» «
מטבח
איך לבחור סכיני מטבח?



גם אם אתם לא מקצוענים או חובבי בישול והכנת תבשילים בבית מצטמצמת לסופי שבוע בלבד, הצטיידות בסט סכיני מטבח איכותיים היא חובה. סכין מטבח איכותי מקל באופן משמעותי בהכנת התבשילים וכלי מטבח כמו סכינים איכותיים ילוו אתכם לכל החיים.

כל סכין והתפקיד שלו - הסכינים הבסיסיים
======================================
קיימים סוגים רבים של סכינים למטבח הנבדלים בצורתם ובגודלם. צורתו של הסכין קובעת לאיזה סוג של עבודה הוא מיועד. תוכלו לבחור סכין ייעודי שמתאים לחיתוך או סכין לקיצוץ, סכין לפריסה או לפירוק, או לבחור במספר מצומצם של סכינים המותאמים לביצוע מספר רחב של משימות. המידות של הסכינים מתייחסות לאורך הלהב בלבד, מהחיבור לידית האחיזה ועד קצה הלהב.

סכין אישי
זהו סכין מטבח קטן באורך של כ- 7 ס"מ ועד 10 ס"מ שמיועד לחיתוך ירקות או פירות קטנים. הלהב נוקשה ומחודד בקצה להוצאת חרצנים ופגמים בירקות ובפירות.

סכין רב שימושי
סכין לשימוש רב תכליתי בעל להב משונן באורך של כ- 13 ס"מ. משמש גם לחיתוך וגם ליישור קצוות של בשרים וירקות גדולים, סכין נוח להכנת סנדוויצ'ים.

סכין שף
המבנה של סכיני שף מאפשר להתמודד עם משימות מורכבות יותר של קיצוץ וחיתוך. הסכינים קיימים במספר מידות הנעות החל מ-20 ס"מ ועד-35 ס"מ. ניתן להשתמש בסכין שף לפעולות הבאות: קיצוץ, חיתוך לקוביות, פריסה וריסוק. מבנה הלהב קשיח, רחב וחד בקצהו וצורתו מאפשר שימוש בתנועות מחזוריות תוך הגנה על פרקי האצבעות במהלך העבודה.

סכין לחם
סכין לחם טובה הינה בעלת להב קשיח משונן או מתולם או שילוב של שניהם. צורת הלהב מאפשרת חיתוך יעיל ומדויק של הקרום הפריך מבלי לקרוע או למעוך את החלק הרך של כיכר הלחם. סכין לחם איכותית היא הסכין הטובה ביותר לפריסת עגבנייה !

סכין פירוק (עצמות)
סכין פירוק מעוצבת כך שתהיה נוחה להוצאת עצמות מחלקי הבשר או עופות. צורת הלהב צרה וקשיחה ומתעקלת כלפי מעלה בקצה, מאפשר הוצאה קלה של העצמות.

סכין חיתוך לפילה
סכין חיתוך (פילה) היא סכין גמישה וארוכה במידות של 17 – 26 ס"מ, מחודדת בקצה הלהב להקלה בהוצאת חלקי בשר סביב העצם. הלהב יכול לבוא מושחז או משונן.

מזלג אחיזה לחיתוך
התפקיד של מזלג האחיזה הוא לעגון חזק את נתח הבשר או העוף על הצלחת או הבוצ'ר וגם להגן על הידיים בזמן החיתוך.

סכין קצבים
לסכין קצבים יש להב עבה, קשיח וכבד עם עקמומיות עדינה בקצה הלהב. משתמשים בסכין קצבים כאשר יש צורך בקיצוץ או גדיעה של חלקי בשר. סכין הקצבים אינו מתאים לגדיעה של חלקים בעלי עצמות עבות. במקרה כזה מומלץ להשתמש במסור.

המלצה לסט בסיסי של סכינים למטבח
אין ממש צורך לרכוש את כל מערך הסכינים המקצועיים וניתן להסתפק במספר קטן אבל חשוב של סכינים ייעודיים בסיסיים לשימוש יומיומי או להוסיף למבחר שקיים במטבח בעיקר את הסכינים היקרים יותר. אנו ממליצים מספר סוגים של סכינים כסט בסיסי חובה בכל מטבח:

סכין אישי
סכין שף קטן או גדול יותר
סכין לחם איכותי
סכין חיתוך לפילה עם מזלג האחיזה
סכיני גילוח
איך לשמור על סכיני גילוח?


