» «
סופגניות
איך להכין סופגניות ללא גלוטן?


הנה מתכון להכנת סופגניות ללא גלוטן:


המצרכים:
========
2 ביצים

2 כוסות יוגורט או רוויון

1 כפית אבקת אפיה

2 כפיות סודה לשתיה

5 כוסות קמח ללא גלוטן

2 כפיות גומי קאסטן או משפר אפיה

2 כפות תמצית וניל משובח

1 כוס סוכר

50 גרם חמאה מומסת


אופן ההכנה:
===========
1. לטרוף מטרפה ידנית את הביצים, הרוויון והחמאה המומסת בקערה.

2. לערבב את כל החומרים היבשים בקערה נפרדת.

3. להוסיף את היבשים לקערת החומרים הרטובים ולערבב עם כף גדולה. במידה והתערובת דלילה מדי יש להוסיף עוד קמח ללא גלוטן.

4. להשהות את התערובת 15 דקות.

5. להעביר את הבצק למשטח מקומח בקמח ללא גלוטן.

6. לרדד במערוך לעובי של 1 ס”מ ולחתוך לעיגולים בעזרת כוס או חותכן.

7. לטגן בשמן חם (160 מעלות צלסיוס) עד להזהבה משני הצדדים ולהעביר לנייר סופג

8. לקשט בשוקולד מריר נמס, זיגוג תות , סוכריות צבעוניות, סוכר, קוקוס או כל דבר אחר שאוהבים.

בתיאבון!
סופגניות בציפוי מרשמלו
איך להכין ציפוי מרשמלו לסופגניות?


הנה מתכון של הקונדיטור מיקי שמו לציפוי מרשמלו לסופגניות:

המצרכים לכ-25 סופגניות:
==================
80 מ"ל (1/3 כוס) מים קרים

1 שקית (14 גרם) אבקת ג'לטין

140 גרם (10 יחידות) תותים

250 גרם (1+1/4 כוסות) סוכר

220 גרם (2/3 כוס) דבש

אופן ההכנה:
=========
1. יוצקים מים לקערה, מפזרים מעל אבקת ג'לטין בשכבה אחידה ומשהים כ-15 דקות.

2. מרסקים את התותים במעבד מזון או בבלנדר עד לקבלת מחית חלקה.

3. מחממים סוכר, חצי מכמות הדבש וחצי ממחית התותים בסיר קטן עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים כדקה עד שהתערובת מסמיכה.

4. מעבירים לקערת מיקסר, מוסיפים את תערבות הג'לטין, שאר הדבש ומחית התותים ומקציפים כ-10 דקות לתערובת קרה, תפוחה ויציבה.

5. טובלים את כיפות הסופגניות בציפוי.

הערה: ניתן להשתמש בציפוי גם כקרם למילוי הסופגניות.
לביבות
איך להכין לביבות כתומות?



הנה מתכון להכנת לביבות כתומות:

המצרכים:
=========

1 בטטה

2 תפוחי אדמה

2 בצלים ירוקים קצוצים

2 כפות קמח

3 כפות נענע קצוצה

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר

2 ביצים

2 כפות קמח

3 כפות רטוב טריאקי

1 כף אבקת קארי

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
==========

1. קולפים את הבטטה ותפוחי האדמה ומגרדים על פומפיה גסה. סוחטים היטב מכל הנוזלים ומניחים בקערה.

2. להוסיף לקערה את כל שאר התבלינים ולערבב היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3. לחמם שמן במחבת, לקחת חופן מהתערובת, לסחוט, ליצור לביבה עגולה ושטוחה ולהניח במחבת.

4. לטגן על אש בינונית שלש דקות מכל צד או עד להזהבה, להניח על נייר סופג ולהגיש.

בתיאבון!
מתכונים
איך להכין לביבות פסטו וזיתים?



להכנת לביבות פסטו וזיתים עשו כך:

רכיבים (20 לביבות):
===================
2 תפוחי אדמה גדולים

2 כפות קמח

5 ביצים

מלח ופלפל לפי הטעם

1 בצל בינוני

כוס זיתי קלמטה

75 גר' רוטב פסטו (המתכון בהמשך)

1 כוס שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:
===========
מגרדים בפומפייה את התפו"א ,קוצצים את הבצל לרצועות דקות , מגלענים את הזיתים קוצצים, מכניסים הכול לקערה ומערבבים.

