» «
מתכונים
אורז בירקות ויין לבן - איך מכינים?
חומרים:
1/2 1 כוס אורז מלא
1 בצל
‏5-6 שיני שום ‏
‏1/2 כוס יין לבן‏ יבש
1 קופסת עגבניות משומרות קצוצות גדולה
1 פלפל אדום
1/2 סלסלת פטריות שמפיניון‏
‏250 גרם גרעיני תירס קפואים‏
‏4-6 כפות רוטב סלסה
4-5 עלי בזיליקום ‏
מלח
פלפל
כמה ענפי כוסברה

‏הכנה:
מבשלים את האורז בסיר עם הרבה מים ומעט מלח עד שהוא רך. מסננים ומעבירים לקערה.
מסננים את העגבניות, קוצצים את הבצל, פורסים את הפטריות לפרוסות.
מחממים מעט שמן במחבת גדולה על להבה בינונית. מאדים את הבצל ואת השום ביין עד שיתרככו. מוסיפים עגבניות, פלפלים, ‏פטריות, תירס, סלסה ובזיליקום. מביאים לרתיחה, ומבשלים במשך 8-10 דקות. ‏
מוסיפים את הרוטב לאורז החם, ומערבבים בתנועות הקפצה. מתבלים במלח ‏ובפלפל. מפזרים עלי כוסברה, ומגישים מייד.
אורז
איך להכין אורז עם אטריות וקשיו?


הנה מתכון של ישראל אהרוני לאורז עם אטריות וקשיו, כפי שפורסן בעיתון "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
1 כוס איטריות דקיקות

1/4 כוס שמן זית

150 גרם אגוזי קשיו

1 בצל קצוץ

2 כוסות אורז בסמטי שטוף

4 כוסות מים

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית נענע קצוצה

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים שמן לסיר וכשהוא חם, מטגנים בו את האטריות היבשות ואגוזי הקשיו כשתי דקות.

2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים יחד עוד כ-2 דקות.

3. מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים עוד דקה.

4. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, את הכורכום והנענע, מלח ופלפל ומערבבים.

5. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות בדיוק.

בתיאבון!
אורז מלא
איך לבשל אורז מלא בלי ריח וטעם לוואי?



על היתרונות של אכילת אורז מלא במקום אורז רגיל, אין צורך להרחיב את הדיבור, נכון? כולנו יודעים שזה בריא יותר. הבעיה היא, שלרבים מאתנו זה הרבה פחות טעים מהאורז הלבן! משום מה יש באורז המלא איזה מין טעם לוואי, ואפילו קצת ריח לא הכי מזמין. הדרך להיפטר מהריח וטעם הלוואי היא להשרות את האורז במים במשך לילה שלם לפני הבישול. למחרת, שופכים את המים, רוחצים את האורז היטב, מסננים אותו - וממשיכים בבישול לפי המתכון.
מתקבל אורז רך וטעים, ללא שמץ של ריח או טעם לא טובים.
אורז
איך להכין אורז עם חומוס ויוגורט?


הנה מתכון של ישראל אהרוני לאורז עם חומוס ויוגורט, כפי שפורסם בידיעות אחרונות בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
2 כוסות אורז בסמטי

4 כפות שמן

1 בצל סגול קצוץ

3 שיני שום קצוצות

פלפל ירוק חריף קצוץ

1 כף גרגרי כמון

1 כף גרגרי שומר

1 כף גרגרי כוסברה כתושים

1 כפית כורכום

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כוס גרגרי חומוס, מבושלים (אפשר קפואים ומופשרים)

2 גביעי יוגורט צאן

4 כוסות מים

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1/4 כוס נענע

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
=========
1. משרים את האורז במים כשעה. מסננים.

2. יוצקים לסיר את השמן וכשהוא חם, מטגנים בו את הבצל, הפלפל החריף, השום, גרגרי הכמון, השומר והכוסברה, כדקה.

3. מוסיפים את החומוס, היוגורט, הכורכום והפפריקה, ומבשלים יחד, תוך ערבוב כ-2 דקות.

4. מוסיפים את האורז בשכבה אחת מעל תבשיל החומוס.

5. יוצקים פנימה 4 כוסות מים ומוסיפים את הכוסברה, הנענע, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.

6. מערבבים הכל לפני ההגשה.

בתיאבון!

אורז

סלולארי
איך להציל מכשיר טלפון נייד שנפל למים?



הצלחתי להחזיר לחיים את הנייד שנפל לתוך מים וכמובן שפסק מיד לעבוד.


