» «
אורז מלא
איך לבשל אורז מלא בלי ריח וטעם לוואי?



על היתרונות של אכילת אורז מלא במקום אורז רגיל, אין צורך להרחיב את הדיבור, נכון? כולנו יודעים שזה בריא יותר. הבעיה היא, שלרבים מאתנו זה הרבה פחות טעים מהאורז הלבן! משום מה יש באורז המלא איזה מין טעם לוואי, ואפילו קצת ריח לא הכי מזמין. הדרך להיפטר מהריח וטעם הלוואי היא להשרות את האורז במים במשך לילה שלם לפני הבישול. למחרת, שופכים את המים, רוחצים את האורז היטב, מסננים אותו - וממשיכים בבישול לפי המתכון.
מתקבל אורז רך וטעים, ללא שמץ של ריח או טעם לא טובים.
חמין
איך להכין את החמין של שרה'לה?



הנה המתכון:

שוטפת ומסננת שעועית לבנה או חומה, גריסים וגרגירי חומוס.

מכניסה לסיר.

מסדרת מעל נתח בשר משובח או קציצות בשר או נתחי עוף.

מוסיפה 2-3 עצמות רגל בקר.

גם 2-3 ראשי שום - שיני שום בתפזורת.

בצלצל יבש - לא חובה.

תפוחי אדמה קלופים בפיזור בסיר..אם הם גדולים חוצה לשניים.

ביצים טריות על קליפתן.

קישקע מעל (לפי הוראות היצרן-קפוא..מופשר..מחורר).

מים עד כדי כיסוי.

מביאה לרתיחה..

מתבלת במלח+פלפל+פפריקה+מעט כמון+טיפה כורכום+טיפה אגוז מוסקט מגורר+דבש.

התיבול לפי טעם אישי כמובן וניתן להוסיף או להחסיר ומדי פעם משנים..

מבשלת לזמן קצר על הכיריים ומכניסה לתנור לבישול איטי עד ליום המחרת.
צלי בקר
על מה להקפיד בהכנת צלי בקר?



בהכנת צלי בקר חשוב להקפיד על הדברים הבאים:

1. לפני שמתחילים לבשל את נתח הבשר יש לצלות אותו מכל הכיוונים עד שהוא נהיה שחום קלות ומקורמל.

2. הקפדה על נוזלים איכותיים וטובים בהם יתבשל הצלי כי הם אלה שמעניקים לו את טעמו הסופי (לדוגמה: יין אדום, יין לבן, ציר בקר, בירה ועוד).

3. מקפידים על בישול ארוך של לפחות ארבע שעות.

4. במידה והרוטב יוצא דליל מדי ניתן להסמיך אותו בעזרת עצמות ברך ג'לטיניות אותן מוסיפים בתחילת הבישול או ע"י הוספת מספר תפוחי אדמה אותם מוסיפים בסוף הבישול.

5. ירקות קשים (כמו גזר, סלרי וכו) יש להוסיף בתחילת הבישול וירקות רכים (פטריות, קישואים וכדומה), יש להוסיף כחצי שעה לפני תום הבישול.

6. יש לחתוך את צלי הבשר רק כשהוא קר לגמרי ולחממו שוב כשהוא פרוס בתוך הרוטב בו בושל לפני ההגשה.
גולאש
איך להכין גולאש בסיר לבישול איטי?



הנה מתכון לגולש בבישול איטי:

המצרכים:
========
1 ק"ג בשר לגולש (כתף, שייטל, או שפנדרה) חתוך לקוביות

2 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים גס

5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

2 שיני שום כתושות

2 גזרים חתוכים לחצאי טבעות

שמן זית לטיגון

1/2 כוס יין אדום יבש

4 עלי דפנה

1 כפית פלפל אנגלי

1/2 קופסה עגבניות משומרות, מרוסקות

1 כף רסק עגבניות

2 כפות גדושות פפריקה

1 כפית פפריקה חריפה

מלח ופלפל שחור

1 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות - לא חובה


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים שמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא משקיף. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-10 דקות, עד שהוא "סגור" מכל הצדדים.

2. מוסיפים את תפוחי האדמה והשום מטגנים במשך 3-4 דקות. מוסיפים את הגזרים ומטגנים 2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. מוסיפים מעט שמן, את כל התבלינים ומערבבים היטב עוד 2-3 דקות.

