» «
לביבות
איך להכין לביבות כרובית?



הנה מתכון ללביבות כרובית (מכמות זו תצאנה 25 לביבות)

מצרכים:
======
2 כרוביות בגודל בינוני

50 גרם גבינת עזים

1 שן שום

חופן כוסברה (לא חובה)

2 ביצים

4 כפות שמנת מתוקה

1/2 כוס קמח

מלח גס

שמן זית לטיגון


אופן ההכנה:
=========

1. יש לחצות את ראשי הכרובית, להניח בסיר, למלא מים קרים ומלח, להביא לרתיחה ולתת למים לרתוח עד התרככות הכרובית במשך רבע שעה, לאחר שהכרובית מתרככת יש להנמיך את האש ולבשל 25 דקות נוספות.

2. להעביר את הכרובית המבושלת למסננת ולצנן.

3. מכניסים למעבד מזון את כל החומרים מלבד שמן הזית ומרסקים עד לקבלת עיסה חלקה לגמרי. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח.

4. יוצקים 1/2 ס"מ שמן זית למחבת ומחממים אותו על להבה בינונית חמש דקות.

5. יוצקים לשמן מהבלילה בעזרת כף, מטגנים עד הזהבת הלביבה בשוליים משני הצדדים.

6. מניחים על נייר סופג ומגישים.

בתיאבון!



לביבות
איך להכין לביבות כרובית ואגוזים?


הנה מתכון להכנת לביבות כרובית ואגוזים:


המצרכים:
=========
1 כרובית

1 ליטר חלב

2 ביצים

1/2 כוס קמח תופח מאליו

3/4 כוס אגוזי לוז קלופים, קלויים וגרוסים

3/4 כוס קשקבל מגוררת

2 כפות שמן אגוזים

1 כפית אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס שמן קנולה לטיגון


אופן ההכנה:
==========

1. לפרק את פרחי הכרובית ולהניחם בסיר עם החלב, המלח והפלפל. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עוד שבע דקות עד שהכרובית מתרככת, אך לא לחלוטין.

2. לסנן את הכרובית היטב ולטחון אותה במעבד מזון.

3. לערבב בקערה את הכרובית עם יתר החומרים עד לקבלת תערובת אחידה, להוסיף אגוז ומוסקט, עוד מלח ופלפל ולטגן בשמן חם לביבות עגולות.

4. להניח את הלביבות לאחר הטיגון על נייר סופג ולהגיש חם.

בתיאבון!
סרטן השד
איך למנוע את סרטן השד?



הנה כמה דרכים כדי למנוע את סרטן השד:

1. משקל: להמנע מהשמנת יתר.

2. תזונה: להרבות באכילת ברוקולי, כרוב וכרובית.

3. תיבול: השתמשו בכורכום לתיבול אוכל מבושל.

4. פעילות: הקפידו על פעילות אירובית לפחות 3 פעמים בשבוע בין חצי שעה לשעה.

5. בדיקה: הקפדנה לבצע בדיקת שד עצמית פעם בחודש ולהיבדק פעם בשנה אצל רופא.

6. מגיל 50 ואילך יש לעשות בדיקת ממוגרפיה פעם בשנתיים.

7. מי מכן, שנמצאת בסיכון גבוה בשל מחלה של קרובת משפחה מדרגה ראשונה, צריכה להיבדק ע"י כירורוג אחת לחצי שנה ולעשות ממוגרפיה החל מגיל 40, לפי המלצת הרופא.
מאפינס כרובית
איך להכין מאפינס כרובית?


הנה מתכון ל-20 יחידות מאפינס כרובית של ניקי:

המצרכים:
==========
כרובית מפורקת לפרחים

בצל גדול קצוץ

כפית שום כתוש

3 ביצים

5 כפות נדיבות של קמח

חצי כפית אבקת אפייה

1 קופסת קוטג’

70 גרם גבינה צהובה מגוררת

70 גרם מוצרלה מגורדת

כף אבקת מרק או כפית מלח

פלפל שחור גרוס

מלח

אופן ההכנה:
==========
1. לשים במחבת כ-4-5 כפות שמן ולחמם, להוסיף את הבצל ולטגן עד שהבצל שקוף ולהוריד מהאש.

2. לבשל את הכרובית במים רותחים כ-15 דקות, עד שהיא רכה אבל לא מאוד שתישאר קצת פריכות.

3. לקצוץ את הכרובית גס או לחתיכות קטנות ולערבב את כל המצרכים.

4. לשמן את השקעים ולמלא כמעט עד הסוף.

