» «
ילדים
איך לזהות התנהגות מינית חריגה אצל ילדים?



להתנהגות מינית חריגה אצל ילדים יש סיבות רבות, כאשר מתגלה התנהגות כזו כדאי לפנות לאנשי מקצוע המתמחים בתחום על מנת להבין את מקור הבעיה ולהתאים את הטיפול הנכון ביותר לילד. הנה רשימה של התנהגויות מיניות אצל ילדים הצריכות להדליק אור אדום אצל המבוגרים:

1. החצנה של המיניות באופן שאינו תואם את מין הילד הכוללת התנהגות מינית פרובוקטיבית.

2. מגע באברי מין של ילדים או של מבוגרים.

3. נקיטת יוזמה של מגע מיני עם ילדים אחרים.

4. דיבור מילולי על פעולות מיניות.

5. הצצה לילדים אחרים כשהם מתלבשים או נמצאים בשירותים, כשמתלווה לכך אוננות או שלא.

6. צילום עצמי בעירום.

7. צילום של ילדים אחרים בעירום.

8. אוננות שאינה נשלטת עד כדי כאב ופציעה.
אלכוהול
איך להעביר נכון מסרים נגד שתיית אלכוהול?


הנה מסרים שיסייעו לחנך נגד שתיית אלכוהול:

1. השפעתו ההרסנית של האלכוהול - להסביר שלאלכוהול השפעה העלולה להיות הרסנית ולעיתים בלתי הפיכה מבחינה פיסית ונפשית ובכל גיל ובוודאי בגיל הנעורים יש קושי רב להתמודד עם השפעות אלו.

2. סכנת התמכרות - להסביר מהי התמכרות ומה עלולות להיות השלכותיה.

3. להעביר תחושת אחריות ושליטה - והיה והנערים נגררו לשתיה, הם חייבים לגלות אחריות מירבית ולהימנע מנהיגה, כניסה למצבים אינטימיים או פעולות הדורשות מהגוף מאמץ (כמו ספורט).

4. להיות בסביבה מוכרת - חלק מהאחריות והבגרות שבשתיית אלכוהול תתבטא בכך שיעשו זאת בשיקול דעת וליד אנשים שהם מכירים וסומכים עליהם בלבד, כאלה שיוכלו לעזור להם במקרה של שכרות. מסיבות ברורות, בנות חייבות להיות מודעות לפגיעותן הגדולה בהיותן שיכורות.

5. אחריות על חברים - חנכו את הנערים כך שיהוו הם דוגמא אישית בהמנעות מאלכוהול ובמידה וחבריהם כן שותים, שיקחו אחריות במצבים הדורשים התערבות ועזרה של מבוגרים.
חינוך
איך לזהות שילד סובל מאלימות?



הנה סימנים העלולים להעיד שילד סובל מאלימות:

1. אם הילד מראה סימני רתיעה וחשדנות מאנשים

2. אם הוא מבטא חשש מאלימות ונראה חושש

3. אם הוא נראה סגור, פאסיבי וחסר שמחת חיים

4. אם הוא חסר מנוחה, סובל מקשיים בריכוז או בזכרון, ירידה בלימודים

5. ילד שלפתע מרטיב במיטה.

כל אלה סימנים שיכולים להעיד על ילד שמופעלת עליו אלימות מינית או פיזית (אם כי יש לציין שאלה רק סימנים ואינם הוכחות).

פעמים רבות תוכלו לזהות יותר אם תתנו לו לצייר משפחה, גן וכדומה - ייתכן ושם תוכלו לגלות סימנים ובשיחה עימו על היצירה שלו הוא יסגיר את הסוד המעיק עליו - זכרו, עם זאת, שפעמים רבות הוא ייחשף יותר בפני איש מקצוע מאשר בפניה של דמות קרובה.
בילויים
איך לשמור על המתבגר שלנו שיוצא לבילוי?



כך תשגיחו על המתבגר שלכם היוצא לבלות:

1. קיימו שיחה שבה תקבעו עם המתבגר שעות בילוי: יציאה וחזרה.

