» «
לימודים
מהם עשרת הטיפים שיעזרו לכם להתמודד בהצלחה בבחינות בחינות ה-CGFNS וה-NCLEX?


בחינות ה-CGFNS ו-NCLEX הינם מבחנים מקצועיים המיועדים לאחים ואחיות מוסמכים הרוצים לעסוק בסיעוד בארה"ב.

מבחן ה-CGFNS מבוצע על ידי ארגון CGFNS (Commission on Graduates of Foreign Nursing Schools) שמטרתו "לייבא" אחים ואחיות מכל העולם לארה"ב. חלק מתהליך הקבלה כולל בתוכו את מבחן ההסמכה של ה-CGFNS. מטרתו של המבחן הינה למדוד את סיכויי ההצלחה, של אחים ואחיות שלא למדו סיעוד בארה"ב, בבחינה הממשלתית האמריקאית NCLEX .

מבחן ה-NCLEX הינו מבחן ההסמכה האמריקאית לאחים ואחיות מוסמכים. מטרתו הינה להסמיך אחים ואחיות הרוצים לעבוד בארה"ב.


יועצי הלימודים של בית הספר האמריקאי ריכזו עבורכם מספר טיפים שיעזרו לכם לעבור בהצלחה את מבחני ה-CGFNS וה-NCLEX.


1. דרך הלימוד הטובה ביותר לקראת המבחנים הללו היא תרגול של שאלות. תרגלו שאלות מתוך מבחנים לדוגמא על מנת לראות היכן נמצאות נקודות החולשה שלכם. לאחר שמצאתם את נקודות החולשה, התמקדו בנקודות אלו במהלך הלימוד.


2. אל תשנו את התשובתכם אלא אם כן אתם בטוחים שטעיתם. ברוב המקרים התשובה הראשונה שהגעתם אליה הינה התשובה הנכונה.


3. קראו את השאלה ושאלו את עצמכם "מה מבקשים ממני פה?" זה אומנם נשמע פשוט, אבל הרבה פעמים כשאנשים חוזרים לשאלות שבהן טעו, הם רואים שלא הבינו את מה באמת שאלו בשאלה.


4. במבחן ה-CGFNS וגם מבחן ה-NCLEX, השאלות נכתבות כך שכל אחת מהתשובות יכולה להיות נכונה. קודם כל, נסו לענות על השאלה מבלי להסתכל על התשובות וסמנו בחוברת הבחינה או על דפי הטיוטה שלכם את התשובות הלא נכונות.


5. בחרו בתשובה הנכונה ביותר. במבחנים אלו הרבה פעמים ניתנות שאלות שבהן כל התשובות נכונות. צריך לבחור את מה שיש לעשות בעדיפות ראשונה, או את הפעולה הראשונה לבצע במצב הנתון.


6. כשיש ספק, השתמשו בתשובה שמעריכה את המצב. אם אינכם חושבים שנתנו לכם מספיק מידע, בחרו בתשובה שמתארת הערכת מצב.


7. אם יש באפשרותכם לעשות זאת, מומלץ להגיע למרכז הבחינה יום לפני הבחינה על מנת לראות את מקום הבחינה. כך תוכלו לוודא שאתם יודעים כיצד להגיע ולהעריך את שעת הגעתכם בצורה מדוייקת יותר.


8. קראו את כל השאלה לפני שאתם מתחילים לקרוא את התשובות. אם לא הבנתם לגמרי את השאלה, נסחו אותה שוב במילים שלכם. אם נראה לך שיש יותר מתשובה אחת נכונה, קראו שוב את השאלה.


9. חובה להביא דרכון יחד איתכם לבחינה. יתר על כן, במידה ואתם מתכננים לגשת לבחינת NCLEX, יש לוודא שהדרכון שלכם חתום במקום המיועד לכך. דרכון שאינו חתום יגרום לכך שישלחו אתכם הביתה. גם אם הגעתם כל הדרך מחו"ל לבחינה.


10. ביום הבחינה מאוד חשוב להתלבש בשכבות. בחדר הבחינה יכול להיות קר מאוד מצד אחד, ומצד שני, יכול גם להיות שיהיה חם מאוד. אם התלבשתם בשכבות, תוכלו להוסיף או להוריד שכבות במידת הצורך.
לימודים
מהם עשרת הטיפים שיעזרו לכם להתמודד בהצלחה במבחן ה-GRE?
מבחן ה-GRE הינו מבחן פסיכוטכני אשר בא לתת מדד משותף לאוניברסיטאות ברחבי העולם. המבחן מורכב משלושה פרקים שונים-כתיבה, אנגלית, מתמטיקה. הבחינה מהווה כלי למיון והערכה של מועמדים המבקשים להתקבל לתארים מתקדמים במוסדות להשכלה גבוהה.


יועצות הלימודים והמורים של בית הספר האמריקאי ריכזו עבורכם מספר טיפים שיעזרו לכם להצליח בבחינה.


בפרק הראשון של הבחינה תתבקשו לכתןב שני חיבורים שונים. בחיבור הראשון תתבקשו שבו לכתוב מאמר על סוגייה נתונה, ובחיבור השני תתבקשו לנתח סיטואציה או טענה מסוימת.


טיפ מספר 1
בחיבור הראשון, בו יש לכתוב מאמר על סוגייה, ניתנת לנבחן גמישות רבה באופן כתיבת החיבור. מומלץ לתרגל כתיבה של חיבורים בנושאים שונים תוך כדי שמירה על מגבלת הזמן של 45 דק' דרך טובה להתכונן לחיבור זה היא לשאול את עצמכם את השאלות הבאות בעת הקריאה של הנושאים הניתנים בבחינה (ניתן למצוא רשימה מלאה של כל הנושאים בבחינה באתר של בית הספר האמריקאי.

א.מהי כוונת ההצהרה? מהו בדיוק הנושא המרכזי?

ב.האם אתם מסכימים עם כל ההצהרה או עם חלקה? למה, או למה לא?

ג.האם ההצהרה ברת-תוקף או הגיונית רק במקרים מסוימים?

ד.האם עליכם לפרש ביטויים או מושגים מסוימים המובאים בהצהרה?

ה.אם בחרתם בעמדה מסוימת בנושא, מהם הנימוקים אשר תומכים בעמדתכם?

ו.באלו דוגמאות – היפותטיות , מידע מוקדם, או מניסיון אישי – תוכלו להשתמש על מנת להבהיר את הנימוקים הללו ועל מנת לקדם את עמדתכם? איזה מבין הדוגמאות הינם המשכנעים ביותר?

ז.באיזה נימוקים יכול מישהו לדחות או לערער על עמדתך.?

טיפ מספר 2
בחיבור השני, בו יש לנתח טיעון מסוים, הגמישות בכתיבת החיבור מוגבלת להיגיון הטיעון שהועלה בשאלה. לכן, יש לקרוא בעיון את הטיעון הנתון, ולנתח אותו בקפדנות.

תרגלו כתיבה של חיבורים בהם יש לנתח טיעונים שונים תוך כדי שמירה על מגבלת הזמן של 30 דק'. .

נסו לשאול את השאלות הבאות בעת הקריאה של הנושאים הניתנים בבחינה (ניתן למצוא רשימה מלאה של כל הנושאים בבחינה באתר של בית הספר האמריקאי.


א.אילו טענות, מסקנות והנחות יסוד ניתנים בטיעון?

ב.אילו הסברים אלטרנטיביים ודוגמאות תומכות תוכלו לעלות?

ג.אילו ראיות נוספות מחזקות או מחלישות את הטענות?

ד.אילו שינויים בטיעון יכולים להפוך אותו ליותר מבוסס?

