שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
האם בריא לאכול פירות יבשים?
בעקרון, הפירות היבשים הם בריאים. הם אינם מכילים שומן או כולסטרול, הם דלי נתרן ומשופעים בויטמינים ואשלגן. בנוסף, הם מכילים מינרלים כמו ברזל וסידן ועשירים בסיבים תזונתיים ונוגדי חמצון שמגנים על הגוף ממחלות.
מנגד, הם משמינים, כיוון שיש בהם הרבה קלוריות וסוכרים ומכאן שלא כדאי לצרוך הרבה פירות כאלה. במיוחד לא מומלץ להגזים באגוזי קשיו, קוקוס ומקדמיה שיש בהם הרבה שומן רווי.
יש הטוענים שהרבה פירות יבשים מכילים בנוסף גופרית, מה שמאוד לא בריא לאכול, לכן יש לשטוף או להשרות אותם לפני האכילה. מומלץ לקרוא את התווית ולראות אם יש תוספת של גופרית.
בעקרון, הפירות היבשים הם בריאים. הם אינם מכילים שומן או כולסטרול, הם דלי נתרן ומשופעים בויטמינים ואשלגן. בנוסף, הם מכילים מינרלים כמו ברזל וסידן ועשירים בסיבים תזונתיים ונוגדי חמצון שמגנים על הגוף ממחלות.
מנגד, הם משמינים, כיוון שיש בהם הרבה קלוריות וסוכרים ומכאן שלא כדאי לצרוך הרבה פירות כאלה. במיוחד לא מומלץ להגזים באגוזי קשיו, קוקוס ומקדמיה שיש בהם הרבה שומן רווי.
יש הטוענים שהרבה פירות יבשים מכילים בנוסף גופרית, מה שמאוד לא בריא לאכול, לכן יש לשטוף או להשרות אותם לפני האכילה. מומלץ לקרוא את התווית ולראות אם יש תוספת של גופרית.
על מה להקפיד בהרגלי האכילה של ילדי?
אלו הדברים שיש להקפיד עליהם בהרגלי האכילה של הילדים:
1. ללמד את הילד ללעוס את האוכל ולא לבלוע במהירות.
2. לאכול בכמויות קטנות ולא ארוחות גדולות מדי
3. לא "לדחוף" אוכל לילד (שיאכל מה שהוא צריך) ולא להכריח אותם לאכול (הם לא יישארו רעבים.).
4. לשתות הרבה אך לא ממותק ועדיף לאחר האכילה.
5. להשתדל להציע לו בחירה בין שתי אופציות ולדרוש שאת מה שבחר - יאכל.
לתת חיזוקים לילד שאכל יפה (יפה זה לא בהכרח הרבה - זה מגוון, בריא, בצורה מנומסת וכדומה).
6. להגביל אכילת "נשנושים" בין הארוחות כדי שיפתחו תחושה של רעב לקראת האוכל.
7. לא לתת ממתקים כפרס על אכילה יפה ולא להתנות נתינה שלהם באכילה כזו.
מדי פעם "להזמין" את הילד להכין אתכם את הארוחה ולהשתתף בהגשתה.
אלו הדברים שיש להקפיד עליהם בהרגלי האכילה של הילדים:
1. ללמד את הילד ללעוס את האוכל ולא לבלוע במהירות.
2. לאכול בכמויות קטנות ולא ארוחות גדולות מדי
3. לא "לדחוף" אוכל לילד (שיאכל מה שהוא צריך) ולא להכריח אותם לאכול (הם לא יישארו רעבים.).
4. לשתות הרבה אך לא ממותק ועדיף לאחר האכילה.
5. להשתדל להציע לו בחירה בין שתי אופציות ולדרוש שאת מה שבחר - יאכל.
לתת חיזוקים לילד שאכל יפה (יפה זה לא בהכרח הרבה - זה מגוון, בריא, בצורה מנומסת וכדומה).
6. להגביל אכילת "נשנושים" בין הארוחות כדי שיפתחו תחושה של רעב לקראת האוכל.
7. לא לתת ממתקים כפרס על אכילה יפה ולא להתנות נתינה שלהם באכילה כזו.
מדי פעם "להזמין" את הילד להכין אתכם את הארוחה ולהשתתף בהגשתה.
מהם ארבעת המאכלים שחובה לאכול לשמירה על עור בריא?
