» «
פסטה בולונז
איך מכינים רוטב בולונז להקפאה ושימוש מתמשך?



מתכון שפעם קיבלתי בפורום כלשהו לרוטב בולונז משגע שילדים אוהבים ושאפשר להקפיא ולהוציא בכל פעם קצת:


החומרים:
========
100 גרם חמאה או 1/2 כוס שמן צמחי

4 בצלים, חתוכים לקוביות קטנות

4 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות

3 גבעולי סלרי, חתוכים דק

3 שיני שום כתושות

2 עלי דפנה

1 ק"ג בשר טחון

1/2 1 כוסות יין אדום

1 כוס ציר בקר

2 כפות דבש

200 גרם (2 חבילות) רסק עגבניות (חבילה קטנה)

1/2 כפית צ'ילי גרוס

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

1 קופסה (850 גרם) עגבניות מקולפות חתוכות


אופן ההכנה:
===========
1. ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הבצלים ומטגנים כשלוש דקות.

2. מוסיפים את הגזרים, הסלרי, השום ועלי הדפנה ומבשלים כעשר דקות על אש בינונית.

3. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהבשר משנה את צבעו.

4. יוצקים את היין האדום, ציר הבקר והדבש ומבשלים כחמש דקות נוספות.

5. מוסיפים את רסק העגבניות, הצ'ילי, המלח, הפלפל השחור והעגבניות החתוכות, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך שעה.
שימורים
מה חשוב לדעת על קניית קופסאות שימורים?


כך יש לקנות קופסאות שימורים בצורה נבונה:

1. שימו לב לרשימת הרכיבים על קופסת השימורים, ככל שהיא ארוכה יותר כך יש בה יותר רכיבים משמרים ומלאכותיים.

2. יש לבדוק ולהשוות בין יצרנים שונים את כמויות הנתרן , הפחמימות והשומן.

3. העדיפו לקנות קופסאות שימורים ללא שמן ולהוסיף את כמות השמן הדרושה לכם לבד.

4. שימו לב לתאריך התפוגה של קופסת השימורים.

5. במידה והמוצר אותו אתם קונים בשימורים קיים גם כמוצר קפוא (כמו תירס לדוגמה), העדיפו את המוצר הקפוא שכן ערכיו התזונתיים נשמרים טוב יותר.
עלים ירוקים
איך לשמר תבלינים ירוקים?


בלא מעט מקרים אנו רוכשים תבלינים בכמות העולה על הנדרש. ניתן לשמור את העלים במקרר רק לימים בודדים לאחר מכן יהפכו לא ראויים לשימוש. את שאריות התבלין שלא נעשה בהם שימו קצצו, הקפיאו בכלים סגורים היטב (שלא יקבלו מכת קור), תבלינים אילו ישמשו היטב לתבשילים, פחות לסלט חיי.

שיטה אחרת לשימור הוא יבוש העלים. לוקחים צרור עשבי תיבול כמו טרגון, בזיליקום ונענע, שלרוב משחירים ביבוש. מורידים את העלים בלבד וקוצצים אותם גס. מפזרים את העלים על מגבת מטבח. ומשאירים את המגבת במקום חשוך ומוצל לכמה ימים, ואז מעבירים למיכל אחסון. העלים ישמרו על מרקם וטעם.
יין
איך להשתמש בשאריות יין לתיבול?


ניתן להשתמש בשאריות יין לתיבול ע"י הקפאה. במקום לשמור בקבוקים עם מעט יין התופסים מקום במקרר, יש להעביר את היין לתבנית נקייה של קוביות קרח, לאחר ההקפאה להעביר את קוביות הקרח לשקית, לכתוב עליה את סוג היין, לשמור במקפיא ולהוציא בעת הצורך את מספר הקוביות הדרוש לתיבול תבשילים.

הקפאה

פטרוזיליה
איך לאחסן פטרוזיליה לשימוש במשך זמן רב?



רוצים להשתמש בפטרוזיליה למשך זמן רב ולא לזרוק בתוך שבוע-שבועיים?

עשו כך:

1. שטפו את הפטרוזיליה היטב וייבשו אותה היטב.

2. הכניסו אותה לשקית נקיה וישר למקפיא.


בכל עת, כשתצטרכו למרק, בישול ועוד - הוציאו מהמקפיא והשתמשו.
לחם
איך להקפיא ולהפשיר לחם?