טיפ מספר 3
תרגלו שאלות לדוגמה תחת לחץ זמן על מנת להתרגל לקצב הבחינה. למשל, אם יש 30 שאלות בפרק, ויש 30 דקות לסיים את הפרק (כמו בפרק המילולי), הקציבו לעצמכם ממוצע של דקה אחת לסיים כל שאלה. כאשר אתם מתרגלים, קחו בחשבון את הזמן וזיכרו כי התעקבות על שאלה אחת, תגרע זמן מהשאלות הבאות.

טיפ מספר 4
השתמשו בTutorial. זוהי אפשרות עבורכם להכיר טוב יותר את הבחינה. הזמן שבו עוברים על הTutoria אינו כלול בזמן לכל פרק. הזמן המוקצב לקריאת הוראות הבחינה הוא 30 דק' שאינן כלולות בזמן הבחינה. זוהי הזדמנות טובה להכיר את המחשב לפני תחילת כל פרק של הבחינה.

בזמן הבחינה ניתן ללחוץ על כפתור "Help" על מנת לעבור שוב על ההוראות לאותו פרק, אבל קריאת הוראות ההדרכה, כעת, נעשית על חשבון זמן הבחינה.

טיפ מספר 5
שימו לב לקצב פתירת השאלות שלכם לאורך כל הבחינה. חשוב לסיים את הבחינה. קראו את כל ההוראות לפני המענה על שאלות. ההוראות בתחילת כל פרק נותנות את מספר השאלות בפרק וכן פרק הזמן הנתון לפרק.

חשוב מאוד לתת זמן קצוב לכל שאלה על מנת שתוכלו להקדיש מספיק זמן לכל שאלה במבחן. זכרו את הזמן הממוצע הניתן לכל שאלה.

טיפ מספר 6
לאחר תחילת הבחינה, תוכלו לראות שעון על המסך אשר יספור אחורה את הזמן הנותר לסוף הפרק. ניתן להחביא שעון זה, אך מומלץ לבדוק אותו מדי פעם על מנת למדוד את ההתקדמות שלכם. השעון ייתן תזכורת כאשר נותרו עוד 5 דקות אחרונות בפרק.

השתמשו בזמנכם בחוכמה. קראו כל שאלה לעומק על מנת להבין בדיוק מה מבקשים מכם. פסלו שאלות לא נכונות ובחרו בתשובה הטובה ביותר. אל תתעקבו על שאלה אחת קשה. המשיכו בבחינה ונסו לסיים את כל הפרק.

טיפ מספר 7
מבחנים ממוחשבים אדפטיביים כמו מבחן ה-GRE דורשות מענה לכל שאלה בסדר בו מופיעות. לא ניתן לדלג על שאלה ולחזור אליה אחר כך. המחשב בוחר את השאלה הבאה מתוך מאגר גדול של שאלות על בסיס תשובותיכם הקודמות.

טיפ מספר 8
אל תיכנסו לפאניקה אם לא ידעתם תשובה לשאלה כלשהי. אל תבזבזו זמן רב מדי על שאלה אחת. אם לא הגעתם לתשובה לאחר זמן סביר, פסלו כמה שיותר תשובות ובחרו בתשובה שנראת לכם הכי נכונה.

טיפ מספר 9
אם לא נותר זמן רב בסוף פרק מסוים, נסו כמיטב יכולתכם לסיים את הפרק. רוב הנבחנים יקבלו ציון גבוה יותר אם יסיימו את כל השאלות בבחינה.

טיפ מספר 10
בבחינת ה-GRE, חשוב במיוחד להגדיל ככל האפשר את אוצר המילים. הדרך הטובה ביותר לעשות זאת, היא על ידי קריאת ספרים, ולימוד עצמי של מילים בעזרת כרטיסיות.
מבחנים
מהם עשרת הטיפים שיעזרו לכם להתמודד בהצלחה במבחן ה-GMAT?


מבחן הGMAT הינו מבחן קבלה לתוכניות MBA באוניברסיטאות ברחבי העולם. המבחן הינו פסיכוטכני, והוא מורכב משלושה פרקים שונים. מטרת הבחינה היא לאפשר למוסדות לימוד אשר מציעים תוכנית MBA לאמוד על יכולותיו המילוליות, האנליטיות, והכמותיות של המועמדים אשר מבקשים להתקבל וללמוד אצלם.

יועצות הלימודים והמורים של בית הספר האמריקאי ריכזו עבורכם מספר טיפים להצלחה בבחינת הGMAT.

בניגוד להצהרה הרשמית של הגופים שכותבים את הבחינה, ניתן לשפר את הציון במבחן GMAT בצורה משמעותית רק על ידי הקדשת זמן להבנת הבחינה. זהו השלב הקל ביותר בהכנה לבחינה ואסור להתעלם ממנו.

שימו לב שמבחן ה-GMAT הוא כמו משחק. כמו בכל משחק אחר, למי שמכיר את כללי המשחק יש יתרון משמעותי על פני מי שלא מכיר את כללי המשחק.

הנה 10 הטיפים להצלחה במבחן זה:

1. מבחן ה-GMAT הינו מבחן ממוחשב אדפטיבי. הסיבה שהמבחן הוא אדפטיבי נועדה לתת הערכה מדויקת יותר של כישורי הנבחן, בעזרת מספר שאלות נמוך יותר. מבחן אדפטיבי הוא מבחן שמתאים את רמת השאלות אל הנבחן. השאלה הראשונה תהיה ברמת קושי בינונית. במידה והנבחן עונה תשובה נכונה – רמת הקושי של השאלה הבאה תעלה. במידה והנבחן עונה תשובה שגויה, רמת הקושי של השאלה הבאה יורדת.

סוגי השאלות באים בסדר אקראי, ושאלות מאותו סוג לאו דווקא יבואו ביחד. חובה לענות על כל שאלה ,ולא ניתן לחזור אחורה כדי לתקן או לענות עליה.

2. הקדישו זמן רב יותר לכל אחת מחמשת השאלות הראשונות.. השאלות הראשונות בכל פרק הבחינה משמשות ככלי להכריע את טווח השאלות אשר איתם הנבחן יוכל להתמודד. שאלות קשות שוות יותר משאלות קלות. השאלות שיופיעו לאחר מכן יכוונו את ציון הנבחן בתוך הטווח הקושי שנקבע בשאלות הראשונות. לכן, חמשת השאלות הראשונות הינן השאלות המכריעות אשר מבדילות בין ציון גבוה לציון נמוך בסוף הפרק.

שוב, יש לענות על חמשת השאלות הראשונות עם תשומת לב מוגברת. אם אינכם בטוחים בתשובה לאחת מהשאלות האלה, נסו לעשות ניחוש מחושב בעזרת פסילת תשובות שאינן נכונות בוודאות.

3. סיימו את הבחינה בכל מחיר! ישנו קנס גדול לנבחן שלא מצליח לסיים פרק מסוים במבחן GMAT. למשל, נבחן עומד לקראת סוף פרק על ציון שיכניס אותו לאחוזון ה-70 מכלל הנבחנים – על בסיס ציוניו עד כה – ואז נגמר לו הזמן והוא לא מספיק לענות על חמשת השאלות האחרונות של הפרק. אי סיום הפרק הזה יוריד את הציון שלו מהאחוזון ה-70 בערך עד האחוזון ה-55.

לכן, מומלץ לסיים בכל מחיר את הבחינה. אמנם, תשובה לא נכונה תיפגע בציון, אך פחות משאלה שלא ענו עליה. יש להתרגל לענות על כל השאלות כמיטב יכולתכם בתוך מגבלות הזמן שיש בבחינה. עם זאת, יש גם לתרגל מצב בו נשארת דקה אחת ועליכם להתחיל לבחור תשובות באופן אקראי.

4. לא לבזבז זמן. טיפ זה אולי נראה מובן מאילו, אבל חשוב לזכור כי כל סטייה מהבחינה עצמה – בין אם זה חזרה למסך עזר או בקשת נייר טיוטא נוסף – מוריד מהזמן הניתן לשאלות.

