» «
לזניה
איך להכין לזניית חצילים ועגבניות?


הנה מתכון להכנת לזניית חצילים ועגבניות של אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2015:

המצרכים:
========
1 חבילה דפי לזניה

2 חצילים צרים ומאורכים

מעט שמן זית

2 כפות עלי תימין

400 גרם ריקוטה טרייה (מומלץ ריקוטה פרסקה של "גד")

1 קופסת עגבניות מרוסקות

4 כפות פסטו

8 עגבניות פרוסות

1 כוס פרמזן מגוררת

מלח, פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את החצילים: פורסים אותם לפרוסות של כחצי ס"מ, מניחים על תבנית התנור, מזרזפים שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ועלי תימין ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-20 דקות.

2. מכינים את הבשמל: שמים בסיר את החמאה וכשהיא מבעבעת, מוסיפים את הקמח, מערבבים ומטגנים בזהירות, שלא לחרוך אותו, כשתי דקות. מוסיפים בהדרגה את החלב, מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מערבבים היטב למניעת גושים ומביאים לרתיחה עד שהבשמל סמיך יפה.

3. בקערה נפרדת, מערבבים את גבינת הריקוטה עם העגנביות המרוסקות.

4. מרכיבים את הלזניה: משמנים במעט שמן זית תבנית פיירקס בגודל 35x23 ס"מ ומרפדים את תחתיתה ב-6 עלי לזניה.

5. מורחים בעדינות על דפי הלזניה מחצית מכמות תערובת הריקוטה - עגבניות.

6. מניחים על התערובת שכבה צפופה של החצילים הקלויים, מורחים עליהם 2 כפות פסטו, ועליו מסדרים שכבת עגבניות פרוסות.

7. ממליחים ומפלפלים מעט. מורחים שליש מכמות הפרמזן המגוררת.

8. מרפדים בשכבה נוספת של עלי לזניה וחוזרים על כל הפעולות שנית.

9. מכסים בשכבה נוספת ואחרונה של עלי לזניה ומורחים אותם היטב בשליש האחרון של הבשמל. שימו לב שדפי הלזניה מכוסים לגמרי בבשמל אחרת הם לא יתבשלו.

10. מפזרים למעלה את שאריות הפרמזן.

11. מכסים את התבנית בנייר כסף, מבלי שייגע בשכבת הפרמזן העליונה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך חצי שעה.

12. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות, עד שהחלק העליון שחום ומבעבע.

13. מוציאים מהתנור, מקררים מעט, חותכים למנות ומגישים.

בתיאבון!
לזניה
יש מתכון לזניה להכנה מהירה? איך להכין לזניה מהירה?



מתכון לזניה מהירה:

את הבסיס למתכון לקחתי מרייצ'ל ריי שהיא פשוט מעולה!!! והוספתי את הרעיונות שלי...

במקום עלי הלזניה קנו חבילה של רביולי בשקית, באיזה טעם שאתם אוהבים: רביולי גבינה עם תרד, רביולי עם גבינת ריקוטה ופרמז'ן, בטטה וכן הלאה... הכינו את הרביולי - 2 דקות בישול, הוציאו ושיטפו במים.

הכינו רוטב עגבניות - עם עגבניות מגוררות, שום מגורר, 2 כפות רסק עגבניות, פפריקה מתוקה בנדיבות, לחריפות פלפל חריף קצוץ, מלח פלפל אורגנו ובשלו. ניתן להוסיף רוטב שמנת עם אבקת מרק פטריות בנפרד עד לקבלת רוטב סמיך.

פזרו בתבנית רוטב עגבניות, מעל שכבת רביולי, מעל רוטב שמנת, מעל רביולי, שוב עגבניות, לפזר גבינה צהובה או פרמז'ן, שוב רביולי מעל שמנת ומעל גבינה מפוררת.

הכניסו לתנור בחום 180 מעלות, בערך ל15 שעה. בתיאבון!!!
לזניה
אפשר מתכון של לזניית סלמון?


הנה מתכון ללזניית סלמון:

המצרכים:
========
עלי לזניה

רוטב בשמל

סלמון מעושן

גבינה מוצרלה להקרמה

מעט אורגנו

צלפים

קוויאר אדום (אם רוצים ואם יש...)

לאחר שעלי הלזנייה בושלו במים לסדר על מגש:
===================================
עלה לזניה

רוטב בשמל

פרוסת סלומון

מעט אורגנו

צלפים

ושוב עלי לזניה

בסיום (לאחר 2 שכבות):
==================
עלה לזניה

לפזר מעט קוויאר ועליו מוצרלה מגורדת ולהכניס לתנור להקרמה.

