» «
גלידת אגוזים
איך להכין גלידה ביתית בטעם אגוזים?



הנה מתכון לגלידת אגוזים ביתית:


חומרים:
=======
3 כוסות חלב 3%

1 כוס שמנת מתוקה

2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)

1 כוס סוכר

150 גרם אגוזים או פיסטוקים טחונים



אופן ההכנה:
=========
1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.

2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.

3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.

4. הניחו במקפיא.

5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.

6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.

4-3 שעות אחר כך הגלידה מוכנה.
טונה ביתית
איך להכין טונה ביתית בעצמכם?



להכנת טונה בבית, עשו את הדברים הבאים:

מצרכים:
======
1/2 קילו דג טונה טרי

20 גרם מלח

1/2 כפית פלפל אנגלי שלם

2 עלי דפנה

חצי ליטר מים

שמן זית (לפי הצורך בהכנה)


אופן ההכנה:
===========
1. שטחו את הטונה בקערה.

2. הרתיחו בסיר את המים עם המלח, עלי הדפנה והפלפל האנגלי.

3. שיפכו את המים הרתוחים עם התבלינים על הטונה.

4. השאירו את הטונה עם המים המכסים אותה לשעתיים מחוץ למקרר.

5. כשצבעה של הטונה הפך ורוד, הרחיקו את המים וכסו אותה לחלוטין בשמן זית.


זהו, הטונה הביתית שלכם מוכנה. תוכלו להשתמש בה מהמקרר במשך 4-5 ימים בכיף. בתיאבון!
החלקת שיער
איך עושים החלקת קליאופטרה לבד?


החלקת קליאופטרה אפשרית לבד ומעצב שיער לא חייב לעשות אותה.

בהחלקת קלאופטרה עושים שימוש בחומר מורחים על השיער, עשוי מחומרים טבעיים, צמחים ומינרלים. החומר מצפה את השערות בחומרים הללו והופך אותן כבדות יותר ומחליק אותן (זו גם הסיבה ששיער דק ועדין אינו מתאים לההחלקת שיער בשיטה הזו, כיוון שהוא עשוי לנשור, בשל "המשקל העודף").

לאחר מריחת החומר על השיער והמתנה של 9-10 שעות, השיער נצבע בשחור-פחם והופך חלק.

אם התוצאות אינן מספקות, כדאי לחזור על הפעולה לאחר שבועיים ובכך להגיע להחלקה מיטבית.
לימונצ'לו
איך להכין לימונצ'לו ביתי מעולה?



מתכון להכנת לימונצ'לו ביתי מצוין:

החומרים:
=======
10 לימונים

1 ליטר אלכוהול 95%

1.3 ליטר מים

750 גרם סוכר


אופן ההכנה:
=========
להכנת הלימונצ'לו נשתמש בקליפת הלימון ולא במיץ שלו, כך שניתן להשתמש אחר-כך בלימונים עצמם כרגיל.

הנה:

1. קולפים את הלימונים בעזרת קולפן בעדינות ובזהירות – אנו זקוקים רק לקליפה החיצונית, ללא החלק הלבן.

2. שמים את הקליפות בכלי זכוכית שאפשר לאטום אותו, ביחד עם האלכוהול, וסוגרים.

3. מניחים את הבקבוק במקום אפל למשך שבועיים.

4. לאחר שבועיים מבשלים וממיסים בסיר את הסוכר במים ומצננים את מי הסוכר הללו למשך הלילה.

5. מערבבים את הסירופ עם תערובת האלכוהול והקליפות, סוגרים הכל בבקבוק ומאחסנים במקפיא.



הצעת הגשה ללימונצ'לו:
=================
להגשה בסוף ארוחה או באירוח, בכוס שוט קטנה.

הכנה ביתית

כפות רגליים
איך לטפל בעור היבש בכפות הרגליים בבית?



ניתן לטפל בעור יבש וסדוק בכפות הרגליים בצורות שונות, כגון:

1. מריחת חמאת שיאה - לפני שהולכים לישון מורחים חמאת השיאה על כף הרגל ובמיוחד על העקב ועוטפים בגרב כותנה, למשך הלילה. זו מסכה מצויינת לכף הרגל.

2. טיפול במי מלח - ראו בתגית "עור יבש, כף הרגל, טיפוח, עור קשה".

