שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
אפשר מתכון ביתי לחלות שבת?
הנה מתכון חלות לשבת של נועה:
המצרכים:
========
ק"ג קמח (לפעמים צריך קצת יותר)
חצי כוס שמן
6 כפות סוכר (אפשר להוסיף, תלוי במתיקות שחפצים)
כף מלח
2 כפות גדושות שמרים יבשים או חבילה שימרית + 2 כוסות מים פושרים
הכנת החלות:
==========
להוסיף מים לשמרים, להמיס בעזרת היד את השמרים במים. להוסיף סוכר. לתת לזה לעמוד כ-10 דקות שיתסוס. להוסיף קמח, אחר כך מלח ושמן. ללוש עד שיוצא בצק אחיד. להניח מכוסה במגבת להתפחה (שיכפיל גודל)כחצי שעה- עד שיתפח. ללוש שוב- ולהניח לעוד התפחה (עוד פען להכפיל גודל).
ניתן להכין לחמניות, חלות ומה שרוצים.
מה שאני עושה בדרך כלל - אני לוקחת 9 כדורים. כל כדור אני מרדדת ושמה בפנים קקאו וסוכר (הרבה) מגלגלת. מכל 3 ארוכים שכאלה, עושה צמה. יש 3 צמות. זה צריך לעמוד לעוד התפחה קטנה לפני הכניסה לתנור. אני עושה 2 עם קקאו 1 חלה לשבת.
לפני שמכניסים לתנור למרוח בביצה ולפזר שומשום או קצח או פרג.
לאפות ב-180 מעלות, במשך כ-20 עד 30 דקות (לפי העין).
הערות:
======
1. כדי שתהיה חלה מתוקה, שמים כפול סוכר - 12 כפות.
2. את השמן שמים בסוף, אחרי שהבצק כבר ממש בצקי, רק אז מוסיפים את השמן.
איך להכין גלידה ביתית בטעם שוקולד?
הנה מתכון לגלידת שוקולד ביתית:
חומרים:
======
3 כוסות חלב 3%
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)
1 כוס סוכר
150 גרם שוקולד מומס (בסיר כפול)
אופן ההכנה:
=========
1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.
2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.
3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.
4. הניחו במקפיא.
5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.
6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.
4-3 שעות אחר כך הגלידה מוכנה.
איך להכין חליטה נגד שיעול?
כך מכינים חליטה נגד שיעול:
המצרכים:
=========
חופן גדול של גבעולי אזוב מצוי (זעתר) קורנית (תימין) או אורגנו
1 כוס מים פושרים
1 כף גדושה דבש או סוכר חום
אופן ההכנה:
==========
1. לקצוץ את גבעולי האזוב ולהכניסם לסיר.
2. להוסיף את המים והדבש את שהנוזל מתחיל לרתוח.
3. להנמיך את האש ולבשל דקה נוספת.
4. להוריד את הסיר מהאש, לצנן לחלוטין ולסנן לתוך בקבוק.
5. להכניס את הבקבוק למקרר.
אופן השימוש:
===========
כל שעתיים יש לקחת חצי כפית מהחליטה, לילדים יש לתת רבע כפית.
איך להכין גלידה ביתית בטעם וניל עם פצפוצי שוקולד?
הנה המתכון:
חומרים:
======
3 כוסות חלב 3%
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)
1 כוס סוכר
50 גר' שוקולד מריר קצוץ (60% מוצקי קקאו) בטריפה האחרונה (או בשני הסיבובים האחרונים של מכונת גלידה).
אופן ההכנה:
=========
1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.
2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.
3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.
4. הניחו במקפיא.
5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.
6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.
4-3 שעות אחר כך הגלידה מוכנה.
בכמה כסף לקנות מתנה לחבר או חברה ליום ההולדת?
איך להכין גרנולה בהכנה עצמית?
הנה מתכון להכנת גרנולה ביתית:
המצרכים:
========
1/2 קילו שיבולת שועל
100 גרם אגוזי לוז
100 גרם שקדים לבנים פרוסים
100 גרם קוקוס טחון
1 כוס דבש
1 כף שמן
1/2 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה:
==========
1. קולים חצי קילו שיבולת שועל עם 100 גרם אגוזי לוז ב-170 מעלות, למשך חצי שעה.
2. מוסיפים 100 גרם שקדים לבנים פרוסים ו-100 גרם קוקוס טחון לעוד רבע שעה.
3. מוסיפים ל-5 דקות נוספות עוד 100 גרם צימוקים כהים ו-200 גרם שזיפים יבשים ללא גרעינים וחתוכים.
4. בינתיים מחממים על אש קטנה ל-5 דקות כוס דבש עם כף שמן וחצי כפית קינמון טחון ומערבבים.
5. מוסיפים את הנוזל לתערובת הגרנולה, מערבבים היטב ומשאירים עוד 10 דקות בתנור.
6. מוציאים, מערבבים שוב ומקררים.
איך להכין סבון תוצרת בית?
כך תכינו סבון תוצרת בית:
חומרים:
=======
סבון גליצרין ללא ריח "Sapolina"
שמן אתרי ריחני (אם אין אז אפשר גם תמצית ריח למבער)
פרחים מיובשים
כוהל רפואי
תבניות/חותכן עוגיות/צלחת שטוחה וסכין
כף עץ או מקל אכילה סיני (צ´ופסטיקס) - לערבוב
צבע לסבונים (Sapolina) או צבע מאכל - אם רוצים סבון צבעוני
הוראות הכנה:
============
1. המיסו את הגליצרין בדיוק עד שיהפוך נוזלי, לא שניה יותר, בסיר כפול או במיקרוגל.
2. הוסיפו 2-3 טיפות מתמצית הריח ואת צבע המאכל וערבבו.
3. השפריצו מעט כוהל רפואי על הפרחים והכניסו אותם לתערובת.
4. ערבבו קלות את התערובת ושיפכו לתבנית גמישה (כדי שאחרי הקירור יהיה קל לשלוף את הסבונים).
5. הניחו לתערובת להתקרר, למשך 25-30 דקות.
6. חתכו את התערובת לסבונים בודדים בחותכי עוגיות או סכין.
