» «
טונה מעושנת
איך להכין טונה מעושנת בבית?



כך תכינו בעצמכם טונה מעושנת:

מצרכים:
=======
שימורים של טונה בשמן

גפרורים או מצית

נייר סופג


אופן ההכנה:
===========
1. פותחים את קופסאת הטונה אבל לא עד הסוף, כך שהמכסה עדיין יישאר תלוי על הקצה.

2. שופכים מעט שמן, ואז שמים נייר סופג על שאר הטונה עד שהשמן נספג בנייר.

3. אחרי שהשמן נספג בנייר לשים עוד שכבה של נייר.

4. מדליקים את הנייר סופג ואז סוגרים את המכסה, אבל לא עד הסוף כדי שיהיה אוויר לבערה.

5. אחרי שכל השמן נשרף צריך להוריד את הנייר סופג.

הטונה המעושנת מוכנה. בתיאבון!



הנה סרטון וידאו שמראה את ההכנה:

http://youtu.be/PdXSEEY6dwk
חלות
אפשר מתכון ביתי לחלות שבת?



הנה מתכון חלות לשבת של נועה:

המצרכים:
========
ק"ג קמח (לפעמים צריך קצת יותר)

חצי כוס שמן

6 כפות סוכר (אפשר להוסיף, תלוי במתיקות שחפצים)

כף מלח

2 כפות גדושות שמרים יבשים או חבילה שימרית + 2 כוסות מים פושרים


הכנת החלות:
==========
להוסיף מים לשמרים, להמיס בעזרת היד את השמרים במים. להוסיף סוכר. לתת לזה לעמוד כ-10 דקות שיתסוס. להוסיף קמח, אחר כך מלח ושמן. ללוש עד שיוצא בצק אחיד. להניח מכוסה במגבת להתפחה (שיכפיל גודל)כחצי שעה- עד שיתפח. ללוש שוב- ולהניח לעוד התפחה (עוד פען להכפיל גודל).

ניתן להכין לחמניות, חלות ומה שרוצים.

מה שאני עושה בדרך כלל - אני לוקחת 9 כדורים. כל כדור אני מרדדת ושמה בפנים קקאו וסוכר (הרבה) מגלגלת. מכל 3 ארוכים שכאלה, עושה צמה. יש 3 צמות. זה צריך לעמוד לעוד התפחה קטנה לפני הכניסה לתנור. אני עושה 2 עם קקאו 1 חלה לשבת.

לפני שמכניסים לתנור למרוח בביצה ולפזר שומשום או קצח או פרג.


לאפות ב-180 מעלות, במשך כ-20 עד 30 דקות (לפי העין).


הערות:
======
1. כדי שתהיה חלה מתוקה, שמים כפול סוכר - 12 כפות.

2. את השמן שמים בסוף, אחרי שהבצק כבר ממש בצקי, רק אז מוסיפים את השמן.
גלידת וניל עם פצפוצי שוקולד
איך להכין גלידה ביתית בטעם וניל עם פצפוצי שוקולד?



הנה המתכון:

חומרים:
======
3 כוסות חלב 3%

1 כוס שמנת מתוקה

2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)

1 כוס סוכר

50 גר' שוקולד מריר קצוץ (60% מוצקי קקאו) בטריפה האחרונה (או בשני הסיבובים האחרונים של מכונת גלידה).


אופן ההכנה:
=========
1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.

2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.

3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.

4. הניחו במקפיא.

5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.

6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.

4-3 שעות אחר כך הגלידה מוכנה.
סבון
איך להכין סבון תוצרת בית?


כך תכינו סבון תוצרת בית:

חומרים:
=======
סבון גליצרין ללא ריח "Sapolina"

שמן אתרי ריחני (אם אין אז אפשר גם תמצית ריח למבער)

פרחים מיובשים

כוהל רפואי

תבניות/חותכן עוגיות/צלחת שטוחה וסכין

כף עץ או מקל אכילה סיני (צ´ופסטיקס) - לערבוב

צבע לסבונים (Sapolina) או צבע מאכל - אם רוצים סבון צבעוני


הוראות הכנה:
============
1. המיסו את הגליצרין בדיוק עד שיהפוך נוזלי, לא שניה יותר, בסיר כפול או במיקרוגל.

2. הוסיפו 2-3 טיפות מתמצית הריח ואת צבע המאכל וערבבו.

