» «
גרגרי חומוס
איך להכין סלט גרגרי חומוס פיקנטי?



הנה מתכון להכנת סלט גרגרי חומוס פיקנטי:

מצרכים לארבע מנות:
=================
2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו לילה שלם במים עם חצי כפית סודה לשתייה, בושלו והתרככו (
או בחומוס קפוא שהופשר).

5 שיני שום חצויות לאורך

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

1/2 כפית שאטה גרוס

1/2 כפית מלח

1/2 כוס ציר עוף


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם בסיר שמן זית על אש נמוכה.

2. להוסיף את חצאי השום והכורכום ומערבבים.

3. לאחר הזהבת השום מוסיפים את גרגרי החומוס ומטגנים עם מכסה סגור חמש דקות.

4. להוסיף את ציר העוף, השאטה, הכמון והמלח, מכסים את הסיר ומבשלים שעה על אש נמוכה ומערבבים מדי פעם.

5. להעביר לקערת הגשה.

6. לפני ההגשה ניתן להזליף לימון טרי על גרגרי החומוס.

בתיאבון!
אורז
איך להכין אורז עם חומוס ויוגורט?


הנה מתכון של ישראל אהרוני לאורז עם חומוס ויוגורט, כפי שפורסם בידיעות אחרונות בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
2 כוסות אורז בסמטי

4 כפות שמן

1 בצל סגול קצוץ

3 שיני שום קצוצות

פלפל ירוק חריף קצוץ

1 כף גרגרי כמון

1 כף גרגרי שומר

1 כף גרגרי כוסברה כתושים

1 כפית כורכום

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כוס גרגרי חומוס, מבושלים (אפשר קפואים ומופשרים)

2 גביעי יוגורט צאן

4 כוסות מים

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1/4 כוס נענע

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
=========
1. משרים את האורז במים כשעה. מסננים.

2. יוצקים לסיר את השמן וכשהוא חם, מטגנים בו את הבצל, הפלפל החריף, השום, גרגרי הכמון, השומר והכוסברה, כדקה.

3. מוסיפים את החומוס, היוגורט, הכורכום והפפריקה, ומבשלים יחד, תוך ערבוב כ-2 דקות.

4. מוסיפים את האורז בשכבה אחת מעל תבשיל החומוס.

5. יוצקים פנימה 4 כוסות מים ומוסיפים את הכוסברה, הנענע, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.

6. מערבבים הכל לפני ההגשה.

בתיאבון!
מסבחה
איך להכין חומוס מסבחה ופול?



הנה מתכון של השף חיים כהן כפי שהובאה בתוכנית הטלוויזיה של הערוץ הראשון, להכנת חומוס, מסבחה ופול:

1. החומוס - שורים גרגירי חומוס בולגרי בהרבה מים במקרר, למשך 24 שעות.

מסננים ומעבירים לסיר.

מוסיפים מים בכמות שעוברת לפחות בשליש את החומוס.

מרתיחים ולקראת הרתיחה מוסיפים בין חצי כפית לכפית סודה לשתייה.

מבשלים עד שהחומוס מתרכך, מסננים וממתינים שהוא יתקרר. לא מכניסים למעבד מזון כשהוא חם מדי!

2. לאחר שהחומוס התקרר, שומרים מעט גרגרים להגשה ומעבירים את שאר הגרגירים לקערת מעבד מזון, מוסיפים שום, מיץ לימון ומלח לפי הטעם, מתחילים לעבד ומוסיפים טחינה גולמית "יונה" או "גמל" (כחצי כוס ל-2 כוסות גרגרים מבושלים) ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק. אם צריך לרכך, הוסיפו ממי הבישול של החומוס. זה טוב.

3. אופן ההגשה: שמים חומוס בצלחת, יוצקים מעל שמן זית, סוחטים מיץ מלימון טרי ומוסיפים גרגרי חומוס חמים מהשלמים ששמרתם בצד, פרוסות פלפל ירוק חריף ומיץ לימון.

4. הפול - שורים פול יבש במים. מסננים ומבשלים במים עד שהוא מתפורר. מגישים חם בקעריות עם הרבה שמן זית, טחינה ומיץ לימון.

לבריאות!
חומוס
חומוס של אהרוני - מהו המתכון של אהרוני לחומוס?



