» «
לבנה
איך להכין סוכריות לבנה?



הנה מתכון לסוכריות לבנה של לימור לניאדו תירוש, כפי שהתפרסם בעיתון הארץ במאי 2014:

המצרכים ל-12 יחידות:
==================
12 כדורי לבנה

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית גרגירי כוסברה טחונים

1/2 כפית מלח אטלנטי

6 דפי פילו

1/4 כוס שמן זית


אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה קטנה שומשום, פלפל שחור גרוס, גרגרי כוסברה טחונים ומלח.

2. מגלגלים את כדורי הלבנה בתערובת ומניחים בצד.

3. נוטלים מלבן של בצק פילו ומורחים בשמן זית. חותכים אותו ל-4 ריבועים שחורים אחד על השני (כשהצד המרוח בשמן כלפי מעלה) ומניחים במרכז העלה כדור גבינה. מרימים את השוליים, סוגרים כמו סוכרייה וקושרים בחוט עמיד לחום.

4. מברישים את שולי הבצק בעוד מעט שמן זית ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הלבנה ומניחים אותם ברווחים בתבנית.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 25-30 דקות. מוציאים את הסוכריות מהתבנית רק אחרי שהתקררו מעט, כדי שלא יקרעו. מגישים חם.

בתיאבון!
עוגות גבינה
איך להכין עוגת גבינה טובה?


הנה מתכון לעוגת גבינה של דודו מפורום תפוז:

המצרכים:
=========
1 ק"ג גבינה לבנה 5%

1 גבינת נפוליאון

2 גביעים שמנת של פעם

6 ביצים מופרדות

2 כוסות סוכר

2 סוכר וניל

6 כפות אבקת קורנפלור


זה מתאים ל - 3 תבניות אינגליש קייק, או ל 2 תבניות 24, או לתבנית אחת 28 + 1 תבנית אינגליש קייק.

חמאה לשימון התבנית.


להפעיל את התנור על חום של 220 מעלות ולהכניס תבנית עם מים מהברז לשים בתחתית התנור ולהתחיל להכין את העוגה...


1. מקציפים כוס סוכר ו-6 חלבונים לקצף יציב

2. מערבבים את כל הגבינות, הקורנפלור, החלמונים והסוכר

3. בתנועות קיפול מוסיפים את קצף החלבונים ומוזגים בתבניות.

החום הוא 220 C לעשרים דקות (מכת חום),
אחרי 20 דקות להוריד ל 150 עוד חצי שעה

כשמוכן לכבות תנור ולהשאיר חצי שעה בתנור מכובה
קלה להכנה, קלילה ויצוגית..(הכנתי התבנית26 יצאה גבוהה)
קרמבל גבינה ופירות יער
איך להכין קרמבל גבינה ופירות יער?



הנה מתכון לקרמבל גבינה ופירות יער של עמית דונסקוי, כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" במרץ 2016:

המצרכים לבצק:
============
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1 ביצה + 1 חלמון

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

3 כפות חלב

3/4 כוס ריבת פירות יער

1 כוס פירות יער קפואים (אין צורך להפשיר)


מצרכים למלית הגבינה:
==================
500 גרם גבינת שמנת

250 גרם גבינת טוב טעם

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 כפיות קליפת לימון מגוררת

3 ביצים

4 כפות (40 גרם) קורנפלור


מצרכים לקרמבל:
=============
1 ורבע כוסות (175 גרם) קמח

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

150 גרם חמאה


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

2. שמים בקערת מעבד המזון ( או המערבל עם וו הגיטרה) את החמאה והסוכר ומעבדים לתערובת קרמית אחידה. מוסיפים את הביצה והחלמון ומעבדים. מוסיפים את הקמח והחלב ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד.

3. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים לכיסוי מלא של התחתית. אופים כ-15 דקות, עד הזהבה. מוציאים, לא מכבים את התנור ומצננים 4-5 דקות.

4. מערבבים את הריבה עם פירות היער. מורחים 3/4 מהכמות על הבצק. את היתרה שומרים בצד.

