» «
ארטיקים
איך להכין ארטיק שוקולד-בננה עם הילדים?



הנה מתכון לארטיק שוקולד-בננה לילדים:

מצרכים:
=======
4 בננות בשלות ומוצקות

200 גרם שוקולד מריר (חלבי)

1/4 כוס חלב

טיפה מלח

קישוטים: סוכריות עוגה, קוקוס, אגוזים טחונים, שברי מקופלת וכו'


אופן ההכנה:
===========

1. קלפו את הבננות וחצו אותן לרוחבן.

2. נעצו מקל ארטיק בצד השטוח בכל בננה.

3. הכניסו את הבננות למקפיא למספר שעות.

4. המיסו את השוקולד במיקרוגל, ביחד עם החלב והמלח.

5. הניחו את קערת השוקולד המומס וקערה נוספת עם הקישוט שנבחר, זו ליד זו. הוציאו בכל פעם בננה אחת מהמקפיא, טבלו בשוקולד המומס ומיד לאחר מכן בקישוט והחזירו למקרר, מונח על צלחת.

6. לאחר שהשוקולד קופא - הארטיק מוכן לאכילה.


בתיאבון!
כשר
איזה בעלי חיים כשרים לאכילה?



כל חיות היבשה שיש להן פרסות שסועות והן מעלות גירה, הן כשרות למאכל. לחיה מותרת לאכילה צריך שיהיו שני הסימנים גם יחד. בין החיות הכשרות: פרות, עזים, כבשים, צבאים.

חיות שאינן כשרות: חזירים, שפנים, סנאים, דובים, כלבים, חתולים, גמלים וסוסים.

עופות לא כשרים - ציפורי הטרף אינם כשרים. 21 מינים על פי התורה.

עופות כשרים - כל זני העופות הביתיים, כגון תרנגולות, ברווזים, אווזים, תרנגולי הודו ויונים.

דגים וחיות ים - יצור החי במים הוא כשר רק אם יש לו סנפירים וקשקשים. יצורי ים כשרים: דג סלמון, דג טונה, דג בקלה, דג סול, קרפיון, מקרל

דגים שאינם כשרים - דג השפמנון, דג החידקן, דג החרב, סרטנים, צדפות וכל יונקי הים.

זוחלים, דו-חיים, תולעים וחרקים – כולם אינם כשרים למאכל, למעט ארבעה מינים של ארבה, שהינם מותרים.
כדורי שוקולד
איך להכין כדורי שוקולד?


להכין כדורי שוקולד זה קל. ראשית, הם מהמוצלחים שבמתכוני העוגה או העוגיות הפשוטים ושנית - הם מהטעימים..


המצרכים:
========
חבילת ביסקוויטים פתי בר

כפית תמצית וניל

75 גרם חמאה מומסת

כף קקאו

כף מים

1/3 כוס סוכר

מעט יין אדום מתוק (אופציה)

ההכנה:
======
1. הכניסו את הביסקוויטים לתוך שקית ודפקו עם פטיש מטבח על השקית עד שהביסקוויטים יהפכו לפירורים מאד קטנים.

2. הוסיף את כל יתר החומרים ולושו את העיסה, תוך שימוש בקערית מים, כדי ללוש את כדורי השוקולד.

3. את כדורי השוקולד מומלץ לצפות בקוקוס. אפשר גם בסוכריות צבעוניות, אם כי כמובן, הרבה פחות בריא (ולדעתנו גם פחות טעים..)
פסח
איך להכין גלילת מצות ושוקולד?



הנה מתכון להכנת גלילת מצות ושוקולד:

המצרכים:
=======
8 מצות

1 כוס יין מתוק

1/2 כוס חלב

2 כפות אבקת קקאו

1 כוס סוכר

1 כפית קפה נמס

200 גרם חמאה (חבילה אחת)

3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים

למתכון לא חלבי ניתן להחליף חלב במים וחמאה במרגרינה


אופן ההכנה:
==========
1. לפורר את המצות ולהשרותן ביין מתוק.

2. להמס את כל שאר החומרים בסיר על הגז או במיקרו.

3. לערבב את תערובת השוקולד עם המצות.

4. לחלק את התערובת ל2-4 חלקים ולגלגל בתוך ניילון נצמד ולשמור במקרר.

5. לפרוס לפרוסות ולהגיש.

בתיאבון!

מזון

הרעלה
איך למנוע הרעלת מזון בבית?



