» «
עוגת תפוחים
איך להכין עוגת תפוחים טבעונית?


כך מכינים עוגת תפוחים לטבעונים בשתי תבניות אינגליש קייק או מאפינס:

המצרכים:
========
1 מעדן אלפרו ווניל

חצי כוס שמן (100 גרם)

¼1 כוס סוכר (250 גרם)

1 קופסת שימורי רסק תפוחים לא ממותק (560 גרם)

1 כפית קינמון

¼ כפית אגוז מוסקט (לא חובה)

½ כפית פלפל אנגלי טחון (2-3 עיגולים- לא חובה)

3 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות קטנות

½2 כוסות קמח תופח (350 גרם)

1 כוס אגוזי מלך קצוצים


לקישוט:
======
2 כפות סוכר חום

1 כפית קינמון


אופן ההכנה:
==========
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.

- שמים בקערה גדולה מעדן ווניל, שמן, סוכר ורסק תפוחים וטורפים בעזרת המטרפה עד שהתערובת אחידה.

- מנפים מעל הקערה קמח תופח, מוסיפים תבלינים וטורפים בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה ללא גושים של קמח.

- שמים את האגוזים בשקית ניילון ומרסקים אותם בעזרת פטיש שניצלים או מערוך עד שהם הופכים לפירורים גדולים.

- מוסיפים את האגוזים המרוסקים והתפוחים ומערבבים מעט, עד שהם מתפזרים בתערובת.

- מוזגים את התערובת בעזרת מצקת לשקעים של התבנית (ממלאים כמעט עד הסוף).

- מערבבים יחד את הסוכר והקינמון לקישוט ומפזרים מעל הבצק (אפשר לפזר גם אגוזים לקישוט אם רוצים).

- מכניסים לתנור ואופים 35-40 דקות עד להזהבה.

בתיאבון!
עוגת תפוחים
איך להכין עוגת סילאן תמרים ותפוחים טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת סילאן ותפוחים טבעונית בתבנית אניגלישקייק או 12 מאפינס:

המצרכים:
========
2 תפוחים בינוניים מסוג גרנט סמית

175 גרם קמח מלא (¼1 כוסות)

1 כפית אבקת אפייה

½ כפית אבקת סודה לשתיה

קורט מלח

½ כפית קינמון טחון דק

½ כפית פלפל אנגלי טחון (2-3 עיגולים)

¼ כפית אגוז מוסקט


140 גרם סילאן (חצי כוס)

25 גרם סוכר חום (2 כפות)

70 גרם שמן סויה (⅓ כוס)

1 מעדן אלפרו ווניל


לקישוט:
======
1/2 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:
==========
1. קולפים את התפוחים ומסלקים את הגרעינים. חותכים לקוביות ומניחים בקערה עם מים למניעת השחרה.

2. טוחנים את התבלינים.

3. בקערה רחבה מערבבים את החומרים היבשים.

4. בקערה נוספת מערבבים את החומרים הרטובים: סילאן, שמן, סוכר ומעדן ווניל. מערבבים היטב. מוסיפים את התפוחים.

5. מערבבים את תערובת היבשים עם תערובת הרטובים עד לקבלת תערובת אחידה.

6. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת היטב ומשטחים.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 45 דקות, או עד שנועצים במרכזה קיסם והוא יוצא נקי.

8. זורים אבקת-סוכר ומגישים.

הערות:
======
אם עושים מאפינס ורוצים שהם לא יתפוררו, יש להחליף חלק מהשמן או את כולו במחמאה.
העוגה יוצאת מאד רטובה, והתפוחים עוד מפרישים מים לאחר שהעוגה עומדת. כדאי לנסות להוסיף עוד כף שתיים של קמח ולא לאפות בתבנית עגולה. תבנית אינגליש שומרת על הצורה של העוגה טוב יותר.

בתיאבון!
גלידה
איך להכין גלידת חלבה קוקוס טבעונית?