5. קראו את כל השאלות בעיון. נבחנים שנלחצים מהשעון נוטים לנסות לקצץ בקצוות על מנת לחסוך בזמן, ולא תמיד קוראים את כל השאלה. כתוצאה מכך, הרבה נבחנים לא מבינים נכון את תוכן השאלה שנשאלה, ועונים על שאלה אחרת מזו שנשאלה (אשר כמובן התשובה אליה אינה הנכונה). כותבי מבחן ה-GMAT מודעים לעובדה זו, ומנצלים אותה בשמחה. סביר להניח שתיתקלו בשאלות בבחינה אשר כוללים תשובות שגויות אשר נועדו בדיוק להטעות אנשים שהבינו לא נכון את השאלה.

6. הימנעו מניחושים פרועים. במבחן ה-GMAT לא ניתן לדלג על שאלות ולחזור אליהן מאוחר יותר, כמו שניתן במבחן כתוב. חובה לענות על כל שאלה כשמגיעה לפני שניתן יהיה לעבור לשאלה הבאה. כתוצאה מכך, גם אם אינכם יודעים תשובה לשאלה מסוימת, חובה לענות עליה. תמיד עדיף לתת ניחוש מחושב מאשר ניחוש פרוע – גם אם לא נותר זמן רב עד לסיום הפרק. לרוב ניתן יהיה לפסול לפחות תשובה אחת שברור שאינה נכונה. אפילו פסילה של תשובה אחת תשפר בצורה משמעותית את הסיכויים שלכם לענות על שאלה תשובה נכונה.

7. פסלו תשובות לא נכונות אשר נועדו להטעות. ככל שתתרגלו יותר מבחנים שנעשו בעבר, ותקבלו עזרה מקצועית, תלמדו לזהות תשובות שגויות אשר נועדו להטעות את הנבחן. ישנן מספר תבניות לתשובות כאלה אשר תהיינה ברורות ככל שתתקדמו עם ההכנה לבחינה.

ישנה תבנית ידועה אשר נמצאת בפרק פתרון בעיות. היא כוללת תשובה שגויה אשר מתקבלת כתוצאה מחישוב מוטעה נפוץ. ניתן להימנע מתשובות שגויות אלה על ידי השימוש בנייר טיוטא, בדיקה של תשובותיכם, והשימוש בהערכה על מנת להעריך את טווח התשובה הנכונה.

8. כפי שצוין קודם, ישנם טיפים וטכניקות אשר יוכלו לעלות בצורה משמעותית את הציון בבחינת ה-GMAT. המבחן הוא כן מבחן שניתן להתכונן אליו, ולא משנה מה הגופים שכותבים את הבחינה אומרים. מומלץ מאוד להתכונן בעזרת מבחנים ממוחשבים אדפטיביים. אם יש באפשרותכם לתרגל מבחנים שהתקיימו בשנים קודמות, מומלץ מאוד, מאחר והחומרים הניתנים על ידי חברות אחרות הינם פחות טובים מהמקור.

9. מומלץ מאוד להקדיש את מרבית זמן ההכנה שלכם לנקודות החולשה שלכם. כמובן שחשוב גם לתרגל חלקים בהם אתם שולטים, אולם התמקדות בנקודות חולשה הינו השימוש האפקטיבי ביותר של זמן ההכנה שלכם.

10. אל תסמכו על כך שתוכלו לגשת למבחן ה-GMAT ברגע האחרון. אם יהיה לכם צורך לגשת שוב לבחינה, יידרש מכם זמן גם לרישום מחדש לבחינה וגם לשליחת הציונים למוסדות הלימוד לפני הדדליין לאפליקיישן. רישום ל-GMAT במהלך זמן הקבלה ללימודים גם גורם לחץ לא רצוי לנבחנים. עם תכנון נכון, תוכלו לחסוך מעצמכם דאגות אלו ולהתרכז במיקסום ציון ה-GMAT שלכם.
מלגות
על מה חשוב להקפיד בבקשת מלגה ללימודים?


אלו הדברים שחשוב להקפיד עליהם בבקשה למלגת לימודים:

1. כיסוי כל האופציות לקבלת מלגות (ראו טיפ בנושא בתגית "מלגות").

2. מילוי נכון ומדוקדק של כל המסמכים והטפסים הנלווים. לרוב ניתן להוריד את הטפסים מהאינטרנט, למלאם ולצרף אליהם את כל התעודות והמסמכים הדרושים.

3. מלאו את כל הפרטים בצורה נכונה. הקפידו על כתב קריא ומילוי פרטים נכונים ומדויקים בלבד. אל תעגלו פינות ואל תייפו לכאן או לכאן קריטריונים, בקשתם עלולה להיפסל בשל כך.

4. שימו לב ללולות הזמנים והקפידו להגיש את הבקשה למלגה בזמן. הזמנים מופיעים על טפסי הבקשות, באתר המלגות וניתן גם לברר זאת טלפונית.

5. רצוי לצרף מספר מילים אישיות ולנמק את בקשתכם ואת הרקע לבקשת המלגה.

6. אל תשכחו לציין את כל דרכי ההתקשרות עמכם.

סטודנטים

מבחנים
מהם עשרת הטיפים שיעזרו לכם להצליח במבחן אמי"ר?


מבחן אמי"ר הינו מבחן ידע באנגלית אשר בא לבחון את רמת הנבחן בשפה האנגלית לקראת לימודיו במוסדות ההשכלה הגבוהה ברחבי הארץ. המבחן משמש לסיווג רמות אנגלית ובחלק מהמקרים כתנאי קבלה למוסדות ההשכלה הגבוהה. ברוב המוחלט של המקרים, ציון של 234 ומעלה בבחינת האמי"ר מזכה את הנבחן בפטור אוטומטי מלימודי אנגלית. המבחן מורכב משלושה חלקים והוא אינו נחשב פשוט לפתירה.


יועצות הלימודים והמורים של בית הספר האמריקאי ריכזו עבורכם כאן מספר טיפים להצלחה בבחינה.

1. מבחן אמי"ר הינו מבחן אמריקאי. כל תשובה נכונה מזכה במספר נקודות, אבל יחד עם זאת על תשובות שגויות לא יורדות נקודות. לכן אם לא ידוע לך התשובה לשאלה מסוימת, תמיד עדיף לנחש, ולעבור לשאלה הבאה, מאשר להשאיר תשובה ריקה.

2. שאלות השלמת משפטים וניסוח מחדש במבחן אמי"ר, מסודרות ברמת הקושי עולה. לכן תמיד מומלץ לענות על השאלות בסדר שבו הן מופיעות..

חשוב לזכור שבשאלות הבנת הנקרא, השאלות מסודרות לפי סדר הופעתם בטקסט, ולכן השאלות אינן בהכרח בסדר קושי עולה.

3. במבחן האמי"ר אין צורך לקרוא את כל הטקסט בשאלות הבנת הנקרא. בבית הספר האמריקאי, אנו ממליצים לקרוא תחילה את השאלות ולענות על אילו שניתן לענות עליהן מבלי קריאה מעמיקה של כל הטקסט. רק כאשר נגיע לשאלות הדורשות קריאה יותר למעמיקה של הטקסט, יש להתחיל ממש לקרוא אותו.

4. במבחן אמי"ר לא כדאי להשאיר מקומות ריקים בדף התשובות. את דף התשובות קורא מחשב. למחשב אין דרך להבין אם בטעות פספסתם שאלה אחת. אם פספסתם שאלה האחת, כל שאר התשובות, גם אם הן נכונות, יופיעו במחשב כשאלות שגויות.

5. הבעיה הגדולה ביותר בבחינת אמי"ר הינה בעיה של חוסר זמן. על כן, ככל שנצליח לחסוך בזמן, יותר טוב.

