» «

ספגטי בולונז

ספגטי בולונז
איך להכין ספגטי בולונז?



הנה מתכון לספגטי בולונז:

המצרכים (ל-4 מנות):
=================
1 בצל בינוני קלוף

1 שן שום קלופה

1 גזר קלוף


3 כפות שמן זית
300 גרם בשר בקר טחון

100 גרם רסק עגבניות עסיס

3 כפות קטשופ אסם

1 כוס מים

1 כפית מלח

רבע כפית פלפל

1 כפית סוכר

1 חבילת ספגטיני אסם פרפקטו


ציוד:
=====
קרש חיתוך

סכין חדה

מגררת

צלחת

סיר שטוח עם מכסה

מזלג

כף

כף עץ

כוס מדידה

סיר

מסננת לפסטה

4 קערות הגשה



אופן ההכנה:
===========
1. חיתכו את הבצל והשום לקוביות. גררו דק את הגזר.

2. שיפכו את השמן לסיר וחממו אותו על אש בינונית. אחרי דקה, הוסיפו את הבצל והשום לסיר וטגנו עד שיזהיבו. מדי פעם מערבבים בכף עץ.

3. כשהבצל מזהיב, הוסיפו את הגזר והבשר. מעכו וערבבו במזלג עד שכל הבשר הופך שחום.

4. ערבבו בכוס את רסק העגבניות, הקטשופ, המים, המלח, הפלפל והסוכר. שיפכו לסיר וערבבו שוב.

5. כסו את הסיר, החלישו את האש ובשלו כחצי שעה עד שהרוטב יהפוך לסמיך. ערבבו מדי פעם, בכף עץ.

6. בינתיים, בשלים את הספגטיני על פי ההוראות שעל הקופסא.

7. העבירו את הספגטיני לקערות הגשה וצקו מעל את הרוטב.
פסטה בולונז
איך להכין פסטה בולונז?



הנה מתכון להכנת פסטה בולונז:

המצרכים:
========
1/2 ק"ג בשר טחון

1 כף סויה

2 כפות גדושות רסק עגבניות

2 כוסות מיץ עגבניות

1/2 כפית אורגנו

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור

1 חבילת ספגטי מבושלת בדרגת אל דנטה


אופן ההכנה:
============
1. לטגן בסיר בינוני את הבשר עד שהוא מתפורר.

2. להוסיף את הסויה ורסק העגבניות ולבשל דקה אחת.

3. להוסיף את כל שאר החומרים , לכסות ולהביא לרתיחה.

4. להנמיך את הלהבה ולבשל שעה.

5. להגיש עם הספגטי המבושל.

- למי שאינו שומר כשרות מומלץ להוסיף גם גבינת פרמזן.

בתיאבון!
ספגטי בולונז
איך להכין ספגטי בולונז טעים וקל משקל?


הנה מתכון לספגטי בולנז:

מצרכים:
========
250 גרם בשר בקר רזה טחון ללא שומן

250 גרם חזה עוף טחון ללא שומן

2 כפות שמן קנולה

1 בצל בינוני קצוץ לקוביות קטנות

6 שיני שום גדולות קצוצות דק

1 רסק עגבניות

מים רותחים לכיסוי הבשר

2 כפות אבקת מרק עוף

מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם

צרור עלי פטרוזיליה קצוצה

עשבי תיבול - (טימין, רוזמרין, בזיליקום, אורגנו, מיורן)

500 גרם ספגטי או מקרוני לפני בישול

אפשרי למי שלא מקפיד על כשרות:
חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת

אופן ההכנה:
============
1. חממו את השמן בסיר לא שטוח, וכשהוא חם הוסיפו את הבשרים ומטגנים היטב תוך הפרדת הגושים בכף עץ והתנדפות הנוזלים. הבשר צריך להשחים מעט ולא להישרף.

2. הכניסו את הבצל והשום, ערבבו היטב וטגנו במשך כ-5 דקות.

3. הוסיפו את הרסק ומים עד כדי כיסוי, עשבי תיבול ותבלינים. הביאו לרתיחה והקטינו את האש. כסו את הסיר ובשלו במשך לפחות 30 דקות (הטעם ישתבח ככל שהבישול ארוך יותר).

4. בינתיים בשלו את הספגטי לפי ההוראות וכשמוכן סננו, הניחו בכלי מתאים וצקו את הרוטב המוכן מעל.

5. אם אתם לא מקפידים על כשרות, תוכלו להוסיף מלמעלה גבינת פרמזן מפוררת.


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.