» «
עוגת דבש
איך להכין עוגת "דבש" טבעונית?



עוגת דבש טבעונית, היא למעשה עוגת דבש ללא דבש וכך מכינים אותה:

המצרכים:
=======
1 כוס רסק תפוחים טבעי לא ממותק, או רסק תפוחים ואגסים

1/3 כוס שמן

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס מייפל

1/4 כוס סילאן

1.5 כוסות קמח

1/2 כפית סודה לשתייה

1 כפית מחוקה אבקת אפיה

קורט קינמון

קורט ג'ינג'ר טחון

קורט מוסקט

קורט ציפורן

קורט פלפל אנגלי

חופן שבבי שקדים


אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים את כל החומרים לקערת מיקסר ומערבבים עם וו גיטרה עד לקבלת עיסה חלקה

2. מעבירים את העיסה לתבנית משומנת

3. מפזרים את שבבי השקדים על העיסה

4. אופים בחום בינוני נמוך (170 מעלות) כשעה, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי

בתיאבון!
סופגניות
איך להכין סופגניות פרמזן מלוחות?



הנה מתכון של הלה אלפרט לסופגניות אשל ופרמזן, כפי שפורסם במוסף שישבת של "ישראל היום" בנובמבר 2013:

המצרכים:
=======
2 כוסות קמח תופח

1 כף סוכר

1/8 כפית מלח

2 גביעי אשל

2 ביצים

4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק מאוד

2 כפות גבינת פרמזן טחונה דק

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
===========
1 מנפים את הקמח לתוך קערה.

2. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.

3. מוסיפים את האשל, הביצים, הפטרוזיליה והפרמזן ומערבבים במיקסר.

4. מחממים את השמן, אבל נזהרים שלא יתחיל לעשן.

5. צרים את הסופגניות בעזרת שתי כפות: לוקחים כף מהבלילה, ובעזרת כף נוספת מחליקים לסיר.

6. מטגנים כשתי דקות עד שהסופגניות מקבלות צבע זהוב כהה והופכים בעזרת מזלג, כששני הצדדים זהובים מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים.

בתיאבון!
עוגות
אפשר לקבל מתכון לעוגת מצות?



הנה מתכון לעוגת מצות מוצלחת, עוגת פרווה, ללא אפיה:


החומרים ואופן ההכנה:
==================
להמיס על האש ולערבב:

1 כוס סוכר

4 כפות קקאו

1 חבילת מרגרינה בלי מלח

4 שוקולד מריר פרווה

1/3 כוס מים

להוסיף:
=======
3 כפות ברנדי, 200 גרם חלבה כתושה ולערבב הכל.
להרטיב את המצות (12 מצות), למרוח עליהם את בלילת השוקולד ושוב להניח מספר שכבות: מצות ובלילת שוקולד... (בכל שכבה 2 מצות). לקשט בסוכריות קטנות, או קוקוס, או שוקולד מריר פרווה מגורד בפומפיה גסה.
אפשר למרוח קצפת משמנת מתוקה פרווה, מוקצפת עם 2 כפות אבקת סוכר וכפית נס קפה.

בתיאבון!
אוזני המן
איך להכין אוזני המן טבעוניים?


הנה מתכון לאוזני המן עבור אנשים המקפידים על תזונה טבעונית:

המצרכים לבצק:
==========
100 גרם קרם קוקוס

50 מ"ל שמן

1/2 כפית תמצית וניל

קורט מלח

40 גרם סוכר

200 גרם קמח

1/2 כפית אבקת אפייה


המצרכים למלית:
===========
100 גרם שוקולד מריר

25 גרם שמן קוקוס

40-50 גרם ערמונים קצוצים


להגשה:
=====
אבקת סוכר


אופן ההכנה:
========
1. הכנת הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מניחים את קרם קוקוס, שמן, וניל, מלח, סוכר, קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד היווצרות בצק מעט דביק. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, יוצרים ממנו צורה של דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כ-15-20 דקות.


2. הכנת המלית: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה, מוסיפים את שמן קוקוס וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה את הערמונים הקצוצים ומערבבים היטב. מצננים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר, עד שמתקבלת מלית במרקם יציב ורך.


3. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ וקורצים עיגולים קטנים בקוטר 6 ס"מ.
מניחים כ-1/2 כפית של מלית בתוך כל עיגול וסוגרים לצורה של אוזן המן. מניחים את אוזני ההמן במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מצננים במקפיא במשך כ-10 דקות.

4. מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים את אוזני ההמן במשך כ-10-15 דקות, או עד הזהבה, מצננים לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

בתיאבון!

חגים

צלי בקר
איך להכין צלי בקר עם פירות יבשים?



הנה מתכון לעשר מנות צלי בקר עם פירות יבשים כפי שפורסמו בחוברת המתכונים "על השולחן":

המצרכים:
========
נתח בקר מס' 5 במשקל 2.5 - 3 ק"ג

1/4 כוס שמן קנולה

מלח ופלפל שחור טחון


לרוטב:
=====
7 בצלים קצוצים

9 שיני שום קלופות בשלמותן

2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ

1 כף ג'ינג'ר מגורר

3 - 4 כפיות כמון טחון

1 כפית קינמון טחון

צ'ילי או פפריקה חריפה, לפי דרגת החריפות הרצויה

1 כוס יין אדום

3 - 4 כוסות ציר בקר חם או ציר עוף

200 גרם שזיפים מיובשים

200 גרם משמשים מיובשים


להגשה:
======
1/2 צרור כוסברה קצוצה

1/2 צרור נענע קצוצה


אופן ההכנה:
==========

1. יום לפני ההגשה מכינים את הצלי: מחממים תנור ל-220 מעלות.

2. יוצקים שמן לסיר שמתאים גם לתנור. מתבלים את הנתח במלח ופלפל וצולים כ-20 דקות מכל הצדדים עד להשחמה (לחילופין סוגרים את הנתח על הכיריים). מוציאים ומניחים בצד.

3. מנמיכים את טמפ' התנור ל-160 מעלות.

4. נפטרים מנוזלי הטיגון למעט 2 כפות. מוסיפים בצל ומטגנים כ-7 דקות על להבה בינונית עד הזהבה. מוסיפים שום, גזר וג'ינג'ר ומטגנים כ-2 דקות נוספות.

5. מוסיפים כמון, קינמון ופלפל חריף ויוצקים יין. מביאים לרתיחה ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ. מבשלים על להבה גבוהה עד שרוב היין מצטמצם.

6. מחזירים את הצלי לסיר ומוסיפים שזיפים, משמשים וציר (עד 1 ס"מ לפני כיסוי מלא). מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף העכור שנוצר על פני הנוזל.

7. מכסים ואופים בתנור במשך 4 שעות. לחילופין אפשר גם לבשל על הכיריים במשך 4 שעות, בבעבוע עדין. כל חצי שעה הופכים את הצלי או יוצקים עליו מנוזלי הבישול.

8. מצננים ומעבירים את הסיר למקרר. פורסים את הנתח נגד כיוון הסיבים רק כשהוא קר לגמרי ומחזירים למקרר (עם הרוטב) למשך הלילה.

9. לפני ההגשה: מוציאים את פרוסות הבשר, הפירות המיובשים והשום מנוזלי הבישול ומסירים את השומן שנקרש על הנוזלים. מחממים מעט את נוזלי הבישול ומסננים לסיר נקי. מצמצמים עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה.

10. מסדרים את הבשר והפירות המיובשים בתבנית ויוצקים את הרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום ומחממים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מפזרים כוסברה ונענע קצוצים ומגישים.

11. מגישים עם דלעת צלויה בסילאן, שום ועראק.

אופן ההכנה:
==========
מערבבים בתבנית 1 ק"ג דלעת קלופה ללא גרעינים חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ, 1/3 כוס שמן זית, 7 שיני שום קצוצות, 3-2 כפות סילאן, מלח ופלפל שחור גרוס ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות עד הזהבה. מזלפים מעל כ-1/4 כוס עראק ואופים עוד כ-5 דקות עד שהאלכוהול מתאדה.

