שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין שמן צ'ילי?
הנה מתכון של נירה ורותי רוסו לשמן צ'ילי, כפי שפורסם ב-7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2018:
המצרכים:
========
3 פלפל חריף ירוק
4 שיני שום קלופות
1 כפית מלח גס או מלח אטלנטי
6 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
==========
1. כדאי לעבוד עם כפפות: חוצים את הפלפלים לשניים ומוציאים עם כף את השחלות והגרעינים של הפלפל.
2. חותכים גס ושמים במעבד מזון עם יתר החומרים.
3. טוחנים בפולסים ומעבירים לצנצנת. שומרים במקרר. אפשר להכין גם יומיים - שלושה מראש.
במדורת ל"ג בעומר אפשר לצקת את השמן מעל שמנת חמוצה וליהנות ממטבל מצוין לתפוחי אדמה, נאצ'וס או כל דבר אחר.
הנה מתכון של נירה ורותי רוסו לשמן צ'ילי, כפי שפורסם ב-7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2018:
המצרכים:
========
3 פלפל חריף ירוק
4 שיני שום קלופות
1 כפית מלח גס או מלח אטלנטי
6 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
==========
1. כדאי לעבוד עם כפפות: חוצים את הפלפלים לשניים ומוציאים עם כף את השחלות והגרעינים של הפלפל.
2. חותכים גס ושמים במעבד מזון עם יתר החומרים.
3. טוחנים בפולסים ומעבירים לצנצנת. שומרים במקרר. אפשר להכין גם יומיים - שלושה מראש.
במדורת ל"ג בעומר אפשר לצקת את השמן מעל שמנת חמוצה וליהנות ממטבל מצוין לתפוחי אדמה, נאצ'וס או כל דבר אחר.
איך להכין תפוחי אדמה וסלק במדורה?
הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה וסלק במדורה:
המצרכים:
=======
4 תפוחי אדמה בינוניים
2 סלקים בינוניים
1 שן שום קצוצה
גבעול אחד של זעתר (רק העלים)
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
להגשה:
======
150 גרם לַבַּנֶה עיזים
אופן ההכנה:
========
1. מערבבים את כל המרכיבי ם (חוץ מהלבנה) בקערה, מתבלים במלח ופלפל ועוטפים בנייר כסף.
2. צולים במדורה כשעה-שעה וחצי, או עד שהסלקים ותפוחי האדמה מוכנים (ניתן לבדוק זאת ע"י דקירתם בשיפוד, אם הוא נכנס בקלות הם מוכנים).
3. פותחים את נייר הכסף ומגישים את הסלק ותפוחי האדמה לצד לבנה.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה וסלק במדורה:
המצרכים:
=======
4 תפוחי אדמה בינוניים
2 סלקים בינוניים
1 שן שום קצוצה
גבעול אחד של זעתר (רק העלים)
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
להגשה:
======
150 גרם לַבַּנֶה עיזים
אופן ההכנה:
========
1. מערבבים את כל המרכיבי ם (חוץ מהלבנה) בקערה, מתבלים במלח ופלפל ועוטפים בנייר כסף.
2. צולים במדורה כשעה-שעה וחצי, או עד שהסלקים ותפוחי האדמה מוכנים (ניתן לבדוק זאת ע"י דקירתם בשיפוד, אם הוא נכנס בקלות הם מוכנים).
3. פותחים את נייר הכסף ומגישים את הסלק ותפוחי האדמה לצד לבנה.
בתיאבון!
איך לחגוג בטבע ולשמור על הסביבה?
הנה 5 טיפים חשובים לשמירה על הסביבה כאשר חוגגים בטבע:
1. הקפידו להשתמש בכלים חד פעמיים מתכלים או בכלי פלסטיק רב פעמיים אותם תייעדו במיוחד לפיקניק ולטיולים.
2. יש לעשות מנגל ולהבעיר אש רק במקומות המורשים לכך, אין להדליק אש בשמורות טבע ובכל מקום אחר בו אין היתר מפורש לכך.
3. איסוף האשפה בצורה חכמה - הקפידו (כן, גם בחיק הטבע) על הפרדה בין סוגי האשפה (נייר, פלסטיק ואשפה אורגנית) ואיספו אותם בשקיות נפרדות.
4. השלכת האשפה - הצטיידו מראש בשקיות זבל חזקות, גדולות ומתכלות והשליכו את הזבל לפחי אשפה גדולים וסגורים. במידה ואין במקום פחי אשפה או שהם מלאים, הימנעו מהשארת שקיות הזבל ליד פחי האשפה (שכן בלילה החיות פותחות אותן ועלולות למות הן מאכילת שיירי מזון שאינם מתאימים להן והן מבליעת הפלסטיק, להיפצע מקופסאות שימורים פתוחות וכמובן שהדבר גורם ללכלוך רב), עשו עוד מאמץ אחרון - קחו את הזבל אתכם והשליכו אותו בצורה מסודרת בפחי האשפה הסמוכים למקום מגוריכם.
5. הקפידו הקפדה יתרה על כיבוי אש מוחלט, זכרו שאין להשאיר אף לא גחלים בוערות.