הנה מתכון לחומוס של אהרוני, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של ידיעות אחרונות בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
1/2 קילו גרגרי חומוס בולגרי

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כוס טחינה גולמית משובחת

3 כפות מיץ לימון

4 שיני שום קלופות

מלח, פלפל, פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את גרגרי החומוס בהרבה מי ברז למשך לילה.

2. מסננים את גרגרי החומוס, שמים בסיר עם אבקת הסודה ומכסים במים שיעברו את הגרגרים בכ-5 ס"מ.

3. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כשעה וחצי עד שהגרגרים רכים לגמרי. במהלך הבישול המים בסיר מתאדים ויורדים מתחת למפלס גרגרי החומוס. זה אומר שמדי פעם צריך להוסיף מעט מים שיהיו בגובה של כ-3 ס"מ מעל פני הגרגרים. עוד צריך לכפות את המים מהקצף שנוצר. המים בסיכומו של דבר נעשים עכורים מעט וסמיכים מעט.

4 כדי להסיר כמה שיותר קליפות, מערבבים בעדינות את הגרגרים בסיר ואת הקליפות שצפות על פני המים מסירים בעזרת כף מחוררת. קשה להסיר את כולן, אבל כדאי לנסות להסיר כמה שיותר מהן.

5. בתום הבישול מסננים את המים ושומרים כוס אחת ממי הבישול.

6. שמים את החומוס, הטחינה, השום, מיץ הלימון, מלח ופלפל במעבד מזון.

7. מוסיפים קודם חצי כוס ממי הבישול ומרסקים כעשר דקות למשחה חלקה ככל האפשר. טועמים. אהרוני אוהב שהחומוס יהיה אווררי יחסית ולא כבד וצפוף מדי. לזה, כאמור, נועדו מי הבישול של החומוס. אם הוא עדיין צפוף וכבד, הוסיפו עוד מעט ממי הבישול עד לקבלת המרקם הרצוי.

תוספות:

- גרגרי חומוס שלמים, מעט סומאק וזילוף רציני של שמן זית מעל.

- אפשר גם להוסיף זילוף של טחינה מעל.

- מי שום לימון, ראו טיפים בתגית "מי שום לימון, מתכונים" או בתגית "חומוס, מתכונים"

חומוס, מתכונים

מסבחה חציל קלוי
איך להכין מסבחה חציל קלוי?


הנה מתכון להכנת מסבחה חציל קלוי, כפי שפורסם ב"הארץ" באפריל 2012:

המצרכים ל-6 מנות:
===============
2 חצילים

2 כוסות גרגרי חומוס, מבושלים וחמים

2 כוסות ממרח חומוס

כוס טחינה גולמית

חצי כוס רוטב תטבילה (ראו טיפים בתגית "תטבילה")

מים חמימים (עדיף מי הבישול של גרגרי החומוס) לפי הצורך

מלח

להגשה:
======
שמן זית

גרגרי חומוס חמים

כמון

פפריקה

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור לתוכנית גריל.

2. מניחים חצילים בתבנית צלייה וצולים בחלקו העליון של התנור 15 דקות מכל צד.

3. מוציאים את ליבת החציל מהקליפה, מעבירים למסננת ומשהים לפחות חצי שעה להגרת נוזלים.

4. שמים בקערה גדולה גרגרי חומוס, חומוס, טחינה גולמית ואת התטבילה. מערבבים בכף ומוסיפים מי בישול של החומוס עד לקבלת סמיכות רצויה. חשוב לשמור ככל האפשר על שלמות הגרגרים. מוסיפים חציל קלוי ומערבבים.

5. יוצרים לצלחת עמוקהף מזליפים בנדיבות שמן זית, גרגרי חומוס חמים, כמון ופפריקה. מגישים מיד לצד פיתה חמה ובצל טרי.
חומוס
איך להכין חומוס מעולה במהירות?
רוצים להכין חומוס בזמן קצר?

הנה מתכון להכנת חומוס מהיר:

1. טוחנים במערבל מזון את רוב גרגרי החומוס מקופסת שימורים של גרגרי חומוס (לא לחמם) עם שליש מהמים שלהם (להשבחת הטעם אפשר להוסיף גם חצי כוס סודה).

2. לחומוס הטחון מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מלח לימון.

3. את שאר הגרגרים מחממים במקביל עם המים על הגז.

