» «
מרק שעועית
איך להכין בבישול איטי מרק שעועית?



כך מכינים מרק שעועית בבישול איטי:

המצרכים:
========
4 כנפיים/ שוקיים של הודו

300 גרם שעועית לבנה

1 בצל גדול

1 כפית פפריקה

3 שיני שום

1 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

1 כפית כמון

4 כפות שמן זית

עלי פטרוזיליה


הוראות הכנה:
============
1. מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים לכמה דקות את הבשר.

2. שופכים לסיר 10 כוסות מים רותחים, מוסיפים את הבשר והבצל ושאר המצרכים מלבד הפטרוזיליה.

3. מבשלים בחום נמוך למשך כ- 5 שעות.

4. בגמר הבישול, קוצצים את הפטרוזיליה, מפזרים מלמעלה ומגישים.
צלי עגל
איך להכין צלי עגל בסיר לבישול איטי?


כך מכינים צלי עגל בסיר לבישול איטי:


בערב: מכינים מרינדה של פחית בירה שלמה, עלי דפנה, פלפל שחור ומלא מלא שומים. הבשר שהה מחוץ למקרר כל הלילה.

בבוקר למחרת: מוציאים מהמשרה, שמים על על נייר אלומיניום עם מעט גראם מסלה, קארי ומלח. עוטפים יפה, מכסים שעתיים בחום גבוה.

הנוזלים שלו לא נשפכו לפח חס וחלילה. מהם מכינים בסיר איטי מעין תבשיל חם וטעים שהולך ביחד עם הבשר:

3 גזרים

שורש פטרוזיליה

שורש סלרי

3 תפוחי אדמה

פלפל ירוק

מי המשרה (להלן בירה, עלי דפנה, פלפל שחור, שום חתוך)

המון המון כוסברה חתוכה

כף מרק בשר

כפית מלח

2 עצמות פרה

בשלו לפחות 4-5 שעות בחום אוטומטי.

הבשר הולך יחד עם אורז בזעפרן והתבשיל הזה.
צלי בקר
על מה להקפיד בהכנת צלי בקר?



בהכנת צלי בקר חשוב להקפיד על הדברים הבאים:

1. לפני שמתחילים לבשל את נתח הבשר יש לצלות אותו מכל הכיוונים עד שהוא נהיה שחום קלות ומקורמל.

2. הקפדה על נוזלים איכותיים וטובים בהם יתבשל הצלי כי הם אלה שמעניקים לו את טעמו הסופי (לדוגמה: יין אדום, יין לבן, ציר בקר, בירה ועוד).

3. מקפידים על בישול ארוך של לפחות ארבע שעות.

4. במידה והרוטב יוצא דליל מדי ניתן להסמיך אותו בעזרת עצמות ברך ג'לטיניות אותן מוסיפים בתחילת הבישול או ע"י הוספת מספר תפוחי אדמה אותם מוסיפים בסוף הבישול.

5. ירקות קשים (כמו גזר, סלרי וכו) יש להוסיף בתחילת הבישול וירקות רכים (פטריות, קישואים וכדומה), יש להוסיף כחצי שעה לפני תום הבישול.

6. יש לחתוך את צלי הבשר רק כשהוא קר לגמרי ולחממו שוב כשהוא פרוס בתוך הרוטב בו בושל לפני ההגשה.
חמין
מה צריך לעשות כדי שיצא חמין טוב?


הנה 6 עצות שיעזרו לחמין שלכם להיות מצוין, כפי שפורסמו במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בינואר 2019:

1. יש להשרות את הקטניות ליום שלם ולהחליף את המים שלהם מפעם לפעם.

2. יש לבשל את הקטניות לפני שמכניסים אותן לסיר, זאת על מנת שהן לא יתייבשו וגם בכדי לדעת את הכמות שתצא. קטניות מכפילות ומשלשות את נפח החמין.

3. יש להמליח את החמין לפני הבישול. המלחה שלאחר ההכנה מועכת והורסת. על כל ליטר חמין יש להוסיף כפית אחת של מלח.

4. יש להמס את המלח והתבלינים במים ואז לצקת אותם על החמין לפני הבישול.

5. רצוי לא לאפות את החמין בתכנית טורבו, כי יש לה נטייה לייבש.

6. 150 גרם בשר לאדם יספיקו בהחלט, אם כי הדבר מאוד תלוי בסועדים, ניתן להוסיף או להפחית.

