שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין קארי ירקות טבעוני?
הנה מתכון לקארי ירקות טבעוני, כפי שפורסם במגזין מנטה בדצמבר 2017:
המצרכים לתערובת התבלינים:
====================
1 כפית גאראם מסאלה
1 כפית אבקת קארי
1/2 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כפית כוסברה טחונה
1 כוכב אניס
מלח
המצרכים לתבשיל:
=============
4 כפות שמן זית
1 בצל לבן קצוץ
1 פחית קרם קוקוס
1 כוס ציר ירקות או מים רותחים
2 גזרים קלופים, חתוכים לטבעות
1/2 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים
1 בטטה קלופה, חתוכה לקוביות
1 זוקינה ירוק, חתוך לטבעות
1/2 כוס אפונה עדינה, קפואה
1/2 כוס שעועית ירוקה, נקייה
1/2 חבילת כוסברה
אופן ההכנה:
=========
1. ערבבים בקערית את כל התבלינים. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים תערובת תבלינים וקולים כדקה.
2. מוזגים למחבת את קרם הקוקוס והמיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הירקות בהדרגה לפי דרגת הבישול: קודם גזר, לאחר 5 דקות את הכרובית והבטטה ולאחר 5 דקות את הזוקיני, האפונה והשעועית ומבשלים 10 דקות נוספות.
3. מוסיפים את הכוסברה, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים עם אורז לבן. הקארי טעים יותר יום לאחר ההכנה.
הנה מתכון לקארי ירקות טבעוני, כפי שפורסם במגזין מנטה בדצמבר 2017:
המצרכים לתערובת התבלינים:
====================
1 כפית גאראם מסאלה
1 כפית אבקת קארי
1/2 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כפית כוסברה טחונה
1 כוכב אניס
מלח
המצרכים לתבשיל:
=============
4 כפות שמן זית
1 בצל לבן קצוץ
1 פחית קרם קוקוס
1 כוס ציר ירקות או מים רותחים
2 גזרים קלופים, חתוכים לטבעות
1/2 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים
1 בטטה קלופה, חתוכה לקוביות
1 זוקינה ירוק, חתוך לטבעות
1/2 כוס אפונה עדינה, קפואה
1/2 כוס שעועית ירוקה, נקייה
1/2 חבילת כוסברה
אופן ההכנה:
=========
1. ערבבים בקערית את כל התבלינים. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים תערובת תבלינים וקולים כדקה.
2. מוזגים למחבת את קרם הקוקוס והמיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הירקות בהדרגה לפי דרגת הבישול: קודם גזר, לאחר 5 דקות את הכרובית והבטטה ולאחר 5 דקות את הזוקיני, האפונה והשעועית ומבשלים 10 דקות נוספות.
3. מוסיפים את הכוסברה, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים עם אורז לבן. הקארי טעים יותר יום לאחר ההכנה.
איך להכין בראוניז טבעוני ללא אפייה?
הנה מתכון ל-12 מנות בראוניז טבעוני ללא אפיה של "האגוזיה":
המצרכים:
========
¼ 1 כוסות אגוזי מלך טבעיים
¼ 1 כוס קמח שקדים
2.5 כוסות תמרים מגולענים מזנים עסיסיים (מג'הול או ברהי)
3/4 כוס אבקת קקאו איכותית
2 כפות קקאו ניבס
1/4 כפית מלח ים
לציפוי שוקולד:
===========
1/4 כוס חלב קוקוס/חלב צמחי אחר
1 כוס שוקולד מריר
2 כפות שמן קוקוס מומס
1/4 סירופ מייפל
קורט מלח ים
אופן ההכנה:
==========
1. ניקח כוס אגוזי מלך (נשאיר רבע כוס בצד) ונטחן במעבד מזון יחד עם קמח השקדים עד למרקם דק ואחיד. נוסיף את אבקת הקקאו ורבע כפית מלח ונטחן עד הטמעה. נניח בצד. נכניס את התמרים למעבד מזון (אם הם קשים, נשרה במים חמים למשך 10 דקות) ונטחן עד למרקם לא חלק לגמרי. נניח בצד.