3. פילינג בכפות הרגליים - ראו בתגית "פילינג, כף הרגל" או בתגית "פילינג לכף הרגל".

4. משחות לעור יבש בכף הרגל, כגון כפתן, ג'ל פילינג טיפולי לכף הרגל, פלקסיטול, משחה לכף הרגל ואחרות - ראו בתגית "קרמים, כף הרגל".
גלידה
איך להכין גלידה ביתית בטעמים שונים? ריבת חלב, אגוזים, עוגיות ופצפוצי שוקולד
הכנת גלידה ביתית פשוטה ובטעמים שונים - הנה המתכון:

חומרים:
======
3 כוסות חלב 3%

1 כוס שמנת מתוקה

2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)

1 כוס סוכר


אופן ההכנה:
=========

1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.

2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.

3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.

4. הניחו במקפיא.

5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.

6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.


אחרי 4-3 שעות הגלידה מוכנה.


התוספות לטעמים השונים:
======================
1. לגלידת שוקולד, הוסיפו 150 גרם שוקולד מומס (בסיר כפול).

2. לגלידת אגוזים, הוסיפו 150 גרם אגוזים או פיסטוקים טחונים.

3. לגלידת ריבת חלב, הוסיפו 100 גרם ריבת חלב.

4. לגלידת וניל עם עוגיות, הוסיפו 150 גרם עוגיות שבורות.

5. לגלידת וניל עם פצפוצי שוקולד, הוסיפו 50 גר' שוקולד מריר קצוץ (60% מוצקי קקאו) בטריפה האחרונה (או בשני הסיבובים האחרונים של מכונת גלידה).



הערה: הטיפ הותאם ממייל שמופץ ברשת. אם הוא ממקור בעל זכויות, נשמח לתת קרדיט.
גלידה
איך מכינים גלידה דלת קלוריות בכדור להכנת גלידה?



להכנת גלידה דלת קלוריות בכדור גלידה, עשו כך:

1. הכניסו בצד האחד של הכדור: חצי כוס של מלח גס וכמות גדולה של קוביות קרח, עד למילוי כל החלל.

2. בצד השני, הכניסו כוס חלב, כוס יוגורט ו-3 כפות סוכר. אפשר גם להוסיף תוספות רבות אבל מהדברים הפחות משמינים (ראו טיפ נפרד, בתגית "כדור גלידה, תוספות").

3. סגרו את המכסים היטב.

4. שחקו או תנו לילדים לשחק עם הכדור במשך חצי שעה (גלגול שלו מומלץ, אבל אפשר גם מסירות, שקשוק ואפילו קצת בעיטות, אם כי לא חזק מדי).

5. קבלו גלידה דלת-שומן ומצויינת, מתוצרת בית.
חליטה
איך להכין חליטה נגד שיעול?


כך מכינים חליטה נגד שיעול:

המצרכים:
=========
חופן גדול של גבעולי אזוב מצוי (זעתר) קורנית (תימין) או אורגנו

1 כוס מים פושרים

1 כף גדושה דבש או סוכר חום


אופן ההכנה:
==========
1. לקצוץ את גבעולי האזוב ולהכניסם לסיר.

2. להוסיף את המים והדבש את שהנוזל מתחיל לרתוח.

3. להנמיך את האש ולבשל דקה נוספת.

4. להוריד את הסיר מהאש, לצנן לחלוטין ולסנן לתוך בקבוק.

5. להכניס את הבקבוק למקרר.


אופן השימוש:
===========
כל שעתיים יש לקחת חצי כפית מהחליטה, לילדים יש לתת רבע כפית.


חומץ בן יין
איך להכין בבית חומץ בן יין?



כך תכינו בעצמכם חומץ בן יין:

החומרים:
========
יין אדום או לבן בכמות הרצויה.

אופן ההכנה:
==========
1. מעבירים את היין לצנצנת בעלת פתח רחב, מכסים בבד נושם ומהדקים בגומיה.

2. מאחסנים במקום חמים ומאוורר ללא שמש ישירה.

3. מערבבים פעם ביום בחוזקה, בעזרת כף כדי לחשוף את היין לחמצן.