5. המלית: שמים בקערת המערבל את כל מרכיביה, למעט הקורנפלור ומערבלים לקרם אחיד. מוסיפים את הקורנפלור ומערבלים.

6. יוצקים את המלית על שכבת הפירורים ואופים כ-35 דקות.

7. בינתיים מכינים את הקרמבל: שמים את כל המרכיבים בקערת מעבד מזון ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבלים פירורים. מסירים את הקערה וממשיכים לפורר ידנית, לפירורים קטנים.

8. מוציאים את העוגה, מפזרים עליה את פירורי הבצק ואופים כ-24 דקות, עד שהם מזהיבים היטב.

9. מוציאים מהתנור, מניחים על העוגה את תערובת הריבה ששמרנו ומגישים.

שומרים שבוע במקרר, או עד חודש במקפיא. מחממים לפני הגשה.
עוגת גבינה
איך להכין עוגת גבינה טבעונית לשבועות?



הנה מתכון לעוגת גבינה טבעונית:

המצרכים:
========
500 גרם ביסקוויטים

2 כפות סוכר

200 גרם מרגרינה בטעם חמאה

2 כפיות גירדת לימון

500 גרם גבינת טופו

2 מכלי שמנת צמחית

1 חבילה פודינג וניל (אינסטנט)


אופן ההכנה:
==========
1. טוחנים את הביסקוויטים לפירורים, וממיסים את המרגרינה.

2. מערבבים את הפירורים עם המרגרינה המומסת, הסוכר וקליפת הלימון.

3. משטחים בתבנית עגולה 3/4 מעיסת הפירורים ומהדקים היטב.

4. מקציפים במיקסר את השמנת הצמחית, גבינת הטופו ואבקת הפודינג עד שנוצר קרם אחיד.

5. יוצקים את הקרם על התחתית בתבנית ומעל מפזרים את שאר הפירורים.

6. מכסים את התבנית בנייר כסף ומקררים לפחות 5 שעות עד ההגשה.

בתאבון!

חג שבועות

סופלה גבינה
איך להכין סופלה גבינה?



הנה מתכון להכנת סופלה גבינה של עמית דונסקוי, כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים:
========
3 ביצים מופרדות

1 כוס (200 גרם) סוכר דק

250 גרם גבינת טוב טעם

250 גרם גבינת שמנת

1/2 כוס שמנת מתוקה (125 מ"ל)

1/4 כוס קורנפלור (35 גרם)

1 כפית תמצית וניל

לשימון כלים: 25 גרם חמאה ושתי כפות סוכר

לקישוט: 3 כפות אבקת סוכר


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. שמים חלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף תוך הוספת 1/2 מכמות הסוכר בהדרגה, עד לקבלת קצף יציב.

3. בקערה גדולה שמים חלמונים, יתרת הסוכר ואת כל שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת מקרם אחיד וחלק.

4. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינות.

5. משמנים את כלי האפייה (רצוי כוסות יפות חסינות חום), מפזרים בהן סוכר ויוצקים פנימה את תערובת הסופלה. יש למלא רק עד מחצית הגובה בכל כוס.

6. אופים רבע שעה, מורידים את החום ל-160 מעלות ואופים עוד 10 דקות.

7. מוציאים מהתנור, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.

בתיאבון!

עוגת גבינה
איך להכין עוגת גבינה באסקית?


הנה מתכון של עוגת גבינה באסקית של קפה נורדאו, שקיבלה את הציון הגבוה ביותר במגזין טיים אאוט בשבועות 2020. המתכון פורסם במגזין "על השולחן":

מצרכים:
========
1 ק"ג גבינת שמנת 30% (רצוי של גד או Schreiber)

340 גרם (כוס ו־3/4) סוכר

7 ביצים

400 מ"ל שמנת מתוקה 38%

36 גרם (3.5 כפות) קמח

אופן ההכנה:
===========

1. מחממים תנור ל־220 מעלות במצב טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה כשהשוליים של הנייר חורגים מעט מעל התבנית. כדי להצמיד את הנייר טוב יותר על הדפנות מברישים אותן במעט שמן או מים.

