» «
אורז מטוגן
מה אפשר לעשות עם אורז מבושל שנשאר במקרר?


נירה רוסו, במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות מפברואר 2009, מציעה להכין מאורז שנשאר במקרר אורז מטוגן עם ירקות. הנה המתכון:

המצרכים:
========
4 כפות שמן קנולה

1 בצל אדום קצוץ

1 כף שורש ג'ינג'ר קצוץ

2 פלפלים, לא חשוב באיזה צבע, מנוקים וחתוכים לקוביות קטנות

1 סלסלת פטריות טריות חתוכות לרבעים

1 סלסלת נבטים סיניים

5 בצלים ירוקים קצוצים

1 כוס אפונה קפואה

3 כפות רוטב סויה

מלח, פלפל שחור גרוס

כ-3 כוסות אורז מבושל

אופן ההכנה:
==========
1. שמים שתי כפות שמן במחבת רחבה או ווק וכשהוא חם מכניסים פנימה את הבצל והג'ינג'ר לטיגון תוך ערבוב של דקתיים. מוסיפים את הפלפלים והפטריות ומטגנים תוך ערבוב ועוד דקתיים, ממליחים ומפלפלים מעט. מוציאים מהווק.

2. מוסיפים לווק את שתי כפות השמן הנותרות וכשהוא חם, מכניסים אליו את האורז הקר (כ-3 כוסות) ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות.

3. מחזירים את הירקות המטוגנים לווק, מערבבים דקה, מוסיפים את האפונה, הנבטים, רוטב הסויה, מלח (מעט, בגלל הסויה) ופלפל. מערבבים יחד עוד שתי דקות.
לדר
איך להכין לדר תותים טריים?


הנה מתכון להכנת לדר תותים של נירה רוסו כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בנובמבר 2014:

המצרכים:
========
370 גרם תותים טרייםף נטולי גבעולים ועלים

75 גרם סוכר

אופן ההכנה:
==========
1. מכוונים את תנור האפייה לחום הנמוך ביותר, כ-60 מעלות.

2. משמנים קלות נייר אפייה ומרפדים בו תבנית תנור (אם יש יריעת סילפט, השתמשו בה).

3. מרסקים את התותים לעיסה אחידה, מעבירים אותה, יחד עם הסוכר לסיר גבוה, מרתיחים תוך ערבוב מתמיד, עד שהנפח מצטמצם לחצי.

4. מסננים במסננת דקה ומשטחים על נייר האפייה.

5. אופים כ-4 שעות בתנור, עדיין ב-60 מעלות, מוציאים ומניחים להצטנן.

6. הופכים את נייר האפייה שאליו דבוק משטח הלדר על קרש חיתוך.

7. קולפים בעדינות את נייר האפייה.

8. חותכים לרצועות, לריבועים או לכל צורה שנראית לכם, בסכין חדה ומשומנת קלות. מאחסנים מגולגל במקרר.

9. גיוונים: את התותים אפשר להמיר במשמש, נקטרינה, גויאבה, חבוש רחוץ ומקולף חלקית, שכולם חתוכים לפיסות, ופיסות החבוש גם מבושלות כ-10 דקות.

כרובית
איך להכין כרובית מטוגנת בסגנון ערבי?



במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות מאפריל 2010, מסבירה נירה רוסו איך להכין כרובית ערבית מטוגנת. הנה אופן ההכנה:

מצרכים:
=======
1 ראש כרובית יפה

שמן תירס או שמן זית עדין

מלח


אופן ההכנה:
===========

1. הסרת פרחי הכרובית מהגבעול, את הגדולים מביניהם לחצות לשניים

2. להניח שישה פרחים בקערה ולבזוק עליהם כפית שטוחה של מלח ולעסות אותם היטב ולהמשיך כך גם עם יתר פרחי הכרובית.

3. לחמם את השמן במחבת (או סוטז או ווק) בעל מכסה תואם ולטגן על להבה חזקה חצי מכמות הפרחים, עד להזהבה משני הצדדים.

4. לאחר חצי דקה של טיגון מומלץ לכסות את המחבת למשך שתי דקות, מה שיתרום לריכוך הכרובית, ולאחר מכן להמשיך לטגן במחבת ללא מכסה.


הערה: גם חצילים וברוקולי ניתן להכין בדרך זו.
שמן צ'ילי
איך להכין שמן צ'ילי?


הנה מתכון של נירה ורותי רוסו לשמן צ'ילי, כפי שפורסם ב-7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2018:

המצרכים:
========
3 פלפל חריף ירוק

4 שיני שום קלופות

1 כפית מלח גס או מלח אטלנטי

6 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
==========
1. כדאי לעבוד עם כפפות: חוצים את הפלפלים לשניים ומוציאים עם כף את השחלות והגרעינים של הפלפל.

2. חותכים גס ושמים במעבד מזון עם יתר החומרים.

3. טוחנים בפולסים ומעבירים לצנצנת. שומרים במקרר. אפשר להכין גם יומיים - שלושה מראש.

