שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין שקשוקה טבעונית?
הנה מתכון לשקשוקה טבעונית (עבור 3-4 מנות):
המצרכים:
========
4 פלפלים צהובים או כתומים
6 כפות שמן זית
מלח (עדיף אטלנטי)
פלפל שחור גרןס
650 גרם עגבניות שרי תמר או עגבניות רגילות שטופות ונקיות
1 כפית שטוחה סוכר
מצרכים לרוטב העגבניות:
===================
2-3 שיני שום קלופות ופרוסות לעובי בינוני
700 - 800 גרם עגבניות חתוכות משומרות מתוצרת איכותית
מלח
פלפל צ'ילי יבש כתוש
להגשה:
======
1 כפית שמן זית
חופן גדוש גרעיני דלעת
סלט טחינה
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים עם נייר אפייה תבנית של תנור.
2. קוטמים את בסיס הפלפלים ומניחים אותם (את הבסיסים) בתבנית. מזלפים 2 כפות שמן זית, בוזקים מלח ופלפל וצולים 20 דקות. מוציאים את הפלפלים מהתור ומשאירים אותו דולק.
3. מניחים נייר אפייה נקי על התבנית, חוצים את העגבניות לאורכן ושמים בתבנית כאשר הצד החתוך פונה כלפי מעלה. מזלפים 2 כפות שמן זית, בוזקים מלח, פלפל וסוכר. צולים 25-30 דקות עד שהעגבניות מתכווצות ומקבלות סימני צריבה ומוציאים אותן מהתנור.
4. בזמן שהעגבניות בתנור מחממים כפית שמן זית במחבת קטנה וקולים את גרעיני הדלעת עד שמחצית מהם קופצים במחבת. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
5. מכינים את רוטב העגבניות: מחממים 2 כפות שמן זית במחבת עמוקה או סיר רחב בחום גבוה, מוסיפים את השום, מנמיכים לאש בינונית ומטגנים עד דקה. מנמיכים את האש לאש נמוכה ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניות החתוכות ומערבבים, מתבלים ומתקנים תיבול.
6. מוסיפים את עגבניות השרי הצלויות ומערבבים. מניחים ברוטב את בסיסי הפלפלים הצרובים המהווים תחליף לחלמוני הביצה ומסירים מהאש.
7. מכינים טחינה (1.5 כוס טחינה גולמית, 1 כוס מים, 2-3 שיני שום סגלגל, 1 צרור קטן פטרוזיליה או כוסברה, מלח דק - מעבדים במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד ומתקנים תיבול).
8. מעטרים את השקשוקה החמה בטחינה ובגרעיני הדלעת ומגישים מיד.
בתיאבון!
הנה מתכון לשקשוקה טבעונית (עבור 3-4 מנות):
המצרכים:
========
4 פלפלים צהובים או כתומים
6 כפות שמן זית
מלח (עדיף אטלנטי)
פלפל שחור גרןס
650 גרם עגבניות שרי תמר או עגבניות רגילות שטופות ונקיות
1 כפית שטוחה סוכר
מצרכים לרוטב העגבניות:
===================
2-3 שיני שום קלופות ופרוסות לעובי בינוני
700 - 800 גרם עגבניות חתוכות משומרות מתוצרת איכותית
מלח
פלפל צ'ילי יבש כתוש
להגשה:
======
1 כפית שמן זית
חופן גדוש גרעיני דלעת
סלט טחינה
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים עם נייר אפייה תבנית של תנור.
2. קוטמים את בסיס הפלפלים ומניחים אותם (את הבסיסים) בתבנית. מזלפים 2 כפות שמן זית, בוזקים מלח ופלפל וצולים 20 דקות. מוציאים את הפלפלים מהתור ומשאירים אותו דולק.
3. מניחים נייר אפייה נקי על התבנית, חוצים את העגבניות לאורכן ושמים בתבנית כאשר הצד החתוך פונה כלפי מעלה. מזלפים 2 כפות שמן זית, בוזקים מלח, פלפל וסוכר. צולים 25-30 דקות עד שהעגבניות מתכווצות ומקבלות סימני צריבה ומוציאים אותן מהתנור.
4. בזמן שהעגבניות בתנור מחממים כפית שמן זית במחבת קטנה וקולים את גרעיני הדלעת עד שמחצית מהם קופצים במחבת. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
5. מכינים את רוטב העגבניות: מחממים 2 כפות שמן זית במחבת עמוקה או סיר רחב בחום גבוה, מוסיפים את השום, מנמיכים לאש בינונית ומטגנים עד דקה. מנמיכים את האש לאש נמוכה ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניות החתוכות ומערבבים, מתבלים ומתקנים תיבול.
6. מוסיפים את עגבניות השרי הצלויות ומערבבים. מניחים ברוטב את בסיסי הפלפלים הצרובים המהווים תחליף לחלמוני הביצה ומסירים מהאש.
7. מכינים טחינה (1.5 כוס טחינה גולמית, 1 כוס מים, 2-3 שיני שום סגלגל, 1 צרור קטן פטרוזיליה או כוסברה, מלח דק - מעבדים במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד ומתקנים תיבול).
8. מעטרים את השקשוקה החמה בטחינה ובגרעיני הדלעת ומגישים מיד.
בתיאבון!
איך להכין עוגת גבינה טבעונית לשבועות?
הנה מתכון לעוגת גבינה טבעונית:
המצרכים:
========
500 גרם ביסקוויטים
2 כפות סוכר
200 גרם מרגרינה בטעם חמאה
2 כפיות גירדת לימון
500 גרם גבינת טופו
2 מכלי שמנת צמחית
1 חבילה פודינג וניל (אינסטנט)
אופן ההכנה:
==========
1. טוחנים את הביסקוויטים לפירורים, וממיסים את המרגרינה.
2. מערבבים את הפירורים עם המרגרינה המומסת, הסוכר וקליפת הלימון.
3. משטחים בתבנית עגולה 3/4 מעיסת הפירורים ומהדקים היטב.
4. מקציפים במיקסר את השמנת הצמחית, גבינת הטופו ואבקת הפודינג עד שנוצר קרם אחיד.
5. יוצקים את הקרם על התחתית בתבנית ומעל מפזרים את שאר הפירורים.
6. מכסים את התבנית בנייר כסף ומקררים לפחות 5 שעות עד ההגשה.
בתאבון!
הנה מתכון לעוגת גבינה טבעונית:
המצרכים:
========
500 גרם ביסקוויטים
2 כפות סוכר
200 גרם מרגרינה בטעם חמאה
2 כפיות גירדת לימון
500 גרם גבינת טופו
2 מכלי שמנת צמחית
1 חבילה פודינג וניל (אינסטנט)
אופן ההכנה:
==========
1. טוחנים את הביסקוויטים לפירורים, וממיסים את המרגרינה.
2. מערבבים את הפירורים עם המרגרינה המומסת, הסוכר וקליפת הלימון.
3. משטחים בתבנית עגולה 3/4 מעיסת הפירורים ומהדקים היטב.
4. מקציפים במיקסר את השמנת הצמחית, גבינת הטופו ואבקת הפודינג עד שנוצר קרם אחיד.
5. יוצקים את הקרם על התחתית בתבנית ומעל מפזרים את שאר הפירורים.
