» «
סלט סלק
איך להכין סלט סלק אדום עם חזרת?



הנה מתכון להכנת סלק וחזרת:


המצרכים:
========
5 סלקים אדומים בינוניים

1 כף שורש חזרת לבנה מגוררת

1 כוס חומץ יין אדום

1/4 כוס שמן זית

2 בצלים סגולים קלופים, חצויים ופרוסים

1 כפית פלפל לבן גרוס

2 כפות סוכר

מלח דק

מלח גס


אופן ההכנה:
===========

1. לחמם תנור ל-200 מעלות.

2. להניח שכבה עבה של מלח גס על תבנית אפייה ועלייה להניח את הסלקים. לאפות כשעה, לצנן ולקלף את הידיים.

3. לצקת לסיר חומץ בן יין וסוכר, להביא לרתיחה ולבשל עד שהסוכר נמס, להוריד מהאש ולמזוג לקערה.

4. לגרד סלק אחד על פומפייה ולהכניס לתוך הקערה.

5. לחתוך את שאר הסלקים לרבעים ולהוסיף לקערה.

6. להוסיף את שאר המרכיבים, לערבב היטב ולהמתין חצי שעה לספיגת הטעמים.
סלטים
איך להכין סלט עוף אסיאתי?



הנה מתכון להכנת סלט עוף אסיאתי:

המצרכים (עבור ארבע מנות):
====================
2 חזות עוף צלויים

1 כוס אפונת גינה (אפשר להשתמש באפונה קפואה)

1 כוס כרוב סגול קצוץ דק

1 כוס עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, נענע, בצל ירוק)

2 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות

חופן בוטנים קצוצים קלויים ומטוגנים

4 כפות שומשום קלוי

2 כוסות עלים ירוקים חתוכים דק (חסה, תרד)


אופן ההכנה:
==========
1 מבשלים את אפונת הגינה במי מלח רותחים במשך שתי דקות, מסננים ומצננים.

2. קוצצים את חזות העוף לקוביות קטנות ומניחים אותן בקערה.

3. מערבבים את כל חומרי הרוטב ובנפרד את כל מרכיבי הסלט ומתבלים בעדינות לפי הטעם, מגישים מיד לאחר התיבול.
גרגרי חומוס
איך להכין סלט גרגרי חומוס פיקנטי?



הנה מתכון להכנת סלט גרגרי חומוס פיקנטי:

מצרכים לארבע מנות:
=================
2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו לילה שלם במים עם חצי כפית סודה לשתייה, בושלו והתרככו (
או בחומוס קפוא שהופשר).

5 שיני שום חצויות לאורך

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

1/2 כפית שאטה גרוס

1/2 כפית מלח

1/2 כוס ציר עוף


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם בסיר שמן זית על אש נמוכה.

2. להוסיף את חצאי השום והכורכום ומערבבים.

3. לאחר הזהבת השום מוסיפים את גרגרי החומוס ומטגנים עם מכסה סגור חמש דקות.

4. להוסיף את ציר העוף, השאטה, הכמון והמלח, מכסים את הסיר ומבשלים שעה על אש נמוכה ומערבבים מדי פעם.

5. להעביר לקערת הגשה.

6. לפני ההגשה ניתן להזליף לימון טרי על גרגרי החומוס.

בתיאבון!
סלט כרובית
איך להכין סלט כרובית עם פקאן סיני?



הנה מתכון לסלט כרובית עם פקאן סיני:

המצרכים:
=======
1 ראש כרובית יפה ולבן במשקל 800 גרם

150 גרם פקאן סיני

2 כפות חומץ אורז

3 כפות רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

1/2 צ'ילי אדום חריף קצוץ דק או מספר טיפות טסבקו

בצל ירוק חתוך דק (אפשרות)

פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
==========
1. מפרקים את הכרובית בידיים לפרחים קטנים מאוד, שוטפים היטב ומייבשים.

2. שוברים את הפקאן הסיני ומוסיפים לכרובית.

3. מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הכרובית, ממתינים חצי שעה לפחות עד שהטעמים נספגים ומגישים.

בתיאבון!

סלטים קרים

סלט עדשים
איך להכין סלט עדשים?


