» «
צלי בקר
איך להכין צלי עם בצללי פנינה ויין אדום?



הנה מתכון של מיכל מוזס לצלי עם יין אדום ובצללי פנינה, המוסיפים מתיקות ומראה יפיפה:

המצרכים ל-10 מנות:
================
נתח צלי מס’ 5 במשקל 2.5-3 ק”ג

1/4 כוס שמן קנולה

מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב:
======
2 סלסילות בצלצלי פנינה קלופים

2 כוסות יין אדום

1 כף רסק עגבניות

12 שיני שום קלופות

5 ענפי רוזמרין

4 ענפי טימין

3-4 כוסות ציר בקר או ציר עוף חם (לכיסוי רוב הנתח)


אופן ההכנה:
==========
1. יום לפני ההגשה מכינים את הצלי: מחממים תנור ל-220 מעלות.

2. יוצקים שמן לסיר שמתאים גם לתנור. מתבלים את הבשר במלח ופלפל וצולים כ-20 דקות מכל הצדדים עד להשחמה (אפשר גם על הכיריים).

3. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד. מנמיכים את טמפ’ התנור ל-160 מעלות.

4. נפטרים מנוזלי הטיגון למעט 2 כפות, מוסיפים בצלצלים ומטגנים כ-5 דקות עד הזהבה.

5. יוצקים כוס יין, מביאים לרתיחה ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ. מבשלים על להבה בינונית-גבוהה עד שרוב היין מצטמצם. מוסיפים רסק, שום, רוזמרין וטימין, מערבבים ומבשלים עוד כדקה.

6. מחזירים את הצלי לסיר, יוצקים פנימה את כוס היין הנותרת וציר (עד 1 ס”מ לפני כיסוי מלא). מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף העכור.

7. מכסים ומעבירים לתנור ל-4 שעות. כל חצי שעה הופכים את הצלי או יוצקים עליו מנוזלי הבישול.

8. מצננים ומעבירים את הסיר למקרר. פורסים את הנתח נגד כיוון הסיבים רק כשהוא קר לגמרי ומחזירים למקרר (עם הרוטב) למשך הלילה.

9. לפני ההגשה: מוציאים את פרוסות הבשר, השום והבצלצלים מנוזלי הבישול ומניחים בצד. מסירים מהנוזלים את השומן שנקרש, מחממים מעט על הכיריים ויוצקים דרך מסננת לסיר נקי. מבשלים עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה.

10. מסדרים את הבשר, השום והבצלצלים בתבנית ויוצקים את הרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום, מחממים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות במשך כ-15 דקות ומגישים.
דיאטה
מהי דיאטה ים תיכונית?


מחקרים הוכיחו שדיאטה ים תיכונית מאריכה חיים מאחר והיא שומרת על בריאות הלב ומקטינה את הסיכויים ללקות בהתקף לב באופן משמעותי. דיאטה ים תיכונית מבוססת על מזונות טריים, עונתיים, שאינם עברו שימור או הקפאה או שהינם מעובדים באופן מינימלי בכדי לשמור במידת האפשר על נוגדי החימצון ועל הסיבים התזונתיים. בדיאטה זו יש אחוזי שומן רבים יחסית אך רובם מבוססים על שומנים בלתי רוויים שמקורם בשמן זית.

אלו המרכיבים העיקריים של דיאטה ים תיכונית:

ירקות חיים

פירות (המשמשים גם לקינוח)

קטניות

דגנים (לחם בעיקר)

שמן זית

אגוזים

זרעים (לדוגמה טחינה)

דגי ים (3 פעמים בשבוע)

עוף (2-4 פעמים בשבוע)

ביצים (2-4 פעמים בשבוע)

בשר אדום (פעם בחודש)

כוסית יין אדום (עם הארוחה 1-2 לגברים, 1 לנשים)
יין
איזה יין לבחור לארוחת דגים?