חשוב מאוד להכיר את כל הוראת הבחינה לפני שניגשים אליה. תלמידים רבים מבזבזים זמן רב על קריאת הוראות הבחינה. הוראות הבחינה הינן זהות בכל מבחני ה אמי"ר. לכן הכרת כל הוראות הבחינה נותנת יתרון משמותי ויכולה לחסוך זמן יקר.

6. בשל חוסר הזמן בבחינת האמי"ר, תלמידים רבים נוטים שלא לקרוא את השאלות עד הסוף. קריאת כל השאלות במלואם הינה חובה בבחינת אמי"ר, על מנת שלא לטעות בתשובה.

7. במבחן האמי"ר יש צורך בלימוד של אוצר מילים גדול ככל האפשר. דרך אחת לעשות זאת הינה ע"י קריאה של ספרים ומאמרים באנגלית. ניתן גם לשפר את אוצר המילים על ידי צפייה בטלוויזיה באנגלית ללא כתוביות, וכן על ידי שמיעת תוכניות רדיו באנגלית. חשוב מאוד ללמוד מילים ממבחני אמי"ר שנעשו בעבר.

8. הציונים במבחן האמי"ר ניתנים באופן יחסי. כל נבחן מקבל ציון ביחס לנבחנים האחרים שנבחנו יחד איתו באותו מועד..על מנת למקסם את הביצוע בבחינה, מומלץ להתחיל ללמוד חודשיים עד שלושה חודשים לפני הבחינה, על מנת שכל החומר ישאר טרי בראש.

9. החדר בו תיבחנו עלול להיות קר מאוד. לכן כדאי להגיע עם מספר שכבות בגדים, ובמידת הצורך להוריד או להחזיר שכבות. כמו כן, כמעת תמיד יהיו בחינה כסאות סטודנט ולא שולחנות. לכן כדאי מראש להתרגל לישיבה על כסאות כאלה.

10. מבחן אמי"ר לא בהכרח משקף את רמת הידע האמיתי שלך באנגלית. ניתן על ידי לימוד ממוקד לבחינה ולימוד של טכניקות נכונות להצליח להוציא ציון במבחן האמי"ר שיהיה גבוה יותר בצורה משמעותית מרמת האנגלית האמיתית שלך,ובכך לחסוך מספר רב של קורסי חובה באוניברסיטה או במכללה בה תלמדו.לפרטים נוספים אודות הלימוד הממוקד למבחן, והטכניקות שיעזרו לכם להצליח,ניתן לפנות לבית הספר האמריקאי.
שייק
איך להכין שייק המסייע להגברת הקשב והריכוז?


הנה מתכון של שייק בעל מתיקות עדינה, העשיר במגנזיום ובזל ומסייע להגברת קשב וריכוז של "ספירולינה פול לייף":

המצרכים ל- 4-5 כוסות:
==================
1/2 כוס אגוזים (קשיו, אגוזי מלך, פקאן או שקדים קלופים)

5 חצאי תמרי מג'הול ללא גרעין

1 בננה (קפואה או בשלה)

1 כפית חמאת שקדים או טחינה גולמית

1 כף זרעי צ'יה (לא חובה)

1 כף שמן קוקוס (לא חובה)

1 כפית אבקת קקאו נא

1 כוס מים

8 קוביות קרח

אופן ההכנה:
==========
מכניסים את כל החומרים לבלנדר ומערבלים עד לקבל שייק. מגישים מיד.
זיכרון
איך לא להילחץ מזיכרון שנחלש?



הנה כמה טכניקות לשיפור הזיכרון:

1. נסו למשל ליצור קשרים בין הפרטים שעליכם לזכור (המציאו בראש סיפור שכולל את כל הפריטים שיש לזכור וחיזרו עליו בראש כמה פעמים).

2. במקרה שאינכם זוכרים מספרים - נסו לחלק אותם לקבוצות באופן שונה ממה שהתרגלתם (למשל את המספר 9765651 אפשר לזכור כ-97 65 651 או 976-565-1 או 97 65 65 1 - לכל אחד מבנה זכרון נוח אחר).

3. נסו להרגיל את עצמכם לרשום דברים בפנקס צמוד.

4. ככלל, כדאי לתרגל שינון של דברים חשובים (מספרי טלפון וכדומה) גם אם לא צריך - זהו תרגול לזיכרון, כמו גם פתרון תשבצים, משחקי זיכרון ועוד.
מבחנים
מהם עשרת הטיפים שיעזרו לכם להתמודד בהצלחה במבחן טופול?
מבחן הטופל הנו מבחן ידע באנגלית אשר נדרש על ידי רוב מוסדות הלימוד לתארים מתקדמים בארה"ב. המבחן בוחן את ארבעת כישוריי השפה הכוללים קריאה, שמיעה, דיבור, וכתיבה. בנוסף, המבחן משלב מספר כישוריי שפה בכל אחד מהפרקים. ציוני הבחינה נעים בכל פרק בין 0 עד 30, ובמבחן כולו, בין 0 עד 120. המבחן הינו מבחן סף ולכן כל מוסד לימוד קובע את ציון המבער שעמו יוכלו סטודנטים להתקבל אליה.


יועצות הלימודים והמורים של בית הספר האמריקאי ריכזו עבורכם כאן מספר טיפים להצלחה בבחינה:

1. קושי אחד במבחן טופל בארץ הינו בעובדה שביום הבחינה יושבים מספר רב מאוד של אנשים בחדר ונבחנים בו זמנית. למעשה, אנשים מתחילים את הבחינה בזמנים שונים, וכן מגיעים לפרקי הבחינה השונים בזמנים שונים. לדגמה, כאשר נבחן אחד יעשה את פרק הדיבור, נבחן אחר יתחיל את פרק הקריאה, ולכן הריכוז של הנבחן בפרק הקריאה יהיה נמוך מכיוון שהוא ישמע את שכנו מדבר בקול רם.. לכן, מומלץ להצטייד בבחינה באטמי אוזניים וכן להגיע מוקדם ככל האפשר לבחינה על מנת להיכנס כמה שיותר קרוב לתחילת הבחינה.

2. פרק הקריאה בבחינה יכול להכיל בין שלושה לחמישה קטעי קריאה. לכל קטע מוקצבים 20דק'. זאת אומרת שפרק הקריאה יכול להמשך בין 60-100 דקות יש לשים לב לזמן שעובר, ולא להקדיש יותר מעשרים דקות לכל קטע על מנת להספיק את כל קטעי הקריאה.

3. במבחן TOEFL iBT ניתן להשתמש בדפי טיוטא לאורך כל הבחינה. דפי טיוטא באים לידי שימוש במיוחד בפרק השמיעה בבחינה. קטעי השמיעה בפרק השמיעה הינם ארוכים, יכולים להמשך מספר דקות. אין אפשרות לזכור את כל המידע וגם לא נבחנים בבחינה על היכולת לזכור דברים. על כן, מאוד חשוב ללמוד איך לסכם קטעי שמיעה, על מנת לנצל דפי טיוטא אלו במיטב.

4. התאמנו על נקודות החולשה שלכם! מאוד חשוב בלימוד למבחן הTOEFL לעבוד על כל נקודות החולשה שלכם. כדי לגלות מהן נקודות החולשה כדאי להיבחן במבחנים לדוגמה של הETS. עדיף להתמקד בנקודות החולשה מאשר לנסות לשפר את הנקודות החזקות שלכם.

5. מצד שני, אל תזניחו את הנקודות בהם אתם מרגישים חזקים. נכון שיש לעבוד על נקודות החולשה על מנת להצליח בבחינה, אבל לא פחות חשוב מזה, יש גם להתאמן על הנקודות החזקות.

