שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין אורז בסמטי עם אפונה?
חומרים:
========
1 כוס אורז בסמטי
250 גרם אפונה ירוקה קפואה
2 כוסות מרק ירקות (אפשר להשתמש באבקה)
1 בצל קטן
1 שן שום
3-6 עלי בזיליקום
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
אופן הכנה:
==========
1.קוצצים את הבצל ואת השום.
2. מחממים את המרק בסיר גדול על להבה גבוהה. מוסיפים את הבצל, השום והבזיליקום, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 2-3 דקות.
3. מוסיפים לסיר אורז, מלח ופלפל. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 20 דקות.
4. מוסיפים את האפונה ומבשלים במשך 5 דקות נוספות, או עד שהאפונה מבושלת.
חומרים:
========
1 כוס אורז בסמטי
250 גרם אפונה ירוקה קפואה
2 כוסות מרק ירקות (אפשר להשתמש באבקה)
1 בצל קטן
1 שן שום
3-6 עלי בזיליקום
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
אופן הכנה:
==========
1.קוצצים את הבצל ואת השום.
2. מחממים את המרק בסיר גדול על להבה גבוהה. מוסיפים את הבצל, השום והבזיליקום, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 2-3 דקות.
3. מוסיפים לסיר אורז, מלח ופלפל. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 20 דקות.
4. מוסיפים את האפונה ומבשלים במשך 5 דקות נוספות, או עד שהאפונה מבושלת.
אורז בירקות ויין לבן - איך מכינים?
חומרים:
1/2 1 כוס אורז מלא
1 בצל
5-6 שיני שום
1/2 כוס יין לבן יבש
1 קופסת עגבניות משומרות קצוצות גדולה
1 פלפל אדום
1/2 סלסלת פטריות שמפיניון
250 גרם גרעיני תירס קפואים
4-6 כפות רוטב סלסה
4-5 עלי בזיליקום
מלח
פלפל
כמה ענפי כוסברה
הכנה:
מבשלים את האורז בסיר עם הרבה מים ומעט מלח עד שהוא רך. מסננים ומעבירים לקערה.
מסננים את העגבניות, קוצצים את הבצל, פורסים את הפטריות לפרוסות.
מחממים מעט שמן במחבת גדולה על להבה בינונית. מאדים את הבצל ואת השום ביין עד שיתרככו. מוסיפים עגבניות, פלפלים, פטריות, תירס, סלסה ובזיליקום. מביאים לרתיחה, ומבשלים במשך 8-10 דקות.
מוסיפים את הרוטב לאורז החם, ומערבבים בתנועות הקפצה. מתבלים במלח ובפלפל. מפזרים עלי כוסברה, ומגישים מייד.
1/2 1 כוס אורז מלא
1 בצל
5-6 שיני שום
1/2 כוס יין לבן יבש
1 קופסת עגבניות משומרות קצוצות גדולה
1 פלפל אדום
1/2 סלסלת פטריות שמפיניון
250 גרם גרעיני תירס קפואים
4-6 כפות רוטב סלסה
4-5 עלי בזיליקום
מלח
פלפל
כמה ענפי כוסברה
הכנה:
מבשלים את האורז בסיר עם הרבה מים ומעט מלח עד שהוא רך. מסננים ומעבירים לקערה.
מסננים את העגבניות, קוצצים את הבצל, פורסים את הפטריות לפרוסות.
מחממים מעט שמן במחבת גדולה על להבה בינונית. מאדים את הבצל ואת השום ביין עד שיתרככו. מוסיפים עגבניות, פלפלים, פטריות, תירס, סלסה ובזיליקום. מביאים לרתיחה, ומבשלים במשך 8-10 דקות.
מוסיפים את הרוטב לאורז החם, ומערבבים בתנועות הקפצה. מתבלים במלח ובפלפל. מפזרים עלי כוסברה, ומגישים מייד.
איך להכין אורז עם חומוס ויוגורט?
הנה מתכון של ישראל אהרוני לאורז עם חומוס ויוגורט, כפי שפורסם בידיעות אחרונות בדצמבר 2016:
המצרכים:
========
2 כוסות אורז בסמטי
4 כפות שמן
1 בצל סגול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
פלפל ירוק חריף קצוץ
1 כף גרגרי כמון
1 כף גרגרי שומר
1 כף גרגרי כוסברה כתושים
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כוס גרגרי חומוס, מבושלים (אפשר קפואים ומופשרים)
2 גביעי יוגורט צאן
4 כוסות מים
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1/4 כוס נענע
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
=========
1. משרים את האורז במים כשעה. מסננים.
2. יוצקים לסיר את השמן וכשהוא חם, מטגנים בו את הבצל, הפלפל החריף, השום, גרגרי הכמון, השומר והכוסברה, כדקה.
3. מוסיפים את החומוס, היוגורט, הכורכום והפפריקה, ומבשלים יחד, תוך ערבוב כ-2 דקות.
4. מוסיפים את האורז בשכבה אחת מעל תבשיל החומוס.
5. יוצקים פנימה 4 כוסות מים ומוסיפים את הכוסברה, הנענע, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.
6. מערבבים הכל לפני ההגשה.
בתיאבון!
הנה מתכון של ישראל אהרוני לאורז עם חומוס ויוגורט, כפי שפורסם בידיעות אחרונות בדצמבר 2016:
המצרכים:
========
2 כוסות אורז בסמטי
4 כפות שמן
1 בצל סגול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
פלפל ירוק חריף קצוץ
1 כף גרגרי כמון
1 כף גרגרי שומר
1 כף גרגרי כוסברה כתושים
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כוס גרגרי חומוס, מבושלים (אפשר קפואים ומופשרים)
2 גביעי יוגורט צאן
4 כוסות מים
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1/4 כוס נענע
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
=========
1. משרים את האורז במים כשעה. מסננים.
2. יוצקים לסיר את השמן וכשהוא חם, מטגנים בו את הבצל, הפלפל החריף, השום, גרגרי הכמון, השומר והכוסברה, כדקה.
3. מוסיפים את החומוס, היוגורט, הכורכום והפפריקה, ומבשלים יחד, תוך ערבוב כ-2 דקות.