2. נחזיר את תערובת האגוזים והקקאו למעבד המזון ונתחיל לטחון תוך כדי הוספה הדרגתית של התמרים הטחונים. נטחן עד להיווצרות מרקם בצקי. שימו לב, אולי לא תידרשו להוסיף את כל כמות התמרים. נוסיף ¼ כוס אגוזי מלך ואת הקקאו ניבס, ונטמיע אותם בתוך התערובת.
3. נוציא את בצק התמרים לתבנית קטנה עם נייר אפייה ונשטח לגובה הרצוי עם הידיים. נשים לקירור במקרר או במקפיא למשך 10-15 דק'.
4 נתפנה להכנת ציפוי השוקולד: בסיר קטן נניח את החלב הצמחי. רגע לפני רתיחה נסיר מהאש, נוסיף את השוקולד ונכסה. לאחר 2 דקות, השוקולד כבר יימס, נוסיף קורט מלח ונערבב קלות עם כף עץ. נוסיף את שמן הקוקוס והמייפל, נערבב היטב ונניח להתייצבות במקרר למשך כ-10 דק'.
5. לאחר מכן, נוציא, נמרח בנדיבות את העוגה, נפזר אגוזי מלך וקקאו ניבס ונחתוך ל-12 חתיכות.
נחזיק בכלי אטום לאוויר עד 4 ימים.
הנה מתכון ל-12 מנות בראוניז טבעוני ללא אפיה של "האגוזיה":
המצרכים:
========
¼ 1 כוסות אגוזי מלך טבעיים
¼ 1 כוס קמח שקדים
2.5 כוסות תמרים מגולענים מזנים עסיסיים (מג'הול או ברהי)
3/4 כוס אבקת קקאו איכותית
2 כפות קקאו ניבס
1/4 כפית מלח ים
לציפוי שוקולד:
===========
1/4 כוס חלב קוקוס/חלב צמחי אחר
1 כוס שוקולד מריר
2 כפות שמן קוקוס מומס
1/4 סירופ מייפל
קורט מלח ים
אופן ההכנה:
==========
1. ניקח כוס אגוזי מלך (נשאיר רבע כוס בצד) ונטחן במעבד מזון יחד עם קמח השקדים עד למרקם דק ואחיד. נוסיף את אבקת הקקאו ורבע כפית מלח ונטחן עד הטמעה. נניח בצד. נכניס את התמרים למעבד מזון (אם הם קשים, נשרה במים חמים למשך 10 דקות) ונטחן עד למרקם לא חלק לגמרי. נניח בצד.
2. נחזיר את תערובת האגוזים והקקאו למעבד המזון ונתחיל לטחון תוך כדי הוספה הדרגתית של התמרים הטחונים. נטחן עד להיווצרות מרקם בצקי. שימו לב, אולי לא תידרשו להוסיף את כל כמות התמרים. נוסיף ¼ כוס אגוזי מלך ואת הקקאו ניבס, ונטמיע אותם בתוך התערובת.
3. נוציא את בצק התמרים לתבנית קטנה עם נייר אפייה ונשטח לגובה הרצוי עם הידיים. נשים לקירור במקרר או במקפיא למשך 10-15 דק'.
4 נתפנה להכנת ציפוי השוקולד: בסיר קטן נניח את החלב הצמחי. רגע לפני רתיחה נסיר מהאש, נוסיף את השוקולד ונכסה. לאחר 2 דקות, השוקולד כבר יימס, נוסיף קורט מלח ונערבב קלות עם כף עץ. נוסיף את שמן הקוקוס והמייפל, נערבב היטב ונניח להתייצבות במקרר למשך כ-10 דק'.
5. לאחר מכן, נוציא, נמרח בנדיבות את העוגה, נפזר אגוזי מלך וקקאו ניבס ונחתוך ל-12 חתיכות.
נחזיק בכלי אטום לאוויר עד 4 ימים.
איך להכין עוגיות שיבולת שועל טבעוניות?