מכינים כדורי לביבות מהתערובת ומטגנים במחבת עם שמן בגובה של כ-1 סנטימטר כ- 3 דקות מכל צד עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

רכיבים לרוטב פסטו:
==================
3 כפות עלי בזיליקום נקיים מגבעולים ופרחים

1 כף שמן זית

1 כפית צנוברים

1 כפית גבינת פרמזן

1/2 כפית שום

אופן ההכנה:
===========
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים היטב תוך כדי הזלפת השמן זית.

חנוכה

לביבות
איך להכין לביבות תפוחי אדמה עם גזר ובצל?



הנה מתכון של לביבות תפוחי אדמה עם גזר ובצל של איילת הירשמן כפי שפורסם בגיליון "לאשה" בדצמבר 2008:

המצרכים:
=========
11/4 ק"ג תפוחי אדמה (6-8 בינוניים) יפים, קלופים

2 ביצים

1 בצל לבן, קלוף

2 גזרים קלופים

3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק

1.5-2 כפות קמח תופח

מעט פלפל שחור

שמן, לטיגון

אפשרות להגשה: שמנת חמוצה, אפשר מתובלת בבצל ירוק

אופן ההכנה:
===========
1. מגרדים את תפוחי האדמה בפומפייה גסה לתוך קערה. מגרדים באותה דרך גם את הבצל והגזר. סוחטים את העיסה בידיים היטב, מעל הכיור ואז מניחים במסננת רבע שעה ונותנים לה להגיר שאריות מים. שוטפים את העיסה במים קרים מתחת לברז וסוחטים שוב. מניחים עוד כמה דקות במסננת. מעבירים לקערה, מוסיפים את בבצל הירוק, הקמח, הביצים, מלח ופלפל ומערבבים.

2. הטיגון: מחממים את השמן במחבת, לטיגון חצי עמוק (פירוש הדבר הוא שכאשר תניחו את העיסה במחבת, גובה השמן צריך להגיע למחצית מגובהה). מניחים כפות מהעיסה במחבת, מועכים קלות בלבד במרית הטיגון, ומטגנים, עד הזהבה. ממשיכים לטגן כך לביבות בשמן, ומקפידים כל הזמן להוציא חלקיקים שרופים מהשמן, ואם הוא מתלכלך מדי מחליפים אותו בשמן חדש וממשיכים לטגן.

3. ההגשה: סופגים את עודפי השמן מהלביבות בנייר סופג. מגישים מיד, חם עם שמנת חומצה מתובלת בבצל ירוק.
לביבות
איך להכין לביבות גבינה וצימוקים?



הנה מתכון להכנת לביבות גבינה וצימוקים:

המצרכים:
=======
500 גרם גבינת כנען

1/3 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

50 גרם צימוקים בהירים

4 כפות קמח

3 ביצים

3 כפות שמן

להגשה:
======
1-2 גביעי שמנת

מרקחת תפוזים

אבקת סוכר


אופן ההכנה:
=========
1. בקערה שמים את הגבינה, תמצית הוניל, הסוכר והצימוקים ומערבבים.

2. מוסיפים לתערובת הגבינה את הקמח והביצים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3. ממיסים במחבת את החמאה והשמן יחד ויוצקים אליה בעזרת כף מתערובת הגבינה. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

4. מוציאים את הלביבות מהמחבת, בוזקים עליהן אבקת סוכר ומגישים עם שמנת ומרקחת תפוזים.
סופגניות מלוחות
איך להכין סופגניות אשל מלוחות עם עשבי תיבול?
איך מכינים סופגניות אשל מלוחות עם עשבי תיבול?ֿֿ

הנה מתכון לסופגניות אשל מלוחות עם עשבי תיבול של טליה הדר, כפי שפורסם בגיליון "לאישה", בדצמבר 2023:

