שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין נרות בעצמנו?
הנה הדרכה קצרה איך להכין נרות לבד בבית, ניתן להכין יחד עם הילדים עם כל כללי הבטיחות הנדרשים:
החומרים:
=======
שעווה או נרות ישנים
צבע פנדה
תמצית ריח לפי טעמכם האישי
כלי יציקה (צנצנות, בקבוקים, כלי חרס, כוסות וכדומה)
אופן ההכנה:
=========
1. המסה - מניחים סיר בתוך סיר גדול יותר ובו מים רותחים. בסיר הקטן שמים דעווה שקניתם מראש או נרות ישנים שיש לכם בבית. את הפתילים מהנרות שהמסתם יש לשמור בצד.
2. צביעה - לאחר שהנרות נמסו מוסיפים לסיר 1/2 ס"מ צבע פנדה ולאחר מכן מזלפים 3 טיפות תמצית ריח.
3. יציקה - יוצקים את השעווה לכלים שבחרתם. כל חצי שעה מוזגים שכבת שעווה נוספת.
4. בתחתית כל כלי חורצים חריץ מרכזי. קושרים קצה אחד של הפתיל ואת הקצה השני מעבירים דרך החור עד לקצה התבנית. לאחר שהשעווה התקשתה (לפחות 12 שעות), מוציאים את הנר מהכלי.
איך להכין סופגניות פרמזן מלוחות?
הנה מתכון של הלה אלפרט לסופגניות אשל ופרמזן, כפי שפורסם במוסף שישבת של "ישראל היום" בנובמבר 2013:
המצרכים:
=======
2 כוסות קמח תופח
1 כף סוכר
1/8 כפית מלח
2 גביעי אשל
2 ביצים
4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק מאוד
2 כפות גבינת פרמזן טחונה דק
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
===========
1 מנפים את הקמח לתוך קערה.
2. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.
3. מוסיפים את האשל, הביצים, הפטרוזיליה והפרמזן ומערבבים במיקסר.
4. מחממים את השמן, אבל נזהרים שלא יתחיל לעשן.
5. צרים את הסופגניות בעזרת שתי כפות: לוקחים כף מהבלילה, ובעזרת כף נוספת מחליקים לסיר.
6. מטגנים כשתי דקות עד שהסופגניות מקבלות צבע זהוב כהה והופכים בעזרת מזלג, כששני הצדדים זהובים מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים.
בתיאבון!
איך להכין לביבות כרובית ואגוזים?
הנה מתכון להכנת לביבות כרובית ואגוזים:
המצרכים:
=========
1 כרובית
1 ליטר חלב
2 ביצים
1/2 כוס קמח תופח מאליו
3/4 כוס אגוזי לוז קלופים, קלויים וגרוסים
3/4 כוס קשקבל מגוררת
2 כפות שמן אגוזים
1 כפית אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כוס שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
==========
1. לפרק את פרחי הכרובית ולהניחם בסיר עם החלב, המלח והפלפל. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עוד שבע דקות עד שהכרובית מתרככת, אך לא לחלוטין.
2. לסנן את הכרובית היטב ולטחון אותה במעבד מזון.
3. לערבב בקערה את הכרובית עם יתר החומרים עד לקבלת תערובת אחידה, להוסיף אגוז ומוסקט, עוד מלח ופלפל ולטגן בשמן חם לביבות עגולות.
4. להניח את הלביבות לאחר הטיגון על נייר סופג ולהגיש חם.
בתיאבון!
אפשר לקבל מתכון ללביבות בלי קמח?
איך להכין לביבות טונה ברוטב יוגורט ועשבי תיבול?
הנה מתכון של בני סיידא לקציצות טונה ברוטב יוגורט ועשבי תיבול:
המצרכים ללביבות:
=============
3 קופסאות נתחי טונה "סטארקיסט" בעשיון טבעי, מסוננות
3 תפוחי אדמה מבושלים ומגוררים דק
1 בצל קצוץ דק ומטוגן עד להזהבה
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס עירית קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס לציפוי
לטיגון:
=====
1 כוס קמח
שמן לטיגון חצי עמוק
לרוטב:
=====
2 גביעי יוגורט מחלב צאן
1 גביע שמנת חמוצה
3 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
3/4 כוס עשבי תיבול קצוצים (שמיר עיריתף טימין)
מלח לפי הטעם
1 כפית שטוחחה סוכר
1 כף לימון כבוש קצוץ דק
אופן ההכנה:
=========
1. ללביבות: שמים בקערה את הטונה ומפוררים לפירורים קטנים. מוסיפים את יתר החומרים ללביבות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מחממים שמן במחבת ליטיגון חצי עמוק. צרים מהתערובת קציצות עגולות ושטוחות, טובלים בקמח משני הצדדים ומטגנים עד להזהבה. מניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
3. לרוטב: מערבבים היטב בקערה את כל החומרים לרוטב ומעבירים למקרר.
4. להגשה: מסדרים 2-3 לביבות על צלחת הגשה אישית כשהן חמות ויוצקים מעליהן את הרוטב.
איך להכין לביבות גבינה וצימוקים?
הנה מתכון להכנת לביבות גבינה וצימוקים:
המצרכים:
=======
500 גרם גבינת כנען
1/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
50 גרם צימוקים בהירים
4 כפות קמח
3 ביצים
3 כפות שמן
להגשה:
======
1-2 גביעי שמנת
מרקחת תפוזים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
=========
1. בקערה שמים את הגבינה, תמצית הוניל, הסוכר והצימוקים ומערבבים.
2. מוסיפים לתערובת הגבינה את הקמח והביצים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. ממיסים במחבת את החמאה והשמן יחד ויוצקים אליה בעזרת כף מתערובת הגבינה. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
4. מוציאים את הלביבות מהמחבת, בוזקים עליהן אבקת סוכר ומגישים עם שמנת ומרקחת תפוזים.
איך להכין במהירות לביבות נהדרות?
