שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
על מה להקפיד בשימוש במקינטה?
בקניית מקיטנה הקפידו על הדברים הללו:
1. לאחר הקניה חובה "להשמיש" את המקינטה, כלומר, להכין לפחות 3 פעמים קפה ולא לשתות אותו, זאת בכדי להקנות למקינטה טעם של קפה.
2. את המקינטה יש לשטוף תמיד אך רק במים. אין להשתמש בסבון, סקוטש' או מדיח כלים אלא רק במים.
3. מקינטות העשויות מנירוסטה אפשרי להכניס למדיח.
4. יש להשתמש באספרסו טחון במידת טחינה בינונית. כל סוג אחר יסתום את הפילטרים במקינטה.
5. ניתן להשתמש במקינטות מאלומיניום ומנירוסטה על כל סוגי הכירות, כירת בישול ניידת ואפילו מעל מדורה.
6. המקינטות העשויות אלומיניום, מתוצרת Bialetti, עומדות בתקנים מחמירים, אינן גורמות לפליטת כל חומרים למים ואינן גורמות לכל סיכון בריאותי כתוצאה מהשימוש באלומיניום.
7. כך תכינו קפה במקינטה:
1. יש למזוג מים למיכל התחתון לפי המידה מסומנת (לא יעלה על קו שסתום הביטחון במיכל התחתון).
2. מוסיפים את הקפה (אספרסו) למסננת מבלי לדחוס אותו. במקינטה כמות הקפה קבועה ומדויקת. אין אפשרות להכין כמויות שונות בכל הכנה.
3.כדאי להרטיב את הגומייה המפרידה בין שני חלקי המקינטה בכדי להגביר את האטימות. יש לשים לב כי אין שאריות קפה במשטח ההברגה.
4. מבריגים את שני חלקי המקינטה עד הסוף מבלי לחץ על הידית ואז מניחים על הכיריים. יש להקפיד שקוטר הלהבה לא יעלה על קוטר המיכל התחתון של המקינטה. בכיריים חשמליות שמים את המקינטה על הקצה ולא באמצע.
5. הלחץ גורם למים לעלות ולחלוט את הקפה למיכל העליון. ברגע שהקצף מתחיל לצאת לעלות מיכל העליון מורידים את המקינטה מהאש.
6. מוזגים ושותים.
בקניית מקיטנה הקפידו על הדברים הללו:
1. לאחר הקניה חובה "להשמיש" את המקינטה, כלומר, להכין לפחות 3 פעמים קפה ולא לשתות אותו, זאת בכדי להקנות למקינטה טעם של קפה.
2. את המקינטה יש לשטוף תמיד אך רק במים. אין להשתמש בסבון, סקוטש' או מדיח כלים אלא רק במים.
3. מקינטות העשויות מנירוסטה אפשרי להכניס למדיח.
4. יש להשתמש באספרסו טחון במידת טחינה בינונית. כל סוג אחר יסתום את הפילטרים במקינטה.
5. ניתן להשתמש במקינטות מאלומיניום ומנירוסטה על כל סוגי הכירות, כירת בישול ניידת ואפילו מעל מדורה.
6. המקינטות העשויות אלומיניום, מתוצרת Bialetti, עומדות בתקנים מחמירים, אינן גורמות לפליטת כל חומרים למים ואינן גורמות לכל סיכון בריאותי כתוצאה מהשימוש באלומיניום.
7. כך תכינו קפה במקינטה:
1. יש למזוג מים למיכל התחתון לפי המידה מסומנת (לא יעלה על קו שסתום הביטחון במיכל התחתון).
2. מוסיפים את הקפה (אספרסו) למסננת מבלי לדחוס אותו. במקינטה כמות הקפה קבועה ומדויקת. אין אפשרות להכין כמויות שונות בכל הכנה.
3.כדאי להרטיב את הגומייה המפרידה בין שני חלקי המקינטה בכדי להגביר את האטימות. יש לשים לב כי אין שאריות קפה במשטח ההברגה.
4. מבריגים את שני חלקי המקינטה עד הסוף מבלי לחץ על הידית ואז מניחים על הכיריים. יש להקפיד שקוטר הלהבה לא יעלה על קוטר המיכל התחתון של המקינטה. בכיריים חשמליות שמים את המקינטה על הקצה ולא באמצע.
