» «
חסכון
על מה להקפיד כדי לנהל תקציב משפחתי נכון?



רוצים להיות עשירים? להיות לפחות בלי אוברדראפט? הקפידו על הדברים הבאים:

1. שימוש במוצרים מיד שניה (לרוב מוצרים במצב מצויין ובמחיר מעולה!)

2. השאלה במקום קנייה - ידהים אתכם כמה דברים מחזיקים אנשים מבלי
להשתמש בהם, בדיוק כשאתם צריכים אותם, לשימוש קצר ולאו דווקא לקנייה (ספרים, דיסקים, כלי עבודה ועוד). היו מוכנים גם אתם להשאיל לאחרים..

3. השוו מחירים (באתרי השוואת מחירים ובבירור בחנויות) וקנו בהנחה.

4. את תיקנו מוצרים זולים ובלי אבא (עדיף לעיתים להשקיע במוצר יקר יותר, אך איכותי ושכולל שירות מוכר כאמין).

5. השתמשו במוצרים ככל האפשר - פעמים רבות אנו מחליפים בלי הצדקה לחדש.

6. קנו מעט ככל האפשר באשראי.

7. קנו אוכל בחוכמה והמעיטו בזריקה לפח.

8. עשו דברים בעצמכם (כולל אוכל, ניקוי הבית, עבודות בית ועוד - ראו בתגית "הכנה ביתית").

9. תקנו לבד תקלות פשוטות בבית (ראו בתגית "DIY").

10. המעיטו בקניית מותגים (בהם שם המותג עולה הרבה מעבר למה שהוא באמת עושה).
חליטה
איך להכין חליטה נגד שיעול?


כך מכינים חליטה נגד שיעול:

המצרכים:
=========
חופן גדול של גבעולי אזוב מצוי (זעתר) קורנית (תימין) או אורגנו

1 כוס מים פושרים

1 כף גדושה דבש או סוכר חום


אופן ההכנה:
==========
1. לקצוץ את גבעולי האזוב ולהכניסם לסיר.

2. להוסיף את המים והדבש את שהנוזל מתחיל לרתוח.

3. להנמיך את האש ולבשל דקה נוספת.

4. להוריד את הסיר מהאש, לצנן לחלוטין ולסנן לתוך בקבוק.

5. להכניס את הבקבוק למקרר.


אופן השימוש:
===========
כל שעתיים יש לקחת חצי כפית מהחליטה, לילדים יש לתת רבע כפית.
גלידת וניל עם פצפוצי שוקולד
איך להכין גלידה ביתית בטעם וניל עם פצפוצי שוקולד?



הנה המתכון:

חומרים:
======
3 כוסות חלב 3%

1 כוס שמנת מתוקה

2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)

1 כוס סוכר

50 גר' שוקולד מריר קצוץ (60% מוצקי קקאו) בטריפה האחרונה (או בשני הסיבובים האחרונים של מכונת גלידה).


אופן ההכנה:
=========
1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.

2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.

3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.

4. הניחו במקפיא.

5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.

6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.

4-3 שעות אחר כך הגלידה מוכנה.
יוגורט
איך להכין יוגורט?



הנה מתכון ליוגורט בהכנה ביתית:

המצרכים:
========
5 ליטר חלב

1 גביע יוגורט ביו 3.5% שומן או גביע יוגורט 4.5% שומן


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם את החלב בסיר עד שהוא מגיע ל-90 מעלות (כמעט רתיחה), להסיר מהאש ולקרר 45 דקות.

2. להוסיף לחלב את היוגורט ולערבב היטב.

3. לסגור את הסיר עם מכסה ועל הסיר המכוסה להניח שמיכות. להמתין בין 12 ל-18 שעות. (הדבר יגרום לתהליך הגיבון כתוצאה מהתרבות החיידקים).

4. להעביר את היוגורט לבקבוקי זכוכית ולשמור במקרר.


היוגורט טוב לשימוש עד חודש מיום ההכנה.

בתיאבון!

הכנה ביתית

קרוטונים
איך להכין קרוטונים אפויים תוצרת בית?



