» «
לימונצ'לו
איך להכין לימונצ'לו ביתי מעולה?



מתכון להכנת לימונצ'לו ביתי מצוין:

החומרים:
=======
10 לימונים

1 ליטר אלכוהול 95%

1.3 ליטר מים

750 גרם סוכר


אופן ההכנה:
=========
להכנת הלימונצ'לו נשתמש בקליפת הלימון ולא במיץ שלו, כך שניתן להשתמש אחר-כך בלימונים עצמם כרגיל.

הנה:

1. קולפים את הלימונים בעזרת קולפן בעדינות ובזהירות – אנו זקוקים רק לקליפה החיצונית, ללא החלק הלבן.

2. שמים את הקליפות בכלי זכוכית שאפשר לאטום אותו, ביחד עם האלכוהול, וסוגרים.

3. מניחים את הבקבוק במקום אפל למשך שבועיים.

4. לאחר שבועיים מבשלים וממיסים בסיר את הסוכר במים ומצננים את מי הסוכר הללו למשך הלילה.

5. מערבבים את הסירופ עם תערובת האלכוהול והקליפות, סוגרים הכל בבקבוק ומאחסנים במקפיא.



הצעת הגשה ללימונצ'לו:
=================
להגשה בסוף ארוחה או באירוח, בכוס שוט קטנה.
מתנות
בכמה כסף לקנות מתנה לחבר או חברה ליום ההולדת?
בכמה לקנות מתנה?

כולנו היינו רוצים לפנק את חברינו במתנות יקרות ובעלות משמעות. הנה כמה הצעות שיסייעו לקנות מתנה טובה והגיונית, מבלי למשכן את חשבון הבנק של ההורים:

1. אל תקנו מתנה ביותר ממחצית דמי הכיס השבועיים שלכם!

2. רוצים לקנות מתנה יקרה שהחבר או החברה הביעו במפורש או ברמז את רצונם בו? התארגנו כמה חבר'ה וקנו ביחד את המתנה היקרה. כך תרויחו פעמיים - גם התודה לכם תהיה עצומה וגם תימנעו מלקנות משהו חסר שימוש וחסר ערך אמיתי למקבל/ת.

3. העדיפו לתת תלוש קנייה או מתנה שניתן להחליף, על מתנה שהמקבל נתקע איתה..

4. רוצים לקנות ספר או דיסק? עדיף לברר קודם עם המקבל איזה הוא רוצה. הרבה פחות מוצלח זה לתת משהו שסתם דחפתם לו, עם פתק החלפה. הכי פחות מוצלח - לתת סתם ועוד בלי פתק החלפה.

5. לעיתים קרובות, אם אין כסף או קיבלתם עונש מההורים, עדיף להכין משהו בעצמכם, מתנה שלוקחת בחשבון את מי שמקבל ומותאמת לו במיוחד (סלסלת ממתקים שהם אוהבים, דיסק אוסף של שירים שהם אוהבים וכדומה) ולהדגיש שהכנתם במיוחד בשבילם. מי שחכם - יעריך את זה יותר מכסף שנזרק על שטות מצועצעת..

..ומי שלא חכם - זבש"ו ורצוי להחליפו (כדברי האימרה החכמה: "הראה לי מי חברך ואומר לך מי אתה..")

- והכי חשוב, מתנה צריכה להיות ארוזה יפה ובהשקעה, לאו דווקא כספית, של תשומת לב. השקיעו באריזה - לעיתים קרובות, היא תאמר לא פחות, כמה אתם אוהבים ומעריכים את המקבל/ת.

מזל טוב!
המבורגר
אפשר מתכון מהיר להמבורגר לא יקר?


הנה מתכון להמבורגר טוב, יותר זול מג'אנק פוד ובריא הרבה יותר ממנו:

1. ערבבו היטב לתערובת את המרכיבים הבאים:

חצי קילו בשר בקר טחון (או עוף, לנמנעים מבשר אדום)

חצי כוס מי סודה

בצל קצוץ

פטרוזיליה

פלפל לבן טחון

מעט מלח, לפי הטעם

2. הכינו כדורים ושטחו אותם להמבורגר בעובי של 7-8 מ"מ

3. חממו במחבת (רצוי מחבת ברזל) מעט שמן

4. הכניסו את ההמבורגרים לצליה של 2 דקות מכל צד וזהו (לא כדאי יותר - שיישארו עסיסיים ובריאים יותר).


