» «
חנוכה
איך לשמור על בטיחות בחג החנוכה?



הנה 8 כללים לשמירת הבטיחות בחג החנוכה:

1. לאחר הדלקת החנוכייה יש להניחה במקום גבוה כך שילדים לא יוכלו להגיע אליה בעצם.

2. יש להציב מתחת לחנוכייה מגש ולא שום חומר העלול להישרף (כמו מפה אן עיתון).

3. יש להציב את החנוכייה במקום בו היא אינה קרובה לדברים דליקים.

4. חשוב להרחיק ציוד שניתן לטפס עליו מאיזור החנוכייה.

5. בהצבת חנוכייה ליד חלון, יש להקפיד שהוא יהיה סגור.

6. אין להשאיר חנוכייה דולקת בבית ללא אנשים.

7. אין לתת לילדים להדליק חנוכייה לבד.

8. אין להשאיר גפרורים, מצתים או כל מקור אש אחר ללא השגחה.
לביבות תפוחי עץ וקינמון
איך להכין לביבות תפוחי עץ וקינמון?


הנה מתכון של מיקי שמו ללביבות תפוחי עץ וקינמון:

המצרכים לכ-30 לביבות:
=================
2 ביצים גדולות (L)

100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום בהיר

1 גביע קטן (150 גרם) שמנת חמוצה

210 גרם (2.5 כוסות) קמח תופח

1 כפית תמצית וניל אמיתית

1/4 כפית קינמון

1/4 פול טונקה מגורר טרי

2 תפוחי עץ גרני סמיט קלופים, מגוררים גס וסחוטים היטב

2 כפות צימוקים בהירים

לטיגון - שמן קנולה או חמניותֿ

להגשה - סירופ מייפל או דבש

אופן ההכנה:
=========
1. טורפים ביצים וסוכר בקערה. מוסיפים שמנת חמוצה, קמח, תמצית וניל, קינמון וטונקה ומערבבים. מוסיפים תפוחי עץ וצימוקים ומערבבים היטב.

2. מחממים מחבת גדולה בעלת ציפוי מונע הידבקות על להבה בינונית עם שמן בגובה 1/2 ס"מ. יוצקים לשמן כף גדושה לכל לביבה ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג.

3. מגישים עם סירופ מייפל או דבש, אפשר גם עם קרם פרש, שמנת חמוצה או קצפת.

הערה: ניתן להחליף את הצימוקים בג'ינג'ר מסוכר חתוך חקוביות בגודל 1/2 ס"מ או להוסיף 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים בנוסף לצימוקים.
לביבות
איך להכין לביבות כרובית ואגוזים?


הנה מתכון להכנת לביבות כרובית ואגוזים:


המצרכים:
=========
1 כרובית

1 ליטר חלב

2 ביצים

1/2 כוס קמח תופח מאליו

3/4 כוס אגוזי לוז קלופים, קלויים וגרוסים

3/4 כוס קשקבל מגוררת

2 כפות שמן אגוזים

1 כפית אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס שמן קנולה לטיגון


אופן ההכנה:
==========

1. לפרק את פרחי הכרובית ולהניחם בסיר עם החלב, המלח והפלפל. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עוד שבע דקות עד שהכרובית מתרככת, אך לא לחלוטין.

2. לסנן את הכרובית היטב ולטחון אותה במעבד מזון.

3. לערבב בקערה את הכרובית עם יתר החומרים עד לקבלת תערובת אחידה, להוסיף אגוז ומוסקט, עוד מלח ופלפל ולטגן בשמן חם לביבות עגולות.

4. להניח את הלביבות לאחר הטיגון על נייר סופג ולהגיש חם.

בתיאבון!
לביבות טופו וירק
איך להכין לביבות טופו וירק אפויות?


