» «
חומוס
איך להגיע למרקם חלק בחומוס ביתי?


כדי להגיע למרקם חלק של החומוס הקפידו על הדברים הבאים:

גרגרים קטנים - ככל שהגרגרים קטנים המרקם יהיה חלק יותר. בקשו חומוס בולגרי.

גרגרים נימוחים - גרגרי חומוס מוכנים רק כשהם נימוחים, נמעכים בקלות בין שתי אצבעות.

סודה לשתייה - 2 כפיות לקילו. כדי לרכך את הגרגרים ולקבל מרקם חלק באמת חייבים להשתמש בסודה לשתייה. אל בהלה - אם לא תוסיפו יותר, היא לא תקלקל את הטעם.

מכינים את הטחינה בנפרד - הכינו את הטחינה בנפרד. ערבבו אותה בעדינות עם מעט מים ורק אז הוסיפו אותה לעיסת גרגרי החומוס.

שמן - הוספת מעט שמן עושה לו טוב, אבל רק אם אתם ממש חייבים.

לטחון היטב - ככל שתטחנו זה יהיה חלק יותר.


מרכיב סודי שיש רק בחומוסיות הוא מיקסר גדול, שבנוסף למעיכת החומוס הטובה גם מכניסה לתוכו הרבה אוויר.
נבטים
איך לגדל נבטים בעצמנו?



כך נגדל נבטים בעצמנו:

1. יש להכין כלי בעל פתח רחב, בד גזה או חתיכה מגרביון וגומיה.

2. לוקחים בערך כף מהזרעים או הקטניות. מניחים בכלי ומכסים במים.

3. מעמידים במשך 8 שעות לפחות.

4. מכסים את הכלי בבד הגזה או בחתיכת גרביון ומחזקים בגומיה. הופכים את הכלי עם הזרעים והמים ומרוקנים את המים.

5. שמים את הכלי במקום חשוך למשך 24 שעות לפחות.

6. מרטיבים שוב את הזרעים ומרוקנים את המים כמו בתהליך הקודם.


חוזרים על הפעולה הזו מדי יום עד שהנבטים מספיק גדולים. אם רוצים נבטים עם עלים ירוקים וגדולים, לאחר שגדלו הנבטים מעמידים את הכלי לכמה שעות בשמש, ביומיים האחרונים.
חומוס
איך להכין חומוס מעולה במהירות?
רוצים להכין חומוס בזמן קצר? - מתכון להכנת חומוס מהיר הוא כזה:

1. טוחנים במערבל מזון את רוב גרגרי החומוס מקופסת שימורים של גרגרי חומוס (לא לחמם) עם שליש מהמים שלהם (להשבחת הטעם אפשר להוסיף גם חצי כוס סודה).

2. לחומוס הטחון מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מלח לימון.

3. את שאר הגרגרים מחממים במקביל עם המים על הגז.

4. מורחים בצלחת את משחת החומוס ועליה את הגרגרים החמים, מעליהם שמן זית בנדיבות וכמון ופפריקה.

5. אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.


מגישים עם פיתות, חמוצים בצלחת, פלפל חריף ובצל (מי שאוהב יכול להגיש סחוג).


ראו גם מתכון לרוטב התטבילה, בתגית "טיטבילי" או בתגית "תטבילה".
גרגרי חומוס
איך לרכך את גרגרי החומוס בהכנה ביתית?


הריכוך היעיל ביותר לגרגרי חומוס הוא באמצעות סודה לשתייה. זה חוסך גם המון זמן בישול וגז.

הנה שיטה לריכוך של חומוס גרגרים, שתחסוך לכם 4-7 שעות בישול שלהם:

1. הביאו את הגרגרים בסיר לרתיחה.

2. הוסיפו את הסודה לשתייה בכמות של כפית לשתי כוסות גרגרים והמשיכו עוד שעה.

3. החליפו את המים.


כך, בנוסף לחסכון האדיר בזמן בישול ובאנרגיה, לא תורגש השפעה של הסודה לשתייה על הטעם של החומוס.


ריכוך גרגרי חומוס - יש שיטה נוספת שמשתמשים בה: הוספה של הסודה לשתיה למים, בזמן ההשרייה ובישול ללא הסודה לשתיה.