איך להגיש:
=========

1. הכניסו לתוך לחמניה ומרחו עליהם, לפי הטעם והבריאות, מעט קטשופ, מיונז וחרדל.

2. הוסיפו פרוסה של עגבניה וחתיכת חסה.


בתיאבון!
נבטים
איך לגדל נבטים בעצמנו?



כך נגדל נבטים בעצמנו:

1. יש להכין כלי בעל פתח רחב, בד גזה או חתיכה מגרביון וגומיה.

2. לוקחים בערך כף מהזרעים או הקטניות. מניחים בכלי ומכסים במים.

3. מעמידים במשך 8 שעות לפחות.

4. מכסים את הכלי בבד הגזה או בחתיכת גרביון ומחזקים בגומיה. הופכים את הכלי עם הזרעים והמים ומרוקנים את המים.

5. שמים את הכלי במקום חשוך למשך 24 שעות לפחות.

6. מרטיבים שוב את הזרעים ומרוקנים את המים כמו בתהליך הקודם.


חוזרים על הפעולה הזו מדי יום עד שהנבטים מספיק גדולים. אם רוצים נבטים עם עלים ירוקים וגדולים, לאחר שגדלו הנבטים מעמידים את הכלי לכמה שעות בשמש, ביומיים האחרונים.

הכנה ביתית

סוללות
איך להכין סוללה לבד?



הנה ההוראות להכנת סוללה בעצמך:

1. הכנס את פיסת האבץ והנחושת אלקטרודות לתוך כלי הזכוכית עם תמיסת מי המלח, כך שהן נמצאות מ-2 צידי הכוס, ואינן נוגעות אחת בשניה.

2. לבניית סוללה מלימון, תפוז, או אפילו תפוח אדמה טרי, הכנס את פיסת האבץ והנחושת אל תוך לימון טרי, אפשר גם כוס זכוכית עם מעט מיץ לימון טבעי או מיץ תפוזים. ניתן לחבר מספר סוללות מסוג זה בטור, לקבלת מתח של מספר וולטים. בצורה זו ניתן להפעיל שעון דיגיטלי. החומר המרכיב את הפרי מכיל חומצה המשמשת כאלקטרוליט, בדומה למי המלח.
גלידת וניל עם פצפוצי שוקולד
איך להכין גלידה ביתית בטעם וניל עם פצפוצי שוקולד?



הנה המתכון:

חומרים:
======
3 כוסות חלב 3%

1 כוס שמנת מתוקה

2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)

1 כוס סוכר

50 גר' שוקולד מריר קצוץ (60% מוצקי קקאו) בטריפה האחרונה (או בשני הסיבובים האחרונים של מכונת גלידה).


אופן ההכנה:
=========
1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.

2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.

3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.

4. הניחו במקפיא.

5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.

6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.

4-3 שעות אחר כך הגלידה מוכנה.
מלפפונים
איך להכין מי פנים בעצמנו?



כך מכינים מי פנים טבעיים ממלפפונים:

1. קחו מערבל/קוצץ חשמלי, קלפו 2 מלפפונים בינוניים וחתכו פנימה.

2. הוסיפו- מעט שמן זית, מעט לימון, מעט חליטה של תה ירוק (לא חובה), מעט יין לבן.

3. ערבבו את הכל היטב בעזרת הבלנדר מספר רגעים עד שמתקבלת דייסה מימית.

4. קחו בד נקי כלשהו ומעל לקערת שפכו לתוך הבד את המרקחת וסחטו היטב, עד שיישארו לכם בבד רק שאריות מלפפונים וכל הנוזלים יעברו לקערה הנקייה.

5. העבירו את הנוזל לבקבוקים קטנים ונקיים (ניתן לקנות בקבוקונים ריקים בסופר פארם), והכניסו למקרר, השתמשו בעת הצורך.

והנה יש לכם מי פנים טבעיים לחלוטין מרעננים וקרירים.


המלפפון, השמן זית, הלימון והיין הלבן, כולם טובים ומומלצים לפנים, ויתנו תחושת ניקיון ורעננות.
לימונצ'לו
איך להכין לימונצ'לו ביתי מעולה?