את סוג היין שנבחר לארוחת דגים יש להתאים לרוטב בו מוגש הדג ולאו דווקא לדג עצמו, לפי החלוקה הבאה:

1. לדג בתנור המוגש עם לימון או עשבי תיבול, מומלץ לבחור יין סוביניון בלאנק, יין כשרדונה, יינות מאזור עמק הלוואר או יינות תמסיך (בלנד).

2. לדג המוגש ברוטב חריף, טוב להתאים יין לבן כמו ריסילינג, מוסקט יבש,גיוורצטרמינר או סוביניון בלאנק.

3. לדג בעל מתיקות, כדאי להגיש יין לבן עם חמיצות גבוהה כמו שרדונה יבש או סוביניון בלאנק .

4. לדגים בגריל או דגים מטוגנים, יתאים יין אדום קל לא מתיישן.
יין אדום
איך להוריד כתם יין אדום ממפת פישתן?



להסרת כתמי יין אדום ממפת פישתן יש השרות את המפה במים עם אבקת כביסה וקליה ואחרי זה לכבס כרגיל.

גולשת נוספת, מי, מציעה: לכי רחוק מהילדים ומחוץ לבית. רססי ממיס שומנים לניקוי תנורים על הכתם, אחרי שניה או שתיים לשטוף ולהכניס למכונה.

יין אדום

יין
אילו כוסות מיועדות לכל יין?



כוסות יין ליין לבן הן תמיד קטנות יותר מכוסות שמיועדות ליין אדום.

זה נובע מכך שהיין הלבן מוגש קר ולכן מוזגים כמות קטנה ממנו, כדי שהיין הנותר יישמר קר ויוגש קר בהמשך.

היין האדום, בניגוד אליו, אינו מקורר והוא צריך "לנשום". לכן, הכוסות הגדולות מיועדות ליין אדום. יש להן שטח פנים גדול יותר וכך הן מאפשרות ליין מגע עם האוויר.
יין
האם טוב לשמור יין להרבה שנים?



את רוב היינות לא טוב לשמור לשנים רבות.

יין אדום לא מומלץ לשמור יותר מ-4 שנים.

יין לבן - עד שנה וחצי.

מרגע שנפתחו - השתמשו בהם תוך שבועיים-שלושה.

יין אדום מתוק שנפתח ניתן להחזיק, במקרר בלבד, עד שלושה חודשים.
יין אדום
איך להסיר כתם יין אדום מבגד?



אם נשפך לכם על הבגד יין אדום תוכלו לנקוט בכמה מהדרכים הבאות כדי להסיר את הכתם:

1. לחמם חלב ולהשרות בו את הבגד לחצי שעה ולאחר מכן לשטוף היטב.

2. לרסס על הכתם קצף גילוח, להניח כחצי שעה ולשטוף היטב.

3. במידה ושיטות אלו לא הועילו יש לרסס בגדים צבעוניים במסיר כתמים המכיל חמצן פעיל ואילו בגדים לבנים יש לטבול באקונומיקה, לשטוף היטב ולכבס במכונת כביסה.
עוגות
מה לעשות כדי שהעוגה לא תהיה יבשה?


כדי שעוגה לא תהיה יבשה, ניתן להרטיב אותה בנוזלים, כאשר מוציאים אותה מהתנור.

בעוגות למבוגרים ניתן להרטיב את העוגה בנס-קפה, יין אדום או רום.

בעוגות המיועדות לילדים ניתן להשתמש בנוזל מקופסאות השימורים של הפירות (אפרסק, אננס, משמש וכו').


נעליים
איך לנקות נעליים מכתמים של יין שנשפך עליהן?



ניקוי יין מנעליים תלוי בסוג הנעל:

יין אדום על נעל בד - הכי טוב לנקות עם יין לבן. לשפוך ולהיספג בנייר סופג.
וגם - להספיג ולנקות עם סבון כלים.

יין אדום על נעל עור - לנגב עם מטלית לחה.

יין אדום על זמש - להרטיב מברשת ביין לבן ולהבריש.

