» «
ילדים
איך לגדל ילדים חיוביים המתנהגים בצורה מופתית?



ממש לא. לצד העונש - כשצריך, יש לפרגן לילד על התנהגות נאותה. המחמאה לילד על התנהגות טובה היא דלק לשחזור המעשה אצל הילד. החוויה החיובית הזו, מבחינת הילד, תביא אותו לחזור ולהפנים את המעשה שהביא לה.

ולא, אין במחמאות של ההורה משהו משחית, כמו שיש הטוענים מקרב אנשי החינוך. אין ילד בעולם שנוהג נכון רק כשהוא מקבל מחמאות ופרגון.

מומלץ לכל הורה לאמץ לעצמו מילות שבח ומחמאות כחלק מהיום יום, גם על דברים שלכאורה מובנים מאליהם. לדוגמה: "אסף, כל הכבוד שהורדת את הצלחת שלך מהשולחן אחרי האוכל" או "יעל, יופי שזכרת לשים את הבגדים שלך בתוך סל הכביסה ולא לזרוק אותם מעליו..." וכדומה.
ילדים
מה הסימנים שילדים סובלים מהצקות?



ילד שסובל מהצקות יכול לבטא את הדבר בדרכים רבות ושונות ולא תמיד יאמר זאת מפורשות. הסימנים הבאים יכולים להצביע על אותות שמשדר ילד הסובל מהצקות בגן או בבית הספר:

1. הילד לא מבקש לארח חברים בביתו.

2. נמנע מלהשתתף במסיבות ואירועים של כיתתו ואינו מוזמן אליהם.

3. סובל ממצבי רוח משתנים ומגיב בכעס ללא פרופורציה לסיטואציה.

4. מסרב ללכת לגן או לבית הספר.

5. מתלונן באופן קבוע על מיחושים (כאבי בטן, ראש וכד') לפני ההליכה לגן או לבית הספר.

6. ירידה בציונים ובלימודים.

7. ילד הנראה עם מצב רוח ירוד ומפוחד.

8. ילד מסרב לנסוע בהסעה או בתחבורה ציבורית לבית הספר.

9. ילד המתעקש להגיע לבית הספר לא בדרך הרגילה בה מגיעים שאר הילדים.

10. הפרעות בשינה כמו חלומות מסוייטים ובכי.

11. סימני חבלה על גופו או בגדיו של הילד בהגיעו מהגן או בית הספר.

12. גניבת כסף מההורים או בקשות חוזרות ונשנות למתן כסף נוסף.
חדר ילדים
על מה להקפיד בעיצוב חדר ילדים?


הנה כמה דגשים חשובים בעיצוב חדר ילדים:

1. הפרדה בין אזור השינה לאזור העבודה - באזור השינה יד להציב מנורת לילה, שידה קטנה, כורסא וספרייה קטנה ככל שהמקום בחדר מספר. אזור העבודה יכלול שולחן עם שני כיסאות ישיבה ולידו שקע חשמל, כך שניתן יהיה לחבר מחשב ומנורת קריאה.

2. מיקום המיטה - חשוב לא להציב את המיטה מול דלת הכניסה, הדבר עלול לפגוע בפרטיות של הילדים.

3. תאורה - הקפידו על אור מרכזי טוב ובנוסף לו מנורות לשולחן הכתיבה ולקריאה במיטה.

4. מיקום החלונות - רצוי שהחלונות לא יהיו מעל המיטה כדי שניתן יהיה להשתמש בגס המיטה וליצור אינטימיות וגם לא מעל שולחן הכתיבה, על מנת שהגישה אליהם תהייה נוחה.

5. אחסון - הציבו מדפים לאחסון הצעצועים בצורה מסודרת. ניתן מדי פעם להכניס לארון משחקים שאינם בשימוש וכך נוצר פחות עומס, גם בעיניים.

6. אלמנטים נוספים - הוסיפו לחדר לפי טעמו של הילד והמקום שיש לכם ארגז תחפושות, מראה, לוח מחיק ועוד...
תינוקות
איך להרגיל תינוק להירדם בעצמו?



הפעוט לא ישן טוב?

הסיכויים גדולים שאתם אחראים לכך בהצבת גבולות פגומה, על ידי אספקה של מזון לקול בכי, הרמה על הידיים ואף העברה למיטת ההורים.