4. בתוך מספר שבועות היין יתחיל להחמיץ. בהדרגה יהפוך חומץ בן יין.

5. כשהחומץ מוכן מעבירים אותו לבקבוק. הוא יהיה עשיר ומורכב יותר מחומץ בן יין תעשייתי.


הערות:
======
- התהליך פשוט מאחר ומשתמשים כבר ביין. מגיעים היישר לשלב פירוק האלכוהול לחומץ.

- רצוי שהיין יהיה בעל 10-11 אחוזי אלכוהול ולא יותר.

- יין חזק יותר לא יאפשר לבקטריות הרצויות להתפתח.

בהצלחה!
איך להכין טונה מעושנת בבית?



כך תכינו בעצמכם טונה מעושנת:

מצרכים:
=======
שימורים של טונה בשמן

גפרורים או מצית

נייר סופג


אופן ההכנה:
===========
1. פותחים את קופסאת הטונה אבל לא עד הסוף, כך שהמכסה עדיין יישאר תלוי על הקצה.

2. שופכים מעט שמן, ואז שמים נייר סופג על שאר הטונה עד שהשמן נספג בנייר.

3. אחרי שהשמן נספג בנייר לשים עוד שכבה של נייר.

4. מדליקים את הנייר סופג ואז סוגרים את המכסה, אבל לא עד הסוף כדי שיהיה אוויר לבערה.

5. אחרי שכל השמן נשרף צריך להוריד את הנייר סופג.

הטונה המעושנת מוכנה. בתיאבון!



הנה סרטון וידאו שמראה את ההכנה:

http://youtu.be/PdXSEEY6dwk
איך להכין דיאודורנט טבעי לבד?



כך תכינו דיאודורנט טבעי בעצמכם, לפי המלצתה של רות פרידן ממכללת "מהות" (מתוך "ידיעות אחרונות"):

החומרים:
========
50 סמ"ק מים מזוקקים או מי צמחים

10 סמ"ק אלכוהול 95%

חצי כפית סודה לשתיה

2 סמ"ק שמנים אתריים (לבנדר עם גרניום ולמון גראס או לבנדר עם יסמין או רוז)


אופן ההכנה:
============
מערבבים היטב יחד את כל החומרים ומעבירים לבקבוק ספריי נקי.

השימוש:
=======
מומלץ להשתמש ישר לאחר המקלחת.

לא מומלץ להוסיף תמציות הדרים, מאחר ואלה עלולות לגרום לפיגמנטציה של העור, בגלל הרגישות לשמש.
איך להכין קרם קרמל?



הנה מתכון להכנת קרם קרמל קלאסי:

חומרים:
======
6 ביצים

1.75 כוס סוכר

3 כוסות חלב 3%

1/4 כוס מים

קרטון קטן שמנת מתוקה 15%

מקל וניל חצוי


אופן ההכנה:
=========
1. ממיסים 1 כוס סוכר על אש בינונית במחבת בגודל 26 בעלת תחתית עבה, עד קבלת קרמל כהה.

2. עושים זאת במשך 4-7 דקות (בהתאם לאיכות המחבת) ובלי ערבוב בכף. מדי פעם מנערים את המחבת עד שכל הסוכר מתקרמל והנוזל החום כהה, צלול וללא גושי סוכר.

3. כשהסוכר התקרמל מוזגים אותו בזריזות לתבנית ומקפידים לנער, כך שיצפה את התחתית באופן שווה.

4. חממו בסיר חלב, שמנת ומקל וניל עד רתיחה עדינה.

5. מכבים ומגרדים את פולי הווניל מתוך מקל הווניל ואז מצננים את תערובת החלב לחום גוף.

6. זהו שלב התנור - מחממים אותו ל-150 מעלות.

7. מוזגים מים לתבנית תנור גדולה ומניחים בתוכה את תבנית האפייה. על המים להגיע לגובה 2/3 מתבנית האפייה.

8. בקערה גדולה טרפו במטרפה ידנית, 3/4 כוס סוכר וביצים למשך דקה.

9. מזגו בזילוף איטי את תערובת החלב לביצים ואז מזגו לתבנית עם הקרמל, שהתקשה בינתיים.

10. אופים בתבנית בגודל 26 או 24 או אינגליש קייק, למשך שעה. אם אופים בתבניות אישיות, אז במשך 40 דקות.

