שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין ג'ין אנד טוניק בגרסה ישראלית?
כך תכינו ג'ין אנד טוניק:
המצרכים:
=======
100 גרם סוכר
100 מ"ל מים
15 טיפות מי ורדים
2-3 קוביות קרח
2 כפות מיץ חימון
100 מ"ל טוניק
100 מ"ל ג'ין
גבעולי מרווה, לבנדר, גרניום לימוני
פרוסות הדרים
1. מכינים סירופ: שמים בסיר 100 גרם סוכר ו- 100 מ"ל מים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3 דקות. מכבים את הלהבה ומוסיפים 15 טיפות מי ורדים. מצננים.
2. שמים בכל כו 2-3 קוביות קרח. יוצקים לכל כוס100 מ"ל ג'ין, 1/4 מהסירופ ו-2 כפות מיץ לימוןץ מוסיפים טוניק למילוי הכוס (כ-100 מ"ל) ומערבבים.
3. אם רוצים מוסיפים גבעולי מרווה, לבנדר או גרניום לימוני ופרוסות הדרים ומגישים.
איך להכין קוקטייל תה אפרסקים ויין מבעבע?
הנה מתכון קייצי לקוקטייל תה אפרסקים ויין מבעבע, כפי שפורסם במגזין מנטה באוגוסט 2021:
המצרכים:
=======
2 אפרסקים מגולענים וקלופים
מיץ וקליפה מ-1/2 לימון
1 כף סוכר
1/2 כוס קרח
להגשה:
======
1 כוס תה אפרסקים קר
2 כוסות יין מבעבע
ז'וליינים (גפרורים) של מלפפון
אופן ההכנה:
=========
1. מכינים את קוביות ה"קרח אפרסקים": טוחנים בבלנדר את האפרסקים, הלימון, הסוכר והקרח. מסננים, יוצקים לתבנית קרח ומכניסים למקפיא לכמה שעות.
2. מרכיבים את הקוקטייל: יוצקים לכל כוס 1/4 כוס תה אפרסקים, 1/2 כוס יין מבעבע, 3 קוביות של "קרח אפרסקים", 5 ז'וליינים של מלפפון קר וצונן ומגישים.
איך להכין חלב סויה?
הנה מתכון להכנת חלב סויה (כדי לקבל ליטר חלב יש להשתמש ב-100 גרם פולים):
המצרכים:
========
1 כוס פולי סויה
מים
אופן ההכנה:
=========
1. מניחים את פולי הסויה בקערה, מכסי במים ומשרים למשך כל הלילה.
2. מסננים את הפולים, מעבירים לבלנדר בתוספת שתי כוסות מים ומעבדים.
3. מסננים ומעבירים את החלב שהתקבל לסיר גדול בתוספת 4 כוסות מים. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים במשך 10 דקות ותוך כדי מקרצפים תדיר את רצפת הסיר.
4. מסננים את החלב עם מסננת או חיתול, מחזירים לסיר, מביאים לרתיחה, מבשלים עוד 10 דקות ומסירים מהאש.
5. מצננים ומעבירים לבקבוק.
איך להכין סחלב מתובל?
הנה מתכון להכנת סחלב מתובל:
המצרכים:
========
3 כוסות חלב
2 כפיות אבקת סחלב
3 כפיות דבש או סוכר
1-2 טיפות מי ורדים (לא חייבים)
1 כפית קוקוס טחון או שקדים טחונים דק
1/4 כפית מכל תבלין: ציפורן טחון, אגוז מוסקט טחון, ג'ינג'ר טחון, קינמון טחון
אופן ההכנה:
===========
1. לערבב בסיר את הסחלב, הדבש והתבלינים
2. לבשל על אש בינונית תוך ערבוב במטרפה עד שהחלב מגיע אל סף רתיחה
3. להנמיך את האש ולבשל 3-4 דקות תוך ערבוב מתמיד
4. להוסיף לסיר את מי הוורדים ולצקת מהנוזל לספלים
5. לכל ספל מוסיפים מהשקדים או מהקוקוס ומגישים.
