» «
עריכת שולחן
איך לבחור כלי אוכל לארוחה?


כך בוחרים כלי אוכל לארוחה:

1. טעם אישי - חשוב שהכלים שאתם בוחרים ימצאו חן בעינכם ותרגישו נוח לאכול בהם ולארח עמם.

2. צלחות פרקטיות - כיום ישנן צלחות במגוון צורות שיכולות לעורר עניין ואולי גם לעורר תאבון, אך חשוב מכל שהצלחות יהיו נוחות ופרקטיות לשימוש מבחינת גודל, כובד וצורה. נציין כמובן שהצלחות העגולות הן המקובלות ביותר.

3. פרקטיות בכלים מרכזיים - חשוב שהכלים המונחים במרכז השולחן לא יהיו גדולים מדי כך שיסתירו את מי שיושב מולכם ולא כבדים מדי לנשיאה. מוטב להגיש בשני כלים בינוניים מאשר בכלי אחד שלא ניתן להעבירו בין יושבי השולחן.

4. סגנון - כדאי לשמור על קשר בין כלי ההגשה המרכזיים לכלים האישיים. קשר זה יכול להתבטא בצבע, בקישוט או בחומר. בכל מקרה כדאי לדאוג לאיזון ומראה נעים על השולחן, כך שאם הצלחות שלכם בעלות עיצוב דרמתי ובולט, דאגו להשקיט את שאר הכלים בבחירת סגנון רגוע יותר.
עריכת שולחן
איך מכינים שולחן חג חגיגי בעלויות נמוכות?


כך תכינו שולחן חג מוצלח בעלות נמוכה:

מפעילים את היצירתיות כיד הדמיון. מחליטים על 2 צבעים מובילים בהכנת השולחן. רצוי לחשוב על אחד הצבעים שקיימים כבר בבית, למשל צבע הצלחות והכוסות שיש, ואליהם לשלב אביזרים בצבעים או ב"משפחות" שלהם.

לדוגמה, אם יש ברשותי צלחות לבנות וכוסות כחולות, אשלב מפיות, פרחים או עלים מיובשים בגווני הכחול והלבן.

גם ראנר בצבע כחלחל על מפה לבנה יהיה פשוט משגע. נרות צפים בצבע כחול בתוך כלי עם מים וטיפות שמן שהזלפנו למים. אפשר ליצור פינה בשולחן עם נושא מיוחד להדגשת החג וכאלמנט מרכזי.
מתבגרים
איך להתמודד עם מתבגר שמארח ללא הפסקה חברים?



ישנם מתבגרים המארחים ללא הפסקה חברים בביתם, כהורים עלינו לעודד תופעה זו ולהבין ממנה כי בננו/בתנו חשים נוחיות רבה ובטחון בבית ונהנים להזמין אליו חברים. ואולם, לעיתים, כמות הנערים, התנועה והרעש אינם קלים לשאר בני הבית. לכן, כדאי בצורה נעימה לערוך תיאום ציפיות והצבת גבולות בנוגע לאירוח בביתכם, כגון:

1. האירוח מתקיים בחדרו של הנער ולא בסלון הבית.

2. שמיעת מוסיקה בווליום שאינו מפריע לשאר בני הבית.

3. סיכום על סוג וכמויות הכיבוד המוגשים לחברים.

4. ניתן לקבוע ביחד על מספר הימים בשבוע ואילו הם יהיו, שבהם מביא המתבגר חברים.

ולסיום, נצלו את העובדה שהם וחבריהם נמצאים קרוב אליכם. כך תוכלו לדעת יותר על פעילותם, עיסוקיהם ותחביביהם, ליצור קשרים טובים עם החברים ופחות לדאוג שהם נמצאים במקומות לא ראויים.
לימונצ'לו
איך להכין לימונצ'לו ביתי מעולה?