11. מצננים 24 שעות במקרר.


להגשה, העבירו סכין חדה בין הדפנות לקרם והפכו לצלחת הגשה. לפעמים זה לוקח לקרם עד דקה להיפרד מהתבנית.

מגישים מיד.
בתיאבון!
איך להכין ארטיק שוקולד-בננה עם הילדים?



הנה מתכון לארטיק שוקולד-בננה לילדים:

מצרכים:
=======
4 בננות בשלות ומוצקות

200 גרם שוקולד מריר (חלבי)

1/4 כוס חלב

טיפה מלח

קישוטים: סוכריות עוגה, קוקוס, אגוזים טחונים, שברי מקופלת וכו'


אופן ההכנה:
===========

1. קלפו את הבננות וחצו אותן לרוחבן.

2. נעצו מקל ארטיק בצד השטוח בכל בננה.

3. הכניסו את הבננות למקפיא למספר שעות.

4. המיסו את השוקולד במיקרוגל, ביחד עם החלב והמלח.

5. הניחו את קערת השוקולד המומס וקערה נוספת עם הקישוט שנבחר, זו ליד זו. הוציאו בכל פעם בננה אחת מהמקפיא, טבלו בשוקולד המומס ומיד לאחר מכן בקישוט והחזירו למקרר, מונח על צלחת.

6. לאחר שהשוקולד קופא - הארטיק מוכן לאכילה.


בתיאבון!
אפשר מתכון ביתי לחלות שבת?



הנה מתכון חלות לשבת של נועה:

המצרכים:
========
ק"ג קמח (לפעמים צריך קצת יותר)

חצי כוס שמן

6 כפות סוכר (אפשר להוסיף, תלוי במתיקות שחפצים)

כף מלח

2 כפות גדושות שמרים יבשים או חבילה שימרית + 2 כוסות מים פושרים


הכנת החלות:
==========
להוסיף מים לשמרים, להמיס בעזרת היד את השמרים במים. להוסיף סוכר. לתת לזה לעמוד כ-10 דקות שיתסוס. להוסיף קמח, אחר כך מלח ושמן. ללוש עד שיוצא בצק אחיד. להניח מכוסה במגבת להתפחה (שיכפיל גודל)כחצי שעה- עד שיתפח. ללוש שוב- ולהניח לעוד התפחה (עוד פען להכפיל גודל).

ניתן להכין לחמניות, חלות ומה שרוצים.

מה שאני עושה בדרך כלל - אני לוקחת 9 כדורים. כל כדור אני מרדדת ושמה בפנים קקאו וסוכר (הרבה) מגלגלת. מכל 3 ארוכים שכאלה, עושה צמה. יש 3 צמות. זה צריך לעמוד לעוד התפחה קטנה לפני הכניסה לתנור. אני עושה 2 עם קקאו 1 חלה לשבת.

לפני שמכניסים לתנור למרוח בביצה ולפזר שומשום או קצח או פרג.


לאפות ב-180 מעלות, במשך כ-20 עד 30 דקות (לפי העין).


הערות:
======
1. כדי שתהיה חלה מתוקה, שמים כפול סוכר - 12 כפות.

2. את השמן שמים בסוף, אחרי שהבצק כבר ממש בצקי, רק אז מוסיפים את השמן.
איך להכין פופקורן עם חמאה?



כך מכינים פופקורן עם חמאה:


החומרים:
========
1/2 כוס גרעיני פופקורן

3 כפות שמן

מלח

25 גרם חמאה מלוחה

שקית נייר



אופן ההכנה:
===========
1. לחמם שמן בסיר סגור במכסה עם שלושה גרעיני פופקורן.

2. כששומעים שגרעיני הפופקורן מתפוצצים יש להוסיף את שאר הגרגירים ולפזרם באופן אחיד בסיר.

3. להנמיך את האש, להמתין כעשרים שניות.

4. לכבות את האש ולחכות עד ששאר גרעיני הפופקורן מתפוצצים.

5. לפתוח את הסיר ולהמליח.

6. להמיס את החמאה.

7. להעביר את הפופקורן לשקית נייר, לשפוך מעליו את החמאה, לנער היטב ולהגיש.
איך לרכך את גרגרי החומוס בהכנה ביתית?