6. מכסים את התבנית בנייר כסף ומקררים לפחות 5 שעות עד ההגשה.
בתאבון!
איך להכין בראוניז טבעוני?
כך מכינים בראוניז טבעוני עפ"י מתכון של קונדיטוריה שפיק, מתאים לתבנית 25*35:
מצרכים:
=======
1/2 כוס מים חמים (120 גרם)
1.5 חלב סויה /חלב שקדים/ חלב קוקוס לפי הטעם (360 גרם)
1 כוס שמן (220 גרם)
3 כוסות קמח תופח (420 גרם) (אפשר להחליף בקמח רגיל עם שקית אבקת אפייה)
3/4 כוס קקאו (60 גרם)
1 שקית סוכר וניל / כף תמצית וניל
1.5 כוס סוכר חום (300 גרם)
קורט מלח
200 גרם אגוזי מלך קצוצים
200 גרם שוקו צ'יפס
אופן הכנה:
=========
1. מחממים תנור 180 מעלות, בוחשים את המים החלב סויה והשמן.
2. מוסיפים את הקמח והקקאו בהדרגתיות, מוסיפים את הסוכר וניל והסוכר חום בוחשים הי,
מוסיפים את השוקו צ'יפס בוחשים מעט.
3. מוזגים לתבנית משומנת מפזרים את האגוזים הקצוצים אופים כ25-30 דקות יש לבצע מבחן הקיסם.
בתיאבון!
כך מכינים בראוניז טבעוני עפ"י מתכון של קונדיטוריה שפיק, מתאים לתבנית 25*35:
מצרכים:
=======
1/2 כוס מים חמים (120 גרם)
1.5 חלב סויה /חלב שקדים/ חלב קוקוס לפי הטעם (360 גרם)
1 כוס שמן (220 גרם)
3 כוסות קמח תופח (420 גרם) (אפשר להחליף בקמח רגיל עם שקית אבקת אפייה)
3/4 כוס קקאו (60 גרם)
1 שקית סוכר וניל / כף תמצית וניל
1.5 כוס סוכר חום (300 גרם)
קורט מלח
200 גרם אגוזי מלך קצוצים
200 גרם שוקו צ'יפס
אופן הכנה:
=========
1. מחממים תנור 180 מעלות, בוחשים את המים החלב סויה והשמן.
2. מוסיפים את הקמח והקקאו בהדרגתיות, מוסיפים את הסוכר וניל והסוכר חום בוחשים הי,
מוסיפים את השוקו צ'יפס בוחשים מעט.
3. מוזגים לתבנית משומנת מפזרים את האגוזים הקצוצים אופים כ25-30 דקות יש לבצע מבחן הקיסם.
בתיאבון!
איך להכין עוגת דלעת טבעונית?
הנה מתכון לעוגת דלעת טבעונית:
המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ):
===================================
125 גרם רסק תפוחי עץ (2 תפוחים בינוניים)
250 גרם סוכר (¼1 כוסות)
150 גרם שמן קנולה (¾ כוס)
200 גרם קמח לבן (½1 כוסות פחות כף)
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון טחון
קורט אגוז מוסקט טחון
350 גרם דלעת (משקל נטו - אחרי קילוף) מקולפת ומגוררת בדיסקית ז'וליינים במעבד מזון או בפומפייה (2-3 כוסות דחוסות)
70-80 גרם גרעיני דלעת קלופים
לסירופ:
======
1/4 כוס מים (50 גרם)
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש-קייק קטנות או אחת גדולה במעט שמן קנולה.
2. מערבבים רסק תפוחים וסוכר במיקסר עד שהסוכר נבלע ברסק.
3. מוסיפים שמן באטיות רבה ומקציפים במהירות נמוכה.
4. מערבבים בקערה נפרדת: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, קינמון, ואגוז מוסקט. מוסיפים לתערובת הנוזלים בתנועות קיפול, בעזרת מרית. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
5. מוסיפים דלעת מגוררת לעיסה ומערבבים עד שהיא נטמעת היטב.
6. יוצקים את העיסה לתבניות ומפזרים גרעיני דלעת.
7. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות. כעבור 30 דקות מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות ואופים 15-30 דקות נוספות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.
8. בזמן שהעוגה נאפית מכינים סירופ סוכר: מניחים בסיר מים וסוכר, מערבבים ומבשלים על אש גבוהה, תוך ערבוב רצוף, עד שהסוכר נטמע במים. מנמיכים את האש, מבשלים 1-2 דקות נוספות ומסירים מן האש. הסירופ יסמיך תוך כדי צינונו.
מברישים את העוגה בסירופ סוכר בעודה חמה. מצננים ומגישים.
הנה מתכון לעוגת דלעת טבעונית:
המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ):
===================================
125 גרם רסק תפוחי עץ (2 תפוחים בינוניים)
250 גרם סוכר (¼1 כוסות)
150 גרם שמן קנולה (¾ כוס)
200 גרם קמח לבן (½1 כוסות פחות כף)
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון טחון
קורט אגוז מוסקט טחון
350 גרם דלעת (משקל נטו - אחרי קילוף) מקולפת ומגוררת בדיסקית ז'וליינים במעבד מזון או בפומפייה (2-3 כוסות דחוסות)
70-80 גרם גרעיני דלעת קלופים
לסירופ:
======
1/4 כוס מים (50 גרם)
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש-קייק קטנות או אחת גדולה במעט שמן קנולה.
2. מערבבים רסק תפוחים וסוכר במיקסר עד שהסוכר נבלע ברסק.
3. מוסיפים שמן באטיות רבה ומקציפים במהירות נמוכה.
4. מערבבים בקערה נפרדת: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, קינמון, ואגוז מוסקט. מוסיפים לתערובת הנוזלים בתנועות קיפול, בעזרת מרית. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
5. מוסיפים דלעת מגוררת לעיסה ומערבבים עד שהיא נטמעת היטב.
6. יוצקים את העיסה לתבניות ומפזרים גרעיני דלעת.
7. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות. כעבור 30 דקות מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות ואופים 15-30 דקות נוספות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.
8. בזמן שהעוגה נאפית מכינים סירופ סוכר: מניחים בסיר מים וסוכר, מערבבים ומבשלים על אש גבוהה, תוך ערבוב רצוף, עד שהסוכר נטמע במים. מנמיכים את האש, מבשלים 1-2 דקות נוספות ומסירים מן האש. הסירופ יסמיך תוך כדי צינונו.
מברישים את העוגה בסירופ סוכר בעודה חמה. מצננים ומגישים.
מתכונים טבעוניים
איך להכין עוגת תפוחים ופירורים טבעונית?
הנה מתכון לעוגת תפוחים ופירורים טבעונית:
מצרכים למילוי:
==========
8 תפוחים גראנד מגולענים ופרוסים
2 כפות קמח (20 גרם)
1/2 כוס סוכר חום בהיר (100 גרם)
קליפת לימון
1/4 כפית אגוז מוסקט
כף קינמון (10 גרם)
ציפוי פירורים (שטרוייזל)
1/2 כוס סוכר חום (100 גרם)
1/2 כוס קמח, אפשר מלא (70 גרם)
1/2 כוס שיבולת שועל (50 גרם)
1/2 כוס שקדים טחונים (50 גרם)
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה קרה מאד חתוכה לקוביות
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל חומרי המילוי ומסדרים בתבנית בגודל 25X35. מהדקים כלפי מטה.
