שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין פירה תפוחי אדמה ובטטות?
הנה מתכון להכנת פירה תפוחי אדמה ובטטות:
המצרכים:
======
2 תפוחי אדמה גדולים
2 בטטות גדולות
1 כפית מלח
1 קוביית חמאה
מעט רוויון או חלב
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
========
1. לקלוף את תפוחי האדמה והבטטות ולחתוך לקוביות גדולות, להכניס לסיר, לכסות במים עם כפית המלח, להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה עד לריכוך (בערך 20 דקות).
2. לסנן את תפוחי האדמה והבטטות, להעביר לקערה, למעוך, להוסיף מלח, פלפל, חמאה וחלב ולערבב היטב.
3. להגיש חם, ניתן לפזר בעת ההגשה אגוזי לוז קצוצים גס מעל הפירה.
ואפשר גם להכין פירה כמו במסעדה:
https://youtu.be/KGfyP02cfG0
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת פירה תפוחי אדמה ובטטות:
המצרכים:
======
2 תפוחי אדמה גדולים
2 בטטות גדולות
1 כפית מלח
1 קוביית חמאה
מעט רוויון או חלב
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
========
1. לקלוף את תפוחי האדמה והבטטות ולחתוך לקוביות גדולות, להכניס לסיר, לכסות במים עם כפית המלח, להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה עד לריכוך (בערך 20 דקות).
2. לסנן את תפוחי האדמה והבטטות, להעביר לקערה, למעוך, להוסיף מלח, פלפל, חמאה וחלב ולערבב היטב.
3. להגיש חם, ניתן לפזר בעת ההגשה אגוזי לוז קצוצים גס מעל הפירה.
ואפשר גם להכין פירה כמו במסעדה:
https://youtu.be/KGfyP02cfG0
בתיאבון!
מהן כיריים קראמיות?
כיריים קראמיות הן כיריים המופעלות ע"י חשמל ולא ע"י גז. על מנת לחבר בבית כיריים קראמיות יש צורך בחיבור תשתית חשמל תלת פאזי. כיריים מסוג זה מתחממות מהר מאוד ולכן גם מחממות את הסירים הרבה יותר מהר מכיריים המופעלות ע"י גז, כאשר רק חלקו התחתון מתחמם ומאפשר עבודה נוחה יותר למי שמבשל. יש לכיריים אלו כמה עוצמות חום שונות (בין 1-1.2 קילוואט עד 2.4 קילוואט) וניתן להשתמש בהן לפי הצורך. כיריים קראמיות הן אסתטיות למראה וקלות לניקוי, אך יש לקחת בחשבון שצריכת החשמל עולה עקב השימוש בהן ואין מענה לבישול בזמן של הפסקת חשמל.
כיריים קראמיות הן כיריים המופעלות ע"י חשמל ולא ע"י גז. על מנת לחבר בבית כיריים קראמיות יש צורך בחיבור תשתית חשמל תלת פאזי. כיריים מסוג זה מתחממות מהר מאוד ולכן גם מחממות את הסירים הרבה יותר מהר מכיריים המופעלות ע"י גז, כאשר רק חלקו התחתון מתחמם ומאפשר עבודה נוחה יותר למי שמבשל. יש לכיריים אלו כמה עוצמות חום שונות (בין 1-1.2 קילוואט עד 2.4 קילוואט) וניתן להשתמש בהן לפי הצורך. כיריים קראמיות הן אסתטיות למראה וקלות לניקוי, אך יש לקחת בחשבון שצריכת החשמל עולה עקב השימוש בהן ואין מענה לבישול בזמן של הפסקת חשמל.
איך להכין אוסובוקו?
הנה מתכון להכנת אוסובוקו:
מצרכים:
=========
נתח אוסובוקו (לא פרה, לא כבש, אוינק אוינק)
שלל עצמות (של אותו היצור)
עצם אחת של עגל
פול קפוא של "סנפרוסט" כוס וחצי
כוס תירס קפוא
כוס אפונה קפואה
2 גזרים קלופים ופרוסים
פלפל ירוק פרוס
2 ראשי שום
כף גדושה של מרמייט (במקום אבקות מרק וכאלה)
כף מלח
כף קארי
כף כמון
כף "סחקא" שזה סחוג מרוקאי. הסברים אח"כ.
הפעם אין צורך להוסיף נוזלים, כי הקפואים מלאים במים.
להכנת "סחקא":
=============
לרסק 1/2 ק"ג פלפל אדום חריף יבש שמושרה במים לפחות שעתיים ומסונן
1.5 כפות כמון
1/2 כוס חומץ
1/2 כוס שמן
1 ראש שום קטן
1 כפית מלח
לטחון טוב טוב במג'ימיקס ולאחסן בצנצנת לשעת כושר במקרר.
לדעתי הצעת הגשה הבשרים בקערה נפרדת והירק בנפרד, למרות שזה טעים גם ביחד.
הנה מתכון להכנת אוסובוקו:
מצרכים:
=========
נתח אוסובוקו (לא פרה, לא כבש, אוינק אוינק)
שלל עצמות (של אותו היצור)
עצם אחת של עגל
פול קפוא של "סנפרוסט" כוס וחצי
כוס תירס קפוא
כוס אפונה קפואה
2 גזרים קלופים ופרוסים
פלפל ירוק פרוס
2 ראשי שום
כף גדושה של מרמייט (במקום אבקות מרק וכאלה)
כף מלח
כף קארי
כף כמון
כף "סחקא" שזה סחוג מרוקאי. הסברים אח"כ.
הפעם אין צורך להוסיף נוזלים, כי הקפואים מלאים במים.
להכנת "סחקא":
=============
לרסק 1/2 ק"ג פלפל אדום חריף יבש שמושרה במים לפחות שעתיים ומסונן
1.5 כפות כמון
1/2 כוס חומץ
1/2 כוס שמן
1 ראש שום קטן
1 כפית מלח
לטחון טוב טוב במג'ימיקס ולאחסן בצנצנת לשעת כושר במקרר.
לדעתי הצעת הגשה הבשרים בקערה נפרדת והירק בנפרד, למרות שזה טעים גם ביחד.
איך להכין רוטב בולונז בבישול איטי?