לקרוטונים מומלץ להשתמש בסופים של הלחם, ה"נשיקות", ובפרוסות הקטנות בקצוות הכיכר, שכן פעמים רבות הן נוטות להיזרק. ניתן ואף מומלץ להכין קרוטונים מלחם מחיטה מלאה, לחם דגנים או כל לחם אחר שאהוב עליכם. גם אם נותר לחם ישן ויבש ניתן להכין ממנו קרוטונים - חבל לזרוק.

איך מכינים?
ראשית, מומלץ להקפיא את הלחם המיועד לקרוטונים ולהוציא אותו מהמקפיא כמה דקות לפני הכנת הקרוטונים. יותר קל לחתוך לחם חצי קפוא, הוא לא מתפורר.

את ה"נשיקות", קצוות הלחם, פורסים לשתי פרוסות דקות יותר. כל פרוסה פורסים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. שמים את הקוביות בקערה גדולה ומוסיפים שמן זית, מלח ושום כתוש, לפי הטעם. מערבבים, רצוי עם הידיים, כדי לא לפורר את הקוביות.

משטחים בתבנית ואופים בתנור בחום של 180 מעלות בערך כ-20 דקות או עד שמשחים.

חשוב לקרר את הקרוטונים האפויים לחלוטין לפני שמכניסים לקופסא, על מנת שהאדים לא יפגעו בפריכות. מרפדים קופסה אטומה בנייר מגבת כדי שיספוג שמן אם נשאר וגם כדי שיספוג לחות. הם מחזיקים פריכים קרוב ל-3 שבועות אך הם נגמרים הרבה לפני שמתרככים!

בתאבון!
טונה ביתית
איך להכין טונה ביתית בעצמכם?



להכנת טונה בבית, עשו את הדברים הבאים:

מצרכים:
======
1/2 קילו דג טונה טרי

20 גרם מלח

1/2 כפית פלפל אנגלי שלם

2 עלי דפנה

חצי ליטר מים

שמן זית (לפי הצורך בהכנה)


אופן ההכנה:
===========
1. שטחו את הטונה בקערה.

2. הרתיחו בסיר את המים עם המלח, עלי הדפנה והפלפל האנגלי.

3. שיפכו את המים הרתוחים עם התבלינים על הטונה.

4. השאירו את הטונה עם המים המכסים אותה לשעתיים מחוץ למקרר.

5. כשצבעה של הטונה הפך ורוד, הרחיקו את המים וכסו אותה לחלוטין בשמן זית.


זהו, הטונה הביתית שלכם מוכנה. תוכלו להשתמש בה מהמקרר במשך 4-5 ימים בכיף. בתיאבון!
חלות
אפשר מתכון ביתי לחלות שבת?



הנה מתכון חלות לשבת של נועה:

המצרכים:
========
ק"ג קמח (לפעמים צריך קצת יותר)

חצי כוס שמן

6 כפות סוכר (אפשר להוסיף, תלוי במתיקות שחפצים)

כף מלח

2 כפות גדושות שמרים יבשים או חבילה שימרית + 2 כוסות מים פושרים


הכנת החלות:
==========
להוסיף מים לשמרים, להמיס בעזרת היד את השמרים במים. להוסיף סוכר. לתת לזה לעמוד כ-10 דקות שיתסוס. להוסיף קמח, אחר כך מלח ושמן. ללוש עד שיוצא בצק אחיד. להניח מכוסה במגבת להתפחה (שיכפיל גודל)כחצי שעה- עד שיתפח. ללוש שוב- ולהניח לעוד התפחה (עוד פען להכפיל גודל).

ניתן להכין לחמניות, חלות ומה שרוצים.

מה שאני עושה בדרך כלל - אני לוקחת 9 כדורים. כל כדור אני מרדדת ושמה בפנים קקאו וסוכר (הרבה) מגלגלת. מכל 3 ארוכים שכאלה, עושה צמה. יש 3 צמות. זה צריך לעמוד לעוד התפחה קטנה לפני הכניסה לתנור. אני עושה 2 עם קקאו 1 חלה לשבת.

לפני שמכניסים לתנור למרוח בביצה ולפזר שומשום או קצח או פרג.


