» «
אומלט
איך להכין אומלט במלית גבינות?



הנה מתכון להכנת אומלט במלית גבינות של השף חיים כהן, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" ביוני 2004:

המצרכים למנה אישית:
=================
2 ביצים

2 כפות שמנת מתוקה

20 גרם חמאה

3 כפות גבינות קשות (קאקבל, גאודה) מגוררות גס

מלח


אופן ההכנה:
=========
1. טורפים את הביצים בקערה.

2. מתבלים במלח ומוסיפים את השמנת המתוקה.

3. מחממים מחבת טפלון על להבה בינונית, מוסיפים את החמאה וכשהיא נמסה מוסיפים את הביצים וטורפים במחבת, עד שהחלק התחתון של האומלט מזהיב ומתייצב.

4. מניחים את הגבינות המגוררות על מחצית האומלט ומקפלים עליהן את המחצית השנייה. מסיטים את כל האומלט לכיוון השוליים, כדי שייסגר וכדי שהגבינות לא ייזלו. מנמיכים את הלהבה ומטגנים דקה, כך שהגבינות יימסו והאומלט עדיין לא יישרף.

בתיאבון!
טורטיות
איך להכין טורטיות במלית חצילים, גבינות ועשבי תיבול?


הנה מתכון לורטיות במלית חצילים, גבינות ועשבי תיבול כפי שפורסם במוסף שף של "לאישה" באפריל 2010:

המצרכים ל-8 מנות:
================
1 חבילת טורטיות מוכנות

1 חציל

250 גרם גבינת עזים רכה למריחה

250 גרם גבינת פטה מגוררת

1 כף עירית קצוצה

1 כף עלי בזיליקום קצוצים דק

1 כף עלי בזיליקום קצוצים דק

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית ברדיד אלומיניום או בנייר אפייה.

2. פורסים את החציל, מושחים במעט שמן זית, זורים מעט מלח ומניחים בתבנית. אופים 15 דקות.

3. ההרכבה: מורחים שכבת גבינת עזים על הטורטייה, מניחים מעל פרוסות חציל קלויות ועליהן זורים את הגבינה המגוררת. זורים מעל את העשבים הקצוצים, מניחים את רצועות פלפל ומגלגלים את הטורטייה בכמה סיבובים (אם מכינים קודם אפשר לעטוף בנייר אפייה ולהניח במקרר עד לשימוש).

4. מסירים את הנייר, מניחים את הטורטיות המגולגלות ל 5-6 דקות על רשת הגריל ומגישים חם.
פסטה
איך להכין פסטה ברוטב גבינות?


כך מכינים פסטה ברוטב גבינות:

המצרכים:
=========
1/2 ק"ג פסטה מכל סוג

2 מיכלי שמנת מתוקה

250 גרם גבינות קשות מארבעה סוגים שונים, מה שיש בבית (לדוגמה קממבר, עיזים, ברי ועוד) חתוכות לקוביות קטנות

מלח

פלפל שחור

1/2 כפית אגוז מוסקט

אפשרי - עלי מרווה לקישוט


אופן ההכנה:
===========
1. לבשל את הפסטה לפי ההוראות, לסנן ולשטוף

2. לחמם את השמנת במחבת, להוסיף את הגבינות ולבל חמש דקות או עד שכל הגבינות נמסות

3. להוסיף את התבלינים, לערבב ולתקן תיבול

4. לצקת את הרוטב על הפסטה, לערבב ולהגיש. ניתן לקשט בעלי מרווה

בתיאבון!
שקשוקה
מה אפשר להוסיף לשקשוקה כדי לשדרג אותה?



הנה מספר תוספות היכולות לשדרג את מנת השקשוקה:

נקניקיות מרגז - מטגנים את הנקניקיות במחבת נפרדת עם מעט שמן קנולה ומוסיפים אותן לשקשוקה לפני הוספת הביצים.

חציל מטוגן - יש לטגן חציל במחבת נפרדת עד להשחמתו ואז להוסיפו לשקשוקה.

פלפלים קלויים - ניתן להוסיף רצועות פלפלים קלויים מעשה ידכם או קנויים לרוטב העגבניות.

פלפלים טריים - צהובים, כתומים או אדומים יתאימו מאוד גם הם. יש לטגן אותם במחבת של הרוטב לפני הוספת העגבניות עד ריכוך קל ואז להוסיף את העגבניות.