בתיאבון!
עוגיות
איך להכין עוגיות שקדים לפסח?




הנה מתכון של קרין גורן ל"עוגיות דוגמניות שקדים" לפסח, כפי שפורסם במוסף סגנון של עיתון מעריב באפריל 2009:



חומרים ל-20 עוגיות גדולות (או כ-40 קטנות):
=================================

לעוגיות:
=======
2 חלבונים

3/4 כוס אבקת סוכר (1 שקית של 100 גרם)

1 כפית תמצית וניל

3 כוסות שקדים פרוסים (300 גרם)



לטבילה בשוקולד (אם רוצים):
======================
200 גרם שוקולד מריר

2 כפות שמן


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. מערבבים (לא מקציפים) חלבונים, אבקת סוכר ותמצית וניל.

3. מוסיפים שקדים פרוסים ומערבבים היטב, עד שהשקדים מצופים מכל הכיוונים (התערובת תיראה יבשה וזה בסדר).

4. משטחים כפות מהתערובת לעיגולים, על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

5. אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לחלוטין, מפרידים מנייר האפייה ומגישים (אם העוגיות לא נפרדות בקלות מהנייר, ממשיכים לייבש בתנור עוד 10 דקות בחום של 150 מעלות).

טובלים בשוקולד לקישוט, אם רוצים:

6. ממיסים שוקולד במיקרוגל. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים.

7. טובלים את העוגיות עד למחצית הגובה בשוקולד המומס. מניחים על נייר אפייה ומעבירים למקפיא ל-5 דקות, להתקשות השוקולד. שומרים בכלי אטום, בשכבות מופרדות בנייר אפייה.


בתאבון!
לחמניות
איך להכין לחמניות כשרות לפסח?


הנה מתכון ללחמניות כשרות לפסח. הלחמניות קלות להכנה ומדהימות עם מילוי מתוק או מלוח. אני מכינה אותן שנה אחרי שנה והן נחטפות....

המצרכים:
========
קמח מצה, מים, שמן, ביצים, מלח, פלפל שחור.

אופן ההכנה:
=========
1. בסיר רחב שמים 2 כוסות מים (400 מ"ל) + 10 כפות שמן + 2 כפיות מחוקות מלח + חצי כפית מחוקה פלפל שחור –מערבבים ומרתיחים.

2. כשרותח, מכבים אש מיד, מוסיפים 200 גרם קמח מצה (2 כוסות), מערבבים היטב ומניחים להצטנן כמה דקות.

3. מוסיפים פנימה 6 ביצים, אחת אחת ומערבבים במהירות עד שכל ביצה נבלעת בתערובת.
בוחשים היטב בכף עץ.

4. בעזרת 2 כפות מרימים מהעיסה גוש בגודל קלמנטינה (40 גרם) ויוצרים כדורים. מניחים אותם במרווחים קטנים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
ניתן ללטפן ביד משומנת לשפר את מראן שיהיו חלקות יותר.

שומשום (כשר לפסח) – ניתן לפזר מעל

לאפות 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

מתקבלות כ- 19 לחמניות.

מקור המתכון: אודטה

תיהנו!
סלק
איך להכין סלט סלק ורימונים?



הנה מתכון לסלט סלק ורימונים:


המצרכים:
========
4-5 סלקים

2 כפיות שמן זית

שליש כוס רימונים (או יותר, לפי הטעם)

חצי כוס אגוזי מלך

1 חבילת רוקט (או פחות, לפי הטעם)

מלח

פלפל שחור

רוטב וינגרט רימונים



מצרכים לרוטב ויניגרט רימונים:
=======================
2 כפות שמן זית

1 כף חומץ בלסמי

2 כפות יין לבן

2 כפות רכז רימונים

2 כפות מיץ לימון

2 שיני שום כתושות

1 כף סוכר

1 כפית חרדל דיז'ון

מלח ופלפל



אופן ההכנה:
===========
1. שוטפים ומייבשים היטב את הסלק ומורידים את העלים.

