» «
עוגיות
איך להכין עוגיות גבינה מלוחות?



הנה מתכון לעוגיות גבינה מלוחות של מאיה דרין, כפי שפורסם במוסף לייף סטייל של ישראל היום במאי 2015:

המצרכים לכ-70 עוגיות:
==================
250 קוביות חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 כוסות קמח

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

1/2 כפית מלח

1 כפית פפריקה

קורט צ'ילי

לציפוי:
======
1 ביצה טרופה

1/2 כוס שומשום

2 כפות אורגנו יבש

קורט צ'ילי

אופן ההכנה:
==========
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים יחד.

2. מגלגלים לשני גלילים ארוכים ועבים ומקררים.

3. מגלגלים את הגלילים בביצה הטרופה ומצפים בתערובת של שומשום, אורגנו וצ'ילי.

4. פורסים לעיגולים אחידים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים בתבנית אפויה.

5. אופים בחום בינוני של 180 מעלות כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
פסטה טליאאלטה
איך להכין פסטה טליאלטה עם אספרגוס ושמנת?


הנה מתכון של ארז קומורובסקי לפסטה טליאלטה עם אספרגוס ושמנת, כפי שפורסם ב"השולחן" באפריל 2019:

המצרכים:
========
2 מכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)

500 גרם טליאטלה של ברילה

1.5 צרורות אספרגוס לבן קלוף וחתוך למקטעים באורך 5 ס"מ

70 גרם חמאה

מלח

פלפל לבן גרוס

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הטליאטלה לפי הוראות היצרן.

2. מבשלים שמנת מתוקה בסיר קטן על להבה בינונית כ-15 דקות, עד שהיא מצטמצמת לכחצי מנפחה המקורי.

3. במקביל, במחבת רחבה, ממסים חמאה ומקפיצים אספרגוס לבן על להבה בינונית כ-2 דקות, עד שהוא מתרכך מעט.

4. מוסיפים את הפסטה והשמנת המצומצמת לאספרגוס, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים בעדינות. מגררים מעל פרמזן ומגישים מיד.
עוגות גבינה
איך להכין עוגת גבינה טובה?


הנה מתכון לעוגת גבינה של דודו מפורום תפוז:

המצרכים:
=========
1 ק"ג גבינה לבנה 5%

1 גבינת נפוליאון

2 גביעים שמנת של פעם

6 ביצים מופרדות

2 כוסות סוכר

2 סוכר וניל

6 כפות אבקת קורנפלור


זה מתאים ל - 3 תבניות אינגליש קייק, או ל 2 תבניות 24, או לתבנית אחת 28 + 1 תבנית אינגליש קייק.

חמאה לשימון התבנית.


להפעיל את התנור על חום של 220 מעלות ולהכניס תבנית עם מים מהברז לשים בתחתית התנור ולהתחיל להכין את העוגה...


1. מקציפים כוס סוכר ו-6 חלבונים לקצף יציב

2. מערבבים את כל הגבינות, הקורנפלור, החלמונים והסוכר

3. בתנועות קיפול מוסיפים את קצף החלבונים ומוזגים בתבניות.

החום הוא 220 C לעשרים דקות (מכת חום),
אחרי 20 דקות להוריד ל 150 עוד חצי שעה

כשמוכן לכבות תנור ולהשאיר חצי שעה בתנור מכובה
קלה להכנה, קלילה ויצוגית..(הכנתי התבנית26 יצאה גבוהה)
זיגוג לימון
איך להכין זיגוג לימון לעוגת גבינה?


כך תכינו זיגוג לימון לעוגת גבינה:

המצרכים:
=======
1/3 כוס סוכר

1 ביצה

1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי

20 גרם חמאה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:
==========
1. טורפים בקערה שניתן להכניסה למיקרוגל את הסוכר והביצה.

2. לאחר קבלת תערובת חלקה מוסיפים את הלימון והחמאה, מערבבים היטב ומחממים במיקרוגל בחום גבוהה למשך דקה. ממשיכים לחמם בפולסים של חצי דקה בכל פעם ובין לבין טורפים את התערובת, כך עד שמגיעים ל-2 דקות חימום, או עד שהקרם תופח מעט ומסמיך.

3. מסננים את הקרם שהתקבל ומזגגים על העוגה לאחר שהתייצבה.