3. מוסיפים את העגבניות, הרסק, היין ועוד 1/2 כוס מים. מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לכיסוי הבשר. מביאים לרתיחה.

4. כשהגולש רותח, מנמיכים את הלהבה וממשכים לבשל 2-3 שעות, עד לצמצום יפה של הנוזלים. גובה הרוטב בסוף צריך להגיע עד 2/3 מגובה הבשר. לא לאכול עם לחם טרי. זה יותר מדי טוב.

בישול

מנסף
איך להכין מנסף ערבי?



להכנת מנסף ערבי עשו כך:

החומרים הדרושים:
================
2 ליטר יוגורט מיוצב, מעורבב עם 3 כפות טחינה גולמית

10 כפות חמאה ללא מלח מזוקקת (או סמנה, למי שמכיר)

2 ק"ג בשר כתף או צוואר כבש עם העצם, נטול שומנים ככל האפשר, חתוך לחתיכות גדולות, עוף או עגל.

2 כפות בהראט

3 כוסות אורז ארוך שטוף היטב

3-4 כוסות מים רותחים

1 כף מלח

1/2 כוס שקדים מולבנים

1/2 כוס צנוברים טריים


הכנת היוגורט המיוצב (2 ליטר):
========================
מרכיבים:
=======
2 ליטר יוגורט במיכל הגבוה (כלומר היוגורט החמוץ והבסיסי. בשום אופן לא להשתמש בגביעים הקטנים)

2 חלבונים טרופים מביצים גדולות

2 כפות עמילן תירס

2 כפות מלח


הוראות ההכנה:
=============
1. לערבב בסיר את היוגורט למרקם חלק ולהוסיף את יתר המרכיבים.

2. לחמם על אש גבוהה תוך עירבוב עם כף עץ בכיוון אחד בלבד (אסור להפוך כיוון עירבוב, אחרת העיסה תתפרק) עד שיתחיל בעבוע. זה ייקח כ-6 דקות. להנמיך את האש ולהמשיך לבשל ולערבב עד שהעיסה תסמיך, כ-5 דקות.
זהו, מוכן.


הכנת המנסף עצמו:
================
1. חממו בכלי עבה 5 כפות של החמאה המזוקקת ולהשחים את הבשר, במשך כ-20 דקות.

2. הוציאו את הבשר ושפכו את עודף הנוזלים ממנו.

3. החזירו את הבשר לכלי, הוסיפו כ-3/4 מן היוגורט, את הבהראט והמליחו.

4. בשלו כשהכלי לא מכוסה עד שהבשר יפרד מהעצם, משך כ-3 שעות.

בינתיים, הכינו את האורז:

בכלי עבה/כבד עם מיכסה תואם, מעל להבה בינונית-גבוהה, יש להמיס 3 כפות חמאה מזוקקת, להוסיף את האורז ולטגן כ-2 דקות. עכשיו פשוט לשפוך 3 כוסות מים רותחים ואת המלח, להביא לרתיחה, לכסות אותו ולבשל על להבה נמוכה עד שהנוזל נספג והאורז מוכן. מדובר בכ-20 דקות.


5. אחרי שהאורז מוכן, להוסיף לו את יתרת 1/4 היוגורט ולערבב.

6. בינתיים, המיסו 1 כף חמאה מזוקקת בכלי והשחימו (הזהיבו) אותה כ-2-3 דקות.

7. הוסיפו ולהמיס את יתרת כף החמאה המזוקקת, הוסיפו את השקדים והזהיבו במשך כ-5 דקות, תוך כדי עירבוב.

8. הוסיפו את הצנוברים והזהיבו עוד 3 דקות בערך. שמרו אותם בצד.


ההגשה:
======
1. הניחו פיתה עיראקית (לאפה) על צלחת וצקו מעט מרוטב היוגורט של הבשר על הפיתה כדי לרכך אותה.

2. סננו את הבשר ופזרו אותו על הפיתות.

3. שימו את האורז מעל הבשר והגישו את רוטב היוגורט בכלי נפרד עם כף הגשה.

4. פזרו את "הגרעינים" על האורז והזליפו את יתרת כף החמאה המזוקקת.


בתאבון!
בישול
איך להכין רוטב מהיר לאוכל בסגנון סיני או תאילנדי?