2. ודאו כי אתם יודעים היכן הוא מבלה וכי המקומות מוסכמים עליכם.

3. ודאו כי אתם יודעים עם מי הוא יוצא והקפידו שיהיו בידכם מספרי טלפונים של חברים שנמצאים אתו בבילוי.

4. הנחו אותו בצורה חד משמעית לגבי שתייה ועישון, תוך הסבר ברור על הנזקים.

5. קבעו מראש כמה כסף אתם נותנים: לבזבוז וליתר ביטחון.

6. ודאו שאתם יודעים איך הוא מגיע וחוזר ממקום הבילוי (הדגישו: מי ששותה - לא נוהג!)

7. למחרת החזרה, קיימו דיאלוג ברוח טובה ונסו להבין מה היה אמש.

8. היו ערניים ומעורבים, ללא חשש.

חינוך

בייביסיטר
איך להרגיל את ילדי לבייביסיטר החדשה?


בין אם זו בחורה ובין אם בחור עושים את השמרטפות, חשוב קודם כל להכיר ביניהם לילד ולתת להם קצת זמן בנוכחותכם. משחק ביחד או היכרות בשיחה, סיפור ושאר מרכיבים של שבירת הקרח יסייעו להם להתקרב.

בפעמים הראשונות מומלץ להקפיד שהבייביסיטר מגיעה כשהילד עדיין ער ולוודא שהוא הולך לישון בידיעה מי שומר עליו. לאחר זמן ומשנוכחתם שנוצר ביניהם קשר בריא, תוכלו להפוך את העניין ליותר גמיש.

בכל מקרה, הקפידו להשאיר לבייביסיטר את הטלפונים שלכם או כיצד ניתן ליצור אתכם קשר, במקרה הצורך. במידה שאתם נכנסים למקום בו לא תהיה אפשרות לדבר אתכם ואם בכל זאת נוצר צורך חירום או דחוף אחר, נסו להשאיר פרטים של שכנה קרובה או מישהו זמין אחר.
קללות
מה לעשות כשילדי חוזר הביתה ובפיו קללות שלמד מחברים?


עלינו ההורים, להיות ברורים ועקביים ביחסנו לקללות ולאסור את השמעתן, תוך הסבר מדוע איננו משתמשים בקללות. כדאי להעביר את המסר שהילד שלנו צריך להוות דוגמא להתנהגות טובה ולא ללמוד מאחרים מסויימים התנהגות שלילית.

רוב הסיכויים שאם הילד לא שומע בבית קללות, אלא פתרון סכסוכים בדרכים אחרות, הוא יאמץ התנהגות זו וייפטר מהקללות שאסף בחוץ.


הגולש דוד דבח ממליץ על עיקרון:
קשה לשלוט בהתנהגות ילד מחוץ למסגרת במשפחתית (וגם לא רצוי כי אין לכם "שיניים"), אך יש להעביר מסר ברור שמה שברחוב לא נכנס הביתה.
דוגמה אישית
אנו שותים אלכוהול. האם זה נכון לאסור על ילדינו לשתות אלכוהול כשאנו שותים ביום יום?



בהחלט!
שתייה היא זכות השמורה למבוגרים והמסר צריך לעבור בצורה חדה וחלקה: "כשאתם תהיו מבוגרים, תפרנסו ותקחו אחריות על ילדיכם - עשו כרצונכם. כרגע אנו המחליטים, זהו ביתנו, אנו לוקחים אחריות ויש לנו את הבחירות שלנו. הן לא נוגעות אליכם - עד גיל 18!"


להורים החששנים או המצדיקים חוסר מעש, בשלל אמתלות וטיעונים חינוכיים בגרוש (למה להציב גבולות? לי מציבים גבולות?...) - אין כאן הנחות. אם לא תנהגו נכון - אל תתכיינו לאחר מכן, כשבנכם או ביתכם יהיו מעורבים בתאונה קשה, יהיו מעורבים באונס (לא כל כך משנה מאיזה צד - זה יהרוס את חייהם!) או סתם יתמכרו ויהרסו את עתידם. אם תטמנו את הראש בחול - תשלמו את המחיר!
כעס
מה לעשות כשפעוט נתקף בהתקף זעם כי לא קיבל משהו?


