» «
קימה
מה לעשות כשבני נוער לא קמים בזמן לבית הספר?



פרופסור עמוס רולידר מציע לעשות את הדברים הבאים כאשר בני נוער לא קמים בזמן לבית הספר, כך לפי כתבה שפורסמה בעיתון לאשה במרץ 2016:

1. לוודא שהם ישנים מספיק שעות ולא סובלים מחוסר בשעות שינה (ראו טיפים בתגית "שעות שינה, בני נוער").

2. הקפדה על הליכה לישון ללא מסכים וטלפונים מכל סוג.

3. להעיר את הנער/ה פעם אחת ולחזור שוב רק לאחר רבע שעה.

4. במידה ולא קם לאחר רבע שעה יש להתעמת עמו לדרוש ממנו לקום מיד, תוך הישארותכם בחדר לראות שהוא קם.

5. בזמן ההתארגנות אין לאפשר לו לגעת במכשירים עם מסכים.

6. אין לקחת את הנער לבית הספר גם אם הוא מאחר את ההסעה.

7. במידה והנער נשאר בבית כדאי שאחד ההורים יישאר עמו, חשוב שהנער יזכור את היום הזה ולא יחזור על בעיות הקימה.
דיג
אם הקרס של החכה נתפס איך משחררים אותו?


במידה והקרס נתקעת לך בסלעים תצטרך לנסות להזיז את החכה לכיוונים שונים ימינה ושמאלה ולמעלה ולתת מכות קטנות על החכה כדי שהיא תרטוט וככה אולי תשתחרר לך הקרס אבל לפעמים היא נתקעת חזק ונקרעת. חשוב מאוד לא להיות אגרסיבי מדי בניסיון לשיחרור הקרס!

מור שושי מוסיף עוד אפשרות: אם זהו דיג המתבצע על ידי בוס וקרס נתקעה בסלעים מומלץ להשחיל קופסת שימורים קטנה הפתוחה משני הצדדים לאורך המקל ולהוריד אותו למים כאשר החוט עובר באמצא כתוצאה מכך הקופסא משחררת את הקרס התקועה בסלע. בחכת רולר מומלץ לאסוף את החוט ברולר כמה שיותר ולמשוך את המקל בצורה אופקית אחורה עם כיוון החוט במידה והעופרת עם הקרסים לא משתחררות יקרע החוט ולא יגרם שום נזק למקל הדיג. מומלץ תמיד כמובן להצטייד בציוד חלופי על מנת שלא תהרס חויית הדיג.
פריצה
מה לעשות לאחר שפרצו לביתכם?



אלו הדברים שיש לעשות כאשר הגעתם לבית או לעסק וגילתם שהוא נפרץ:

- הישארו מחוץ לבית ואל תיכנסו אליו, במיוחד אם אתם נשמעים קולות מתוך הבית ויש חשש שהפורצים עוד בתוכו.

- התקשרו למשטרה מייד, חשוב לדעת שגם הביטוח מחייב אישור בקשת תלונה במשטרה כאשר הוא מטפל במקרה.

- השאירו את הבית כפי שמצאתם אותו ואל תגעו בחפצים בכדי לאפשר למשטרה לבדוק תביעות אצבעות וראיות אחרות שעשויות להימצא ולקדם את החקירה.

- דווחו לחברת הדיווח מיד וקבלו הוראות מה לעשות ועל אילו מסמכים עליכם לחתום.

- צלמו את הבית כפי שמצאתם אותו, ככל שתרבו בתמונות כל תהיינה יותר הוכחות, נציגי הביטוח והמשטרה בדרך כלל מצלמים רק איזורים קטנים.

- רשמו באופן מסודר ומפורט את כל הנזקים שנעשו בבית ולאילו תיקונים תדרשו, הוסיפו רשימה של כל החפצים שנגנבו, ניתן לעשות זאת לפי הרשימה שיש בפוליסת הביטוח ומולה לבדוק את החוסרים.

