» «

ביצה מקושקשת

ביצים
איך להכין ביצה מקושקשת או כמה ביצים מקושקשות?



כך מכינים ביצה מקושקשת רכה וטעימה:

המצרכים:
=========
2 ביצים

3 כפות חלב 3% שומן או 2-3 כפות שמנת מתוקה

מלח

פלפל לבן גרוס דק

2 כפות חמאה

8-10 גבעולי עירית, שטופים וקצוצים דק (למי שאוהב, לא חייבים)


אופן ההכנה:
==========
1.לצקת את הביצים לקערה קטנה ולודא שאין בהן פגם.

2. להוסיף חלב או שמנת, מלח ופלפל וטורפים היטב בעזרת מטרף ידני או מזלג.

3. לחמם מחבת על אש גבוהה, כעשרים שניות ולהמיס בה כף אחת של חמאה (משאירים את כף החמאה השנייה לסוף).

4. לצקת את הביצים למחבת, להנמיך מייד את האש נמוכה ולטרוף את הביצים בעזרת מטרף, תוך משחק עם עוצמת האש לפי הצורך: אם נראה שהביצים לא משתנות מגבירים לאש בינונית, ואם הן נעשות יותר מדי מנמיכים לאש קטנה או מסירים אותן מהאש לרגע תוך המשך ערבוב מתמיד במטרף.

5. ממשיכים לטרוף כמעט עד למידת העשייה המבוקשת, מוסיפים את כף החמאה שנשארה (אם הוספתם שמנת מתוקה ולא חלב אין צורך בכף החמאה הנוספת) ואת העירית הקצוצה, מערבבים עד שהחמאה נמסה, מסירים מן האש ומעבירים מייד לצלחת על מנת לעצור את הבישול.

6. מגישים ישר עם העברת הביצה לצלחת.

בתיאבון!
חביתה
איך להעשיר את טעם החביתה?


בכדי להעשיר את טעמה של החביתה או הביצה המקושקשת יש להוסיף שתי כפיות גבינת שמנת או שמנת חמוצה לביצים לפני שטורפים אותן.


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.