3. השפריצו מעט כוהל רפואי על הפרחים והכניסו אותם לתערובת.

4. ערבבו קלות את התערובת ושיפכו לתבנית גמישה (כדי שאחרי הקירור יהיה קל לשלוף את הסבונים).

5. הניחו לתערובת להתקרר, למשך 25-30 דקות.

6. חתכו את התערובת לסבונים בודדים בחותכי עוגיות או סכין.

הכנה ביתית

מתנות
איך להכין שי חמוד לבית?
יש משהו מאוד נחמד ויפה ולמתנה קטנה למי שתרצו.

החומרים הדרושים:
=================
1) צנצנת ריקה בכל צורה שתרצו.

2) חול צבעוני.

3) כף.

4) טוש וקישוטים

5) מטאטא לנקות בסוף את החול :-)


וככה מכינים:
============
שלב 1 - לוקחים את הצנצנת הריקה ומניחים אותה.
לוקחים עם הכף חופן של חול בצבע מסויים,ושופכים לתוך הצנצנת עד שנוצרת שכבה של הצבע
הזה. (תוכלו להחליט אם זאת תיהיה שכבה גדולה או קטנה לפי טעמכם)

שלב 2 - עושים עוד שכבה של חול בצבע אחר ושמים על השכבה הראשונה. (צריך להיזהר שלא יתערבבו לכם הצבעים). וכך הלאה עם צבעים אחרים עד סוף הצנצנת וסוגרים.

שלב 3 - אתם יכולים להדביק קישוטים על הצנצנת או לכתוב עליו משהו.

בסופו של דבר יוצא לכם צנצנת עם חול צבעוני , ולרוב זה יוצא בצורת גלים.

ולסיום- לנקות את הכל ולהנות מהדבר שהכנתם :)

אני מקווה שנהנתם מההכנה D:
מי פנים
איך להכין מי פנים בבית?



כך תכינו מי פנים - מסכה חזקה מעט, לא לשימוש יום יומי, אך מועילה ומזינה מאוד. עשו כך:

בקערית קטנה כותשים 3-4 שיני שום, מגרדים גזר אחד גדול, כף שמן זית, כף דבש ולימון. מערבבים היטב מעבירים לצנצנת נקייה ומכניסים למקרר לשבועיים בערך. לאחר שבועיים יווצר מיץ מהתערובת אותו אנו צריכים. להעביר באותה צורה עם הבד, לסחוט היטב ואת השאריות לזרוק, להעביר לבקבוקון נקי.

התרכובת הזו מזינה ביותר, אם מעט חריפה, אני ממליצה להניח על העור ל-20 דקות רבע שעה ולשטוף היטב.

השום, מטפל בפצעים, חטטים, מחטא ומנקה, הלימון, הגזר והדבש, הנם חומרים חזקים ומזינים את עור הפנים.

תיהנו!
כדור גלידה
איך מכינים גלידה בכדור להכנת גלידה?



להכנת גלידה בכדור גלידה, עשו כך:

1. הכניסו בצד האחד של הכדור: חצי כוס של מלח גס וכמות גדולה של קוביות קרח, עד למילוי כל החלל.

2. בצד השני, הכניסו כוס חלב, כוס שמנת מתוקה ו-3 כפות סוכר. אפשר גם להוסיף תוספות רבות (ראו טיפ נפרד, בתגית "כדור גלידה, תוספות").

3. סגרו את המכסים היטב.

4. שחקו או תנו לילדים לשחק עם הכדור במשך 15-30 דקות. גלגול כדור הגלידה או שקשוק שלו מומלץ, אבל אפשר גם מסירות, ריקוד ואפילו קצת בעיטות, אם כי לא חזק מדי).

5. קבלו גלידה מצויינת, מתוצרת בית.
גרגרי חומוס
איך לרכך את גרגרי החומוס בהכנה ביתית?


הריכוך היעיל ביותר לגרגרי חומוס הוא באמצעות סודה לשתייה. זה חוסך גם המון זמן בישול וגז.

הנה שיטה לריכוך של חומוס גרגרים, שתחסוך לכם 4-7 שעות בישול שלהם:

1. הביאו את הגרגרים בסיר לרתיחה.

2. הוסיפו את הסודה לשתייה בכמות של כפית לשתי כוסות גרגרים והמשיכו עוד שעה.

