» «
פירות הדר
איך לשמר פירות הדר?



הנה מספר דרכים לשימור פירות הדר, כך שניתן יהיה ליהנות מהם גם לא בעונת החורף:

1. סחיטת מיץ - ניתן לסחוט את מיצי הפרי (לימון, אשכולית, תפוז, קלמנטינות, פומלות) ולהקפיאו בבקבוקים בגודל המתאים לכם (נוחים לשימוש במיוחד יהיו בקבוקים של חצי ליטר).

2. תרכיז לימון - הכנת תרכיז לימון כפי שמפורט בטיפים שניתנו בתגית "לימון, תרכיזים".

3. מרינדת פירות - ע"י הוספת של ענפי רוזמרין ורוטב סויה לתפוז ניתן לשמור בהקפאה מרידנה לתבשילים שונים.

4. גרר קליפות - מגררים את קליפות ההדרים ללא החלק הלבן ומשתמשים בהם כתוספת לתבשילים שונים (לדוגמה לגרר תפוז, קלמטינה ופומלה מוסיפים סוכר, שמן זית, אגוזים או שומשום ולקליפות לימון וליים מוסיפים מלח).

5. הכנת לימון כבוש - ראו טיפים בתגית "לימון כבוש".

6. הכנת ממרח לימונים כבושים - ע"י ריסוק הלימונים הכבושים במעבד מזון יתקבל ממרח נהדר.

7. הכנת ריבות מפירות הדר - מכל פירות ההדר ניתן להכין ריבות הנשמרות זמן רב.
לימון כבוש
איך להכין לימונים כבושים?



הנה מתכון להכנת לימונים כבושים:


המצרכים:
========
1 ק"ג לימונים פרוסים

3/4 כוס מלח גס

4 כפות פפריקה מתוקה

מיץ לימון

1/4 כוס שמן


אופן ההכנה:
============
1. שוטפים היטב את הלימונים ופורסים אותם.

2. מערבבים את פרוסות הלימון עם המלח הגס והפפריקה, מכניסים לצנצנת אטומה ומינים אותה במקום מוצל לשלושה ימים.

3. לאחר שלושה ימים מוסיפים מיץ לימון עד שהוא מגיע לשוליים של הצנצנת ומעל יוצקים לא יותר מ1/4 כוס שמן.

4. סוגרים היטב, ממשיכים לאחסן באותו מקום למשך שבועיים.

בתיאבון!
קציצות תוניסאיות
איך להכין קציצות תוניסאיות עם לימונים כבושים, פול וארטישוק?



הנה מתכון של מאיר דדון לקציצות תוניסאיות עם לימונים כבושים, פול וארטישוק:

המצרכים ל-16 לקציצות:
====================
500 גרם בשר טלה או בקר טחון

2 כפות קמח או קוסקוס מבושל

2 ביצים

1 צרור כוסברה קצוץ

מלח

פלפל שחור

2 כפות שמן זית

לרוטב

2 כפות שמן זית

2 בצלים פרוסים

2 קופסאות קטנות (כ-350 גרם כל אחת) עגבניות קלופות, רצוי מתוצרת איטליה, מסוננות מהנוזלים

קורט סוכר

1/2 כפית כמון

1/4 כפית כוסברה

2 כפות זיתים שבורים ירוקים, ללא גלעינים

3 לימונים כבושים או 2 כפות ממרח לימון כבוש

6 תחתיות ארטישוק

1/2 כוס פול ירוק קלוף

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:
==========
1. הקציצות: מערבבים את כל החומרים, מלבד השמן, ומתבלים במלח ובפלפל.
יוצרים מהתערובת קציצות בגודל של משמש, פחות או יותר. מחממים את השמן במחבת ומשחימים את הקציצות משני הצדדים. מעבירים לצלחת.

2. הרוטב: מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את פרוסות הבצל עד שהן מזהיבות. מוסיפים את העגבניות ומרסקים בעדינות באמצעות מזלג. מתבלים במלח, בפלפל ובסוכר. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, מלבד הפול, ומבשלים כ-10 דקות.

3. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

4. מוסיפים את הפול ומבשלים עוד כ-5 דקות.

5. מפזרים על הקציצות עלי כוסברה ומגישים.
לפת
איך להכין סלט לפת ולימון כבוש?


הנה מתכון לסלט לפת ולימון כבוש:

המצרכים:
========
3-4 לפתות טריות קלופות, חצויות לשניים ופרוסות לפרוסות דקות

1 כף לימון כבוש קצוץ

1/2 כוס מיץ לימון

1/2 כוס כף הריסה או פלפלצ'ומה או פפריקה מתוקה

מלח

פלפל לבן גרוס

3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
==========
לערבב היטב את כל המרכיבים, להניח כעשר דקות בצד לספיגת הטעמים ולהגיש לצד חמין, קוסקוס, או בכל ארוחה שמאים לכם.

לימון כבוש

טחינה
איך להכין טחינה בלימון כבוש?



כך מכינים טחינה בלימון כבוש:

מצרכים:
=====
1 כוס טחינה גולמית

1/3 כוס לימון כבוש קצוץ

1 ו-1/3 כוסות מים

2-3 שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור גרוס



אופן ההכנה:
=========
1. לערבב במעבד מזון את כל החומרים עד שהתערובת הופכת חלקה ולדלל עם מים במידת הצורך.

2. לטעום ולתקן תיבול

3. להעביר לכלי אטום ולשמור במקרר ארבעה ימים.


לימון כבוש
איך להכין לימון כבוש?


הנה מתכון ללימון כבוש של קלודין אשוש, כפי שפורסם ב-ynet בפברואר 2022:

המצרכים:
=======
1 ק"ג לימונים קטנים צהובים

אריסה

מלח

אופן ההכנה:
=========
1. חוצים את הלימונים לשניים, שוטפים ושמים בסיר מים.

2. מדליקים את האש וכשהמים רותחים מכבים את האש ושופכים את המים כי הם מרים.

3. ממלאים בסיר מעט מים חדשים, שמים חצי כף אריסה, ושיניים שלמות קלופות של ראש שום שלם.

4. מערבבים את הכל, אפשר גם לטחון.

5. שמים בצנצנת זכוכית, ולפני שסוגרים אותה שמים קצת שמן למעלה.
לימונים
אילו לימונים כדאי לבחור להכנת לימונים כבושים?



בכדי להימנע ממרירות שמקורה בקליפת הלימון, מומלץ לבחור לימונים מסוג "למקוואט", שהנם לימונים זעירים בעלי קליפה רכה או לימונים רגילים, אך בעלי קליפה דקה ככל האפשר.


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.