» «
גולאש
איך להכין גולאש בסיר לבישול איטי?



הנה מתכון לגולש בבישול איטי:

המצרכים:
========
1 ק"ג בשר לגולש (כתף, שייטל, או שפנדרה) חתוך לקוביות

2 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים גס

5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

2 שיני שום כתושות

2 גזרים חתוכים לחצאי טבעות

שמן זית לטיגון

1/2 כוס יין אדום יבש

4 עלי דפנה

1 כפית פלפל אנגלי

1/2 קופסה עגבניות משומרות, מרוסקות

1 כף רסק עגבניות

2 כפות גדושות פפריקה

1 כפית פפריקה חריפה

מלח ופלפל שחור

1 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות - לא חובה


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים שמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא משקיף. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-10 דקות, עד שהוא "סגור" מכל הצדדים.

2. מוסיפים את תפוחי האדמה והשום מטגנים במשך 3-4 דקות. מוסיפים את הגזרים ומטגנים 2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. מוסיפים מעט שמן, את כל התבלינים ומערבבים היטב עוד 2-3 דקות.

3. מוסיפים את העגבניות, הרסק, היין ועוד 1/2 כוס מים. מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לכיסוי הבשר. מביאים לרתיחה.

4. כשהגולש רותח, מנמיכים את הלהבה וממשכים לבשל 2-3 שעות, עד לצמצום יפה של הנוזלים. גובה הרוטב בסוף צריך להגיע עד 2/3 מגובה הבשר. לא לאכול עם לחם טרי. זה יותר מדי טוב.
כיריים
מהן כיריים אינדוקציה?


כיריים אינדוקציה הן סוג מתקדם של כיריים קרמיות והן עובדות על חשמל תלת פאזי. הנה מספר תכונות של כיריים מסוג זה:

1. כיריים אינדוקציה עובדות עם סליל אלקטרומגנטי המתחיל לפעול רק כשמניחים את הסיר על הגז ומפסיק לפעול כשמרימים את הסיר.

2. בחימום על כיריים אינדוקציה הסירים מתחממים רק בשטח התחתון שלהם.

3. כאשר מרימים את הסיר מהגז הגז נשאר קר.

4. עוצמת החימום של כיריים אלו דומה ברובה לכיריים קראמיות (עד 1.2 קילוואט בעוצמה הנמוכה, עד 1.8 בעוצמה הבינונית) אך עוצמה החזקה נעה בין 2.4 ל- 3.3 קילוואט.

5. מהירות החימום היא גבוהה מאוד והסירים מתחממים במחצית מהזמן בהם הם מתחממים על כיריים קראמיות.

6. כיריים מסוג זה טובות מאוד לצורכי אידוי והמסה.

7. החיסרון הבולט המרכזי של כיריים אינדוקציה הוא חובת השימוש בסירים וכלי בישול המותאמים להם במיוחד, כאלה שהם בעלי תחתית כפולה המכילה ברזל כך שהחום יוכל לעבור דרכם בצורה הטובה ביותר. ניתן השתמש גם בסירים רגילים, אך אז חלק מהיתרונות הבולטים של הכיריים כמו החימום המהיר לא יהיו רלוונטים.
מרק עדשים
אפשר לקבל מתכון למרק עדשים חומים בבישול איטי?


הנה מתכון למרק עדשים חומים בבישול איטי:


המצרכים:
=========
300 ג' עדשים חומים ירוקים

2 בצלים גדולים

4 שיני שום

2 תפוחי אדמה גדולים

2 גזרים

מספר עלי סלרי

1 כפית כורכום

1 כפית פלפל שחור

4 כפות שמן

2 כפות אבקת מרק עוף


אופן ההכנה:
==========
1. בוררים את העדשים, שוטפים היטב ומכניסים לסיר.

2. מוסיפים 10 כוסות מים רותחים.

3. חותכים את הבצלים, שיני השום, הגזרים ועלי הסלרי ומוסיפים לתוך הסיר עם הכורכום, הפלפל והשמן.

4. מבשלים למשך 4 שעות ומוסיפים את אבקת המרק.

לאחר כחצי שעה אפשר להגיש.

בתאבון!
פויקה
על מה להקפיד בקניית פויקה?