השיטה הנכונה: כשהתינוק מתעורר ובוכה, גשו אליו, אך אל תראו בכך סימן למצוקה בהכרח. הגישו לו מוצץ ועיזרו לו להירגע במיטה, מבלי להרימו, וכך תרגילו אותו להירדם בכוחות עצמו ולא להזדקק לכם, שתרימו אותו.

וכן, גם אם הוא כבר התרגל - עשו שינוי. תוך כמה לילות של בכי ומחאה (ההרגל, אתם יודעים..) הוא ירכוש את ההרגלים הנכונים.

בהצלחה!

הורות

מתנות
אילו מתנות ניתן להביא ללידה?



הנה רשימה של מתנות מתאימות ללידה:

מובייל למיטה

מובייל לעגלה

ספרים קשיחים לעגלה

משחקי תחושה

דובונים ובובות

מצעים ושמיכות

נשכנים

מחמם בקבוקים

סטריליזטור

ספרי ילדות ראשונים

ספרי עיסוי + שמן עיסוי

כרית הנקה

משטחי פעילות

בגדים (כולל גרבבים וכובעים)

מנשא

אלבום תמונות ראשון

תלושים לחנויות למוצרי תינוקות, רשתות פארם ובגדים

קרם טיפוח ליולדת

קרמים ומוצרי רחצה לתינוק

טרמפולינה

מכשיר אדים

מד חום לאוזן

קלטות D.V.D לתינוקות

דיסקים לשמיעה לתינוקות
לימודים
מהי התגובה הרצויה לכישלון בלימודים של ילדם?



אלו התגובות הרצויות של הורים במקרה של כישלון ילדם בלימודים:

1. אם מדובר על ילד תחרותי והישגי צריך ללמדו שגם אי הצלחה היא חלק מהדרך והיא אינה מעידה על המשך ההצלחה בעתיד. חשוב לתת מקום לאכזבה של הילד, לא להראות את האכזבה שלכם ולהתייחס לעניין בפרופורציות הנכונות.

2. כשמדובר על ילד שלא ממש מתרגש מציונים, כדאי לעודד אצלו את הרצון לשאוף ליותר ולהצליח.

3. בכל מקרה, תמיד חשוב לתת לילדים את ההרגשה שבבית לא מודדים אותם במונחים של כישלון והצלחה, אך נותנים חשיבות למידת ההשקעה וההשתדלות והאהבה היא כמובן ללא תנאי.
תלמידים
איך להגיב כשילד לא הצליח במבחן?


חשוב לשים לב מה אומרים לילדים כשהם לא מצליחים, על מנת להעביר להם את התחושה שמקבלים אותם, גם אם מאוכזבים מציוניהם ובכדי ללמדם איך להתמודד עם כישלון ואכזבה. הנה מספר דוגמאות:

1. לא להאשים את הילד שלא עשה מספיק - לפעמים הוא התאמץ והמבחן היה קשה או שהילד לא הרגיש טוב בזמן הבחינה. הימנעו מביקורת אוטומטית.

2. אל תגידו שבפעם הבאה יצליח יותר - ראשית, אין ודאות לכך ושנית אמירה שכזו מטייחת ומכחישה את הכישלון. כדאי להגיד שזה ודאי מאכזב ללמוד ולא להצליח, מה שמסייע לילד לעבד את האכזבה מהציון.

3. אהבה למרות הכל - חשוב להגיד לילד שאוהבים אותו, למרות הציון הנמוך. הערכת ההורים והאהבה אליו הם הצידה לדרך החשובה ביותר.

4. שימו לב שאינכם מציבים רף גבוה מדי - כל ההורים רוצים להתגאות בהצלחות של ילדיהם, אך חובה עליהם לשים לב למגבלות ולמציאות ולא להציב לילדם ציפיות שלא יוכל לעמוד בהן ולפתח בשל כך דימוי עצמי נמוך ושלילי.

5. הוכחה מיותרת - משפטים כמו "אמרתי לך" לרו בלא מקדמים דבר. הם בעיקר דחף של ההורה להראות שצדק.