הריכוך היעיל ביותר לגרגרי חומוס הוא באמצעות סודה לשתייה. זה חוסך גם המון זמן בישול וגז.

הנה שיטה לריכוך של חומוס גרגרים, שתחסוך לכם 4-7 שעות בישול שלהם:

1. הביאו את הגרגרים בסיר לרתיחה.

2. הוסיפו את הסודה לשתייה בכמות של כפית לשתי כוסות גרגרים והמשיכו עוד שעה.

3. החליפו את המים.


כך, בנוסף לחסכון האדיר בזמן בישול ובאנרגיה, לא תורגש השפעה של הסודה לשתייה על הטעם של החומוס.


ריכוך גרגרי חומוס - יש שיטה נוספת שמשתמשים בה: הוספה של הסודה לשתיה למים, בזמן ההשרייה ובישול ללא הסודה לשתיה.



ושיטה של הגולש איתן:

1. לפני הבישול, להשרות את החומוס לפחות 12 שעות.

2. לא להמליח את התבשיל עד לאחר שהחומוס מבושל.

3. אם אין מספיק נוזלים אין להוסיף מים קרים, אלא רותחים.



הגולש אבי מציע:
דרך נוספת מספר בישול: להביא את גרגירי החומוס לרתיחה עדינה של מס' דקות בהרבה מים, ואז לכבות את האש ולהשאיר את הגרגרים שעה במים. אחרי השעה להוציא מהמים, לשטוף ולבשל (אני מבשל כשלש ארבע שעות בסיר לחץ).
איך להכין נרות ריחניים מתוצרת בית?



כך תכינו נרות ריחניים בבית:

1. יש להמיס שעווה, גושים או פתיתים.

2. להמיס צבעי גואש ושמן בצבעים רצויים.

3. לערבב יחד.

4. לפני שיוצקים את השעווה יש להוסיף פתיל באורך הנדרש בהתאם לכלי הקיבול השונים.

5. לצקת את התערובת לכלי הקיבול.

- אפשר גם אל תוך גלילי נייר טואלט (הקרטונים) כשהם צמודים לתחתית קרטון.. קרטון ביצוע או מיכסים של מיכלי פלסטיק שונים ומוצמדים מודבקים היטב (בעזרת דבק חם).

- למיצוק מהיר ניתן להכניס למקרר או למקפיא ואחר "לשחרר" מכלי הקיבול אליו שפכנו השעווה הצבעונית.

- לבישום וריחניות ניתן להוסיף טיפות משמנים ארומטיים שונים.

- רעיון נחמד אפשרי: לצקת השעווה לחצאי קליפות תפוזים או פרי הדר אחר.

- אם ברצונכם ליצור נר בן מספר צבעים - שכבות - יש ליצוק שעווה צבעונית מהצבע הרצוי להמתין שייקרש ואז לצקת צבע נבחר נוסף, להמתין, וכך הלאה.


איך להכין סבון תוצרת בית?


כך תכינו סבון תוצרת בית:

חומרים:
=======
סבון גליצרין ללא ריח "Sapolina"

שמן אתרי ריחני (אם אין אז אפשר גם תמצית ריח למבער)

פרחים מיובשים

כוהל רפואי

תבניות/חותכן עוגיות/צלחת שטוחה וסכין

כף עץ או מקל אכילה סיני (צ´ופסטיקס) - לערבוב

צבע לסבונים (Sapolina) או צבע מאכל - אם רוצים סבון צבעוני


הוראות הכנה:
============
1. המיסו את הגליצרין בדיוק עד שיהפוך נוזלי, לא שניה יותר, בסיר כפול או במיקרוגל.

2. הוסיפו 2-3 טיפות מתמצית הריח ואת צבע המאכל וערבבו.

3. השפריצו מעט כוהל רפואי על הפרחים והכניסו אותם לתערובת.

4. ערבבו קלות את התערובת ושיפכו לתבנית גמישה (כדי שאחרי הקירור יהיה קל לשלוף את הסבונים).

5. הניחו לתערובת להתקרר, למשך 25-30 דקות.

6. חתכו את התערובת לסבונים בודדים בחותכי עוגיות או סכין.
איך להכין קרם בוואריה?
איך מכינים קרם בוואריה?