אלו הצעדים לשיקום הטלפון הנייד:

1. הוציאו את הסוללה מיד ופרקו מיד את הטלפון לחלקיו (מברג קטן יסייע לכם)

2. ייבשו מה שניתן עם מנקי אוזניים

3. עכשיו נסו לייבש כמה שיותר עם מייבש שיער - במצב הקר בלבד! - שוב: רק אויר קר לא יזיק יותר. אם אין, אז אולי מול מאוורר (קרוב מאד)

4. מלאו כלי איחסון שניתן לסגור באורז נקי (לא מבושל..).

5. הכניסו את הטלפון וחלקיו הגדולים לתוך האורז וכסו אותו היטב באורז.

6. סגרו את כלי האיחסון ל-24 שעות ושימרו את הברגים שלא יאבדו.

למחרת, נקו את החלקים מהאורז, הרכיבו את הסלולארי שנרטב והדליקו את המכשיר כמו גדולים. הוא יעבוד.


הסבר קצר: הייבוש ירחיק נוזלים. האורז יספח את הלחות והנוזלים הנותרים (זו תכונתו. בגלל זה מוסיפים אותו גם למלחיה) והמכשיר, שלא התקלקל ולא התחמצן או העלה חלודה עדיין, פשוט ממתין לייבוש והדלקה מחודשת.

תיהנו ותחסכו!
אורז
איך להכין אורז עם פירות יבשים?


הנה מתכון לאורז עם פירות יבשים של אהרוני, כפי שפורסם ב"ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
=========
3 כוסות אורז

1/4 כוס שמן זית

1 כף גרגרי כמון שלמים

1 בצל גדול, קצוץ דק

3/4 כוס צימוקים

3/4 כוס משמשים יבשים, קצוצים

1/2 כוס חמוציות

1/2 כוס שבבי שקדים

1 כף דבש

1 כפית קינמון

מעט אגוז מוסקט טחון

6 תרמילי הל כתושים

1 כפית כורכום

2 כפות קליפת תפוז מגוררת

צרור כוסברה קצוצה

מלח, פלפל שחור גרוס

3 עלי דפנה

אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את האורז בסיר רחב עם מי מלח רותחים (כמו פסטה) כעשר דקות, מערבבים מדי פעם, מסננים ושוטפים במי ברז קרים.

2. יוצקים את השמן לסיר וכשהוא חם, מוסיפים את הכמון והבצל לטיגון תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.

3. מוסיפים את הפירות היבשים, השקדים, הדבש והתבלינים, מערבבים וממשיכים דקה נוספת.

4. מערבבים את האורז עם מלח, פלפל, קליפת התפוז והכוסברה, מוסיפים לסיר ומערבבים יחד כדקה.

5. מוסיפים לסיר 1/3 כוס מים, מניחים מעל את עלי הדפנה, מכסים ומעבירים ללהבה הנמוכה ביותר, לבישול 45 דקות.
אורז
איך להכין אורז לימוני עם עדשים שחורות?


הנה מתכון לאורז לימוני עם עדשים שחורות של ישראל אהרוני כפי שפורסם בעיתון "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
3 כוסות אורז בסמטי מבושל

1/2 כוס עדשים שחורות מבושלות

3 כפות שמן או חמאה

1 כפית גרגירי כמון

1 כפית גרגירי חרדל חומים

6 כפות תרמילי הל, כתושים מעט

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

1/3 כוס אגוזי קשיו קצוצים גס

2 כפות קליפת לימון מגוררת

3 כפות מיץ לימון או ליים

1/2 כפית כורכום

מלח, פלפל שחור גרוס

1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים גס


אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים את השמן לסיר רחב ושטוח וכשהוא חם, מטגנים בו את כל התבלינים, הג'ינג'ר ואגוזי הקשיו כ-3 דקות, עד שהאגוזים רק מתחילים להזהיב.

2. מוסיפים את האורז, העדשים, קליפת הלימון, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב 3 דקות.

3. מערבבים את מיץ הלימון עם הכורכום וממשיכים לערבב עוד שתי דקות.

4. מכבים את האש, מערבבים פנימה את עלי הכוסברה ומגישים.

בתיאבון!
ריזוטו
איך להכין ריזוטו פטריות?


הנה מתכון לריזוטו פטריות של דפנה אוסאר מיכאל, כפי שהתפרסם בגיליון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים:
========
1 כף פטריות מיובשות

25 גרם חמאה

1 בצל קצוץ

1 סלסלה פטריות טריות פרוסות

1 כוס אורז לריזוטו (ארבוריו)

3-4 כוסות ציר ירקות או מים רותחים

1/2 כוס חלב

מלח

פלפל שחור גורס

להגשה: גבינת פרמז'ן מגוררת ועלי בזיליקום

אופן ההכנה:
==========
1. משרים את הפטריות המיובשות ב-1/4 כוס מים רותחים במשך 20 דקות, עד לריכוך.