מתכון להכנת לימונצ'לו ביתי מצוין:

החומרים:
=======
10 לימונים

1 ליטר אלכוהול 95%

1.3 ליטר מים

750 גרם סוכר

אופן ההכנה:
=========
להכנת הלימונצ'לו נשתמש בקליפת הלימון ולא במיץ שלו, כך שניתן להשתמש אחר-כך בלימונים עצמם, כרגיל. הנה:

קולפים את הלימונים בעזרת קולפן בעדינות ובזהירות – אנו זקוקים רק לקליפה החיצונית, ללא החלק הלבן(

שמים את הקליפות בכלי זכוכית שאפשר לאטום אותו, ביחד עם האלכוהול וסוגרים.

מניחים את הבקבוק במקום אפל למשך שבועיים.
לאחר שבועיים מבשלים וממיסים בסיר את הסוכר במים.
מצננים את מי הסוכר למשך הלילה.
מערבבים את הסירופ עם תערובת האלכוהול והקליפות.
סוגרים הכל בבקבוק ומאחסנים במקפיא.



להגשה בסוף ארוחה או באירוח, בכוס שוט קטנה.


קומפוסט
איך להכין קומפוסט ביתי?



כך מכינים קומפוסט בהכנה ביתית:

1. מניחים בתתתית מיכל גזם קצוץ לחתיכות בארוך 10 ס"מ.

2. על הגזם מניחים 20 ס"מ של דשא קצוץ ועלים.

3. מעל השכבה הזו מניחים שכבה של שאריות אורגניות מהבית (קליפות, שאריות ירקות ופירות ועוד).

4. וחוזר חלילה - הנחת שכבות משלב הגזם ועד שאריות אורגניות.

5. הערימה אמורה להיות לחה, אם היא לא מספיק לחה יש להוסיף מעט מים.

6. חשוב לערבב את הערימה אחת למספר ימים על מנת שיהיה אוורור מספיק המונע ריחות רעים ומזרז את תהליך הפירוק.

7. הערימה אמורה להתחמם וההתחממות מעידה על תהליך תקין. במידה והיא אינה מתחממת יש להוסיף מים ולהפוך את הערימה.

8 האדמה מוכנה כאשר היא בצבע שחור ומתפוררת בקלות לאחר תקופה של חצי שנה עד שמונה חודשים.
איך להכין ארטיק שוקולד-בננה עם הילדים?



הנה מתכון לארטיק שוקולד-בננה לילדים:

מצרכים:
=======
4 בננות בשלות ומוצקות

200 גרם שוקולד מריר (חלבי)

1/4 כוס חלב

טיפה מלח

קישוטים: סוכריות עוגה, קוקוס, אגוזים טחונים, שברי מקופלת וכו'


אופן ההכנה:
===========

1. קלפו את הבננות וחצו אותן לרוחבן.

2. נעצו מקל ארטיק בצד השטוח בכל בננה.

3. הכניסו את הבננות למקפיא למספר שעות.

4. המיסו את השוקולד במיקרוגל, ביחד עם החלב והמלח.

5. הניחו את קערת השוקולד המומס וקערה נוספת עם הקישוט שנבחר, זו ליד זו. הוציאו בכל פעם בננה אחת מהמקפיא, טבלו בשוקולד המומס ומיד לאחר מכן בקישוט והחזירו למקרר, מונח על צלחת.

6. לאחר שהשוקולד קופא - הארטיק מוכן לאכילה.


בתיאבון!
איך להכין קרוטונים אפויים תוצרת בית?



לקרוטונים מומלץ להשתמש בסופים של הלחם, ה"נשיקות", ובפרוסות הקטנות בקצוות הכיכר, שכן פעמים רבות הן נוטות להיזרק. ניתן ואף מומלץ להכין קרוטונים מלחם מחיטה מלאה, לחם דגנים או כל לחם אחר שאהוב עליכם. גם אם נותר לחם ישן ויבש ניתן להכין ממנו קרוטונים - חבל לזרוק.

איך מכינים?
ראשית, מומלץ להקפיא את הלחם המיועד לקרוטונים ולהוציא אותו מהמקפיא כמה דקות לפני הכנת הקרוטונים. יותר קל לחתוך לחם חצי קפוא, הוא לא מתפורר.

