» «
פירות יבשים
איך להכין פירות יבשים בבית?


כך מכינים פירות יבשים בבית:

חומרים:
======
1 ק"ג של פירות טריים (אננס, בננות, תפוחים, אגסים, משמשים וכדומה).


הוראות הכנה:
==========
1. פרסו את הפירות או ירקות לפרוסות דקות של 5 מ"מ.

2. טבלו פירות לבנים (בננות, תפוחים וכו') ל-5 שניות במיץ לימון מדולל. כך הם לא ישחירו בייבוש.

3. הניחו את הפירות היבשים על נייר אפיה ואפו אותם בתנור שמכוון לחום של 50-60 מעלות בטורבו. השאירו את התנור למשך 12-24 שעות (בהתאם לסוג הפרי ומידת הבשלות שלו) עם דלת פתוחה מעט (אפשר גם במקביל להכנת החמין לשבת).

4.. אחת לכמה שעות סובבו את המגשים והחליפו בין המדפים, כדי לאפשר פיזור אחיד של חום ואוורור.

5. אחסנו את הפירות היבשים בקופסאות אטומות, במקום קריר וחשוך.
דיאודורנט
איך להכין דיאודורנט טבעי בעצמנו?



כך תכינו דיאודורנט טבעי בעצמכם, לפי המלצתה של רות פרידן ממכללת "מהות" (מתוך "ידיעות אחרונות"):

החומרים:
========
50 סמ"ק מים מזוקקים או מי צמחים

10 סמ"ק אלכוהול 95%

חצי כפית סודה לשתיה

2 סמ"ק שמנים אתריים (לבנדר עם גרניום ולמון גראס או לבנדר עם יסמין או רוז)


אופן ההכנה:
============
מערבבים היטב יחד את כל החומרים ומעבירים לבקבוק ספריי נקי.

השימוש:
=======
מומלץ להשתמש ישר לאחר המקלחת.

לא מומלץ להוסיף תמציות הדרים, מאחר ואלה עלולות לגרום לפיגמנטציה של העור, בגלל הרגישות לשמש.
סבון
איך להכין סבון תוצרת בית?


כך תכינו סבון תוצרת בית:

חומרים:
=======
סבון גליצרין ללא ריח "Sapolina"

שמן אתרי ריחני (אם אין אז אפשר גם תמצית ריח למבער)

פרחים מיובשים

כוהל רפואי

תבניות/חותכן עוגיות/צלחת שטוחה וסכין

כף עץ או מקל אכילה סיני (צ´ופסטיקס) - לערבוב

צבע לסבונים (Sapolina) או צבע מאכל - אם רוצים סבון צבעוני


הוראות הכנה:
============
1. המיסו את הגליצרין בדיוק עד שיהפוך נוזלי, לא שניה יותר, בסיר כפול או במיקרוגל.

2. הוסיפו 2-3 טיפות מתמצית הריח ואת צבע המאכל וערבבו.

3. השפריצו מעט כוהל רפואי על הפרחים והכניסו אותם לתערובת.

4. ערבבו קלות את התערובת ושיפכו לתבנית גמישה (כדי שאחרי הקירור יהיה קל לשלוף את הסבונים).

5. הניחו לתערובת להתקרר, למשך 25-30 דקות.

6. חתכו את התערובת לסבונים בודדים בחותכי עוגיות או סכין.
סורבה
איך להכין סורבה בקלות?


כך תכינו סורבה בקלות ובזריזות:

1. טחנו בבלנדר את הפירות שיש לכם במקרר (קיווי, בננה, תותים, משמשמים, מנגו וכדומה). השתדלו שמרקם הפרי לאחר הטחינה יהיה כמה שיותר קטיפתי.

2. צקו את הפרי הטחון למגש של קוביות קרח, עטפו בניילון והקפיאו.

3. קחו מספר קוביות של פרי קפוא, שימו בבלנדר בתוספת מעט סוכר ולימון, או לפי טעמכם האישי ניתן להשתמש גם סחלב קוקוס, אלכוהול או אבקת חלב, דללו עם מים לפי הצורך וטחנו.

4. בדקו מרקמים ושפרו טעמים - דללו או הסמיכו לפי הצורך בעזרת עוד פרי קפוא או נוזל.

5. ממש בסוף הוסיפו עלי נענע או טרגון והגישו מיד.

הכנה ביתית

חומוס
איך להגיע למרקם חלק בחומוס ביתי?