- אל תשליכו לפח שום ציוד שבור או מקולקל ללא אישור של נציגי המשטרה או הביטוח, גם על ציוד זה ייתכן ויימצאו תביעות אצבעות.

- דאגו להחליף במועד הקרוב ביותר מנעולים ואזעקה.

- הזמינו שמאי להערכת נזק.

- עמדו על שלכם מול חברת הביטוח שתנסה להקטין את גודל הנזק שנגרם לכם.

- שמרו על אורך רוח ושליטה עצמית, אם הילדים היו נוכחים באירוע, עזרו להם לעבד את מה שקרה ולהתמודד אתו.
חוגים
מה לעשות אם ילדי לא רוצה ללכת לחוגים?


אם ילדכם מסרב ללכת לחוגים נסו לשוחח איתו וללמוד מה גורם לאי הרצון להשתתף בחוגים אך בכל מקרה עודדו וכבדו את זכותו וחששותיו (לא ללעוג ולא ללחוץ). יתכן שהסיבה היא רצונו להשאר בבית עם משפחתו (אולי תחכו לו בזמן החוג ליד החדר שבו הוא מתקיים), יתכן שהבדידות והחשש מילדים שאינו מכיר (נסו למצוא חברים שמתעניינים באותם נושאים כמותו ולתאם הרשמה משותפת), יתכן שהוא זקוק לחיזוק חיובי ועידוד (מתנה הקשורה בנושא החוג - מצלמה לחוג צילום, מחשב או תוכנה חדשה לחוג מדעי וכדומה) - ובכל מקרה נסו להיות חיוביים בנושא.

מה לעשות

זבל
שכן מסרב לפנות את שקית הזבל מפתח ביתו - מה לעשות?



כאשר שכן מניח בקביעות שקית זבל בפתח ביתו ומסרב לפנות אותה יש לעשות את הצעדים הבאים:

1. לפנות אליו באופן ישיר ולהעיר לו שהדבר מפריע.

2. פנייה ע"י נציגי ועד הבית באופן מנומס ומכבד.

3. פרסום על לוח המודעות של הבניין בקשה על שמירת נקיון הבניין כולל אי השארת שקיות זבל ליד פתחי הבתים.

4. אם הפניות הללו לא עוזרות יש לכתוב לו מכתב אישי בו יצוין שאם הדבר לא ייפסק יאלצו הדיירים לפנות ללשכת המפקח על המקרקעין, הליך שיגרור גם הוצאות כספיות.

5. הגשת צו עשה למפקח בלשכת הטאבו שיורה לדייר להפסיק להניח שקיות זבל הפתח הבית.
פעוטות
מה לעשות כשפעוט משחק לבד ולא עם חברים?



הטוב ביותר שתוכלו לעשות הוא לנהוג בילד בסובלנות ואמפטיה ובכך לפתח תכונות אלה אצלו ולרסן את התוקפנות הטבעית שלו. ילדכם נמצא עדיין, כפי הנראה, בשלב שבו הוא עדיין מרוכז בעצמו ובמשחקיו.

בזמן כלשהו בשנה השלישית לחייהם, מתחילים הפעוטות את השלב החברתי בהתפתחותם, שלב בו הם מתחילים לשחק ביחד ובתיאום (בעבר שיחקו זה ליד זה ועתה - זה עם זה). לגיל זה אופייניים משחקי "כאילו" - רופא, בנאי, טבח וכדומה - המפתחים כישורים חברתיים ודמיון, ומשחקים מורכבים ומבוססי שיתוף והדדיות.

על אף שלרוב מתחיל השינוי בגיל שנתיים, חשוב לזכור שלכל ילד קצב התפתחות משלו.

בכל מקרה, חשוב לדעת שעד גיל 5 אמורה התוקפנות וההתרכזות של הילד בעצמו, להתחיל להיעלם, לטובת התנהגות חברתית ואמפטית שמאופיינת, בין השאר, בתוקפנות ההולכת ומתרסנת ובגילויי רגישות לכאב של ילד או אדם אחר.

