» «
קניות
איך לקנות בצורה שאינה מזיקה לסביבה?



כך תקנו מזון בצורה שלא תזיק לסביבה:

קנייה עניינית ומוקפדת - היצמדות לרשימת קניות מסודרת, קנייה לא בזמן שרעבים, בדיקה מדוקדקת של מבצעים והעדפה של קנייה דרך האינטרנט, כך מזמינים רק מה שצריך ונמנעים מפיתויים לא נחוצים שיש בסופר.

קניית מוצרים איכותיים ועמידים - לפי שיטת "הזול הוא היקר". עדיף לא פעם לקנות מוצר מעט יקר יותר שיחזיק לשנים ולא מוצר זול שיש להחליפו בתדירות גבוהה.

בדיקת כדאיות התיקון - חשוב לא להיפטר ישר מכל מוצר שהתקלקל, אלא לבדוק אם התיקון שלו משתלם לעומת רכישת מוצר חדש.

שימוש במוצרים רב פעמיים - הימנעות משימוש במוצרים חד פעמיים מסייע מאוד לשמור על הסביבה. רצוי כמה שיותר להשתמש שמוצרים רב פעמיים כולל שקיות רב פעמיות לסופר, בקבוקי מים קשיחים, כוסות תרמיות וכדומה.

קניית מוצרים יד שנייה - קנייה או קבלה של מוצרים יד שנייה חוסכת הרבה מאוד כסף וגורמת לא לזרוק מוצרים משומשים לפח.

מעבר לצריכה דיגיטלית ולא מודפסת - השתמשו בספרים דיגיטליים, אפליקציות ועשו מנויים באינטרנט, מה שימנע בזבוז אין - סופי של נייר.
קרירות
איך לשמור על קרירות הגוף והבית בצורה אקולוגית?


הנה 12 דרכים אקולוגיות לקרור הבית והגוף בעונת הקיץ הלוהטת:

1. הרטיבו את כפות הרגליים - כפות הרגליים משפיעות על חום הגוף, לכן כשמרטיבים אותן ונותנים להן להתייבש באופן טבעי מבלי לנגבן הדבר מסייע לקירור הגוף.

2. הנחת בקבוק קר על נקודות דופק - הצמדת בקבוק שתייה קר אל נקודות הדופק (חזה, קרסוליים, מפרקי כף היד והצוואר) מסייע להוריד באופן מהיר ופשוט את טמפרטורת הגוף ולצנן אותו.

3. הניחו לזיעה - השתדלו לא לנגב את הזיעה. יש לה תפקיד חשוב בוויסות טמפרטורת הגוף. כאשר לא מנגבים את הזיעה ומאפשרים לה להתאדות בצורה טבעית, גופנו מגביר את צריכת האנרגיה ומוריד את הטמפרטורה שלו. רצוי לתת לזיעה להתייבש מעצמה וכמה שפחות לנגב אותה.

4. מיקום מיטה נכון - מקמו את מיטתכם בכיוון צפון, מערב או צפון מערב. הכיוונים הללו אינם נחשפים לאור השמש בשעות היום ולכן יהיו נעימים, קרירים ומתאימים לשינה בעונת הקיץ.

5. נתקו מכשירי חשמל - חלק ממכשירי החשמל הביתיים פולטים חום ובשל כך מעלים את הטמפרטורה בבית. נתקו מכשירים שאינם בשימוש כמו מחשבים, טלוויסיות, מטענים ניידים ועוד. כמו כן השתמשו בנורות חסכוניות באנרגיה הפולטות פחות חום.

6. לבשו בגדים מתאימים לעונה - העדיפו בגדים שאינם צמודים לגוף, רצוי שיהיו מחומר נושם כמו פשתן או כותנה. בגדים רפויים ומאווררים מאפשרים זרימת אוויר נעימה על העור ומסייעים בהרחקת החום שהגוף מייצר.

7. החשיכו את הבית - הגיפו תריסים ווילונות בשעות היום על מנת להפחית את חדירת קרני השמש המחממות מאוד את הבית.

8. צמחים בית ליד החלון - הנחת עציצים, במיוחד גדולים ליד חלונות הבית מסייעים בספיגת כמות גדולה של החום ויצירת אפקט מקרר סביבם.