בישול

מתכונים
אפשר לקבל מתכון לחמין בבישול איטי?


הנה מתכון לחמים בבישול אטי בסיר בנפח 6.5 ליטר:


המרכיבים:
=========
2 בצלים יבשים, פרוסים ומטוגנים

1 כוס גרעיני חיטה שטופים

1 כוס שעועית חומה/לבנה שטופה ומושרית לילה

1 כוס גרעיני חומוס שטופים ומושרים לילה

6 שיני שום פרוסים

1 ק"ג בשר בקר לגולש בגוש אחד או חתוך לקוביות

8 כוסות מים רותחים מעורבבים עם 2 כפיות אבקת מרק

2 קוביות תיבולית צלי

מלח, פלפל

1 כף דבש או סוכר חום

6 תפוחי אדמה חצויים ומחולקים לרבעים

1 תפוח אדמה / בטטה חתוך לקוביות גדולות

1 קישקע ממולא


הוראות הכנה:
============
1. להניח בסיר הקרמיקה בצל מטוגן.

2. מעל הבצל לפזר גרעיני חיטה שטופים, שעועית יבשה שהושרתה, גרעיני חומוס שהושרו, בשר בקר, פרוסות שיני שום.

3. מעל לכל זה לפזר בצל מטוגן, ולהניח את תפוחי האדמה והבטטות.

4. לצקת מעל הכל את המים הרותחים, יחד עם מלח, פלפל, אבקת מרק, תיבולית, סוכר או דבש .

5. להפעיל את הסיר בדרגת חום גבוה ולאחר שהמים בתבשיל יגיעו לסף רתיחה - להנמיך את דרגת החום לחום נמוך, להניח את הקישקע הממולא מעל כל התערובת.

לבשל בחום איטי כ - 12 שעות.
מתכונים
איך להכין רוטב בולונז בבישול איטי?



הנה מתכון להכנת פסטה בולונז לבישול בסיר לבישול איטי:


מצרכים לסיר של 2.5 ליטר:
======================
700 גר' בשר בקר טחון

1 בצל גדול קצוץ דק

3 גבעולי סלרי פרוסים דק

1 שן שום קצוצה

1 כף קמח

400 גר' עגבניות משומרות עם המיץ

3 כפות רסק עגבניות

125 ג' פטריות פרוסות

250 מ"ל ציר מרק בקר

מעט מלח ופלפל טחון טרי

1 כפית עשבי תיבול, לפי הטעם


אופן ההכנה:
===========
1. יש להשחים את הבשר במחבת, ללא שומן.

2. כאשר הבשר מתחיל להפריש שומן יש להוסיף את הבצל, הסלרי והשום.

3. לטגן היטב ולהוסיף רסק עגבניות.

4. לערבב בכלי נפרד את הקמח עם מעט מיץ עגבניות, עד הפיכתו לקרם חלק.

5. להוסיף לקמח את הבשר יחד עם שאר מיץ העגבניות. יש להביא לרתיחה, תוך כדי בחישה, עד שמגיע לעיבוי.

6. להוסיף את כל שאר המצרכים ולהעביר לכלי החרס.

7. לסגור את המכסה ולבשל בין 3-6 שעות.

בתיאבון!
מרק עדשים
איך להכין מרק עדשים בסיר לבישול אטי?



הנה מתכון למרק עדשים לבישול בסיר לבישול אטי בנפח 2.5 ליטרים:

המצרכים:
========
1 בצל קצוץ

2 גבעולי סלרי פרוסים דק

3 גזר מגורר

1 קופסא (00 4 ג') עגבניות מרוסקות

200 ג' עדשים כתומים

1100 ציר מרק עוף

1 כפית בזיליקום

1 עלה דפנה

קורט מוסקט

קורט מלח ופלפל

1 כף פטרוזילה קצוצה

אופן ההכנה:
===========
1. לטגן במחבת את הגזר, הסלרי והבצל עד לריכוך.

2. להוסיף את כל שאר המצרכים מלבד הפטרוזילה ולהביא לרתיחה.

3. לאחר שתי דקות של אידוי יש להעביר את כל התכולה לסיר החרס ולכסותו.

4. יש לבשל בין 4-6 שעות.

5. לפני ההגשה יש לפזר על המרק מעט פטרוזיליה.

הערה: לקבלת מרק בעל סמיכות ומרקם חלק יותר ניתן לקררו, לטחון אותו ולחמם בשנית.