הנה 5 טיפים חשובים לשמירה על הסביבה כאשר חוגגים בטבע:
1. הקפידו להשתמש בכלים חד פעמיים מתכלים או בכלי פלסטיק רב פעמיים אותם תייעדו במיוחד לפיקניק ולטיולים.
2. יש לעשות מנגל ולהבעיר אש רק במקומות המורשים לכך, אין להדליק אש בשמורות טבע ובכל מקום אחר בו אין היתר מפורש לכך.
3. איסוף האשפה בצורה חכמה - הקפידו (כן, גם בחיק הטבע) על הפרדה בין סוגי האשפה (נייר, פלסטיק ואשפה אורגנית) ואיספו אותם בשקיות נפרדות.
4. השלכת האשפה - הצטיידו מראש בשקיות זבל חזקות, גדולות ומתכלות והשליכו את הזבל לפחי אשפה גדולים וסגורים. במידה ואין במקום פחי אשפה או שהם מלאים, הימנעו מהשארת שקיות הזבל ליד פחי האשפה (שכן בלילה החיות פותחות אותן ועלולות למות הן מאכילת שיירי מזון שאינם מתאימים להן והן מבליעת הפלסטיק, להיפצע מקופסאות שימורים פתוחות וכמובן שהדבר גורם ללכלוך רב), עשו עוד מאמץ אחרון - קחו את הזבל אתכם והשליכו אותו בצורה מסודרת בפחי האשפה הסמוכים למקום מגוריכם.
5. הקפידו הקפדה יתרה על כיבוי אש מוחלט, זכרו שאין להשאיר אף לא גחלים בוערות.
איך לארגן ל"ג בעומר לנערים ולאנשים צעירים?
לארגון מדורת ל"ג בעומר יש לבדוק כמה נקודות:
ציפיות ורצונות – הציפיות מהמדורה הן אינדיבידואליות ונובעות בין היתר מסוג האנשים, תעסוקתם והניסיון שיש להם בארגון ובישול. סביר להניח שאנשים שאוהבים לבלות ולהיפגש עם חברים או כאלה שאוהבים טיולים ירצו אירוע עם אוכל רב שימשך עד אור הבוקר ואנשים ביישנים שמבלים את מרבית זמנם בבית יסתפקו ב"על-האש" בבית ריק. אולי יהיו אנשים שצריכים לקום מוקדם יום למחרת לכן יעדיפו לבוא ל2-3 שעות.
יש גבש דעה אחת, ברורה ומוחלטת שתהייה מקובלת על כל המארגנים ומרבית המוזמנים כמו: מדורה גדולה עם מיטב הבשרים (אנטריקוט, כנפיים, פרגיות, לבבות) ושתייה מרובה או אירוע קטן וסולידי ללא מדורה עם המבוגרים נקניקיות וקולה? מתי מתחילים? מתי מסיימים? האם נדרש שהמזון יהיה כשר? האם יש לקנות בשר מן הצומח (לצמחוניים) בנוסף? מה לגבי אלכוהול? קפה שחור? פירות מתוקים מקופסאות שימורים וחטיפים אחרים? סלטים (ירקות וכרוב). קרשים – לקנות או ללכת לחפש?
תקציב כספי – לא תמיד כולם נמצאים במצב כלכלי טוב, ולא בטוח שאנשים יוכלו לשלם את מלוא הסכום (גם אם מהצד הם נראים בסדר). אם מדובר בחיילים או אנשים עם מקור הכנסה נמוך יש להתחשב ואף להוריד את הסכום שנאסף. צריך להכין רשימת קניות של המוצרים העיקריים כמו בשר, פיתות, סכו"ם חד-פעמי כולל צלחות וכוסות, שיפודים ושתייה ורשימה של מוצרים משניים כמו קפה שחור, עוגיות, אבטיח ותירס. כעת, יש לבדוק האם אפשרי לקנות את המוצרים העיקריים ב X ש"ח שהוגדר מראש (25 ש"ח זה הממוצע המקובל). במידה ונשאר עודף ניתן לרכוש מוצרים מהרשימה של המשניים.
יחד עם זאת, מומלץ לקבוע מראש אנשים שיחפשו ויביאו קרשים לאירוע במידה ורוצים לחסוך רכישה, אנשים כאלה ואחרים שמביאים דברים מהבית או מוציאים שיחות טלפון ומשקיעים זמן פנוי ברכישת מוצרים ניתן לוותר על חלק מהסכום או כולו עבורם.
קיימים פריטים נפוצים בכל בית ממוצע וחבל לקנות אותם בחבילות כמו: מלח, 2-3 שקיות אשפה, חולץ פקקים (ליין ובירות), פותחן לקופסאות שימורים, מזלג רב-פעמי לבשר או מלקחיים, מפת שולחן, צידנית, שולחנות מתקפלים, נוזל הבערת אש, גזיה לקפה, 2 בצלים לצלייה עם הבשר, חמשית, פינג'ן לקפה, קרח לשתייה, סדינים.
