ומחזירים לתנור. ממשיכים לאפות במשך כ-10 דקות נוספות עד שהשטרויזל זהוב.
צימעס
איך להכין צימעס ללא סוכר וגלוטן?


הנה מתכון להכנת צימעס ללא סוכר וגולטן:

המצרכים:
========
1 שקית גזר גמדי

1/2 כוס צימוקים שחורים ללא תוספת של סוכר

8 שזיפים שחורים מגולענים וטבעיים ללא תוספת סוכר

1 מקל קינמון

3 כפות סילאן או דבש

3/4 כוס סוכר פירות

1/4 כוס מיץ תפוזים


אופן ההכנה:
===========
מכניסים את הגזר לסיר ומוסיפים אליו את כל שאר החומרים, ממלאים מים עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות עד לצמצום הנוזלים.

ניתן להגיש קר או חם.

בתיאבון!
חנוכה
איך להכין סופגניות בכמות גדולה?


הנה מתכון להכנת 45 סופגניות:


מצרכים:
=======
50 גרם שמרים

½ כוס סוכר

1 ק"ג קמח

3-2 ביצים

קורט מלח

2 שקיות סוכר וניל

כ- 2 כפות קוניאק

קליפת לימון או תפוז, מגוררת דק

¾ כוס שמן או 100 גרם מרגרינה עם מלח, רכה

כ- ½ 2 כוסות מים פושרים

ריבה למלית

אבקת סוכר לזרייה

שמן לטיגון



אופן ההכנה:
===========

מערבבים בקערה את כל החומרים לסופגניות.

מחממים שמן עמוק בסיר רחב ושטוח.

לקחת כף גדושה מהבלילה ובעזרת כף נוספת החליקי לתוך השמן החם.

טגנו את הסופגניות משני צידיהן.

מוציאים את הסופגניות כשהן מוכנות, בעזרת כף מחוררת, ומעבירים למגש מרופד בנייר סופג.

מזריקים ריבה לתך הסופגניות ובוזקים אבקת סוכר.

מגישים חם ונהנים.


אוזני המן
איך להכין אזני המן ללא גלוטן?



הנה מתכון להכנת אוזני המן ללא גלוטן:

המצרכים:
=======
1.5 כוסות קמח עוגות ועוגיות ללא גלוטן

1 כוס קמח תפוחי אדמה

1 כוס קמח טפיוקה

2 כפיות גואר גאם

1/2 כוס אורז לבן

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

2 ביצים

1/2 כוס שמן צמחי

1 כוס סוכר

1 חלמון

מיץ סחוט מחצי לימון

גרידת לימון אחד או גרידת חצי תפוז

1 כפית תמצית וניל

ביצה טרופה להברשה

אבקת סוכר להגשה


אופן ההכנה:
=========

1. לנפות את כל הקמחים לתוך קערה ואליה להוסיף גואר גאם, מלח ואבקת אפייה.

2. בקערה נפרדת לערבב ביצים, שמן, חלמון, סוכר, גרידת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל.

3. להוסיף את הקמחים בהדרגה לנוזלים ולערבב עד שנותר בצק, יש לשים לב לא ללוש יותר מדי.

4. ליצור שלושה עיגולים שטוחים מהבצק, לעטוף כל אחד מהם בניילון נצמד ולהכניס לשעה למקרר.

5. לחמם את התנור ל-175 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה.

6. לרדד עיגול אחד של בצק לעובי 4 ס"מ, לקרוץ עיגולים בעזרת כוס או חותכן עוגיות בקוטר 6 ס"מ (את שאר הבצק יש להשאיר במקרר עד לשימוש בכדי שיהיה קל לעבוד אתו).

7. להניח כפית אחת של מלית (שוקולד, פרג או ראו טיפים בתגית "מלית, אוזני המן") במרכז העיגול וליצור משולש בעזרת הבאת שלוש קצוות למרכז וסגירתן בהידוק עם האצבעות.

8. להפריש את אוזני ההמן בביצה טרופה, לאפות 20 דקות עד שהן מקבלות צבע זהוב, לצנן ולפזר למעלה אבקת סוכר.
איך להכין גפילטע פיש?



