שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין עוגת שמרים גבינה?
הנה מתכון להכנת עוגת גבינה - שמרים כפי שפורסמה במגזין "שף" של עיתון "לאשה" במרץ 2016:
המצרכים לשלוש תבניות אינגליש קייק:
============================
1 ק"ג קמח (מומלץ קמח יעודי למאפי שמרים)
4 כפיות שמרים יבשים או 1 שקית שמרים טריים
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
250 גרם חמאה רכה
3 חלמונים
2 כוסות חלב, פושר
1 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
למלית הגבינה:
===========
1 ק"ג גבינת טוב טעם
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 חלמונים
1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
2 כפות כפות (20 גרם) קמח
1/2 כוס אגוזי פקאן קלויים וגרוסים
לציפוי:
=====
1 ביצה טרופה
שקדים ואגוזי פקאן
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הסוכר, החמאה, החלמונים והחלב ומעבדים כ-6 דקות, עד לקבלת בצק רך ודביק. מוסיפים את המלח והווניל ומעבדים עוד קצת.
2. משמנים קערה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים ומניחים להתפחה במשך כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. המלית: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים היטב לקרם חלק.
4. מקמחים את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים. מרדדים כל כדור למלבן בעובי 1 ס"מ. מניחים ממלית הגבינה לאורך כל מלבן ומגלגלים לגליל הדוק. כורכים כל שני גלילים לצמה.
5. מרפדים את התבניות בנייר אפייה, מניחים בהן את ה"צמות", מכסים ומתפיחים עוד כ-40 דקות.
6. בינתיים, מחממים את התנור ל-170 מעלות.
7. מברישים את העוגות בביצה ומפזרים שקדים ואגוזים. אופים כ-50 דקות, עד שהעוגות זהובות מאוד. מוציאים, מצננים קלות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
8. ניתן לשמור עד שלושה ימים בטמפרטורות החדר את העוגות כשהן אפויות. יש לחמם לפני ההגשה.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת עוגת גבינה - שמרים כפי שפורסמה במגזין "שף" של עיתון "לאשה" במרץ 2016:
המצרכים לשלוש תבניות אינגליש קייק:
============================
1 ק"ג קמח (מומלץ קמח יעודי למאפי שמרים)
4 כפיות שמרים יבשים או 1 שקית שמרים טריים
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
250 גרם חמאה רכה
3 חלמונים
2 כוסות חלב, פושר
1 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
למלית הגבינה:
===========
1 ק"ג גבינת טוב טעם
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 חלמונים
1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
2 כפות כפות (20 גרם) קמח
1/2 כוס אגוזי פקאן קלויים וגרוסים
לציפוי:
=====
1 ביצה טרופה
שקדים ואגוזי פקאן
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הסוכר, החמאה, החלמונים והחלב ומעבדים כ-6 דקות, עד לקבלת בצק רך ודביק. מוסיפים את המלח והווניל ומעבדים עוד קצת.
2. משמנים קערה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים ומניחים להתפחה במשך כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. המלית: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים היטב לקרם חלק.
4. מקמחים את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים. מרדדים כל כדור למלבן בעובי 1 ס"מ. מניחים ממלית הגבינה לאורך כל מלבן ומגלגלים לגליל הדוק. כורכים כל שני גלילים לצמה.
5. מרפדים את התבניות בנייר אפייה, מניחים בהן את ה"צמות", מכסים ומתפיחים עוד כ-40 דקות.
6. בינתיים, מחממים את התנור ל-170 מעלות.
7. מברישים את העוגות בביצה ומפזרים שקדים ואגוזים. אופים כ-50 דקות, עד שהעוגות זהובות מאוד. מוציאים, מצננים קלות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
8. ניתן לשמור עד שלושה ימים בטמפרטורות החדר את העוגות כשהן אפויות. יש לחמם לפני ההגשה.
בתיאבון!
איך להכין שייק עוגת גבינה צונן ומפתיע?
אחת הלקוחות המתוקות שלי (טלאל) משכילה לשלב אורח חיים בריא ותזונה נכונה עם הטיפ המרענן לשייק עוגת גבינה בריא ומשביע.
המצרכים:
========
שתי כפות גבינה לבנה 3 אחוזים
יוגורט חלק אחוז וחצי
כף דבש
שתי כפות גרנולה (אפשר את זו שללא סוכר)
כמה קוביות קרח
ההכנה:
======
מערבבים את הכל בבלנדר לכמה שניות עד שנוצר שייק מוקצף
מוזגים לכוס גבוהה עם קש מפנק.
קלוריות:
========
כ-300 קלוריות מזינות בתור ארוחת ערב קלה או מנת ביניים בשעות אחר הצהרים החמות.
לרוויה!
אחת הלקוחות המתוקות שלי (טלאל) משכילה לשלב אורח חיים בריא ותזונה נכונה עם הטיפ המרענן לשייק עוגת גבינה בריא ומשביע.
המצרכים:
========
שתי כפות גבינה לבנה 3 אחוזים
יוגורט חלק אחוז וחצי
כף דבש
שתי כפות גרנולה (אפשר את זו שללא סוכר)
כמה קוביות קרח
ההכנה:
======
מערבבים את הכל בבלנדר לכמה שניות עד שנוצר שייק מוקצף
מוזגים לכוס גבוהה עם קש מפנק.
קלוריות:
========
כ-300 קלוריות מזינות בתור ארוחת ערב קלה או מנת ביניים בשעות אחר הצהרים החמות.
לרוויה!
איך להכין קינוח שכבות מוס גבינה ומחית פירות יער?