5. לחמם את התנור ל - 180 מעלות ולאפות כ - 20 דקות או עד שהמאפינס מקבלים צבע יפה והם יציבים.

כרובית

סלט כרובית
איך להכין סלט כרובית עם פקאן סיני?



הנה מתכון לסלט כרובית עם פקאן סיני:

המצרכים:
=======
1 ראש כרובית יפה ולבן במשקל 800 גרם

150 גרם פקאן סיני

2 כפות חומץ אורז

3 כפות רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

1/2 צ'ילי אדום חריף קצוץ דק או מספר טיפות טסבקו

בצל ירוק חתוך דק (אפשרות)

פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
==========
1. מפרקים את הכרובית בידיים לפרחים קטנים מאוד, שוטפים היטב ומייבשים.

2. שוברים את הפקאן הסיני ומוסיפים לכרובית.

3. מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הכרובית, ממתינים חצי שעה לפחות עד שהטעמים נספגים ומגישים.

בתיאבון!

כרובית
איך להכין כרובית מטוגנת בסגנון ערבי?



במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות מאפריל 2010, מסבירה נירה רוסו איך להכין כרובית ערבית מטוגנת. הנה אופן ההכנה:

מצרכים:
=======
1 ראש כרובית יפה

שמן תירס או שמן זית עדין

מלח


אופן ההכנה:
===========

1. הסרת פרחי הכרובית מהגבעול, את הגדולים מביניהם לחצות לשניים

2. להניח שישה פרחים בקערה ולבזוק עליהם כפית שטוחה של מלח ולעסות אותם היטב ולהמשיך כך גם עם יתר פרחי הכרובית.

3. לחמם את השמן במחבת (או סוטז או ווק) בעל מכסה תואם ולטגן על להבה חזקה חצי מכמות הפרחים, עד להזהבה משני הצדדים.

4. לאחר חצי דקה של טיגון מומלץ לכסות את המחבת למשך שתי דקות, מה שיתרום לריכוך הכרובית, ולאחר מכן להמשיך לטגן במחבת ללא מכסה.


הערה: גם חצילים וברוקולי ניתן להכין בדרך זו.
כרובית ברוטב לימון
איך להכין כרובית ברוטב לימון?


הנה מתכון לכרובית ברוטב לימון:

המצרכים:
========
1 כרובית בינונית

שמן לטיגון

מיץ לימון לפי הטעם

1/2 כף אבקת מרק בטעם עוף

1/2 כפית סוכר

מלח ופלפל

לקישוט: פטרוזיליה קצוצה

לבלילה:

2 ביצים

1.5 כוסות מים

1 כוס קמח

מלח ופלפל

אופן ההכנה:
==========
1. מפרקים את הכרובית לפרחים ומבשלים במי מלח עד שהם מתרככים. מסננים ומצננים קלות.

2. מערבבים את מרכיבי הבלילה. מחממים שמן לטיגון. טובלים את פרחי הכרובית בבלילה ומטגנים מכל הצדדים. מעבירים לסיר. מוסיפים את מיץ הלימון, התבלינים ומים עד כמחצית מגובה הכרובית. מכסים את הסיר חלקית ומבשלים על להבה נמוכה כשעה, עד שהרוטב מסמיך. מפעם לפעם יש לנער את הסיר.

3. להניח על צלחת הגשה, לפזר את הפטרוזיליה ולהגיש.
כרובית
איך להכין כרובית אלו-גובי מתון בסגנון הודי?


הנה מתכון לכרובית בסגנון הודי של נירה רוסו, כפי שהתפרסם בעיתון "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
כ-800 גרם פרחי כרובית (או חצי כרובית וחצי קוביות תפוחי אדמה)

4 כפות שמן זית + 3 כפות נוספות

1 כוס אפונה ירוקה עדינה קפואה, מופשרת במים רותחים

1 כפית אגוז מוסקט מגורר (או טחון)

1 כף זרעי כוסברה קלויים, כתושים

1 כוס רסק עגבניות בשלות, או מקופסת " פולפה" של היצרן האיטלקי "Mutti"

1 כף כורכום

1/2 פלפל צ'ילי ירוק, חתוך לפיסות קטנות (לא חובה אם אינכם סובלים חריפות)

3 בצלים קטנים חתוכים קטן

1/2 כוס בצל ירוק, קצוץ, גם החלק הלבן

3 כפות עלי כוסברה קצוצים

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את פרחי הכרובית עם 4 כפות שמן הזית ומלח ואופים בתנור שחומר מראש ל-180 מעלות חצי שעה.