6. העריכו תהליך והשקעה - החשיבו את הדרך להשגת התוצאות ולא רק את התוצאות עצמן. עודדו השקעה ועבודה כדי להגיע למטרות ואל תנפנפו בהישגים שהגיעו ללא מאמץ.
בטיחות
על מה להקפיד בחופשה עם ילדים מבחינת בטיחות?


בעת חופשה הקפידו במיוחד על הכללים הבאים:

1. יש להסביר לילדים ממה להיזהר במקום החדש ולהצביע על מה שאסור.

2. דאגו לוודא שחדרי מלון ומקומות בהם אתם שוהים נקיים מחפצים שילדיכם עלולים להיפגע מהם (גפרורים, סיכות, כפתורים, מטבעות).

3. הזמינו חדר בקומה נמוכה (אם אתם משפחה עם ילדים קטנים) והקפידו לסגור דלתות וחלונות אם הקומה בכל זאת גבוהה.

4. הימנעו מסגירת דלת האמבטיה על ידי הילדים כשנם בפנים.

5. קשרו את חבלי הווילונות וכל חבל או חוט ארוך בחדר שיכולים לגרום לחנק.

6. הסתירו תרופות שהבאתם במקום גבוה וקשה להגעה על ידי הילד.


ילדים
איך להתנהג עם ילדים במצבי חירום במקלט או בממ"ד?


הנה 10 טיפים חשובים שיסייעו לכם להוריד את המתח ולהרגיע את הילדים בזמן שהות במקלט או בממ"ד:

1. שדרו רוגע ובטחון ככל הניתן - כאשר אתם מבוהלים, אתם משדרים זאת לילדים. חשוב לעשות מאמץ ולהעביר להם מסרים של שליטה ורוגע על מנת לא להחריף את רמת החרדה.

2. עובדות ומידע במינון המתאים - כדי למנוע דמיונות מפחידים, שלעתים עולים אף על המציאות יש לעדכן את הילדים במידע עובדתי מדויק, בלי להעמיס עליהם, בהתאם לגילם ובמינון הנכון. עם ילדים גדולים יותר, החשופים לתקשורת בצורה רבה יותר, כדאי לנהל שיחות המתווכות, מווסתות ומרגיעות אל מול המידע המציף אותם. בכלך מקרה רצוי להימנע לנהל שיחות מבוגרים באוזני הילדים כדי להפחית חרדה.

3. סבלנות לשינויים - במצבי מתח ולחץ ילדים חווים לעתים רגרסיה בהרגלים כמו גמילה מחיתולים, מוצץ או שינה. גלו סבלנות. הקפידו ככל הניתן על אכילה ושתייה ועל תלחצו או תביעו אכזבה.

4. גבולות גם בזמן חירום - יהיו ילדים אשר יביעו את המצוקה בהתנהגות אלימה או תוקפנית. אפשרו להביע כעס ותסכול ללא ביטויי אלימות. אל תוותרו על גבולות ברורים.

5. משחקים משפחתיים - העדיפו משחקי קופסא, פזלים, חידות ובדיחות בחברותא במקום צפייה בחדשות. הסיחו את הדעת מהלחץ הקיים ממילא.

6. הביעו אמפתיה - הקשיבו לילדים. לרגשות, לחששות, לפחדים, לכעס ולחרדה. היו אמפתיים אליהם, אך הימנעו משיפוטיות. אפשרו להם להביע רגשות בדרכים שונות של ציור ויצירה.

7. הרפיה ומחשבות חיוביות - אמצו שיטות שונות המפחיתות חרדה כמו דמיון מודרך, מחשבות חיוביות, נשימות ועוד. תרגלו אותן עם הילדים וגם בלעדיהם.

8. מגע מרגיע - חיבוק ומגע פיסי מיטיב מרגיע ועוזר להתמודד עם תחושת מתח ולחץ. היו נדיבים בביטויי החיבה והעניקו בטחון לילדים.

9. פעילות גופנית - חילוץ עצמות בכל דרך מעלה את רמת האנרגיה ואת מצב הרוח. מצאו דרכים לעשות זאת אם מול הדרכה או באופן עצמאי, כל רעיון שעולה יעשה רק טוב.

10. עזרה מקצועית - אל תחששו לפנות לעזרה מקצועית במקרה הצורך. שימו לב לתגובות חריגות וסימני מצוקה. לבקש עזרה זהו חוזק ולא חולשה.
איך להגיב כשילדים מקללים?