אלו 6 הדברים עליהם יש להקפיד בקניית פויקה:

1. בדיקת סדקים דפנות - מאחר והפויקה עשוי מיציקה רבים הסיכויים שיהיו בו פגמים. חשוב לבדוק היטב שאין בו סדקים ושדפנותיו בעלות עובי אחיד.

2. חושב לבדוק שהמכסה תואם באופן מוחלט לסיר, כך שבזמן הבישול האדים לא יצאו ממנו.

3. חוזק הידית - חשוב לוודא שהידית חזקה ומסוגלת להחזיק מעמד גם בזמן הרמת סיר מלא בתבשיל.

4. גובה רגלי הפויקה - ככל שרגלי הפויקה יותר גבוהות כך קל להעמידו בין הגחלים ובנוסף הן תורמות לכך שתהיה זרימת אוויר בין הפויקה לגחלים, מה שמאפשר שליטה על רמת החום המגיעה לסיר.

5. עובי רגלי הפויקה - עדיף לבחור פויקה עם רגלים עבות, שכן הן יותר עמידות והסיכוי שהן יפגעו במשטחים שונים קטן יותר.

6. פסים חיצונים - לפסים החיצונים המופיעים על הפויקה אין השפעה על התבשיל המתבשל בו, הם נועדו לקישוט בלבד.

בישול

דגי מאכל
איך להכין דג פורל בירקות בנוסח בלקני?



הנה מתכון לדג פורל בירקות בנוסח בלקני המתאים מאד גם לימי חג הפסח:


מצרכים:
=======
6 דגי פורל לבן או ורוד

6-8 כפות מיץ לימון

6 גזרים בגודל בינוני

6 תפוחי אדמה בינוניים

3 ראשי סלרי בינוניים

6 כפות שמן

כוס מיץ לימון

4.5 - 6 כוסות מים

מעט עלי סלרי קטנים (שלא נקצצו)

מלח

פלפל לבן


אופן ההכנה:
===========
1. לרחוץ היטב את הדגים.

2. לטפטף לימון על הדגים ובתוכם ולהמתין 10 דקות.

3. לתבל מבפנים ומבחוץ במלח ופלפל לבן.

4. לרחוץ היטב ולקלוף את הירקות, לפרוס אותם בעובי של 3/4 ס"מ.

5. לצקת את השמן לסיר שטוח ולהוסיף את פרוסות הסלרי והגזר, לכסות במים ולבשל עד שהירקות מתרככים.

6. להוסיף את פרוסות תפוחי האדמה ועליהם להניח את הדגים.

7. לתקן תיבול עם מלח, פלפל וסוכר.

8. לבשל על להבה נמוכה כ-15 דקות ולקראת גמר הבישול להוסיף את עלי הסלרי ומיץ הלימון.

בתיאבון!
במיה
איך להכין קדירת בשר במיה ועגבניות?



הנה מתכון להכנת בשר במיה ועגבניות, כפי שמופיע בספרו של בני סיידא "הכל בסיר אחד":

מצרכים ל-6 מנות:
================
1/3 כוס שמן

2 בצלים גדולים קצוצים דק

1 ק"ג בשר בקר (שריר, צאוור) חתוך לקוביות

3 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות

מלח ופלפל שחור, גרוס

1 ק"ג במיה קטנה

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
===========
1. בסיר שטוח מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.

2. מוסיפים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים.

3. מוסיפים את העגבניותו- 11/2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.

4. מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה שעה וחצי.

5. מטגנים את הבמיה במעט שמן עד שתזהיב.

6. מוסיפים את הבמיה לבשר ומבשלים עוד כשעה עד שהרוטב סמיך והבשר רך.

7. טועמים ומשפרים תיבול.

8. מגישים על אורז לבן.


- מומלץ להכין את התבשיל עם במיה טריה בעונה, אך גם במיה יבשה או מוקפאת תתאים.

בתיאבון!
מתכונים
איך להכין רוטב בולונז בבישול איטי?



הנה מתכון להכנת פסטה בולונז לבישול בסיר לבישול איטי:


מצרכים לסיר של 2.5 ליטר:
======================
700 גר' בשר בקר טחון

1 בצל גדול קצוץ דק

3 גבעולי סלרי פרוסים דק

1 שן שום קצוצה

1 כף קמח

400 גר' עגבניות משומרות עם המיץ

3 כפות רסק עגבניות

125 ג' פטריות פרוסות

250 מ"ל ציר מרק בקר

מעט מלח ופלפל טחון טרי

1 כפית עשבי תיבול, לפי הטעם


אופן ההכנה:
===========
1. יש להשחים את הבשר במחבת, ללא שומן.