4. מוסיפים את האורז בשכבה אחת מעל תבשיל החומוס.
5. יוצקים פנימה 4 כוסות מים ומוסיפים את הכוסברה, הנענע, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.
6. מערבבים הכל לפני ההגשה.
בתיאבון!
איך להכין ריזוטו פטריות?
הנה מתכון לריזוטו פטריות של דפנה אוסאר מיכאל, כפי שהתפרסם בגיליון "לאשה" במרץ 2016:
המצרכים:
========
1 כף פטריות מיובשות
25 גרם חמאה
1 בצל קצוץ
1 סלסלה פטריות טריות פרוסות
1 כוס אורז לריזוטו (ארבוריו)
3-4 כוסות ציר ירקות או מים רותחים
1/2 כוס חלב
מלח
פלפל שחור גורס
להגשה: גבינת פרמז'ן מגוררת ועלי בזיליקום
אופן ההכנה:
==========
1. משרים את הפטריות המיובשות ב-1/4 כוס מים רותחים במשך 20 דקות, עד לריכוך.
2. מחממים את החמאה בסיר כבד, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הפטריות ומטגנים דקה. מוסיפים את האורז ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את היין ואת הפטריות המיובשות, יחד עם נוזלי ההשריה, ומבשלים דקה - שתיים תוך ערבוב.
3. מוסיפים מצקת מציר הירקות (או מהמים) ומבשלים על אש בינונית - גבוהה, תוך ערבוב עד שהנוזלים נספגים באורז. ברגע שהנוזלים נספגים מוסיפים מצקת נוספת וממשיכים לערבב, עד שהם נספגים. חוזרים על הפעולה עוד כמה פעמים עד שהאורז כמעט מוכן (בסך הכל אמור להימשך 20-30 דקות).
4. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים לאורז את החלב ומבשלים 2-3 דקות נוספות עד שהאורז מתרכך.
5. מעבירים את הריזוטו לצלחות ומפזרים עליו גבינת פרמזן מגוררת ועלי בזילקום. מגישים מיד.
בתיאבון!
הנה מתכון לריזוטו פטריות של דפנה אוסאר מיכאל, כפי שהתפרסם בגיליון "לאשה" במרץ 2016:
המצרכים:
========
1 כף פטריות מיובשות
25 גרם חמאה
1 בצל קצוץ
1 סלסלה פטריות טריות פרוסות
1 כוס אורז לריזוטו (ארבוריו)
3-4 כוסות ציר ירקות או מים רותחים
1/2 כוס חלב
מלח
פלפל שחור גורס
להגשה: גבינת פרמז'ן מגוררת ועלי בזיליקום
אופן ההכנה:
==========
1. משרים את הפטריות המיובשות ב-1/4 כוס מים רותחים במשך 20 דקות, עד לריכוך.
2. מחממים את החמאה בסיר כבד, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הפטריות ומטגנים דקה. מוסיפים את האורז ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את היין ואת הפטריות המיובשות, יחד עם נוזלי ההשריה, ומבשלים דקה - שתיים תוך ערבוב.
3. מוסיפים מצקת מציר הירקות (או מהמים) ומבשלים על אש בינונית - גבוהה, תוך ערבוב עד שהנוזלים נספגים באורז. ברגע שהנוזלים נספגים מוסיפים מצקת נוספת וממשיכים לערבב, עד שהם נספגים. חוזרים על הפעולה עוד כמה פעמים עד שהאורז כמעט מוכן (בסך הכל אמור להימשך 20-30 דקות).
4. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים לאורז את החלב ומבשלים 2-3 דקות נוספות עד שהאורז מתרכך.
5. מעבירים את הריזוטו לצלחות ומפזרים עליו גבינת פרמזן מגוררת ועלי בזילקום. מגישים מיד.
בתיאבון!
אורז
איך להכין ריזוטו בטטה?
הנה מתכון לריזוטו בטטה, כפי שפורסם במגזין STYLE בדצמבר 2018:
המצרכים ל-6 מנות:
===============
1/2 בטטה לבנה
50 גרם פרמזן מגורד
100 גר חמאה צהובה
1 חלה מרוחה עם שום טרי ומעט שמן זית, מיובשת בתנור כשעה ומגורדת בפומפייה בצד הגס לפירורים
1 בצל לבן קצוץ לקוביות קטנות
1/2 כוס יין לבן יבש
1 כוס אורז מסוג ריזוטו
1 כוס כרוב עלים ירוק פרוס
ציר ירקות
אופן ההכנה:
==========
להכנת הבטטה: אופים בתנור את הבטטה על מלח, למשך שעה. לאחר מכן מקלפים וטוחנים במעבד מזון עם מעט מלח ים ומעט שמנת.
להכנת ציר הירקות: מרתיחים ליטר מים עם בצל, גזר וסלרי. מבשלים על אש נמוכה 10 דקות ומסננים. מטגנים את הבצל עם שמן זית ומעט מהחמאה, עד שקיפות, מוסיפים את האורז ומטגנים 5 דקות נוספות, עד שהאורז מצופה היטב. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים כמעט עד הסוף. מוסיפים את ציר הירקות החם בגובה אצבע מעל האורז. חוזרים שלוש פעמים על תהליך הוספת ציר ירקות לאורז, עד שייספגו זמן בישול הריזוטו נמשך כ-22-25 דקות.
להכנת קרם הבטטה: לאחר שהאורז "שתה" את הציר בפעם השלישית, מחממים מחבת נוספת,, מוסיפים מעט חמאה, רצועות כרוב, מלח, פלפל שחור גרוס. מזהיבים את הכרוב ומכבים את האש. שומרים את הכרוב חם במחבת עד ההגשה. לסיר עם הריזוטו מוסיפים את קרם הבטטה הלבנה ומבשלים עוד כשתי דקות. מוסיפים את יתרת החמאה כשהיא חתכה לקוביות ואת גבינת הפרמז'ן, מערבבים טוב ומסירים מהאש. נותנים לריזוטו לעמוד כשתי דקות, למה שנקרא שלב ההקרמה. מחלקים את הריזוטו לקערות, מוסיפים את הכרוב ומעליו מפזרים את פירורי החלה.
