שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין כרובית בסגנון אסיאתי?
הנה מתכון לכרובית בסגנון אסיאתי של נירה רוסו, כפי שפורסם בעיתון "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:
המצרכים:
========
1 כרובית בינונית יפה וצחה
3 בצלים ירוקים, חתוכים לפיסות באורך של 2 ס"מ
3 כפות רוטב דגים או טריאקי
4 כפות מים
2 כפיות סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כף שום קצוץ
2 כפות שמן שומשום
5 כפות כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
==========
1 שוטפים ומפרקים את הכרובית לתפרחות קטנות.
2. חותכים לפיסות את השורש, אורזים בשקית ושולחים למקפיא.
3. מערבבים בקערה את רוטב הדגים (או הטריאקי), המים, הסוכר, הפלפל והמלח ואת פיסות הבצל הירוק.
4. מחממים ווק ברזל או מתכת כבדה ואיכותית עד שלוהט. מוסיפים את החומרים מסעיף 3. מוסיפים את השמן ואז מוסיפים גם את השום. מקפיצים במשך 40 שניות.
5. מוסיפים את פרחי הכרובית ומקפיצים עד שיופיעו על פרחוני הכרובים סימנים חומים - זהובים.
6. מכסים את הווק או המחבת ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי בחישה כל דקה.
7. מוסיפים את שמן השומשום ומקפיצים דקה.
8. מעטרים בעלי כוסברה ומגישים.
בתיאבון!
איך להכין קוראסון שקדים מבצק עלים מוכן?
הנה מתכון נהדר לקוראסון שקדים מבצק עלים מוכן:
המצרכים:
=======
2 חבילות בצק עלים מצונן (סה"כ 600 גרם)
למילוי שקדים:
==========
100 גרם שקדים טחונים
ביצה
100 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
גרידת לימון
לציפוי:
=====
ביצה טרופה
חופן שקדים פרוסים
להגשה: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים של קרם השקדים ומורחים על חבילה אחת של בצק העלים.
2. מכסים עם בצק עלים מהחבילה השנייה ופורסים לרצועות ארוכות.
3. מסובבים כל רצועה סביב עצמה ואז מגלגלי לשבלול.
4. מורחים ביצה טרופה, מפזרים שקדים פרוסים ואופים בתנור בחום של 180 מעלות עד שהמאפים זהובים.
5. מצננים ומגישים ומגישים עם אבקת סוכר.
איך להכין פלאפל?
הנה מתכון לפלאפל של יוסף ח'לול, אותו למד במזרח ירושלים. במתכון זה אין טוחנים את החומוס יחד עם הבצל והשום, כי המיץ שהם מגירים גורם לפאלפל להשחיר בטיגון. הערבוב רק בסוף הוא שגורם לקציצות להיות זהובות וריחניות. הנה המתכון, כפי שפורסם בגיליון "דרך האוכל" בספטמבר 1998:
המצרכים:
=======
1 ק"ג גרגרי חומוס מושרים ללילה במים קרים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
2-3 כפיות גדושות של קמח
1 כפית גדושה של כמון
1 כפית פפריקה (מתוקה או חריפה)
1 כפית שטוחה מלח
1 שקית אבקת אפייה
קצת מים
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
=========
1. קוצצים לחוד את הבצל, השום והפטרוזילה ושומרים בצלוחיות נפרדות. סוחטים קצת את הבצל ונפטרים מהנוזלים.
2. טוחנים את גרגרי החומוס המסוננים במעבד מזון. ממש לפני הטיגון מערבבים את כל החומרים יחד לעיסה מספיק סמיכה, כך שאפשר יהיה להכין ממנה קציצות. אם היא סמיכה מדי, מוסיפיפ מעט מים. מטגנים בשמן עמוק.
3. שדרוג - לקצוץ בצל ולמלא כל קציצה בכפית בצל קצוץ (להכין קציצות גדולות ושטוחות, כמו של ערבים, לא קטנות ועגולות כמו בדוכני הפלאפל). מגלגלים כל קציצה בשומשום ומטגנים.
איך להכין ג'ין אנד טוניק בגרסה ישראלית?
כך תכינו ג'ין אנד טוניק:
המצרכים:
=======
100 גרם סוכר
100 מ"ל מים
15 טיפות מי ורדים
2-3 קוביות קרח
2 כפות מיץ חימון
100 מ"ל טוניק
100 מ"ל ג'ין
גבעולי מרווה, לבנדר, גרניום לימוני
פרוסות הדרים
1. מכינים סירופ: שמים בסיר 100 גרם סוכר ו- 100 מ"ל מים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3 דקות. מכבים את הלהבה ומוסיפים 15 טיפות מי ורדים. מצננים.
2. שמים בכל כו 2-3 קוביות קרח. יוצקים לכל כוס100 מ"ל ג'ין, 1/4 מהסירופ ו-2 כפות מיץ לימוןץ מוסיפים טוניק למילוי הכוס (כ-100 מ"ל) ומערבבים.
3. אם רוצים מוסיפים גבעולי מרווה, לבנדר או גרניום לימוני ופרוסות הדרים ומגישים.
איך להכין סלט חסה חגיגי?
הנה מתכון לסלט חסה חגיגי:
המצרכים:
========
חבילת חסה לאליק
חבילת לבבות קיסר
1/2 בצל סגול
גזר גדול פרוס לרצועות ארוכות
10 עגבניות שרי
לעיטור:
======
1/4 כוס פקאן מסוכר קצוץ
1/4 כוס שקדים פרוסים קלויים
חופן גרעיני דלעת קלויים
לרוטב:
======
2 כפות מיונז
מיץ מלימון שלם
כפית גדושה של חרדל
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס דבש
אופן הכנה:
=========
1. מנקים היטב את עלי החסות במים או מים עם מלח, שוטפים ומייבשים לחלוטין.
2. חותכים את כל הירקות לגודל בינוני ושמים בקערה עמוקה.
3. את השקדים וגרעיני הדלעת קולים במחבת.
4. קוצצים את הפקאן הסיני ומניחים בצלוחית בצד.
5. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב היטב, טועמים ומתקנים תיבול.
6. כרבע שעה לפני הגשת הסלט יוצקים מעליו את הרוטב, מערבבים, מפזרים את הפקאן השקדים וגרעיני הדלעת למעלה ומגישים.
איך להכין מלבי?
הנה מתכון למלבי של סמיר מוטראן, כפי שפורסם בגיליון "דרך האוכל" בספטמבר 1998:
המצרכים:
=======
1/2 ליטר חלב
2 כפות קורנפלור
שורש סחלב
1/2 ליטר שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
מעט מי שושנים
אופן ההכנה:
=========
1. מרתיחים את החלב, מנמיכים להבה ומוסיפים את הקורנפלור ושורש הסחלב. בוחשים ומבשלים על אש קטנה 5 דקות.
2. אחרי 5 דקות נפטרים משורש הסחלב. חשוב לעשות את זה בזמן, אחרת המלבי ייצא מריר.
3. מוסיפים את השמנת, בוחשים וממשיכים לבשל 8-10 דקות, עד שהתערובת מסמיכה.
4. מוסיפים את הסוכר ומי השושנים. מכבים את האש, יוצקים לכלי הגשה ומצננים.
איך להכין מלבי מעולה?
המצרכים (ל-6 מנות כדאי להכין כמות כפולה):
=============================
למלבי:
======
1 מכל שמנת מתוקה
3/4 כוס פחות 3 כפות) חלב
1/4 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור מומס ב-3 כפות חלב
1/2 כפית תמצית ורדים
לסירופ ורדים:
==========
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
1/2 כפית תמצית ורדים
מעט צבע מאכל אדום
לקישוט:
======
קוקוס טחון
אגוזים קצוצים
פיסטוקים קצוצים
בוטנים קצוצים