הנה מתכון להכנת קינוח שכבות מוס גבינה ומחית פירות יער כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:
יש להתחיל את ההכנה יום קודם להגשה באחסון המנה במקרר למשך לילה.
המצרכים ל-12 מנות:
================
למחית פירות היער:
---------------------------------
150 גרם פירות יער טריים או מוקפאים
1.5 כוסות (300 גרם) סוכר
לשכבת הגבינה:
---------------------------
250 גרם גבינה לבנה 9% שומן, מסוננת מנוזלים
150 גרם גבינת שמנת
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
2/3 (150 גרם) כוס סוכר
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/4 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
=========
1. המחית: שמים את פירות היער והסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מצננים קצת ומעבירים למכל מעבד המזון. טוחנים למחית חלקה ומאחסנים במקפיא למשך שעה.
2. מוס גבינה: שמים את שני סוגי הגבינות בקערת המערבל ומערבלים לעיסה אחידה. מוסיפים את קליפת הלימון ומערבבים. מעבירים לקערה נפרדת.
3. שמים את השמנת בקערת המערבל ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את הסוכר ומערבלים רק עד שהוא נטמע בקצפת. מעבירים מחצית מכמות הקצפת לעיסת הגבינות ומערבבים בעדינות. מוסיפים את המחצית הנותרת ומערבבים שוב בתנועות קיפול עדינות לעיסה אחידה. מאחסנים במקרר למשך שעה.
4. ההרכבה: יוצקים לכל כוס שכבה מעיסת הגבינה, מאחסנים במקפיא ל-10 דקות, יוצקים שכבה מפירות היער ועליה עוד שכבת גבינה. מאחסנים שוב במקפיא ל-10 דקות. חוזרים על הפעולות כך שיווצרו 4 שכבות של גבינה ורוטב פירות יער. אחרי כל הוספת שכבת גבינה מאחסנים במקרר למשך לילה ומגישים למחרת.
הנה מתכון להכנת קינוח שכבות מוס גבינה ומחית פירות יער כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:
יש להתחיל את ההכנה יום קודם להגשה באחסון המנה במקרר למשך לילה.
המצרכים ל-12 מנות:
================
למחית פירות היער:
---------------------------------
150 גרם פירות יער טריים או מוקפאים
1.5 כוסות (300 גרם) סוכר
לשכבת הגבינה:
---------------------------
250 גרם גבינה לבנה 9% שומן, מסוננת מנוזלים
150 גרם גבינת שמנת
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
2/3 (150 גרם) כוס סוכר
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/4 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
=========
1. המחית: שמים את פירות היער והסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מצננים קצת ומעבירים למכל מעבד המזון. טוחנים למחית חלקה ומאחסנים במקפיא למשך שעה.
2. מוס גבינה: שמים את שני סוגי הגבינות בקערת המערבל ומערבלים לעיסה אחידה. מוסיפים את קליפת הלימון ומערבבים. מעבירים לקערה נפרדת.
3. שמים את השמנת בקערת המערבל ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את הסוכר ומערבלים רק עד שהוא נטמע בקצפת. מעבירים מחצית מכמות הקצפת לעיסת הגבינות ומערבבים בעדינות. מוסיפים את המחצית הנותרת ומערבבים שוב בתנועות קיפול עדינות לעיסה אחידה. מאחסנים במקרר למשך שעה.
4. ההרכבה: יוצקים לכל כוס שכבה מעיסת הגבינה, מאחסנים במקפיא ל-10 דקות, יוצקים שכבה מפירות היער ועליה עוד שכבת גבינה. מאחסנים שוב במקפיא ל-10 דקות. חוזרים על הפעולות כך שיווצרו 4 שכבות של גבינה ורוטב פירות יער. אחרי כל הוספת שכבת גבינה מאחסנים במקרר למשך לילה ומגישים למחרת.
איך להכין מאפינס שוקולד וגבינה טבעוני?
הנה מתכון טבעוני למאפניס שוקולד וגבינה טבעוני:
מצרכים לבלילת השוקולד:
================
יבשים:
-----------
1.5 כוסות קמח (210 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם) (לבן, חום, או חצי חצי)
רבע כוס קקאו (20 גרם)
1 כפית סודה לשתייה
רבע כפית מלח
רטובים:
-------------
1/2 כוס שמן צמחי (70 גרם)
1 כף חומץ (15 גרם)
1 כפית תמצית וניל
1 ו-3/4 כוסות מים רותחים (420 גרם)
למלית הגבינה:
--------------------------
חצי חבילת גבינת טופו (120 גרם)
רבע כוס סוכר (50 גרם)
כף גדושה של קמח (12 גרם)
חצי כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה את גבינת הטופו, הסוכר, והווניל.
2. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהתערובת אחידה וללא גושים.
3. מניחים בקערה את החומרים היבשים: הקמח, הסוכר, הקקאו, אבקת הסודה לשתייה והמלח.
4. מערבבים בקערה נפרדת את החומרים הרטובים: השמן, החומץ, הווניל והמים הרותחים
ומערבבים בעדינות עד נוצרת תערובת דלילה.
5. מרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר וממלאים כל שקע עד 2/3 בלילה.
6. מניחים כפית גדושה של מלית גבינה (אפשר להזליף בעזרת שקית).
7. אופים 15 דקות בחום של 180 מעלות עד שהמאפינס תפוחות וקפיציות, אבל עדיין קצת פאדג’יות (זהירות מאפיית יתר, זה עלול לצאת יבש).
בתיאבון!
