» «
חומוס
איפה מומלץ לאכול חומוס בבאר שבע?



חומוס טוב בבאר שבע ניתן למצוא במקומות הבאים:


בית הפול (ההסתדרות 15 בעיר העתיקה. טלפון: 057-7444545). מוסד באר שבעי חומוסי עם נטייה לפול מצוין.

פלאפל ז'ק (בשוק) - המקום הכי צנוע בעולם, עם אחד הטובים שבחומוסים (נראה שבינתיים הוא נסגר כחומוסיה ונשאר רק פלאפל).

חומוס חמסה (יוסף בן מתתיהו 70. טלפון: 052-2584069)

חומוס אבו דאבי באר שבע - רח' אלכסנדר ינאי 14, באר שבע. טלפון: 08-6325552
שעות פעילות:
ימים א'-ה': 11:00-22:00
יום ו': 10:00-כניסת שבת

חומוס סעיד - רחוב קרן היסוד 9, באר שבע.
שעות פתיחה:
ימים א'-ה': 07:00-15:00
שבת: סגור
טלפון: 050-5226522
חומוס
איפה מומלץ לאכול חומוס בעין הוד?



חומוס טוב בעין הוד ניתן למצוא במקומות האלה:

בכפר עין חוד (כמה קילומטרים אחרי עין הוד) יושבים התושבים ההיסטוריים של עין הוד. ביקרתם בעין הוד ורציתם חומוס טוב (גם שיפודים) - סעו לשם לאכול.

בכניסה לכפר יש חומוס הכפר ההומה והמפוצץ באנשים. אבל פנינה אמיתית היא החומוס שבהמשך הכפר:

מסעדת נוף הוואדי - עם זיאד המקסים והחביב כל כך, שייתן לכם חומוס מצויין (ומבחר מדהים של אוכל טעים ואוהב) ואם יהיה לו זמן יספר לכם על החברים שלו (פואד בן אליעזר ועוד כל מיני שוכני משרדים).

מסעדת נוף הוואדי - הכפר עין חוד. טלפון: 050-2755671, 050-5755671
חומוס
איפה מומלץ לאכול חומוס בחיפה?



הנה 3 חומוסיות מצויינות אחת ליד השנייה:
===============================
חומוס פרג' (שדרות המגינים 29, ליד כיכר פריז. טלפון: 04-8621276)

אבו שאקר (ליד פרג' - שדרות המגינים 29, חיפה. טלפונים: 054-4466181, 054-8088828 - זמני פתיחה: א-שבת 18:00-08:00)

אבו יוסף (ליד פרג' ואבו-שאקר. טלפון: 04-8527583)


ובנוסף:
אבו מארון (קיבוץ גלויות 1 בקצה שוק הפשפשים, העיר התחתית. טלפון: 04-8664605)
אבו רגא
אום אמיר (יוחנן הקדוש 37)

והחדשה...
הסניף של "הבוטקה" המוכר מרמת ישי (רחוב מוריה 9, מרכז הכרמל. טלפון: 04-9533348)
קציצות
איך להכין קציצות חומוס טבעוניות?



הנה מתכון לקציצות חומוס טבעוניות:

המצרכים:
=======
2 כוסות קמח חומוס

2 גזרים

2 קישואים

1 בצל יבש

3 כפות זרעי פשתן טחונים

1/2 כפית חוואייג' למרק

1/2 כפית כמון

1/2 כף מלח


אופן ההכנה:
=========
1. טוחנים במעבד מזון או מגררים טוב בפומפייה גזרים, קישואים ובצל

2. מוסיפים לתערובת שהתקבלה קמח חומוס, זרעי פשתן ותבלינים

3. משמנים את הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות

4. מסדרים את הקציצות על תבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, לאחר שהקציצות אפויות בצד אחד, הופכים אותן ואופים שוב 15 דקות בצד השני, יש להקפיד לא לאפות יותר מדי על מנת לשמור על רכות ועסיסיות

חומוס

חומוס
איפה החומוסיות הטובות בטירה?
איזה חומוסיות טובות יש בטירה?
איפה מומלץ לאכול חומוס בטירה?