הנה מתכון לגלידת חלבה קוקוס טבעונית:

המצרכים:
========
פחית קרם קוקוס

1 שמנת לבישול - אלפרו

3/4 כוס סוכר חום

2 כפות טחינה

כף דבש

מעט קוקוס לקישוט

מעט סילאן או דבש לקישוט


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים על האש קרם קוקוס, השמנת והסוכר עד שכל הסוכר נמס. מורידים מהאש ומצננים.

2. מערבבים את הטחינה והדבש. מוסיפים לטחינה והדבש מעט מהשמנת ומערבבים בעדינות.
מערבבים בעדינות את שתי התערובות.

3. מעבירים לתבניות שקעים מסיליקון ומקפיאים.

4. לפני ההגשה מוציאים בזהירות מהתבנית ומגישים על צלחת שטוחה מפזרים מעל קוקוס ומעטרים בדבש או סילאן.

הערות:
======
אפשר להכניס למכונת גלידה לקבלת מרקם חלק יותר.

בתיאבון!

עדשים
איך להכין תבשיל עדשים שחורות?



הנה מתכון לתבשיל עדשים שחורות:

המצרכים:
========
2 כוסות עדשים שחורות מונבטות לאחר השרייה במים

1 בצל גדול

2 שיני שום קצוצות דק

1 גזר קלוף קצוץ לקוביות קטנות

כורכום

כמון

קארי

מלח - לא חובה

צרור פטרוליה טרייה

מעט שמן

מים


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את העדשים במים במשך יומיים או שלושה עד להנבטה, מדי יום מחליפים מים.

2. מטגנים במעט שמן בצל גדול פרוס דק עד להשקפה.

3. מוסיפים שום, מקפיצים קלות ומוסיפים את הגזר. מטגנים עד לריכוך.

4. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

5. מוסיפים את העדשים, מערבבים היטב.

6. מוסיפים מים עד כדי כיסוי ועוד קצת ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה.

בתיאבון!

מתכונים טבעוניים

מתכונים
איך להכין סלט מלפפונים ובצל סגול?



הנה מתכון קל ואף חגיגי להכנת הסלט:

המצרכים:
========
10 מלפפונים יפים, פרוסים דק דק

1 בצל סגול מקולף, חתוך לפרוסות דקות מאד


המצרכים לרוטב:
==============
3 כפות חומץ בן-יין לבן או לחילופין חומץ בלסמי לבן

4 כפות שמן זית

1.5 כפות סוכר

1 כף חרדל צרפתי

2 כפות מים

פלפל שחור גרוס דק

מלח


אופן ההכנה:
===========
1. ערבבו היטב את כל חומרי הרוטב ביחד , טעמו ותקנו עד לטעם נכון.

2. הניחו את הבצל והמלפפונים בקערת הגשה וצקו מעליהם את הרוטב סמוך להגשה.


בתיאבון!
גלידה
איך להכין גלידת בננות, תותים ותמרים טבעונית?



הנה מתכון לגלידת בננות, תותים ותמרים טבעונית:

המצרכים:
========
4 בננות בשלות

1 כוס תותים טריים

2 תמרים ללא הגלעין

1 כוס חלב סויה בטעם וניל


אופן ההכנה:
==========
1. מקלפים את הבננות ומקפיאים אותן. ההקפאה תרכך את הבננות.

2. מעבירים את הבננות הקפואות, התותים והתמרים לבלנדר וטוחנים היטב יחד עם חלב הסויה.

מעבירים למכונת גלידה.

גיוונים:
======
1. אפשר להחליף את חלב הסויה במים, חלב קוקוס, או שמנת צמחית.

2. אפשר גם לשלב תוספת פריכה, שוקולד מגורר או אגוזים למיניהם.

בתיאבון!
אוזני המן
איך להכין אוזני המן טבעוניות?


הנה מתכון לאוזני המן טבעוניות:

המצרכים לבצק:
==========
1/2 כוס קמח

2 כפות טחינה גולמית מלאה

2 כפות שמן קוקוס נוזלי

2 כפות רסק תפוחים ללא סוכר וללא תוספים

2 כפות מייפל אורגני

1/4 כפית שטוחה סודה לשתייה

כפית חומץ

מצרכים למלית:
=========
4 תמרים מזן מג'הול עסיסיים מאוד

כ-10 שקדים

מעט קינמון


אופן ההכנה:
========

1. טוחנים יחד את כל החומרים של המלית ומניחים בצד.

