» «
לזנייה
איך להכין לזניה עם רוטב עגבניות וחצילים קלויים?



הנה מתכון של משה בראל ללזניה עם רוטב עגבניות וחצילים קלויים?

המצרכים לתבנית בגודל 20X30 ס"מ:
=============================
500 גרם דפי לזניה טריים או יבשים

מעט שמן זית

2 חצילים חתוכים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ

500 גרם (2 כוסות) רוטב עגבניות קנוי או ביתי (מתכון בהמשך)

100 גרם גבינת מוצרלה פרוסה דק (רצוי להשתמש בסוג היבש יותר, שנמכר בגלילים גדולים בדוכני הגבינה בחנויות)

100 גרם (1 כוס) גבינת פרמזן מגוררת

מלח

פלפל שחור

לרוטב הבשמל:
============
100 גרם חמאה

1/2 כוס קמח

1 ליטר חלב - או 1/2 ליטר חלב ו-1/2 ליטר שמנת, אם רוצים רוטב עשיר יותר (רצוי שהחלב ו/או השמנת יהיו פושרים, אבל גם אם הם קרים זה ממש לא נורא)
1/4 כפית אגוז מוסקט

אפשרות: 50 גרם (1/2 כוס) גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:
==========
רוטב הבשמל:
1. ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים את הקמח ומטגנים כמה דקות על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד במטרפה או בכף עץ, עד שהתערובת מזהיבה (חשוב להקפיד על הערבוב, כדי שלא ייווצרו גושים. חשוב גם להקפיד שהחמאה לא תישרף ותהפוך לחומה).

2. מנמיכים את האש ומוסיפים את החלב בזרם דק, תוך בחישה מתמדת (שוב, כדי שלא ייווצרו גושים). מוסיפים גם את אגוז המוסקט.

3. מבשלים, תוך בחישה, עד שהרוטב מסמיך ומתחיל לבעבע. מסירים מהאש (בשלב זה אפשר להוסיף גבינת פרמזן מגוררת).

4. אם לא משתמשים ברוטב מיד, אפשר לשמור אותו במקרר במשך כחמישה ימים או במקפיא במשך כשלושה חודשים (יש להפשיר אותו במקרר כמה שעות לפני השימוש). אם הרוטב הקר סמיך מדי, אפשר לדלל אותו במעט חלב קר כדי שיהיה נוח יותר לעבוד אתו.

הלזניה:
1. אם משתמשים בדפי לזניה יבשים שדורשים בישול, מבשלים אותם לפי הוראות היצרן (אם הדפים אינם זקוקים לבישול, הדבר מצוין על גבי האריזה).

2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומברישים אותו בכ-3 כפות שמן זית.

3. מפזרים את פרוסות החצילים בתבנית בשכבה אחידה ומזלפים עליהן שמן זית. ממליחים מעט.

4. קולים בתנור כ-15 דקות, עד שהחצילים משחימים מעט. מוציאים ומנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.

5. מורחים שכבה אחידה של בשמל בתחתית התבנית (כדי שהלזניה לא תידבק), ומניחים עליה שכבה של דפי לזניה.

6. מורחים את הדפים בבשמל ולאחר מכן ברוטב עגבניות. מסדרים מעל מחצית מפרוסות החצילים ומניחים עליהן מחצית מפרוסות המוצרלה. מפזרים מעל שליש מכמות הפרמזן.

7. יוצרים באותו אופן שכבה נוספת של דפי לזניה, בשמל, רוטב עגבניות, חצילים, מוצרלה ופרמזן (שומרים מעט מרוטב העגבניות בצד, לקישוט הלזניה).

8. מסיימים בשכבה שלישית של דפי לזניה. מורחים אותם ביתרת הבשמל ומקשטים בטיפות גדולות של רוטב עגבניות. מפזרים מעל את יתרת הפרמזן.
אופים במשך כ-30 דקות, עד שהלזניה משחימה.

מומלץ להמתין כ-20-15 דקות לפני ההגשה, כדי לתת ללזניה להתייצב.


רוטב עגבניות:
המצרכים:
========
1/4 כוס שמן זית

1 שן שום כתושה

1 ק"ג עגבניות חתוכות לקוביות

1/4 כוס יין לבן יבש

1/2 כפית אורגנו יבש

1 כפית סוכר

כ-1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את השום והעגבניות ומטגנים כדקה-שתיים.