הנה מתכון לכרובית בסגנון אסיאתי של נירה רוסו, כפי שפורסם בעיתון "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:
המצרכים:
========
1 כרובית בינונית יפה וצחה
3 בצלים ירוקים, חתוכים לפיסות באורך של 2 ס"מ
3 כפות רוטב דגים או טריאקי
4 כפות מים
2 כפיות סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כף שום קצוץ
2 כפות שמן שומשום
5 כפות כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
==========
1 שוטפים ומפרקים את הכרובית לתפרחות קטנות.
2. חותכים לפיסות את השורש, אורזים בשקית ושולחים למקפיא.
3. מערבבים בקערה את רוטב הדגים (או הטריאקי), המים, הסוכר, הפלפל והמלח ואת פיסות הבצל הירוק.
4. מחממים ווק ברזל או מתכת כבדה ואיכותית עד שלוהט. מוסיפים את החומרים מסעיף 3. מוסיפים את השמן ואז מוסיפים גם את השום. מקפיצים במשך 40 שניות.
5. מוסיפים את פרחי הכרובית ומקפיצים עד שיופיעו על פרחוני הכרובים סימנים חומים - זהובים.
6. מכסים את הווק או המחבת ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי בחישה כל דקה.
7. מוסיפים את שמן השומשום ומקפיצים דקה.
8. מעטרים בעלי כוסברה ומגישים.
בתיאבון!