ישנן כמה תגובות אפשריות של הורים במצבים בהן ילדים מקללים:

1. התעלמות.

2. להעביר לילד מסר שכל פעם שישתמש בקללה לא יקבל את מבוקשו.

3. לבקש מהילד שיגיד שוב את הקללה ובכך, למעשה, יוסר ממנה ה"עוקץ".

4. לבקש מהילד שיחזור שוב על מה שרצה, אך הפעם ללא שימוש בקללות.


לכל אחת מהדרכים יתרונות או חסרונות ולכל ילד יכולה לסייע עצה אחרת. עצתנו - לנסות ולבדוק האם הדברים עובדים. הכי חשוב שבעת שמנסים טקטיקה אחת מהנ"ל, חשוב להקפיד על עקביות בתגובה שאימצתם. רק כך ניתן להשיג תוצאות או לזהות שהטיפול בדרך שנבחרה אינו יעיל לילדכם.

בהצלחה!
על מה להקפיד כשמקריאים סיפור לילדים?


הנה 5 כללים חשובים בהקראת סיפור לילדים:

1. יש לתת לילדים ליהנות מהחריזה והפזמון ולכן כדאי להקפיד על קריאה שוטפת ולהשתדל לא לעצור יותר מדי. על הרעיונות בסיפור ניתן לדבר כשהוא מסתיים.

2. ספרים לפעוטות אלו ספרים הפונים אל החושים ע"י צבעים וצליל המילים. הילד יטמיע זאת אם בזמן ההקשבה לסיפור או בשלב מאוחר יותר.

3. חשוב שהספרים יהיו נגישים ונראים. יש לסדרם על מדף בגובה שהילד יכול להגיע אליהם, לראותם ולבחור בעצמו, לקחת, לגעת, לדפדף ולהכיר את הספר גם בעצמו ולא רק מהקראה. חשוב לא להניח את הספרים בערמה או בארגז שהנגישות אליו קשה.

4. יש להקשיב לילד כשמקריאים לו סיפור ובמידה והוא מבקש לחזור אחורה או לדלג קדימה כדאי לאפשר לו, בסופו של דבר חשובה ההנאה שלו.

5. כדאי לוודא שהילד שומר על קשר עם לשון הסיפור ושהיא ברורה לו. לדוגמה - חזרה על הברות אחרונות ומקצבים. חשוב שהספר ישלב בין חוויה והנאה ללשון המעשירה במילים ובפתגמים. כאשר השלד הלשוני מוכר הילד יזהה את ההתרחשות ויוכל להבין גם מתוך ההקשר ובעזרת האיורים.
האם צעצועים באמת מפתחים את התינוקות?


צעצועים ילדים ותינוקות, המשווקים כיום להורים לצד הבטחות התפתחויות מרקיעות שחקים, קיימים בשוק בכמויות אדירות כשהיצע ומגוון האפקטים שלהם רק גדל ומשתכלל. לפי מומחים בתחום, לרוב הצעצועים אין שום תרומה להתפתחות התינוק וחלק אף עלולים לגרום לו נזק בצורת סטרס הנגרם מריבוי קולות, צבעים, רעשים ואפקטים. תינוקות לא צריכים כל כך הרבה גרויים. קול אנושי, מוסיקה אמיתית לצד גירויי יום יום בין עם רעש זרימת מים ועד עלים נעים ברוח מספיקים לחלוטין להתפתחות תקינה. העודף וההגזמה בריבוי צעצועים במיטת ובחדר התינוק עלולים לגרום להפרעות קשב בעתיד וחוסר שקט בהווה. כדאי לאמץ כאן את עיקרון הצמצום ולדייק את כמות הצעצועים לצרכיו האמיתיים של תינוקכם ולא את צרכי היצרנים.
איך מלמדים ילדים להגיד תודה?


כך תלמדו את ילדכם להגיד תודה:

1. מתן דוגמה אישית - כאשר ילדכם שומעים אתכם מודים לאחרים (מוכר בחנות, בבייביסיטר או כל אחד אחר) הם מפנימים שהערכה ותודה הם חלק בלתי נפרד מתקשורת בין אנשים.