לאפות ב-180 מעלות, במשך כ-20 עד 30 דקות (לפי העין).


הערות:
======
1. כדי שתהיה חלה מתוקה, שמים כפול סוכר - 12 כפות.

2. את השמן שמים בסוף, אחרי שהבצק כבר ממש בצקי, רק אז מוסיפים את השמן.
גלידה
איך להכין גלידה ביתית בטעמים שונים? ריבת חלב, אגוזים, עוגיות ופצפוצי שוקולד
הכנת גלידה ביתית פשוטה ובטעמים שונים - הנה המתכון:

חומרים:
======
3 כוסות חלב 3%

1 כוס שמנת מתוקה

2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)

1 כוס סוכר


אופן ההכנה:
=========

1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.

2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.

3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.

4. הניחו במקפיא.

5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.

6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.


אחרי 4-3 שעות הגלידה מוכנה.


התוספות לטעמים השונים:
======================
1. לגלידת שוקולד, הוסיפו 150 גרם שוקולד מומס (בסיר כפול).

2. לגלידת אגוזים, הוסיפו 150 גרם אגוזים או פיסטוקים טחונים.

3. לגלידת ריבת חלב, הוסיפו 100 גרם ריבת חלב.

4. לגלידת וניל עם עוגיות, הוסיפו 150 גרם עוגיות שבורות.

5. לגלידת וניל עם פצפוצי שוקולד, הוסיפו 50 גר' שוקולד מריר קצוץ (60% מוצקי קקאו) בטריפה האחרונה (או בשני הסיבובים האחרונים של מכונת גלידה).



הערה: הטיפ הותאם ממייל שמופץ ברשת. אם הוא ממקור בעל זכויות, נשמח לתת קרדיט.


שקיות
איך להכין שקית רב-פעמית בעצמי?


דואגים לאיכות הסביבה? רוצים להכין בעצמכם שקית רב-פעמית?

הנה ההוראות:
============
1. קחו ציפית ישנה של כרית.

2. גזרו את החלק העליון שלה (מתחת לבד הכפול שמכסה את הכרית).

3. מהטבעת שגזרתפ צרו ידית (עושים זאת על ידי פתיחת התפר מצד אחד ותפירת פס לידית).

4. צרו מכפלת (כפל בד תפור) בחלק של הציפית - מעין שקית.

5. תיפרו את הידית משני צדדיה.


זהו. הכנתם את השקית שלכם. קחו אותה עימכם בתיק והשתמשו בקניות, במקום השקיות החד-פעמיות והכל-כך מזיקות לסביבה.
איך להכין גלידה ביתית בטעם ריבת חלב?



הנה מתכון לגלידת ריבת חלב:


חומרים:
======
3 כוסות חלב 3%

1 כוס שמנת מתוקה

2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)

1 כוס סוכר

100 גרם ריבת חלב


אופן ההכנה:
=========
1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.

2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.

3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.

4. הניחו במקפיא.

5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.

6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.

4-3 שעות אחר כך הגלידה מוכנה.
איך להכין קרם ידיים משמן זית?



לפניכם מתכון לקרם ידיים טבעי להכנה ביתית:

מצרכים:
=======
2 קערות מים חמימים עמוקות

תחליב רחצה

שמן זית

קרם ידיים רגיל


הוראות ההכנה:
=============
1. מלאו 2 קערות מים במים חמימים.

2. טבלו את הידיים באחת מהן למשך מספר דקות.

3. מרחו שמן זית על הידיים והשארו איתו 2 דקות על הידיים.

4. עתה טבלו בקערה הראשונה שבה השתמשתם ושיטפו את הידיים. מרחו תחליב רחצה על הידיים ונקו אותן בקערית השנייה.

5. לסיום התהליך, שימו קרם ידיים.


בתוך מספר דקות תבחינו ברכות שביידים.
איך להכין שי חמוד לבית?
יש משהו מאוד נחמד ויפה ולמתנה קטנה למי שתרצו.

החומרים הדרושים:
=================
1) צנצנת ריקה בכל צורה שתרצו.

2) חול צבעוני.

3) כף.

