» «
פשטידות
איך להכין פשטידת כרשה טבעונית?


הנה מתכון להכנת פשטידת כרשה טבעונית:

המצרכים:
========
2 כרישות בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 300 גרם)

חצי חבילת תרד טרי או חצי חבילת פטרוזיליה (כ- 60 גרם)

6 כפות קוואקר

חצי קוביית טופו (150 גרם)

2 כפות טחינה גולמית

מלח, פלפל

כף שמן לאידוי

אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הכרישה והתרד בכף שמן עד ריכוך.

2. חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”.

3. מוסיפים לטופו את הכרישה התרד, הקוואקר, הטחינה ותבלינים ומערבבים היטב.

4. מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה.

5. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.

בתיאבון!


קרדיט לעינת שגיא
חצילים בטחינה
איך להכין חצילים בטחינה?



הנה מתכון להכנת 4 מנות חצילים בטחינה:

1. חממו תנור ל-200 מעלות ואפו בו 4 חצילים עד שיתרככו (בערך 40 דקות). דאגו להפוך אותם מדי פעם.

2. משהתרככו, הוציאו את החצילים מהתנור וחכו עד שיתקררו מעט.

3. חצו את החצילים והוציאו את התוכן שלהם.

4. מעכו את בשר החציל, בכף עץ או פלסטיק (אבל לא בכף מתכת)

5. הוסיפו כחצי כוס שמן זית בנדיבות וערבבו את העיסה עד שהשמן ייספג כולו בחציל

6. הוסיפו מעט מלח גס וערבבו.

7. הוסיפו לעיסה 2 כפות טחינה גולמית וכפית או שתיים של פטרוזיליה קצוצה.

8. ערבבו היטב והגישו.
עדשים ירוקות
איך להכין סלט עדשים ירוקות בטחינה?



הנה מתכון נפלא לסלט עדשים ירוקות בטחינה:

המצרכים:
=========
1/2 ק"ג עדשים ירוקות מושרות במים לכמה שעות

4 שיני שום כתוש, אפשר יותר או פחות לפי הטעם

מיץ מארבעה לימונים

שמן זית

מלח

מעט כמון

50 גרם צנובר קלוי

עלי פטרוזיליה או כוסברה

פלפל ירוק חריף - לא חייבים, לפי הטעם

כמה כפות טחינה גולמית


אופן ההכנה:
===========
1. לבשל את העדשים בסיר עם מים במשך שעה, לסנן ולשטוף.

2. להעביר לכלי ערבוב, להוסיף טחינה ומיץ הלימון בהדרגה ולאחר מכן את מלח. לטעום ולתקן טעמים עם הלימון והמלח.


3. להעביר לכלי הגשה, לקשט בעלי פטרוזיליה או כוסברה, מעט כמון, צנוברים קלויים מעט ושמן זית.
מטבח
איך להכין חומוס מצויין?


כך תכינו חומוס ביתי מצויין:

1. השרו את החומוס ל-12 שעות. מומלץ להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשריה הזו.

2. אחרי 12 שעות, סננו את המים החוצה והשרו שוב במים, כשהפעם הוספתם אבקת סודה לשתייה, בכמות של כפית לשתי כוסות גרגרים.

3. הרתיחו את המים במשך 3-4 שעות.

4. קררו את הכל (ותוכלו להכניס למקרר לכ-8 שעות).

5. טחנו במערבל מזון את גרגרי החומוס עם כשליש מהמים שלהם והוסיפו מים, במידת הצורך, כדי להגיע למרקם של חומוס, שאתם אוהבים.

6. מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מיץ לימון (או מלח לימון, למי שאוהב את הטעם של חומוס אבו חסן ביפו).

7. להגיש עם כמה גרגרים שהשארתם בצד וחיממתם, הרבה שמן זית וכמון. אפשר לבזוק מעט פפריקה מתוקה ופטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.

טחינה

מטבח
איך מכינים חומוס בסיר לחץ?


הכנת חומוס ביתי מעולה תיעשה כך:

1. השרו 1 קילו חומוס ל-12 שעות. מומלץ להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשריה הזו.