2. מערבבים את כל החומרים לבצק.

3. קורצים כדור יםבגודל פינג-פונג, משטחים על כף היד. מניחים במרכזם מעט מתערובת המלית, מקפלים ל"אוזן" ומניחים בתבנית על נייר אפייה.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות רבע שעה.

בתיאבון!

עוגות
איך להכין עוגת גבינה ללא גבינה?



הנה מתכון להכנת עוגת גבינה ללא גבינה:


המצרכים לבסיס:
============
1 כוס אגוזי מקדמיה ואגוזי פקאן

1/4 כפית מלח

4 תמרים מזן מהג'ול

2/3 כוס קוקוס


מצרכים לקרם:
==========

2 כוסות אגוזי קשיו לא קלויים

1/3 כוס מיץ לימון טרי

1/3 כוס אגבה או דבש

1/2 כוס שמן קוקוס מומס

1/4 כוס מים או יותר, לפי הצורך


מצרכים לרוטב:
===========

תותים לפי הכמות הדרושה

תפוז לסחיטה

1-2 כפות דבש או מייפל טבעי


אופן ההכנה:
=========

1. מכניסים למג'ימיקס אגוזי פקאן, מקדמיה וטוחנים בהדרגה, לאחר מכן מוסיפים תמרים וקוקוס עד שמתקבלת תערובת אחידה אותה יש לשטח בתבנית סיליקון בצורה שווה.

2. מכניסים את כל חומרי הקרם לבלנדר, את המים מוסיפים בהדרגה עד שמתקבל קרם במקרם קטיפתי. מניחים את הקרם על תחתית האגוזים ושמים במקפיא עד שהקרם מתקשה.

3. חותכים את התותים לקוביות, סוחטים עליהם מיץ תפוזים ומוסיפים את הדבש או המייפל ומכניסים למקרר, לפני ההגשה מניחים את רוטב התותים על העוגה.


מאפינס
איך להכין מאפינס בננה טבעוני?



הנה מתכון למאפינס בננה טבעוני:

המצרכים:
=======
1.5 כוס קמח מלא, מנופה (190 גרם)

1 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

1/4 כפית מלח

1/2 כוס אגוזי מלך לא קצוצים (50 גרם)

1/2 כוס צימוקים (50 גרם)

1/2 כפית קינמון ו-¼ כפית אגוז מוסקט

- ניתן להוסיף חופן שוקולד צ'יפס

- לערבב היטב את כך החומרים.

לעבד למשחה חלקה במעבד מזון או בלנדר-סטיק:
====================================

1/2 כוס סוכר חום (90 גרם)


1/2 כוס שמן (100 גרם)

200 גרם טופו רך (או 100 גרם רסק תפוחי עץ)

3-4 בננות בינוניות

- לאחד 2 התערובות, לצקת לתבנית שקעים, לאפות ב 180 מעלות כחצי שעה או פחות עד שמשחים מעט.

הערות:
======
ניתן להוסיף 3 כפיות קפה נמס לתערובת הנוזלים כדי לקבל טעם קפה.

בתיאבון!
איך להכין "חלבת" סולת טבעונית?



הנה מתכון להכנת "חלבת" סולת טבעונית בתבנית בבקה:

המצרכים:
========
כוס סולת (175 גרם)

2/3 כוס סילאן (200 גרם)

ליטר חלב סויה

כף קינמון

1/3 כוס אגוזים קצוצים

1/3 כוס צימוקים

10 תמרים קצוצים דק

כוס פירות יבשים

קוקוס

אופן ההכנה:
==========
1. שופכים את הסולת, הסוכר והקינמון לסיר, מוסיפים את חלב הסויה, מבשלים על אש קטנה, מכסים את הסיר ומערבבים מדי פעם.