6. תכירו את הוראות הבחינה לפני יום הבחינה! מאוד חשוב לקרוא את הוראות הבחינה, מאחר ומי שלא קורא את הוראות הבחינה עלול ליפול בבחינה ולעשות טעויות הנובעות מאי הבנה של מה שנדרש. מצד שני, בזמן הבחינה, הקריאה של הוראות הבחינה היא על חשבון זמן הבחינה. לכן, הכירו את הוראות הבחינה טרם הגעתכם לבחינה. ההוראות שניתנות בכל מבחן ומבחן הנן זהות לחלוטין. קריאה והבנה זה של הוראות הבחינה חוסכת זמן רב בבחינה עצמה – במיוחד למי שקצב הקריאה שלו אטי יחסית.

7. הימנעו מהשימוש במקש Help (עזרה) אלא אם כן אין לכם ברירה. מקש help יעלה שוב את הוראות הפרק. מי שהשתמש בטיפ 6 לא יהיה זקוק לתזכורת של הוראות הבחינה. חשוב לזכור שבעת הלחיצה על מקש help השעון אינו עוצר.

8. אל תיבהלו ואל תיכנסו לפאניקה אם אתם חושבים שלא הלך לכם טוב בשאלה מסוימת. תתרכזו רק בשאלה הנוכחית ולא בשאלות אחרות שעניתם עליהן. זהו טיפ חשוב אשר ניתן ללמוד איך להשתמש בו לאורך זמן.

9. הקציבו פרק זמן לכל שאלה. אם חשבתם קצת על השאלה ועדיין אינכם בטוחים בתשובה, נסו לפסול כמה שיותר תשובות ואז בחרו את התשובה הטובה ביותר. זיכרו, גם אם לא הייתם בטוחים בתשובתכם, אם הצלחתם לצמצם את מספר התשובות האפשריות מארבע לשתיים, יש סיכוי של 50% שהתשובה שלכם היא התשובה הנכונה.

10. הקפידו לעמוד בזמני המבחן על מנת שיהיה לכם מספיק זמן לכל שאלה. לאורך כל המבחן יופיע שעון עצר ואת מספר השאלות הנותרות. חישוב קצר ייתן לכם כמה זמן בממוצע יש להקדיש לכל שאלה, ולהיערך בהתאם כך שלא תצטרכו למהר לקראת בסוף הבחינה.


טיפ בונוס!
כל שאלה במבחן ה-TOEFL iBT שוות ערך לכל שאלה אחרת בבחינה. חשוב מאוד להשתדל לענות על כל השאלות ולא להיתקע בסוף עם שאלות שלא נענו!


מבחנים
מהם עשרת הטיפים שיעזרו לכם להתמודד בהצלחה במבחנים פסיכוטנים?


בחינת ה-SAT הנה בחינה פסיכוטכנית, אשר נועדה לסייע לוועדות הקבלה לתואר ראשון וגופים נוספים בהליכי המיון השונים. וועדות קבלה רבות לתואר ראשון דורשות את מעבר מבחן ה-SAT כחלק מתהליך הקבלה, וזאת משום שהמבחן מהווה עבורן מדד משותף, אשר לפיו ניתן להשוות בין כישורי המועמדים השונים, ולדרגם בהתאם לרמתם במבחן. מטרת המבחן היא להעריך את כישורי המועמדים, ומתמקד בעיקר בבחינת היכולת המילולית, הכמותית וכישורי הכתיבה האנליטית (כישורים אשר נרכשים לאורך זמן).


יועצות הלימודים והמורים של בית הספר האמריקאי ריכזו עבורכם כאן מספר טיפים להצלחה בבחינה, הנה הם:

1. הכירו את הוראות הבחינה כבר מהיום. הכרת הוראות הבחינה לפני הבחינה עצמה תחסוך לכם זמן רב בבחינה עצמה, מאחר וקריאת הוראות הבחינה נעשית על חשבון הבחינה עצמה.


2. ענו תחילה על השאלות הקלות. סמנו את השאלות שדילגתם עליהן בחוברת הבחינה על מנת לזהות אותם ולחזור אליהן בקלות בסוף הפרק.


3. מלאו את דף התשובות בזהירות. את דף התשובות קורא מחשב ולא בן אדם. אם עשיתם טעות ודילגתם על שאלה מסוים, המחשב לא יוכל להבין שמדובר בטעות, וכל שאר השאלות בפרק יחשבו כלא נכונות. בנוסף, יש להיזהר שלא לקשקש על דף התשובות. המחשב שקורא את התשובות לא יכול להבחין בין תשובה נכונה לקשקוש.


4. מאוד חשוב להבין את שיטת הניקוד. תשובות נכונות נותנות נקודות. תשובות שגויות מורידות ניקוד חלקי (רבע נקודה או שליש נקודה). לא מורידים נקודות על שאלות שבהן לא ניתן תשובה, ולא על שאלות שגויות בפרק שבו יש להכניס תשובה לטבלה.


5. אין לשהות יותר מדי זמן על שאלה אחת. על השאלות הקלות ניתן בדרך כלל לענות תוך שניות ספורות, אבל יש לנסות להימנע מעיקוב על השאלות הקשות יותר מדקה או שניים.


6. זכרו כי מבחן ה-SAT כולל סדרה של מבחנים קצרים מתוזמנים. עקבו אחרי הזמן שניתן לכל פרק וכמה זמן נותר עד סופו. רצוי להביא שעון לבחינה (אסור שעון מעורר) מכיוון שיכול להיות שלא תוכלו לראות את השעון בחדר הבחינה.


7. מאוד מאוד חשוב לקרוא את כל השאלה בעיון ולענות רק על השאלה הנשאלת. אנשים רבים טועים ועונים על שאלות שראו בתרגולים בעת ההכנה לבחינה.


8. כל השאלות בבחינה מקבלות ניקוד זהה. לא משנה אם הם שאלות קשות או קלות. לכן, אם הגעתם לסופו של פרק ומתחיל להיגמר לכם הזמן, ואתם מתקשים עם השאלות האחרונות, עדיף להשאיר אותם ללא מענה ולבדוק את תשובותיכם בשאלות בתחילת הפרק ובאמצע.


9. אם אין לכם מושג מה התשובה לשאלה מסוימת – דלגו עליה. הבחינה בנויה כך שתשובה שגויה מורידה הרבה יותר נקודות מאשר אי מתן תשובה. כתוצאה מכך, ניחושים פרועים לא יעזרו לכם, ואפילו יזיקו מאוד.


10. אל תשנו את התשובה שלכם אלא אם כן אתם בטוחים שטעיתם. אם בכל זאת אתם חייבים לשנות את תשובתכם, מחקו היטב את התשובה המקורית על מנת להימנע מכך שהמחשב יחשוב שסימנתם שתי תשובות.
איפה יש מספרות של בתי ספר לעיצוב שיער שהסטודנטים עושים תספורות ותסרוקות במחירים זולים?



מרגישים שמחירי התספורות והתסרוקות גדולים עליכם?

בית הספר לספרות "דיאנה" מאפשר לתלמידיו להתנסות, בסטאז' שלהם, בעשייה של תסרוקות ותספורות, במחיר מופחת, של 25 שקל בלבד לתספורת נשית. כתובת: דיזינגוף 190, תל אביב. טלפון: 03-5273804

גם בבית הספר של מישל מרסיה ובבית הספר של שוקי זיקרי, תוכלו ליהנות מתספורת לנשים, שמחירה עולה לרוב, החל מ-120-250 שקל, במחירים מצחיקים של 40 ש"ח. כתובות:
בי"ס שוקי זיקרי - המלך ג'ורג 95, תל אביב. טלפון: 03-5284391
מכללת מישל מרסיה - לוינסקי 108, תל אביב. טלפון: 03-6886161

ולכל בתי הספר סניפים נוספים בישראל - התקשרו ובררו איפה יש סניף קרוב אליכם.