מתכון להכנת לימונצ'לו ביתי מצוין:

החומרים:
=======
10 לימונים

1 ליטר אלכוהול 95%

1.3 ליטר מים

750 גרם סוכר

אופן ההכנה:
=========
להכנת הלימונצ'לו נשתמש בקליפת הלימון ולא במיץ שלו, כך שניתן להשתמש אחר-כך בלימונים עצמם, כרגיל. הנה:

קולפים את הלימונים בעזרת קולפן בעדינות ובזהירות – אנו זקוקים רק לקליפה החיצונית, ללא החלק הלבן(

שמים את הקליפות בכלי זכוכית שאפשר לאטום אותו, ביחד עם האלכוהול וסוגרים.

מניחים את הבקבוק במקום אפל למשך שבועיים.
לאחר שבועיים מבשלים וממיסים בסיר את הסוכר במים.
מצננים את מי הסוכר למשך הלילה.
מערבבים את הסירופ עם תערובת האלכוהול והקליפות.
סוגרים הכל בבקבוק ומאחסנים במקפיא.



להגשה בסוף ארוחה או באירוח, בכוס שוט קטנה.

אירוח

החלפת דירות
איך מומלץ להתנהג כשמתארחים בדירות בחו"ל?



מתארחים אצל זרים, בהחלפת דירות או בדירה של חברים או מכרים? הקפידו על הדברים הבאים:

1. נהגו בנימוס - אל תעשו בביתם של המארחים מה שלא הייתם עושים בביתכם ואף נהגו בהקפדה רבה יותר. שמרו על הניקיון, השקט והסדר בדירה.

2. היו נדיבים - בעוזבכם, כתבו כמה מילות תודה, השאירו שוקולד או מתנה קטנה.

3. שמירה על המקום והמפתח - שמרו היטב על המקום, התכולה ובמיוחד על המפתח של הדירה.

4. פרגנו למארחים - אם הגעתם אליהם מאתר אינטרנט, תנו משוב חם באתר (כמובן שגם הזהירו במידה שהיו בעיות או הפרות של התחייבויות).
אוכל
על מה כדאי להקפיד בהגשת ארוחה במזנון?



בהגשת ארוחה במזנון כדאי להקפיד על הדברים הבאים:

1. הנחת צלחות וסכו"ם בשני מוקדים שונים, על מנת שהסועדים יוכלו לנוע סביב השולחן בשני כיוונים ולא יאלצו להמתין בתור ארוך.

2. לחלק כל סוג של המזון המוגש לפחות בשני כלים העומדים בקצוות השונים של המזנון.

3. אם יש באפשרותכם, הכינו מזנון נמוך ומיוחד לילדים, כולל תוספת של אוכל האהוב במיוחד עליהם.

4. העמידו שולחן נפרד למשקאות וכוסות.

5. מומלץ להגיש אוכל שאינו חייב להיות חם מאד או קר מאד ושקל לקחת אותו לצלחת (סלטים, פשטידות, קישים, דגים, לחם וממרחים וכיו"ב).

6. שימו לב שאינכם מגישים אוכל המאבד פריכות במגע עם האוויר, משחיר או מעלה קרום כאשר הוא עומד זמן מה עד שהוא נאכל.

7. בחרו כלי הגשה בגודל בינוני ומלאו אותם בעת הצורך. כלים גדולים ולא מלאים משדרים
תחושת חוסר.

8. הקפידו על תאורה נוחה באיזור המזנון.
לימונצ'לו
איך להכין לימונצ'לו ביתי מעולה?



מתכון להכנת לימונצ'לו ביתי מצוין:

החומרים:
=======
10 לימונים

1 ליטר אלכוהול 95%

1.3 ליטר מים

750 גרם סוכר


אופן ההכנה:
=========
להכנת הלימונצ'לו נשתמש בקליפת הלימון ולא במיץ שלו, כך שניתן להשתמש אחר-כך בלימונים עצמם כרגיל.

הנה:

1. קולפים את הלימונים בעזרת קולפן בעדינות ובזהירות – אנו זקוקים רק לקליפה החיצונית, ללא החלק הלבן.