2. מנמיכים את האש ומוסיפים את היין. מבשלים על אש קטנה כשעה עד שעה וחצי. בזמן הבישול חשוב להציץ מדי פעם ולראות אם הרוטב סמיך מדי – אם כן, מוסיפים לו בכל פעם כ-1/4 כוס מים, כדי שהרוטב לא יישרף (אין מה לחשוש, המים יתאדו בהמשך).

3. בתום הבישול מוסיפים את האורגנו, הסוכר והמלח. מערבבים היטב ומסירים מהאש.
חצילים בטחינה
איך להכין באבא גנוש או באבא ע'נוש?
איך מכינים באבא ע'נוש?

מדובר בטחינה וחצילים בנוסח טורקי / ערבי. כדי להכין את החצילים בטחינה בנוסח ערבי עשו כך:

1. קולים את החצילים על אש פתוחה.

2. כשהם רכים מספיק מורידים את הקליפה (מכניסים את החצילים לשקית ניילון וסוגרים. אחרי כ-10 דקות החצילים מתקררים והקליפה יורדת בקלות).

3. מרסקים בקערה עם כף עץ (חשוב בכף עץ אחרת הטעם מתקלקל!).

4. לחוד, מכינים טחינה כפי שמכינים טחינה בבית: לוקחים 1.5-2 כוסות טחינה גולמית ומוסיפים לטחינה מים, מיץ לימון (1/3 כוס - בהדרגה), שום (6 שיניים כתושות) ומלח - עד שמקבלים את הטעם הרצוי.

5. כשהטחינה מוכנה שופכים אותה לתוך החצילים ומערבבים היטב.

6. זורים מעט פפריקה מתוקה ופטרוזיליה. אפשר גם מעט צנוברים.


בהצלחה!
טורטיות
איך להכין טורטיות במלית חצילים, גבינות ועשבי תיבול?


הנה מתכון לורטיות במלית חצילים, גבינות ועשבי תיבול כפי שפורסם במוסף שף של "לאישה" באפריל 2010:

המצרכים ל-8 מנות:
================
1 חבילת טורטיות מוכנות

1 חציל

250 גרם גבינת עזים רכה למריחה

250 גרם גבינת פטה מגוררת

1 כף עירית קצוצה

1 כף עלי בזיליקום קצוצים דק

1 כף עלי בזיליקום קצוצים דק

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית ברדיד אלומיניום או בנייר אפייה.

2. פורסים את החציל, מושחים במעט שמן זית, זורים מעט מלח ומניחים בתבנית. אופים 15 דקות.

3. ההרכבה: מורחים שכבת גבינת עזים על הטורטייה, מניחים מעל פרוסות חציל קלויות ועליהן זורים את הגבינה המגוררת. זורים מעל את העשבים הקצוצים, מניחים את רצועות פלפל ומגלגלים את הטורטייה בכמה סיבובים (אם מכינים קודם אפשר לעטוף בנייר אפייה ולהניח במקרר עד לשימוש).

4. מסירים את הנייר, מניחים את הטורטיות המגולגלות ל 5-6 דקות על רשת הגריל ומגישים חם.
ירקות
איך להכין ירקות צלויים בטחינה?



כך מכינים ירקות צלויים בטחינה:

המצרכים:
=======
4 פלפלים אדומים

1 בצל סגול בינוני, חתוך לרבעים

1 חציל בלאדי

1 פלפל צ'ילי ירוק

1 ראש כרובית מופרד לפרחים קטנים

10 עלי בזיליקום מופרדים


להגשה:
======
4 כפות טחינה גולמית

מיץ מלימון אחד טרי

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי


אופן ההכנה:
=========
1. משמנים את כל הירקות לאחר שהם נשטפו היטב ויובשו וצולים היטב על הגריל עד שהם צלויים היטב.

2. מקלפים את הפלפל והחציל ומערבבים אותם יחד עם שאר הירקות הצלויים בקערה.

3. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.

4. מזלפים טחינה מעל ומגישים.

בתיאבון!

חצילים

כבד קצוץ
איך להכין כבד קצוץ עם חצילים?


המצרכים:
=========
שמן, לטיגון חצי עמוק

500 גרם כבדי עוף

חציל גדול, מקולף וחתוך לקוביות

1 בצל קצוץ

5-4 שיני שום

מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

פפריקה חריפה (אם רוצים)

פרוסות עגבנייה ובצל ירוק קצוץ, לקישוט

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הכבדים עד שהם משנים את צבעם.