הנה מתכון להכנת פסטה בולונז לבישול בסיר לבישול איטי:
מצרכים לסיר של 2.5 ליטר:
======================
700 גר' בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
3 גבעולי סלרי פרוסים דק
1 שן שום קצוצה
1 כף קמח
400 גר' עגבניות משומרות עם המיץ
3 כפות רסק עגבניות
125 ג' פטריות פרוסות
250 מ"ל ציר מרק בקר
מעט מלח ופלפל טחון טרי
1 כפית עשבי תיבול, לפי הטעם
אופן ההכנה:
===========
1. יש להשחים את הבשר במחבת, ללא שומן.
2. כאשר הבשר מתחיל להפריש שומן יש להוסיף את הבצל, הסלרי והשום.
3. לטגן היטב ולהוסיף רסק עגבניות.
4. לערבב בכלי נפרד את הקמח עם מעט מיץ עגבניות, עד הפיכתו לקרם חלק.
5. להוסיף לקמח את הבשר יחד עם שאר מיץ העגבניות. יש להביא לרתיחה, תוך כדי בחישה, עד שמגיע לעיבוי.
6. להוסיף את כל שאר המצרכים ולהעביר לכלי החרס.
7. לסגור את המכסה ולבשל בין 3-6 שעות.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת פסטה בולונז לבישול בסיר לבישול איטי:
מצרכים לסיר של 2.5 ליטר:
======================
700 גר' בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
3 גבעולי סלרי פרוסים דק
1 שן שום קצוצה
1 כף קמח
400 גר' עגבניות משומרות עם המיץ
3 כפות רסק עגבניות
125 ג' פטריות פרוסות
250 מ"ל ציר מרק בקר
מעט מלח ופלפל טחון טרי
1 כפית עשבי תיבול, לפי הטעם
אופן ההכנה:
===========
1. יש להשחים את הבשר במחבת, ללא שומן.
2. כאשר הבשר מתחיל להפריש שומן יש להוסיף את הבצל, הסלרי והשום.
3. לטגן היטב ולהוסיף רסק עגבניות.
4. לערבב בכלי נפרד את הקמח עם מעט מיץ עגבניות, עד הפיכתו לקרם חלק.
5. להוסיף לקמח את הבשר יחד עם שאר מיץ העגבניות. יש להביא לרתיחה, תוך כדי בחישה, עד שמגיע לעיבוי.
6. להוסיף את כל שאר המצרכים ולהעביר לכלי החרס.
7. לסגור את המכסה ולבשל בין 3-6 שעות.
בתיאבון!
בישול
איך לבשל ארוחה שלמה בחמש דקות?
כך מכינים ארוחה שלמה בחמש דקות:
1. קצצו במהירות 3-4 בצלים וטגנו בסיר גדול עד שהם מצהיבים.
2. על שכבת הבצל הניחו כמה חלקי עוף וטגנו מעט.
3. מעל העוף שפכו חבילת פתיתים ושקית ברוקולי או כרובית (או מעורב) מהמקפיא.
4. על כל אלה פזרו שלל תבלינים כרצונכם (אפשר שום, פפריקה, גריל עוף, כמון, פלפל שחור וכו').
5. כסו את הכל במים, עד לגובה הפתיתים, הדליקו על אש קטנה לשעה-שעתיים והמתינו. אל תערבבו או תגעו!
6. כשנשארים מעט נוזלים בסיר והפתיתים נראים מוכנים, הוציאו וסדרו על מגש באיזורים: ירקות, חלקי העוף, והפתיתים או האורז.
מעדן!
(ע"פ מלי גרין מ-ynet)
כך מכינים ארוחה שלמה בחמש דקות:
1. קצצו במהירות 3-4 בצלים וטגנו בסיר גדול עד שהם מצהיבים.
2. על שכבת הבצל הניחו כמה חלקי עוף וטגנו מעט.
3. מעל העוף שפכו חבילת פתיתים ושקית ברוקולי או כרובית (או מעורב) מהמקפיא.
4. על כל אלה פזרו שלל תבלינים כרצונכם (אפשר שום, פפריקה, גריל עוף, כמון, פלפל שחור וכו').
5. כסו את הכל במים, עד לגובה הפתיתים, הדליקו על אש קטנה לשעה-שעתיים והמתינו. אל תערבבו או תגעו!
6. כשנשארים מעט נוזלים בסיר והפתיתים נראים מוכנים, הוציאו וסדרו על מגש באיזורים: ירקות, חלקי העוף, והפתיתים או האורז.
מעדן!
(ע"פ מלי גרין מ-ynet)
על מה להקפיד בהכנת תבשילי קדירה של בשר ועוף?
בהכנת תבשילי קדירה של עוף ובשר, הקפידו על הדברים הללו:
1. בחרו סיר כבד, רצוי מברזל יצוק, על מנת שהולכת החום תהייה במיטבה.
2. בבישול קדירה על הגז, יש להקפיד שהנוזל יהיה על סף רתיחה ולא רתיחה של ממש על מנת שלא ייחרך והרוטב לא יתאדה.
3. בהכנת קדירה בתנור יש להקפיד על טמפרטורות נכונות בין 150 ל-160 מעלות, כאשר זמן ההכנה של עוף הוא לרוב בין חצי שעה לארבעים דקות ואילו לבשר בקר ייקח בין שלוש לארבע שעות להיות מוכן.
4. את הירקות יש להוסיך לקדירה רק בשעת הבישול האחרונה בכדי שלא יהפכו "סמרטוטיים" ובלתי אכילים ויהיו מוכנים כאשר הבשר מוכן.
5. הירקות המתאימים ביותר לקדירה הם ירקות חורפיים כמו ארטישוק ירושלמי, גזר, בצלים קטנים וכל ירוקת השורש.
6. בשר בקר שמתאים לתבשיל מסוג זה הוא בשר מספר 8. רצוי שיהיה בו מעט שומן שיוסיף טעם לתבשיל. אין צורך להשקיע נתחים יקרים יותר.
7. בקדירת עוף בחרו את השוקיים, זהו החלק המתאים ביותר לסוג זה של תבשיל.
8. אין לערבב בזמן הבישול! ערבבו פעם אחת בתחילת הבישול ולאחר מכן, אם יש צורך, נערו מעט את הסיר.
9. תבשיל קדירה יפה להגיש עם הסיר עצמו. הביאו אותו לשולחן כשהוא מכוסה ופתחו אותו בפני הסועדים, כך שייהנו מהריח שיופץ מהסיר.