לאכול עם כוס יין לבן לידה - הלזניה הזו היא מאכל מלכים.
לזניה
יש מתכון פשוט להכנת לזניה?


הנה מתכון קל להכנת לזניה:

המצרכים:
=========
1 חבילת אטריות מרובעות

1 גביע גבינת קוטג'

2 ביצים

4 כפות קטשופ

כף אורגנו

גבינה צהובה פרוסה

אופן ההכנה:
===========
להרתיח מים בסיר עם כפית מלח. להכניס את האטריות ולבשל עשר דקות.
להכניס למסננת, לשטוף את האטריות במים קרים.

להכניס בחזרה לסיר את האטריות ולהוסיף את כל החומרים פרט לגבינה הצהובה ולערבב.

לקחת תבנית פיירקס, למרוח מרגרינה ולהכניס את כל התערובת.

לקחת את הגבינה הצהובה ולשים על התערובת. להכניס לתנור בחום בינוני.

הלזניה מוכנה כאשר הגבינה מזהיבה (כחצי שעה).

לזניה

לזניה
אפשר לקבל מתכון טוב ללזניה?



הנה מתכון לזניה מצויין:

המצרכים:
========
חבילת עלי לזניה, אין צורך בבישול קודם

2 גביעי גבינת קוטג' 9%

300 גרם גבינה צהובה ( כן, אפשר לבחור איזה שרוצים)

2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות דקות

200 גרם רסק עגבניות

מלח, פלפל ואורגנו יבש

2 ביצים

2 כוסות מים

כף שמן זית


ההכנה:
======
בלהבה נמוכה על הכיריים מאדים מעט בצל בשמן. מוסיפים מים ורסק עגבניות ובוחשים בזהירות על מנת שלא נותיר עקבות אחרינו בכל המטבח. מסירים מעל הכיריים, מצננים ומוסיפים תבלינים: מלח פלפל ואורגנו. בקערה נפרדת בוחשים את הקוטג' עם ביצים, מתבלים במעט מלח לפי הטעם.

בתבנית אפייה המיועדת להגשה, מפיירקס או מקרמיקה למשל, מסדרים את המאפה לקראת האפייה. מתחילים עם שכבה של רוטב העגבניות, מעליה שכבה של עלי לזניה מסודרים בצורת שתי וערב, חצי מכמות הקוטג', שכבת עלי לזניה, חצי מכמות הגבינה הצהובה, רוטב עגבניות ואת שארית הקוטג', עלי לזניה, שארית גבינה צהובה ושארית הרוטב. מכסים את התבנית ביריעת אלומיניום ומחוררים בעזרת מזלג על מנת לאפשר שחרור אדים.

מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים כ-15 דקות, מסירים את יריעת האלומיניום ואופים עוד מספר דקות. דוקרים במזלג ומוודאים שעלי הלזניה רכים. מוציאים מהתנור ו... רגע! שמרו את החיך והלשון, כי הגבינה רותחת. אפשר בהחלט לאכול חם או קר. אפשר להקפיא ולחמם בטוסטר אובן ורק אם אין ברירה אפשר לחמם גם במיקרו.

הערה לסדר, תרתי משמע: הסדר הפנימי אינו חשוב פרט לשכבה הראשונה והאחרונה. הרוטב נוטה להתקשות מעט כאשר הוא מצטנן ואם יש צורך, אפשר להוסיף לו מעט מים. כדאי להשתמש ברסק עגבניות מתובל או לחילופין להוסיף שום טרי כתוש.

ניתן ועוד איך להוסיף בין השכבות פרוסות חציל מטוגן, פלפלים קלויים בשלל צבעים ועלי תרד חלוטים קלות. אפשר גם לוותר על חלק משכבות עלי הלזניה, אבל למה?


(קרדיט: אתי רז)
לזניה
איך לחתוך לזניה בצורה יפה?


על מנת להצליח להגיש חתיכות לזניה בצורה יפה, יש לקרר את הלזניה במקרר, לחתוך אותה לריבועים בעודה קרה ואז לחממה שוב, כך יצאו הריבועים מדויקים ויפים.
לזניה
מה הערך הקלורי של לזניה?


בריבוע לזניה המורכב מדפי לזניה, רוטב עגבניות וגבינות לא שמנות יש 200 קלוריות, בלזניה עם גבינות שמנות או תוספות של ירקות מטוגנים למיניהם (כמו חצילים) ערכה הקלורי של המנה עלול להגיע גם ל-400 קלוריות.