מגיל 6 מומלץ לעודד אותם להשתתף בחוגי יצירה וספורט - שם יפגשו חברים בגילם, להזמין חברים אליכם ולתאם שילדכם יוזמן אליהם ולהזמין חבר איתו לטיול שבת או להליכה לקניון.

מעבר לכך, כדי לאפשר לו לתפוס מקום בין חבריו, חשוב לחזק את הבטחון של הילד בערכו (מחמאות רבותי, מחמאות! - תנו לו משימות וחזקו את ביצועיו במילויין) וביכולתו להתמודד עם קשיים בעצמו - אל תעזרו לו בכל החלטה וביצוע משימה - הוא יכול לבד!
חופש
איזה דברים כדאי לעשות בזמן חופשים וזמן פנוי?



הנה כמה רעיונות לדברים שמומלץ לעשות אותם בזמן פנוי:

לנקות את החדר - מומלץ לנקות את חדרכם שטיפה (מי שיכול), טאטוא, ניקוי אבק בכל מקום שצובר אבק (מסך מחשב, מחשב, שולחן, מדפים, מגירות וכו'). מומלץ גם לטאטא מאחורי המיטה ובמקומות נוספים שלא נראים לעין. ניתן גם לנקות מקומות נוספים בבית על מנת לעזור להורים או לנקות שההורים לא בבית ולעשות להם הפתעה.

לעשות סדר בבגדים - מומלץ לעשות סדר בבגדים. לקפל או לגהץ (מי שיכול) את כל הבגדים הפזורים, לסדר את הבגדים בארון לפי ערימות ומדפים (מומלץ את התחתונים והגרביים לשים במקום נפרד כמו סלסלה או מגירה) כאשר הבגדים שלא מתאימים לעונה יהיו במדף הכי עליון או במקום אחר. מומלץ גם לרוקן את הארון ולמיין את הבגדים לפי סוגים או לפי מה שצריך ללבוש עכשיו בהתאם לעונה. מומלץ גם לרוקן את כל הבגדים ולמדוד אותם. בגדים שכבר קטנים או אין בהם צורך מומלץ לזרוק או לתרום או להשתמש בהם כבגדי בית ופיג'מה.

לעשות סדר בציוד הלימודי - בזמן החופש הגדול כדי לעשות סדר במדפים ובמגירות בהם יש דברי לימוד כמו ספרים מחברות ודברים לקלמר. לזרוק את הספרים, החוברות והמחברות שלא צריך לשמור לשנה הבאה. כמו כן כדי גם באותה הזדמנות לעשות רשימה של מה שכבר יש לשנה הבאה (עפרונות, עטים, מחקים ועוד..) על מנת לא לקנות דברים שלא צריך.

לפנות מגירות מדפים וכו' - זה הזמן גם לפנות מקומות כמו מגירות ומדפים בהם יש דברים נוספים, לזרוק את מה שלא צריך ולסדר את הקיים

לחזור על חומר לימוד - זה הזמן לחזור על חומר בחשבון ואנגלית שהתקשיתם בו במהלך השנה ע"י ספרים ומחברות, מבחנים, או חומרים אחרים (כמו חומרים מהאינטרנט, חוברות אנסין באנגלית ועוד). אם זה לא מאוחר מדי מומלץ להירשם לקורסי קיץ בבית הספר

להיפגש עם חברים - זה זהמן להיפגש עם חברים שהרבה זמן לא נפגשתם איתם. אפשר להיפגש איתם בבתים שלהם או להסתובב איתם במקומות בסביבה הקרובה.

לדבר עם חברים - אם עוד לא יצא לכם להיפגש עם חברים או לא התאפשר לכם תוכלו לדבר איתם דרך רשתות חברתיות כמו סקייפ, פייסבוק, אייסקיו ועוד... אם זה סקייפ או אייסקיו ניתן לדבר עם מצלמת רשת ורמקול.

ללכת למקומות בילוי - מומלץ ללכת עם חברים או משפחה למקומות בילוי כמו: קולנוע, קניון, ים בריכה, לונה פארק, פארק מים ועוד...