2. הודו לילדים - הקפידו להודות לילדכם גם על דברים קטנים שהם עושים (כל עזרה בבית, הבאת מצרך מהמכולת, השגחה על אח צעיר וכדומה).

3. תודה על הכוונה - חשוב ללמד את הילדים שהתודה היא על המאמץ והכוונה ולאו דווקא על התוצאה (לדוגמה - הילד קיבל מתנה שהוא לא אוהב, חשוב שיודה לנותן המתנה על הכוונה והמחשה, דוגמה נוספת - הילד ביצע מטלה בבית, אך לא בצורה מושלמת - הודו לו אתם על המאמץ וההשתדלות).

4. הזכירו לילדים להודות לכם - אל תניחו לילדכם לקבל הכל כמובן מאילו. עשיתם עבורם מאמץ מיוחד בתחום כלשהו, הזכירו להם להודות לכם על כך.

5. הודו בשם הילד - אם הילד מסרב לומר תודה, הודו בשמו. חשוב שהוא ישמע זאת ולאט לאט יפנים.

6. תודה שאינה מילולית - לא פעם ילדים מעדיפים לומר תודה בצורת ציור, מתנה או מכתב שהכינו. זה לא פחות ראוי, אפשרו זאת.

7. תודה בשפה אחרת - מתבגרים יתקשו לא פעם לבטא תודה שצורה בה אנו רגילים, אך יבטאו את שביעות רצונם בדרך אחרת כמו חיוך או ביטויי קרבה, נסו לראות זאת.

8. הכירו תודה בעצמכם - ילדים השומעים את הוריו מודים על מה שיש להם, מאמצים את נקודת המבט החיובית על החיים ומתרגלים לראות את חצי הכוס המלאה. הקפידו לעשות זאת.
איך לתת דוגמה אישית לילדים?



הנה כמה עצות שיועילו לכם במתן דוגמה אישית והשקעה בילדים:

1. נסו להירגע מעט לפני כניסתכם הביתה מיום העבודה.

2. החליטו על מספר שעות שאינכם מתעסקים עם העבודה או עם מחויבויות אחרות פרט לבני המשפחה, בהגיעכם הביתה.

3. הקדישו חלק מהזמן שלכם עם הילדים לפעילויות משותפות איתם (לדוגמה עבודה בגינה, הכנת אוכל או עוגה ביחד, הכנת משחק במשותף וכו').

4. בזמן שהותכם עם הילדים, נסו להיות רגועים. התקלחו, אכלו ואז תתפנו להיות איתם, מבלי לחכות שכבר ילכו לישון.

5. איכלו ארוחת ערב משותפת. גם אם לא כולם נמצאים, הקפידו שכל מי שנמצא בבית ישב יחד לשולחן.

6. העדיפו לקרוא ולהקריא ספרים במקום לצפות בטלוויזיה.

7. העמידו בסלון כוננית עם ספרים.

8. הקפידו על סיפור או שיר ערש יום יום לפני השינה, כזה שאתם שרים ומספרים ולא מקלטות.

9. העדיפו זמן איכות ולא "פיצויים" בדמות מתוקים ומשחקים יקרי ערך.

10. צאו יחד לטבע. שהייה בטבע עושה פלאים למשפחתיות.

11. הקפידו על סדר יום וחוקים ברורים. אלו הבסיס לכל חינוך.
איך להיות הורה טוב יותר?



הנה 10 דרכים בהן תוכלו לגרום לילדכם אושר ולהיות הורים טובים יותר:

1. להקדיש לילד זמן איכות "אחד על אחד" - ללא אחיו ואחיותיו, גם זמן קצר יחסית כמו חצי שעה - שעה הוא רב משמעות בשביל הילד.

2. תנו לילדים לשחק בחוץ - זה מעשיר את עולמם, נותן להם לחקור ולחוות וחיוני להתפתחות הפיסית והרגשית.

3. תנו להם זמן חופשי - ריבוי חוגים או פעילויות אינם תורמים בהכרח, ודאי לא לכולם, זמן פנוי ושקט הוא זמן בו יכולים רעיונות ויצירתיות לעלות ולפרוח.

4. התעקשו על מזון בריא ופקחו על כמות המתוקים שאתם נותנים - זה בריא וחשוב למרות התנגדות הילדים ובסיכומו של דבר הם יזכרו לכם את זה לטובה ויפרשו זאת כדאגה להם.