2. כאשר הבשר מתחיל להפריש שומן יש להוסיף את הבצל, הסלרי והשום.

3. לטגן היטב ולהוסיף רסק עגבניות.

4. לערבב בכלי נפרד את הקמח עם מעט מיץ עגבניות, עד הפיכתו לקרם חלק.

5. להוסיף לקמח את הבשר יחד עם שאר מיץ העגבניות. יש להביא לרתיחה, תוך כדי בחישה, עד שמגיע לעיבוי.

6. להוסיף את כל שאר המצרכים ולהעביר לכלי החרס.

7. לסגור את המכסה ולבשל בין 3-6 שעות.

בתיאבון!
בישול
איך לבשל ארוחה שלמה בחמש דקות?


כך מכינים ארוחה שלמה בחמש דקות:

- קצצו במהירות 3-4 בצלים וטגנו בסיר גדול עד שהם מצהיבים.

- על שכבת הבצל הניחו כמה חלקי עוף וטגנו מעט.

- מעל העוף שפכו חבילת פתיתים ושקית ברוקולי או כרובית (או מעורב) מהמקפיא.

- על כל אלה פזרו שלל תבלינים כרצונכם (אפשר שום, פפריקה, גריל עוף, כמון, פלפל שחור וכו').

- כסו את הכל במים, עד לגובה הפתיתים, הדליקו על אש קטנה לשעה-שעתיים והמתינו. אל תערבבו או תגעו!

- כשנשארים מעט נוזלים בסיר והפתיתים נראים מוכנים, הוציאו וסדרו על מגש באיזורים: ירקות, חלקי העוף, והפתיתים או האורז.

מעדן!

(ע"פ מלי גרין מ-ynet)


ארטישוק
איך מכינים ארטישוק?



כך מכינים ארטישוק:

- מכניסים את הארטישוק לסיר מים גדול (עד שכל הארטישוק מכוסה - או רובו).

- חותכים לימון לפרוסות (עם הקליפה) ושמים אותן בתוך הסיר.

- מבשלים כך עד לרתיחה, וממשיכים עוד 45 דקות לפחות.

- מוצאים את הארטישוק מהמים, מקלפים אותו וטובלים ברוטב (אלף האיים, או מיונז, חרדל ולימון מעורבבים לרוטב ביתי משובח), עד שמגיעים ללב....(כמובן להוריד את כל השיער).


הגולשת רמה מציעה:
================
רוטב נוסף ישן וטוב... שליש כוס חומץ + שליש כוס שמן + מלח + פלפל שחור. טובלים ומתענגים.
איך להכין רוטב מהיר לאוכל בסגנון סיני או תאילנדי?



נתחיל מהמלצה על מרכיב מנצח - רוטב סויה שחור.

קניתי אותו בטעות כשחיפשתי רוטב סויה והתלהבתי עד מאוד.
למוצר קוראים BLACK SOY SAUCE, נמצא במדף הרגיל של רטבי הסויה. מדובר ברוטב סויה מרוכז, נוזל סמיך (כמו דבש או מליסה) בצבע שחור, עם טעם של סויה וטיפה מתקתק. הרוטב הזה פשוט עושה פלאים לכל מאכל בסגנון סיני ולא רק.
קבלו מתכון לרוטב סיני מהיר שהולך עם רצועות עוף או בקר, מנות אטריות ונודלס, כרוטב לירקות (פטריות, ברוקולי, כרובית) ועוד:

מכינים מרק מכף אבקת מרק ו-3/4 כוס מים. שמים בסיר קטן ומוסיפים:
2 כפות רוטב סויה שחור

כף דבש

כף שמן שומשום (לא תאמינו כמה זה משדרג...)

3 שיני שום קצוצות דק

חצי כפית ג'ינג'ר מגורד - למי שאוהב, לא חובה.

מרתיחים כמה דקות על אש גבוהה עד שמסמיך קצת.
איך להכין את החמין של שרה'לה?



הנה המתכון:

שוטפת ומסננת שעועית לבנה או חומה, גריסים וגרגירי חומוס.