הנה מתכון להכנת גפילטע פיש:

המצרכים:
========
1 ק"ג בשר קרפיונים טחונים

1 בצל בינוני מטוגן

1 בצל

2 ביצים קשות

3 כפות גדושות קמח מצה

מלח ופלפל

1 דג קרפיון שלם

4 גזרים

2 בצלים



אופן ההכנה:
===========

1. להניח את בשר הקרפיונים בקערה.

2. לגרר את הביצים ולהוסיף לדגים.

3. לקצוץ את הבצל הטרי ולהוסיף אותו ואת הבצל המטוגן לתערובת.

4. להוסיף קמח מצה, מלח ופלפל וליצור קציצות.

5. לחתוך לפרוסות את הקרפיון השלם ולמלא בו מהקציצות, אך לא את כולן.

6. להניח את הקציצות ואת הפרוסות הממולאות בסיר שטוח ורחב עם מים רותחים ולבשל כחצי שעה.

7. לקלף את הגזר. לפרוס אותו ואת הבצל הנותר ולפזר מעל הקציצות.

8. לבשל את שהגזר מתרכך ולהגיש קר או בטמפרטורת החדר.

בתיאבון!
איך להכין עוגת גבינה חמה ברוטב טופי?



הנה מתכון לעוגת גבינה חמה ברוטב טופי של עמית דונסקוי, כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים:
========
לשימון התבנית: 25 גרם חמאה רכה

750 גרם גבינת שמנת

500 גרם גבינה לבנה 5%

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1.5 כוסות (300 גרם) סוכר

6 ביצים

4 כפות (40 גרם קמח)

1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

לרוטב טופי:
=========
1 כוס (200 גרם) סוכר

3/4 כוס שמנת מתוקה


אופן ההכנה:
==========
1. משמנים היטב את תבנית האפייה עם החמאה הרכה. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית או סיר עם מים.

2. שמים בקערה גדולה את שני סוגי הגבינה והשמנת ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הקמח והפודינג ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה ומבריקה.

3. יוצקים לתבנית ואופים כשעה ורבע, עד שהעוגה מתייצבת. מכבים את התנור ומשאירים בו את העוגה למשך כשעה, כך שתהיה חמימה.

4. הכנת רוטב הטופי: שמים את הסוכר בסיר כבד קטן, מניחים על להבה בינונית ומחממים תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרמל בהיר. תוך כדי ערבוב, מכבים את הלהבה ויוצקים בזהירות את השמנת. ממשיכים לערבב עוד 3-4 דקות, עד לקבלת רוטב טופי סמיך. מצננים כמה דקות.

5. יוצקים את הרוטב על העוגה החמימה ומגישים.

יש לשמור את הרוטב והעוגה בנפרד עד שבוע לפני במקרר ולחמם במיקרוגל לפני ההגשה.
איך להגיב כשילד מכתים את הבגד בארוחה חגיגית?


קורה לעתים קרובות שהילד מכתים את הבגד הכי יפה שלו בארוחה חגיגית, כדאי להתייחס לדבר בסלחנות ובכל מקרה להיערך לכך בצורה זו:

1. להסביר לילד שלכבוד האירוע אתם מלבישים לי בגדים יפים במיוחד ואתם מבקשים שישמור עליהם.

2. לשבת ליד הילד בזמן האוכל, לשים לב שהוא קרוב לשולחן במידה מספקת ואוכל בעזרת סכין ומזלג או כפית (ולא בידיים למשל).

3. להביא חולצה נוספת ולהציע לילד (במיוחד כזה שאתם צופים שתהיו אתו בעיה) להחליף חולצה בזמן האוכל ולאחר מכן ללבוש שוב את החולצה היפה.

4. לא להגזים בהשקעה בבגדים חגיגיים, סופם ידוע מראש...

5. להצטייד בחליפת בגדים יפים נוספת, למקרה שהראשונה תתלכלך.

6. בכל מקרה חשוב לא לכעוס על הילד ולהביכו מול כל הנוכחים, זה הלא קורה גם למבוגרים שבינינו.
איך להכין עוגת תמרים עסיסית וטבעונית?