נתחיל מהמלצה על מרכיב מנצח - רוטב סויה שחור.

קניתי אותו בטעות כשחיפשתי רוטב סויה והתלהבתי עד מאוד.
למוצר קוראים BLACK SOY SAUCE, נמצא במדף הרגיל של רטבי הסויה. מדובר ברוטב סויה מרוכז, נוזל סמיך (כמו דבש או מליסה) בצבע שחור, עם טעם של סויה וטיפה מתקתק. הרוטב הזה פשוט עושה פלאים לכל מאכל בסגנון סיני ולא רק.
קבלו מתכון לרוטב סיני מהיר שהולך עם רצועות עוף או בקר, מנות אטריות ונודלס, כרוטב לירקות (פטריות, ברוקולי, כרובית) ועוד:

מכינים מרק מכף אבקת מרק ו-3/4 כוס מים. שמים בסיר קטן ומוסיפים:
2 כפות רוטב סויה שחור

כף דבש

כף שמן שומשום (לא תאמינו כמה זה משדרג...)

3 שיני שום קצוצות דק

חצי כפית ג'ינג'ר מגורד - למי שאוהב, לא חובה.

מרתיחים כמה דקות על אש גבוהה עד שמסמיך קצת.
מחבת
על מה להקפיד בבחירת מחבת?


הנה מספר שיקולים חשובים בקניית מחבתות:

1. שימו לב שלמחבת יש תו תקן. תו התקן האירופאי של CE נחשב למחמיר ביותר).

2. העדיפו מותגים ידועים ומוכרים.

3. ברכישת מחבת צבעונית חשוב אף יותר מותג מוכר, כדי לוודא שהצבעים שנעשה בהם שימוש אינם מכילים עופרת ונחושת ואשר שפשופן בברזלית עלול להעביר למים ולכלים אחרים חלקיקים מסוכנים.

4.. על מחבת המצופה טפלון חייב להיות רשום שהיא נטולת PFoa.

5. חשוב שיצוין על המחבת מהי הטמפרטורה הגבוהה ביותר לשימוש בה.

6. לא תמיד, אך פעמים רבות המחבתות הזולות במיוחד תהיינה עשויות מחומרים זולים במיוחד, מה שיעיד על איכותן.
מרק
איך להכין מרק עדשים ירוקות, תפוחי אדמה, בטטה ודלעת?



הנה מתכון למרק ירקות עם בטטה, תפוחי אדמה ודלעת:

מצרכים לשש מנות או קצת יותר:
========================
בצל גדול קצוץ

3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות בינוניות

2 בטטות בינוניות חתוכות לפרוסות עבות חצויות (חצי ירח)

200 גרם דלעת חתוכה לקוביות (ניתן להחליף את הדלעת בבטטה נוספת)

צרור פטרוזיליה קצוצה

2 כוסות עדשים ירוקות שטופות ומסוננות

מיץ מחצי לימון קטן

שמן חמניות

עד ליטר וחצי מים רותחים

תבלינים: 2 כפיות קארי צהוב, 1 כפית שטוחה כורכום, 3-4 כפיות שטוחות מלח, כפית שטוחה פלפל שחור, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, כפית שטוחה פפריקה חריפה, קמצוץ תבלין לפיצה או תבלין לצ'יפס (לא חובה), רבע כפית חוואייג' למרק (לא חובה).

אופן ההכנה:
==========
1. בסיר גדול על להבה בינונית מחממים 4 כפות שמן.

2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומכסים את הסיר למשך שתי דקות עד לאידוי.

3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים במשך דקה. נדרשת זהירות לא לשרוף את התבלינים.

4. מוסיפים את הירקות החתוכים ואת הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים ומכסים את הסיר עד לריכוך ואידוי חלקי של הירקות (כ 3-4 דקות).

5. מוסיפים את העדשים הירוקות ואת מיץ הלימון ומערבבים, מכסים את הסיר ל-3 דקות נוספות.

6. מערבבים ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הירקות והעדשים.

7. מביאים לרתיחה 15 דקות ואז מעבירים לגז קטן לעוד 20 דקות.

בתיאבון!


תזונה
איך להימנע מזריקת אוכל?


כך תקפידו על שימוש נכון וחסכוני באוכל ותמנעו מזריקתו:

1. בדקו אילו מוצרי מזון יש לכם בבית. בדקו במזווה, במקרר ובמקפיא ותכננו את הבישולים, גם לחגים, תוך התייחסות למה שכבר נקנה ונמצא בבית.

