» «
לזניה
איך להכין לזניית חצילים ועגבניות?


הנה מתכון להכנת לזניית חצילים ועגבניות של אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2015:

המצרכים:
========
1 חבילה דפי לזניה

2 חצילים צרים ומאורכים

מעט שמן זית

2 כפות עלי תימין

400 גרם ריקוטה טרייה (מומלץ ריקוטה פרסקה של "גד")

1 קופסת עגבניות מרוסקות

4 כפות פסטו

8 עגבניות פרוסות

1 כוס פרמזן מגוררת

מלח, פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את החצילים: פורסים אותם לפרוסות של כחצי ס"מ, מניחים על תבנית התנור, מזרזפים שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ועלי תימין ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-20 דקות.

2. מכינים את הבשמל: שמים בסיר את החמאה וכשהיא מבעבעת, מוסיפים את הקמח, מערבבים ומטגנים בזהירות, שלא לחרוך אותו, כשתי דקות. מוסיפים בהדרגה את החלב, מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מערבבים היטב למניעת גושים ומביאים לרתיחה עד שהבשמל סמיך יפה.

3. בקערה נפרדת, מערבבים את גבינת הריקוטה עם העגנביות המרוסקות.

4. מרכיבים את הלזניה: משמנים במעט שמן זית תבנית פיירקס בגודל 35x23 ס"מ ומרפדים את תחתיתה ב-6 עלי לזניה.

5. מורחים בעדינות על דפי הלזניה מחצית מכמות תערובת הריקוטה - עגבניות.

6. מניחים על התערובת שכבה צפופה של החצילים הקלויים, מורחים עליהם 2 כפות פסטו, ועליו מסדרים שכבת עגבניות פרוסות.

7. ממליחים ומפלפלים מעט. מורחים שליש מכמות הפרמזן המגוררת.

8. מרפדים בשכבה נוספת של עלי לזניה וחוזרים על כל הפעולות שנית.

9. מכסים בשכבה נוספת ואחרונה של עלי לזניה ומורחים אותם היטב בשליש האחרון של הבשמל. שימו לב שדפי הלזניה מכוסים לגמרי בבשמל אחרת הם לא יתבשלו.

10. מפזרים למעלה את שאריות הפרמזן.

11. מכסים את התבנית בנייר כסף, מבלי שייגע בשכבת הפרמזן העליונה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך חצי שעה.

12. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות, עד שהחלק העליון שחום ומבעבע.

13. מוציאים מהתנור, מקררים מעט, חותכים למנות ומגישים.

בתיאבון!
חצילים בטחינה
איך להכין חצילים בטחינה?



הנה מתכון להכנת 4 מנות חצילים בטחינה:

1. חממו תנור ל-200 מעלות ואפו בו 4 חצילים עד שיתרככו (בערך 40 דקות). דאגו להפוך אותם מדי פעם.

2. משהתרככו, הוציאו את החצילים מהתנור וחכו עד שיתקררו מעט.

3. חצו את החצילים והוציאו את התוכן שלהם.

4. מעכו את בשר החציל, בכף עץ או פלסטיק (אבל לא בכף מתכת)

5. הוסיפו כחצי כוס שמן זית בנדיבות וערבבו את העיסה עד שהשמן ייספג כולו בחציל

6. הוסיפו מעט מלח גס וערבבו.

7. הוסיפו לעיסה 2 כפות טחינה גולמית וכפית או שתיים של פטרוזיליה קצוצה.

8. ערבבו היטב והגישו.
חצילים בנוסח יווני
איך להכין חצילים בנוסח יווני?


