» «
סלטים
איך להכין סלט עוף ועדשים שחורות?


הנה מתכון של איילת לטוביץ' לסלט עוף ועדשים שחורות כפי שפורסם במגזין לייף סטייל של "ישראל היום" בספטמבר 2014:

המצרכים:
=======
4 כוסות עדשים שחורות מבושלות

4 נתחי פרגית צלויים

2 מלפפונים גדולים, חצויים לאורך ופרוסים

1/2 בצל סגול קטן ופרוס

1/2 כוס עלי כוסברה

4 כוסות בייבי ארוגולה שטופה


מצרכים לרוטב לימון כבוש:
===================
1/2 כוס מיץ לימון

2 לימונים כבושים קטנים

1/4 כפית פלפל שאטה טחון

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס שמן קנולה

מלח לפי הטעם

פלפל לבן טחון לפי הטעם


מצרכים לרוטב גזר חרדל:
===================
3 גזרים קלופים ופרוסים דק

1 כוס מיץ גזר טרי

1/2 שן שום כתושה

קורט סוכר חום

3/4 כוס חרדל דיז'ון חלק

1/3 כוס דבש

3 כפות מיץ לימון

מלח לפי הטעם

פלפל לבן טחון לפי הטעם


אופן ההכנה:
==========
1 מכינים רוטב חרדל-גזר: שמים את הגזר ומיץ הגזר בסיר קטן, מכסים ומבשלים על אש בינונית 15 דקות או עד שהגזרים מתרככים לגמרי והנוזל מצטמצם מעט. מצננים את הגזר בנוזל.

2. מוסיפים לסיר את השום הכתוש ואת הסוכר החום וטוחנים בעזרת מעבד מזון ידני למחית חלקה. בקערה נפרדת טורפים היטב מיץ לימון, חרדל ודבש. בעזרת בלנדר מוט מאחדים את שתי התערובות, מתבלים במלח ופלפל.

3. מכינים רוטב לימון כבוש: שמים את כל המרכיבים בכד וטוחנים בעזרת מעבד מזון ידני לרוטב אחיד.

4. מרכיבים את הסלט: פורסים את הפרגית, מחממים במחבת כבדה מעט שמן זית ומקפיצים את הפרגית הפרוסה לחימום ועד הזהבה קלה.

5. מערבבים בקערה את העדשים, המלפפונים, הבצל, הכוסברה, האורוגולה ונתחי הפרגית. מערבבים היטב את רוטב הלימון ומוסיפים ממנו לתערובת העדשים לפי הטעם.

6. מעבירים לקערות הגשה ומטפטפים מעל מרוטב החרדל- גזר.

בתיאבון!
קרטיב
איך להכין קרטיב אבטיח מלון?



הנה מתכון של מאיה דרין לקרטיב אבטיח מלון כפי שפורסם שמגזין לייף סטייל של ישראל היום ביולי 2012:

המצרכים:
========
2 כוסות קוביות אבטיח מתוק

1.5 קוביות מלון ירוק

1 כף עלי נענע טריים

1 כפית סירופ אגבה או כף אבקת סוכר


אופן ההכנה:
==========
1. טוחנים היטב במעבד מזון אבטיח וממתיק לפי הטעם.

2. מוזגים לתבנית קרטיב עד 2/3 מהגובה ומניחים במקפיא לשלוש שעות או עד שהשכבה העליונה קופאת.

3. טוחנים היטב בבלנדר מלון, נענע וממתיק לפי הטעם ומסננים.

4. ממלאים את תבניות הקרח במיץ המלון, נועצים את מקל הקרטיב במרכז ומקפיאים לחלוטין.

5. לפני ההגשה משחררים מהתבנית.

בתאבון!
מכונת קפה
איזו מכונת קפה מכינה את הקפה הטוב ביותר?