מכניסה לסיר.

מסדרת מעל נתח בשר משובח או קציצות בשר או נתחי עוף.

מוסיפה 2-3 עצמות רגל בקר.

גם 2-3 ראשי שום - שיני שום בתפזורת.

בצלצל יבש - לא חובה.

תפוחי אדמה קלופים בפיזור בסיר..אם הם גדולים חוצה לשניים.

ביצים טריות על קליפתן.

קישקע מעל (לפי הוראות היצרן-קפוא..מופשר..מחורר).

מים עד כדי כיסוי.

מביאה לרתיחה..

מתבלת במלח+פלפל+פפריקה+מעט כמון+טיפה כורכום+טיפה אגוז מוסקט מגורר+דבש.

התיבול לפי טעם אישי כמובן וניתן להוסיף או להחסיר ומדי פעם משנים..

מבשלת לזמן קצר על הכיריים ומכניסה לתנור לבישול איטי עד ליום המחרת.
אפשר לקבל מתכון לחמין בבישול איטי?


הנה מתכון לחמים בבישול אטי בסיר בנפח 6.5 ליטר:


המרכיבים:
=========
2 בצלים יבשים, פרוסים ומטוגנים

1 כוס גרעיני חיטה שטופים

1 כוס שעועית חומה/לבנה שטופה ומושרית לילה

1 כוס גרעיני חומוס שטופים ומושרים לילה

6 שיני שום פרוסים

1 ק"ג בשר בקר לגולש בגוש אחד או חתוך לקוביות

8 כוסות מים רותחים מעורבבים עם 2 כפיות אבקת מרק

2 קוביות תיבולית צלי

מלח, פלפל

1 כף דבש או סוכר חום

6 תפוחי אדמה חצויים ומחולקים לרבעים

1 תפוח אדמה / בטטה חתוך לקוביות גדולות

1 קישקע ממולא


הוראות הכנה:
============
1. להניח בסיר הקרמיקה בצל מטוגן.

2. מעל הבצל לפזר גרעיני חיטה שטופים, שעועית יבשה שהושרתה, גרעיני חומוס שהושרו, בשר בקר, פרוסות שיני שום.

3. מעל לכל זה לפזר בצל מטוגן, ולהניח את תפוחי האדמה והבטטות.

4. לצקת מעל הכל את המים הרותחים, יחד עם מלח, פלפל, אבקת מרק, תיבולית, סוכר או דבש .

5. להפעיל את הסיר בדרגת חום גבוה ולאחר שהמים בתבשיל יגיעו לסף רתיחה - להנמיך את דרגת החום לחום נמוך, להניח את הקישקע הממולא מעל כל התערובת.

לבשל בחום איטי כ - 12 שעות.
מהן כיריים קראמיות?


כיריים קראמיות הן כיריים המופעלות ע"י חשמל ולא ע"י גז. על מנת לחבר בבית כיריים קראמיות יש צורך בחיבור תשתית חשמל תלת פאזי. כיריים מסוג זה מתחממות מהר מאוד ולכן גם מחממות את הסירים הרבה יותר מהר מכיריים המופעלות ע"י גז, כאשר רק חלקו התחתון מתחמם ומאפשר עבודה נוחה יותר למי שמבשל. יש לכיריים אלו כמה עוצמות חום שונות (בין 1-1.2 קילוואט עד 2.4 קילוואט) וניתן להשתמש בהן לפי הצורך. כיריים קראמיות הן אסתטיות למראה וקלות לניקוי, אך יש לקחת בחשבון שצריכת החשמל עולה עקב השימוש בהן ואין מענה לבישול בזמן של הפסקת חשמל.
איך לבשל אורז מלא בלי ריח וטעם לוואי?



על היתרונות של אכילת אורז מלא במקום אורז רגיל, אין צורך להרחיב את הדיבור, נכון? כולנו יודעים שזה בריא יותר. הבעיה היא, שלרבים מאתנו זה הרבה פחות טעים מהאורז הלבן! משום מה יש באורז המלא איזה מין טעם לוואי, ואפילו קצת ריח לא הכי מזמין. הדרך להיפטר מהריח וטעם הלוואי היא להשרות את האורז במים במשך לילה שלם לפני הבישול. למחרת, שופכים את המים, רוחצים את האורז היטב, מסננים אותו - וממשיכים בבישול לפי המתכון.
מתקבל אורז רך וטעים, ללא שמץ של ריח או טעם לא טובים.
איך לשמור על שיש מאבן קיסר?
איך שומרים על שיש אבן קיסר?
האם יש נזק בהעמדה של כלי בישול על משטח אבן קיסר?
האם מותר לחתוך בשר, ירקות וכדומה, על אבן קיסר?