בהכנת תבשילי קדירה של עוף ובשר, הקפידו על הדברים הללו:
1. בחרו סיר כבד, רצוי מברזל יצוק, על מנת שהולכת החום תהייה במיטבה.
2. בבישול קדירה על הגז, יש להקפיד שהנוזל יהיה על סף רתיחה ולא רתיחה של ממש על מנת שלא ייחרך והרוטב לא יתאדה.
3. בהכנת קדירה בתנור יש להקפיד על טמפרטורות נכונות בין 150 ל-160 מעלות, כאשר זמן ההכנה של עוף הוא לרוב בין חצי שעה לארבעים דקות ואילו לבשר בקר ייקח בין שלוש לארבע שעות להיות מוכן.
4. את הירקות יש להוסיך לקדירה רק בשעת הבישול האחרונה בכדי שלא יהפכו "סמרטוטיים" ובלתי אכילים ויהיו מוכנים כאשר הבשר מוכן.
5. הירקות המתאימים ביותר לקדירה הם ירקות חורפיים כמו ארטישוק ירושלמי, גזר, בצלים קטנים וכל ירוקת השורש.
6. בשר בקר שמתאים לתבשיל מסוג זה הוא בשר מספר 8. רצוי שיהיה בו מעט שומן שיוסיף טעם לתבשיל. אין צורך להשקיע נתחים יקרים יותר.
7. בקדירת עוף בחרו את השוקיים, זהו החלק המתאים ביותר לסוג זה של תבשיל.
8. אין לערבב בזמן הבישול! ערבבו פעם אחת בתחילת הבישול ולאחר מכן, אם יש צורך, נערו מעט את הסיר.
9. תבשיל קדירה יפה להגיש עם הסיר עצמו. הביאו אותו לשולחן כשהוא מכוסה ופתחו אותו בפני הסועדים, כך שייהנו מהריח שיופץ מהסיר.
איך להכין ג'חנון?
כך מכינים ג'חנון:
המרכיבים:
=========
קילו קמח
אבקת אפייה
6 כפות סוכר
כף מלח
חצי כוס שמן (כערך)
כוס מים רותחים
2 כוסות מים בטמפרטורת החדר
1 חבילה מרגרינה
אופן ההכנה:
==========
לערבב קילו קמח (מנופה)
אבקת אפייה הסוכר והמלח
עליהם לשפוך את כוס המים הרותחים
לחכות 5 דקות ולהוסיף את המים הפושרים
מעל להוסיף השמן
ללוש היטב לכסות ולתת לנוח
כך לחזור על הפעולה 4-5 פעמים
(בעצם אני ממליצה "לפרוש" את העשייה על יום שלם - מידי פעם ללוש...)
לאחר מכן ליצור כדורים (בערך 10-12 )
לפתוח אחד אחד דק, דק, דק, בד"כ פותחים בעזרת הידיים אבל מי שלא מיומן אפשר עם מערוך
למרוח מרגרינה על כל אחד
לקפל הקצוות משני הכיוונים (מעט - בערך 5 ס"מ על כל צד) ואז לגלגל.
לסדר ישר בסיר הג'חנון מעל פרוסת לחם שעליה מונח נייר אפייה, לפני למרוח מעט מרגרינה בסיר
לאפות כל הלילה בתנור או בפלטה
אני מעדיפה לאפות בתנור לפני הפלטה.
כך מכינים ג'חנון:
המרכיבים:
=========
קילו קמח
אבקת אפייה
6 כפות סוכר
כף מלח
חצי כוס שמן (כערך)
כוס מים רותחים
2 כוסות מים בטמפרטורת החדר
1 חבילה מרגרינה
אופן ההכנה:
==========
לערבב קילו קמח (מנופה)
אבקת אפייה הסוכר והמלח
עליהם לשפוך את כוס המים הרותחים
לחכות 5 דקות ולהוסיף את המים הפושרים
מעל להוסיף השמן
ללוש היטב לכסות ולתת לנוח
כך לחזור על הפעולה 4-5 פעמים
(בעצם אני ממליצה "לפרוש" את העשייה על יום שלם - מידי פעם ללוש...)
לאחר מכן ליצור כדורים (בערך 10-12 )
לפתוח אחד אחד דק, דק, דק, בד"כ פותחים בעזרת הידיים אבל מי שלא מיומן אפשר עם מערוך
למרוח מרגרינה על כל אחד
לקפל הקצוות משני הכיוונים (מעט - בערך 5 ס"מ על כל צד) ואז לגלגל.
לסדר ישר בסיר הג'חנון מעל פרוסת לחם שעליה מונח נייר אפייה, לפני למרוח מעט מרגרינה בסיר
לאפות כל הלילה בתנור או בפלטה
אני מעדיפה לאפות בתנור לפני הפלטה.
איך להכין מרק עדשים ירוקות, תפוחי אדמה, בטטה ודלעת?
הנה מתכון למרק ירקות עם בטטה, תפוחי אדמה ודלעת:
מצרכים לשש מנות או קצת יותר:
========================
בצל גדול קצוץ
3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות בינוניות
2 בטטות בינוניות חתוכות לפרוסות עבות חצויות (חצי ירח)
200 גרם דלעת חתוכה לקוביות (ניתן להחליף את הדלעת בבטטה נוספת)
צרור פטרוזיליה קצוצה
2 כוסות עדשים ירוקות שטופות ומסוננות
מיץ מחצי לימון קטן
שמן חמניות
עד ליטר וחצי מים רותחים
תבלינים: 2 כפיות קארי צהוב, 1 כפית שטוחה כורכום, 3-4 כפיות שטוחות מלח, כפית שטוחה פלפל שחור, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, כפית שטוחה פפריקה חריפה, קמצוץ תבלין לפיצה או תבלין לצ'יפס (לא חובה), רבע כפית חוואייג' למרק (לא חובה).
אופן ההכנה:
==========
1. בסיר גדול על להבה בינונית מחממים 4 כפות שמן.
2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומכסים את הסיר למשך שתי דקות עד לאידוי.
3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים במשך דקה. נדרשת זהירות לא לשרוף את התבלינים.
4. מוסיפים את הירקות החתוכים ואת הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים ומכסים את הסיר עד לריכוך ואידוי חלקי של הירקות (כ 3-4 דקות).