חג שבועות

לביבות סלק
איך להכין לביבות סלק וגבינות?


הנה מתכון ללביבות סלק וגבינות של יונית סולטן - צוקרמן:

המצרכים עבור 6 מנות:
===============
5 סלקים מבושלים

200 גרם (2 כוסות) פתיתי מוצרלה השף הלבן

2 ביצים

1/2 כוס (70 גרם) קמח

1 כף שום כתוש

1/4 כפית אגוז מוסקט

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

להגשה:
======
מעט בצל ירוק פרוס

1/2 גביע (100 גרם) קרם פרש השף הלבן

אופן ההכנה:
=========
1. מגררים את הסלק בפומפייה גסה ומניחים כמה דקות בממסננת להגרת נוזלים. מעבירים לקערה, מוסיפים את הגבינה, הביצים, הקמח, השטם, המוסקט, המלח והפלפל ומערבבים לעיסה אחידה.

2. מחממים שמן בסיר בינוני. יוצרים מהעיסה כדורים בקוטר 5-6 ס"מ ומשטחים אותם. מטגנים כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה.

3. מקשטים בצל ירוק ומגישים בליווי קרם פרש.
עוגת מסקרפונה ואגוזים
איך להכין עוגת מסקרפונה אפויה פעמיים ואגוזים?


הנה מתכון לעוגת מסקרפונה אפויה פעמיים עם אגוזים של חן שוקרון, כפי שפורסם ב"השולחן" באוגוסט 2020:

לבסיס ודפנות:
============
חבילה (250 גרם) ביסקוויטים טחונים דק
50 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז קלופים, קלויים וטחונים דק
120 גרם חמאה מומסת

למלית הגבינה:
=============
2 מכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה
1 מכל (225 גרם) גבינת שמנת 30%
1 מכל (250 גרם) גבינה לבנה 5%
200 גרם (1 כוס) סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מיץ לימון סחוט טרי

לציפוי:
======
1 מכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
30 גרם (1/4 כוס) אבקת סוכר
2 כפות ברס (אגוזי לוז קלויים מקורמלים וגרוסים, להשיג בחנויות המתמחות) או אגוזי לוז קצוצים גס

אופן ההכנה:
==========
מכינים את הבסיס:
1. מרפדים את בסיס התבנית ואת הדפנות בנייר אפייה. שימון הדפנות יגרום לנייר האפייה להיצמד למקום.

2. מערבבים את חומרי הבסיס יחד בכף לקבלת תערובת פירורית לחה. מניחים שכבה דקה ואחידה של התערובת בתחתית התבנית ומהדקים אותה. ביד אחת מחזיקים את התבנית באלכסון ומהדקים מהתערובת על גבי חלקן התחתון של הדפנות. בכל פעם משתמשים בכמות קטנה ומניחים אותה באופן חופף לכמות שהנחנו קודם לכן, כך עד לכיסוי מלא של הדפנות. מעבירים את התבנית למקפיא למשך 20 דקות.

3. מחממים תנור ל-160 מעלות.

4. אופים את הבסיס הישר מהמקפיא 10 דקות בלבד. מוציאים ומצננים מעט, אך לא מכבים את התנור.

מכינים את המלית ואופים:
5. מערבלים יחד מסקרפונה, גבינת שמנת וגבינה לבנה במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים סוכר ומערבלים היטב להטמעה. מוסיפים ביצים אחת-אחת, כשכל ביצה נוספת רק כשהקודמת נטמעה. מוודאים בעזרת מרית שהתערובת אחידה. מוסיפים תמצית וניל ומיץ לימון ומערבלים היטב. יוצקים בזהירות את מלית הגבינה על גבי הבסיס האפוי.

6. מניחים בתחתית התנור תבנית קטנה ויוצקים לתוכה מים רותחים על מנת ליצור סביבה עשירה באדים.

7. מעבירים את התבנית עם העוגה בזהירות לתנור. אופים כ-70 דקות עד ששולי המלית יציבים מעט והמרכז עדיין רוטט.

8. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפ’ החדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך לילה אחד לפחות.

מצפים ומגישים:
9. מחלצים את העוגה בעדינות מהתבנית ומסירים בזהירות את נייר האפייה מהצדדים.