3. החליפו את המים.


כך, בנוסף לחסכון האדיר בזמן בישול ובאנרגיה, לא תורגש השפעה של הסודה לשתייה על הטעם של החומוס.


ריכוך גרגרי חומוס - יש שיטה נוספת שמשתמשים בה: הוספה של הסודה לשתיה למים, בזמן ההשרייה ובישול ללא הסודה לשתיה.



ושיטה של הגולש איתן:

1. לפני הבישול, להשרות את החומוס לפחות 12 שעות.

2. לא להמליח את התבשיל עד לאחר שהחומוס מבושל.

3. אם אין מספיק נוזלים אין להוסיף מים קרים, אלא רותחים.



הגולש אבי מציע:
דרך נוספת מספר בישול: להביא את גרגירי החומוס לרתיחה עדינה של מס' דקות בהרבה מים, ואז לכבות את האש ולהשאיר את הגרגרים שעה במים. אחרי השעה להוציא מהמים, לשטוף ולבשל (אני מבשל כשלש ארבע שעות בסיר לחץ).


המבורגר
אפשר מתכון מהיר להמבורגר לא יקר?


הנה מתכון להמבורגר טוב, יותר זול מג'אנק פוד ובריא הרבה יותר ממנו:

1. ערבבו היטב לתערובת את המרכיבים הבאים:

חצי קילו בשר בקר טחון (או עוף, לנמנעים מבשר אדום)

חצי כוס מי סודה

בצל קצוץ

פטרוזיליה

פלפל לבן טחון

מעט מלח, לפי הטעם

2. הכינו כדורים ושטחו אותם להמבורגר בעובי של 7-8 מ"מ

3. חממו במחבת (רצוי מחבת ברזל) מעט שמן

4. הכניסו את ההמבורגרים לצליה של 2 דקות מכל צד וזהו (לא כדאי יותר - שיישארו עסיסיים ובריאים יותר).


איך להגיש:
=========

1. הכניסו לתוך לחמניה ומרחו עליהם, לפי הטעם והבריאות, מעט קטשופ, מיונז וחרדל.

2. הוסיפו פרוסה של עגבניה וחתיכת חסה.


בתיאבון!
איך להכין דיאודורנט טבעי לבד?



כך תכינו דיאודורנט טבעי בעצמכם, לפי המלצתה של רות פרידן ממכללת "מהות" (מתוך "ידיעות אחרונות"):

החומרים:
========
50 סמ"ק מים מזוקקים או מי צמחים

10 סמ"ק אלכוהול 95%

חצי כפית סודה לשתיה

2 סמ"ק שמנים אתריים (לבנדר עם גרניום ולמון גראס או לבנדר עם יסמין או רוז)


אופן ההכנה:
============
מערבבים היטב יחד את כל החומרים ומעבירים לבקבוק ספריי נקי.

השימוש:
=======
מומלץ להשתמש ישר לאחר המקלחת.

לא מומלץ להוסיף תמציות הדרים, מאחר ואלה עלולות לגרום לפיגמנטציה של העור, בגלל הרגישות לשמש.
איך להכין קרם קרמל?



הנה מתכון להכנת קרם קרמל קלאסי:

חומרים:
======
6 ביצים

1.75 כוס סוכר

3 כוסות חלב 3%

1/4 כוס מים

קרטון קטן שמנת מתוקה 15%

מקל וניל חצוי


אופן ההכנה:
=========
1. ממיסים 1 כוס סוכר על אש בינונית במחבת בגודל 26 בעלת תחתית עבה, עד קבלת קרמל כהה.

2. עושים זאת במשך 4-7 דקות (בהתאם לאיכות המחבת) ובלי ערבוב בכף. מדי פעם מנערים את המחבת עד שכל הסוכר מתקרמל והנוזל החום כהה, צלול וללא גושי סוכר.

3. כשהסוכר התקרמל מוזגים אותו בזריזות לתבנית ומקפידים לנער, כך שיצפה את התחתית באופן שווה.

4. חממו בסיר חלב, שמנת ומקל וניל עד רתיחה עדינה.

5. מכבים ומגרדים את פולי הווניל מתוך מקל הווניל ואז מצננים את תערובת החלב לחום גוף.

6. זהו שלב התנור - מחממים אותו ל-150 מעלות.