5. מוסיפים את העדשים הירוקות ואת מיץ הלימון ומערבבים, מכסים את הסיר ל-3 דקות נוספות.
6. מערבבים ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הירקות והעדשים.
7. מביאים לרתיחה 15 דקות ואז מעבירים לגז קטן לעוד 20 דקות.
בתיאבון!
הנה מתכון למרק ירקות עם בטטה, תפוחי אדמה ודלעת:
מצרכים לשש מנות או קצת יותר:
========================
בצל גדול קצוץ
3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות בינוניות
2 בטטות בינוניות חתוכות לפרוסות עבות חצויות (חצי ירח)
200 גרם דלעת חתוכה לקוביות (ניתן להחליף את הדלעת בבטטה נוספת)
צרור פטרוזיליה קצוצה
2 כוסות עדשים ירוקות שטופות ומסוננות
מיץ מחצי לימון קטן
שמן חמניות
עד ליטר וחצי מים רותחים
תבלינים: 2 כפיות קארי צהוב, 1 כפית שטוחה כורכום, 3-4 כפיות שטוחות מלח, כפית שטוחה פלפל שחור, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, כפית שטוחה פפריקה חריפה, קמצוץ תבלין לפיצה או תבלין לצ'יפס (לא חובה), רבע כפית חוואייג' למרק (לא חובה).
אופן ההכנה:
==========
1. בסיר גדול על להבה בינונית מחממים 4 כפות שמן.
2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומכסים את הסיר למשך שתי דקות עד לאידוי.
3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים במשך דקה. נדרשת זהירות לא לשרוף את התבלינים.
4. מוסיפים את הירקות החתוכים ואת הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים ומכסים את הסיר עד לריכוך ואידוי חלקי של הירקות (כ 3-4 דקות).
5. מוסיפים את העדשים הירוקות ואת מיץ הלימון ומערבבים, מכסים את הסיר ל-3 דקות נוספות.
6. מערבבים ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הירקות והעדשים.
7. מביאים לרתיחה 15 דקות ואז מעבירים לגז קטן לעוד 20 דקות.
בתיאבון!
איך להכין דג פורל בירקות בנוסח בלקני?
הנה מתכון לדג פורל בירקות בנוסח בלקני המתאים מאד גם לימי חג הפסח:
מצרכים:
=======
6 דגי פורל לבן או ורוד
6-8 כפות מיץ לימון
6 גזרים בגודל בינוני
6 תפוחי אדמה בינוניים
3 ראשי סלרי בינוניים
6 כפות שמן
כוס מיץ לימון
4.5 - 6 כוסות מים
מעט עלי סלרי קטנים (שלא נקצצו)
מלח
פלפל לבן
אופן ההכנה:
===========
1. לרחוץ היטב את הדגים.
2. לטפטף לימון על הדגים ובתוכם ולהמתין 10 דקות.
3. לתבל מבפנים ומבחוץ במלח ופלפל לבן.
4. לרחוץ היטב ולקלוף את הירקות, לפרוס אותם בעובי של 3/4 ס"מ.
5. לצקת את השמן לסיר שטוח ולהוסיף את פרוסות הסלרי והגזר, לכסות במים ולבשל עד שהירקות מתרככים.
6. להוסיף את פרוסות תפוחי האדמה ועליהם להניח את הדגים.
7. לתקן תיבול עם מלח, פלפל וסוכר.
8. לבשל על להבה נמוכה כ-15 דקות ולקראת גמר הבישול להוסיף את עלי הסלרי ומיץ הלימון.
בתיאבון!
הנה מתכון לדג פורל בירקות בנוסח בלקני המתאים מאד גם לימי חג הפסח:
מצרכים:
=======
6 דגי פורל לבן או ורוד
6-8 כפות מיץ לימון
6 גזרים בגודל בינוני
6 תפוחי אדמה בינוניים
3 ראשי סלרי בינוניים
6 כפות שמן
כוס מיץ לימון
4.5 - 6 כוסות מים
מעט עלי סלרי קטנים (שלא נקצצו)
מלח
פלפל לבן
אופן ההכנה:
===========
1. לרחוץ היטב את הדגים.
2. לטפטף לימון על הדגים ובתוכם ולהמתין 10 דקות.
3. לתבל מבפנים ומבחוץ במלח ופלפל לבן.
4. לרחוץ היטב ולקלוף את הירקות, לפרוס אותם בעובי של 3/4 ס"מ.
5. לצקת את השמן לסיר שטוח ולהוסיף את פרוסות הסלרי והגזר, לכסות במים ולבשל עד שהירקות מתרככים.
6. להוסיף את פרוסות תפוחי האדמה ועליהם להניח את הדגים.
7. לתקן תיבול עם מלח, פלפל וסוכר.
8. לבשל על להבה נמוכה כ-15 דקות ולקראת גמר הבישול להוסיף את עלי הסלרי ומיץ הלימון.
בתיאבון!
איך להכין את החמין של שרה'לה?
הנה המתכון:
שוטפת ומסננת שעועית לבנה או חומה, גריסים וגרגירי חומוס.
מכניסה לסיר.
מסדרת מעל נתח בשר משובח או קציצות בשר או נתחי עוף.
מוסיפה 2-3 עצמות רגל בקר.
גם 2-3 ראשי שום - שיני שום בתפזורת.
בצלצל יבש - לא חובה.
תפוחי אדמה קלופים בפיזור בסיר..אם הם גדולים חוצה לשניים.
ביצים טריות על קליפתן.
קישקע מעל (לפי הוראות היצרן-קפוא..מופשר..מחורר).
מים עד כדי כיסוי.
מביאה לרתיחה..
מתבלת במלח+פלפל+פפריקה+מעט כמון+טיפה כורכום+טיפה אגוז מוסקט מגורר+דבש.
התיבול לפי טעם אישי כמובן וניתן להוסיף או להחסיר ומדי פעם משנים..
מבשלת לזמן קצר על הכיריים ומכניסה לתנור לבישול איטי עד ליום המחרת.
הנה המתכון:
שוטפת ומסננת שעועית לבנה או חומה, גריסים וגרגירי חומוס.
מכניסה לסיר.
מסדרת מעל נתח בשר משובח או קציצות בשר או נתחי עוף.
מוסיפה 2-3 עצמות רגל בקר.
גם 2-3 ראשי שום - שיני שום בתפזורת.
בצלצל יבש - לא חובה.
