שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
מהו המתכון לבמיה הכי טובה בעולם?
ג'ודי ניר מוזס שלום אירחה את הספרית ז'קלין מ"פרוייקט מסלול" בתכנית הרדיו שלה והיא אומרת שזו הבמיה הטובה בעולם (ג'ודי חובבת במיה ואוכלת במיה בכל מקום אפשרי - זה השיא לדבריה). כך תכינו אותה:
המצרכים:
=======
1 ק"ג במיה
כפית חרדל קטנה
1 לימון סחוט
2 קופסאות רסק קטנות
חצי ראש שום או שלם שלם לאוהבי שום
פפריקה חריפה
אופן ההכנה:
========
1. לשטוף 1 ק"ג של במיה 3 פעמים
2. לחתוך את הקצוות
3. לשים חצי שעה עד שעה להתייבשות בשמש (או בתנור ל-5 דקות, אם אין זמן)
4. לטגן עד להשחמה (אפשר עם ספריי שמן דיאטטי).
5. להעביר לסיר ולהוסיף את חומרי הרוטב:
כפית חרדל קטנה
1 לימון סחוט
2 קופסאות רסק קטנות
חצי ראש שום או שלם שלם לאוהבי שום
פפריקה חריפה
6. להוסיף מים מעל לבמיה 3-4 ס"מ
7. לבשל חצי שעה על אש קטנה.
הגשה:
=====
להגיש עם אורז ופרוסות לחם לבן וללקק את האצבעות.
ג'ודי ניר מוזס שלום אירחה את הספרית ז'קלין מ"פרוייקט מסלול" בתכנית הרדיו שלה והיא אומרת שזו הבמיה הטובה בעולם (ג'ודי חובבת במיה ואוכלת במיה בכל מקום אפשרי - זה השיא לדבריה). כך תכינו אותה:
המצרכים:
=======
1 ק"ג במיה
כפית חרדל קטנה
1 לימון סחוט
2 קופסאות רסק קטנות
חצי ראש שום או שלם שלם לאוהבי שום
פפריקה חריפה
אופן ההכנה:
========
1. לשטוף 1 ק"ג של במיה 3 פעמים
2. לחתוך את הקצוות
3. לשים חצי שעה עד שעה להתייבשות בשמש (או בתנור ל-5 דקות, אם אין זמן)
4. לטגן עד להשחמה (אפשר עם ספריי שמן דיאטטי).
5. להעביר לסיר ולהוסיף את חומרי הרוטב:
כפית חרדל קטנה
1 לימון סחוט
2 קופסאות רסק קטנות
חצי ראש שום או שלם שלם לאוהבי שום
פפריקה חריפה
6. להוסיף מים מעל לבמיה 3-4 ס"מ
7. לבשל חצי שעה על אש קטנה.
הגשה:
=====
להגיש עם אורז ופרוסות לחם לבן וללקק את האצבעות.
איך להכין סלט במיה עם פירות יבשים?
הנה מתכון להכנת במיה עם פירות יבשים, מנה חגיגית ויפה לט"ו בבט, אך גם לכל חג או אירוע אחר:
המצרכים:
========
3 כפות שמן זית
1 בצל פרוס דק
4 שיני שום שלמות קלופות
2 כוסות מים
3 כפות רכז רימונים
3 כפות סילאן
1כפית מלח גס
2 גזרים קלופים ופרוסים לפרוסות אלכסוניות בעובי 2 ס“מ
1/2 כוס משמשים מיובשים
1/2 כוס שזיפים מיובשים
1/2 כוס דבלים
לבמיה:
======
שמן לטיגון עמוק
500 גרם (4 ו-1/2 כוסות) במיה טרייה ללא הגבעול (או קפואה, מופשרת ומיובשת היטב)
1/2 כוס פיסטוקים קלופים וקצוצים גס
אופן ההכנה:
===========
1. לחמם תנור ל-160 מעלות.
2. לחמם שמן זית בסיר ולטגן בצל ושום עד להשחמה. להוציא לתבנית פיירקס עמוקה.
3. להוסיף לתבנית עם הבצל את יתר החומרים ולאפות 30 דקות. מדי פעם לערבב.
4. לחמם שמן לטיגון עמוק ולטגן בכל פעם שני חופנים של במיה בסבבים עד שהבמיה
משחימה בקצוות. לסנן לניקוז עודפי שמן ולהמשיך עם כל הכמות. לצנן.
5. להוסיף את הבמיה לתבנית, לערבב ולאפות עוד 5 דקות.
6. לקלות פיסטוקים במחבת יבשה תוך כדי ערבוב, עד שהם פריכים ומעלים ריח נעים.