2. מעבירים גבינת שמנת וסוכר לקערת מיקסר או למעבד מזון. מערבבים עם בלון הקצפה או מעבדים במעבד המזון 2־3 דקות במהירות בינונית לקבלת קרם רך ואחיד. מוסיפים ביצים, זו אחר זו, תוך כדי ערבול; לא מוסיפים ביצה נוספת עד שהקודמת נטמעת בתערובת. טורפים היטב שמנת וקמח בקערה נפרדת לתערובת אחידה ובלי גושים. מוסיפים לגבינת השמנת ומערבלים לפיזור אחיד.

3. יוצקים את התערובת לתבנית, מעבירים לתנור ואופים במשך 35-30 דקות (עד שפני העוגה שחומים מאוד וכמעט שרופים). מוציאים בזהירות מהתנור (העוגה עדיין רוטטת ונוזלית מבפנים), מצננים לטמפרטורת החדר מחוץ לתנור ומעבירים למקרר ללילה (12 שעות לפחות).
לבנה
איך להכין כדורי לבנה ביתית בשמן זית?


הנה מתכון של כדורי לבנה ביתית בשמן זית של מיכל וקסמן, כפי שפורסם בנובמבר 2019 בעיתון "הארץ":

המצרכים:
========
3 ליטר יוגורט כבשים 5% שומן לפחות

1 כף מלח ים

שמן זית ראשון המסיק לשימור כדורי הלבנה המוכנים

אופן ההכנה:
==========
1. מרפדים מסננת עמוקה בחיתול בד. יוצקים את היוגורט לתוך החיתול, מוסיפים מלח ומערבבים.

2. אוספים את קצוות החיתול סביב היוגורט ומהדקים אותם היטב תוך כדי לחיצה, כך שנוצר בתוכו כדור גדול של יוגורט. לוחצים על הכדור וסוחטים אותו היטב.

3. מותחים את קצוות החיתול וקושרים אותם בראש כדור היוגורט. מניחים במסננת. מניחים את המסננת מעל קערה שבה יתאספו הנוזלים שיגיר היוגורט. מניחים מעל היוגורט המחותל משקולת (קוםסאות שימורים למשל) שיזרזו את הגרת הנוזלים.

4. מדי פעם שופכים את המים שהצטברו בקערה, נותנים ליוגורט סחיטה והופכים את החבילה המחותלת.

5. מניחים ליוגורט לעמוד כך 3-4 ימים מחוץ למקרר, עד שהוא מצטמצם והופך לגבינה מוצקה. מוציאים את הגבינה מהחיתול ומגלגלים ממנה כדורים לא גדולים, שמים אותם בצנצנת עם שמן זית שמכסה אותם. אשפר לשמור בחוץ כמה ימים ואחר כך במקרר.
עוגות גבינה
איך להכין רוטב פירות יער לעוגת גבינה?



הנה מתכון לרוטב פירות יער לעוגות גבינה:

המצרכים:
=======
250 פירות יער קפואים (אוכמניות, פטל, דומדניות)

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס מים

2 כפות רום

פירות יער טריים אן קפואים מופשרים לקישוט


אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר את פירות היער, הסוכר והמים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 5-7 דקות. יש לראות שהנוזל מצטמצם ומסמיך.

2. מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את הרום, בוחשים ומניחים לצינון.

3. מסננים את הרוטב מהפרי ולפני ההגשה יוצקים ממנו על העוגה. על הרוטב מפזרים פירות נוספים לקישוט ומגישים.


עוגות גבינה
איך להכין עוגת גבינה אפויה?



הנה מתכון של נעהל'ה לעוגת גבינה אפויה:

חומרים:
=======
2 וחצי גביעי גבינה לבנה 5%

1 גביע אשל או שמנת חמוצה

4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים

1 פודינג אינסטנט (וניל)

חצי כוס סוכר

2 כפות קורנפלור

לציפוי:
====
1 מיכל שמנת מתוקה

חצי כוס חלב

1 שקית סוכר-וניל


הוראות הכנה:
===========
מערבבים את הגבינה, אשל, חצי מהפודינג, סוכר וקורנפלור.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף, ומקפלים לתערובת הגבינה.