ושיטה של הגולש איתן:

1. לפני הבישול, להשרות את החומוס לפחות 12 שעות.

2. לא להמליח את התבשיל עד לאחר שהחומוס מבושל.

3. אם אין מספיק נוזלים אין להוסיף מים קרים, אלא רותחים.



הגולש אבי מציע:
דרך נוספת מספר בישול: להביא את גרגירי החומוס לרתיחה עדינה של מס' דקות בהרבה מים, ואז לכבות את האש ולהשאיר את הגרגרים שעה במים. אחרי השעה להוציא מהמים, לשטוף ולבשל (אני מבשל כשלש ארבע שעות בסיר לחץ).

חומוס

מסעדות
איך לבחור באיזו מסעדה לאכול כשנמצאים במקום לא מוכר?



כמה סימנים מעידים לבחירה של מסעדה טובה:

מקום מלא אנשים - כדאי לבחור מסעדה שנראית מלאה באנשים כמוך (שימו לב שהם אכן אוכלים ונראים מרוצים) אך לא בקבוצות של תיירים (אלה מסעדות עם דילים לקבוצות והאוכל בהן הוא לרוב בינוני).

מסעדה עמוסה עם תור - לרוב מסעדה כזו היא מעולה, אם כי ההמתנה עלולה להרגיז ותצטרכו לאכול מהר יחסית.

בלי משווקי רחוב - לא מומלצת מסעדה שמישהו מנסה למשוך אתכם אליה (בד"כ מלכודות תיירים).

מקום שהמקומיים ממליצים - אם אתם בחו"ל או במקום לא מוכר ומחפשים מסעדה טובה שבה גם אוכלים המקומיים, כדאי פשוט לשאול אותם, אבל אל תשאלו אדם אחד בלבד, אחרת תמצאו את עצמכם אוכלים במסעדה של דוד שלו שהיא איומה וגזלנית...

נקיון ועדיפות למטבח פתוח - מבחינת נקיון עדיפה מסעדה שהמטבח נראה לעין הסועדים או שמאפשרים לכם להכנס להביט בו (מקובל בהרבה מקומות).
מטבח
איך מכינים חומוס בסיר לחץ?


הכנת חומוס ביתי מעולה תיעשה כך:

1. השרו 1 קילו חומוס ל-12 שעות. מומלץ להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשריה הזו.

2. אחרי 12 שעות, סננו את המים החוצה והשרו שוב במים, כשהפעם הוספתם אבקת סודה לשתייה, בכמות של כפית לשתי כוסות גרגרים.

3. מכניסים את החומוס לתוך סיר לחץ. מוסיפים חתיכות מ-2 בצלים לבנים, 8 שיני שום ו-1 כפית סודה לשתייה. שוקי גלילי אומר שהוספת מעט ירקות לסיר הוא לא פעם ה"סוד" של החומוס האהוב עליכם מהחומוסיות (נכון, ירקות כמו גזר, בטטה או שורש קטנטן של פטרוזיליה)

4. מכסים במים קרים עד גובה של 5 ס"מ מעל החומוס. מביאים את סיר הלחץ לנקודת לחץ ומשאירים על אש נמוכה במשך שעתיים. מכבים את האש ונותנים לסיר להצטנן כשעה, או עד שהלחץ יורד לרמה שבה ניתן לפתוח את הסיר. מקררים את הכל (ותוכלו להכניס למקרר לכ-8 שעות).

5. טחנו במערבל מזון את גרגרי החומוס עם כשליש מהמים שלהם והוסיפו מים, במידת הצורך, כדי להגיע למרקם של חומוס, שאתם אוהבים.

6. מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מיץ לימון (או מלח לימון, למי שאוהב את הטעם של חומוס אבו חסן ביפו).

7. להגיש עם כמה גרגרים שהשארתם בצד וחיממתם, הרבה שמן זית וכמון. אפשר לבזוק מעט פפריקה מתוקה ופטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.
חומוס
איפה מומלץ לאכול חומוס בעיר העתיקה בירושלים?
איפה כדאי לאכול חומוס בעיר העתיקה בירושלים?
איזו חומוסיה טובה יש בעיר העתיקה?