4) טוש וקישוטים

5) מטאטא לנקות בסוף את החול :-)


וככה מכינים:
============
שלב 1 - לוקחים את הצנצנת הריקה ומניחים אותה.
לוקחים עם הכף חופן של חול בצבע מסויים,ושופכים לתוך הצנצנת עד שנוצרת שכבה של הצבע
הזה. (תוכלו להחליט אם זאת תיהיה שכבה גדולה או קטנה לפי טעמכם)

שלב 2 - עושים עוד שכבה של חול בצבע אחר ושמים על השכבה הראשונה. (צריך להיזהר שלא יתערבבו לכם הצבעים). וכך הלאה עם צבעים אחרים עד סוף הצנצנת וסוגרים.

שלב 3 - אתם יכולים להדביק קישוטים על הצנצנת או לכתוב עליו משהו.

בסופו של דבר יוצא לכם צנצנת עם חול צבעוני , ולרוב זה יוצא בצורת גלים.

ולסיום- לנקות את הכל ולהנות מהדבר שהכנתם :)

אני מקווה שנהנתם מההכנה D:
איך להכין גלידה ביתית בטעם אגוזים?



הנה מתכון לגלידת אגוזים ביתית:


חומרים:
=======
3 כוסות חלב 3%

1 כוס שמנת מתוקה

2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)

1 כוס סוכר

150 גרם אגוזים או פיסטוקים טחונים



אופן ההכנה:
=========
1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.

2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.

3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.

4. הניחו במקפיא.

5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.

6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.

4-3 שעות אחר כך הגלידה מוכנה.
איך להכין שעווה ביתית עם לימון וסוכר?


כך מכינים שעווה ביתית עם לימון וסוכר:


יחס מרכיבים:
============
1 כוס לימון

2 כוסות סוכר


הוראות ההכנה:
============
1. שיפכו את הסוכר לתוך סיר קטן ותוך כדי בחישה מעל האש והוספת הלימון, המיסו אותו.

2. הרטיבו את השיש במטבח עם מעט מים

3. כשהסוכר מתחיל להפוך לחום בהיר, שיפכו אותו על השיש הרטוב

4. תנו לסוכר להתקרר טיפה

5. כשהקצוות של החומר מתחילים להתקשות, איספו את הסוכר החם בזהירות, כלפי פנים, והתחילו ללוש אותו כמו פלסטלינה, עד שהוא נעשה אחיד.

6. כדאי למרוח קרם גוף על הרגליים אחרי השימוש.


הערה חשובה:
אם במהלך הסרת השיער השעווה מתקשה - פשוט הוסיפו מעט לימון והמשיכו ללוש את הגוש.

אם הגוש הופך רך מדי - החזירו אותו למחבת, לעוד סיבוב. שימו לב שאתם לא שורפים אותו.




שיטה נוספת להכנה ביתית של שעווה:
=================================
1. לכוס אחת של סוכר, מוסיפים כמה טיפות לימון (לא הרבה) וחצי כפית קפה שחור.
2. שופכים את התוכן למחבת ומטגנים עד שהוא הופך לגוש אחד.
3. מכבים את האש ונותנים לו להתקרר.
4. על השיש במטבח שופכים קצת מים ומתחילים ללוש את גוש הסוכר עליו.
איך להגיע למרקם חלק בחומוס ביתי?


כדי להגיע למרקם חלק של החומוס הקפידו על הדברים הבאים:

גרגרים קטנים - ככל שהגרגרים קטנים המרקם יהיה חלק יותר. בקשו חומוס בולגרי.

גרגרים נימוחים - גרגרי חומוס מוכנים רק כשהם נימוחים, נמעכים בקלות בין שתי אצבעות.

סודה לשתייה - 2 כפיות לקילו. כדי לרכך את הגרגרים ולקבל מרקם חלק באמת חייבים להשתמש בסודה לשתייה. אל בהלה - אם לא תוסיפו יותר, היא לא תקלקל את הטעם.

מכינים את הטחינה בנפרד - הכינו את הטחינה בנפרד. ערבבו אותה בעדינות עם מעט מים ורק אז הוסיפו אותה לעיסת גרגרי החומוס.