כמות אנשים – במידה ומדובר בקבוצה בסדר גודל של 20 או יותר עדיף לתכנן את רשימת המוזמנים לפחות 10 ימים לפני האירוע, לעלות שמות יחד עם שאר המארגנים ולארגן סדר עדיפויות של אנשים - מי קשור יותר לשאר המוזמנים ומי יכול להביא איתו יותר אנשים. יש לקחת בחשבון שקיימים סכסוכים ומריבות פתוחות בין אנשים ועל חלקם איש לא יודע חוץ מהמסוכסכים – על כן יש להפיץ את רשימת המוזמנים (כדאי דרך הדוא"ל או רשת חברתית) ולברר מבין האנשים שלא הבטיחו או מקומם מה הסיבה ולנסות לעזור בהתאם. להבהיר לאנשים שיש לשלם את הסכום עד תאריך מסוים בו מתבצעת הקנייה כך שאתם לא תצטרכו לרדוף אחריהם. במידה וקיימים אנשים שלא יכולים להעביר כסף מכל סיבה שהיא, ניתן לבקש מהם להביא משהו יחד איתם (שווה ערך הסכום שנאסף). עדיף לא להלוות כסף לאנשים שלא מכירים או כאלה שטוענים שנגמר להם הכסף ובפועל הם מוציאים אותו על בילויים אחרים ודברים לא הכרחיים. יחד עם זאת, נדרש להגיע למקום כמה שעות במידה ויודעים והוא הולך להיות עמוס ולהכין רשימת שמות של אנשים שיהיו בכוננות וישמרו עד שכולם מגיעים.
לארגון מדורת ל"ג בעומר יש לבדוק כמה נקודות:
ציפיות ורצונות – הציפיות מהמדורה הן אינדיבידואליות ונובעות בין היתר מסוג האנשים, תעסוקתם והניסיון שיש להם בארגון ובישול. סביר להניח שאנשים שאוהבים לבלות ולהיפגש עם חברים או כאלה שאוהבים טיולים ירצו אירוע עם אוכל רב שימשך עד אור הבוקר ואנשים ביישנים שמבלים את מרבית זמנם בבית יסתפקו ב"על-האש" בבית ריק. אולי יהיו אנשים שצריכים לקום מוקדם יום למחרת לכן יעדיפו לבוא ל2-3 שעות.
יש גבש דעה אחת, ברורה ומוחלטת שתהייה מקובלת על כל המארגנים ומרבית המוזמנים כמו: מדורה גדולה עם מיטב הבשרים (אנטריקוט, כנפיים, פרגיות, לבבות) ושתייה מרובה או אירוע קטן וסולידי ללא מדורה עם המבוגרים נקניקיות וקולה? מתי מתחילים? מתי מסיימים? האם נדרש שהמזון יהיה כשר? האם יש לקנות בשר מן הצומח (לצמחוניים) בנוסף? מה לגבי אלכוהול? קפה שחור? פירות מתוקים מקופסאות שימורים וחטיפים אחרים? סלטים (ירקות וכרוב). קרשים – לקנות או ללכת לחפש?
תקציב כספי – לא תמיד כולם נמצאים במצב כלכלי טוב, ולא בטוח שאנשים יוכלו לשלם את מלוא הסכום (גם אם מהצד הם נראים בסדר). אם מדובר בחיילים או אנשים עם מקור הכנסה נמוך יש להתחשב ואף להוריד את הסכום שנאסף. צריך להכין רשימת קניות של המוצרים העיקריים כמו בשר, פיתות, סכו"ם חד-פעמי כולל צלחות וכוסות, שיפודים ושתייה ורשימה של מוצרים משניים כמו קפה שחור, עוגיות, אבטיח ותירס. כעת, יש לבדוק האם אפשרי לקנות את המוצרים העיקריים ב X ש"ח שהוגדר מראש (25 ש"ח זה הממוצע המקובל). במידה ונשאר עודף ניתן לרכוש מוצרים מהרשימה של המשניים.
יחד עם זאת, מומלץ לקבוע מראש אנשים שיחפשו ויביאו קרשים לאירוע במידה ורוצים לחסוך רכישה, אנשים כאלה ואחרים שמביאים דברים מהבית או מוציאים שיחות טלפון ומשקיעים זמן פנוי ברכישת מוצרים ניתן לוותר על חלק מהסכום או כולו עבורם.
קיימים פריטים נפוצים בכל בית ממוצע וחבל לקנות אותם בחבילות כמו: מלח, 2-3 שקיות אשפה, חולץ פקקים (ליין ובירות), פותחן לקופסאות שימורים, מזלג רב-פעמי לבשר או מלקחיים, מפת שולחן, צידנית, שולחנות מתקפלים, נוזל הבערת אש, גזיה לקפה, 2 בצלים לצלייה עם הבשר, חמשית, פינג'ן לקפה, קרח לשתייה, סדינים.