הנה מתכון טבעוני למאפניס שוקולד וגבינה טבעוני:
מצרכים לבלילת השוקולד:
================
יבשים:
-----------
1.5 כוסות קמח (210 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם) (לבן, חום, או חצי חצי)
רבע כוס קקאו (20 גרם)
1 כפית סודה לשתייה
רבע כפית מלח
רטובים:
-------------
1/2 כוס שמן צמחי (70 גרם)
1 כף חומץ (15 גרם)
1 כפית תמצית וניל
1 ו-3/4 כוסות מים רותחים (420 גרם)
למלית הגבינה:
--------------------------
חצי חבילת גבינת טופו (120 גרם)
רבע כוס סוכר (50 גרם)
כף גדושה של קמח (12 גרם)
חצי כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה את גבינת הטופו, הסוכר, והווניל.
2. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהתערובת אחידה וללא גושים.
3. מניחים בקערה את החומרים היבשים: הקמח, הסוכר, הקקאו, אבקת הסודה לשתייה והמלח.
4. מערבבים בקערה נפרדת את החומרים הרטובים: השמן, החומץ, הווניל והמים הרותחים
ומערבבים בעדינות עד נוצרת תערובת דלילה.
5. מרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר וממלאים כל שקע עד 2/3 בלילה.
6. מניחים כפית גדושה של מלית גבינה (אפשר להזליף בעזרת שקית).
7. אופים 15 דקות בחום של 180 מעלות עד שהמאפינס תפוחות וקפיציות, אבל עדיין קצת פאדג’יות (זהירות מאפיית יתר, זה עלול לצאת יבש).
בתיאבון!
גבינה
איך להכין פלפלונים ממולאים בגבינת עיזים?
הנה מתכון לפלפלונים ממולאים במוס גבינת עיזים של השפית אביבית פריאל, כפי שפורסם ב"השולחן" במרץ 2019:
המצרכים:
========
30 פלפלוני טינקרבל
שמן זית להברשה
למילוי:
=====
160 מ"ל שמנת מתוקה
2 גלילי גבינת עיזים טרייה
1 כף אורגנו קצוץ
1 כפית מלח שטוחה
2 שיני שום קטנות כתושת
אופן ההכנה:
==========
1. צולים פלפלונים: מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מסדרים פלפלונים בתבנית ומברישים בשמן זית.
3. צולים 10 דקות עד להשחמה. מעבירים לשקית ניילון, סוגרים היטב ומשהים 6-5 דקות. קולפים בזהירות בעזרת ידיים.
4. מכינים מלית: מקציפים מחצית מהשמנת לקצפת יציבה.
5. טוחנים במעבד מזון את חומרי המלית, למעט השמנת המוקצפת, עד לקבלת מחית חלקה. מקפלים פנימה את הקצפת ומעבירים את התערובת לשקית זילוף.
6. ממלאים ומגישים: יוצרים פתח קטן ליד ה"כובע" של כל פלפלון בעזרת סכין קטנה ומזלפים פנימה מלית. שומרים במקרר עד 3 ימים. מגישים קר.
הנה מתכון לפלפלונים ממולאים במוס גבינת עיזים של השפית אביבית פריאל, כפי שפורסם ב"השולחן" במרץ 2019:
המצרכים:
========
30 פלפלוני טינקרבל
שמן זית להברשה
למילוי:
=====
160 מ"ל שמנת מתוקה
2 גלילי גבינת עיזים טרייה
1 כף אורגנו קצוץ
1 כפית מלח שטוחה
2 שיני שום קטנות כתושת
אופן ההכנה:
==========
1. צולים פלפלונים: מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מסדרים פלפלונים בתבנית ומברישים בשמן זית.
3. צולים 10 דקות עד להשחמה. מעבירים לשקית ניילון, סוגרים היטב ומשהים 6-5 דקות. קולפים בזהירות בעזרת ידיים.
4. מכינים מלית: מקציפים מחצית מהשמנת לקצפת יציבה.
5. טוחנים במעבד מזון את חומרי המלית, למעט השמנת המוקצפת, עד לקבלת מחית חלקה. מקפלים פנימה את הקצפת ומעבירים את התערובת לשקית זילוף.
6. ממלאים ומגישים: יוצרים פתח קטן ליד ה"כובע" של כל פלפלון בעזרת סכין קטנה ומזלפים פנימה מלית. שומרים במקרר עד 3 ימים. מגישים קר.
איך להכין דלורית במילוי פטריות וגבינה?
הנה מתכון לדלורית במילוי פטריות וגבינה של אינס שילת - ינאי, כפי שפורסם בעיתון "לאשה" במרץ 2016:
המצרכים ל-4 מנות:
===============
2 דלוריות, חצויות לאורכן ומרוקנות מגרעינים
שמן זית
4 כפיות סילאן
2 בצלים סגולים קצוצים
2 כוסות פטריות (מומלץ להשתמש בפורטובלו)
1/2 כוס בזילקום
6 כפות עגבניות מיובשות קצוצות
8 שיני שום קצוצות
200 גרם גבינת פרמזן מגוררת, או גבינה בולגרית 5%
1 ביצה
מלח גס, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מברישים כל מחצית דלורית בשמן זית ובכפית סילאן ומתבלים במלח ופלפל. אופים 20 דקות, עד שהדלוריות מתרככות ומשחימות. מוציאים מהתנור, מעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות.
3. מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והפטריות כ-5 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את הבזיליקום, העגבניות המיובשות, השום, המלח והפלפל, מערבבים ומסירים מהאש. מצננים מעט.
4. מוסיפים למחבת את הגבינה והביצים ומערבבים היטב.
5. ממלאים את חצאי הדלורית בתערובת הפטריות והגבינה ואופים 5-7 דקות, עד שהתערובת מזהיבה.
בתיאבון!