איך להכין שעווה ביתית עם לימון וסוכר?
כך מכינים שעווה ביתית עם לימון וסוכר:
יחס מרכיבים:
============
1 כוס לימון
2 כוסות סוכר
הוראות ההכנה:
============
1. שיפכו את הסוכר לתוך סיר קטן ותוך כדי בחישה מעל האש והוספת הלימון, המיסו אותו.
2. הרטיבו את השיש במטבח עם מעט מים
3. כשהסוכר מתחיל להפוך לחום בהיר, שיפכו אותו על השיש הרטוב
4. תנו לסוכר להתקרר טיפה
5. כשהקצוות של החומר מתחילים להתקשות, איספו את הסוכר החם בזהירות, כלפי פנים, והתחילו ללוש אותו כמו פלסטלינה, עד שהוא נעשה אחיד.
6. כדאי למרוח קרם גוף על הרגליים אחרי השימוש.
הערה חשובה:
אם במהלך הסרת השיער השעווה מתקשה - פשוט הוסיפו מעט לימון והמשיכו ללוש את הגוש.
אם הגוש הופך רך מדי - החזירו אותו למחבת, לעוד סיבוב. שימו לב שאתם לא שורפים אותו.
שיטה נוספת להכנה ביתית של שעווה:
=================================
1. לכוס אחת של סוכר, מוסיפים כמה טיפות לימון (לא הרבה) וחצי כפית קפה שחור.
2. שופכים את התוכן למחבת ומטגנים עד שהוא הופך לגוש אחד.
3. מכבים את האש ונותנים לו להתקרר.
4. על השיש במטבח שופכים קצת מים ומתחילים ללוש את גוש הסוכר עליו.
איך להכין קרם קרמל?
הנה מתכון להכנת קרם קרמל קלאסי:
חומרים:
======
6 ביצים
1.75 כוס סוכר
3 כוסות חלב 3%
1/4 כוס מים
קרטון קטן שמנת מתוקה 15%
מקל וניל חצוי
אופן ההכנה:
=========
1. ממיסים 1 כוס סוכר על אש בינונית במחבת בגודל 26 בעלת תחתית עבה, עד קבלת קרמל כהה.
2. עושים זאת במשך 4-7 דקות (בהתאם לאיכות המחבת) ובלי ערבוב בכף. מדי פעם מנערים את המחבת עד שכל הסוכר מתקרמל והנוזל החום כהה, צלול וללא גושי סוכר.
3. כשהסוכר התקרמל מוזגים אותו בזריזות לתבנית ומקפידים לנער, כך שיצפה את התחתית באופן שווה.
4. חממו בסיר חלב, שמנת ומקל וניל עד רתיחה עדינה.
5. מכבים ומגרדים את פולי הווניל מתוך מקל הווניל ואז מצננים את תערובת החלב לחום גוף.
6. זהו שלב התנור - מחממים אותו ל-150 מעלות.
7. מוזגים מים לתבנית תנור גדולה ומניחים בתוכה את תבנית האפייה. על המים להגיע לגובה 2/3 מתבנית האפייה.
8. בקערה גדולה טרפו במטרפה ידנית, 3/4 כוס סוכר וביצים למשך דקה.
9. מזגו בזילוף איטי את תערובת החלב לביצים ואז מזגו לתבנית עם הקרמל, שהתקשה בינתיים.
10. אופים בתבנית בגודל 26 או 24 או אינגליש קייק, למשך שעה. אם אופים בתבניות אישיות, אז במשך 40 דקות.
11. מצננים 24 שעות במקרר.
להגשה, העבירו סכין חדה בין הדפנות לקרם והפכו לצלחת הגשה. לפעמים זה לוקח לקרם עד דקה להיפרד מהתבנית.
מגישים מיד.
בתיאבון!

הנה מתכון חלות לשבת של נועה:
המצרכים:
========
ק"ג קמח (לפעמים צריך קצת יותר)
חצי כוס שמן
6 כפות סוכר (אפשר להוסיף, תלוי במתיקות שחפצים)
כף מלח
2 כפות גדושות שמרים יבשים או חבילה שימרית + 2 כוסות מים פושרים
הכנת החלות:
==========
להוסיף מים לשמרים, להמיס בעזרת היד את השמרים במים. להוסיף סוכר. לתת לזה לעמוד כ-10 דקות שיתסוס. להוסיף קמח, אחר כך מלח ושמן. ללוש עד שיוצא בצק אחיד. להניח מכוסה במגבת להתפחה (שיכפיל גודל)כחצי שעה- עד שיתפח. ללוש שוב- ולהניח לעוד התפחה (עוד פען להכפיל גודל).
ניתן להכין לחמניות, חלות ומה שרוצים.
מה שאני עושה בדרך כלל - אני לוקחת 9 כדורים. כל כדור אני מרדדת ושמה בפנים קקאו וסוכר (הרבה) מגלגלת. מכל 3 ארוכים שכאלה, עושה צמה. יש 3 צמות. זה צריך לעמוד לעוד התפחה קטנה לפני הכניסה לתנור. אני עושה 2 עם קקאו 1 חלה לשבת.
לפני שמכניסים לתנור למרוח בביצה ולפזר שומשום או קצח או פרג.
לאפות ב-180 מעלות, במשך כ-20 עד 30 דקות (לפי העין).
הערות:
======
1. כדי שתהיה חלה מתוקה, שמים כפול סוכר - 12 כפות.
2. את השמן שמים בסוף, אחרי שהבצק כבר ממש בצקי, רק אז מוסיפים את השמן.

הנה מתכון לגלידת שוקולד ביתית:
חומרים:
======
3 כוסות חלב 3%
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)
1 כוס סוכר
150 גרם שוקולד מומס (בסיר כפול)
אופן ההכנה:
=========
1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.
2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.
3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.
4. הניחו במקפיא.
5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.
6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.
4-3 שעות אחר כך הגלידה מוכנה.

כך מכינים חליטה נגד שיעול:
המצרכים:
=========
חופן גדול של גבעולי אזוב מצוי (זעתר) קורנית (תימין) או אורגנו
1 כוס מים פושרים
1 כף גדושה דבש או סוכר חום
אופן ההכנה:
==========
1. לקצוץ את גבעולי האזוב ולהכניסם לסיר.