2. מערבבים את היבשים, מוסיפים את המרגרינה ומערבבים תוך שפשוף בין האצבעות עד שמתקבלת תערובת של פירורי בצק אחידים, לא לערבב יתר על המידה.
3. מפזרים את פירורי הבצק מעל התפוחים בשכבה אחידה.
4. אופים 40-45 דקות עד שהבצק מזהיב ותערובת התפוחים מבעבעת וסכין חודר אותם בקלות.
גיוונים
=====
ניתן להוסיף חצי כוס צימוקים ואגוזים.
בתיאבון!
הנה מתכון לעוגת תפוחים ופירורים טבעונית:
מצרכים למילוי:
==========
8 תפוחים גראנד מגולענים ופרוסים
2 כפות קמח (20 גרם)
1/2 כוס סוכר חום בהיר (100 גרם)
קליפת לימון
1/4 כפית אגוז מוסקט
כף קינמון (10 גרם)
ציפוי פירורים (שטרוייזל)
1/2 כוס סוכר חום (100 גרם)
1/2 כוס קמח, אפשר מלא (70 גרם)
1/2 כוס שיבולת שועל (50 גרם)
1/2 כוס שקדים טחונים (50 גרם)
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה קרה מאד חתוכה לקוביות
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל חומרי המילוי ומסדרים בתבנית בגודל 25X35. מהדקים כלפי מטה.
2. מערבבים את היבשים, מוסיפים את המרגרינה ומערבבים תוך שפשוף בין האצבעות עד שמתקבלת תערובת של פירורי בצק אחידים, לא לערבב יתר על המידה.
3. מפזרים את פירורי הבצק מעל התפוחים בשכבה אחידה.
4. אופים 40-45 דקות עד שהבצק מזהיב ותערובת התפוחים מבעבעת וסכין חודר אותם בקלות.
גיוונים
=====
ניתן להוסיף חצי כוס צימוקים ואגוזים.
בתיאבון!
איך להכין עוגת גבינה פירורים טבעונית?
הנה מתכון להכנת עוגת גבינה פירורים טבעונית:
המצרכים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):
===========================
לבצק:
======
200 גרם "מחמאה" קרה
3 שקיות (30 גרם) סוכר וניל
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח (כדאי להחליף 40 גרם בקמח שקדים)
גרידת קליפת לימון מחצי לימון
חצי כפית קינמון
למלית:
=======
500 גרם גבינת טופו ("טוב מגבינה" מומלצת
חצי כוס (100 גרם) אבקת סוכר
2 מיכלי (500 מ"ל) שמנת צמחית
1 חבילה (80 גרם) פודינג אינסטנט בטעם וניל
גרידת קליפת לימון מחצי לימון
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים 2 תבניות, האחת עגולה בקוטר 26 ס"מ, עבור העוגה, והשנייה קטנה יותר, עבור הפירורים.
2. מערבבים את מרכיבי הבצק במעבד מזון רק עד שהתערובת נאספת לכדור.
3. משטחים 3/4 מכמות הבצק על התבנית העגולה ואת הרבע הנותר משטחים על התבנית הקטנה, שתשמש לפירורים. מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים.
4. מקציפים בקערה גבינת טופו, אבקת סוכר, וגרידת קליפת לימון, עד לקבלת קרם אחיד.
5. בקערה אחרת מקציפים את השמנת הצמחית ואבקת פודינג.
6. מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול. יוצקים את הקרם על הבצק האפוי שבתבנית.
7. מפוררים את הבצק האפוי שבתבנית השנייה מעל תערובת ה"גבינה".
8. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומקררים במקרר במשך 5 שעות לפחות לפני ההגשה.
הערות:
=====
- גרידת הלימון היא חובה. היא שוברת את הטעם הסינטטי של השמנת הצמחית. אם אין גרידת לימון כי אין לימונים, אפשר להוסיף כף לימון משומר.
- לשמנות צמחיות שונות יש מתיקות שונה, ולכן יש לבדוק את מתיקות העוגה.
- לגיוון, מוזגים מחצית מכמות המלית על הבצק, מפזרים עליו 10 תותים פרוסים, מכסים ביתרת תערובת הגבינה ומכסים בפירורים.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת עוגת גבינה פירורים טבעונית:
המצרכים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):
===========================
לבצק:
======
200 גרם "מחמאה" קרה
3 שקיות (30 גרם) סוכר וניל
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח (כדאי להחליף 40 גרם בקמח שקדים)
גרידת קליפת לימון מחצי לימון
חצי כפית קינמון
למלית:
=======
500 גרם גבינת טופו ("טוב מגבינה" מומלצת
חצי כוס (100 גרם) אבקת סוכר
2 מיכלי (500 מ"ל) שמנת צמחית
1 חבילה (80 גרם) פודינג אינסטנט בטעם וניל
גרידת קליפת לימון מחצי לימון
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים 2 תבניות, האחת עגולה בקוטר 26 ס"מ, עבור העוגה, והשנייה קטנה יותר, עבור הפירורים.
2. מערבבים את מרכיבי הבצק במעבד מזון רק עד שהתערובת נאספת לכדור.
3. משטחים 3/4 מכמות הבצק על התבנית העגולה ואת הרבע הנותר משטחים על התבנית הקטנה, שתשמש לפירורים. מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים.
4. מקציפים בקערה גבינת טופו, אבקת סוכר, וגרידת קליפת לימון, עד לקבלת קרם אחיד.
5. בקערה אחרת מקציפים את השמנת הצמחית ואבקת פודינג.
6. מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול. יוצקים את הקרם על הבצק האפוי שבתבנית.
7. מפוררים את הבצק האפוי שבתבנית השנייה מעל תערובת ה"גבינה".
8. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומקררים במקרר במשך 5 שעות לפחות לפני ההגשה.
הערות:
=====
- גרידת הלימון היא חובה. היא שוברת את הטעם הסינטטי של השמנת הצמחית. אם אין גרידת לימון כי אין לימונים, אפשר להוסיף כף לימון משומר.
- לשמנות צמחיות שונות יש מתיקות שונה, ולכן יש לבדוק את מתיקות העוגה.
- לגיוון, מוזגים מחצית מכמות המלית על הבצק, מפזרים עליו 10 תותים פרוסים, מכסים ביתרת תערובת הגבינה ומכסים בפירורים.
בתיאבון!
איך להכין עוגת פרג קוקוס טבעונית?
הנה מתכון לעוגת פרג קוקוס טבעונית שמתאים לשתי תבניות אינגליש קטנות:
מצרכים:
=======
2 כוסות קמח (280 גרם)
4 כפות גדושות פרג טחון (40 גרם)
4 כפות גדושות שבבי קוקוס (30 גרם)
שקית אבקת אפייה
5 כפות רסק תפוחים (120 גרם)
1/2 כוס שמן (100 גרם)
3/4 כוס סוכר (150 גרם, לערבב חום ולבן)
כוס חלב סויה (240 גרם)
סירופ (אופציה):
============
לבשל רבע כוס חלב סויה עם שלוש כפות סוכר, מצמצמים על אש קטנה ושופכים על העוגה כאשר היא חמה.