הנה מתכון קל ומהיר להכנת לביבות מצוינות:
המצרכים:
========
1/4 ליטר חלב
1/2 ק"ג קמח
15 גרם שמרים טריים
כף וחצי סוכר
1 ביצה
1/2 כפית מלח
שמן לטיגון
אבקת סוכר לפיזור
אופן ההכנה:
===========
1, יש לחמם מעט מהחלב ולהמיס בו את השמרים.
2. לאחר בעבוע ותפיחת השמרים, יש להוסיף אליהם את הקמח, יתר החלב, הביצה, המלח והסוכר עד לקבלת עיסה עם מקם דביק, אך ללא גושים.
3. מכניסים לשמן חם חופן מהעיסה בידיים לחות.
4. מחכים להזהבה, מוציאים לנייר סופג.
5. מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.
בתיאבון!
איך לשמור על הבטיחות בהדלקת נרות?
הנה 9 כללי בטיחות חשובים להדלקת נרות:
1. יש לשמור על מרווח של מספר ס"מ בין נר לנר
2. חשוב להניח את הפמוטים (או החנוכייה) על משטח חסין אש
3. יש להניח את הנרות באיזור שאין בו או לידו חומרים דליקים (לדוגמה לאין להניח נר דולק ליד וילון)
4. לפני הדלקת הנרות יש לקצר להם את הפתיל כך שגובהו לא יעלה על חצי ס"מ
5. אסור לגעת בנר או בחלב הנוזל ממנו
6. בחדר בו דולקים נרות חשוב לשמור על אוורור במידה מספקת
7. יש להקפיד על הרחקת ילדים קטנים מנרות
8. יש להקפיד על הרחקת חיות מחמד מאיזור הנרות
9. אסור לעזור בית או חדר בו דולקים נרות ללא השגחה
איך להכין סופגניות בשוקולד?
הנה מתכון להכנת סופגניות בשוקולד:
המצרכים לסופגניות:
==============
70-80 גרם שמרים טריים
1 כוס מים
3/4 כוס סוכר
1 ק"ג קמח
1/2 כוס שמן
1 ביצה
מעט מלח
1/4 כוס ליקר שוקולד
שמן לטיגון עמוק
מצרכים למלית:
===========
1 כוס חלב
50 גרם חמאה
250 גרם שוקולד
1 כף ליקר טריפל סק
אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים לקערה שמרים, 1/4 כוס מהמים, 1 כף מהסוכר ושתי כפות מהקמח. מערבבים עד שהשמרים נמסים ומקבלים עיסה חלקה, מכסים בבד לח וממתינים כרבע שעה.
2. לקערה אחרת מכניסים את כל שאר חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק דביק מעט. מכסים את הקערה בבד לח ומניחים להתפחה במקום חמים כחצי שעה.
3. לשים מעט את הבצק בכדי להוציא ממנו את האוויר, מכסים אותו שוב ומניחים לו לתפוח חצי שעה נוספת עד שהוא מכפיל את נפחו.
4. יוצרים מהבצק 60 כדורים ומניחים אותם על משטח מקומח, מכסים בבד לח, מתפיחים חצי שעה עד שהכדורים מכפילים את נפחם ובינתיים מחממים את השמן.
5. כשהשמן חם מכניסים לתוכו את הסופגניות ומטגנים אותם משני הצדדים עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר מגבת לספיגת שומנים.
6. הכנת מלית השוקולד - מחממים חלב וחמאה עד לסף רתיחה, מוסיפים את השוקולד והליקר ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס. מצננים במקרר כשעה או עד שהשוקולד מסמיך. מערבבים טוב את הקרם ומעבירים לשק זילוף או מזרק.
7. מזריקים את השוקולד לתוך הסופגניות, זורים אבקת סוכר מעליהם או שמצפים אותן בשוקולד ומגישים.
בתיאבון וחג שמח!

הנה הדרכה קצרה איך להכין נרות לבד בבית, ניתן להכין יחד עם הילדים עם כל כללי הבטיחות הנדרשים:
החומרים:
=======
שעווה או נרות ישנים
צבע פנדה
תמצית ריח לפי טעמכם האישי
כלי יציקה (צנצנות, בקבוקים, כלי חרס, כוסות וכדומה)
אופן ההכנה:
=========
1. המסה - מניחים סיר בתוך סיר גדול יותר ובו מים רותחים. בסיר הקטן שמים דעווה שקניתם מראש או נרות ישנים שיש לכם בבית. את הפתילים מהנרות שהמסתם יש לשמור בצד.
2. צביעה - לאחר שהנרות נמסו מוסיפים לסיר 1/2 ס"מ צבע פנדה ולאחר מכן מזלפים 3 טיפות תמצית ריח.
3. יציקה - יוצקים את השעווה לכלים שבחרתם. כל חצי שעה מוזגים שכבת שעווה נוספת.
4. בתחתית כל כלי חורצים חריץ מרכזי. קושרים קצה אחד של הפתיל ואת הקצה השני מעבירים דרך החור עד לקצה התבנית. לאחר שהשעווה התקשתה (לפחות 12 שעות), מוציאים את הנר מהכלי.

הנה מתכון של הלה אלפרט לסופגניות אשל ופרמזן, כפי שפורסם במוסף שישבת של "ישראל היום" בנובמבר 2013:
המצרכים:
=======
2 כוסות קמח תופח
1 כף סוכר
1/8 כפית מלח
2 גביעי אשל
2 ביצים
4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק מאוד
2 כפות גבינת פרמזן טחונה דק
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
===========
1 מנפים את הקמח לתוך קערה.
2. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.
3. מוסיפים את האשל, הביצים, הפטרוזיליה והפרמזן ומערבבים במיקסר.
4. מחממים את השמן, אבל נזהרים שלא יתחיל לעשן.
5. צרים את הסופגניות בעזרת שתי כפות: לוקחים כף מהבלילה, ובעזרת כף נוספת מחליקים לסיר.
6. מטגנים כשתי דקות עד שהסופגניות מקבלות צבע זהוב כהה והופכים בעזרת מזלג, כששני הצדדים זהובים מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים.