חומוס טוב בעיר העתיקה בירושלים יש במקומות הבאים:

מסעדת "לינא" - רחוב אל חנקה 42
שעות פתיחה: כל יום החל מהשעה 9:00 בבוקר.
טלפון 02-6277239


מטעם סולטן - אבו חסן אל בגדדי - רחוב באב אל-חוטה, העיר העתיקה ירושלים (קרוב לשער האריות)
שעות פתיחה: 8:00-17:00
טלפון: 02-6276812.


חומוס אבו עלי - רח' צלאח א-דין ‭,10‬ ירושלים.
טלפון: ‭.02-6284569
שעות פתיחה: כל השבוע ‭.07:00-15:00


אבו-טאהר (שוק הקצבים 16. טלפון: 02-6277893)

רזי שהין (שוק הקצבים)


הנה כתבת טלוויזיה שמציגה חלק גדול מהחומוסיות הללו:

https://youtu.be/aL_OffdfipU
חומוס
איפה מומלץ לאכול חומוס בחיפה?



הנה 3 חומוסיות מצויינות אחת ליד השנייה:
===============================
חומוס פרג' (שדרות המגינים 29, ליד כיכר פריז. טלפון: 04-8621276)

אבו שאקר (ליד פרג' - שדרות המגינים 29, חיפה. טלפונים: 054-4466181, 054-8088828 - זמני פתיחה: א-שבת 18:00-08:00)

אבו יוסף (ליד פרג' ואבו-שאקר. טלפון: 04-8527583)


ובנוסף:
אבו מארון (קיבוץ גלויות 1 בקצה שוק הפשפשים, העיר התחתית. טלפון: 04-8664605)
אבו רגא
אום אמיר (יוחנן הקדוש 37)

והחדשה...
הסניף של "הבוטקה" המוכר מרמת ישי (רחוב מוריה 9, מרכז הכרמל. טלפון: 04-9533348)


חומוס
איפה מומלץ לאכול חומוס בבאר שבע?



חומוס טוב בבאר שבע ניתן למצוא במקומות הבאים:


בית הפול (ההסתדרות 15 בעיר העתיקה. טלפון: 057-7444545). מוסד באר שבעי חומוסי עם נטייה לפול מצוין.

פלאפל ז'ק (בשוק) - המקום הכי צנוע בעולם, עם אחד הטובים שבחומוסים (נראה שבינתיים הוא נסגר כחומוסיה ונשאר רק פלאפל).

חומוס חמסה (יוסף בן מתתיהו 70. טלפון: 052-2584069)

חומוס אבו דאבי באר שבע - רח' אלכסנדר ינאי 14, באר שבע. טלפון: 08-6325552
שעות פעילות:
ימים א'-ה': 11:00-22:00
יום ו': 10:00-כניסת שבת

חומוס סעיד - רחוב קרן היסוד 9, באר שבע.
שעות פתיחה:
ימים א'-ה': 07:00-15:00
שבת: סגור
טלפון: 050-5226522
איפה מומלץ לאכול חומוס בנצרת?



חומוס טוב בנצרת ניתן למצוא במקומות הבאים:

עימאד רחוב תופיק זיאד 52 (המוסכים), נצרת - כ-25 מטר צפונית לאצטדיון.
שעות פתיחה: כל השבוע 05:00-20:00
טלפון: 04-6456110

חומוס א-שייח רחוב אכסאל, בניין עפיפי, מרכז נצרת.
טלפון: 04-6567664
שעות פתיחה: ימים ב'-שבת 7:30-24:00.

חומוס אבו-ראנם (מסעדת עבדאללה שרבני) - רח' פאולוס השישי (ליד המשביר לצרכן). טלפון: 04-6467237 / 04-6572689

חומוס אל-שייח (בכניסה לרחוב המוסכים)

מסעדת אלהנא - רחוב נמסאוי, בעליה להיכל המשפט.(חומוס, פול, פלאפל, עוף על פלטה). טלפון: 0506410322 / 0777041599
איפה מומלץ לאכול חומוס ביפו?