9. מאוורר ומי קרח - באם אתם מעוניינים לוותר על הדלקת המזגן תוכלו להניח לפני המאוורר קערת מים עם קוביות קרח. הרוח מהמאוורר תגרום להמסרת קוביות הקרח, מה שיגרום לרוח קרירה ונעימה.

10. קירוק המצעים - הכניסו את המצעים למקפיא כשהם עטופים בשקית ניילון למשך 10 דקות ואז הציעו את מיטתכם. היא תהייה קרירה ומרגיעה.

11. התעמלו בשעות המתאימות - הימנעו מפעילות גופנית מחוץ לבית בשעות החומות. התאמנו בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות הערב המאוחרות ובכל מקרה הצטיידו באמצעי הגנה מהמש בשעות היום.

12. שתיית מים - מים מקררים את גופנו ושומרים על טמפרטורת גוף קבועה כשחם. שתנו בין 10-12 כוסות, או כל חצי שעה ג אם אינכם צמאים.
טבע
איך לחגוג בטבע ולשמור על הסביבה?



הנה 5 טיפים חשובים לשמירה על הסביבה כאשר חוגגים בטבע:

1. הקפידו להשתמש בכלים חד פעמיים מתכלים או בכלי פלסטיק רב פעמיים אותם תייעדו במיוחד לפיקניק ולטיולים.

2. יש לעשות מנגל ולהבעיר אש רק במקומות המורשים לכך, אין להדליק אש בשמורות טבע ובכל מקום אחר בו אין היתר מפורש לכך.

3. איסוף האשפה בצורה חכמה - הקפידו (כן, גם בחיק הטבע) על הפרדה בין סוגי האשפה (נייר, פלסטיק ואשפה אורגנית) ואיספו אותם בשקיות נפרדות.

4. השלכת האשפה - הצטיידו מראש בשקיות זבל חזקות, גדולות ומתכלות והשליכו את הזבל לפחי אשפה גדולים וסגורים. במידה ואין במקום פחי אשפה או שהם מלאים, הימנעו מהשארת שקיות הזבל ליד פחי האשפה (שכן בלילה החיות פותחות אותן ועלולות למות הן מאכילת שיירי מזון שאינם מתאימים להן והן מבליעת הפלסטיק, להיפצע מקופסאות שימורים פתוחות וכמובן שהדבר גורם ללכלוך רב), עשו עוד מאמץ אחרון - קחו את הזבל אתכם והשליכו אותו בצורה מסודרת בפחי האשפה הסמוכים למקום מגוריכם.

5. הקפידו הקפדה יתרה על כיבוי אש מוחלט, זכרו שאין להשאיר אף לא גחלים בוערות.
שקיות ניילון
איך לחסוך בשימוש בשקיות פלסטיק כדי להגן על הסביבה?


שקיות הפלסטיק הרבות איתן אנו מגיעים מהקניות גורמת לזיהופ סביבתי רב ואף כי כבר יש לשלם עליהן סכום זעום בסופרים, עדיין השימוש בהן רב. הנה כמה דרכים לשמירה על הסביבה ושימוש בשקיות ניילון:

1. שמוש חוזר - שמרו את השקיות והביאו אותן אתכם לקניות הבאות במקום להשתמש בחדשות.

2. שימוש ביתי - השתמשו בשקיות לפחי האשפה הביתיים במקום לקנות שקיות זבל.

3. מחזרו - בררו היכן באיזור מגוריכם ניתן לאסוף מוצרים למיחזור והביאו לשם גםאת השקיות ניתן לצרפן למוצרי הפלסטיק.

4. עברו לשקיות רב פעמיות - הכי חסכוני, הכי נוח ושומר על הסביבה בצורה הטובה ביותר.

ירוקים

מיחזור
מה מותר ומה אסור לשים בפחי מיחזור לניירות?


בפחי מיחזור הנייר מותר לשים עיתונים, כתבי עת, ניירות לבנים וניירות צבעוניים, קרטונים דקים (לדוגמא אריזות דגנים למיניהם), בריסטולים, מעטפות וקרטוני ביצים.