הנה מתכון לחצילים בנוסח יווני ללא טיגון:

המצרכים ל-8 מנות:
===============
2 חצילים גדולים

2 כפות שמן קנולה

1/4 כוס שמן זית

מיץ מלימון אחד

1/4 כוס חומץ 5%

מלח ופלפל

1 כף סוכר

1 בצל בינוני

1 פלפל צהוב

1 פלפל אדום

1 פלפל ירוק

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בניר אפיה

2. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומסדרים על התבנית

3. מברישים את החצילים בשמן קנולה ואופים כ-20 דקות עד להזהבתם

4. מערבבים בקערה גדולה שמן זית, מיץ לימון, חומץ, מלח, פלפל וסוכר עד לקבלת רוטב אחיד

5. קוצצים את הבצל והפלפלים לקוביות של כחצי ס"מ, מוסיפים לרוטב ומערבבים

6. מסדרים את החצילים על צלחת הגשה ומעליהם את הפלפלים בתחמיץ. מניילנים ושומרים במקרר
לזנייה
איך להכין לזניה עם רוטב עגבניות וחצילים קלויים?



הנה מתכון של משה בראל ללזניה עם רוטב עגבניות וחצילים קלויים?

המצרכים לתבנית בגודל 20X30 ס"מ:
=============================
500 גרם דפי לזניה טריים או יבשים

מעט שמן זית

2 חצילים חתוכים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ

500 גרם (2 כוסות) רוטב עגבניות קנוי או ביתי (מתכון בהמשך)

100 גרם גבינת מוצרלה פרוסה דק (רצוי להשתמש בסוג היבש יותר, שנמכר בגלילים גדולים בדוכני הגבינה בחנויות)

100 גרם (1 כוס) גבינת פרמזן מגוררת

מלח

פלפל שחור

לרוטב הבשמל:
============
100 גרם חמאה

1/2 כוס קמח

1 ליטר חלב - או 1/2 ליטר חלב ו-1/2 ליטר שמנת, אם רוצים רוטב עשיר יותר (רצוי שהחלב ו/או השמנת יהיו פושרים, אבל גם אם הם קרים זה ממש לא נורא)
1/4 כפית אגוז מוסקט

אפשרות: 50 גרם (1/2 כוס) גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:
==========
רוטב הבשמל:
1. ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים את הקמח ומטגנים כמה דקות על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד במטרפה או בכף עץ, עד שהתערובת מזהיבה (חשוב להקפיד על הערבוב, כדי שלא ייווצרו גושים. חשוב גם להקפיד שהחמאה לא תישרף ותהפוך לחומה).

2. מנמיכים את האש ומוסיפים את החלב בזרם דק, תוך בחישה מתמדת (שוב, כדי שלא ייווצרו גושים). מוסיפים גם את אגוז המוסקט.

3. מבשלים, תוך בחישה, עד שהרוטב מסמיך ומתחיל לבעבע. מסירים מהאש (בשלב זה אפשר להוסיף גבינת פרמזן מגוררת).

4. אם לא משתמשים ברוטב מיד, אפשר לשמור אותו במקרר במשך כחמישה ימים או במקפיא במשך כשלושה חודשים (יש להפשיר אותו במקרר כמה שעות לפני השימוש). אם הרוטב הקר סמיך מדי, אפשר לדלל אותו במעט חלב קר כדי שיהיה נוח יותר לעבוד אתו.

הלזניה:
1. אם משתמשים בדפי לזניה יבשים שדורשים בישול, מבשלים אותם לפי הוראות היצרן (אם הדפים אינם זקוקים לבישול, הדבר מצוין על גבי האריזה).

2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומברישים אותו בכ-3 כפות שמן זית.

3. מפזרים את פרוסות החצילים בתבנית בשכבה אחידה ומזלפים עליהן שמן זית. ממליחים מעט.

4. קולים בתנור כ-15 דקות, עד שהחצילים משחימים מעט. מוציאים ומנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.

5. מורחים שכבה אחידה של בשמל בתחתית התבנית (כדי שהלזניה לא תידבק), ומניחים עליה שכבה של דפי לזניה.

6. מורחים את הדפים בבשמל ולאחר מכן ברוטב עגבניות. מסדרים מעל מחצית מפרוסות החצילים ומניחים עליהן מחצית מפרוסות המוצרלה. מפזרים מעל שליש מכמות הפרמזן.