תפוחי אדמה קלופים בפיזור בסיר..אם הם גדולים חוצה לשניים.
ביצים טריות על קליפתן.
קישקע מעל (לפי הוראות היצרן-קפוא..מופשר..מחורר).
מים עד כדי כיסוי.
מביאה לרתיחה..
מתבלת במלח+פלפל+פפריקה+מעט כמון+טיפה כורכום+טיפה אגוז מוסקט מגורר+דבש.
התיבול לפי טעם אישי כמובן וניתן להוסיף או להחסיר ומדי פעם משנים..
מבשלת לזמן קצר על הכיריים ומכניסה לתנור לבישול איטי עד ליום המחרת.
איך להכין פלפלים ממולאים בסיר לבישול אטי?
הנה מתכון לפלפלים ממולאים בסיר לבישול אטי:
בקרקעית הסיר:
=============
קופסה של 800 גר' עגבניות מרוסקות ומים בנפח הקופסה
ראש שום מחולק לשיניים
2 בצלים גדולים פרוסים
כף פפריקה מרוקאית
כף כמון
מלח
חצי צרור כוסברה חתוכה
מלח לפי הטעם
המשך ההכנות:
============
בחירת 8 פלפלים קטנים ונוחים לעבודה. ללא הבדל דת גזע וצבע. קטימת הראש ופינוי הבלגן הפנימי הלבנבן.
מילוי הממולאים:
===============
250 גרם בשר בקר טחון
חצי כוס אורז
כף כמון
כף פפריקה מרוקאית
כף בהרט לקציצות
חצי חופן כוסברה קצוצה
4-5 שיני שום טחונות
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
==========
ממלאים את הפלפלים במילוי, לא צפוף מדי, ומניחים עם הפתח כלפי מעלה.
מקווים שהפלפלים יתמלאו במים, אם לא פותחים עוד קופסה קטנטנה של עגבניות מרוסקות ומפזרים מעל ואז מים עד גובה המילוי, שהמילוי יירטב קצת.
הכפתורים בסיר:
==============
אם חוזרים מאוד מאוחר, לחמם בגבוה כשעתיים ואז להשאיר בנמוך. אם נעדרים לבערך 6-8 שעות לבשל כל הזמן על אוטומטי.
הנה מתכון לפלפלים ממולאים בסיר לבישול אטי:
בקרקעית הסיר:
=============
קופסה של 800 גר' עגבניות מרוסקות ומים בנפח הקופסה
ראש שום מחולק לשיניים
2 בצלים גדולים פרוסים
כף פפריקה מרוקאית
כף כמון
מלח
חצי צרור כוסברה חתוכה
מלח לפי הטעם
המשך ההכנות:
============
בחירת 8 פלפלים קטנים ונוחים לעבודה. ללא הבדל דת גזע וצבע. קטימת הראש ופינוי הבלגן הפנימי הלבנבן.
מילוי הממולאים:
===============
250 גרם בשר בקר טחון
חצי כוס אורז
כף כמון
כף פפריקה מרוקאית
כף בהרט לקציצות
חצי חופן כוסברה קצוצה
4-5 שיני שום טחונות
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
==========
ממלאים את הפלפלים במילוי, לא צפוף מדי, ומניחים עם הפתח כלפי מעלה.
מקווים שהפלפלים יתמלאו במים, אם לא פותחים עוד קופסה קטנטנה של עגבניות מרוסקות ומפזרים מעל ואז מים עד גובה המילוי, שהמילוי יירטב קצת.
הכפתורים בסיר:
==============
אם חוזרים מאוד מאוחר, לחמם בגבוה כשעתיים ואז להשאיר בנמוך. אם נעדרים לבערך 6-8 שעות לבשל כל הזמן על אוטומטי.
איך להכין מקבובה?
הנה מתכון להכנת מקבובה (סלט עגבניות ופלפלים מבושל):
המצרכים:
========
שמן זית
5 עגבניות בשלות
3-4 פלפלים (רצוי אחד מכל צבע, אך אפשר להשתמש גם רק בפלפלים אדומים)
1-2 שיני שום פרוסות
מלח
פלפל
מעט פפריקה מתוקה (לא חובה)
אפשרות: פלפל ירוק חריף
אופן ההכנה:
===========
1. לחמם את השמן במחבת ולטגן בו קלות את השום
2. להוסיף את הפלפלים, לערבב דקה או שתיים ולהוסיף את העגבניות
3. לתבל, להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה, להוסיף שמן בנדיבות, לכסות ולבשל בערך חצי שעה או עד לצמצום הנוזלים
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת מקבובה (סלט עגבניות ופלפלים מבושל):
המצרכים:
========
שמן זית
5 עגבניות בשלות
3-4 פלפלים (רצוי אחד מכל צבע, אך אפשר להשתמש גם רק בפלפלים אדומים)
1-2 שיני שום פרוסות
מלח
פלפל
מעט פפריקה מתוקה (לא חובה)
אפשרות: פלפל ירוק חריף
אופן ההכנה:
===========
1. לחמם את השמן במחבת ולטגן בו קלות את השום
2. להוסיף את הפלפלים, לערבב דקה או שתיים ולהוסיף את העגבניות
3. לתבל, להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה, להוסיף שמן בנדיבות, לכסות ולבשל בערך חצי שעה או עד לצמצום הנוזלים
בתיאבון!
איך להכין צלי עגל בסיר לבישול איטי?
כך מכינים צלי עגל בסיר לבישול איטי:
בערב: מכינים מרינדה של פחית בירה שלמה, עלי דפנה, פלפל שחור ומלא מלא שומים. הבשר שהה מחוץ למקרר כל הלילה.
בבוקר למחרת: מוציאים מהמשרה, שמים על על נייר אלומיניום עם מעט גראם מסלה, קארי ומלח. עוטפים יפה, מכסים שעתיים בחום גבוה.
הנוזלים שלו לא נשפכו לפח חס וחלילה. מהם מכינים בסיר איטי מעין תבשיל חם וטעים שהולך ביחד עם הבשר:
3 גזרים
שורש פטרוזיליה
שורש סלרי
3 תפוחי אדמה
פלפל ירוק
מי המשרה (להלן בירה, עלי דפנה, פלפל שחור, שום חתוך)
המון המון כוסברה חתוכה
כף מרק בשר
כפית מלח
2 עצמות פרה
בשלו לפחות 4-5 שעות בחום אוטומטי.