כדי להגיע למרקם חלק של החומוס הקפידו על הדברים הבאים:

גרגרים קטנים - ככל שהגרגרים קטנים המרקם יהיה חלק יותר. בקשו חומוס בולגרי.

גרגרים נימוחים - גרגרי חומוס מוכנים רק כשהם נימוחים, נמעכים בקלות בין שתי אצבעות.

סודה לשתייה - 2 כפיות לקילו. כדי לרכך את הגרגרים ולקבל מרקם חלק באמת חייבים להשתמש בסודה לשתייה. אל בהלה - אם לא תוסיפו יותר, היא לא תקלקל את הטעם.

מכינים את הטחינה בנפרד - הכינו את הטחינה בנפרד. ערבבו אותה בעדינות עם מעט מים ורק אז הוסיפו אותה לעיסת גרגרי החומוס.

שמן - הוספת מעט שמן עושה לו טוב, אבל רק אם אתם ממש חייבים.

לטחון היטב - ככל שתטחנו זה יהיה חלק יותר.


מרכיב סודי שיש רק בחומוסיות הוא מיקסר גדול, שבנוסף למעיכת החומוס הטובה גם מכניסה לתוכו הרבה אוויר.
גלידת שוקולד
איך להכין גלידה ביתית בטעם שוקולד?



הנה מתכון לגלידת שוקולד ביתית:


חומרים:
======
3 כוסות חלב 3%

1 כוס שמנת מתוקה

2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)

1 כוס סוכר

150 גרם שוקולד מומס (בסיר כפול)


אופן ההכנה:
=========
1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.

2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.

3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.

4. הניחו במקפיא.

5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.

6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.

4-3 שעות אחר כך הגלידה מוכנה.
פופקורן
איך להכין פופקורן עם חמאה?



כך מכינים פופקורן עם חמאה:


החומרים:
========
1/2 כוס גרעיני פופקורן

3 כפות שמן

מלח

25 גרם חמאה מלוחה

שקית נייר



אופן ההכנה:
===========
1. לחמם שמן בסיר סגור במכסה עם שלושה גרעיני פופקורן.

2. כששומעים שגרעיני הפופקורן מתפוצצים יש להוסיף את שאר הגרגירים ולפזרם באופן אחיד בסיר.

3. להנמיך את האש, להמתין כעשרים שניות.

4. לכבות את האש ולחכות עד ששאר גרעיני הפופקורן מתפוצצים.

5. לפתוח את הסיר ולהמליח.

6. להמיס את החמאה.

7. להעביר את הפופקורן לשקית נייר, לשפוך מעליו את החמאה, לנער היטב ולהגיש.
גלידת אגוזים
איך להכין גלידה ביתית בטעם אגוזים?



הנה מתכון לגלידת אגוזים ביתית:


חומרים:
=======
3 כוסות חלב 3%

1 כוס שמנת מתוקה

2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)

1 כוס סוכר

150 גרם אגוזים או פיסטוקים טחונים



אופן ההכנה:
=========
1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.

2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.

3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.

4. הניחו במקפיא.

5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.

6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.

4-3 שעות אחר כך הגלידה מוכנה.


חומץ בן יין
איך להכין בבית חומץ בן יין?



כך תכינו בעצמכם חומץ בן יין:

החומרים:
========
יין אדום או לבן בכמות הרצויה.

אופן ההכנה:
==========
1. מעבירים את היין לצנצנת בעלת פתח רחב, מכסים בבד נושם ומהדקים בגומיה.

2. מאחסנים במקום חמים ומאוורר ללא שמש ישירה.

3. מערבבים פעם ביום בחוזקה, בעזרת כף כדי לחשוף את היין לחמצן.

4. בתוך מספר שבועות היין יתחיל להחמיץ. בהדרגה יהפוך חומץ בן יין.

5. כשהחומץ מוכן מעבירים אותו לבקבוק. הוא יהיה עשיר ומורכב יותר מחומץ בן יין תעשייתי.


הערות:
======
- התהליך פשוט מאחר ומשתמשים כבר ביין. מגיעים היישר לשלב פירוק האלכוהול לחומץ.

- רצוי שהיין יהיה בעל 10-11 אחוזי אלכוהול ולא יותר.

- יין חזק יותר לא יאפשר לבקטריות הרצויות להתפתח.

בהצלחה!
איך להכין ארטיק שוקולד-בננה עם הילדים?