סכיני גילוח נוטים להישחק ולהתקלקל משתי סיבות עיקריות: שימוש השוחק אותן ורטיבות. השימוש הוא כמובן הכרחי, אך בכדי להגן על הסכינים מפני הלחות והרטיבות שיש בחדר הרחצה, דבר הגורם לתהליך של קורוזיה ומצע לגדילת בקטריות המסוכנות לעור, חשוב לשטוף היטב את הסכין בסיום השימוש, לייבשה לחלוטין, ניתן להשתמש לשם כך במייבש שיער ולאחסן במקום יבש שלחות אינה מגיעה אליו.
סכיני גילוח
איך להאריך את חייהם של סכיני גילוח?



הארכת חייהם של סכיני גילוח תהיה הכי פשוטה על ידי שימוש בשני סכינים לגילוח. כך, יוצא שכל סכין נחה יומיים בין גילוח לגילוח ומחזיקה מעמד המון זמן יותר מאשר בשימוש יומיומי. הדבר נובע בעיקר בשל הקיפול של הסכין בגילוח ותודות לזמן שניתן לה, יומיים, לחזור לצורתה המקורית.
סכינים
איזה סכינים לבחור מטבח?


אלו סוגי הסכינים שכדאי שיהיו במטבח:

1. כמות נדיבה של סכיני Fixwell חדות. מחירן אינו יקר וניתן להחליפן כאשר הלהב נשחק. סכינים אלה מתאימות לצרכים רבים ומגוונים במטבח.

2. סכין שף איכותית באורך 18 ס"מ לצרכי חיתוך עוך וירקות קשים. הסוגים המומלצים הם גלובל, ווסטהוף, קאי וצווילינג.

3. סכין פריסה ארוכה ורחבה מסוג איכותי למטרות חיתוך לחם ועוגות.


מבוסס על המלצות של אהרוני ונירה רוסו, שפורסמו במוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות בפברואר 2009.

סכינים

סכינים
איך לבחור סכין מטבח?
איך בוחרים סכיני מטבח?
איך לזהות סכין זול ולא ראוי למטבח שלכם?
איך לא ליפול בבחירת סכין לא איכותי?

סכינים טובים אמורים לעבור תהליך עיבוד איכותי. כדי לדעת שהם אכן עברו תהליך זה, יש לכופף את הלהב בכח, אך בזהירות.

אם הוא קפיצי וחוזר למקום - הרי שהסכין עבר תהליך עיבוד והוא עשוי טוב.

אם לא - הוא יישאר עקום וכמובן שאינו איכותי.
גבינות
על מה נהוג להגיש גבינות?


גבינות נהוג להגיש על קרש עץ, כדאי לכסות את הגבינות עד להגשה שלהן בניילון נצמד, כמו כן כדאי להניח ליד הגבינות סכינים המתאימים לחיתוכן, לכל גבינה סכין המתאים לה.
חוקים
מה העונש על מכירת סכין או אגרופן לקטין על פי חוק העונשין?
בעל עסק או מי שעובד בעסק לא ימכור אגרופן או סכין, למעט סכין לצורכי בית, לקטין; העובר על הוראה זו דינו מאסר שבע שנים.
גבינות
איך לחתוך גבינת פרומעז בקלות?



מאחר שלגבינת פרומעז יש נטייה להידבק לסכין החיתוך, עדיף להעביר חוט תפירה מתוח דרך הגבינה, פרוסות פרוסות.


סכינים
מה העונשים בחוק על נשיאת סכינים, על פי חוק העונשין?



המחזיק סכין מחוץ לתחום ביתו או חצריו ולא הוכיח כי החזיקם למטרה כשרה, דינו - מאסר חמש שנים.

פרשנות בשפה פשוטה למתבגר: עזוב את הסכין במטבח! אין לך מה לעשות איתה ברחוב, במועדון או בבית הספר.


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.