הנה מתכון לעוגת תמרים עסיסית וטבעונית התאימה לרינג 22:

מצרכים:
=======
250 גרם מים (כוס)

230 גרם תמרים מגולענים מזן מג'הול (17-23 תמרים גדולים)

1 כפית סודה לשתייה (הסודה עוזרת לתמרים להתפרק אל תוך המים)

100 גרם שמן קנולה (חצי כוס)

70 גרם סוכר (1/3 כוס)

120 גרם רסק תפוחים (חצי כוס)

1 כפית תמצית וניל

150 גרם קמח תופח (אפשר להחליף בקמח רגיל עם כפית מלאה אבקת אפייה)


אופן ההכנה:
==========
1. מביאים לרתיחה את המים והתמרים.

2. מוסיפים את הסודה לשתייה, ממשיכים לבשל עוד כדקה. מורידים מהאש ומקררים (חשוב לשמור את כל המים שנשארו).

3. מערבלים את השמן והסוכר תוך שמוסיפים את הרסק והווניל בהדרגה, כמו גם את הקמח ואת תערובת התמרים.

4. יוצקים לתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות.

רוטב טופי (אופציה):
===============
1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1/2 מיכל שמנת צמחית

- מכינים קרמל: מחממים מחבת ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, לא מערבבים אלא רק מנערים את המחבת ומוסיפים עוד ועוד סוכר עד שהכל נמס לקרמל.

- במקביל מחממים את השמנת לסף רתיחה

- מוסיפים את השמנת (בזהירות! זה לוהט מבעבע בטירוף!) ומערבבים.

- ממשיכים לחמם על אש נמוכה עד לקבלת רוטב חלק ואחיד. מצננים מעט, ויוצקים על העוגה.
איך להכין מאפינס סופגניות טבעוני?



הנה מתכון ל-12 מאפינס סופגניות טבעוני:

מצרכים רטובים:
============
1 כוס חלב סויה או חלב אורז (240 גרם, אפשר גם מים)

1 כפית חומץ תפוחים (5 גרם)

1/3 כוס שמן קנולה (70 גרם)

2 כפיות תמצית וניל (10 גרם)

חומרים יבשים:
============
1.5 כוסות קמח (210 גרם)

2 כפות עמילן תירס (קורנפלור, 20 גרם)

3/4 כפית אבקת אפייה (3 גרם)

1/2 כפית סודה לשתייה (3 גרם)

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

1/2 כפית קינמון

1/2 כוס סוכר (110 גרם)

1/2 כפית מלח (3 גרם)

כ-1/3 כוס ריבת פטל או תות

2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:
==========
1. חממו את התנור ל-180 מעלות.

2. ערבבו את החומרים הרטובים בקערה.

3. ערבבו את החומרים היבשים בקערה נפרדת. יש לערבב עד שרואים שהקינמון ואגוז המוסקט (הכהים) מתערבבים היטב אז יודעים שגם אבקת האפייה והסודה התערבבו כראוי.

4. ערבבו את שתי הקערות עד שמתקבלת בלילה אחידה ללא גושים.

5. סדרו 12 ניירות אפייה (מנז'טים) בתבנית שקעים. אפשר ורצוי להשתמש בתבנית סיליקון משומנת מעט.

6. מלאו את ניירות האפייה בבלילה עד כ-3/4 מגובהם.

7. הניחו כפית גדושה של ריבה במרכז כל מאפינס. אין צורך ללחוץ את הריבה לתוך הבלילה, היא תשקע פנימה במהלך האפייה.

8. אפו בתנור 20 עד 23 דקות. אי אפשר לבדוק את המאפינס עם קיסם בגלל מילוי הריבה, אבל המאפינס אמורים להיות מוכנים אחרי זמן זה. החלק העליון צריך להיות יציב.

9. לאבק מלמעלה עם אבקת סוכר, ולהוסיף תלולית ריבה כדי לקבל את מראה הסופגניה.
איך להכין מצה בריי עם עשבי תיבול?



