» «
גרנולה
איך להכין גרנולה בעצמי?



כך מכינים גרנולה ביתית:

המרכיבים:
=========
500 גרם שיבולת שועל עבה

פרות יבשים קצוצים איזה שאוהבים: תמרים, תאנים, משמשים מיובשים, חמוציות, צימוקים וכו' בערך 100 -150 גרם.

מיני אגוזים: לוז , אמריקאי, גרעיני חמנייה ודלעת , זרעוני פשתן (מאד חשוב לנשים מעל גיל 40),שומשום, קוקוס וכו.

סוכר

סוכר חום

דבש

2 כפות שמן.

אופן ההכנה:
==========
1. מפזרים שיבולת על תבנית אפיה של תנור.

2. מפזרים 3-4 כפות סוכר משני הסוגים (לפי הטעם) ומוסיפים את הדבש.

3. לשמן את הידיים במעט שמן ו"ללוש" את החומרים שיעטפו טוב טוב בסוכר ובדבש.

4. מכניסים לתנור לחום גבוה ל-15 דקות, מוציאים, מערבבים קצת עם כף,
מוסיפים אגוזים למיניהם, מערבבים ומכניסים ושוב לתנור ל-15 דקות נוספות.
מוציאים ומוסיפים פרות יבשים קצוצים, מערבבים ומחזירים לתנור לעוד 7- 10 דקות.

5. לשים לב שהגרנולה לא נחרכת. כל הזמנים והכמויות הם לא מדע מדויק.
זה מה שאני עושה ואפשר בהחלט לשחק עם זה.

6. יוצא טעים מאד מאד, לצנן ולשים בצנצנת ואקום והעיקר לא לטגן כמו שעושים הרבה יצרני גרנולה קטנים.
גרנולה
איך להכין גרנולה בהכנה עצמית?



הנה מתכון להכנת גרנולה ביתית:

המצרכים:
========
1/2 קילו שיבולת שועל

100 גרם אגוזי לוז

100 גרם שקדים לבנים פרוסים

100 גרם קוקוס טחון

1 כוס דבש

1 כף שמן

1/2 כפית קינמון טחון


אופן ההכנה:
==========
1. קולים חצי קילו שיבולת שועל עם 100 גרם אגוזי לוז ב-170 מעלות, למשך חצי שעה.

2. מוסיפים 100 גרם שקדים לבנים פרוסים ו-100 גרם קוקוס טחון לעוד רבע שעה.

3. מוסיפים ל-5 דקות נוספות עוד 100 גרם צימוקים כהים ו-200 גרם שזיפים יבשים ללא גרעינים וחתוכים.

4. בינתיים מחממים על אש קטנה ל-5 דקות כוס דבש עם כף שמן וחצי כפית קינמון טחון ומערבבים.

5. מוסיפים את הנוזל לתערובת הגרנולה, מערבבים היטב ומשאירים עוד 10 דקות בתנור.

6. מוציאים, מערבבים שוב ומקררים.
גרנולה
איך להכין סלט יוגורט, גרנולה ופירות?



הנה מתכון לסלט יוגורט, פירות וגרנולה:


המצרכים:
=======
4 מיכלים של יוגורט

8 תותים

1 בננה

2 תפוחי עץ מסוג "חרמון"

מעט ליקר, מכל סוג

8 כפות גרנולה

8 כפות דבש

אפשרות: שקית סוכר וניל


אופן ההכנה:
===========
- חותכים לקוביות קטנות את כל הפירות.

- מחלקים את גביעי היוגורט לקעריות (גביע לכל מיכל).

- בוזקים את סוכר הווניל והליקר על היוגורט בכל קערה ומערבבים.

- מסדרים במרכזה של כל קערה את הפירות ועליהם שמים שתי כפות דבש ושתי כפות גרנולה.

בתיאבון!
גרנולה
איך להכין גרנולה לבד?