2. מוציאים לצלחת ומוסיפים לשמן במחבת חצילים ובצל. מטגנים עד להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת. מוציאים ומצננים.

3. טוחנים הכל יחד במעבד מזון בלחיצות קצרות (פולסים), עד שמתקבל רסק גס (לא מחית חלקה). מוסיפים מלח ופלפל שחור, לפי הטעם, ואם רוצים גם פפריקה חריפה.

4. מגישים עם פרוסות עגבנייה ובצל ירוק.
חצילים כבושים
איך להכין חצילונים כבושים בבית?



הנה מתכון ביתי לחצילונים כבושים:


החומרים:
========
2 קילו חצילונים

פלפל אדום חריף

ראש שום (לפרק לשיניים)

חומץ

מלח

פלפל אנגלי (5-6 גרגרים)

גבעולי סלרי עם עלים (לא חייבים)


הוראות הכנה:
=============
1. הרתיחו בסיר מים.

2. שטפו את החצילונים וחתכו את הקצוות של החצילים.

3. כשהמים רותחים הכניסו את החצילים לתוכם ומדי פעם נעצו מזלג כדי להרגיש מתי הם רכים.

4. כשהם רכים, הוציאו לקערה מלאה במי ברז קרים מחליפים אותם פעמיים, בהפרשים של כמה דקות, כדי לקרר אותם.

5. כשהחצילים מתקררים, חירצו כיס בכל חציל ומכניסים לתוכו קורט מלח, פרוסת שן שום וקוביית פלפל קטנה (ס"מ מרובע).

6. בצנצנת החמצה מסדרים את החצילונים בשכבות, כשבין כל שתי שכבות ניתן לדחוף גבעול סלרי עם עלים.

7. ממלאים את הצנצנת בתערובת של חצי חומץ וחצי מים ומקפידים שהנוזלים יעברו את החצילים בכחמישה ס"מ.

8. הוסיפו למים 2 כפיות מלח, 5-6 גרגרי פלפל אנגלי ואת מה שנשאר מהשום והפלפל החריף.

9. הכניסו למקרר להחמצה, למשך יומיים.


בתיאבון!
לזניה
איך להכין לזניית חצילים ועגבניות?


הנה מתכון להכנת לזניית חצילים ועגבניות של אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2015:

המצרכים:
========
1 חבילה דפי לזניה

2 חצילים צרים ומאורכים

מעט שמן זית

2 כפות עלי תימין

400 גרם ריקוטה טרייה (מומלץ ריקוטה פרסקה של "גד")

1 קופסת עגבניות מרוסקות

4 כפות פסטו

8 עגבניות פרוסות

1 כוס פרמזן מגוררת

מלח, פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את החצילים: פורסים אותם לפרוסות של כחצי ס"מ, מניחים על תבנית התנור, מזרזפים שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ועלי תימין ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-20 דקות.

2. מכינים את הבשמל: שמים בסיר את החמאה וכשהיא מבעבעת, מוסיפים את הקמח, מערבבים ומטגנים בזהירות, שלא לחרוך אותו, כשתי דקות. מוסיפים בהדרגה את החלב, מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מערבבים היטב למניעת גושים ומביאים לרתיחה עד שהבשמל סמיך יפה.

3. בקערה נפרדת, מערבבים את גבינת הריקוטה עם העגנביות המרוסקות.

4. מרכיבים את הלזניה: משמנים במעט שמן זית תבנית פיירקס בגודל 35x23 ס"מ ומרפדים את תחתיתה ב-6 עלי לזניה.

5. מורחים בעדינות על דפי הלזניה מחצית מכמות תערובת הריקוטה - עגבניות.

6. מניחים על התערובת שכבה צפופה של החצילים הקלויים, מורחים עליהם 2 כפות פסטו, ועליו מסדרים שכבת עגבניות פרוסות.

7. ממליחים ומפלפלים מעט. מורחים שליש מכמות הפרמזן המגוררת.

8. מרפדים בשכבה נוספת של עלי לזניה וחוזרים על כל הפעולות שנית.

9. מכסים בשכבה נוספת ואחרונה של עלי לזניה ומורחים אותם היטב בשליש האחרון של הבשמל. שימו לב שדפי הלזניה מכוסים לגמרי בבשמל אחרת הם לא יתבשלו.