2. להוסיף את המים והדבש את שהנוזל מתחיל לרתוח.
3. להנמיך את האש ולבשל דקה נוספת.
4. להוריד את הסיר מהאש, לצנן לחלוטין ולסנן לתוך בקבוק.
5. להכניס את הבקבוק למקרר.
אופן השימוש:
===========
כל שעתיים יש לקחת חצי כפית מהחליטה, לילדים יש לתת רבע כפית.

הנה המתכון:
חומרים:
======
3 כוסות חלב 3%
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)
1 כוס סוכר
50 גר' שוקולד מריר קצוץ (60% מוצקי קקאו) בטריפה האחרונה (או בשני הסיבובים האחרונים של מכונת גלידה).
אופן ההכנה:
=========
1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.
2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.
3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.
4. הניחו במקפיא.
5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.
6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.
4-3 שעות אחר כך הגלידה מוכנה.
הכנה ביתית

בכמה לקנות מתנה?
כולנו היינו רוצים לפנק את חברינו במתנות יקרות ובעלות משמעות. הנה כמה הצעות שיסייעו לקנות מתנה טובה והגיונית, מבלי למשכן את חשבון הבנק של ההורים:
1. אל תקנו מתנה ביותר ממחצית דמי הכיס השבועיים שלכם!
2. רוצים לקנות מתנה יקרה שהחבר או החברה הביעו במפורש או ברמז את רצונם בו? התארגנו כמה חבר'ה וקנו ביחד את המתנה היקרה. כך תרויחו פעמיים - גם התודה לכם תהיה עצומה וגם תימנעו מלקנות משהו חסר שימוש וחסר ערך אמיתי למקבל/ת.
3. העדיפו לתת תלוש קנייה או מתנה שניתן להחליף, על מתנה שהמקבל נתקע איתה..
4. רוצים לקנות ספר או דיסק? עדיף לברר קודם עם המקבל איזה הוא רוצה. הרבה פחות מוצלח זה לתת משהו שסתם דחפתם לו, עם פתק החלפה. הכי פחות מוצלח - לתת סתם ועוד בלי פתק החלפה.
5. לעיתים קרובות, אם אין כסף או קיבלתם עונש מההורים, עדיף להכין משהו בעצמכם, מתנה שלוקחת בחשבון את מי שמקבל ומותאמת לו במיוחד (סלסלת ממתקים שהם אוהבים, דיסק אוסף של שירים שהם אוהבים וכדומה) ולהדגיש שהכנתם במיוחד בשבילם. מי שחכם - יעריך את זה יותר מכסף שנזרק על שטות מצועצעת..
..ומי שלא חכם - זבש"ו ורצוי להחליפו (כדברי האימרה החכמה: "הראה לי מי חברך ואומר לך מי אתה..")
- והכי חשוב, מתנה צריכה להיות ארוזה יפה ובהשקעה, לאו דווקא כספית, של תשומת לב. השקיעו באריזה - לעיתים קרובות, היא תאמר לא פחות, כמה אתם אוהבים ומעריכים את המקבל/ת.
מזל טוב!
כולנו היינו רוצים לפנק את חברינו במתנות יקרות ובעלות משמעות. הנה כמה הצעות שיסייעו לקנות מתנה טובה והגיונית, מבלי למשכן את חשבון הבנק של ההורים:
1. אל תקנו מתנה ביותר ממחצית דמי הכיס השבועיים שלכם!
2. רוצים לקנות מתנה יקרה שהחבר או החברה הביעו במפורש או ברמז את רצונם בו? התארגנו כמה חבר'ה וקנו ביחד את המתנה היקרה. כך תרויחו פעמיים - גם התודה לכם תהיה עצומה וגם תימנעו מלקנות משהו חסר שימוש וחסר ערך אמיתי למקבל/ת.
3. העדיפו לתת תלוש קנייה או מתנה שניתן להחליף, על מתנה שהמקבל נתקע איתה..
4. רוצים לקנות ספר או דיסק? עדיף לברר קודם עם המקבל איזה הוא רוצה. הרבה פחות מוצלח זה לתת משהו שסתם דחפתם לו, עם פתק החלפה. הכי פחות מוצלח - לתת סתם ועוד בלי פתק החלפה.
5. לעיתים קרובות, אם אין כסף או קיבלתם עונש מההורים, עדיף להכין משהו בעצמכם, מתנה שלוקחת בחשבון את מי שמקבל ומותאמת לו במיוחד (סלסלת ממתקים שהם אוהבים, דיסק אוסף של שירים שהם אוהבים וכדומה) ולהדגיש שהכנתם במיוחד בשבילם. מי שחכם - יעריך את זה יותר מכסף שנזרק על שטות מצועצעת..
..ומי שלא חכם - זבש"ו ורצוי להחליפו (כדברי האימרה החכמה: "הראה לי מי חברך ואומר לך מי אתה..")
- והכי חשוב, מתנה צריכה להיות ארוזה יפה ובהשקעה, לאו דווקא כספית, של תשומת לב. השקיעו באריזה - לעיתים קרובות, היא תאמר לא פחות, כמה אתם אוהבים ומעריכים את המקבל/ת.
מזל טוב!

הנה מתכון להכנת גרנולה ביתית:
המצרכים:
========
1/2 קילו שיבולת שועל
100 גרם אגוזי לוז
100 גרם שקדים לבנים פרוסים
100 גרם קוקוס טחון
1 כוס דבש
1 כף שמן
1/2 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה:
==========
1. קולים חצי קילו שיבולת שועל עם 100 גרם אגוזי לוז ב-170 מעלות, למשך חצי שעה.
2. מוסיפים 100 גרם שקדים לבנים פרוסים ו-100 גרם קוקוס טחון לעוד רבע שעה.
3. מוסיפים ל-5 דקות נוספות עוד 100 גרם צימוקים כהים ו-200 גרם שזיפים יבשים ללא גרעינים וחתוכים.
4. בינתיים מחממים על אש קטנה ל-5 דקות כוס דבש עם כף שמן וחצי כפית קינמון טחון ומערבבים.