כך כדאי להגיב כפעט נתקף בהתקף זעם:

1. ראשית, אל תגיבו מיד - תנו לו 2-3 דקות כיוון שלעתים העניין יירגע עוד לפני שיתפתח. נסו מראש למנוע מצבים המועדים להתפרצויות כאלה.

2. אם אינכם בבית אל תאיימו ב"אם לא תפסיק אנחנו נלך.." - עדיף פשוט לקום וללכת איתם ורצוי בלי לדבר הרבה ובלי להיענות לצרחות נוספות.

3. אם אתם בבית - הכניסו אותו לחדרו להירגע ואל תירתעו מהצרחות שמעבר לדלת, כשאחת לחמש דקות אתם נכנסים ושואלים בטון ענייני ושליו אם הוא נרגע - אם כן, קבלו אותו לזרועותיכם ותנו לו חיזוק על הרוגע והחזרה אליכם, תוך הרגעה ומילות חיזוק להתנהגות הטובה.

4. נסו לגוון את התגובות ולא להיות אוטומטיים כי תגובות קבועות אינן טובות כאן, אל תקחו ללב ולא אישית את ההתפרצויות ואל תתפרצו ותצרחו גם אתם אלא טפלו במשבר בצורה שקולה.

5. נסו גם לכבד אותו ולא למנוע ממנו באופן קבוע דברים אלא לחנכו שהוא לא משיג אותם בהתפרצויות זעם אלא בדרכים נעימות.

6. זכרו גם לעודד בצורת חיזוקים חיוביים התנהגויות הפוכות להתפרצויות הזעם הקשות הללו - דווקא אלה יעשו את החינוך מוצלח יותר ועל דרך החיוב.

7. שימו לב שלעיתים נובעות ההתפרצויות הללו, במידה והן חוזרות על עצמן פעמים רבות, מאוצר מילים דל וחוסר יכולת של הילד לבטא את עצמו או לעשות דברים שהוא רוצה וחושב שהוא יכול. במקרים כאלה, תוכלו לסייע לילד לבטא את עצמו על ידי נתינת ביטוי מילולי למה שהוא מנסה לבטא ("אני רואה שזה לא נעים לך. דווקא כדאי לך. כולם נהנים. אתה לא רוצה?") ובכך לסייע לו לבטא את רגשותיו ורצונותיו.

8. מאד חשוב - לאחר שהתפרץ ונרגע - קבלו אותו אליכם, חבקו, הרגיעו במילים מבינות ותנו לו תמיכה.


חינוך
מה עושים אם הילדים שלי מקנאים זה בזה?



כדי למנוע קנאה אצל ילדים הקפידו על הדברים הבאים:

1. הקפידו על שטח משלו לכל אחד מהילדים (ובמיוחד לגדול) וכבדו את פרטיותו מפני אחיו (כולל אותם הדברים שהם שלו - לעומת צעצועים משותפים).

2. אל תעשו השוואות בין הילדים למולם ונסו שלא להגיד לאחד לקחת דוגמא מהשני.

3. אם הם רבים - תנו להם להגיע ליישוב הסכסוך בעצמם ואם ידרשו שתתערבו הסבירו להם שהם התחילו ועליהם לסיים את הריב ולא בשימוש בכוח (אלא אם הם צעירים ואז אתם צריכים להתערב בזהירות וברגישות ולמנוע גלישה לתוקפנות ואלימות).

4. במקרה של מחלוקת ביניהם אל תענישו ילד בנוכחות אחיו, שעלול להתגרות ו"לרדת" עליו.