ואגב, איך ייראו התספורות שלכם שם? - בסדר גמור. זאת כיוון שהמורים מסתובבים בין פרחי עיצוב השיער ומוודאים ששערכם יקבל את הטיפול הנכון.

תיהנו!
האם יוכר לי התואר ומהם הקריטריונים לכך?


הלשכה להערכת תארים אקדמיים ודיפלומות מחו"ל של הממשלה, מפרסמת את הכללים באתר שלה. מפורט בה גם הנוהל של הכרה בלימודים שנערכו בשלוחות של אוניברסיטאות מחו"ל בארץ. יש בה להגיש לה את המסמכים שיכללו:
תעודה מאת מוסד האם בחו"ל, המעידה על קבלת התואר האקדמי, גיליון ציונים מפורט, הכולל תאריך רישום, תחילת הלימודים ותאריך הסיום, רשימת הקורסים שנלמדו ושמותיהם, ומספר השעות הפרונטליות או אחרות שנלמדו בכל קורס. כמו כן המקום בו נתקיימו הלימודים (כתובת מדוייקת).
את הבקשות יש להפנות לגף להערכת תארים אקדמיים מחו"ל שבמשרד החינוך.
מהם עשרת הטיפים שיעזרו לכם להתמודד בהצלחה?
מבחן ה-IELTS (ראשי תיבות של International English Language Testing System) הנו מבחן ידע בינלאומי באנגלית, אשר נדרש כתנאי קבלה ללימודים על ידי אוניברסיטאות רבות בעולם וכן לרשויות הגירה רבות, כגון אנגליה, אוסטרליה, קנדה ועוד. מטרת הבחינה הנה לבחון את רמת הידיעה של הנבחן בשפה האנגלית, כאשר המבחן בודק את ארבעת כישוריי השפה שלנו(דיבור, כתיבה, האזנה, וקריאה):


ריכזנו עבורכם, יועצי הלימודים בבית הספר האמריקאי, מספר טיפים שיעזרו לכם להפוך את מבחן ה-IELTS למבחן מובן ופשוט יותר.


טיפ מספר 1
החלו בהכנות לקראת הבחינה מוקדם ככל האפשר. הכישורים הנדרשים לבחינת ה-IELTS הינם כישורים שלא ניתן לרכוש אותם במספר ימים. חשוב מאוד לעשות מבחנים לדוגמא לפני הבחינה האמיתית ולדעת מה קורה ביום הבחינה. כמו כן, מאוד חשוב לדעת מהן סוגי השאלות בבחינה, מהו אורכו של כל פרק, וכמה שאלות יש בכל אחד מהפרקים.

טיפ מספר 2
השתמשו בזמן שלכם ביעילות. בנו לעצמכם לוח זמנים והקפידו לעמוד ביעדים שהצבתם לעצמכם. לוח הזמנים צריך לכלול בין השאר זמן לשיעורי בית במידה ואתם מתכוננים בעזרת קורס. קבעו לעצמכם יעדים ודאגו לפנות זמן גם להפסקות.

טיפ מספר 3
במבחן הIELTS לכל הפרקים אותו משקל. מאוד חשוב לברר באילו פרקים אתם חזקים ובאילו פרקים יותר חלשים על מנת שתוכלו לשים דגש על אותם חלקים בהם את ם מתקשים.

טיפ מספר 4
לימוד בקבוצה או בקורס הינו רעיון טוב מאוד. אנשים שונים נותנים זווית ראיה שונה, ולימוד בקבוצה נותן לכם הזדמנות לשמוע שאלות או הערות נוספות שאתם לא חשבתם עליהם. ניתן גם לבקש עזרה ממורים שמכירים את הבחינה, חברים שעשו את הבחינה, ואנשים אחרים שמכירים אותה.

טיפ מספר 5
במהלך הבחינה רוב האנשים מרגישים קצת לחץ. זה טבעי לגמרי. למעשה, זה גם יכול להיות מועיל מבחינת מוטיבציה. זה יגרום לכם להיות ערניים יותר ולהישאר מרוכזים.

מצד שני, רמות גבוהות של חרדה יכולות להשפיע בצורה לא טובה על ביצועיו של הנבחן. הכנה טובה לקראת המבחן והכירות מעמיקה איתו תורמים להורדת רמת החרדה לפני המבחן.

טיפ מספר 6
על ידי שימוש וטכניקות נכונות ניתן לשפר את הציון בבחינת ה-IELTS בצורה משמעותית.

תזכרו שהציון לכל פרק של הבחינה ניתן בנפרד. התייחסו לכל פרק כמבחן בפני עצמו. אל תיתנו לפרק בו לא הייתם במיטבכם להשפיע על המשך המבחן. אל תנסו לנבא את הציון. יכול להיות שהלך לכם טוב יותר ממה שדמיינתם.

טיפ מספר 7
התרכזו במה שידוע לכם במקום במה שלא ידוע לכם. בפרקי השמיעה והקריאה, כדאי לכתוב תשובה, גם אם אינכם בטוחים בה, לפני המעבר לשאלה הבאה. תלמידים רבים מתכננים לחזור לשאלות שדילגו עליהם בסוף הבחינה, אבל אינם מספיקים. מעבר לזה, אם כתבתם תשובה כלשהי בזמן קריאת השאלה, כבר חסכתם את הזמן הנדרש על מנת לקרוא שוב את השאלה ולהכיר מחדש את נושא השאלה. אם אינכם בטוחים בתשובתכם, סמנו את השאלה על מנת שתוכלו לחזור אליה בסוף.

אל תשאירו שאלות ריקות! לא מורידים ניקוד על תשובה לא נכונה, לכן תמיד כדאי לנחש אם לא יודעים.

טיפ מספר 8
יש לוודא שקראתם היטב את הוראות הבחינה. בשאלות מסוימות יש לכתוב עד מספר מסוים של מילים, ומי שכותב יותר, תשובתו נפסלת.

טיפ מספר 9
אם נתקלתם במילה שלא הבנתם, נסו להבין אותה מההקשר של המשפט. במקרים מסוימים ניתנות גם הגדרות של מילים מסוימות. מעבר לכך, לא תמיד חשוב לדעת את הפירוש של מילה שלא הבנתם. לא בהכרח תהיה שאלה על מילה זו.

טיפ מספר 10
בפרק הדיבור מאוד חשוב לתת רושם טוב לבוחנים. אם אתם קצת חוששים או מתביישים מרמת הדיבור שלכם, כדאי מאוד לתרגל דיבור מול אנשים אחרים באנגלית. תעבדו יחד עם חברים ועשו סימולציות של פרק הדיבור בבחינה, אשר כוללת בין השאר ראיון אישי קצר. מומלץ גם לדבר מול המראה, להקליט את עצמכם ולאחר מכם לשמוע את עצמכם מדברים.
איך לבחור מילון אלקטרוני?
איך בוחרים מילון אלקטרוני?

בחירת מילון אלקטרוני כרוכה בהקפדה על הדברים הבאים:

1. חשוב שהמילון יהיה קל במשקל וקל לנשיאה בתיק.

2. קטן הוא יקר אבל לעיתים תוכלו להסתפק ביותר גדול אך עם תכונות חשובות יותר, כגון אלה שבהמשך הרשימה.

3. מילון אלקטרוני צריך להיות קל להקלדה ונוח לצפיה בצג המילים

4. כמובן שמה שיותר שפות לתרגום, יותר טוב, אלא אם כן המחיר גבוה יותר בשל כך. אם זה המצב - בחרו רק את השפות שאתם באמת צריכים.

5. הכינו מראש רשימה של מילים קשות (גם כאלה שאתם יודעים בדיוק את פירושן) ופנו לחנות שמציעה כמה דגמים כאלה ובדקו על המכשירים שאתם רואים:
1. איך הם מתרגמים אותן
2. כמה מדוייק התרגום
3. כמה הוא מובן לכם
4. האם מה שאתם יודעים אכן מתורגם כהלכה

כך תוכלו מהר מאד לראות איזה מהם עושים את העבודה ואילו פחות טוב.