את ה"נשיקות", קצוות הלחם, פורסים לשתי פרוסות דקות יותר. כל פרוסה פורסים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. שמים את הקוביות בקערה גדולה ומוסיפים שמן זית, מלח ושום כתוש, לפי הטעם. מערבבים, רצוי עם הידיים, כדי לא לפורר את הקוביות.

משטחים בתבנית ואופים בתנור בחום של 180 מעלות בערך כ-20 דקות או עד שמשחים.

חשוב לקרר את הקרוטונים האפויים לחלוטין לפני שמכניסים לקופסא, על מנת שהאדים לא יפגעו בפריכות. מרפדים קופסה אטומה בנייר מגבת כדי שיספוג שמן אם נשאר וגם כדי שיספוג לחות. הם מחזיקים פריכים קרוב ל-3 שבועות אך הם נגמרים הרבה לפני שמתרככים!

בתאבון!
איך להכין נרות ריחניים מתוצרת בית?



כך תכינו נרות ריחניים בבית:

1. יש להמיס שעווה, גושים או פתיתים.

2. להמיס צבעי גואש ושמן בצבעים רצויים.

3. לערבב יחד.

4. לפני שיוצקים את השעווה יש להוסיף פתיל באורך הנדרש בהתאם לכלי הקיבול השונים.

5. לצקת את התערובת לכלי הקיבול.

- אפשר גם אל תוך גלילי נייר טואלט (הקרטונים) כשהם צמודים לתחתית קרטון.. קרטון ביצוע או מיכסים של מיכלי פלסטיק שונים ומוצמדים מודבקים היטב (בעזרת דבק חם).

- למיצוק מהיר ניתן להכניס למקרר או למקפיא ואחר "לשחרר" מכלי הקיבול אליו שפכנו השעווה הצבעונית.

- לבישום וריחניות ניתן להוסיף טיפות משמנים ארומטיים שונים.

- רעיון נחמד אפשרי: לצקת השעווה לחצאי קליפות תפוזים או פרי הדר אחר.

- אם ברצונכם ליצור נר בן מספר צבעים - שכבות - יש ליצוק שעווה צבעונית מהצבע הרצוי להמתין שייקרש ואז לצקת צבע נבחר נוסף, להמתין, וכך הלאה.
איך עושים פן לבד?


פן בלי ספר - אפשר?

הנה המדריך לפן ביתי:

לפני הכל: מקפידים לעשות פן כשהשיער לח, אחרי שייבשנו אותו במגבת, ולעולם לא על שיער יבש לגמרי.


1) מחלקים את השיער לחמש קבוצות:

- אחת מלפנים

- שתיים שהולכות לצדדים (אחת בכל צד של הראש)

- אחת למעלה בקודקוד

- אחרונה מאחור על העורף

2) מגלגלים כל קבוצת (או קווצת) שערות סביב עצמה ותופסים אותה בקליפס צמוד לקרקפת.

3) משחררים קבוצה אחת, אוחזים במברשת עגולה ביד אחת ואת הפן ביד השניה.

4) מתחילים בייבוש השיער מהשורשים שלו ואל הקצוות.

5) מותחים את השיער עם המברשת, מכוונים אליו את זרם האוויר החם, אבל נזהרים שלא למשוך את השיער חזק מדי (מה שעלול פשוט לקרוע אותו).

6) חוזרים על כל מתיחה מספר פעמים, עד שכל קבוצה ישרה ויבשה לגמרי.

7) לאחר שמסיימים את פעולת ההחלקה, ניתן לסיים ולעשות גימור בכמה צורות:

- אלה שרוצים נפח יגלגלו את השיער בעודו חם ברולים גדולים מאוד, ויסירו אותם לאחר חצי שעה.

- הרוצים מראה חלק לגמרי, ימרחו קרם לחות על השיער, ויחממו אותו שוב בקבוצות.

- לשיער מבריק - מישחו את השיער בחומר עם שמן אחרי הפן או טיפות סיליקון.

- לעיצוב השיער - מרחו ווקס או חומר לעיצוב השיער לפני או אחרי עשיית הפן (מריחה של ווקס על השיער לפני הפן תשרוף את השיער יותר, אבל התוצאה תהיה יציבה וטובה יותר).
איך להכין דיאודורנט טבעי לבד?