הנה מתכון לדלורית במילוי פטריות וגבינה של אינס שילת - ינאי, כפי שפורסם בעיתון "לאשה" במרץ 2016:
המצרכים ל-4 מנות:
===============
2 דלוריות, חצויות לאורכן ומרוקנות מגרעינים
שמן זית
4 כפיות סילאן
2 בצלים סגולים קצוצים
2 כוסות פטריות (מומלץ להשתמש בפורטובלו)
1/2 כוס בזילקום
6 כפות עגבניות מיובשות קצוצות
8 שיני שום קצוצות
200 גרם גבינת פרמזן מגוררת, או גבינה בולגרית 5%
1 ביצה
מלח גס, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מברישים כל מחצית דלורית בשמן זית ובכפית סילאן ומתבלים במלח ופלפל. אופים 20 דקות, עד שהדלוריות מתרככות ומשחימות. מוציאים מהתנור, מעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות.
3. מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והפטריות כ-5 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את הבזיליקום, העגבניות המיובשות, השום, המלח והפלפל, מערבבים ומסירים מהאש. מצננים מעט.
4. מוסיפים למחבת את הגבינה והביצים ומערבבים היטב.
5. ממלאים את חצאי הדלורית בתערובת הפטריות והגבינה ואופים 5-7 דקות, עד שהתערובת מזהיבה.
בתיאבון!
איך להכין קרמבל גבינה ופירות יער?
הנה מתכון לקרמבל גבינה ופירות יער של עמית דונסקוי, כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" במרץ 2016:
המצרכים לבצק:
============
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1 ביצה + 1 חלמון
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
3 כפות חלב
3/4 כוס ריבת פירות יער
1 כוס פירות יער קפואים (אין צורך להפשיר)
מצרכים למלית הגבינה:
==================
500 גרם גבינת שמנת
250 גרם גבינת טוב טעם
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
3 ביצים
4 כפות (40 גרם) קורנפלור
מצרכים לקרמבל:
=============
1 ורבע כוסות (175 גרם) קמח
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
150 גרם חמאה
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
2. שמים בקערת מעבד המזון ( או המערבל עם וו הגיטרה) את החמאה והסוכר ומעבדים לתערובת קרמית אחידה. מוסיפים את הביצה והחלמון ומעבדים. מוסיפים את הקמח והחלב ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד.
3. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים לכיסוי מלא של התחתית. אופים כ-15 דקות, עד הזהבה. מוציאים, לא מכבים את התנור ומצננים 4-5 דקות.
4. מערבבים את הריבה עם פירות היער. מורחים 3/4 מהכמות על הבצק. את היתרה שומרים בצד.
5. המלית: שמים בקערת המערבל את כל מרכיביה, למעט הקורנפלור ומערבלים לקרם אחיד. מוסיפים את הקורנפלור ומערבלים.
6. יוצקים את המלית על שכבת הפירורים ואופים כ-35 דקות.
7. בינתיים מכינים את הקרמבל: שמים את כל המרכיבים בקערת מעבד מזון ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבלים פירורים. מסירים את הקערה וממשיכים לפורר ידנית, לפירורים קטנים.
8. מוציאים את העוגה, מפזרים עליה את פירורי הבצק ואופים כ-24 דקות, עד שהם מזהיבים היטב.
9. מוציאים מהתנור, מניחים על העוגה את תערובת הריבה ששמרנו ומגישים.
שומרים שבוע במקרר, או עד חודש במקפיא. מחממים לפני הגשה.
הנה מתכון לקרמבל גבינה ופירות יער של עמית דונסקוי, כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" במרץ 2016:
המצרכים לבצק:
============
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1 ביצה + 1 חלמון
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
3 כפות חלב
3/4 כוס ריבת פירות יער
1 כוס פירות יער קפואים (אין צורך להפשיר)
מצרכים למלית הגבינה:
==================
500 גרם גבינת שמנת
250 גרם גבינת טוב טעם
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
3 ביצים
4 כפות (40 גרם) קורנפלור
מצרכים לקרמבל:
=============
1 ורבע כוסות (175 גרם) קמח
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
150 גרם חמאה
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
2. שמים בקערת מעבד המזון ( או המערבל עם וו הגיטרה) את החמאה והסוכר ומעבדים לתערובת קרמית אחידה. מוסיפים את הביצה והחלמון ומעבדים. מוסיפים את הקמח והחלב ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד.
3. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים לכיסוי מלא של התחתית. אופים כ-15 דקות, עד הזהבה. מוציאים, לא מכבים את התנור ומצננים 4-5 דקות.
4. מערבבים את הריבה עם פירות היער. מורחים 3/4 מהכמות על הבצק. את היתרה שומרים בצד.
5. המלית: שמים בקערת המערבל את כל מרכיביה, למעט הקורנפלור ומערבלים לקרם אחיד. מוסיפים את הקורנפלור ומערבלים.
6. יוצקים את המלית על שכבת הפירורים ואופים כ-35 דקות.
7. בינתיים מכינים את הקרמבל: שמים את כל המרכיבים בקערת מעבד מזון ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבלים פירורים. מסירים את הקערה וממשיכים לפורר ידנית, לפירורים קטנים.
8. מוציאים את העוגה, מפזרים עליה את פירורי הבצק ואופים כ-24 דקות, עד שהם מזהיבים היטב.
9. מוציאים מהתנור, מניחים על העוגה את תערובת הריבה ששמרנו ומגישים.
שומרים שבוע במקרר, או עד חודש במקפיא. מחממים לפני הגשה.
איך להכין פונדו גבינה?