חומוס טוב ביפו ניתן למצוא במקומות הבאים:

עלי קראוון - אבו-חסן (הדולפין 1. טלפון: 03-6828255) - החומוס הכי מגניב בעיני רבים. בעינינו טעים ולא יותר כשהמסבחה טובה מאד. האווירה במקום עניינית ולא מספקת שום ריגוש. יש גם סניף בשבטי ישראל 17 והוא לא פחות טוב (פתוח: ימים א-ו' בשעות 8:00-16:00)..

מרכז החומוס האסלי (יפת 73. טלפון: 03-6813435). מקום עם אוכל מצוין, כולל החומוס המעולה. יחס טוב של הצוות ופינוקים קטנים יוצרים חוויה קטנה.

רוני פול (רחוב אילת 22 תל אביב-יפו) טלפון: 03-6814246 פתוח: ימים א'-ה 8:00-18:00 ו' 7:30:17:00 - חומוס מצוין במסעדה ענקית שכולה חומוס, על כל הנגזרות שלו.

חומוס דני (עולי ציון 8 בשוק הפשפשים - כשר) - טוב לדתיים ולשומרי כשרות, אבל לא משתווה לחומוסיות המצוינות של יפו (שכולן לא כשרות כמובן).

קלבוני (יפת 136) - הוא שם והוא קיים, אבל לא מתעלה לרמות המצופות מיפו.
איך להכין חומוס מסבחה ופול?



הנה מתכון של השף חיים כהן כפי שהובאה בתוכנית הטלוויזיה של הערוץ הראשון, להכנת חומוס, מסבחה ופול:

1. החומוס - שורים גרגירי חומוס בולגרי בהרבה מים במקרר, למשך 24 שעות.

מסננים ומעבירים לסיר.

מוסיפים מים בכמות שעוברת לפחות בשליש את החומוס.

מרתיחים ולקראת הרתיחה מוסיפים בין חצי כפית לכפית סודה לשתייה.

מבשלים עד שהחומוס מתרכך, מסננים וממתינים שהוא יתקרר. לא מכניסים למעבד מזון כשהוא חם מדי!

2. לאחר שהחומוס התקרר, שומרים מעט גרגרים להגשה ומעבירים את שאר הגרגירים לקערת מעבד מזון, מוסיפים שום, מיץ לימון ומלח לפי הטעם, מתחילים לעבד ומוסיפים טחינה גולמית "יונה" או "גמל" (כחצי כוס ל-2 כוסות גרגרים מבושלים) ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק. אם צריך לרכך, הוסיפו ממי הבישול של החומוס. זה טוב.

3. אופן ההגשה: שמים חומוס בצלחת, יוצקים מעל שמן זית, סוחטים מיץ מלימון טרי ומוסיפים גרגרי חומוס חמים מהשלמים ששמרתם בצד, פרוסות פלפל ירוק חריף ומיץ לימון.

4. הפול - שורים פול יבש במים. מסננים ומבשלים במים עד שהוא מתפורר. מגישים חם בקעריות עם הרבה שמן זית, טחינה ומיץ לימון.

לבריאות!
איפה החומוסיות הטובות בטירה?
איזה חומוסיות טובות יש בטירה?
איפה מומלץ לאכול חומוס בטירה?


חומוס טוב בטירה ניתן למצוא במקומות הבאים:

חומוס לול - חומוס מעולה, שפתוח מ-13:00 ועד שנגמר החומוס, או עד 20:00.
הגעה: בכיכר השניה מכיוון כפר סבא או בתיאור הבא: מהכיכר של טירה 270 מעלות ולפנות ופניה ראשונה ימינה ולנסוע עד הסוף. טלפון: 052-8163166.

חומוס אבו חסן (ממש בכניסה לטירה) - רחוב טארק עבדול חי. טלפון: 09-7939431 (טוב למי שרוצים גם בשרים על האש).

מפגש טירה - בכיכר טירה, הכיכר הראשונה. טלפון: 050-5516786.

חומוס מנסור נעים בטירה - בכיכר העיריה. טלפון: 050-5480570
שעות פתיחה: ימים א-שבת משעה 10:00 ועד חצות

מסעדת אל דיוואן - א שוהדא' 7, טירה (בכיכר הראשונה מהכניסה ימינה ועולים עם הכביש, הוא מול סלקום, בצד השני של הרחוב). טלפון: 09-7733098
שעות פתיחה: ימים א'-ה' 08:00 - 17:00
איפה מומלץ לאכול חומוס במזרח ירושלים?