בהשוואה עיוורת של טעמי קפה משש מכונות אספרסו ביתיות של חברות שונות והקפסולות התואמות שלהן, מצאה היאלי יעקבי־הנדלסמן ב"ישראל היום" שמכונת הקפה הזולה ביותר, עם יחס עלות-תועלת המוצלח ביותר כמובן, היא זו שניצחה במבחן הטעימות, כמו גם בהפעלה הקלה והנוחה והניקוי הפשוט שלה. נקודה נוספת שציינו הטועמים מבלי לדעת שמדובר במכונה הזוכה היא עיצוב ההיי־טק המרשים והמודרני שלה.

מדובר במכונת קפה מדגם "קרמסו". ההשוואה פורסמה בתאריך 29.06.2013 והמחיר של ה"קרמסו", כולל המקציף החיצוני שנמכר בנפרד, מצוין - 698 ש"ח כולל מקציף.


נקודה נוספת שמציינת הכותבת היא שהקפסולות של מכונת הקפה הזו הן מפלסטיק מתכלה, כך שגם בשמירה על איכות הסביבה היא מצטיינת.
מרק אפונה
איך להכין מרק אפונה ושום ירוק?



הנה מתכון למרק אפונה ושום ירוק של מאיה דרין, כפי שפורסם במגזין לייף סטייל של "ישראל היום" באפריל 2014:

המצרכים:
========
4 כפות שמן זית

4 ראשי שום ירוק טרי מקולפים

1 כרישה חתוכה

1 בצל מקולף וקצוץ

2 כוסות אפונת גינה טרייה

2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים

מים לפי הצורך

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם


אופן ההכנה:
==========
1. בסיר מחממים שמן זית ומאדים את השום, הכרישה והבצל עד שמזהיב קלות.

2. מוסיפים אפונה ותפוחי אדמה ומכסים שמים רק עד גובה הירקות.

3. מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומשבלים יחדיו במשך כ-30 דקות.

4. טוחנים היטב ומסננים דרך מסננת עבה לשום שכן לשום ולכרישה סיבים עבים.

5. מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים.

ישראל היום

עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד קוקוס לפסח?



הנה מתכון של מאיה דרין לעוגת שוקולד קוקוס לפסח כפי שפורסם בעיתון ישראל היום במרץ 2014:

מצרכים לתבנית בקוטר 28 ס"מ:
========================
200 גרם שוקולד שבור לחתיכות

200 גרם שמן קוקוס מוצק

10 כפות אבקת סוכר

6 ביצים מופרדות

200 גרם קוקוס טחון

1/2 כוס קורנפלור

1 כפית גדושה אבקת אפייה

1 כוס שוקולד מגורר

שמן לשימון התבנית

לציפוי:
======
100 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות

2 כפיות שמן קוקוס מוצק


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים.

2. ממסים את השוקולד ושומרים בצד.

3. במערבל מזון בעזרת מטרפה מקציפים את שמן הקוקוס ו-6 כפות אבקת סוכר למשחה חלקה.

4. מוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי הקצפה.

5. מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים להקציף לקרם חלק ותפוח.

6. בקערה הנקייה במערבל המזון מקציפים את החלבונים, כשנוצר קצף דליל מוסיפים 4 כפות אבקת סוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב, לבן ומבריק.

7. מקפלים אל הקצף את קרם השוקולד, מוסיפים בתנועות קיפול עדינות את הקורנפלור ואת אבקת האפייה ואז את הקוקוס ואת פצפוצי השוקולד.

8. יוצקים לתבנית ואופים במשך כ-30 דקות עד שמשחים. מצננים.

9. מכינים את הציפוי: ממסים את השוקולד ואת השמן ומערבבים עד לקבלת נוזל שוקולד מבריק ואחיד ומצפים את העוגה.

בתיאבון!
סופגניות
איך להכין סופגניות במילוי קרם טונה?