כך תכינו דיאודורנט טבעי בעצמכם, לפי המלצתה של רות פרידן ממכללת "מהות" (מתוך "ידיעות אחרונות"):

החומרים:
========
50 סמ"ק מים מזוקקים או מי צמחים

10 סמ"ק אלכוהול 95%

חצי כפית סודה לשתיה

2 סמ"ק שמנים אתריים (לבנדר עם גרניום ולמון גראס או לבנדר עם יסמין או רוז)


אופן ההכנה:
============
מערבבים היטב יחד את כל החומרים ומעבירים לבקבוק ספריי נקי.

השימוש:
=======
מומלץ להשתמש ישר לאחר המקלחת.

לא מומלץ להוסיף תמציות הדרים, מאחר ואלה עלולות לגרום לפיגמנטציה של העור, בגלל הרגישות לשמש.
איך להכין טונה ביתית בעצמכם?



להכנת טונה בבית, עשו את הדברים הבאים:

מצרכים:
======
1/2 קילו דג טונה טרי

20 גרם מלח

1/2 כפית פלפל אנגלי שלם

2 עלי דפנה

חצי ליטר מים

שמן זית (לפי הצורך בהכנה)


אופן ההכנה:
===========
1. שטחו את הטונה בקערה.

2. הרתיחו בסיר את המים עם המלח, עלי הדפנה והפלפל האנגלי.

3. שיפכו את המים הרתוחים עם התבלינים על הטונה.

4. השאירו את הטונה עם המים המכסים אותה לשעתיים מחוץ למקרר.

5. כשצבעה של הטונה הפך ורוד, הרחיקו את המים וכסו אותה לחלוטין בשמן זית.


זהו, הטונה הביתית שלכם מוכנה. תוכלו להשתמש בה מהמקרר במשך 4-5 ימים בכיף. בתיאבון!
איך לרכך את גרגרי החומוס בהכנה ביתית?


הריכוך היעיל ביותר לגרגרי חומוס הוא באמצעות סודה לשתייה. זה חוסך גם המון זמן בישול וגז.

הנה שיטה לריכוך של חומוס גרגרים, שתחסוך לכם 4-7 שעות בישול שלהם:

1. הביאו את הגרגרים בסיר לרתיחה.

2. הוסיפו את הסודה לשתייה בכמות של כפית לשתי כוסות גרגרים והמשיכו עוד שעה.

3. החליפו את המים.


כך, בנוסף לחסכון האדיר בזמן בישול ובאנרגיה, לא תורגש השפעה של הסודה לשתייה על הטעם של החומוס.


ריכוך גרגרי חומוס - יש שיטה נוספת שמשתמשים בה: הוספה של הסודה לשתיה למים, בזמן ההשרייה ובישול ללא הסודה לשתיה.



ושיטה של הגולש איתן:

1. לפני הבישול, להשרות את החומוס לפחות 12 שעות.

2. לא להמליח את התבשיל עד לאחר שהחומוס מבושל.

3. אם אין מספיק נוזלים אין להוסיף מים קרים, אלא רותחים.



הגולש אבי מציע:
דרך נוספת מספר בישול: להביא את גרגירי החומוס לרתיחה עדינה של מס' דקות בהרבה מים, ואז לכבות את האש ולהשאיר את הגרגרים שעה במים. אחרי השעה להוציא מהמים, לשטוף ולבשל (אני מבשל כשלש ארבע שעות בסיר לחץ).
איך להכין קטשופ בבית?



הנה מתכון להכנת קטשופ עצמית:

המצרכים:
========
1 ק"ג עגבניות אדומות ובשלות מאוד, רצוי מזן "תמר"

צרור עלי תימין

1 כף שמן זית

1 כפית פלפל שחור גרוס

מלח

1 כף חומץ יין אדום

2 כפיות סוכר

מעט טבסקו (לא חובה)


אופן ההכנה:
==========
1. חוצים את העגבניות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים בשמן זית, עלי תימין, מלח ופלפל שחור.

2. אופים כ-3 שעות בתנור שחומם ל-110 מעלות.

3. מעבירים את העגבניות למעבד מזון, מוסיפים סוכר וחומץ וטוחנים. מי שרוצה יכול להעביר דרך מסננת דקה לקבלת מחית חלקה. חובבי החריף יכולים להוסיף מעט טבסקו.

בתיאבון!


איך להכין גלידה ביתית בטעם אגוזים?