10. לפני ההגשה מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה. מצפים את פני העוגה בקצפת ומפזרים מעל אגוזי לוז או ברס. מגישים קר.

11. אפשר לשמור את העוגה מכוסה במקרר עד 5 ימים נוספים.
עוגות
איך להכין עוגת שמנת קינמון טבעונית?



הנה מתכון לעוגת שמנת קינמון טבעונית:

מצרכים לבצק:
============
180 גרם רסק תפוחים (רסק משלושה תפוחים בינוניים)

70 גרם סוכר (שליש כוס)

120 גרם שמן (חצי כוס)

250 מ"ל שמנת לבישול

כף מיץ לימון+ גרד

350 גרם קמח תופח (½2 כוסות)

מצרכים לתערובת הקינמון:
=====================
חצי כוס סוכר חום

שתי כפיות קינמון


אופן ההכנה:
===========
- להקציף חמש דקות את כל חומרי הבצק מלבד הקמח.

- להוסיף את הקמח ולערבב מעט עד שנוצרת תערובת אחידה.

- לשפוך לתבנית בבקה (עם חור) לסירוגין בצק ותערובת סוכר-קינמון.

- לערבב עם סכין ליצירת מרקם שיש.

- לאפות בחום בינוני – 170 מעלות ל-50 דקות

בתיאבון!
סלט רוקט אגסים ופטה
איך להכין סלט רוקט, אגוזים ופטה עיזים?


הנה מתכון להכנת סלט רוקט, אגוזים ופטה עיזים:

המצרכים:
=======
4 כפות שמן זית

8 אגסים בקליפתם נקיים מהחיבה וחתוכים לשמיניות

6 כפות חומץ בלסמי

2 כפות דבש

1 קופסא (250 גרם) פטה עיזים/כבשים 5% פיראוס, מפוררת

4 צרורות גדולים (400 גרם) עלי רוקט

1/4 כוס מיץ לימון סחוט

6 כפו אגוזי לוז קלויים וקצוצים דק

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים פלחי אגסים ומקפיצים 5-6 דקות עד שהאגסים מזהיבים.

2. יוצקים חומץ בלסמי ומבשלים 2 דקות עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים דבש ומבשלים עוד דקה - שתים עד שהאגזים נצבעים בצבע הסירופ.

3. מורידים מהכיריים, מוסיפים גבינתפטה מפוררת ומערבבים.

4. מסדריםרוקט בקערת הגשה, מפזרים את האגסים והגבינה עם הרוטב מעל, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. מוסיפים אגוזי לוז ומגישים.

בקיץ ניתן להכין עם פירות קיץ כמו אפרסקים או נקטרינות חתוכים לפלחים דקים.

ניתן להכין עם גבינת פרומעז במקום גבינת הפטה.


מאפינס גבינה לוטוס
איך להכין מאפינס גבינה לוטוס?


הנה מתכון למאפינס גבינה לוטוס של מאיה דרין, כפי שפורסם במגזין לייף סטייך של ישראל היום במאי 2014:

המצרכים ל-12 עוגות:
===============
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1 כוס דחוסה סוכר דמררה

3 ביצים

1 גביע (250 גרם) גבינת ריקוטה או גבינה כחושה

1.5 כוסות קמח

1 כוס עוגיות לוטוס טחונות

1 מיכל (250 גרם) שמנת לבישול 15%

למלית:
======
3 כפות ממרח לוטוס

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מכינים את העוגה: מערבלים את החמאה ואת הסוכר לתערובת אחידה וחלקה, ומוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך כדי ערבול מתמיד.

3. מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה וחלקה.

4. יוצקים את הבלילה לעטרות נייר המיועדות לאפייה, עד 2/3 מגובה הכלי. בכפית ממלאים ליבת ממרח לוטוס במרכז כל עוגה.

5. אופים כ-15 דקות עד שמזהיב. העוגה אפוייה כשקיסם שננעץ במרכזה יוצא עטוף בפירורים לחים ומעט ממרח.
איך להכין טיאן ירקות ים תיכוניים וגבינות?