להירשם לקייטנה - אם אתם בגיל המתאים וזה עוד לא מאוחר מדי אתם יכולים להירשם לקייטנה הקרובה לביתכם.

ללמוד משהו חדש - זה זהמן שלכם ללמוד משהו חדש. להירשם לחוגים או להתנסות בדברים חדשים כמו בישול, ציור ועוד.. ניתן להוציא גם מתכונים קלים ולנסות להכין.

לעבוד - לעבוד בעבודה כלשהי בהתאם לגילכם ולמקום המגורים.
ילקוט
ילדי נושא בילקוט משקל רב ביותר. מה ניתן לעשות?


כמובן שראשית דבר הוא להרגיל את הילד לקחת רק את מה שנדרש לאותו יום לימודים. לשאת את התיק תמיד בשתי הרצועות ולא כשהוא תלוי על כתף אחת. בכל מקרה - במידה והמשקל עולה על 10% ממשקלו של הילד הרי שבהחלט חשוב להגבילו. במידה ובית הספר מצויד בארונות אישיים (לוקרים) הרי שזו הבחירה הטבעית. במידה ואין כאלה - ניתן לפנות לוועד ההורים ולהנהלת בית הספר ולבקש שיתקינו כאלה. במקביל יש להידבר עם מחנכת הכתה ולציין בפניה שהמשקל של ילקוט התלמיד עולה על המותר מבחינה בריאותית - היא תוכל למצוא פתרונות כיתתיים (כמו השארה של ספרים בכתה) ותוכל לפנות למורים המקצועיים בדרישה לחשיבה מחדש על הנושא. בכל מקרה שבו הילד נושא "משקל עודף" אין לוותר - את המחיר הוא ישלם בבריאותו.


פנסיה
איך להתכונן לפרישה לגמלאות?


רבים היוצאים לגמלאות (פנסיה) מוצאים את עצמם בהפסקת פעילות. השינוי של סדר היום שכל בני הבית הצעירים עסוקים עלול לגרום לחרדות ודיכאון ולכן חשוב לתכנן פעילויות שימלאו את הזמן. עשו זאת כך:

1. הקצו זמן לנכדים בצורה קבועה, למשל: בימים קבועים. דבר שיקרב אתכם אליהם ויקל על ילדכם שעובדים.

2. מצאו תחביב לעסוק בו לדוגמה אמנות כמו ציור, פיסול, ריקודים וכו'.

3. התנדבו במקום מסוים, זה מרומם את הלב.

4. התחברו עם חברים, חברות במצבכם ובלו אתם בסרט, בית קפה, הצגה או הרצאה.

5. מצאו לכם חיית מחמד: כלב, חתול, ציפור או ארנב.

6. הירשמו לחוג או חוגים כמו לימוד שפות, התעמלות, סריגה, קלפים או לימוד עיוני.

7. הכינו רשימה של "דברים שתמיד רציתי לעשות" והתחילו לממש.

8. אם יש לכם ידע רב בנושא מסוים, תוכלו לתת שיעורים פרטיים בתשלום.

9. הפעילו את הגוף בריקוד, בתנועה ובספורט.

10. לימדו להפעיל את המחשב, פיתחו דף בפייסבוק וברשתות חברתיות.

11. זה הזמן שלכם. זה הזמן ליהנות, לתת לעצמכם, למלא את הנפש.
לא נגמרו החיים. נגמר שלב מסוים, ומתחיל שלב חדש. איך הוא יראה? הדבר תלוי רק בכם.

בהצלחה.
איך להוריד את רמת וכמות הוויכוחים על המחשב עם הילדים?


גלעד האן, חוקר פשעי מחשב מציע להגיע עם הילדים ל"הסכם גלישה" המגדיר את כללי הגלישה ברשת אצלכם בבית ובכך להוריד את רמת הוויכוחים בין הורים לילדים בנושא האינטרנט, יש לדון בדברים הבאים:

1. כמה זמן ביום מקדישים לגלישה.

