איך להכין בראוניז טבעוני ללא אפייה?
הנה מתכון ל-12 מנות בראוניז טבעוני ללא אפיה של "האגוזיה":
המצרכים:
========
¼ 1 כוסות אגוזי מלך טבעיים
¼ 1 כוס קמח שקדים
2.5 כוסות תמרים מגולענים מזנים עסיסיים (מג'הול או ברהי)
3/4 כוס אבקת קקאו איכותית
2 כפות קקאו ניבס
1/4 כפית מלח ים
לציפוי שוקולד:
===========
1/4 כוס חלב קוקוס/חלב צמחי אחר
1 כוס שוקולד מריר
2 כפות שמן קוקוס מומס
1/4 סירופ מייפל
קורט מלח ים
אופן ההכנה:
==========
1. ניקח כוס אגוזי מלך (נשאיר רבע כוס בצד) ונטחן במעבד מזון יחד עם קמח השקדים עד למרקם דק ואחיד. נוסיף את אבקת הקקאו ורבע כפית מלח ונטחן עד הטמעה. נניח בצד. נכניס את התמרים למעבד מזון (אם הם קשים, נשרה במים חמים למשך 10 דקות) ונטחן עד למרקם לא חלק לגמרי. נניח בצד.
2. נחזיר את תערובת האגוזים והקקאו למעבד המזון ונתחיל לטחון תוך כדי הוספה הדרגתית של התמרים הטחונים. נטחן עד להיווצרות מרקם בצקי. שימו לב, אולי לא תידרשו להוסיף את כל כמות התמרים. נוסיף ¼ כוס אגוזי מלך ואת הקקאו ניבס, ונטמיע אותם בתוך התערובת.
3. נוציא את בצק התמרים לתבנית קטנה עם נייר אפייה ונשטח לגובה הרצוי עם הידיים. נשים לקירור במקרר או במקפיא למשך 10-15 דק'.
4 נתפנה להכנת ציפוי השוקולד: בסיר קטן נניח את החלב הצמחי. רגע לפני רתיחה נסיר מהאש, נוסיף את השוקולד ונכסה. לאחר 2 דקות, השוקולד כבר יימס, נוסיף קורט מלח ונערבב קלות עם כף עץ. נוסיף את שמן הקוקוס והמייפל, נערבב היטב ונניח להתייצבות במקרר למשך כ-10 דק'.
5. לאחר מכן, נוציא, נמרח בנדיבות את העוגה, נפזר אגוזי מלך וקקאו ניבס ונחתוך ל-12 חתיכות.
נחזיק בכלי אטום לאוויר עד 4 ימים.