5. מצאו את הזמן הפרטי לכל אחד מהאחים, שבו אתם רק שלו ומרעיפים עליו אהבה שאינה תלויה ואינה מתחלקת בינו לבין אחיו - במיוחד זה חשוב לאח הגדול שמן הסתם איבד את מעמדו, בעיני עצמו, מאז הופעת אחיו הקטן.
איך לצמצם את זמן האכילה של הילדים בזמן הצפייה בטלוויזיה?



הנה 6 דרכים לצמצום זמן אכילת הילדים מול הטלוויזיה:

1. עשו הפרדה ברורה בין טלוויזיה לאוכל.

2. החליטו ואמרו לילדים מה אתם מוכנים שיאכלו מול הטלוויזיה (לדוגמה רק פופקורן או רק פרי) ואת כל שאר סוגי האוכל, כולל חטיפים הקפידו שיאכלו בישיבה ליד השולחן.

3. אסרו על הילדים לקום באמצע הארוחה בכדי לראות טלוויזיה.

4. הקפידו שהטלוויזיה תהיה סגורה בזמן הארוחות.

5. נסו להפחית את זמן צפיית הילדים בטלוויזיה.

6. הסבירו לילדים, כל אחד בהתאם לגיל שלו, למה מתכונים המפרסמים כשהם מראים פרסומות מזון וחטיפים בזמן הפרסומות, מה הם מרוויחים מכך ומדוע זה פוגע בבריאות הצופים, כולל ילדכם.
איך להגן על הילדים מגלישה לא בטוחה באינטרנט?



הנה 5 דרכים להגנת הילדים מפני גלישה לא בטוחה באינטרנט:

1. הסבירו להם באופן ברור שהאינטרנט טומן בחובו גם סכנות ותכנים שאינם מתאימים לילדים.

2. שאלו את הילדים לעיתים קרובות באיזה אתרים הם גולשים ומה הם עושים באינטרנט.

3. נסו ככל האפשר שהמחשב יהיה ממוקם במקום גלוי לעין שלכם. ולא בפינה צדדית ומנותקת בבית.

4. אסרו על הילדים באופן חד משמעי למסור פרטים מזהים על עצמם ועל משפחתם (כולל חברים, בית ספר, מקומות עבודה של ההורים, שמות שלהם ושל קרובי משפחה, מספרי טלפון, כתובות ועוד) - והסבירו להם מדוע.

5. העבירו לילדים את המסר, שבכל מקרה שהם חושדים כי מנצלים אותם או משהו נראה להם לא תקין, שישתפו אתכם מיידית ואתם תתמכו ותעזרו בפתרון הבעיה.


לפרטים וקריאה נוספת - היעזרו בהמלצות שבאתר "יותר חכמים מהאינטרנט".
איך לבחור חוג לילד?



כמה נקודות חשובות בבואכם לרשום את הילד לחוג:

1. ודאו כי החוג מתקיים במוסד מסודר ומוכר, אשר בידיו הביטוחים הנדרשים להפעלת חוגי ילדים.

2. ודאו כי המדריכים המעבירים את החוגים, מוסמכים בתחומם ובעבודה עם ילדים.

3. בדקו את החדר בו מתקיים החוג - האם הוא מספיק מרווח, מאוורר ובטיחותי.

4. שימו לב שסוג החוויה הנלמדת בחוג, שונה ממה שהילד עובר במהלך היום בכיתת הלימוד, שכן המוטיבציה וההעשרה יהיו מושפעים מכך.

5. ובהקשר הקודם, ודאו שבחרתם את החוג מהסיבות הנכונות: שהוא מתאים לילד והוא מעוניין בו, ולא איזה חלום ילדות שלכם..

6. חוגים בהם משולבים מופעים ותערוכות ישפיעו על המוטיבציה של הילד.

7. כדאי לוודא עם הילד שהוא אכן מעוניין בחוג והפעילות שבו ולא בחברת הילדים שנמצאים בו בלבד. במקרה האחרון, אם יפרשו ילד או ילדים שהם הסיבה להצטרפות, תרד המוטיבציה שלו מיידית והעניין שלו בחוג יירד.
על מה להקפיד כשמקריאים סיפור לילדים?