2. ערכו רשימות לפני יציאה לקניות לפי מה שאתם מתכננים לבשל. הקפידו למחוק מהרשימה את המוצרים שיש בבית.

3. השתמשו בחכמה בשאריות עבור רטבים, מרקים, ריבות ושאר תבשילים. אל תזרקו בקלות. זכרו שיש מוצרים שניתן לעשות בהם שימוש חוזר או להקפיאם.

4. בשלו כמויות סבירות שיאכלו ולא כמויות לא הגיוניות שסופן בפח.

5. עשו שימוש נכון במוצרים כדי שלא יפוג תקפם. מה שהכנסתם ראשון למקרר או למזווה הוציאו ראשון.
על מה להקפיד בבישול איטי?


1. כל דבר שתשימו בסיר זה ותלחצו על כפתור כלשהו יצא רך ונימוח כזה כמו חמין. לא למלא את הסיר במים לשים מים בגובה מינימלי למאכלים יבשים ומים בגובה מקסימלי למרקים.

2. אני משתמשת בסיר לבישול איטי כל יום, בעיקר כמובן להכנת מרקים אבל גם למאכלים נטולי מים. זה מתחיל מזה שאני קמה ב-6 בבוקר, מכינה מרק עוף סתמי, מעוף וירקות והולכת לעבודה, ובשעה 14:00 הילדים לוגמים מרק חם ומהביל היישר מהסיר. אני מכינה בו מרקים כמו בסיר רגיל, רק לוקח להם 6 שעות.

3. יש ימים שאני מכינה פלפלים ממולאים באורז ובשר וברוטב עגבניות ובצהריים זה מוכן לאכילה ולא נשרף ולא כלום. מניחה את הפלפלים צפוף ואז מרטיבה עם הרוטב עד מעל לפלפלים כדי שהנוזלים יכנסו לאורז וינפחו אותו. במהלך הבישול (כ 4-5 שעות) המים מנפחים את האורז ומפלס הנוזלים יורד.

4. יש לעיתים שהגולש של זיו מתחיל בסיר על כיריים ועובר אחר כבוד לסיר לבישול איטי לעיבוי הרוטב הנהדר שלו.

5. לפעמים אני מכינה קציצות ברוטב. זה אחלה כמסמיך רטבים כי אפשר להשאיר אותו וללכת לאיזה 4-5-6 שעות ושום דבר לא נשרף בו.

6. הג'חנון מבלה שם בלילה עטוף בנייר אלומיניום ומעט מים ללחות מסביבו, בלי שהמים יגעו בבצק. לשים חמישיית ג'חנונים על נייר אלומיניום ולעטוף אותם כך שהקיפולים של האלומיניום ייגמרו למעלה, למלא במים עד גובה הקיפולים וללכת לישון. בבוקר הסיר יבש והג'חנונים חומים ומוכנים לאכילה

7. החמין יכול לשבת שם באין מפריע לילה ואפילו שישבת שלם. אני מכינה חמין בבוקר יום שישי ובערב כבר ניתן לאכול ממנו, ונשאר גם לשבת (אם לא מפנים את הסיר לטובת ג'חנונים),

8. כמו בסיר רגיל, ועוד כל מני מאכלים משולבים עם חיטה ובשר כמו תבשילי קדרה, ועוף עם כל מיני דברים, וכדי שלא יהיה רטוב מדיי שמים נוזלים בכמות של 3 כוסות בלבד ל-6 חתיכות עוף וכמה תפוחי אדמה.

9. כששמים דגנים יש לשים נוזלים בכמות פי 2 מנפח הדגן פלוס עוד כוס או משהו לרטיבות התבשיל.
מהן כיריים קראמיות?


כיריים קראמיות הן כיריים המופעלות ע"י חשמל ולא ע"י גז. על מנת לחבר בבית כיריים קראמיות יש צורך בחיבור תשתית חשמל תלת פאזי. כיריים מסוג זה מתחממות מהר מאוד ולכן גם מחממות את הסירים הרבה יותר מהר מכיריים המופעלות ע"י גז, כאשר רק חלקו התחתון מתחמם ומאפשר עבודה נוחה יותר למי שמבשל. יש לכיריים אלו כמה עוצמות חום שונות (בין 1-1.2 קילוואט עד 2.4 קילוואט) וניתן להשתמש בהן לפי הצורך. כיריים קראמיות הן אסתטיות למראה וקלות לניקוי, אך יש לקחת בחשבון שצריכת החשמל עולה עקב השימוש בהן ואין מענה לבישול בזמן של הפסקת חשמל.
איך להכין רוטב בולונז בבישול איטי?