כמות אנשים – במידה ומדובר בקבוצה בסדר גודל של 20 או יותר עדיף לתכנן את רשימת המוזמנים לפחות 10 ימים לפני האירוע, לעלות שמות יחד עם שאר המארגנים ולארגן סדר עדיפויות של אנשים - מי קשור יותר לשאר המוזמנים ומי יכול להביא איתו יותר אנשים. יש לקחת בחשבון שקיימים סכסוכים ומריבות פתוחות בין אנשים ועל חלקם איש לא יודע חוץ מהמסוכסכים – על כן יש להפיץ את רשימת המוזמנים (כדאי דרך הדוא"ל או רשת חברתית) ולברר מבין האנשים שלא הבטיחו או מקומם מה הסיבה ולנסות לעזור בהתאם. להבהיר לאנשים שיש לשלם את הסכום עד תאריך מסוים בו מתבצעת הקנייה כך שאתם לא תצטרכו לרדוף אחריהם. במידה וקיימים אנשים שלא יכולים להעביר כסף מכל סיבה שהיא, ניתן לבקש מהם להביא משהו יחד איתם (שווה ערך הסכום שנאסף). עדיף לא להלוות כסף לאנשים שלא מכירים או כאלה שטוענים שנגמר להם הכסף ובפועל הם מוציאים אותו על בילויים אחרים ודברים לא הכרחיים. יחד עם זאת, נדרש להגיע למקום כמה שעות במידה ויודעים והוא הולך להיות עמוס ולהכין רשימת שמות של אנשים שיהיו בכוננות וישמרו עד שכולם מגיעים.
ל"ג בעומר
איך להכין בננה עם שוקולד לל"ג בעומר?
הנה מתכון של נירה ורותי רוסו לבננה עם שוקולד למדורת ל"ג בעומר, כפי שפורסם ב-7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2018:
המצרכים לילד או שניים:
===================
1 בננה עם הקליפה
2-3 קוביות שוקולד
2-3 מרשמלו
נייר אלומיניום
אופן ההכנה:
==========
1. חורצים חריץ ארוך לאורכה של הבננה דרך הקליפה. דוחסים פנימה לתוך הבשר את השוקולד ובוצעים חתיכות מהמרשמלו ודוחסים גם אותן עד כמה שניתן.
2. אורזים היטב בנייר אלומיניום ומניחים באזור יעודי עם גחלים ולא עם אש בוערת.
3. מוציאים אחרי 5 דקות ואוכלים בכפית מתוך הקליפה.
הנה מתכון של נירה ורותי רוסו לבננה עם שוקולד למדורת ל"ג בעומר, כפי שפורסם ב-7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2018:
המצרכים לילד או שניים:
===================
1 בננה עם הקליפה
2-3 קוביות שוקולד
2-3 מרשמלו
נייר אלומיניום
אופן ההכנה:
==========
1. חורצים חריץ ארוך לאורכה של הבננה דרך הקליפה. דוחסים פנימה לתוך הבשר את השוקולד ובוצעים חתיכות מהמרשמלו ודוחסים גם אותן עד כמה שניתן.
2. אורזים היטב בנייר אלומיניום ומניחים באזור יעודי עם גחלים ולא עם אש בוערת.
3. מוציאים אחרי 5 דקות ואוכלים בכפית מתוך הקליפה.
איך להכין ירקות צלויים בטחינה?
כך מכינים ירקות צלויים בטחינה:
המצרכים:
=======
4 פלפלים אדומים
1 בצל סגול בינוני, חתוך לרבעים
1 חציל בלאדי
1 פלפל צ'ילי ירוק
1 ראש כרובית מופרד לפרחים קטנים
10 עלי בזיליקום מופרדים
להגשה:
======
4 כפות טחינה גולמית
מיץ מלימון אחד טרי
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
=========
1. משמנים את כל הירקות לאחר שהם נשטפו היטב ויובשו וצולים היטב על הגריל עד שהם צלויים היטב.
2. מקלפים את הפלפל והחציל ומערבבים אותם יחד עם שאר הירקות הצלויים בקערה.
3. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.
4. מזלפים טחינה מעל ומגישים.
בתיאבון!
כך מכינים ירקות צלויים בטחינה:
המצרכים:
=======
4 פלפלים אדומים
1 בצל סגול בינוני, חתוך לרבעים
1 חציל בלאדי
1 פלפל צ'ילי ירוק
1 ראש כרובית מופרד לפרחים קטנים
10 עלי בזיליקום מופרדים
להגשה:
======
4 כפות טחינה גולמית
מיץ מלימון אחד טרי
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
=========
1. משמנים את כל הירקות לאחר שהם נשטפו היטב ויובשו וצולים היטב על הגריל עד שהם צלויים היטב.
2. מקלפים את הפלפל והחציל ומערבבים אותם יחד עם שאר הירקות הצלויים בקערה.
3. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.
4. מזלפים טחינה מעל ומגישים.
בתיאבון!
איך להכין תפוחי אדמה עם חמאה בגחלים?
הנה מתכון לתפוחי אדמה עם חמאה בגחלים, במיוחד לל"ג בעומר. מתכון של נירה ורותי רוסו, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2018:
המצרכים ל- 10 תפודים:
==================
10 תפוחי אדמה עם הקליפה, שטופים היטב
100 גרם חמאה
מעט מלח
קצת רוזמרין
אופן ההכנה:
==========
1. עם סכין חדה חורצים בכל תפוד חריצים עמוקים כמעט עד הקרקעית במרווחים של 3 מ"מ זה מזה.