חומוס טוב בעיר העתיקה אפשר למצוא הרבה אבל הטובים שבהם הם (רובם פתוחים רק עד שעות הצהריים):

אבו חסן אל בגדדי (רח' באב חוטה. טלפון: 02-6276812) - כל יום עד 17:00 - זה החומוס הסודי שמי שמכיר אותו יודע לספר שהוא הטוב ביותר!

אבו-טאהר (שוק הקצבים 16. טלפון: 02-6277893)

רזי שהין (שוק הקצבים)

אבו שוקרי (המקורי!! - הגיא 16 - הרובע הנוצרי) או קפטריה זיאד (עקבת אל חנקה 65. טל' 02-6283640 - כל יום עד 15:00). בהשוואה לנראים למעלה לטעמנו הוא לא משהו..

נזמי אבו-כרים

לינא (רחוב עקבת אל חנקה 42 - הרובע הנוצרי)

החומוסייה של עכרמאווי (פינת סולטן סולימאן במוסררה הערבית - מול שער שכם, מחוץ לעיר העתיקה).
איפה מומלץ לאכול חומוס במערב ירושלים?



חומוס מעולה בירושלים המערבית אפשר למצוא במקומות הבאים:

חומוס טעמי (שמאי 3 במרכז העיר, ממילא. טלפון: 02-6253644. פתוח: ימים א'-ה' 16:30-8:30, יום ו' 14:00 - 8:30). כשר.

חומוס פינתי (המלך ג'ורג' 13 וסניף נוסף ברחוב כנפי נשרים 66. טלפון: 02-6522239. ימים א-ה 17:30-08:00 ויום ו' 14:00-08:00).

רחמו (­האשכול 5, ירושלים. טל': 02-6234595, בשוק מחנה יהודה. ימים א-ה 17:30-08:30 ויום ו' 16:00-08:30). כשר.

בין עזה לברלין - דרך עזה 55 (פינת הרב ברלין) ירושלים. טלפון: 02-5666786. א-ה' 10:00-23:00, ו' 10:00-17:00). כשר.


חומוסיות מומלצות במערב העיר ירושלים.
איפה מומלץ לאכול חומוס במרכז תל אביב?



חומוס טוב במרכז תל אביב ניתן למצוא במקומות הבאים:

חומוס זכי בכרם (רחוב פדויים - מול מסעדת ציון) - אין מילים!

חומוס אבו אדהם (קרליבך 7. טלפון: 03-5625051) - חומוס מצוין, נקודה.

חומוס סעיד מעכו (דרך בגין 120. טלפון: 03-6243136 ליד בית קלקא) - אהבנו אבל קצת, בטח לא כמו המקור המולך מעכו..

חומוס אבו דאבי (קינג ג'ורג' 81) - חומוס מעולה עם מוסיקה טובה!

חומוס האוס (יגאל אלון 84 מול הסינרמה. טלפון: 03-5616786) - נחמד, נחמד..

מסעדת משוושה (פינסקר 40 פינת בוגרשוב. טלפון: 03-6293796)

חומוס באסם - נחמני (נחמני, פינת יהודה הלוי. טלפון: 03-5607342)

חומוס נחמני - יהודה הלוי 93 תל אביב. טלפון: 03-5607342

חומוס אבו איברהים - מקווה ישראל 4 תל אביב. טלפון: 054-4299630
איך להכין קציצות חומוס טבעוניות?



הנה מתכון לקציצות חומוס טבעוניות:

המצרכים:
=======
2 כוסות קמח חומוס

2 גזרים

2 קישואים

1 בצל יבש

3 כפות זרעי פשתן טחונים

1/2 כפית חוואייג' למרק

1/2 כפית כמון

1/2 כף מלח


אופן ההכנה:
=========
1. טוחנים במעבד מזון או מגררים טוב בפומפייה גזרים, קישואים ובצל

2. מוסיפים לתערובת שהתקבלה קמח חומוס, זרעי פשתן ותבלינים

3. משמנים את הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות

4. מסדרים את הקציצות על תבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, לאחר שהקציצות אפויות בצד אחד, הופכים אותן ואופים שוב 15 דקות בצד השני, יש להקפיד לא לאפות יותר מדי על מנת לשמור על רכות ועסיסיות


איפה אפשר לאכול חומוס כשר בתל אביב?