כך תקפיאו ותפשירו לחם:

הקפאה - יש לעטוף את כיכר הלחם בניילון נצמד, להכניסו לשקית ניילון ולשמור במקפיא (עד 3 חודשים).

הפשרה - חממו תנור אפיה למקסימום, הכניסו את הלחם הקפוא, לאחר שהורדתם ממנו את הניילון ל 5 דקות ולאחר צינון קל - הגישו.
הקפאה
איך להקפיא נכון בצנצנות זכוכית?


כאשר מקפיאים נוזלים (לדוגמה רוטב או מרק) בצנצנות זכוכית יש למלא את הצנצנת עד כשלושה ס"מ מתחת למכסה ולהניח לפני המכסה נייר אפייה. אם ממלאים את הצנצנת עד הסוף קיים חשש שהיא תתפוצץ במקפיא כי הנוזל מתרחב בזמן ההקפאה.
קטניות
איך להכין מראש קטניות לבישול מרק?



מאחר ויש להשרות קטניות במים ללילה שלם לפני בישולן ולא תמיד אנו זוכרים לעשות זאת, כדאי להיות מאורגנים, כך שתמיד תהינה לנו קטניות זמינות מוכנות לבישול.

להכנת הקטניות, יש להשרות אותם, בנפרד, למשך לילה בקערת מים חומוס, שעועית או כל סוג אחר שתבחרו.

בבוקר, לסנן ולשטוף אותן היטב ולהקפיא בשקיות ניילון.

כך, ניתן יהיה להשתמש בקטניות ישר מההקפאה וללא הפשרה.


קרח
איך להקפיא קרח שקוף ויפה?


תמיד שאלתם את עצמכם איך מכינים את הקרח השקוף והצלול שמגישים לכם פה ושם? רציתם לדעת איך להכין את הקרח השקוף והצלול הזה?

להכנה של קרח שקוף ויפה, הרתיחו את המים וקררו אותם, עוד לפני ההכנסה למקפיא. הקרח שייצא יהיה שקוף ביותר ומוכן להגשה בגאווה.
איך להקפיא גבינות?
איך מקפיאים גבינות?


גבינות יש להקפיא כך:

1. גבינות צהובות: הקפיאו באריזתן המקורית, אך רצוי להקפיא חבילות קטנות.

2. גבינת קוט'ג: מומלץ להקפיא מיד עם הקניה, באריזה המקורית.

3. גבינות לבנות: יש לבדוק את רמת המליחות, באם היא לא גבוהה, להקפיא באריזה המקורית.
איך לאחסן ג'ינג'ר?



יש כמה דרכים לאיחסון ג'ינג'ר:

1. קילוף והכנסה לשקית ניילון, עם סגירה חוזרת. את השקית יש לאחסן במקפיא, מה שמאפשר להוציא ולגרד בכל פעם שצריכים.

2. קילוף וגירוד בפומפייה דקה, הכנסה לתבנית קוביות ואחסון במקפיא, לשימוש בשעת הצורך.
איך להכין לחם שום?



כך תכינו בבית לחם שום:

1. הכינו ממרח העשוי 3 כפות שום כתוש, מלח ופלפל ו-100 ג' חמאה רכה. לגיוון - פטרוזיליה.

2. בחרו כיכר לחם האהוב עליכם.

3. פרסו את הלחם לפרוסות, אך את סופו השאירו מחובר.

4. מרחו בנדיבות מהממרח בין הפרוסות.

5. הקפיאו את הלחם כאשר הוא עטוף היטב בנייר אלומיניום.

6. הפשירו את הלחם.

7. חממו את הכיכר, או פרוסות ממנו, בתנור שחומם לחום גבוה, בערך 10 דקות.

בתיאבון!
איך לחמם חלב אם שהופשר מהקפאה?



רצוי להוציא חלב אם שהיה בהקפאה כשעה לפני החימום ולשים בכלי עם מים חמים.

יש לערבב בעדינות, כדי שלא יהיה שומן למעלה.

גם חלב שלא הוקפא והיה רק במקרר יש לחמם בכלי עם מים חמים.

אסור בשום אופן לחמם חלב אם במים רותחים או במכשיר המיקרוגל, זה יהרוס את מרכיבי החלב.
איך לדאוג שתמיד יהיה חומוס מוכן לבישול בבית?