הנה מתכון נהדר לקוראסון שקדים מבצק עלים מוכן:
המצרכים:
=======
2 חבילות בצק עלים מצונן (סה"כ 600 גרם)
למילוי שקדים:
==========
100 גרם שקדים טחונים
ביצה
100 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
גרידת לימון
לציפוי:
=====
ביצה טרופה
חופן שקדים פרוסים
להגשה: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים של קרם השקדים ומורחים על חבילה אחת של בצק העלים.
2. מכסים עם בצק עלים מהחבילה השנייה ופורסים לרצועות ארוכות.
3. מסובבים כל רצועה סביב עצמה ואז מגלגלי לשבלול.
4. מורחים ביצה טרופה, מפזרים שקדים פרוסים ואופים בתנור בחום של 180 מעלות עד שהמאפים זהובים.
5. מצננים ומגישים ומגישים עם אבקת סוכר.

הנה מתכון לפלאפל של יוסף ח'לול, אותו למד במזרח ירושלים. במתכון זה אין טוחנים את החומוס יחד עם הבצל והשום, כי המיץ שהם מגירים גורם לפאלפל להשחיר בטיגון. הערבוב רק בסוף הוא שגורם לקציצות להיות זהובות וריחניות. הנה המתכון, כפי שפורסם בגיליון "דרך האוכל" בספטמבר 1998:
המצרכים:
=======
1 ק"ג גרגרי חומוס מושרים ללילה במים קרים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
2-3 כפיות גדושות של קמח
1 כפית גדושה של כמון
1 כפית פפריקה (מתוקה או חריפה)
1 כפית שטוחה מלח
1 שקית אבקת אפייה
קצת מים
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
=========
1. קוצצים לחוד את הבצל, השום והפטרוזילה ושומרים בצלוחיות נפרדות. סוחטים קצת את הבצל ונפטרים מהנוזלים.
2. טוחנים את גרגרי החומוס המסוננים במעבד מזון. ממש לפני הטיגון מערבבים את כל החומרים יחד לעיסה מספיק סמיכה, כך שאפשר יהיה להכין ממנה קציצות. אם היא סמיכה מדי, מוסיפיפ מעט מים. מטגנים בשמן עמוק.
3. שדרוג - לקצוץ בצל ולמלא כל קציצה בכפית בצל קצוץ (להכין קציצות גדולות ושטוחות, כמו של ערבים, לא קטנות ועגולות כמו בדוכני הפלאפל). מגלגלים כל קציצה בשומשום ומטגנים.