הנה מתכון לסופגניות מלוחות במילוי קרם טונה של הילה אלפרט, כפי שפורסם במוסף שישבת של "ישראל היום" בנובמבר 2013:

המצרכים ל-18 סופגניות:
=================
2.5 כוסות שמרים

25 גרם שמרים טריים או 15 גרם שמרים יבשים

1 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

3 כפות שמן זית

2 חלמונים

2/3 כוס מים פושרים

שמן לטיגון עמוק


מצרכים לקרם:
===========
2 קופסאות טונה משומרת בשמן

4 כפות גדושות חרדל (רצוי אקסטרה חריף)

2 כפות חומץ, רצוי פטל אם אין אז חומץ בן יין אדום

כעשרים עלי טרגון

2 כפות צלפים בחומץ

1/3 כוס מים

1/2 כפית מלח


אופן ההכנה:
=========
1. מניחים את הקמח בקערה, מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.

2. ממסים את השמרים הטריים ב-2/3 כוס מים פושרים עם קורט סוכר ומתסיסים.

3. יוצרים גומה בתערובת הקמח ואם משתמשים בשמרים טריים יוצקים את השמרים שתססו לגומה. אם בחרתם ביבשים, פשוט מפזרים בקמח.

4. מוסיפים את השמן והביצה ולשים תוך כדי הוספת מים עד שמתקבל כדור בצק. מעבירים למשטח מקומח וממשיכים ללוש עד שהבצק גמיש ואינו נדבק לידיים (כשמונה דקות, אפשר גם במיקסר עם וו לישה).

5. שמים את הבצק בקערה, מכסים ומניחים לו לתפוח במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו. חובטים בבצק שתפח ולשים אותו מעט. צרים ממנו שני גלילים באורך כ-30 ס"מ וחותכים גליל לקטעים בעובי 2 ס"מ. מגלגלים כל קטע לכדור, מכסים ומתפיחים כחצי שעה נוספת.

6. בזמן שהסופגניות תופחות מכניסים את כל חומרי הרוטב למעבד מזון וטוחנים לקרם חלק מאוד.

7. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את כדורי הבצק עד שהם מזהיבים משני הצדדים. מוציאים בכך מחוררת לנייר סופג. בעזרת שקית זילוף מזריקים את קרם הטונה לסופגניות ומגישים.

בתיאבון!
מרציפן
איך להכין ממתק מוצרט לפסח?



הנה מתכון לממתק מוצרט כשר לפסח של מאיה דרין כפי שפורסם בעיתון ישראל היום באפריל 2014:

המצרכים לכ-12 תופינים:
===================
200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו

2 כפיות שמן קוקוס

200 גרם שקדים מולבנים

4-5 כפות סירופ רוזטה

1 כף אבקת סוכר

2 כפיות מחית פיסטוק


אופן ההכנה:
==========
1. ממסים את השוקולד עם שמן הקוקוס. מצפים תחתית ודפנות של תבנית פרלינים או של עטרות נייר קטנות לממתקים. מקררים עד שמתקשה.

2. בינתיים, במעבד מזון טוחנים במהירות ובעוצמה את השקדים עם הרוזטה ואבקת הסוכר עד שמתקבל מרציפן רך.

3. מחלקים את המרציפן לשניים. משאירים את מחציתו לבנה. את המחצית השנייה מערבבים עם מחית הפיסטוק לקבלת מרציפן ירוק.

4. בעזרת האצבעות יוצרים דיסקיות מרציפן קטנות ושטוחות המתאימות לקוטר הממתק, ממלאים דיסקיות מעל דיסקית בתוך בסיס השוקולד ומהדקים.

5. יוצקים מעל שוקולד מומס כך שיצפה את המרציפן מכל הכיוונים.

6. שומרים במקרר.

בתיאבון!
סופגניות
איך להכין סופגניות פרמזן מלוחות?



הנה מתכון של הלה אלפרט לסופגניות אשל ופרמזן, כפי שפורסם במוסף שישבת של "ישראל היום" בנובמבר 2013:

המצרכים:
=======
2 כוסות קמח תופח

1 כף סוכר

1/8 כפית מלח

2 גביעי אשל

2 ביצים

4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק מאוד

2 כפות גבינת פרמזן טחונה דק

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
===========
1 מנפים את הקמח לתוך קערה.

2. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.

3. מוסיפים את האשל, הביצים, הפטרוזיליה והפרמזן ומערבבים במיקסר.

4. מחממים את השמן, אבל נזהרים שלא יתחיל לעשן.

5. צרים את הסופגניות בעזרת שתי כפות: לוקחים כף מהבלילה, ובעזרת כף נוספת מחליקים לסיר.

6. מטגנים כשתי דקות עד שהסופגניות מקבלות צבע זהוב כהה והופכים בעזרת מזלג, כששני הצדדים זהובים מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים.

בתיאבון!


מזוודות
איזו מזוודה כדאי לקנות?


העיתון "ישראל היום" מסר למכון התקנים 8 מזוודות, שהועברו "עינויים" אופייניים ובסופן נקבע איזו המזוודה המומלצת לרכישה. בניגוד ליוקרה של היצרן, לא מדובר בסמסונייט בייס היטס (615 שקלים), שזכתה רק במקום השני. גם הרוכסן וגם לשונית הרוכסן של סמסונייט היו מהמקום הרביעי ולמטה.

המזוודה שזכתה במקום הראשון הייתה מרקו פולו פרו לייט של קל-גב. היא זכתה במגוון פרמטרים ומחירה מעט זול מדל סמסונייט, אבל זול בהרבה משל מזוודות של מותגים כמו Jeep ו-North Face שכשלו לחלוטין בהשוואה וזכו במקומות נמוכים.
איך להכין צלי בקר ביין אדום?



הנה מתכון להכנת צלי בקר ביין אדום של מאיה דרין כפי שפורסם בעיתון ישראל היום במרץ 2014:

המצרכים לארבע מנות:
=================
6 פרוסות חזה אווז מעושן

1 ק"ג נתח בקר לצלי, רצוי כתף

2 כפות שמן זית

8 שיני שום שלמות מקולפות

4 גזרים שלמים מקולפים וחצויים לאורכם

4 שורשי פטרוזיליה שלמים מקולפים וחצויים לאורכם

2 בצלים מקולפים וחתוכים לרצועות

2 כוסות יין אדום

2 כפות סילאן

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 כוס פול ירוק טרי


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים סיר רחב שוליים המתאים לצלייה ולהגשה. משחימים את פרוסות חזה האווז, מוציאים ושומרים בצד.

2. מוסיפים שמן, מתבלים את נתח הבשר במלח ובפלפל שחור ומשחימים את הנתח מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בצד.

3. מוסיפים למחבת את ירקות השורש ואת שיני השום, מזהיבים קלות, מוציאים ושומרים בצד.

4. מחזירים את נתח הבשר למחבת, מסדרים מסביב את חזה האווז, את הירקות ואת השום, יוצקים את היין האדום ואת הסילאן ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים מים רק עד קצהו של הנתח, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה ומבשלים במשך 3.5 שעות.

5. בינתיים חולטים את פולי הפול במי מלח, מצננים מייד ומקלפים את הקליפה השקופה.

6. מצננים לחלוטין את הצלי, מוציאים את הנתח ופורסים לפרוסות דקות, מחזירים לסיר ושומרים במקרר עד להגשה.

7. לפני ההגשה מבשלים שוב מכוסה במשך כשעה וחצי על אש קטנה, מתקנים תיבול ורגע לפני ההגשה מוסיפים את הפול הירוק.

בתיאבון!
איזה דיאודורנט כדאי לקנות לגבר?


העיתון "ידיעות אחרונות" בדק ב-15.9.08 ומצא שהדיאודורנט שהחזיק מעמד הכי טוב, מבין 5 מותגים, הוא "ספיד סטיק 24/7".

האחרים החזיקו מעמד הרבה פחות זמן, כולל ג'ילט 3X, פה סטיק ספורט, אקס ואדידס. רובם, אגב, עולים יותר מהמנצח..