7. יוצרים באותו אופן שכבה נוספת של דפי לזניה, בשמל, רוטב עגבניות, חצילים, מוצרלה ופרמזן (שומרים מעט מרוטב העגבניות בצד, לקישוט הלזניה).

8. מסיימים בשכבה שלישית של דפי לזניה. מורחים אותם ביתרת הבשמל ומקשטים בטיפות גדולות של רוטב עגבניות. מפזרים מעל את יתרת הפרמזן.
אופים במשך כ-30 דקות, עד שהלזניה משחימה.

מומלץ להמתין כ-20-15 דקות לפני ההגשה, כדי לתת ללזניה להתייצב.


רוטב עגבניות:
המצרכים:
========
1/4 כוס שמן זית

1 שן שום כתושה

1 ק"ג עגבניות חתוכות לקוביות

1/4 כוס יין לבן יבש

1/2 כפית אורגנו יבש

1 כפית סוכר

כ-1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את השום והעגבניות ומטגנים כדקה-שתיים.

2. מנמיכים את האש ומוסיפים את היין. מבשלים על אש קטנה כשעה עד שעה וחצי. בזמן הבישול חשוב להציץ מדי פעם ולראות אם הרוטב סמיך מדי – אם כן, מוסיפים לו בכל פעם כ-1/4 כוס מים, כדי שהרוטב לא יישרף (אין מה לחשוש, המים יתאדו בהמשך).

3. בתום הבישול מוסיפים את האורגנו, הסוכר והמלח. מערבבים היטב ומסירים מהאש.

חצילים

חציל קלוי בסויה
איך להכין חציל קלוי בסויה?


הנה מתכון לחציל קלוי בסויה:

המצרכים:
=======
2 חצילים גדולים

1/4 כוס סויה

1 כף פלפל שחור גרוס

1 כפית מלח גרוס

1/2 כוס פטרוזילה קצוצה

1/2 לימון חתוך לפלחים

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-250 מעלות, מכניסים את החצילים ל-25 דקות או עד שהם רכים. מוציאים, מקררים ומקלפים את החצילים.

2. חותכיפ את החצילים לקוביות על קרש חיתוך ומניחים בכלי הגשה נאה.

3. מערבבים בקערית נפרדת את הסויה, המלח והפלפל השחור הגרוס ויוצקים מעל החצילים. מפזרים מעל את הפטרוזיליה ופלחי הלימון ומגישים.
חצילים בתחמיץ
איך להכין חצילים בתחמיץ?


הנה מתכון להכנת חצילים בתחמיץ:

המצרכים:
=======
2 חצילים מוארכים

1 כוס חומץ לבן

1 כוס מים

1 כפית סוכר

4 שיני שום פרוסות

1 כפית מלח גס

2 כפות שמן זית

עלי בזיליקום

אופן ההכנה:
=========
1. קולפים את החצילים ופורסים אותם לאורך.

2. בסיר רחב ושטוח מביאים לרתיחה את החומץ, המים והסוכר.

3. מכניסים לסיר את פרוסות החצילים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים מעט את האש ומבשלים בין 5 ל-10 דקות, תלוי מה עוביין של הפרוסות.

4. מסירים את האש ומצננים קלות.

5. מסדרים את פרוסות החצילים בצנצנת כשבינהן שמים את השום והמלח.

6. לפני ההגשה יוצקים את שמן הזית ומפזרים את עלי הבזיליקום.

7. יש לשמור במקרר ולהגיש בטמפרטורת החדר.
מתכונים
אפשר מתכון למעדן מחצילים?


הנה המתכון של יוסף למעדן חצילים:

1. לוקחים בשר בקר טחון

2. קוצצים המון פטרוזיליה ושום

3. מוסיפים את פנים של חלה (רטוב ומעוך)

4. מוסיפים ביצה ופלפל ומלח

5. מערבבים ומניחים בצד

6. לוקחים חצילים, פורסים דק, מטגנים קלות ומניחים על נייר סופג.