5. מוסיפים את הנוזל לתערובת הגרנולה, מערבבים היטב ומשאירים עוד 10 דקות בתנור.
6. מוציאים, מערבבים שוב ומקררים.

כך תכינו סבון תוצרת בית:
חומרים:
=======
סבון גליצרין ללא ריח "Sapolina"
שמן אתרי ריחני (אם אין אז אפשר גם תמצית ריח למבער)
פרחים מיובשים
כוהל רפואי
תבניות/חותכן עוגיות/צלחת שטוחה וסכין
כף עץ או מקל אכילה סיני (צ´ופסטיקס) - לערבוב
צבע לסבונים (Sapolina) או צבע מאכל - אם רוצים סבון צבעוני
הוראות הכנה:
============
1. המיסו את הגליצרין בדיוק עד שיהפוך נוזלי, לא שניה יותר, בסיר כפול או במיקרוגל.
2. הוסיפו 2-3 טיפות מתמצית הריח ואת צבע המאכל וערבבו.
3. השפריצו מעט כוהל רפואי על הפרחים והכניסו אותם לתערובת.
4. ערבבו קלות את התערובת ושיפכו לתבנית גמישה (כדי שאחרי הקירור יהיה קל לשלוף את הסבונים).
5. הניחו לתערובת להתקרר, למשך 25-30 דקות.
6. חתכו את התערובת לסבונים בודדים בחותכי עוגיות או סכין.

כך מכינים שעווה ביתית עם לימון וסוכר:
יחס מרכיבים:
============
1 כוס לימון
2 כוסות סוכר
הוראות ההכנה:
============
1. שיפכו את הסוכר לתוך סיר קטן ותוך כדי בחישה מעל האש והוספת הלימון, המיסו אותו.
2. הרטיבו את השיש במטבח עם מעט מים
3. כשהסוכר מתחיל להפוך לחום בהיר, שיפכו אותו על השיש הרטוב
4. תנו לסוכר להתקרר טיפה
5. כשהקצוות של החומר מתחילים להתקשות, איספו את הסוכר החם בזהירות, כלפי פנים, והתחילו ללוש אותו כמו פלסטלינה, עד שהוא נעשה אחיד.
6. כדאי למרוח קרם גוף על הרגליים אחרי השימוש.
הערה חשובה:
אם במהלך הסרת השיער השעווה מתקשה - פשוט הוסיפו מעט לימון והמשיכו ללוש את הגוש.
אם הגוש הופך רך מדי - החזירו אותו למחבת, לעוד סיבוב. שימו לב שאתם לא שורפים אותו.
שיטה נוספת להכנה ביתית של שעווה:
=================================
1. לכוס אחת של סוכר, מוסיפים כמה טיפות לימון (לא הרבה) וחצי כפית קפה שחור.
2. שופכים את התוכן למחבת ומטגנים עד שהוא הופך לגוש אחד.
3. מכבים את האש ונותנים לו להתקרר.
4. על השיש במטבח שופכים קצת מים ומתחילים ללוש את גוש הסוכר עליו.

הנה מתכון להכנת קרם קרמל קלאסי:
חומרים:
======
6 ביצים
1.75 כוס סוכר
3 כוסות חלב 3%
1/4 כוס מים
קרטון קטן שמנת מתוקה 15%
מקל וניל חצוי
אופן ההכנה:
=========
1. ממיסים 1 כוס סוכר על אש בינונית במחבת בגודל 26 בעלת תחתית עבה, עד קבלת קרמל כהה.
2. עושים זאת במשך 4-7 דקות (בהתאם לאיכות המחבת) ובלי ערבוב בכף. מדי פעם מנערים את המחבת עד שכל הסוכר מתקרמל והנוזל החום כהה, צלול וללא גושי סוכר.
3. כשהסוכר התקרמל מוזגים אותו בזריזות לתבנית ומקפידים לנער, כך שיצפה את התחתית באופן שווה.
4. חממו בסיר חלב, שמנת ומקל וניל עד רתיחה עדינה.
5. מכבים ומגרדים את פולי הווניל מתוך מקל הווניל ואז מצננים את תערובת החלב לחום גוף.
6. זהו שלב התנור - מחממים אותו ל-150 מעלות.
7. מוזגים מים לתבנית תנור גדולה ומניחים בתוכה את תבנית האפייה. על המים להגיע לגובה 2/3 מתבנית האפייה.
8. בקערה גדולה טרפו במטרפה ידנית, 3/4 כוס סוכר וביצים למשך דקה.
9. מזגו בזילוף איטי את תערובת החלב לביצים ואז מזגו לתבנית עם הקרמל, שהתקשה בינתיים.
10. אופים בתבנית בגודל 26 או 24 או אינגליש קייק, למשך שעה. אם אופים בתבניות אישיות, אז במשך 40 דקות.
11. מצננים 24 שעות במקרר.
להגשה, העבירו סכין חדה בין הדפנות לקרם והפכו לצלחת הגשה. לפעמים זה לוקח לקרם עד דקה להיפרד מהתבנית.
מגישים מיד.
בתיאבון!
איך לגדל נבטים בעצמנו?
כך נגדל נבטים בעצמנו:
1. יש להכין כלי בעל פתח רחב, בד גזה או חתיכה מגרביון וגומיה.
2. לוקחים בערך כף מהזרעים או הקטניות. מניחים בכלי ומכסים במים.
3. מעמידים במשך 8 שעות לפחות.
4. מכסים את הכלי בבד הגזה או בחתיכת גרביון ומחזקים בגומיה. הופכים את הכלי עם הזרעים והמים ומרוקנים את המים.
5. שמים את הכלי במקום חשוך למשך 24 שעות לפחות.
6. מרטיבים שוב את הזרעים ומרוקנים את המים כמו בתהליך הקודם.
חוזרים על הפעולה הזו מדי יום עד שהנבטים מספיק גדולים. אם רוצים נבטים עם עלים ירוקים וגדולים, לאחר שגדלו הנבטים מעמידים את הכלי לכמה שעות בשמש, ביומיים האחרונים.