7. מוזגים מים לתבנית תנור גדולה ומניחים בתוכה את תבנית האפייה. על המים להגיע לגובה 2/3 מתבנית האפייה.

8. בקערה גדולה טרפו במטרפה ידנית, 3/4 כוס סוכר וביצים למשך דקה.

9. מזגו בזילוף איטי את תערובת החלב לביצים ואז מזגו לתבנית עם הקרמל, שהתקשה בינתיים.

10. אופים בתבנית בגודל 26 או 24 או אינגליש קייק, למשך שעה. אם אופים בתבניות אישיות, אז במשך 40 דקות.

11. מצננים 24 שעות במקרר.


להגשה, העבירו סכין חדה בין הדפנות לקרם והפכו לצלחת הגשה. לפעמים זה לוקח לקרם עד דקה להיפרד מהתבנית.

מגישים מיד.
בתיאבון!
בכמה כסף לקנות מתנה לחבר או חברה ליום ההולדת?
בכמה לקנות מתנה?

כולנו היינו רוצים לפנק את חברינו במתנות יקרות ובעלות משמעות. הנה כמה הצעות שיסייעו לקנות מתנה טובה והגיונית, מבלי למשכן את חשבון הבנק של ההורים:

1. אל תקנו מתנה ביותר ממחצית דמי הכיס השבועיים שלכם!

2. רוצים לקנות מתנה יקרה שהחבר או החברה הביעו במפורש או ברמז את רצונם בו? התארגנו כמה חבר'ה וקנו ביחד את המתנה היקרה. כך תרויחו פעמיים - גם התודה לכם תהיה עצומה וגם תימנעו מלקנות משהו חסר שימוש וחסר ערך אמיתי למקבל/ת.

3. העדיפו לתת תלוש קנייה או מתנה שניתן להחליף, על מתנה שהמקבל נתקע איתה..

4. רוצים לקנות ספר או דיסק? עדיף לברר קודם עם המקבל איזה הוא רוצה. הרבה פחות מוצלח זה לתת משהו שסתם דחפתם לו, עם פתק החלפה. הכי פחות מוצלח - לתת סתם ועוד בלי פתק החלפה.

5. לעיתים קרובות, אם אין כסף או קיבלתם עונש מההורים, עדיף להכין משהו בעצמכם, מתנה שלוקחת בחשבון את מי שמקבל ומותאמת לו במיוחד (סלסלת ממתקים שהם אוהבים, דיסק אוסף של שירים שהם אוהבים וכדומה) ולהדגיש שהכנתם במיוחד בשבילם. מי שחכם - יעריך את זה יותר מכסף שנזרק על שטות מצועצעת..

..ומי שלא חכם - זבש"ו ורצוי להחליפו (כדברי האימרה החכמה: "הראה לי מי חברך ואומר לך מי אתה..")

- והכי חשוב, מתנה צריכה להיות ארוזה יפה ובהשקעה, לאו דווקא כספית, של תשומת לב. השקיעו באריזה - לעיתים קרובות, היא תאמר לא פחות, כמה אתם אוהבים ומעריכים את המקבל/ת.

מזל טוב!
איך להכין פיש אנד צ'יפס?



הנה מתכון של פיש אנד צ'יפס להכנה ביתית:


חומרים ל-4 מנות פיש אנד צ'יפס:
========================
שמן חמניות לטיגון

4 תפוחי אדמה

מלח גס לבלילה

1.5 כוסות קמח

1 כף אבקת אפיה

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1 כוס (220 מ"ל)

בירה קרה (או לחילופין חלב)

1 ביצה

800 גרם פילה דג לבן (קוד, או אחר)

שמן לטיגון



הוראות הכנה:
=========
1. קלפו את תפוחי האדמה וחתכו אותם לרצועות רחבות של צ'יפס (בסגנון "הום פרייז"). שמרו את רצועות תפוחי האדמה בקערה עם מי קרח.

2. בקערה נפרדת ערבבו קמח, אבקת אפייה, מלח ופלפל. הוסיפו את כוס הבירה (או החלב) ואת הביצה וערבבו את העיסה עד לקבלת מירקם חלק. קררו את העיסה למשך חצי שעה.