העיתון "ישראל היום" עשה במגזין הצרכנות השוואה ב-2014 ובו ניצח הדיאודורנט של אדידס Dive. מבין 7 הוא לא הכתים את הבגד (בניגוד לספיד סטיק שנטען שעל אף ריחו המצוין ומניעת ההזעה הוא מכתים). גם המקום השני הוגדר ככזה שלא הכתים הוא Right Guard sport 3D clear gel.
שני הראשונים עולים 30 ש'.
איך להכין עוגת מרציפן כשרה לפסח?



הנה מתכון לעוגת מרציפן כשרה לפסח של מאיה דרין כפי שפורסמה בעיתון ישראל היום באפריל 2014:

המצרכים לכ-20 עוגיות:
==================
250 גרם מרציפן

2 ביצים טרופות

1 כף גדושה קורנפלור

2 כפות שמן קוקוס

למילוי:
=====
4 כפות גדושות ריבת משמש

לשטרויזל:
========
100 גרם שמן קוקוס מוצק

1/2 כוס סוכר דמררה

1/2 כוס סוכר קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס אגוזי לוז מולבנים או פקאן לא קלוי

1 כוס אבקת שקדים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. מכינים את השטרויזל: במעבד מזון טוחנים בזריזות את כל מרכיבי השטרויזל לתערובת פירורית, שומרים במקרר.

3. במעבד מזון מעבדים את המרציפן והביצים לתערובת חלקה.

4. מוסיפים את הקורנפלור ושמן הקוקוס ומעבדים לתערובת אחידה.

5. יוצקים את הבלילה לתבניות אישיות עד למחצית גובהן ואופים במשך 5 דקות.

6. מוציאים מהתנור ומורחים בעדינות שכבת ריבה, מפזרים מעך שטוריזל בכמות נדיבה ומחזירים לתנור. ממשיכים לאפות במשך כ-10 דקות נוספות עד שהשטרויזל זהוב.
איך להכין מרק עוף עם כופתאות מצה?



הנה מתכון להכנת מרק עוף וכופתאות מצה של מאיה דרין כפי שהתפרסם בעיתון ישראל היום במרץ 2014:

המצרכים למרק:
=============
2 כרעי עוף

1 כף שמן קנולה

1 בצל מקולף וחתוך לרצועות

1 שורש סלרי מקולף וחתוך לפרוסות

2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות

חופן פטרוזיליה

חופן שמיר

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם


מצרכים לכופתאות מצה עוף:
======================
1 כוס קמח מצה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 כף שמן חמניות

1ו-1/3 כוסות מים רותחים

חופן פטרוזיליה

חופן שמיר

1 כוס נתחי עוף מהמרק

אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את המרק: מחממים ביר, מתבלים את הכרעיים במלח ופלפל שחור גרוס ומשחימים מכל הצדדים.

2. מוציאים את הכרעיים מהסיר ושמים בצד.

3. מוסיפים לסיר כף שמן קנולה ומזהיבים את הבצל, את שורש הסלרי ואת הגזר.

4. מחזירים את הכרעיים לסיר, יוצקים מים עד כדי כיסוי, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה.

5. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 45 דקות.

6. מתקנים תיבול.

7. מכינים את הכותפאות: טוחנים את כל המרכיבים. מצננים את התערובת במקרר לפחות כשעה.

8. מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוז. מבשלים את הכדורים במים רותחים ומומלחים ומגישים עם המרק.

בתיאבון!
איך להכין עוגיות גבינה מלוחות?



הנה מתכון לעוגיות גבינה מלוחות של מאיה דרין, כפי שפורסם במוסף לייף סטייל של ישראל היום במאי 2015:

המצרכים לכ-70 עוגיות:
==================
250 קוביות חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 כוסות קמח

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

1/2 כפית מלח

1 כפית פפריקה

קורט צ'ילי

לציפוי:
======
1 ביצה טרופה

1/2 כוס שומשום

2 כפות אורגנו יבש

קורט צ'ילי

אופן ההכנה:
==========
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים יחד.

2. מגלגלים לשני גלילים ארוכים ועבים ומקררים.