הנה מתכון לסלט עדשים (8 מנות) של רחלי קרוט ("קרוטית"):

המצרכים:
=======
1 כוס (200 גרם) עדשים שחורות

2 בטטות גדולות, קלופות

1/4 כפית מלח

1 כוס עלי תרד בייבי או קייל

1/2 כוס (50 גרם) אגוזי קשיו מסוכרים או אגוזי פקאן מסוכרים, חצויים

1 חבילה (140 גרם) גבינת גליל - רוקפור תנובה או גבינת פיראוס

לרוטב:
=====
2 כפות רוטב צ'ילי חריף

2 כפות מייפל או סילאן

2 כפות מיץ לימון

3 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
=========
1. מבשלים את העדשים כ-13 דקות בהרבה מים רותחים, עד שהן רכות אבל לא מתפרקות. מסננים.

2. בינתיים חותכים את הבטטות לקוביות בגודל 1 ס"מ ומגנים במחבת עם שמן הזית, תוך ערבוב מדי פעם עד שהם זהובות ורכות. מתבלים במלח.

3. מערבבים היטב את כל מרכביבי הרוטב ומתבלים.

4. שמים בקערה גדולה את העדשים, קוביות הבטטה, עלי התרד והקשיו (או הפקאן). מזלפים 3-4 טיפות מהרוטב ומערבבים.

5. לפני ההגשה מפוררים על הסלט גבינת רוקפור ומגישים.

לגיוון: ניתן להוסיף לסלט עלי כוסברה מ-1/2 צרור או 2 ענפי בצל ירוק חתוכים לטבעות דקות.
סלט זוקיני וגבינות
איך להכין סלט זוקיני וגבינות?


הנה מתכון של רחלי קרוט ("קורטית") לסלט זוקיני וגבינות:

המצרכים ל-4 מנות:
=============
2 זוקיני ירוקים או צהובים (או אחד מכל סוג) שטופים היטב

1 תפוז או קלמנטינה

1/3 כוס (35 גרם) שקדים פרוסים

4 צנוניות, שטופות היטב וחתוכות לפרוסות דקות מאוד

10-15 עלי נענע קטנים

1/2 קופסה (90 גרם) גבינת פטה עיזים פיראוס 5% או פטה עזים פיראוס

לרוטב:
=====
3 כפות רוטב צ'ילי

1 כף שמן זית

1 כף מיץ לימון

1/4 כפית מלח

קורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
=========
1. מסירים את קצוות הזוקיני וחותכים בקולפן לרצועות דקות. מניחים בקערה.

2. קולפים את התפוז או הקלמנטינה ומפלטים את הפלחים (לחלופין, פורסים אותם).

3. קולים את השקדים במחבת ללא שמן עד שהם מזהיבים.

4. מניחים את פרווסת הזוקיני בצלחת רחבה. מפזרים את השקדים, פלחי התפוז, פרוסות הצנונית ועלי הנענע. מפוררים מעליהם את הגבינה.

5. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומזלפים 2-4 כפות על הסלט.

6. מערבבים רק לפני ההגשה.

לגיוון: ניתן להחליף את עלי הנענע בעלי כוסברה או בעירית קצוצה ולסלט משביע וגדול יותר ניתן להוסיף עוד כוס של עלי בייבי תרד.
תרד
איך להכין סלט תרד ברוטב ויניגרט?


הנה מתכון להכנת סלט תרד ברוטב ויניגרט:

המצרכים לסלט:
=============
100 גרם עלי תרד שטופים ויבשים (4 כוסות)

25 גרם עלי פטרוזליה (1 כוס)

1 אגס חצוי, מגולען ופרוס לפרוסות דקות

1 שורש פטרוזילה קלוף ופרוס לפרוסות דקות


המצרכים לרוטב:
==============
3 כפות מיץ לימון

3 כפות שמן זית

1 שן שום כתושה

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

1 כפית זרעי כוסברה כתושה

1 כף סילאן


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב בצנצנת את כל חומרי הוטב.

2. להניח בקערה גדולה את עלי התרד והפטרוזילה, את האגס והשורש.

3. לצקת את הרוטב מעל העלים, לערבב קלות ולהגיש.

בתיאבון!
סלט חסה וסלק
איך להכין סלט סלק ונבטוטים עם גבינה צפתית?