הנה מתכון לריזוטו בטטה, כפי שפורסם במגזין STYLE בדצמבר 2018:
המצרכים ל-6 מנות:
===============
1/2 בטטה לבנה
50 גרם פרמזן מגורד
100 גר חמאה צהובה
1 חלה מרוחה עם שום טרי ומעט שמן זית, מיובשת בתנור כשעה ומגורדת בפומפייה בצד הגס לפירורים
1 בצל לבן קצוץ לקוביות קטנות
1/2 כוס יין לבן יבש
1 כוס אורז מסוג ריזוטו
1 כוס כרוב עלים ירוק פרוס
ציר ירקות
אופן ההכנה:
==========
להכנת הבטטה: אופים בתנור את הבטטה על מלח, למשך שעה. לאחר מכן מקלפים וטוחנים במעבד מזון עם מעט מלח ים ומעט שמנת.
להכנת ציר הירקות: מרתיחים ליטר מים עם בצל, גזר וסלרי. מבשלים על אש נמוכה 10 דקות ומסננים. מטגנים את הבצל עם שמן זית ומעט מהחמאה, עד שקיפות, מוסיפים את האורז ומטגנים 5 דקות נוספות, עד שהאורז מצופה היטב. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים כמעט עד הסוף. מוסיפים את ציר הירקות החם בגובה אצבע מעל האורז. חוזרים שלוש פעמים על תהליך הוספת ציר ירקות לאורז, עד שייספגו זמן בישול הריזוטו נמשך כ-22-25 דקות.
להכנת קרם הבטטה: לאחר שהאורז "שתה" את הציר בפעם השלישית, מחממים מחבת נוספת,, מוסיפים מעט חמאה, רצועות כרוב, מלח, פלפל שחור גרוס. מזהיבים את הכרוב ומכבים את האש. שומרים את הכרוב חם במחבת עד ההגשה. לסיר עם הריזוטו מוסיפים את קרם הבטטה הלבנה ומבשלים עוד כשתי דקות. מוסיפים את יתרת החמאה כשהיא חתכה לקוביות ואת גבינת הפרמז'ן, מערבבים טוב ומסירים מהאש. נותנים לריזוטו לעמוד כשתי דקות, למה שנקרא שלב ההקרמה. מחלקים את הריזוטו לקערות, מוסיפים את הכרוב ומעליו מפזרים את פירורי החלה.
מה אפשר לעשות עם אורז מבושל שנשאר במקרר?
נירה רוסו, במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות מפברואר 2009, מציעה להכין מאורז שנשאר במקרר אורז מטוגן עם ירקות. הנה המתכון:
המצרכים:
========
4 כפות שמן קנולה
1 בצל אדום קצוץ
1 כף שורש ג'ינג'ר קצוץ
2 פלפלים, לא חשוב באיזה צבע, מנוקים וחתוכים לקוביות קטנות
1 סלסלת פטריות טריות חתוכות לרבעים
1 סלסלת נבטים סיניים
5 בצלים ירוקים קצוצים
1 כוס אפונה קפואה
3 כפות רוטב סויה
מלח, פלפל שחור גרוס
כ-3 כוסות אורז מבושל
אופן ההכנה:
==========
1. שמים שתי כפות שמן במחבת רחבה או ווק וכשהוא חם מכניסים פנימה את הבצל והג'ינג'ר לטיגון תוך ערבוב של דקתיים. מוסיפים את הפלפלים והפטריות ומטגנים תוך ערבוב ועוד דקתיים, ממליחים ומפלפלים מעט. מוציאים מהווק.
2. מוסיפים לווק את שתי כפות השמן הנותרות וכשהוא חם, מכניסים אליו את האורז הקר (כ-3 כוסות) ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות.
3. מחזירים את הירקות המטוגנים לווק, מערבבים דקה, מוסיפים את האפונה, הנבטים, רוטב הסויה, מלח (מעט, בגלל הסויה) ופלפל. מערבבים יחד עוד שתי דקות.
נירה רוסו, במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות מפברואר 2009, מציעה להכין מאורז שנשאר במקרר אורז מטוגן עם ירקות. הנה המתכון:
המצרכים:
========
4 כפות שמן קנולה
1 בצל אדום קצוץ
1 כף שורש ג'ינג'ר קצוץ
2 פלפלים, לא חשוב באיזה צבע, מנוקים וחתוכים לקוביות קטנות
1 סלסלת פטריות טריות חתוכות לרבעים
1 סלסלת נבטים סיניים
5 בצלים ירוקים קצוצים
1 כוס אפונה קפואה
3 כפות רוטב סויה
מלח, פלפל שחור גרוס
כ-3 כוסות אורז מבושל
אופן ההכנה:
==========
1. שמים שתי כפות שמן במחבת רחבה או ווק וכשהוא חם מכניסים פנימה את הבצל והג'ינג'ר לטיגון תוך ערבוב של דקתיים. מוסיפים את הפלפלים והפטריות ומטגנים תוך ערבוב ועוד דקתיים, ממליחים ומפלפלים מעט. מוציאים מהווק.
2. מוסיפים לווק את שתי כפות השמן הנותרות וכשהוא חם, מכניסים אליו את האורז הקר (כ-3 כוסות) ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות.
3. מחזירים את הירקות המטוגנים לווק, מערבבים דקה, מוסיפים את האפונה, הנבטים, רוטב הסויה, מלח (מעט, בגלל הסויה) ופלפל. מערבבים יחד עוד שתי דקות.
איך להפוך את האורז למנה יותר בריאה?
אורז הוא פחמימה עם לא מעט קלוריות, מאחר והוא נחש ב לתוספת כה שכיחה ואהובה, הנה כמה אפשרויות שיהפכו אותו למנה בריאה יותר:
1. בחרו באורז בסמטי, הוא בעל אינדקס גליקמי נמוך יחסית לסוגי האורז האחרים, הוא משביע, מתעכל בקלות ואף מתאים יותר לאלו הנוטים לסוכרת.