גבינות - גבינה בולגרית או גבינת פטה יתאימו גם הן לשדרוג השקשוקה, יש להוסיף קוביות מהגבינה שבוחרים בסיום בישול הרוטב, רגע לפני הוספת הביצים.

גבינות

גבינות
על מה להקפיד בהגשת גבינות לארוחת גבינות ויין?



אלו הדברים שחשוב להקפיד עליהם בהכנת גבינות לערב גבינות ויין:

1. גיוון בסוגי הגבינות - חלב עזים, חלב כבשים, חלב פרה, חלב באפלו וכדומה.

2. גיוון במרקם הגבינות - גבינות קשות, גבינות חצי קשות, גבינות בשלות וגבינות רכות.

3. גיוון בצורת הגבינות - משולשים, מלבנים, חריצים עגולים, גבינה מאורכת, גבינה בכדורים, ממרחי גבינה ועוד.

4. גיוון בטעמי הגבינות - גבינות עדינות לצד גבינות שטעמן חזק יותר

5. גבינות בצבעים שונים - גבינות בתיבולים שונים מעניקות גוונים שונים לגבינות ויפה לסדר על מגשים שילוב בין גבינות שונות.
עוגות גבינה
איך להכין עוגת גבינה שזכתה בתחרות אפייה?
הנה עוגת הגבינה של "דיאנה", מתכון של העוגה שזכתה במקום הראשון בתחרות אפייה. העוגה עשויה מחומרים פשוטים אבל כנראה שזה מה שעובד הכי טוב על חוש הטעם.

לבצק - תחתית ופירורים:
===================
1 חבילת מרגרינה

2 ורבע כוסות קמח תופח

2 כפות סוכר

3 חלמונים

מעט גרידת לימון (לא הכרחי)


הוראות הכנה:
============
1. ללוש לבצק אחיד

2. לחלק לשני חלקים: חלק אחד לשטח בתבנית גדולה ולאפות ב- 180 מעלות עד שהבצק מזהיב מעט. חלק שני לפירורים) לשטח בתבנית קטנה (שכבה עבה) ולאפות ב-180 עד 200 מעלות כ-20-25 דקות עד שהבצק אפוי טוב וקצת כהה אפילו.

לקרר קירור מוחלט.

למלית גבינה:
===========
3 קערות:

קערה 1 - 3 חלבונים+חצי כוס סוכר להקציף לקצף חזק ונוקשה.

קערה 2 - להקציף לקרםן נוקשה - 1 שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וכוס חלב.

קערה 3 - לערבב גבינה רכה (9 או 5 אחוז) (רצוי גבינה שהנוזלים הוצאו ממנה בחיתול או מטלית נייר עבה, לא חובה) + 2 שקיות סוכר וניל לעיסה אחידה.


את תכולת כל הקערות לערבב בתנועות קיפול לעיסה קרמית אחידה.

לסיום:
=======
את עיסת הגבינה מורחים על הבצק האפוי הקר ואח"כ מפוררים מעל את החלק השני שאפינו בתבנית הקטנה יותר.

להכניס ללילה במקרר (או במקפיא).
כריכים
איך להכין סנדביץ' טעים? יש רעיונות?


הנה כמה רעיונות למילויי כריכים מוצלחים:

- מיונז, גבינה מגוררת, בצל ירוק

- חומוס עם זיתים

- קוטג', סלמון וחסה

- סרדינים, מיץ-לימון וחסה

- טונה, מיונז, מלפפון קצוץ, בצל ירק

- גבינה לבנה, תירס, חסה

- חמאה, פרוסות גבינה, חסה, גזר מגורר, פרוסות מלפפון, פרוסות עגבניה, עירית (אפשר כמובן חלק)

- מיונז, עוף או ביצה קשה, נבטים

- גבינה לבנה, מלפפון חמוץ, גזר מגורר, זיתים, אגוזי מלך מרוסקים

- חמאת צמחי תבלין, בשר שנשאר מצלי, חמוצים וחסה

- מיונז, דג (שימורים או מנתח שבושל), חסה, עגבניה, מלפפון. מעט לימון סחוט

- גבינה לבנה ואבוקדו מעוך או פרוס עם מעט מיץ לימון ופלפל שחור.