הנה מתכון לארטיק שוקולד-בננה לילדים:

מצרכים:
=======
4 בננות בשלות ומוצקות

200 גרם שוקולד מריר (חלבי)

1/4 כוס חלב

טיפה מלח

קישוטים: סוכריות עוגה, קוקוס, אגוזים טחונים, שברי מקופלת וכו'


אופן ההכנה:
===========

1. קלפו את הבננות וחצו אותן לרוחבן.

2. נעצו מקל ארטיק בצד השטוח בכל בננה.

3. הכניסו את הבננות למקפיא למספר שעות.

4. המיסו את השוקולד במיקרוגל, ביחד עם החלב והמלח.

5. הניחו את קערת השוקולד המומס וקערה נוספת עם הקישוט שנבחר, זו ליד זו. הוציאו בכל פעם בננה אחת מהמקפיא, טבלו בשוקולד המומס ומיד לאחר מכן בקישוט והחזירו למקרר, מונח על צלחת.

6. לאחר שהשוקולד קופא - הארטיק מוכן לאכילה.


בתיאבון!
איך להכין טונה ביתית בעצמכם?



להכנת טונה בבית, עשו את הדברים הבאים:

מצרכים:
======
1/2 קילו דג טונה טרי

20 גרם מלח

1/2 כפית פלפל אנגלי שלם

2 עלי דפנה

חצי ליטר מים

שמן זית (לפי הצורך בהכנה)


אופן ההכנה:
===========
1. שטחו את הטונה בקערה.

2. הרתיחו בסיר את המים עם המלח, עלי הדפנה והפלפל האנגלי.

3. שיפכו את המים הרתוחים עם התבלינים על הטונה.

4. השאירו את הטונה עם המים המכסים אותה לשעתיים מחוץ למקרר.

5. כשצבעה של הטונה הפך ורוד, הרחיקו את המים וכסו אותה לחלוטין בשמן זית.


זהו, הטונה הביתית שלכם מוכנה. תוכלו להשתמש בה מהמקרר במשך 4-5 ימים בכיף. בתיאבון!
איך להכין לימונצ'לו ביתי מעולה?



מתכון להכנת לימונצ'לו ביתי מצוין:

החומרים:
=======
10 לימונים

1 ליטר אלכוהול 95%

1.3 ליטר מים

750 גרם סוכר

אופן ההכנה:
=========
להכנת הלימונצ'לו נשתמש בקליפת הלימון ולא במיץ שלו, כך שניתן להשתמש אחר-כך בלימונים עצמם, כרגיל. הנה:

קולפים את הלימונים בעזרת קולפן בעדינות ובזהירות – אנו זקוקים רק לקליפה החיצונית, ללא החלק הלבן(

שמים את הקליפות בכלי זכוכית שאפשר לאטום אותו, ביחד עם האלכוהול וסוגרים.

מניחים את הבקבוק במקום אפל למשך שבועיים.
לאחר שבועיים מבשלים וממיסים בסיר את הסוכר במים.
מצננים את מי הסוכר למשך הלילה.
מערבבים את הסירופ עם תערובת האלכוהול והקליפות.
סוגרים הכל בבקבוק ומאחסנים במקפיא.



להגשה בסוף ארוחה או באירוח, בכוס שוט קטנה.
איך לגדל נבטים בעצמנו?



כך נגדל נבטים בעצמנו:

1. יש להכין כלי בעל פתח רחב, בד גזה או חתיכה מגרביון וגומיה.

2. לוקחים בערך כף מהזרעים או הקטניות. מניחים בכלי ומכסים במים.

3. מעמידים במשך 8 שעות לפחות.

4. מכסים את הכלי בבד הגזה או בחתיכת גרביון ומחזקים בגומיה. הופכים את הכלי עם הזרעים והמים ומרוקנים את המים.

5. שמים את הכלי במקום חשוך למשך 24 שעות לפחות.

6. מרטיבים שוב את הזרעים ומרוקנים את המים כמו בתהליך הקודם.


חוזרים על הפעולה הזו מדי יום עד שהנבטים מספיק גדולים. אם רוצים נבטים עם עלים ירוקים וגדולים, לאחר שגדלו הנבטים מעמידים את הכלי לכמה שעות בשמש, ביומיים האחרונים.
איך מכינים גלידה בכדור להכנת גלידה?



להכנת גלידה בכדור גלידה, עשו כך:

1. הכניסו בצד האחד של הכדור: חצי כוס של מלח גס וכמות גדולה של קוביות קרח, עד למילוי כל החלל.

2. בצד השני, הכניסו כוס חלב, כוס שמנת מתוקה ו-3 כפות סוכר. אפשר גם להוסיף תוספות רבות (ראו טיפ נפרד, בתגית "כדור גלידה, תוספות").