5. הלחץ גורם למים לעלות ולחלוט את הקפה למיכל העליון. ברגע שהקצף מתחיל לצאת לעלות מיכל העליון מורידים את המקינטה מהאש.
6. מוזגים ושותים.
איזו מקינטה כדאי לקנות?
שוב ושוב בהשוואות מקינטות מנצחות המקינטות של ביאלטי. הדגם החדש יותר, מתחילת העשור, מקינטה בריקה (Bialetti Brika), זה שמפחית בין השאר את הסיכוי שטיפות מים שהצטברו במכסה יצנחו לקפה ויקלקלו את טעמו, ניצח שוב והוא הדגם המומלץ, גם לדעת מירי צל דונטי מ-YNET שפירסמה השוואת מקינטות ב-21.12.10.
ציטוט של הבוחנת:
"בשורה התחתונה: המקינטה הכי טובה שבדקתי. בזכות הקפה שהיא מייצרת יכולה אפילו להחליף מכונת אספרסו חשמלית יקרה."
מצורף וידאו קצר למטה - בהצלחה!
https://youtu.be/TkaiLtwB_ZA
וכך ניתן לשפר איתה את הקרמה שלמעלה:
https://youtu.be/4aT6DCAKQII
שוב ושוב בהשוואות מקינטות מנצחות המקינטות של ביאלטי. הדגם החדש יותר, מתחילת העשור, מקינטה בריקה (Bialetti Brika), זה שמפחית בין השאר את הסיכוי שטיפות מים שהצטברו במכסה יצנחו לקפה ויקלקלו את טעמו, ניצח שוב והוא הדגם המומלץ, גם לדעת מירי צל דונטי מ-YNET שפירסמה השוואת מקינטות ב-21.12.10.
ציטוט של הבוחנת:
"בשורה התחתונה: המקינטה הכי טובה שבדקתי. בזכות הקפה שהיא מייצרת יכולה אפילו להחליף מכונת אספרסו חשמלית יקרה."
מצורף וידאו קצר למטה - בהצלחה!
https://youtu.be/TkaiLtwB_ZA
וכך ניתן לשפר איתה את הקרמה שלמעלה:
https://youtu.be/4aT6DCAKQII
מהם סוגי הקפה הפופולאריים בעולם?
סוגי הקפה האהובים בעולם הם:
קפה ערביקה – הזן הנפוץ בעולם (75% מהקפה הנמכר בעולם הוא מזן הערביקה). מוצאו מאתיופיה והוא צומח במקומות גבוהים והרריים, עם מעט שמש. פולי הקפה מזן זה קשים יותר וגם טעמם וניחוחם עשירים יותר. בין תת-הזנים של קפה הערביקה: מריגוגי'פה, בורבון ומוקה.
קפה רובוסטה – הזן השני הנפוץ בעולם. מוצאו מקונגו. צבעי הפולים שלו צהבהב-חום והם קטנים ועגולים. הרובוסטה גדל באזורים טרופיים, מחוף השנהב ועד יאווה, אוגנדה, קניה ועוד. הרובוסטה אינו זקוק לגשם כמו הערביקה ולכן גידולו קל הרבה יותר, מה שמוזיל אותו, ביחס לערביקה. הוא חזק יותר מבחינת הקפאין, אך גם מריר יותר מהערביקה.
ארנון שופמן, מומחה הקפה, מעיר:
10% מתוך מטעי הערביקה הם Specialty coffee שזה העילית של פולי הקפה. המטעים הללו נבחרים לפי סטנדרטים עולמיים מוסדרים.
סוגי הקפה האהובים בעולם הם:
קפה ערביקה – הזן הנפוץ בעולם (75% מהקפה הנמכר בעולם הוא מזן הערביקה). מוצאו מאתיופיה והוא צומח במקומות גבוהים והרריים, עם מעט שמש. פולי הקפה מזן זה קשים יותר וגם טעמם וניחוחם עשירים יותר. בין תת-הזנים של קפה הערביקה: מריגוגי'פה, בורבון ומוקה.
קפה רובוסטה – הזן השני הנפוץ בעולם. מוצאו מקונגו. צבעי הפולים שלו צהבהב-חום והם קטנים ועגולים. הרובוסטה גדל באזורים טרופיים, מחוף השנהב ועד יאווה, אוגנדה, קניה ועוד. הרובוסטה אינו זקוק לגשם כמו הערביקה ולכן גידולו קל הרבה יותר, מה שמוזיל אותו, ביחס לערביקה. הוא חזק יותר מבחינת הקפאין, אך גם מריר יותר מהערביקה.