הנה מתכון לגלידת אגוזים ביתית:


חומרים:
=======
3 כוסות חלב 3%

1 כוס שמנת מתוקה

2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)

1 כוס סוכר

150 גרם אגוזים או פיסטוקים טחונים



אופן ההכנה:
=========
1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.

2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.

3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.

4. הניחו במקפיא.

5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.

6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.

4-3 שעות אחר כך הגלידה מוכנה.
איך להכין גלידה ביתית בטעמים שונים? ריבת חלב, אגוזים, עוגיות ופצפוצי שוקולד
הכנת גלידה ביתית פשוטה ובטעמים שונים - הנה המתכון:

חומרים:
======
3 כוסות חלב 3%

1 כוס שמנת מתוקה

2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)

1 כוס סוכר


אופן ההכנה:
=========

1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.

2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.

3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.

4. הניחו במקפיא.

5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.

6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.


אחרי 4-3 שעות הגלידה מוכנה.


התוספות לטעמים השונים:
======================
1. לגלידת שוקולד, הוסיפו 150 גרם שוקולד מומס (בסיר כפול).

2. לגלידת אגוזים, הוסיפו 150 גרם אגוזים או פיסטוקים טחונים.

3. לגלידת ריבת חלב, הוסיפו 100 גרם ריבת חלב.

4. לגלידת וניל עם עוגיות, הוסיפו 150 גרם עוגיות שבורות.

5. לגלידת וניל עם פצפוצי שוקולד, הוסיפו 50 גר' שוקולד מריר קצוץ (60% מוצקי קקאו) בטריפה האחרונה (או בשני הסיבובים האחרונים של מכונת גלידה).



הערה: הטיפ הותאם ממייל שמופץ ברשת. אם הוא ממקור בעל זכויות, נשמח לתת קרדיט.
איך להכין יוגורט?



הנה מתכון ליוגורט בהכנה ביתית:

המצרכים:
========
5 ליטר חלב

1 גביע יוגורט ביו 3.5% שומן או גביע יוגורט 4.5% שומן


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם את החלב בסיר עד שהוא מגיע ל-90 מעלות (כמעט רתיחה), להסיר מהאש ולקרר 45 דקות.

2. להוסיף לחלב את היוגורט ולערבב היטב.

3. לסגור את הסיר עם מכסה ועל הסיר המכוסה להניח שמיכות. להמתין בין 12 ל-18 שעות. (הדבר יגרום לתהליך הגיבון כתוצאה מהתרבות החיידקים).

4. להעביר את היוגורט לבקבוקי זכוכית ולשמור במקרר.


היוגורט טוב לשימוש עד חודש מיום ההכנה.

בתיאבון!
איך להכין גרנולה לבד?


הנה מתכון להכנת גרנולה בבית:

החומרים:
==========

3 כוסות שיבולת שועל

2 כוסות תערובת אגוזים לא קלויים: פקאן, קשיו, אגוזי לוז, שקדים ועוד.

1.5 כוסות של תערובת גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת ושומשום.

1/2 כוס סוכר חום (דמררה)

1/2 כפית דבש

1/4 כוס סילאן או מייפל אמיתי

1/2 כפית קינמון טחון

1 כף תמצית וניל

1.5 כוסות תערובת פירות יבשים קצוצים: משמש, צימוקים, בננות, תאנים, תמרים וצימוקים.

מעט מלח


אופן ההכנה:
===========

1. לערבב את שיבולת השועל יחד עם תערובת האגוזים ותערובת הגרעינים.

2. להמיס את החמאה, הסוכר, הסילאן (או המייפל) והמלח עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3. להוסיף את הקינמון והווניל ולצקת על תערובת תערובת שיבולת השועל. לערבב היטב.

4. לשטח את התערובת על תבנית אפייה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות עד להזהבה (בערך 30-35 דקות). חשוב לערבב מדי פעם בכדי שהגרנולה לא תישרף.

5. להוציא מהתנור, לצנן, לפורר לגושים, לערבב עם הפירות היבשים ולהגיש.


בתיאבון!
איך להכין גלידה ביתית בטעם שוקולד?
אפשר מתכון ביתי לחלות שבת?
איך להכין חליטה נגד שיעול?
איך עושים החלקת קליאופטרה לבד?
איך מכינים גלידה דלת קלוריות בכדור להכנת גלידה?