2. אחרי 12 שעות, סננו את המים החוצה והשרו שוב במים, כשהפעם הוספתם אבקת סודה לשתייה, בכמות של כפית לשתי כוסות גרגרים.

3. מכניסים את החומוס לתוך סיר לחץ. מוסיפים חתיכות מ-2 בצלים לבנים, 8 שיני שום ו-1 כפית סודה לשתייה. שוקי גלילי אומר שהוספת מעט ירקות לסיר הוא לא פעם ה"סוד" של החומוס האהוב עליכם מהחומוסיות (נכון, ירקות כמו גזר, בטטה או שורש קטנטן של פטרוזיליה)

4. מכסים במים קרים עד גובה של 5 ס"מ מעל החומוס. מביאים את סיר הלחץ לנקודת לחץ ומשאירים על אש נמוכה במשך שעתיים. מכבים את האש ונותנים לסיר להצטנן כשעה, או עד שהלחץ יורד לרמה שבה ניתן לפתוח את הסיר. מקררים את הכל (ותוכלו להכניס למקרר לכ-8 שעות).

5. טחנו במערבל מזון את גרגרי החומוס עם כשליש מהמים שלהם והוסיפו מים, במידת הצורך, כדי להגיע למרקם של חומוס, שאתם אוהבים.

6. מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מיץ לימון (או מלח לימון, למי שאוהב את הטעם של חומוס אבו חסן ביפו).

7. להגיש עם כמה גרגרים שהשארתם בצד וחיממתם, הרבה שמן זית וכמון. אפשר לבזוק מעט פפריקה מתוקה ופטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.
עוגת גזר
יש מתכון לעוגת גזר ותבלינים חורפית?



הנה מתכון לעוגת גזר ותבלינים חורפית (אבל נהדרת גם לשאר העונות):

המצרכים:
=======
3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

200 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות

2 ביצים טרופות

1 כוס סוכר חום כהה

1/4 כוס שמן

1/4 כוס טחינה משומשום מלא

2/3 כוס קמח לבן

1 כוס קמח מחיטה מלאה (מומלץ קמח המיועד לאפייה)

1/3 כוס סובין שיבולת שועל

1/3 כוס זרעי פשתן טחונים

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כפית קינמון

קורט מלח

מעט הל טחון

מעט אגוז מוסקט מגורר

1/4 כפית ג'ינג'ר טחון

1/4 כפית ציפורן טחון




אופן ההכנה:
=========
1. להכניס את הגזר והדלעת לסיר, להוסיף מים עד כדי כיסוי, לכסות ולבשל 20 דקות או עד שהירקות מתרככים. להסיר, לסנן, למעוך היטב ולצנן.

2. לחמם תנור ל-180 מעלות, לשמן תבנית אפייה.

3. להכניס את הביצים והסוכר לקערת המערבל ולהקציף. תוף כדי הקצפה יש להוסיף בהדרגה את השמן והטחינה עד קבלת עיסה אחידה.

4. להוסיף את הדלעת והגזר ולערבב ביד.

5. לערבב היטב בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים, כולל התבלינים,

6. להוסיף את תערובת היבשים לעיסה ולערבב ידנית.

7. לצקת את העיסה לתבנית ולאפות כ-40 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.

- למחרת יום האפייה, רצוי לשמור את העוגה בקירור.

בתיאבון!
ירקות
איך להכין ירקות צלויים בטחינה?



כך מכינים ירקות צלויים בטחינה:

המצרכים:
=======
4 פלפלים אדומים

1 בצל סגול בינוני, חתוך לרבעים

1 חציל בלאדי

1 פלפל צ'ילי ירוק

1 ראש כרובית מופרד לפרחים קטנים

10 עלי בזיליקום מופרדים


להגשה:
======
4 כפות טחינה גולמית

מיץ מלימון אחד טרי

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי


אופן ההכנה:
=========
1. משמנים את כל הירקות לאחר שהם נשטפו היטב ויובשו וצולים היטב על הגריל עד שהם צלויים היטב.