2. מורחים על הסלק את שמן הזית, מסדרים בתבנים ואופים בתנור בחום של 220 מעלות, בערך 45-50 דקות, עד שקיסם או מזלג ננעצים בקלות, אך לא לרכך יותר מדי.

3. להניח לסלק להתקרר ולאחר מכן להסיר ממנו את הקליפה ולחתוך לקוביות בגודל בינוני- קטן.

4. לערבב את היטב את כל חומרי הרוטב ולתקן טעמים.

5. להעביר את הסלק החתוך לקערה, להוסיף את האגוזים, הרימונים והרוקט, לשפוך מעליהם את הרוטב ולהגיש.

- ניתן להגיש את הסלט גם בתוספת קוביות גבינה כחולה, כשהארוחה היא חלבית.


בתיאבון!


קארמבל תפוחים
איך להכין קארמבל תפוחים?



הנה מתכון קל ומצוין לקארמבל תפוחים:

המצרכים להכנת התפוחים:
====================
8 תפוחים

50 גרם מחמאה (אפשר חמאה ואז הקארמבל חלבי)

3 כפות מיץ לימון

2 כפות תמצית וניל

1 כפית קינמון


אופן ההכנה:
==========
1. קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות.

2. שמים במחבת את כל החומרים ללא התפוחים ומבשלים עד לקבלת סירופ סמיך.

3. מוסיפים את התפוחים לסירופ ומערבבים.


המצרכים לפירורים:
===============
150 גרם מחמאה (או חמאה)

2 כוסות קמח רגיל או שקדים טחונים

3/4 כוס סוכר חום

1 כפית תמצית וניל

תבניות אישיות חד פעמיות

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק - פירורים.

2. מרססים בתרסיס שמן את התבניות החד פעמיות.

3. מניחים בבסיס כל תבנית מעט פירורים, מעליהם שכבת תפוחים ומעל התפוחים מכסים שוב בשכבת פירורים.

4. אופים ב-190 מעלות כ-30 דקות או עד שהבצק מקבל גוון זהבהב.

5. אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל.
איך לצמצם תופעות אלרגיה לקרדית האבק?



אם אתם סובלים מנזלת אלרגנית. מהתעטשויות בלתי פוסקות, עניים דומעות ללא הפסקה מחלות עור למיניהן מעידות על כך שאתם סובלים מקרדית האבק. אבק הוא, מעשה, חלקיקים קטנים המכילים חול אדמה, חלקיקי צמחים, שערות ועור מת של בני האדם, בכל גרם של אבק יש עד 300 קרדיות. מחקרים בבתי חולים הראו כי אלרגיה לקרדית הגבירה את השיעול השרקני בפי 8 בקרב ילדים, כמו כן המחקר הראה כי הסיכון לאסטמה עשוי לעלות גם בגלל החשיפה לבעיות עובש וחיות פרוותיים. אלו הדברים שיש לעשות בכדי לצמצם את תופעות האלרגיה לקרדית האבק:

1. חשוב מאוד להקפיד כל שבוע לפחות על ניקיון האבק

2. יש להוציא שטיחים וילונות מהחדרים הם קולטים ואוגרים אבק

3. חובה להשתמש בשואבי אבק עם פילטר heap

4. לשאוב מזרונים ולהחליף כיסויי מיטה

5. תינוקות רגישים מאוד בשנתיים הראשונות שלהם וחשוב מאוד למנוע מהם חשיפה לאלרגנים עד כמה שניתן
איך להכין צימעס ללא סוכר וגלוטן?


הנה מתכון להכנת צימעס ללא סוכר וגולטן:

המצרכים:
========
1 שקית גזר גמדי

1/2 כוס צימוקים שחורים ללא תוספת של סוכר

8 שזיפים שחורים מגולענים וטבעיים ללא תוספת סוכר

1 מקל קינמון

3 כפות סילאן או דבש

3/4 כוס סוכר פירות

1/4 כוס מיץ תפוזים


אופן ההכנה:
===========
מכניסים את הגזר לסיר ומוסיפים אליו את כל שאר החומרים, ממלאים מים עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות עד לצמצום הנוזלים.

ניתן להגיש קר או חם.