כך נגדל נבטים בעצמנו:
1. יש להכין כלי בעל פתח רחב, בד גזה או חתיכה מגרביון וגומיה.
2. לוקחים בערך כף מהזרעים או הקטניות. מניחים בכלי ומכסים במים.
3. מעמידים במשך 8 שעות לפחות.
4. מכסים את הכלי בבד הגזה או בחתיכת גרביון ומחזקים בגומיה. הופכים את הכלי עם הזרעים והמים ומרוקנים את המים.
5. שמים את הכלי במקום חשוך למשך 24 שעות לפחות.
6. מרטיבים שוב את הזרעים ומרוקנים את המים כמו בתהליך הקודם.
חוזרים על הפעולה הזו מדי יום עד שהנבטים מספיק גדולים. אם רוצים נבטים עם עלים ירוקים וגדולים, לאחר שגדלו הנבטים מעמידים את הכלי לכמה שעות בשמש, ביומיים האחרונים.
איך להכין סורבה בקלות?
כך תכינו סורבה בקלות ובזריזות:
1. טחנו בבלנדר את הפירות שיש לכם במקרר (קיווי, בננה, תותים, משמשמים, מנגו וכדומה). השתדלו שמרקם הפרי לאחר הטחינה יהיה כמה שיותר קטיפתי.
2. צקו את הפרי הטחון למגש של קוביות קרח, עטפו בניילון והקפיאו.
3. קחו מספר קוביות של פרי קפוא, שימו בבלנדר בתוספת מעט סוכר ולימון, או לפי טעמכם האישי ניתן להשתמש גם סחלב קוקוס, אלכוהול או אבקת חלב, דללו עם מים לפי הצורך וטחנו.
4. בדקו מרקמים ושפרו טעמים - דללו או הסמיכו לפי הצורך בעזרת עוד פרי קפוא או נוזל.
5. ממש בסוף הוסיפו עלי נענע או טרגון והגישו מיד.
כך תכינו סורבה בקלות ובזריזות:
1. טחנו בבלנדר את הפירות שיש לכם במקרר (קיווי, בננה, תותים, משמשמים, מנגו וכדומה). השתדלו שמרקם הפרי לאחר הטחינה יהיה כמה שיותר קטיפתי.
2. צקו את הפרי הטחון למגש של קוביות קרח, עטפו בניילון והקפיאו.
3. קחו מספר קוביות של פרי קפוא, שימו בבלנדר בתוספת מעט סוכר ולימון, או לפי טעמכם האישי ניתן להשתמש גם סחלב קוקוס, אלכוהול או אבקת חלב, דללו עם מים לפי הצורך וטחנו.
4. בדקו מרקמים ושפרו טעמים - דללו או הסמיכו לפי הצורך בעזרת עוד פרי קפוא או נוזל.
5. ממש בסוף הוסיפו עלי נענע או טרגון והגישו מיד.
איך להכין טונה מעושנת בבית?
כך תכינו בעצמכם טונה מעושנת:
מצרכים:
=======
שימורים של טונה בשמן
גפרורים או מצית
נייר סופג
אופן ההכנה:
===========
1. פותחים את קופסאת הטונה אבל לא עד הסוף, כך שהמכסה עדיין יישאר תלוי על הקצה.
2. שופכים מעט שמן, ואז שמים נייר סופג על שאר הטונה עד שהשמן נספג בנייר.
3. אחרי שהשמן נספג בנייר לשים עוד שכבה של נייר.
4. מדליקים את הנייר סופג ואז סוגרים את המכסה, אבל לא עד הסוף כדי שיהיה אוויר לבערה.
5. אחרי שכל השמן נשרף צריך להוריד את הנייר סופג.
הטונה המעושנת מוכנה. בתיאבון!
הנה סרטון וידאו שמראה את ההכנה:
http://youtu.be/PdXSEEY6dwk
כך תכינו בעצמכם טונה מעושנת:
מצרכים:
=======
שימורים של טונה בשמן
גפרורים או מצית
נייר סופג
אופן ההכנה:
===========
1. פותחים את קופסאת הטונה אבל לא עד הסוף, כך שהמכסה עדיין יישאר תלוי על הקצה.
2. שופכים מעט שמן, ואז שמים נייר סופג על שאר הטונה עד שהשמן נספג בנייר.
3. אחרי שהשמן נספג בנייר לשים עוד שכבה של נייר.
4. מדליקים את הנייר סופג ואז סוגרים את המכסה, אבל לא עד הסוף כדי שיהיה אוויר לבערה.
5. אחרי שכל השמן נשרף צריך להוריד את הנייר סופג.
הטונה המעושנת מוכנה. בתיאבון!
הנה סרטון וידאו שמראה את ההכנה:
http://youtu.be/PdXSEEY6dwk
איך להכין קרם בוואריה?
איך מכינים קרם בוואריה?
הנה מתכון מצוין לבוואריה:
המרכיבים
========
1 ליטר חלב
2 כפות גדושות קורנפלור
5 חלמונים
5 חלבונים
28 גרם ג`לטין
כוס חלב לטבילה
3/4 כוס אגוזים קצוצים
300 גרם ביסקויטים
סירופ שוקולד
1/2 כוס מים רותחים
1 ו-3/4 כוס סוכר
2 שקיות שמנת מתוקה לקצפת
ההכנה
=====
1. בחשו את החלב והקורנפלור בסיר גדול והעמידו אותם על אש בינונית.
2. טרפו את החלמונים והוסיפו אותם לסיר, בזרם דק, תוך בחישה.
3. בשלו עד לנקודת הרתיחה, תוך בחישה, מדי פעם.
4. המיסו ג`לטין במים והוסיפו אותו לסיר.
5. ערבבו היטב ובשלו שוב עד נקודת הרתיחה.
6. הורידו את הסיר מהאש וצננו כ-20 דקות עד חצי שעה.
7. הקציפו את החלבונים.
8. כשמתחיל להיווצר קצף, הוסיפו בהדרגה 3/4 כוס סוכר.
9. הקציפו לקצף יציב והוסיפו אותו לדייסה שבסיר, בתנועות קיפול עדינות.