הנה מתכון ל-6 מנות טיאן ירקות ים תיכוניים וגבינות (יש להשתמש בתבנית 22-24 ס"מ או בתבנית אובאלית):

המצרכים:
=======
4 כפות שמן זית

4 שיני שום כתושות

1 כפית גדושה עלי תימין

מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס

2 חצילים צרים וארוכים פרוסים בעובי 1 ס"מ

2 זוקיני פרוסים בעובי 1 ס"מ

4 עגבניות פרוסות בעובי 1 ס"מ

אפשרות לגיוון בירקות - בצל סגול חי, פרוסות בטטה או תפוחי אדמה שבושלו חלקית

1 גליל (200 גרם) גבינת עיזים "פרומעז" תנובה פרוס בעובי בעובי 1/2 ס"מ

1 שקית (100 גרם) פתיתי "גבע-פרמזן" מסדרת "השף הלבן"

150 גרם גבינת "גלעד-קצ'קבל" תנובה, מגוררת

אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים שמן זית עם שום, תימין, מלח ופלפל.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. מברישים את פרוסות הירקות בשמן המתובל ומסדרים אותן ואת הפרומעז לסירוגין בעמידה. אם קוטר פרוסת הירק שונה בצורה משמעותית, ניתן לחתוך ממנה בחקה התחתון על מנת ליישר את הגובה. מסדרים בצפיפות ומכסים ברדיד אלומיניום.

4. אופים שעה. מסירים את הכיסוי, מפזרים פרמז'ן וקצ'קבל ואופים עוד 30 דקות עד שהכל זהוב ומבעבע.

5. אם מכינים מראש יש לאפות שעה בלבד ללא הגבינות הקשות. סמוך להגשה מפזרים את הגבינות ומשלימים את האפייה.
איך להכין עוגת גבינה עם ציפוי שמנת וקינמון?


הנה מתכון של רות אוליבר לעוגת גבינה בציפוי שמנת וקינמון, כפי שפורסם ב"השולחן" בפברואר 2020:

המצרכים:
========
לבסיס עוגיות לוטוס:
================
150 גרם עוגיות לוטוס
50 גרם חמאה קרה

לעוגת גבינה:
===========
200 גרם (1 כוס) סוכר
2 כפות קורנפלור
1 כף אינסטנט פודינג וניל
375 גרם (½1 חבילות) גבינה לאפייה רכה (למשל טוב טעם)
2 מיכלים (450 גרם) גבינת שמנת בטעם טבעי
4 ביצים שלמות
1 כפית תמצית וניל

לציפוי:
======
2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה
2 שקיות (20 גרם) סוכר וניל
1 כפית שטוחה קינמון

אופן ההכנה:
===========
מכינים את הבסיס:
1. מעבדים עוגיות עם חמאה במעבד מזון לתערובת פירורית לחה. מעבירים לתבנית ומהדקים את הפירורים היטב לתחתית התבנית. מעבירים למקפיא ל-10 דקות.

מכינים את העוגה:
2. מחממים תנור ל- 130 מעלות.

3. טורפים את כל החומרים במיקסר לתערובת חלקה ויוצקים לתבנית.

4. אופים כ-65 דקות או עד שהעוגה יציבה ורק המרכז (בקוטר של כ- 3 ס”מ) נשאר מעט רוטט.

מצפים וממשיכים לאפות:
5. מערבבים את כל חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה. מיישרים בעזרת גב של כף.

6. מחזירים את העוגה לתנור ל-5 דקות. מצננים ומעבירים למקרר למשך הלילה.

7. שומרים מכוסה במקרר 4-3 ימים.
איך להכין פלפלונים ממולאים בגבינת עיזים?


הנה מתכון לפלפלונים ממולאים במוס גבינת עיזים של השפית אביבית פריאל, כפי שפורסם ב"השולחן" במרץ 2019:

המצרכים:
========
30 פלפלוני טינקרבל

שמן זית להברשה

למילוי:
=====
160 מ"ל שמנת מתוקה

2 גלילי גבינת עיזים טרייה

1 כף אורגנו קצוץ

1 כפית מלח שטוחה

2 שיני שום קטנות כתושת


אופן ההכנה:
==========
1. צולים פלפלונים: מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מסדרים פלפלונים בתבנית ומברישים בשמן זית.

3. צולים 10 דקות עד להשחמה. מעבירים לשקית ניילון, סוגרים היטב ומשהים 6-5 דקות. קולפים בזהירות בעזרת ידיים.

4. מכינים מלית: מקציפים מחצית מהשמנת לקצפת יציבה.