3. חממו שמן בסיר בעל תחתית עבה ל-175 מעלות צלזיוס. טגנו את הצי'פס תחילה, עד לריכוך. הוציאו והספיגו את הצ'יפס המטוגן על גבי מגבת ניר.

4. טגנו את הדגים בשמן עד שתקבלו צבע חום-זהוב. הספיגו גם את הדגים המטוגנים על גבי מגבת ניר.

5. טגנו את הצ'יפס שנית, לדקה-שתיים עד להשחמתו.

6. הגישו את הצ'יפס והפיש עם רבע לימון טרי (אפשר גם סלט חסה קטן) וקערית קטנה של חומץ ומלח גס.


בתיאבון!
איך להכין פופקורן עם חמאה?



כך מכינים פופקורן עם חמאה:


החומרים:
========
1/2 כוס גרעיני פופקורן

3 כפות שמן

מלח

25 גרם חמאה מלוחה

שקית נייר



אופן ההכנה:
===========
1. לחמם שמן בסיר סגור במכסה עם שלושה גרעיני פופקורן.

2. כששומעים שגרעיני הפופקורן מתפוצצים יש להוסיף את שאר הגרגירים ולפזרם באופן אחיד בסיר.

3. להנמיך את האש, להמתין כעשרים שניות.

4. לכבות את האש ולחכות עד ששאר גרעיני הפופקורן מתפוצצים.

5. לפתוח את הסיר ולהמליח.

6. להמיס את החמאה.

7. להעביר את הפופקורן לשקית נייר, לשפוך מעליו את החמאה, לנער היטב ולהגיש.
איך להכין לימונצ'לו ביתי מעולה?



מתכון להכנת לימונצ'לו ביתי מצוין:

החומרים:
=======
10 לימונים

1 ליטר אלכוהול 95%

1.3 ליטר מים

750 גרם סוכר


אופן ההכנה:
=========
להכנת הלימונצ'לו נשתמש בקליפת הלימון ולא במיץ שלו, כך שניתן להשתמש אחר-כך בלימונים עצמם כרגיל.

הנה:

1. קולפים את הלימונים בעזרת קולפן בעדינות ובזהירות – אנו זקוקים רק לקליפה החיצונית, ללא החלק הלבן.

2. שמים את הקליפות בכלי זכוכית שאפשר לאטום אותו, ביחד עם האלכוהול, וסוגרים.

3. מניחים את הבקבוק במקום אפל למשך שבועיים.

4. לאחר שבועיים מבשלים וממיסים בסיר את הסוכר במים ומצננים את מי הסוכר הללו למשך הלילה.

5. מערבבים את הסירופ עם תערובת האלכוהול והקליפות, סוגרים הכל בבקבוק ומאחסנים במקפיא.



הצעת הגשה ללימונצ'לו:
=================
להגשה בסוף ארוחה או באירוח, בכוס שוט קטנה.
איך להכין טונה ביתית בעצמכם?



להכנת טונה בבית, עשו את הדברים הבאים:

מצרכים:
======
1/2 קילו דג טונה טרי

20 גרם מלח

1/2 כפית פלפל אנגלי שלם

2 עלי דפנה

חצי ליטר מים

שמן זית (לפי הצורך בהכנה)


אופן ההכנה:
===========
1. שטחו את הטונה בקערה.

2. הרתיחו בסיר את המים עם המלח, עלי הדפנה והפלפל האנגלי.

3. שיפכו את המים הרתוחים עם התבלינים על הטונה.

4. השאירו את הטונה עם המים המכסים אותה לשעתיים מחוץ למקרר.

5. כשצבעה של הטונה הפך ורוד, הרחיקו את המים וכסו אותה לחלוטין בשמן זית.


זהו, הטונה הביתית שלכם מוכנה. תוכלו להשתמש בה מהמקרר במשך 4-5 ימים בכיף. בתיאבון!
איך להכין גלידה ביתית בטעם שוקולד?



הנה מתכון לגלידת שוקולד ביתית:


חומרים:
======
3 כוסות חלב 3%

1 כוס שמנת מתוקה

2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)

1 כוס סוכר

150 גרם שוקולד מומס (בסיר כפול)


אופן ההכנה:
=========
1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.

2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.

3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.

4. הניחו במקפיא.

5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.

6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.

4-3 שעות אחר כך הגלידה מוכנה.


איך להכין מי פנים בעצמנו?