הערות:
======
אפשר להוסיף לעוגה או לסירופ שתי כפיות נס קפה.
מי שלא אוהב קוקוס יכול לשים רק פרג ולהיפך.
אפשר להחליף את החלב בסירופ ובעוגה במיץ תפוזים (אבל אז להשמיט את הקפה).
הנה מתכון לעוגת פרג קוקוס טבעונית שמתאים לשתי תבניות אינגליש קטנות:
מצרכים:
=======
2 כוסות קמח (280 גרם)
4 כפות גדושות פרג טחון (40 גרם)
4 כפות גדושות שבבי קוקוס (30 גרם)
שקית אבקת אפייה
5 כפות רסק תפוחים (120 גרם)
1/2 כוס שמן (100 גרם)
3/4 כוס סוכר (150 גרם, לערבב חום ולבן)
כוס חלב סויה (240 גרם)
סירופ (אופציה):
============
לבשל רבע כוס חלב סויה עם שלוש כפות סוכר, מצמצמים על אש קטנה ושופכים על העוגה כאשר היא חמה.
הערות:
======
אפשר להוסיף לעוגה או לסירופ שתי כפיות נס קפה.
מי שלא אוהב קוקוס יכול לשים רק פרג ולהיפך.
אפשר להחליף את החלב בסירופ ובעוגה במיץ תפוזים (אבל אז להשמיט את הקפה).
איך להכין חצילים בטחינה?
הנה מתכון להכנת 4 מנות חצילים בטחינה:
1. חממו תנור ל-200 מעלות ואפו בו 4 חצילים עד שיתרככו (בערך 40 דקות). דאגו להפוך אותם מדי פעם.
2. משהתרככו, הוציאו את החצילים מהתנור וחכו עד שיתקררו מעט.
3. חצו את החצילים והוציאו את התוכן שלהם.
4. מעכו את בשר החציל, בכף עץ או פלסטיק (אבל לא בכף מתכת)
5. הוסיפו כחצי כוס שמן זית בנדיבות וערבבו את העיסה עד שהשמן ייספג כולו בחציל
6. הוסיפו מעט מלח גס וערבבו.
7. הוסיפו לעיסה 2 כפות טחינה גולמית וכפית או שתיים של פטרוזיליה קצוצה.
8. ערבבו היטב והגישו.
הנה מתכון להכנת 4 מנות חצילים בטחינה:
1. חממו תנור ל-200 מעלות ואפו בו 4 חצילים עד שיתרככו (בערך 40 דקות). דאגו להפוך אותם מדי פעם.
2. משהתרככו, הוציאו את החצילים מהתנור וחכו עד שיתקררו מעט.
3. חצו את החצילים והוציאו את התוכן שלהם.
4. מעכו את בשר החציל, בכף עץ או פלסטיק (אבל לא בכף מתכת)
5. הוסיפו כחצי כוס שמן זית בנדיבות וערבבו את העיסה עד שהשמן ייספג כולו בחציל
6. הוסיפו מעט מלח גס וערבבו.
7. הוסיפו לעיסה 2 כפות טחינה גולמית וכפית או שתיים של פטרוזיליה קצוצה.
8. ערבבו היטב והגישו.
איך להכין עוגת "דבש" טבעונית?
עוגת דבש טבעונית, היא למעשה עוגת דבש ללא דבש וכך מכינים אותה:
המצרכים:
=======
1 כוס רסק תפוחים טבעי לא ממותק, או רסק תפוחים ואגסים
1/3 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס מייפל
1/4 כוס סילאן
1.5 כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית מחוקה אבקת אפיה
קורט קינמון
קורט ג'ינג'ר טחון
קורט מוסקט
קורט ציפורן
קורט פלפל אנגלי
חופן שבבי שקדים
אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים את כל החומרים לקערת מיקסר ומערבבים עם וו גיטרה עד לקבלת עיסה חלקה
2. מעבירים את העיסה לתבנית משומנת
3. מפזרים את שבבי השקדים על העיסה
4. אופים בחום בינוני נמוך (170 מעלות) כשעה, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי
בתיאבון!
עוגת דבש טבעונית, היא למעשה עוגת דבש ללא דבש וכך מכינים אותה:
המצרכים:
=======
1 כוס רסק תפוחים טבעי לא ממותק, או רסק תפוחים ואגסים
1/3 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס מייפל
1/4 כוס סילאן
1.5 כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית מחוקה אבקת אפיה
קורט קינמון
קורט ג'ינג'ר טחון
קורט מוסקט
קורט ציפורן
קורט פלפל אנגלי
חופן שבבי שקדים
אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים את כל החומרים לקערת מיקסר ומערבבים עם וו גיטרה עד לקבלת עיסה חלקה
2. מעבירים את העיסה לתבנית משומנת
3. מפזרים את שבבי השקדים על העיסה
4. אופים בחום בינוני נמוך (170 מעלות) כשעה, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי
בתיאבון!
איך להכין פשטידת כרובית טבעונית?
הנה מתכון להכנת פשטידת כרובית טבעונית:
המצרכים:
========
1 כרובית גדולה מפורקת (כ 800 גרם נטו)
1/2 כרישה בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 150 גרם)
חצי חבילת תרד טרי או חצי חבילת פטרוזיליה
חצי כוס שיבולת שועל דקה
חצי קוביית טופו (150 גרם)
2 כפות טחינה גולמית
מלח, פלפל, ¼ כפית אגוז מוסקט
פירורי לחם או פנקו
כף שמן לאידוי
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הכרובית כ-10 דקות במים רותחים, ומסננים. הכרובית צריכה להיות רכה אבל לא סמרטוטית.
2. מאדים את הכרישה והתרד בכף שמן עד ריכוך.
3. חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים יחד עם הטחינה בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”, יחד עם הכרישה והתרד (או הפטרוזיליה).
4. מוסיפים לתערובת הטופו – כרובית מפוררת, קוואקר, ותבלינים ומערבבים היטב.
5. מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה.
6. מפזרים למעלה שכבה דקה של פירורי לחם או פנקו.
7. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת פשטידת כרובית טבעונית:
המצרכים:
========
1 כרובית גדולה מפורקת (כ 800 גרם נטו)
1/2 כרישה בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 150 גרם)
חצי חבילת תרד טרי או חצי חבילת פטרוזיליה
חצי כוס שיבולת שועל דקה
חצי קוביית טופו (150 גרם)
2 כפות טחינה גולמית
מלח, פלפל, ¼ כפית אגוז מוסקט
פירורי לחם או פנקו
כף שמן לאידוי
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הכרובית כ-10 דקות במים רותחים, ומסננים. הכרובית צריכה להיות רכה אבל לא סמרטוטית.
2. מאדים את הכרישה והתרד בכף שמן עד ריכוך.
3. חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים יחד עם הטחינה בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”, יחד עם הכרישה והתרד (או הפטרוזיליה).
4. מוסיפים לתערובת הטופו – כרובית מפוררת, קוואקר, ותבלינים ומערבבים היטב.
5. מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה.