10. מפזרים למעלה את שאריות הפרמזן.

11. מכסים את התבנית בנייר כסף, מבלי שייגע בשכבת הפרמזן העליונה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך חצי שעה.

12. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות, עד שהחלק העליון שחום ומבעבע.

13. מוציאים מהתנור, מקררים מעט, חותכים למנות ומגישים.

בתיאבון!
גיווץ'
יש מתכון לגיווץ' (תבשיל חצילים)?


הנה מתכון להכנת גוויץ', תבשיל חצילים בעגבניות:

מצרכים:
=======
2 חצילים לא גדולים

2 כפות רסק עגבניות

עגבניה מרוסקת

2-3 כפות קטשופ

כוס מים

מלח

פפריקה מתוקה

מעט פפריקה חריפה או פלפל ירוק חריף


אופן ההכנה:
===========
1. לקלף את החצילים ולחתוך לקוביות לא גדולות.

2. לטגן את הבצל עד לריכוך ולהוסיף את החצילילפ להקפצה קלה.

3. להוסיף את כל שאר החומרים, להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה ד לריכוך החצילים.

4. לבדוק תיבול ולתקן במידת הצורך.

ניתן לקצר את ההכנה ע"י בישול בסיר לחץ.


בתיאבון!


חצילים כבושים
איך להכין חצילים כבושים?



חצילים כבושים או חמוצים ניתן להכין כך:

1. משתמשים בחצילים סגולים ננסיים.

2. חורצים את החציל לשניים מחלקו התחתון לכיוון הגבעול עד לאמצע.

3. מרתיחים מים בסיר שיכיל את הכמות הרצויה. לליטר מים הוסיפו בין 100 ל-150 גרם סוכר.

4. מביאים את המים לרתיחה ומכניסים את החצילים לשטיפה חמה של 4-5 דקות.

5. כבו את הלהבה והשאירו את החצילים כחמש דקות נוספות ולאחר מכן הוציאו אותם מהמים למסננת עד לצינון.


בינתיים הכינו:
============
1. פלחים של שיני שום, פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

2. כוס חומץ כל שהוא (חומץ בן יין/אדום, בלסמי, או חומץ אורז)

3. 2 כפיות מלח

4. גרגירי פלפל שחור שלמים

5. מספר עלי דפנה

6. פלפל אנגלי גרגירי


אופן ההכנה:
==========
1. הניחו בכל חצילון פלח שום ומעט מעשבי התיבול הירוקים.

2. הניחו את החצילים בצנצנת כבישה זה לצד זה בצפיפות.

3. לאחר מילוי הצנצנת הוסיפו את המלח ושאר התבלינים, שאינם הכרחיים.

4. לתוך הצנצנת מוסיפים את החומץ וממלאים במים שבהם הורתחו החצילים.

5. סגרו את הצנצנת והיפכו אותה, לערבוב כל המרכיבים.

6. לסיום הוסיפו לצנצנת מעט שמן קנולה, שמן זית או חריע

המתינו כשבוע ימים עד שהחצילים יהיו מוכנים למאכל.
אפשר מתכון למעדן מחצילים?


הנה המתכון של יוסף למעדן חצילים:


לוקחים בשר בקר טחון.
קוצצים המון פטרוזיליה ושום.
מוסיפים את פנים של חלה (רטוב ומעוך)
מוסיפים ביצה ופלפל ומלח.
מערבבים ומניחים בצד.

לוקחים חצילים, פורסים דק, מטגנים קלות ומניחים על נייר סופג.

קוצצים בצל ומטגנים בשמן ומוסיפים הרבה עגבניות חתוכות.

לוקחים את החצילים ומגלגלים בתוך כל פרוסה מעט מהבשר הטחון שהכנו.
סוגרים כל גלילה בעזרת קיסם שלא יפתח (סופרים את מספר הקיסמים שלא יאבדו ואחד ויבלע בטעות), מסדרים את הגלילות בתוך רוטב העגבניות במעגל.

מועכים שתי עגבניות עם מעט שמן בבלנדר ויוצקים מעל החצילים והבשר.
מוסיפים פלפל אדום מתוק ומבשלים כשעה.
איך להכין מוסקה?



הנה מתכון למוסקה בתבנית:

1. חותכים חציל לפרוסות. מפזרים עליו קצת מלח. משהים כחצי שעה. מנגבים. מטגנים.