חומוס טוב בטירה ניתן למצוא במקומות הבאים:

חומוס לול - חומוס מעולה, שפתוח מ-13:00 ועד שנגמר החומוס, או עד 20:00.
הגעה: בכיכר השניה מכיוון כפר סבא או בתיאור הבא: מהכיכר של טירה 270 מעלות ולפנות ופניה ראשונה ימינה ולנסוע עד הסוף. טלפון: 052-8163166.

חומוס אבו חסן (ממש בכניסה לטירה) - רחוב טארק עבדול חי. טלפון: 09-7939431 (טוב למי שרוצים גם בשרים על האש).

מפגש טירה - בכיכר טירה, הכיכר הראשונה. טלפון: 050-5516786.

חומוס מנסור נעים בטירה - בכיכר העיריה. טלפון: 050-5480570
שעות פתיחה: ימים א-שבת משעה 10:00 ועד חצות

מסעדת אל דיוואן - א שוהדא' 7, טירה (בכיכר הראשונה מהכניסה ימינה ועולים עם הכביש, הוא מול סלקום, בצד השני של הרחוב). טלפון: 09-7733098
שעות פתיחה: ימים א'-ה' 08:00 - 17:00
חומוס
איפה מומלץ לאכול חומוס בנצרת?



חומוס טוב בנצרת ניתן למצוא במקומות הבאים:

ניזאר מלך החומוס בנצרת - תופיק זיאד, המוסכים (גוגל מפות)

עימאד רחוב תופיק זיאד 52 (המוסכים), נצרת - כ-25 מטר צפונית לאצטדיון.
שעות פתיחה: כל השבוע 05:00-20:00
טלפון: 04-6456110

חומוס א-שייח רחוב אכסאל, בניין עפיפי, מרכז נצרת.
טלפון: 04-6567664
שעות פתיחה: ימים ב'-שבת 7:30-24:00.

חומוס אבו-ראנם (מסעדת עבדאללה שרבני) - רח' פאולוס השישי (ליד המשביר לצרכן). טלפון: 04-6467237 / 04-6572689

חומוס אל-שייח (בכניסה לרחוב המוסכים)

מסעדת אלהנא - רחוב נמסאוי, בעליה להיכל המשפט.(חומוס, פול, פלאפל, עוף על פלטה). טלפון: 0506410322 / 0777041599
מסבחה חציל קלוי
איך להכין מסבחה חציל קלוי?


הנה מתכון להכנת מסבחה חציל קלוי, כפי שפורסם ב"הארץ" באפריל 2012:

המצרכים ל-6 מנות:
===============
2 חצילים

2 כוסות גרגרי חומוס, מבושלים וחמים

2 כוסות ממרח חומוס

כוס טחינה גולמית

חצי כוס רוטב תטבילה (ראו טיפים בתגית "תטבילה")

מים חמימים (עדיף מי הבישול של גרגרי החומוס) לפי הצורך

מלח

להגשה:
======
שמן זית

גרגרי חומוס חמים

כמון

פפריקה

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור לתוכנית גריל.

2. מניחים חצילים בתבנית צלייה וצולים בחלקו העליון של התנור 15 דקות מכל צד.

3. מוציאים את ליבת החציל מהקליפה, מעבירים למסננת ומשהים לפחות חצי שעה להגרת נוזלים.

4. שמים בקערה גדולה גרגרי חומוס, חומוס, טחינה גולמית ואת התטבילה. מערבבים בכף ומוסיפים מי בישול של החומוס עד לקבלת סמיכות רצויה. חשוב לשמור ככל האפשר על שלמות הגרגרים. מוסיפים חציל קלוי ומערבבים.