6. יש מילונים שמשמיעים בקול את ההגייה של המילים. החליטו אם זה חשוב לכם במילון שלכם.

7. מספר המילים שיש במילון חשוב והוא מרמז גם על כמות הזיכרון שבמילון. השוו גם את הנתון הזה.


ועוד פרט אחד: ישנם מילונים היום למערכות הפעלה של מחשבי כף יד וטלפונים חכמים. אם אתם מצויידים באחד כזה, יתכן בהחלט שתוכלו להעשיר במילון מתאים ולחסוך עוד מכשיר, עוד תחזוקה, עוד משקל בתיק ועוד כסף.
איך להצליח בבחינה הפסיכומטרית?



הנה כמה טיפים לא קונבנציונלים שיעזרו לכם להצליח בבחינה הפסיכומטרית:

1. לבשו חליפת סופרמן - כשלמדתי בחו"ל היה לי חבר בשם מרטין שבא לבחינה לבוש בחליפה, עניבה, מכנסיי התעמלות וסנדלים. כששאלתי אותו מדוע הוא בא כך לבחינה הוא אמר: "אני מרגיש שונה ומיוחד אז גם הבחינה שלי תהיה שונה ומיוחדת!"

2. קחו אביזרים מחוללי מזל - יש כאלה שלוקחים עט מיוחדת שעזרה להם בבחינות קודמות. יש כאלה שלובשים חולצת מזל ( לי יש כזאת שאני טס אתה וועד היום באמת לא התרסקתי בטיסה). יש כאלה שלוקחים קמע או עולים לקברי צדיקים. מחקרים מראים שיש לאמונות חיצוניות השפעה חיובית על הצלחה.

3. למדו במקומות מעוררי השראה: בתי קפה, ספריות, וכו'. מחקרים מראים שלא לכולם מתאים שקט מוחלט. יש הלומדים יותר טוב עם קצת רעש ברקע ובחברת בני אדם.

4. הכינו אסוציאציות הומוריסטיות למילים, הנה כמה דוגמאות:
- Density זה 'צפיפות'? מדמיינים דיסקוטק שקוראים לו Dance City צפוף ברוקדים.
- 'דומן' פירשו זבל? מישהו מסריח קנה את הדומיין זבל. קום
- בולבוס תפוח אדמה. כי כמה ארסים זרקו תפוחי אדמה ופגעו בול בבוס ( Bus ).
Estimate להעריך. " אני מעריך שאסתי מתה ( Esti-mate ).. לא נראה שהיא זזה..."

5. קשה לכם להכין אסוציאציות? היעזרו בתכנת פאנומטרי המשוגעת שפותחה על ידי סטודנטים לפסיכומטרי. יש שם יותר מ 1000 אסוציאציות ודוגמאות הומוריסטיות למילים הקשות והמעצבנות ביותר לפסיכומטרי. www.funometri.co.il

6. אל תצטיינו! - כן, מדהים ככל שזה ישמע, אל תנסו להצטיין. זה סתם גורם למתח ולחץ. נסו רק להצליח. לקבל 8 במקום 10. באופן פרדוכסלי אם רק תנסו להצליח, אתם "עלולים" להצטיין כי אין עליכם לחץ מיותר.

7. אל תשוו את עצמכם לאחרים - התרכזו רק בהצלחה שלכם והתעלמו מאיך שהאחרים לומדים. אם חבר קיבל ציון גבוה יותר הפעם יש לכך סיבות מגוונות. יתכן וישן לילה לפני טוב מכם, יתכן שהיה לו מזל בשאלה מסויימת וכו'. הצלחתם אינם רלוונטית להצלחתכם.

8. פסיכומטרי זה לא 'כוכב נולד' - כולם, אבל כולם, יכולים להגיע לגמר ולקבל פרס ראשון (הכוונה שכולם יכולים לקבל ציון 800. אין הקצאה מוגבלת למספר מוגבל של תלמידים...:)

הכותב הוא ערן כץ, שיאן גינס בזיכרון, מאמן זיכרון בינלאומי... ובעל מוח אסוציאטיבי ההומוריסטי.
www.smartmemory.co.il www.funometri.co.il
איך לשכור דירה טובה?



למציאת דירה מתאימה להשכרה עשו כך:

1. מומלץ להשוות מחירים ולחפש גם בלוחות העיתונים וגם באינטרנט.

2. בררו כבר בטלפון פרטים רבים ככל האפשר: שטח במ"ר, קומה, גיל המבנה, כמה דירות בבניין, עורף או חזית, תחנות אוטובוס קרובות, מפגעים סביבתיים.

3. כדאי להתמקח על המחיר (ניתן להוריד כך עד 15% מהמחיר).

4. לבדוק היטב את הסביבה - מוקדי רעש בעייתיים (כביש ראשי, מוסדות חינוך, מגרשי ספורט).

5. בררו עם הדיירים הקודמים את הדברים הבאים: סיבת העזיבה (בעל הבית, הסביבה, שכר דירה מנופח וכו'), הוצאות ועד בית וארנונה.

6. הכניסו לחוזה אופציה להפסקת החוזה במידה ותתקלו בבעיות.

7. בעת קבלת הדירה החתימו את המשכיר על רשימה של כל הפגמים שלא תוקנו, וודאו שכשתפנו אותה לא תצטרכו לתקנם.
מהם עשרת הטיפים שיעזרו לכם להתמודד בהצלחה במבחן ה-USMLE?
מהי בחינת ה-USMLE?

בחינת ה-USMLE (United States Medical Licensing Examination) היא בחינת הרישוי האמריקאי לרופאים. מטרתה של בחינת ה-USMLE הינה לשמש כמבחן רישוי לכל מי שמעוניין לעבוד כרופא בארה"ב. כל סטודנט לרפואה או רופא בארה"ב בעולם המעוניין לעבוד כרופא בארה"ב חייב לעבור מבחן זה על מנת לקבל את רישיונו. רופאים וסטודנטים רבים מחוץ לארה"ב נבחנים במבחן זה על מנת לעשות התמחות והתמחות-על בארה"ב, או על מנת להגר לארה"ב.

יועצות הלימודים והמורים של בית הספר האמריקאי ריכזו עבורכם כאן מספר טיפים להצלחה בבחינה.:

1. האסטרטגיה הטובה ביותר להכנה למבחן היא תרגול שאלות. תרגל מבחנים לדוגמא ומאגרי שאלות על מנת לראות היכן נמצאות נקודות החולשה שלך. אחרי שמצאת את התחומים בהם אתה מתקשה, התמקד בנקודות אלו במהלך הלימוד.

2. כדאי להתקשר לקבוע תור למבחן כמה שיותר מהר לאחר קבלת אישור הרישום. המרכז לנבחנים מתמלא במהירות, במיוחד בתקופות העמוסות יותר, ממאי עד יוני, ומנובמבר עד דצמבר.

3. הימנעו מבעיות בזיהוי! בהגיעך למרכז המבחנים, עליך להביא בנוסף לאישור רישום (scheduling permit), תעודה מזהה עם תמונה וחתימה – למשל, תעודת זהות, פספורט או רישיון נהיגה. על התעודה המזהה להיות בתוקף. על השם בתעודה המזהה להיות זהה לשם על אישור הרישום. אם יש תמונה אך אין חתימה שלך, יש להביא תעודה מזהה נוספת שמכילה חתימה, כגון כרטיס אשראי.

4. בזמן המבחן, קרא את השאלה, וחשוב על התשובה בעצמך לפני קריאת התשובות האפשריות. כך המסיחים לא יבלבלו אותך, ולא תבחר בתשובה שאינה התשובה הנכונה ביותר.