נמצרכים לכ-40 יחידות קטנות:
====================
2 גביעים (400 מ"ל) אשל או לבן

2 ביצים גודל L

1 כפית מלח דק

1/4 כפית פלפל שחור טחון

1/4 כפית סוכר

2.5 כוסות (350 גרם) קמח תופח

4-5 כפות מוצרלה או גבינה צהובה מגוררת

2 כפות פרמזן מגורר

150 גרם גבינת פטה או בולגרית מפוררת

עלים מ-4 ענפי תימין או כפית תימין יבש

1 כפית אורגנו או בזיליקום יבשים

חופן עלי בזיליקום טריים, קצוצים

לטיגון: שמן

להגשה: פרמזן מגורר, שמנת חמוצה

אופן ההכנה:
=========
1. שמים בקערה את האשל, הביצים, המלח, הפלפל והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את הקמח וטורפים למרקם אחיד. מוסיפים את הגבינות ואת עשבי התיבול ומערבבים בעדינות עד לפיזור אחיד.

2. הטיגון: מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם, מנמיכים קלות את עוצמת הלהבה. בעזרת שתי כפיות, מעבירים סופגניות קטנות לסיר. הסופגניות יתהפכו ויצופו בעצמן. כשהן מזהיבות היטב, מעבירים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג. מטגנים כך את כל הכמות.

3. אם רוצים מגררים פרמזן על הסופגניות. מגישים חם, מומלץ לצד שמנת חמוצה.

הערה: אפשר לקצוץ ולהוסיף לעיסת הסופגניות 2-3 כפות של עגבניות מיובשות, זיתים, או ארטישוק משומר. אפשר גם להחליף את הגבינות באחרות.
סופגניות
איך להכין סופגניות בשוקולד?



הנה מתכון להכנת סופגניות בשוקולד:

המצרכים לסופגניות:
==============
70-80 גרם שמרים טריים

1 כוס מים

3/4 כוס סוכר

1 ק"ג קמח

1/2 כוס שמן

1 ביצה

מעט מלח

1/4 כוס ליקר שוקולד

שמן לטיגון עמוק


מצרכים למלית:
===========
1 כוס חלב

50 גרם חמאה

250 גרם שוקולד

1 כף ליקר טריפל סק


אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים לקערה שמרים, 1/4 כוס מהמים, 1 כף מהסוכר ושתי כפות מהקמח. מערבבים עד שהשמרים נמסים ומקבלים עיסה חלקה, מכסים בבד לח וממתינים כרבע שעה.

2. לקערה אחרת מכניסים את כל שאר חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק דביק מעט. מכסים את הקערה בבד לח ומניחים להתפחה במקום חמים כחצי שעה.

3. לשים מעט את הבצק בכדי להוציא ממנו את האוויר, מכסים אותו שוב ומניחים לו לתפוח חצי שעה נוספת עד שהוא מכפיל את נפחו.

4. יוצרים מהבצק 60 כדורים ומניחים אותם על משטח מקומח, מכסים בבד לח, מתפיחים חצי שעה עד שהכדורים מכפילים את נפחם ובינתיים מחממים את השמן.

5. כשהשמן חם מכניסים לתוכו את הסופגניות ומטגנים אותם משני הצדדים עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר מגבת לספיגת שומנים.

6. הכנת מלית השוקולד - מחממים חלב וחמאה עד לסף רתיחה, מוסיפים את השוקולד והליקר ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס. מצננים במקרר כשעה או עד שהשוקולד מסמיך. מערבבים טוב את הקרם ומעבירים לשק זילוף או מזרק.

7. מזריקים את השוקולד לתוך הסופגניות, זורים אבקת סוכר מעליהם או שמצפים אותן בשוקולד ומגישים.

בתיאבון וחג שמח!


סופגניות
אפשר לקבל מתכון לסופגניות בלי שמרים?


הנה מתכון של ליהיא לפיד לסופגניות ללא שמרים:

מצרכים:
=======
3 כוסות קמח תופח

3 כפות סוכר

2 ביצים

2 בגביעי יוגורט או לבן

אפשרות - כף ברנדי או גרידת קליפת תפוז, לא חייבים.