בתיאבון!

הנה מתכון להכנת לביבות כרובית ואגוזים:
המצרכים:
=========
1 כרובית
1 ליטר חלב
2 ביצים
1/2 כוס קמח תופח מאליו
3/4 כוס אגוזי לוז קלופים, קלויים וגרוסים
3/4 כוס קשקבל מגוררת
2 כפות שמן אגוזים
1 כפית אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כוס שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
==========
1. לפרק את פרחי הכרובית ולהניחם בסיר עם החלב, המלח והפלפל. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עוד שבע דקות עד שהכרובית מתרככת, אך לא לחלוטין.
2. לסנן את הכרובית היטב ולטחון אותה במעבד מזון.
3. לערבב בקערה את הכרובית עם יתר החומרים עד לקבלת תערובת אחידה, להוסיף אגוז ומוסקט, עוד מלח ופלפל ולטגן בשמן חם לביבות עגולות.
4. להניח את הלביבות לאחר הטיגון על נייר סופג ולהגיש חם.
בתיאבון!

הנה מתכון ללביבות של הילה אלפרט, כפי שפורסם בעיתון "ישראל היום" בדצמבר 2008.
מצרכים:
=======
6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
2 ביצים
מלח
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
===========
- לחמם במחבת רחבה שמן בגובה של כ-4 ס"מ.
- בפומפיה גסה מגרדים את תפוחי האדמה וסוחטים היטב.יש לזכור כי אין קמח שיספוג את הנוזלים.
- שוברים פנימה את הביצים וממליחים.
- צרים בעזרת כפות הידיים קציצות קטנות ומשטחים אותן בכל הכוח בין כפות הידיים.
- מטגנים בשמן חם מאד, אך לא מעשן.
- לטגן ולהשחים לפי הטעם.
- להניח את הלביבות על ניק סופג ולהגיש מיד.
תוספות מומלצות: שמנת חמוצה, בצל ירוק קצוץ, ביצי סלמון או זיתים וחלמון ביצה מרוסק.
כל תוספת יש להגיש בקערה קטנה עם כפית.
בתיאבון!
מצרכים:
=======
6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
2 ביצים
מלח
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
===========
- לחמם במחבת רחבה שמן בגובה של כ-4 ס"מ.
- בפומפיה גסה מגרדים את תפוחי האדמה וסוחטים היטב.יש לזכור כי אין קמח שיספוג את הנוזלים.
- שוברים פנימה את הביצים וממליחים.
- צרים בעזרת כפות הידיים קציצות קטנות ומשטחים אותן בכל הכוח בין כפות הידיים.
- מטגנים בשמן חם מאד, אך לא מעשן.
- לטגן ולהשחים לפי הטעם.
- להניח את הלביבות על ניק סופג ולהגיש מיד.
תוספות מומלצות: שמנת חמוצה, בצל ירוק קצוץ, ביצי סלמון או זיתים וחלמון ביצה מרוסק.
כל תוספת יש להגיש בקערה קטנה עם כפית.
בתיאבון!
חנוכה

הנה מתכון של בני סיידא לקציצות טונה ברוטב יוגורט ועשבי תיבול:
המצרכים ללביבות:
=============
3 קופסאות נתחי טונה "סטארקיסט" בעשיון טבעי, מסוננות
3 תפוחי אדמה מבושלים ומגוררים דק
1 בצל קצוץ דק ומטוגן עד להזהבה
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס עירית קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס לציפוי
לטיגון:
=====
1 כוס קמח
שמן לטיגון חצי עמוק
לרוטב:
=====
2 גביעי יוגורט מחלב צאן
1 גביע שמנת חמוצה
3 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
3/4 כוס עשבי תיבול קצוצים (שמיר עיריתף טימין)
מלח לפי הטעם
1 כפית שטוחחה סוכר
1 כף לימון כבוש קצוץ דק
אופן ההכנה:
=========
1. ללביבות: שמים בקערה את הטונה ומפוררים לפירורים קטנים. מוסיפים את יתר החומרים ללביבות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מחממים שמן במחבת ליטיגון חצי עמוק. צרים מהתערובת קציצות עגולות ושטוחות, טובלים בקמח משני הצדדים ומטגנים עד להזהבה. מניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
3. לרוטב: מערבבים היטב בקערה את כל החומרים לרוטב ומעבירים למקרר.
4. להגשה: מסדרים 2-3 לביבות על צלחת הגשה אישית כשהן חמות ויוצקים מעליהן את הרוטב.

הנה מתכון להכנת לביבות גבינה וצימוקים:
המצרכים:
=======
500 גרם גבינת כנען
1/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
50 גרם צימוקים בהירים
4 כפות קמח
3 ביצים
3 כפות שמן
להגשה:
======
1-2 גביעי שמנת
מרקחת תפוזים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
=========
1. בקערה שמים את הגבינה, תמצית הוניל, הסוכר והצימוקים ומערבבים.
2. מוסיפים לתערובת הגבינה את הקמח והביצים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. ממיסים במחבת את החמאה והשמן יחד ויוצקים אליה בעזרת כף מתערובת הגבינה. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
4. מוציאים את הלביבות מהמחבת, בוזקים עליהן אבקת סוכר ומגישים עם שמנת ומרקחת תפוזים.

הנה מתכון קל ומהיר להכנת לביבות מצוינות:
המצרכים:
========
1/4 ליטר חלב
1/2 ק"ג קמח
15 גרם שמרים טריים
כף וחצי סוכר
1 ביצה
1/2 כפית מלח
שמן לטיגון
אבקת סוכר לפיזור
אופן ההכנה:
===========
1, יש לחמם מעט מהחלב ולהמיס בו את השמרים.
2. לאחר בעבוע ותפיחת השמרים, יש להוסיף אליהם את הקמח, יתר החלב, הביצה, המלח והסוכר עד לקבלת עיסה עם מקם דביק, אך ללא גושים.
3. מכניסים לשמן חם חופן מהעיסה בידיים לחות.