שמים בתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגה תזהיב.

מצננים.


לציפוי:
=======
מקציפים את השמנת עם חצי הנותר של הפודינג, החלב והסוכר וניל עד שמתקבלת קצפת סמיכה. מורחים על העוגה.

עדיפות לתבנית עגולה, נראה מדהים, וטעים.
איך להכין עוגיות גבינה מלוחות?



הנה מתכון לעוגיות גבינה מלוחות של מאיה דרין, כפי שפורסם במוסף לייף סטייל של ישראל היום במאי 2015:

המצרכים לכ-70 עוגיות:
==================
250 קוביות חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 כוסות קמח

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

1/2 כפית מלח

1 כפית פפריקה

קורט צ'ילי

לציפוי:
======
1 ביצה טרופה

1/2 כוס שומשום

2 כפות אורגנו יבש

קורט צ'ילי

אופן ההכנה:
==========
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים יחד.

2. מגלגלים לשני גלילים ארוכים ועבים ומקררים.

3. מגלגלים את הגלילים בביצה הטרופה ומצפים בתערובת של שומשום, אורגנו וצ'ילי.

4. פורסים לעיגולים אחידים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים בתבנית אפויה.

5. אופים בחום בינוני של 180 מעלות כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
על מה להקפיד בהגשת גבינות לארוחת גבינות ויין?



אלו הדברים שחשוב להקפיד עליהם בהכנת גבינות לערב גבינות ויין:

1. גיוון בסוגי הגבינות - חלב עזים, חלב כבשים, חלב פרה, חלב באפלו וכדומה.

2. גיוון במרקם הגבינות - גבינות קשות, גבינות חצי קשות, גבינות בשלות וגבינות רכות.

3. גיוון בצורת הגבינות - משולשים, מלבנים, חריצים עגולים, גבינה מאורכת, גבינה בכדורים, ממרחי גבינה ועוד.

4. גיוון בטעמי הגבינות - גבינות עדינות לצד גבינות שטעמן חזק יותר

5. גבינות בצבעים שונים - גבינות בתיבולים שונים מעניקות גוונים שונים לגבינות ויפה לסדר על מגשים שילוב בין גבינות שונות.
איך להכין עוגת גבינה חמה ברוטב טופי?



הנה מתכון לעוגת גבינה חמה ברוטב טופי של עמית דונסקוי, כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים:
========
לשימון התבנית: 25 גרם חמאה רכה

750 גרם גבינת שמנת

500 גרם גבינה לבנה 5%

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1.5 כוסות (300 גרם) סוכר

6 ביצים

4 כפות (40 גרם קמח)

1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

לרוטב טופי:
=========
1 כוס (200 גרם) סוכר

3/4 כוס שמנת מתוקה


אופן ההכנה:
==========
1. משמנים היטב את תבנית האפייה עם החמאה הרכה. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית או סיר עם מים.

2. שמים בקערה גדולה את שני סוגי הגבינה והשמנת ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הקמח והפודינג ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה ומבריקה.

3. יוצקים לתבנית ואופים כשעה ורבע, עד שהעוגה מתייצבת. מכבים את התנור ומשאירים בו את העוגה למשך כשעה, כך שתהיה חמימה.

4. הכנת רוטב הטופי: שמים את הסוכר בסיר כבד קטן, מניחים על להבה בינונית ומחממים תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרמל בהיר. תוך כדי ערבוב, מכבים את הלהבה ויוצקים בזהירות את השמנת. ממשיכים לערבב עוד 3-4 דקות, עד לקבלת רוטב טופי סמיך. מצננים כמה דקות.

5. יוצקים את הרוטב על העוגה החמימה ומגישים.

יש לשמור את הרוטב והעוגה בנפרד עד שבוע לפני במקרר ולחמם במיקרוגל לפני ההגשה.
איך להכין קיש בטטה?