2. לאן מותר ולאן אסור לגלוש.

3. מה עושים במקרה שנתקלים בהטרדה, למי מדווחים ואיך מטפלים.

4. מה קורה אם רוצים להיפגש עם מישהו 'מהרשת'.

5. מה מספרים ומה לא מספרים ברשת, כולל תמונות ופרטים אישיים.

6. איך אני מסביר/ה לילדי שיכול להיות שהוא מצ'וטט עם מתחזה, גם כשהשיחות נראות תמימות ואמינות? ניתן להשתמש בדוגמאות מהעיתונות.

7. שחקו משחק: נהלו צ'ט עם הילד, שבו כל אחד ישחק דמות שיבחר. ניסוי כזה מבהיר את היכולת להיות אנונימי והפתיחות שהיא גוררת איתה לטוב ולרע. בתום הצ'ט שבו והחליטו על כמה כללי התנהגות ובהם: אין לקיים צ'ט עם אדם שאינו מוכר.

8. אין לאשר לאדם לא מוכר להיות חבר ברשימת הקשר.

9. אם מישהו מציק/מטריד יש להעביר אותו למצב "התעלמות" ולדווח להורים.
מה לעשות כשדייר מסרב לשלם לוועד הבית?


אלו הפעולות שיש לעשות כאשר אתם נתקלים באי תשלום ועד הבית של מי מדיירי הבניין:

1. לתת התראה בכתב למסרבי התשלום.

2. מדי רבעון פרסמו, מבלי להכפיש, את שמו הדיירים שלא שילמו.

3. במידה וההודעות הללו לא גרמו לסרבני התשלום לשלם יש צורך בתביעה משפטית. התביעה תוגש ע"י נציג ועד הבית בלבד. הנציג יחתום על שני עותקים - האחד, למפקח על רישום המקרקעין והשני, לסרבן התשלום הנתבע.

4.בכתב התביעה יש לציין את פרטי התובע ופרטי הנתבע, תיאור של המקרה בקצרה, פירוט החוב באופן מפורט ותיאור של סוג ההוצאות ומשך הזמן שהוא לא שילם, תוך ציון חלקו היחסי בחוב וציון החוב שאותו הנתבע נדרש לשלם.

5. לאחר הגשת כתב התביעה, תזומנו לדיון בלשכת המפקח על רישום המקרקעין, לפי איזור מגוריכם. חשוב לקחת בחשבון שהסרבן הנתבע ינסה להתנער מאחריות, לכן הגיעו מוכנים לאחר שקראתם בקפידה את כל טענותיו בכתב ההגנה, והגיעו עם תשובות מנומקות שיסתרו את טענות אלה.

6. אם אכן המפקח קובע שעל הסרבן לשלם את החוב עד תאריך מסוים והוא אינו עושה זאת, ניתן אז לפנות להוצאה לפועל ולממש את פסק-הדין.
איך לשפר את מצב הרוח במהירות?


הנה כמה דרכים לשיפור מהיר של מצב הרוח:

1. פגישה עם חבר/ה - קבעו פגישה עם חבר/ה או קבוצת חברים בעיתוי הכי קרוב שאפשר ואם ניתן עוד היום! המפגש עם אנשים והיציאה מהבית יגרמו לכם לחוש טוב יותר.

2. פעילות פיסית - עשו פעילות פיסית כלשהי. הליכה, ריצה, שחייה. עשו משהו תוך כדי תנועה גם אם הוא איננו ספורט (שיחת טלפון או קיפול כביסה...).

3. קפיצות וניטורים או טפיחות על הגוף - כל אלו מעוררי אנרגיה ומשפרי מצב רוח.

4. מרחב נקי - דאגו שסביבכם נקי ומסודר, בבית, במשרד, בתיבת המיילים והווצאפים (מחקו את המיותר, פנו אנרגיה). הפטרו מחפצים שאינכם צריכים וראו כיצד זה משפיע גם על המרחב הפנימי שלכם.