2. שמים את הקליפות בכלי זכוכית שאפשר לאטום אותו, ביחד עם האלכוהול, וסוגרים.

3. מניחים את הבקבוק במקום אפל למשך שבועיים.

4. לאחר שבועיים מבשלים וממיסים בסיר את הסוכר במים ומצננים את מי הסוכר הללו למשך הלילה.

5. מערבבים את הסירופ עם תערובת האלכוהול והקליפות, סוגרים הכל בבקבוק ומאחסנים במקפיא.



הצעת הגשה ללימונצ'לו:
=================
להגשה בסוף ארוחה או באירוח, בכוס שוט קטנה.
ממתקים
איך להרחיק את ילדי מממתקים?


איך להתמודד עם ילדים שמשתוקקים לממתקים?

עשו כך:

1. קנו מעט ממתקים בבית. אם יש ממתקים - יש צריכה גדולה של ממתקים.

2. השתדלו להרגיל את הילדים להרבה פירות ואף ירקות, חתוכים ומוגשים יפה, במקום קערת ממתקים.

3. העדיפו חטיפים וממתקים שאינם מתוקים, כגון פופקורן, בייגלה ובמבה, על פני דברי מתיקה עתירי-סוכר.

4. מול הטלוויזיה הם חייבים לנשנש? - הכינו להם מגש עם ירקות חתוכים יפה.

5. גם פירות יבשים, גרנולה וחטיפי אנרגיה בריאים יהיו תחליף מצויין ובריא לממתקים.

6. כשחייבים (אירוח, חברים) אפילו הגשת גלידה טעימה, עדיפה על ממתקים. זאת כיוון שיש בגלידה גם מרכיבים בריאים ולא רק סוכר.

7. לשם סיפוק הצורך והדרישה בממתק, הבהירו לילד שאתם מאפשרים לו ממתק אחד ביום ולא יותר ותנו לו אותו כלאחר יד, מבלי "ליצור חגיגה" מסביב לממתק היומי.

8. מצד שני, אין לאסור לחלוטין אכילת ממתקים, שכן אז תגדלו ילדים "חזירים", כפי שמכונים ילדים שברגע שמונחים ממתקים בסביבתם, הם מסתערים עליהם ואוכלים בכל פה..

9. כשבאים אורחים, שוכחים! - באירוח אתם הופכים למשפחה רגילה (בתנאי שהם לא הופכים ל"חזירים בולסים"..

והכי חשוב, הכניסו את השינויים לאט ובהדרגה, אחרת הם לא יעברו.


אירוח
איך להיות מוכנים תמיד עם כיבוד?


כך תהיו מוכנים תמיד עם כיבוד בבית, למקרה של אורחים בלתי צפויים:

1. החזיקו כיבוד יבש וקר בקופסא המיועדת רק לאורחים. ניתן לשים שם קרקרים, חטיפים, פירות יבשים ודברי מתיקה.

2. החזיקו במקפיא קופסות של בורקסים קטנטנים ופיצות ביס - לחימום מהיר והגשה.

3. החזיקו תערובת מוכנה להכנת עוגה והשתמשו בה בעת הצורך.

4. הכינו כמה עוגות בתבנית אינגליש קייק והקפיאו. הן ניתנות להפשרה מהירה ומוגשות כטריות.

5. החזיקו קופסאות פריגת קפואות והכינו משקה קר בעת הצורך.

6. ניתן להקפיא בכלי של קוביות קרח מיץ לימון ואז להכין לימונדה קרה עם בוא האורחים.

7. החזיקו חלב עמיד, למקרה הצורך.

8. ארגנו קופסא עם תה מסוגים שונים, קוביות סוכר וממתיק מלאכותי לשתייה חמה.
איך לקשט כוסות יין בדרך ייחודית?