לרוויה!
איך להכין לאסי מנגו - ג'ינג'ר?
כך מכינים את המשקה לאסי מנגו ג'ינג'ר שמקורו בהודו:
המצרכים:
========
1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות
2 גביעי יוגורט דנונה יווני (250 גרם)
1 כוס חלב (240 מ"ל)
2 כפות סוכר או דבש
1/8 כפית מלח
1/4 כפית הל טחון
חתיכה קטנה של שורש ג'ינג'ר בגודל 1 ס"מ
1 כוס קוביות קרח
אופן ההכנה:
==========
1. לשים במערבל מנגו, חלב, יוגורט, דבש או סוכר, מלח והל.
2. את הג'ינג'ר הפרוס מעבירים לכותש שום ומועכים לתוך קערה עד שהנוזלים יגירו לתערובת המנגו.
3. מפעילים את הבלנדר וממתינים לקבלת מרקם חלק.
4. מוסיפים את קוביות הקרח ומפעילים שוב את הבלנדר עד שהקרח מרוסק לגמרי.
5. מוזגים את המשקה לכוסות הגשה, מעטרים בג'ינג'ר מסוכר ועלה נענע ושותים מיד.
לרוויה!
איך להכין סיילוריטו?
סיילוריטו הנו מוחיטו, קוקטייל קיצי מתקתק. הנה מתכון של יאיר גת להכנתו כפי שפורסם ב"ישראל היום" ביולי 2015:
המצרכים למנה אחת:
==============
4 קוביות תפוז
חופן עלי נענע
50 מ"ל (5 כפות) רום מתובל
25 מ"ל (2.5 כפות) מיץ לימון
10 מ"ל (כף) מי סוכר
ג'ינג'ר אייל
4 זילופים ארומטיק ביטרס
קרח
אופן ההכנה:
=========
כותשים בשייקר א קוביות התפוז והנענע, מוסיפים את כל שאר המרכיבים פרט לג'ינג'ר אייל, משקשקים ומסננים לכוס מלא בקרח. משלימים בג'ינג'ר אייל, מערבי ומקשטים בפלח תפוז ובעלי נענע.
איך להכין תה מסאלה (צ'אי הודי)?
הנה מתכון להכנת תה מסאלה:
המצרכים:
========
2 כוסות מים
2 כוסות חלב
10 תרמילי הל מעוכים
6 מסמרי ציפורן
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ גס
4-5 גרגרי פלפל שחור או לבן שלמים
מקל קינמון באורך 4 ס"מ
2 כפות סוכר חום או דבש
2 כפות תה שחור או 3 שקיות תה איכותיות
אופן ההכנה:
===========
1. לצקת את המים לסיר ולהוסיף את כל התבלינים.
2. לבשל על להבה בינונית עד לרתיחה, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עוד 10 דקות.
3. להוסיף לסיר את החלב והסוכר (או הדבש) ולבשל עוד שתי דקות.
4. לצקת לספלים תוך כדי סינון במסננת ולהגיש מיד.
לרוויה!
איך להכין משקה מחמם לחורף?
הנה מתכון למשקה מחמם לימי החורף:
המצרכים:
========
2 ליטר מים
20 פרוסות ג'ינג'ר פרוס (או יותר)
2 מקלות למון גראס מעוך
2 מקלות קינמון
"סרט" מקליפה של שני לימונים
1/2 כוס מיץ סחוט לימון או למון ליים
1/2 כוס דבש
אופן ההכנה:
==========
1. שימו בסיר מים, ג'ינג'ר, למון גראס ואת קליפות הלימון, הביאו לרתיחה ובשלו בסיר מכוסה כ-20 דקות.
2. כבו את האש והוסיפו לסיר 1/2 כוס מיץ סחוט של לימון או למון ליים ואת הדבש - לפי הכמות המומלצת או יותר, לפי טעמכם.
3. ערבבו היטב ושתו את המשקה כשהוא חם.
לרוויה!
איך להכין משקה בטעם אלפחורס?