2. מניחים מעל התפודים פרוסה דקה של חמאה, ממליחים ומוסיפים עשבי תיבול.
3. אורזים היטב בנייר אלומיניום ומניחים באזור עם גחלים, ולא עם אש בוערת.
הנה מתכון לתפוחי אדמה עם חמאה בגחלים, במיוחד לל"ג בעומר. מתכון של נירה ורותי רוסו, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2018:
המצרכים ל- 10 תפודים:
==================
10 תפוחי אדמה עם הקליפה, שטופים היטב
100 גרם חמאה
מעט מלח
קצת רוזמרין
אופן ההכנה:
==========
1. עם סכין חדה חורצים בכל תפוד חריצים עמוקים כמעט עד הקרקעית במרווחים של 3 מ"מ זה מזה.
2. מניחים מעל התפודים פרוסה דקה של חמאה, ממליחים ומוסיפים עשבי תיבול.
3. אורזים היטב בנייר אלומיניום ומניחים באזור עם גחלים, ולא עם אש בוערת.
איך להכין ולשדרג תפוח אדמה במדורה?
הנה הוראות הכנה ושדרוג לתפוחי אדמה במדורה:
1. יש לפרוס את תפוח האדמה לאורך ולמרוח בחמאה אן מרגרינה את מרכזו, או למרוח אותו בצדו החיצוני בחמאה או מרגרינה, הדבר מונע מתפוח האדמה להתייבש והוא יוצא נימוח ורך.
2. לדקור את תפוח האדמה מצידו החיצוני במספר מקומות.
3. לעטוף היטב את תפוח האדמה בנייר כסף כשהצד הפנימי הוא הצד המבריק של הנייר.
4. להוציא מספר גחלים מהמדורה ולהניח את תפוח האדמה מתחת או מעל לגחלים, אפשר גם לשים את התפודים בשולי המדורה אך בשום אופן לא לזרוק ממש לתוך האש.
5. יש להקפיד שהגחלים תשארנה חמות כל הזמן כדי שתפוחי האדמה יתבשלו.
6. חשוב להפוך מפעם לפעם את תפוחי האדמה, לרוב לאחר 45 דקות לערך הם מוכנים.
הנה הוראות הכנה ושדרוג לתפוחי אדמה במדורה:
1. יש לפרוס את תפוח האדמה לאורך ולמרוח בחמאה אן מרגרינה את מרכזו, או למרוח אותו בצדו החיצוני בחמאה או מרגרינה, הדבר מונע מתפוח האדמה להתייבש והוא יוצא נימוח ורך.
2. לדקור את תפוח האדמה מצידו החיצוני במספר מקומות.
3. לעטוף היטב את תפוח האדמה בנייר כסף כשהצד הפנימי הוא הצד המבריק של הנייר.
4. להוציא מספר גחלים מהמדורה ולהניח את תפוח האדמה מתחת או מעל לגחלים, אפשר גם לשים את התפודים בשולי המדורה אך בשום אופן לא לזרוק ממש לתוך האש.
5. יש להקפיד שהגחלים תשארנה חמות כל הזמן כדי שתפוחי האדמה יתבשלו.
6. חשוב להפוך מפעם לפעם את תפוחי האדמה, לרוב לאחר 45 דקות לערך הם מוכנים.
איך להכין תפוחי אדמה כמו במדורה?
הנה מתכון של פסקל פרץ רובין להכנת תפוחי אדמה כמו במדורה, כפי שפורסם במוסף מעריב במאי 2014:
המצרכים ל-4 מנות:
==============
4 תפוחי אדמה שלמים, שטופים ומיובשים היטב
1.5 כוסות מלח גס
להגשה:
======
4 קוביות חמאה (או שמן זית)
מלח
פלפל שחור ופלפל שטה גרוסים דק
אופן ההכנה:
=========
1. מפזרים את כל המלח על תבנית תנור בשכבה אחידה. מסדרים על שכבת המלח את תפוחי האדמה.
2. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשעה ורבע.
3. חוצים את תפוח האדמה, מניחים קוביית חמאה או יוצקים שמן זית, בוזקים מלח ופלפל ומגישים.
הנה מתכון של פסקל פרץ רובין להכנת תפוחי אדמה כמו במדורה, כפי שפורסם במוסף מעריב במאי 2014:
המצרכים ל-4 מנות:
==============
4 תפוחי אדמה שלמים, שטופים ומיובשים היטב
1.5 כוסות מלח גס
להגשה:
======
4 קוביות חמאה (או שמן זית)
מלח
פלפל שחור ופלפל שטה גרוסים דק
אופן ההכנה:
=========
1. מפזרים את כל המלח על תבנית תנור בשכבה אחידה. מסדרים על שכבת המלח את תפוחי האדמה.
2. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשעה ורבע.