2. אל תטגנו את האורז לפני הבישול מאחר וכך יעלה ערכו הקלורי. ניתן להוסיף למי הבישול מעט שמן בכבישה קרהואז חומצות השומן והויטמנים לא ילכו לאיבוד.
3. העשירו את האורז בירקות מסוגים שונים. כמעט כל סוגי הירקות משתלבים היטב מבחינת הטעם ומשפיעים לטובה על הערך התזונתי והקלורי.
4. הוספיו לאורז קטניות (לדוגמה עדשים, אפונה, שעועית ועוד). אלו יעשירו את האורז בחלבון שחסר לו ויהפכו את המנה לבעלת חלבון איכותי.
אורז הוא פחמימה עם לא מעט קלוריות, מאחר והוא נחש ב לתוספת כה שכיחה ואהובה, הנה כמה אפשרויות שיהפכו אותו למנה בריאה יותר:
1. בחרו באורז בסמטי, הוא בעל אינדקס גליקמי נמוך יחסית לסוגי האורז האחרים, הוא משביע, מתעכל בקלות ואף מתאים יותר לאלו הנוטים לסוכרת.
2. אל תטגנו את האורז לפני הבישול מאחר וכך יעלה ערכו הקלורי. ניתן להוסיף למי הבישול מעט שמן בכבישה קרהואז חומצות השומן והויטמנים לא ילכו לאיבוד.
3. העשירו את האורז בירקות מסוגים שונים. כמעט כל סוגי הירקות משתלבים היטב מבחינת הטעם ומשפיעים לטובה על הערך התזונתי והקלורי.
4. הוספיו לאורז קטניות (לדוגמה עדשים, אפונה, שעועית ועוד). אלו יעשירו את האורז בחלבון שחסר לו ויהפכו את המנה לבעלת חלבון איכותי.
איך להכין אורז צהוב?
הנה מתכון לאורז צהוב של איילת הירשמן:
המצרכים:
=======
כף שמן קנולה
1 שן שום קלופה וקצוצה
1 כף כורכום
1/2 כפית מלח
1 בצל גדול קלוף וקצוץ דק
2 כוסות אורז יסמין או בסמטי
3 כוסות ציר עוף (אפשר גם מוכן מאבקת מרק)
אופן ההכנה:
=========
1. יוצקים לסיר גדול את השמן, מוסיפים את השום, הכורכום, המלח והבצל ומחממים על להבה בינונית 5 דקות, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם עד שהבצל מתרכך.
2. מוסיפים את האורז, יוצקים את ציר העוף, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים 20 דקות עד שכל הנוזלים נספגים והאורז מוכן. מערבבים, משהים בכלי סגור 15 דקות ומגישים.
הנה מתכון לאורז צהוב של איילת הירשמן:
המצרכים:
=======
כף שמן קנולה
1 שן שום קלופה וקצוצה
1 כף כורכום
1/2 כפית מלח
1 בצל גדול קלוף וקצוץ דק
2 כוסות אורז יסמין או בסמטי
3 כוסות ציר עוף (אפשר גם מוכן מאבקת מרק)
אופן ההכנה:
=========
1. יוצקים לסיר גדול את השמן, מוסיפים את השום, הכורכום, המלח והבצל ומחממים על להבה בינונית 5 דקות, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם עד שהבצל מתרכך.
2. מוסיפים את האורז, יוצקים את ציר העוף, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים 20 דקות עד שכל הנוזלים נספגים והאורז מוכן. מערבבים, משהים בכלי סגור 15 דקות ומגישים.
איך להכין אורז עם ערמונים ופטריות?
הנה מתכון חורפי של "האגוזיה" לאורז עם ערמונים ופטריות:
המצרכים:
=======
2 סלסילות (400-500 גרם) פטריות טריות
1 בצל בגודל בינוני, קלוף
1 גזר גדול (או 2 בינוניים), קלוף
2 חבילות (200 גרם) ערמונים קלופים
2 כוסות אורז לבן
1 כף גדושה שמן קוקוס או שמן זית
1/4 כוס רוטב סויה
1/4 כוס סילאן
2-3 כפות חומץ בלסמי
3 כוסות מים
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות (מצב טורבו).
2. חותכים את הפטריות.
3. חותכים את הבצל לקוביות בגודל בינוני.
4. מגררים בפומפייה את הגזר.
5. מפוררים עם הידיים לחתיכות גדולות את הערמונים.
6. שוטפים היטב את האורז ומסננים.
הבישול:
======
1. לסיר בגודל בינוני שמתאים לתנור מוסיפים את שמן הקוקוס או שמן הזית. מניחים את הסיר מעל להבה גבוהה ומוסיפים את הפטריות. מטגנים 4-5 דקות אגב ערבוב עד שהפטריות רכות. אם צריך, מוסיפים 1/4 כוס מים כדי לעזור לפטריות להתרכך.
2. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים 2-3 דקות נוספות.
3. מוסיפים את הערמונים, רוטב הסויה, הסילאן והחומץ. מערבבים היטב ואז מוסיפים את האורז.
4. מוסיפים את המים (3 כוסות), מערבבים ואז מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור גרוס (רצוי לטעום ולתקן תבלון). חשוב שהמים יהיו מלוחים בשלב זה. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר עם מכסה שמתאים לתנור (או שמים מעל נייר אפיה ומעליו אוטמים עם רדיד אלומיניום).
5. מעבירים לתנור (170 מעלות, מצב טורבו) למשך 20-30 דקות, או עד שהאורז התרכך והתבשל לחלוטין.
6. מוציאים מהתנור ומחכים 20 דקות עם המכסה. פותחים וזה מוכן.
7. בהגשה, מומלץ להוסיף 2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים. נשמר בקירור 5 ימים.
הנה מתכון חורפי של "האגוזיה" לאורז עם ערמונים ופטריות:
המצרכים:
=======
2 סלסילות (400-500 גרם) פטריות טריות
1 בצל בגודל בינוני, קלוף
1 גזר גדול (או 2 בינוניים), קלוף
2 חבילות (200 גרם) ערמונים קלופים
2 כוסות אורז לבן
1 כף גדושה שמן קוקוס או שמן זית
1/4 כוס רוטב סויה
1/4 כוס סילאן
2-3 כפות חומץ בלסמי
3 כוסות מים
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות (מצב טורבו).