כך תכינו משקה חורפי ומפנק בטעם אלפחורס:
המצרכים:
=======
1 כף גדושה ממרח ריבת חלב
200 מ"ל חלב
1 כף קוקוס טחון
1 עוגיית אלפחורס לקישוט
אופן ההכנה:
=========
1. לקלות את הקוקוס במחבת טפלון (בלי שמן) עד להשחמה ולצנן.
2. להקציף את החלב במקציף ביתי ולאחר מכן לחמם במיקרוגל עד שהוא מתחיל לעלות.
3. לשים בתחתית של כוס זכוכית כף ריבת חלב, לשפוך מעל את החלב המוקצף, לפזר את הקוקוס הקלוי מעל ולהגיש לצד עוגיית אלפחורס.

כך תכינו ג'ין אנד טוניק:
המצרכים:
=======
100 גרם סוכר
100 מ"ל מים
15 טיפות מי ורדים
2-3 קוביות קרח
2 כפות מיץ חימון
100 מ"ל טוניק
100 מ"ל ג'ין
גבעולי מרווה, לבנדר, גרניום לימוני
פרוסות הדרים
1. מכינים סירופ: שמים בסיר 100 גרם סוכר ו- 100 מ"ל מים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3 דקות. מכבים את הלהבה ומוסיפים 15 טיפות מי ורדים. מצננים.
2. שמים בכל כו 2-3 קוביות קרח. יוצקים לכל כוס100 מ"ל ג'ין, 1/4 מהסירופ ו-2 כפות מיץ לימוןץ מוסיפים טוניק למילוי הכוס (כ-100 מ"ל) ומערבבים.
3. אם רוצים מוסיפים גבעולי מרווה, לבנדר או גרניום לימוני ופרוסות הדרים ומגישים.

הנה מתכון קייצי לקוקטייל תה אפרסקים ויין מבעבע, כפי שפורסם במגזין מנטה באוגוסט 2021:
המצרכים:
=======
2 אפרסקים מגולענים וקלופים
מיץ וקליפה מ-1/2 לימון
1 כף סוכר
1/2 כוס קרח
להגשה:
======
1 כוס תה אפרסקים קר
2 כוסות יין מבעבע
ז'וליינים (גפרורים) של מלפפון
אופן ההכנה:
=========
1. מכינים את קוביות ה"קרח אפרסקים": טוחנים בבלנדר את האפרסקים, הלימון, הסוכר והקרח. מסננים, יוצקים לתבנית קרח ומכניסים למקפיא לכמה שעות.
2. מרכיבים את הקוקטייל: יוצקים לכל כוס 1/4 כוס תה אפרסקים, 1/2 כוס יין מבעבע, 3 קוביות של "קרח אפרסקים", 5 ז'וליינים של מלפפון קר וצונן ומגישים.

הנה מתכון להכנת חלב סויה (כדי לקבל ליטר חלב יש להשתמש ב-100 גרם פולים):
המצרכים:
========
1 כוס פולי סויה
מים
אופן ההכנה:
=========
1. מניחים את פולי הסויה בקערה, מכסי במים ומשרים למשך כל הלילה.
2. מסננים את הפולים, מעבירים לבלנדר בתוספת שתי כוסות מים ומעבדים.
3. מסננים ומעבירים את החלב שהתקבל לסיר גדול בתוספת 4 כוסות מים. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים במשך 10 דקות ותוך כדי מקרצפים תדיר את רצפת הסיר.
4. מסננים את החלב עם מסננת או חיתול, מחזירים לסיר, מביאים לרתיחה, מבשלים עוד 10 דקות ומסירים מהאש.
5. מצננים ומעבירים לבקבוק.