5. יוצרים לצלחת עמוקהף מזליפים בנדיבות שמן זית, גרגרי חומוס חמים, כמון ופפריקה. מגישים מיד לצד פיתה חמה ובצל טרי.
אורז
איך להכין אורז עם חומוס ויוגורט?


הנה מתכון של ישראל אהרוני לאורז עם חומוס ויוגורט, כפי שפורסם בידיעות אחרונות בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
2 כוסות אורז בסמטי

4 כפות שמן

1 בצל סגול קצוץ

3 שיני שום קצוצות

פלפל ירוק חריף קצוץ

1 כף גרגרי כמון

1 כף גרגרי שומר

1 כף גרגרי כוסברה כתושים

1 כפית כורכום

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כוס גרגרי חומוס, מבושלים (אפשר קפואים ומופשרים)

2 גביעי יוגורט צאן

4 כוסות מים

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1/4 כוס נענע

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
=========
1. משרים את האורז במים כשעה. מסננים.

2. יוצקים לסיר את השמן וכשהוא חם, מטגנים בו את הבצל, הפלפל החריף, השום, גרגרי הכמון, השומר והכוסברה, כדקה.

3. מוסיפים את החומוס, היוגורט, הכורכום והפפריקה, ומבשלים יחד, תוך ערבוב כ-2 דקות.

4. מוסיפים את האורז בשכבה אחת מעל תבשיל החומוס.

5. יוצקים פנימה 4 כוסות מים ומוסיפים את הכוסברה, הנענע, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.

6. מערבבים הכל לפני ההגשה.

בתיאבון!


מטבח
איך מכינים חומוס בסיר לחץ?


הכנת חומוס ביתי מעולה תיעשה כך:

1. השרו 1 קילו חומוס ל-12 שעות. מומלץ להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשריה הזו.

2. אחרי 12 שעות, סננו את המים החוצה והשרו שוב במים, כשהפעם הוספתם אבקת סודה לשתייה, בכמות של כפית לשתי כוסות גרגרים.

3. מכניסים את החומוס לתוך סיר לחץ. מוסיפים חתיכות מ-2 בצלים לבנים, 8 שיני שום ו-1 כפית סודה לשתייה. שוקי גלילי אומר שהוספת מעט ירקות לסיר הוא לא פעם ה"סוד" של החומוס האהוב עליכם מהחומוסיות (נכון, ירקות כמו גזר, בטטה או שורש קטנטן של פטרוזיליה)

4. מכסים במים קרים עד גובה של 5 ס"מ מעל החומוס. מביאים את סיר הלחץ לנקודת לחץ ומשאירים על אש נמוכה במשך שעתיים. מכבים את האש ונותנים לסיר להצטנן כשעה, או עד שהלחץ יורד לרמה שבה ניתן לפתוח את הסיר. מקררים את הכל (ותוכלו להכניס למקרר לכ-8 שעות).

5. טחנו במערבל מזון את גרגרי החומוס עם כשליש מהמים שלהם והוסיפו מים, במידת הצורך, כדי להגיע למרקם של חומוס, שאתם אוהבים.

6. מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מיץ לימון (או מלח לימון, למי שאוהב את הטעם של חומוס אבו חסן ביפו).

7. להגיש עם כמה גרגרים שהשארתם בצד וחיממתם, הרבה שמן זית וכמון. אפשר לבזוק מעט פפריקה מתוקה ופטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.
איך למנוע הרעלת מזון באכילה מחוץ לבית?



בכדי למנוע הרעלת מזון באכילה מחוץ לבית יש להקפיד על הדברים הבאים:

1. אכילה במקומות נקיים

2. אכילה במקומות שיש בהם תחלופה גבוהה של סועדים

3. רצוי להזמין אוכל מבושל

4. חשוב לראות שאדים יוצאים מהאוכל המבושל שהזמנתם

5. רחצו ידיים עם סבון לפני האוכל

6. קנו רק ממקומות מוכרים ולא בדוכנים בצידי הדרכים

7. הימנעו ממאכל כל דבר הנראה או מריח בצורה חשודה

8. היו ערניים לגבי המזונות הבאים, העלולים להזדהם ולסכן במיוחד נשים הרות, עוברים, תינוקות ופעוטות, קשישים, חולים במחלות כרוניות וחולים שמקבלים טיפול שמדכא את מערכת החיסון:

בשרים ודגים לא מבושלים או לא מבושלים מספיק, כולל סטייק מדיום וסושי.