הנה מתכון להכנת פסטה בולונז לבישול בסיר לבישול איטי:


מצרכים לסיר של 2.5 ליטר:
======================
700 גר' בשר בקר טחון

1 בצל גדול קצוץ דק

3 גבעולי סלרי פרוסים דק

1 שן שום קצוצה

1 כף קמח

400 גר' עגבניות משומרות עם המיץ

3 כפות רסק עגבניות

125 ג' פטריות פרוסות

250 מ"ל ציר מרק בקר

מעט מלח ופלפל טחון טרי

1 כפית עשבי תיבול, לפי הטעם


אופן ההכנה:
===========
1. יש להשחים את הבשר במחבת, ללא שומן.

2. כאשר הבשר מתחיל להפריש שומן יש להוסיף את הבצל, הסלרי והשום.

3. לטגן היטב ולהוסיף רסק עגבניות.

4. לערבב בכלי נפרד את הקמח עם מעט מיץ עגבניות, עד הפיכתו לקרם חלק.

5. להוסיף לקמח את הבשר יחד עם שאר מיץ העגבניות. יש להביא לרתיחה, תוך כדי בחישה, עד שמגיע לעיבוי.

6. להוסיף את כל שאר המצרכים ולהעביר לכלי החרס.

7. לסגור את המכסה ולבשל בין 3-6 שעות.

בתיאבון!
אפשר לקבל מתכון לחמין בבישול איטי?


הנה מתכון לחמים בבישול אטי בסיר בנפח 6.5 ליטר:


המרכיבים:
=========
2 בצלים יבשים, פרוסים ומטוגנים

1 כוס גרעיני חיטה שטופים

1 כוס שעועית חומה/לבנה שטופה ומושרית לילה

1 כוס גרעיני חומוס שטופים ומושרים לילה

6 שיני שום פרוסים

1 ק"ג בשר בקר לגולש בגוש אחד או חתוך לקוביות

8 כוסות מים רותחים מעורבבים עם 2 כפיות אבקת מרק

2 קוביות תיבולית צלי

מלח, פלפל

1 כף דבש או סוכר חום

6 תפוחי אדמה חצויים ומחולקים לרבעים

1 תפוח אדמה / בטטה חתוך לקוביות גדולות

1 קישקע ממולא


הוראות הכנה:
============
1. להניח בסיר הקרמיקה בצל מטוגן.

2. מעל הבצל לפזר גרעיני חיטה שטופים, שעועית יבשה שהושרתה, גרעיני חומוס שהושרו, בשר בקר, פרוסות שיני שום.

3. מעל לכל זה לפזר בצל מטוגן, ולהניח את תפוחי האדמה והבטטות.

4. לצקת מעל הכל את המים הרותחים, יחד עם מלח, פלפל, אבקת מרק, תיבולית, סוכר או דבש .

5. להפעיל את הסיר בדרגת חום גבוה ולאחר שהמים בתבשיל יגיעו לסף רתיחה - להנמיך את דרגת החום לחום נמוך, להניח את הקישקע הממולא מעל כל התערובת.

לבשל בחום איטי כ - 12 שעות.
מהן כיריים אינדוקציה?


כיריים אינדוקציה הן סוג מתקדם של כיריים קרמיות והן עובדות על חשמל תלת פאזי. הנה מספר תכונות של כיריים מסוג זה:

1. כיריים אינדוקציה עובדות עם סליל אלקטרומגנטי המתחיל לפעול רק כשמניחים את הסיר על הגז ומפסיק לפעול כשמרימים את הסיר.

2. בחימום על כיריים אינדוקציה הסירים מתחממים רק בשטח התחתון שלהם.

3. כאשר מרימים את הסיר מהגז הגז נשאר קר.

4. עוצמת החימום של כיריים אלו דומה ברובה לכיריים קראמיות (עד 1.2 קילוואט בעוצמה הנמוכה, עד 1.8 בעוצמה הבינונית) אך עוצמה החזקה נעה בין 2.4 ל- 3.3 קילוואט.