בכדי למנוע הרעלת מזון באכילה בבית יש להקפיד על הדברים הבאים:

1. שטיפת ידיים שמים חמים וסבון לפני תחילת הבישול

2. שטיפת ידיים במים חמים וסבון לאחר מגע בביצה לא מבושל או בשר נא והקפידו על שטיפה יסודית, גם בין האצבעות

3. שמירה על משטחי עבודה נקיים - יש להקפיד על נקיון השיש במטבח, המדפים במקרר, והכיור אחרי שימוש בבשר

4. הקפדה על שימוש בגלים נקיים - החל מסכו"ם ועד הכלים בהם אתם מבשלים

5. יש להקפיד להחליף את סקוץ' הכלים ושאר כלי הניקוי בזמן

6. הקפידו על הפרדת קשרי חיתוך לבשר נא, לירקות ופירות וללחם. גם אותם יש לשטוף באופן יסודי לאחר השימוש. כשאר קרשים סדוקים או שיש בהם סימני חיתוך רבים, זה הזמן להחליף.

7. ייבוש הכלים - יש לתת לכלים להתייבש באוויר או לנגב אותם במגבת נייר חד פעמית. מגבת בד עלולה להעביר חיידקים לכלים, במיוחד אם ניגבתם בה ידיים לא נקיות.

8. הקפדה על תאריכי תפוגה - יש לשים לב לתאריך התפוגה של כל מוצר והקפידו ולא לקנות או לצרוך ממנו לפי תאריך זה.

9. הכנסת מוצרים למקרר - לא להתמהמה, חשוב להכניס למקרר את מוצרי המזון מיד כשחוזרים מהקניות.

10. הכנסת אוכל למקרר בסוף הבישול - יש להכניס למקרר את המזון תוך שעתיים מסיום הבישול, או תוך שעה אם הטמפרטורה מעל 30 מעלות.

11. הפשרת דגים ובשר - בשרים ודגים לא מבושלים יכולים להיות בעלי פוטנציאל לזיהום. יש להפשירם בהדרגה במקרר, במדף התחתון על צלחת בכדי שלט יגירו נוזלים על מדפים ומזון אחר.

12. שטיפת עוף - לפי אזהרה שפורסמה לאחרונה מטעם הרשות הבריטית לבטיחות מזון בנושא, יש להימנע להימנע משטיפת עוף נא, כדי שלא ישפריץ ויפיץ חיידקי הליקובקטר. אלו המתעקשים לשטוף בכל זאת צריכים לעשות זאת בתוך קערה בתחתית הכיור.

13. לא להשתמש במרינדה כרוטב - אל תשתמשו במרינדה שבה השריתם את הבשר כרוטב לבשר שכבר עבר בישול.

14. חימום אוכל שהיה בקירור - שאריות של מזון מבושל שנשמרו בקירור כדאי לחמם היטב עד שיעלו אדים.

15. שטיפת פירות וירקות - שטפו היטב ירקות ופירות. הורידו את העלים החיצוניים של חסה וכרוב, ושטפו היטב את כל שאר העלים.
איחסון
איך לאחסן מזון במקרר?


כך תאחסנו נכון מזון במקרר:

1. שיטת האחסון הטובה ביותר במקרר היא בכלים סגורים ואטומים או בשקיות פלסטיק סגורות היטב.

2. לחסכון במקום עדיף להשתמש בכלים מרובעים או מלבניים, בעלי מכסה קשיח כך שאפשר יהיה להציב כלי אחד על גבי רעהו לניצול טוב של חלל הקירור.

3. עדיף שכלי האחסון יהיו שקופים או שקופים למחצה כך שאפשר יהיה לזהות את תכולתם ללא הוצאתם מהמקרר ופתיחת המכסה.

4. להגדלת היעילות של ניצול נפח המקרר אפשר להשתמש במוצרים רשתיים העשויים מפלסטיק או ממתכת והמיועדים במקור לאחסון בחדר הארונות, במדפי המטבח או אף בחדר האמבטיה הכול בהתאם לצורך ולמוצר הספציפי.

5. בעת הצבת המכלים או המוצרים לאחסון יש להימנע מסתימת פתחי כניסת האוויר הקר לחלל הקירור.

6. את המוצרים והמכלים המאוחסנים במקרר יש לסדר כך שיוותר ביניהם חלל שיאפשר את זרימת האוויר הקר ביניהם.

7. אין לאחסן מוצרי מזון בעטיפות פלסטיק או במכלים שלא נועדו לאריזת מזון שכן אלה עלולים להכיל חומרים רעילים.

8. בריא הרבה יותר לאחסן מזון בכלי זכוכית עם ואקום מאשר בכלי פלסטיק העלולים לפלוט חומרים רעילים.