במדורת ל"ג בעומר אפשר לצקת את השמן מעל שמנת חמוצה וליהנות ממטבל מצוין לתפוחי אדמה, נאצ'וס או כל דבר אחר.

נירה רוסו

קומפוט תפוחים
איך להכין קומפוט תפוחים?


הנה מתכון לקומפוט תפוחים של נירה רוסו, כפי שפורסם במגזין "7 לילות" של ידיעות אחרונות בינואר 2019:

המצרכים ל-6 מנות:
==============
6 תפוחי גרנט סמית או פינק ליידי חתוכים לרבעים עם הגרעינים

100 גרם שזיפים מיובשים

100 גרם משמש אוזבקי או אורגני (רק לא את הכתומים הזרחניים)

80 גרם צימוקים כהים

1 לימון שלם, מקולף עם סכין וחתוך גס לקוביות

2 לימון פרסי

2 כפות זרעי כוסברה

3-4 תרמילי הל

3 מקלות קינמון

1 כוכב אניס (לא חובה)

4-5 מקלות ציפורן

מעט אגוז מוסקט מגורר

חתיכה קטנה של ג'ינג'ר טרי

3/4 כוס סילאן

2.5 ליטרים מים

אופן ההכנה:
=========
1. שמים את כל החומרים בסיר, למעט התפוחים ומביאים לרתיחה.

2. מבשלים על להבה בינונית, בערך 30 דקות.

3. מוסיפים את התפוחים, מנמיכים חום, מכסים ומבשלים עוד כשעה, או עד שהנוזלים מצטמצמים והם עשירים בטעם.
כרובית
איך להכין כרובית אלו-גובי מתון בסגנון הודי?


הנה מתכון לכרובית בסגנון הודי של נירה רוסו, כפי שהתפרסם בעיתון "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
כ-800 גרם פרחי כרובית (או חצי כרובית וחצי קוביות תפוחי אדמה)

4 כפות שמן זית + 3 כפות נוספות

1 כוס אפונה ירוקה עדינה קפואה, מופשרת במים רותחים

1 כפית אגוז מוסקט מגורר (או טחון)

1 כף זרעי כוסברה קלויים, כתושים

1 כוס רסק עגבניות בשלות, או מקופסת " פולפה" של היצרן האיטלקי "Mutti"

1 כף כורכום

1/2 פלפל צ'ילי ירוק, חתוך לפיסות קטנות (לא חובה אם אינכם סובלים חריפות)

3 בצלים קטנים חתוכים קטן

1/2 כוס בצל ירוק, קצוץ, גם החלק הלבן

3 כפות עלי כוסברה קצוצים

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את פרחי הכרובית עם 4 כפות שמן הזית ומלח ואופים בתנור שחומר מראש ל-180 מעלות חצי שעה.

2. מחממי0 3 כפות שמן בסיר סוטז עמוק. מוסיפים את אגוז המוסקט המגורר, זרעי הכוסברה, מלח לטעם, את רסק העגבניות, הכורכום והצ'ילי.

3. מוסיפים את שני סוגי הבצל ואת עלי הכוסברה ומבשלים הכל כ-5 דקות. מוסיפים את פרחי הכרובית האפויים והאפונה ומבשלים 5 דקות. מכסים ומכבים את הלהבה. מגישים עם יוגורט צונן.

בתיאבון!
רסק תפוחים
איך להכין רסק תפוחי עץ?


הנה מתכון של נירה רוסו להכנת רסק תפוחים ביתי, כפי שפורסם בידיעות אחרונות במרץ 2012:

המצרכים ל-4-6 מנות:
================
4-5 תפוחים מתוקים, קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות (או לפרוסות דקות, או לצ'יפס במעבד מזון)

2/3 כוס סירופ בהיר

3 כפות סוכר

2 כפות מיץ לימון טרי

אפשרי: קורט קינמון טחון/ אגוז מוסקט טחון/2 כפות גראפה או קלווארוס או ליקר תפוחים או כל אלכוהול שתרצו

אופן ההכנה:
==========
1. שמים את פיסות התפוח במעבד מזון, עם כל יתר החומרים ומעבדים למחית חלקה.

2. מעבירים לכלי אטום ומצננים 15 דקות לפחות לפני ההגשה.

3. מאחר ומדובר על רסק טרי ללא חומרי שימור יש לעשות בו שימוש מהיר לאחר ההכנה כממרח, רוטב על גלידה, עוגה או כלפתן.
גלילת מצות
איך להכין גלילות מצה ושוקולד?


הנה מתכון של נירה רוסו לגלילות מצה ושוקולד:

המצרכים:
========
8 מצות

1 כוס יין מתוק

200 גרם שוקולד מריר

1/2 כוס חלב

2 כפות אבקת קקאו

1 כוס סוכר

1 כפית קפה נמס

1 חבילת מרגרינה או חמאה

3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים


אופן ההכנה:
==========
1. מפוררים את המצות ושורים ביין המתוק.

2. ממסים על להבה נמוכה את השוקולד, החלב, הקקאו, הסוכר והקפה הנמס. מסירים מהאש ומוסיפים מיד את המרגרינה והברנדי.