7. להעביר את הבמיה עם הפירות המיובשים לצלחת הגשה ולפזר מעל פיסטוקים קצוצים.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת במיה עם פירות יבשים, מנה חגיגית ויפה לט"ו בבט, אך גם לכל חג או אירוע אחר:
המצרכים:
========
3 כפות שמן זית
1 בצל פרוס דק
4 שיני שום שלמות קלופות
2 כוסות מים
3 כפות רכז רימונים
3 כפות סילאן
1כפית מלח גס
2 גזרים קלופים ופרוסים לפרוסות אלכסוניות בעובי 2 ס“מ
1/2 כוס משמשים מיובשים
1/2 כוס שזיפים מיובשים
1/2 כוס דבלים
לבמיה:
======
שמן לטיגון עמוק
500 גרם (4 ו-1/2 כוסות) במיה טרייה ללא הגבעול (או קפואה, מופשרת ומיובשת היטב)
1/2 כוס פיסטוקים קלופים וקצוצים גס
אופן ההכנה:
===========
1. לחמם תנור ל-160 מעלות.
2. לחמם שמן זית בסיר ולטגן בצל ושום עד להשחמה. להוציא לתבנית פיירקס עמוקה.
3. להוסיף לתבנית עם הבצל את יתר החומרים ולאפות 30 דקות. מדי פעם לערבב.
4. לחמם שמן לטיגון עמוק ולטגן בכל פעם שני חופנים של במיה בסבבים עד שהבמיה
משחימה בקצוות. לסנן לניקוז עודפי שמן ולהמשיך עם כל הכמות. לצנן.
5. להוסיף את הבמיה לתבנית, לערבב ולאפות עוד 5 דקות.
6. לקלות פיסטוקים במחבת יבשה תוך כדי ערבוב, עד שהם פריכים ומעלים ריח נעים.
7. להעביר את הבמיה עם הפירות המיובשים לצלחת הגשה ולפזר מעל פיסטוקים קצוצים.
בתיאבון!
איך להכין במיה עם בשר בקר?
כך מכינים במיה עם בשר בקר:
המצרכים:
=======
1 ק"ג במיה
1/2 ק"ג קוביות גדולות של בשר בקר
6 עגבניות חתוכות לקוביות
1 קופסת רסק עגבניות
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית סוכר
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
========
1. לחתוך מהבמיה את העוקצים, לשטוף אותה טוב ולהניח לייבוש בשמש.
2. לחמם מעט שמן בסיר שטוב ולטגן בו את הבשר עד שהוא משנה את צבעו ומשחים.
3. להוסיף לסיר את העגבניות, רסק העגבניות, המים (עד לכיסוי), לכסות את הסיר ולבשל על להבה נמוכה בערך שעתיים. התבשיל מוכן כאשר הבשר רך והרוטב מסמיך.
הערות:
=====
הגשה - מומלץ להגיש עם אורז לבן.
לאוהבים - ניתן לפורר את הבשר בתוך הבמיה בעזרת מזלג ולא להשאירו בקוביות.
בתיאבון!
כך מכינים במיה עם בשר בקר:
המצרכים:
=======
1 ק"ג במיה
1/2 ק"ג קוביות גדולות של בשר בקר
6 עגבניות חתוכות לקוביות
1 קופסת רסק עגבניות
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית סוכר
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
========
1. לחתוך מהבמיה את העוקצים, לשטוף אותה טוב ולהניח לייבוש בשמש.
2. לחמם מעט שמן בסיר שטוב ולטגן בו את הבשר עד שהוא משנה את צבעו ומשחים.
3. להוסיף לסיר את העגבניות, רסק העגבניות, המים (עד לכיסוי), לכסות את הסיר ולבשל על להבה נמוכה בערך שעתיים. התבשיל מוכן כאשר הבשר רך והרוטב מסמיך.
הערות:
=====
הגשה - מומלץ להגיש עם אורז לבן.
לאוהבים - ניתן לפורר את הבשר בתוך הבמיה בעזרת מזלג ולא להשאירו בקוביות.
בתיאבון!
איך להכין קדירת בשר במיה ועגבניות?
הנה מתכון להכנת בשר במיה ועגבניות, כפי שמופיע בספרו של בני סיידא "הכל בסיר אחד":
מצרכים ל-6 מנות:
================
1/3 כוס שמן
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1 ק"ג בשר בקר (שריר, צאוור) חתוך לקוביות
3 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות
מלח ופלפל שחור, גרוס
1 ק"ג במיה קטנה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
===========
1. בסיר שטוח מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.
2. מוסיפים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים.
3. מוסיפים את העגבניותו- 11/2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
4. מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה שעה וחצי.
5. מטגנים את הבמיה במעט שמן עד שתזהיב.
6. מוסיפים את הבמיה לבשר ומבשלים עוד כשעה עד שהרוטב סמיך והבשר רך.
7. טועמים ומשפרים תיבול.
8. מגישים על אורז לבן.