2. חצי קילו בשר טחון (בקר) + בצל אחד+ ירק + מלח + פלפל לערבב היטב.

3. לטגן את התערובת במחבת עם מעט שמן ולפורר אותה בזמן טיגון עם כף עץ ולקרר את התערובת.

4. לאחר כרבע שעה לערבב עם 1-2 ביצים + כף רסק עגבניות + כף אבקת מרק בטעם עוף (לא חייב).

5. לוקחים תבנית עגולה (או צורה אחרת) ומשמנים טוב טוב.

6. מסדרים פרוסות החציל בתחתית. על זה חצי מתערובת הבשר. עוד פעם חצילים ושוב בשר. מסיימים בשכבת חצילים.

7. מעל הכל שופכים קופסה של רסק עגבניות מדוללת במים. שיהיה סמיך אך לא יותר מדי.

8. אופים חצי שעה בתנור, מגישים ומלקקים את האצבעות...
איך להכין מפרום עם חצילים?


הנה מתכון למפרום עם חצילים:

המצרכים:
=========
3 חצילים טריים, מאורכים וצרים

למילוי:
=======
2 כוס פירורי לחם

5 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

3 שיני שום קצוצות

פלפל ירוק חריף, מנוקה וקצוץ

4 פילה אנשובי משומר מושרה במלח (לא חובה)

חצי כוס אגוזי מלך קצוצים

4 כפות גבינת פטה מפוררת

4 כפות גבינת קשקבל מגורדת

חצי כוס תערובת עשבי תיבול לפי הטעם (בצל ירוק, נענע ,פטרוזיליה, כוסברה)

מלח

פלפל שחור טחון טרי

2 ביצים

עוד צריך:
========
קמח לקימוח

3 ביצים טרופות עם 4 כפות חלב, מלח ופלפל שחור טחון טרי

כוס פירורי לחם- רצוי מסוג פנקו

להכנת הרוטב מערבבים יחד כוס יוגורט, 2-3 כפות שמן זית, מיץ מחצי לימון, כמה כפות עשבי תיבול לפי הטעם, מלח ופלפל שחור טחון טרי.

אופן ההכנה:
===========
1. חותכים את החצילים לרוחבם לפרוסות שנשארות מחוברות בנקודה מסויימת.

2. מטגנים בשמן הזית את הבצל, שום ופלפל חריף. מטגנים כשתי דקות.

3. מערבבים בקערית את כל חומרי המילוי, כולל השום והבצל המטוגנים.

4. ממלאים את החצילים במילוי, ומסדרים בתבנית מלבנית.

5. טובלים את החצילים בקמח, אח"כ בביצה הטרופה עם חלב לבסוף בפירורי הלחם. מכניסים למחבת עם שמן זית חם לטיגון בשלושה כיוונים. מוציאים אותם לתבנית מלבנית.

6. יוצקים מעל רוטב של יוגורט עם שום, שמן זית, מיץ לימון ועשבי תיבול.

בתיאבון!
איך להכין חצילים ביוגורט?



הנה מתכון להכנת חצילים ביוגורט:

מצרכים:
=======
3 חצילים חתוכים לקוביות (בערך 1-2 ס"מ כל אחת)

1 שן שום קצוצה דק

1 כף עלי נענע קצוצים

2 כף עלי פטרוזיליה קצוצים

שמן זית

מלח

1-2 מיכלי יוגורט


אופן ההכנה:
============
1. לחמם את שמן הזית במחבת ולטגן את החצילים (לא כולם בבת אחת, בכמה פעמים)

2. להניח על נייר סופג ולהמתין שהחצילים יתקררו

3. להעביר את החצילים לקערת ההגשה ולהוסיף את הפטרוזיליה, הנענע, השום, המלח והיוגורט

4. לצקת מעט שמן זית, לעטר בעלי נענע ולהגיש

- את החצילים ניתן לקלף או לא - לפי טעמכם.

בתיאבון!
איך להכין חצילים בטחינה?



הנה מתכון להכנת 4 מנות חצילים בטחינה:

1. חממו תנור ל-200 מעלות ואפו בו 4 חצילים עד שיתרככו (בערך 40 דקות). דאגו להפוך אותם מדי פעם.

2. משהתרככו, הוציאו את החצילים מהתנור וחכו עד שיתקררו מעט.

3. חצו את החצילים והוציאו את התוכן שלהם.