5. האינסטינקט הראשון שלך כמעט בדרך כלל צודק! אל תחזור אחורה לשנות תשובות אלא אם לא הבנת את השאלה בפעם הראשונה, או אם שאלה בהמשך מבהירה לך את התשובה הנכונה.

6. אם נתקלת בשאלה קשה מאד, דלג עליה, עבור הלאה, וחזור אליה אם יש זמן בהמשך. כך תפתור מיד את השאלות שאתה יודע וביטחונך העצמי בידע שלך יגדל. לעולם אל תשאיר שאלה לא פתורה. כדאי לנסות לשלול כמה שיותר מסיחים ולנחש ניחוש מחושב.

7. לרשותך יעמדו מינימום 45 דקות של הפסקה. תוכל לצאת להפסקה לפי רצונך במשך המבחן. אם תתאמן בבית על השאלות הממוחשבות, לא תצטרך את יחידת ההדרכה שאורכה רבע שעה, ותוכל לדלג עליה. הזמן יתווסף לזמן ההפסקות שלך.

8. כדאי לעקוב אחרי הזמן שנותר לכל יחידה, ואחרי הזמן שנותר להפסקות. מותר לצאת להפסקה בין יחידות בלבד. לאחר שתסיים ותקליק לצאת מהיחידה, המחשב יראה מסך הפסקה. בשלב זה תוכל לקום ולצאת להפסקה. אם תקום ממקומך באמצע יחידה, המבחן ייפסל.

9. מומלץ להגיע למרכז הנבחנים לפחות 1/2 שעה לפני זמן המבחן שנקבע לך. אסור להכניס שום דבר לחדר הבחינה, למעט הבגדים שעליך ושעון אנלוגי (אסור להכניס שעון דיגיטאלי.) תקבל לוקר לאחסון חפציך בזמן הבחינה.

10. כדאי להביא אוכל למבחן. כך לא תצטרך ללכת לחפש מקום לקנות אוכל על חשבון ההפסקה. כדאי גם ללבוש סוודר למקרה שקר בחדר...
איך להוזיל את קורס הפסיכומטרי?


הנה שש דרכים להוזלת קורסים למבחן הפסיכומטרי:

1. לימוד אישי - לימודים באופן עצמאי בעזרת ספרים ייעודים יכול לחסוך מאות עד אלפי שקלים.

2. מסלול לימוד עצמי - הוא אחד המסלולים הניתנים לבחירה בקורסים הללו והוא יכול לחסוך אלפי שקלים במידה ומתאים לכם ללמוד בדרך זו.

3. לימוד במכונים קטנים - שווה לקבל המלצות ולחפש מידע גם על המכונים הפחות מפורסמים, המחירים שם זולים יותר.

4. קרבה לבית - כדאי לבחור במכון הקרוב לבית בכדי לצמצם את עלות הנסיעות ולחסוך גם בזמן.

5. הנחות - כדאי לברר על זכאות להנחות. ראו טיפים בתגית "פסיכומטרי, הנחות".

6. להתמקח על המחיר - עשו השוואת מחירים, נסו לקבל הטבות ולהוריד את המחיר.


איך להכין עוגת תפוחים מהירה?



הכנה של עוגת תפוחים במהירות, לכל הבשלנים המתביישים, לסטודנטים שיש להם רק טוסטר קטן, לרווקים שפעם אחת רוצים להתענג על ריח של עוגה ולכל מי שעובדת בערב חג ואין לה רגע מיותר:

החומרים:
========
6 תפוחים גדולים קלופים וחתוכים לפלחים דקים

כפית גדושה קינמון

2 כפות סוכר

מערבבים הכול יחד ושמים בתחתית תבנית משומנת

למעלה מפזרים 100 גרם צימוקים או שקדים שלמים על קליפתם


החומרים לבלילה:
===============
1 כוס סוכר

1 כוס קמח תופח

1/2 כוס שמן

3 ביצים


הוראות הכנה:
============
מערבבים הכול ושופכים על התפוחים.

אופים בתנור מחומם ל - 180 מעלות כ-40 דקות . אם אופים בטוסטר - לחלק ל-2 תבניות ועל חום בינוני נמוך.

כאשר העוגה מתקררת מפזרים למעלה אבקת סוכר.
איך ללמוד לקראת הבגרות בספרות?



גם אחרי המירקור של מה שנראה לך חשוב בסיכומים של המורה, תתחילי להכין לך דפי סיכום של הסיכומים ובהם תרשמי את הדברים העיקריים, המודלים, העקרונות והדברים החשובים באמת. בדפים רשמי גם איזכורים בקצרה לחלקי מידע שאת יודעת בראש ובכל פעם שתקראי אותם - עצרי ו"הרצי" לעצמך את הפירוט שלהם.

בימים האחרונים לפני הבחינה, עיברי בכל יום על הסיכומי-סיכומים ומדי יום קראי גם מעט מסיכומי המורה (שבכל זאת תוכלי לזכור מעט פרטים שהם פחות מרכזיים אבל שאיזכור שלהם יוכל לתרום לתשובות.

והכי חשוב - עברי על הטיפים שלנו בתגית "מבחנים" ונסי לנהוג לפיהם. שנני לעצמך כל הזמן את המנטרה "זה משרד החינוך - לא אוניברסיטת פרינסטון!" ואת לוקחת את הבגרות בהליכה.
איך לכתוב הצהרת כוונות לתואר מתקדם באוניברסיטה?



ב"הצהרת כוונות" (המושג בא מאנגלית - Statement of purpose) נהוג לכתוב על הדברים הבאים:

1. תחומי ההתעניינות שלכם (תחביבים, תחומי עניין אישיים).

2. הרקע האקדמי ממנו אתם באים.

3. הרקע המקצועי שלכם (קריירה, ג'וב נוכחי או קודם ללימודים).

4. כוונות מחקריות.

5. שאיפות ומטרות בחיים.

6. מניעים להצטרפות ללימודי התואר או התכנית שאליה אתם מנסים להתקבל.

7. ציפיות מהתוכנית או התואר.



לסיכום, ב"הצהרת הכוונות" תארו בקצרה את הרקע האקדמי והאישי, את תחומי העיסוק המקצועי, התחביבים ותחומי העניין המרכזיים שלכם, השאיפות לעתיד, מה מעניין אתכם בתחום הלימוד המבוקש וכיצד תרצו שיתרום וישתלב בהתפתחות אישית זו.

בהרשמה לתואר גבוה, ניתן ואף מומלץ לכתוב איך תשאפו לתרום לקידום התחום.


בהצלחה!
מתי כדאי לקחת מאמן אישי?


התשובה הראשונה שעולה לי בראש לשאלה מתי כדאי לקחת מאמן אישי היא: כאשר אתם מרגישים מוכנים לכך. עם זאת, צירפתי מספר נקודות שבהן האימון יכול להיות יעיל ביותר:

1. לסגור פערים במהירות (לדוגמא להגיש עבודת דוקטורט בתאריך יעד)

2. כשרוצים לממש חלומות גדולים אשר קצת מפחידים אבל בכל זאת רוצים לממש אותם

3. כשאתם רוצים לשלוט בגורלכם

4. למטרות של שיפור עצמי, דהיינו, לשפר את הביצועים שלכם

5. להשגת איזון בחיים

6. לקראת שינוי גדול בחיים

7. לקבלת עזרה בקביעת יעדים ולניהול זמן ומשאבים

8. להתמודדות עם מצב מעבר - גירושין, פיטורין, עניין בתמיכה והכוונה
איך לבחור בנק לחשבון סטודנט?
איך לענות נכון במבחן?
איך להפיג את הלחץ בזמן הבחינות?
איך להכין גרנולה בהכנה עצמית?
איך לראיין נכון בראיון מחקרי?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.