הנה מתכון להכנת פונדו גבינה:
המצרכים:
========
500 גרם גבינת אמנטל שוויצרית
2 כפות קורנפלור
1 שן שום
3 כפות קירש
500 מ"ל יין לבן יבש
1 כף מיץ לימון
פפריקה - לפי הטעם
אופן ההכנה:
============
1. לחתוך את קוביות הגבינה ולהניחן בקערה. להוסיף את הקורנפלור ולנער עד שייספג בגבינה.
2. לחצות את שן השום לשניים ולמרוח אותה על דפנות כלי הפונדו.
3.למזוג אל כלי הפונדו את היין הלבן ולחממו על אש נמוכה. כשהיין מתחיל לבעבע להוסיף את מיץ הלימון והגבינה עם הקורנפלור ולערבב עד שהגבינה נמסה. תוך כדי בחישה מוסיפים את הקירש והפפריקה.
4. משפדים קוביות לחם על מזלגות פונדו וטובלים בכלי הפונדו תוך ערבוב קל של תערובת הגבינה.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת פונדו גבינה:
המצרכים:
========
500 גרם גבינת אמנטל שוויצרית
2 כפות קורנפלור
1 שן שום
3 כפות קירש
500 מ"ל יין לבן יבש
1 כף מיץ לימון
פפריקה - לפי הטעם
אופן ההכנה:
============
1. לחתוך את קוביות הגבינה ולהניחן בקערה. להוסיף את הקורנפלור ולנער עד שייספג בגבינה.
2. לחצות את שן השום לשניים ולמרוח אותה על דפנות כלי הפונדו.
3.למזוג אל כלי הפונדו את היין הלבן ולחממו על אש נמוכה. כשהיין מתחיל לבעבע להוסיף את מיץ הלימון והגבינה עם הקורנפלור ולערבב עד שהגבינה נמסה. תוך כדי בחישה מוסיפים את הקירש והפפריקה.
4. משפדים קוביות לחם על מזלגות פונדו וטובלים בכלי הפונדו תוך ערבוב קל של תערובת הגבינה.
בתיאבון!
איך להכין כדור גבינה לטבעונים?
הנה מתכון לכדור גבינה טבעוניים של מאי מרום, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות במאי 2015:
המצרכים:
=======
1 כוס אגוזי קשיו
2 כפות שמרי בירה
2 כפות חרדל
1 כפית מיץ לימון
1 כף סירופ מייפל (רו סוכר חום)
מלח
אופן ההכנה:
=========
1. משרים את אגוזי הקשיו במי ברז למשך שעתיים ועד לילה שלם. מסננים.
2. טוחנים את הקשיו המסונן במעבד מזון יחד עם שמרי הבירה, חרדל, מיץ לימון וסירופ מייפל או סוכר חום. מתבלים בנדיבות במלח וטוחנים עד שנוצר ממרח סמיך מאוד. תצטרכו לגרד את שולי המעבד פעם או פעמיים במהלך התהליך כדי שהטחינה תהייה אחידה.
3. מעבירים את התערובת לניילון נצמד, מגלגלים בצורה הדוקה לתוך קערית, ליצירת צורה של כדור. מצננים היטב לילה שלם.
4. ניתן לגלגל את הכדור באדוזי מלך, עשבי תיבול או חמוציות קצוצות.
הערה: ניתן להכפיל או לשלש כמויות לקבלת כדור גדול.
הנה מתכון לכדור גבינה טבעוניים של מאי מרום, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות במאי 2015:
המצרכים:
=======
1 כוס אגוזי קשיו
2 כפות שמרי בירה
2 כפות חרדל
1 כפית מיץ לימון
1 כף סירופ מייפל (רו סוכר חום)
מלח
אופן ההכנה:
=========
1. משרים את אגוזי הקשיו במי ברז למשך שעתיים ועד לילה שלם. מסננים.
2. טוחנים את הקשיו המסונן במעבד מזון יחד עם שמרי הבירה, חרדל, מיץ לימון וסירופ מייפל או סוכר חום. מתבלים בנדיבות במלח וטוחנים עד שנוצר ממרח סמיך מאוד. תצטרכו לגרד את שולי המעבד פעם או פעמיים במהלך התהליך כדי שהטחינה תהייה אחידה.
3. מעבירים את התערובת לניילון נצמד, מגלגלים בצורה הדוקה לתוך קערית, ליצירת צורה של כדור. מצננים היטב לילה שלם.
4. ניתן לגלגל את הכדור באדוזי מלך, עשבי תיבול או חמוציות קצוצות.
הערה: ניתן להכפיל או לשלש כמויות לקבלת כדור גדול.
איך להכין מאפה אטריות וגבינה?
הנה מתכון למאפה אטריות וגבינה כפי שפורסם במגזין "שף" של עיתון "לאשה" במרץ 2016:
המצרכים לתבנית 20x25:
===================
לבישול הפסטה:
============
4 כוסות (1 ליטר) מים
1 כף שמן
מלח
250 גרם פסטה פנה
25 גרם חמאה, לשימון התבנית
למאפה:
=======
3 ביצים
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2 גביעים (500 גרם סה"כ) גבינה לבנה 5%
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
1 כוס צימוקים
1 כפית תמצית וניל משובחת
אפשרות: 1 כפית קינמון טחון
לסירופ:
======
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס מים
מיץ מ-1/2 לימון
אופן ההכנה:
==========
1. מרתיחים בסיר את המים עם השמן והמלח. מוסיפים את האטריות ומבשלים על פי הוראות היצרן. מסננים היטב.
2. בינתיים, מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית בחמאה.
3. טורפים בקערה גדולה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את השמנת, הגבינה והשמנת החמוצה ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את האטריות המסוננות, הצימוקים, הווניל והקינמון (אם רוצים) ומערבבים היטב.