תנו לעורכם הגנה חיצונית ופנימית על ידי כך שתוסיפו את ארבעת הדברים הבאים לרשימת הקניות שלכם: רימונים, עגבניות, שוקולד מריר ותה.
רמות האנטיאוקסידנטים (נוגדי החימצון)בארבעתם מעכבים היווצרות סרטן העור, טוען John La Puma מחבר רב המכר ChefMD’s Big Book of Culinary Medicine.
שום מזון אינו יכול להחליף את ההגנה מהשמש של מקדמי ההגנה השונים שקיימים על המדף, אבל מספר מאכלים יכולים לעבוד מ"בפנים החוצה" על מנת לעזור להגנה על העור מפני נזקי השמש. האנטיאוקסידנטים, נוגדי החימצון, שנמצאים ברימונים, עגבניות, שוקולד מריר ותה, "עושים את דרכם לשכבות גבוהות יותר של העור ומעלים את ההתנגדות לנזקים חמורים מהשמש", טוען המחבר.
תנו לעורכם הגנה חיצונית ופנימית על ידי כך שתוסיפו את ארבעת הדברים הבאים לרשימת הקניות שלכם: רימונים, עגבניות, שוקולד מריר ותה.
רמות האנטיאוקסידנטים (נוגדי החימצון)בארבעתם מעכבים היווצרות סרטן העור, טוען John La Puma מחבר רב המכר ChefMD’s Big Book of Culinary Medicine.
שום מזון אינו יכול להחליף את ההגנה מהשמש של מקדמי ההגנה השונים שקיימים על המדף, אבל מספר מאכלים יכולים לעבוד מ"בפנים החוצה" על מנת לעזור להגנה על העור מפני נזקי השמש. האנטיאוקסידנטים, נוגדי החימצון, שנמצאים ברימונים, עגבניות, שוקולד מריר ותה, "עושים את דרכם לשכבות גבוהות יותר של העור ומעלים את ההתנגדות לנזקים חמורים מהשמש", טוען המחבר.
איך להכין גרנולה בהכנה עצמית?
הנה מתכון להכנת גרנולה ביתית:
המצרכים:
========
1/2 קילו שיבולת שועל
100 גרם אגוזי לוז
100 גרם שקדים לבנים פרוסים
100 גרם קוקוס טחון
1 כוס דבש
1 כף שמן
1/2 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה:
==========
1. קולים חצי קילו שיבולת שועל עם 100 גרם אגוזי לוז ב-170 מעלות, למשך חצי שעה.
2. מוסיפים 100 גרם שקדים לבנים פרוסים ו-100 גרם קוקוס טחון לעוד רבע שעה.
3. מוסיפים ל-5 דקות נוספות עוד 100 גרם צימוקים כהים ו-200 גרם שזיפים יבשים ללא גרעינים וחתוכים.
4. בינתיים מחממים על אש קטנה ל-5 דקות כוס דבש עם כף שמן וחצי כפית קינמון טחון ומערבבים.
5. מוסיפים את הנוזל לתערובת הגרנולה, מערבבים היטב ומשאירים עוד 10 דקות בתנור.
6. מוציאים, מערבבים שוב ומקררים.
הנה מתכון להכנת גרנולה ביתית:
המצרכים:
========
1/2 קילו שיבולת שועל
100 גרם אגוזי לוז
100 גרם שקדים לבנים פרוסים
100 גרם קוקוס טחון
1 כוס דבש
1 כף שמן
1/2 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה:
==========
1. קולים חצי קילו שיבולת שועל עם 100 גרם אגוזי לוז ב-170 מעלות, למשך חצי שעה.
2. מוסיפים 100 גרם שקדים לבנים פרוסים ו-100 גרם קוקוס טחון לעוד רבע שעה.
3. מוסיפים ל-5 דקות נוספות עוד 100 גרם צימוקים כהים ו-200 גרם שזיפים יבשים ללא גרעינים וחתוכים.
4. בינתיים מחממים על אש קטנה ל-5 דקות כוס דבש עם כף שמן וחצי כפית קינמון טחון ומערבבים.
5. מוסיפים את הנוזל לתערובת הגרנולה, מערבבים היטב ומשאירים עוד 10 דקות בתנור.
6. מוציאים, מערבבים שוב ומקררים.
מזון בריאות
איך להכין גרנולה בעצמי?