3. חוצים את תפוח האדמה, מניחים קוביית חמאה או יוצקים שמן זית, בוזקים מלח ופלפל ומגישים.
איך להכין רוטב ספייסי מיונז?
הנה מתכון לרוטב ספייסי מיונז של נירה ורותי רוסו, כפי שפורסם מ-7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2018. הרוטב מתאים למריחה על תירס מבושל ונהנדר למדורת ל"ג בעומר.
המצרכים:
========
1 מיכל שמנת חמוצה
5 כפות גדושות מיונז
2 כפיות סדירצ'ה
1/4 כפית כמון
קורט מלח
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל חומרי הרוטב יחד. שמים בקערה או בצנצנת עם מברשת או סכין.
2. מורחים מכל הצדדים של התירס המבושל ואז בוזקים עליו גבינת פרמז'ן מגורדת.
הנה מתכון לרוטב ספייסי מיונז של נירה ורותי רוסו, כפי שפורסם מ-7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2018. הרוטב מתאים למריחה על תירס מבושל ונהנדר למדורת ל"ג בעומר.
המצרכים:
========
1 מיכל שמנת חמוצה
5 כפות גדושות מיונז
2 כפיות סדירצ'ה
1/4 כפית כמון
קורט מלח
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל חומרי הרוטב יחד. שמים בקערה או בצנצנת עם מברשת או סכין.
2. מורחים מכל הצדדים של התירס המבושל ואז בוזקים עליו גבינת פרמז'ן מגורדת.
איך להכין תירס צלוי?
הנה מתכון להכנת תירס צלוי (מתאים לארבע מנות):
המצרכים:
=======
4 קלחי תירס טרי
1/2 פלפל צ'ילי ירוק
1 ענף טרגון
50 גרם חמאה
מלח
אופן ההכנה:
=========
1. מבשלים את התירס במים רותחים כ-10 דקות.
2. עוטפים את התירס יחד עם שאר המרכיבים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך רבע שעה.
3. לאחר רבע שעה פותחים את נייר הכסף וממשיכים לצלות 10 דקות.
4. מוצאים מהתנור ומגישים חם.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת תירס צלוי (מתאים לארבע מנות):
המצרכים:
=======
4 קלחי תירס טרי
1/2 פלפל צ'ילי ירוק
1 ענף טרגון
50 גרם חמאה
מלח
אופן ההכנה:
=========
1. מבשלים את התירס במים רותחים כ-10 דקות.
2. עוטפים את התירס יחד עם שאר המרכיבים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך רבע שעה.
3. לאחר רבע שעה פותחים את נייר הכסף וממשיכים לצלות 10 דקות.
4. מוצאים מהתנור ומגישים חם.
בתיאבון!
מה לעשות במקרה של כוויה מאש?
כך תנהגו במקרה של כוויות שנגרמו מאש:
1. אם העור אדמומי או ורוד וכואב יש להרטיב משך 10 דקות לפחות, במים זורמים או סטריליים וככל האפשר קרים.
2. אם העור שחור - לפנות למיון או להזעיק מד"א (101).
3. אם הנפגע מחוסר הכרה, להתחיל החייאה ולהזעיק מד"א. עד להגעתם מומלץ לעטוף את הכוויה בחבישה לחה על ידי חולצה או מגבת לחים ונקיים. אם מדובר באצבע או בזרוע - יש להסיר טבעות, צמידים וכדומה, מחשש להתנפחות.
כך תנהגו במקרה של כוויות שנגרמו מאש:
1. אם העור אדמומי או ורוד וכואב יש להרטיב משך 10 דקות לפחות, במים זורמים או סטריליים וככל האפשר קרים.
2. אם העור שחור - לפנות למיון או להזעיק מד"א (101).
3. אם הנפגע מחוסר הכרה, להתחיל החייאה ולהזעיק מד"א. עד להגעתם מומלץ לעטוף את הכוויה בחבישה לחה על ידי חולצה או מגבת לחים ונקיים. אם מדובר באצבע או בזרוע - יש להסיר טבעות, צמידים וכדומה, מחשש להתנפחות.
איך להכין תפוח אדמה אינדיאני?
תפוח אדמה אינדיאני הוא תפוח אדמה ובתוכו ביצה, הנעשה בתוך מדורה. כך תכינו אותו:
1. לחתוך את את השליש העליון של תפוח האדמה בסכין.
2. להוציא בעזרת כפית את תוכן תפוח האדמה מתוך שני השליש הנותרים.
3. לשבור לתוך החלל שנוצר ביצה.
4. לסגור את שני חלקי תפוח האדמה ולעטוף את כולו בנייר כסף.
5. להכניס למדורה ולחכות...
6. כשמוכן - הפתעה! תפוח אדמה ובתוכו ביצה קשה, מעט מלח - ובתיאבון!
תפוח אדמה אינדיאני הוא תפוח אדמה ובתוכו ביצה, הנעשה בתוך מדורה. כך תכינו אותו:
1. לחתוך את את השליש העליון של תפוח האדמה בסכין.
2. להוציא בעזרת כפית את תוכן תפוח האדמה מתוך שני השליש הנותרים.