2. מחממי0 3 כפות שמן בסיר סוטז עמוק. מוסיפים את אגוז המוסקט המגורר, זרעי הכוסברה, מלח לטעם, את רסק העגבניות, הכורכום והצ'ילי.

3. מוסיפים את שני סוגי הבצל ואת עלי הכוסברה ומבשלים הכל כ-5 דקות. מוסיפים את פרחי הכרובית האפויים והאפונה ומבשלים 5 דקות. מכסים ומכבים את הלהבה. מגישים עם יוגורט צונן.

בתיאבון!


פשטידות
איך להכין פשטידת כרובית טבעונית?


הנה מתכון להכנת פשטידת כרובית טבעונית:

המצרכים:
========
1 כרובית גדולה מפורקת (כ 800 גרם נטו)

1/2 כרישה בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 150 גרם)

חצי חבילת תרד טרי או חצי חבילת פטרוזיליה

חצי כוס שיבולת שועל דקה

חצי קוביית טופו (150 גרם)

2 כפות טחינה גולמית

מלח, פלפל, ¼ כפית אגוז מוסקט

פירורי לחם או פנקו

כף שמן לאידוי


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הכרובית כ-10 דקות במים רותחים, ומסננים. הכרובית צריכה להיות רכה אבל לא סמרטוטית.

2. מאדים את הכרישה והתרד בכף שמן עד ריכוך.

3. חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים יחד עם הטחינה בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”, יחד עם הכרישה והתרד (או הפטרוזיליה).

4. מוסיפים לתערובת הטופו – כרובית מפוררת, קוואקר, ותבלינים ומערבבים היטב.

5. מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה.

6. מפזרים למעלה שכבה דקה של פירורי לחם או פנקו.

7. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.

בתיאבון!
מהו הערך הבריאותי של הכרובית?


הכרובית בריאה משום שיש בה חומרים רבים שהם נוגדי סרטן והם אינם נפגעים גם לאחר בישול. כמו כן, יעילה הכרובית נגד מחלות בריאות או בנשימה.

למעשה, בכרובית יש גם כמות גדולה מאד של ויטמין C, יותר מאשר בתפוז, שאנחנו כל כך אוהבים לקשור לויטמין סי.

הכרובית היא גם מקור מצוין לחומר שנקרא כולין. מדובר בחלק מקבוצת ויטמיני B, התורם מאד להתפתחות ותפקוד המוח.

חיזוק התפקוד המוחי, שמחולל הכולין במוח תורם ישירות לחשיבה, קוגניציה, משפר את הזיכרון והלמידה ויש חוקרים הטוענים שהוא גם עשוי למנוע פגיעה בתפקודי המוח בגיל מבוגר, אולי אף בדימנציה ואלצהיימר.

אצל ילדים מגן הכולין שבכרובית, על המוח, מפני רעלים.
איך להכין כרובית אפויה?


הנה מתכון לכרובית אפויה של נירה רוסו, כפי שפורסם בעיתון "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
1 כרובית גדולה וצחה, רצוי עם העלים, שטופה ומנוגבת

1/4 כוס שמן זית

3 כפות מים

מלח בנדיבות

אופציה: כמה ענפי רוזמרין

להגשה: רבעי לימון לסחיטה

אופציה מוקרמת: אפשר לזלף לפני האפייה טחינה מתובלת ודלילה

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מפרקים את הכרובית לפרחים, יחד עם העלים וחותכים את הגבעול והגזע לפיסות בגודל הפרחים, מסירים קצוות יבשים.

3.שמים בקערה גדולה עם כל יתר המרכיבים. אם הכרובית גדולה במיוחד הוסיפו מעט שמן זית.

4. מפזרים בתבנית.

5. אופים 45-50 דקות או עד שהיא זהובה - שחומה.

בתיאבון!
אפשר לקבל מתכון למרק כרובית?


הנה מתכון למרק כרובית:

מצרכים:
=======
1/2 ק"ג כרובית חתוכה גס

1 בצל בינוני קצוץ

1 תפו"א בינוני חתוך לקוביות גדולות

1 כף חמאה

250 גרם גבינת שמנת 5%

8 גבעולי עירית קצוצים דק

מלח

פלפל שחור


אופן הכנה:
==========
1. לאחר שטיפה יסודית של הכרובית ותפוח האדמה, מכניסים אותם לסיר בתוספת 12-13 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך הירקות.

2. ממיסים את החמאה במחבת ומאדים את הבצל עד לשקיפות.

