» «
אומלט
איך להכין אומלט במלית גבינות?



הנה מתכון להכנת אומלט במלית גבינות של השף חיים כהן, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" ביוני 2004:

המצרכים למנה אישית:
=================
2 ביצים

2 כפות שמנת מתוקה

20 גרם חמאה

3 כפות גבינות קשות (קאקבל, גאודה) מגוררות גס

מלח


אופן ההכנה:
=========
1. טורפים את הביצים בקערה.

2. מתבלים במלח ומוסיפים את השמנת המתוקה.

3. מחממים מחבת טפלון על להבה בינונית, מוסיפים את החמאה וכשהיא נמסה מוסיפים את הביצים וטורפים במחבת, עד שהחלק התחתון של האומלט מזהיב ומתייצב.

4. מניחים את הגבינות המגוררות על מחצית האומלט ומקפלים עליהן את המחצית השנייה. מסיטים את כל האומלט לכיוון השוליים, כדי שייסגר וכדי שהגבינות לא ייזלו. מנמיכים את הלהבה ומטגנים דקה, כך שהגבינות יימסו והאומלט עדיין לא יישרף.

בתיאבון!
כריך
איך להכין כריך חביתת עשבי תיבול בלחם שיפון?


כך מכינים כריך חביתת עשבי תיבול בלחם שיפון:

מצרכים:
=======
לחם שיפון

חביתת ירק העשויה מביצה אחת, חלבון, נענע, פטרוזילה וכוסברה קצוצה.

5 פרוסות מלפפון

2 פרוסות עגבנייה

חופן חסה

1 כף טחינה

אופן ההכנה:
==========
למרוח על פרוסת הלחם טחינה, להניח עליה את חביתת הירק ושאר הירקות ולהגיש.
חביתה
איך לעשות חביתה ללא טיגון?


חביתה במיקרוגל היא חביתה ללא טיגון. כן, הכנת חביתה ללא טיגון אפשרית בעזרת המיקרוגל. זה חוסך את הקלוריות של השמן, וחוסך גם את ניקוי המחבת:

הוראות ההכנה לחביתה במיקרוגל:

1. טורפים ביצה בתוך קערה מתאימה למיקרוגל.

2. מוסיפים מעט מלח, כפית גבינה לבנה או מעט חלב.

3. מערבבים היטב ומכניסים למיקרו לשתי דקות.
חביתה
איך להעשיר את טעם החביתה?


בכדי להעשיר את טעמה של החביתה או הביצה המקושקשת יש להוסיף שתי כפיות גבינת שמנת או שמנת חמוצה לביצים לפני שטורפים אותן.

חביתה

חביתה
איך למנוע מחביתה להשחיר?



כדי למנוע מחביתה להשחיר, מוסיפים מעט חלב לביצה. החלב מוסיף אווריריות לחביתה וגם מונע ממנה להשחיר.
כריכים
מה אפשר להוסיף לכריך כדי שיכיל חלבון?


בכדי להוסיף לכריך חלבון ניתן להוסיף לו את הדברים הבאים:

ביצה קשה

חביתה

סלט ביצים

פסטרמה

טונה

סלט טונה

גבינה צפתית

גבינה לבנה
חביתה
איך לגרום לחביתה לצאת תפוחה?


בכדי שחביתה תצא תפוחה ואוורירית יש לשפוך את הביצים למחבת כשהיא מאד חמה, להנמיך את האש ולכסות את המחבת עד להפיכת החביתה.

בתיאבון!
חביתה
איך לגרום לחביתה להיות יותר אוורירית ותפוחה?


להכנת חביתה אוורירית מוסיפים מעט מים לאחר ערבוב הביצה במזלג! זה הכל!

רינה מציעה עוד אפשרות להוספה: חלב ו/או "מיץ" מהסלט ו/או יוגורט (ביו).

דנה מציעה: להוסיף שמנת לביצים ולערבב טוב עם מזלג.


כריכים
כמה קלוריות יש בכריך חביתה טבעוני?


בכריך חביתה טבעוני המוגש בבתי קפה יש 490 קלוריות.
איך להכין אומלט (חביתה) עם יין?


להכנת אומלט עם יין מוסיפים חצי כפית יין לבן לכל ביצה שבוללים להכנת החביתה או הביצה המקושקשת.
איך משדרגים חביתה?


הנה רשימת תוספות אפשריות לחביתה שישדרו את טעמה:

גבינת קוטג'

גבינת ריקוטה

גבינה צהובה

קבינת קשקבל

בצל ירוק

בצל

פסטו

עשבי תיבול

צנוברים

קישואים

שומר

פטריות
כמה זמן יש לטגן ביצה מטוגנת?



ביצה מטוגנת יש לטגן במשך כ-3 דקות.
איך להכין חביתת ירק?


חביתת ירק היא חביתה עם ירקות, מה שמעלה את ערכה התזונתי. יש להוסיף לביצים ירקות ירוקים לפי העדפה אישית. ניתן להוסיף פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, בצל ירוק, נבטים וכדומה, לערבב היטב ולטגן כרגיל.
האם טיגון חביתה בשמן זית משנה את טעמה?
התשובה כן!

החליפו את השמן הרגיל בטיגון החביתה בשמן זית ותגלו שינוי משמעותי בטעם ולטובה...

מומלץ לכל אוהבי החביתות.
איזה תוספות אפשר להוסיף לחביתה?


הנה מספר תוספות שאפשר להוסיף לחביתות:

בצל

פטריות

עגבניות

גבינה

פטרוזיליה

נקניקים

אורגנו\זעתר

תירס

תפוח אדמה

סלרי

בולגרית

עשבי תיבול

בתיאבון!
איך ניתן להוסיף אורניות למאכלים?



הנה כמה דרכים להוספת אורניות (סוג של פטריות) למאכלים שונים:

הוספה לקישים ולפשטידות.

הוספה למרקים.

הוספה לחביתה או מקושקשת.

הוספה לפירה כשהן מטוגנות יחד עם בצל.


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.