בתיאבון!
איך לחגוג בטבע ולשמור על הסביבה?



הנה 5 טיפים חשובים לשמירה על הסביבה כאשר חוגגים בטבע:

1. הקפידו להשתמש בכלים חד פעמיים מתכלים או בכלי פלסטיק רב פעמיים אותם תייעדו במיוחד לפיקניק ולטיולים.

2. יש לעשות מנגל ולהבעיר אש רק במקומות המורשים לכך, אין להדליק אש בשמורות טבע ובכל מקום אחר בו אין היתר מפורש לכך.

3. איסוף האשפה בצורה חכמה - הקפידו (כן, גם בחיק הטבע) על הפרדה בין סוגי האשפה (נייר, פלסטיק ואשפה אורגנית) ואיספו אותם בשקיות נפרדות.

4. השלכת האשפה - הצטיידו מראש בשקיות זבל חזקות, גדולות ומתכלות והשליכו את הזבל לפחי אשפה גדולים וסגורים. במידה ואין במקום פחי אשפה או שהם מלאים, הימנעו מהשארת שקיות הזבל ליד פחי האשפה (שכן בלילה החיות פותחות אותן ועלולות למות הן מאכילת שיירי מזון שאינם מתאימים להן והן מבליעת הפלסטיק, להיפצע מקופסאות שימורים פתוחות וכמובן שהדבר גורם ללכלוך רב), עשו עוד מאמץ אחרון - קחו את הזבל אתכם והשליכו אותו בצורה מסודרת בפחי האשפה הסמוכים למקום מגוריכם.

5. הקפידו הקפדה יתרה על כיבוי אש מוחלט, זכרו שאין להשאיר אף לא גחלים בוערות.
איך מתאפרים בתחפושת גיישה?


כך מתאפרים כשמתחפשים לגיישה:

קודם כל צריך שיהיו לנו הפריטים הבאים:

1. צבע פנים לבן אטום, אפשר לרכוש אותו בכל חנות תחפושות או חנות איפור

2. ספוגית למריחה

3. איילינר שחור

4. עיפרון שחור

5. אודם אדום

6. עיפרון אדום

לגבי הציור, אפשר לצייר כיד הדמיון אבל ממש לא חייב, הנה דוגמה:

1. נאטום את הפנים לגמרי בעזרת הספוגית והצבע הלבן. הפנים צריכות להיות אטומות לחלוטין. יש לצבוע עם הצבע הלבן והספוגית גם את הריסים, הגבות והשפתיים ואפילו את איזור הנחיריים ופנים האף. חשוב לשים לב לא לגעת בשיער הראש. לחכות 10 דקות שהפנים יתייבשו.

2. עם העיפרון השחור צובעים את הגבות.

3. ניקח את האיילינר ונתחום את העיניים בקו הריסים העליון והתחתון. נעבור עם האיילינר גם על הגבות.

4. עם התוחם נצייר לב באמצע השפתיים ובשפה התחתונה יש להרחיב מעט את צורת הלב- כמו בתמונה ולצבוע בפנים עם העפרון האדום.

6. אפשר לעבור עם אודם ומברשת בתוך צורת הלב למראה שפתיים אדומות יותר.

עכשיו נותר רק להשלים את המראה עם אקססוריז מתאימים והרי לכן תחפושת של גיישה מושלמת.

בהצלחה!
איך להכין עוגיות פירות יבשים?


הנה מתכון להכנת עוגיות פירות יבשים:

מצרכים:
=======
שלוש ורבע כוסות קמח

אחד ורבע כוסות סוכר

אחד וחצי כפיות אבקת אפיה

3/4 כוס שקדים מולבנים טחונים

3/4 כוס שקדים מולבים שלמים

3/4 כוס אגוזי לוז שלמים

3/4 כוס פירות יבשים קצוצים גס

5 ביצים



אופן ההכנה:
===========
1. יש לערבב את כל החומרים לבצק נעים למגע.

2. לגלגל לגלילים עבים ולהניח בתבנית מרופדת ניר אפיה, במרחק מה בין הגלילים.

3. למרוח בחלבון ביצה ולאפות בחום של 175 מעלות כ-18 דקות.