בכדי שתמיד יהיה בבית חומוס זמין לבישול יש להשרות במים כמות גדולה של חומוס למשך הלילה ולאחר השטיפה והסינון בבוקר, לחלקו לשקיות ולשמור במקפיא. כדאי לכתוב על כל שקית את הכמות שיש בה (יש לשקול את השקית לשם כך) ובאיזה תאריך הוקפאה.
איך לקרר במהירות תבשילים המיועדים להקפאה?


אם בישלתם דבר מה ואתם מעוניינים להכניסו למקפיא עליכם לדאוג קודם לקרר אותו, על השיש במטבח.

אם אתם רוצים לעשות זאת במהירות יחסית, תוכלו להניח את התבשיל מעל קערת או תבנית מלאה במי קרח, כך שזמן הצינון לא יהיה ארוך.
איך מקפיאים קטניות אחרי השריה להכנת מרק?


בכדי לחסוך זמן כשעסוקים משרים את הקטניות שאוהבים (חומוס, שעועית וכדומה) למשך לילה לאחר מכן מקפיאים בשקיות ריצ-רץ. כשמכינים את המרק או המאכל פשוט מוציאים אותו מהפריזר ומוסיפים לתבשיל. כיון שהקטניות עברו הקפאה זה קצת מרכך אותן ופשוט יוצא מדהים...
איך להכין סורבה נפלא ?


הנה מתכון להכנת סורבה מעולה:

1. הקפיאו למשך יממה קופסאת שימורים של פרי האהוב עליכם.

2. שפכו את הנוזל, מהקופסה לבלנדר.

3. חתכו את הפרי לקוביות והוסיפו גם אותו.

4. הפעילו את הבלנדר (או מעבד המזון) עד שיתקבל מרקם חלק.

5. הגישו את הסורבה בכלי נאה.


הקפאה מחדש? - ניתן להקפיא שוב לתקופה של חודש.

בתיאבון!


איך להקפיא מיץ לימון?



הדרך הטובה ביותר להקפיא מיץ לימון היא בתוך כלים המיועדים לקוביות קרח, כך מיץ הלימון מחולק למנות קטנות ואין צורך בהקפאה חוזרת לאחר ההפשרה. את הקוביות הקטנות ניתן להעביר לאחר הקפאתן לשקיות פלסטיק ואותן להניח בקופסא אטומה. כך הן יוכלו להחזיק מעמד בהקפאה לתקופה של שנה.

ניתן להקפיא את מיץ הלימון בשנית לאחר הפשרתו, אך מוטב להמנע מכך, שכן זה עלול להשפיע לרעה על טעמו.
אילו ירקות צריך למרק ירקות?


להכנת מרק ירקות כדאי להקפיא דלעת, גזר, קישוא, פטרוזיליה, שמיר, כולורבי, כרובית ושומר.

כשאני חוזרת מהקניות עם הירקות אני ישר שוטפת, מייבשת, חותכת ומקפיאה בשקית להקפאה ("זיפלוק") אץ הירקות למרק ואז יש לי לקט ירקות טריים (זול בהרבה מהלקט הקנוי). רק תפוחי אדמה ובטטה אני לא מקפיאה. כך, כל פעם שאני רוצה להכין מרק זמן ההכנה מתקצר פלאים כי הכל חתוך רק את התפוחי אדמה והבטטה אני מוסיפה ללא מבלי להקפיאם קודם.

בתאבון וחורף חמים ונעים!
מה לעשות עם בננות שהבשילו יתר על המידה?



השף קונדיטור הנס ברטלה מציע שימוש ארוך טווח לבננות שהבשילו יתר על המידה: יש לטחון אותן במגימיקס, להכניסן לשקיות אטומות ואת השקיות לקופסא סגורה ולהקפיאן. הן נשמרות לתקופה של עד שנה ובכל פעם ניתן להוציא שקית ולהשתמש לעוגת בננות (ואנו מוסיפים - גם לשייקים).
איך להקפיא בצק לעוגיות?


בצק המיועד להכנת עוגיות ניתן להקפיא עד לזמן השימוש כשהוא מגולגל לגליל ועטוף היטב בניילון נצמד. כשרוצים לאפות את העוגיות מפשירים את הבצק בטמפרטורת החדר מספר דקות, חותכים בסכין לפרוסות בעובי הדרוש, מניחים על תבנית ואופים.
איך לשמור על ההתמצאות במקפיא?
מה לעשות בפירות שהתרככו יותר מדי וחבל לזרוק אותם?
איך להקפיא שניצלים לכל השבוע?
איך להקפיא רסק עגבניות?
איך לנקות שעווה ממעיל פליז?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.