הנה מתכון פשוט ונהדר לקיש בטטה:

המצרכים לבצק:
=============
200 גרם קמח (אפשר גם קמח כוסמין)

100 גרם חמאה או מחמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 כפית מלח

1/2 כפית סוכר

2-3 כפות מים קרים (או טיפה יותר, לפי הצורך)

המצרכים למלית:
==============
2 בטטות

1 בצל

100 גרם גבינה צהובה מגורדת

150 גרם גבינה בולגרית או פטה

1 שמנת מתוקה

2 ביצים טרופות

תיבול באבקת מרף עוף, פלפל לבן ואגוז מוסקט

אופן ההכנה:
==========
1. מעבדים את חומרי הבצק במעבד מזון קמח, חמאה, סוכר ומלח עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמון ומים ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד. ניתן גם ללוש את חומרי הבצק ביד.

2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר 30 דקות.

3. מרפדים תבנית קיש בבצק, דוקרים את הבצק במזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות. מוציאים ואופים רבע שעה, עד שמזהיב קלות, מוציאים ומצננים.

4. קולפים את הבטטה, פורסים לעיגולים ומבשלים מספר דקות במים רותחים. מסננים.

5. חותכים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות.

6. מפזרים את הבטטה על הקיש ועליה מפזרים את הבצל.

7. מערבבים בקערה את יתר החומקים של המלית ויוצקים על הבטטות והבצל.

8. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-40 מעלות.
איך להכין עוגת גבינה ושוקולד טבעונית?


הנה מתכון לעוגת גבינה ושוקולד טבעונית המבוסס על "מתכונים טבעוניים לשבועות" של נופר יערי:

מצרכים:
======
80 גרם שוקולד מריר

1 שמנת צמחית להקצפה (אפשר גם שמנת לבישול)

5 כפות קורנפלור (50 גרם)

900 גרם גבינת סויה (2 טופוטי שמנת ואחד טופוטי גבינה; אפשר גם גבינת טופו)

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1 אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:
========
1. מחממים במיקרו את השוקולד עם 3 כפות שמנת ומערבבים עד שמבריק.

2. מערבבים את השמנת שנותרה עם הקורנפלור ומוודאים שאין גושים.

3. מקציפים את הגבינה, סוכר, פודינג, ותערובת הקורנפלור.

4. יוצקים 2/3 ממסת הגבינה לתוך תבנית אפיה עגולה 24.

5. את שאר הגבינה מערבבים עם תערובת השוקולד ויוצקים על פני העוגה.

6. בעזרת מזלג מערבבים כדי לקבל מראה משויש.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך שעה.

8. משאירים בתנור כבוי לשעה נוספת. מעבירים למקרר להתייצבות.

9. לאחר האפייה העוגה רוטטת אך היא מתייצבת לאחר מספר שעות בקירור.

בתיאבון!
איך להכין עוגת שמנת קינמון טבעונית?



הנה מתכון לעוגת שמנת קינמון טבעונית:

מצרכים לבצק:
============
180 גרם רסק תפוחים (רסק משלושה תפוחים בינוניים)

70 גרם סוכר (שליש כוס)

120 גרם שמן (חצי כוס)

250 מ"ל שמנת לבישול

כף מיץ לימון+ גרד

350 גרם קמח תופח (½2 כוסות)

מצרכים לתערובת הקינמון:
=====================
חצי כוס סוכר חום

שתי כפיות קינמון


אופן ההכנה:
===========
- להקציף חמש דקות את כל חומרי הבצק מלבד הקמח.

- להוסיף את הקמח ולערבב מעט עד שנוצרת תערובת אחידה.

- לשפוך לתבנית בבקה (עם חור) לסירוגין בצק ותערובת סוכר-קינמון.

- לערבב עם סכין ליצירת מרקם שיש.

- לאפות בחום בינוני – 170 מעלות ל-50 דקות

בתיאבון!
איך להכין עוגות גבינה ללא אפיה?