הנה מתכון ללביבות טופו וירק אפויות:

המצרכים:
=======
500 גר' טופו

2 גזרים גדולים

2 קישואים גדולים

5 שיני שום

1 בצל גדול

מעט פטרוזילה קצוצה

3-4 כפות טחינה גולמית

4-5 כפות שיבולת שועל דקה

מלח, פלפל, כורכום

גיוון: מי שאטהב יכול להוסיך גם מקלות סלרי ומעט נענע

אופן ההכנה:
=========
1. להכניס למעבד מזון או לגרר עם פומפיה טופו, גזר, קישוא, שום ובצל.

2. להוסיף מעט פטרוזיליה קצוצה (למי שאוהב גם את הסלרי והנענע), טחינה, שיבולת שועל ותבלינים ולערבב היטב.

3. ליצור לביבות ולהניח בתבנית עם נייר אפייה. לאפות בתנור שחומם מראש ל-220מ מעלות עד להזהבה.

חנוכה

לביבות סלק
איך להכין לביבות סלק וגבינות?


הנה מתכון ללביבות סלק וגבינות של יונית סולטן - צוקרמן:

המצרכים עבור 6 מנות:
===============
5 סלקים מבושלים

200 גרם (2 כוסות) פתיתי מוצרלה השף הלבן

2 ביצים

1/2 כוס (70 גרם) קמח

1 כף שום כתוש

1/4 כפית אגוז מוסקט

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

להגשה:
======
מעט בצל ירוק פרוס

1/2 גביע (100 גרם) קרם פרש השף הלבן

אופן ההכנה:
=========
1. מגררים את הסלק בפומפייה גסה ומניחים כמה דקות בממסננת להגרת נוזלים. מעבירים לקערה, מוסיפים את הגבינה, הביצים, הקמח, השטם, המוסקט, המלח והפלפל ומערבבים לעיסה אחידה.

2. מחממים שמן בסיר בינוני. יוצרים מהעיסה כדורים בקוטר 5-6 ס"מ ומשטחים אותם. מטגנים כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה.

3. מקשטים בצל ירוק ומגישים בליווי קרם פרש.
סופגניות
איך להכין סופגניות מהירות?



הנה מתכון להכנת סופגניות מהירות:

מצרכים:
=======
¼ 1 כוסות קמח תופח

1 גביע לבן או אשל

1 ביצה

2 כפות גדושות סוכר

1 כפית תמצית רום

קורט מלח

קורט אבקת סודה לשתיה

ריבה למילוי

אבקת סוכר לזרייה

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
===========
לערבב בקערה את כל החומרים לסופגניות.

לחמם שמן עמוק בסיר רחב ושטוח.

לקחת כף גדושה מהבלילה ובעזרת כף נוספת החליקי לתוך השמן החם.

מטגנים את הסופגניה משני צידיה.

מוציאים את הסופגניה בעזרת כף מחוררת ומעבירים למגש מרופד בנייר סופג.

מזריקים ריבה לתך הסופגניות ובוזקים אבקת סוכר.

מגישים חם.
לביבות תפוחי אדמה אפויות
איך להכין לביבות תפוחי אדמה אפויות?


הנה מתכון ללביבות תפוחי אדמה אפויות:

המצרכים:
=======
3 תפוחי אדמה

2 בצלים קצוצים

1 כפית שמן

100 גרם פטריות קצוצות

2 ביצים

3 כפות פירורי לחם

1 כפית אבקת מרק

מלח ופלפל לפי הטעם

תרסיס שמן

נייר אפייה

אופן ההכנה:
=========
1. מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מעט מלח עד לריכוך, מסננים ומועכים למחית.

2. מאדים את הבצל הקצוץ עם הפטריות בכפית שמן, מניחים בצד להתקרר מעט ומוסיפים, עם פירורי הלחם למחית תפוחי האדמה, מתבלים ומערבבים היטב.

3. יוצרים כ-15 לביבות ומניחים על גבי נייר אפייה משומן בתרסיס שמן. אופים בחום בינוני כ-20 דקות, הופכים את הלביבות ואופים כ-10 דקות נוספות עד להשחמה.
סופגניות
איך להכין סופגניות ללא גלוטן?