בשרים מעושנים כמו נקניקים ופסטרמות למיניהן

מוצרי חלב לא מפוסטרים, גבינות מחלב מפוסטר שעלולות להיות מזוהמות כמו גבינה בולגרית, פטה וריקוטה (ניתן לאכול אותן לאחר בישול יסודי), גם גבינות עם עובשים יכולות להכיל חיידקים שמסוכנים לאוכלוסיות רגישות

סלטים קנויים, כולל סלטי חומוס וטחינה (חומוס שמכינים בבית בטוח לשימוש אך יש לאכול אותו תוך יומיים מהכנתו)

פטה כבד

מזונות שמכילים ביצים לא מבושלות או לא מבושלות מספיק כמו רוטב הולנדייז, רוטב לסלט קיסר ורוטב איולי, קינוחים שמכילים קצף ביצים

נבטים לא מבושלים

מיצים שלא עברו פסטור כמו מיצים מדוכנים
איפה מומלץ לאכול חומוס ביפו?



חומוס טוב ביפו ניתן למצוא במקומות הבאים:

עלי קראוון - אבו-חסן (הדולפין 1. טלפון: 03-6828255) - החומוס הכי מגניב בעיני רבים. בעינינו טעים ולא יותר כשהמסבחה טובה מאד. האווירה במקום עניינית ולא מספקת שום ריגוש. יש גם סניף בשבטי ישראל 17 והוא לא פחות טוב (פתוח: ימים א-ו' בשעות 8:00-16:00)..

מרכז החומוס האסלי (יפת 73. טלפון: 03-6813435). מקום עם אוכל מצוין, כולל החומוס המעולה. יחס טוב של הצוות ופינוקים קטנים יוצרים חוויה קטנה.

רוני פול (רחוב אילת 22 תל אביב-יפו) טלפון: 03-6814246 פתוח: ימים א'-ה 8:00-18:00 ו' 7:30:17:00 - חומוס מצוין במסעדה ענקית שכולה חומוס, על כל הנגזרות שלו.

חומוס דני (עולי ציון 8 בשוק הפשפשים - כשר) - טוב לדתיים ולשומרי כשרות, אבל לא משתווה לחומוסיות המצוינות של יפו (שכולן לא כשרות כמובן).

קלבוני (יפת 136) - הוא שם והוא קיים, אבל לא מתעלה לרמות המצופות מיפו.
איפה מומלץ לאכול חומוס בעיר העתיקה בירושלים?
איפה כדאי לאכול חומוס בעיר העתיקה בירושלים?
איזו חומוסיה טובה יש בעיר העתיקה?


חומוס טוב בעיר העתיקה בירושלים יש במקומות הבאים:

מסעדת "לינא" - רחוב אל חנקה 42
שעות פתיחה: כל יום החל מהשעה 9:00 בבוקר.
טלפון 02-6277239


מטעם סולטן - אבו חסן אל בגדדי - רחוב באב אל-חוטה, העיר העתיקה ירושלים (קרוב לשער האריות)
שעות פתיחה: 8:00-17:00
טלפון: 02-6276812.


חומוס אבו עלי - רח' צלאח א-דין ‭,10‬ ירושלים.
טלפון: ‭.02-6284569
שעות פתיחה: כל השבוע ‭.07:00-15:00


אבו-טאהר (שוק הקצבים 16. טלפון: 02-6277893)

רזי שהין (שוק הקצבים)


הנה כתבת טלוויזיה שמציגה חלק גדול מהחומוסיות הללו:

https://youtu.be/aL_OffdfipU
איך להכין חומוס מעולה במהירות?
רוצים להכין חומוס בזמן קצר?