4. יוצקים לתבנית ואופים 50-55 דקות עד הזהבה.
5. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הסוכר, המים והלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3-4 דקות, לסירופ. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.
6. יוצקים את הסירופ המצונן על המאפה ומגישים חם - מומלץ לצד פירות וריבה.
בתיאבון!
הנה מתכון למאפה אטריות וגבינה כפי שפורסם במגזין "שף" של עיתון "לאשה" במרץ 2016:
המצרכים לתבנית 20x25:
===================
לבישול הפסטה:
============
4 כוסות (1 ליטר) מים
1 כף שמן
מלח
250 גרם פסטה פנה
25 גרם חמאה, לשימון התבנית
למאפה:
=======
3 ביצים
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2 גביעים (500 גרם סה"כ) גבינה לבנה 5%
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
1 כוס צימוקים
1 כפית תמצית וניל משובחת
אפשרות: 1 כפית קינמון טחון
לסירופ:
======
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס מים
מיץ מ-1/2 לימון
אופן ההכנה:
==========
1. מרתיחים בסיר את המים עם השמן והמלח. מוסיפים את האטריות ומבשלים על פי הוראות היצרן. מסננים היטב.
2. בינתיים, מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית בחמאה.
3. טורפים בקערה גדולה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את השמנת, הגבינה והשמנת החמוצה ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את האטריות המסוננות, הצימוקים, הווניל והקינמון (אם רוצים) ומערבבים היטב.
4. יוצקים לתבנית ואופים 50-55 דקות עד הזהבה.
5. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הסוכר, המים והלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3-4 דקות, לסירופ. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.
6. יוצקים את הסירופ המצונן על המאפה ומגישים חם - מומלץ לצד פירות וריבה.
בתיאבון!
איך להכין ריבועי גבינה ותפוחי עץ?
הנה מתכון של חן שוקרון לריבועי גבינה ותפוחי עץ, כפי שפורסם ב"השולחן" באוגוסט 2020:
המצרכים:
=========
לבסיס ולציפוי הפירורים הפריך:
========================
420 גרם (3 כוסות קמח
200 גרם (1 כוס) סוכר
קורט מלח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
לשכבת התפוחים:
==============
2 תפוחי עץ קטנים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל ½1 ס”מ
2 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון
למלית הגבינה:
============
1 מכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה
1 מכל (225 גרם) גבינת שמנת 30%
2 גביעים (300 מ”ל) יוגורט 3%
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
==========
לבסיס ולציפוי הפירורים הפריך:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את הבסיס והפירורים
2. מערבלים יחד קמח, סוכר ומלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים קוביות חמאה וביצה ומערבלים עד לקבלת תערובת פירורית.
3. מעבירים כשליש מכמות הפירורים לתבנית ומהדקים היטב לקבלת בסיס דק ואחיד. את יתר הפירורים מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
4. אופים את הבסיס 15-13 דקות להזהבה קלה. מוציאים ומצננים מעט, אך לא מכבים את התנור.
מכינים את מלית התפוחים:
5. מערבבים תפוחים, סוכר וקינמון.
מכינים את מלית הגבינה ואופים:
6. מערבלים מסקרפונה, גבינת שמנת, ויוגורט במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים סוכר ומערבלים היטב עד להטמעה. מוסיפים ביצים אחת-אחת, כשכל ביצה נוספת רק כשהקודמת נטמעה. מוסיפים וניל. בעזרת מרית מוודאים שהתערובת אחידה.
7. יוצקים בזהירות את מלית הגבינה על גבי הבסיס האפוי. מפזרים עליה קוביות תפוחי עץ באופן אחיד ועליהן את יתר הפירורים.
8. אופים כשעה עד שפירורי הבצק מזהיבים ומתייצבים.
9. מצננים לטמפרטורת החדר. מכסים בניילון נצמד ומקררים 8 שעות לפחות או במשך הלילה.
10. חותכים לריבועים בגודל 5-4 ס”מ ומגישים קר. שומרים מכוסה בניילון נצמד עד 4 ימים.
הנה מתכון של חן שוקרון לריבועי גבינה ותפוחי עץ, כפי שפורסם ב"השולחן" באוגוסט 2020:
המצרכים:
=========
לבסיס ולציפוי הפירורים הפריך:
========================
420 גרם (3 כוסות קמח
200 גרם (1 כוס) סוכר
קורט מלח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
לשכבת התפוחים:
==============
2 תפוחי עץ קטנים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל ½1 ס”מ
2 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון
למלית הגבינה:
============
1 מכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה
1 מכל (225 גרם) גבינת שמנת 30%
2 גביעים (300 מ”ל) יוגורט 3%
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
==========
לבסיס ולציפוי הפירורים הפריך:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את הבסיס והפירורים
2. מערבלים יחד קמח, סוכר ומלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים קוביות חמאה וביצה ומערבלים עד לקבלת תערובת פירורית.
3. מעבירים כשליש מכמות הפירורים לתבנית ומהדקים היטב לקבלת בסיס דק ואחיד. את יתר הפירורים מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
4. אופים את הבסיס 15-13 דקות להזהבה קלה. מוציאים ומצננים מעט, אך לא מכבים את התנור.
מכינים את מלית התפוחים:
5. מערבבים תפוחים, סוכר וקינמון.
מכינים את מלית הגבינה ואופים:
6. מערבלים מסקרפונה, גבינת שמנת, ויוגורט במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים סוכר ומערבלים היטב עד להטמעה. מוסיפים ביצים אחת-אחת, כשכל ביצה נוספת רק כשהקודמת נטמעה. מוסיפים וניל. בעזרת מרית מוודאים שהתערובת אחידה.
