שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין קארי ירקות טבעוני?
הנה מתכון לקארי ירקות טבעוני, כפי שפורסם במגזין מנטה בדצמבר 2017:
המצרכים לתערובת התבלינים:
====================
1 כפית גאראם מסאלה
1 כפית אבקת קארי
1/2 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כפית כוסברה טחונה
1 כוכב אניס
מלח
המצרכים לתבשיל:
=============
4 כפות שמן זית
1 בצל לבן קצוץ
1 פחית קרם קוקוס
1 כוס ציר ירקות או מים רותחים
2 גזרים קלופים, חתוכים לטבעות
1/2 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים
1 בטטה קלופה, חתוכה לקוביות
1 זוקינה ירוק, חתוך לטבעות
1/2 כוס אפונה עדינה, קפואה
1/2 כוס שעועית ירוקה, נקייה
1/2 חבילת כוסברה
אופן ההכנה:
=========
1. ערבבים בקערית את כל התבלינים. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים תערובת תבלינים וקולים כדקה.
2. מוזגים למחבת את קרם הקוקוס והמיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הירקות בהדרגה לפי דרגת הבישול: קודם גזר, לאחר 5 דקות את הכרובית והבטטה ולאחר 5 דקות את הזוקיני, האפונה והשעועית ומבשלים 10 דקות נוספות.
3. מוסיפים את הכוסברה, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים עם אורז לבן. הקארי טעים יותר יום לאחר ההכנה.
הנה מתכון לקארי ירקות טבעוני, כפי שפורסם במגזין מנטה בדצמבר 2017:
המצרכים לתערובת התבלינים:
====================
1 כפית גאראם מסאלה
1 כפית אבקת קארי
1/2 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כפית כוסברה טחונה
1 כוכב אניס
מלח
המצרכים לתבשיל:
=============
4 כפות שמן זית
1 בצל לבן קצוץ
1 פחית קרם קוקוס
1 כוס ציר ירקות או מים רותחים
2 גזרים קלופים, חתוכים לטבעות
1/2 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים
1 בטטה קלופה, חתוכה לקוביות
1 זוקינה ירוק, חתוך לטבעות
1/2 כוס אפונה עדינה, קפואה
1/2 כוס שעועית ירוקה, נקייה
1/2 חבילת כוסברה
אופן ההכנה:
=========
1. ערבבים בקערית את כל התבלינים. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים תערובת תבלינים וקולים כדקה.
2. מוזגים למחבת את קרם הקוקוס והמיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הירקות בהדרגה לפי דרגת הבישול: קודם גזר, לאחר 5 דקות את הכרובית והבטטה ולאחר 5 דקות את הזוקיני, האפונה והשעועית ומבשלים 10 דקות נוספות.
3. מוסיפים את הכוסברה, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים עם אורז לבן. הקארי טעים יותר יום לאחר ההכנה.
איך להכין דאל?
הנה מתכון להכנת דאל הודי:
המצרכים:
=======
500 גרם עדשים כתומות שטופות
1 בצל
2 שיני שום
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
1.5 פלפל חריף חתוך לחצאי טבעות או צ'ילי אדום
20-50 גרם חמאה
1/2 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
1/2 לימון
גאראם מאסלה
זרעי כוסברה מעוכים
מלח
כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
=========
1. ממיסים בסיר קטן חמאה עם קצת שמן רגיל, מוסיפים את התבלינים היבשים (בערך 1/2 כפית משלושתם), מערבבים ומחכים כמה שניות שיעלה ניחוח.
2. מוסיפים בצל, שום, ופלפל חריף, אחרי זה את הג'ינג'ר, את העדשים השטופות ואחר הפוגה קצרה גם את העגבנייה. מערבבים קצת ואז מוסיפים מים. כמות המים תקבע את מידת הסמיכות של התבשיל. הכמות המינימלית היא כסנטימטר מעל גובה המרכיבים. יש לזכור שתמיד ניתן להוסיף מים (חמים) כדי לדלל את התוצאה הסופית, אבל לא ניתן להוציא מים. חשוב לדע שהעדשעם שואבות מהר את המים, אך הדאל עלול להישרף אם אין מספיק מים ולא משגיחים על התבשיל.
3. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ל-40 דקות בערך, עד שהעדשים מאבדות את הצורה ומתרככות לגמרי. מוסיפים את הלימון, מתקנים מליחות ותיבול.
4. רגע לפני ההגשה מוסיפים את הכוסברה הטרייה לתבשיל או מפזרים קצת למעלה.
הנה מתכון להכנת דאל הודי:
המצרכים:
=======
500 גרם עדשים כתומות שטופות
1 בצל
2 שיני שום
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
1.5 פלפל חריף חתוך לחצאי טבעות או צ'ילי אדום
20-50 גרם חמאה
1/2 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
1/2 לימון
גאראם מאסלה
זרעי כוסברה מעוכים
מלח
כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
=========
1. ממיסים בסיר קטן חמאה עם קצת שמן רגיל, מוסיפים את התבלינים היבשים (בערך 1/2 כפית משלושתם), מערבבים ומחכים כמה שניות שיעלה ניחוח.