ישנם מקומות בהם יש מתקנים מיוחדים לאיסוף נייר לבן (גם מודפס) בנפרד, שכן קל יותר למחזר אותו. ניתן לברר על מקומות שכאלו במוקדי העיריות. כמו כן, ליד מרכולים שונים ישנם מכלים לאיסוף קרטונים. ניתן להביא לשם אריזות, קופסאות נעליים, גלילי נייר טואלט ועוד. גם על מקומות אלו ניתן לברר במוקדי העיריות.



אסור לשים בפחי מיחזור לנייר מגבות נייר עם שומן או אריזות שונות עם שאריות מזון.
כדור הארץ
איך לסייע בשמירה על כדור הארץ?


הנה 10 דרכים בהן תוכלו לסייע לשמירה על כדור הארץ:

1. מים בבקבוק רב פעמי - המנעו משימוש בבקבוקי מים מפלסטיק. עברו לבקבוקים רב פעמיים.

2. קפה בכוס רב פעמית - הימנעו משתיית קפה בכוסות חד פעמייות אותן לוקחים לדרך. עברו לכוסות חד פעמיות או לשתייה בבית או במשרד.

3. חנויות יד שנייה - השתדלו לחפש את מבוקשכם קודם בחנויות יד שנייה ורק אם אינכם מוצאים קנו בחנויות הרגילות. חנויות יד שנייה מסייעות בהקטנת תהליכי ייצור ושינוע הרסנים לכדור הארץ.

4. קנו בחוכמה - לרובנו יש הרבה יותר ממה שאנחנו צריכים. היו צרכנים נבונים וקנו רק מה שהכרחי.

5. שימוש בתחבורה ציבורית - השתמשו בתחבורה ציבורית וצמצמו שימוש ברכב פרטי.

6. השתמשו בשקיות קנייה רב פעמיות - ותרו על תיקים הניתנים כמתנות ושקיות קנייה מהודרות.

7. צמצמו את צריכת הבשר - גידול חיות לתעשיית הבשר גורם לפליטת גזי חממה בכמות עצומה.

8. ותרו על דוגמיות חינם - הן לרוב מיותרות וייצורן גורם נזק רב.

9. המעיטו בצריכה - בחרו יום או ימים קבועים בשבוע בהם אינכם נכנסים לחנויות ואינכם קונים דבר.

10. קנו כחול לבן - הגבירו בצריכת תוצרת מקומית. מזון ומוצרי צריכה המיובאים מחו"ל גורמים גם הם לזיהום הכדור שלנו.
חתונה ירוקה
מהי חתונה ירוקה ואיך מארגנים כזו?


חתונה ירוקה היא למעשה אירוע עם מודעות רבה לסביבה, כאשר נלקחים בחשבון שריפת האנרגיה, כמות האשפה שאינה מתכלה ועוד. כך תוכלו לקיים חתונה שאיכות הסביבה נלקחת בה בחשבון:

1. הזמנות - השתמשו בנייר ממוחזר או שהמירו את שליחת ההזמנות לווטצאפ או למייל. במידה והשתמשתם בהזמנות מודפסות, תוכלו לצרף בקשה בכתב קטן להשליך בתום האירוע את ההזמנה לפח המיחזור.

2. שימוש במוצרים מקומיים - מנות המבוססות על חומרי גלם מקומיים, כמו גם משקאות ואלכוהול תומכים בסביבה ובחברה. עשו זאת גם בקניית הבגדים לאירוע - תמכו במוצרים מקומיים.

3. שימוש בוינט'ג - פריטי וינט'ג שיש לכם בבית או שרכשתם בזול לקראת האירוע יוכלו לשדרג ולהפתיע. תוכלו לעשות בהם שימוש בבגדים (שמלה, הינומה, דש הבגד) או בעיצובי מקוריים אחרים.

4. עציצים במקום פרחים - השתמשו בעציצים יפים למרכז השולחן, אותם גם יוכלו האורחים לקחת הביתה במקום כמות גדולה של פרחים שיזרקו לבסוף.

5. מרכז שולחן אכיל - במקום חפצים, הניחו פירות מיוחדים ואכילים. כל מי שמקצועו עיצוב אירועים יוכל להשתמש בהם כיד הדמיון ולהפיק שולחן מקסים, מקורי וירוק.

