איך להכין מרק יוגורט קר ועדשים?
הנה מתכון ל-8-10 מנות של מרק יוגורט קר ועדשים:
המצרכים:
=======
2/3 כוס עדשים חומות או שחורות
1 ליטר יוגורט bio תנובה 1.5% בכד
1/2 ליטר רוויון של תנובה
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית כמון
פלפל שחור טחון
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1/4 צרור נענע קצוצה
מיץ וקליפה מגוררת מלימון שלם
אופן ההכנה:
=========
1. מביאים לרתיחה סיר עם מים. מוסיפים את העדשים ומבשלים כ-25 דקות או עד שהעדשים רכות אבל לא מתפרקות. מסננים ומצננים.
2. מערבבים את כל החומרים יחד, טועמים ומתקנים תיבול. מקררים לפחות שעתיים לפני שמגישים.
3. ניתן לצקת לכוסות זכוכית שקופות ולקשט למעלה במעט עדשים ועשבי תיבול להגשה מרשימה.
איך להכין פטה טונה?
הנה מתכון לפטה טונה:
המצרכים:
=======
2 קופסאות טונה בזמן, מסוננות
1/2 חבילת גבינת מסקרפונה
1 בצל סגול קצוץ
מיץ מ-1/2 לימון
פלפל שחור או מעט טבסקו
אופן ההכנה:
=========
1. טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים.
2. מעבירים לכלי הגשה נאה ומקררים לפחות 3 שעות.
4. מגישים עם לחם או בגט, חמוצים או צלפים.
איזה יין יתאים לסלטי המנה הראשונה ?
בהגשת סלטים כמנה ראשונה מומלץ להוסיף לשולחן יין סמניון או מוסקט חצי יבשים או יין לבן סובניון בלאן ושרדונה.