4. מורחים בצלחת את משחת החומוס ועליה את הגרגרים החמים, מעליהם שמן זית בנדיבות וכמון ופפריקה.

5. אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.


מגישים עם פיתות, חמוצים בצלחת, פלפל חריף ובצל (מי שאוהב יכול להגיש סחוג).


ראו גם מתכון לרוטב התטבילה, בתגית "טיטבילי" או בתגית "תטבילה".
חומוס עם במיה
איך להכין חומוס עם במיה?


הנה מתכון לחומוס עם במיה, כפי שפורסם ב"הארץ" באפריל 2012:

המצרכים לשתי מנות:
=================
2 כוסות חומוס ביתי מוכן

2 כפות שמן זית

שבבי צ'ילי או פלפל חריף קצוץ לפי הטעם

1/4 לימון קטן קצוץ על קליפתו

עגבנייה חתוכה לקוביות

כוס וחצי (200 גרם) במיה טרייה שטופה וקטומה מהגבעול או קפואה ומפושרת

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1 כף רוטב תטבילה (ראו בתגית "תטבילה")

אופן ההכנה:
=========
1. במחבת עם שמן זית מקפיצים למשך דקה שום, צ'ילי, קוביות לימון ועגבנייה. מוסיפים במיה וממשיכים להקפיץ עד התרככות הבמיה (במיה צעירה מתרככת לאחר 5 דקות), מתבלים במלח ופלפל שחור.

2. יוצקים לצלחת עמוקה חומוס טרי, מעליו מניחים במיה חמה ומעט רוטב תטבילה. זורים מעל כמון ושמן זית ומגישים.
מטבח
איך להכין חומוס מצויין?


כך תכינו חומוס ביתי מצויין:

1. השרו את החומוס ל-12 שעות. מומלץ להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשריה הזו.

2. אחרי 12 שעות, סננו את המים החוצה והשרו שוב במים, כשהפעם הוספתם אבקת סודה לשתייה, בכמות של כפית לשתי כוסות גרגרים.

3. הרתיחו את המים במשך 3-4 שעות.

4. קררו את הכל (ותוכלו להכניס למקרר לכ-8 שעות).

5. טחנו במערבל מזון את גרגרי החומוס עם כשליש מהמים שלהם והוסיפו מים, במידת הצורך, כדי להגיע למרקם של חומוס, שאתם אוהבים.

6. מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מיץ לימון (או מלח לימון, למי שאוהב את הטעם של חומוס אבו חסן ביפו).

7. להגיש עם כמה גרגרים שהשארתם בצד וחיממתם, הרבה שמן זית וכמון. אפשר לבזוק מעט פפריקה מתוקה ופטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.


גרגרי חומוס
איך לרכך את גרגרי החומוס בהכנה ביתית?


הריכוך היעיל ביותר לגרגרי חומוס הוא באמצעות סודה לשתייה. זה חוסך גם המון זמן בישול וגז.

הנה שיטה לריכוך של חומוס גרגרים, שתחסוך לכם 4-7 שעות בישול שלהם:

1. הביאו את הגרגרים בסיר לרתיחה.

2. הוסיפו את הסודה לשתייה בכמות של כפית לשתי כוסות גרגרים והמשיכו עוד שעה.

3. החליפו את המים.


כך, בנוסף לחסכון האדיר בזמן בישול ובאנרגיה, לא תורגש השפעה של הסודה לשתייה על הטעם של החומוס.


ריכוך גרגרי חומוס - יש שיטה נוספת שמשתמשים בה: הוספה של הסודה לשתיה למים, בזמן ההשרייה ובישול ללא הסודה לשתיה.



ושיטה של הגולש איתן:

1. לפני הבישול, להשרות את החומוס לפחות 12 שעות.

2. לא להמליח את התבשיל עד לאחר שהחומוס מבושל.

3. אם אין מספיק נוזלים אין להוסיף מים קרים, אלא רותחים.



הגולש אבי מציע:
דרך נוספת מספר בישול: להביא את גרגירי החומוס לרתיחה עדינה של מס' דקות בהרבה מים, ואז לכבות את האש ולהשאיר את הגרגרים שעה במים. אחרי השעה להוציא מהמים, לשטוף ולבשל (אני מבשל כשלש ארבע שעות בסיר לחץ).
איך מכינים חומוס בסיר לחץ?