6. בחירת המקום - ככל שהאירוע ייתקיים במקום אליו הנסיעה קצרה יותר, כך תסייעו בחסכון בדלק.

7. גני אירועי ירוקים - תמכו בגני אירועים המפרידים אשפה, עושים שימוש חכם במים, תורמים מזון שנשאר ומעסיקים עובדים בצורה הוגנת.

8. מתנה לאורחים - חשבו על מתנה ירוקה כמו עציצים או זרעים לשתילה. ניתן לעטוף את תחתית העציץ או שקיקי הזרעים בניירות יפים של מגזינים ישנים ששמרתם.

9. ירח דבש - בחרו בבתי מלון ידידותיים בהתייחסותם לסביבה.
גינה
איך נתחזק גינה שאינה פוגעת בסביבה?



כך תתחזקו גינה מבלי לפגוע בסביבה:

1. חסכו במים - התקינו טפטפות והימנעו מהשקייה בצינור או בממטרות.

2. בחירת צמחים - שתלו צמחים שאינם זקוקים להשקייה מרובה וכאלו המתאימים לאקלים וסוג האדמה בארץ. ככל שהצמח חזק יותר צריך גם פחות להשתמש בריסוס.

3. שמירה על האדמה - חפו את אדמת הגינה על מנת להפחידת אידוי מים ובכדי לצנן את האדמה ולהעניק קירור טבעי לצמחים, בעיקר בחודשי הקיץ. ניתן לחפות את האדמה בעזרת עלים יבשים, דשא שכוסח, אבני טוף או חלוקי נחל ואף אריגי בד דקיקים.

4. הכנת קומפוסט - הכינו קומפוסט ביתי משאריות אשפה ארגניות, גזם רך ועשבייה מהגינה בתוספת דשן אורגני.

5. השתמשו בדשנים אורגנים - אלו מתפרקים לאט וידידותיים לסביבה. חשוב לדעת שדשן אורגני מזיק למי התהום ומחליש את עמידות הצמחים למחלות שונות ולמזיקים.

6. שתלו צמחי תבלין - צמחים אלו מסייעים מאוד בדחיית מזיקים ומונעים פעמים רבות את הצורך משימוש בריסוס.

7. זמנו בעלי חיים לגינה - ישנם בעלי חיים שונים הניזונים מכנימות וחרקים, מה שמסייע לשמירת הצמחים באופן טבעי. זמנו את בעלי החיים הללו לגינתכם באמצעות יצירת מקורות מים ומסתורים שונים של שיחים.


מטבח
איך להפוך את המטבח לירוק?



כך תוכלו להפוך את המטבח שלכם ל"ירוק" וידידותי יותר לסביבה:

1. בחרו ברזים עם זרם חלש ובעלי כפתור מיוחד שמעביר אותם לזרם חזק יותר בעת הצורך.

2. העדיפו מטהרי מים קבועים על פני קניית בקבוקים רבים של מים מינרלים.

3. וותרו על מטבח מעץ מלא והעדיפו במקומו עצי סחף הדומים מאד לטקסטורת העץ ובכל מקרה נכרתים.

4. תכננו את המטבח כך שהגז יהיה מתחת לחלון ובכך תמנעו מהצורך בקולט אדים, אשר מזהם את הסביבה בגלל שיש בו שימוש בפחם לצורך סינון הריח.

5. אל תתקינו בכיור טוחן שפה, מאחר והפסולת העוברת דרכו מגיעה לביוב וגורמת לזיהום רב.

6. הקפידו על חלוקת אשפה נכונה והפרידו בין בטריות, פלסיטיק, נייר ואשפה מתכלה.

7. הקפידו שתנור האפיה שאתם קונים יהיה מאימאיל משובח, כך שיצרוך פחות חומרי ניקוי מזיקים לסביבה.

8. בואכם לבחור מקרר חדש, בחרו כזה עם מדחס גז.

9. הקפידו בקניה של מוצרי חשמל חדשים, שאלה לא יהיו עם טרנספורמטורים, מאחר ואלו זוללי חשמל.