שמן - הוספת מעט שמן עושה לו טוב, אבל רק אם אתם ממש חייבים.

לטחון היטב - ככל שתטחנו זה יהיה חלק יותר.


מרכיב סודי שיש רק בחומוסיות הוא מיקסר גדול, שבנוסף למעיכת החומוס הטובה גם מכניסה לתוכו הרבה אוויר.
איך לרכך את גרגרי החומוס בהכנה ביתית?


הריכוך היעיל ביותר לגרגרי חומוס הוא באמצעות סודה לשתייה. זה חוסך גם המון זמן בישול וגז.

הנה שיטה לריכוך של חומוס גרגרים, שתחסוך לכם 4-7 שעות בישול שלהם:

1. הביאו את הגרגרים בסיר לרתיחה.

2. הוסיפו את הסודה לשתייה בכמות של כפית לשתי כוסות גרגרים והמשיכו עוד שעה.

3. החליפו את המים.


כך, בנוסף לחסכון האדיר בזמן בישול ובאנרגיה, לא תורגש השפעה של הסודה לשתייה על הטעם של החומוס.


ריכוך גרגרי חומוס - יש שיטה נוספת שמשתמשים בה: הוספה של הסודה לשתיה למים, בזמן ההשרייה ובישול ללא הסודה לשתיה.



ושיטה של הגולש איתן:

1. לפני הבישול, להשרות את החומוס לפחות 12 שעות.

2. לא להמליח את התבשיל עד לאחר שהחומוס מבושל.

3. אם אין מספיק נוזלים אין להוסיף מים קרים, אלא רותחים.



הגולש אבי מציע:
דרך נוספת מספר בישול: להביא את גרגירי החומוס לרתיחה עדינה של מס' דקות בהרבה מים, ואז לכבות את האש ולהשאיר את הגרגרים שעה במים. אחרי השעה להוציא מהמים, לשטוף ולבשל (אני מבשל כשלש ארבע שעות בסיר לחץ).
איך להכין לימונצ'לו ביתי מעולה?



מתכון להכנת לימונצ'לו ביתי מצוין:

החומרים:
=======
10 לימונים

1 ליטר אלכוהול 95%

1.3 ליטר מים

750 גרם סוכר

אופן ההכנה:
=========
להכנת הלימונצ'לו נשתמש בקליפת הלימון ולא במיץ שלו, כך שניתן להשתמש אחר-כך בלימונים עצמם, כרגיל. הנה:

קולפים את הלימונים בעזרת קולפן בעדינות ובזהירות – אנו זקוקים רק לקליפה החיצונית, ללא החלק הלבן(

שמים את הקליפות בכלי זכוכית שאפשר לאטום אותו, ביחד עם האלכוהול וסוגרים.

מניחים את הבקבוק במקום אפל למשך שבועיים.
לאחר שבועיים מבשלים וממיסים בסיר את הסוכר במים.
מצננים את מי הסוכר למשך הלילה.
מערבבים את הסירופ עם תערובת האלכוהול והקליפות.
סוגרים הכל בבקבוק ומאחסנים במקפיא.



להגשה בסוף ארוחה או באירוח, בכוס שוט קטנה.


איך להכין קטשופ בבית?



הנה מתכון להכנת קטשופ עצמית:

המצרכים:
========
1 ק"ג עגבניות אדומות ובשלות מאוד, רצוי מזן "תמר"

צרור עלי תימין

1 כף שמן זית

1 כפית פלפל שחור גרוס

מלח

1 כף חומץ יין אדום

2 כפיות סוכר

מעט טבסקו (לא חובה)


אופן ההכנה:
==========
1. חוצים את העגבניות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים בשמן זית, עלי תימין, מלח ופלפל שחור.

2. אופים כ-3 שעות בתנור שחומם ל-110 מעלות.

3. מעבירים את העגבניות למעבד מזון, מוסיפים סוכר וחומץ וטוחנים. מי שרוצה יכול להעביר דרך מסננת דקה לקבלת מחית חלקה. חובבי החריף יכולים להוסיף מעט טבסקו.