הנה מתכון להכנת סחלב מתובל:
המצרכים:
========
3 כוסות חלב
2 כפיות אבקת סחלב
3 כפיות דבש או סוכר
1-2 טיפות מי ורדים (לא חייבים)
1 כפית קוקוס טחון או שקדים טחונים דק
1/4 כפית מכל תבלין: ציפורן טחון, אגוז מוסקט טחון, ג'ינג'ר טחון, קינמון טחון
אופן ההכנה:
===========
1. לערבב בסיר את הסחלב, הדבש והתבלינים
2. לבשל על אש בינונית תוך ערבוב במטרפה עד שהחלב מגיע אל סף רתיחה
3. להנמיך את האש ולבשל 3-4 דקות תוך ערבוב מתמיד
4. להוסיף לסיר את מי הוורדים ולצקת מהנוזל לספלים
5. לכל ספל מוסיפים מהשקדים או מהקוקוס ומגישים.
לרוויה!
משקאות

כך מכינים את המשקה לאסי מנגו ג'ינג'ר שמקורו בהודו:
המצרכים:
========
1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות
2 גביעי יוגורט דנונה יווני (250 גרם)
1 כוס חלב (240 מ"ל)
2 כפות סוכר או דבש
1/8 כפית מלח
1/4 כפית הל טחון
חתיכה קטנה של שורש ג'ינג'ר בגודל 1 ס"מ
1 כוס קוביות קרח
אופן ההכנה:
==========
1. לשים במערבל מנגו, חלב, יוגורט, דבש או סוכר, מלח והל.
2. את הג'ינג'ר הפרוס מעבירים לכותש שום ומועכים לתוך קערה עד שהנוזלים יגירו לתערובת המנגו.
3. מפעילים את הבלנדר וממתינים לקבלת מרקם חלק.
4. מוסיפים את קוביות הקרח ומפעילים שוב את הבלנדר עד שהקרח מרוסק לגמרי.
5. מוזגים את המשקה לכוסות הגשה, מעטרים בג'ינג'ר מסוכר ועלה נענע ושותים מיד.
לרוויה!

סיילוריטו הנו מוחיטו, קוקטייל קיצי מתקתק. הנה מתכון של יאיר גת להכנתו כפי שפורסם ב"ישראל היום" ביולי 2015:
המצרכים למנה אחת:
==============
4 קוביות תפוז
חופן עלי נענע
50 מ"ל (5 כפות) רום מתובל
25 מ"ל (2.5 כפות) מיץ לימון
10 מ"ל (כף) מי סוכר
ג'ינג'ר אייל
4 זילופים ארומטיק ביטרס
קרח
אופן ההכנה:
=========
כותשים בשייקר א קוביות התפוז והנענע, מוסיפים את כל שאר המרכיבים פרט לג'ינג'ר אייל, משקשקים ומסננים לכוס מלא בקרח. משלימים בג'ינג'ר אייל, מערבי ומקשטים בפלח תפוז ובעלי נענע.

הנה מתכון להכנת תה מסאלה:
המצרכים:
========
2 כוסות מים
2 כוסות חלב
10 תרמילי הל מעוכים
6 מסמרי ציפורן
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ גס
4-5 גרגרי פלפל שחור או לבן שלמים
מקל קינמון באורך 4 ס"מ
2 כפות סוכר חום או דבש
2 כפות תה שחור או 3 שקיות תה איכותיות
אופן ההכנה:
===========
1. לצקת את המים לסיר ולהוסיף את כל התבלינים.
2. לבשל על להבה בינונית עד לרתיחה, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עוד 10 דקות.
3. להוסיף לסיר את החלב והסוכר (או הדבש) ולבשל עוד שתי דקות.
4. לצקת לספלים תוך כדי סינון במסננת ולהגיש מיד.
לרוויה!

הנה מתכון למשקה מחמם לימי החורף:
המצרכים:
========
2 ליטר מים
20 פרוסות ג'ינג'ר פרוס (או יותר)
2 מקלות למון גראס מעוך
2 מקלות קינמון
"סרט" מקליפה של שני לימונים
1/2 כוס מיץ סחוט לימון או למון ליים
1/2 כוס דבש
אופן ההכנה:
==========
1. שימו בסיר מים, ג'ינג'ר, למון גראס ואת קליפות הלימון, הביאו לרתיחה ובשלו בסיר מכוסה כ-20 דקות.