3. מגלגלים את הגלילים בביצה הטרופה ומצפים בתערובת של שומשום, אורגנו וצ'ילי.

4. פורסים לעיגולים אחידים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים בתבנית אפויה.

5. אופים בחום בינוני של 180 מעלות כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
אפשר לקבל מתכון ללביבות בלי קמח?
הנה מתכון ללביבות של הילה אלפרט, כפי שפורסם בעיתון "ישראל היום" בדצמבר 2008.


מצרכים:
=======
6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים

2 ביצים

מלח

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
===========
- לחמם במחבת רחבה שמן בגובה של כ-4 ס"מ.

- בפומפיה גסה מגרדים את תפוחי האדמה וסוחטים היטב.יש לזכור כי אין קמח שיספוג את הנוזלים.

- שוברים פנימה את הביצים וממליחים.

- צרים בעזרת כפות הידיים קציצות קטנות ומשטחים אותן בכל הכוח בין כפות הידיים.

- מטגנים בשמן חם מאד, אך לא מעשן.

- לטגן ולהשחים לפי הטעם.

- להניח את הלביבות על ניק סופג ולהגיש מיד.

תוספות מומלצות: שמנת חמוצה, בצל ירוק קצוץ, ביצי סלמון או זיתים וחלמון ביצה מרוסק.

כל תוספת יש להגיש בקערה קטנה עם כפית.

בתיאבון!
אילו אוזניות שווה לקנות?



השוואת אוזניות שנעשתה על ידי העיתון ישראל היום השוותה 12 דגמי אוזניות בעזרת 5 בודקים אנשים. כל האוזניות שזכו במקומות הראשונים כוללות גם דיבורית ולחצני שליטה:

מקום ראשון:
אוזניות k619 של AKG
בעלות הצליל הטוב ביותר מבין הדגמים, עם אבחנה בפרטים גם בעוצמה נמוכה, נוחות מאד, מתקפלות לנרתיק בד ומעוצבות נהדר. 349 ש' בבאג - המחיר הכי זול בהשוואה, למעט שני המקומות האחרונים מבין 12 דגמי האוזניות שנבדקו.

מקום שני:
House of Marley liberate
אוזניות מעט פחות נוחות, אך איכות צליל מעולה. 399 ש' בחנות המותג בדיזנגוף סנטר ת"א.

מקום שלישי:
אוזניות Beats Solo 2
מקום שלישי באיכות הצליל, העיצוב והנוחות, עם בידוד כמו המובילות. עם איחסון נוח וכבל נשלף. היקרות ביותר מהמובילים. 999 ש' ברשת באג.
איך להכין בראוניס שוקולד מרציפן לפסח?



הנה מתכון לבראוניס שוקולד מרציפן לפסח של מאיה דרין כפי שפורסם בעיתון ישראל היום באפריל 2014:

המצרכים לכ-24 עוגות אישיות:
=======================
100 גרם חמאה

3 כפות ממרח שקדייה

1/2 כוס סוכר חום דחוס

1/2 כוס סוכר לבן

3 ביצים

3/4 כוס קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

100 גרם שוקולד ריטר ספורט במילוי מרציפן, קצוץ

לבלילת השוקולד:
=============
100 גרם שוקולד מריר מומס

לבלילת המרציפן:
=============
50 גרם שוקולד לבן מומס

6 כפות סירופ רוזטה


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה בגודל 20x30

2. במערבל מזון בעזרת וו גיטרה מערבלים חמאה, שקדייה, סוכר חום וסוכר רגיל לתערובת חלקה ואחידה.

3. מוסיפים ביצה אחר ביצה תוך כדי טריפה מתמדת וממשיכים לערבל הכל עד שמתקבלת בלילה תפוחה וחלקה.

4. מוסיפים קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים בעדינות פנימה.

5. מחלקים את הבלילה לשתי קערות. לאחת מוסיפים את השוקולד המריר המומס ולאחרת את השוקולד הלבן והרוזטה.