אופן ההכנה:
===========
1. מערבבים היטב את כל החומרים ובודקים שאין גושים.

2. מחממים סיר שמן לטיגון עמוק.

3 ממלאים כל פעם שליש מצקת בבלילה ומכניסים לשמן כשהוא חם.

4. מטגנים עד להשחמה ומ צננים על נייר סופג.

5. זורים אבקת סוכר או ממלאים בריבה.

הערה: הסופגניות לא יוצאות עגולות ויפות, אך ביתיות וטעימות.

בתיאבון!
יש מתכון ללביבות שעשויות מתפוחי אדמה?


הנה מתכון ללביבות תפוחי אדמה, של השף חיים כהן, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" בדצמבר 2008:


החומרים:
========
3 תפוחי אדמה מגוררים גס וסחוטים מנוזלים

2 בצלים מגוררים

רבע כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

2 ביצים

2 כפות קמח


אופן ההכנה:
===========
1. מניחים את כל החומרים בקערה ומערבבים היטב.

2. מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק, מניחים בה כפות מהבלילה ומשטחים קצת בגב הכף.

3. מטגנים משני הצדדים עד הזהבה.

4. מניחים על מגבות נייר.

5. מגישים עם שמנת חמוצה או סוכר.

בתיאבון!
איך להכין סופגניות בכמות גדולה?


הנה מתכון להכנת 45 סופגניות:


מצרכים:
=======
50 גרם שמרים

½ כוס סוכר

1 ק"ג קמח

3-2 ביצים

קורט מלח

2 שקיות סוכר וניל

כ- 2 כפות קוניאק

קליפת לימון או תפוז, מגוררת דק

¾ כוס שמן או 100 גרם מרגרינה עם מלח, רכה

כ- ½ 2 כוסות מים פושרים

ריבה למלית

אבקת סוכר לזרייה

שמן לטיגון



אופן ההכנה:
===========

מערבבים בקערה את כל החומרים לסופגניות.

מחממים שמן עמוק בסיר רחב ושטוח.

לקחת כף גדושה מהבלילה ובעזרת כף נוספת החליקי לתוך השמן החם.

טגנו את הסופגניות משני צידיהן.

מוציאים את הסופגניות כשהן מוכנות, בעזרת כף מחוררת, ומעבירים למגש מרופד בנייר סופג.

מזריקים ריבה לתך הסופגניות ובוזקים אבקת סוכר.

מגישים חם ונהנים.
מה הפירוש של השיר "מעוז צור ישועתי" שאנו שרים בחנוכה?


הנה הפירוש של האקמיה ללשון העברית לפיוט "מעוז צור", כפי שנכתב בעמוד הפייסבוק שלהם:

מָעוֹז צוּר יְשׁוּעָתִי – כינוי לקב"ה, על פי תהלים: "הֱיֵה לִי לְצוּר מָעוֹז לְבֵית מְצוּדוֹת לְהוֹשִׁיעֵנִי".
‍‍ ‍‍‍‍
לְךָ נָאֶה לְשַׁבֵּחַ – על פי מדרש בראשית רבה: "לך נאה לומר שירה" – שישראל אמרו שירה על הניסים שעשה הקב"ה עימהם.
‍‍ ‍‍‍‍
תִּכּוֹן – יתכונן וייבנה.
‍‍ ‍‍‍‍
בֵּית תְּפִלָּתִי – כינוי לבית המקדש, על פי ישעיהו: "כִּי בֵיתִי בֵּית תְּפִלָּה יִקָּרֵא לְכָל הָעַמִּים". הפועל תִּכּוֹן בנקבה מתייחס כביכול למילה תְּפִלָּה, על פי "תִּכּוֹן תְּפִלָּתִי קְטֹרֶת לְפָנֶיךָ" (תהלים).
‍‍ ‍‍‍‍
וְשָׁם – בבית המקדש.
‍‍ ‍‍‍‍
תּוֹדָה נְזַבֵּחַ – נקריב קורבן תודה על הגאולה ועל חנוכת הבית.
‍‍ ‍‍‍‍
לְעֵת תָּכִין מַטְבֵּחַ – בעת הנקמה באויב, על פי ישעיהו: "הָכִינוּ לְבָנָיו מַטְבֵּחַ".
‍‍ ‍‍‍‍
מִצַּר הַמְּנַבֵּחַ – בציור הנביחה יש רמז לפגיעות ולפרעות, וגם רמיזה למדרש ויקרא רבה על נבוכדנצר שביקש שיעבדוהו ובקשתו הייתה כנביחת כלב.
‍‍ ‍‍‍‍
אָז – בעת הגאולה, בניין המקדש והנקמה באויב.
‍‍ ‍‍‍‍
אֶגְמֹר – אשלים את שירי, על דרך 'גמר את ההלל'.
‍‍ ‍‍‍‍
בְּשִׁיר מִזְמוֹר חֲנֻכַּת הַמִּזְבֵּחַ – על פי תהלים: "מִזְמוֹר שִׁיר חֲנֻכַּת הַבַּיִת לְדָוִד".
‍‍ ‍‍‍‍
אפשר לקבל מתכון ללביבות בלי קמח?
הנה מתכון ללביבות של הילה אלפרט, כפי שפורסם בעיתון "ישראל היום" בדצמבר 2008.