5. חוו חוויות מקרבות - חוויות מקרבות ואינטימיות מחיי היום יום משמעותיות הרבה יותר מחוויות גדולות ומושקעות. פעולה משותפת, טקס השכבה לפני השינה, ברכות חמות, נסיעה משותפת וכל אירוע שייצר קרבה וזיכרון מתוק וחם הוא חשוב.

6. הציבו גבולות ברורים - והקפידו להעביר את המסר שאתם מציבים גבולות לא כי אתם בעלי כוח, אלא כי אתם דואגים מעל הכל לחינוך ילדכם.

7. אל תוותרו אל הקראת סיפור - אין כמעט ילד שהקראת סיפור אינו גורמת לו עונג צרוף, עשו זאת מהגיל המוקדם ביותר וכל עוד הילד מסכים, שלבו קולות משעשעים בכדי להבדיל בין הדמויות השונות והקפידו לשלב סיפורים שיש בהם מוסר השכל.

8. לא רק אמא - אבות מעורבים משמעותיים מאוד בחוויית הגדילה של הילד ועשוי להשפיע לטובה על דרך התמודדות הילד כבוגר עם מצבי מתח.

9. הפגינו אהבה ואכפתיות - זרעי התמיכה, המעורבות, האכפתיות והאהבה שתרעיפו על ילדכם ינבטו ויהפכו אותם למבוגרים שלמים ומאושרים יותר.

10. צרו זיכרונות טובים גם כשהמציאות לא פשוטה - חוויות שיזכרו לטובה יוכלו לגמד קשיים שונים עמם התמודד הילד בילדותו.
איך לזהות סימני מצוקה אצל ילדים?



ילדים לא תמיד יודעים לבטא באופן מילולי מצוקה שהם חווים ולכן, אם היא קיימת, פעמים רבות היא תבוא לידי ביטוי בשינוי באופן ההתנהגות של הילד. כדאי לשים לב להתנהגויות שכאלו, מאחר ולא פעם הן מבטאות צורך אמיתי של הילד בקבלת עזרה או טיפול רגשי מקצועי.


הסימנים הבאים מעידים על ילד המאותת על מצוקה כלשהי:

1. תוקפנות שלא הייתה בעבר כלפי הסביבה

2. קושי בקבלת מרות בבית או במסגרת הלימודית

3. שינויים באכילה - חוסר תיאבון או הגזמה באכילה

4. שינה מרובה או שינה מאד לא שקטה מלווה בסיוטים

5. ילד שחווה כל הזמן פחד או חשש ממשהו

6. ירידה בלימודים

7. ירידה ביכולת התפקוד היום יומי

8. ילד שחזר להרטיב

9. ילד המסרב ללכת לגן או לבית ספר על בסיס יומי

10. קושי להתגבר על משברים משפחתיים או סביבתיים

11. קושי ניכר בהסתגלות למסגרת חדשה

12. מרבים לבכות

13. ילדים המבטאים יותר מהרגיל כעס, עצב, בלבול, חוסר אונים ומתח

14. התקפי זעם ובכי ללא הסבר

15. שינויים קיצוניים בהרגלי הגלישה של הילד

16. סימנים המעידים על דיכאון
איך להשגיח על ילדים מפני טביעה?



כך תשגיחו על ילדים מפני טביעה:

1. לילדים עד גיל חמש או ילדים שאינם יודעים לשחות בגיל מבוגר יותר דרושה השגחה צמודה של מבוגר הנמצא לידם המרחק נגיעה, בקשר עין תמידי ושאינו עסוק בכל דבר אחר.

2. יש לגדר בריכות פרטיות.

3. יש למנוע אפשרות גישה לילדים קטנים לכל מאגר מים שלא ניתן לרוקנו כמו בריכות דגים ואף שירותים ביתיים.

4. לאחר כל שימוש או פעילות במים יש לרוקן את המיכל שלהם (דלי לשטיפת רצפה, אמבטיה, בריכה מתנפחת וכדומה).

5. יש לזכור שמציל במקומות ציבוריים אינו תחליף להשגחה הורית צמודה, למרות זאת, אין לשהות בבריכה או בחוף ים ללא מציל.