10. לניקיון המטבח השתמשו בחומרים טביים דוגמאת חומץ וסודה לשתיה.
איך להכין קומפוסט ביתי?



כך מכינים קומפוסט בהכנה ביתית:

1. מניחים בתתתית מיכל גזם קצוץ לחתיכות בארוך 10 ס"מ.

2. על הגזם מניחים 20 ס"מ של דשא קצוץ ועלים.

3. מעל השכבה הזו מניחים שכבה של שאריות אורגניות מהבית (קליפות, שאריות ירקות ופירות ועוד).

4. וחוזר חלילה - הנחת שכבות משלב הגזם ועד שאריות אורגניות.

5. הערימה אמורה להיות לחה, אם היא לא מספיק לחה יש להוסיף מעט מים.

6. חשוב לערבב את הערימה אחת למספר ימים על מנת שיהיה אוורור מספיק המונע ריחות רעים ומזרז את תהליך הפירוק.

7. הערימה אמורה להתחמם וההתחממות מעידה על תהליך תקין. במידה והיא אינה מתחממת יש להוסיף מים ולהפוך את הערימה.

8 האדמה מוכנה כאשר היא בצבע שחור ומתפוררת בקלות לאחר תקופה של חצי שנה עד שמונה חודשים.
איך להכין שקית רב-פעמית בעצמי?


דואגים לאיכות הסביבה? רוצים להכין בעצמכם שקית רב-פעמית?

הנה ההוראות:
============
1. קחו ציפית ישנה של כרית.

2. גזרו את החלק העליון שלה (מתחת לבד הכפול שמכסה את הכרית).

3. מהטבעת שגזרתפ צרו ידית (עושים זאת על ידי פתיחת התפר מצד אחד ותפירת פס לידית).

4. צרו מכפלת (כפל בד תפור) בחלק של הציפית - מעין שקית.

5. תיפרו את הידית משני צדדיה.


זהו. הכנתם את השקית שלכם. קחו אותה עימכם בתיק והשתמשו בקניות, במקום השקיות החד-פעמיות והכל-כך מזיקות לסביבה.
איך לבנות תנור סולארי למזון לבד?



זה פשוט, זול וחסכוני. אפשר לבשל מזון באנרגיית השמש וזה אפילו כיף, שלא לדבר על ירוק. מצורפים כמה סרטונים ומדריכי וידאו להכנת תנורי שמש:


איך להפוך קופסת פיצה לתנור סולארי שמאפשר הכנת פיצות, חימום מזון ועוד? - הנה סרטון הדרכה:

https://youtu.be/xbwliZJiHe8
איך לסייע לסביבה בעסק שלך?



כך תוכלו לסייע לסביבה ירוקה יותר בעסק שלכם:

1. מכרו/חלקו שקיות רב פעמיות במקום חד- פעמיות.

2. דאגו למערכות של בקרת אקלים.

3. הקימו מערכת המייצרת בעצמה אנרגיה סולארית.

4. פזרו במרחב העסק מתקנים לאיסוף סוללות.

5. עברו לנורות חשמל פלורסנטיות.

6. דאגו שהפסולת תמויין לפי סוגים בפחים (ניר, פלסטיק וכו').

7. הנהיגו נוהל כיבוי מחשבים בתום יום העבודה.

8. העבירו את רכבי החברה לרכבים היברידיים.
איך לשמור על איכות הסביבה בל"ג בעומר?



אלו הדרכים שניתן לשמור בהן על איכות הסביבה בל"ג בעומר:

1. הדלקת מדורות קטנות

2. התאגדות של מספר אנשים או כיתות בית ספר להדלקת מדורות משותפות תוך ויתור על ריבוי מדורות

3. הקפדה על הכנסת עץ יבש בלבד למדורה ולא חומרים הגורמים לזיהום אוויר, ראו טיפים בתגית "ל"ג בעומר, סכנות"

4. בחירת מקום בטיחותי להדלקת המדורה, כזה שהאש לא תוכל להיאחז ולהתפשט בו

5. ויתור על הדלקת מדורות והמרתן למפגש חברתי או ארוחה משותפת בחיק הטבע
איך לעשות שימוש בשאריות צבעים?