5. חייכו - גם אם החיוך לא בא בצורה טבעית, אמצו אותו. הוא ישפיע עליכם כמו גם על הסובבים אתכם שיחזירו לכם באהבה.

6. תנו מעצמכם - עשו משהו מועיל וטוב עבור מישהו או משהו. זה מיד ישפר את הרגשתכם.

7. סיימו מטלות - גם אם לא תצליחו לסיים את כולן, הורדת מטלות מדף המשימות שלכם תגרום להקלה מיידית.

8. תודה - הודו על מה שיש. תוכלו לעשות זאת בצורת רשימה שתכלול את הדברים בחייכם שאתם מודים עליהם.
איך להגיב כשאדם משתף אותנו בחוויה על היותו קורבן אלימות?


הנה המלצות של מתנדבי עמותת ער"ן כיצד לנהוג כשאדם משתף אותנו על היותו קורבן אלימות, כפי שהובאו במגזין "מנטה" בינואר 2013:

1. להאמין לדברים הנאמרים ולחזק את האמון שהדובר נתן בכם ואת היכולת שלו לשתף במצוקה.

2. לשמור על קור רוח ולהימנע מהתפרצות אמוציונלית.

3. לאפשר לדובר לספר על באירוע שחווה בהתאם לרצונו ולקצב שלו.

4. להימנע מביקורת ומשיפוטיות ולהדגיש כי האשם הוא רק בפוגע.

5. כשקיים חשד לפגיעה, יש לדווח על כך לפקידת סעד או למשטרה. במקרה ומדובר בקטין יש לשתף את יועצת בית הספר, שתמשיך בטיפול מול הגורמים הרלוונטים. במידה והנפגע/ת חוששים לפנות לעזרה בשל האיומים שהם מקבלים, כדאי שתתייעצו אתם במקומם איך נכון לטפל במצב.

6. יש לעודד את הנפגע לקבל ייעוץ וטיפול של איש מקצוע.

7. יש לעודד את הנפגע לא להישאר לבד. חשוב לגייס מעגלי תמיכה ולשתף אנשים משמעותיים שיוכלו לעמוד לרשותו. ניתן לפנות לעמותת ער"ן ולשתף בקשיים וברגשות.

8. כדאי גם לנו, כמי שמסייעים ומקשיבים, לשתף את הקרובים לנו ולהתחלק בנטל הרגשי של מה ששמענו.
מה לעשות אם ילדי בן השלוש רוצה רק את אמא?


זה נורמלי בגיל הזה ופעמים רבות הקשר עם האם הוא חזק ביותר, על חשבון אבא ומבוגרים אחרים. תנו לו או לה את הזמן שהם צריכים עם אמא, אך לא בכל מחיר - בכל זמן שאמא איננה יכולה להתפנות אליו, עליה לאמר לו שכרגע היא עסוקה ושימתין ויעסיק את עצמו בלי להיצמד אליה. במקביל, כדאי ליצור הזדמנויות רבות ככל האפשר שבהן יבלה האב עם הילד ויחזק את הקשר עימו.
האם לתת מתנות לאחים הקטנים בימי הולדת?


לא. כדאי להרגיל את הילדים כבר מגיל צעיר שכל אחד מקבל רק ביום הולדתו מתנות ולהתמודד עם רגשות הקנאה כבר מגיל צעיר שכן הילדים עתידים לפגוש רגש זה עוד פעמים רבות בחיים הבוגרים ואין צורך להתעלם ממנו או לרכך אותו, כך מסבירה מיכל דליות בתוכניתה ברדיו 103FM. ניתן במקום מתנה לתת לילד הצעיר יותר תפקידים כמו חלוקת הכיבוד, עזרה בעריכת השולחן ולדאוג שיקבל תשומת לב ויחס ממבוגרים נוספים במשפחה בזמן החגיגה.
מה אפשר לעשות אם תמונה של ילדי הועלתה לאתר מסחרי ללא הסכמתי?



