» «

אוכל דרוזי

אוכל
מה להזמין במסעדה דרוזית?



הנה סוגי המזון שכדאי להזמין במסעדה דרוזית:

מנסף - תבשיל אורז עם בשר וצנוברים, המתבשל בטאבון כל הלילה.

מנזלה - חצילים (לעיתים עם גרגירי חומוס המבושלים) עם בורגול ובשר עוף.

סינייה- בשר כבש טחון עם טחינה כשהוא אפוי בתנור.

מגרבייה - בשר עוף, גרגירי חומוס ואטריות ברוטב מרק עוף.

מג'דרה - עדשים מבושלים עם בורגול, בצל ושמן זית.

כבש בטאבון- שוק של כבש בתנור, כשהוא ממולא באורז, צנוברים וקינמון.

סלט טאבולה - עשוי בורגול, פטרוזיליה, נענע, לימון ושמן זית.

סלט זעתר - מעלי זעתר טריים, בצל, סומק ושמן זית.

עמישה - סלט עשוי מגבינת עזים, בורגול וירקות.
לבנה
איך להכין לבנה ביתית בעצמנו?



הנה מתכון להכנת לבנה ביתית:

מצרכים:
=======
שמן זית

3/4 כפית מלח

6 גביעים של יוגורט 4.5%

לקנות חיתול בד (בעזרתו הופכים את היוגורט לגבינה).


אופן ההכנה:
===========
מערבבים את היוגורט והמלח טוב טוב וממלאים את החיתול, (קושרים את החיתול בצורה כזו שלא ישארו פתחים), ותולים בחוץ כדי שהמים יטפטפו החוצה. לאחר 24 שעות פותחים את החיתול ומקבלים לבנה 9% שומן.

*לא לערבב תבלינים במהלך ההכנה, משום שהתבלינים סופחים מים ומונעים את יציאתם.

*חיי מדף: כשבועיים


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.