הנה מתכון להכנת מצה בריי עם עשבי תיבול:

המצרכים:
=======
2 מצות

1/4 כוס מים או חלב

3-4 בצל ירוק קצוץ

חופן גדול של פטרוזיליה קצוצה (שטופה לאחר ייבוש)

1/2 כפית פלפל צ'ומה (או יותר, לפי הטעם)

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל

1/4 כוס שמן חמניות או קנולה לטיגון


אופן ההכנה:
=========

1. לשבור את המצה לקערה, להוסיף את המים או החלב ולהשרות מספר דקות

2. להוסיף את שאר החומרים ולערבב היטב

3. לחמם שמן במחבת גדולה ולצקת מהתערובת למחבת, לטגן עד להזהבה יפה משני הצדדים, להניח על נייר סופג ולהגיש מיד

בתיאבון!
מהם 8 הכללים לצילום ילדים בפורים?


כאשר מצלמים את המחופש/ת חשוב מאוד להקפיד על מס' כללים שיהפכו תמונה פשוטה ובנאלית, לתמונה שתרצו למסגר ולתלות בסלון. הנה 8 כללים לצילום ילדים בפורים:

1. כדי לצלם ילד מחופש, הכלל החשוב ביותר זה סבלנות ומומלץ מאוד פשוט "לזרום" עם הילד. כדי שהתמונות לא יצאו משעממות עדיף לא להעמיד אותו דום ולגרום לו להשתעמם מהצילום אלא להניח לו לשחק ולתת לו חופשיות ולצלם אפילו תוך כדי תנועה. תמונה אחת עם חיוך אמיתי שווה יותר מכמה תמונות עם חיוך מזויף.

2. אם בחרתם לצלם את המחופש/ים בתוך הבית, מומלץ לצלמם על רקע של קיר נקי או אפילו לתלות סדין או בד אחר בצבע סולידי ואחיד כדי לשמש כרקע וכך לא נאבד את הצבעוניות והדומיננטיות של התחפושת ונגרום לתמונה להיות מעניינת יותר. כשנצלם מחופש על רקע צבעוני ו/או מקושקש, אנו נאבד את האובייקט המרכזי בתמונה ונגרום למחופש "להיבלע" בתוך הרקע.

3. כדי למנוע את תופעת ה"עיניים האדומות" המוכרת, מומלץ לצלם במקום מואר ללא שימוש בפלאש! "עיניים אדומות" נגרמות בד"כ משימוש בפלאש במצבים שלא מצריכים אותו. כמובן שגם מומלץ להימנע מלצלם אל מול השמש כדי לא "לשרוף" את התמונה.

4. כשרוצים לצלם דיוקן מומלץ לצלם בסביבה סטרילית ללא מס' רב אנשים או אובייקטים המופיעים ברקע וכך להגיע לתוצאה נקייה יותר.

5. אם המחופש מאופר בעיקר באזור הפנים, מומלץ קצת להתרחק ממנו ולהשתמש בזום כדי לחזק את עומק השדה בתמונה ולהדגיש את פניו.

6. כדי לתפוס את כל התחפושת בתמונה, מומלץ לצלם אנכית במידה ומדובר במצולם אחד אך מומלץ לצלם אופקית במידה ומדובר ב2 מצולמים ומעלה.

7. כדי לתת למחופש את הכבוד הראוי לו בתמונה, מומלץ מאוד להימנע מחלל ריק ומיותר בתמונה. אל תהססו לקרב את הזום אם צריך וללכוד לתוך התמונה את מה שבאמת חשוב ולא את הסביבה כולה. ולמרות זאת, לא מומלץ גם לכלוא את האובייקט בתמונה. תשאירו קצת אוויר מעל ראשו ובצדדיו אך לא בהגזמה.

8. והכי חשוב: לצלם בגובה העיניים! כשמצלמים ילד מגבוה, התמונה יוצאת בד"כ לא מחמיאה ולא מציאותית, כמצלמים מנמוך, גוף הילד עלול לצאת לא פרופורציונאלי בתמונה. אך כשמצלמים בגובה העיניים התוצאה תצא מחמיאה ומדויקת.
האם יש מתכון לאוזני המן ללא סוכר?


