שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
אוכל תוניסאי
איך להכין פריקסה?
הנה מתכון לפריקסה של קלודין אשוש, כפי שפורסם ב-ynet בפברואר 2022:
המצרכים:
=======
1 ק"ג קמח
1 כפית סוכר
1 כף שמרים
1/4 כוס שמן
1 כוס מים
1 כף מלח
למילוי:
=====
2 ביצים קשות
2 תפוחי אדמה
טונה
זיתים
לימון כבוש
אריסה
2 מלפפונים טריים
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את הקמח עם סוכר, שמרים ושמן.
2. מוסיפים מים ומלח, מערבבים היטב ואז לשים ביד. אפשר לשמן את הידיים במעט שמן על מנת שהבצק לא יידבק. ניתן להוסיף מעט מים אם הבצק לא רך מספיק.
3. ברגע שהבצק חלק נותנים לו לתפוח כ- 60 דקות. אחרי כשעה לשים טיפה את הבצק ומחלקים למנות קטנות, כ- 22-23 מנות מ- 1 ק"ג קמח.
4. את המנות הקטנות מגלגלים ללחמניות ונותנים להן לנוח מכוסות במגבת עוד כ- 30 דקות.
5. מטגנים בסיר עמוק עם שמן רותח.
6. להגשה: אחרי הטיגון פותחים את הלחמניות בצד אחד כמו סנדוויץ', וממלאים לפי הטעם בתפוחי אדמה, ביצים, טונה, לימון כבוש, אריסה, מלפפונים ועוד.
הנה מתכון לפריקסה של קלודין אשוש, כפי שפורסם ב-ynet בפברואר 2022:
המצרכים:
=======
1 ק"ג קמח
1 כפית סוכר
1 כף שמרים
1/4 כוס שמן
1 כוס מים
1 כף מלח
למילוי:
=====
2 ביצים קשות
2 תפוחי אדמה
טונה
זיתים
לימון כבוש
אריסה
2 מלפפונים טריים
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את הקמח עם סוכר, שמרים ושמן.
2. מוסיפים מים ומלח, מערבבים היטב ואז לשים ביד. אפשר לשמן את הידיים במעט שמן על מנת שהבצק לא יידבק. ניתן להוסיף מעט מים אם הבצק לא רך מספיק.
3. ברגע שהבצק חלק נותנים לו לתפוח כ- 60 דקות. אחרי כשעה לשים טיפה את הבצק ומחלקים למנות קטנות, כ- 22-23 מנות מ- 1 ק"ג קמח.
4. את המנות הקטנות מגלגלים ללחמניות ונותנים להן לנוח מכוסות במגבת עוד כ- 30 דקות.
5. מטגנים בסיר עמוק עם שמן רותח.
6. להגשה: אחרי הטיגון פותחים את הלחמניות בצד אחד כמו סנדוויץ', וממלאים לפי הטעם בתפוחי אדמה, ביצים, טונה, לימון כבוש, אריסה, מלפפונים ועוד.
איך להכין לימון כבוש?
הנה מתכון ללימון כבוש של קלודין אשוש, כפי שפורסם ב-ynet בפברואר 2022:
המצרכים:
=======
1 ק"ג לימונים קטנים צהובים
אריסה
מלח
אופן ההכנה:
=========
1. חוצים את הלימונים לשניים, שוטפים ושמים בסיר מים.
2. מדליקים את האש וכשהמים רותחים מכבים את האש ושופכים את המים כי הם מרים.
3. ממלאים בסיר מעט מים חדשים, שמים חצי כף אריסה, ושיניים שלמות קלופות של ראש שום שלם.
4. מערבבים את הכל, אפשר גם לטחון.
5. שמים בצנצנת זכוכית, ולפני שסוגרים אותה שמים קצת שמן למעלה.
הנה מתכון ללימון כבוש של קלודין אשוש, כפי שפורסם ב-ynet בפברואר 2022:
המצרכים:
=======
1 ק"ג לימונים קטנים צהובים
אריסה
מלח
אופן ההכנה:
=========
1. חוצים את הלימונים לשניים, שוטפים ושמים בסיר מים.
2. מדליקים את האש וכשהמים רותחים מכבים את האש ושופכים את המים כי הם מרים.
3. ממלאים בסיר מעט מים חדשים, שמים חצי כף אריסה, ושיניים שלמות קלופות של ראש שום שלם.
4. מערבבים את הכל, אפשר גם לטחון.
5. שמים בצנצנת זכוכית, ולפני שסוגרים אותה שמים קצת שמן למעלה.
איך להכין אריסה?
הנה מתכון לאריסה של קלודין אשוש, כפי שפורסם ב-ynet בפברואר 2022:
המצרכים:
========
2 ק"ג פלפל אדום חריף יבש
ראש שום
מלח
1/4 כוס שמן
אופן ההכנה:
==========
1. משרים את הפלפל שעה במים ואז טוחנים אותו יחד עם ראש שום מקולף במכונת בשר.
2. מוסיפים מלח לפי הטעם ורבע כוס שמן.
3. מאחסנים בצנצנת זכוכית. ניתן גם להקפיא חלק.
הנה מתכון לאריסה של קלודין אשוש, כפי שפורסם ב-ynet בפברואר 2022:
המצרכים:
========
2 ק"ג פלפל אדום חריף יבש
ראש שום
מלח
1/4 כוס שמן
אופן ההכנה:
==========
1. משרים את הפלפל שעה במים ואז טוחנים אותו יחד עם ראש שום מקולף במכונת בשר.
2. מוסיפים מלח לפי הטעם ורבע כוס שמן.
3. מאחסנים בצנצנת זכוכית. ניתן גם להקפיא חלק.
מהי תערובת תבלינים תוניסאית ואיך מכינים אותה?
תערובת תבלינים תוניסאית ("תוואביל") משמשת לתיבול תבשילי בשר, תבשילי ירקות כמילוי לירקות ולצרכי בישול נוספים ושונים. כדי להכינה יש לערבב היטב את כל התבלינים בכמויות הבאות:
2 כפות כוסברה
2 כפות קימל
1/2 כפית אבקת שום (לא חובה)
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית צ'ילי חריף
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית אניס
תערובת תבלינים תוניסאית ("תוואביל") משמשת לתיבול תבשילי בשר, תבשילי ירקות כמילוי לירקות ולצרכי בישול נוספים ושונים. כדי להכינה יש לערבב היטב את כל התבלינים בכמויות הבאות:
2 כפות כוסברה
2 כפות קימל
1/2 כפית אבקת שום (לא חובה)
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית צ'ילי חריף
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית אניס