הנה מתכון מצוין לבוואריה:

המרכיבים
========
1 ליטר חלב

2 כפות גדושות קורנפלור

5 חלמונים

5 חלבונים

28 גרם ג`לטין

כוס חלב לטבילה

3/4 כוס אגוזים קצוצים

300 גרם ביסקויטים

סירופ שוקולד

1/2 כוס מים רותחים

1 ו-3/4 כוס סוכר

2 שקיות שמנת מתוקה לקצפת


ההכנה
=====
1. בחשו את החלב והקורנפלור בסיר גדול והעמידו אותם על אש בינונית.

2. טרפו את החלמונים והוסיפו אותם לסיר, בזרם דק, תוך בחישה.

3. בשלו עד לנקודת הרתיחה, תוך בחישה, מדי פעם.

4. המיסו ג`לטין במים והוסיפו אותו לסיר.

5. ערבבו היטב ובשלו שוב עד נקודת הרתיחה.

6. הורידו את הסיר מהאש וצננו כ-20 דקות עד חצי שעה.

7. הקציפו את החלבונים.

8. כשמתחיל להיווצר קצף, הוסיפו בהדרגה 3/4 כוס סוכר.

9. הקציפו לקצף יציב והוסיפו אותו לדייסה שבסיר, בתנועות קיפול עדינות.

10. הקציפו את השמנת עם כוס סוכר, לקצפת יציבה והוסיפו גם אותה לסיר, גם עתה בתנועות קיפול עדינות.

11. טבלו את הביסקוויטים בחלב וסדרו אותם בתבנית חד פעמית (מהמידה הגדולה ביותר) או רגילה, גדולה מאד.

12. פזרו אגוזים על הביסקוויטים ושיפכו מעליהם, את הקרם שבסיר.

13. הכניסו את הקרם למקרר, למשך 4-5 שעות.

14. הגישו את הקרם עם סירופ שוקולד מעליו ומעט אגוזים קצוצים.
איך להכין קטשופ בבית?



הנה מתכון להכנת קטשופ עצמית:

המצרכים:
========
1 ק"ג עגבניות אדומות ובשלות מאוד, רצוי מזן "תמר"

צרור עלי תימין

1 כף שמן זית

1 כפית פלפל שחור גרוס

מלח

1 כף חומץ יין אדום

2 כפיות סוכר

מעט טבסקו (לא חובה)


אופן ההכנה:
==========
1. חוצים את העגבניות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים בשמן זית, עלי תימין, מלח ופלפל שחור.

2. אופים כ-3 שעות בתנור שחומם ל-110 מעלות.

3. מעבירים את העגבניות למעבד מזון, מוסיפים סוכר וחומץ וטוחנים. מי שרוצה יכול להעביר דרך מסננת דקה לקבלת מחית חלקה. חובבי החריף יכולים להוסיף מעט טבסקו.

בתיאבון!
איך להכין פירות יבשים בבית?


כך מכינים פירות יבשים בבית:

חומרים:
======
1 ק"ג של פירות טריים (אננס, בננות, תפוחים, אגסים, משמשים וכדומה).


הוראות הכנה:
==========
1. פרסו את הפירות או ירקות לפרוסות דקות של 5 מ"מ.

2. טבלו פירות לבנים (בננות, תפוחים וכו') ל-5 שניות במיץ לימון מדולל. כך הם לא ישחירו בייבוש.

3. הניחו את הפירות היבשים על נייר אפיה ואפו אותם בתנור שמכוון לחום של 50-60 מעלות בטורבו. השאירו את התנור למשך 12-24 שעות (בהתאם לסוג הפרי ומידת הבשלות שלו) עם דלת פתוחה מעט (אפשר גם במקביל להכנת החמין לשבת).

4.. אחת לכמה שעות סובבו את המגשים והחליפו בין המדפים, כדי לאפשר פיזור אחיד של חום ואוורור.

5. אחסנו את הפירות היבשים בקופסאות אטומות, במקום קריר וחשוך.
איך לגדל נבטים בעצמנו?
איך להכין קומפוסט ביתי?
אפשר מתכון מהיר להמבורגר לא יקר?
איך להכין גרנולה בהכנה עצמית?
איך להכין סוללה לבד?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.