הנה מתכון להכנת גרנולה בבית:

החומרים:
==========

3 כוסות שיבולת שועל

2 כוסות תערובת אגוזים לא קלויים: פקאן, קשיו, אגוזי לוז, שקדים ועוד.

1.5 כוסות של תערובת גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת ושומשום.

1/2 כוס סוכר חום (דמררה)

1/2 כפית דבש

1/4 כוס סילאן או מייפל אמיתי

1/2 כפית קינמון טחון

1 כף תמצית וניל

1.5 כוסות תערובת פירות יבשים קצוצים: משמש, צימוקים, בננות, תאנים, תמרים וצימוקים.

מעט מלח


אופן ההכנה:
===========

1. לערבב את שיבולת השועל יחד עם תערובת האגוזים ותערובת הגרעינים.

2. להמיס את החמאה, הסוכר, הסילאן (או המייפל) והמלח עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3. להוסיף את הקינמון והווניל ולצקת על תערובת תערובת שיבולת השועל. לערבב היטב.

4. לשטח את התערובת על תבנית אפייה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות עד להזהבה (בערך 30-35 דקות). חשוב לערבב מדי פעם בכדי שהגרנולה לא תישרף.

5. להוציא מהתנור, לצנן, לפורר לגושים, לערבב עם הפירות היבשים ולהגיש.


בתיאבון!

גרנולה

גרנולה
איך להכין חטיף גרנולה?



הנה מתכון של אומינה להכנת חטיף גרונלה:

המרכיבים:
========
2 כוסות זרעי חמניה מושרים כ-5 שעות

4 כפות ציה מושרים כ-5 שעות

כוס גוגי בריס מושרים כשעה

כוס צימוקים מושרים כשעה

2 כוסות קואקר

לערבב את כל המרכיבים בקערה

הכנת הרוטב:
==========
2 כפות דבש או אגבה

כף קינמון

שליש כוס קואקר

7 תמרים

כוס מים

כף חמאת שקדים

כף פולן דבורים

כף מאקה (אופציה)

כף לוקומה (אופציה)

לערבב בבלנדר לתערובת אחידה


אופן ההכנה:
==========
1. להוסיף את הרוטב אל הקערה עם כל שאר הרכיבים ולערבב טוב ביחד.

2. לפרוס את התערובת על משטח טפלקס או על נייר אפיה בגובה של חצי סנטימטר.

3. ליבש במייבש מזון 15 שעות, להפוך וליבש לעוד 10 שעות או בתנור ב-100 מעלות כשעה.


בתיאבון!

Share Button
פירות יער
מה לאכול בארוחת ביניים אחה"צ כדי לצבור אנרגיה?



כדי לצבור אנרגיה בשעות אחר הצהריים ולא להגיע רעבים מדי לארוחת הערב ניתן לבחור מבין המאכלים הבאים:

- פירות יער (דובדבנים, פטל וכו')

- פרוסת עוגת גזר

- עוגיות גרנולה

- יוגורט עם מוזלי

- שתייה כמה שפחות ממותקת.
סקי
איך ומה לאכול לפני סקי?


לפני גלישה, כמו לפני פעילויות ספורט אחרות, אל תאכלו ארוחה כבדה - אכלו ארוחה שבסיסה פחמימות (עוגיות גרנולה, קורנפלקס, בננה, ותוך כדי רכיבה גם פירות יבשים כמו מישמשים ותמרים) וחלבונים (גבינות - רצוי דלות שומן ובשר). במידה והפעילות ארוכה, רצוי לצרוך פחמימות בכמויות קטנות גם במהלך הגלישה: לאחר כשעה ואחת לחצי שעה. שתיה של משקאות איזוטוניים מומלצת וכמובן הרבה מים. אלכוהול לא מומלץ.
ירקות
איזה מזון מעניק לגוף אנרגיה רבה?



לצבירת אנרגיה בגוף כדאי לצרוך מזון חי, טבעי ופחות מעובד, כיוון שרוב האוכל שאנו צורכים בחברה המודרנית הנו ריק מאנרגיה וחסר תוכן בריאותי.