הנה 5 כללים חשובים בהקראת סיפור לילדים:

1. יש לתת לילדים ליהנות מהחריזה והפזמון ולכן כדאי להקפיד על קריאה שוטפת ולהשתדל לא לעצור יותר מדי. על הרעיונות בסיפור ניתן לדבר כשהוא מסתיים.

2. ספרים לפעוטות אלו ספרים הפונים אל החושים ע"י צבעים וצליל המילים. הילד יטמיע זאת אם בזמן ההקשבה לסיפור או בשלב מאוחר יותר.

3. חשוב שהספרים יהיו נגישים ונראים. יש לסדרם על מדף בגובה שהילד יכול להגיע אליהם, לראותם ולבחור בעצמו, לקחת, לגעת, לדפדף ולהכיר את הספר גם בעצמו ולא רק מהקראה. חשוב לא להניח את הספרים בערמה או בארגז שהנגישות אליו קשה.

4. יש להקשיב לילד כשמקריאים לו סיפור ובמידה והוא מבקש לחזור אחורה או לדלג קדימה כדאי לאפשר לו, בסופו של דבר חשובה ההנאה שלו.

5. כדאי לוודא שהילד שומר על קשר עם לשון הסיפור ושהיא ברורה לו. לדוגמה - חזרה על הברות אחרונות ומקצבים. חשוב שהספר ישלב בין חוויה והנאה ללשון המעשירה במילים ובפתגמים. כאשר השלד הלשוני מוכר הילד יזהה את ההתרחשות ויוכל להבין גם מתוך ההקשר ובעזרת האיורים.
מה להביא לילדים סקרניים לנסיעה ארוכה בחו"ל?


הנה מספר דברים שכדאי להביא לילדים לחו"ל:

1. מחברת סקיצות - קניה של מחברת ציור (או מחברת סקיצות שנראית כמו ספר) לכל ילד וחבילת טושים גדולה, מאפשרים להם לצייר דברים שהם רואים ולמלא את הזמן. התוצאה היא גם אוסף זכרונות מתועדים ואישיים, של כל ילד. על דפים שונים הוספנו גם כיתובים, ברכות, תיאורים קטנים ואפילו "הברקות" של הילדים - ליד הציור מההקשר או היום הרלוונטי בטיול.

2. נגן DVD נייד עם כמה דיסקים אהובים עליהם - בנסיעות ארוכות זהו לא פחות מנס.

3. משחקי קופסה - שניים שלושה כאלה יעשו את העבודה, בהעברת זמן וחיזוק הקשר המשפחתי, ברגעים משעממים.

4. זכוכית מגדלת - ילדים חקרניים ישמחו לחקור דברים דרכה.

5. משקפת - תצפיות, הצצה וכו'.
איך מגדלים ילדים מצליחים?



כדי לגדל ילדים מצליחים שחייהם מלאים מומלץ להקפיד על הדברים הבאים:

עצמאות ומשמעת עצמית - לטפח בהם משמעת עצמית ועצמאות (שילך לבי"ס לבד, ייקח אחריות על שיעורי בית וכדומה)

ללכת על החלומות - לעודד ילדים ללכת עם החלום שלהם ולתת להם תנאים טובים ככל האפשר להצליח בו (ציוד, מורה וכדומה).

דוגמה אישית - לתת דוגמה אישית לילדים, של היצמדות למטרה והשקעה מירבית במה שרוצים להגשים.

הנחיה - להנחות ולתמוך במאמציהם (למרבית המצליחנים בעולם היתה דמות שליוותה והיתה החונך או המנטור שלהם).

התמודדות - לסייע לו להתמודד עם אכזבות ותסכול. לא לוותר ולא להיכנע לכל כאב וצריחה ובעיקר לסייע להם לדחות סיפוקים.