הבשר הולך יחד עם אורז בזעפרן והתבשיל הזה.
כך מכינים צלי עגל בסיר לבישול איטי:
בערב: מכינים מרינדה של פחית בירה שלמה, עלי דפנה, פלפל שחור ומלא מלא שומים. הבשר שהה מחוץ למקרר כל הלילה.
בבוקר למחרת: מוציאים מהמשרה, שמים על על נייר אלומיניום עם מעט גראם מסלה, קארי ומלח. עוטפים יפה, מכסים שעתיים בחום גבוה.
הנוזלים שלו לא נשפכו לפח חס וחלילה. מהם מכינים בסיר איטי מעין תבשיל חם וטעים שהולך ביחד עם הבשר:
3 גזרים
שורש פטרוזיליה
שורש סלרי
3 תפוחי אדמה
פלפל ירוק
מי המשרה (להלן בירה, עלי דפנה, פלפל שחור, שום חתוך)
המון המון כוסברה חתוכה
כף מרק בשר
כפית מלח
2 עצמות פרה
בשלו לפחות 4-5 שעות בחום אוטומטי.
הבשר הולך יחד עם אורז בזעפרן והתבשיל הזה.
יש מתכון עם קיגל?
המצרכים:
=========
500 גרם שעועית שהושרתה לילה
3 בצלים גדולים
750 גרם בשר בקר
12-10 תפוחי אדמה בינוניים
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה
2 כפות מרק בצל
4 שיני שום
אופן הכנה:
=========
לטגן את הבצלים הקצוצים גס בשמן עד הזהבה.
בינתיים לסדר בקרקעית הסיר תפוחי אדמה, שעועית ובשר.
לשפוך חלק מהבצל המטוגן ולתבל.
להוסיף את יתרת התפוחים, הבשר והשעועית.
שוב לתבל ולשפוך את יתרת הבצל המטוגן.
להשאיר למעלה מקום לקיגל.
לקיגל:
=====
3 תפוחי אדמה בינוניים, 2 בצלים בינוניים, ביצה, 1/4 חבילה מרגרינה, 3 כפיות אבקת מרק עוף, 3 כפות קמח, מלח, פלפל שחור.
הכנת הקיגל:
==========
1. לרסק במעבד מזון את תפוחי האדמה והבצל, לסחוט היטב את הנוזלים,להוסיף את שאר החומרים.
2. לערבב היטב ולהכניס לשקית קוקי ולהניח את השקית מעל החמין.
3. לחורר עם קיסם כמה חורים בשקית.
4. לשפוך מעל הכל מים רתוחים עד מעט מתחת לגובה החמין.
5. לחמם עד רתיחה בחום גבוה ולהעביר לחום נמוך.
המצרכים:
=========
500 גרם שעועית שהושרתה לילה
3 בצלים גדולים
750 גרם בשר בקר
12-10 תפוחי אדמה בינוניים
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה
2 כפות מרק בצל
4 שיני שום
אופן הכנה:
=========
לטגן את הבצלים הקצוצים גס בשמן עד הזהבה.
בינתיים לסדר בקרקעית הסיר תפוחי אדמה, שעועית ובשר.
לשפוך חלק מהבצל המטוגן ולתבל.
להוסיף את יתרת התפוחים, הבשר והשעועית.
שוב לתבל ולשפוך את יתרת הבצל המטוגן.
להשאיר למעלה מקום לקיגל.
לקיגל:
=====
3 תפוחי אדמה בינוניים, 2 בצלים בינוניים, ביצה, 1/4 חבילה מרגרינה, 3 כפיות אבקת מרק עוף, 3 כפות קמח, מלח, פלפל שחור.
הכנת הקיגל:
==========
1. לרסק במעבד מזון את תפוחי האדמה והבצל, לסחוט היטב את הנוזלים,להוסיף את שאר החומרים.
2. לערבב היטב ולהכניס לשקית קוקי ולהניח את השקית מעל החמין.
3. לחורר עם קיסם כמה חורים בשקית.
4. לשפוך מעל הכל מים רתוחים עד מעט מתחת לגובה החמין.
5. לחמם עד רתיחה בחום גבוה ולהעביר לחום נמוך.
איך להפוך את האורז למנה יותר בריאה?
אורז הוא פחמימה עם לא מעט קלוריות, מאחר והוא נחש ב לתוספת כה שכיחה ואהובה, הנה כמה אפשרויות שיהפכו אותו למנה בריאה יותר:
1. בחרו באורז בסמטי, הוא בעל אינדקס גליקמי נמוך יחסית לסוגי האורז האחרים, הוא משביע, מתעכל בקלות ואף מתאים יותר לאלו הנוטים לסוכרת.
2. אל תטגנו את האורז לפני הבישול מאחר וכך יעלה ערכו הקלורי. ניתן להוסיף למי הבישול מעט שמן בכבישה קרהואז חומצות השומן והויטמנים לא ילכו לאיבוד.
3. העשירו את האורז בירקות מסוגים שונים. כמעט כל סוגי הירקות משתלבים היטב מבחינת הטעם ומשפיעים לטובה על הערך התזונתי והקלורי.
4. הוספיו לאורז קטניות (לדוגמה עדשים, אפונה, שעועית ועוד). אלו יעשירו את האורז בחלבון שחסר לו ויהפכו את המנה לבעלת חלבון איכותי.
אורז הוא פחמימה עם לא מעט קלוריות, מאחר והוא נחש ב לתוספת כה שכיחה ואהובה, הנה כמה אפשרויות שיהפכו אותו למנה בריאה יותר:
1. בחרו באורז בסמטי, הוא בעל אינדקס גליקמי נמוך יחסית לסוגי האורז האחרים, הוא משביע, מתעכל בקלות ואף מתאים יותר לאלו הנוטים לסוכרת.
2. אל תטגנו את האורז לפני הבישול מאחר וכך יעלה ערכו הקלורי. ניתן להוסיף למי הבישול מעט שמן בכבישה קרהואז חומצות השומן והויטמנים לא ילכו לאיבוד.
3. העשירו את האורז בירקות מסוגים שונים. כמעט כל סוגי הירקות משתלבים היטב מבחינת הטעם ומשפיעים לטובה על הערך התזונתי והקלורי.