הנה מתכון להכנת חומוס מהיר:

1. טוחנים במערבל מזון את רוב גרגרי החומוס מקופסת שימורים של גרגרי חומוס (לא לחמם) עם שליש מהמים שלהם (להשבחת הטעם אפשר להוסיף גם חצי כוס סודה).

2. לחומוס הטחון מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מלח לימון.

3. את שאר הגרגרים מחממים במקביל עם המים על הגז.

4. מורחים בצלחת את משחת החומוס ועליה את הגרגרים החמים, מעליהם שמן זית בנדיבות וכמון ופפריקה.

5. אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.


מגישים עם פיתות, חמוצים בצלחת, פלפל חריף ובצל (מי שאוהב יכול להגיש סחוג).


ראו גם מתכון לרוטב התטבילה, בתגית "טיטבילי" או בתגית "תטבילה".
איך להגיע למרקם חלק בחומוס ביתי?


כדי להגיע למרקם חלק של החומוס הקפידו על הדברים הבאים:

גרגרים קטנים - ככל שהגרגרים קטנים המרקם יהיה חלק יותר. בקשו חומוס בולגרי.

גרגרים נימוחים - גרגרי חומוס מוכנים רק כשהם נימוחים, נמעכים בקלות בין שתי אצבעות.

סודה לשתייה - 2 כפיות לקילו. כדי לרכך את הגרגרים ולקבל מרקם חלק באמת חייבים להשתמש בסודה לשתייה. אל בהלה - אם לא תוסיפו יותר, היא לא תקלקל את הטעם.

מכינים את הטחינה בנפרד - הכינו את הטחינה בנפרד. ערבבו אותה בעדינות עם מעט מים ורק אז הוסיפו אותה לעיסת גרגרי החומוס.

שמן - הוספת מעט שמן עושה לו טוב, אבל רק אם אתם ממש חייבים.

לטחון היטב - ככל שתטחנו זה יהיה חלק יותר.


מרכיב סודי שיש רק בחומוסיות הוא מיקסר גדול, שבנוסף למעיכת החומוס הטובה גם מכניסה לתוכו הרבה אוויר.
איך להכין חומוס מצויין?


כך תכינו חומוס ביתי מצויין:

1. השרו את החומוס ל-12 שעות. מומלץ להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשריה הזו.

2. אחרי 12 שעות, סננו את המים החוצה והשרו שוב במים, כשהפעם הוספתם אבקת סודה לשתייה, בכמות של כפית לשתי כוסות גרגרים.

3. הרתיחו את המים במשך 3-4 שעות.

4. קררו את הכל (ותוכלו להכניס למקרר לכ-8 שעות).

5. טחנו במערבל מזון את גרגרי החומוס עם כשליש מהמים שלהם והוסיפו מים, במידת הצורך, כדי להגיע למרקם של חומוס, שאתם אוהבים.

6. מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מיץ לימון (או מלח לימון, למי שאוהב את הטעם של חומוס אבו חסן ביפו).

7. להגיש עם כמה גרגרים שהשארתם בצד וחיממתם, הרבה שמן זית וכמון. אפשר לבזוק מעט פפריקה מתוקה ופטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.
איך להכין מרק חומוס טבעוני לקובה?



הנה מתכון טבעוני למרק חומוס לקובה:

המצרכים:
======
כוס גרגירי חומוס מושרים

3 כפות שמן זית

1 בצל

2 תפו"א קטנים

חופן גבעולי סלרי

1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)

כף כורכום

כף חוויאג' למרק

פלפל ומלח לפי הטעם

1/2 לימון


אופן ההכנה:
========
1. משרים את גרגירי החומוס במים ללילה, שוטפים ומסננים.

2. קוצצים בצל ומטגנים בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים גבעולי סלרי וחומוס.

3. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

4. מתבלים בכורכום, חוויאג', מלח ופלפל.