אבן קיסר היא משטח עדין וטבעי. הקפידו לנהוג בו כך:

לא להניח כלים לוהטים - אל תניחו כלי בישול לוהטים ורותחים על משטח אבן קיסר למשך זמן רב, מבלי להציב תחתית שתמנע העברת חום אל האבן. האבן עצמה עמידה באופן טוב מחומרים אחרים, אך היא עדיין עמידה מוגבל ביותר ולמשך זמן קצר, לטמפרטורות בינוניות וגבוהות. אל תסכנו אותה.

לא לחתוך עליה - חיתוך בסכין על גבי האבן ישירות ישרוט אותה ויכער באופן בלתי הפיך.

חומרי ניקוי עדינים בלבד - אסורים מסירי צבע, חומרים לניקוי תנורים, חומרי ניקוי שמכילים מתילן-כלוריד, טריכלורואתאן, pH מעל 7 או אלקליין. לחומרים מותרים לניקוי - ראו טיפ מצורף.
איך להכין פלפלים ממולאים בסיר לבישול אטי?


הנה מתכון לפלפלים ממולאים בסיר לבישול אטי:

בקרקעית הסיר:
=============
קופסה של 800 גר' עגבניות מרוסקות ומים בנפח הקופסה

ראש שום מחולק לשיניים

2 בצלים גדולים פרוסים

כף פפריקה מרוקאית

כף כמון

מלח

חצי צרור כוסברה חתוכה

מלח לפי הטעם

המשך ההכנות:
============
בחירת 8 פלפלים קטנים ונוחים לעבודה. ללא הבדל דת גזע וצבע. קטימת הראש ופינוי הבלגן הפנימי הלבנבן.

מילוי הממולאים:
===============
250 גרם בשר בקר טחון

חצי כוס אורז

כף כמון

כף פפריקה מרוקאית

כף בהרט לקציצות

חצי חופן כוסברה קצוצה

4-5 שיני שום טחונות

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========

ממלאים את הפלפלים במילוי, לא צפוף מדי, ומניחים עם הפתח כלפי מעלה.
מקווים שהפלפלים יתמלאו במים, אם לא פותחים עוד קופסה קטנטנה של עגבניות מרוסקות ומפזרים מעל ואז מים עד גובה המילוי, שהמילוי יירטב קצת.

הכפתורים בסיר:
==============
אם חוזרים מאוד מאוחר, לחמם בגבוה כשעתיים ואז להשאיר בנמוך. אם נעדרים לבערך 6-8 שעות לבשל כל הזמן על אוטומטי.
איך להכין פירה תפוחי אדמה ובטטות?



הנה מתכון להכנת פירה תפוחי אדמה ובטטות:

המצרכים:
======
2 תפוחי אדמה גדולים

2 בטטות גדולות

1 כפית מלח

1 קוביית חמאה

מעט רוויון או חלב

מלח

פלפל



אופן ההכנה:
========
1. לקלוף את תפוחי האדמה והבטטות ולחתוך לקוביות גדולות, להכניס לסיר, לכסות במים עם כפית המלח, להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה עד לריכוך (בערך 20 דקות).

2. לסנן את תפוחי האדמה והבטטות, להעביר לקערה, למעוך, להוסיף מלח, פלפל, חמאה וחלב ולערבב היטב.

3. להגיש חם, ניתן לפזר בעת ההגשה אגוזי לוז קצוצים גס מעל הפירה.



ואפשר גם להכין פירה כמו במסעדה:

https://youtu.be/KGfyP02cfG0


בתיאבון!


איך להכין בבישול איטי מרק שעועית?



כך מכינים מרק שעועית בבישול איטי:

המצרכים:
========
4 כנפיים/ שוקיים של הודו

300 גרם שעועית לבנה

1 בצל גדול

1 כפית פפריקה

3 שיני שום

1 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

1 כפית כמון

4 כפות שמן זית

עלי פטרוזיליה


הוראות הכנה:
============
1. מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים לכמה דקות את הבשר.