4. הוספיו לאורז קטניות (לדוגמה עדשים, אפונה, שעועית ועוד). אלו יעשירו את האורז בחלבון שחסר לו ויהפכו את המנה לבעלת חלבון איכותי.
איך להכין קדירת בשר במיה ועגבניות?
הנה מתכון להכנת בשר במיה ועגבניות, כפי שמופיע בספרו של בני סיידא "הכל בסיר אחד":
מצרכים ל-6 מנות:
================
1/3 כוס שמן
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1 ק"ג בשר בקר (שריר, צאוור) חתוך לקוביות
3 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות
מלח ופלפל שחור, גרוס
1 ק"ג במיה קטנה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
===========
1. בסיר שטוח מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.
2. מוסיפים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים.
3. מוסיפים את העגבניותו- 11/2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
4. מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה שעה וחצי.
5. מטגנים את הבמיה במעט שמן עד שתזהיב.
6. מוסיפים את הבמיה לבשר ומבשלים עוד כשעה עד שהרוטב סמיך והבשר רך.
7. טועמים ומשפרים תיבול.
8. מגישים על אורז לבן.
- מומלץ להכין את התבשיל עם במיה טריה בעונה, אך גם במיה יבשה או מוקפאת תתאים.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת בשר במיה ועגבניות, כפי שמופיע בספרו של בני סיידא "הכל בסיר אחד":
מצרכים ל-6 מנות:
================
1/3 כוס שמן
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1 ק"ג בשר בקר (שריר, צאוור) חתוך לקוביות
3 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות
מלח ופלפל שחור, גרוס
1 ק"ג במיה קטנה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
===========
1. בסיר שטוח מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.
2. מוסיפים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים.
3. מוסיפים את העגבניותו- 11/2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
4. מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה שעה וחצי.
5. מטגנים את הבמיה במעט שמן עד שתזהיב.
6. מוסיפים את הבמיה לבשר ומבשלים עוד כשעה עד שהרוטב סמיך והבשר רך.
7. טועמים ומשפרים תיבול.
8. מגישים על אורז לבן.
- מומלץ להכין את התבשיל עם במיה טריה בעונה, אך גם במיה יבשה או מוקפאת תתאים.
בתיאבון!
מה לעשות בכדי שקישקע לא יתפוצץ בסיר החמין?
הנה כמה אפשרויות שיוכלו למנוע מהקישקע להתפוצץ בסיר החמין:
1. חשוב לשמור על מקום פנוי בסיר ולא למלא אותו בדחיסות.
2. במידה ואתם משתמשים בקישקע קנוי יש להפשירו ולכסותו במים, לבשלו על סף רתיחה במשך חצי שעה ומדי פעם לנקב בו בקיסם, לאחר מכן לקרר לחלוטין במי הבישול ורק אז להוסיף לסיר.
3. כאשר מוסיפים את הקישקע לסיר חשוב להקפיד שהרתיחה בסיר תהיה מועטה, דבר שימנע מהקישקע קבלת טקסטורה צמיגית. הקישקע צריך להיות מונח בראש הסיר ומכוסה במחציתו במים.
4. ניתן גם לבשל את הקישקע בנפרד בלילה ובבוקר להוסיפו לחמין לחלק העליון של הסיר, ללא מכסה כדי שלא יתפוצץ, להפוך אותו כל כמה זמן, ובהמשך להמשיך בנפרד כחצי שעה בתנור בכדי לקבלת המרקם הנכון.
הנה כמה אפשרויות שיוכלו למנוע מהקישקע להתפוצץ בסיר החמין:
1. חשוב לשמור על מקום פנוי בסיר ולא למלא אותו בדחיסות.
2. במידה ואתם משתמשים בקישקע קנוי יש להפשירו ולכסותו במים, לבשלו על סף רתיחה במשך חצי שעה ומדי פעם לנקב בו בקיסם, לאחר מכן לקרר לחלוטין במי הבישול ורק אז להוסיף לסיר.
3. כאשר מוסיפים את הקישקע לסיר חשוב להקפיד שהרתיחה בסיר תהיה מועטה, דבר שימנע מהקישקע קבלת טקסטורה צמיגית. הקישקע צריך להיות מונח בראש הסיר ומכוסה במחציתו במים.
4. ניתן גם לבשל את הקישקע בנפרד בלילה ובבוקר להוסיפו לחמין לחלק העליון של הסיר, ללא מכסה כדי שלא יתפוצץ, להפוך אותו כל כמה זמן, ובהמשך להמשיך בנפרד כחצי שעה בתנור בכדי לקבלת המרקם הנכון.
מה צריך לעשות כדי שיצא חמין טוב?
הנה 6 עצות שיעזרו לחמין שלכם להיות מצוין, כפי שפורסמו במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בינואר 2019:
1. יש להשרות את הקטניות ליום שלם ולהחליף את המים שלהם מפעם לפעם.
2. יש לבשל את הקטניות לפני שמכניסים אותן לסיר, זאת על מנת שהן לא יתייבשו וגם בכדי לדעת את הכמות שתצא. קטניות מכפילות ומשלשות את נפח החמין.
3. יש להמליח את החמין לפני הבישול. המלחה שלאחר ההכנה מועכת והורסת. על כל ליטר חמין יש להוסיף כפית אחת של מלח.
4. יש להמס את המלח והתבלינים במים ואז לצקת אותם על החמין לפני הבישול.
5. רצוי לא לאפות את החמין בתכנית טורבו, כי יש לה נטייה לייבש.
6. 150 גרם בשר לאדם יספיקו בהחלט, אם כי הדבר מאוד תלוי בסועדים, ניתן להוסיף או להפחית.
הנה 6 עצות שיעזרו לחמין שלכם להיות מצוין, כפי שפורסמו במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בינואר 2019:
1. יש להשרות את הקטניות ליום שלם ולהחליף את המים שלהם מפעם לפעם.
2. יש לבשל את הקטניות לפני שמכניסים אותן לסיר, זאת על מנת שהן לא יתייבשו וגם בכדי לדעת את הכמות שתצא. קטניות מכפילות ומשלשות את נפח החמין.
3. יש להמליח את החמין לפני הבישול. המלחה שלאחר ההכנה מועכת והורסת. על כל ליטר חמין יש להוסיף כפית אחת של מלח.
4. יש להמס את המלח והתבלינים במים ואז לצקת אותם על החמין לפני הבישול.