6. מפזרים למעלה שכבה דקה של פירורי לחם או פנקו.
7. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.
בתיאבון!
איך להכין קובה בורגול?
הנה מתכון להכנת קובה בורגול (עבור 70 קובות):
מצרכים למעטפת:
===============
500 גרם בורגול דק
1 כוס קמח (140 גרם)
1/4 כוס שמן זית (50 גרם)
מלח, פלפל שחור, בהרט, פפריקה
אופן ההכנה:
===========
1. שוטפים היטב את הבורגול, ממש משפשפים בתוך קערה עם מים ומעבירים כל פעם כמות שטופה לקערה אחרת.
2. משרים בקערה מלאה מים רותחים כשעתיים.
3. לאחר ההשריה סוחטים את המים שנספגו בבורגול עם הידיים, כל פעם לוקחים חופן לוחצים ומעבירים לקערה חדשה. לאחר שהבורגול סחוט מוסיפים כוס קמח, שמן ותבלינים ולשים (אם רואים שהעיסה רטובה מדי צריך להוסיף עוד קמח). הרעיון הוא שיישארו בדיוק כמות המים המתאימה בבצק ואז קל למלא אותו כי הוא לא מתפרק.
כדאי לתת לעיסה לנוח ללילה לייצוב. אם שמים מרגרינה במקום השמן, הבצק יהיה יציב יותר.
4. ממלאים את כדורי הבצק במילוי על ידי יצירת גומה במרכז הכדור. צריך להרטיב מידי פעם את הידיים במעט מים. ככול שהבצק יהיה דק יותר כך יכנס יותר מילוי והקובה תהיה טעימה יותר.
מצרכים למילוי הקובה:
==================
2 בצלים בינוניים
3 גזרים מגורדים
3 קישואים מגורדים
חופן פטרוזיליה טחונה
חופן נדיב של צנוברים
2 כוסות שקדים קצוצים גס (200 גרם)
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס (100 גרם)
מלח, פלפל שחור, בהרט, פפריקה
אופן ההכנה:
==========
1. לטגן את הבצלים עד שמזהיב, להוסיף את הגזרים, הקישואים, הצנוברים והפטרוזיליה.
2. להוסיף תבלינים ולאדות.
3. לקרר ולהוסיף את השקדים והאגוזים.
הערות:
=====
ניתן לטגן אבל גם לאפות כחצי שעה בחום של 200 מעלות.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת קובה בורגול (עבור 70 קובות):
מצרכים למעטפת:
===============
500 גרם בורגול דק
1 כוס קמח (140 גרם)
1/4 כוס שמן זית (50 גרם)
מלח, פלפל שחור, בהרט, פפריקה
אופן ההכנה:
===========
1. שוטפים היטב את הבורגול, ממש משפשפים בתוך קערה עם מים ומעבירים כל פעם כמות שטופה לקערה אחרת.
2. משרים בקערה מלאה מים רותחים כשעתיים.
3. לאחר ההשריה סוחטים את המים שנספגו בבורגול עם הידיים, כל פעם לוקחים חופן לוחצים ומעבירים לקערה חדשה. לאחר שהבורגול סחוט מוסיפים כוס קמח, שמן ותבלינים ולשים (אם רואים שהעיסה רטובה מדי צריך להוסיף עוד קמח). הרעיון הוא שיישארו בדיוק כמות המים המתאימה בבצק ואז קל למלא אותו כי הוא לא מתפרק.
כדאי לתת לעיסה לנוח ללילה לייצוב. אם שמים מרגרינה במקום השמן, הבצק יהיה יציב יותר.
4. ממלאים את כדורי הבצק במילוי על ידי יצירת גומה במרכז הכדור. צריך להרטיב מידי פעם את הידיים במעט מים. ככול שהבצק יהיה דק יותר כך יכנס יותר מילוי והקובה תהיה טעימה יותר.
מצרכים למילוי הקובה:
==================
2 בצלים בינוניים
3 גזרים מגורדים
3 קישואים מגורדים
חופן פטרוזיליה טחונה
חופן נדיב של צנוברים
2 כוסות שקדים קצוצים גס (200 גרם)
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס (100 גרם)
מלח, פלפל שחור, בהרט, פפריקה
אופן ההכנה:
==========
1. לטגן את הבצלים עד שמזהיב, להוסיף את הגזרים, הקישואים, הצנוברים והפטרוזיליה.
2. להוסיף תבלינים ולאדות.
3. לקרר ולהוסיף את השקדים והאגוזים.
הערות:
=====
ניתן לטגן אבל גם לאפות כחצי שעה בחום של 200 מעלות.
בתיאבון!
איך להכין מאפה תפוחים כפרי טבעוני?
כך מכינים מאפה תפוחים כפרי טבעוני בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או שישה כלים אישיים:
תערובת התפוחים:
==============
4 תפוחים גרני סמית' גדולים, קלופים ומגולענים
חצי כוס צימוקים (50 גרם)
1/4 כוס סילאן (80 גרם, לגיוון אפשר מייפל)
2 כפות סוכר חום (25 גרם)
1/4 כוס מיץ תפוזים (60 גרם)
1 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
מצרכים לבצק:
===========
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1 כוס קמח מלא (125 גרם, כדאי להחליף 25 גרם קמח ב-25 גרם קמח שקדים)
1.5 כפיות אבקת אפייה (5 גרם)
1 כפית קינמון
קורט מלח
1/2 כוס שמן קנולה (100 גרם)
1 כפית תמצית וניל
60 גרם רסק תפוחי עץ (רסק מתפוח בינוני אחד)
אופן ההכנה:
=========
1. פורסים את התפוחים לפרוסות דקות. את הפרוסות כדאי לשים בקערת מים כדי למנוע השחרה.
2. שמים בקערה את פלחי התפוחים, הסילאן, הסוכר החום, מיץ התפוזים והתבלינים ומערבבים היטב.
3. בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הבצק היבשים ואז מוסיפים את הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.
4. משמנים את תבנית האפייה. אם משתמשים בתבנית קפיצית, יש לעטוף את התחתית שלה מבחוץ בנייר כסף, או לשים על מגש היות שתערובת התפוחים נוזלית ובמידה והתבנית לא אטומה כמו שצריך, היא עשויה לנזול וללכלך את המטבח ואת התנור.
5. מפזרים את תערובת התפוחים באופן אחיד בתבנית האפייה (כולל הנוזלים). מעליהם שמים את הבצק באופן אחיד, אפשר להיעזר בכף או בידיים לשם פיזור אחיד של הבצק.
אופים כ-45 דקות ב-180 מעלות עד שהחלק העליון מקבל גוון זהוב יפה.
הערות:
======
אפשר לאפות בכלים אישיים.
בתיאבון!