בתיאבון!
פויקה
על מה להקפיד בקניית פויקה?



אלו 6 הדברים עליהם יש להקפיד בקניית פויקה:

1. בדיקת סדקים דפנות - מאחר והפויקה עשוי מיציקה רבים הסיכויים שיהיו בו פגמים. חשוב לבדוק היטב שאין בו סדקים ושדפנותיו בעלות עובי אחיד.

2. חושב לבדוק שהמכסה תואם באופן מוחלט לסיר, כך שבזמן הבישול האדים לא יצאו ממנו.

3. חוזק הידית - חשוב לוודא שהידית חזקה ומסוגלת להחזיק מעמד גם בזמן הרמת סיר מלא בתבשיל.

4. גובה רגלי הפויקה - ככל שרגלי הפויקה יותר גבוהות כך קל להעמידו בין הגחלים ובנוסף הן תורמות לכך שתהיה זרימת אוויר בין הפויקה לגחלים, מה שמאפשר שליטה על רמת החום המגיעה לסיר.

5. עובי רגלי הפויקה - עדיף לבחור פויקה עם רגלים עבות, שכן הן יותר עמידות והסיכוי שהן יפגעו במשטחים שונים קטן יותר.

6. פסים חיצונים - לפסים החיצונים המופיעים על הפויקה אין השפעה על התבשיל המתבשל בו, הם נועדו לקישוט בלבד.


מרק עדשים
אפשר לקבל מתכון למרק עדשים חומים בבישול איטי?


הנה מתכון למרק עדשים חומים בבישול איטי:


המצרכים:
=========
300 ג' עדשים חומים ירוקים

2 בצלים גדולים

4 שיני שום

2 תפוחי אדמה גדולים

2 גזרים

מספר עלי סלרי

1 כפית כורכום

1 כפית פלפל שחור

4 כפות שמן

2 כפות אבקת מרק עוף


אופן ההכנה:
==========
1. בוררים את העדשים, שוטפים היטב ומכניסים לסיר.

2. מוסיפים 10 כוסות מים רותחים.

3. חותכים את הבצלים, שיני השום, הגזרים ועלי הסלרי ומוסיפים לתוך הסיר עם הכורכום, הפלפל והשמן.

4. מבשלים למשך 4 שעות ומוסיפים את אבקת המרק.

לאחר כחצי שעה אפשר להגיש.

בתאבון!
על מה להקפיד בבישול איטי?


1. כל דבר שתשימו בסיר זה ותלחצו על כפתור כלשהו יצא רך ונימוח כזה כמו חמין. לא למלא את הסיר במים לשים מים בגובה מינימלי למאכלים יבשים ומים בגובה מקסימלי למרקים.

2. אני משתמשת בסיר לבישול איטי כל יום, בעיקר כמובן להכנת מרקים אבל גם למאכלים נטולי מים. זה מתחיל מזה שאני קמה ב-6 בבוקר, מכינה מרק עוף סתמי, מעוף וירקות והולכת לעבודה, ובשעה 14:00 הילדים לוגמים מרק חם ומהביל היישר מהסיר. אני מכינה בו מרקים כמו בסיר רגיל, רק לוקח להם 6 שעות.

3. יש ימים שאני מכינה פלפלים ממולאים באורז ובשר וברוטב עגבניות ובצהריים זה מוכן לאכילה ולא נשרף ולא כלום. מניחה את הפלפלים צפוף ואז מרטיבה עם הרוטב עד מעל לפלפלים כדי שהנוזלים יכנסו לאורז וינפחו אותו. במהלך הבישול (כ 4-5 שעות) המים מנפחים את האורז ומפלס הנוזלים יורד.

4. יש לעיתים שהגולש של זיו מתחיל בסיר על כיריים ועובר אחר כבוד לסיר לבישול איטי לעיבוי הרוטב הנהדר שלו.

5. לפעמים אני מכינה קציצות ברוטב. זה אחלה כמסמיך רטבים כי אפשר להשאיר אותו וללכת לאיזה 4-5-6 שעות ושום דבר לא נשרף בו.