הנה מתכון לאוזני המן ללא סוכר במלית אגוזים של שף קונדיטור הנס ברטלה, כפי שהתפרסם בגיליון "שף" של לאשה במרץ 2009:

מצרכים לבצק:
============
3.5 כוסות (500 גרם) קמח, רצוי שטיבל, לא חובה

1/2 חבילת שימרית או 1/2 קוביה של שמרים טריים

40 גרם "כמו סוכר" 0צחליף סוכר הכיל מלטיטול ואסולפם)

2 חלמונים מספר 2

7 כפות חלב (100 גרם)

250 גרם חמאה או מחמאה חתוכה לקוביות

1/4 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל


אופן הכנת הבצק:
===============
1. מערבבים את השמרית עם הקמח. בשימוש עם שמרים טריים ממיסים את הקובייה בחלב.

2. מערבבים את כל החומרים ולשים עם וו לישה בצורת גיטרה במשך 5 דקות עוטפים בניילון ומקררים שעתיים.


מצרכים להכנת מלית אגוזים:
=========================

350 גרם אגוזי מלך טחונים דק

160 גרןם "כמו סוכר" (תחליף סוכר)

100 גרם מים רותחים (כ-7 כפות)

1/2 כפית אבקת קינמון

1/4 לימון מגורד

;1/4 תפוז מגורד


אופן הכנת המלית:
================
מערבבים את כל החומרים היטב ומקררים שעה.


הכנת אוזני ההמן:
=================
1. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ (לא עבה), קורצים עם קורץ עגול בקוטר בין 8-10 ס"מ עיגולים.

2. מורחים את הקצוות של הבצק עם ביצה טרופה, מניחים את המלית בעזרת כפית באמצע עיגול הבצק (לא כמות גדולה מדי אחרת הבצק לא ייסגר), ומהדקים את קצוות הבצק כלפי מעלה בצורת משולש (אוזן). מורחים בביצה טרופה ומניחים לתפיחה על מגש מרופד עם נייר אפייה במשך שעה.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות, מורחים היטב את משולשי הבצק ואופים במשך 15 דקות. מצננים.


חג שמח ובתיאבון!


איך לבחור קייטנות לילדים?


הנה כמה קריטריונים חשובים לבחירת קיטנות לילדים:

1. וודאו מי מנהל את הקייטנה - האם הוא נמצא בשטח בזמן הפעלת הקייטנה, מהם סמכויותיו וניסיונו.

2. בקרו פיסית במקום בו מופעלת הקיטנה. וודאו שיש שם שטחים מוצלים דיים וכמו כן חדרים ממוזגים לשעות היום החמות.

3. בררו האם ילדי הקייטנה עוזבים את שטח הקייטנה למקומות אחרים, אם כן, כיצד הם נוסעים ומי מלווה אותם.

4. וודאו שיש שומר בשער במשך כל שעות הקייטנה.

5. וודאו זמינות עזרה ראשונה ומדריך עם הסמכה לחובש.

6. העדיפו קייטנות המופעלות ע"י גורמים מוכרים. בדקו והיו ערניים לכל הפרטים אם בחרתם קיטנה פרטית כלשהי (כלל נושאי ביטוח).

7. וודאו שיש לפחות מדריך אחד לכל 25 ילדים. זהו התקן שנקבע ע"פ משרד החינוך.

8. ערכו השוואות מחיר בין הקיטנות השונות

9. בדקו האם התכנים ונושאי הקייטנה לרוחכם.
איך להתחפש לבובה?


כך אפשר להתחפש בפורים לבובה:

לבוש - שמלה ורודה/לבנה או כל צבע אחר נפוחה מאזור הבטן, גרביונים לבנים חלקים או לבנים עם ציורים כמו לבבות אדומים/שחורים/ורודים כדי שיראה קצת ילדותי.

נעליים - עדיף לנעול נעלי בובה, למי שאין אפשר גם נעלי דוקטור מרטינס או נעליים אחרות בצבע שחור.

שיער - פאה (עדיף בלונדינית), לקלוע שתי צמות ולשים סרט וורוד או שחור.