2. חותכים את הפטריות.
3. חותכים את הבצל לקוביות בגודל בינוני.
4. מגררים בפומפייה את הגזר.
5. מפוררים עם הידיים לחתיכות גדולות את הערמונים.
6. שוטפים היטב את האורז ומסננים.
הבישול:
======
1. לסיר בגודל בינוני שמתאים לתנור מוסיפים את שמן הקוקוס או שמן הזית. מניחים את הסיר מעל להבה גבוהה ומוסיפים את הפטריות. מטגנים 4-5 דקות אגב ערבוב עד שהפטריות רכות. אם צריך, מוסיפים 1/4 כוס מים כדי לעזור לפטריות להתרכך.
2. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים 2-3 דקות נוספות.
3. מוסיפים את הערמונים, רוטב הסויה, הסילאן והחומץ. מערבבים היטב ואז מוסיפים את האורז.
4. מוסיפים את המים (3 כוסות), מערבבים ואז מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור גרוס (רצוי לטעום ולתקן תבלון). חשוב שהמים יהיו מלוחים בשלב זה. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר עם מכסה שמתאים לתנור (או שמים מעל נייר אפיה ומעליו אוטמים עם רדיד אלומיניום).
5. מעבירים לתנור (170 מעלות, מצב טורבו) למשך 20-30 דקות, או עד שהאורז התרכך והתבשל לחלוטין.
6. מוציאים מהתנור ומחכים 20 דקות עם המכסה. פותחים וזה מוכן.
7. בהגשה, מומלץ להוסיף 2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים. נשמר בקירור 5 ימים.
איך להכין אורז לימוני עם עדשים שחורות?
הנה מתכון לאורז לימוני עם עדשים שחורות של ישראל אהרוני כפי שפורסם בעיתון "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:
המצרכים:
========
3 כוסות אורז בסמטי מבושל
1/2 כוס עדשים שחורות מבושלות
3 כפות שמן או חמאה
1 כפית גרגירי כמון
1 כפית גרגירי חרדל חומים
6 כפות תרמילי הל, כתושים מעט
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
1/3 כוס אגוזי קשיו קצוצים גס
2 כפות קליפת לימון מגוררת
3 כפות מיץ לימון או ליים
1/2 כפית כורכום
מלח, פלפל שחור גרוס
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים גס
אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים את השמן לסיר רחב ושטוח וכשהוא חם, מטגנים בו את כל התבלינים, הג'ינג'ר ואגוזי הקשיו כ-3 דקות, עד שהאגוזים רק מתחילים להזהיב.
2. מוסיפים את האורז, העדשים, קליפת הלימון, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב 3 דקות.
3. מערבבים את מיץ הלימון עם הכורכום וממשיכים לערבב עוד שתי דקות.
4. מכבים את האש, מערבבים פנימה את עלי הכוסברה ומגישים.
בתיאבון!
הנה מתכון לאורז לימוני עם עדשים שחורות של ישראל אהרוני כפי שפורסם בעיתון "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:
המצרכים:
========
3 כוסות אורז בסמטי מבושל
1/2 כוס עדשים שחורות מבושלות
3 כפות שמן או חמאה
1 כפית גרגירי כמון
1 כפית גרגירי חרדל חומים
6 כפות תרמילי הל, כתושים מעט
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
1/3 כוס אגוזי קשיו קצוצים גס
2 כפות קליפת לימון מגוררת
3 כפות מיץ לימון או ליים
1/2 כפית כורכום
מלח, פלפל שחור גרוס
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים גס
אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים את השמן לסיר רחב ושטוח וכשהוא חם, מטגנים בו את כל התבלינים, הג'ינג'ר ואגוזי הקשיו כ-3 דקות, עד שהאגוזים רק מתחילים להזהיב.
2. מוסיפים את האורז, העדשים, קליפת הלימון, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב 3 דקות.
3. מערבבים את מיץ הלימון עם הכורכום וממשיכים לערבב עוד שתי דקות.
4. מכבים את האש, מערבבים פנימה את עלי הכוסברה ומגישים.
בתיאבון!
איך להכין אורז עם פירות יבשים?
הנה מתכון לאורז עם פירות יבשים של אהרוני, כפי שפורסם ב"ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:
המצרכים:
=========
3 כוסות אורז
1/4 כוס שמן זית
1 כף גרגרי כמון שלמים
1 בצל גדול, קצוץ דק
3/4 כוס צימוקים
3/4 כוס משמשים יבשים, קצוצים
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס שבבי שקדים
1 כף דבש
1 כפית קינמון
מעט אגוז מוסקט טחון
6 תרמילי הל כתושים
1 כפית כורכום
2 כפות קליפת תפוז מגוררת
צרור כוסברה קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס
3 עלי דפנה
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את האורז בסיר רחב עם מי מלח רותחים (כמו פסטה) כעשר דקות, מערבבים מדי פעם, מסננים ושוטפים במי ברז קרים.
2. יוצקים את השמן לסיר וכשהוא חם, מוסיפים את הכמון והבצל לטיגון תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.
3. מוסיפים את הפירות היבשים, השקדים, הדבש והתבלינים, מערבבים וממשיכים דקה נוספת.
4. מערבבים את האורז עם מלח, פלפל, קליפת התפוז והכוסברה, מוסיפים לסיר ומערבבים יחד כדקה.
5. מוסיפים לסיר 1/3 כוס מים, מניחים מעל את עלי הדפנה, מכסים ומעבירים ללהבה הנמוכה ביותר, לבישול 45 דקות.
הנה מתכון לאורז עם פירות יבשים של אהרוני, כפי שפורסם ב"ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:
המצרכים:
=========
3 כוסות אורז
1/4 כוס שמן זית
1 כף גרגרי כמון שלמים
1 בצל גדול, קצוץ דק
3/4 כוס צימוקים
3/4 כוס משמשים יבשים, קצוצים
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס שבבי שקדים
1 כף דבש
1 כפית קינמון
מעט אגוז מוסקט טחון
6 תרמילי הל כתושים
1 כפית כורכום
2 כפות קליפת תפוז מגוררת
צרור כוסברה קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס
3 עלי דפנה
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את האורז בסיר רחב עם מי מלח רותחים (כמו פסטה) כעשר דקות, מערבבים מדי פעם, מסננים ושוטפים במי ברז קרים.