ניתן לקשט כוסות יין בצורה מקורית ע"י שימוש בכרית יפנית המשמשת לשטיפת כלים, יש לעשות כך:

1. לבחור צבע של כריות יפניות לכלים (כסוף, מוזהב, כחול או סגול בדר"כ) בהתאם לצבעי סידור השולחן

2. לגזור את קצוות הכרית ולשלוף ממנה את המילוי

3. את החלק הנותר (לא הספוג) לגזור לצמידים

4. "להלביש" כל צמיד על כוס יין במרכזה
איך להגיש לחם בארוחה המוגשת לאורחים במזנון?


בכדי שהלחם המוגש בארוחה במזנון לא ייתייבש מומלץ לא לפרוס אותו, אלא להגישו בכי,כרות שלמים שלידם מונחים קרשי חיתוך נאים וסכינים לחיתוך לחם. כך, כל סועד יוכל לפרוס לעצמו פרוסה.

לחילופין, ניתן גם להגיש פוקצ'ות או לחמניות אישיות במגוון טעמים.
איך לחסוך זמן בעריכת שולחן?



הנה שתי אפשרויות שיחסכו זמן בעריכת שולחן:

סלסלת מוצרי חלב - בארוחות בוקר וערב ניתן לחסוך זמן ולארגן באופן קבוע סלסלה עם כל מוצרי החלב, שבעריכת השולחן יש להוציא אותה אל השולחן, במקום להוציא בנפרד פריטים כגון גבינה, קוטג', מעדני חלב ועוד.

ניתן לארגן כלי סכו"ם מרכזי שממנו יוציא כל סועד את הסכו"ם הנחוץ לו.
איך להשתמש באתר Couchsurfing.com?



כדי למצוא מארחים ביעדים שאליהם אתם נוסעים בחו"ל, עשו כך:

1. הירשמו לאתר.

2. מחפשים לפי היעד, את האנשים שנראים לכם מעניינים (בדקו מיהם, האם המליצו עליהם, מה מיקום דירתם).

3. שולחים לאנשים אלו בקשה לאירוח. היו מנומסים, מגניבים (הם רוצים לחוות חוויה משלהם - איתכם!) ומעניינים.

4. כשתקבלו אישור מהמארחים, שילחו להם את זמן ההגעה שלכם ואם אין בעיה עם המועד, ראו הוזמנתם.

5. כשתגיעו ליעד - פשוט הקישו בדלת ותיהנו! (קראו טיפ על התנהגות בזמן האירוח).
מה כדאי שיהיה ליתר בטחון במקפיא?


כדי להיות מוכנים לאירוח לא מתוכנן, כדאי לכם להחזיק במקפיא כמה דברים שתמיד יועילו:

1. עוגה בחושה בתבנית אינגליש קייק, רצוי לפרוס אותה לפני ההקפאה.

2. לחם מסוג משובח, גם הוא פרוס.

3. גלידת וניל, לשימוש כתוספת לעוגה או לשייקים

4. תרכיזי מיץ קפוא
איך לשדרג את שולחן האוכל באירוח או בארוחה חגיגית?


בכדי לתת מראה חגיגי ויפה לשולחן האוכל ניתן לרכוש בחנויות המוכרות ציוד למסיבות שקיקים קטנים של בד (המיועדים דרך כלל למתנות קטנות), בהם ניתן לצרור את הסכו"ם יחדיו ולעטוף את תחתית כוסות השתייה או כוסות היין. רצוי שבחירת צבע השקיקים יהיה תואם ומשלים לצבע המפה והכלים.
איך לערוך את השולחן?


בעריכת שולחן הקפידו על הכללים הבאים:

כוסות - מצד ימין (בארוחות חגיגיות 3 כוסות: לשתייה, ליין ולהרמת כוסית).

כוסות ליין אדום הן גדולות וליין לבן - קטנות.

צלוחית לחם - מצד שמאל.

כף למרק וסכינים יונחו מימין לצלחת. המזלגות - משמאל.

סכו"ם - מסודר כשהסכו"ם למנה הראשונה הוא חיצוני (הקטנים בחוץ, שכן אוכלים מהסכו"ם החיצוני כלפי פנים).