2. כבו את האש והוסיפו לסיר 1/2 כוס מיץ סחוט של לימון או למון ליים ואת הדבש - לפי הכמות המומלצת או יותר, לפי טעמכם.
3. ערבבו היטב ושתו את המשקה כשהוא חם.
לרוויה!

כך תכינו משקה חורפי ומפנק בטעם אלפחורס:
המצרכים:
=======
1 כף גדושה ממרח ריבת חלב
200 מ"ל חלב
1 כף קוקוס טחון
1 עוגיית אלפחורס לקישוט
אופן ההכנה:
=========
1. לקלות את הקוקוס במחבת טפלון (בלי שמן) עד להשחמה ולצנן.
2. להקציף את החלב במקציף ביתי ולאחר מכן לחמם במיקרוגל עד שהוא מתחיל לעלות.
3. לשים בתחתית של כוס זכוכית כף ריבת חלב, לשפוך מעל את החלב המוקצף, לפזר את הקוקוס הקלוי מעל ולהגיש לצד עוגיית אלפחורס.
איך להכין אייריש קופי?
כך מכינים כוס אחת של אייריש קופי:
המצרכים:
==========
50 סמ"ק סוכר חום מומס
שוט (מנה אחת) אייריש קרים
1 מנת אספרסו חלב מוקצף (רצוי חלב סויה)
שבבי מקופלת או שבבי שוקולד מסוג אחר
אופן ההכנה:
===========
1. להוסיף לאייריש קרים את הסוכר והקפה
2. למזוג מעל האייריש קרים עם הקפה את החלב
3. לבזוק את שבבי השוקולד מלמעלה
לרוויה!
כך מכינים כוס אחת של אייריש קופי:
המצרכים:
==========
50 סמ"ק סוכר חום מומס
שוט (מנה אחת) אייריש קרים
1 מנת אספרסו חלב מוקצף (רצוי חלב סויה)
שבבי מקופלת או שבבי שוקולד מסוג אחר
אופן ההכנה:
===========
1. להוסיף לאייריש קרים את הסוכר והקפה
2. למזוג מעל האייריש קרים עם הקפה את החלב
3. לבזוק את שבבי השוקולד מלמעלה
לרוויה!
איך להכין סיידר חם?
הנה מתכון להכנת סיידר חם:
המצרכים:
=========
6 כוסות סיידר תפוחים
1 מקל קינמון
1 שורש ג'ינגר קלוף באורך (1 ס"מ) פרוס דק
6 מסמרי ציפורן
6 גרגרי פלפל אנגלי
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
קליפה מחצי תפוז (החלק הכתום בלבד)
4 כפות סוכר דבש או סוכר חום
קורט מלח
אפשרי: מעט רום
אופן ההכנה:
============
1. להכניס לסיר את כל החומרים, להביא לרתיחה ולבשל במשך 10 דקות.
2. לצקת לכוסות גבוהות דרך מסננת ולהגיש.
לרוויה!
הנה מתכון להכנת סיידר חם:
המצרכים:
=========
6 כוסות סיידר תפוחים
1 מקל קינמון
1 שורש ג'ינגר קלוף באורך (1 ס"מ) פרוס דק
6 מסמרי ציפורן
6 גרגרי פלפל אנגלי
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
קליפה מחצי תפוז (החלק הכתום בלבד)
4 כפות סוכר דבש או סוכר חום
קורט מלח
אפשרי: מעט רום
אופן ההכנה:
============
1. להכניס לסיר את כל החומרים, להביא לרתיחה ולבשל במשך 10 דקות.
2. לצקת לכוסות גבוהות דרך מסננת ולהגיש.
לרוויה!
איך להכין שוקלטה צרפתית?
כך תכינו שוקולטה צרפתית:
המצרכים:
========
100 גרם שוקולד מריר
2.5 כוסות חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
==========
1. ממסים בסיר קטן את השוקולד, החלב והשמנת עד לקבלת תערובת אחידה.
2. יוצקים את השוקולטה לספלים, מפזרים בעזרת מסננת מעט קקאו ומגישים מיד.