- מיונז, נקניק, מלפפון חמוץ, עגבניה

- חביתת ירק, עגבניה, מלפפון.
בטטות
איך להכין בטטות צלויות במלית פטה?


הנה מתכון לבטטות צלויות במלית פטה כפי שפורסם בגיליון שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010. את את הבטטות אפשר להכין יום לפני הפיקניק, לשמור בקירור ולהניח על הגריל בשטח.

המצרכים ל-8 מנות:
===============
2 בטטות ארוכות בקליפתן

200 גרם גבינת פטה פרוסה

פלפל שחור

שמן זית

עלעלי תימין

אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים היטב את הבטטות ופורסים אותן שיתקבלו מכל אחת 8 פרוסות, כל שתיים מחוברות בקצה, כל שייווצרו סה"כ 4 "כריכים".

2. מכניסים לתוך כל כריך פרוסות גבינת פטה, מטפטפים מעט שמן זית וזורים מעל פלפל שחור ועלעלי תימין. עוטפים כל בטטה ברדיד אלומיניום ומניחים על רשת הגריל למשך חצי שעה. מצננים קצת ואוכלים בכפית ישר מעטיפת רדיד האלומיניום.


קיש
איך להכין קיש גבינת עזים ורוזמרין?


הנה מתכון לקיש גבינת עזים ורוזמרין:

המצרכים לבצק:
==========
180 גרם קמח (כוס ורבע)

120 גרם קוביות חמאה קרה

1/4 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

2 כפות מים קרים מאוד

מספר טיפות מיץ לימון

מצרכים למילוי:
=========

2 חבילות גבינת פרומעז

3 ביצים

2 גביעי שמנת חמוצה

רוזמרין לפי הטעם

מלח

פלפל שחור

כוסברה

אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
========

1. לעבד את כל חומרי הבצק יחד (אפשר בפוד פרוססור)

2. לרדד את הבצק לתבנית בקוטר 26 ולהניח בה את הבצק

3. להכניס את התבנית עם הבצק למקפיא למשך רבע שעה עד עשרים דקות

4. לערבב יחד אץ השמנת, הביצים והתבלינים

5. לשטח את הגבינה והרוזמרין על הבצק ולצקת מעליהם את תערובת השמנת והביצים

6. לאפות בחום של 180 מעלות בין חצי שעה לארבעים דקות עד שהבצק נאפה והבלילה יציבה

בתיאבון!
איך להכין שיפודי חלומי כמנה ראשונה?



הנה מתכון להכנת שיפודי חלומי, שלמרות הגוון המתקתק בטעמם, נכון להגישם כמנה ראשונה:


המצרכים:
========
300 גרם גבינת חלומי

1 כף מחטי רוזמרין קצוצות

3 כפות דבש

3 כפות שמן זית

6-8 עגבניות שרי קצוצות

1 בצל סגול קצוץ

חצי כפית פפריקה מתוקה או חריפה

שיפודי עץ קטנים (לאחר שהושרו מעט במים)

גריל פחמים או מחבת גריל מחורצת


אופן ההכנה:
===========
1. יש לחתוך את גבינת החלומי לפרוסות ולאחר מכן לריבועים.

2. לשפד את הגבינה על שיפודי העץ.

3. לערבב דבש, פפריקה,שמן זית ורוזמרין ולמרוח היטב על השיפודים.

4. לחמם גריל פחמים או מחבת קליה עד שהיא מאד חמה, לשים מעט שמן זית ולקלות את השיפודים כדקה מכל צד, עד להופעת פס חריכה.

5. להוציא את השיפודים ולהניחם על מגש מאורך.

6. להוסיף למחבת, לאחר הוצאת השיפודים, את העגבניות, הבצל ושארית הדבש ולחרוך תוך ערבוב מתמיד.

7. להגיש את תוספת הירקות עם החלומי.
איך להכין עוגות גבינה ללא אפיה?



הנה מתכון של עוגת גבינה ללא אפייה:

לתחתית:
========
250 פירורי ביסקויטים

75 גרם מרגרינה (מומסת)

רבע כוס סוכר

לעוגה:
======
500 גרם גבינה לבנה (אחוז השומן בגבינה לא מאוד משנה)

רבע כוס חלב

1 חבילת פודינג איסטנט וניל

1 מיכל שמנת מתוקה

חצי כוס סוכר

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב חומרי התחתית ולרפד את תחתית התבנית.