4. מחכים להזהבה, מוציאים לנייר סופג.
5. מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.
בתיאבון!

הנה 9 כללי בטיחות חשובים להדלקת נרות:
1. יש לשמור על מרווח של מספר ס"מ בין נר לנר
2. חשוב להניח את הפמוטים (או החנוכייה) על משטח חסין אש
3. יש להניח את הנרות באיזור שאין בו או לידו חומרים דליקים (לדוגמה לאין להניח נר דולק ליד וילון)
4. לפני הדלקת הנרות יש לקצר להם את הפתיל כך שגובהו לא יעלה על חצי ס"מ
5. אסור לגעת בנר או בחלב הנוזל ממנו
6. בחדר בו דולקים נרות חשוב לשמור על אוורור במידה מספקת
7. יש להקפיד על הרחקת ילדים קטנים מנרות
8. יש להקפיד על הרחקת חיות מחמד מאיזור הנרות
9. אסור לעזור בית או חדר בו דולקים נרות ללא השגחה

הנה מתכון להכנת סופגניות בשוקולד:
המצרכים לסופגניות:
==============
70-80 גרם שמרים טריים
1 כוס מים
3/4 כוס סוכר
1 ק"ג קמח
1/2 כוס שמן
1 ביצה
מעט מלח
1/4 כוס ליקר שוקולד
שמן לטיגון עמוק
מצרכים למלית:
===========
1 כוס חלב
50 גרם חמאה
250 גרם שוקולד
1 כף ליקר טריפל סק
אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים לקערה שמרים, 1/4 כוס מהמים, 1 כף מהסוכר ושתי כפות מהקמח. מערבבים עד שהשמרים נמסים ומקבלים עיסה חלקה, מכסים בבד לח וממתינים כרבע שעה.
2. לקערה אחרת מכניסים את כל שאר חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק דביק מעט. מכסים את הקערה בבד לח ומניחים להתפחה במקום חמים כחצי שעה.
3. לשים מעט את הבצק בכדי להוציא ממנו את האוויר, מכסים אותו שוב ומניחים לו לתפוח חצי שעה נוספת עד שהוא מכפיל את נפחו.
4. יוצרים מהבצק 60 כדורים ומניחים אותם על משטח מקומח, מכסים בבד לח, מתפיחים חצי שעה עד שהכדורים מכפילים את נפחם ובינתיים מחממים את השמן.
5. כשהשמן חם מכניסים לתוכו את הסופגניות ומטגנים אותם משני הצדדים עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר מגבת לספיגת שומנים.
6. הכנת מלית השוקולד - מחממים חלב וחמאה עד לסף רתיחה, מוסיפים את השוקולד והליקר ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס. מצננים במקרר כשעה או עד שהשוקולד מסמיך. מערבבים טוב את הקרם ומעבירים לשק זילוף או מזרק.
7. מזריקים את השוקולד לתוך הסופגניות, זורים אבקת סוכר מעליהם או שמצפים אותן בשוקולד ומגישים.
בתיאבון וחג שמח!
איך להכין לביבות תפוחי אדמה עם גזר ובצל?
הנה מתכון של לביבות תפוחי אדמה עם גזר ובצל של איילת הירשמן כפי שפורסם בגיליון "לאשה" בדצמבר 2008:
המצרכים:
=========
11/4 ק"ג תפוחי אדמה (6-8 בינוניים) יפים, קלופים
2 ביצים
1 בצל לבן, קלוף
2 גזרים קלופים
3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
1.5-2 כפות קמח תופח
מעט פלפל שחור
שמן, לטיגון
אפשרות להגשה: שמנת חמוצה, אפשר מתובלת בבצל ירוק
אופן ההכנה:
===========
1. מגרדים את תפוחי האדמה בפומפייה גסה לתוך קערה. מגרדים באותה דרך גם את הבצל והגזר. סוחטים את העיסה בידיים היטב, מעל הכיור ואז מניחים במסננת רבע שעה ונותנים לה להגיר שאריות מים. שוטפים את העיסה במים קרים מתחת לברז וסוחטים שוב. מניחים עוד כמה דקות במסננת. מעבירים לקערה, מוסיפים את בבצל הירוק, הקמח, הביצים, מלח ופלפל ומערבבים.
2. הטיגון: מחממים את השמן במחבת, לטיגון חצי עמוק (פירוש הדבר הוא שכאשר תניחו את העיסה במחבת, גובה השמן צריך להגיע למחצית מגובהה). מניחים כפות מהעיסה במחבת, מועכים קלות בלבד במרית הטיגון, ומטגנים, עד הזהבה. ממשיכים לטגן כך לביבות בשמן, ומקפידים כל הזמן להוציא חלקיקים שרופים מהשמן, ואם הוא מתלכלך מדי מחליפים אותו בשמן חדש וממשיכים לטגן.
3. ההגשה: סופגים את עודפי השמן מהלביבות בנייר סופג. מגישים מיד, חם עם שמנת חומצה מתובלת בבצל ירוק.
הנה מתכון של לביבות תפוחי אדמה עם גזר ובצל של איילת הירשמן כפי שפורסם בגיליון "לאשה" בדצמבר 2008:
המצרכים:
=========
11/4 ק"ג תפוחי אדמה (6-8 בינוניים) יפים, קלופים
2 ביצים
1 בצל לבן, קלוף
2 גזרים קלופים
3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
1.5-2 כפות קמח תופח
מעט פלפל שחור
שמן, לטיגון
אפשרות להגשה: שמנת חמוצה, אפשר מתובלת בבצל ירוק
אופן ההכנה:
===========
1. מגרדים את תפוחי האדמה בפומפייה גסה לתוך קערה. מגרדים באותה דרך גם את הבצל והגזר. סוחטים את העיסה בידיים היטב, מעל הכיור ואז מניחים במסננת רבע שעה ונותנים לה להגיר שאריות מים. שוטפים את העיסה במים קרים מתחת לברז וסוחטים שוב. מניחים עוד כמה דקות במסננת. מעבירים לקערה, מוסיפים את בבצל הירוק, הקמח, הביצים, מלח ופלפל ומערבבים.