הנה מתכון להכנת סופגניות ללא גלוטן:


המצרכים:
========
2 ביצים

2 כוסות יוגורט או רוויון

1 כפית אבקת אפיה

2 כפיות סודה לשתיה

5 כוסות קמח ללא גלוטן

2 כפיות גומי קאסטן או משפר אפיה

2 כפות תמצית וניל משובח

1 כוס סוכר

50 גרם חמאה מומסת


אופן ההכנה:
===========
1. לטרוף מטרפה ידנית את הביצים, הרוויון והחמאה המומסת בקערה.

2. לערבב את כל החומרים היבשים בקערה נפרדת.

3. להוסיף את היבשים לקערת החומרים הרטובים ולערבב עם כף גדולה. במידה והתערובת דלילה מדי יש להוסיף עוד קמח ללא גלוטן.

4. להשהות את התערובת 15 דקות.

5. להעביר את הבצק למשטח מקומח בקמח ללא גלוטן.

6. לרדד במערוך לעובי של 1 ס”מ ולחתוך לעיגולים בעזרת כוס או חותכן.

7. לטגן בשמן חם (160 מעלות צלסיוס) עד להזהבה משני הצדדים ולהעביר לנייר סופג

8. לקשט בשוקולד מריר נמס, זיגוג תות , סוכריות צבעוניות, סוכר, קוקוס או כל דבר אחר שאוהבים.

בתיאבון!


לביבות
איך להכין לביבות גבינה וצימוקים?



הנה מתכון להכנת לביבות גבינה וצימוקים:

המצרכים:
=======
500 גרם גבינת כנען

1/3 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

50 גרם צימוקים בהירים

4 כפות קמח

3 ביצים

3 כפות שמן

להגשה:
======
1-2 גביעי שמנת

מרקחת תפוזים

אבקת סוכר


אופן ההכנה:
=========
1. בקערה שמים את הגבינה, תמצית הוניל, הסוכר והצימוקים ומערבבים.

2. מוסיפים לתערובת הגבינה את הקמח והביצים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3. ממיסים במחבת את החמאה והשמן יחד ויוצקים אליה בעזרת כף מתערובת הגבינה. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

4. מוציאים את הלביבות מהמחבת, בוזקים עליהן אבקת סוכר ומגישים עם שמנת ומרקחת תפוזים.
איך להכין סופגניות במילוי קרם טונה?



הנה מתכון לסופגניות מלוחות במילוי קרם טונה של הילה אלפרט, כפי שפורסם במוסף שישבת של "ישראל היום" בנובמבר 2013:

המצרכים ל-18 סופגניות:
=================
2.5 כוסות שמרים

25 גרם שמרים טריים או 15 גרם שמרים יבשים

1 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

3 כפות שמן זית

2 חלמונים

2/3 כוס מים פושרים

שמן לטיגון עמוק


מצרכים לקרם:
===========
2 קופסאות טונה משומרת בשמן

4 כפות גדושות חרדל (רצוי אקסטרה חריף)

2 כפות חומץ, רצוי פטל אם אין אז חומץ בן יין אדום

כעשרים עלי טרגון

2 כפות צלפים בחומץ

1/3 כוס מים

1/2 כפית מלח


אופן ההכנה:
=========
1. מניחים את הקמח בקערה, מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.

2. ממסים את השמרים הטריים ב-2/3 כוס מים פושרים עם קורט סוכר ומתסיסים.

3. יוצרים גומה בתערובת הקמח ואם משתמשים בשמרים טריים יוצקים את השמרים שתססו לגומה. אם בחרתם ביבשים, פשוט מפזרים בקמח.

4. מוסיפים את השמן והביצה ולשים תוך כדי הוספת מים עד שמתקבל כדור בצק. מעבירים למשטח מקומח וממשיכים ללוש עד שהבצק גמיש ואינו נדבק לידיים (כשמונה דקות, אפשר גם במיקסר עם וו לישה).

