איך לבחור רופא לאסתטיקת השיניים?
בחירת רופא לאסתטיקה של השיניים היא באמת בעייה. לא כל רופא שיניים שכותב על עצמו "אסתטיקה דנטלית" באמת עוסק בתחום, או מביא תוצאות טובות בתחום.
הנה כמה עצות לבחירת רופא לאסתטיקה של השיניים:
מומחיות - אין התמחות רשמית באסתטיקה דנטלית, ולכן לפחות אם תתקלו במישהו שמפרסם עצמו או קורא לעצמו "מומחה לאסתטיקה דנטלית" - התרחקו ממנו וממרפאתו.
הטיפול המוצע - באסתטיקה דנטלית משתמשים בכתרים מהסוגים הטובים ביותר, למשל זירקוניה או חרסינה על זהב לשיניים הקדמיות (לפחות). רופא שיכתוב בתוכנית רק "כתר חרסינה" ולא יפרט מהי המתכת ומה אחוזי הזהב שבה, כמעט בוודאות ייתן כתר נחות מאוד שלאחר כמה שנים יגרום לנזק אסתטי או בריאותי.
המלצות - בקשו המלצות מחברים.
מידע - חפשו אינפורמציה באינטרנט על הרופא.
התרשמות אישית - בקשו פגישת ייעוץ והתרשמו מהמרפאה ומהרופא.
הסברים - בקשו הסבר מפורט לגבי המלצותיו ולגבי סוגי החומרים.
צרכנות חכמה - התרחקו ממרפאות שמפרסמות בעיתונים או באינטרנט מבצעים דוגמת "2 כתרים - קבל חופשה" וכו'.
פס שחור או כחול סביב כתרים לקויים בשיניים - מה זה ומה עושים?
זוהי תופעה ידועה המאפיינת כתרים זולים מאוד, שנבנו על גבי מתכת "לא אצילה", דהיינו ללא זהב או מעט מאוד זהב. המתכת הפשוטה הזו מחלידה, ותוצרי ההחלדה נצברים בבשר החניכיים. כמו כן סביב כתרים נחותים כאלו יש בדר"כ דלקת בחניכיים בגלל החלדת המתכת, ואז נסיגת חניכיים שחושפת את השוליים המתכתיים של הכתר.
אם מחליפים כתרים לקויים שגרמו לפס השחור או הכחול בחניכיים, כדאי להמתין מספר חודשים עם כתרים זמניים וטיפולי חניכיים ולבדוק אם ההכתמה נעלמה. אם הכתמים בחניכיים לא נעלמו בטווח של מספר חודשים, הם לא יעלמו מעצמם. כדאי להתייעץ עם מומחה לניתוחי חניכיים או מומחה לכירורגיה פה-ולסת לגבי אפשרויות הטיפול.