כך מכינים גרנולה ביתית:
המרכיבים:
=========
500 גרם שיבולת שועל עבה
פרות יבשים קצוצים איזה שאוהבים: תמרים, תאנים, משמשים מיובשים, חמוציות, צימוקים וכו' בערך 100 -150 גרם.
מיני אגוזים: לוז , אמריקאי, גרעיני חמנייה ודלעת , זרעוני פשתן (מאד חשוב לנשים מעל גיל 40),שומשום, קוקוס וכו.
סוכר
סוכר חום
דבש
2 כפות שמן.
אופן ההכנה:
==========
1. מפזרים שיבולת על תבנית אפיה של תנור.
2. מפזרים 3-4 כפות סוכר משני הסוגים (לפי הטעם) ומוסיפים את הדבש.
3. לשמן את הידיים במעט שמן ו"ללוש" את החומרים שיעטפו טוב טוב בסוכר ובדבש.
4. מכניסים לתנור לחום גבוה ל-15 דקות, מוציאים, מערבבים קצת עם כף,
מוסיפים אגוזים למיניהם, מערבבים ומכניסים ושוב לתנור ל-15 דקות נוספות.
מוציאים ומוסיפים פרות יבשים קצוצים, מערבבים ומחזירים לתנור לעוד 7- 10 דקות.
5. לשים לב שהגרנולה לא נחרכת. כל הזמנים והכמויות הם לא מדע מדויק.
זה מה שאני עושה ואפשר בהחלט לשחק עם זה.
6. יוצא טעים מאד מאד, לצנן ולשים בצנצנת ואקום והעיקר לא לטגן כמו שעושים הרבה יצרני גרנולה קטנים.
כך מכינים גרנולה ביתית:
המרכיבים:
=========
500 גרם שיבולת שועל עבה
פרות יבשים קצוצים איזה שאוהבים: תמרים, תאנים, משמשים מיובשים, חמוציות, צימוקים וכו' בערך 100 -150 גרם.
מיני אגוזים: לוז , אמריקאי, גרעיני חמנייה ודלעת , זרעוני פשתן (מאד חשוב לנשים מעל גיל 40),שומשום, קוקוס וכו.
סוכר
סוכר חום
דבש
2 כפות שמן.
אופן ההכנה:
==========
1. מפזרים שיבולת על תבנית אפיה של תנור.
2. מפזרים 3-4 כפות סוכר משני הסוגים (לפי הטעם) ומוסיפים את הדבש.
3. לשמן את הידיים במעט שמן ו"ללוש" את החומרים שיעטפו טוב טוב בסוכר ובדבש.
4. מכניסים לתנור לחום גבוה ל-15 דקות, מוציאים, מערבבים קצת עם כף,
מוסיפים אגוזים למיניהם, מערבבים ומכניסים ושוב לתנור ל-15 דקות נוספות.
מוציאים ומוסיפים פרות יבשים קצוצים, מערבבים ומחזירים לתנור לעוד 7- 10 דקות.
5. לשים לב שהגרנולה לא נחרכת. כל הזמנים והכמויות הם לא מדע מדויק.
זה מה שאני עושה ואפשר בהחלט לשחק עם זה.
6. יוצא טעים מאד מאד, לצנן ולשים בצנצנת ואקום והעיקר לא לטגן כמו שעושים הרבה יצרני גרנולה קטנים.
איך לאכול בחופשה ולשמור על הבריאות במיוחד במקומות אקזוטיים?
למניעת שלשולים והקאות כתוצאה מזיהום מחיידק הסלמונלה, השתדלו לאכול מזון המבושל או מטוגן מול עיניכם ולא ממזון שחומם שוב או שאוחסן לזמן לא ידוע. במידה ואתם סובלים משלשולים קשים - גשו לרופא לקבלת טיפול, כמו כן הקפידו על שתייה מבקבוקים סגורים בלבד.
למניעת שלשולים והקאות כתוצאה מזיהום מחיידק הסלמונלה, השתדלו לאכול מזון המבושל או מטוגן מול עיניכם ולא ממזון שחומם שוב או שאוחסן לזמן לא ידוע. במידה ואתם סובלים משלשולים קשים - גשו לרופא לקבלת טיפול, כמו כן הקפידו על שתייה מבקבוקים סגורים בלבד.
איך למנוע שלשול?