2. מקלפים את הפלפל והחציל ומערבבים אותם יחד עם שאר הירקות הצלויים בקערה.

3. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.

4. מזלפים טחינה מעל ומגישים.

בתיאבון!
חומוס
איך להכין חומוס מעולה במהירות?
רוצים להכין חומוס בזמן קצר?

הנה מתכון להכנת חומוס מהיר:

1. טוחנים במערבל מזון את רוב גרגרי החומוס מקופסת שימורים של גרגרי חומוס (לא לחמם) עם שליש מהמים שלהם (להשבחת הטעם אפשר להוסיף גם חצי כוס סודה).

2. לחומוס הטחון מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מלח לימון.

3. את שאר הגרגרים מחממים במקביל עם המים על הגז.

4. מורחים בצלחת את משחת החומוס ועליה את הגרגרים החמים, מעליהם שמן זית בנדיבות וכמון ופפריקה.

5. אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.


מגישים עם פיתות, חמוצים בצלחת, פלפל חריף ובצל (מי שאוהב יכול להגיש סחוג).


ראו גם מתכון לרוטב התטבילה, בתגית "טיטבילי" או בתגית "תטבילה".


דג
איך להכין דג שלם עם ירקות בתנור?



הנה מתכון להכנת דג שלם עם ירקות בתנור:

מצרכים:
=======
1 דג שלם

1/2 בצל בינוני

1/2 לימון

3 שיני שום

2 ענפי טימין

מלח

פלפל שחור

1 כרישה (החלק לבן בלבד)

3 עגבניות

1 בצל

1/4 כוס שמן זית

טחינה גולמית (יש להוסיף לפי הטעם)

10 עלי גפן טריים או משומרים


אופן ההכנה:
==========
1. לשטוף ולייבש את הדג.

2. לזרות מלח ופלפ על הדג ובתוך בטן הדג

3. לפרוס את הירקות ולהכניס עם הטימין ושמן הזית לבטן הדג

4. מניחים את הדג בתבנית משומנת כאשר עליה פרוסים כל שאר הירקות, מצפים את הדג בעלי הגפן ומזלפים עליו מהשמן. מצפים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך חצי שעה.

בתיאבון!

5. להגיש את הדג בתוספת הירקות האפויים ובזילוף טחינה גולמית מעליו.
איך להכין עוגת גזר וטחינה?



הנה מתכון לעוגת גזר וטחינה טבעונית (לשתי תבניות אינגלישקייק):

המצרכים:
========
2 כוסות דחוסות סוכר חום כהה (360 גרם)

3/4 כוס שמן (150 גרם)

200 גרם רסק תפוחים (4 תפוחים בינוניים)

3/4 כוס טחינה גולמית (180 גרם)

1/2 כוס קמח (70 גרם)

3/4 כוס קמח מלא (110 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1 כפית גדושה קינמון

3/4 כפית פלפל אנגלי טחון

2.5 כוסות גזר מגורר גס (350 גרם; כ-5 גזרים בינוניים)

1.5 כוסות אגוזי מלך, שבורים (150 גרם)

לקישוט:
========
1/2 כוס שומשום מלא (80 גרם)


אופן ההכנה:
========
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. בקערה גדולה טורפים סוכר חום, שמן ורסק תפוחים לתערובת אחידה. מערבבים פנימה טחינה.

3. מערבבים את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח, קינמון ופלפל אנגלי ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.

4. מקפלים פנימה גזר מגורר ואגוזים.

5. משמנים את התבניות ושמים בכל תבנית חופן שומשום (בערך 2 כפות). מטלטלים את התבנית כך שהשומשום יצפה אותה מבפנים, ורק אז יוצקים את הבלילה פנימה, עד שלושת רבעי מגובה הדפנות. מפזרים שומשום בנדיבות גם מלמעלה.

6. אופים כשעה, עד שהעוגות ריחניות וקפיציות למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).

בתיאבון!
איך להכין באבא גנוש או באבא ע'נוש?
איך מכינים באבא ע'נוש?