הנה מתכון לסלט סלק ונבטוטים עם גבינה צפתית:

המצרכים:
=======
100-150 גרם לבבות חסה (העלים הפנימיים)

120 גרם סלקים קטנים, מבושלים, חתוכים לפלחים דקים

50 גרם צפתית עזים (או כל צפתית אחרת שאתם אוהבים) חתוכה למשולשים

3 כפות (30 גרם) נבטוטים

1 חומץ בלסמי

1 כפית דבש

1 כפית חרדל דיז'ון גרגרים

1 כפית שמן זית

אופן ההכנה:
=========
1. מסדרים את קרעי החסה בקערה, מוסיפים את פלחי הסלק ומערבבים.

2. מפזרים את משולשי הצפתית על הסלט וזורים נבטוטים.

3. מערבבים היטב יחד חומץ בלסמי, דבש, חרדל ושמן זית ויוצקים על הסלט.


מחמצים סיניים
איך להכין מחמצים סיניים?


הנה מתכון של רות אוליבר, כפי שפורסם ב"על השולחן" בינואר 2016 למחמצים סיניים:

המצרכים:
=========
6 מלפפונים פרוסים לעיגולים דקים

6 צנוניות פרוסות לעיגולים דקים

2 גזרים פרוסים לעיגולים דקים

2 מקלות סלרי פרוסים דק

1/4 כרוב פרוס לרצועות דקות

לרוטב:
=======
2 כוסות חומץ אורז

1/2 כוס מירין

1½ כוסות סוכר

קליפת לימון מגוררת מ-2 לימונים

1/2 כוס מיץ לימון

1 כף שומשום

1 כפית זרעי חרדל

1/2 כפית גרגרי כוסברה כתושים

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים חומץ אורז ומירין לסיר. מוסיפים סוכר, קליפת לימון, מיץ לימון, שומשום, זרעי חרדל, כוסברה ומלח, מערבבים ומביאים לרתיחה.

2. מכינים את המחמצים: מניחים את הירקות בקערה ויוצקים עליהם את הרוטב החם. מצננים כשעתיים ומגישים קר.

3. שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבועיים.
איך להכין סלט אבוקדו עם ביצים קשות?



הנה מתכון לסלט אבוקדו עם ביצים קשות:

המצרכים:
========
3 אבוקדו בשלים

3-4 ביצים קשות

1 בצל קצוץ דק

מעט שמן זית

מיץ מחצי לימון

פלפל שחור לפי הטעם

מלח לפי הטעם

לקישוט:
=====

זיתים שחורים

עלים של בצל ירוק


אופן ההכנה:
==========
1. לקלוף את האבוקדו, להוציא ממנו את הגלעין ולמעוך אותו עם מזלג.

2. לקלף את הביצים הקשות, למעוך אותן במזלג ולהוסיף לאבוקדו.

3. להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב היטב.

4. להעביר את סלט האבוקדו לצלחת הגשה ולעטר בזיתים ובעלי הבצל הירוק.

בתיאבון!
איך להכין סלט זוקיני ועוף?



הנה מתכון להכנת סלט זוקיני ועוף:

מצרכים:
=======
1/4 כוס + 1 כף שמן זית

1/4 כוס מיץ לימון

4 זוקיני קטנים חתוכים בפרוסות של עיגולים

1 כף חומץ בלסמי

1 חזה עוף (פרפר) משוטח וחצוי

מלח

פלפל שחור גרוס

להגשה: 20 עלי נענע קטנים ו-3/4 כוס אגוזי פקאן


אופן ההכנה:
===========

1. להשרות את הזוקיני ברבע כוס שמן זית ומיץ לימון בתוך קערה, להוסיף מלח ופלפל ולהשרות עשר דקות.

2. בזמן השריית הזוקיני יש למרוח את חזה העוף בכף שמן זית וחומץ בלסמי, להמליח ולפלפל ולטגן במחבת גדולה 3-4 דקות מכל צד.

3. לפרוס את חזה העוף לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ, להוסיף לזוקיני ומערבבים.

4. לטעום ולתקן תיבול.

5. לפזר אגוזי פקאן ונענע ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין סלט פירות קיצי?