כך תכינו שוקולטה צרפתית:
המצרכים:
========
100 גרם שוקולד מריר
2.5 כוסות חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
==========
1. ממסים בסיר קטן את השוקולד, החלב והשמנת עד לקבלת תערובת אחידה.
2. יוצקים את השוקולטה לספלים, מפזרים בעזרת מסננת מעט קקאו ומגישים מיד.
איך להכין קוקטייל סיידר חם?
כך תכינו קוקטייל סיידר חם:
המצרכים:
=======
2 בקבוקי סיידר אלכוהולי (660 מ"ל)
2 תפוחים פרוסים ומגולענים
1/3 כוס סירופ מייפל
1+2/3כוסות (400 מ"ל) ברנדי
1 כפית קינמון טחון או 3 מקלות קינמון
אופן ההכנה:
=========
1. מניחים את כל המצרכים בסיר, מביאים לרתיחה ומשבלים עוד 5 דקות ברתיחה עדינה.
2. יוצקים לכוסות, מוסיפים פרוסות תפוחים ולימונים ומגישים.
כך תכינו קוקטייל סיידר חם:
המצרכים:
=======
2 בקבוקי סיידר אלכוהולי (660 מ"ל)
2 תפוחים פרוסים ומגולענים
1/3 כוס סירופ מייפל
1+2/3כוסות (400 מ"ל) ברנדי
1 כפית קינמון טחון או 3 מקלות קינמון
אופן ההכנה:
=========
1. מניחים את כל המצרכים בסיר, מביאים לרתיחה ומשבלים עוד 5 דקות ברתיחה עדינה.
2. יוצקים לכוסות, מוסיפים פרוסות תפוחים ולימונים ומגישים.
איך יודעים כמה מים הילדים צריכים לשתות?
הורים רבים מתלבטים כמה מים לתת לילדיהם לשתות. הרי כבר קרו מקרים של שתיית יתר של מים שגרמה לבעיות בריאות ואפילו למוות, כתוצאה מהרעלת מים.
המסר להורים: המים שילדכם צריך לשתות צריכים להיות בכמות שתגרום לשתן שלו להיות שקוף וכמו מים - לא צהוב ולא כהה מדי!
הנה סרטון הסבר קצר לשתיית מים נכונה לילדים:
http://youtu.be/hnbIqcURvls
הורים רבים מתלבטים כמה מים לתת לילדיהם לשתות. הרי כבר קרו מקרים של שתיית יתר של מים שגרמה לבעיות בריאות ואפילו למוות, כתוצאה מהרעלת מים.
המסר להורים: המים שילדכם צריך לשתות צריכים להיות בכמות שתגרום לשתן שלו להיות שקוף וכמו מים - לא צהוב ולא כהה מדי!
הנה סרטון הסבר קצר לשתיית מים נכונה לילדים:
http://youtu.be/hnbIqcURvls
איך להכין שוקולטה?
הנה מתכון להכנת כוס שוקולטה:
מצרכים:
========
1/2 כוס חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/2 כפית ברנדי
100 גרם שוקולד מריר מסוג משובח
תמצית וניל
אופן ההכנה:
=========
1. ממיסים בסיר על אש נמוכה את השוקולד עם החלב והשמנת המתוקה.
2. מוסיפים את הברנדי ותמצית הוניל ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי, מביאים לסף רתיחה ומורידים מהאש.
3. מוזגים לספל גדול ומגישים.
- גיוון: אפשר להוסיף קצפת
לרוויה!
הנה מתכון להכנת כוס שוקולטה:
מצרכים:
========
1/2 כוס חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/2 כפית ברנדי
100 גרם שוקולד מריר מסוג משובח
תמצית וניל
אופן ההכנה:
=========
1. ממיסים בסיר על אש נמוכה את השוקולד עם החלב והשמנת המתוקה.
2. מוסיפים את הברנדי ותמצית הוניל ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי, מביאים לסף רתיחה ומורידים מהאש.
3. מוזגים לספל גדול ומגישים.
- גיוון: אפשר להוסיף קצפת
לרוויה!