2. יוצקים את השמן לסיר וכשהוא חם, מוסיפים את הכמון והבצל לטיגון תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.
3. מוסיפים את הפירות היבשים, השקדים, הדבש והתבלינים, מערבבים וממשיכים דקה נוספת.
4. מערבבים את האורז עם מלח, פלפל, קליפת התפוז והכוסברה, מוסיפים לסיר ומערבבים יחד כדקה.
5. מוסיפים לסיר 1/3 כוס מים, מניחים מעל את עלי הדפנה, מכסים ומעבירים ללהבה הנמוכה ביותר, לבישול 45 דקות.
איך להכין דייסת אורז מתוק עם שוקולד?
הנה מתכון לדייסת אורז מתוק עם שוקולד של עמית דונסקוי. לדבריה, הדייסה מתאימה למאכל דווקא בימים חמים בתוספת גלידה והיא נפוצה בתאילנד.
המצרכים ל-6מנות:
==============
1 כוס אורז, רצוי ארבוריו עגול
2 כוסות חלב
1 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
לשוקולד:
100 גרם שוקולד מריר (או שוקולד חלב)
25 גרם חמאה
אופן ההכנה:
=========
1. מבשלים את האורז בסיר על פי הוראות היצרן.
2. מוסיפים לסיר אץ החלב, השמנת המתוקה, הסוכר והמלח ומבשלים במשך 40 דקות על אש נמוכה. מערבבים מדי פעם. מוסיפים מים במידת הצורך ולפי הטעם האישי.
3. ממסים את השוקולד והחמאה.
4. מעבירים את הדייסה לקעריות, מניחים מעל כל מנה כף מתערובת השוקולד ומגישים חם.
לגרסה האסייאיתית מחליפים את החלב בחלב אורז ואת השמנת בחלב קוקוס.
הנה מתכון לדייסת אורז מתוק עם שוקולד של עמית דונסקוי. לדבריה, הדייסה מתאימה למאכל דווקא בימים חמים בתוספת גלידה והיא נפוצה בתאילנד.
המצרכים ל-6מנות:
==============
1 כוס אורז, רצוי ארבוריו עגול
2 כוסות חלב
1 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
לשוקולד:
100 גרם שוקולד מריר (או שוקולד חלב)
25 גרם חמאה
אופן ההכנה:
=========
1. מבשלים את האורז בסיר על פי הוראות היצרן.
2. מוסיפים לסיר אץ החלב, השמנת המתוקה, הסוכר והמלח ומבשלים במשך 40 דקות על אש נמוכה. מערבבים מדי פעם. מוסיפים מים במידת הצורך ולפי הטעם האישי.
3. ממסים את השוקולד והחמאה.
4. מעבירים את הדייסה לקעריות, מניחים מעל כל מנה כף מתערובת השוקולד ומגישים חם.
לגרסה האסייאיתית מחליפים את החלב בחלב אורז ואת השמנת בחלב קוקוס.
איך מכינים אורז לסושי?
הנה מתכון של לימור לניאדו תירוש להכנת אורז לסושי, כפי שפורסם בעיטן "הארץ" במאי 2015:
המצרכים ל-6 רולים:
==============
2 כוסות אורז מסוג נישיקי
2+1/4 כוסות (560 מ"ל) מים
2 כפות סאקה
פיסת אצת קומבו שטופה (10 על 4 ס"מ)
תחמיץ: 1/3 כוס (80 מ"ל) חומץ אורז
1.5 כפות סוכר
1+1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
=========
1. מניחים אורז במסננת ושוטפים 10 שניות מתחת לברז. מסננים היטב ומעבירים לסיר בינוני.
2. מוזגים מים, סאקה ואצת קומבו ומביאים לרתיחה על אש בינונית תוך כדי ערבוב מפעם לפעם. כאשר המים רתחו, מכסים, מנמיכים ללהבה קטנה מאוד ומבשלים 15 דקות.
3. מכבים ומשאירים את האורז לנוח לעוד 20 דקות ללא הרמת המכסה.
4. בינתיים מכינים את התחמיץ: מחממים במחבת חומץ, סוכר ומלח, מרתיחים לשנייה, מערבבים ומכבים את האש. מעבירים את האורז לקערת זכוכית (משליכים את הקומבו) ובעזרת כף עץ מקפלים את האורז תוף זילוף אטי של התחמיץ החם. מצננים עד שהאורז חמים.
הנה מתכון של לימור לניאדו תירוש להכנת אורז לסושי, כפי שפורסם בעיטן "הארץ" במאי 2015:
המצרכים ל-6 רולים:
==============
2 כוסות אורז מסוג נישיקי
2+1/4 כוסות (560 מ"ל) מים
2 כפות סאקה
פיסת אצת קומבו שטופה (10 על 4 ס"מ)
תחמיץ: 1/3 כוס (80 מ"ל) חומץ אורז
1.5 כפות סוכר
1+1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
=========
1. מניחים אורז במסננת ושוטפים 10 שניות מתחת לברז. מסננים היטב ומעבירים לסיר בינוני.
2. מוזגים מים, סאקה ואצת קומבו ומביאים לרתיחה על אש בינונית תוך כדי ערבוב מפעם לפעם. כאשר המים רתחו, מכסים, מנמיכים ללהבה קטנה מאוד ומבשלים 15 דקות.
3. מכבים ומשאירים את האורז לנוח לעוד 20 דקות ללא הרמת המכסה.
4. בינתיים מכינים את התחמיץ: מחממים במחבת חומץ, סוכר ומלח, מרתיחים לשנייה, מערבבים ומכבים את האש. מעבירים את האורז לקערת זכוכית (משליכים את הקומבו) ובעזרת כף עץ מקפלים את האורז תוף זילוף אטי של התחמיץ החם. מצננים עד שהאורז חמים.
איך לבשל אורז מלא בלי ריח וטעם לוואי?