6. יש לזכור שמצופים אינם הגנה בטוחה ומוחלטת מפני טביעה ואינם מהווים תחליף להגנה צמודה של מבוגר או הורה.

7. אין לעזוב ילד לבד באמבטיה או בריכה ולו גם לזמן קצרצר, במקרה ואתם נאלצים לעזור את המקום מסיבה כלשהי, הוציאו את הילד מהמים והרחיקו אותו מסביבתם.

8. בבריכה או בים יש לארגן את כל הציוד מראש על מנת שיהיה זמין ולא יאלץ אתכם לעזוב את הילדים.


מה לעשות כשילד מעדיף את אבא על פני אמא?



כך תגיבו כשילד מעדיף את אביו על פני אמו:

1. לא נעלבים! גם אם התגובה הראשונה של האם לנוכח הצהרתו של הילד שהוא אוהב יותר את אבא היא עלבון, עליה לזכור שהיא עדיין חלק חשוב ומשמעותי מאד בגידולו של הילד וגם יחסים אלו עתידים עוד לעבור שינויים.

2. חשוב לא לכעוס או לדחות את הילד.

3. האם לא צריכה להשתדל יותר או לעשות מאמצים שהילד ירצה בה יותר, חשוב להתייחס למצב בטבעיות.

4. כדאי תמיד לפרגן על הקשר של הילדים עם ההורה האחר.

5. יש לנסות להגיע למצב שבו חלוקת התפקידים בין ההורים לא תהיה מאד מוגדרת וששניהם ייקחו חלק דומה במטלות ובחינוך (כולל אלו הפחות נעימים כמו הצבת גבולות, שעות קימה והשכבה וכדומה), כך שהילד לא יעדיף בגלל סיבה זו או אחרת הורה מסוים.

6. קשר של ילד עם הורה אחד אינו בא במקום הקשר עם ההורה האחר, כמו אצלנו גם בלב שלהם יש מקום ליותר מאחד...
איך לגרום לתינוקות לישון לילה רצוף?



הנה 8 דרכים המסייעות לתינוק לישון לילה רצוף:

1. וודאו שהתינוק אינו הולך לישון רעב ואכל די צרכו לפני השינה, אם זאת על תעמיסו עליו והשתדלו לרווח מעט את זמן ההאכלה מההשכבה.

2. השכיבו את התינוק כשהוא עייף, תינוק שאינו עייף יתקשה להירדם. ראו טיפים על סימני עייפות אצל תינוקות בתגית "תינוקות, עייפות".

3. הלבישו את התינוק בבגדים נוחים ונעימים המתאימים לעונת השנה, זכרו שתינוקות מסירים לא פעם את השמיכה במהלך הלילה ואינם מסוגלים להתכסות בעצמם לכן חשוב שהבגד יחמם במידת והתינוק אינו מכוסה.

4. הקפידו על אווירת שינה הכוללת מיטה ללא צעצועים ואביזרים מושכי תשומת לב, והחשכת החדר.

5. התמידו בהרגלי ההשכבה וחזרו עליהם, אל תשנו בכל השכבה דברים בסיסיים כמו מיטה, חדר התינוק, שעה וכדומה.

6. אל תמהרו להאכיל את התינוק בכל קימה, כי כך הוא יתרגל שהוא מתעורר כדי לאכול. האכילו אם הוא באמת רעב (לא מדובר על תינוקות בני יומם ולוקח זמן מה ללמוד את התינוק וללמד אותו)

7. להתחיל את הבוקר כבוקר ולא כהמשך של הלילה, כלומר להדליק אור, לפתוח תריסים, לשים מוסיקה נעימה, לדבר בקול ולגרום לתינוק להבין עם הזמן אץ ההבדל בין יום ללילה.

8. הקפידו על סדר יום קבוע וידוע מוקדם ככל האפשר, דבר שיאפשר לתינוק ללמוד את השגרה שלו, לדעת למה לצפות ולהתאים את עצמו לכך.
איך ללמד את הילדים לדחות סיפוקים?