10. הקציפו את השמנת עם כוס סוכר, לקצפת יציבה והוסיפו גם אותה לסיר, גם עתה בתנועות קיפול עדינות.
11. טבלו את הביסקוויטים בחלב וסדרו אותם בתבנית חד פעמית (מהמידה הגדולה ביותר) או רגילה, גדולה מאד.
12. פזרו אגוזים על הביסקוויטים ושיפכו מעליהם, את הקרם שבסיר.
13. הכניסו את הקרם למקרר, למשך 4-5 שעות.
14. הגישו את הקרם עם סירופ שוקולד מעליו ומעט אגוזים קצוצים.
הנה מתכון מצוין לבוואריה:
המרכיבים
========
1 ליטר חלב
2 כפות גדושות קורנפלור
5 חלמונים
5 חלבונים
28 גרם ג`לטין
כוס חלב לטבילה
3/4 כוס אגוזים קצוצים
300 גרם ביסקויטים
סירופ שוקולד
1/2 כוס מים רותחים
1 ו-3/4 כוס סוכר
2 שקיות שמנת מתוקה לקצפת
ההכנה
=====
1. בחשו את החלב והקורנפלור בסיר גדול והעמידו אותם על אש בינונית.
2. טרפו את החלמונים והוסיפו אותם לסיר, בזרם דק, תוך בחישה.
3. בשלו עד לנקודת הרתיחה, תוך בחישה, מדי פעם.
4. המיסו ג`לטין במים והוסיפו אותו לסיר.
5. ערבבו היטב ובשלו שוב עד נקודת הרתיחה.
6. הורידו את הסיר מהאש וצננו כ-20 דקות עד חצי שעה.
7. הקציפו את החלבונים.
8. כשמתחיל להיווצר קצף, הוסיפו בהדרגה 3/4 כוס סוכר.
9. הקציפו לקצף יציב והוסיפו אותו לדייסה שבסיר, בתנועות קיפול עדינות.
10. הקציפו את השמנת עם כוס סוכר, לקצפת יציבה והוסיפו גם אותה לסיר, גם עתה בתנועות קיפול עדינות.
11. טבלו את הביסקוויטים בחלב וסדרו אותם בתבנית חד פעמית (מהמידה הגדולה ביותר) או רגילה, גדולה מאד.
12. פזרו אגוזים על הביסקוויטים ושיפכו מעליהם, את הקרם שבסיר.
13. הכניסו את הקרם למקרר, למשך 4-5 שעות.
14. הגישו את הקרם עם סירופ שוקולד מעליו ומעט אגוזים קצוצים.
איך להכין דיאודורנט טבעי לבד?
כך תכינו דיאודורנט טבעי בעצמכם, לפי המלצתה של רות פרידן ממכללת "מהות" (מתוך "ידיעות אחרונות"):
החומרים:
========
50 סמ"ק מים מזוקקים או מי צמחים
10 סמ"ק אלכוהול 95%
חצי כפית סודה לשתיה
2 סמ"ק שמנים אתריים (לבנדר עם גרניום ולמון גראס או לבנדר עם יסמין או רוז)
אופן ההכנה:
============
מערבבים היטב יחד את כל החומרים ומעבירים לבקבוק ספריי נקי.
השימוש:
=======
מומלץ להשתמש ישר לאחר המקלחת.
לא מומלץ להוסיף תמציות הדרים, מאחר ואלה עלולות לגרום לפיגמנטציה של העור, בגלל הרגישות לשמש.
כך תכינו דיאודורנט טבעי בעצמכם, לפי המלצתה של רות פרידן ממכללת "מהות" (מתוך "ידיעות אחרונות"):
החומרים:
========
50 סמ"ק מים מזוקקים או מי צמחים
10 סמ"ק אלכוהול 95%
חצי כפית סודה לשתיה
2 סמ"ק שמנים אתריים (לבנדר עם גרניום ולמון גראס או לבנדר עם יסמין או רוז)
אופן ההכנה:
============
מערבבים היטב יחד את כל החומרים ומעבירים לבקבוק ספריי נקי.
השימוש:
=======
מומלץ להשתמש ישר לאחר המקלחת.
לא מומלץ להוסיף תמציות הדרים, מאחר ואלה עלולות לגרום לפיגמנטציה של העור, בגלל הרגישות לשמש.
איך להכין גרנולה לבד?
הנה מתכון להכנת גרנולה בבית:
החומרים:
==========
3 כוסות שיבולת שועל
2 כוסות תערובת אגוזים לא קלויים: פקאן, קשיו, אגוזי לוז, שקדים ועוד.
1.5 כוסות של תערובת גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת ושומשום.
1/2 כוס סוכר חום (דמררה)
1/2 כפית דבש
1/4 כוס סילאן או מייפל אמיתי
1/2 כפית קינמון טחון
1 כף תמצית וניל
1.5 כוסות תערובת פירות יבשים קצוצים: משמש, צימוקים, בננות, תאנים, תמרים וצימוקים.
מעט מלח
אופן ההכנה:
===========
1. לערבב את שיבולת השועל יחד עם תערובת האגוזים ותערובת הגרעינים.
2. להמיס את החמאה, הסוכר, הסילאן (או המייפל) והמלח עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. להוסיף את הקינמון והווניל ולצקת על תערובת תערובת שיבולת השועל. לערבב היטב.
4. לשטח את התערובת על תבנית אפייה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות עד להזהבה (בערך 30-35 דקות). חשוב לערבב מדי פעם בכדי שהגרנולה לא תישרף.
5. להוציא מהתנור, לצנן, לפורר לגושים, לערבב עם הפירות היבשים ולהגיש.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת גרנולה בבית:
החומרים:
==========
3 כוסות שיבולת שועל
2 כוסות תערובת אגוזים לא קלויים: פקאן, קשיו, אגוזי לוז, שקדים ועוד.
1.5 כוסות של תערובת גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת ושומשום.
1/2 כוס סוכר חום (דמררה)
1/2 כפית דבש
1/4 כוס סילאן או מייפל אמיתי
1/2 כפית קינמון טחון
1 כף תמצית וניל
1.5 כוסות תערובת פירות יבשים קצוצים: משמש, צימוקים, בננות, תאנים, תמרים וצימוקים.