6. יוצקים לתבנית את הבלילה הכהה ומעליה את הבהירה, מפזרים חתיכות של שוקולד ריטר ממולא מרציפן ומערבבים בעדינות כך שתתקבל דוגמת שיש.

7. אופים בתנור במשך כ-30 דקות או עד שקיסם שננעץ בלב העוגה נחלץ עטוף פירורים לחים.

8. מצננים וחותכים לריבועים. שומרים במקרר ולפני ההגשה מוציאים לכמה דקות.

בתיאבון!


איזה סיר כדאי לקנות למטבח?



בהשוואת סירים עשויים נירוסטה שערכה שושנה חן מידיעות אחרונות נמצאו הסירים הבאים בתור הסירים הטובים ביותר:

Laguiole - סיר מעולה שזכה לציון 9 הגבוה ביותר. מחירו 498 ש"ח.

סיר מדגם "גליל" של ארקוסטיל - גם ציון 9 וגם כחצי מחיר מהשותף שלו לציון הגבוה ביותר.

============

השוואה נוספת שערכו ב"ישראל היום" מצאה ששני המובילים הם של ארקוסטיל:

סיר הנחושת של ארקוסטיל - 6 ליטר שהמגרעת היחידה שלו היא הניקוי הקשה (630 ש'). מעוצב מקצועי והכי טעים.

סיר יציקת אלומיניום ארקוסטיל הארדאנודייז - 3.6 ליטר במחיר 350 ש'. טעם מצוין, קל לניקוי ויפה.
באיזה מסיר כתמים כדאי להשתמש?


בכתבה שפורסמה בעיתון "ידיעות אחרונות" בתאריך 6.12.11, נמצא כי מסיר הכתמים "כל כתם" של קלין, הינו מוצר מעולה, מבטיח ואף מקיים. הוא מסיר כתמים קשים ויבשים ביעילות רבה ונמכר במחיר סביר. שווה לנסות.

במוסף הצרכנות של ישראל היום ערכו בסטמבר 2014 השוואה בין 8 מסירי כתמים וגם בה עקף מסיר הכתמים "כל כתם" מתוצרת קלין את האחרים. גם מחירו היה כמעט הכי זול (12 ש"ח ל-750 מ"ל). הציון שקיבל היה 9.2 והיחיד שהתקרב אליו היה מסיר הכתמים אקובר - ציון 9 ומחיר גבוה פי 2.5 לרבע כמות!
מהו השואב הרובוטי הכי מומלץ לקניה?



על אף שבעבר ניצח שוב ושוב ה-iRobot (ראו טיפ בתגית "רובוט ניקוי, איזה לבחור") מצא גדי סולומון ב"ישראל היום", בהשוואת רובוטי ניקוי, שדווקא LG Hom-Bot עשה את העבודה הטובה יותר, בעוד ש-IRobot Roomba 780 זכה במקום השלישי (אחרי Neato XV-25).

חשוב לציין שהזוכה בהשוואה, מכשיר ה-LG Hom-Bot שמחירו 2,990 שקלים, הוא גם זול ב-300 שקלים מה-iRobot, כך שמבחינת יחס עלות-תועלת כדאי לשקול קניה שלו.

השוואת שואבי האבק הרובוטיים פורסמה בתאריך 23.8.2013.
מאיזו מסעדה הכי כדאי להזמין המבורגר במשלוח?


לפי סקר שנערך במוסף "צרכנות היום" של עיתון "ישראל היום" בדצמבר 2014 המסעדה שהכי כדאי להזמין ממנה המבורגר מתוך שבע מסעדות שנבדקו היא מסעדת בורגרים. טעם הקציצות והלחמנייה, ההגשה והמחיר הם שהובילו לבחירה זו.
איזה נוזל מומלץ לניקוי רצפה?
איזה רכב סטיישן כדאי לקנות?
איזה נוזל כלים מומלץ לקנות?
איזה דיאודורנט מומלץ לנשים?
איזה חומר מומלץ לניקוי אסלות?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.