5. רצוי לא לאפות את החמין בתכנית טורבו, כי יש לה נטייה לייבש.
6. 150 גרם בשר לאדם יספיקו בהחלט, אם כי הדבר מאוד תלוי בסועדים, ניתן להוסיף או להפחית.
איך לבשל אורז מלא בלי ריח וטעם לוואי?
על היתרונות של אכילת אורז מלא במקום אורז רגיל, אין צורך להרחיב את הדיבור, נכון? כולנו יודעים שזה בריא יותר. הבעיה היא, שלרבים מאתנו זה הרבה פחות טעים מהאורז הלבן! משום מה יש באורז המלא איזה מין טעם לוואי, ואפילו קצת ריח לא הכי מזמין. הדרך להיפטר מהריח וטעם הלוואי היא להשרות את האורז במים במשך לילה שלם לפני הבישול. למחרת, שופכים את המים, רוחצים את האורז היטב, מסננים אותו - וממשיכים בבישול לפי המתכון.
מתקבל אורז רך וטעים, ללא שמץ של ריח או טעם לא טובים.
על היתרונות של אכילת אורז מלא במקום אורז רגיל, אין צורך להרחיב את הדיבור, נכון? כולנו יודעים שזה בריא יותר. הבעיה היא, שלרבים מאתנו זה הרבה פחות טעים מהאורז הלבן! משום מה יש באורז המלא איזה מין טעם לוואי, ואפילו קצת ריח לא הכי מזמין. הדרך להיפטר מהריח וטעם הלוואי היא להשרות את האורז במים במשך לילה שלם לפני הבישול. למחרת, שופכים את המים, רוחצים את האורז היטב, מסננים אותו - וממשיכים בבישול לפי המתכון.
מתקבל אורז רך וטעים, ללא שמץ של ריח או טעם לא טובים.
איך להימנע מזריקת אוכל?
כך תקפידו על שימוש נכון וחסכוני באוכל ותמנעו מזריקתו:
1. בדקו אילו מוצרי מזון יש לכם בבית. בדקו במזווה, במקרר ובמקפיא ותכננו את הבישולים, גם לחגים, תוך התייחסות למה שכבר נקנה ונמצא בבית.
2. ערכו רשימות לפני יציאה לקניות לפי מה שאתם מתכננים לבשל. הקפידו למחוק מהרשימה את המוצרים שיש בבית.
3. השתמשו בחכמה בשאריות עבור רטבים, מרקים, ריבות ושאר תבשילים. אל תזרקו בקלות. זכרו שיש מוצרים שניתן לעשות בהם שימוש חוזר או להקפיאם.
4. בשלו כמויות סבירות שיאכלו ולא כמויות לא הגיוניות שסופן בפח.
5. עשו שימוש נכון במוצרים כדי שלא יפוג תקפם. מה שהכנסתם ראשון למקרר או למזווה הוציאו ראשון.
כך תקפידו על שימוש נכון וחסכוני באוכל ותמנעו מזריקתו:
1. בדקו אילו מוצרי מזון יש לכם בבית. בדקו במזווה, במקרר ובמקפיא ותכננו את הבישולים, גם לחגים, תוך התייחסות למה שכבר נקנה ונמצא בבית.
2. ערכו רשימות לפני יציאה לקניות לפי מה שאתם מתכננים לבשל. הקפידו למחוק מהרשימה את המוצרים שיש בבית.
3. השתמשו בחכמה בשאריות עבור רטבים, מרקים, ריבות ושאר תבשילים. אל תזרקו בקלות. זכרו שיש מוצרים שניתן לעשות בהם שימוש חוזר או להקפיאם.
4. בשלו כמויות סבירות שיאכלו ולא כמויות לא הגיוניות שסופן בפח.
5. עשו שימוש נכון במוצרים כדי שלא יפוג תקפם. מה שהכנסתם ראשון למקרר או למזווה הוציאו ראשון.
על מה להקפיד בהכנת צלי בקר?
בהכנת צלי בקר חשוב להקפיד על הדברים הבאים:
1. לפני שמתחילים לבשל את נתח הבשר יש לצלות אותו מכל הכיוונים עד שהוא נהיה שחום קלות ומקורמל.
2. הקפדה על נוזלים איכותיים וטובים בהם יתבשל הצלי כי הם אלה שמעניקים לו את טעמו הסופי (לדוגמה: יין אדום, יין לבן, ציר בקר, בירה ועוד).
3. מקפידים על בישול ארוך של לפחות ארבע שעות.
4. במידה והרוטב יוצא דליל מדי ניתן להסמיך אותו בעזרת עצמות ברך ג'לטיניות אותן מוסיפים בתחילת הבישול או ע"י הוספת מספר תפוחי אדמה אותם מוסיפים בסוף הבישול.
5. ירקות קשים (כמו גזר, סלרי וכו) יש להוסיף בתחילת הבישול וירקות רכים (פטריות, קישואים וכדומה), יש להוסיף כחצי שעה לפני תום הבישול.
6. יש לחתוך את צלי הבשר רק כשהוא קר לגמרי ולחממו שוב כשהוא פרוס בתוך הרוטב בו בושל לפני ההגשה.
בהכנת צלי בקר חשוב להקפיד על הדברים הבאים:
1. לפני שמתחילים לבשל את נתח הבשר יש לצלות אותו מכל הכיוונים עד שהוא נהיה שחום קלות ומקורמל.
2. הקפדה על נוזלים איכותיים וטובים בהם יתבשל הצלי כי הם אלה שמעניקים לו את טעמו הסופי (לדוגמה: יין אדום, יין לבן, ציר בקר, בירה ועוד).
3. מקפידים על בישול ארוך של לפחות ארבע שעות.
4. במידה והרוטב יוצא דליל מדי ניתן להסמיך אותו בעזרת עצמות ברך ג'לטיניות אותן מוסיפים בתחילת הבישול או ע"י הוספת מספר תפוחי אדמה אותם מוסיפים בסוף הבישול.
5. ירקות קשים (כמו גזר, סלרי וכו) יש להוסיף בתחילת הבישול וירקות רכים (פטריות, קישואים וכדומה), יש להוסיף כחצי שעה לפני תום הבישול.
6. יש לחתוך את צלי הבשר רק כשהוא קר לגמרי ולחממו שוב כשהוא פרוס בתוך הרוטב בו בושל לפני ההגשה.