2. הטיגון: מחממים את השמן במחבת, לטיגון חצי עמוק (פירוש הדבר הוא שכאשר תניחו את העיסה במחבת, גובה השמן צריך להגיע למחצית מגובהה). מניחים כפות מהעיסה במחבת, מועכים קלות בלבד במרית הטיגון, ומטגנים, עד הזהבה. ממשיכים לטגן כך לביבות בשמן, ומקפידים כל הזמן להוציא חלקיקים שרופים מהשמן, ואם הוא מתלכלך מדי מחליפים אותו בשמן חדש וממשיכים לטגן.
3. ההגשה: סופגים את עודפי השמן מהלביבות בנייר סופג. מגישים מיד, חם עם שמנת חומצה מתובלת בבצל ירוק.
איך להכין סופגניות שיבולת שועל ללא גלוטן?
הנה מתכון לסופגניות שיבולת שועל ללא גלוטן:
המצרכים ל-10-15 סופגניות מיני:
======================
2 ביצים גדולות
1 גביע ריקוטה
2 כפות סוכר או תחליף סוכר (גם סוכר וניל אפשרי)
גרידת תפוז
כוס קמח שיבולת שועל טחונה דק
1 שקית אבקת אפייה
שמן לטיגון
אבקת סוכר
למילוי: ריבה, שוקולד או כל מילוי שאוהבים
אופן ההכנה:
========
1. מערבבים בקערה ביצים, ריקוטה וסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את גרידת התפוז ומערבבים.
2. בקערה נוספת מערבבים היטב את שיבולת השועל ואבקת האפייה.
3. מאחדים בין שתי הקערות בתנועת קיפול עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מחממים שמן עמוק ובעזרת שתי כפיות מחליקים מהעיסה לתוך השמן. לרוב היא מקבלת את צורתה העגולה בתוך השמן, אך לעיתים נשארת עם צורה משונה וזה בסדר.
5. מטגנים עד להשחמה, מוציאים ומניחים על גבי רשת. לאחר צינון קל מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם. מי שאוהב יכול למלא את הסופגניה בעזרת מזרק או צנתר בריבה, שוקולד או מילוי מועדף אחר.
הנה מתכון לסופגניות שיבולת שועל ללא גלוטן:
המצרכים ל-10-15 סופגניות מיני:
======================
2 ביצים גדולות
1 גביע ריקוטה
2 כפות סוכר או תחליף סוכר (גם סוכר וניל אפשרי)
גרידת תפוז
כוס קמח שיבולת שועל טחונה דק
1 שקית אבקת אפייה
שמן לטיגון
אבקת סוכר
למילוי: ריבה, שוקולד או כל מילוי שאוהבים
אופן ההכנה:
========
1. מערבבים בקערה ביצים, ריקוטה וסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את גרידת התפוז ומערבבים.
2. בקערה נוספת מערבבים היטב את שיבולת השועל ואבקת האפייה.
3. מאחדים בין שתי הקערות בתנועת קיפול עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מחממים שמן עמוק ובעזרת שתי כפיות מחליקים מהעיסה לתוך השמן. לרוב היא מקבלת את צורתה העגולה בתוך השמן, אך לעיתים נשארת עם צורה משונה וזה בסדר.
5. מטגנים עד להשחמה, מוציאים ומניחים על גבי רשת. לאחר צינון קל מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם. מי שאוהב יכול למלא את הסופגניה בעזרת מזרק או צנתר בריבה, שוקולד או מילוי מועדף אחר.
מה חשוב לדעת על הכנת סופגניות?
הנה 5 טיפים חשובים של הקונדטורית אורי שניידר להכנת סופגניות:
1. סופגניות עגולות ויפות - משטחים חתיכת בצק, סוגרים את הקצוות טוב ווב בצורה מהודקת ומניחים את הכדור כשאיזור הסגירה על השיש. כולאים את הכדור בין האצבעות שלנו לבין השיש ולשים בתנועות סיבוביות עד שמקבלים כדור יפה ועגול.
2. התפחה - מאחר ואנו מכינים סופגניות בדרך כלל בחורף והוא מתקשה לתפוח בגלל הקור, ניתן להתפיח אותו בתוך תנור כבוי. לאחר שעה שעתיים הן תתפחנה כמו שצריך. רקסופגניות שתפחו פי 2 מהגודל המקורי יצליחו לצוף על השמ ויקבלו את הפס הלבן היפה באמצע.
3. שמן בנדיבות - אל תתקמצנו על השמן, סופגנייה חייבת שמן עמוק כדי לצוף כמו שצריך.
4. טמפרטורה נכונה - סופגנייה מטגנת הכי טוב בטמפרטורה של בין 160-170 מעלות. רצוי לשם כך לעבוד עם מד טמפרטורה. אם אין לכם, הכניסו כף עץ לשמן וברגע שמתחילות להיות בועות סביב הכף, הרי שהשמן מספיק חם להתחלת הטיגון.
5. גודל סביר - לא חייבים סופגניות גדולות. אפשר להכין גם סופגניות קטנות וקטנטנות.
הנה 5 טיפים חשובים של הקונדטורית אורי שניידר להכנת סופגניות:
1. סופגניות עגולות ויפות - משטחים חתיכת בצק, סוגרים את הקצוות טוב ווב בצורה מהודקת ומניחים את הכדור כשאיזור הסגירה על השיש. כולאים את הכדור בין האצבעות שלנו לבין השיש ולשים בתנועות סיבוביות עד שמקבלים כדור יפה ועגול.
2. התפחה - מאחר ואנו מכינים סופגניות בדרך כלל בחורף והוא מתקשה לתפוח בגלל הקור, ניתן להתפיח אותו בתוך תנור כבוי. לאחר שעה שעתיים הן תתפחנה כמו שצריך. רקסופגניות שתפחו פי 2 מהגודל המקורי יצליחו לצוף על השמ ויקבלו את הפס הלבן היפה באמצע.