2. שופכים לסיר 10 כוסות מים רותחים, מוסיפים את הבשר והבצל ושאר המצרכים מלבד הפטרוזיליה.

3. מבשלים בחום נמוך למשך כ- 5 שעות.

4. בגמר הבישול, קוצצים את הפטרוזיליה, מפזרים מלמעלה ומגישים.
איך להכין ג'חנון?



כך מכינים ג'חנון:

המרכיבים:
=========
קילו קמח

אבקת אפייה

6 כפות סוכר

כף מלח

חצי כוס שמן (כערך)

כוס מים רותחים

2 כוסות מים בטמפרטורת החדר

1 חבילה מרגרינה


אופן ההכנה:
==========
לערבב קילו קמח (מנופה)

אבקת אפייה הסוכר והמלח

עליהם לשפוך את כוס המים הרותחים

לחכות 5 דקות ולהוסיף את המים הפושרים

מעל להוסיף השמן

ללוש היטב לכסות ולתת לנוח

כך לחזור על הפעולה 4-5 פעמים
(בעצם אני ממליצה "לפרוש" את העשייה על יום שלם - מידי פעם ללוש...)

לאחר מכן ליצור כדורים (בערך 10-12 )

לפתוח אחד אחד דק, דק, דק, בד"כ פותחים בעזרת הידיים אבל מי שלא מיומן אפשר עם מערוך

למרוח מרגרינה על כל אחד

לקפל הקצוות משני הכיוונים (מעט - בערך 5 ס"מ על כל צד) ואז לגלגל.

לסדר ישר בסיר הג'חנון מעל פרוסת לחם שעליה מונח נייר אפייה, לפני למרוח מעט מרגרינה בסיר

לאפות כל הלילה בתנור או בפלטה

אני מעדיפה לאפות בתנור לפני הפלטה.
איך להכין פסטה בולונז?



הנה מתכון להכנת פסטה בולונז:

המצרכים:
========
1/2 ק"ג בשר טחון

1 כף סויה

2 כפות גדושות רסק עגבניות

2 כוסות מיץ עגבניות

1/2 כפית אורגנו

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור

1 חבילת ספגטי מבושלת בדרגת אל דנטה


אופן ההכנה:
============
1. לטגן בסיר בינוני את הבשר עד שהוא מתפורר.

2. להוסיף את הסויה ורסק העגבניות ולבשל דקה אחת.

3. להוסיף את כל שאר החומרים , לכסות ולהביא לרתיחה.

4. להנמיך את הלהבה ולבשל שעה.

5. להגיש עם הספגטי המבושל.

- למי שאינו שומר כשרות מומלץ להוסיף גם גבינת פרמזן.

בתיאבון!
מה לעשות בכדי שקישקע לא יתפוצץ בסיר החמין?



הנה כמה אפשרויות שיוכלו למנוע מהקישקע להתפוצץ בסיר החמין:

1. חשוב לשמור על מקום פנוי בסיר ולא למלא אותו בדחיסות.

2. במידה ואתם משתמשים בקישקע קנוי יש להפשירו ולכסותו במים, לבשלו על סף רתיחה במשך חצי שעה ומדי פעם לנקב בו בקיסם, לאחר מכן לקרר לחלוטין במי הבישול ורק אז להוסיף לסיר.

3. כאשר מוסיפים את הקישקע לסיר חשוב להקפיד שהרתיחה בסיר תהיה מועטה, דבר שימנע מהקישקע קבלת טקסטורה צמיגית. הקישקע צריך להיות מונח בראש הסיר ומכוסה במחציתו במים.

4. ניתן גם לבשל את הקישקע בנפרד בלילה ובבוקר להוסיפו לחמין לחלק העליון של הסיר, ללא מכסה כדי שלא יתפוצץ, להפוך אותו כל כמה זמן, ובהמשך להמשיך בנפרד כחצי שעה בתנור בכדי לקבלת המרקם הנכון.
איך להכין מרק לקוסקוס?
איך להכין מרק עדשים בסיר לבישול אטי?
על מה להקפיד בבישול איטי?
איך להכין מקבובה?
על מה להקפיד בהכנת צלי בקר?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.