2. מערבבים היטב ביחד גבינה חלב ופודינג.

3. מקציפים את השמנת והסוכר לשמנת יציבה, ומוסיפים לשאר, תוך כדי קיפול.
שמים את כל העירבוביה הנהדרת הזו בתבנית ומכניסים לכמה שעות למקרר.

מוכן...

כבר אכלתי את העוגה הזו עם אננס משומר למעלה, וגם בוורסיה עם ג'לי למעלה. אני אוהבת אותה פשוט, ובדרך כלל מגרדת שוקולד למעלה אחרי שהיא מוכנה. גם יפה גם טעים.
לאלו המכינים אותה לערב החג מומלץ לשים מעל שוקולד מומס עם חמאה (כמו שמכינים לפונדו) על כל מנה כשמגישים, או סירופ שוקולד פשוט של גלידה. יוצא מעולה וחגיגי לאללה.
איך להכין עוגות גבינה טובות?
הנה מתכון לעוגת גבינה של דודו מפורום תפוז:

המצרכים:
=========
1 ק"ג גבינה לבנה 5%

1 גבינת נפוליאון

2 גביעים שמנת של פעם

6 ביצים מופרדות

2 כוסות סוכר

2 סוכר וניל

6 כפות אבקת קורנפלור


זה מתאים ל - 3 תבניות אינגליש קייק, או ל 2 תבניות 24, או לתבנית אחת 28 + 1 תבנית אינגליש קייק.

חמאה לשימון התבנית.


להפעיל את התנור על חום של 220 מעלות ולהכניס תבנית עם מים מהברז לשים בתחתית התנור ולהתחיל להכין את העוגה...


1. מקציפים כוס סוכר ו-6 חלבונים לקצף יציב

2. מערבבים את כל הגבינות, הקורנפלור, החלמונים והסוכר

3. בתנועות קיפול מוסיפים את קצף החלבונים ומוזגים בתבניות.

החום הוא 220 C לעשרים דקות (מכת חום),
אחרי 20 דקות להוריד ל 150 עוד חצי שעה

כשמוכן לכבות תנור ולהשאיר חצי שעה בתנור מכובה
קלה להכנה, קלילה ויצוגית..(הכנתי התבנית26 יצאה גבוהה)
איך להכין עוגת גבינה עם פירורים וללא אפיה?



חומרים לבסיס:
=============
250 גרם פירורי פתי בר אסם

150 ג'רם חמאה


חומרים למילוי:
============
2 שמנת מתוקה

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

500 ג'גבינה לבנה 9%

חצי כוס סוכר

חצי כוס חלב

קליפת לימון מגוררת

חצי שקית ג'לטין (7 גרם)


אופן ההכנה:
===========
1. ממיסים את החמאה. מוסיפים את פירורי הפתי בר. מהדקים כ-2/3 לתחתית משומנת ואת השאר שומרים לקישוט.

2. מקציפים את השמנת המתוקה לשמנת יציבה.

3. מערבלים את החלב, הסוכר והגבינה במהירות נמוכה כשתי דקות. מוסיפים את הפודינג ומערבבים עד לתערובת חלקה במהירות גבוהה, תוך כדי הוספת קליפת הלימון.

4. ממיסים את הגלטין במעט מים רותחים ומצננים (בחישה מהירה שלא ישארו גושים וצינון של 2 דקות במקפיא). מוסיפים לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.

5. יוצקים את תערובת הגבינה על הקצפת ומערבבים בזהירות.

6. יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומשטחים. מפזרים את הפירורים שנשארו למעלה.

7. מצננים למספר שעות.
איך להכין עוגת גבינה כשרה לפסח?



הנה מתכון לעוגת גבינה מצוינת לכל ימות השנה וגם לפסח:

המצרכים:
========
3 גביעי גבינה לבנה 5%

6 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

1 חבילה סוכר וניל

2 כפות קורנפלור

1 חבילה פודינג אינסטנט וניל

3/4 כוס חלב

1 חבילה שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב ביד: גבינה לבנה, חלמונים, סוכר וניל, 1/4 כוס סוכר, 2 כפות קורנפלור ושתי כפות פודינג וניל.

2. במיקסר מקציפים חלבונים ו-3/4 כוס סוכר.