6. הג'חנון מבלה שם בלילה עטוף בנייר אלומיניום ומעט מים ללחות מסביבו, בלי שהמים יגעו בבצק. לשים חמישיית ג'חנונים על נייר אלומיניום ולעטוף אותם כך שהקיפולים של האלומיניום ייגמרו למעלה, למלא במים עד גובה הקיפולים וללכת לישון. בבוקר הסיר יבש והג'חנונים חומים ומוכנים לאכילה

7. החמין יכול לשבת שם באין מפריע לילה ואפילו שישבת שלם. אני מכינה חמין בבוקר יום שישי ובערב כבר ניתן לאכול ממנו, ונשאר גם לשבת (אם לא מפנים את הסיר לטובת ג'חנונים),

8. כמו בסיר רגיל, ועוד כל מני מאכלים משולבים עם חיטה ובשר כמו תבשילי קדרה, ועוף עם כל מיני דברים, וכדי שלא יהיה רטוב מדיי שמים נוזלים בכמות של 3 כוסות בלבד ל-6 חתיכות עוף וכמה תפוחי אדמה.

9. כששמים דגנים יש לשים נוזלים בכמות פי 2 מנפח הדגן פלוס עוד כוס או משהו לרטיבות התבשיל.
איך להכין את החמין של שרה'לה?



הנה המתכון:

שוטפת ומסננת שעועית לבנה או חומה, גריסים וגרגירי חומוס.

מכניסה לסיר.

מסדרת מעל נתח בשר משובח או קציצות בשר או נתחי עוף.

מוסיפה 2-3 עצמות רגל בקר.

גם 2-3 ראשי שום - שיני שום בתפזורת.

בצלצל יבש - לא חובה.

תפוחי אדמה קלופים בפיזור בסיר..אם הם גדולים חוצה לשניים.

ביצים טריות על קליפתן.

קישקע מעל (לפי הוראות היצרן-קפוא..מופשר..מחורר).

מים עד כדי כיסוי.

מביאה לרתיחה..

מתבלת במלח+פלפל+פפריקה+מעט כמון+טיפה כורכום+טיפה אגוז מוסקט מגורר+דבש.

התיבול לפי טעם אישי כמובן וניתן להוסיף או להחסיר ומדי פעם משנים..

מבשלת לזמן קצר על הכיריים ומכניסה לתנור לבישול איטי עד ליום המחרת.
איך לבשל ארוחה שלמה בחמש דקות?


כך מכינים ארוחה שלמה בחמש דקות:

1. קצצו במהירות 3-4 בצלים וטגנו בסיר גדול עד שהם מצהיבים.

2. על שכבת הבצל הניחו כמה חלקי עוף וטגנו מעט.

3. מעל העוף שפכו חבילת פתיתים ושקית ברוקולי או כרובית (או מעורב) מהמקפיא.

4. על כל אלה פזרו שלל תבלינים כרצונכם (אפשר שום, פפריקה, גריל עוף, כמון, פלפל שחור וכו').

5. כסו את הכל במים, עד לגובה הפתיתים, הדליקו על אש קטנה לשעה-שעתיים והמתינו. אל תערבבו או תגעו!

6. כשנשארים מעט נוזלים בסיר והפתיתים נראים מוכנים, הוציאו וסדרו על מגש באיזורים: ירקות, חלקי העוף, והפתיתים או האורז.

מעדן!

(ע"פ מלי גרין מ-ynet)
מה אפשר לעשות עם אורז מבושל שנשאר במקרר?


נירה רוסו, במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות מפברואר 2009, מציעה להכין מאורז שנשאר במקרר אורז מטוגן עם ירקות. הנה המתכון:

המצרכים:
========
4 כפות שמן קנולה

1 בצל אדום קצוץ

1 כף שורש ג'ינג'ר קצוץ

2 פלפלים, לא חשוב באיזה צבע, מנוקים וחתוכים לקוביות קטנות

1 סלסלת פטריות טריות חתוכות לרבעים

1 סלסלת נבטים סיניים

5 בצלים ירוקים קצוצים

1 כוס אפונה קפואה

3 כפות רוטב סויה

מלח, פלפל שחור גרוס

כ-3 כוסות אורז מבושל

אופן ההכנה:
==========
1. שמים שתי כפות שמן במחבת רחבה או ווק וכשהוא חם מכניסים פנימה את הבצל והג'ינג'ר לטיגון תוך ערבוב של דקתיים. מוסיפים את הפלפלים והפטריות ומטגנים תוך ערבוב ועוד דקתיים, ממליחים ומפלפלים מעט. מוציאים מהווק.

2. מוסיפים לווק את שתי כפות השמן הנותרות וכשהוא חם, מכניסים אליו את האורז הקר (כ-3 כוסות) ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות.