5. מהירות החימום היא גבוהה מאוד והסירים מתחממים במחצית מהזמן בהם הם מתחממים על כיריים קראמיות.

6. כיריים מסוג זה טובות מאוד לצורכי אידוי והמסה.

7. החיסרון הבולט המרכזי של כיריים אינדוקציה הוא חובת השימוש בסירים וכלי בישול המותאמים להם במיוחד, כאלה שהם בעלי תחתית כפולה המכילה ברזל כך שהחום יוכל לעבור דרכם בצורה הטובה ביותר. ניתן השתמש גם בסירים רגילים, אך אז חלק מהיתרונות הבולטים של הכיריים כמו החימום המהיר לא יהיו רלוונטים.
מה לעשות בכדי שקישקע לא יתפוצץ בסיר החמין?



הנה כמה אפשרויות שיוכלו למנוע מהקישקע להתפוצץ בסיר החמין:

1. חשוב לשמור על מקום פנוי בסיר ולא למלא אותו בדחיסות.

2. במידה ואתם משתמשים בקישקע קנוי יש להפשירו ולכסותו במים, לבשלו על סף רתיחה במשך חצי שעה ומדי פעם לנקב בו בקיסם, לאחר מכן לקרר לחלוטין במי הבישול ורק אז להוסיף לסיר.

3. כאשר מוסיפים את הקישקע לסיר חשוב להקפיד שהרתיחה בסיר תהיה מועטה, דבר שימנע מהקישקע קבלת טקסטורה צמיגית. הקישקע צריך להיות מונח בראש הסיר ומכוסה במחציתו במים.

4. ניתן גם לבשל את הקישקע בנפרד בלילה ובבוקר להוסיפו לחמין לחלק העליון של הסיר, ללא מכסה כדי שלא יתפוצץ, להפוך אותו כל כמה זמן, ובהמשך להמשיך בנפרד כחצי שעה בתנור בכדי לקבלת המרקם הנכון.
איך להכין צלי עגל בסיר לבישול איטי?


כך מכינים צלי עגל בסיר לבישול איטי:


בערב: מכינים מרינדה של פחית בירה שלמה, עלי דפנה, פלפל שחור ומלא מלא שומים. הבשר שהה מחוץ למקרר כל הלילה.

בבוקר למחרת: מוציאים מהמשרה, שמים על על נייר אלומיניום עם מעט גראם מסלה, קארי ומלח. עוטפים יפה, מכסים שעתיים בחום גבוה.

הנוזלים שלו לא נשפכו לפח חס וחלילה. מהם מכינים בסיר איטי מעין תבשיל חם וטעים שהולך ביחד עם הבשר:

3 גזרים

שורש פטרוזיליה

שורש סלרי

3 תפוחי אדמה

פלפל ירוק

מי המשרה (להלן בירה, עלי דפנה, פלפל שחור, שום חתוך)

המון המון כוסברה חתוכה

כף מרק בשר

כפית מלח

2 עצמות פרה

בשלו לפחות 4-5 שעות בחום אוטומטי.

הבשר הולך יחד עם אורז בזעפרן והתבשיל הזה.
איך להכין פסטה בולונז?



הנה מתכון להכנת פסטה בולונז:

המצרכים:
========
1/2 ק"ג בשר טחון

1 כף סויה

2 כפות גדושות רסק עגבניות

2 כוסות מיץ עגבניות

1/2 כפית אורגנו

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור

1 חבילת ספגטי מבושלת בדרגת אל דנטה


אופן ההכנה:
============
1. לטגן בסיר בינוני את הבשר עד שהוא מתפורר.

2. להוסיף את הסויה ורסק העגבניות ולבשל דקה אחת.

3. להוסיף את כל שאר החומרים , לכסות ולהביא לרתיחה.

4. להנמיך את הלהבה ולבשל שעה.

5. להגיש עם הספגטי המבושל.

- למי שאינו שומר כשרות מומלץ להוסיף גם גבינת פרמזן.

בתיאבון!


איך להכין מרק עדשים בסיר לבישול אטי?