למניעת שלשול, שלרוב נובע מסיבות כגון אכילה משובשת ולא סדירה ומאכילה של מזון שמכיל תזונה דלת סיבים תזונתיים, כדאי להקפיד על:
1. שתייה של מים רבים במהלך היום.
2. לא לנשנש לפני השינה נשנושים שונים.
3. לאכול לאט וללעוס את המזון עד תום, במהלך הארוחה.
4. לא להתאפק בהליכה לשירותים. אתם צריכים? - לכו מיד.
למניעת שלשול, אפשר גם לעשות עיסוי בבטן כדי להפעיל את המעיים.
למניעת שלשול, שלרוב נובע מסיבות כגון אכילה משובשת ולא סדירה ומאכילה של מזון שמכיל תזונה דלת סיבים תזונתיים, כדאי להקפיד על:
1. שתייה של מים רבים במהלך היום.
2. לא לנשנש לפני השינה נשנושים שונים.
3. לאכול לאט וללעוס את המזון עד תום, במהלך הארוחה.
4. לא להתאפק בהליכה לשירותים. אתם צריכים? - לכו מיד.
למניעת שלשול, אפשר גם לעשות עיסוי בבטן כדי להפעיל את המעיים.
איך לאכול נכון ובריא?
בכדי לאכול בריא רצוי לאכול מזון מכל 5 קבוצות המזון:
1. דגנים ומאפים (כולל פסטה, לחם, אורז ותפוחי אדמה)
2. מזון עתיר שומן לא רווי (ובריא - טחינה, פיצוחים, אבוקדו, זיתים)
3. מזון עתיר חלבונים (דגים, חומוס, מוצרי חלב, ביצים ובשר)
4. ירקות (הרבו בירקות ירוקים וגוונו בצבעים) ופירות (אבל לא להגזים)
5. המעיטו בממתקים ועתירי סוכר
בכדי לאכול בריא רצוי לאכול מזון מכל 5 קבוצות המזון:
1. דגנים ומאפים (כולל פסטה, לחם, אורז ותפוחי אדמה)
2. מזון עתיר שומן לא רווי (ובריא - טחינה, פיצוחים, אבוקדו, זיתים)
3. מזון עתיר חלבונים (דגים, חומוס, מוצרי חלב, ביצים ובשר)
4. ירקות (הרבו בירקות ירוקים וגוונו בצבעים) ופירות (אבל לא להגזים)
5. המעיטו בממתקים ועתירי סוכר
איך לטגן בצל כששומרים משקל ונמנעים משמן?
שומרי משקל הנמנעים משמן לא צריכים להתנזר מבצל מטוגן. הם יכולים לטגן אותו ב.... מים. הנה כך:
קוצצים בצל דק, שמים במחבת חמה על אש בינונית, ומערבבים. הבצל מפריש נוזלים, ואנו ממשיכים לערבב כל הזמן. אם אין מספיק נוזל במחבת, אפשר להוסיף כף מים ולהמשיך בערבוב. אם יש לנו מספיק סבלנות, נקבל כעבור כעשר דקות ערימת בצל קצוץ בצבע שחום, בריח ובטעם נהדרים, וכל זאת ללא אף טיפת שמן.
שומרי משקל הנמנעים משמן לא צריכים להתנזר מבצל מטוגן. הם יכולים לטגן אותו ב.... מים. הנה כך:
קוצצים בצל דק, שמים במחבת חמה על אש בינונית, ומערבבים. הבצל מפריש נוזלים, ואנו ממשיכים לערבב כל הזמן. אם אין מספיק נוזל במחבת, אפשר להוסיף כף מים ולהמשיך בערבוב. אם יש לנו מספיק סבלנות, נקבל כעבור כעשר דקות ערימת בצל קצוץ בצבע שחום, בריח ובטעם נהדרים, וכל זאת ללא אף טיפת שמן.
איך להכין סלט קינואה?
הנה מתכון להכנת סלט קינואה:
החומרים:
========
חצי כוס קינואה
1 חבילת כוסברה
1 חבילת פטרוזילה
2 שיני שום כתושות
2 בצלים ירוקים
1 חב ' שמיר
מיץ מלימון אחד
לימון חתוך לקוביות קטנטנות
1 גזר מגורד דק
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
===========
יש לבשל את הקינואה כרבע שעה ולסנן היטב.