מאכלים אנרגטיים הם, בין השאר:

ירקות. הרבה... בכל ארוחה, מכל הסוגים והצבעים. מבושלים וטריים

יוגורט עם פרי

פרי עם אגוזים או שקדים

שייק ירקות

גרנולה טבעית ללא סוכר


כושר
מה מומלץ לאכול ולשתות לחיזוק הגוף לאחר אימון גופני קשה?


על מנת להחזיר לגוף את האנרגיה שאיבד מומלץ לספק לו חלבונים ופחמימות. מומלץ למהול אבקת חלבון מי גבינה בנוזל המכיל פחמימות (כוס מיץ טבעי, משקה איזוטוני או חלב עם פרי). אפשר גם גרנולה, בננה טריה וגם חטיפים הכוללים חלבון ופחמימות.
איך להכין עוגיות גרנולה?



הנה מתכון להכנת עוגיות גרנולה:

המצרכים:
========
500 גרם גרונלה

100 גרם חלבונים (לרוב יספיקו 5 ביצים)

140 גרם סוכר חום (3/4 כוס פחות שתי כפות)


אופן ההכנה:
==========
- להניח את כל החומרים בקערת המערבל ולערבל עם וו הגיטרה עד שמתקבלת תערובת אחידה.

- בעזרת כפית להניח כדורים קטנים מהעיסה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות.

- להוציא מהתנור, לצנן ולשמור בכלי אטום.

בתיאבון!
איך להכין גרנולה?


הנה מתכון לגרנולה של הדיאטנית מריאנה אורבך, כפי שפורסם במגסין "ממון" של ידיעות אחרונות בינואר 2019:

1. למרוח מחבת טפלון בשמן חמניות.

2. לקלות 4 כפות שיבולת שועל, עדיף מהסוג הגס והגדול - המשביע ביותר.

3. להוסיף כף של מגוון אגוזים או גרעינים שנקצצו בבלנדר, וקינמון למי שאוהב.

4. להסיר מהמחבת.

5. אפשר לאכול עם כף של יוגורט, או עם כוס חלב (200 מ"ל) ובננה קטנה חתוכה או כוס קטנה של תותים חתוכים.
איך להכין מוזלי?


הנה מתכון למוזלי, מאכל בריא וקיצי המתאים לארוחת בוקר:

המצרכים:
========
כוס יוגורט

בננה חתוכה לפרוסות

2 כפיות גרנולה

1 כפית דבש או סילאן


אופן ההכנה:
==========
מערבבים את כל המרכיבים יחד ומגישים.

בתיאבון!
למה טובים צימוקים אוזבקיים?


צימוקים אוזבקיים אלו צימוקים כהים ומתוקים שיובשו באוויר חם ויבש והם מצוינים לדברים הבאים:

1. רוטב ובישול בשר

2. עוגות

3. גרנולה
איך להכין ארוחת בוקר קלה ומהירה?


מלאו קערית שקופה או כוס רחבה ביוגורט 5% ביחד עם גרנולה, כפית דבש ופירות העונה חתוכים.

מומלץ לאכול את ארוחת הבוקר ביחד עם כוס מיץ סחוט או כוס תה חם.
כמה קלורית יש בגרנולה?


בכוס אחת של גרנולה יש 512 קלוריות.
כמה קלוריות יש ביוגורט עם גרנולה?


ביוגורט 3% בתוספת שתי כפות גרנולה יש 180 קלוריות.
כמה קלוריות יש בכף גרנולה?


בכף אחת של גרנולה יש 30 קלוריות.


מה מומלץ לתת לילדים לאכול בארוחת הבוקר?



הנה רשימת מזונות שאפשר לתת לילדים לארוחת הבוקר:

ביצה

גבינה

יוגורט

חומוס

לחם או לחמנייה

אפשר שוקו או תה

בחורף אפשר גם דייסה חמה


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.