2. מחממים את החמאה בסיר כבד, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הפטריות ומטגנים דקה. מוסיפים את האורז ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את היין ואת הפטריות המיובשות, יחד עם נוזלי ההשריה, ומבשלים דקה - שתיים תוך ערבוב.

3. מוסיפים מצקת מציר הירקות (או מהמים) ומבשלים על אש בינונית - גבוהה, תוך ערבוב עד שהנוזלים נספגים באורז. ברגע שהנוזלים נספגים מוסיפים מצקת נוספת וממשיכים לערבב, עד שהם נספגים. חוזרים על הפעולה עוד כמה פעמים עד שהאורז כמעט מוכן (בסך הכל אמור להימשך 20-30 דקות).

4. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים לאורז את החלב ומבשלים 2-3 דקות נוספות עד שהאורז מתרכך.

5. מעבירים את הריזוטו לצלחות ומפזרים עליו גבינת פרמזן מגוררת ועלי בזילקום. מגישים מיד.

בתיאבון!


מתכונים
איך להכין אורז בסמטי עם אפונה?


חומרים:
========
1 כוס אורז בסמטי

250 גרם אפונה ירוקה קפואה

2 כוסות מרק ירקות (אפשר להשתמש באבקה)

1 בצל קטן

1 שן שום

3-6 עלי בזיליקום

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי

אופן הכנה:
==========
1.קוצצים את הבצל ואת השום.

2. מחממים את המרק בסיר גדול על להבה גבוהה. מוסיפים את הבצל, השום והבזיליקום, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 2-3 דקות.

3. מוסיפים לסיר אורז, מלח ופלפל. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 20 דקות.

4. מוסיפים את האפונה ומבשלים במשך 5 דקות נוספות, או עד שהאפונה מבושלת.
איך מכינים אורז לסושי?


כך מכינים אורז לסושי:

מצרכים:
=======
2 כוסות אורז עגול, שטוף

3 כוסות מים קרים

1/3 כוס חומץ

1 כף סוכר

1 כפית מלח


אופן ההכנה:
===========
1. שוטפים היטב את האורז ומעבירים לשעה למסננת.

2. מעבירים את האורז המסונן לסיר עם המים, מבשלים עשר דקות ולאחר מכן מעבירים לחום הנמוך ביותר, לרבע שעה, מכבים, ומעבירים את האורז לקערת הגשה.

3. מחממים יחד את החומץ, הסוכר והמלח ויוצקים באופן אחיד על האורז, תוך ערבוב בכץ עץ וניפנוף במניפה, מה שנותן לו את הברק המתאים של אורז לסושי.

בתיאבון!
איך להכין אורז עם גזר?



כך מכינים אורז עם גזר:

לחתוך גזר (לפי הכמות הדרושה, בערך שניים שלושה גזרים לסיר אורז) לרצועות או פרוסות קטנטנות, להקפיץ אותו במחבת עם מעט שמן זית, מלח ופלפל. להוסיף 2-3 כפות מים, לכסות ובשל עד שגזר מתרכך, להוסיף לסיר האורז, לערבב ולהגיש. טעים ויפה למראה!
איזה מרק טוב לאנשים הסובלים מלחץ דם גבוה?


לסובלים מיתר לחץ דם כדאי לאכול מרקים העשירים בכלורופיל ואשלגן המסייעים במתן שתן ובאיזון רמת הנתרן המונעת את עליית לחץ הדם. המרכיבים הללו נמצאים ברובם בעלים ירוקים העשירים גם בויטמין C, סידן ומגנזיום שטובים לבריאותו של הלב. אלו העלים והירקות שכדאי לסובלים מיתר לחץ דם להוסיף למרק:

כוסברה

פטרוזיליה

שמיר

תרד

כרוב

סלרי

ניתן להוסיף גם קטניות או אורז בסמטי מלא המסייעים לאיזון רמות לחץ הדם
איך ליהנות מחלבון מלא בתזונה צמחונית?


הנה דרכים לקבלת חלבון מלא לגופנו דרך תזונה צמחונית:

1. שילוב בין קטניות לדגנים מלאים (לדוגמה מג'דרה - אורז ועדשים או כוסמת עם קטנייה כלשהי לפי טעמכם).

2. שילוב בין קטניות וזרעים (לדוגמה חומוס בהכנה עצמית בתוספת טחינה מלאה).