4. מעכו את בשר החציל, בכף עץ או פלסטיק (אבל לא בכף מתכת)

5. הוסיפו כחצי כוס שמן זית בנדיבות וערבבו את העיסה עד שהשמן ייספג כולו בחציל

6. הוסיפו מעט מלח גס וערבבו.

7. הוסיפו לעיסה 2 כפות טחינה גולמית וכפית או שתיים של פטרוזיליה קצוצה.

8. ערבבו היטב והגישו.
איך להכין אנטיפסטי?



הנה מתכון לאנטיפסטי של השף גיל גלר, כפי שהתפרסם בגליון "סגנון" של מעריב במאי 2011:

המצרכים:
========
חציל חתוך בפרופיל לטבעות בעובי 1 ס"מ

כרובית מפורת לפרחים

3 בצלים, חתוכים לשמיניות

2 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים

חופן גדול של עגבניות שרי (עדיף שלא לפרק אותן מהאשכול)

10 פטריות פורטובלו גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

15 פטריות שמפניון גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

2 שיני שום שלמים ולא מפורקים

2 קישואים, חתוכים לאורכם לפלחים ארוכים

שומר, חתוך בפרופיל ארוך

2 גזרים מקולפים, חתוכים בפרופיל זוויתי



לרוטב:
=======
כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בלסמי

כף סוכר חום

כף מלח גס

1/2 חופן רוזמרין קצוץ

4 שיני שום קצוצות

1/2 פלפל צ'ילי קצוץ


אופן ההכנה:
============
1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומקררים לפחות כחצי שעה לפני המריחה על הירקות.

2. צולים את הירקות העטופים ברוטב בחום גבוה למשך זמן קצר. לשים לב שהם לא צריכים להתרכך. במהלך הצלייה מורחים את השמן המתובל על הירקות פעם נוספת.


בתיאבון!
מתכון מהיר לחצילונים כבושים ומעט חריפים - איך להכין חצילונים כבושים?



הנה מתכון ביתי לחצילונים כבושים:


החומרים:
======
2 קילו חצילונים

פלפל אדום חריף

ראש שום (לפרק לשיניים)

חומץ

מלח

פלפל אנגלי (5-6 גרגרים)

גבעולי סלרי עם עלים (לא חייבים)


הוראות הכנה:
=========
1. הרתיחו בסיר מים.

2. שטפו את החצילונים וחתכו את הקצוות של החצילים.

3. כשהמים רותחים הכניסו את החצילים לתוכם ומדי פעם נעצו מזלג כדי להרגיש מתי הם רכים.

4. כשהם רכים, הוציאו לקערה מלאה במי ברז קרים מחליפים אותם פעמיים, בהפרשים של כמה דקות, כדי לקרר אותם.

5. כשהחצילים מתקררים, חירצו כיס בכל חציל ומכניסים לתוכו קורט מלח, פרוסת שן שום וקוביית פלפל קטנה (ס"מ מרובע).

6. בצנצנת החמצה מסדרים את החצילונים בשכבות, כשבין כל שתי שכבות ניתן לדחוף גבעול סלרי עם עלים.

7. ממלאים את הצנצנת בתערובת של חצי חומץ וחצי מים ומקפידים שהנוזלים יעברו את החצילים בכחמישה ס"מ.

8. הוסיפו למים 2 כפיות מלח, 5-6 גרגרי פלפל אנגלי ואת מה שנשאר מהשום והפלפל החריף.

9. הכניסו למקרר להחמצה, למשך יומיים.


בתיאבון!
איך להכין חצילים על האש ביוגורט?


הנה מתכון לחצילים על האש ביוגורט כפי שפורסם במוסף שף של "לאישה" באפריל 2010:

המצרכים ל-8 מנות:
===============
2 חצילים

1/2 כוס שמן

מיץ מלימון אחד

לרוטב:
======
3 שיני שום קלופות

1 גביע יוגורט

2 כפות שמנת חמוצה

1 כף טחינה גולמית

1 כף עלי נענע

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
==========
1. הרוטב: שמים את כל המרכיבים במכל מעבד המזון ומעבדים לרוטב חלק ואחיד. מעבירים לצנצנת סגורה ומאחסנים במקרר עד לשימוש.