7. קוצצים בצל ומטגנים בשמן ומוסיפים הרבה עגבניות חתוכות.

8. לוקחים את החצילים ומגלגלים בתוך כל פרוסה מעט מהבשר הטחון שהכנו.
סוגרים כל גלילה בעזרת קיסם שלא יפתח (סופרים את מספר הקיסמים שלא יאבדו ואחד ויבלע בטעות), מסדרים את הגלילות בתוך רוטב העגבניות במעגל.

9. מועכים שתי עגבניות עם מעט שמן בבלנדר ויוצקים מעל החצילים והבשר.

10. מוסיפים פלפל אדום מתוק ומבשלים כשעה.
חצילים כבושים
איך להכין חצילונים כבושים בבית?



הנה מתכון ביתי לחצילונים כבושים:


החומרים:
========
2 קילו חצילונים

פלפל אדום חריף

ראש שום (לפרק לשיניים)

חומץ

מלח

פלפל אנגלי (5-6 גרגרים)

גבעולי סלרי עם עלים (לא חייבים)


הוראות הכנה:
=============
1. הרתיחו בסיר מים.

2. שטפו את החצילונים וחתכו את הקצוות של החצילים.

3. כשהמים רותחים הכניסו את החצילים לתוכם ומדי פעם נעצו מזלג כדי להרגיש מתי הם רכים.

4. כשהם רכים, הוציאו לקערה מלאה במי ברז קרים מחליפים אותם פעמיים, בהפרשים של כמה דקות, כדי לקרר אותם.

5. כשהחצילים מתקררים, חירצו כיס בכל חציל ומכניסים לתוכו קורט מלח, פרוסת שן שום וקוביית פלפל קטנה (ס"מ מרובע).

6. בצנצנת החמצה מסדרים את החצילונים בשכבות, כשבין כל שתי שכבות ניתן לדחוף גבעול סלרי עם עלים.

7. ממלאים את הצנצנת בתערובת של חצי חומץ וחצי מים ומקפידים שהנוזלים יעברו את החצילים בכחמישה ס"מ.

8. הוסיפו למים 2 כפיות מלח, 5-6 גרגרי פלפל אנגלי ואת מה שנשאר מהשום והפלפל החריף.

9. הכניסו למקרר להחמצה, למשך יומיים.


בתיאבון!


סלט חצילים יווני
איך להכין סלט חצילים יווני?


הנה מתכון לסלט חצילים יווני של אביב משה:

המצרכים ל-10 מנות:
================
3 חצילים בקליפתם, חתוכים לרוחבם לפרוסות בעובי 1 ס"מ

מלח

שמן זית לטיגון

3 בצלים סגולים קלופים, חצויים ופרוסים דק

3 פלפלים אדומים, קלויים, קלופים וחתוכים לרצועות

5 מלפפונים חמוצים, חתוכים לרצועות דקות

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

מיץ לימון

שמן זית

מלח

אופן ההכנה:
==========
1. מפזרים על פרוסות החצילים מעט מלח גס ומניחים במסננת למשך 3 שעות להגרת הנוזלים.

2. יוצקים כמות נדיבה מזמן הזית לסיר טיגון עמוק ומחממים.

3. מנערים את החצילים מהמלח ומטגנים עד הזהבה, מוציאים מהשמן ומניחים על נייר מטבח לספיגת עודפי השמן.

4. מסדרים את החצילים על צלחת ההגשה. מערבבים בקערה את הבצלים, הפלפלים הקלויים, המלפפונים החמוצים והפטרוזיליה. מתבלים במיץ הלימון, שמן הזית והמלח ומניחים על החצילים.
איך להכין סלט חצילים בסגנון אסיאתי ולא משמין בעזרת סיר אידוי?