3. שמן בנדיבות - אל תתקמצנו על השמן, סופגנייה חייבת שמן עמוק כדי לצוף כמו שצריך.
4. טמפרטורה נכונה - סופגנייה מטגנת הכי טוב בטמפרטורה של בין 160-170 מעלות. רצוי לשם כך לעבוד עם מד טמפרטורה. אם אין לכם, הכניסו כף עץ לשמן וברגע שמתחילות להיות בועות סביב הכף, הרי שהשמן מספיק חם להתחלת הטיגון.
5. גודל סביר - לא חייבים סופגניות גדולות. אפשר להכין גם סופגניות קטנות וקטנטנות.
איך להכין לביבות קישואים?
הנה מתכון ללביבות קישואים:
המצרכים:
========
1 ק"ג קישואים
1 ק"ג בצל
2-3 ביצים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
להגשה: ריבת שזיפים (פובידל) או ריבת משמש או ריבת תות
אופן ההכנה:
==========
1. מגררים דק את הקישואים והבצל וסוחטים אותם היטב בידיים כדי להיפטר מנוזלים מיותרים.
2. מוסיפים את הביצים, המלח והפלפל ומערבבים.
3. מחממים במחבת מעט שמן על אש בינונית. מניחים במחבת כפות גדושות מהתערובת ומשטחים אותן. מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד הזהבה.
4. מגישים עם ריבה.
בתיאבון!
הנה מתכון ללביבות קישואים:
המצרכים:
========
1 ק"ג קישואים
1 ק"ג בצל
2-3 ביצים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
להגשה: ריבת שזיפים (פובידל) או ריבת משמש או ריבת תות
אופן ההכנה:
==========
1. מגררים דק את הקישואים והבצל וסוחטים אותם היטב בידיים כדי להיפטר מנוזלים מיותרים.
2. מוסיפים את הביצים, המלח והפלפל ומערבבים.
3. מחממים במחבת מעט שמן על אש בינונית. מניחים במחבת כפות גדושות מהתערובת ומשטחים אותן. מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד הזהבה.
4. מגישים עם ריבה.
בתיאבון!
איך להכין סופגניות מהירות?
הנה מתכון להכנת סופגניות מהירות:
מצרכים:
=======
¼ 1 כוסות קמח תופח
1 גביע לבן או אשל
1 ביצה
2 כפות גדושות סוכר
1 כפית תמצית רום
קורט מלח
קורט אבקת סודה לשתיה
ריבה למילוי
אבקת סוכר לזרייה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
===========
לערבב בקערה את כל החומרים לסופגניות.
לחמם שמן עמוק בסיר רחב ושטוח.
לקחת כף גדושה מהבלילה ובעזרת כף נוספת החליקי לתוך השמן החם.
מטגנים את הסופגניה משני צידיה.
מוציאים את הסופגניה בעזרת כף מחוררת ומעבירים למגש מרופד בנייר סופג.
מזריקים ריבה לתך הסופגניות ובוזקים אבקת סוכר.
מגישים חם.
הנה מתכון להכנת סופגניות מהירות:
מצרכים:
=======
¼ 1 כוסות קמח תופח
1 גביע לבן או אשל
1 ביצה
2 כפות גדושות סוכר
1 כפית תמצית רום
קורט מלח
קורט אבקת סודה לשתיה
ריבה למילוי
אבקת סוכר לזרייה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
===========
לערבב בקערה את כל החומרים לסופגניות.
לחמם שמן עמוק בסיר רחב ושטוח.
לקחת כף גדושה מהבלילה ובעזרת כף נוספת החליקי לתוך השמן החם.
מטגנים את הסופגניה משני צידיה.
מוציאים את הסופגניה בעזרת כף מחוררת ומעבירים למגש מרופד בנייר סופג.
מזריקים ריבה לתך הסופגניות ובוזקים אבקת סוכר.
מגישים חם.
יש מתכון ללביבות שעשויות מתפוחי אדמה?
הנה מתכון ללביבות תפוחי אדמה, של השף חיים כהן, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" בדצמבר 2008:
החומרים:
========
3 תפוחי אדמה מגוררים גס וסחוטים מנוזלים
2 בצלים מגוררים
רבע כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
2 ביצים
2 כפות קמח
אופן ההכנה:
===========
1. מניחים את כל החומרים בקערה ומערבבים היטב.
2. מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק, מניחים בה כפות מהבלילה ומשטחים קצת בגב הכף.
3. מטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
4. מניחים על מגבות נייר.
5. מגישים עם שמנת חמוצה או סוכר.
בתיאבון!
הנה מתכון ללביבות תפוחי אדמה, של השף חיים כהן, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" בדצמבר 2008:
החומרים:
========
3 תפוחי אדמה מגוררים גס וסחוטים מנוזלים
2 בצלים מגוררים
רבע כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
2 ביצים
2 כפות קמח
אופן ההכנה:
===========
1. מניחים את כל החומרים בקערה ומערבבים היטב.
2. מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק, מניחים בה כפות מהבלילה ומשטחים קצת בגב הכף.
3. מטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
4. מניחים על מגבות נייר.
5. מגישים עם שמנת חמוצה או סוכר.
בתיאבון!
איך להכין סופגניות מפלצת?
סופגניות מפלצות (כ-12 יח'- אפשר להכפיל את הכמות) - נקראות כך על שום צורתן שדומה ליצורים דימיוניים שונים (פיל, ברווז וכו'). ילדים ומבוגרים טורפים אותן...
הנה המתכון ל"סופגניות מפלצת":
חומרים:
=======
1 ביצה
1 שמנת 9% או אשל או יוגורט
2.5 כפות סוכר
סוכר וניל (לא חובה)
קורט מלח
1.5 כוסות קמח + כפית גדושה אבקת אפייה
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים שמן עמוק, בזהירות שלא יישרף! (אפשר להכניס לשמן חתיכת גזר או חתיכת תפוח עץ).