7. יוצקים בזהירות את מלית הגבינה על גבי הבסיס האפוי. מפזרים עליה קוביות תפוחי עץ באופן אחיד ועליהן את יתר הפירורים.
8. אופים כשעה עד שפירורי הבצק מזהיבים ומתייצבים.
9. מצננים לטמפרטורת החדר. מכסים בניילון נצמד ומקררים 8 שעות לפחות או במשך הלילה.
10. חותכים לריבועים בגודל 5-4 ס”מ ומגישים קר. שומרים מכוסה בניילון נצמד עד 4 ימים.
איך להכין לחמניות גבינה?
הנה מתכון ללחמניות גבינה:
המצרכים ל-14 לחמניות:
=================
1 גביע גבינת סקי 1/2%
3 ביצים
3 כוסות קמח
15 גרם שמרים, מומסים ב-1/4 כוס מים חמים + כפית סוכר
1/2 כוס שמן חמניות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
100 גרם גבינה צפתית דלת שומן, מפוררת
ביצה טרופה להברשה
מעט שומשום קלוי לפיזור
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה או במעבד מזון עד קבלת בצק צמיגי.
2. יוצרים כדורים בידיים ומסדרים אותם בתבנית המרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה, מפזרים מעט את השומשום ואופים במשך 30-40 דקות בטורבו בתנור שחום מראש ל-170 מעלות. שומריםאת הלחמניות בכלי אטום או בשקית ניילון.
הנה מתכון ללחמניות גבינה:
המצרכים ל-14 לחמניות:
=================
1 גביע גבינת סקי 1/2%
3 ביצים
3 כוסות קמח
15 גרם שמרים, מומסים ב-1/4 כוס מים חמים + כפית סוכר
1/2 כוס שמן חמניות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
100 גרם גבינה צפתית דלת שומן, מפוררת
ביצה טרופה להברשה
מעט שומשום קלוי לפיזור
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה או במעבד מזון עד קבלת בצק צמיגי.
2. יוצרים כדורים בידיים ומסדרים אותם בתבנית המרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה, מפזרים מעט את השומשום ואופים במשך 30-40 דקות בטורבו בתנור שחום מראש ל-170 מעלות. שומריםאת הלחמניות בכלי אטום או בשקית ניילון.
איך מכינים עוגת גבינה בקלי קלות?
מתכון לעוגת גבינה אפויה
===================
א. לערבב מצרכים אלו בקערה:
3 גביעי גבינת 5%
1 גביע שמנת חמוצה
3 כפות גדושות של קורנפלור
1 אבקת פודינג וניל
1 כף רום
6 חלמונים
ב. להקציף 6 חלבונים + 1 כוס סוכר. לאחר ההקצפה להוסיף לתערובת שהוכנה קודם ולערבב בעדינות.
ג. לשמן תבנית עגולה (מס' 26) ולשפוך את התערובת.
ד. לחמם תבנית אפיה עם מים בחום גבוה בתנור למשך 5 דקות. להכניס את התבנית עם העוגה לתנור בתום ה- 5 דקות ולהמשיך את האפיה בחום גבוה לעוד 10 דקות. לאחר מכן להמשיך את האפיה בחום בינוני לעוד כשעה.
ה. להכנת הקרם יש להקציף:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב קר
1 אבקת פודינג וניל
מתכון לעוגת גבינה אפויה
===================
א. לערבב מצרכים אלו בקערה:
3 גביעי גבינת 5%
1 גביע שמנת חמוצה
3 כפות גדושות של קורנפלור
1 אבקת פודינג וניל
1 כף רום
6 חלמונים
ב. להקציף 6 חלבונים + 1 כוס סוכר. לאחר ההקצפה להוסיף לתערובת שהוכנה קודם ולערבב בעדינות.
ג. לשמן תבנית עגולה (מס' 26) ולשפוך את התערובת.
ד. לחמם תבנית אפיה עם מים בחום גבוה בתנור למשך 5 דקות. להכניס את התבנית עם העוגה לתנור בתום ה- 5 דקות ולהמשיך את האפיה בחום גבוה לעוד 10 דקות. לאחר מכן להמשיך את האפיה בחום בינוני לעוד כשעה.
ה. להכנת הקרם יש להקציף:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב קר
1 אבקת פודינג וניל
איך להכין לביבות גבינה וצימוקים?
הנה מתכון להכנת לביבות גבינה וצימוקים:
המצרכים:
=======
500 גרם גבינת כנען
1/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
50 גרם צימוקים בהירים
4 כפות קמח
3 ביצים
3 כפות שמן
להגשה:
======
1-2 גביעי שמנת
מרקחת תפוזים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
=========
1. בקערה שמים את הגבינה, תמצית הוניל, הסוכר והצימוקים ומערבבים.
2. מוסיפים לתערובת הגבינה את הקמח והביצים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. ממיסים במחבת את החמאה והשמן יחד ויוצקים אליה בעזרת כף מתערובת הגבינה. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
4. מוציאים את הלביבות מהמחבת, בוזקים עליהן אבקת סוכר ומגישים עם שמנת ומרקחת תפוזים.
הנה מתכון להכנת לביבות גבינה וצימוקים:
המצרכים:
=======
500 גרם גבינת כנען
1/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
50 גרם צימוקים בהירים
4 כפות קמח
3 ביצים
3 כפות שמן
להגשה:
======
1-2 גביעי שמנת
מרקחת תפוזים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
=========
1. בקערה שמים את הגבינה, תמצית הוניל, הסוכר והצימוקים ומערבבים.