9. טרם ההצבה במקרר יש לנקות היטב את המכלים מחומרים שדבקו אליהם בעת המילוי ויש לחזור על פעולת הניקוי לאחר כל שימוש שנעשה במכלים.
הרעלת מזון
איך למנוע הרעלת מזון באכילה מחוץ לבית?



בכדי למנוע הרעלת מזון באכילה מחוץ לבית יש להקפיד על הדברים הבאים:

1. אכילה במקומות נקיים

2. אכילה במקומות שיש בהם תחלופה גבוהה של סועדים

3. רצוי להזמין אוכל מבושל

4. חשוב לראות שאדים יוצאים מהאוכל המבושל שהזמנתם

5. רחצו ידיים עם סבון לפני האוכל

6. קנו רק ממקומות מוכרים ולא בדוכנים בצידי הדרכים

7. הימנעו ממאכל כל דבר הנראה או מריח בצורה חשודה

8. היו ערניים לגבי המזונות הבאים, העלולים להזדהם ולסכן במיוחד נשים הרות, עוברים, תינוקות ופעוטות, קשישים, חולים במחלות כרוניות וחולים שמקבלים טיפול שמדכא את מערכת החיסון:

בשרים ודגים לא מבושלים או לא מבושלים מספיק, כולל סטייק מדיום וסושי.

בשרים מעושנים כמו נקניקים ופסטרמות למיניהן

מוצרי חלב לא מפוסטרים, גבינות מחלב מפוסטר שעלולות להיות מזוהמות כמו גבינה בולגרית, פטה וריקוטה (ניתן לאכול אותן לאחר בישול יסודי), גם גבינות עם עובשים יכולות להכיל חיידקים שמסוכנים לאוכלוסיות רגישות

סלטים קנויים, כולל סלטי חומוס וטחינה (חומוס שמכינים בבית בטוח לשימוש אך יש לאכול אותו תוך יומיים מהכנתו)

פטה כבד

מזונות שמכילים ביצים לא מבושלות או לא מבושלות מספיק כמו רוטב הולנדייז, רוטב לסלט קיסר ורוטב איולי, קינוחים שמכילים קצף ביצים

נבטים לא מבושלים

מיצים שלא עברו פסטור כמו מיצים מדוכנים
גבינות
איך לשמור על המזון בקיץ?


הנה 4 דרכים לשמירה על טריות המזון בקיץ:

1. אחסנו את הגבינות הלבנות והחלב בחלקו האחורי של המקרר שם הטמפרטורות נמוכות יותר ושומרות יותר על המוצרים.

2. אחסנו גם את הביצים בחלק האחורי של המקרר במקום על הדלת על מנת שיישארו טריות זמן רב יותר.

3. בקשו במעדניות שיעטפו עבורכם את הגבינות הקשות והצהובות בנייר ולא בפלסטיק ובבית עטפו את הגבינות הארוזות בנייר כסף והכניסו אותן לתוך שקית ניילון, הדבר ימנע התייבשות מהירה של הגבינות.

4. עטפו את הבצלים בנייר ואחסנו אותם במקום מוצל וקריר במקום במקרר.


קניות
איך לקנות בצורה שאינה מזיקה לסביבה?



כך תקנו מזון בצורה שלא תזיק לסביבה:

קנייה עניינית ומוקפדת - היצמדות לרשימת קניות מסודרת, קנייה לא בזמן שרעבים, בדיקה מדוקדקת של מבצעים והעדפה של קנייה דרך האינטרנט, כך מזמינים רק מה שצריך ונמנעים מפיתויים לא נחוצים שיש בסופר.

קניית מוצרים איכותיים ועמידים - לפי שיטת "הזול הוא היקר". עדיף לא פעם לקנות מוצר מעט יקר יותר שיחזיק לשנים ולא מוצר זול שיש להחליפו בתדירות גבוהה.

בדיקת כדאיות התיקון - חשוב לא להיפטר ישר מכל מוצר שהתקלקל, אלא לבדוק אם התיקון שלו משתלם לעומת רכישת מוצר חדש.

שימוש במוצרים רב פעמיים - הימנעות משימוש במוצרים חד פעמיים מסייע מאוד לשמור על הסביבה. רצוי כמה שיותר להשתמש שמוצרים רב פעמיים כולל שקיות רב פעמיות לסופר, בקבוקי מים קשיחים, כוסות תרמיות וכדומה.

קניית מוצרים יד שנייה - קנייה או קבלה של מוצרים יד שנייה חוסכת הרבה מאוד כסף וגורמת לא לזרוק מוצרים משומשים לפח.