על היתרונות של אכילת אורז מלא במקום אורז רגיל, אין צורך להרחיב את הדיבור, נכון? כולנו יודעים שזה בריא יותר. הבעיה היא, שלרבים מאתנו זה הרבה פחות טעים מהאורז הלבן! משום מה יש באורז המלא איזה מין טעם לוואי, ואפילו קצת ריח לא הכי מזמין. הדרך להיפטר מהריח וטעם הלוואי היא להשרות את האורז במים במשך לילה שלם לפני הבישול. למחרת, שופכים את המים, רוחצים את האורז היטב, מסננים אותו - וממשיכים בבישול לפי המתכון.
מתקבל אורז רך וטעים, ללא שמץ של ריח או טעם לא טובים.
על היתרונות של אכילת אורז מלא במקום אורז רגיל, אין צורך להרחיב את הדיבור, נכון? כולנו יודעים שזה בריא יותר. הבעיה היא, שלרבים מאתנו זה הרבה פחות טעים מהאורז הלבן! משום מה יש באורז המלא איזה מין טעם לוואי, ואפילו קצת ריח לא הכי מזמין. הדרך להיפטר מהריח וטעם הלוואי היא להשרות את האורז במים במשך לילה שלם לפני הבישול. למחרת, שופכים את המים, רוחצים את האורז היטב, מסננים אותו - וממשיכים בבישול לפי המתכון.
מתקבל אורז רך וטעים, ללא שמץ של ריח או טעם לא טובים.
איך מכינים אורז לסושי?
כך מכינים אורז לסושי:
מצרכים:
=======
2 כוסות אורז עגול, שטוף
3 כוסות מים קרים
1/3 כוס חומץ
1 כף סוכר
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
===========
1. שוטפים היטב את האורז ומעבירים לשעה למסננת.
2. מעבירים את האורז המסונן לסיר עם המים, מבשלים עשר דקות ולאחר מכן מעבירים לחום הנמוך ביותר, לרבע שעה, מכבים, ומעבירים את האורז לקערת הגשה.
3. מחממים יחד את החומץ, הסוכר והמלח ויוצקים באופן אחיד על האורז, תוך ערבוב בכץ עץ וניפנוף במניפה, מה שנותן לו את הברק המתאים של אורז לסושי.
בתיאבון!
כך מכינים אורז לסושי:
מצרכים:
=======
2 כוסות אורז עגול, שטוף
3 כוסות מים קרים
1/3 כוס חומץ
1 כף סוכר
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
===========
1. שוטפים היטב את האורז ומעבירים לשעה למסננת.
2. מעבירים את האורז המסונן לסיר עם המים, מבשלים עשר דקות ולאחר מכן מעבירים לחום הנמוך ביותר, לרבע שעה, מכבים, ומעבירים את האורז לקערת הגשה.
3. מחממים יחד את החומץ, הסוכר והמלח ויוצקים באופן אחיד על האורז, תוך ערבוב בכץ עץ וניפנוף במניפה, מה שנותן לו את הברק המתאים של אורז לסושי.
בתיאבון!
איך להציל מכשיר טלפון נייד שנפל למים?
הצלחתי להחזיר לחיים את הנייד שנפל לתוך מים וכמובן שפסק מיד לעבוד.
אלו הצעדים לשיקום הטלפון הנייד:
1. הוציאו את הסוללה מיד ופרקו מיד את הטלפון לחלקיו (מברג קטן יסייע לכם)
2. ייבשו מה שניתן עם מנקי אוזניים
3. עכשיו נסו לייבש כמה שיותר עם מייבש שיער - במצב הקר בלבד! - שוב: רק אויר קר לא יזיק יותר. אם אין, אז אולי מול מאוורר (קרוב מאד)
4. מלאו כלי איחסון שניתן לסגור באורז נקי (לא מבושל..).
5. הכניסו את הטלפון וחלקיו הגדולים לתוך האורז וכסו אותו היטב באורז.
6. סגרו את כלי האיחסון ל-24 שעות ושימרו את הברגים שלא יאבדו.
למחרת, נקו את החלקים מהאורז, הרכיבו את הסלולארי שנרטב והדליקו את המכשיר כמו גדולים. הוא יעבוד.
הסבר קצר: הייבוש ירחיק נוזלים. האורז יספח את הלחות והנוזלים הנותרים (זו תכונתו. בגלל זה מוסיפים אותו גם למלחיה) והמכשיר, שלא התקלקל ולא התחמצן או העלה חלודה עדיין, פשוט ממתין לייבוש והדלקה מחודשת.
תיהנו ותחסכו!
אגב, אפילו טובים יותר מאורז יהיו שקיקי הסיליקה שאתם מקבלים באריזות של מוצרים שונים ובדרך כלל זורקים:
https://youtu.be/lYUTdZVXMK8
הצלחתי להחזיר לחיים את הנייד שנפל לתוך מים וכמובן שפסק מיד לעבוד.
אלו הצעדים לשיקום הטלפון הנייד:
1. הוציאו את הסוללה מיד ופרקו מיד את הטלפון לחלקיו (מברג קטן יסייע לכם)
2. ייבשו מה שניתן עם מנקי אוזניים
3. עכשיו נסו לייבש כמה שיותר עם מייבש שיער - במצב הקר בלבד! - שוב: רק אויר קר לא יזיק יותר. אם אין, אז אולי מול מאוורר (קרוב מאד)
4. מלאו כלי איחסון שניתן לסגור באורז נקי (לא מבושל..).
5. הכניסו את הטלפון וחלקיו הגדולים לתוך האורז וכסו אותו היטב באורז.
6. סגרו את כלי האיחסון ל-24 שעות ושימרו את הברגים שלא יאבדו.
למחרת, נקו את החלקים מהאורז, הרכיבו את הסלולארי שנרטב והדליקו את המכשיר כמו גדולים. הוא יעבוד.
הסבר קצר: הייבוש ירחיק נוזלים. האורז יספח את הלחות והנוזלים הנותרים (זו תכונתו. בגלל זה מוסיפים אותו גם למלחיה) והמכשיר, שלא התקלקל ולא התחמצן או העלה חלודה עדיין, פשוט ממתין לייבוש והדלקה מחודשת.