3. מוסיפים את הקצף לתערובת הגבינה.

4. אופים בחום בינוני (160 מעלות) 40-50 דקות ומניחים לעוגה להתקרר בתנור.

5. כשהעוגה קרה מוציאים אותה מהתנור ומכינים את הציפוי: מקציפים שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב, 2 כפיות סוכר וכל מה שנשאר מהפודינג ומורחים על העוגה.

הערה: העוגה מצוינת ומתאימה לכל ימות השנה ולא רק לפסח.

בתיאבון!
איך להכין לחמניות גבינה וזיתים?



הנה מתכון להכנת לחמניות גבינה וזיתים:

המצרכים (להכנת 10 לחמניות):
=========================
200 גרם חמאה

1 כפית מלח

1-2 כפית סוכר

1/2 ק"ג קמח

1 מיכל יוגורט לבן או שמנת חמוצה

1 מיכל גבינת קוט'ג

100 גרם גבינה קשה (פרמזן, קשקבל או עמק) מגוררת

200 גרם גבינה בולגרית מפוררת

1 כוס טבעות זיתים שחורים מסוננות (אפשרי גם זיתים ירוקים)

אפשרות: פלפל חריף, בצל ירוק קצוץ, אגוז מוסקט



אופן ההכנה:
===========

1. לפורר את החמאה בתוך הקמח עם המלח והסוכר ולעבד לבצק.

2. לחמם תנור ל-180 מעלות.

3. להוסיף את שאר החומרים לתערובת ולקרר 15 דקות.

4. לגלגל את הבצק לכדורים לא גדולים.

5. להניח את עיגולי הבצק על תבנית אפייה מרופדת ולאפות בין 40-50 דקות עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב - שחום.
איך להכין תותים עם קצף תותים?



הנה מתכון של ישראל אהרוני לתותים עם קצף תותים, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות במרץ 2011:

המצרכים:
=======
5 חלבונים

2 כוסות תותים מרוסקים למחית במעבד מזון

1 כוס סוכר

בנוסף:

סלסילת תותים שטופים, מנוקים וחצויים לאורכם

5 כפות ליקר תפוזים משובח

2 כפות סוכר


אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את חומרי הקרם לתערובת אחידה ומקררים שעה.

2. משרים את התותים החצויים בליקר התפוזים והסוכר, כשעה.

3. שמים בקערת המיקסר את החלבונים וכוס וחצי מרסק התות (חצי כוס מהרסק שומרים). מתחילים להקציף במהירות בינונית כשתי דקות. מגבירים למהירות גבוהה ומקציפים עוד שתי דקות.

4. מוסיפים את כוס הסוכר בהדרגה, בזרם דק ואיטי, אל קערת המיקסר וממשיכים להקציף עוד דקות מספר עד שמתרומם לו ענן קצף יפהפה יציב לגמרי, צבעו ורוד וטעמו תותי להפליא.

5. שמים בתחתיתן של כוסות זכוכית נאות חצאי תותים מושרים. מניחים על התותים שתי כפות מקרם המסקרפונה ועליו זולפים מעט מרסק הפרי שנותר. שמים למעלה מלוא הכף מקצץ התותים הוורוד ומניחים עליו עוד חצי תות לקישוט.
איך להכין עוגת גבינה אפויה?



כדי להכין עוגות גבינה אפויות עשו כך:

חומרים:
=======
2 וחצי גביעי גבינה לבנה 5%

1 גביע אשל או שמנת חמוצה

4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים

1 פודינג אינסטנט (וניל)

חצי כוס סוכר

2 כפות קורנפלור

לציפוי:
====
1 מיכל שמנת מתוקה

חצי כוס חלב

1 שקית סוכר-וניל


הוראות הכנה:
===========
מערבבים את הגבינה, אשל, חצי מהפודינג, סוכר וקורנפלור.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף, ומקפלים לתערובת הגבינה.

שמים בתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגה תזהיב.

מצננים.


לציפוי:
=======
מקציפים את השמנת עם חצי הנותר של הפודינג, החלב והסוכר וניל עד שמתקבלת קצפת סמיכה. מורחים על העוגה.

עדיפות לתבנית עגולה, נראה מדהים, וטעים.


איך להכין סופגניות פרמזן מלוחות?