הנה מתכון של עוגת גבינה ללא אפייה:

לתחתית:
========
250 פירורי ביסקויטים

75 גרם מרגרינה (מומסת)

רבע כוס סוכר

לעוגה:
======
500 גרם גבינה לבנה (אחוז השומן בגבינה לא מאוד משנה)

רבע כוס חלב

1 חבילת פודינג איסטנט וניל

1 מיכל שמנת מתוקה

חצי כוס סוכר

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב חומרי התחתית ולרפד את תחתית התבנית.

2. מערבבים היטב ביחד גבינה חלב ופודינג.

3. מקציפים את השמנת והסוכר לשמנת יציבה, ומוסיפים לשאר, תוך כדי קיפול.
שמים את כל העירבוביה הנהדרת הזו בתבנית ומכניסים לכמה שעות למקרר.

מוכן...

כבר אכלתי את העוגה הזו עם אננס משומר למעלה, וגם בוורסיה עם ג'לי למעלה. אני אוהבת אותה פשוט, ובדרך כלל מגרדת שוקולד למעלה אחרי שהיא מוכנה. גם יפה גם טעים.
לאלו המכינים אותה לערב החג מומלץ לשים מעל שוקולד מומס עם חמאה (כמו שמכינים לפונדו) על כל מנה כשמגישים, או סירופ שוקולד פשוט של גלידה. יוצא מעולה וחגיגי לאללה.
איך להכין עוגת גבינה בזריזות?



הנה מתכון לעוגת גבינה בתיק תק:

החומרים:
========
5 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

750 גרם גבינה

1 שמנת

1 פודינג וניל

4 כפות קורנפלור


הוראות:
=======
1. להקציף חלבונים עם הכוס סוכר.

2. בקערה נפרדת מקפלים את החלמונים עם השמנת והגבינה, קורנפלור והפודינג
עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מעבירים לתבנית ואופים ב-180 מעלות.

4. לפני הגשה אפשר לפזר אבקת סוכר.

בתיאבון!


איך לטפל בעור הפנים באופן יומיומי?



טיפול יומי לפנים:

יוגורט ביו הם יוגורטים שכוללים את "החיידקים הטובים" – מתאימים למריחה יומיומית על עור הפנים. הם אנטי בקטריילים, עוזרים לבעיות עור רגיש ועוד.

כל מה שצריך: לייבש על העור ולשטוף.

היוגורט מעניק מראה מבריק ומתוח.
איך להכין מסכת לחות לעור הפנים?



הנה מסכה המתאימה לעור רגיל, עור מיובש חסר לחות, אחרי שיזוף במיוחד בקיץ:

1. למעוך בבלנדר 2 כפות מחית תמרים, 2 כפות גבינה לבנה 9%, 2 כפות ג'ל אלוורה וכפית מיץ לימון.

2. לקרר חצי שעה במקרר.

3. למרוח על הפנים, להשאיר עשרים דקות ולשטוף במים.
איך להכין אמבט חלב לגוף ולנפש?



מוסיפים לאמבט, מלא במים פושרים בטמפרטורה נעימה, 6 ליטר חלב טרי ופלחי תפוז ונכנסים פנימה למשך 15-20 דקות להרגעת, הזנת העור בלחות ותחושה קטיפתית. הלקטוז שבחלב תורם ללחות העור, פלחי התפוז מכילים הרבה ויטמין C הם בעלי ערך אנטיספטי, וגם ערך אסתטי.
איך להכין מסכת לחות וברק לשיער?



כך מכינים מסכת לחות וברק לשיער:

החומרים:
=========
2 כפות שמן זית

ביצה מוקצפת

3 כפות בירה לבנה

2 טיפות שמן אתרי רוזמרין

2 כפות שמן אתרי גרניום

אופן ההכנה:
==========
1. מורחים על הקרקפת והשיער.

2. עוטפים במגבת ומשאירים כחצי שעה.

3. שוטפים עם שמפו המתאים לסוג העור.
איך להכין מי פנים להבהרת כתמים?
איך להכין מסיכה לעור פנים שנוטה לפתח קופרוזה (אדמומיות) קלה ?
איך לקשט טנא?
איך להכין מסכת פנים לבעלי עור שמנוני?
איך להגיש גבינה ים תיכונית בתוספת לדר?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.