2. מוסיפים לתערובת הגבינה את הקמח והביצים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. ממיסים במחבת את החמאה והשמן יחד ויוצקים אליה בעזרת כף מתערובת הגבינה. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
4. מוציאים את הלביבות מהמחבת, בוזקים עליהן אבקת סוכר ומגישים עם שמנת ומרקחת תפוזים.
איזה גבינות מתאים להגיש עם יין אדום?
עם יין אדום מתאים להגיש גבינות חריפות ומתובלות, כמו גם גבינות קשות ויבשות. גבינת פרמזן וגבינת גאודה הקשות, למשל, מתאימות מצוין ליין אדום.
כללית, יין אדום מתאים להגיש עם גבינות רכות וגבינות שטעמן חזק יחסית.
ליין אדום כבד יתאימו מצוין גבינות חזקות או מיושנות.
עם יין אדום מתאים להגיש גבינות חריפות ומתובלות, כמו גם גבינות קשות ויבשות. גבינת פרמזן וגבינת גאודה הקשות, למשל, מתאימות מצוין ליין אדום.
כללית, יין אדום מתאים להגיש עם גבינות רכות וגבינות שטעמן חזק יחסית.
ליין אדום כבד יתאימו מצוין גבינות חזקות או מיושנות.
מהי כמות הסידן המומלצת לצריכה יומית?
זוהי כמות הסידן שיש לצרוך ביום אחד:
ילדים עד גיל 3 - 500 מ"ג ליום
ילדים בגילאי 4-8 800 מ"ג ליום
ילדים בגילאי 18-9 - 1300 מ"ג ליום
מבוגרים עד גיל 50 - 1000 מ"ג ליום
מבוגרים מעל גיל 50 - 1200 מ"ג ליום
זוהי כמות הסידן שיש לצרוך ביום אחד:
ילדים עד גיל 3 - 500 מ"ג ליום
ילדים בגילאי 4-8 800 מ"ג ליום
ילדים בגילאי 18-9 - 1300 מ"ג ליום
מבוגרים עד גיל 50 - 1000 מ"ג ליום
מבוגרים מעל גיל 50 - 1200 מ"ג ליום
איך לשלב פשתן במזון?
ניתן לשלב פשתן בתזונה ע"י הוספתו לדברים הבאים (חשוב לציין שלאחר חימום הערך התזונתי של אומגה 3 נפגע, אך עדיין נשמרים ערכים אחרים כמו הסיבים התזונתיים):
סלט
יוגורט
דייסה
גבינה
מרק
פשטידה
תערובת קציצות (לא במקום פירורי הלחם).
ניתן לשלב פשתן בתזונה ע"י הוספתו לדברים הבאים (חשוב לציין שלאחר חימום הערך התזונתי של אומגה 3 נפגע, אך עדיין נשמרים ערכים אחרים כמו הסיבים התזונתיים):
סלט
יוגורט
דייסה
גבינה
מרק
פשטידה
תערובת קציצות (לא במקום פירורי הלחם).
איך להכין קרם גבינה דיאטתי?
כך מכינים קרם גבינה דיאטתי שיכול להיות קינוח מתוק וטעים:
המצרכים:
========
גביע גבינה לבנה עד 5%
חצי כפית תמצית וניל
כפית ממתיק מלאכותי נוזלי (למשל "דיאט-טיפ")
אופן ההכנה:
=========
לערבב את כל המצרכים היטב ולהגיש.
שדרוגים:
=======
- אפשר להוסיף תפוח מגורר או כל פרי אחר.
- אפשר להוסיף כחצי כפית נס קפה למי שרוצה קרם בטעם קפה.
כך מכינים קרם גבינה דיאטתי שיכול להיות קינוח מתוק וטעים:
המצרכים:
========
גביע גבינה לבנה עד 5%
חצי כפית תמצית וניל
כפית ממתיק מלאכותי נוזלי (למשל "דיאט-טיפ")
אופן ההכנה:
=========
לערבב את כל המצרכים היטב ולהגיש.
שדרוגים:
=======
- אפשר להוסיף תפוח מגורר או כל פרי אחר.
- אפשר להוסיף כחצי כפית נס קפה למי שרוצה קרם בטעם קפה.
איך להכין לביבות גבינה?
הנה מתכון פשוט להכנה ומתאים לילדים של לביבות גבינה לבנה:
מצרכים:
=======
3 ביצים
1 גביע גבינה לבנה
4 כפות חלב
5 כפות סוכר
10 כפות קמח תופח
אופן ההכנה:
==========
לערב את כל החומרים יחד לבלילה ללא גושים ולטגן במחבת עם מעט שמן משני הצדדים
בתיאבון!
הנה מתכון פשוט להכנה ומתאים לילדים של לביבות גבינה לבנה:
מצרכים:
=======
3 ביצים
1 גביע גבינה לבנה
4 כפות חלב
5 כפות סוכר
10 כפות קמח תופח
אופן ההכנה:
==========
לערב את כל החומרים יחד לבלילה ללא גושים ולטגן במחבת עם מעט שמן משני הצדדים
בתיאבון!
איזה יין מתאים לגבינות רכות ושמנות?
עם גבינות רכות, בשלות ושמנות יחסית מתאים להגיש יינות לבנים ארומתיים בעלי חומציות גבוהה.
עם גבינות רכות, בשלות ושמנות יחסית מתאים להגיש יינות לבנים ארומתיים בעלי חומציות גבוהה.
כמה סידן יש בגבינה לבנה מועשרת?
בגביע אחד של גבינה לבנה מועשרת יש 400 מ"ג סידן.
בגביע אחד של גבינה לבנה מועשרת יש 400 מ"ג סידן.