- מומלץ להכין את התבשיל עם במיה טריה בעונה, אך גם במיה יבשה או מוקפאת תתאים.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת בשר במיה ועגבניות, כפי שמופיע בספרו של בני סיידא "הכל בסיר אחד":
מצרכים ל-6 מנות:
================
1/3 כוס שמן
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1 ק"ג בשר בקר (שריר, צאוור) חתוך לקוביות
3 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות
מלח ופלפל שחור, גרוס
1 ק"ג במיה קטנה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
===========
1. בסיר שטוח מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.
2. מוסיפים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים.
3. מוסיפים את העגבניותו- 11/2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
4. מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה שעה וחצי.
5. מטגנים את הבמיה במעט שמן עד שתזהיב.
6. מוסיפים את הבמיה לבשר ומבשלים עוד כשעה עד שהרוטב סמיך והבשר רך.
7. טועמים ומשפרים תיבול.
8. מגישים על אורז לבן.
- מומלץ להכין את התבשיל עם במיה טריה בעונה, אך גם במיה יבשה או מוקפאת תתאים.
בתיאבון!
במיה
איך להכין חומוס עם במיה?
הנה מתכון לחומוס עם במיה, כפי שפורסם ב"הארץ" באפריל 2012:
המצרכים לשתי מנות:
=================
2 כוסות חומוס ביתי מוכן
2 כפות שמן זית
שבבי צ'ילי או פלפל חריף קצוץ לפי הטעם
1/4 לימון קטן קצוץ על קליפתו
עגבנייה חתוכה לקוביות
כוס וחצי (200 גרם) במיה טרייה שטופה וקטומה מהגבעול או קפואה ומפושרת
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף רוטב תטבילה (ראו בתגית "תטבילה")
אופן ההכנה:
=========
1. במחבת עם שמן זית מקפיצים למשך דקה שום, צ'ילי, קוביות לימון ועגבנייה. מוסיפים במיה וממשיכים להקפיץ עד התרככות הבמיה (במיה צעירה מתרככת לאחר 5 דקות), מתבלים במלח ופלפל שחור.
2. יוצקים לצלחת עמוקה חומוס טרי, מעליו מניחים במיה חמה ומעט רוטב תטבילה. זורים מעל כמון ושמן זית ומגישים.
הנה מתכון לחומוס עם במיה, כפי שפורסם ב"הארץ" באפריל 2012:
המצרכים לשתי מנות:
=================
2 כוסות חומוס ביתי מוכן
2 כפות שמן זית
שבבי צ'ילי או פלפל חריף קצוץ לפי הטעם
1/4 לימון קטן קצוץ על קליפתו
עגבנייה חתוכה לקוביות
כוס וחצי (200 גרם) במיה טרייה שטופה וקטומה מהגבעול או קפואה ומפושרת
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף רוטב תטבילה (ראו בתגית "תטבילה")
אופן ההכנה:
=========
1. במחבת עם שמן זית מקפיצים למשך דקה שום, צ'ילי, קוביות לימון ועגבנייה. מוסיפים במיה וממשיכים להקפיץ עד התרככות הבמיה (במיה צעירה מתרככת לאחר 5 דקות), מתבלים במלח ופלפל שחור.
2. יוצקים לצלחת עמוקה חומוס טרי, מעליו מניחים במיה חמה ומעט רוטב תטבילה. זורים מעל כמון ושמן זית ומגישים.
איך להיפטר מהריר של הבמיה?
בכדי לקבל במיה שאינה רירית יש לטגן אותה במקום לבשל. במידה ומשתמשים בבמיה קפואה יש להפשירה, לייבשה ואז להכניסה לשמן רותח שיכסה את כולה ולטגן עד שקצוותיה משחימים. לאחר סינון קל יש להעביר את הבמיה לתבנית חסינת חום, לשפוך מעליה את הרוטב שהוכן מראש (רוטב עגבניות למשל) ולהכניס לתנור לעשרים דקות בערך.
בכדי לקבל במיה שאינה רירית יש לטגן אותה במקום לבשל. במידה ומשתמשים בבמיה קפואה יש להפשירה, לייבשה ואז להכניסה לשמן רותח שיכסה את כולה ולטגן עד שקצוותיה משחימים. לאחר סינון קל יש להעביר את הבמיה לתבנית חסינת חום, לשפוך מעליה את הרוטב שהוכן מראש (רוטב עגבניות למשל) ולהכניס לתנור לעשרים דקות בערך.
איך לבחור במיה?
איך בוחרים במיה?
בחרו במיה כך:
1. בחרו במיה מוצקה ובעלת צבע ברור וחזק.
2. הבמיה בגודל הבינוני היא הטובה והרכה לאכילה.
3. העונה של הבמיה היא מחודש יולי עד ספטמבר.
בחרו במיה כך:
1. בחרו במיה מוצקה ובעלת צבע ברור וחזק.
2. הבמיה בגודל הבינוני היא הטובה והרכה לאכילה.
3. העונה של הבמיה היא מחודש יולי עד ספטמבר.