מעט מלח
אופן ההכנה:
===========
1. לערבב את שיבולת השועל יחד עם תערובת האגוזים ותערובת הגרעינים.
2. להמיס את החמאה, הסוכר, הסילאן (או המייפל) והמלח עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. להוסיף את הקינמון והווניל ולצקת על תערובת תערובת שיבולת השועל. לערבב היטב.
4. לשטח את התערובת על תבנית אפייה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות עד להזהבה (בערך 30-35 דקות). חשוב לערבב מדי פעם בכדי שהגרנולה לא תישרף.
5. להוציא מהתנור, לצנן, לפורר לגושים, לערבב עם הפירות היבשים ולהגיש.
בתיאבון!
איך להכין גלידה ביתית בטעם אגוזים?
הנה מתכון לגלידת אגוזים ביתית:
חומרים:
=======
3 כוסות חלב 3%
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)
1 כוס סוכר
150 גרם אגוזים או פיסטוקים טחונים
אופן ההכנה:
=========
1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.
2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.
3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.
4. הניחו במקפיא.
5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.
6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.
4-3 שעות אחר כך הגלידה מוכנה.
הנה מתכון לגלידת אגוזים ביתית:
חומרים:
=======
3 כוסות חלב 3%
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)
1 כוס סוכר
150 גרם אגוזים או פיסטוקים טחונים
אופן ההכנה:
=========
1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.
2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.
3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.
4. הניחו במקפיא.
5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.
6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.
4-3 שעות אחר כך הגלידה מוכנה.
איך להכין מי פנים בעצמנו?
כך מכינים מי פנים טבעיים ממלפפונים:
1. קחו מערבל/קוצץ חשמלי, קלפו 2 מלפפונים בינוניים וחתכו פנימה.
2. הוסיפו מעט שמן זית, מעט לימון, מעט חליטה של תה ירוק (לא חובה), מעט יין לבן.
3. ערבבו את הכל היטב בעזרת הבלנדר מספר רגעים עד שמתקבלת דייסה מימית.
4. קחו בד נקי כלשהו ומעל לקערת שפכו לתוך הבד את המרקחת וסחטו היטב, עד שיישארו לכם בבד רק שאריות מלפפונים וכל הנוזלים יעברו לקערה הנקייה.
5. העבירו את הנוזל לבקבוקים קטנים ונקיים (ניתן לקנות בקבוקונים ריקים בסופר פארם), והכניסו למקרר, השתמשו בעת הצורך.
והנה יש לכם מי פנים טבעיים לחלוטין מרעננים וקרירים.
המלפפון, השמן זית, הלימון והיין הלבן, כולם טובים ומומלצים לפנים, ויתנו תחושת ניקיון ורעננות.
כך מכינים מי פנים טבעיים ממלפפונים:
1. קחו מערבל/קוצץ חשמלי, קלפו 2 מלפפונים בינוניים וחתכו פנימה.
2. הוסיפו מעט שמן זית, מעט לימון, מעט חליטה של תה ירוק (לא חובה), מעט יין לבן.
3. ערבבו את הכל היטב בעזרת הבלנדר מספר רגעים עד שמתקבלת דייסה מימית.
4. קחו בד נקי כלשהו ומעל לקערת שפכו לתוך הבד את המרקחת וסחטו היטב, עד שיישארו לכם בבד רק שאריות מלפפונים וכל הנוזלים יעברו לקערה הנקייה.
5. העבירו את הנוזל לבקבוקים קטנים ונקיים (ניתן לקנות בקבוקונים ריקים בסופר פארם), והכניסו למקרר, השתמשו בעת הצורך.
והנה יש לכם מי פנים טבעיים לחלוטין מרעננים וקרירים.
המלפפון, השמן זית, הלימון והיין הלבן, כולם טובים ומומלצים לפנים, ויתנו תחושת ניקיון ורעננות.
על מה להקפיד כדי לנהל תקציב משפחתי נכון?
רוצים להיות עשירים? להיות לפחות בלי אוברדראפט? הקפידו על הדברים הבאים:
1. שימוש במוצרים מיד שניה (לרוב מוצרים במצב מצויין ובמחיר מעולה!)
2. השאלה במקום קנייה - ידהים אתכם כמה דברים מחזיקים אנשים מבלי
להשתמש בהם, בדיוק כשאתם צריכים אותם, לשימוש קצר ולאו דווקא לקנייה (ספרים, דיסקים, כלי עבודה ועוד). היו מוכנים גם אתם להשאיל לאחרים..
3. השוו מחירים (באתרי השוואת מחירים ובבירור בחנויות) וקנו בהנחה.
4. את תיקנו מוצרים זולים ובלי אבא (עדיף לעיתים להשקיע במוצר יקר יותר, אך איכותי ושכולל שירות מוכר כאמין).
5. השתמשו במוצרים ככל האפשר - פעמים רבות אנו מחליפים בלי הצדקה לחדש.
6. קנו מעט ככל האפשר באשראי.
7. קנו אוכל בחוכמה והמעיטו בזריקה לפח.
8. עשו דברים בעצמכם (כולל אוכל, ניקוי הבית, עבודות בית ועוד - ראו בתגית "הכנה ביתית").
9. תקנו לבד תקלות פשוטות בבית (ראו בתגית "DIY").
10. המעיטו בקניית מותגים (בהם שם המותג עולה הרבה מעבר למה שהוא באמת עושה).
רוצים להיות עשירים? להיות לפחות בלי אוברדראפט? הקפידו על הדברים הבאים:
1. שימוש במוצרים מיד שניה (לרוב מוצרים במצב מצויין ובמחיר מעולה!)
2. השאלה במקום קנייה - ידהים אתכם כמה דברים מחזיקים אנשים מבלי
להשתמש בהם, בדיוק כשאתם צריכים אותם, לשימוש קצר ולאו דווקא לקנייה (ספרים, דיסקים, כלי עבודה ועוד). היו מוכנים גם אתם להשאיל לאחרים..
3. השוו מחירים (באתרי השוואת מחירים ובבירור בחנויות) וקנו בהנחה.