הנה מתכון להכנת סלט פירות קיצי ומרענן:

החומרים:
========
2 תפוחי עץ

2 אגסים

2 בננות בשלות

3 קיווי

3 אפרסקים

אשכול קטן של ענבים ירוקים (20)

חופן צימוקים (20)

חופן אגוזי מלך חתוכים (10 אגוזים)

5 תאנים יבשות או טריות

5 תמרים יבשים או טריים

מיץ תפוזים טבעי + מיץ אשכוליות טבעי (כוס מכל אחד, ביחד 2 כוסות)

מעט סוכר או סוכרזית

אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הפירות לחתיכות קטנות. לערבב ביחד עם 2 כוסות המיץ והסוכר.

ניתן להחליף את 2 כוסות המיץ ברסק תפוחים או אגסים (שלושת רבעי הקופסא).
איך להכין סלט בורגול עם רימונים?



הנה מתכון לסלט בורגול עם רימונים:

מצרכים:
=======
300 גרם בורגול בעובי בינוני או דק

3 כוסות (600 מ"ל) מים חמימים או מרק עוף מסונן, חמים

1 בצל סגול קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 כוס נענע קצוצה דק

5 כפות שמן זית

מיץ מ-1 לימון

1 כף רכז רימונים

מלח, פלפל שחור

1 כוס אגוזי מלך קלויים קצוצים גס

גרגרים מ-2 רימונים


אופן ההכנה:
==========

1. מכינים את הבורגול: שמים את הבורגול בקערה ומכסים במים או במרק. מוסיפים 1/2 כפית מלח ומערבבים קלות במזלג. משהים 30 דקות.

2. מרכיבים את הסלט: בודקים מה מצב הבורגול אחרי חצי שעה ואם יש יותר מדי מים, מסננים אותם. המרקם של הבורגול צריך להיות פריך ונגיס, אבל כזה שעדיין נותן קצת התנגדות.

3. מוסיפים את הבצל והנענע, מערבבים, מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, רכז הרימונים מלח ופלפל ואת האגוזים ומערבבים.

4. מעבירים לקערת הגשה ומוסיפים את הרימונים. מגישים.

בתיאבון!


איך להכין סלט משעועית לבנה?


הנה מתכון לסלט שעועית לבנה של דליה למדני, כפי שפורסם ב"לאישה" ביוני 2006:

המצרכים ל-6 מנות:
===============
250 גרם שעועית לבנה גדולה שרויה במים למשך לילה

מלח ופלפל

1 כוס חומץ

1 בצל סגול גדול - קלוף, חצוי לאורך ופרוס דק

3-4 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 עגבנייה גדולה, מנוקה מגרעינים (אך לא קלופה) וחתוכה לקוביות

4 כפות שמן זית

15 זיתים שחורים (לא סגולים) קטנים

להשלמה:
========
3 ביצים קשות

2 עגבניות, חתוכות לפלחים

1 לימון, חתוך ל-6 פלחים

1 פלפל ירוק, חתוך לטבעות

אופן ההכנה:
==========
1. מסננים את השעועית, מכסים במים טריים ומבשלים כחצי שעה. מתבלים במלח וממשיכים לבשל עד שהיא רכה. מניחים לה להצטנן במי הבישול עד שהיא פושרת ואז מסננים ומעבירים לקערה. יוצקים על השעועית שלושת רבעי כוס חומץ ומפזרים כפית מלח. מערבבים ומשהים שלוש שעות.

2. מסננים את השעועית ומחזירים אותה לקערה. מפרידים את פרוסות הבצל לחצאי טבעות. מצרפים לשעועית את הבצל, הפטרוזיליה וקוביות העגבניות. יוצקים את החומץ ואת השמן, מוסיפים את הזיתים, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.

3. מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בפלחי הביצים, העגבניות והלימון ובטבעות הפלפל.
איך להכין סלט קולרבי ושומר?



הנה מתכון לסלט קולרבי ושומר של פיליס גלזר, כפי שפורסם במגזין מנטה בפברואר 2010:

המצרכים:
========
3 קולרבי בינוניים, מקולפים

3 פקעות שומר קטנות

חופן עלי מיזונה (או עלי בייבי) ללא גבעולים


לרוטב לימון צלפים:
===============
מיץ משני לימונים

1 שן שום גדולה, כתושה

2 כפיות חרדל דיזון עם גרגרים

מלח גס ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

3 כפות צלפים, רצוי קטנים ואם לא אז קצוצים גס

4 כפות שמן זית


אופן ההכנה:
==========
1. מכינים קערה עם כוס מים קרים מאוד. מוסיפים מיץ מלימון אחד. חותכים את הקולרבי לשניים, וכל מחצית חותכים למקלות ארוכים, בעובי קצת פחות מסנטימטר כל אחד. חותכים את בקולרבי לשניים, וכל מחצית חותכים למקלות ארוכים, בעובי קצת פחות מסנטימטר כל אחד. שמים בקערה.