משאריות הצבעים של הילדים ניתן ליצור גיר צבעוני נוסף, עושים זאת כך:

1. מסירים את הנייר העוטף את הצבעים

2. ממיינים את הצבעים לפי גוונים

3. מניחים את הצבעים לפי קבוצות הצבע זו ליד זו בתוך תבנית אלומיניום של מאפינס

4. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שתי דקות

5. מחלצים בזהירות את עיגול הצבע שנוצר ומעבירים אותו למקפיא למשך רבע שעה עד שהוא מתקשה

6. מוציאים מהמקפיא ונותנים לילדים לצייר בכיר חדש בעל כמה צבעים
מהם יתרונותיו של הסבון הטבעי?



אלה יתרונותיו של הסבון הטבעי:

- הוא לא מכיל צבעים מלאכותיים.

- סבונים טבעיים מבושמים בצורה טבעית.

- הם אינם מכילים כימיקלים.

- אינם מכילים חומרי שימור.

- אינם מזיקים לגוף ולסביבה.
איך להשתמש שימוש חוזר בפח צבע ריק?



אם יש לכם פחיות ריקות של צבע שנותרו ריקות תוכלו להפוך אותם לעציצים נאים באופן הבא:

1. שטפו היטב את הפח.

2. נקבו בתחתית הפח נספר חורים.

3. עטפו את הפח בטפט צבעוני (כזה המגיע עם דבק).

4. מלאו באדמה ושתלו בו עציץ קטן.


איך לעשות שימוש חוזר בבסיס המתכת של נרות נמוכים?


ניתן לעשות שימוש חוזר בבסיסי המתכת של הלהבונים (נרות נמוכים המגיעים בתוך בסיס מתכת) ע"י הפיכתם לכלים אישיים של מלח ופלפל. יש לנקות ולייבש היטב כל עיגול מתכת, למלא בכל אחת מלח או פלפל ושחור גרוס ולהניח מעל צלחת הגשה קטנה או מפית נאה ליד כל סועד.
איך לחסוך בהחלפה של נורות ההלוגן ולאילו נורות יש להחליפן?



החסכון בחשמל יהיה גדול על ידי החלפת הנורות לנורות LED. זהו חיסכון של 93% בחשמל.

החלפתי את כל נורות הספוטים מסוג הלוגן למנורות מסוג LED, שרכשתי דרך EBAY, בעלות 5-7.5 דולר למנורה כולל משלוח עד הבית. יש לי כ-35 נורות מסוג זה.

במקום כ-1.5 קלווט ש כשכולן פועלות, הצריכה הנוכחית היא של כ-140 ווט בלבד. זה חיסכון כספי גדול ותרומה לאיכות הסביבה.
איך לעשות כושר ירוק ולשמור על הסביבה?


עשו כך:

1. במקום מכון כושר, צאו להליכה בחוץ ולרכיבה על אופניים אמיתיות

2. קנו בקבוק מים ומלאו אותו שוב ושוב, במקום בקבוקים חד פעמיים מפלסטיק.

3. השתמשו במתקני הכושר שבחוץ, עם האויר הנקי, צריכת הזרם הלא-קיימת וללא צורך במזגנים זוללי אנרגיה.
איך להפוך את המשרד לירוק?


כך תהפכו את מקום עבודתכם לידידותי יותר לסביבה:

1. עברו להשתמש בנורות חסכוניות או בנורות פלורסנט.

2. רכשו חיישני נוכחות, כאלה המכבים את האור בצורה אוטומטית כאשר החדר ריק מאנשים.

3. אם אתם משתמשים בכלים חד פעמיים, רכשו כלים מהסוג המתכלה (לדוג' כלים על בסיס קנה סוכר או בננה).

4. השקיעו והחליפו את האסלות למשתנות שבהן אין שימוש במים ("ווטרלס").
איך לחסוך במנוי על עיתוני ילדים?
איך לחסוך בחשמל בתאורת הגינה שלנו?
איך להשליך אשפה בצורה שתשמור על הסביבה?
מה מותר ומה אסור לשים במכלי מחזור הבקבוקים?
איך להשתמש בעיתונים ישנים בגינה?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.