איפור - אם גוון העור שלכם כהה שימו פודרה או טלק כדי להבהיר קצת את הפנים אחר כך שימו מסקרה, איילינר, עיפרון שחור, צללית וורודה או כל צבע שמתאים בעינכם ללבוש, סומק וורוד בצורת עיגול על הלחיים, אודם/ ליפסטיק באיזה צבע שתרצו.

אקססוריז - שרשרת פנינים (אפשר מפלסטיק) בצבע לבן שתהייה צמודה לצוואר או שרשרת לב/דובי או כל דבר שהוא חמוד וילדותי. שימו צמיד שיתאים לשרשרת וטבעות, למי שיש חורים באוזניים מומלץ לשים עגילים שגם יתאימו לשרשרת.
איך מומלץ לערוך את שולחן ליל הסדר?


כך מומלץ לערוך את שולחן ליל הסדר:

1. בחרו מפה לבנה או באחד מהגוונים של סט הכלים. במידה ולא מספיקות לכם המפות, ניתן לפרוס ביניהן ראנר יפה שישלים את החלק החסר.

2. אם יש הרבה אנשים, כדאי לסדר את השולחנות בח'.

3. סדר הצלחות: צלחת למנה עיקרית ומעליה צלחת למנה ראשונה. את צלחות המרק לא נהוג להניח מראש הכל על השולחן, אלא להגישן מלאות לכל אחד. למעוניינים, ניתן מתחת הצלחת למנה העיקרית לפרוס פלייסמטים או להניח פלטת הגשה תואמת.

4. סידור הכוסות: מצד ימין של הצלחת יש להניח גביע ייןו לצידו כוס לשתיה קרה.

5. סידור הסכו"ם: מצדה הימני של הצלחת מניחים שני סכינים: סכין גדול בצד הפנימי וסכין קטן בצד החיצוני. ליד הסכין הקטן יש להניח כף למרק. מצד שמאל של הצלחת יש להניח מזלג גדול ולצידו מזלג קטן יותר.

6. יהיה יפה להניח במרכז השולחן , ליד צלחת הפסח, פמוטים עם נרות חג גבוהים, כד או שניים עם פרחים צחורים ולפזר עלים או מעט פרחים יבשים על השולחן.

7. ניתן להניח מפיות תואמות בצבען בתוך הכוס או מתחת לסכו"ם.
איך להכין ממתק פצפוצים לפסח?



הנה מתכון של קרין גורן להכנת ממתק פצפוצים לפסח:

המצרכים:
========
1 כוס שומשום

100 גרם חמאה

1/2 כוס דבש

1/2 כוס סוכר

1 כף אבקת נס קפה

1/2 כוס טחינה גולמית

5 כוסות פצפוצי אורז

100 גרם חלבה מפוררת


לציפוי:
======
200 גרם שוקולד לבן

20 גרם חמאה


אופן ההכנה:
==========
1. קולים את השומשום במחבת יבשה תוך כדי ערבוב, עד להזהבה. מוציאים לקערה ומניחים בצד.

2. בסיר גדול מביאים לרתיחה חמאה, דבש, סוכר, קפה וטחינה. מסירים מהאש, מוסיפים פצפוצי אורז, חלבה ואת השומשום הקלוי ומערבבים היטב.

3. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בתרסיס שמן, דוחסים בעזרת כף או בעזרת תחתית של כוס (הדחיסה חשובה כדי שהעוגיות לא יתפוררו במהלך החיתוך).


מצפים ומגישים:
=============
1. ממיסים את החמאה עם השוקולד הלבן ויוצקים מעל התערובת שבתבנית.

2. מצננים לטמפ' החדר, מחלצים מהתבנית וחותכים לעוגיות. שומרים בכלי אטום במקרר, ומגישים קר.


בתיאבון!
איך להכין עוגות גבינה ללא אפיה?
איך להכין סלט סלק אדום עם חזרת?
איך להכין עוגות גבינה טובות?
אפשר לקבל מתכון ללביבות בלי קמח?
איך להכין לביבות כתומות?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.