מצרכים:
=======
6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים

2 ביצים

מלח

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
===========
- לחמם במחבת רחבה שמן בגובה של כ-4 ס"מ.

- בפומפיה גסה מגרדים את תפוחי האדמה וסוחטים היטב.יש לזכור כי אין קמח שיספוג את הנוזלים.

- שוברים פנימה את הביצים וממליחים.

- צרים בעזרת כפות הידיים קציצות קטנות ומשטחים אותן בכל הכוח בין כפות הידיים.

- מטגנים בשמן חם מאד, אך לא מעשן.

- לטגן ולהשחים לפי הטעם.

- להניח את הלביבות על ניק סופג ולהגיש מיד.

תוספות מומלצות: שמנת חמוצה, בצל ירוק קצוץ, ביצי סלמון או זיתים וחלמון ביצה מרוסק.

כל תוספת יש להגיש בקערה קטנה עם כפית.

בתיאבון!
איך להכין לביבות טונה ברוטב יוגורט ועשבי תיבול?


הנה מתכון של בני סיידא לקציצות טונה ברוטב יוגורט ועשבי תיבול:

המצרכים ללביבות:
=============
3 קופסאות נתחי טונה "סטארקיסט" בעשיון טבעי, מסוננות

3 תפוחי אדמה מבושלים ומגוררים דק

1 בצל קצוץ דק ומטוגן עד להזהבה

2 ביצים

3 כפות פירורי לחם

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס עירית קצוצה

מלח, פלפל שחור גרוס לציפוי

לטיגון:
=====
1 כוס קמח

שמן לטיגון חצי עמוק

לרוטב:
=====
2 גביעי יוגורט מחלב צאן

1 גביע שמנת חמוצה

3 שיני שום כתושות

4 כפות שמן זית

3/4 כוס עשבי תיבול קצוצים (שמיר עיריתף טימין)

מלח לפי הטעם

1 כפית שטוחחה סוכר

1 כף לימון כבוש קצוץ דק

אופן ההכנה:
=========
1. ללביבות: שמים בקערה את הטונה ומפוררים לפירורים קטנים. מוסיפים את יתר החומרים ללביבות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מחממים שמן במחבת ליטיגון חצי עמוק. צרים מהתערובת קציצות עגולות ושטוחות, טובלים בקמח משני הצדדים ומטגנים עד להזהבה. מניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.

3. לרוטב: מערבבים היטב בקערה את כל החומרים לרוטב ומעבירים למקרר.

4. להגשה: מסדרים 2-3 לביבות על צלחת הגשה אישית כשהן חמות ויוצקים מעליהן את הרוטב.
איך להכין לביבות זוקיני?


הנה מתכון ללביבות זוקיני:

המצרכים:
========
4 זוקיני או קישואים

1 בצל בינוני

פטרוזיליה

2 ביצים

2 כפות קמח שקדים או קמח רגיל

מלח, פלפל

טיפה כמון או תבלין קארי הודי

מעט שמן זית או שמן קוקוס לשימון התבנית

אופן הכנה:
========
1. מחממים תנור ל-175 מעלות.