5. שמים את הבצק בקערה, מכסים ומניחים לו לתפוח במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו. חובטים בבצק שתפח ולשים אותו מעט. צרים ממנו שני גלילים באורך כ-30 ס"מ וחותכים גליל לקטעים בעובי 2 ס"מ. מגלגלים כל קטע לכדור, מכסים ומתפיחים כחצי שעה נוספת.

6. בזמן שהסופגניות תופחות מכניסים את כל חומרי הרוטב למעבד מזון וטוחנים לקרם חלק מאוד.

7. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את כדורי הבצק עד שהם מזהיבים משני הצדדים. מוציאים בכך מחוררת לנייר סופג. בעזרת שקית זילוף מזריקים את קרם הטונה לסופגניות ומגישים.

בתיאבון!
איזה משחקים מתאימים לחג החנוכה?



הנה מספר משחקי חברה שאפשר לשחק בחג החנוכה:

אכילת סופגניות ללא ידיים - תחרות אכילת סופגניות כשהידיים קשורות

הכנסת נר לבקבוק - קושרים נר הקשור בחוט סביב מותניהם של המשתתפים והם צריכים לשלשל את הנק לתוך בקבוק הנמצא מתחתיהם מבלי לגעת בו.

למצוא מטבע בקמח - מחביאים מטבעות (או מטבע משוקולד) במספר קערות קמח והמשתתפים צריכים לגלות את המטבע רק ע"י נשיפת הקמח.

תחרות סביבונים - כל קבוצה מקבלת סביבון, הקבוצה שהסביבון שלה מסתובב נופל אחרון היא המנצחת.

מרוץ שליחים של סביבונים - מתחלקים לשתי קבוצות, כאשר לראשון בכל קבוצה יש סביבון בידו. מתחילים באותו הזמן בדיוק לסובב את הסביבונים וברגע שהסביבון נופל, השני בתור מתחיל לסובב, כך עד המשתתף האחרון. הקבוצה הזוכה היא זו שהסביבון שלה נפל אחרון.

האכלת סופגנייה - מספר זוגות יושבים זה מול זה בעיניים קשורות וצריכים להאכיל וכל אחד צריך להאכיל את בן זוגו סופגנייה. הזוג המנצח הוא זה שסיים לאכול ראשון את הסופגניות.

סופגנייה על חוט - מעבירים חוט ארוך בתוך סופגנייה ועל שני המתחרים לאכול את החוט עד שיגיעו לסופגנייה. הראשון שמגיע לסופגנייה הוא המנצח.

תחרות כיבוי חנוכייה - מדליקים את כל הנרות בשתי חנוכיות ועל שני משתתפים לכבות בנשיפה אחת כמה שיותר נרות. המנצח הוא זה שכיבה כמה שיותר נרות.

כיבוי חנוכייה לאחר אכילה - נותנים לשני מתחרים לאכול שני ביסקוויטים ולאחר מכן עליהם לכבות בנשיפה חנוכייה דולקת.

"כדור סל" מטבעות - שני קבוצות מתחרות ביניהן על קליעת מטבעות לתוך צלחת, כאשר לכל אחד מחברי הקבוצה ניסיון אחד. הקבוצה המנצחת היא זו שקלעה הכי הרבה מטבעות לצלחת.

בינגו חנוכה - מכינים לוחות ובהם ביטויים הקשורים לחנוכה ולפי הגדרות אותם יקרא המנחה יסמנו המשתתפים את המקומות הנכונים בלוח. הקבוצה המנצחת היא זו שהלוח שלה התמלא ראשון.

לגלות את המעות - שתי קבוצות יושבות זו מול זו ליד שולחנות. כל קבוצה מעבירה מבלי שהקבוצה השנייה תראה מטבע אחד לשני. כשמתקבלת הוראה מהמנחה מניחים כולם את כפות ידיהם על השולחן וכל קבוצה צריכה לנחש אצל מי נמצא המטבע בקבוצה השנייה בעזרת שלולה ניחושים בלבד. הקבוצה שניחשה נכון מקבלת את המטבע לידה והמשחק נמשך. הקבוצה המנצחת היא זו שברשותה הכי הרבה מטבעות.
איך להכין לביבות שמרים מהירות?