2. ממשיכים לבשל ולערבב עד שהתערובת הופכת להיות סמיכה ולא נוזלית, מוסיפים את האגוזים והצימוקים והפירות היבשים, מערבבים ומסירים מהאש.

3. שופכים את התערובת לתבנית, זורים קוקוס למעלה ומצננים במשך מספר שעות במקרר.
מגישים קר.

הערות:
======
- ניתן להמיר חלק מהסולת או את כולה בשיבולת שועל (קוואקר).

- ניתן להוסיף/להחליף את הקינמון בכף קקאו.
איך להכין הכנת מאפינס קפה ושוקולד צ'יפס טבעוני?



הנה מתכון להכנת 12 יחידות מאפינס קפה ושוקולד צ'יפס טבעוני:

המצרכים:
=========
2 כוסות קמח (280 גרם)

3/4 כוס סוכר (170 גרם)

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)

1/2 כוס ברס (אגוזי לוז מקורמלים, 70 גרם)

1 כוס חלב סויה (240 גרם)

5 כפיות קפה נמס

1/2 כוס שמן (100 גרם)

1 מעדן אלפרו ווניל

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערת מיקסר את החומרים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפייה, ושוקולד צ'יפס וברס.

3. ממסים את הקפה בחלב סויה בקערה נפרדת ומוסיפים את השמן והמעדן ומערבבים.

4. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים.

5. משמנים תבנית שקעים למאפינס וממלאים את השקעים עד 2/3 מגובהם.

אופים כ-20 דקות או עד שהמאפינס זהובים ותפוחים.
איך להכין עוגת לימון שמרים טבעונית?



הנה מתכון לעוגת לימון שמרים בתבנית אינגליש קייק:

מצרכים לראש עיסה:
===============
1/2 כוס קמח (70 גרם)

1 כוס חלב סויה מחומם קלות (240 גרם)

1 כפית שמרים יבשים (3 גרם)

יבשים:
=====
2 כוסות קמח (280 גרם)

1/2 כפית מלח (3 גרם)

רטובים:
=======
1/3 כוס שמן (75 גרם)

100 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)

מעדן אלפרו ווניל

4 כפות גרידת לימון (גרידה מ-3 לימונים)

2/3 כוס סוכר (140 גרם)

הכנה:
=====
1. יש לערבב את חומרי ראש עיסה ולהשאיר בצד ל-15 דקות.

2. לערבב חומרים יבשים לחוד וחומרים רטובים לחוד.

3. מחממים תנור ל-170 מעלות ומאחדים את שלוש התערובות רק לפני ההכנסה לתנור.

4. אופים כארבעים דקות עד שעה – עד שהעוגה יבשה מבפנים.

5. כדי למנוע את נפילת העוגה, יש להשאיר את העוגה בתנור בגמר האפייה ולפתוח מעט את דלת התנור.

בתאבון!
איך להכין עוגת שוקולד קוקוס תפוז טבעונית?



הנה מתכון של מאשה לעוגות שוקולד קוקוס תפוז טבעונית:

מצרכים לתבנית עגולה 26:
====================
להמיס בסיר כפול או במיקרו:

400 גרם שוקולד מריר מעולה

1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס

לנפות:

2 כוסות קמח (280 גרם)

1/2 כוס קקאו (40 גרם)

ולהוסיף ולערבב:

1 כוס פתיתי קוקוס (70 גרם)

1.5 כוס סוכר לבן (300 גרם)

1 שקית אבקת אפייה


להוסיף לקערה:

2/3 כוס שמן (130 גרם)

1 כוס מיץ תפוזים (240 גרם)

גרד מתפוז אחד

מחצית מכל מהשוקולד חלב קוקוס שלמעלה

לערבב, לאפות ב 170 מעלות כחמישים דקות

להיזהר לא לשרוף!
כשהעוגה מוכנה, תנו לה להתקרר קצת, ואז צפו אותה במה שנשאר מהשוקולד חלב קוקוס מההתחלה.
איך להכין מרק דלעת טבעני לקובה?