2. מגרדים את הקישואים בפומפייה גסה וסוחטים היטב.

3. קוצצים בצל לקוביות קטנות וקוצצים את הפטרוזיליה. מערבבים עם שאר הרכיבים.

4. יוצרים לביבות, מניחים על נייר אפייה ששומן שמעט שמן ואופים למשך כ-10-15 דקות.

ניתן גם לטגן במקום לאפות.
איך להכין סופגניות פרמזן מלוחות?



הנה מתכון של הלה אלפרט לסופגניות אשל ופרמזן, כפי שפורסם במוסף שישבת של "ישראל היום" בנובמבר 2013:

המצרכים:
=======
2 כוסות קמח תופח

1 כף סוכר

1/8 כפית מלח

2 גביעי אשל

2 ביצים

4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק מאוד

2 כפות גבינת פרמזן טחונה דק

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
===========
1 מנפים את הקמח לתוך קערה.

2. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.

3. מוסיפים את האשל, הביצים, הפטרוזיליה והפרמזן ומערבבים במיקסר.

4. מחממים את השמן, אבל נזהרים שלא יתחיל לעשן.

5. צרים את הסופגניות בעזרת שתי כפות: לוקחים כף מהבלילה, ובעזרת כף נוספת מחליקים לסיר.

6. מטגנים כשתי דקות עד שהסופגניות מקבלות צבע זהוב כהה והופכים בעזרת מזלג, כששני הצדדים זהובים מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין רוסטי?


הנה מתכון להכנת רוסטי:

המצרכים ל-4 מנות:
==============
900 גרם תפוחי אדמה

4 כפות חמאה

1 כפית מלח

2 כפות חלב

אופן ההכנה:
=========
1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לרצועות דקות. מחממים את את החמאה במחבת גדולה על אש נמוכה ומטגנים את תפוחי האדמה עד שיתרככו ויזהיבו.

2. מוסיפים את המלח ולוחצים על תפוחי האדמה עד שנוצרת במחבת מעין עוגה. מוזגים את החלב מעליהם ומכסים את המחבת במשך 20-51 דקות. מדי פעם יש לנענע את המחבת כדי שהתערובת לא תדבק לדפנות ולוחצים על תפוחי האדמה על מנת שיווצר מעטה פריך בתחתית.

3. מכסים את המחבת בצלחת גדולה והופכים את העוגה לתוך הצלחת, כך שהתחתית הפריכה פונה כלי מעלה. מגישים מיד.


איך להכין בינייה (לביבות)?


הנה מתכון להכנת לביבות בינייה:

המצרכים ל-15 לביבות:
================
1/2 כוס מים

60 גרם חמאה

מעט מלח

1 כף סוכר

4 ביצים

2 כפיות תמצית וניל

שמן עמוק לטיגון

להגשה: אבקת סוכר

אופן ההכנה:
=========
1. שמים בסיר את הסוכר, המלח, המים והחמאה ומביאם לרתיחה.

2. מיד עם הרתיחה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב על אש בינונית עד שמתקבל כדור בצק. ממשיכים לערבב 2 דקות תוך כדי בחישה.

3. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית. מערבלים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.

4. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים להטמעה.

5. מחממים שמן עמוק ומביאים לרתיחה. בעזרת כף יוצקים 4-5 לביבות בכל פעם. מטגנים עד שהם תפוחות וזהובות ומוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת.

6. מניחים על נייר מגבת, בוזקים אבקת סוכר ומגישים מיד.
איך להכין לביבות תפוחי אדמה ועשבי תיבול?


הנה מתכון ללביבות תפוחי אדמה ועשבי תיבול:


המצרכים:
=========
2 תפוחי אדמה בינוניים

2 ביצים

2 חלבונים

1/2 כוס קמח

1 כוס גדושה עשבי תיבול קצוצים (לפי בחירה - עירית, בצל ירוק, שמיר, פטרוזיליה וכו')

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס שמן קנולה לטיגון


אופן ההכנה:
==========

1. לבשל את תפוחי האדמה ללא קליפתם במי מלח עד לריכוך. לסנן ולמעוך עד לקבלת מחית חלקה.