5. טוחנים במעבד מזון את חומרי המלית, למעט השמנת המוקצפת, עד לקבלת מחית חלקה. מקפלים פנימה את הקצפת ומעבירים את התערובת לשקית זילוף.

6. ממלאים ומגישים: יוצרים פתח קטן ליד ה"כובע" של כל פלפלון בעזרת סכין קטנה ומזלפים פנימה מלית. שומרים במקרר עד 3 ימים. מגישים קר.
איך להכין מרק תרד חלבי ועשיר?


הנה מתכון ל-8 מנות מרק תרד עשיר וחלבי:

המצרכים:
========
2 גבעולי כרישה קצוצים

40 גרם חמאה

עלים מ-7 גבעולי תימין

2 כוסות (480 מ"ל) יין לבן יבש

6 כוסות מרק ירקות צח או מים

1.6 ק"ג עלי תרד (של סנפרוסט או דומיו)

מלח ופלפל שחור גרוס

1 מיכל (500 גרם) שמנת לבישול 15% מסדרת "השף הלבן"

1 גליל (200 גרם) גבינת עיזים "פרומעז) תנובה חתוך גס

להגשה: 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 9% תנובה


אופן ההכנה:
=========
1. מאדים כרישה במחבת עם חמאה, שום ותימין על להבה נמוכה עד לריכוך.

2. יוצקים יין, מביאים לרתיחה ומאדים במשך שקה - שתיים.

3. מוסיפים מרק או מים, תרד, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות או עד שטעם התרד מתאחד ונתמע בנוזלים.

4. מוסיפים שמנת מתוקה ופרומעז, מחזירים לרתיחה. מבשלים דקה - שתיים עד להסמכה קלה.

5. מרסקים חלקית בעזרת בלנדר מוט ידני, טועמים ומתקנים תיבול.

6. מגישים עם שמנת חמוצה מעל.
איך להכין ריבועי גבינה ותפוחי עץ?


הנה מתכון של חן שוקרון לריבועי גבינה ותפוחי עץ, כפי שפורסם ב"השולחן" באוגוסט 2020:

המצרכים:
=========
לבסיס ולציפוי הפירורים הפריך:
========================
420 גרם (3 כוסות קמח
200 גרם (1 כוס) סוכר
קורט מלח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה

לשכבת התפוחים:
==============
2 תפוחי עץ קטנים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל ½1 ס”מ
2 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון

למלית הגבינה:
============
1 מכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה
1 מכל (225 גרם) גבינת שמנת 30%
2 גביעים (300 מ”ל) יוגורט 3%
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
==========
לבסיס ולציפוי הפירורים הפריך:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את הבסיס והפירורים
2. מערבלים יחד קמח, סוכר ומלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים קוביות חמאה וביצה ומערבלים עד לקבלת תערובת פירורית.

3. מעבירים כשליש מכמות הפירורים לתבנית ומהדקים היטב לקבלת בסיס דק ואחיד. את יתר הפירורים מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר.

4. אופים את הבסיס 15-13 דקות להזהבה קלה. מוציאים ומצננים מעט, אך לא מכבים את התנור.

מכינים את מלית התפוחים:
5. מערבבים תפוחים, סוכר וקינמון.

מכינים את מלית הגבינה ואופים:
6. מערבלים מסקרפונה, גבינת שמנת, ויוגורט במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים סוכר ומערבלים היטב עד להטמעה. מוסיפים ביצים אחת-אחת, כשכל ביצה נוספת רק כשהקודמת נטמעה. מוסיפים וניל. בעזרת מרית מוודאים שהתערובת אחידה.

7. יוצקים בזהירות את מלית הגבינה על גבי הבסיס האפוי. מפזרים עליה קוביות תפוחי עץ באופן אחיד ועליהן את יתר הפירורים.

8. אופים כשעה עד שפירורי הבצק מזהיבים ומתייצבים.

9. מצננים לטמפרטורת החדר. מכסים בניילון נצמד ומקררים 8 שעות לפחות או במשך הלילה.

10. חותכים לריבועים בגודל 5-4 ס”מ ומגישים קר. שומרים מכוסה בניילון נצמד עד 4 ימים.
איך להכין עוגת גבינה אפויה ומשובחת?