4. להוציא מהתנור ולקרר.

5. לחתוך לפרוסות בעובי חצי ס"מ ולאפותבשנית בחום נמוך של 160 מעלות כ-20 דקות, עד שהעוגיות קשות ויבשות.


בתיאבון!
איך להכין קרמבל גבינה ופירות יער?



הנה מתכון לקרמבל גבינה ופירות יער של עמית דונסקוי, כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" במרץ 2016:

המצרכים לבצק:
============
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1 ביצה + 1 חלמון

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

3 כפות חלב

3/4 כוס ריבת פירות יער

1 כוס פירות יער קפואים (אין צורך להפשיר)


מצרכים למלית הגבינה:
==================
500 גרם גבינת שמנת

250 גרם גבינת טוב טעם

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 כפיות קליפת לימון מגוררת

3 ביצים

4 כפות (40 גרם) קורנפלור


מצרכים לקרמבל:
=============
1 ורבע כוסות (175 גרם) קמח

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

150 גרם חמאה


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

2. שמים בקערת מעבד המזון ( או המערבל עם וו הגיטרה) את החמאה והסוכר ומעבדים לתערובת קרמית אחידה. מוסיפים את הביצה והחלמון ומעבדים. מוסיפים את הקמח והחלב ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד.

3. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים לכיסוי מלא של התחתית. אופים כ-15 דקות, עד הזהבה. מוציאים, לא מכבים את התנור ומצננים 4-5 דקות.

4. מערבבים את הריבה עם פירות היער. מורחים 3/4 מהכמות על הבצק. את היתרה שומרים בצד.

5. המלית: שמים בקערת המערבל את כל מרכיביה, למעט הקורנפלור ומערבלים לקרם אחיד. מוסיפים את הקורנפלור ומערבלים.

6. יוצקים את המלית על שכבת הפירורים ואופים כ-35 דקות.

7. בינתיים מכינים את הקרמבל: שמים את כל המרכיבים בקערת מעבד מזון ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבלים פירורים. מסירים את הקערה וממשיכים לפורר ידנית, לפירורים קטנים.

8. מוציאים את העוגה, מפזרים עליה את פירורי הבצק ואופים כ-24 דקות, עד שהם מזהיבים היטב.

9. מוציאים מהתנור, מניחים על העוגה את תערובת הריבה ששמרנו ומגישים.

שומרים שבוע במקרר, או עד חודש במקפיא. מחממים לפני הגשה.
איך להכין מצה עם ביצה בעשבי תיבול?


הנה מתכון מצוין לאורחות בוקר וערב בחג הפסח של ביצה ומצה:

המצרכים לארבע מנות:
==================
4 ביצים טרופות

2 מצות

1 חופן שמיר

1 חופן פטרוזיליה

1 חופן בצל ירוק

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מלח לפי הטעם

4 כפות שמן זית


אופן ההכנה:
===========

1. יש להרטיב עט את המצות על מנת שתהיינה רכות, לפורר אותן לתוך קערה ולהוסיף את הביצים.

2. להוסיף את התבלינים ועשבי התיבול ולערבב היטב.

3. לחמם במחבת קטנה את שמן הזית ולצקת לתוכה רבע מכמות הבלילה, לטגן כשתי דקות על אש בינונית מכל צד, להוציא ולהגיש. לחזור על הטיגון עם שאר הבלילה. במידה ואין מחבת קטנה, ניתן לטגן את כל הבלילה במחבת גדולה ולחלק לפני ההגשה.


בתיאבון!
איך להכין עוגת תמרים וסילאן טבעונית?



הנה מתכון לעוגת תמרים וסילאן טבעונית?

מצרכים:
=======
200 גרם מרגרינה ללא מלח (ניתן להשתמש במרגרינה בטעם חמאה)

250 גרם תמרים מעוכים ללא גרעינים

200 גרם סילאן

170 גרם פצפוצי אורז

100 גרם קוקוס טחון


אופן ההכנה:
==========
1. לבשל את המרגרינה התמרים והסילאן על אש בינונית עד שהעיסה נעשית חלקה.