ארנון שופמן, מומחה הקפה, מעיר:
10% מתוך מטעי הערביקה הם Specialty coffee שזה העילית של פולי הקפה. המטעים הללו נבחרים לפי סטנדרטים עולמיים מוסדרים.
באיזו מידה לטחון קפה להכנת סוגי הקפה השונים?
קפה יש לטחון על פי צורת ההכנה המיועדת לו:
1. לקפה שחור - יש לטחון דק מאד.
2. לקפה אספרסו - יש לטחון דק פחות אך עדיין.
3. לקפה מקינטה - לטחון טחינה מעט עבה, אך לא גבישית.
4. לקפה פילטר - יש לטחון טחינה עבה - לצורה כמו של גבישים.
קפה יש לטחון על פי צורת ההכנה המיועדת לו:
1. לקפה שחור - יש לטחון דק מאד.
2. לקפה אספרסו - יש לטחון דק פחות אך עדיין.
3. לקפה מקינטה - לטחון טחינה מעט עבה, אך לא גבישית.
4. לקפה פילטר - יש לטחון טחינה עבה - לצורה כמו של גבישים.
מקינטה
איך להכין קפה במקינטה?
מקינטה היא מתקן זעיר להכנת קפה איטלקי על הכיריים. הכנת קפה בדרך כזו היא זולה ומהירה ואיכותית לא פחות מקפה של מכונת אספרסו ביתית. אם תרצו לקבל גם קרמה טובה מעל הקפה כדאי תמיד להשתמש במים קרים, לטחון במקום את גרגרי הקפה הטריים, או להשתמש בקפה שאוחסן בפריזר.
הנה מדריך וידאו להכנת קפה במקינטה:
http://youtu.be/OJmdy-r6vRA
מקינטה היא מתקן זעיר להכנת קפה איטלקי על הכיריים. הכנת קפה בדרך כזו היא זולה ומהירה ואיכותית לא פחות מקפה של מכונת אספרסו ביתית. אם תרצו לקבל גם קרמה טובה מעל הקפה כדאי תמיד להשתמש במים קרים, לטחון במקום את גרגרי הקפה הטריים, או להשתמש בקפה שאוחסן בפריזר.
הנה מדריך וידאו להכנת קפה במקינטה:
http://youtu.be/OJmdy-r6vRA
מהו הגודל המומלץ למקינטה?
אם אדם אחד שותה בקביעות, כדאי לקנות מקינטה של 1.
בנוסף, לאירוח האיטלקים מחזיקים כמה מקינטות. תמיד תהיה שם מקינטה של 2 ומארחים רציניים יחזיקו גם של 4 ואולי אפילו של 6 בנוסף.
אם אדם אחד שותה בקביעות, כדאי לקנות מקינטה של 1.
בנוסף, לאירוח האיטלקים מחזיקים כמה מקינטות. תמיד תהיה שם מקינטה של 2 ומארחים רציניים יחזיקו גם של 4 ואולי אפילו של 6 בנוסף.
איזה גודל מקינטה כדאי לקנות?
אם אדם אחד שותה בקביעות, כדאי לקנות מקינטה של 1.
בנוסף, האיטלקים מחזיקים לאירוח כמה מקינטות. תמיד תהיה שם מקינטה של 2 ומארחים רציניים יחזיקו גם של 4 ואולי אפילו של 6.
אם אדם אחד שותה בקביעות, כדאי לקנות מקינטה של 1.
בנוסף, האיטלקים מחזיקים לאירוח כמה מקינטות. תמיד תהיה שם מקינטה של 2 ומארחים רציניים יחזיקו גם של 4 ואולי אפילו של 6.
איזה קפה כדאי לקנות למקינטה?
קנו את הקפה הטחון של לאוואצה ששמו "קרמה - אי -גוסטה". עולה עד 40 ש"ח באריזת ואקום. אפשר למצוא אותו בסופרמרקטים הגדולים.
קנו את הקפה הטחון של לאוואצה ששמו "קרמה - אי -גוסטה". עולה עד 40 ש"ח באריזת ואקום. אפשר למצוא אותו בסופרמרקטים הגדולים.