הנה מתכון טבעוני למרק דלעת טבעוני לקובה:

המצרכים:
=========
3 כפות שמן זית

1 בצל

500 גרם דלעת

1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)

כף בהרט

1/2 כף פפריקה

פלפל ומלח לפי הטעם

1/2 לימון

כף סוכר חום


אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים את הבצל לחתיכות בגודל בינוני (הכי קל פשוט לפרוס לפרוסות, ללחוץ ולשחרר את הטבעות).

2. קוצצים את הדלעת לרצועות בעזרת סכין או מעבד מזון.

3. מטגנים את הבצל והדלעת בשמן זית.

4. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

5. מתבלים את המרק בבהרט, מלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות.

6. מוסיפים את הקובות ומבשלים אותן עוד כ-20 דקות.

7. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון ומוסיפים כף סוכר.

8. מגישים חם.

בתיאבון!

קרדיט לאורן גולדפינגר
איך להכין קינואה?



הנה מתכון נהדר לקינואה:

המצרכים:
========
1 כוס קינואה

1 בצל חתוך

פטריות

1 גמבה חתוכה לקוביות

1 קישוא חתוך לקוביות קטנות

אפשרי: קוביות קטנות של בטטה, אפונה קטנה, גרגרי חומוס, עדשים שחורות, ערמונים וכל מה שאוהבים.

1-2 כפות סילאן ללא סוכר

רוטב צ'ילי מתוק

רוטב סויה


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הקינואה כמו אורז: מקפיצים קלות כוס קינואה עם מעט שמן, מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ומבשלים עד שכל המים נספגים.

2. במחבת מחממים מעט שמן זית ומקפיצים את כל הירקות.

3. אם מוסיפים אפונה, עדשים וכו, יש לבשלם בנפרד ולסנן.

4. מוסיפים לירקות המוקפצים סילאן,, רוטב צ'ילי, רוטב סויה ומעט פלפל שחור.

5. מוסיפים הכל לקינואה ומערבבים. ניתן להגיש חם או קר.

בתיאבון!
איך להכין עוגת פרג קוקוס טבעונית?



הנה מתכון לעוגת פרג קוקוס טבעונית שמתאים לשתי תבניות אינגליש קטנות:

מצרכים:
=======
2 כוסות קמח (280 גרם)

4 כפות גדושות פרג טחון (40 גרם)

4 כפות גדושות שבבי קוקוס (30 גרם)

שקית אבקת אפייה

5 כפות רסק תפוחים (120 גרם)

1/2 כוס שמן (100 גרם)

3/4 כוס סוכר (150 גרם, לערבב חום ולבן)

כוס חלב סויה (240 גרם)

סירופ (אופציה):
============
לבשל רבע כוס חלב סויה עם שלוש כפות סוכר, מצמצמים על אש קטנה ושופכים על העוגה כאשר היא חמה.


הערות:
======
אפשר להוסיף לעוגה או לסירופ שתי כפיות נס קפה.

מי שלא אוהב קוקוס יכול לשים רק פרג ולהיפך.

אפשר להחליף את החלב בסירופ ובעוגה במיץ תפוזים (אבל אז להשמיט את הקפה).
איך להכין קטשופ בבית?



הנה מתכון להכנת קטשופ עצמית:

המצרכים:
========
1 ק"ג עגבניות אדומות ובשלות מאוד, רצוי מזן "תמר"

צרור עלי תימין

1 כף שמן זית

1 כפית פלפל שחור גרוס

מלח

1 כף חומץ יין אדום

2 כפיות סוכר

מעט טבסקו (לא חובה)


אופן ההכנה:
==========
1. חוצים את העגבניות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים בשמן זית, עלי תימין, מלח ופלפל שחור.

2. אופים כ-3 שעות בתנור שחומם ל-110 מעלות.

3. מעבירים את העגבניות למעבד מזון, מוסיפים סוכר וחומץ וטוחנים. מי שרוצה יכול להעביר דרך מסננת דקה לקבלת מחית חלקה. חובבי החריף יכולים להוסיף מעט טבסקו.