איך להכין משקה אנרגיה לבד כמו משקאות האנרגיה שנמכרים בפחיות?
להכנת משקה אנרגיה בבית הנה המתכון:
החומרים:
=========
2 כוסות סודה
כוס סוכר
2 כפות קפאין
2 כדורי טאורין
ויטמינים B3, B5, B6, B12
צבע מאכל עם חומרי טעם וריח (טעם לבחירתכם)
הוראות הכנה:
=========
מערבבים את כל החומרים בקנקן, סוגרים את הקנקן בניילון נצמד ומכניסים לשעה למקרר.
הנה ההכנה בווידאו:
===============
http://youtu.be/c7MqTpd6WEM
להכנת משקה אנרגיה בבית הנה המתכון:
החומרים:
=========
2 כוסות סודה
כוס סוכר
2 כפות קפאין
2 כדורי טאורין
ויטמינים B3, B5, B6, B12
צבע מאכל עם חומרי טעם וריח (טעם לבחירתכם)
הוראות הכנה:
=========
מערבבים את כל החומרים בקנקן, סוגרים את הקנקן בניילון נצמד ומכניסים לשעה למקרר.
הנה ההכנה בווידאו:
===============
http://youtu.be/c7MqTpd6WEM
איך להכין משקה תותים ביוגורט?
הנה מתכון להכנת משקה תותים ביוגורט:
מצרכים:
=======
500 גרם תותים נקיים מעלים ושטופים
1/4 ליטר יוגורט
1/2 ליטר חלב
2 כפות אבקת סוכר
2 שקיות סכר וניל
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
===========
להכניס את כל החומרים לבלנדר עד לקבלת אחידות ולמזוג לכוסות.
ניתן להכין את המשקה עם תות עץ שחור במקום תות שדה.
לרוויה!
הנה מתכון להכנת משקה תותים ביוגורט:
מצרכים:
=======
500 גרם תותים נקיים מעלים ושטופים
1/4 ליטר יוגורט
1/2 ליטר חלב
2 כפות אבקת סוכר
2 שקיות סכר וניל
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
===========
להכניס את כל החומרים לבלנדר עד לקבלת אחידות ולמזוג לכוסות.
ניתן להכין את המשקה עם תות עץ שחור במקום תות שדה.
לרוויה!
איך להכין איירן?
איירן הוא משקה פרסי קייצי וכך תוכלו להכינו בעצמכם:
המצרכים:
=======
2 כפות יוגורט
מי קרח או מי סודה
קורט מלח
עלי נענע טריים
אופן ההכנה:
=========
בכוס גבוהה שמים את היוגורט, מכסים עד שפת הכוס במי קרח או סודה, מוסיםים את הנענע והמלח, מערבבים ומגישים.
איירן הוא משקה פרסי קייצי וכך תוכלו להכינו בעצמכם:
המצרכים:
=======
2 כפות יוגורט
מי קרח או מי סודה
קורט מלח
עלי נענע טריים
אופן ההכנה:
=========
בכוס גבוהה שמים את היוגורט, מכסים עד שפת הכוס במי קרח או סודה, מוסיםים את הנענע והמלח, מערבבים ומגישים.
איך להכין משקה תמרהינדי?
כך תכינו משקה תמרהינדי בריא ומרווה:
החומרים:
========
250 גרם תמרהינדי
1.5 ק"ג סוכר
מים
אופן ההכנה:
===========
1. יש למלא מים בסיר בינוני ולהוסיף לתוכו את התמרהינדי והסוכר.
2. להביא לרתיחה ולהנמיך את האש.
3. לרסק את התמרהינדי כמה שיותר בעזרת כף או מועך תפו"א .
4. לטעום ולהוסיף סוכר לפי הצורך. המשקה אמור להיות מתוק.
5. לאחר שמתקרר לסנן את הנוזל לבקבוקים או כדים ולקרר.
6. יש להגיש את המשקה קר מאד, אפשר בתוספת קוביות קרח ופרוסת לימון.
לבריאות!