הנה מתכון של דלית קפלן לעוגת גבינה אפויה, כפי שפורסם ב"השולחן" במאי 2019.:

המצרכים:
========

לבסיס הבצק הפריך:
================
200 גרם קמח

120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

50 גרם שקדים טחונים

50 גרם סוכר

1 ביצה בגודל M

למלית:
======
60 מ"ל שמנת מתוקה

300 גרם גבינה לבנה 9%

200 גרם גבינת שמנת

4 חלמונים (80 גרם)

40 גרם סוכר

60 גרם סוכר

1 מקל וניל (התוכן של המקל בלבד)

1/2 כוס (60 גרם) קורנפלור

3 חלבונים מביצים בגודל L (סה"כ 100 גרם)

לציפוי:
======
1 גביע שמנת חמוצה

1 כף גדושה אבקת סוכר


אופן ההכנה:
==========
לבסיס הבצק הפריך:
1. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח וחמאה עד קבלת פירורים דקים, מוסיפים את השקדים והסוכר ולבסוף את הביצים.

2. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה ומשטחים את הבצק בניילון נצמד. מקררים לפחות שעתיים.

3. מרדדים לעובי של 4 מ"מ ומניחים בתבנית. אופים ב-170 מעלות עד הזהבה.

למלית:
======
4. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב ורך ומקפלים בעדינות לתערובת המלית. יוצקים על בסיס הפריך האפוי.

5. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר שלתוכה יוצקים מים רותחים עד גובה חצי התבנית של העוגה. אופים כ-15 דקות עד שפני העוגה משחימים.

6. מוציאים את התבנית ומנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות. ממשיכים לאפות כ-50 דקות עד שרוב העוגה יציבה אך המרכז עדיין רך. העוגה תתייצב בקירור.

לציפוי:
=====
7. מערבבים היטב את חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה. אופים כ-2 דקות נוספות ב-170 מעלות. מוציאים מהתנור, מצננים ומעבירים למקרר לפחות ל-6 שעות. מקשטים בפירות טריים.
איך להכין גביניות?


הנה מתכון של קרין גורן להכנת גביניות:

המצרכים לבצק:
==========
3.5 כוסות קמח (500 גרם)

1/2 שקית שמרית (25 גרם)

1/2 שקית משפר אפייה (25 גרם)

120 גרם חמאה מומסת

2 חלמונים

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 כוס חלב (250 מ"ל)

קורט מלח

המצרכים למלית:
============
500 גרם גבינה לבנה יבשה בגוש (לדוגמה 2 חבילות "טוב טעם")

2 חלבונים

2 כפות קורנפלור

20 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

2 כפיות תמצית וניל

קליפת לימון מגוררת

1 כוס צימוקים בהירים קטנים (100 גרם)

למריחה - ביצה טרופה

אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק, פרט לחמאה, מוסיפים בהדרגה את החמאה המומססת ולשים עד לקבלת בצק רך וקטיפתי. משהים מכוסה במקרר לפחות 3 שעות.

2. מערבבים את חומרי המלית, ללא הצימוקים, לתערובת אחידה.

3. מחלקים את הבצק ל-2, מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ, מורחים חצי מתערובת המלית ומפזרים את הצימוקים.

4. מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ. משכיבים את הפרוסות עם מרווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים מכוסה כ-30 דקות במקום חמים. מברישים בעדינות בביצה טרופה ומפזרים סוכר לבן.

5. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד לקבלת גוון זהוב.
איך להכין קרמבל גבינה ופירות יער?



הנה מתכון לקרמבל גבינה ופירות יער של עמית דונסקוי, כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" במרץ 2016:

המצרכים לבצק:
============
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1 ביצה + 1 חלמון

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

3 כפות חלב

3/4 כוס ריבת פירות יער

1 כוס פירות יער קפואים (אין צורך להפשיר)


מצרכים למלית הגבינה:
==================
500 גרם גבינת שמנת

250 גרם גבינת טוב טעם

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 כפיות קליפת לימון מגוררת

3 ביצים

4 כפות (40 גרם) קורנפלור


מצרכים לקרמבל:
=============
1 ורבע כוסות (175 גרם) קמח

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

150 גרם חמאה


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

2. שמים בקערת מעבד המזון ( או המערבל עם וו הגיטרה) את החמאה והסוכר ומעבדים לתערובת קרמית אחידה. מוסיפים את הביצה והחלמון ומעבדים. מוסיפים את הקמח והחלב ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד.

3. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים לכיסוי מלא של התחתית. אופים כ-15 דקות, עד הזהבה. מוציאים, לא מכבים את התנור ומצננים 4-5 דקות.

4. מערבבים את הריבה עם פירות היער. מורחים 3/4 מהכמות על הבצק. את היתרה שומרים בצד.

5. המלית: שמים בקערת המערבל את כל מרכיביה, למעט הקורנפלור ומערבלים לקרם אחיד. מוסיפים את הקורנפלור ומערבלים.

6. יוצקים את המלית על שכבת הפירורים ואופים כ-35 דקות.

7. בינתיים מכינים את הקרמבל: שמים את כל המרכיבים בקערת מעבד מזון ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבלים פירורים. מסירים את הקערה וממשיכים לפורר ידנית, לפירורים קטנים.

8. מוציאים את העוגה, מפזרים עליה את פירורי הבצק ואופים כ-24 דקות, עד שהם מזהיבים היטב.

9. מוציאים מהתנור, מניחים על העוגה את תערובת הריבה ששמרנו ומגישים.

שומרים שבוע במקרר, או עד חודש במקפיא. מחממים לפני הגשה.


איך להכין לביבות זוקיני, כרשה וקשקבל?


הנה מתכון של השפית אביבית פריאל ללביבות זוקיני, כרשה וקשקבל, כפי שפורסם ב"השולחן" במרץ 2019:

המצרכים:
========
1 כרשה חתוכה לשניים ללא השליש העליון

3 זוקיני מגוררים גס וסחוטים

1 בצל סגול קצוץ דק

2 ביצים

1/2 כוס גבינת קשקבל מגוררת

1 כף אורגנו קצוץ

1 כף תימין קצוץ

1 כף פטרוזיליה קצוצה

קורט אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור טחון

שמן זית לטיגון


אופן ההכנה:
=========
1. מבשלים כרשה בשפע מים כ-20 דקות עד שהיא רכה. מצננים מעט, סוחטים היטב וקוצצים גס.

2. מחממים מחבת עם כף שמן זית ומטגנים בצל 4-3 דקות עד שהוא זהוב. מצננים מעט.

3. בקערה גדולה מניחים כרשה, בצל מטוגן ואת שאר חומרי הלביבות ומערבבים היטב.

4. מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק. יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 6-5 ס"מ ומטגנים על להבה בינונית 3-2 דקות מכל צד עד שהן שחומות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

5. מגישים חם או בטמפרטורת החדר. אם מכינים מראש, שומרים במקרר עד יומיים וסמוך להגשה מחממים בתנור חם.
איך להכין פשטידת ברוקלי ללא גלוטן?


הנה מתכון לפשיטדת ברוקולי ללא גלוטן המתאימה לשבועות, אך גם ליתר ימי השנה:

המצרכים:
=======
1 חבילה (800 גרם) ברוקולי מוקפא של סנפרוסט, מופשר במשך כחצי שעה

2 כפות שמן או תרסיס שמן

150 גרם (1.5 כוסות) פתיתי עמק

100 גרם (1 כוס) פתיתי בולגרית למאפים

150 גרם (1.5 כוסות) פתיתי מוצרלה

2 מכלים (500 גרם) שמנת לבישול 15% השף הלבן

5 ביצים

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מפזרים את פרחי הברוקולי בתבנית ומברישים או מרססים בשמן. מפזרים למעלה את הגבינות.

2. טורפים את שאר המרכיבים בקערה ויוצקים לתבנית.

3. אופים 40-50 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה. מצננים 15 דקות לפני ההגשה, על מנת שהפשטידה תתייצב.
איך מכינים קינוח גבינה פירורים ודובדבנים?


הנה מתכון לקינוח אישי של גבינה פירורים ודובדבנים:

המצרכים לקרם הגבינה:
=================
1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת "נפוליאון" 16% בטעם טבעי

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 9% תנובה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38%

לדובדבנים:
========
250 גרם דובדבנים טריים מגולענים מושרים ב-2 כפות ליקר דובדבנם או ברנדי למשך לילה שלם בקירור.