הנה מתכון של השף גיל חובב לסלט חצילים אסיאתי דיאתטי:

המצרכים:
=========
2 חצילים בינוניים, פרוסים לאורך לפרוסת בעובי 1 ס"מ

3 בצלים ירוקים קצוצים דק (חלק לבן וירוק)

1 כוס כוסברה קצוצה

1 פלפל מתוק אדום ברצועות דקות

1 פלפל חריף אדום קצוץ דק

1 כף ג'ינג'ר קצוץ

3 שיני שום קצוצות דק

1/4 כוס חומץ בלסמי

1/4 כוס רוטב סויה

2 כפות שמן שומשום

2 כפות שומשום קלוי


אופן ההכנה:
============
1. מאדים את פרוסות החציל בסיר אידוי(עם הקליפה) עד שהן מתרככות וניתן לפרק אותן בידיים.

2. מפרקים לרצועות אורך בגודל אצבע.

3. מערבבים את כל יתר החומרים ויוצקים על החצילים.

4. מערבבים היטב ומגישים פושר או קר.


בתיאבון!
איך להכין בקר וחצילים ברוטב שזיפים בסגנון תאילנדי?


המצרכים ל-4 מנות:
==============
1/2 ק"ג סינטה בקר פרוסה לרצועות דקות בעובי 1 ס"מ

1 חציל גדול ללא גרעיניםקלוף וחתוך לקוביות (יש להסיר גרעיני החציל אם ישנם)

שמן לטיגון

למרינדה:
=======
1 כף קורנפלור

2 כפות רוטב סויה בהירה

1/2 כפית שמן שומשום

לרוטב:
=====
1/2 כוס רוטב שזיפים

1/4 כוס רוטב סויה בהירה

להגשה:
======
5 כוסות אורז מבושל

כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את הבשר למשך כ-30 דקות.

2. מחממים ווק עם שמן בגובה של כ-5 ס"מ על להבה גבוהה ומטגנים קוביות חציל כ-3 דקות להזהבה. מוציאים למסננת מרופדת בנייר סופג. נפטרים מעודפי השמן בווק ומשאירים רק כבת שמן דקה לכיסוי פני הווק.

3. מקפיצים את הסינטה בווק לוהט במשך דקה עד שהבשר נאטם. מוצאים ושומרים בצד.

4. מוסיפים את חומרי הרוטב ומבשלים תוך כדי ערבוב דקה-שתיים עד שמתקבל רוטב אחיד וסמיך.

5. מחזירים לווק את החצילים והבשר, מערבבים דקה עד שהרוטב עוטף אותם ומסירים מהכיריים. מגישים לצד אורז ומפזרים מעל כוסברה.
איך להכין ירקות צלויים בטחינה?



כך מכינים ירקות צלויים בטחינה:

המצרכים:
=======
4 פלפלים אדומים

1 בצל סגול בינוני, חתוך לרבעים

1 חציל בלאדי

1 פלפל צ'ילי ירוק

1 ראש כרובית מופרד לפרחים קטנים

10 עלי בזיליקום מופרדים


להגשה:
======
4 כפות טחינה גולמית

מיץ מלימון אחד טרי

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי


אופן ההכנה:
=========
1. משמנים את כל הירקות לאחר שהם נשטפו היטב ויובשו וצולים היטב על הגריל עד שהם צלויים היטב.

2. מקלפים את הפלפל והחציל ומערבבים אותם יחד עם שאר הירקות הצלויים בקערה.

3. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.

4. מזלפים טחינה מעל ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין חצילים כבושים?



חצילים כבושים או חמוצים ניתן להכין כך:

1. משתמשים בחצילים סגולים ננסיים.

2. חורצים את החציל לשניים מחלקו התחתון לכיוון הגבעול עד לאמצע.

3. מרתיחים מים בסיר שיכיל את הכמות הרצויה. לליטר מים הוסיפו בין 100 ל-150 גרם סוכר.

4. מביאים את המים לרתיחה ומכניסים את החצילים לשטיפה חמה של 4-5 דקות.