3. סוחטים את המצות מן היין, מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים היטב.

4. מחלקים את התערובת לשניים ומגללים כל חצי בנייר אלומיניום משומן (או בניילון נצמד) לגליל מוארך.

5. מצננים במקרר למשך לילה ופורסים.

אפשר להפוך את המתכון לפרווה ע"י שימוש במים ומחמאה.


כרובית
איך להכין כרובית אפויה?


הנה מתכון לכרובית אפויה של נירה רוסו, כפי שפורסם בעיתון "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
1 כרובית גדולה וצחה, רצוי עם העלים, שטופה ומנוגבת

1/4 כוס שמן זית

3 כפות מים

מלח בנדיבות

אופציה: כמה ענפי רוזמרין

להגשה: רבעי לימון לסחיטה

אופציה מוקרמת: אפשר לזלף לפני האפייה טחינה מתובלת ודלילה

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מפרקים את הכרובית לפרחים, יחד עם העלים וחותכים את הגבעול והגזע לפיסות בגודל הפרחים, מסירים קצוות יבשים.

3.שמים בקערה גדולה עם כל יתר המרכיבים. אם הכרובית גדולה במיוחד הוסיפו מעט שמן זית.

4. מפזרים בתבנית.

5. אופים 45-50 דקות או עד שהיא זהובה - שחומה.

בתיאבון!
איך להכין רוטב ויניגרט לסלט חסה?


הנה מכון של נירה ורותי רוסו לרוטב ויניגרט לסלט חסה, כפי שפורס ב-7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2018:

המצרכים:
========
3 כפות חומץ בלסמי

1 כפית דבש

1/3 כפית חרדל

מלח

1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה:
==========
1. שמים בקערה גדולה את הבלסמי, הדבש, המלח והחרדל.

2. זולפים את שמן הזית פנימה בקילוח עדין תוך כדי ערבוב במטרפה עד שמרקם הוינגרט מסמיך.

3. שומרים בצנצנת ומשקשקים לפני השימוש.
איך להכין סלסה עגבניות טרייה?


הנה מתכון לסלסה עגבניות טרייה של נירה ורותי רוסו, כפי שפורסם ב-7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2018:

המצרכים:
=========
30 עגבניות שרי

1/3 כוס שמן זית

3 שיני שום

1 כפית דבש

1 כפית מלח

1/3 כוס כוסברה, קצוצה

1 בצל סגול, קצוץ

אופן ההכנה:
==========
1. טוחנים במעבד מזון את העגבניות עם השום, שמן הזית, הדבש והמלח.

2. מוסיפים את הכוסברה והבצל הקצוץ ומעבירים לכלי סגור.
איזה סכינים לבחור מטבח?


אלו סוגי הסכינים שכדאי שיהיו במטבח:

1. כמות נדיבה של סכיני Fixwell חדות. מחירן אינו יקר וניתן להחליפן כאשר הלהב נשחק. סכינים אלה מתאימות לצרכים רבים ומגוונים במטבח.

2. סכין שף איכותית באורך 18 ס"מ לצרכי חיתוך עוך וירקות קשים. הסוגים המומלצים הם גלובל, ווסטהוף, קאי וצווילינג.

3. סכין פריסה ארוכה ורחבה מסוג איכותי למטרות חיתוך לחם ועוגות.


מבוסס על המלצות של אהרוני ונירה רוסו, שפורסמו במוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות בפברואר 2009.
איך להכין סלט גוואקמולה?


הנה מתכון של נירה ורותי רוסו לסלט גוואקמולה, כפי שפורסם ב-7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2018:

המצרכים:
========
5 אבוקדו בשלים, קלופים וחתוכים לקוביות

1 בצל סגול, קצוץ

4 כפות שמן זית

1 כפית מלח

מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:
==========
מערבבים את כל החומרים בקערה עם מזלג, אבל משאירים כמה גושי אבוקדו גדולים.
איך להגיש גבינה ים תיכונית בתוספת לדר?


הנה מתכון קליל ומעניין של נירה רוסו, לגינה ים תיכונית בתוספת לדר, כפי שפורסם במוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות בינואר 2019:

הניחו על קוביות גבינה בולגרית או פטה פרוסות לדר מרובעות באותו הגודל פחות או יותר, חזקו בקיסם ושימו מתחת לגריל, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 3 דקות, או עד שהלדר יזהיב והגישו מיד.
איך להכין רוטב ספייסי מיונז?


הנה מתכון לרוטב ספייסי מיונז של נירה ורותי רוסו, כפי שפורסם מ-7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2018. הרוטב מתאים למריחה על תירס מבושל ונהנדר למדורת ל"ג בעומר.

המצרכים:
========
1 מיכל שמנת חמוצה

5 כפות גדושות מיונז

2 כפיות סדירצ'ה

1/4 כפית כמון

קורט מלח

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל חומרי הרוטב יחד. שמים בקערה או בצנצנת עם מברשת או סכין.

2. מורחים מכל הצדדים של התירס המבושל ואז בוזקים עליו גבינת פרמז'ן מגורדת.


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.