בתיאבון!
איך להכין דיאודורנט טבעי לבד?



כך תכינו דיאודורנט טבעי בעצמכם, לפי המלצתה של רות פרידן ממכללת "מהות" (מתוך "ידיעות אחרונות"):

החומרים:
========
50 סמ"ק מים מזוקקים או מי צמחים

10 סמ"ק אלכוהול 95%

חצי כפית סודה לשתיה

2 סמ"ק שמנים אתריים (לבנדר עם גרניום ולמון גראס או לבנדר עם יסמין או רוז)


אופן ההכנה:
============
מערבבים היטב יחד את כל החומרים ומעבירים לבקבוק ספריי נקי.

השימוש:
=======
מומלץ להשתמש ישר לאחר המקלחת.

לא מומלץ להוסיף תמציות הדרים, מאחר ואלה עלולות לגרום לפיגמנטציה של העור, בגלל הרגישות לשמש.
איך להכין בבית חומץ בן יין?



כך תכינו בעצמכם חומץ בן יין:

החומרים:
========
יין אדום או לבן בכמות הרצויה.

אופן ההכנה:
==========
1. מעבירים את היין לצנצנת בעלת פתח רחב, מכסים בבד נושם ומהדקים בגומיה.

2. מאחסנים במקום חמים ומאוורר ללא שמש ישירה.

3. מערבבים פעם ביום בחוזקה, בעזרת כף כדי לחשוף את היין לחמצן.

4. בתוך מספר שבועות היין יתחיל להחמיץ. בהדרגה יהפוך חומץ בן יין.

5. כשהחומץ מוכן מעבירים אותו לבקבוק. הוא יהיה עשיר ומורכב יותר מחומץ בן יין תעשייתי.


הערות:
======
- התהליך פשוט מאחר ומשתמשים כבר ביין. מגיעים היישר לשלב פירוק האלכוהול לחומץ.

- רצוי שהיין יהיה בעל 10-11 אחוזי אלכוהול ולא יותר.

- יין חזק יותר לא יאפשר לבקטריות הרצויות להתפתח.

בהצלחה!
איך להכין פיש אנד צ'יפס?



הנה מתכון של פיש אנד צ'יפס להכנה ביתית:


חומרים ל-4 מנות פיש אנד צ'יפס:
========================
שמן חמניות לטיגון

4 תפוחי אדמה

מלח גס לבלילה

1.5 כוסות קמח

1 כף אבקת אפיה

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1 כוס (220 מ"ל)

בירה קרה (או לחילופין חלב)

1 ביצה

800 גרם פילה דג לבן (קוד, או אחר)

שמן לטיגון



הוראות הכנה:
=========
1. קלפו את תפוחי האדמה וחתכו אותם לרצועות רחבות של צ'יפס (בסגנון "הום פרייז"). שמרו את רצועות תפוחי האדמה בקערה עם מי קרח.

2. בקערה נפרדת ערבבו קמח, אבקת אפייה, מלח ופלפל. הוסיפו את כוס הבירה (או החלב) ואת הביצה וערבבו את העיסה עד לקבלת מירקם חלק. קררו את העיסה למשך חצי שעה.

3. חממו שמן בסיר בעל תחתית עבה ל-175 מעלות צלזיוס. טגנו את הצי'פס תחילה, עד לריכוך. הוציאו והספיגו את הצ'יפס המטוגן על גבי מגבת ניר.

4. טגנו את הדגים בשמן עד שתקבלו צבע חום-זהוב. הספיגו גם את הדגים המטוגנים על גבי מגבת ניר.

5. טגנו את הצ'יפס שנית, לדקה-שתיים עד להשחמתו.

6. הגישו את הצ'יפס והפיש עם רבע לימון טרי (אפשר גם סלט חסה קטן) וקערית קטנה של חומץ ומלח גס.


בתיאבון!
איך להכין סוללה לבד?
אפשר מתכון מהיר להמבורגר לא יקר?
בכמה כסף לקנות מתנה לחבר או חברה ליום ההולדת?
איך להכין גלידה ביתית בטעם וניל עם עוגיות?
איך להכין גרנולה לבד?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.