הנה מתכון למרק עדשים לבישול בסיר לבישול אטי בנפח 2.5 ליטרים:

המצרכים:
========
1 בצל קצוץ

2 גבעולי סלרי פרוסים דק

3 גזר מגורר

1 קופסא (00 4 ג') עגבניות מרוסקות

200 ג' עדשים כתומים

1100 ציר מרק עוף

1 כפית בזיליקום

1 עלה דפנה

קורט מוסקט

קורט מלח ופלפל

1 כף פטרוזילה קצוצה

אופן ההכנה:
===========
1. לטגן במחבת את הגזר, הסלרי והבצל עד לריכוך.

2. להוסיף את כל שאר המצרכים מלבד הפטרוזילה ולהביא לרתיחה.

3. לאחר שתי דקות של אידוי יש להעביר את כל התכולה לסיר החרס ולכסותו.

4. יש לבשל בין 4-6 שעות.

5. לפני ההגשה יש לפזר על המרק מעט פטרוזיליה.

הערה: לקבלת מרק בעל סמיכות ומרקם חלק יותר ניתן לקררו, לטחון אותו ולחמם בשנית.

בתיאבון!
איך להכין קדירת בשר במיה ועגבניות?



הנה מתכון להכנת בשר במיה ועגבניות, כפי שמופיע בספרו של בני סיידא "הכל בסיר אחד":

מצרכים ל-6 מנות:
================
1/3 כוס שמן

2 בצלים גדולים קצוצים דק

1 ק"ג בשר בקר (שריר, צאוור) חתוך לקוביות

3 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות

מלח ופלפל שחור, גרוס

1 ק"ג במיה קטנה

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
===========
1. בסיר שטוח מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.

2. מוסיפים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים.

3. מוסיפים את העגבניותו- 11/2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.

4. מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה שעה וחצי.

5. מטגנים את הבמיה במעט שמן עד שתזהיב.

6. מוסיפים את הבמיה לבשר ומבשלים עוד כשעה עד שהרוטב סמיך והבשר רך.

7. טועמים ומשפרים תיבול.

8. מגישים על אורז לבן.


- מומלץ להכין את התבשיל עם במיה טריה בעונה, אך גם במיה יבשה או מוקפאת תתאים.

בתיאבון!
איך לבשל ארוחה שלמה בחמש דקות?


כך מכינים ארוחה שלמה בחמש דקות:

1. קצצו במהירות 3-4 בצלים וטגנו בסיר גדול עד שהם מצהיבים.

2. על שכבת הבצל הניחו כמה חלקי עוף וטגנו מעט.

3. מעל העוף שפכו חבילת פתיתים ושקית ברוקולי או כרובית (או מעורב) מהמקפיא.

4. על כל אלה פזרו שלל תבלינים כרצונכם (אפשר שום, פפריקה, גריל עוף, כמון, פלפל שחור וכו').

5. כסו את הכל במים, עד לגובה הפתיתים, הדליקו על אש קטנה לשעה-שעתיים והמתינו. אל תערבבו או תגעו!

6. כשנשארים מעט נוזלים בסיר והפתיתים נראים מוכנים, הוציאו וסדרו על מגש באיזורים: ירקות, חלקי העוף, והפתיתים או האורז.

מעדן!

(ע"פ מלי גרין מ-ynet)
איך להתחיל לבשל אוכל בריא?



כך תתחילו להפוך את המטבח שלכם למטבח בריא:

1. החליפו מדי מספר חודשים את משטח החיתוך (משטח החיתוך ההייגני ביותר הוא מזכוכית).

2. להתחלה, השתמשו בסכינים קטנות ומשוננות בכדי להימנע מפציעות.

3. התחילו לשלב קמח מלא באפייה. הכמות הרצויה היא 1/3 קמח מלא ו-2/3 קמח רגיל.

4. השתמשו בירקות טריים ויפים שאוחסנו במקרר כהלכה.

5. השתמשו בתבלינים שנטחנו בבית או בחנויות מתמחות ואחסנו אותם במקרר.

6. השקיעו במנות יצירתיות אך במידה הראויה ללא הגזמה.

7. הגישו את האוכל בכלים נאים וגדולים מספיק.

8. רכשו ספרי בישול בריא.
מה צריך לעשות כדי שיצא חמין טוב?
איך להכין מקבובה?
איך להכין ג'חנון?
יש מתכון עם קיגל?
אפשר לקבל מתכון למרק עדשים חומים בבישול איטי?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.