4. את תיקנו מוצרים זולים ובלי אבא (עדיף לעיתים להשקיע במוצר יקר יותר, אך איכותי ושכולל שירות מוכר כאמין).
5. השתמשו במוצרים ככל האפשר - פעמים רבות אנו מחליפים בלי הצדקה לחדש.
6. קנו מעט ככל האפשר באשראי.
7. קנו אוכל בחוכמה והמעיטו בזריקה לפח.
8. עשו דברים בעצמכם (כולל אוכל, ניקוי הבית, עבודות בית ועוד - ראו בתגית "הכנה ביתית").
9. תקנו לבד תקלות פשוטות בבית (ראו בתגית "DIY").
10. המעיטו בקניית מותגים (בהם שם המותג עולה הרבה מעבר למה שהוא באמת עושה).
איך להגיע למרקם חלק בחומוס ביתי?
כדי להגיע למרקם חלק של החומוס הקפידו על הדברים הבאים:
גרגרים קטנים - ככל שהגרגרים קטנים המרקם יהיה חלק יותר. בקשו חומוס בולגרי.
גרגרים נימוחים - גרגרי חומוס מוכנים רק כשהם נימוחים, נמעכים בקלות בין שתי אצבעות.
סודה לשתייה - 2 כפיות לקילו. כדי לרכך את הגרגרים ולקבל מרקם חלק באמת חייבים להשתמש בסודה לשתייה. אל בהלה - אם לא תוסיפו יותר, היא לא תקלקל את הטעם.
מכינים את הטחינה בנפרד - הכינו את הטחינה בנפרד. ערבבו אותה בעדינות עם מעט מים ורק אז הוסיפו אותה לעיסת גרגרי החומוס.
שמן - הוספת מעט שמן עושה לו טוב, אבל רק אם אתם ממש חייבים.
לטחון היטב - ככל שתטחנו זה יהיה חלק יותר.
מרכיב סודי שיש רק בחומוסיות הוא מיקסר גדול, שבנוסף למעיכת החומוס הטובה גם מכניסה לתוכו הרבה אוויר.
כדי להגיע למרקם חלק של החומוס הקפידו על הדברים הבאים:
גרגרים קטנים - ככל שהגרגרים קטנים המרקם יהיה חלק יותר. בקשו חומוס בולגרי.
גרגרים נימוחים - גרגרי חומוס מוכנים רק כשהם נימוחים, נמעכים בקלות בין שתי אצבעות.
סודה לשתייה - 2 כפיות לקילו. כדי לרכך את הגרגרים ולקבל מרקם חלק באמת חייבים להשתמש בסודה לשתייה. אל בהלה - אם לא תוסיפו יותר, היא לא תקלקל את הטעם.
מכינים את הטחינה בנפרד - הכינו את הטחינה בנפרד. ערבבו אותה בעדינות עם מעט מים ורק אז הוסיפו אותה לעיסת גרגרי החומוס.
שמן - הוספת מעט שמן עושה לו טוב, אבל רק אם אתם ממש חייבים.
לטחון היטב - ככל שתטחנו זה יהיה חלק יותר.
מרכיב סודי שיש רק בחומוסיות הוא מיקסר גדול, שבנוסף למעיכת החומוס הטובה גם מכניסה לתוכו הרבה אוויר.
איך להכין גלידה ביתית בטעם וניל עם עוגיות?
הנה המתכון:
חומרים:
======
3 כוסות חלב 3%
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)
1 כוס סוכר
150 גרם עוגיות שבורות
אופן ההכנה:
=========
1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.
2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.
3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.
4. הניחו במקפיא.
5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.
6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.
4-3 שעות אחר כך הגלידה מוכנה.
הנה המתכון:
חומרים:
======
3 כוסות חלב 3%
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)
1 כוס סוכר
150 גרם עוגיות שבורות
אופן ההכנה:
=========
1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.
2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.
3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.
4. הניחו במקפיא.
5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.
6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.
4-3 שעות אחר כך הגלידה מוכנה.
איך להכין ארטיק שוקולד-בננה עם הילדים?
הנה מתכון לארטיק שוקולד-בננה לילדים:
מצרכים:
=======
4 בננות בשלות ומוצקות
200 גרם שוקולד מריר (חלבי)
1/4 כוס חלב
טיפה מלח
קישוטים: סוכריות עוגה, קוקוס, אגוזים טחונים, שברי מקופלת וכו'
אופן ההכנה:
===========
1. קלפו את הבננות וחצו אותן לרוחבן.
2. נעצו מקל ארטיק בצד השטוח בכל בננה.
3. הכניסו את הבננות למקפיא למספר שעות.
4. המיסו את השוקולד במיקרוגל, ביחד עם החלב והמלח.
5. הניחו את קערת השוקולד המומס וקערה נוספת עם הקישוט שנבחר, זו ליד זו. הוציאו בכל פעם בננה אחת מהמקפיא, טבלו בשוקולד המומס ומיד לאחר מכן בקישוט והחזירו למקרר, מונח על צלחת.
6. לאחר שהשוקולד קופא - הארטיק מוכן לאכילה.
בתיאבון!
הנה מתכון לארטיק שוקולד-בננה לילדים:
מצרכים:
=======
4 בננות בשלות ומוצקות
200 גרם שוקולד מריר (חלבי)
1/4 כוס חלב
טיפה מלח
קישוטים: סוכריות עוגה, קוקוס, אגוזים טחונים, שברי מקופלת וכו'
אופן ההכנה:
===========
1. קלפו את הבננות וחצו אותן לרוחבן.
2. נעצו מקל ארטיק בצד השטוח בכל בננה.
3. הכניסו את הבננות למקפיא למספר שעות.
4. המיסו את השוקולד במיקרוגל, ביחד עם החלב והמלח.
5. הניחו את קערת השוקולד המומס וקערה נוספת עם הקישוט שנבחר, זו ליד זו. הוציאו בכל פעם בננה אחת מהמקפיא, טבלו בשוקולד המומס ומיד לאחר מכן בקישוט והחזירו למקרר, מונח על צלחת.
6. לאחר שהשוקולד קופא - הארטיק מוכן לאכילה.
בתיאבון!