מיצוי עצמי - להעביר לילדים את המסר שעל אף חשיבותם, הלימודים בבי"ס הם לא הדבר הכי חשוב. יותר חשוב המיצוי של הפוטנציאל האישי בתחום שבו הם רוצים ויכולים להצליח.

לשים לב - אם ביה"ס מתריע שהילד עושה משהו בעייתי, זוהי הזדמנות לזהות מה הילד באמת רוצה, יכול או במה הוא מתעניין באמת. נסו לשים לב!



שהאמירה לילד תהיה "תעשה כל מה שאתה יכול כדי להגשים ועוד קצת.."
איך להתמודד עם ילדים שנושכים?



ילדים קטנים נושכים פעמים רבות מאחר והם מתקשים להביע מה הם רוצים ומסיבות נוספות עליהן ניתן לקרוא בטיפים בתגית "נשיכות, ילדים", בכדי להתמודד עם ילדים שנושכים בצורה הנכונה כדאי לעשות את הדברים הבאים:

1. לנהל שיחה באווירה נעימה להסביר בצורה ברורה ומתאימה לגיל הילד שאסור לנשוך.

2. לנסות לזהות מתי הילד נושך (כעס, התרגשות) וללמדו אפשרויות נוספות לביטוי רגשות אם הוא עדיין מתקשה לבטא את עצמו בדיבור (לדוגמה למחוא כפיים כששמחים).

3. לפני מפגש עם חבר או חברים יש להזכיר לילד שאסור לנשוך.

4. במידה והילד נושך בכל זאת יש להגיב באופן תקיף ולאסור זאת, ניתן להציע לו צורת התנהגות אחרת.

5. במידה והילד לא נשך חשוב לפרגן לו ולציין זאת בשמחה וסיפוק.
איך להתמודד עם פערים כלכליים בין ילדי הכיתה?



הנה מספר אפשרויות להתמודדות עם פערים חברתיים בין ילדי הכיתה:

1. ראשית זכרו תמיד שאושרו וחוסנו הנפשי של ילדכם אינו תלוי מצב כלכלי.

2. שיחה גלויה וקיום דיאלוג מתמיד עם ילדכם על חשיבותם של דברים שונים הנו הכרחי.

3. אל תשדרו תחושת אשם. היו גאים במי שאתם.

4. חלק מחינוך טוב ודוגמה אישית ראויה הנו התאמת רמת החיים ליכולת הכלכלית.

5. נסו למצוא תחליפים שונים העולים פחות כסף ומספקים לא פחות (לדוגמה מספר חולצות במקום מותג אחד, טיול אטרקטיבי בארץ במקום נסיעה לחו"ל, הזמנה למסיבה בביתכם בו ילדכם יהיה "מסמר הערב" במקום יציאה למקומות יקרים וכו').


מהם הסימפטומים לקושי בהחזקת קשב לאורך זמן?


אלו הסימנים המעידים שילד סובל מקושי בהחזקת קשב לאורך זמן:

1. בזמן השיעור משחק עם חפצים שונים כדי להצליח להישאר קשוב.

2. מוצא את עצמו מסתכל על המורה כשאין לו מושג על מה היא מדברת כרגע.

3. אינו מספיק להעתיק את הנכתב על הלוח.

4. הכתב שלו משתנה בין תחילת השיעור לסופו, בו הוא פחות מסודר.

5. מאבד ריכוז בזמן משחק עם חברים ואינו שם מתי מגיע תורו.

6. חש שעמום ממשחקים וצעצועים.

7. עובר במהירות בין מטלה למטלה ואינו מצליח להחזיק מעמד לאורך זמן בפעילות מסוימת המוטלת עליו.
איך לסייע לתינוקי להיות חברותי?