לחתוך את כל החומרים ולערבב היטב.
הנה מתכון להכנת סלט קינואה:
החומרים:
========
חצי כוס קינואה
1 חבילת כוסברה
1 חבילת פטרוזילה
2 שיני שום כתושות
2 בצלים ירוקים
1 חב ' שמיר
מיץ מלימון אחד
לימון חתוך לקוביות קטנטנות
1 גזר מגורד דק
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
===========
יש לבשל את הקינואה כרבע שעה ולסנן היטב.
לחתוך את כל החומרים ולערבב היטב.
איך יודעים שיציאות אינן בריאות?
יציאות של פחות מפעם ביממה אינן בריאות.
הנה שלוש דרכים לשיפור היציאות:
1. כדי לסייע ליותר יציאות, מומלץ קודם כל לשתות יותר.
2. כדי לעזור ליציאות ולהימנע מעצירות מומלץ גם לאכול מזונות כמו כרוב, אפונה, תאנים, קוקוס וסובין.
3. כמו כן יש להקפיד לאכול לאט ובלי לבלוע, לפני שלעסתם את המזון היטב.
יציאות של פחות מפעם ביממה אינן בריאות.
הנה שלוש דרכים לשיפור היציאות:
1. כדי לסייע ליותר יציאות, מומלץ קודם כל לשתות יותר.
2. כדי לעזור ליציאות ולהימנע מעצירות מומלץ גם לאכול מזונות כמו כרוב, אפונה, תאנים, קוקוס וסובין.
3. כמו כן יש להקפיד לאכול לאט ובלי לבלוע, לפני שלעסתם את המזון היטב.
למה חשוב לצרוך סיבים תזונתיים?
הסיבים התזונתיים (כגון קטניות, פירות וירקות עם הקליפה, דגנים מלאים, לחם וחיטה מלאים, סובין וקוואקר) טובים לבריאות במניעה של מספר בעיות בריאות.
בין השאר, סיבים תזונתיים מונעים את הדברים הללו:
עצירות
מחלות לב
סוגי סרטן שונים
הסיבים התזונתיים (כגון קטניות, פירות וירקות עם הקליפה, דגנים מלאים, לחם וחיטה מלאים, סובין וקוואקר) טובים לבריאות במניעה של מספר בעיות בריאות.
בין השאר, סיבים תזונתיים מונעים את הדברים הללו:
עצירות
מחלות לב
סוגי סרטן שונים
איך להרגיל ילדים לאכול מזון עתיר סיבים ומזון בריאות?
אם הילדים לא אכלו מזון עתיר סיבים בעבר, מומלץ לעשות את המעבר בהדרגה ולהוסיף אותו למזון שהם אוכלים כרגיל את המרכיבים הבריאים: אורז ולחם בהדרגה להעביר לגירסאות הקמח והאורז המלא, דגני בוקר למהול בהדרגה בדגנים מלאים וכדומה. במידה ויש התנגדות, נסו לתת להם במהלך התקופה של השינוי מעין "פרסים" קטנים וטעימים על הנכונות להסתגל לשינויים ולהסכים להם.
אם הילדים לא אכלו מזון עתיר סיבים בעבר, מומלץ לעשות את המעבר בהדרגה ולהוסיף אותו למזון שהם אוכלים כרגיל את המרכיבים הבריאים: אורז ולחם בהדרגה להעביר לגירסאות הקמח והאורז המלא, דגני בוקר למהול בהדרגה בדגנים מלאים וכדומה. במידה ויש התנגדות, נסו לתת להם במהלך התקופה של השינוי מעין "פרסים" קטנים וטעימים על הנכונות להסתגל לשינויים ולהסכים להם.
איך הכי בריא לאכול ביצים?
מה הדרך הבריאה ביותר לאכילת ביצים?
מה הביצים הבריאות ביותר?
ביצה קשה היא הבריאה ביותר.
הסיבה היא שביצים חשופות לזיהומים כמו סלמונלה וחיידקים אחרים.
את אלה רק בישול במים רותחים יכול לנטרל וכך הביצה הקשה היא הבטוחה ובריאה מכולן.
מה הביצים הבריאות ביותר?
ביצה קשה היא הבריאה ביותר.
הסיבה היא שביצים חשופות לזיהומים כמו סלמונלה וחיידקים אחרים.