הכנת חומוס ביתי מעולה תיעשה כך:

1. השרו 1 קילו חומוס ל-12 שעות. מומלץ להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשריה הזו.

2. אחרי 12 שעות, סננו את המים החוצה והשרו שוב במים, כשהפעם הוספתם אבקת סודה לשתייה, בכמות של כפית לשתי כוסות גרגרים.

3. מכניסים את החומוס לתוך סיר לחץ. מוסיפים חתיכות מ-2 בצלים לבנים, 8 שיני שום ו-1 כפית סודה לשתייה. שוקי גלילי אומר שהוספת מעט ירקות לסיר הוא לא פעם ה"סוד" של החומוס האהוב עליכם מהחומוסיות (נכון, ירקות כמו גזר, בטטה או שורש קטנטן של פטרוזיליה)

4. מכסים במים קרים עד גובה של 5 ס"מ מעל החומוס. מביאים את סיר הלחץ לנקודת לחץ ומשאירים על אש נמוכה במשך שעתיים. מכבים את האש ונותנים לסיר להצטנן כשעה, או עד שהלחץ יורד לרמה שבה ניתן לפתוח את הסיר. מקררים את הכל (ותוכלו להכניס למקרר לכ-8 שעות).

5. טחנו במערבל מזון את גרגרי החומוס עם כשליש מהמים שלהם והוסיפו מים, במידת הצורך, כדי להגיע למרקם של חומוס, שאתם אוהבים.

6. מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מיץ לימון (או מלח לימון, למי שאוהב את הטעם של חומוס אבו חסן ביפו).

7. להגיש עם כמה גרגרים שהשארתם בצד וחיממתם, הרבה שמן זית וכמון. אפשר לבזוק מעט פפריקה מתוקה ופטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.
איך להכין מרק חומוס טבעוני לקובה?



הנה מתכון טבעוני למרק חומוס לקובה:

המצרכים:
======
כוס גרגירי חומוס מושרים

3 כפות שמן זית

1 בצל

2 תפו"א קטנים

חופן גבעולי סלרי

1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)

כף כורכום

כף חוויאג' למרק

פלפל ומלח לפי הטעם

1/2 לימון


אופן ההכנה:
========
1. משרים את גרגירי החומוס במים ללילה, שוטפים ומסננים.

2. קוצצים בצל ומטגנים בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים גבעולי סלרי וחומוס.

3. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

4. מתבלים בכורכום, חוויאג', מלח ופלפל.

5. מבשלים כשעה עד שהחומוס מתרכך.

6. מוסיפים את הקובות ומבשלים כ- 20 דקות.

7. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון.

8. מגישים חם.


בתיאבון!
קרדיט לאורן גולדפינגר
איך להכין קציצות חומוס טבעוניות?



הנה מתכון לקציצות חומוס טבעוניות:

המצרכים:
=======
2 כוסות קמח חומוס

2 גזרים

2 קישואים

1 בצל יבש

3 כפות זרעי פשתן טחונים

1/2 כפית חוואייג' למרק

1/2 כפית כמון

1/2 כף מלח


אופן ההכנה:
=========
1. טוחנים במעבד מזון או מגררים טוב בפומפייה גזרים, קישואים ובצל

2. מוסיפים לתערובת שהתקבלה קמח חומוס, זרעי פשתן ותבלינים

3. משמנים את הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות

4. מסדרים את הקציצות על תבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, לאחר שהקציצות אפויות בצד אחד, הופכים אותן ואופים שוב 15 דקות בצד השני, יש להקפיד לא לאפות יותר מדי על מנת לשמור על רכות ועסיסיות
איך להכין קציצות ירק?


הנה מתכון להכנת קציצות ירק:

המצרכים:
========
1 כוס גרגרי חומוס

1.5 כוסות מים

2 כוסות קמח

4 בצלים

1 כוס גרגרי תירס משומר

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
==========
1. להשרות למשך לילה שלם את גרגרי החומוס במים

2. לשטוף היטב את החומוס, לסנן ולטחון במעבד מזון או מכונת בשר יחד עם הנענע והבצל המקולף והחתוך

3. להוסיף את שאר החומרים, לערבב היטב ולטגן

בתיאבון!
הכנת מי שום לימון - איך להכין מי שום לימון כתוספת לחומוס?