5. מבשלים כשעה עד שהחומוס מתרכך.

6. מוסיפים את הקובות ומבשלים כ- 20 דקות.

7. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון.

8. מגישים חם.


בתיאבון!
קרדיט לאורן גולדפינגר
איפה מומלץ לאכול חומוס במערב ירושלים?



חומוס מעולה בירושלים המערבית אפשר למצוא במקומות הבאים:

חומוס טעמי (שמאי 3 במרכז העיר, ממילא. טלפון: 02-6253644. פתוח: ימים א'-ה' 16:30-8:30, יום ו' 14:00 - 8:30). כשר.

חומוס פינתי (המלך ג'ורג' 13 וסניף נוסף ברחוב כנפי נשרים 66. טלפון: 02-6522239. ימים א-ה 17:30-08:00 ויום ו' 14:00-08:00).

רחמו (­האשכול 5, ירושלים. טל': 02-6234595, בשוק מחנה יהודה. ימים א-ה 17:30-08:30 ויום ו' 16:00-08:30). כשר.

בין עזה לברלין - דרך עזה 55 (פינת הרב ברלין) ירושלים. טלפון: 02-5666786. א-ה' 10:00-23:00, ו' 10:00-17:00). כשר.


חומוסיות מומלצות במערב העיר ירושלים.


איך להכין חומוס בסיסי?


הנה מתכון בסיסי לחומס, כפי שפורסם ב"הארץ" באפריל 2012:

המצרכים ל 4-5 מנות:
=================
2.5 כוסות גרגרי חומוס קטנים (500 גרם) מזן בולגרי או הדס

כפית מחוקה סודה לשתייה או אבקת אפייה

6 כפות גדושות טחינה גולמית

6 כפות מיץ לימון

2 שיני שום

כפית וחצי מלח

לפחות 3.5 כוסות מים חמים (עדיף ממי בישול הגרגירים)

להגשה:
======
שמן זית

גרגרי חומוס חמים

כמון

פפריקה

כפית מלח

אופן ההכנה:
==========
1. משרים גרגרי חומוס בקערה עם מים וסודה לשתייה או אבקת אפייה, למשך 24 שעות. מחליפים את מי ההשריה לאחר 12 שעות. אין צורך להוסיף סודה לשתייה או אבקת אפייה. מסננים ושוטפים היטב.

2. מעבירים לסיר גדול ומוסיפים מים עד כדי ועוד חצי מגובה החומוס. מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף שנוצר מעל.

3. מנמיכים את האש ומבשלים תוך בעבוע עדין 3 שעות. מוודאים התרככות הגרגרים על ידי מעיכת גרגיר מבושל בין אגודל לאצבע. לכדי פירה רך. מסננים ושומרים את מי הבישול.

4. באופן מסורתי מועכים את החומוס במכתש ועלי. אפשר גם לטחון במעבד מזון
או במערבל בעל וו לישה. טוחנים או מועכים יחד גרגרי חומוס, טחינה גולמית, מיץ לימון, שום, מלח וכמון, מוסיפים כוס אחר כוס ממי הבישול של החומוס בהדרגה, תוך כדי טחינה, עד קבלת הסמיכות הרצויה.

5. אם לא אוכלים מיד, יש להביא בחשבון שהחומוס יסמיך בתוך זמן קצר. בעת ההגשה מזליפים מעט שמן זית, כמון ופפריקה מתוקה.
איך לרכך את גרגרי החומוס בהכנה ביתית?


הריכוך היעיל ביותר לגרגרי חומוס הוא באמצעות סודה לשתייה. זה חוסך גם המון זמן בישול וגז.

הנה שיטה לריכוך של חומוס גרגרים, שתחסוך לכם 4-7 שעות בישול שלהם:

1. הביאו את הגרגרים בסיר לרתיחה.

2. הוסיפו את הסודה לשתייה בכמות של כפית לשתי כוסות גרגרים והמשיכו עוד שעה.