2. מוסיפים בצל, שום, ופלפל חריף, אחרי זה את הג'ינג'ר, את העדשים השטופות ואחר הפוגה קצרה גם את העגבנייה. מערבבים קצת ואז מוסיפים מים. כמות המים תקבע את מידת הסמיכות של התבשיל. הכמות המינימלית היא כסנטימטר מעל גובה המרכיבים. יש לזכור שתמיד ניתן להוסיף מים (חמים) כדי לדלל את התוצאה הסופית, אבל לא ניתן להוציא מים. חשוב לדע שהעדשעם שואבות מהר את המים, אך הדאל עלול להישרף אם אין מספיק מים ולא משגיחים על התבשיל.
3. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ל-40 דקות בערך, עד שהעדשים מאבדות את הצורה ומתרככות לגמרי. מוסיפים את הלימון, מתקנים מליחות ותיבול.
4. רגע לפני ההגשה מוסיפים את הכוסברה הטרייה לתבשיל או מפזרים קצת למעלה.
איך להכין מרינדה של רוטב טיקה?
רוטב טיקה מתבסס על משחת קארי מוכנה אותה מוהלים עם מיץ לימון ושמן זית. ניתן להשרות בו עןף או בשר ולקבל תוצאות נהדרות. לשומרי הכשרות ואחרים המעוניינים להכין בעצם את המרינדה, הנה המתכון של מסעדת "טנטורי", כפי שפורסם במוסף "סופשבוע" באפריל 2010:
המצרכים:
========
2 כפות ג'ינג'ר כתוש
2 כפות שום כתוש
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 כפית כמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית הל
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כורכום
2 כפות מיץ לימון
1 כפית זעפרן
4 כפות שמן זית
50 גרם שמנת פרווה
ניתן להוסיף כפית קליפת תפוז מגוררת
יתר המרכיבים:
============
1/2 ק"ג שיפודי או נתח פרגיות חתוכים לקוביות של 2-3 סנטימטר, או צלעות טלה.
מיץ מלימון גדול
1/2 כוס שמן זית
פפאיה בלי גרעינים או אננס קלוף מגורד בפומפייה (לא הכרחי)
2 כפות משחת טיקה או טנדורי הודי
מלח
אופן ההכנה:
=========
1. שוטפים את נתחי הבשר במים קרים ומנגבים במגבת נייר.
2. מערבבים בקערה גדולה את היוגורט במיץ הלימון ומוסיפים מלח לפי הטעם.
3. מכניסים לקערה את כל השיפודים או הנתחים ומגלגלים היטב ברוטב. מכסים ומכניסים למקרר למינימום ארבע שעות, אך רצוי ל-12 עד 48 שעות.
4. מוצלח להגיש על תערובת עלי ריחן ונענע או כוסברה, בתוספת רצועות בצל, שעליהם סוחטים מיץ לימון.
רוטב טיקה מתבסס על משחת קארי מוכנה אותה מוהלים עם מיץ לימון ושמן זית. ניתן להשרות בו עןף או בשר ולקבל תוצאות נהדרות. לשומרי הכשרות ואחרים המעוניינים להכין בעצם את המרינדה, הנה המתכון של מסעדת "טנטורי", כפי שפורסם במוסף "סופשבוע" באפריל 2010:
המצרכים:
========
2 כפות ג'ינג'ר כתוש
2 כפות שום כתוש
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 כפית כמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית הל
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כורכום
2 כפות מיץ לימון
1 כפית זעפרן
4 כפות שמן זית
50 גרם שמנת פרווה
ניתן להוסיף כפית קליפת תפוז מגוררת
יתר המרכיבים:
============
1/2 ק"ג שיפודי או נתח פרגיות חתוכים לקוביות של 2-3 סנטימטר, או צלעות טלה.
מיץ מלימון גדול
1/2 כוס שמן זית
פפאיה בלי גרעינים או אננס קלוף מגורד בפומפייה (לא הכרחי)
2 כפות משחת טיקה או טנדורי הודי
מלח
אופן ההכנה:
=========
1. שוטפים את נתחי הבשר במים קרים ומנגבים במגבת נייר.
2. מערבבים בקערה גדולה את היוגורט במיץ הלימון ומוסיפים מלח לפי הטעם.
3. מכניסים לקערה את כל השיפודים או הנתחים ומגלגלים היטב ברוטב. מכסים ומכניסים למקרר למינימום ארבע שעות, אך רצוי ל-12 עד 48 שעות.
4. מוצלח להגיש על תערובת עלי ריחן ונענע או כוסברה, בתוספת רצועות בצל, שעליהם סוחטים מיץ לימון.