הנה מתכון של אהרוני למי שום לימון כתוספת לחומוס, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי

2 שיני שום קצוצות

1/2 כוס פלפל ירוק חריף, קצוץ דק-דק

מעט מלח


אופן ההכנה:
==========
מערבבים את כל חומרי ההכנה וזולפים מעט מסביב לחומוס.
איך להכין חומוס עדשים?



הנה מתכון להכנת חומוס עדשים:

המצרכים:
========
1 כוס עדשים ירוקות אחרי בישול

1 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס מים קרים

1 שן שום כתושה

1/4 כפית פפריקה

1/4 כפית כמון

1/4 כפית מלח

מעט פלפל שחור

מעט שמן זית


אופן ההכנה:
==========
מעבדים את כל המרכיבים יחד במעבד מזון עד קבלת תערובת חלקה, מחלקים לכלי איחסון בגודל המתאים ושומרים בקירור עד להגשה.
הכנת חומוס עדשים - איך להכין חומוס עדשים?



הנה מתכון להכנת חומוס עדשים:

המצרכים:
========

1 כוס עדשים ירוקות אחרי בישול

1 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס מים קרים

1 שן שום כתושה

1/4 כפית פפריקה

1/4 כפית כמון

1/4 כפית מלח

מעט פלפל שחור

מעט שמן זית


אופן ההכנה:
==========
מעבדים את כל המרכיבים יחד במעבד מזון עד קבלת תערובת חלקה, מחלקים לכלי איחסון בגודל המתאים ושומרים בקירור עד להגשה.

איך להכין רוטב תטבילה?


הנה מתכון לרוטב תטבילה, כפי שפורסם ב"הארץ" באפריל 2012:

המצרכים:
=========
כוס מיץ לימון טרי

1/4 כוס מים

5 פלפלים קטנים חריפים וחמוצים מסוג שיפקה, קצוצים

3 שיני שום קצוצות

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
==========
מערבבים את כל החומרים יחד ויוצקים מעל המסבחה, החומוס או המחלוטה.


איך להכין חומוס עם יוגורט?


הנה מתכון להכנת חומוס עם יוגורט של ישראל אהרוני כפי שפורסם במוסף שבעה ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
=========
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר גם קנויים)

כוס וחצי יוגורט משובח

3 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות דק

1 פלפל חריף קצוץ דק

4 כפות מיץ לימון

מלח

פלפל שחור גרוס

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

אופן ההכנה:
==========
לערבב את כל החומרים יחד ולהגיש.

בתיאבון!
מהו המתכון למסבחה של אהרוני?


הנה מתכון למסבחה של ישראל אהרוני כפי שפורסם בעיתון ידיעות אחרונות בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
2 כוסות של גרגרי חומוס מבושלים, רכים

1/2 כוס ממי בישול הגרגרים, חמים

1/4 כוס טחינה גולמית משובחת

1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה

3 כפות מיץ לימון

2-3 כפות שמן זית

1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק

2 שיני שום, קצוצות

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
==========
שמים בקערה גדולה את הגרגרים החמימים יחד עם שאר החומרים ומערבבים בעדינות ובזריזות כשתי דקות.
איך להכין את רוטב הלימון לחומוס?



את הרוטב שהערבים שמים מעל החומוס (ביחד עם שמן זית) מכינים כך:

1. מערבבים הרבה לימון, שמן זית, שום כתוש, פלפל חריף קצוץ ומלח ומעט כמון.

2. רצוי לתת לו לעמוד כמה שעות, לפני ההגשה.


פשוט מדי? - יש לנו מתכון מקצועי לטיטבילי (הרוטב הזה). ראו בתגית "מתכונים, מטבח, טיטבילי, חומוס".
איך להכין רוטב לימון לחומוס?



כך מכינים רוטב לימון חריף לחומוס:

המצרכים:
========
פלפל ירוק חריף מאוד

1 שן שום קטנה

מיץ מ-1 לימון סחוט טרי

מלח

4 כפות שמן זית


אופן ההכנה:
==========
1. לטחון בבלנדר או מוט טחינה שום, פלפל, מיץ לימון ומלח.

2. להוסיף את השמן ולערבב היטב.

3. שופכים על גרגרי החומוס (מתאים במיוחד למסבחה) או מנחים בקערית כתוספת לחומוס.
איך להכין את הרוטב הטבילה של החומוס עם הפלפלים והלימון לחומוס?
איך להכין מסבחה?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.