מדובר בטחינה וחצילים בנוסח טורקי / ערבי. כדי להכין את החצילים בטחינה בנוסח ערבי עשו כך:

1. קולים את החצילים על אש פתוחה.

2. כשהם רכים מספיק מורידים את הקליפה (מכניסים את החצילים לשקית ניילון וסוגרים. אחרי כ-10 דקות החצילים מתקררים והקליפה יורדת בקלות).

3. מרסקים בקערה עם כף עץ (חשוב בכף עץ אחרת הטעם מתקלקל!).

4. לחוד, מכינים טחינה כפי שמכינים טחינה בבית: לוקחים 1.5-2 כוסות טחינה גולמית ומוסיפים לטחינה מים, מיץ לימון (1/3 כוס - בהדרגה), שום (6 שיניים כתושות) ומלח - עד שמקבלים את הטעם הרצוי.

5. כשהטחינה מוכנה שופכים אותה לתוך החצילים ומערבבים היטב.

6. זורים מעט פפריקה מתוקה ופטרוזיליה. אפשר גם מעט צנוברים.


בהצלחה!
יש מתכון לעוגיות טחינה?


הנה מתכון לעוגיות טחינה מתוקות:

מצרכים:
=======
75 גרם חמאה רכה

1 כוס טחינה גולמית

1 כוס סוכר חום

מעט תמצית וניל

1/2 כפית מלח

300 גרם קמח

1 כוס אגוזי מלך קצוצים


אופן ההכנה:
===========
1. מחממים תנור ל-175 מעלות

2. טורפים בקערה טחינה, חמאה, סוכר ומלח, עד לקבלת תערובת אחידה

3. מוסיפים קמח ואגוזים, מעבדים לבצק ומשאירים למנוחה כשעה

4. מעצבים עוגיות ומניחים על תבנית מרופדת ניר אפיה

5. מקשטים באגוזים

6. אופים 40 דק' בתנור

- מומלץ להגיש חמים ולשמור בקופסא אטומה.
מה להכין ולאכול עם כמות ברזל בריאה כמעט כמו בכדורי ברזל?


כדי להזרים ברזל לגוף, לוקחים כף אחת של טחינה גולמית וכף אחת של סילאן (סירופ תמרים) ומערבבים היטב ואוכלים בהנאה. גם בריא וגם טעים.


המומחית ענת פלדמן מציעה עוד אפשרות: כבד עוף בגריל, בשילוב עם עגבניות או פלפל אדום בצלחת. השילוב של הברזל שבכבד יחד עם הויטמין C שבירקות נותן ספיגת ברזל אופטימלית. אם המצב חמור וכן לוקחים כדורי ברזל, רצוי לשתות אותם עם מיץ תפוזים או עגבניות, מאותה סיבה בדיוק.
איך לשמור טחינה גולמית במשך זמן רב מבלי שתירקב?


הסוד הוא בסטריליות מוחלטת של הטחינה הגולמית מכל מגע זר, מלבד כלי האיחסון שלה.

אם תשפכו את הטחינה מהקופסה ישירות אל הקערה, מבלי שתכניסו כף, מזלג או כל אמצעי אחר - הטחינה תשרוד שנים. כל טיפת מים, לימון או חומר אחר שעלול להימצא על הכף, יקצר את חיי הטחינה לימים או שבועות אחדים, וגם זה - בקירור בלבד!
איפה יש מתכון כרובית בטחינה?



הנה מתכון להכנת כרובית בטחינה:

1. הניחו את פרחי הכרובית בתבנית.

2. צקו על הכרובית מיץ מלימון אחד ושמן זית בכמות נדיבה, או רססו מעליה טיפה שמן והוסיפו תבלינים.

3. אפו בגריל בתנור (200 מעלות לחצי שעה בערך) או בטוסטר אובן.

4. לאחר שהכרוביות השחימו, פזר עליהן טחינה.

5. אפשר להחזיר לתנור ל-5 עד 10 דקות נוספות, כדי שהטחינה תתייבש מעט ולהגיש.

בתיאבון!
איך להכין חציל קלוי עם טחינה ירוקה?