כך מכינים מאפה תפוחים כפרי טבעוני בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או שישה כלים אישיים:
תערובת התפוחים:
==============
4 תפוחים גרני סמית' גדולים, קלופים ומגולענים
חצי כוס צימוקים (50 גרם)
1/4 כוס סילאן (80 גרם, לגיוון אפשר מייפל)
2 כפות סוכר חום (25 גרם)
1/4 כוס מיץ תפוזים (60 גרם)
1 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
מצרכים לבצק:
===========
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1 כוס קמח מלא (125 גרם, כדאי להחליף 25 גרם קמח ב-25 גרם קמח שקדים)
1.5 כפיות אבקת אפייה (5 גרם)
1 כפית קינמון
קורט מלח
1/2 כוס שמן קנולה (100 גרם)
1 כפית תמצית וניל
60 גרם רסק תפוחי עץ (רסק מתפוח בינוני אחד)
אופן ההכנה:
=========
1. פורסים את התפוחים לפרוסות דקות. את הפרוסות כדאי לשים בקערת מים כדי למנוע השחרה.
2. שמים בקערה את פלחי התפוחים, הסילאן, הסוכר החום, מיץ התפוזים והתבלינים ומערבבים היטב.
3. בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הבצק היבשים ואז מוסיפים את הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.
4. משמנים את תבנית האפייה. אם משתמשים בתבנית קפיצית, יש לעטוף את התחתית שלה מבחוץ בנייר כסף, או לשים על מגש היות שתערובת התפוחים נוזלית ובמידה והתבנית לא אטומה כמו שצריך, היא עשויה לנזול וללכלך את המטבח ואת התנור.
5. מפזרים את תערובת התפוחים באופן אחיד בתבנית האפייה (כולל הנוזלים). מעליהם שמים את הבצק באופן אחיד, אפשר להיעזר בכף או בידיים לשם פיזור אחיד של הבצק.
אופים כ-45 דקות ב-180 מעלות עד שהחלק העליון מקבל גוון זהוב יפה.
הערות:
======
אפשר לאפות בכלים אישיים.
בתיאבון!
איך להכין אוזני המן טבעוניים?
הנה מתכון לאוזני המן עבור אנשים המקפידים על תזונה טבעונית:
המצרכים לבצק:
==========
100 גרם קרם קוקוס
50 מ"ל שמן
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
40 גרם סוכר
200 גרם קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
המצרכים למלית:
===========
100 גרם שוקולד מריר
25 גרם שמן קוקוס
40-50 גרם ערמונים קצוצים
להגשה:
=====
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
========
1. הכנת הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מניחים את קרם קוקוס, שמן, וניל, מלח, סוכר, קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד היווצרות בצק מעט דביק. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, יוצרים ממנו צורה של דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כ-15-20 דקות.
2. הכנת המלית: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה, מוסיפים את שמן קוקוס וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה את הערמונים הקצוצים ומערבבים היטב. מצננים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר, עד שמתקבלת מלית במרקם יציב ורך.
3. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ וקורצים עיגולים קטנים בקוטר 6 ס"מ.
מניחים כ-1/2 כפית של מלית בתוך כל עיגול וסוגרים לצורה של אוזן המן. מניחים את אוזני ההמן במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מצננים במקפיא במשך כ-10 דקות.
4. מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים את אוזני ההמן במשך כ-10-15 דקות, או עד הזהבה, מצננים לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
בתיאבון!
הנה מתכון לאוזני המן עבור אנשים המקפידים על תזונה טבעונית:
המצרכים לבצק:
==========
100 גרם קרם קוקוס
50 מ"ל שמן
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
40 גרם סוכר
200 גרם קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
המצרכים למלית:
===========
100 גרם שוקולד מריר
25 גרם שמן קוקוס
40-50 גרם ערמונים קצוצים
להגשה:
=====
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
========
1. הכנת הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מניחים את קרם קוקוס, שמן, וניל, מלח, סוכר, קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד היווצרות בצק מעט דביק. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, יוצרים ממנו צורה של דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כ-15-20 דקות.
2. הכנת המלית: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה, מוסיפים את שמן קוקוס וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה את הערמונים הקצוצים ומערבבים היטב. מצננים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר, עד שמתקבלת מלית במרקם יציב ורך.
3. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ וקורצים עיגולים קטנים בקוטר 6 ס"מ.
מניחים כ-1/2 כפית של מלית בתוך כל עיגול וסוגרים לצורה של אוזן המן. מניחים את אוזני ההמן במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מצננים במקפיא במשך כ-10 דקות.
4. מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים את אוזני ההמן במשך כ-10-15 דקות, או עד הזהבה, מצננים לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
בתיאבון!
איך להכין עוגת בננות וסילאן טבעונית?
הנה מתכון לעוגת בננות וסילאן טבעונית:
המצרכים ל-2 עוגות אינגלישקייק:
==========================
יבשים:
=======
3 כוסות קמח מלא (420 גרם)
3 כפיות קינמון
שקית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
כוס אגוזי מלך קצוצים גס (100 גרם)
כוס צימוקים (100 גרם)
רטובים:
=======
4-5 בננות
חצי כוס סילאן (160 גרם)
2/3 כוס שמן (140 גרם)
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
========
1. מערבבים יחד את כל החומרים היבשים.
2. בקערה נפרדת מועכים את הבננות, ומערבבים עם הסילאן, השמן ומיץ הלימון.
3. מוסיפים את החומרים היבשים לחומרים הרטובים ומערבבים, עד לקבלת בצק סמיך.
4. מחלקים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות ואופים כ-30-40 דקות.
בתיאבון!
קרדיט לאורן גולדפינגר
הנה מתכון לעוגת בננות וסילאן טבעונית:
המצרכים ל-2 עוגות אינגלישקייק:
==========================
יבשים:
=======
3 כוסות קמח מלא (420 גרם)
3 כפיות קינמון
שקית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
כוס אגוזי מלך קצוצים גס (100 גרם)
כוס צימוקים (100 גרם)
רטובים:
=======
4-5 בננות
חצי כוס סילאן (160 גרם)
2/3 כוס שמן (140 גרם)
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
========
1. מערבבים יחד את כל החומרים היבשים.
2. בקערה נפרדת מועכים את הבננות, ומערבבים עם הסילאן, השמן ומיץ הלימון.
3. מוסיפים את החומרים היבשים לחומרים הרטובים ומערבבים, עד לקבלת בצק סמיך.
4. מחלקים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות ואופים כ-30-40 דקות.
בתיאבון!
קרדיט לאורן גולדפינגר
איך להכין לדר תותים טריים?
הנה מתכון להכנת לדר תותים של נירה רוסו כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בנובמבר 2014:
המצרכים:
========
370 גרם תותים טרייםף נטולי גבעולים ועלים
75 גרם סוכר
אופן ההכנה:
==========
1. מכוונים את תנור האפייה לחום הנמוך ביותר, כ-60 מעלות.
2. משמנים קלות נייר אפייה ומרפדים בו תבנית תנור (אם יש יריעת סילפט, השתמשו בה).
3. מרסקים את התותים לעיסה אחידה, מעבירים אותה, יחד עם הסוכר לסיר גבוה, מרתיחים תוך ערבוב מתמיד, עד שהנפח מצטמצם לחצי.
4. מסננים במסננת דקה ומשטחים על נייר האפייה.
5. אופים כ-4 שעות בתנור, עדיין ב-60 מעלות, מוציאים ומניחים להצטנן.
6. הופכים את נייר האפייה שאליו דבוק משטח הלדר על קרש חיתוך.
7. קולפים בעדינות את נייר האפייה.