במקרה שתמונה של ילדנו הועלתה לאתר מסחרי ללא הסכמתנו ורשותנו הדבר מהווה עילה לתביעה על פגיעה בפרטיות, פגיעה בזכויות יוצרים (במקרה והתמונה הועלתה להפקת רווח) ופגיעה בזכויות יוצרים במקרה והתמונה צולמה על ידכם. מאחר ומדובר בתמונה של קטין בית המשפט יכול לפסוק זיכוי של עד 50,000 ש"ח על כל פגיעה בפרטיות גם ללא הוכחת נזק ועד 100,000 ש"ח על פגיעה בזכויות יוצרים.
מה לעשות כשמנסים להטביע אתכם בבריכה?


אם מנסים להטביע אתכם בבריכה, גם תוך כדי משחק (אף שזה לא אמור לקרות בשום אופן!) במקום להיאבק במטביע ולנסות לעלות למעלה ולצוף, צללו יותר לעומק, התרחקו מהמטביע ואז עלו למעלה. חשוב שהורים ילמדו את ילדיהם לעשות זאת למקרה שיתקלו בכך.


מה לעשות אם קיבלנו חשבון מים גבוה בשל נזילה?


אם קיבלתם חשבון מים גבוה בשל נזילה, יש לבקש מהאינסטלטור שביצע את התיקון אישור על כך ועדכנו את תאגיד המים. לרוב גם תקבלו על כך הודעה בחשבון המים בה תוכלו למלא את הפרטים, לצרף את המסמכים הדרושים וכך להיות מחויבים רק על התעריף הבסיסי ולא על החיוב הגבוה.
איך לנהוג בסופת ברקים?



לפעמים אנו עלולים להיות בדרכים, בטיול או בנסיעה, בזמן שמתפתחת סופת ברקים. במקרה כזה כדאי להציע להורים להתרחק מעצים בודדים בשטח ולא להימצא במקומות גבוהים.

אלה דברים חשובים למניעת סכנה, כיוון שברקים פוגעים במקומות הגבוהים ביותר, או במקומות הבולטים מפני השטח וגבוהים ממנו, כמו עצים, מגדלים ואנטנות.


הנה סרטון שמסביר את הברק והרעם בפשטות:

http://youtu.be/NXP9RJNpTUI
למה הלשון שלי לבנה ומה לעשות?


נגעים לבנים על הלשון יכולים להיגרם ע"י מספר סיבות:

פטרייה

זיהום ויראלי

זיהום חיידקי

שינוי ברקמה עקב מחלות שונות ו/או עישון ועוד.

מכיוון שבמקרים מסויימים עלול להיווצר מצב של נגע טרום-ממאיר, יש חשיבות עליונה להיבדק ע"י רופא שיניים שהינו מומחה לרפואת הפה או חבר בארגון הישראלי לרפואת הפה.
איך להתנהג במקרה שיש דליפת גז?


כשיש חשש לדליפת גז לפי ריח חריף של גז המתפשט באוויר יש לעשות את הדברים הבאים:

1. פינוי מהיר כל האנשים מהבניין או הבית בו קיימת הדליפה תוך שמירה על קור רוח.

2. יצירת קשר עם חברת הגז או מכבי אש והזעקתם למקום.

3.יש להימנע מהדלקת מכשירים חשמליים כולל תאורה כמו גם מכשירים העלולים לגרום לניצוץ כמו סיגריות או טלפון נייד.

4. ניתן לחזור לבניין רק לאחר הודעה מסודרת מטכנאי הגז על תיקון התקלה ואישור על כך שאין סכנה להיכנס חזרה למבנה.
ילדי רוצה להירשם ללימודים בחוג שדורש רכישה מאד יקרה של ציוד. מה לעשות?
שמתי לב שהמוכר העביר פעמיים את כרטיס האשראי שלי בקורא הכרטיסים. מה לעשות?
איך להציל סמארטפון שנפל לתוך מים או נוזל אחר?
מה לעשות כשדיירים מאיימים על ועד הבית?
מה לעשות אם אני צריך להפעיל כוח רב מדי לבלימת המכונית?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.