2. מסירים את הגבעולים של השומר והעלים החיצוניים הלא יפים של הפקעות ופורסים דק מאוד. מוסיפים לקערה. מערבבים כדי לכסות בתערובת מיץ הלימון.

3. בעזרת מכתש ועלי כותשים את השום עם מעט מלח גס. מוסיפים מלח, מעט פלפל שחור ואת החרדל וכותשים הכל יחד. מוסיפים את מיץ הלימון, הצלפים ושמן הזית. טורפים קלות במטרפת יד (אפשר גם לערבב הכל מלבד הצלפים ולבחוש פנימה את הצלפים).

4. מסננים את הירקות מהמים, מוסיפים את עלי המיזונה, יוצקים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים קלות. טועמים ומתקנים טעם. למרות שאפשר לאכול מיד, כדאי להעמיד בצד או במקרר, מכוסה, למשך שעה, למיזוג טעמים.

5. מגישים בטמפרטורת החדר. ניתן להוסיף מספר טיפות שמן זית לרענון.

בתאבון!
איך להכין פלפלים קלויים עם גבינה?



המצרכים:
========
6 פלפלים בצבעים שונים

2 קופסאות כדורי מוצרלה או בייבי מוצרלה

חסה או עלי בייבי


המצרכים לרוטב:
==============

2 כפות חומץ בלסמי

2 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

1 כפית עשבי תיבול קצוצים

1 כפית גדושה סוכר חום

מלח

פלפל גרוס שחור



אופן ההכנה:
===========

1. קולים את הפלפלים עש שקליפתם נשרפת, הופכים מדי פעם.

2. מוציאים מהתנור, מכניסים לשקית פלסטיק, סוגרים וממתינים לפחות 10 דקות.

3. מוציאים את הפלפלים מהשקית, מורידים את הקליפה, מרחיקים את הגרעינים וחותכים לרצועות עבות.

4. מכינים את הרוטב ונותנים לו לעמוד מספר שעות.

5. מניחים את עלי החסה על צלחת הגשה, מסדרים מעליה את הפלפלים ועליה מניחים את כדורי הגבינה.


בתיאבון!
איך להכין סלט שורשים?


הנה מתכון קל וטעים לסלט שורשים:

המצרכים:
========
1 קולרבי קלוף

4 שומר שטופים ללא הענפים

4 צנוניות קטנות חתוכות לעיגולים קטנים

1 צרור אורוגולה או רוקט גדול

2 כפות שמן זית

1/4 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס גס


מצרכים לרוטב:
============
1/4 כוס שמן זית

4 כפות מיץ לימון

1/2 שן שום קצוצה

1/2 כפית מלח אטלנטי

להגשה:
=======
שקדים מולבנים פרוסים וקלויים עד קבלת גוון זהוב


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם תנור ל-200 מעלות.

2. לפרוס 3 יחידות שומר לשמיניות ולהכניס לתנור עם שמן הזית והמלח עד לריכוך במשך חצי שעה עד 40 דקות.

3. לפרוס את השומר הנוסף לחצאי עיגולים דקים מאוד.

4. לפרוס את הקולרבי לרבעים דקים מאוד.

5. מערבבים בקערה את השומר הצלוי, השומר הטרי, הצנונית, הקולרבי והאורוגולה.

6. מערבבים היטב את חומרי הרוטב ויוצקים אותו על הסלט.

7. מפזרים את השקדים ומגישים.

בתיאבון!


איך להכין סלט יווני?