5. כבו את הלהבה והשאירו את החצילים כחמש דקות נוספות ולאחר מכן הוציאו אותם מהמים למסננת עד לצינון.


בינתיים הכינו:
============
1. פלחים של שיני שום, פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

2. כוס חומץ כל שהוא (חומץ בן יין/אדום, בלסמי, או חומץ אורז)

3. 2 כפיות מלח

4. גרגירי פלפל שחור שלמים

5. מספר עלי דפנה

6. פלפל אנגלי גרגירי


אופן ההכנה:
==========
1. הניחו בכל חצילון פלח שום ומעט מעשבי התיבול הירוקים.

2. הניחו את החצילים בצנצנת כבישה זה לצד זה בצפיפות.

3. לאחר מילוי הצנצנת הוסיפו את המלח ושאר התבלינים, שאינם הכרחיים.

4. לתוך הצנצנת מוסיפים את החומץ וממלאים במים שבהם הורתחו החצילים.

5. סגרו את הצנצנת והיפכו אותה, לערבוב כל המרכיבים.

6. לסיום הוסיפו לצנצנת מעט שמן קנולה, שמן זית או חריע

המתינו כשבוע ימים עד שהחצילים יהיו מוכנים למאכל.
יש מתכון לגיווץ' (תבשיל חצילים)?


הנה מתכון להכנת גוויץ', תבשיל חצילים בעגבניות:

מצרכים:
=======
2 חצילים לא גדולים

2 כפות רסק עגבניות

עגבניה מרוסקת

2-3 כפות קטשופ

כוס מים

מלח

פפריקה מתוקה

מעט פפריקה חריפה או פלפל ירוק חריף


אופן ההכנה:
===========
1. לקלף את החצילים ולחתוך לקוביות לא גדולות.

2. לטגן את הבצל עד לריכוך ולהוסיף את החצילילפ להקפצה קלה.

3. להוסיף את כל שאר החומרים, להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה ד לריכוך החצילים.

4. לבדוק תיבול ולתקן במידת הצורך.

ניתן לקצר את ההכנה ע"י בישול בסיר לחץ.


בתיאבון!
איך להכין טורטיות במלית חצילים, גבינות ועשבי תיבול?


הנה מתכון לורטיות במלית חצילים, גבינות ועשבי תיבול כפי שפורסם במוסף שף של "לאישה" באפריל 2010:

המצרכים ל-8 מנות:
================
1 חבילת טורטיות מוכנות

1 חציל

250 גרם גבינת עזים רכה למריחה

250 גרם גבינת פטה מגוררת

1 כף עירית קצוצה

1 כף עלי בזיליקום קצוצים דק

1 כף עלי בזיליקום קצוצים דק

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית ברדיד אלומיניום או בנייר אפייה.

2. פורסים את החציל, מושחים במעט שמן זית, זורים מעט מלח ומניחים בתבנית. אופים 15 דקות.

3. ההרכבה: מורחים שכבת גבינת עזים על הטורטייה, מניחים מעל פרוסות חציל קלויות ועליהן זורים את הגבינה המגוררת. זורים מעל את העשבים הקצוצים, מניחים את רצועות פלפל ומגלגלים את הטורטייה בכמה סיבובים (אם מכינים קודם אפשר לעטוף בנייר אפייה ולהניח במקרר עד לשימוש).

4. מסירים את הנייר, מניחים את הטורטיות המגולגלות ל 5-6 דקות על רשת הגריל ומגישים חם.
מה אפשר להוסיף לשקשוקה כדי לשדרג אותה?



הנה מספר תוספות היכולות לשדרג את מנת השקשוקה:

נקניקיות מרגז - מטגנים את הנקניקיות במחבת נפרדת עם מעט שמן קנולה ומוסיפים אותן לשקשוקה לפני הוספת הביצים.

חציל מטוגן - יש לטגן חציל במחבת נפרדת עד להשחמתו ואז להוסיפו לשקשוקה.

פלפלים קלויים - ניתן להוסיף רצועות פלפלים קלויים מעשה ידכם או קנויים לרוטב העגבניות.