3. לשבור לתוך החלל שנוצר ביצה.
4. לסגור את שני חלקי תפוח האדמה ולעטוף את כולו בנייר כסף.
5. להכניס למדורה ולחכות...
6. כשמוכן - הפתעה! תפוח אדמה ובתוכו ביצה קשה, מעט מלח - ובתיאבון!
איך נערכים לקומזיץ בצורה בטוחה?
אלו הדברים שיש להקפיד עליהם בקומזיץ':
1. שיהיה מבוגר אחראי המצויד בטלפון סלולארי
2. לבחור שטח נקי מצמחייה וקוצים ורחוק מכל מבנה
3. הקפידו להרחיק חומרים דליקים מהמדורה והקיפו אותה באבנים כדי ליצור גבול התקרבות לילדים
4. הקפידו להחזיק ליד המדורה דליי מים מלאים למקרה שריפה
5. הקפידו שאיש לא יזרוק למדורה חזיזים, מיכלי ספריי או כדורים של כלי נשק ושלא יתיזו דלק למדורה
6. אין לישון ליד המדורה!
אלו הדברים שיש להקפיד עליהם בקומזיץ':
1. שיהיה מבוגר אחראי המצויד בטלפון סלולארי
2. לבחור שטח נקי מצמחייה וקוצים ורחוק מכל מבנה
3. הקפידו להרחיק חומרים דליקים מהמדורה והקיפו אותה באבנים כדי ליצור גבול התקרבות לילדים
4. הקפידו להחזיק ליד המדורה דליי מים מלאים למקרה שריפה
5. הקפידו שאיש לא יזרוק למדורה חזיזים, מיכלי ספריי או כדורים של כלי נשק ושלא יתיזו דלק למדורה
6. אין לישון ליד המדורה!
איך להכין תפוחי אדמה בטעם של מדורה?
הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה בטעם של מדורה:
מצרכים:
=======
4 תפוחי אדמה
חמאה
מלח
נייר אלומיניום
אופן ההכנה:
===========
1. יש לשטוף היטב את תפוחי האדמה, לעטוף אותם בשתי שכבות של נייר אלומיניום ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לפחות למשך שעה.
2. להוציא את תפוחי האדמה מהתנור, להסיר מהם את נייר האלומיניום, לחתוך אותם במרכזם, להניח חמאה, להמליח לפי הטעם ולהגיש.
- את תפוחי האדמה בסגנון זה יש להגיש עם קליפתם.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה בטעם של מדורה:
מצרכים:
=======
4 תפוחי אדמה
חמאה
מלח
נייר אלומיניום
אופן ההכנה:
===========
1. יש לשטוף היטב את תפוחי האדמה, לעטוף אותם בשתי שכבות של נייר אלומיניום ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לפחות למשך שעה.
2. להוציא את תפוחי האדמה מהתנור, להסיר מהם את נייר האלומיניום, לחתוך אותם במרכזם, להניח חמאה, להמליח לפי הטעם ולהגיש.
- את תפוחי האדמה בסגנון זה יש להגיש עם קליפתם.
בתיאבון!
מהן התקנות להדלקת מדורות?
אלו התקנות להדלקת מדורות יזומה בל"ג בעומר או בכל מועד אחר:
1. בסיס המדורה לא יעלה על ארבעה מטרים.
2. גובה המדורה לא יעלה על שלושה מטרים.
3. חומרי הבעירה חייבים להיות מעץ יבש או ממוצרי עץ.
4. אין להדליק מדורות עם כימיקלים מזיקים, רעילים או עם חומרים נפיצים.
5. חובה על מארגני המדורה להחזיק אמצעי כיבוי.
6. אין להשאיר מדורה ללא השגחה עד לכיבוי מוחלט שלה.
אלו התקנות להדלקת מדורות יזומה בל"ג בעומר או בכל מועד אחר:
1. בסיס המדורה לא יעלה על ארבעה מטרים.
2. גובה המדורה לא יעלה על שלושה מטרים.
3. חומרי הבעירה חייבים להיות מעץ יבש או ממוצרי עץ.
4. אין להדליק מדורות עם כימיקלים מזיקים, רעילים או עם חומרים נפיצים.
5. חובה על מארגני המדורה להחזיק אמצעי כיבוי.
6. אין להשאיר מדורה ללא השגחה עד לכיבוי מוחלט שלה.
איזה חומרים אין להכניס למדורה?
את החומרים הבאים אין להבעיר במדורות ל"ל בעומר על מנת לשמור על אויר נקי מזיהום:
עצים צבועים בלכה
חומרי פלסטיק, כגון כלים חד פעמיים
צמיגים
ניילונים
אבנים
פורמייקה
זכוכיות (מחשש להתפוצצות)
מלמין
m.d.f
החומרים המוזכרים עלולים לפלוט חומרים רעילים או כאלה שיש בהם סכנת התפוצצות ופגיעה בחוגגים.