3. סגרו את המכסים היטב.

4. שחקו או תנו לילדים לשחק עם הכדור במשך 15-30 דקות. גלגול כדור הגלידה או שקשוק שלו מומלץ, אבל אפשר גם מסירות, ריקוד ואפילו קצת בעיטות, אם כי לא חזק מדי).

5. קבלו גלידה מצויינת, מתוצרת בית.
איך להכין לבנה?


הנה מתכון להכנת לבנה:

המצרכים:
========
1 גביע יוגורט 4%

6 ליטר חלב טרי

1/4 כוס מלח

חיתול בד


אופן ההכנה:
===========
1. להרתיח את החלב בסיר גדול עד שהוא כמעט גולש, להנמיך את האש ולבחוש את שניתן לטבול אצבע בחלב מבלי לקבל כוויה (למי שיש מדחום יוכל למדוד את טמפרטורת החלב ולכבות את האש כשזה יגיע ל-45 מעלות).

2. להוסיף את היוגורט, לערבב היטב ולסגור את הסיר. להוריד מהאש, לכסות את הסיר בשמיכות ולהמתין 12 שעות.

3. לאחר 12 שעות להעביר את הסיר למקרר ל-10 שעות, להוציא, לערבב היטב, להוסיף את המלח ולערבב שוב.

4. להעביר את תערובת החלב והיוגורט לחיתול ולתלות אותו מעל כיור או כלי שיכיל את טפטופי הנוזלים. יש להשאיר את החיתול תלוי בין יום וחצי לשלושה ימים, תלוי במרקם ובטעם אותו רוצים לקבל.

בתיאבון!
איך להכין קרוטונים אפויים תוצרת בית?



לקרוטונים מומלץ להשתמש בסופים של הלחם, ה"נשיקות", ובפרוסות הקטנות בקצוות הכיכר, שכן פעמים רבות הן נוטות להיזרק. ניתן ואף מומלץ להכין קרוטונים מלחם מחיטה מלאה, לחם דגנים או כל לחם אחר שאהוב עליכם. גם אם נותר לחם ישן ויבש ניתן להכין ממנו קרוטונים - חבל לזרוק.

איך מכינים?
ראשית, מומלץ להקפיא את הלחם המיועד לקרוטונים ולהוציא אותו מהמקפיא כמה דקות לפני הכנת הקרוטונים. יותר קל לחתוך לחם חצי קפוא, הוא לא מתפורר.

את ה"נשיקות", קצוות הלחם, פורסים לשתי פרוסות דקות יותר. כל פרוסה פורסים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. שמים את הקוביות בקערה גדולה ומוסיפים שמן זית, מלח ושום כתוש, לפי הטעם. מערבבים, רצוי עם הידיים, כדי לא לפורר את הקוביות.

משטחים בתבנית ואופים בתנור בחום של 180 מעלות בערך כ-20 דקות או עד שמשחים.

חשוב לקרר את הקרוטונים האפויים לחלוטין לפני שמכניסים לקופסא, על מנת שהאדים לא יפגעו בפריכות. מרפדים קופסה אטומה בנייר מגבת כדי שיספוג שמן אם נשאר וגם כדי שיספוג לחות. הם מחזיקים פריכים קרוב ל-3 שבועות אך הם נגמרים הרבה לפני שמתרככים!

בתאבון!
איך להכין שקית רב-פעמית בעצמי?


דואגים לאיכות הסביבה? רוצים להכין בעצמכם שקית רב-פעמית?

הנה ההוראות:
============
1. קחו ציפית ישנה של כרית.

2. גזרו את החלק העליון שלה (מתחת לבד הכפול שמכסה את הכרית).

3. מהטבעת שגזרתפ צרו ידית (עושים זאת על ידי פתיחת התפר מצד אחד ותפירת פס לידית).

4. צרו מכפלת (כפל בד תפור) בחלק של הציפית - מעין שקית.

5. תיפרו את הידית משני צדדיה.


זהו. הכנתם את השקית שלכם. קחו אותה עימכם בתיק והשתמשו בקניות, במקום השקיות החד-פעמיות והכל-כך מזיקות לסביבה.


איך להכין מי פנים בבית?