הנה מתכון לכ-20 עוגיות שיבולת שועל טבעוניות:
המצרכים:
=========
1 כוס שיבולת שועל גסה
1/3 כוס שמן קוקוס
3 כפות סוכר דמררה (או סוכר קוקוס)
1/3 כוס רסק תפוחים או חצי בננה גדולה מעוכה
2 כפות טחינה גולמית או חמאת בוטנים
1 כף קמח כוסמין מלא
1/3 כוס שקדים ואגוזי מלך קצוצים גס
1/3 כוס תמרים קצוצים או כמה קוביות שוקולד מריר קצוצות גס
2 כפות שומשום מלא
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה:
===========
1. טורפים במטרפה את רסק התפוחים/בננה והסוכר, מוסיפים את השמן, טחינה/חמאת בוטנים ותמצית וניל. מערבבים היטב.
2. מוסיפים את היבשים: שיבולת שועל, קמח, קינמון, שומשום, תמרים, שוקולד ואגוזים. מערבבים היטב.
3. על תבנית עם נייר אפייה יוצרים עוגיות (להדק היטב!) ומכניסים ל - 10-15 דקות לתנור שחומם ל - 180 מעלות.
הנה מתכון לכ-20 עוגיות שיבולת שועל טבעוניות:
המצרכים:
=========
1 כוס שיבולת שועל גסה
1/3 כוס שמן קוקוס
3 כפות סוכר דמררה (או סוכר קוקוס)
1/3 כוס רסק תפוחים או חצי בננה גדולה מעוכה
2 כפות טחינה גולמית או חמאת בוטנים
1 כף קמח כוסמין מלא
1/3 כוס שקדים ואגוזי מלך קצוצים גס
1/3 כוס תמרים קצוצים או כמה קוביות שוקולד מריר קצוצות גס
2 כפות שומשום מלא
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה:
===========
1. טורפים במטרפה את רסק התפוחים/בננה והסוכר, מוסיפים את השמן, טחינה/חמאת בוטנים ותמצית וניל. מערבבים היטב.
2. מוסיפים את היבשים: שיבולת שועל, קמח, קינמון, שומשום, תמרים, שוקולד ואגוזים. מערבבים היטב.
3. על תבנית עם נייר אפייה יוצרים עוגיות (להדק היטב!) ומכניסים ל - 10-15 דקות לתנור שחומם ל - 180 מעלות.
איך להכין ממרח קשיו ובזילקום?
הנה מתכון לממרח קשיו ובזילקום המתאים לטבעונים, לנמנעים ממוצרי חלב ולכל מי שאוהב:
המצרכים:
========
1/2 כוס אגוזי מים מושרים
1/2 כוס מים
1/4 כוס עלי בזיליקום טריים
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית מלח ים אטלנטי
מספר טיפות מיץ לימון סחוט טרי
אופן ההכנה:
==========
1. משרים את אגוזי הקשיו במים למשך לילה או לכמה שעות.
2. מעבירים את הקשיו עם המים לבלנדר ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק.
3. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים שוב עד שמקבלים מקרם כמו של גבינה.
ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים.
הנה מתכון לממרח קשיו ובזילקום המתאים לטבעונים, לנמנעים ממוצרי חלב ולכל מי שאוהב:
המצרכים:
========
1/2 כוס אגוזי מים מושרים
1/2 כוס מים
1/4 כוס עלי בזיליקום טריים
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית מלח ים אטלנטי
מספר טיפות מיץ לימון סחוט טרי
אופן ההכנה:
==========
1. משרים את אגוזי הקשיו במים למשך לילה או לכמה שעות.
2. מעבירים את הקשיו עם המים לבלנדר ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק.
3. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים שוב עד שמקבלים מקרם כמו של גבינה.
ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים.
טבעונים
איך להכין גלידת חלבה קוקוס טבעונית?
הנה מתכון לגלידת חלבה קוקוס טבעונית:
המצרכים:
========
פחית קרם קוקוס
1 שמנת לבישול - אלפרו
3/4 כוס סוכר חום
2 כפות טחינה
כף דבש
מעט קוקוס לקישוט
מעט סילאן או דבש לקישוט
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים על האש קרם קוקוס, השמנת והסוכר עד שכל הסוכר נמס. מורידים מהאש ומצננים.