הנה מתכון להכנת סלט יווני:

המצרכים:
=========
3-4 עגבניות אדומות ויפות חתוכות לקוביות או פרוסות די גדולות

3-4 מלפפונים יפים לא קלופים חתוכים לפרוסות לא עבות מדי

1/2 גמבה פרוסה לרצועות דקות

1 בצל סגול בינוני חתוך לעיגולים דקים

זיתים שחורים דפוקים

תבלין אורגנו

גבינה בולגרית טובה

שמן זית משובח



אופן ההכנה:
===========
1. פורסים את הירקות ומניחים בקערת הגשה בשכבות את כל הירקות.

2. מפזרים על הירקות את הזיתים.

3. פורסים את הגבינה לפרוסות או קוביות ומניחים על הסלט.

4. יוצקים מעל הסלט שמן זית בנדיבות.

5. מפזרים אורגנו למעלה.

- ניתן להוסיף צלפים.

בתיאבון!
איך להכין סלט אבוקדו עם ביצי עין?



הנה מתכון להכנת סלט אבוקדו עם ביצי עין:

המצרכים:
========
3 אבוקדו יפים ובשלים

4 ביצים

מיץ מלימון אחד

1 בצל סגול חתוך לעיגולים דקים

1 פלפל ירוק או אדום גדול חתוך לקוביות קטנות

1/2 כוס בצל ירוק קצוץ

1/2 כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים

1/2 כפית צ'ילי חתוך לעיגולים קטנטנים (לא חייבים)

1/2 כוס מיונז

מלח ופלפל לפי הטעם (רצוי להוסיף ביד רחבה)

1/2 כוס מיונז



אופן ההכנה:
===========
1. קולפים את האבוקדו, חותכים אותו לקוביות של 1 ס"מ ומוסיפים מיץ לימון ומלח.

2. מכינים ביצי עין על מחבת עם מעט שמן, טיגון של דקה לכל צד.

3. לאחר צינון קל של הביצים חותכים אותן לריבועים ומערבבים עם כל שאר החומרים.

4. להגיש עם שמנת חמוצה וחטיף דוריטוס.

בתיאבון!
איך להכין מקבובה?


הנה מתכון להכנת מקבובה (סלט עגבניות ופלפלים מבושל):

המצרכים:
========
שמן זית

5 עגבניות בשלות

3-4 פלפלים (רצוי אחד מכל צבע, אך אפשר להשתמש גם רק בפלפלים אדומים)

1-2 שיני שום פרוסות

מלח

פלפל

מעט פפריקה מתוקה (לא חובה)

אפשרות: פלפל ירוק חריף


אופן ההכנה:
===========
1. לחמם את השמן במחבת ולטגן בו קלות את השום

2. להוסיף את הפלפלים, לערבב דקה או שתיים ולהוסיף את העגבניות

3. לתבל, להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה, להוסיף שמן בנדיבות, לכסות ולבשל בערך חצי שעה או עד לצמצום הנוזלים

בתיאבון!
איך להכין סלט עוף ושעועית קרים?


הנה מתכון לסלט עוף ושעועית קרים:

מצרכים:
=======
2 חזות עוף נקיים

500 ג' שעועית מבושלת קלות

3 בצלי אשלוט פרוסים דק

3 שיני שום פרוסים דק

עלי רוקט - טריים ויפים

1 פלפל אדום חריף פרוס דק ללא גרעינים

רוטב:
=====
1 כף דבש

2 כפות מיץ לימון סחוט

2 כפות מיץ תוזים סחוט

תערובת למשרה:
=============
3 כפות מיץ לימון טרי

4 כפות שמן זית

1 כף עלי טימין

1 כף גרגירי כוסברה שנכתשו

1 כף קליפת לימון מגוררת

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות דק

מלח

פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
===========
1. יש להשרות היטב את חזה העוף במשרה לשעות מספר.

2. להקפיץ את חזות העוף על מחבת מחוממת היטב עם מעט שמן זית

3. לאחר צינון לחתוך את העוף לרצועות.

4. להעביר לקערה יחד עם השעועית המבושלת.

5. להקפיץ קלות במחבת את שאר החומרים ולצרף לעוף ולשעועית.

6. לשפוך מעל הכל את הרוטב ולהגיש.
איך להכין מטבל יוגורט עם תרד?
איך להכין סלט וולדרוף?
איך להכין סלט חצילים בסגנון אסיאתי ולא משמין בעזרת סיר אידוי?
איך להכין תפוחי אדמה ביוגורט?
איך להכין מטבל יוגורט עם סלק?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.