3. מסננים את הכרובית ותפוח האדמה ולא שופכים את מי הבישול.

4. שמים במעבד מזון את הכרובית, תפוח האדמה, הבצל והגבינה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת חלקה.

5. מחזירים לסיר את מי הבישול והעיסה, מוסיפים מים במידת הצורך ומביאים לרתיחה.

6. מוסיפים עירית, מלח ופלפל ומגישים.

ניתן להגיש עם קרוטונים.

בתיאבון!
איך להכין אנטיפסטי?



הנה מתכון לאנטיפסטי של השף גיל גלר, כפי שהתפרסם בגליון "סגנון" של מעריב במאי 2011:

המצרכים:
========
חציל חתוך בפרופיל לטבעות בעובי 1 ס"מ

כרובית מפורת לפרחים

3 בצלים, חתוכים לשמיניות

2 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים

חופן גדול של עגבניות שרי (עדיף שלא לפרק אותן מהאשכול)

10 פטריות פורטובלו גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

15 פטריות שמפניון גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

2 שיני שום שלמים ולא מפורקים

2 קישואים, חתוכים לאורכם לפלחים ארוכים

שומר, חתוך בפרופיל ארוך

2 גזרים מקולפים, חתוכים בפרופיל זוויתי



לרוטב:
=======
כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בלסמי

כף סוכר חום

כף מלח גס

1/2 חופן רוזמרין קצוץ

4 שיני שום קצוצות

1/2 פלפל צ'ילי קצוץ


אופן ההכנה:
============
1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומקררים לפחות כחצי שעה לפני המריחה על הירקות.

2. צולים את הירקות העטופים ברוטב בחום גבוה למשך זמן קצר. לשים לב שהם לא צריכים להתרכך. במהלך הצלייה מורחים את השמן המתובל על הירקות פעם נוספת.


בתיאבון!
איך להכין ירקות צלויים בטחינה?



כך מכינים ירקות צלויים בטחינה:

המצרכים:
=======
4 פלפלים אדומים

1 בצל סגול בינוני, חתוך לרבעים

1 חציל בלאדי

1 פלפל צ'ילי ירוק

1 ראש כרובית מופרד לפרחים קטנים

10 עלי בזיליקום מופרדים


להגשה:
======
4 כפות טחינה גולמית

מיץ מלימון אחד טרי

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי


אופן ההכנה:
=========
1. משמנים את כל הירקות לאחר שהם נשטפו היטב ויובשו וצולים היטב על הגריל עד שהם צלויים היטב.

2. מקלפים את הפלפל והחציל ומערבבים אותם יחד עם שאר הירקות הצלויים בקערה.

3. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.

4. מזלפים טחינה מעל ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין כרובית מטוגנת עם חרדל?


הנה מתכון לכרובית מטוגנת עם חרדל:

המצרכים:
========
2 כרוביות מופרדות לפרחים

1 ביצה

מעט מים

3 כפות חרדל

1.5 כוסות פירורי לחם

4 כפות קמח

1 כף אבקת שום

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מעט כורכום

1 כף זרעי חרדל

חופן פטרוזיליה קצוצה

שמן לטיגון

אפשרות לתוספת : מעט קצח

אפשרות לקישוט: פטרוזיליה קצוצה


אופן ההכנה:
==========
1. לטרוף היטב את הביצה עם החרדל.

2. בקערה נוספת לערבב פירורי לחם, קמח, אבקת שום, מלח, פלפל, כורכום, פטרוזיליה וזרעי חרדל (ניתן גם להוסיף קצח בשלב הזה).

3. לבשל את הכרובית במים עד לריכוך בסיסי, לסנן ולייבש אותה.

4. לחמם את השמן במחבת רחבה.

5. לטבול את פרחי הכרובית בביצה ולאחר מכן בתערובת פירורי הלחם ולטגן עד להזהבה.

6. להניח את הכרובית המטוגנת על נייר סופג, להעביר לצלחת הגשה, לפזר מעל מעט פטרוזיליה ולהגיש.

בתיאבון!
איך להכין פשטידת טופו, בצל ופטריות?


הנה מתכון לפשטידת טופו, בצל ופטריות המכילה חלבון רב:


מצרכים:
========
3 בצלים גדולים

1 חבילת טופו קשה 330 גרם

2 סלסלאות של פטריות חיות

3 כפות שמן זית

3 כפות גדושות קמח סויה או קמח חומוס

ככפית מלח

כחצי כפית פלפל שחור גרוס גס

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור על 180 מעלות.