חומוס כשר בתל אביב ניתן למצוא במקומות האלה:

חומוס אשכרה - (רחוב ירמיהו 45. טלפון: 03-5464547) - אחת החומוסיות הטובות בישראל. מושלם!

חומוס הכרמל - (שוק הכרמל, רחוב הכרמל 11, פינת רמב"ם. טלפון: 03-5182844) - חומוסיה גדולה ויפה, אבל גם טעימה ולא יקרה. מומלץ בחום!

חומוסיה כשרה בשוק הפשפשים - חומוס דני (רח' עולי ציון 8) - חומוס טוב וזהו.

חומוס בר - (רחוב אלנבי 58. טלפון: 03-5175757)*

החומוסיה של שאשו - (רחוב יהודה הלוי 55. טלפון: 03-5606891)*


* הערה: במקומות אלה לא טעמנו והם נבחרו להצגה בהיותם שומרי כשרות.
איך להכין חומוס מצויין?


כך תכינו חומוס ביתי מצויין:

1. השרו את החומוס ל-12 שעות. מומלץ להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשריה הזו.

2. אחרי 12 שעות, סננו את המים החוצה והשרו שוב במים, כשהפעם הוספתם אבקת סודה לשתייה, בכמות של כפית לשתי כוסות גרגרים.

3. הרתיחו את המים במשך 3-4 שעות.

4. קררו את הכל (ותוכלו להכניס למקרר לכ-8 שעות).

5. טחנו במערבל מזון את גרגרי החומוס עם כשליש מהמים שלהם והוסיפו מים, במידת הצורך, כדי להגיע למרקם של חומוס, שאתם אוהבים.

6. מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מיץ לימון (או מלח לימון, למי שאוהב את הטעם של חומוס אבו חסן ביפו).

7. להגיש עם כמה גרגרים שהשארתם בצד וחיממתם, הרבה שמן זית וכמון. אפשר לבזוק מעט פפריקה מתוקה ופטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.
איך להכין סלט גרגרי חומוס פיקנטי?



הנה מתכון להכנת סלט גרגרי חומוס פיקנטי:

מצרכים לארבע מנות:
=================
2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו לילה שלם במים עם חצי כפית סודה לשתייה, בושלו והתרככו (
או בחומוס קפוא שהופשר).

5 שיני שום חצויות לאורך

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

1/2 כפית שאטה גרוס

1/2 כפית מלח

1/2 כוס ציר עוף


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם בסיר שמן זית על אש נמוכה.

2. להוסיף את חצאי השום והכורכום ומערבבים.

3. לאחר הזהבת השום מוסיפים את גרגרי החומוס ומטגנים עם מכסה סגור חמש דקות.

4. להוסיף את ציר העוף, השאטה, הכמון והמלח, מכסים את הסיר ומבשלים שעה על אש נמוכה ומערבבים מדי פעם.

5. להעביר לקערת הגשה.

6. לפני ההגשה ניתן להזליף לימון טרי על גרגרי החומוס.

בתיאבון!
איזו תזונה מסייעת לשמירה על הלב?


הנה כמה סוגי מזונות המסייעים לשמירה על בריאות הלב:

- דג סלמון העשיר באומגה 3 ועשוי להפחית בצורה משמעותית את הסיכוי ללקות בהתקף לב.

- אגוזי מלך

- שקדים

- אגוזי מקדמיה

- אבוקדו - מסייע להעלות את רמות הכולסטרול "הטוב" והינו חלק מהשומנים הנחשבים בריאים.

- שמן זית

- שיבולת שועל

- שעועית

- חומוס

- חמוציות

- אוכמניות

- תותים

- תרד

- זרעי פשתן

- סויה ממקורות טבעיים (כמו טופו ואדממה לדוגמה)
איך להכין מרק חומוס טבעוני לקובה?
איפה מומלץ לאכול חומוס בעין הוד?
איך למנוע הרעלת מזון באכילה מחוץ לבית?
איזה חומוס טוב יש בכפר מנדא ליד מחלף המוביל?
איפה יש חומוס מעולה ברעננה?