את אלה רק בישול במים רותחים יכול לנטרל וכך הביצה הקשה היא הבטוחה ובריאה מכולן.
איך להכין קרטיב מנגו ויוגורט?
הנה מתכון להכנת קרטיב מנגו ויוגורט:
מצרכים:
=======
200 מ"ל יוגורט, 3% שומן
1 מנגו בשל לפחות 400 גרם
6 כפות סוכר
1.5 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
===========
1. הכניסו למעבד מזון את המנגו והמתינו עד שמתקבלת מחית חלקה מהמעבד.
2. הוסיפו את שאר החומרים ותנו לו לעבד היטב.
3. העבירו את התערובת לתבניות מתאימות להקפאה - והקפיאו בפריזר.
הנה מתכון להכנת קרטיב מנגו ויוגורט:
מצרכים:
=======
200 מ"ל יוגורט, 3% שומן
1 מנגו בשל לפחות 400 גרם
6 כפות סוכר
1.5 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
===========
1. הכניסו למעבד מזון את המנגו והמתינו עד שמתקבלת מחית חלקה מהמעבד.
2. הוסיפו את שאר החומרים ותנו לו לעבד היטב.
3. העבירו את התערובת לתבניות מתאימות להקפאה - והקפיאו בפריזר.
איזה מזון טוב למניעת ליחה?
למניעה של ליחה השתדלו לאכול ירקות שורש (למשל: פטרוזיליה, צנון, גזר, בטטה, סלרי וקולורבי), דגנים מלאים, גריסים, קטניות ולעבור ממוצרי חלב למוצרים על בסיס חלב סויה.
למניעה של ליחה השתדלו לאכול ירקות שורש (למשל: פטרוזיליה, צנון, גזר, בטטה, סלרי וקולורבי), דגנים מלאים, גריסים, קטניות ולעבור ממוצרי חלב למוצרים על בסיס חלב סויה.
מה יקטין את הסיכון שלי לפתח אלרגיה?
כדי להקטין את הסיכון לפיתוח של אלרגיות עונתיות מומלצת צריכה גבוהה של ויטמין E שנמצא בבטטות, אגוזים, שקדים, דגנים מלאים, מרגרינה וחמאת בוטנים.
המעוניינים יוכלו ליטול גם תוספי ויטמינים הכוללים את ויטמין E.
כדי להקטין את הסיכון לפיתוח של אלרגיות עונתיות מומלצת צריכה גבוהה של ויטמין E שנמצא בבטטות, אגוזים, שקדים, דגנים מלאים, מרגרינה וחמאת בוטנים.
המעוניינים יוכלו ליטול גם תוספי ויטמינים הכוללים את ויטמין E.
איך להכין טחינה רזה ולא משמינה?
כשאתם פותחים את הטחינה שיפכו את השמן הצף מעל לטחינה והכינו את הטחינה בלעדיו.
כשאתם פותחים את הטחינה שיפכו את השמן הצף מעל לטחינה והכינו את הטחינה בלעדיו.
איך להכין קרטיב מבוסס פירות בבית?
1. מערבבים תרכיז פירות טבעי (כגון אננס, פירות טרופיים, אגסים וכו' ואפשר גם אבטיח מרוסק) עם מים.
2. מקפיאים בתבניות עם צורה של ארטיק.
1. מערבבים תרכיז פירות טבעי (כגון אננס, פירות טרופיים, אגסים וכו' ואפשר גם אבטיח מרוסק) עם מים.
2. מקפיאים בתבניות עם צורה של ארטיק.
באיזה מזון יש סיבים תזונתיים?
סיבים תזונתיים נמצאים במזונות מהצומח בלבד.
איך להכין משקה ספורט בעצמנו?
הכנה עצמית של משקה אנרגיה תתבצע כך:
1. ערבבו מיץ פרי טבעי עם מים ביחס של 1:1
2. הוסיפו רבע כפית מלח.
אם תרצו להוסיף מתיקות למשקה האנרגיה שאתם מכינים, ניתן להוסיף תרכיז דיאט.
הכנה עצמית של משקה אנרגיה תתבצע כך:
1. ערבבו מיץ פרי טבעי עם מים ביחס של 1:1
2. הוסיפו רבע כפית מלח.
אם תרצו להוסיף מתיקות למשקה האנרגיה שאתם מכינים, ניתן להוסיף תרכיז דיאט.