2. להוסיף את שאר החומרים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

3. לחמם שמן במחבת ולצקת בעזרת כף לביבות עגולות ושטוחות אל השמן.

4. לטגן כשתי דקות מכל צד או עד להזהבה.

5. לאחר שמוציאים מהשמן, יש להניח את הלביבות על נייר סופג ולהגישן מיד.

בתיאבון!
איך להכין סופגניות בריאות?



הנה 6 המלצות של ד"ר מאיה רוזמן להכנת סופגניות בריאות יותר:

1. שמן טרי - לטגן בשמן חדש וטרי ולזרוק בתום השימוש.

2. קונפיטורה במקום ריבה - להשתמש בקונפיטורות בלי צבעי מאכל ולא בריבה.

3. טיגון חכם להפחתת קלוריות - ככל שזמן הטיגון ארוך יותר, השמן נספג יותר למאכל המטוגן. יש לחמם את השמן מראש לטמפרטורה הרצויה ורק אז לטגן. זה מפחית בצורה משמעותית את כמות הקלוריות הסופית של המאכל המטוגן.

4. סופגניות קטנות - זמן הטיגון של סופגניות גדולות מאוד הוא ארוך יותר, העדיפו להכין סופגניות קטנות יותר.

5. שימוש בקמח מלא - החליפו חצי מהקמח בקמח מלא.

6. סופגניות אפויות אם מתחברים לטעם, סופגניות אפויות הן יותר בריאות ודלות בקלוריות.
איך להכין מאפינס סופגניות טבעוני?



הנה מתכון ל-12 מאפינס סופגניות טבעוני:

מצרכים רטובים:
============
1 כוס חלב סויה או חלב אורז (240 גרם, אפשר גם מים)

1 כפית חומץ תפוחים (5 גרם)

1/3 כוס שמן קנולה (70 גרם)

2 כפיות תמצית וניל (10 גרם)

חומרים יבשים:
============
1.5 כוסות קמח (210 גרם)

2 כפות עמילן תירס (קורנפלור, 20 גרם)

3/4 כפית אבקת אפייה (3 גרם)

1/2 כפית סודה לשתייה (3 גרם)

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

1/2 כפית קינמון

1/2 כוס סוכר (110 גרם)

1/2 כפית מלח (3 גרם)

כ-1/3 כוס ריבת פטל או תות

2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:
==========
1. חממו את התנור ל-180 מעלות.

2. ערבבו את החומרים הרטובים בקערה.

3. ערבבו את החומרים היבשים בקערה נפרדת. יש לערבב עד שרואים שהקינמון ואגוז המוסקט (הכהים) מתערבבים היטב אז יודעים שגם אבקת האפייה והסודה התערבבו כראוי.

4. ערבבו את שתי הקערות עד שמתקבלת בלילה אחידה ללא גושים.

5. סדרו 12 ניירות אפייה (מנז'טים) בתבנית שקעים. אפשר ורצוי להשתמש בתבנית סיליקון משומנת מעט.

6. מלאו את ניירות האפייה בבלילה עד כ-3/4 מגובהם.

7. הניחו כפית גדושה של ריבה במרכז כל מאפינס. אין צורך ללחוץ את הריבה לתוך הבלילה, היא תשקע פנימה במהלך האפייה.

8. אפו בתנור 20 עד 23 דקות. אי אפשר לבדוק את המאפינס עם קיסם בגלל מילוי הריבה, אבל המאפינס אמורים להיות מוכנים אחרי זמן זה. החלק העליון צריך להיות יציב.

9. לאבק מלמעלה עם אבקת סוכר, ולהוסיף תלולית ריבה כדי לקבל את מראה הסופגניה.
איך להכין לביבות תפוחי עץ וקינמון?
איך להכין לביבות בטטה וכרובית?
איך לשמור על הבטיחות בהדלקת נרות?
איך להכין נרות בעצמנו?
איך להכין לביבות כרובית בריאות?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.