2. מכניסים לקערה את כל המרכיבים, מערבבים היטב במזלג את התערובת עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
3. מנמיכים להבה (כדי שלא ייחרכו מבחוץ ומבפנים יישארו בצקיות),
ובעזרת 2 כפות מכניסים גושים כדוריים מהתערובת לשמן.
4. הן אמורות להתהפך לבד , אפשר לעזור להן להתהפך, כ-4 דקות מכל צד.
מוציאים ומניחים על נייר סופג. בודקים בעזרת קיסם שהן לא נותרו בצקיות בפנים.
5. מחדירים ריבת תות משובחת ומפזרים במסננת אבקת סוכר, להגיש מייד.
במידה והן מתקררות, ניתן לחמם לפני ההגשה כ- 10 - 15 שניות במיקרו.
סופגניות מפלצות (כ-12 יח'- אפשר להכפיל את הכמות) - נקראות כך על שום צורתן שדומה ליצורים דימיוניים שונים (פיל, ברווז וכו'). ילדים ומבוגרים טורפים אותן...
הנה המתכון ל"סופגניות מפלצת":
חומרים:
=======
1 ביצה
1 שמנת 9% או אשל או יוגורט
2.5 כפות סוכר
סוכר וניל (לא חובה)
קורט מלח
1.5 כוסות קמח + כפית גדושה אבקת אפייה
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים שמן עמוק, בזהירות שלא יישרף! (אפשר להכניס לשמן חתיכת גזר או חתיכת תפוח עץ).
2. מכניסים לקערה את כל המרכיבים, מערבבים היטב במזלג את התערובת עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
3. מנמיכים להבה (כדי שלא ייחרכו מבחוץ ומבפנים יישארו בצקיות),
ובעזרת 2 כפות מכניסים גושים כדוריים מהתערובת לשמן.
4. הן אמורות להתהפך לבד , אפשר לעזור להן להתהפך, כ-4 דקות מכל צד.
מוציאים ומניחים על נייר סופג. בודקים בעזרת קיסם שהן לא נותרו בצקיות בפנים.
5. מחדירים ריבת תות משובחת ומפזרים במסננת אבקת סוכר, להגיש מייד.
במידה והן מתקררות, ניתן לחמם לפני ההגשה כ- 10 - 15 שניות במיקרו.
איך להכין סופגניות בכמות גדולה?
הנה מתכון להכנת 45 סופגניות:
מצרכים:
=======
50 גרם שמרים
½ כוס סוכר
1 ק"ג קמח
3-2 ביצים
קורט מלח
2 שקיות סוכר וניל
כ- 2 כפות קוניאק
קליפת לימון או תפוז, מגוררת דק
¾ כוס שמן או 100 גרם מרגרינה עם מלח, רכה
כ- ½ 2 כוסות מים פושרים
ריבה למלית
אבקת סוכר לזרייה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
===========
מערבבים בקערה את כל החומרים לסופגניות.
מחממים שמן עמוק בסיר רחב ושטוח.
לקחת כף גדושה מהבלילה ובעזרת כף נוספת החליקי לתוך השמן החם.
טגנו את הסופגניות משני צידיהן.
מוציאים את הסופגניות כשהן מוכנות, בעזרת כף מחוררת, ומעבירים למגש מרופד בנייר סופג.
מזריקים ריבה לתך הסופגניות ובוזקים אבקת סוכר.
מגישים חם ונהנים.
הנה מתכון להכנת 45 סופגניות:
מצרכים:
=======
50 גרם שמרים
½ כוס סוכר
1 ק"ג קמח
3-2 ביצים
קורט מלח
2 שקיות סוכר וניל
כ- 2 כפות קוניאק
קליפת לימון או תפוז, מגוררת דק
¾ כוס שמן או 100 גרם מרגרינה עם מלח, רכה
כ- ½ 2 כוסות מים פושרים
ריבה למלית
אבקת סוכר לזרייה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
===========
מערבבים בקערה את כל החומרים לסופגניות.
מחממים שמן עמוק בסיר רחב ושטוח.
לקחת כף גדושה מהבלילה ובעזרת כף נוספת החליקי לתוך השמן החם.
טגנו את הסופגניות משני צידיהן.
מוציאים את הסופגניות כשהן מוכנות, בעזרת כף מחוררת, ומעבירים למגש מרופד בנייר סופג.
מזריקים ריבה לתך הסופגניות ובוזקים אבקת סוכר.
מגישים חם ונהנים.
באיזו שעה יש להדליק חנוכיה בחג החנוכה?
כמה דגשים חשובים למועד הדלקת החנוכיה:
1. מומלץ לחכות עד שכמה שיותר מבני הבית יהיו נוכחים בזמן הדלקת החנוכיה, כשהם ערים כמובן.
2. מומלץ להדליק את החנוכיה מיד עם שקיעת השמש, אך ניתן לעשות זאת גם בשעות מאוחרות יותר, במידה ונמצאים בבית אנשים ערים.
3. יש להקפיד שנרות החנוכיה ידלקו לפחות במשך חצי שעה לאחר השקיעה או בזמן החשכה ושבזמן זה הנרות ישמשו למתן אור בלבד ולא לשום דבר אחר.
4. בערב שבת (שישי אחרה"צ), יש להדליק את נרות החנוכיה כ-18 דקות לפני כניסת השבת, על מנת שאלו יספיקו לדלוק לפחות חצי שעה בחשכה.
כמה דגשים חשובים למועד הדלקת החנוכיה:
1. מומלץ לחכות עד שכמה שיותר מבני הבית יהיו נוכחים בזמן הדלקת החנוכיה, כשהם ערים כמובן.
2. מומלץ להדליק את החנוכיה מיד עם שקיעת השמש, אך ניתן לעשות זאת גם בשעות מאוחרות יותר, במידה ונמצאים בבית אנשים ערים.
3. יש להקפיד שנרות החנוכיה ידלקו לפחות במשך חצי שעה לאחר השקיעה או בזמן החשכה ושבזמן זה הנרות ישמשו למתן אור בלבד ולא לשום דבר אחר.