פלפלים טריים - צהובים, כתומים או אדומים יתאימו מאוד גם הם. יש לטגן אותם במחבת של הרוטב לפני הוספת העגבניות עד ריכוך קל ואז להוסיף את העגבניות.

גבינות - גבינה בולגרית או גבינת פטה יתאימו גם הן לשדרוג השקשוקה, יש להוסיף קוביות מהגבינה שבוחרים בסיום בישול הרוטב, רגע לפני הוספת הביצים.
איך להכין פסטה ברוטב עגבניות וחצילים?


הנה מתכון לפסטה ברוטב עגבניות וחצילים:

המצרכים ל-4 מנות יפות:
=================
1 קופסא (800 גרם) עגבניות שלמות וקלופות

1 כוס שמן זית

1 בצל קטן, קלוף וקצוץ דק

כ-10 שיני שום, קלופות וחצויות לאורכן

צ'ילי אדום יבש, לפי הטעם

מלח, פלפל שחור גרוס

1/2 חציל קלוף וחתוך לקוביות (ניתן להחליף בקישוא למי שלא אוהב)

1 כף שטוחה סוכר

כ-14 עלי בזיליקום טריים, קרועים גס

1 חביה (500 גרם) פסטה קצרה

1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת

להגשה - זיתי קלמטה ו/או גבינת פטה

אופן ההכנה:
=========
1. מרסקים את העגבניות או מועכים אותן בידיים למרקם לא חלק לגמרי. מניחים בצד.

2. מחממים את השמן, הבצל והשום בסיר רחב. מוסיפים מעט צ'ילי יבש, מלח ופלפל. מכסים ומאדים עד שהבצל והשום מתרככים אבל לא משחימים.

3. מוסיפים את קוביות החצילים, מערבבים ומכסים שוב (הם "שותים" את השמן, אז לא להיבהל מכך). ממשיכים לבשל, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהחצילים רכים.

4. מוסיפים את העגבניות ונוזליהן, את הסוכר ומחצית מעלי הבזיליקום. מערבבים ומבשלים על להבה בינונית ברתיחה עדינה כשעה, עד שהרוטב מסמיך מאוד. אם אוהבים חריף, מוסיפים עוד צ'ילי יבש. מוסיפים את יתרת הבזיליקום.

5. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. דקה לפני סיום הבישול, מסננים את הפסטה ומעבירים אותה לסיר הרוטב. זורים עליה פרמז'ן, מוסיפים עוד קצת שמן זית, ורק אז מערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. אם אותים מוסיפים זיתים וגבינת פטה ומגישים. ניתן להגיש גם קר.


איך להכין מרק חצילים חמוץ חריף?


הנה מתכון למרק חצילים חמוץ חריף, כפי שפורסם במגזין "מנטה" בינואר 2010:

המצרכים:
========
1/2 כוס פטריות שיטאקי חתוכות לרצועות

2 כפות שמן שומשום

2 כפות ג'ינג'ר קצוץ דק

1 כפית סוכר

1/2 כוס רצועות גזר

1/2 כפית שבבי פלפל חריף

חציל בינוני קלוף וחתוך לקוביות בינוניות

2 כפות רוטב סויה

8 כוסות ציר ירקות או מים

1/2 כוס חומץ אורז

2 כפות עמילן תירס

להגשה: 2 בצלים ירוקים קצוצים

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בסיר את הפטריות, השמן, הג'ינג'ר, הסוכר והגזר ומטגנים 2-3 דקות.

2. מוסיפים את הפלפל, החציל, הסויה והציר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים חלקית. מבשלים כ- דקות או עד שהחצילים מתרככים.

3. מערבבים את החומץ ועמילן התירס ומוסיפים לתוך סיר תוך בחישה. מבשלים כדקה, כד שהמרק מסמיך מעט. זורים מעל את הבצל הירוק ומגישים.
איך להכין חציל קלוי ים תיכוני?