2. מערבבים את הטחינה והדבש. מוסיפים לטחינה והדבש מעט מהשמנת ומערבבים בעדינות.
מערבבים בעדינות את שתי התערובות.
3. מעבירים לתבניות שקעים מסיליקון ומקפיאים.
4. לפני ההגשה מוציאים בזהירות מהתבנית ומגישים על צלחת שטוחה מפזרים מעל קוקוס ומעטרים בדבש או סילאן.
הערות:
======
אפשר להכניס למכונת גלידה לקבלת מרקם חלק יותר.
בתיאבון!
הנה מתכון לגלידת חלבה קוקוס טבעונית:
המצרכים:
========
פחית קרם קוקוס
1 שמנת לבישול - אלפרו
3/4 כוס סוכר חום
2 כפות טחינה
כף דבש
מעט קוקוס לקישוט
מעט סילאן או דבש לקישוט
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים על האש קרם קוקוס, השמנת והסוכר עד שכל הסוכר נמס. מורידים מהאש ומצננים.
2. מערבבים את הטחינה והדבש. מוסיפים לטחינה והדבש מעט מהשמנת ומערבבים בעדינות.
מערבבים בעדינות את שתי התערובות.
3. מעבירים לתבניות שקעים מסיליקון ומקפיאים.
4. לפני ההגשה מוציאים בזהירות מהתבנית ומגישים על צלחת שטוחה מפזרים מעל קוקוס ומעטרים בדבש או סילאן.
הערות:
======
אפשר להכניס למכונת גלידה לקבלת מרקם חלק יותר.
בתיאבון!
אילו תחליפי ביצים אפשריים במתכונים?
הנה ארבע אפשרויות לתחליפי ביצים במתכונים:
1. בעוגות ניתן להחליף כל ביצה ב-1/4 כוס רסק תפוחים.
2. בבראוניס ועוגיות הדומות לו ניתן להוסיף בננה אחת מעוכה במקום כל ביצה.
3. במתכונים שבהם יש 2-3 ביצים אפשר להוסיף כף פשתן טחון מעורבב בשלוש כפות מים במקום כל ביצה.
4. בפנקייק, עוגיות ועוגות אפשר להוסיף כף זרעי צ'יה עם שלוש כפות מים אן כף פשתן טחון עם שלוש כפות מים במקום כל ביצה.
הנה ארבע אפשרויות לתחליפי ביצים במתכונים:
1. בעוגות ניתן להחליף כל ביצה ב-1/4 כוס רסק תפוחים.
2. בבראוניס ועוגיות הדומות לו ניתן להוסיף בננה אחת מעוכה במקום כל ביצה.
3. במתכונים שבהם יש 2-3 ביצים אפשר להוסיף כף פשתן טחון מעורבב בשלוש כפות מים במקום כל ביצה.
4. בפנקייק, עוגיות ועוגות אפשר להוסיף כף זרעי צ'יה עם שלוש כפות מים אן כף פשתן טחון עם שלוש כפות מים במקום כל ביצה.
איזה אפליקציה מוצאת מסעדות טבעוניות וצמחוניות בעולם?
אפליקציית HappyCow המצוינת עושה את העבודה המצוינת ביותר ב-180 מדינות. היא מספקת המלצות מדהימות למסעדות טבעוניות וצמחוניות ומסעדות ידידותיות למשתמשים צמחונים או טבעונים.
המלצת מערכת!
אפליקציית HappyCow המצוינת עושה את העבודה המצוינת ביותר ב-180 מדינות. היא מספקת המלצות מדהימות למסעדות טבעוניות וצמחוניות ומסעדות ידידותיות למשתמשים צמחונים או טבעונים.
המלצת מערכת!
מה יכול להחליף חלבון לטבעונים?
כדי לקבל את מנת החלבון במקום החלבון שיש בביצה ניתן לצרוך קטניות.
כדי לקבל את מנת החלבון במקום החלבון שיש בביצה ניתן לצרוך קטניות.