3. החליפו את המים.


כך, בנוסף לחסכון האדיר בזמן בישול ובאנרגיה, לא תורגש השפעה של הסודה לשתייה על הטעם של החומוס.


ריכוך גרגרי חומוס - יש שיטה נוספת שמשתמשים בה: הוספה של הסודה לשתיה למים, בזמן ההשרייה ובישול ללא הסודה לשתיה.



ושיטה של הגולש איתן:

1. לפני הבישול, להשרות את החומוס לפחות 12 שעות.

2. לא להמליח את התבשיל עד לאחר שהחומוס מבושל.

3. אם אין מספיק נוזלים אין להוסיף מים קרים, אלא רותחים.



הגולש אבי מציע:
דרך נוספת מספר בישול: להביא את גרגירי החומוס לרתיחה עדינה של מס' דקות בהרבה מים, ואז לכבות את האש ולהשאיר את הגרגרים שעה במים. אחרי השעה להוציא מהמים, לשטוף ולבשל (אני מבשל כשלש ארבע שעות בסיר לחץ).
איפה מומלץ לאכול חומוס במרכז תל אביב?



חומוס טוב במרכז תל אביב ניתן למצוא במקומות הבאים:

חומוס זכי בכרם (רחוב פדויים - מול מסעדת ציון) - אין מילים!

חומוס אבו אדהם (קרליבך 7. טלפון: 03-5625051) - חומוס מצוין, נקודה.

חומוס סעיד מעכו (דרך בגין 120. טלפון: 03-6243136 ליד בית קלקא) - אהבנו אבל קצת, בטח לא כמו המקור המולך מעכו..

חומוס אבו דאבי (קינג ג'ורג' 81) - חומוס מעולה עם מוסיקה טובה!

חומוס האוס (יגאל אלון 84 מול הסינרמה. טלפון: 03-5616786) - נחמד, נחמד..

מסעדת משוושה (פינסקר 40 פינת בוגרשוב. טלפון: 03-6293796)

חומוס באסם - נחמני (נחמני, פינת יהודה הלוי. טלפון: 03-5607342)

חומוס נחמני - יהודה הלוי 93 תל אביב. טלפון: 03-5607342

חומוס אבו איברהים - מקווה ישראל 4 תל אביב. טלפון: 054-4299630
איך לבחור באיזו מסעדה לאכול כשנמצאים במקום לא מוכר?



כמה סימנים מעידים לבחירה של מסעדה טובה:

מקום מלא אנשים - כדאי לבחור מסעדה שנראית מלאה באנשים כמוך (שימו לב שהם אכן אוכלים ונראים מרוצים) אך לא בקבוצות של תיירים (אלה מסעדות עם דילים לקבוצות והאוכל בהן הוא לרוב בינוני).

מסעדה עמוסה עם תור - לרוב מסעדה כזו היא מעולה, אם כי ההמתנה עלולה להרגיז ותצטרכו לאכול מהר יחסית.

בלי משווקי רחוב - לא מומלצת מסעדה שמישהו מנסה למשוך אתכם אליה (בד"כ מלכודות תיירים).

מקום שהמקומיים ממליצים - אם אתם בחו"ל או במקום לא מוכר ומחפשים מסעדה טובה שבה גם אוכלים המקומיים, כדאי פשוט לשאול אותם, אבל אל תשאלו אדם אחד בלבד, אחרת תמצאו את עצמכם אוכלים במסעדה של דוד שלו שהיא איומה וגזלנית...

נקיון ועדיפות למטבח פתוח - מבחינת נקיון עדיפה מסעדה שהמטבח נראה לעין הסועדים או שמאפשרים לכם להכנס להביט בו (מקובל בהרבה מקומות).
איך לגדל נבטים בעצמנו?
איך להכין חומוס עם במיה?
איך להכין חומוס מסבחה ופול?
איפה אפשר לאכול חומוס כשר בתל אביב?
איך להכין סלט גרגרי חומוס פיקנטי?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.