מעבר לצריכה דיגיטלית ולא מודפסת - השתמשו בספרים דיגיטליים, אפליקציות ועשו מנויים באינטרנט, מה שימנע בזבוז אין - סופי של נייר.
איך להכין רצועות עוף במייפל?



הנה מתכון קל, מהיר וטעים להכנת רצועות עוף במייפל (ניתן להשתמש במקום המייפל גם בסילאן או דבש):

המצרכים:
=========
250 גרם חזה עוף חתוך לרצועות של 2 ס"מ

1 כף סירופ מייפל (או סילאן או דבש)

1/2 כף חרדל דיז'ון

1/3 כוס שמן

מעט שמן זית לטיגון


אופן ההכנה:
===========
- מערבבים היטב את חומרי הרוטב ומשרים בו את רצועות העוף (רצוי לפחות חצי שעה).

- מחממים היטב מחבת (רצוי מחבת "פסים") עם מעט שמן זית ומטגנים את רצועות העוף עד שהם מקבלים צבע בשני הצדדים.

- מצוין להגשה עם אורז לבן או מתוק (בתוספת תבלינים וצימוקים).

בתיאבון!
איך להכין תבשיל פתיתים ונקניקיות?


הנה מתכון מהיר להכנת תבשיל פתיתים ונקניקיות:


מצרכים:
=======
1 חבילת פתיתים קטנה

1 בצל גדול קצוץ דק

1 שקית אבקת רוטב פטריות

4 נקניקיות עוף פרוסות לטבעות בעובי 1 ס"מ

5-6 כפות שמן סויה

מלח

פלפל



אופן ההכנה:
===========
1. להזהיב את הבצל בתוך סיר רחב ולהוסיף את הנקניקיות עד הזהבה קלה של הנקניקיות.

2. להוסיף את הפתיתים ולערבב.

3. להוסיף את אבקת רוטב הפטריות והתבלינים ומערבבים.

4. לכסות במים רותחים, להנמיך את האש ולהסיר ברגע שהפתיתים מוכנים.


בתיאבון!
איך להכין שניצלונים בשומשום?


הנה מתכון לשניצלונים בשומשום האהוב מאד על ילדים, אך מתאים גם למבוגרים:

המצרכים:
========
1 ק"ג חזה עוף חתוך לפרוסות מאורכות

4 ביצים

שום כתוש

חרדל

רוטב צ'ילי

קמח

שומשום

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
==========
1. להניח זו לצד זו שלוש קערות, האחת עם קמח, השנייה עם הביצים וכל התבלינים והשלישית עם השומשום.

2. לחמם שמן קנולה במחבת.

3. לטבול את השניצלונים לפי הסדר בקמח, בביצים ובשומשום, להנמיך את האש ולטגן עד להזהבה.

4. להניח מספר דקות על נייר סופג ולהעביר לכלי הגשה.

בתיאבון!
על מה כדאי להקפיד בהגשת ארוחה במזנון?



בהגשת ארוחה במזנון כדאי להקפיד על הדברים הבאים:

1. הנחת צלחות וסכו"ם בשני מוקדים שונים, על מנת שהסועדים יוכלו לנוע סביב השולחן בשני כיוונים ולא יאלצו להמתין בתור ארוך.

2. לחלק כל סוג של המזון המוגש לפחות בשני כלים העומדים בקצוות השונים של המזנון.

3. אם יש באפשרותכם, הכינו מזנון נמוך ומיוחד לילדים, כולל תוספת של אוכל האהוב במיוחד עליהם.

4. העמידו שולחן נפרד למשקאות וכוסות.

5. מומלץ להגיש אוכל שאינו חייב להיות חם מאד או קר מאד ושקל לקחת אותו לצלחת (סלטים, פשטידות, קישים, דגים, לחם וממרחים וכיו"ב).

6. שימו לב שאינכם מגישים אוכל המאבד פריכות במגע עם האוויר, משחיר או מעלה קרום כאשר הוא עומד זמן מה עד שהוא נאכל.

7. בחרו כלי הגשה בגודל בינוני ומלאו אותם בעת הצורך. כלים גדולים ולא מלאים משדרים
תחושת חוסר.

8. הקפידו על תאורה נוחה באיזור המזנון.
האם יש חשיבות לסדר בו רשומים רכיבי המזון על גב האריזה?


בהחלט. הרכיבים הרשומים על גב אריזות המזון הם בסדר יורד ביחס לכמות שלהם במוצר. הרכיב הראשון הוא זה שיש ממנו את הכמות הגדולה ביותר במוצר וכך בסדר יורד עד לאחרון. אפשר בצורה זו לדעת עד כמה המוצר בריא או לא.
על מה חשוב להקפיד באחסון אוכל מבושל במקרר?