מהי תערובת תבלינים הודית ואיך להכין אותה?
ישנן תערובת תבלינים רבות בהודו, אך הידועה והשימושית מבינהן היא תערובת הנקראת "גארם מסאלה", פירוש המילים הוא חריף וחם והיא אכן נותנת את הטון הזה לתבשילים ההודים. כדי להכינה יש לערבב היטב את התבלינים הבאים:
2 כפות פלפל שחור
2 כפות כוסברה
1.5 כפות כמון
1/2 כף קינמון
1/2 כף ציפורן
1 כפית שבבי קושת (קליפת המוסקט)
2 כפיות הל
1/2 כף עלי דפנה טחונים
ישנן תערובת תבלינים רבות בהודו, אך הידועה והשימושית מבינהן היא תערובת הנקראת "גארם מסאלה", פירוש המילים הוא חריף וחם והיא אכן נותנת את הטון הזה לתבשילים ההודים. כדי להכינה יש לערבב היטב את התבלינים הבאים:
2 כפות פלפל שחור
2 כפות כוסברה
1.5 כפות כמון
1/2 כף קינמון
1/2 כף ציפורן
1 כפית שבבי קושת (קליפת המוסקט)
2 כפיות הל
1/2 כף עלי דפנה טחונים
אוכל הודי
איפה מומלץ לאכול בתל אביב אוכל הודי?
הנה מסעדות טובות של אוכל הודי בתל אביב:
טנדורי בתל-אביב. כתובת: רח' זמנהוף 2, כיכר דיזינגוף טלפון: 03-6296185
צ'אנדרה - ריב"ל 3 תל אביב. טלפון: 03-5604489. שעות פתיחה: ימים א'-ה': 12:00- 17:00.
נחמדה אבל קשה להגדיר כטובה ממש:
24 רופי - שוקן 14, תל אביב (אוכל הודי צמחוני-טבעוני)
הנה מסעדות טובות של אוכל הודי בתל אביב:
טנדורי בתל-אביב. כתובת: רח' זמנהוף 2, כיכר דיזינגוף טלפון: 03-6296185
צ'אנדרה - ריב"ל 3 תל אביב. טלפון: 03-5604489. שעות פתיחה: ימים א'-ה': 12:00- 17:00.
נחמדה אבל קשה להגדיר כטובה ממש:
24 רופי - שוקן 14, תל אביב (אוכל הודי צמחוני-טבעוני)
איפה מומלץ לאכול בירושלים אוכל הודי?
במסעדת "איצ'יקידנה" שברחוב האשכול 4 ירושלים אפשר ליהנות מאוכל הודי טוב. טלפון: 050-2246060 שעות פתיחה: ב'-ה': 8:00-20:00 ו': 8:00 עד שעה לפני כניסת שבת.
במסעדת "איצ'יקידנה" שברחוב האשכול 4 ירושלים אפשר ליהנות מאוכל הודי טוב. טלפון: 050-2246060 שעות פתיחה: ב'-ה': 8:00-20:00 ו': 8:00 עד שעה לפני כניסת שבת.
איפה מומלץ לאכול ברמלה אוכל הודי ביתי?
מסעדת "מהרג'ה" (הרצל 100 טלפון: 08-9223534) - אוכל הודי
מסעדת "מהרג'ה" (הרצל 100 טלפון: 08-9223534) - אוכל הודי
איפה מומלץ לאכול בבאר שבע אוכל הודי?
במסעדת "הודו הקטנה" שברחוב רינגלבלום 15 בבאר שבע מוגש אוכל הודי טבעוני. טלפון: 08-6489801, שעות פתיחה: א'- ה': 12:00- 23:00. ו': 12:00- 15:00
במסעדת "הודו הקטנה" שברחוב רינגלבלום 15 בבאר שבע מוגש אוכל הודי טבעוני. טלפון: 08-6489801, שעות פתיחה: א'- ה': 12:00- 23:00. ו': 12:00- 15:00
איפה מומלץ לאכול אוכל הודי בכפר מונש?
אוכל הודי איכותי בכפר מונש ניתן למצוא בסנגם - כפר מונש (בפנייה הראשונה בכניסה לכפר שמאלה). טלפון: 09-8944104. שעות פתיחה: ימים א'-ה': 18:30-23:30 יום שישי: סגור יום שבת: 19:00-23:30.
אוכל הודי איכותי בכפר מונש ניתן למצוא בסנגם - כפר מונש (בפנייה הראשונה בכניסה לכפר שמאלה). טלפון: 09-8944104. שעות פתיחה: ימים א'-ה': 18:30-23:30 יום שישי: סגור יום שבת: 19:00-23:30.
איזה יינות מתאימים לאוכל הודי?
לאוכל הודי מתאים יין שרדונה או גוורצטרמינר.
לאוכל הודי מתאים יין שרדונה או גוורצטרמינר.