8. חותכים לרצועות, לריבועים או לכל צורה שנראית לכם, בסכין חדה ומשומנת קלות. מאחסנים מגולגל במקרר.
9. גיוונים: את התותים אפשר להמיר במשמש, נקטרינה, גויאבה, חבוש רחוץ ומקולף חלקית, שכולם חתוכים לפיסות, ופיסות החבוש גם מבושלות כ-10 דקות.
הנה מתכון להכנת לדר תותים של נירה רוסו כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בנובמבר 2014:
המצרכים:
========
370 גרם תותים טרייםף נטולי גבעולים ועלים
75 גרם סוכר
אופן ההכנה:
==========
1. מכוונים את תנור האפייה לחום הנמוך ביותר, כ-60 מעלות.
2. משמנים קלות נייר אפייה ומרפדים בו תבנית תנור (אם יש יריעת סילפט, השתמשו בה).
3. מרסקים את התותים לעיסה אחידה, מעבירים אותה, יחד עם הסוכר לסיר גבוה, מרתיחים תוך ערבוב מתמיד, עד שהנפח מצטמצם לחצי.
4. מסננים במסננת דקה ומשטחים על נייר האפייה.
5. אופים כ-4 שעות בתנור, עדיין ב-60 מעלות, מוציאים ומניחים להצטנן.
6. הופכים את נייר האפייה שאליו דבוק משטח הלדר על קרש חיתוך.
7. קולפים בעדינות את נייר האפייה.
8. חותכים לרצועות, לריבועים או לכל צורה שנראית לכם, בסכין חדה ומשומנת קלות. מאחסנים מגולגל במקרר.
9. גיוונים: את התותים אפשר להמיר במשמש, נקטרינה, גויאבה, חבוש רחוץ ומקולף חלקית, שכולם חתוכים לפיסות, ופיסות החבוש גם מבושלות כ-10 דקות.
איך להכין מאפינס גזר טבעוני?
הנה מתכון לשש יחידות מאפינס גזר טבעוני:
מצרכים:
=======
3/4 כוס קמח מלא (90 גרם)
1 כפית אבקת אפייה (4 גרם)
חצי כפית סודה לשתיה (3 גרם)
חצי כפית קינמון טחון
20 גרם קוקוס (5 כפות)
1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים (25 גרם)
1/4 כוס צימוקים (25 גרם)
1/4 כוס שמן קנולה (50 גרם)
1/3 כוס סוכר חום (80 גרם)
60 גרם רסק תפוחים (3 כפות) או חצי מעדן אלפרו ווניל
1/2 כוס גזר מגורר (גזר אחד מגורר - 50 גרם)
לעיטור:
======
תערובת של אגוזים קצוצים וקינמון.
אופן ההכנה:
==========
1. לערבב חומרים יבשים ולהוסיף חומרים רטובים.
2. לערבב בזריזות, לצקת לתבנית שקעים.
3. לפזר אגוזים וקינמון מעל.
4. לאפות כ-15 דקות בחום של 170 מעלות.
5. להוציא מהתבנית ולצנן.
בתיאבון!
הנה מתכון לשש יחידות מאפינס גזר טבעוני:
מצרכים:
=======
3/4 כוס קמח מלא (90 גרם)
1 כפית אבקת אפייה (4 גרם)
חצי כפית סודה לשתיה (3 גרם)
חצי כפית קינמון טחון
20 גרם קוקוס (5 כפות)
1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים (25 גרם)
1/4 כוס צימוקים (25 גרם)
1/4 כוס שמן קנולה (50 גרם)
1/3 כוס סוכר חום (80 גרם)
60 גרם רסק תפוחים (3 כפות) או חצי מעדן אלפרו ווניל
1/2 כוס גזר מגורר (גזר אחד מגורר - 50 גרם)
לעיטור:
======
תערובת של אגוזים קצוצים וקינמון.
אופן ההכנה:
==========
1. לערבב חומרים יבשים ולהוסיף חומרים רטובים.
2. לערבב בזריזות, לצקת לתבנית שקעים.
3. לפזר אגוזים וקינמון מעל.
4. לאפות כ-15 דקות בחום של 170 מעלות.
5. להוציא מהתבנית ולצנן.
בתיאבון!
איך להכין עוגת חלבה טבעונית?
הנה מתכון של מאשה לעוגת חלבה טבעונית תבנית אינגליש-קייק גדולה או לתבנית אינגילשקייק קטנה + 6 מאפינס:
חומרים רטובים:
===========
לערבב במיקסר, במעבד מזון או ביד:
100 גרם רסק תפוחי עץ
1 כוס מיץ תפוזים (240 גרם, 3 תפוזים בינוניים עם הציפה)
1 כוס סוכר חום (180 גרם)
1/2 כוס שמן (100 גרם)
1/2 כוס טחינה (160 גרם)
1/4 כוס סילאן תמרים (80 גרם)
חומרים יבשים:
==========
לערבב יחד:
2 כוסות קמח מלא (250 גרם)
1 כפית אבקת אפיה
להוסיף 1/2 -1 כוס חלווה מפוררת או שערות (125-250 גרם)
אפשר גם 1/2 כוס אגוזים (50 גרם)
לערבב את שתי התערובות ולצקת לתבנית משומנת, לאפות ב-170 מעלות 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
הערות:
======
העוגה מתפוררת.
הנה מתכון של מאשה לעוגת חלבה טבעונית תבנית אינגליש-קייק גדולה או לתבנית אינגילשקייק קטנה + 6 מאפינס:
חומרים רטובים:
===========
לערבב במיקסר, במעבד מזון או ביד:
100 גרם רסק תפוחי עץ
1 כוס מיץ תפוזים (240 גרם, 3 תפוזים בינוניים עם הציפה)
1 כוס סוכר חום (180 גרם)
1/2 כוס שמן (100 גרם)
1/2 כוס טחינה (160 גרם)
1/4 כוס סילאן תמרים (80 גרם)
חומרים יבשים:
==========
לערבב יחד:
2 כוסות קמח מלא (250 גרם)
1 כפית אבקת אפיה
להוסיף 1/2 -1 כוס חלווה מפוררת או שערות (125-250 גרם)
אפשר גם 1/2 כוס אגוזים (50 גרם)
לערבב את שתי התערובות ולצקת לתבנית משומנת, לאפות ב-170 מעלות 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
הערות:
======
העוגה מתפוררת.
איך להכין לביבות תפוחי אדמה לטבעונים?
הנה מתכון טבעוני ללביבות תפוחי אדמה:
המצרכים ואופן ההכנה:
==================
3-4 תפוחי אדמה מגוררים מבושלים. לאחר הבישול נותנים לתפוחי האדמה לעמוד מספר שעות כדי להגיר את כל הנוזלים ואז מוסיפים:
שליש כוס סולת
בצל מטוגן אחד
שום כתוש
מלח, פלפל
אופציה 2
========
לגרר כ-7 תפוחי אדמה על פומפיה גסה.
לפזר קצת מלח (כדי להגיר נוזלים) ולעסות עם הידיים.
את המים שנזלו לשמור בקערה מתחת.
לשפוך את המים, ואת העמילן שנאגר להחזיר לתפוחי האדמה.
להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם וכ-7 כפות קמח.
לערבב הכל.
לטגן או לאפות.