כך תכינו ג'ין אנד טוניק:
המצרכים:
=======
100 גרם סוכר
100 מ"ל מים
15 טיפות מי ורדים
2-3 קוביות קרח
2 כפות מיץ חימון
100 מ"ל טוניק
100 מ"ל ג'ין
גבעולי מרווה, לבנדר, גרניום לימוני
פרוסות הדרים
1. מכינים סירופ: שמים בסיר 100 גרם סוכר ו- 100 מ"ל מים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3 דקות. מכבים את הלהבה ומוסיפים 15 טיפות מי ורדים. מצננים.
2. שמים בכל כו 2-3 קוביות קרח. יוצקים לכל כוס100 מ"ל ג'ין, 1/4 מהסירופ ו-2 כפות מיץ לימוןץ מוסיפים טוניק למילוי הכוס (כ-100 מ"ל) ומערבבים.
3. אם רוצים מוסיפים גבעולי מרווה, לבנדר או גרניום לימוני ופרוסות הדרים ומגישים.
מתכונים אסייאתים

הנה מתכון לסלט חסה חגיגי:
המצרכים:
========
חבילת חסה לאליק
חבילת לבבות קיסר
1/2 בצל סגול
גזר גדול פרוס לרצועות ארוכות
10 עגבניות שרי
לעיטור:
======
1/4 כוס פקאן מסוכר קצוץ
1/4 כוס שקדים פרוסים קלויים
חופן גרעיני דלעת קלויים
לרוטב:
======
2 כפות מיונז
מיץ מלימון שלם
כפית גדושה של חרדל
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס דבש
אופן הכנה:
=========
1. מנקים היטב את עלי החסות במים או מים עם מלח, שוטפים ומייבשים לחלוטין.
2. חותכים את כל הירקות לגודל בינוני ושמים בקערה עמוקה.
3. את השקדים וגרעיני הדלעת קולים במחבת.
4. קוצצים את הפקאן הסיני ומניחים בצלוחית בצד.
5. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב היטב, טועמים ומתקנים תיבול.
6. כרבע שעה לפני הגשת הסלט יוצקים מעליו את הרוטב, מערבבים, מפזרים את הפקאן השקדים וגרעיני הדלעת למעלה ומגישים.

הנה מתכון למלבי של סמיר מוטראן, כפי שפורסם בגיליון "דרך האוכל" בספטמבר 1998:
המצרכים:
=======
1/2 ליטר חלב
2 כפות קורנפלור
שורש סחלב
1/2 ליטר שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
מעט מי שושנים
אופן ההכנה:
=========
1. מרתיחים את החלב, מנמיכים להבה ומוסיפים את הקורנפלור ושורש הסחלב. בוחשים ומבשלים על אש קטנה 5 דקות.
2. אחרי 5 דקות נפטרים משורש הסחלב. חשוב לעשות את זה בזמן, אחרת המלבי ייצא מריר.
3. מוסיפים את השמנת, בוחשים וממשיכים לבשל 8-10 דקות, עד שהתערובת מסמיכה.
4. מוסיפים את הסוכר ומי השושנים. מכבים את האש, יוצקים לכלי הגשה ומצננים.

המצרכים (ל-6 מנות כדאי להכין כמות כפולה):
=============================
למלבי:
======
1 מכל שמנת מתוקה
3/4 כוס פחות 3 כפות) חלב
1/4 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור מומס ב-3 כפות חלב
1/2 כפית תמצית ורדים
לסירופ ורדים:
==========
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
1/2 כפית תמצית ורדים
מעט צבע מאכל אדום
לקישוט:
======
קוקוס טחון
אגוזים קצוצים
פיסטוקים קצוצים
בוטנים קצוצים