2. להוריד את הסיר מהאש, להוסיף את פצפוצי האורז ולבחוש עד שיתערבבו היטב.

3. לפזר מחצית מהקוקוס על תבנית מרובעת, להוסיף את עיסת התמרים ולהדק אותה בידיים לתבנית, לפזר את שארית הקוקוס, לחתוך לריבועים ולצנן במקרר עד שיתקשה.

4. לאחד 2 התערובות, לצקת לתבנית משומנת, לאפות 40 דקות ב 180 מעלות.

בתיאבון!


איך להכין אוזני המן טבעוניות?


הנה מתכון להכנת אוזני המן טבעוניות:

המצרכים לבצק:
=============
100 גרם קמח לבן

250 גרם קמח מלא

1 שקית אבקת אפייה

90 גרם שמן קנולה

1/3 כוס סוכר חום

1/4 כוס מיץ תפוזים

מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון

2 כפות שמנת טופו או 40 גר' מחית טופו (טחון דק עם כף מים)


המצרכים למלית:
=============
100 גרם פרג טחון (ניתן להחליף את הפרג בתמרים מגולענים עם מעט קינמון, או בתערובת אגוזי מלך או שקדים כתושים עם סוכר)

3/4 כוס מים

1/3 כוס סוכר חום

כף שמן קנולה

קליפה מגוררת מחצי לימון בינוני

1/2 כפית שטוחה קינמון

50 גרם צימוקים קטנים שטופים היטב


אופן ההכנה:
==========
1. הכנת המלית: להרתיח את המים עם הסוכר על אש קטנה, להוסיף את שאר חומרים המלית ולערבב היטב עד שמתקבלת דייסה סמיכה. להניח בצד לקירור.

2. לערבב היטב את הקמחים ואבקת האפייה.

3. לבחוש במעבד מזון את הסוכר, השמן והטופו, להוסיף לסירוגין מעט קמח ומעט מיץ ולהוסיף את קליפת הלימון.

4. לרדד את הבצק שנוצר במערוך לשכבה דקה.

5. לחרוץ עיגולים בעזרת כוס הפוכה על הבצק המרודד, לשים באמצע כל עיגול כפית מהמלית ולהדק את הקצוות למשולש.

6. לחמם תנור מראש ל-175 מעלות במשך מספר דקות, ולאפות במשך כ-20 דקות.

מומלץ להגיש חם.

בתיאבון!
איך להכין את המטבח לקראת פסח?



כך מכינים את המטבח לקראת פסח:

1. מספר שבועות לפני החג מרכזים את כל המזון החמץ מהמזווה, מהמקרר ומהמקפיא.

2. מבשלים את כל מה שניתן ואם יש צורך מקפיאים.

3. רושמים על הקופסאות המיועדות להקפאה את תכולתן והתאריך שלהן ואוכלים לפני החג.

4. שבוע לפני החג עושים סדר בכלים, את כל מה ששבור, סדוק או שאין בו שימוש תורמים או זורקים.

5. מרוקנים את הארונות מכלים, בכל פעם ארון אחד, לפי הסדר, שוטפים היטב את הכלים, מקרצפים את הארון, מייבשים היטב ומחזירים את הכלים בצורה מסודרת.

6. מפנים את המזווה או את הארונות ממזון, מנקים היטב ומחזירים את אריזות האוכל למקום לאחר שבודקים שהם בתוקף.

7. מפנים את השיש לחלוטין ובחומרי ניקוי ייעודיים מנקים היטב את השיש, הכיריים על כל חלקיהם, הקרמיקה והכיור.

8. עורכים נקיון יסודי למקרר, ראו טיפים בתגית "מקרר, "נקיון".

9. לסיום מנקים בחומר ייעודי את דלתות ארונות המטבח ושוטפים את רצפת המטבח.
מתכון מנצח לקניידלאך - יש?


אצלנו מגישים קניידל אחד בלבד שיוצא אחרי הבישול בגודל של אגרוף קמוץ בערך. אבל הוא קליל כמו נוצה.