כך תלמדו את ילדכם לדחות סיפוקים:

1. בשלב הינקות - סיפוק כל צרכיו באופן מלא. כשהוא עדיין תינוק, אך בשלב מעט מאוחר יותר, נסו להרגילו לאט ובהדרגה להתמודד עם מצבי תסכול (כמו הנחת צעצוע מעט רחוק ממנו, כך שיצטרך להתאמץ להגיע אליו). אין להגיע למצבים שהתינוק צורח ונכנס למצבים קשים של חוסר אונים.

2. היו מגוננים במידה. תנו לילדים לחוות ולהתנסות.

3. הקפידו לדבר ולהבהיר כללים לפני מצבים הידועים כבעייתיים ("אנחנו נכנסים למכולת לקנות חלב, אנחנו לא קונים דברים נוספים").

4. הביעו הבנה לתסכול של הילד גם אם אתם לא נכנעים לבקשתו (לדוגמה: "אני מבין שאתה מאד רוצה פיצה עכשיו, אבל יש לנו אוכל בבית ואנחנו אוכלים מה שיש בבית"). נסו לא להקטין או לזלזל בתחושות התסכול של הילד, גם אם היא נראית לכם מוגזמת, מאחר והדבר רק מעצים את תחושתו שאין מי שמבין אותו.

5. חיזוקים חיובים - אל תקמצו בהם! כאשר אתם מזהים מצבים מועדים לבעיות שילדכם עמד בהם בכבוד שבחו וחזקו אותו.

6. דוגמה אישית - אין כמו דוגמה אישית. לחינוך מוצלח של ילדים. עליכם להראות להם שגם אתם דוחים סיפוקים ומתנהגים בצורה מאופקת למול דברים שאתם מאד רוצים.
איך להגדיל את צריכת הירקות של ילדים?


כך תגדילו את צריכת הירקות אצל ילדכם:

1. דוגמה אישית ואחריות - שלבו ירקות בתפריט היומי שלכם באופן קבוע. הילדים ילמדו מכם את ההרגל הזה.

2. שיתוף הילדים בקניית ירקות והכנתם - לרוב ילדים אוהבים לאכול מה שהכינו. תנו להם לבחור את הירקות, לשטוף ולקצוץ אותם וכך יגדל הסיכוי שגם יטעמו מהם.

3. לא להכריח, כן להציע - תמיד וכל הזמן. אל תכריחו כי תצרו פעולת התנגדות מצד הילדים, אך המשיכו לחשוף אותו שוב ושוב לירקות. בדרך כלל רק לאחר 10 חשיפות למזון חדש הילד יסכים לטעום אותו, לכן - לא להתייאש.

4. גוונו בצבעים - יש לשלב חמישה צבעים של ירקות ביום. הפעילו את הדימיון ועצבו צלחת מעניינת עם סוגים שונים של ירק - עגבניות שרי בצבעים שונים, אפונה, גזר גמדי, ברוקלי ועוד ועוד.

5. גיוון במרקמים - ירק לא חייב להיות מוגש בצורתו המקורית ולכן גם את תכניסו אותו לרוטב, מרק, מחיות או כל צורה אחרת הויטמנים יספגו ויעשירו את התזונה.

6. מזון מוכן וקפוא - יכול להקל על ההכנה ולגוון את התפריט. בדקו את הרכיבים המופיעים על השקיות ושלבו בתפריט. שפע רב משניצלים וקציצות על בסיס ירק ועד תערובות ירק שונות מוצעות במרכולים.

7. שלבו ירק בכל ארוחה - גם בצורתו המקורית כסלט, ירקות חתוכים או תבשיל וגם כתוספת למאכלים שונים כמו לדוגמה אורז עם אפונה וגזר, ירק בפשטידה, עגבניות טריות ברוטב לפסטה או עוף וכדומה.

8. ירקות בכל זמן - דאגו שתהייה תמיד בהישג יד צלחת נשנושי ירקות. מקלות גזר ומלפפון, עגבניות קטנות וזיתים, כך שיהיה כיף וקל לאכול מהם.
מה אפשר לעשות עם ילדים מחוץ לבית?
כמה כסף כדאי להפריש לחיסכון לטווח ארוך עבור הילדים?
מה לעשות כשאח גדול פוגע באחיו הצעיר ממנו?
תינוקי החל לפתע להתעורר פעמים רבות במהלך הלילה. מה עושים?
איך לשמור על בטיחות בבריכות שחייה ביתיות?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.