אופן ההכנה:
=========
1. מכינים את המלית: מערבבים גבינה, שמנת חמוצה, סוכר ותמצית וניל לתערובת אחידה.

2. מקפיפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים אותה לתערובת הגבינה עד לקבלת מרקם אחיד.

3. הרכבת המנה: מנחים בבסיס כל כוס 2-3 כפיות מהדובדבנים כף - שתיים מקרם הגבינה. ממשיכים לבנות שכבות של דובדבנים וגבינה עד הגובה הרצוי.

4. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות ומגישים.

לקבלת מראה מדוייק יותר ניתן לזלף את קרם הגבינה עם שקית זילוף.
איך להכין עוגת גבינה ללא גלוטן?


הנה מתכון של רוני ונציה לעוגת גבינה ללא גלוטן, כפי שהתפרסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות במאי 2015:

המצרכים לבסיס:
===========
3 חלבונים

1/3 כוס (65 גרם) סוכר

1/4 כוס (30 גרם) אבקת סוכר

2.5 כפות (15 גרם) קקאו

1 כוס (100 גרם) שקדים, קצוצים דק-דק או טחונים לאבקה

המצרכים לעוגה:
===========
700 גרם גבינה לבנה 9% (יש לקנות 1 ק"ג גבינה ולסנן מנוזלים כמה שעות עד לקבלת 700 גרם נטו)

2/3 כוס (130 גרם) סוכר

1/3 כפית מלח

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה (רצוי 27% שומן)

1 כף מיץ לימון טרי

2 כפיות תמצית וניל

3 ביצים בטמפרטורת החדר

הכלים: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ משומנת

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור ל-150 מעלות. שמים את החלבונים עם 1/3 כוס הסוכר בקערת מערבל ומקציפים כמה דקות במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת קצף חזק ויציב אבל עדיין גמיש.

2. מנפים ביחד לקערה בינונית את אבקת הסוכר והקקאו, מוסיפים את השקדים ומערבבים. מקפלים את תערובת השקדים לקצף בהדרגה ב-2 שלבים. מעבירים לתבנית, מיישרים ואופים 20 דקות עד שהבצק יציב עם קליפה דקה מעל. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת.

3. עוטפים את התבנית מבחוץ בנייר אלומיניום עבה (או ב-2 שכבות של נייר אלומיניום רגיל) ומהדקים היטב (למניעת חדירת מים לתבנית).

4. בקערת מיקסר מערבלים את הגבינה, הסוכר והמלח בעזרת וו הגיטרה ובמהירות בינונית רק עד לקבלת תערובת קרמית חלקה. מוסיפים את השמנת, מיץ הלימון והווניל ומערבלים עד קבלת תערובת אחידה. במהירות נמוכה מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ומערבלים רק עד שכל ביצה נבלעת בתערובת (זהירות - אין להקציף את הביצים יותר מדי - הקצפת יתר גורמת לפיצוצים וסדקים בעוגה) ומתקבלת תערובת קרמית אחידה.

5. מעבירים לתבנית עם הבסיס האפוי. יוצרים אמבט מים: מניחים את התבנית עם העוגה במרכז תבנית אפייה גדולה יותר. יוצקים מים חמים לתבנית הגדולה עד למחצית גובה הדפנות של התבנית הקפיצית, ומניחים בזהירות את שתי התבניות בתנור. אופים כשעה ועשר דקות או עד שהעוגה בצבע זהוב בהיר והמרכז מעט יציב (העוגה תתייצב תוך כדי הצינון). אם העוגה משחימה מיד אפשר לכסות בנייר אלומיניום באופן חופשי.

6. מוציאים את התבנית מהתנור. מסירים בזהירות את התבנית הקפיצית ומניחים על רשת. מסירים את נייר האלומיניום ומצננים כך צינון מלא. כשהעוגה צוננת לגמרי מכסים קודם בעיגול נייר פרגמנט ומעל ביריעת ניילון נצמד ומניחים ללילה במקרר.

7. בסכין טבולה במים חמים ומנוגבת, פורסים ומגישים.
איך להכין עוגת גבינה אפויה?
איך להכין רוטב פירות יער לעוגת גבינה?
איך להכין קארמבל קינמון פקאן כציפוי לעוגה?
איך להכין גבינת שמנת מתובלת?
איך להכין סלט עדשים?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.