הנה מתכון להכנת לביבות שמרים מהירות:

המצרכים:
=========
1/2 ק"ג קמח

1/4 ליטר חלב

1.5 כפות סוכר

15 גרם שמרים טריים

1 ביצה

1/2 כפית מלח

שמן לטיגון עמוק

אבקת סוכר לבזיקה


אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את החלב מעט, מוסיפים אליו את השמרים ומערבבים את שהשמרים נמסים, משאירים בצד עד שהשמרים יבעבעו ויתפחו

2. מערבבים את הקמח עם שאר החלב, הסוכר, המלח והביצה עד לקבלת תערובת דביקה

3. מחממים את השמן, יוצרים עם ידיים לחות לביבה ומחליקים אותה לתוך השמן, כך עד שנגמרת העיסה

4. מוציאים את הלביבות מהשמן כשהן תפוחות, זהובות ובעלות בליטות לא סימטריות

5. מניחים על נייר ספיגה, בוזקים בנדיבות אבקת סוכר ומגישים מיד

בתיאבון!
איך להכין סופגניות בשוקולד?



הנה מתכון להכנת סופגניות בשוקולד:

המצרכים לסופגניות:
==============
70-80 גרם שמרים טריים

1 כוס מים

3/4 כוס סוכר

1 ק"ג קמח

1/2 כוס שמן

1 ביצה

מעט מלח

1/4 כוס ליקר שוקולד

שמן לטיגון עמוק


מצרכים למלית:
===========
1 כוס חלב

50 גרם חמאה

250 גרם שוקולד

1 כף ליקר טריפל סק


אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים לקערה שמרים, 1/4 כוס מהמים, 1 כף מהסוכר ושתי כפות מהקמח. מערבבים עד שהשמרים נמסים ומקבלים עיסה חלקה, מכסים בבד לח וממתינים כרבע שעה.

2. לקערה אחרת מכניסים את כל שאר חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק דביק מעט. מכסים את הקערה בבד לח ומניחים להתפחה במקום חמים כחצי שעה.

3. לשים מעט את הבצק בכדי להוציא ממנו את האוויר, מכסים אותו שוב ומניחים לו לתפוח חצי שעה נוספת עד שהוא מכפיל את נפחו.

4. יוצרים מהבצק 60 כדורים ומניחים אותם על משטח מקומח, מכסים בבד לח, מתפיחים חצי שעה עד שהכדורים מכפילים את נפחם ובינתיים מחממים את השמן.

5. כשהשמן חם מכניסים לתוכו את הסופגניות ומטגנים אותם משני הצדדים עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר מגבת לספיגת שומנים.

6. הכנת מלית השוקולד - מחממים חלב וחמאה עד לסף רתיחה, מוסיפים את השוקולד והליקר ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס. מצננים במקרר כשעה או עד שהשוקולד מסמיך. מערבבים טוב את הקרם ומעבירים לשק זילוף או מזרק.

7. מזריקים את השוקולד לתוך הסופגניות, זורים אבקת סוכר מעליהם או שמצפים אותן בשוקולד ומגישים.

בתיאבון וחג שמח!
איך להכין נרות בעצמנו?


הנה הדרכה קצרה איך להכין נרות לבד בבית, ניתן להכין יחד עם הילדים עם כל כללי הבטיחות הנדרשים:

החומרים:
=======
שעווה או נרות ישנים

צבע פנדה

תמצית ריח לפי טעמכם האישי

כלי יציקה (צנצנות, בקבוקים, כלי חרס, כוסות וכדומה)

אופן ההכנה:
=========
1. המסה - מניחים סיר בתוך סיר גדול יותר ובו מים רותחים. בסיר הקטן שמים דעווה שקניתם מראש או נרות ישנים שיש לכם בבית. את הפתילים מהנרות שהמסתם יש לשמור בצד.