2. החצילים: עוטפים כל חציל היטב ביריעת רדיד אלומיניום. ממש לפני הצלייה פותחים קצת את העטיפה, מטפטפים לכל חציל כ-4 כפות שמן זית, עוטפים בחזרה ומניחים על להבת הגריל לכמה דקות עד שהחציל מתרכך (אפשר לבדוק במזלג). מסירים מהגריל, מצננים קצת וקולפים את החצילים. מניחים על צלחת שטוחה ויוצקים מעל את מיץ הלימון. יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.


איך להכין חצילים בנוסח יווני?


הנה מתכון לחצילים בנוסח יווני ללא טיגון:

המצרכים ל-8 מנות:
===============
2 חצילים גדולים

2 כפות שמן קנולה

1/4 כוס שמן זית

מיץ מלימון אחד

1/4 כוס חומץ 5%

מלח ופלפל

1 כף סוכר

1 בצל בינוני

1 פלפל צהוב

1 פלפל אדום

1 פלפל ירוק

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בניר אפיה

2. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומסדרים על התבנית

3. מברישים את החצילים בשמן קנולה ואופים כ-20 דקות עד להזהבתם

4. מערבבים בקערה גדולה שמן זית, מיץ לימון, חומץ, מלח, פלפל וסוכר עד לקבלת רוטב אחיד

5. קוצצים את הבצל והפלפלים לקוביות של כחצי ס"מ, מוסיפים לרוטב ומערבבים

6. מסדרים את החצילים על צלחת הגשה ומעליהם את הפלפלים בתחמיץ. מניילנים ושומרים במקרר
מה אפשר להוסיף לשקשוקה כדי לשדרג אותה?



הנה מספר תוספות היכולות לשדרג את מנת השקשוקה:

נקניקיות מרגז - מטגנים את הנקניקיות במחבת נפרדת עם מעט שמן קנולה ומוסיפים אותן לשקשוקה לפני הוספת הביצים.

חציל מטוגן - יש לטגן חציל במחבת נפרדת עד להשחמתו ואז להוסיפו לשקשוקה.

פלפלים קלויים - ניתן להוסיף רצועות פלפלים קלויים מעשה ידכם או קנויים לרוטב העגבניות.

פלפלים טריים - צהובים, כתומים או אדומים יתאימו מאוד גם הם. יש לטגן אותם במחבת של הרוטב לפני הוספת העגבניות עד ריכוך קל ואז להוסיף את העגבניות.

גבינות - גבינה בולגרית או גבינת פטה יתאימו גם הן לשדרוג השקשוקה, יש להוסיף קוביות מהגבינה שבוחרים בסיום בישול הרוטב, רגע לפני הוספת הביצים.
איך להכין סלט חצילים בסגנון אסיאתי ולא משמין בעזרת סיר אידוי?



הנה מתכון של השף גיל חובב לסלט חצילים אסיאתי דיאתטי:

המצרכים:
=========
2 חצילים בינוניים, פרוסים לאורך לפרוסת בעובי 1 ס"מ

3 בצלים ירוקים קצוצים דק (חלק לבן וירוק)

1 כוס כוסברה קצוצה

1 פלפל מתוק אדום ברצועות דקות

1 פלפל חריף אדום קצוץ דק

1 כף ג'ינג'ר קצוץ

3 שיני שום קצוצות דק

1/4 כוס חומץ בלסמי

1/4 כוס רוטב סויה

2 כפות שמן שומשום

2 כפות שומשום קלוי


אופן ההכנה:
============
1. מאדים את פרוסות החציל בסיר אידוי(עם הקליפה) עד שהן מתרככות וניתן לפרק אותן בידיים.

2. מפרקים לרצועות אורך בגודל אצבע.

3. מערבבים את כל יתר החומרים ויוצקים על החצילים.

4. מערבבים היטב ומגישים פושר או קר.


בתיאבון!
איך להכין סלט חצילים פיקנטי?


הנה מתכון לסלט חצילים פיקנטי:

המצרכים:
=========
2 חצילים

לימון

מלח

אריסה או פפריקה חריפה

אופן ההכנה:
==========
1. מכניסים לתנור חם את החצילים עד שהם מתרככים.

2. מרוקנים מיד את תוכן החצילים ומעבירים לקערה.

3. מוסיפים את הלימון, המלח והאריסה (או הפפריקה) ומערבבים היטב.
איך אפשר להפחית את ספיגת השמן בחצילים?
איך לבשל חציל מבלי שייצא מריר?
איך לקלף חצילים קלויים בקלות וללא לכלוך?
איך להכין סביח?
איך להכין חציל קלוי עם טחינה ירוקה?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.