3. מחזירים את הירקות המטוגנים לווק, מערבבים דקה, מוסיפים את האפונה, הנבטים, רוטב הסויה, מלח (מעט, בגלל הסויה) ופלפל. מערבבים יחד עוד שתי דקות.
איך להכין מקבובה?


הנה מתכון להכנת מקבובה (סלט עגבניות ופלפלים מבושל):

המצרכים:
========
שמן זית

5 עגבניות בשלות

3-4 פלפלים (רצוי אחד מכל צבע, אך אפשר להשתמש גם רק בפלפלים אדומים)

1-2 שיני שום פרוסות

מלח

פלפל

מעט פפריקה מתוקה (לא חובה)

אפשרות: פלפל ירוק חריף


אופן ההכנה:
===========
1. לחמם את השמן במחבת ולטגן בו קלות את השום

2. להוסיף את הפלפלים, לערבב דקה או שתיים ולהוסיף את העגבניות

3. לתבל, להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה, להוסיף שמן בנדיבות, לכסות ולבשל בערך חצי שעה או עד לצמצום הנוזלים

בתיאבון!
איך מכינים ארטישוק?



כך מכינים ארטישוק:

1. מכניסים את הארטישוק לסיר מים גדול (עד שכל הארטישוק מכוסה - או רובו).

2. חותכים לימון לפרוסות (עם הקליפה) ושמים אותן בתוך הסיר.

3. מבשלים כך עד לרתיחה, וממשיכים עוד 45 דקות לפחות.

4. מוצאים את הארטישוק מהמים, מקלפים אותו וטובלים ברוטב (אלף האיים, או מיונז, חרדל ולימון מעורבבים לרוטב ביתי משובח), עד שמגיעים ללב....(כמובן להוריד את כל השיער).


הגולשת רמה מציעה:
================
רוטב נוסף ישן וטוב... שליש כוס חומץ + שליש כוס שמן + מלח + פלפל שחור. טובלים ומתענגים.
איך להכין גולאש בסיר לבישול איטי?



הנה מתכון לגולש בבישול איטי:

המצרכים:
========
1 ק"ג בשר לגולש (כתף, שייטל, או שפנדרה) חתוך לקוביות

2 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים גס

5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

2 שיני שום כתושות

2 גזרים חתוכים לחצאי טבעות

שמן זית לטיגון

1/2 כוס יין אדום יבש

4 עלי דפנה

1 כפית פלפל אנגלי

1/2 קופסה עגבניות משומרות, מרוסקות

1 כף רסק עגבניות

2 כפות גדושות פפריקה

1 כפית פפריקה חריפה

מלח ופלפל שחור

1 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות - לא חובה


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים שמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא משקיף. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-10 דקות, עד שהוא "סגור" מכל הצדדים.

2. מוסיפים את תפוחי האדמה והשום מטגנים במשך 3-4 דקות. מוסיפים את הגזרים ומטגנים 2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. מוסיפים מעט שמן, את כל התבלינים ומערבבים היטב עוד 2-3 דקות.

3. מוסיפים את העגבניות, הרסק, היין ועוד 1/2 כוס מים. מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לכיסוי הבשר. מביאים לרתיחה.

4. כשהגולש רותח, מנמיכים את הלהבה וממשכים לבשל 2-3 שעות, עד לצמצום יפה של הנוזלים. גובה הרוטב בסוף צריך להגיע עד 2/3 מגובה הבשר. לא לאכול עם לחם טרי. זה יותר מדי טוב.
איך להכין פסטה בולונז?



הנה מתכון להכנת פסטה בולונז:

המצרכים:
========
1/2 ק"ג בשר טחון

1 כף סויה

2 כפות גדושות רסק עגבניות

2 כוסות מיץ עגבניות

1/2 כפית אורגנו

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור

1 חבילת ספגטי מבושלת בדרגת אל דנטה


אופן ההכנה:
============
1. לטגן בסיר בינוני את הבשר עד שהוא מתפורר.

2. להוסיף את הסויה ורסק העגבניות ולבשל דקה אחת.

3. להוסיף את כל שאר החומרים , לכסות ולהביא לרתיחה.

4. להנמיך את הלהבה ולבשל שעה.

5. להגיש עם הספגטי המבושל.

- למי שאינו שומר כשרות מומלץ להוסיף גם גבינת פרמזן.

בתיאבון!