הנה מתכון של הלה אלפרט לסופגניות אשל ופרמזן, כפי שפורסם במוסף שישבת של "ישראל היום" בנובמבר 2013:

המצרכים:
=======
2 כוסות קמח תופח

1 כף סוכר

1/8 כפית מלח

2 גביעי אשל

2 ביצים

4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק מאוד

2 כפות גבינת פרמזן טחונה דק

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
===========
1 מנפים את הקמח לתוך קערה.

2. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.

3. מוסיפים את האשל, הביצים, הפטרוזיליה והפרמזן ומערבבים במיקסר.

4. מחממים את השמן, אבל נזהרים שלא יתחיל לעשן.

5. צרים את הסופגניות בעזרת שתי כפות: לוקחים כף מהבלילה, ובעזרת כף נוספת מחליקים לסיר.

6. מטגנים כשתי דקות עד שהסופגניות מקבלות צבע זהוב כהה והופכים בעזרת מזלג, כששני הצדדים זהובים מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים.

בתיאבון!
איך לשמור על המזון בקיץ?


הנה 4 דרכים לשמירה על טריות המזון בקיץ:

1. אחסנו את הגבינות הלבנות והחלב בחלקו האחורי של המקרר שם הטמפרטורות נמוכות יותר ושומרות יותר על המוצרים.

2. אחסנו גם את הביצים בחלק האחורי של המקרר במקום על הדלת על מנת שיישארו טריות זמן רב יותר.

3. בקשו במעדניות שיעטפו עבורכם את הגבינות הקשות והצהובות בנייר ולא בפלסטיק ובבית עטפו את הגבינות הארוזות בנייר כסף והכניסו אותן לתוך שקית ניילון, הדבר ימנע התייבשות מהירה של הגבינות.

4. עטפו את הבצלים בנייר ואחסנו אותם במקום מוצל וקריר במקום במקרר.
איך להכין עוגות גבינה עם טעם מדהים?


את התחתית של עוגת הגבינה מכינים מבצק פריך או ביסקויטים מפוררים עם כף חמאה מומסת או בישקוטים מסודרים צפוף.

מצרכים לעוגה:
=============
500 גרם גבינה לבנה

4 חלמונים ואת החלבונים להקציף

1 כוס סוכר

2 סוכר וניל

לערבב הכל לאט ולהוסיף בתנועות קיפול את החלבונים המוקצפים

אופן ההכנה:
==========
לאפות ב150 מעלות
כשהעוגה מוכנה לערבב 2 שמנת עם 1 שקית וניל וקליפת לימון ובזהירות בזהירות בזהירות , לצפות את העוגה. פה דרושה זהירות מיוחדת כי אם מתחילים מהאמצע העוגה מקבלת חור אז צריך להתחיל מהצדדים ולאט לאט להגיע לאמצע
להחזיר לתנור ל-10 דקות בדיוק ולסגור ולהוציא את העוגה ולקרר על גבי רשת.

אם הצלחתם, החלק העליון נראה חלק כמו זכוכית.

עוגה טעימה מאוד מאוד. הכי פופולרית אצלנו בבית.

כדאי לשמור במקרר ולאכול אותה רק למחרת.
איך להכין לביבות גבינה וצימוקים?



הנה מתכון להכנת לביבות גבינה וצימוקים:

המצרכים:
=======
500 גרם גבינת כנען

1/3 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

50 גרם צימוקים בהירים

4 כפות קמח

3 ביצים

3 כפות שמן

להגשה:
======
1-2 גביעי שמנת

מרקחת תפוזים

אבקת סוכר


אופן ההכנה:
=========
1. בקערה שמים את הגבינה, תמצית הוניל, הסוכר והצימוקים ומערבבים.

2. מוסיפים לתערובת הגבינה את הקמח והביצים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3. ממיסים במחבת את החמאה והשמן יחד ויוצקים אליה בעזרת כף מתערובת הגבינה. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

4. מוציאים את הלביבות מהמחבת, בוזקים עליהן אבקת סוכר ומגישים עם שמנת ומרקחת תפוזים.
איך להכין מסיכה מזינה לפנים ופילינג ביולוגי?
איך להכין לבנה?
איך להכין סלט חלומי?
אילו תוספות ניתן להגיש עם גבינות?
איך לנקות טוסטר מגבינה מותכת?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.