בתיאבון!


איך להכין עוגת דלעת טבעונית?



הנה מתכון לעוגת דלעת טבעונית המתאימה עבור שתי תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ:

מצרכים:
========
125 גרם רסק תפוחי עץ (2 תפוחים בינוניים)

250 גרם סוכר (¼1 כוסות)

150 גרם שמן קנולה (¾ כוס)

200 גרם קמח לבן (½1 כוסות פחות כף)

½ כפית אבקת אפייה

½ כפית סודה לשתיה

½ כפית קינמון טחון

קורט אגוז מוסקט טחון

350 גרם דלעת (משקל נטו - אחרי קילוף) מקולפת ומגוררת בדיסקית ז'וליינים במעבד מזון או בפומפיה (2-3 כוסות דחוסות)

70-80 גרם גרעיני דלעת קלופים

לסירופ:
=======
¼ כוס מים (50 גרם)

¼ כוס סוכר (50 גרם)

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש-קייק קטנות או אחת גדולה במעט שמן קנולה.

2. מערבבים רסק תפוחים וסוכר במיקסר עד שהסוכר נבלע ברסק.

3. מוסיפים שמן באטיות רבה ומקציפים במהירות נמוכה.

4. מערבבים בקערה נפרדת: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, קינמון, ואגוז מוסקט. מוסיפים לתערובת הנוזלים בתנועות קיפול, בעזרת מרית. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

5. מוסיפים דלעת מגוררת לעיסה ומערבבים עד שהיא נטמעת היטב.

6. יוצקים את העיסה לתבניות ומפזרים גרעיני דלעת. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות. כעבור 30 דקות מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות ואופים 15-30 דקות נוספות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.

7. בזמן שהעוגה נאפית מכינים סירופ סוכר: מניחים בסיר מים וסוכר, מערבבים ומבשלים על אש גבוהה, תוך ערבוב רצוף, עד שהסוכר נטמע במים. מנמיכים את האש, מבשלים 1-2 דקות נוספות ומסירים מן האש. הסירופ יסמיך תוך כדי צינונו.

8. מברישים את העוגה בסירופ סוכר בעודה חמה. מצננים ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין סלט קולרבי ושומר?



הנה מתכון לסלט קולרבי ושומר של פיליס גלזר, כפי שפורסם במגזין מנטה בפברואר 2010:

המצרכים:
========
3 קולרבי בינוניים, מקולפים

3 פקעות שומר קטנות

חופן עלי מיזונה (או עלי בייבי) ללא גבעולים


לרוטב לימון צלפים:
===============
מיץ משני לימונים

1 שן שום גדולה, כתושה

2 כפיות חרדל דיזון עם גרגרים

מלח גס ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

3 כפות צלפים, רצוי קטנים ואם לא אז קצוצים גס

4 כפות שמן זית


אופן ההכנה:
==========
1. מכינים קערה עם כוס מים קרים מאוד. מוסיפים מיץ מלימון אחד. חותכים את הקולרבי לשניים, וכל מחצית חותכים למקלות ארוכים, בעובי קצת פחות מסנטימטר כל אחד. חותכים את בקולרבי לשניים, וכל מחצית חותכים למקלות ארוכים, בעובי קצת פחות מסנטימטר כל אחד. שמים בקערה.

2. מסירים את הגבעולים של השומר והעלים החיצוניים הלא יפים של הפקעות ופורסים דק מאוד. מוסיפים לקערה. מערבבים כדי לכסות בתערובת מיץ הלימון.

3. בעזרת מכתש ועלי כותשים את השום עם מעט מלח גס. מוסיפים מלח, מעט פלפל שחור ואת החרדל וכותשים הכל יחד. מוסיפים את מיץ הלימון, הצלפים ושמן הזית. טורפים קלות במטרפת יד (אפשר גם לערבב הכל מלבד הצלפים ולבחוש פנימה את הצלפים).