3. נבטים - בסלט או בתבשיל

4. אגוזים

5. קינואה

6. טופו
איך מבשלים אורז במיקרוגל?


כך תבשלו אורז במיקרוגל:


המרכיבים:
=========
כוס אורז
שתי כוסות מים
כפית מלח
כף שמן


הוראות הכנה:
============
להכניס למיקרו בכלי סגור לשבע דקות (או פחות או יותר - ע"פ עוצמת המיקרו שלכם) בעצמה גבוהה ואז לכסות היטב במגבת לעשר דקות לפחות.
לערבב במזלג ולכסות שוב עד הגשה.
איך להעשיר מרק בפחמימות מורכבות?


כאשר מעשירים מרק בפחמימות מורכבות בעלות ערך גליקמי נמוך הוא יכול להוות ארוחה שלמה, כדי לשמור על הבריאות ועל מיעוט קלורי כדאי לא להוסיף שומן כלל. אלו המרכיבים שניתן להוסיף למרק:

גריסים

עדשים

שעועית לבנה

שעועית חומה

אפונה

גרגרי חומוס

אורז

ועוד
איך להכין אורז עם תרד?



בישול אורז עם תרד - מעדן אמיתי. הנה המתכון:

כדאי להוסיף רסק עגבניות לטעם.

יותר קל? לשטוף ולקצץ את התרד להוסיף בצל קצוץ ירוק או לבן לפי הטעם. אם יש קישוא עצוב לרסק, כנ"ל אפשר להוסיף כוסברה או פטרוזילה קצוצה. לבלבל 2 ביצים להוסיף לירקות ולטגן חביתת ירק ענקית.

עוד שידרוג? אפשר להוסיף קוביות גבינה בולגרית או פטה לתערובת.
איך להכין אורז עם פול?



הנה מתכון להכנת אורז עם פול:

המצרכים:
========
5 כוסות אורז

1/2 ק"ג פול קלוף

1 חב' כוסברה קצוצה גס

10 שיני שום קצוצות גס

1/3 כוס שמן

5 כפיות מלח

7.5 כוסות ציר עוף או מים


אופן ההכנה:
===========
1. לחלוט את הפול במי מלח ולסנן.

2. לחמם שמן בסיר גדול ולטגן אותו קלות, להוסיף את השום, הכוסברה והפול ולהמשיך לטגן עוד שלש דקות.

3. להוסיף את ציר העוף או המים, להביא לרתיחה, להנמיך את האש, לכסות ולהמשיך בבישול כ-20 דקות או עד שהאורז שהנוזלים נספגים.


בתיאבון!


איך לשמור על כלי עבודה מפני החלדה?


בכדי לשמור על כלי העבודה הקטנים שלכם (פלייר, מברג וכדומה) מפני החלדה, יש להניחם בתוך קופסא עם אורז לא מבושל, כך שהידית שלהם פונה החוצה והחלק עמו עובדים שקוע בתוך האורז, אשר עוזר בספיחת הלחות ומאריך את חייהם של הכלים.
במה לסגור אריזות פתוחות במטבח?



אם נשארו לכם אריזות פתוחות במטבח (אורז, עוגיות, פירורי לחם וכו') ואין לכם במה לסגור אותן, תוכלו להשתמש באחד הרעיונות הבאים:

1. סגירה הרמטית בניילון נצמד.

2. סגירה עליזה במנקי מקטרות צבעוני.

3. סגירת פרקטית בעזרת אטב כביסה.
איך לטפל בפצעונים בתקופת המחזור?



בפצעונים המופיעים על הפנים בזמן המחזור ניתן לטפל בצורה זו:

1. יש לשים שתי כפות אורז בתוך כוס עם מים פושרים ולחכות כ-10 דקות.

2. לאחר 10 דקות יש לטבול צמר גפן במים אלו ואיתם לנקות את הפנים.


תמיסה זו עשויה לייבש את הפצעונים ולגרום לריכוך העור.
איך לבשל אורז מלא?


אורז מלא מבשלים כמו שמבשלים אורז רגיל, רק בתוספת זמן של 15 דקות בממוצע. יש לחמם בסיר, להוסיף את האורז והתבלינים האהובים עליכם, להוסיף מים, לכסות, להנמיך את האש ולחכות לסיום הבישול. יש להוסיף מים ביחס של שתי כוסות מים לכוס אחת של אורז.
איך לסייע לכלבים וחתולים הסובלים משלשול?
כמה קלוריות יש באורז בר?
איך לשמור על אורז חם במשך שעות עד האוכל?
איך לגרום לאורז לצאת לבן וצח?
מהו אורז מלא?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.