את החומרים הבאים אין להבעיר במדורות ל"ל בעומר על מנת לשמור על אויר נקי מזיהום:
עצים צבועים בלכה
חומרי פלסטיק, כגון כלים חד פעמיים
צמיגים
ניילונים
אבנים
פורמייקה
זכוכיות (מחשש להתפוצצות)
מלמין
m.d.f
החומרים המוזכרים עלולים לפלוט חומרים רעילים או כאלה שיש בהם סכנת התפוצצות ופגיעה בחוגגים.
איך להכין מרשמלו על האש?
כך מכינים מרשמלו על האש:
המצרכים:
========
מרשמלו
שיפודים
אופן ההכנה:
===========
1. מרטיבים את השיפודים
2. משפדים על כל שיפוד 3-4 מרשמלו
3. מעבירים קלות על אש, גחלים או מנגל עד שהחלק החיצוני נכרך מעט
בתיאבון!
כך מכינים מרשמלו על האש:
המצרכים:
========
מרשמלו
שיפודים
אופן ההכנה:
===========
1. מרטיבים את השיפודים
2. משפדים על כל שיפוד 3-4 מרשמלו
3. מעבירים קלות על אש, גחלים או מנגל עד שהחלק החיצוני נכרך מעט
בתיאבון!
מה להביא למדורת ל"ג בעומר מלבד כיבוד?
אלו הדברים שחשוב לא לשכוח להביא למדורת ל"ג בעומר, מלבד עצים כמובן:
כלים חד פעמיים (כוסות לשתייה חמה וקרה, צלחות, סכו"ם)
שיפודים (למרשמלו)
מפיות
גפרורים
שקיות אשפה
נייר אלומיניום (למי ששכח לעטוף בבית את תפוחי האדמה)
מפה חד פעמית לשולחן
מחצלות לישיבה ו/או כיסאות פיקניק
מים המיועדים לכיבוי האש
עזרה ראשונה (או לכל הפחות משחה נגד כוויות, פולידין ופלסטרים)
מגבונים לחים - יעיל תמיד לניגוב ידיים דביקות ממרשמלו
אלו הדברים שחשוב לא לשכוח להביא למדורת ל"ג בעומר, מלבד עצים כמובן:
כלים חד פעמיים (כוסות לשתייה חמה וקרה, צלחות, סכו"ם)
שיפודים (למרשמלו)
מפיות
גפרורים
שקיות אשפה
נייר אלומיניום (למי ששכח לעטוף בבית את תפוחי האדמה)
מפה חד פעמית לשולחן
מחצלות לישיבה ו/או כיסאות פיקניק
מים המיועדים לכיבוי האש
עזרה ראשונה (או לכל הפחות משחה נגד כוויות, פולידין ופלסטרים)
מגבונים לחים - יעיל תמיד לניגוב ידיים דביקות ממרשמלו
על מה להקפיד במדורת ל"ג בעומר?
כך יש לדאוג למדורה שתתבצע בצורה אחראית ולא מסוכנת:
רק מבוגר ידליק את האש
מבוגר יהיה נוכח במקום המדורה עד לכיבוי מוחלט של האש ופיזור הילדים
למבוגר האחראי יהיו מספרי טלפון למקרי חירום של מכבי אש, מד"א והמשטרה
הילדים יעברו הנחיה על כללי התנהגות ובטיחות באש בל"ג בעומר בפרט, ראו טיפים בתגית "ל"ג בעומר".
כך יש לדאוג למדורה שתתבצע בצורה אחראית ולא מסוכנת:
רק מבוגר ידליק את האש
מבוגר יהיה נוכח במקום המדורה עד לכיבוי מוחלט של האש ופיזור הילדים
למבוגר האחראי יהיו מספרי טלפון למקרי חירום של מכבי אש, מד"א והמשטרה
הילדים יעברו הנחיה על כללי התנהגות ובטיחות באש בל"ג בעומר בפרט, ראו טיפים בתגית "ל"ג בעומר".
על מה להקפיד בהכנת תפוחי אדמה במדורה?
הנה מספר דברים שחשוב להקפיד עליהם בהכנת תפוחי אדמה במדורה:
1. בחירת תפוחי אדמה עם קליפה צהובה.
2. תפוחי אדמה שגודלם זהה פחות או יותר (דבר שיקל על הוצאתם באותו הזמן מהאש).
3. יש להכניס את תפוחי האדמה לאש כשהם שלמים, לא מנוקבים ולא קלופים ועטופים בנייר כסף.
4. כדאי להשחיל בין כל תפוחי האדמה חוט מתכת או להניח אותם על רשת - דבר שיקל על הוצאתם מהאש.
הנה מספר דברים שחשוב להקפיד עליהם בהכנת תפוחי אדמה במדורה:
1. בחירת תפוחי אדמה עם קליפה צהובה.
2. תפוחי אדמה שגודלם זהה פחות או יותר (דבר שיקל על הוצאתם באותו הזמן מהאש).
3. יש להכניס את תפוחי האדמה לאש כשהם שלמים, לא מנוקבים ולא קלופים ועטופים בנייר כסף.
4. כדאי להשחיל בין כל תפוחי האדמה חוט מתכת או להניח אותם על רשת - דבר שיקל על הוצאתם מהאש.