2. צביעה - לאחר שהנרות נמסו מוסיפים לסיר 1/2 ס"מ צבע פנדה ולאחר מכן מזלפים 3 טיפות תמצית ריח.

3. יציקה - יוצקים את השעווה לכלים שבחרתם. כל חצי שעה מוזגים שכבת שעווה נוספת.

4. בתחתית כל כלי חורצים חריץ מרכזי. קושרים קצה אחד של הפתיל ואת הקצה השני מעבירים דרך החור עד לקצה התבנית. לאחר שהשעווה התקשתה (לפחות 12 שעות), מוציאים את הנר מהכלי.
יש מתכון ללביבות שעשויות מתפוחי אדמה?


הנה מתכון ללביבות תפוחי אדמה, של השף חיים כהן, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" בדצמבר 2008:


החומרים:
========
3 תפוחי אדמה מגוררים גס וסחוטים מנוזלים

2 בצלים מגוררים

רבע כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

2 ביצים

2 כפות קמח


אופן ההכנה:
===========
1. מניחים את כל החומרים בקערה ומערבבים היטב.

2. מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק, מניחים בה כפות מהבלילה ומשטחים קצת בגב הכף.

3. מטגנים משני הצדדים עד הזהבה.

4. מניחים על מגבות נייר.

5. מגישים עם שמנת חמוצה או סוכר.

בתיאבון!
איך להכין ספינג'?


הנה מתכון להכנץ ספניג' של סטפן לייק:

המצרכים ל-35 יחידות:
===============
1 ק"ג קמח

1 שקית או 1 קובית שמרית (50 גרם)

1 כף שטוחה מלח

3 ו-3/4 כוסות מים

שמן לטיגון עמוק

אבקת סוכר לפיזור

אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים לתוך קערה קמח, שמרית, ומלח ומוסיפים את המים תוך כדי ערבול (אפשרי במערבל). בעזרת כף, מערבבים היטב (לפחות 5 דקות) עד לקבלת בלילה סמיכה וחלקה.

2. מכסים במגבת ומשהים לתפיחה במקום חמים כשעה. מתקבלת בלילה מאוד רכה ותפוחה היטב.

3. בידיים משומנות , נוטלים חופן מהבלילה, יוצרים במרכז חור ומותחים בעדינות לקבלת עיגול גדול עם חור. (העיגול אינו אחיד בצורתו מאחר והבצק רק מאוד - כמעט נוזלי לאחר התפיחה).

4. מטגנים בשמן עמוק (175 מעלות), משני הצדדים עד להזהבה (עומק השמן לפחות 3 ס"מ). הבצק תופח מאוד במהלך הטיגון וזה בסדר.

5. מניחים את הספינג' על גבי נייר סופג.

6. בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.
איך להכין במהירות לביבות נהדרות?


הנה מתכון קל ומהיר להכנת לביבות מצוינות:

המצרכים:
========
1/4 ליטר חלב

1/2 ק"ג קמח

15 גרם שמרים טריים

כף וחצי סוכר

1 ביצה

1/2 כפית מלח

שמן לטיגון

אבקת סוכר לפיזור

אופן ההכנה:
===========
1, יש לחמם מעט מהחלב ולהמיס בו את השמרים.

2. לאחר בעבוע ותפיחת השמרים, יש להוסיף אליהם את הקמח, יתר החלב, הביצה, המלח והסוכר עד לקבלת עיסה עם מקם דביק, אך ללא גושים.

3. מכניסים לשמן חם חופן מהעיסה בידיים לחות.

4. מחכים להזהבה, מוציאים לנייר סופג.

5. מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.

בתיאבון!


איך להכין לביבות תפוחי אדמה ועשבי תיבול?