יין אדום על קנווס - מברשת מים וסבון . להבריש, להספיג ולייבש.
איך להסיר כתם יין אדום מנעליים?



הסרת כתמי יין מנעליים תלויה בסוג הנעל:

יין אדום על נעל בד - הכי טוב לנקות עם יין לבן. לשפוך ולהספוג בנייר סופג.
וגם ניתן להספיג ולנקות עם סבון כלים.

יין אדום על נעל עור - לנגב עם מטלית לחה.

יין אדום על זמש - להרטיב מברשת ביין לבן ולהבריש.

יין אדום על קנווס - מברשת מים וסבון . להבריש, להספיג ולייבש.
איזה גבינות מתאים להגיש עם יין אדום?


עם יין אדום מתאים להגיש גבינות חריפות ומתובלות, כמו גם גבינות קשות ויבשות. גבינת פרמזן וגבינת גאודה הקשות, למשל, מתאימות מצוין ליין אדום.

כללית, יין אדום מתאים להגיש עם גבינות רכות וגבינות שטעמן חזק יחסית.
ליין אדום כבד יתאימו מצוין גבינות חזקות או מיושנות.
איזה יין מתאים עם בשר אווז?
לארוחה בה מוגש בשר אווז מתאים להגיש יין אדום קל.
איך מסירים כתמים של יין אדום מבדים לא כביסים?


דרך טובה להסרת כתמי יין אדום מבדים שלא ניתן לכבסם היא כיסוי איזור הכתם בקצף גילוח או קצף לניקוי שטיחים. לאחר שהקצף מתייבש יש להסירו בעזרת טפיחה, שאיבה או הברשה.
איך לנטרל את החומרים המסרטנים בבשר אדום?


בכדי לנטרל את החומרים העלולים לגרום לסרטן באכילת בשר להוסיף לבשר תבלינים ובפרט רוזמרין ולשתות יין אדום במהלך הארוחה.
איך לדעת אם יין מקולקל?


ניתן לזהות יין מקולקל לפי צבעו וריחו. כאשר מכירים את סוג היין ומזהים כי הצבע שלו שונה מהרגיל וריחו לא נעים, ניתן להבין, גם מבלי לטעום אותו שהיין מקולקל.
איך מסירים כתמים טריים של יין אדום מבד?


בכדי להסיר כתמים טריים של יין אדום מבד יש להרטיב את האיזור המוכתם בשמפניה או יין לבן, להמתין שעה ולכבס כרגיל, לפי הוראות הכביסה המצורפות.
כמה קלוריות יש ביין אדום מתוק?


ב-100 מ"ל יין אדום מתוק יש 160 קלוריות.


באיזו טמפרטורה מומלץ להגיש יין אדום?


יין אדום מומלץ להגיש בטמפרטורה של 16 מעלות.

ניתן להשיג את הטמפרטורה המומלצת ע"י הכנסת הבקבוק למגירת הירקות למקרר, לזמן של 45 דקות בערך.
למי מומלץ להימנע משתיית יין אדום יבש?



לאנשים הבאים כדאי להימנע משתיית יין אדום יבש:

לבעלי חומצה אורית גבוהה בדם

לבעלי טריגליצרידים גבוהים

לבעלי כבד שומני

לאנשים הסובלים מהפרעה בתפקודי הכבד
איזו כוס טובה ליין?



גם ליין אדום וגם ללבן, מתאימה כוס גדולה, אך שכוס היין לא תהיה עבה, ושתהיה לה שפה עדינה.
איך מורידים כתם של יין אדום מבגדים?



כדי להוריד כתמי יין אדום מנגדים נסו להשרות את המפה במים עם אבקת כביסה וקליה, ואחרי זה לכבס כרגיל.
איך להסיר כתם יין טרי מבדים?
איך להסיר כתם יין טרי מבד?
איזה יין מתאים להגיש עם גבינות עזים?
איך להסיר כתם של יין אדום מבגדים?
איזה יין מתאים לבשר בקר?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.