איך להכין קדירת בשר במיה ועגבניות?



הנה מתכון להכנת בשר במיה ועגבניות, כפי שמופיע בספרו של בני סיידא "הכל בסיר אחד":

מצרכים ל-6 מנות:
================
1/3 כוס שמן

2 בצלים גדולים קצוצים דק

1 ק"ג בשר בקר (שריר, צאוור) חתוך לקוביות

3 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות

מלח ופלפל שחור, גרוס

1 ק"ג במיה קטנה

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
===========
1. בסיר שטוח מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.

2. מוסיפים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים.

3. מוסיפים את העגבניותו- 11/2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.

4. מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה שעה וחצי.

5. מטגנים את הבמיה במעט שמן עד שתזהיב.

6. מוסיפים את הבמיה לבשר ומבשלים עוד כשעה עד שהרוטב סמיך והבשר רך.

7. טועמים ומשפרים תיבול.

8. מגישים על אורז לבן.


- מומלץ להכין את התבשיל עם במיה טריה בעונה, אך גם במיה יבשה או מוקפאת תתאים.

בתיאבון!
איך לבשל אורז מלא בלי ריח וטעם לוואי?



על היתרונות של אכילת אורז מלא במקום אורז רגיל, אין צורך להרחיב את הדיבור, נכון? כולנו יודעים שזה בריא יותר. הבעיה היא, שלרבים מאתנו זה הרבה פחות טעים מהאורז הלבן! משום מה יש באורז המלא איזה מין טעם לוואי, ואפילו קצת ריח לא הכי מזמין. הדרך להיפטר מהריח וטעם הלוואי היא להשרות את האורז במים במשך לילה שלם לפני הבישול. למחרת, שופכים את המים, רוחצים את האורז היטב, מסננים אותו - וממשיכים בבישול לפי המתכון.
מתקבל אורז רך וטעים, ללא שמץ של ריח או טעם לא טובים.
איך לשמור על שיש מאבן קיסר?
איך שומרים על שיש אבן קיסר?
האם יש נזק בהעמדה של כלי בישול על משטח אבן קיסר?
האם מותר לחתוך בשר, ירקות וכדומה, על אבן קיסר?


אבן קיסר היא משטח עדין וטבעי. הקפידו לנהוג בו כך:

לא להניח כלים לוהטים - אל תניחו כלי בישול לוהטים ורותחים על משטח אבן קיסר למשך זמן רב, מבלי להציב תחתית שתמנע העברת חום אל האבן. האבן עצמה עמידה באופן טוב מחומרים אחרים, אך היא עדיין עמידה מוגבל ביותר ולמשך זמן קצר, לטמפרטורות בינוניות וגבוהות. אל תסכנו אותה.

לא לחתוך עליו - חיתוך בסכין על גבי האבן ישירות ישרוט אותה ויכער באופן בלתי הפיך.

חומרי ניקוי עדינים בלבד - אסורים מסירי צבע, חומרים לניקוי תנורים, חומרי ניקוי שמכילים מתילן - כלוריד, טריכלורואתאן, pH מעל 7 או אלקליין. לחומרים מותרים לניקוי - ראו טיפ מצורף.
מהן כיריים קראמיות?


כיריים קראמיות הן כיריים המופעלות ע"י חשמל ולא ע"י גז. על מנת לחבר בבית כיריים קראמיות יש צורך בחיבור תשתית חשמל תלת פאזי. כיריים מסוג זה מתחממות מהר מאוד ולכן גם מחממות את הסירים הרבה יותר מהר מכיריים המופעלות ע"י גז, כאשר רק חלקו התחתון מתחמם ומאפשר עבודה נוחה יותר למי שמבשל. יש לכיריים אלו כמה עוצמות חום שונות (בין 1-1.2 קילוואט עד 2.4 קילוואט) וניתן להשתמש בהן לפי הצורך. כיריים קראמיות הן אסתטיות למראה וקלות לניקוי, אך יש לקחת בחשבון שצריכת החשמל עולה עקב השימוש בהן ואין מענה לבישול בזמן של הפסקת חשמל.
איך להכין רוטב מהיר לאוכל בסגנון סיני או תאילנדי?
איך להכין ג'חנון?
איך להכין מנסף ערבי?
מה לעשות בכדי שקישקע לא יתפוצץ בסיר החמין?
איך להכין פלפלים ממולאים בסיר לבישול אטי?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.