כך מכינים מי פנים טבעיים ממלפפונים:

1. קחו מערבל/קוצץ חשמלי, קלפו 2 מלפפונים בינוניים וחתכו פנימה.

2. הוסיפו- מעט שמן זית, מעט לימון, מעט חליטה של תה ירוק (לא חובה), מעט יין לבן.

3. ערבבו את הכל היטב בעזרת הבלנדר מספר רגעים עד שמתקבלת דייסה מימית.

4. קחו בד נקי כלשהו ומעל לקערת שפכו לתוך הבד את המרקחת וסחטו היטב, עד שיישארו לכם בבד רק שאריות מלפפונים וכל הנוזלים יעברו לקערה הנקייה.

5. העבירו את הנוזל לבקבוקים קטנים ונקיים (ניתן לקנות בקבוקונים ריקים בסופר פארם), והכניסו למקרר, השתמשו בעת הצורך.

והנה יש לכם מי פנים טבעיים לחלוטין מרעננים וקרירים.


המלפפון, השמן זית, הלימון והיין הלבן, כולם טובים ומומלצים לפנים, ויתנו תחושת ניקיון ורעננות.
איך מכינים גלידה דלת קלוריות בכדור להכנת גלידה?



להכנת גלידה דלת קלוריות בכדור גלידה, עשו כך:

1. הכניסו בצד האחד של הכדור: חצי כוס של מלח גס וכמות גדולה של קוביות קרח, עד למילוי כל החלל.

2. בצד השני, הכניסו כוס חלב, כוס יוגורט ו-3 כפות סוכר. אפשר גם להוסיף תוספות רבות אבל מהדברים הפחות משמינים (ראו טיפ נפרד, בתגית "כדור גלידה, תוספות").

3. סגרו את המכסים היטב.

4. שחקו או תנו לילדים לשחק עם הכדור במשך חצי שעה (גלגול שלו מומלץ, אבל אפשר גם מסירות, שקשוק ואפילו קצת בעיטות, אם כי לא חזק מדי).

5. קבלו גלידה דלת-שומן ומצויינת, מתוצרת בית.
איך להכין קרם ידיים משמן זית?



לפניכם מתכון לקרם ידיים טבעי להכנה ביתית:

מצרכים:
=======
2 קערות מים חמימים עמוקות

תחליב רחצה

שמן זית

קרם ידיים רגיל


הוראות ההכנה:
=============
1. מלאו 2 קערות מים במים חמימים.

2. טבלו את הידיים באחת מהן למשך מספר דקות.

3. מרחו שמן זית על הידיים והשארו איתו 2 דקות על הידיים.

4. עתה טבלו בקערה הראשונה שבה השתמשתם ושיטפו את הידיים. מרחו תחליב רחצה על הידיים ונקו אותן בקערית השנייה.

5. לסיום התהליך, שימו קרם ידיים.


בתוך מספר דקות תבחינו ברכות שביידים.
איך להכין קומפוסט ביתי?



כך מכינים קומפוסט בהכנה ביתית:

1. מניחים בתתתית מיכל גזם קצוץ לחתיכות בארוך 10 ס"מ.

2. על הגזם מניחים 20 ס"מ של דשא קצוץ ועלים.

3. מעל השכבה הזו מניחים שכבה של שאריות אורגניות מהבית (קליפות, שאריות ירקות ופירות ועוד).

4. וחוזר חלילה - הנחת שכבות משלב הגזם ועד שאריות אורגניות.

5. הערימה אמורה להיות לחה, אם היא לא מספיק לחה יש להוסיף מעט מים.

6. חשוב לערבב את הערימה אחת למספר ימים על מנת שיהיה אוורור מספיק המונע ריחות רעים ומזרז את תהליך הפירוק.

7. הערימה אמורה להתחמם וההתחממות מעידה על תהליך תקין. במידה והיא אינה מתחממת יש להוסיף מים ולהפוך את הערימה.

8 האדמה מוכנה כאשר היא בצבע שחור ומתפוררת בקלות לאחר תקופה של חצי שנה עד שמונה חודשים.
איך להכין שקית רב-פעמית בעצמי?
איך להכין גרנולה בעצמי?
איך להכין קרוטונים אפויים תוצרת בית?
איך להגיע למרקם חלק בחומוס ביתי?
איך להכין פירות יבשים בבית?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.