הנה מתכון להכנת חציל קלוי עם טחינה ירוקה:


מצרכים:
=======
2 חצילים קלויים

1 חב' פטרוזיליה

2 שיני שום קלופות

1/3 כוס מיץ לימון

מלח

1 כוס טחינה גולמית



אופן ההכנה:
===========
1. יש לחצות את החצילים הקלויים, יחדעם הגבעול ולהניחם על צלחות ההגשה.

2. לרסק במעבד מזון את השום והפטרוזילה.

3. להוסיף למעבד מזון את מיץ הלימון והטחינה.

4. מוסיפים חצי כוס מים, מלח ופלפל.

5. עם קבלת טחינה סמיכה, מחלקים אותה על חצאי החצילים ומגישים.

לבריאות!
איפה יש מתכון לטיגון כרובית בטחינה?



הנה מתכון לכרובית בטחינה:

1 קילו כרובית טריה

טחינה שהכנתם בבית מכוס טחינה גולמית



הכנה:
=====
1. חתכו את הכרובית לפרחים וחממו סיר טיגון עם שמן על הגז.

2. טגנו את פרחי הכרובית, עד הזהבה. הוציאו מהשמן וסננו אותם בקערה.

3. הכינו טחינה (ראו מתכון בתגית "טחינה, מתכונים").

4. הוסיפו לקערת הטחינה את פרחי הכרובית המטוגנים וערבבו.

5. הכניסו למקרר.


הגישו קר. בתיאבון!


איך להכין סביח?
איך מכינים סביח?
או איך להכין "בר ובבינג'אן" - ארוחת המאחרים לקום בשבת של יהודי עיראק?


להכין סביח לבד אפשר כך:

מכניסים לתוך פיתה:

חצילים מטוגנים

ביצה חומה פרוסה

טחינה (יש המוסיפים גם חומוס)

אפשר להוסיף סלט ירקות

יש עיראקים שמוסיפים גם תפוחי אדמה מבושלים.

פטרוזיליה, בצל קצוץ וקצת עמבה מלמעלה.
איך לשפר מרקם של חומוס?


הנה שתי דרכים לשיפור מרקם של חומוס:

1. אם מוסיפים מעט קרח כשטוחנים את הגרגרים אז החומוס ייצא לבן יותר ויותר דומה לחומוסיות איכותיות.

2. אם טוחנים את הגרגרים בעזרת ויטמיקס (בלנדר עוצמתי ויקר) אז החומוס ייצא יותר חלק מברוב מעבדי המזון.
איך להכין מסבחה?


יגידו לכם שזה הרבה יותר מסובך וינסו להתפלסף איתכם לגבי המתכון, אבל להכין מסבחה זה כל כך פשוט שזה כואב (או טעים, או נעים, או הכל ביחד..)


החומרים:
=========
גרגרי חומוס חמים

טחינה דלילה מוכנה

שמן זית

לימון

אופן ההכנה:
==========
1. צקו טחינה שהכנתם לקערה ובתוכה הניחו את גרגרי החומוס. אפשר לערבב.

2. להוסיף למעלה מיץ לימון סחוט טרי (או את הרוטב המצורף) ושמן זית בשפע, (אפשר לזרות מעל פפריקה מתוקה וכמון - לפי הטעם).

3. להגיש עם פיתות טריות וחמוצים.
איך למנוע קלקול של טחינה?



את הטחינה הגולמית יש למזוג מהאריזה הישר לצלחת או לקערה, ללא הכנסה של כף או כפית פנימה.

טחינה גולמית שלא תבוא במגע עם הסכו"ם תחזיק מעמד שנים, מבלי להתקלקל. נגיעה של טיפת מים אחת בטחינה הגולמית מחייבת להכניס אותה למקרר ולהשתמש בה בתוך כמה ימים, אחרת היא תתקלקל די מהר.
איפה מומלץ לקנות טחינה גולמית טריה בעיר העתיקה בירושלים?
איך להכין את היוגורטחינה של אהרוני?
מהו סל התזונה המומלץ לבריאות ולכיס?
איך לדעת שטחינה טריה?
איך להסמיך שייק בצורה בריאה?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.