אלו הדברים שיש להקפיד עליהם באחסון אוכל מבושל במקרר:

1. סלטים ותבשילים יש לאחסן במדף נפרד ממדף הביצים, הבשר והירקות. אלו האחרונים עלולים לשאת חיידקים שיועברו למזון המבושל.

2. רצוי לאחסן מזון מבושל במדף העליון כדי למנוע אפשרות של טפטוף ונזילות מחומרי גלם שהוזכרו קודם לתוך התבשילים.

3. יש לכסות בצורה הרמטית כל כלי שיש בו מזון מבושל.

4. כלים מזכוכית עדיפים מבחינת סטריליות וזליגת חומרים מסוכנים מכלים מפלסטיק.
איך להיערך בקלות לבישול בשטח?



ניתן להיערך ביתר קלות לבישול בשטח, כאשר דואגים לבצע את כל חיתוך הירקות הדרושים לתבשיל בבית ולהביאם לשטח סגורים בקופסאות פלסטיק.

כמו כן, במידה ומתכוונים להכין בשר על האש, מומלץ להביאו מתובל ומשופד, מהבית.
האם יש משמעות לאורך רשימת המרכיבים באריזות מזון?


כן. בדרך ככל שרשימת המרכבים הרשומה על גבי האריזה היא ארוכה יותר, הדבר מעיד על כך שהמוצר יותר מעובד. הרשימה הארוכה כוללת לרוב פירוט של חומרי קרישה, חומרים מעכבי חימצון, צבעי מאכל, חומרי טעם וחומרי שימור.


מה המאכלים שגורמים לגזים?



ישנם כמה חשודים עיקריים:

קטניות

כרוב

מוצרי חלב מסוימים

מזון מטוגן

תירס

אבוקדו

קלמנטינות

אבל יש גם גורמים נוספים לגזים, שקשורים לצורת האכילה, כגון:

- אכילה חפוזה מדי, ללא לעיסה מספקת של האוכל.

- בליעה של אויר בעת האוכל.

- שתייה של משקאות מוגזים.
על מה להקפיד כשאוכלים מזון מהיר?



באכילת מזון מהיר חשוב להקפיד על הדברים הבאים:

אכילה בישיבה.

וויתור על תוספת הצ'יפס למנה או על הגדלה של מנות.

וויתור על כל תוספת אחרת של שומן (כמו חצילים מטוגנים).

בחירת רטבים שאינם שמנים או וויתור מוחלט על הרטבים.

תיבול עצמי.

עדיף לבחור אוכל בצורתו הגולמית (לדוגמה טונה ולא סלט טונה שאיננו יודעים אילו רטבים ותבלינים בדיוק הוסיפו לו).

שתיית מים בלבד.
על מה להקפיד מבחינת אוכל בטיול בקובה?



המלצות לאכילה זולה וטעימה בקובה:

דוכני רחוב (cafeterias) בקובה הם נקיים, זולים מאד ולרוב טעימים ביותר. פיצה קובנית, כריכי אסאדו (חזיר צלוי) ועוד.

דוכני המנות הקטנות, הקאחיטאס (cajitas) מציעים ארוחה טעימה, בקופסה קטנה, במחיר של דולר.

רשת מסעדות הפסו Dona Yulla מציעה אוכל טוב וזול.

רשתות דולריות לא רעות הן La Vicarias, אך גם Pizza Nova ו-El Rapido.

גרנולגה, פיצוחים, פירות יבשים וחטיפים הם נדירים ויקרים בקובה - כדי לספק לגופכם אנרגיה, הביאו אותם מהבית.
איך מקפיאים ומפשירים פוקצ'ות?



ניתן בהחלט להקפיא פוקצ'ות לאחר אפייתן. יש לעשות זאת בשלבים הבאים:

1. לאפות את הפוקצ'ות עד לקבל גוון זהבהב.

2. להוציא את הפוקצ'ות מהתנור ולצנן בטמפרטורת החדר.

3. לעטוף את הפוקצ'ות בניילון נצמד (כל אחת בנפרד) ולהקפיא.

4. כשרוצים לאכול, מוצאים את הפוקצ'ה מהקפאה ומפשירים רבע שעה.

5. מפזרים מעל הפוקצ'ה את הציפוי שבוחרים ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות מספר דקות.

האם יש קשר בין תפרחת חיתולים לתזונה?
איזו מזון טוב לסובלים מנשירת שיער?
איך להכין מצה בבית?
על מה כדאי להקפיד בהקפאת מוצרי מזון?
יש מתכון לעוגת ביסקוויטים וגבינה?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.