כמויות ל-12 סועדים בערך:
=====================
8 ביצים גדולות

2 כוסות קמח מצה

2 כפות גדולות שמן שמסונן מטיגון בצל

4 כפות מרק עוף

מים לעיבוי – לפי הצורך (יש הסבר)

מלח, פלפל שחור - במידה !


הוראות הכנה:
============
מטגנים 2 בצלים בחצי כוס שמן, עד שמתחילים להזהיב. מסננים מהם את השמן ומקררים .

טורפים היטב את הביצים, כשמתקבל קצף די גבוה, מוסיפים את השמן והתבלינים. בעניין התיבול: חשוב לזכור שהמרק עצמו מתובל ולכן צריך לשים לב שהכמויות תהיינה מתאימות אחרי הבישול הממושך, ספיחת המרק לכופתאות וכו'.

אח"כ מוסיפים לאט-לאט את קמח-המצה ואת המרק. מערבבים ובודקים את מרקם העיסה.

במידת הצורך (תמיד צריך קצת), מוסיפים מעט מים רגילים כדי שהעיסה לא תהיה דחוסה, אלא רכה יותר (לא דלילה ). בשלב זה מכסים את העיסה ושומרים במקרר כמה שעות או אפילו לילה, אבל לא פחות משעתיים.
כשמוסיפים את המים לעיסה, יש לזכור שבזמן הקירור, היא תתקשה. אבל גם אחרי שמוציאים מהמקרר אפשר להוסיף מעט מים אם רואים שזה קשה-כבד מדי.
אחרי הפעם הראשונה כולם הופכים לספציאליסטים.....

הכי חשוב זה תכנון הזמנים:
מכינים בבוקר ומכניסים למקרר עד אחה"צ בערך ב-16:00 , בדרך כלל זה מטופל במקביל להכנת החרוסת....

אז מכינים כדורים מאורכים כמו ביצה, בעזרת עם ידיים רטובות, הבצק צריך להיות לא רך ולא קשה. הסימן שהבצק טוב: בעת ההכנה רואים את סימני האצבעות של המכינה והכדור שנוצר אינו סימטרי אלא אליפסי מעט... לעיתים סימני האצבעות נשארים אפילו אחרי הבישול הממושך וזה סימן שהבצק היה מושלם...

זורקים ישר למרק, מוודאים שיש בו הרבה מאוד נוזלים אפילו זה מחייב להוסיף מים, הרי אחרי בישול ממושך המרק יצטמצם שוב ויחזור לטעמו המרוכז. מבשלים תחילה בסיר פתוח, על אש גבוהה עד שהם צפים, אח"כ על אש נמוכה עוד כשעה. בשלב מסויים מכבים את האש ומדליקים שוב בכניסת החג, ככה זה מתבשל עש אש נמוכה, במשך הסדר עד הארוחה.

למי שחשוב לשמור על צלילות המרק, אפשר לבשל אותם במים בנפרד ורק לפני ההגשה להכניס אותם למרק. הטעם לא יהיה כמובן אותו דבר.
איך להכין סלט וולדרוף?


הנה מתכון לסלט וולדרוף:

המצרכים:
=========
3 תפוחי עץ חמצמצים מזן גרני סמית

3-4 כפות מיץ לימון טרי

4-5 גבעולי סלרי אמריקאי שטופים היטב

50-100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

אננס משומר בקוביות

4-5 כפות מיונז

מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
==========

1. לגלען, לקלוף ולחתוך את התפוחים לפרוסות דקות ולהניח בקערה.

2. לזלף את הלימון מעל התפוחים למניעת השחרתם.

3. לחתוך את גבעולי הסלרי לאורכם ולהעבירם לקערת התפוחים.

4. להוסיף אגוזי מלך, מלח, פלפל ומיונז ולערבב היטב.

5. לטעום, לתקן תיבול, להגיש קר.
איך אופים לחמניות מקמח מצה?
איך להכין עוגת שוקולד לפסח?
איך להכין חלה מתוקה או לחמניות קלועות?
איך להכין גלילי מצות ממולאים (בלינצ'ס) ?
איך להכין עוגות גבינה ללא אפיה?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.