מלח, פלפל, קנקנים וסלטים - יונחו בנגישות לכל סועד.

מפיות בד - יונחו על הצלחת (אך לא מפיות נייר - אלה יונחו לצד הצלחת).
איך לשדרג את השולחן בליל הסדר?



כך ניתן לשדרג את שולחן הפסח:

1. הנחת ראנר צבעוני או סרט צבעוני ועבה לאורך השולחן.

2. הנחת ריבועי בד צבעוניים (אחידים או לא, עם קשר לצבע הצלחות) מתחת לכל צלחת.

3. קשירת הסכום בסרט אורגנזה צבעוני בשילוב פרח או בחבקן מתאים.

4. הנחת נרות צבעוניים או נרות שבת בתפזורת על השולחן.

5. פיזור פרחים יבשים על השולחן.

6. הנחת שקית אורגנזה או רפיה עם אגוזים על צלחת של כל סועד.


איך להעניק שי צנוע לכל סועד המתארח אצלנו בחג?


במקום לשבור את הראש איזה מתנה להעניק לכל אחד מהמוזמנים אליכם לחג, הניחו ליד כל צלחת על שולחן האוכל עציץ קטן (לדוגמה של ניצנית), בצירוף ברכה אישית, עציץ שאותו ייקח כל אחד מהאורחים הביתה בתום הארוחה.

הדבר פותר את בעיית המתנות. הוא מקורי, אישי ומוסיף הרבה צבע לשולחן, כך שלא חייבים אפילו להניח זר פרחים במרכזו. כמובן שבמקום עציץ, ניתן לשים גם סידורי פרחים קטנים.
באילו צבעים לערוך את השולחן?


בעריכת שולחן בחרו בצבעים הבאים למפה, מפיות, נרות, כלים ועוד:

לשולחן חגיגי - בוחרים בצבע אחד, שכל הגוונים יהיו וריאציות שלו (מונוכרומטיים, כגון לבן, שמנת, אוף ווייט, קרם וכדומה או שולחן ערוך בגווני אפור שונים).

לשולחן צעיר וקליל - אפשר להשתמש בגוונים נועזים ומשלימים.

לשולחן ספורטיבי - אפשר לעשות שימוש בצבעים מנוגדים, כמו צבעי רמזור למשל.
ארגון מקומות ישיבה לארוחה רבת משתתפים - איך עושים זאת?


לא פעם, כשאנו מארחים לחג או לאירוע עם כמות רבה של אנשים, נושא מקומות הישיבה יוצר אי נעימות. על מנת למנוע מצבים שכאלה (בני זוג שלא יושבים זה ליד זה, ילדים היושבים בכיסאות שאינם נוחים להם וכדומה), ניתן לפתור את הבעיה ע"י הכנה מראש של פתקי ישיבה נאים המונחים ליד כל צלחת.

גם פרח או ברכה אישית לסועד ליד שמו, יוסיפו לתחושת החגיגיות ויתרמו לאווירה הטובה.
אפשר לקבל רעיון להגשת עוגה או גלידה?


להגשת פרוסת עוגה או גלידה בצורה יותר מיוחדת, ניתן לקשט אותן בריבה מדוללת.

אופן הכנה:
=========
1. יש לקחת ריבה בטעם אהוב ולרסק אותה עד הפיכתה למחית.

2. את המחית יש להעביר לכלי קטן בתוספת מים ביחס של 1:1 ולחמם עד המסתה.

3. לאחר שהריבה הופכת נוזלית לחלוטין לעטר בה את פרוסת העוגה או הגלידה ולהגיש.

בתיאבון!
איך להתארגן לקראת בישול לחג?
ילדי מסרב לשתף ילד אורח בצעצועיו, מה לעשות?
איך להניח סכו"ם בצורה מקורית על השולחן?
איך לשמור על המשקל בזמן אירוע או אירוח?
איך מזמינים חיילים בודדים לליל הסדר?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.