4. מסננים את הירקות מהמים, מוסיפים את עלי המיזונה, יוצקים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים קלות. טועמים ומתקנים טעם. למרות שאפשר לאכול מיד, כדאי להעמיד בצד או במקרר, מכוסה, למשך שעה, למיזוג טעמים.

5. מגישים בטמפרטורת החדר. ניתן להוסיף מספר טיפות שמן זית לרענון.

בתאבון!
איך להכין עוגת שוקולד בננה טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת שוקולד בננה טבעונית:

המצרכים:
========
3 בננות בינוניות בשלות (בערך כוס ורבע / 280 גרם)

שליש כוס שמן רגיל (70 גרם)

½ כוס דחוסה של סוכר חום כהה (אם אתם אוהבים מתוק הוסיפו עוד 2 כפות סוכר)

100 גרם רסק תפוחים או חצי תפוח גדול מרוסק (3 כפות גדושות)

½ כוס קקאו איכותי (לא שוקולית) (40 גרם)

1 כוס קמח (אפשר חצי חצי עם קמח כוסמין מלא) (140 גרם)

1 כפית אבקת סודה לשתייה

½ כפית קינמון

¼ כפית מלח

100 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל 180 מעלות, על טורבו. משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 22 ס"מ ומניחים בתוכה רצועת נייר אפייה.

2. מועכים היטב את הבננות ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את הסוכר והשמן וטורפים היטב עם מטרפה. מוסיפים את רסק התפוחים וטורפים שוב (אפשר לבלנדר עם בלנדר יד את כל החומרים הרטובים).

3. מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, קקאו, סודה לשתייה, קינמון ומלח. מערבבים עם כף עץ עד שהתערובת כמעט אחידה.

4. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהתערובת אחידה (לא לערבב יותר מידי).

5. מעבירים לתבנית ואופים כ 30-35 דקות על טורבו וקצת יותר אם אין לכם טורבו. העוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש. שימו לב- אם דקרתם חתיכת שוקולד, תחפשו מקום אחר לדקור.

בתיאבון!
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית ללא סוכר?


הנה מתכון לעוגת שוקולד ללא סוכר (מתאים לתבנית אינגליש-קייק אחת):

המצרכים:
========
תערובת תמרים:
-------------------
250 גרם מים (כוס)

400 גרם תמרים מגולענים מזן מג'הול (35-40 תמרים גדולים)

1 כפית סודה לשתייה (הסודה עוזרת לתמרים להתפרק אל תוך המים)

חומרים יבשים:
------------------
190 גרם קמח (½1 כוסות)

3 גרם מלח (1/2 כפית)

5 גרם סודה לשתייה (1 כפית)

25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)

חומרים רטובים:
----------------------------
8 גרם תמצית וניל (½1 כפיות)

80 גרם שמן קנולה (קצת פחות מחצי כוס)

15 גרם חומץ לבן או חומץ תפוחים (1 כף)

120 גרם מים רותחים (1/2 כוס)

אופן הכנה:
=========
1. מביאים לרתיחה את המים והתמרים. מכפים את הקצף.

2. מוסיפים את הסודה לשתייה, ממשיכים לבשל עוד כדקה. מורידים מהאש ומקררים (חשוב לשמור את כל המים שנשארו).

3. כאשר התערובת מתקררת, מרסקים אותה בעזרת בלנדר מוט.

4. לערבב רטובים ולהוסיף את תערובת התמרים.

5. לערבב את היבשים.

6. לאחד בין שתי התערובות.

7. לאפות 30-40 דקות בחום של 170 מעלות עד שקיסם שננעץ בעוגה, יוצא יבש.

הערות:
======
1. אפשר להוסיף בננה אחת לתערובת התמרים ולהפחית את כמות השמן.

2. אפשר להוריד את כמות השמן לשתי כפות (30 גרם) אם מחליפים אותו ברסק תפוחים.
איך להכין עוגת תמרים טבעונית?
איך להכין עוגיות סנדוויץ טבעוניות?
איך להכין פנקייק טבעוני ללא גלוטן?
איך להכין טארט תותים טבעוני?
איך להכין בראוניז טבעוני?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.