כך תכינו משקה תמרהינדי בריא ומרווה:
החומרים:
========
250 גרם תמרהינדי
1.5 ק"ג סוכר
מים
אופן ההכנה:
===========
1. יש למלא מים בסיר בינוני ולהוסיף לתוכו את התמרהינדי והסוכר.
2. להביא לרתיחה ולהנמיך את האש.
3. לרסק את התמרהינדי כמה שיותר בעזרת כף או מועך תפו"א .
4. לטעום ולהוסיף סוכר לפי הצורך. המשקה אמור להיות מתוק.
5. לאחר שמתקרר לסנן את הנוזל לבקבוקים או כדים ולקרר.
6. יש להגיש את המשקה קר מאד, אפשר בתוספת קוביות קרח ופרוסת לימון.
לבריאות!
איך להכין קפה - קקאו?
הנה מתכון להכנת קפה - קקאו:
המצרכים:
=======
1/2 ליטר מים
2 כפיות קפה גרגרים
1 כפית קקאו
קמצוץ הל טחון
קמצוץ קינמון
קמצוץ ציפורן
מעט חלב
2 כפיות סוכר
אפשרות: ליקר שוקולד או ליקר קפה.
אופן ההכנה:
========
1. מרתיחים 1/2ליטר מים
2. ממסים במים במורתחים את קפה הגרגרים והקקאו ובוחשים היטב.
3. מוסיפים את התבלינים והסוכר ומערבבים.
4. יוצקים למשקה את החלב.
5. ניתן להוסיף כף ליקר קפה או ליקר שוקולד. מוזגים לפלי הגשה נאים ומגישי חם.
הנה מתכון להכנת קפה - קקאו:
המצרכים:
=======
1/2 ליטר מים
2 כפיות קפה גרגרים
1 כפית קקאו
קמצוץ הל טחון
קמצוץ קינמון
קמצוץ ציפורן
מעט חלב
2 כפיות סוכר
אפשרות: ליקר שוקולד או ליקר קפה.
אופן ההכנה:
========
1. מרתיחים 1/2ליטר מים
2. ממסים במים במורתחים את קפה הגרגרים והקקאו ובוחשים היטב.
3. מוסיפים את התבלינים והסוכר ומערבבים.
4. יוצקים למשקה את החלב.
5. ניתן להוסיף כף ליקר קפה או ליקר שוקולד. מוזגים לפלי הגשה נאים ומגישי חם.
איך לשמר יין בצורה הנכונה?
הנה מספר כללים לשימור יין:
1. שמירה על טמפרטורה קבועה של 12-16 במשך כל השנה.
2. שמירה על לחות של 50%-70% שתשמור על היין מהתחמצנות.
3. רצוי לא להשתמש במזגן בחדרי יין שכן הוא גורם לייבוש האוויר ולא תמיד מגיע לטמפרטורה הנדרשת.
4. בניית תשתית מבודדת ואטומה לחלל בו נשמר היין.
5. הנחת הבקבוקים בשכיבה, כך שפקק השעם נוגע ביין על מדף יציב.
6. אחסון במקום חשוך ומוצל.
7. תכנון המדפים לפי גודל הבקבוקים.
8. הקפדה על אוורור, דבר שימנע עובש וריחות.
9. הקפדה על דלת מבודדת ואטומה.
הנה מספר כללים לשימור יין:
1. שמירה על טמפרטורה קבועה של 12-16 במשך כל השנה.
2. שמירה על לחות של 50%-70% שתשמור על היין מהתחמצנות.
3. רצוי לא להשתמש במזגן בחדרי יין שכן הוא גורם לייבוש האוויר ולא תמיד מגיע לטמפרטורה הנדרשת.
4. בניית תשתית מבודדת ואטומה לחלל בו נשמר היין.
5. הנחת הבקבוקים בשכיבה, כך שפקק השעם נוגע ביין על מדף יציב.
6. אחסון במקום חשוך ומוצל.
7. תכנון המדפים לפי גודל הבקבוקים.
8. הקפדה על אוורור, דבר שימנע עובש וריחות.
9. הקפדה על דלת מבודדת ואטומה.