הטוב ביותר שתוכלו לעשות הוא לנהוג בילד בסובלנות ואמפטיה ובכך לפתח תכונות אלה אצלו ולרסן את התוקפנות הטבעית שלו. ילדך נמצא עדיין, כפי הנראה, בשלב שבו הוא עדיין מרוכז בעצמו ובמשחקיו. בזמן כלשהו בשנה השלישית לחייהם, מתחילים הפעוטות את השלב החברתי בהתפתחותם - שלב בו הם מתחילים לשחק ביחד ובתיאום (בעבר שיחקו זה ליד זה ועתה - זה עם זה). לגיל זה אופייניים משחקי "כאילו" - רופא, בנאי, טבח וכדומה - המפתחים כישורים חברתיים ודמיון, ומשחקים מורכבים ומבוססי שיתוף והדדיות. על אף שלרוב מתחיל השינוי בגיל שנתיים, חשוב לזכור שלכל ילד קצב התפתחות משלו. בכל מקרה, חשוב לדעת שעד גיל 5 אמורה התוקפנות וההתרכזות של הילד בעצמו, להתחיל להיעלם, לטובת התנהגות חברתית ואמפטית שמאופיינת, בין השאר, בתוקפנות ההולכת ומתרסנת ובגילויי רגישות לכאב של ילד או אדם אחר.
איך להיפטר מתגובות זועמות כלפי הילדים?



בדרכים הבאות תוכלו להיפטר מהתגובות הזועמות כלפי ילדיכם:

1. בקרה יומיומית: רשמו מצבים יומיומיים המועדים לתגובות זעם שלכם ובדקו בסוף כל יום איפה טעיתם.

2. תרגול תגובה: לפני מצב שמועד לאבדן שליטה הכינו תגובה רצויה ויעילה למצב.

3. תגובה בולמת: הגיבו מיד כשמתחילים ניצני ההתנהגות המוכרת כבעייתית ולא אחרי שהמצב החמיר ואתם כבר עצבניים ופחות שקולים.

4. הכנה לאירועים צפויים: להכין את הילד לאירועים ולחזור על הההתנהגות המצופה מהם לפני אירועים מועדים לפורענות.

5. חיזוק הילדים בתגובות רצויות: שבחו את הילדים בכל פעם כשהילד נוהג נכון אפילו בדברים זעירים, באותם מצבים מועדים לפורענות.

6. היוועצות במומחה: במידה והמצב חמור אל תנסו לפתור אותו לבד וממש כמו פנייה לרופא בעת בעיה בריאותית פנו ליועץ חינוכי להתנהגות ילדים.
איזה שולחן לימודים לבחור לילדי?


לפני הכל יש לוודא שהשולחן מסיבי, יציב ועשוי טוב. מבחינה ארגונומית צריך גובה השולחן לאפשר ישיבה נוחה ולא כפופה של הילד. אמנם כיסא מתכוונן יוכל "לתקן" במידה מסוימת את המצב אם השולחן גבוה או נמוך מדי אך צריך לזכור שכפות הרגליים של הילד זקוקות לתמיכה מלאה מלמטה (לשם כך אפשרי שרפרף רצפה). מומלץ אם כן שולחן שלא יכופף את גבו (ואם הכיסא כבר קיים ויש לו תומכי ידיים יש לוודא כי השולחן מאפשר התקרבות ללא מגבלה בשל תומכים אלו כיוון שמגבלה כזו תגרום לילד להתכופף תוך כדי עבודה). חשוב שהשולחן לא יהיה עמוק מדי (שמשטח הכתיבה לא יהיה ענק) כך שהילד יצטרך לרכון קדימה תוך כיפוף הגב בכל פעם שירצה ליטול דבר מה שמצוי בעומק השולחן. רצוי שולחן עם מגירות וארון אחסון לארגון צרכי הכתיבה וחומרים נחוצים ללימודים או יחידות ארגון משלימות מעליו (כונניות עם קופסאות ארגון וכדומה).
איך לדעת אם ילד דחוי חברתית ומה לעשות בנוגע לכך?
ילדי בן השנה בוכה, צועק ונתקף בהתפרצויות זעם. מה עושים?
איך לומדים למבחנים נכון?
מהן הסיבות ואיך להתמודד עם ילד הנושך את חבריו?
איך להגדיר פרטיות באינסטגרם?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.