הנה מתכון לחצילים קלויים בסגנון ים תיכוני:

המצרכים:
========
2 חצילים בינוניים

2 עגבנות קצוצות דק

צרור פטרוזיליה קטן קצוץ

כפית אריסה

2 שיני שום קצוצות

כפית פלפל חריף קצוץ

מלח ופלפל לתיבול

שמן זית לתיבול

חצי כוס טחינה מאיכות טובה

חצי כוס מים

מעט שמן קנולה

אופן ההכנה:
==========
1. לחמם את התנור ל-חום של 175-180 מעלות.

2. לקלף את החצילים ולחצות אותם לשניים.

3. לחרוץ את פנים החציל בעדינות. להבריש אותו משני הצדדים במעט שמן קנולה.

4. על מגש עם נייר אפייה מסדרים את החצילים עם הפנים כלפי מטה. אופים בתנור כ-45 דקות עד שעה.

5. בקערה קטנה מערבבים את הטחינה והמים עד קבלת מרקם יציב, מתבלים במלח לפי הטעם.

6. בקערה נפרדת מערבבים את העגבניות, פלפל החריף, שום, אריסה והפטרוזיליה, מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

7. ההגשה: בצלחת עמוקה שמים 2-3 כפות טחינה. מעליה מניחים את החציל עם הפנים כלפי מעלה. על החציך מניחים 2-3 כפות מסלט העגבניות ועוד קצת שמן זית.
איך להכין באבא גנוש או באבא ע'נוש?
איך מכינים באבא ע'נוש?

מדובר בטחינה וחצילים בנוסח טורקי / ערבי. כדי להכין את החצילים בטחינה בנוסח ערבי עשו כך:

1. קולים את החצילים על אש פתוחה.

2. כשהם רכים מספיק מורידים את הקליפה (מכניסים את החצילים לשקית ניילון וסוגרים. אחרי כ-10 דקות החצילים מתקררים והקליפה יורדת בקלות).

3. מרסקים בקערה עם כף עץ (חשוב בכף עץ אחרת הטעם מתקלקל!).

4. לחוד, מכינים טחינה כפי שמכינים טחינה בבית: לוקחים 1.5-2 כוסות טחינה גולמית ומוסיפים לטחינה מים, מיץ לימון (1/3 כוס - בהדרגה), שום (6 שיניים כתושות) ומלח - עד שמקבלים את הטעם הרצוי.

5. כשהטחינה מוכנה שופכים אותה לתוך החצילים ומערבבים היטב.

6. זורים מעט פפריקה מתוקה ופטרוזיליה. אפשר גם מעט צנוברים.


בהצלחה!
איך להכין כבד קצוץ עם חצילים?


הנה מתכון לכבד קצוץ עם חצילים:

המצרכים:
=======
שמן, לטיגון חצי עמוק

500 גרם כבדי עוף

חציל גדול, מקולף וחתוך לקוביות

1 בצל קצוץ

5-4 שיני שום

מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

פפריקה חריפה (אם רוצים)

פרוסות עגבנייה ובצל ירוק קצוץ, לקישוט

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הכבדים עד שהם משנים את צבעם.

2. מוציאים לצלחת ומוסיפים לשמן במחבת חצילים ובצל. מטגנים עד להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת. מוציאים ומצננים.

3. טוחנים הכל יחד במעבד מזון בלחיצות קצרות (פולסים), עד שמתקבל רסק גס (לא מחית חלקה). מוסיפים מלח ופלפל שחור, לפי הטעם, ואם רוצים גם פפריקה חריפה.

4. מגישים עם פרוסות עגבנייה ובצל ירוק.
איך להכין מפרום עם חצילים?
איך להכין אנטיפסטי?
מתכון מהיר לחצילונים כבושים ומעט חריפים - איך להכין חצילונים כבושים?
איך להכין חצילים על האש ביוגורט?
איך מכינים חצילים בטחינה בסגנון קוביות חצילים?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.