הנה מתכון ללביבות תפוחי אדמה ועשבי תיבול:


המצרכים:
=========
2 תפוחי אדמה בינוניים

2 ביצים

2 חלבונים

1/2 כוס קמח

1 כוס גדושה עשבי תיבול קצוצים (לפי בחירה - עירית, בצל ירוק, שמיר, פטרוזיליה וכו')

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס שמן קנולה לטיגון


אופן ההכנה:
==========

1. לבשל את תפוחי האדמה ללא קליפתם במי מלח עד לריכוך. לסנן ולמעוך עד לקבלת מחית חלקה.

2. להוסיף את שאר החומרים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

3. לחמם שמן במחבת ולצקת בעזרת כף לביבות עגולות ושטוחות אל השמן.

4. לטגן כשתי דקות מכל צד או עד להזהבה.

5. לאחר שמוציאים מהשמן, יש להניח את הלביבות על נייר סופג ולהגישן מיד.

בתיאבון!
אפשר לקבל מתכון לסופגניות בלי שמרים?


הנה מתכון של ליהיא לפיד לסופגניות ללא שמרים:

מצרכים:
=======
3 כוסות קמח תופח

3 כפות סוכר

2 ביצים

2 בגביעי יוגורט או לבן

אפשרות - כף ברנדי או גרידת קליפת תפוז, לא חייבים.


אופן ההכנה:
===========
1. מערבבים היטב את כל החומרים ובודקים שאין גושים.

2. מחממים סיר שמן לטיגון עמוק.

3 ממלאים כל פעם שליש מצקת בבלילה ומכניסים לשמן כשהוא חם.

4. מטגנים עד להשחמה ומ צננים על נייר סופג.

5. זורים אבקת סוכר או ממלאים בריבה.

הערה: הסופגניות לא יוצאות עגולות ויפות, אך ביתיות וטעימות.

בתיאבון!
איך להכין לביבות קישואים?



הנה מתכון ללביבות קישואים:

המצרכים:
========
1 ק"ג קישואים

1 ק"ג בצל

2-3 ביצים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

להגשה: ריבת שזיפים (פובידל) או ריבת משמש או ריבת תות


אופן ההכנה:
==========
1. מגררים דק את הקישואים והבצל וסוחטים אותם היטב בידיים כדי להיפטר מנוזלים מיותרים.

2. מוסיפים את הביצים, המלח והפלפל ומערבבים.

3. מחממים במחבת מעט שמן על אש בינונית. מניחים במחבת כפות גדושות מהתערובת ומשטחים אותן. מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד הזהבה.

4. מגישים עם ריבה.

בתיאבון!
מתכון לסופגניות רולדין?


להכנה של סופגניות רולדין עשו כך:

רכיבים:
=======
1 ק"ג קמח (רצוי כאמור להשתמש בקמח החדש עם המשפרים לסופגניות)

1/2 כוס סוכר

1 חבילת שמרים טריים (50-40 גר´)

1 כפית מלח

1/2 כוס שמן

2 ביצים

3-2 כוסות מים קרים מאוד

אופן הכנה:
===========
מכניסים את כל המצרכים למיקסר. לשים עם וו הלישה במהירות איטית כ- 4 דקות ואחר כך מגבירים את המהירות לכ- 8-7 דקות. מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה כ- 20 דקות. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של קלמנטינה ושוב מתפיחים כחצי שעה עד שהכדורים תופחים בכ- 50%.
מחממים שמן לטמפרטורה של 180 מעלות (חום בינוני-גבוה) ומכניסים את הכדורים לתוך השמן עד שיצופו ולא יגעו האחד בשני. מטגנים כ- 3 דקות מכל צד ומעבירים למגבת נייר סופגת.
מה חשוב לדעת על הכנת סופגניות?
איך להכין לביבות כתומות?
איך להכין לביבות תפוחי אדמה לטבעונים?
איך להכין לביבות גבינה מתוקות?
איך להכין סופגניות אפויות?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.