כך תכינו מי פנים - מסכה חזקה מעט, לא לשימוש יום יומי, אך מועילה ומזינה מאוד. עשו כך:

בקערית קטנה כותשים 3-4 שיני שום, מגרדים גזר אחד גדול, כף שמן זית, כף דבש ולימון. מערבבים היטב מעבירים לצנצנת נקייה ומכניסים למקרר לשבועיים בערך. לאחר שבועיים יווצר מיץ מהתערובת אותו אנו צריכים. להעביר באותה צורה עם הבד, לסחוט היטב ואת השאריות לזרוק, להעביר לבקבוקון נקי.

התרכובת הזו מזינה ביותר, אם מעט חריפה, אני ממליצה להניח על העור ל-20 דקות רבע שעה ולשטוף היטב.

השום, מטפל בפצעים, חטטים, מחטא ומנקה, הלימון, הגזר והדבש, הנם חומרים חזקים ומזינים את עור הפנים.

תיהנו!
איך להכין סוללה לבד?



הנה ההוראות להכנת סוללה בעצמך:

1. הכנס את פיסת האבץ והנחושת אלקטרודות לתוך כלי הזכוכית עם תמיסת מי המלח, כך שהן נמצאות מ-2 צידי הכוס, ואינן נוגעות אחת בשניה.

2. לבניית סוללה מלימון, תפוז, או אפילו תפוח אדמה טרי, הכנס את פיסת האבץ והנחושת אל תוך לימון טרי, אפשר גם כוס זכוכית עם מעט מיץ לימון טבעי או מיץ תפוזים. ניתן לחבר מספר סוללות מסוג זה בטור, לקבלת מתח של מספר וולטים. בצורה זו ניתן להפעיל שעון דיגיטלי. החומר המרכיב את הפרי מכיל חומצה המשמשת כאלקטרוליט, בדומה למי המלח.
איך להכין קרם ידיים משמן זית?



לפניכם מתכון לקרם ידיים טבעי להכנה ביתית:

מצרכים:
=======
2 קערות מים חמימים עמוקות

תחליב רחצה

שמן זית

קרם ידיים רגיל


הוראות ההכנה:
=============
1. מלאו 2 קערות מים במים חמימים.

2. טבלו את הידיים באחת מהן למשך מספר דקות.

3. מרחו שמן זית על הידיים והשארו איתו 2 דקות על הידיים.

4. עתה טבלו בקערה הראשונה שבה השתמשתם ושיטפו את הידיים. מרחו תחליב רחצה על הידיים ונקו אותן בקערית השנייה.

5. לסיום התהליך, שימו קרם ידיים.


בתוך מספר דקות תבחינו ברכות שביידים.
איך להכין פיש אנד צ'יפס?



הנה מתכון של פיש אנד צ'יפס להכנה ביתית:


חומרים ל-4 מנות פיש אנד צ'יפס:
========================
שמן חמניות לטיגון

4 תפוחי אדמה

מלח גס לבלילה

1.5 כוסות קמח

1 כף אבקת אפיה

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1 כוס (220 מ"ל)

בירה קרה (או לחילופין חלב)

1 ביצה

800 גרם פילה דג לבן (קוד, או אחר)

שמן לטיגון



הוראות הכנה:
=========
1. קלפו את תפוחי האדמה וחתכו אותם לרצועות רחבות של צ'יפס (בסגנון "הום פרייז"). שמרו את רצועות תפוחי האדמה בקערה עם מי קרח.

2. בקערה נפרדת ערבבו קמח, אבקת אפייה, מלח ופלפל. הוסיפו את כוס הבירה (או החלב) ואת הביצה וערבבו את העיסה עד לקבלת מירקם חלק. קררו את העיסה למשך חצי שעה.

3. חממו שמן בסיר בעל תחתית עבה ל-175 מעלות צלזיוס. טגנו את הצי'פס תחילה, עד לריכוך. הוציאו והספיגו את הצ'יפס המטוגן על גבי מגבת ניר.

4. טגנו את הדגים בשמן עד שתקבלו צבע חום-זהוב. הספיגו גם את הדגים המטוגנים על גבי מגבת ניר.

5. טגנו את הצ'יפס שנית, לדקה-שתיים עד להשחמתו.

6. הגישו את הצ'יפס והפיש עם רבע לימון טרי (אפשר גם סלט חסה קטן) וקערית קטנה של חומץ ומלח גס.


בתיאבון!
איך לטפל בעור היבש בכפות הרגליים בבית?
איך להכין גלידה ביתית בטעם וניל עם עוגיות?
איך להכין שעווה ביתית עם לימון וסוכר?
אפשר מתכון ביתי לחלות שבת?
איך להכין קומפוסט ביתי?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.