תיהנו ותחסכו!
אגב, אפילו טובים יותר מאורז יהיו שקיקי הסיליקה שאתם מקבלים באריזות של מוצרים שונים ובדרך כלל זורקים:
https://youtu.be/lYUTdZVXMK8
איך להכין אורז עם אטריות וקשיו?
הנה מתכון של ישראל אהרוני לאורז עם אטריות וקשיו, כפי שפורסן בעיתון "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:
המצרכים:
========
1 כוס איטריות דקיקות
1/4 כוס שמן זית
150 גרם אגוזי קשיו
1 בצל קצוץ
2 כוסות אורז בסמטי שטוף
4 כוסות מים
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית נענע קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים שמן לסיר וכשהוא חם, מטגנים בו את האטריות היבשות ואגוזי הקשיו כשתי דקות.
2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים יחד עוד כ-2 דקות.
3. מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
4. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, את הכורכום והנענע, מלח ופלפל ומערבבים.
5. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות בדיוק.
בתיאבון!
הנה מתכון של ישראל אהרוני לאורז עם אטריות וקשיו, כפי שפורסן בעיתון "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:
המצרכים:
========
1 כוס איטריות דקיקות
1/4 כוס שמן זית
150 גרם אגוזי קשיו
1 בצל קצוץ
2 כוסות אורז בסמטי שטוף
4 כוסות מים
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית נענע קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים שמן לסיר וכשהוא חם, מטגנים בו את האטריות היבשות ואגוזי הקשיו כשתי דקות.
2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים יחד עוד כ-2 דקות.
3. מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
4. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, את הכורכום והנענע, מלח ופלפל ומערבבים.
5. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות בדיוק.
בתיאבון!
איך להכין אורז עם פול?
הנה מתכון להכנת אורז עם פול:
המצרכים:
========
5 כוסות אורז
1/2 ק"ג פול קלוף
1 חב' כוסברה קצוצה גס
10 שיני שום קצוצות גס
1/3 כוס שמן
5 כפיות מלח
7.5 כוסות ציר עוף או מים
אופן ההכנה:
===========
1. לחלוט את הפול במי מלח ולסנן.
2. לחמם שמן בסיר גדול ולטגן אותו קלות, להוסיף את השום, הכוסברה והפול ולהמשיך לטגן עוד שלש דקות.
3. להוסיף את ציר העוף או המים, להביא לרתיחה, להנמיך את האש, לכסות ולהמשיך בבישול כ-20 דקות או עד שהאורז שהנוזלים נספגים.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת אורז עם פול:
המצרכים:
========
5 כוסות אורז
1/2 ק"ג פול קלוף
1 חב' כוסברה קצוצה גס
10 שיני שום קצוצות גס
1/3 כוס שמן
5 כפיות מלח
7.5 כוסות ציר עוף או מים
אופן ההכנה:
===========
1. לחלוט את הפול במי מלח ולסנן.
2. לחמם שמן בסיר גדול ולטגן אותו קלות, להוסיף את השום, הכוסברה והפול ולהמשיך לטגן עוד שלש דקות.
3. להוסיף את ציר העוף או המים, להביא לרתיחה, להנמיך את האש, לכסות ולהמשיך בבישול כ-20 דקות או עד שהאורז שהנוזלים נספגים.
בתיאבון!
איך לסייע לכלבים וחתולים הסובלים משלשול?
ממש כמו אצלנו, בני האדם, תזונה המבוססת על אורז לבן ועוף "מכובס" (ללא תבלינים) יכולה לאזן את מצב היציאות של חיות המחמד. ניתן לבשל אורז בהרבה מים ולתת להם רק את הנוזל או להגיש להם את האורז והעוף כמרק. במידה והשלשול לא עובר תוך שלושה ימים יש לפנות לוטרינר.
ממש כמו אצלנו, בני האדם, תזונה המבוססת על אורז לבן ועוף "מכובס" (ללא תבלינים) יכולה לאזן את מצב היציאות של חיות המחמד. ניתן לבשל אורז בהרבה מים ולתת להם רק את הנוזל או להגיש להם את האורז והעוף כמרק. במידה והשלשול לא עובר תוך שלושה ימים יש לפנות לוטרינר.
איך לטפל בפצעונים בתקופת המחזור?
בפצעונים המופיעים על הפנים בזמן המחזור ניתן לטפל בצורה זו:
1. יש לשים שתי כפות אורז בתוך כוס עם מים פושרים ולחכות כ-10 דקות.
2. לאחר 10 דקות יש לטבול צמר גפן במים אלו ואיתם לנקות את הפנים.
תמיסה זו עשויה לייבש את הפצעונים ולגרום לריכוך העור.
בפצעונים המופיעים על הפנים בזמן המחזור ניתן לטפל בצורה זו:
1. יש לשים שתי כפות אורז בתוך כוס עם מים פושרים ולחכות כ-10 דקות.
2. לאחר 10 דקות יש לטבול צמר גפן במים אלו ואיתם לנקות את הפנים.
תמיסה זו עשויה לייבש את הפצעונים ולגרום לריכוך העור.
איך להכין אורז עם גזר?
כך מכינים אורז עם גזר:
לחתוך גזר (לפי הכמות הדרושה, בערך שניים שלושה גזרים לסיר אורז) לרצועות או פרוסות קטנטנות, להקפיץ אותו במחבת עם מעט שמן זית, מלח ופלפל. להוסיף 2-3 כפות מים, לכסות ובשל עד שגזר מתרכך, להוסיף לסיר האורז, לערבב ולהגיש. טעים ויפה למראה!
כך מכינים אורז עם גזר:
לחתוך גזר (לפי הכמות הדרושה, בערך שניים שלושה גזרים לסיר אורז) לרצועות או פרוסות קטנטנות, להקפיץ אותו במחבת עם מעט שמן זית, מלח ופלפל. להוסיף 2-3 כפות מים, לכסות ובשל עד שגזר מתרכך, להוסיף לסיר האורז, לערבב ולהגיש. טעים ויפה למראה!