הערות:
=====
אפשר להוסיף בצל מטוגן או גזר או קישוא על פי הטעם.
בתיאבון!
הנה מתכון טבעוני ללביבות תפוחי אדמה:
המצרכים ואופן ההכנה:
==================
3-4 תפוחי אדמה מגוררים מבושלים. לאחר הבישול נותנים לתפוחי האדמה לעמוד מספר שעות כדי להגיר את כל הנוזלים ואז מוסיפים:
שליש כוס סולת
בצל מטוגן אחד
שום כתוש
מלח, פלפל
אופציה 2
========
לגרר כ-7 תפוחי אדמה על פומפיה גסה.
לפזר קצת מלח (כדי להגיר נוזלים) ולעסות עם הידיים.
את המים שנזלו לשמור בקערה מתחת.
לשפוך את המים, ואת העמילן שנאגר להחזיר לתפוחי האדמה.
להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם וכ-7 כפות קמח.
לערבב הכל.
לטגן או לאפות.
הערות:
=====
אפשר להוסיף בצל מטוגן או גזר או קישוא על פי הטעם.
בתיאבון!
איך להכין בראוניז לטבעוניים?
הנה מתכון לבראוניז טבעוני:
מצרכים:
=======
3/4 כוס שקדים (75 גרם)
3/4 כוס שבבי קוקוס (50 גרם)
1/3 כוס קרם קוקוס (80 גרם)
1/4 כוס פשתן טחון ב-½ כוס מים (40 גרם פשתן עם 120 גרם מים)
1/3 כוס סירופ מייפל (100 גרם)
1/3 כוס סוכר (70 גרם)
¼1 כוסות קמח שיבולת שועל (125 גרם)
קורט מלח
תמצית ווניל
כוס חלס (240 גרם)
1/2 כוס קקאו (40 גרם)
אגוזי מלך שבורים
180 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
==========
1. לטחון את כל המרכיבים מלבד הקקאו בבלנדר חזק עד לקבלת תערובת סמיכה.
2. להעביר לקערה ולהוסיף את הקקאו. לערבב היטב ולהוסיף את האגוזים והשוקולד.
בתיאבון!
הנה מתכון לבראוניז טבעוני:
מצרכים:
=======
3/4 כוס שקדים (75 גרם)
3/4 כוס שבבי קוקוס (50 גרם)
1/3 כוס קרם קוקוס (80 גרם)
1/4 כוס פשתן טחון ב-½ כוס מים (40 גרם פשתן עם 120 גרם מים)
1/3 כוס סירופ מייפל (100 גרם)
1/3 כוס סוכר (70 גרם)
¼1 כוסות קמח שיבולת שועל (125 גרם)
קורט מלח
תמצית ווניל
כוס חלס (240 גרם)
1/2 כוס קקאו (40 גרם)
אגוזי מלך שבורים
180 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
==========
1. לטחון את כל המרכיבים מלבד הקקאו בבלנדר חזק עד לקבלת תערובת סמיכה.
2. להעביר לקערה ולהוסיף את הקקאו. לערבב היטב ולהוסיף את האגוזים והשוקולד.
בתיאבון!
איך להכין תבשיל עדשים שחורות?
הנה מתכון לתבשיל עדשים שחורות:
המצרכים:
========
2 כוסות עדשים שחורות מונבטות לאחר השרייה במים
1 בצל גדול
2 שיני שום קצוצות דק
1 גזר קלוף קצוץ לקוביות קטנות
כורכום
כמון
קארי
מלח - לא חובה
צרור פטרוליה טרייה
מעט שמן
מים
אופן ההכנה:
==========
1. משרים את העדשים במים במשך יומיים או שלושה עד להנבטה, מדי יום מחליפים מים.
2. מטגנים במעט שמן בצל גדול פרוס דק עד להשקפה.
3. מוסיפים שום, מקפיצים קלות ומוסיפים את הגזר. מטגנים עד לריכוך.
4. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
5. מוסיפים את העדשים, מערבבים היטב.
6. מוסיפים מים עד כדי כיסוי ועוד קצת ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה.
בתיאבון!
הנה מתכון לתבשיל עדשים שחורות:
המצרכים:
========
2 כוסות עדשים שחורות מונבטות לאחר השרייה במים
1 בצל גדול
2 שיני שום קצוצות דק
1 גזר קלוף קצוץ לקוביות קטנות
כורכום
כמון
קארי
מלח - לא חובה
צרור פטרוליה טרייה
מעט שמן
מים
אופן ההכנה:
==========
1. משרים את העדשים במים במשך יומיים או שלושה עד להנבטה, מדי יום מחליפים מים.
2. מטגנים במעט שמן בצל גדול פרוס דק עד להשקפה.
3. מוסיפים שום, מקפיצים קלות ומוסיפים את הגזר. מטגנים עד לריכוך.
4. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
5. מוסיפים את העדשים, מערבבים היטב.
6. מוסיפים מים עד כדי כיסוי ועוד קצת ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה.
בתיאבון!
איך להכין באבא גנוש או באבא ע'נוש?
איך מכינים באבא ע'נוש?
מדובר בטחינה וחצילים בנוסח טורקי / ערבי. כדי להכין את החצילים בטחינה בנוסח ערבי עשו כך:
1. קולים את החצילים על אש פתוחה.
2. כשהם רכים מספיק מורידים את הקליפה (מכניסים את החצילים לשקית ניילון וסוגרים. אחרי כ-10 דקות החצילים מתקררים והקליפה יורדת בקלות).
3. מרסקים בקערה עם כף עץ (חשוב בכף עץ אחרת הטעם מתקלקל!).
4. לחוד, מכינים טחינה כפי שמכינים טחינה בבית: לוקחים 1.5-2 כוסות טחינה גולמית ומוסיפים לטחינה מים, מיץ לימון (1/3 כוס - בהדרגה), שום (6 שיניים כתושות) ומלח - עד שמקבלים את הטעם הרצוי.
5. כשהטחינה מוכנה שופכים אותה לתוך החצילים ומערבבים היטב.
6. זורים מעט פפריקה מתוקה ופטרוזיליה. אפשר גם מעט צנוברים.
בהצלחה!
מדובר בטחינה וחצילים בנוסח טורקי / ערבי. כדי להכין את החצילים בטחינה בנוסח ערבי עשו כך:
1. קולים את החצילים על אש פתוחה.
2. כשהם רכים מספיק מורידים את הקליפה (מכניסים את החצילים לשקית ניילון וסוגרים. אחרי כ-10 דקות החצילים מתקררים והקליפה יורדת בקלות).
3. מרסקים בקערה עם כף עץ (חשוב בכף עץ אחרת הטעם מתקלקל!).
4. לחוד, מכינים טחינה כפי שמכינים טחינה בבית: לוקחים 1.5-2 כוסות טחינה גולמית ומוסיפים לטחינה מים, מיץ לימון (1/3 כוס - בהדרגה), שום (6 שיניים כתושות) ומלח - עד שמקבלים את הטעם הרצוי.
5. כשהטחינה מוכנה שופכים אותה לתוך החצילים ומערבבים היטב.
6. זורים מעט פפריקה מתוקה ופטרוזיליה. אפשר גם מעט צנוברים.
בהצלחה!