2. קוצצים את הבצל ואת הפיטריות. את הבצל מטגנים ב-3 הכפות של השמן זית.
כשהבצל נהיה קצת שקוף מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהנוזלים כמעט התאדו לחלוטין.

3. מוסיפים את המלח והפלפל.

4. מערבבים ומכבים את האש.

5. מפוררים את הטופו בידיים או במעבד מזון , מוסיפים לבצל ולפיטריות ומערבבים.

6. מוסיפים את קמח הסויה או החומוס, מערבבים טוב טוב ומעבירים לתבנית משומנת.

7. אופים בתנור כשעה או עד שהפשטידה מזהיבה ומתקשה קצת.

8. מצננים את הפשטידה בטמפרטורת החדר, פורסים ומגישים.
אפשר לקבל מתכון לכרובית בבירה?


הנה מתכון פשוט וטעים להכנת כרובית בבירה:


מצרכים:
=======
1 כרובית לבנה גדולה
2 ביצים
2 כוסות קמח
1 כף מרק עוף
1 בקבוק בירה לבנה
פלפל שחור
לטיגון: שמן עמוק


אופן ההכנה:
===========
1. לפרק את הכובית לפרחים ולבשל אותה חצי בישול.
2. לערבב את כל שאר החומרים עד לקבל בצק דביק.
3. לטבול את פרחי הכרובית בבצק ולטגן בשמן עמוק וחם.

בתיאבון!


איך לנקות כרובית מחרקים?


לפני בישול של כרובית, כדאי לטבול אותה בשלמותה או בפרחים מופרדים בקערה מלאה מים עם רבע כוס חומץ. על הכרובית מניחים משהו כבד, כדי שהיא תישאר שקועה במים ולא תצוף. אם יש בה כל מיני חרקים ותולעים שמסתתרים בסבך של הפרחים, הם יתנתקו ויצופו במים, וכך נוכל לדעת שאנחנו אוכלים ירק נקי מחלבונים... שימו לב, קשה מאד לאבחן בדרך אחרת האם יש יצורים חיים מסתתרים בינות לפרחים הצפופים.
איפה יש מתכון לטיגון כרובית בטחינה?



הנה מתכון לכרובית בטחינה:

1 קילו כרובית טריה

טחינה שהכנתם בבית מכוס טחינה גולמית



הכנה:
=====
1. חתכו את הכרובית לפרחים וחממו סיר טיגון עם שמן על הגז.

2. טגנו את פרחי הכרובית, עד הזהבה. הוציאו מהשמן וסננו אותם בקערה.

3. הכינו טחינה (ראו מתכון בתגית "טחינה, מתכונים").

4. הוסיפו לקערת הטחינה את פרחי הכרובית המטוגנים וערבבו.

5. הכניסו למקרר.


הגישו קר. בתיאבון!
איך להכין כרובית מטוגנת לפסח עם קמח מצות?


הנה מתכון לכרובית מטוגנת כשרה לפסח:

1. מפרקים את הכרובית לפרחים ומכניסים לסיר מים רק עד רתיחה.

2. מוציאים למסננת, ממליחים ומפלפלים את הפרחים.

3. לוקחים פירורי קמח מצה, מערבבים עם מלח, פלפל ופפריקה (מתוקה או חריפה).

• טורפים ביצה בקערה.

• טובלים כל פרח כרובית בביצה הטרופה, ואז בקערת הפירורים והתבלינים ומשם ישר לטיגון קצר עד שמזהיב מהצדדים.

מעדן!
איפה יש מתכון כרובית בטחינה?



הנה מתכון להכנת כרובית בטחינה:

1. הניחו את פרחי הכרובית בתבנית.

2. צקו על הכרובית מיץ מלימון אחד ושמן זית בכמות נדיבה, או רססו מעליה טיפה שמן והוסיפו תבלינים.

3. אפו בגריל בתנור (200 מעלות לחצי שעה בערך) או בטוסטר אובן.

4. לאחר שהכרוביות השחימו, פזר עליהן טחינה.

5. אפשר להחזיר לתנור ל-5 עד 10 דקות נוספות, כדי שהטחינה תתייבש מעט ולהגיש.

בתיאבון!
איך להכין כרובית מאודה?
מאיזה מזונות כדאי להימנע למי שסובל מתת פעילות של בלוטת התריס?
האם קטניות וסוגי כרוב גורמים לגזים אצל תינוק יונק?
איך להכין שניצל כרובית?
איך לבחור כרובית?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.