4. בערב שבת (שישי אחרה"צ), יש להדליק את נרות החנוכיה כ-18 דקות לפני כניסת השבת, על מנת שאלו יספיקו לדלוק לפחות חצי שעה בחשכה.
איך להכין בינייה (לביבות)?
הנה מתכון להכנת לביבות בינייה:
המצרכים ל-15 לביבות:
================
1/2 כוס מים
60 גרם חמאה
מעט מלח
1 כף סוכר
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
שמן עמוק לטיגון
להגשה: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
=========
1. שמים בסיר את הסוכר, המלח, המים והחמאה ומביאם לרתיחה.
2. מיד עם הרתיחה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב על אש בינונית עד שמתקבל כדור בצק. ממשיכים לערבב 2 דקות תוך כדי בחישה.
3. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית. מערבלים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
4. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים להטמעה.
5. מחממים שמן עמוק ומביאים לרתיחה. בעזרת כף יוצקים 4-5 לביבות בכל פעם. מטגנים עד שהם תפוחות וזהובות ומוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת.
6. מניחים על נייר מגבת, בוזקים אבקת סוכר ומגישים מיד.
הנה מתכון להכנת לביבות בינייה:
המצרכים ל-15 לביבות:
================
1/2 כוס מים
60 גרם חמאה
מעט מלח
1 כף סוכר
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
שמן עמוק לטיגון
להגשה: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
=========
1. שמים בסיר את הסוכר, המלח, המים והחמאה ומביאם לרתיחה.
2. מיד עם הרתיחה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב על אש בינונית עד שמתקבל כדור בצק. ממשיכים לערבב 2 דקות תוך כדי בחישה.
3. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית. מערבלים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
4. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים להטמעה.
5. מחממים שמן עמוק ומביאים לרתיחה. בעזרת כף יוצקים 4-5 לביבות בכל פעם. מטגנים עד שהם תפוחות וזהובות ומוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת.
6. מניחים על נייר מגבת, בוזקים אבקת סוכר ומגישים מיד.
איך להכין סופגניות ללא גלוטן?
הנה מתכון להכנת סופגניות ללא גלוטן:
המצרכים:
========
2 ביצים
2 כוסות יוגורט או רוויון
1 כפית אבקת אפיה
2 כפיות סודה לשתיה
5 כוסות קמח ללא גלוטן
2 כפיות גומי קאסטן או משפר אפיה
2 כפות תמצית וניל משובח
1 כוס סוכר
50 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה:
===========
1. לטרוף מטרפה ידנית את הביצים, הרוויון והחמאה המומסת בקערה.
2. לערבב את כל החומרים היבשים בקערה נפרדת.
3. להוסיף את היבשים לקערת החומרים הרטובים ולערבב עם כף גדולה. במידה והתערובת דלילה מדי יש להוסיף עוד קמח ללא גלוטן.
4. להשהות את התערובת 15 דקות.
5. להעביר את הבצק למשטח מקומח בקמח ללא גלוטן.
6. לרדד במערוך לעובי של 1 ס”מ ולחתוך לעיגולים בעזרת כוס או חותכן.
7. לטגן בשמן חם (160 מעלות צלסיוס) עד להזהבה משני הצדדים ולהעביר לנייר סופג
8. לקשט בשוקולד מריר נמס, זיגוג תות , סוכריות צבעוניות, סוכר, קוקוס או כל דבר אחר שאוהבים.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת סופגניות ללא גלוטן:
המצרכים:
========
2 ביצים
2 כוסות יוגורט או רוויון
1 כפית אבקת אפיה
2 כפיות סודה לשתיה
5 כוסות קמח ללא גלוטן
2 כפיות גומי קאסטן או משפר אפיה
2 כפות תמצית וניל משובח
1 כוס סוכר
50 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה:
===========
1. לטרוף מטרפה ידנית את הביצים, הרוויון והחמאה המומסת בקערה.
2. לערבב את כל החומרים היבשים בקערה נפרדת.
3. להוסיף את היבשים לקערת החומרים הרטובים ולערבב עם כף גדולה. במידה והתערובת דלילה מדי יש להוסיף עוד קמח ללא גלוטן.
4. להשהות את התערובת 15 דקות.
5. להעביר את הבצק למשטח מקומח בקמח ללא גלוטן.
6. לרדד במערוך לעובי של 1 ס”מ ולחתוך לעיגולים בעזרת כוס או חותכן.
7. לטגן בשמן חם (160 מעלות צלסיוס) עד להזהבה משני הצדדים ולהעביר לנייר סופג
8. לקשט בשוקולד מריר נמס, זיגוג תות , סוכריות צבעוניות, סוכר, קוקוס או כל דבר אחר שאוהבים.
בתיאבון!
איך להכין לביבות כרובית בריאות?
הנה מתכון להכנת לביבות כרובית בריאות:
המצרכים:
========
1 כרובית בינונית - גדולה
2 גזרים
1 בצל קצוץ מטוגן במעט שמן
1/2 כוס קמח כוסמין
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הכרובית עד שהיא מתרככת, מסננים ומועכים בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה.
2. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
3. יוצרים לביבות ביד או בעזרת רינג קטן ומניחים בתבנית על נייר אפייה משומן.
4. אופים עד הזהבה כשלושים דקות בחום של 180 מעלות. ניתן להפוך את הלביבות לאפייה גם בצד השני לעוד רבע שעה, אך לא חייבים.
הנה מתכון להכנת לביבות כרובית בריאות:
המצרכים:
========
1 כרובית בינונית - גדולה
2 גזרים
1 בצל קצוץ מטוגן במעט שמן
1/2 כוס קמח כוסמין
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הכרובית עד שהיא מתרככת, מסננים ומועכים בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה.
2. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
3. יוצרים לביבות ביד או בעזרת רינג קטן ומניחים בתבנית על נייר אפייה משומן.
4. אופים עד הזהבה כשלושים דקות בחום של 180 מעלות. ניתן להפוך את הלביבות לאפייה גם בצד השני לעוד רבע שעה, אך לא חייבים.
