» «
אידוי
איך להפחית שמן באוכל?



ניתן להוריד את כמות השמן שאנו משתמשים בו בזמן הכנת האוכל אם נבחר בשיטות האידוי, האפיה או הקפצת האוכל בתוספת מעט מאד שמן.

בכל מקרה שבו אתם מוכרחים לטגן, השתדלו שחתיכות המזון תהיינה גדולות, כך הן תספוגנה פחות שמן.
דג סלמון
איך מקובל להכין דג סלמון?


דג סלמון מכינים באחת מהשיטות הבאות: תנור, מתקן אידוי, גריל או מחבת.
כרובית
האם חייבים לבשל כרובית לפני אכילתה?


בהחלט לא. ניתן להוסיף פרחי כרובית מפורקים לסלט ירקות ואף להכין מעט סלט נפרד. אם רוצם בכל זאת מעט לרכך את הכרובית ניתן לאדות אותה 6 דקות בסלסלת אידוי.
ירקות
איך לבשל ירקות בצורה בריאה?


הצורה הבריאה ביותר לבישול ירקות היא באידוי. כאשר הירק אינו נוגע במים ויטמיני ה-B שבו נשארים. אם הצורה המועדפת והקלה לכם יותר היא בישול, הקפידו להכניס את הירקות למים רותחים ולא קרים בכדי שהערכים התזונתיים שלהם יישמרו.

אידוי

ירקות מבושלים
איך שומרים על הערכים התזונתיים בירקות מבושלים?
בכדי לשמור על הערכים התזונתיים של ירקות ועל צבעם החי יש לאדות אותם במקום לבשלם.
דג פורל
מה צורת ההכנה המקובלת של דג השמך (דג הפורל)?
דג פורל מכינים בגריל, באידוי או בתנור.
גזר
מה הדרך הטובה ביותר לאכילת גזר?


בכדי ליהנות מיתרונותיו התזונתיים של הגזר רצוי לאכול אותו מאודה או מבושל, בניגוד לרוב הירקות אותם רצוי לאכול טריים, כמו כן, על מנת לשמור עוד על על אותם ערכים תזונתיים חשובים רצוי לבשלו שלם ולא חתוך.
אורז דביק
מהו אורז דביק?


אורז דביק הוא גם אורז מתוק שיכול להגיע קצר, ארוך או בינוני, את האורז הדביק מכינים באידוי לאחר השרייה ארוכה ולא לבידול והוא מתאים במיוחד לקינוחים, לביבות, כדורי אורז ממולאים ועוד.


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.